Bus i Stjær og omegn. Resultat af medborgerspørgeskemaundersøgelse. Juni 2010

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bus i Stjær og omegn. Resultat af medborgerspørgeskemaundersøgelse. Juni 2010"

Transkript

1 Bus i Stjær og omegn Resultat af medborgerspørgeskemaundersøgelse Juni 2010

2 Resumé Der er i alt 157 besvarelser, hvoraf 85% er fra Stjær. 57% benytter bussen mindst én gang hver uge. 62% køre mest ture, der går uden for Skanderborg Kommune, og hele 44% svarer, at alle ture går uden for Skanderborg Kommune. Næsten halvdelen svarer, at de pendler ifm. job eller videregående uddannelse. 60% bruger ½-1½ time på at pendle hver vej, og 70% kan kun acceptere en lille eller ingen forøgelse af pendlertransporttiden. For 35% havde det afgørende betydning, at der var busforbindelse, da de valgte deres nuværende bolig. I 61% af husstandene er der én eller ingen bil. Mens der i kun 8% af husstandene er blot én voksen.

3 Generelle Udsagn 1/6 Er utroligt vigtigt at beholde rute 109, da mange tager bussen fra Stjær og omegen. Folk vil flytte herfra og landsbyen vil uddød. Man kan ganske enkelt ikke lukke linie 109, og dermed afskære folk fra arbejdspladser i Århus og andre steder, samt muligheden for at tage bus til diverse uddannelsessteder!!! Dette ville være en katastrofe for byen!!!! Det vil være en katastrofe for de små byer herude hvis der sker forringelse af bus 109 eller hvis den helt nedlægges!! Stort problem uden busrute for pendlerne - hvordan skal fx vores unge komme til gymnasiet i Skanderborg/Viby uden busrute? Det er katastrofalt for Stjær by`s borgere hvis busforbindelsen ikke er mere. Bla.pga.: Det bliver umuligt for børn/unge at komme til uddannelses steder/fritidsaktiviteter. Ældre kan ikke komme til læge/tandlæge, borgerservice centre og ligende. Pendlere kan ikke komme til arbejde. En sådan LIVSNERVE som bus 109 er for mange borgere kan bestemt IKKE undværes Vi her i Stjær,som dagligt bruger bus 109, vil gerne fortsat være med til at være "VERDENSREDDERE". Jeg er meget afhængig af buslinie 109 fra Smedeskovvej i Galten til Stjær. Jeg har boet i Stjær siden Dengang var der ikke noget, der hed buslinje 109. Ønsker Skanderborg Kommune at nedlægge de mindre byer? Hvis småskoler rundt omkring bliver nedlagt og nu busforbindelser - ja så nedlægges landsbyerne - hvem gider flytte hertil? Jeg synes 109 skal bibeholdes - evt. i en anden form. Det er vigtigt at den kører mellem Galten og Århus via Storing, Stjær, Jeksen, Adslev, Bjertrup og Hørning. Er det skift i Hørning så OK, men det er essentielt at der køres ind over de små byer her ude på landet.

4 Generelle Udsagn 2/6 Det er vigtigt for en by i vækst, at man kan komme til og fra byen. Det er nødvendigt, den kan ikke undværes af vores ungdom, eller af dem, der enten har valgt ikke at have bil, ikke har kørekort eller ikke har råd til bil. Hvis vi en dag er nødt til at afhænde bilen, (alder, kørekortfornyelse) vil vi være tvunget til at flytte fra byen. Iøvrigt, mener jeg det er en offentlig forpligtelse, at servicere borgerne med offentlig transport. Urimeligheder, som busser der kører i halen på hinanden på de store indfaldsveje mod storbyerne og iøvrigt parallelt med togene bør tages op inden der tages beslutninger. Der kunne evt. overføres midler fra disse ruter til de øvrige ruter. Er det politikernes opfattelse, at man bor i udkantsdanmark, når man bor 15. km. fra Århus? Det fantastiske flertal i byrådet må da kunne finde en løsning, det blev der lagt op til i valgkampen, mon det holder nu, hvor virkeligheden har overhalet valgløfterne? Det er ikke kun mig der gør stor nytte af denne bus linje, mange står ved busstoppesteder især om morgenen og eftermiddagen er mange med. Jeg har to drenge der går på gymnasiet i Skanderborg og hvis rute 109 nedlægges kan de ikke komme i skole God busforbindelse til århus er altafgørende, hvis folk uden bil, gamle mennesker og familier uden to større indtægter/biler skal have en chance for at bo i Stjær. Bevar 109éren... som den er nu!!! Ikke noget med at skifte en masse gange, fordi man skal mod Århus og ikke Skanderborg. SKAL BLIVE VED MED AT EKSISTERE"

5 Generelle Udsagn 3/6 En bus rundt i Skanderborg kommune kan bestemt ikke erstatte ruten ind til Århus. Jeg vil blive meget ked af det, hvis busruten til Århus bliver fjernet og jeg mener ikke den kan erstattes af en rute til Skanderborg. jeg håber at alle vil se hvor stor indflydelse bus nr. 109 har for galten-omegenens beboer, unge så vel som gamle! Bussen til fx Stjær kører allerede sjældent, så det ville være en stor skam at bustiderne forsvandt helt!! Please lad vær med at fjerne bussen! Bus 109 er et alternativ til Bil nr. 2, Vi bruger cyklen til arbejde 6.5km og 15km hvis det ikke er meget dårligt vejr. Hus priserne må forventes at falde hvis bussen forsvinder, det giver også mindre Ejendomsvurdering og dermed lavere Ejendomsskatter til kommunen Vi har en au-pair som vil få et svært socialt liv + dårlige muligheder for at gå til f.eks. dansk. Derudover har vi også snart 3 teenage børn i en lille landsby uden kontakt med omverdenen. Det er ikke optimalt. Da vi for to år siden flyttede til Stjær, var det som sagt afgørende, at der var busforbindelse til Viby, hvor jeg arbejder. Vi havde ikke råd til at have to biler. Desuden er busforbindelsen til Århus afgørende for, at man kan bo i Stjær med store børn/unge mennesker. Så hvis der fortsat skal flytte børnefamilier til byen (og de allerede herboende ikke skal flytte væk), er det meget vigtigt, at der er busforbindelse til Århus. det ville være rigtigt uheldigt hvis ruten nedlægges, min famile vil overveje fraflytning af byen hvis mine børns muligheder for transport fjernes.

6 Generelle Udsagn 4/6 Jeg synes det er frygteligt, hvis bussen forsvinder. Vi bruger den på arb., i skole (2 børn i gym.) og til børnenes arb.. Lige nu har børnene valg mulighed, når de skal videre på en gym. udd., det vil de ikke få, hvis bussen forsvinder. Vi bliver meget isoleret. Forsvinder busforbindelsen vil jeg/vi overveje at flytte fra kommunen. Her bliver jo som at bo i et hul i jorden uden særlig mulighed for at komme til noget som helst. Jeg er lige fyldt 60 år, hvilket vil gøre at jeg i årene fremover bliver mere afhængig af at der er en busforbindelse. Jeg håber virkelig på, at der vil blive oprettet et alternativ, hvis busruten bliver nedlagt. Uden eget køretøj kan jeg ikke komme til læge, tandlæge, diverse service butikker, togstation for at besøge børn, børnebørn, biograf, teater + museums besøg. Mit hus vil være vanskelig at sælge. Jeg synes ikke at det er rimeligt at det er de små byer, med en busrute der skal "straffes". Hvis man tager til Århus og ser hvor mange busser der køre rundt næsten de samme steder, så burde man fjerne nogle af dem og ændre lidt på deres ruter. Men en fjernelse af 109 ruten vil betyde at rigtig mange mennesker kommer til at lide af det både arbejdsmæssigt og uddannelsesmæssigt. For en familie med børn er det vigtigt, at der er mulighed for pendling med bus i myldretiden, så det kan lade sig gøre at nøjes med én bil. Det rart at have mulighed for at komme med bus uden for myldretiden, så man kan deltage i sociale og kulturelle arrangementer, uden at skulle passe på med at drikke alkohol. Det er vigtigt og nødvendigt, at vi alle står sammen om, at bevare vores busforbindelse. Vi er så heldige, at have fået 2 sider i JP og dermed pressens bevågenhed på problemet ved nedlæggelse af linie 109. Dette har ofte vist sig, at være en speciel god "metode" til at få politikerne i tale. Jeg håber, at artiklen følges op med kommentarer fra de ansvarlige. Helt overordnet kan vi jo ikke alle bo i de store byer og må derfor have mulighed for - som et minimum - at transportere os til uddannelse,arbejde, lægebesøg m.m.

7 Generelle Udsagn 5/6 Landsbyer uden busforbindelser er ikke et realistisk bosted for familier med børn i alderen dvs. børnefamilier vil fraflytte landsbyerne/ikke bosætte sig i landsbyerne. Ældre/pensionister vil ligeledes få svært ved at bo i landsbyerne, hvis busruterne lukker. Lukning af busruterne vil være en alvorlig trussel mod landsbyerne. Det ville være byens død, hvis busforbindelsen bliver lukket, da der så vil være ca 5 km til nærmeste bus (i harlev) Vi bakker fuldt op om "kampen" for at bevare busforbindelse i Stjær, da det er af afgørende betydning for børnenes /de unges muligheder for at nå frem til uddannelsesinstitutioner og Århus generelt. Har de tænkt sig at lukke Stjær, og hvad med lukningen af biblioteket. Hvis buslinjen fjernes dør byen stille og roligt... Hvad bliver det næste Det kan blive vanskligt for de unge at komme frem til deres uddannelsested, både til Skanderborg,Silkeborg og Århus. vil gerne bussen, men jeg kan ikke komme til skåde til kl og stadigvæk nå at afleverer børnene når børnehaven åbner og skal de skal hentes inden 17.00, jeg har fri kl HJÆLP VIL GERNE BRUGE JERES BUS! jeg hved at der mange ældre der ikke kan komme over handle og mine børnbørne kan heller kommer over og der er mange der er med busen på nogle mange tidspungmen prøv selv at køre i busen på alle tids pung der er da også mange der ikke har bil tænk på det Det vil være en skam at nedlægge/forringe 109'eren. Den kører sjældent nok i forvejen. Vores barn (pt. 3 mdr.) ville da også have godt af at kunne komme rundt på egen hånd til den tid, ikke mindst til uddannelse i andre byer. Ærgeligt hvis man bliver nød til at have to biler.

8 Generelle Udsagn 6/6 Jeg søger aktivt job og vil være helt afhængig af bussen specielt i vintertiden. Uden buslinien vil det være nødvendigt at købe endnu en bil. En meget dårlig løsning. Dette spørgeskema er ikke rettet mod fremtidig brug af ruten. Vi forventer en stigning i forbindelse med at vores børn skal forlade Stjærskolen og efteruddannes andre steder. I sidste ende betyder det affolkning af Stjær, da en landsbys beboere bør have krav på at kunne komme til de større byers nødvendige faciliteter med offentlig transport. Det går meget ud over lokal samfundet og de unge mennesker får problemer med at tage en ungdomsuddannelse. hvis i nedlægger linje 109, vil hele byens ungdom blive låst fast. Hey - Midttrafik! LEAVE THAT BUS ALONE. Jeg ville gerne benytte bussen mere, men da jeg har skiftende arbejdstider, kan det ikke lade sig gøre, fordi bussen ikke kører mere, når jeg får fri fra arbejde. Der ud over må vi mene at der betales den samme skat i hele Skanderborg kommune, og derfor må kune forventes den samme service for alle borger. Bevar 109'eren. Den kører godt og stabilt på de afgange der er i dag. Jeg brugte den selv dagligt til pendling i flere år før mit arbejde flyttede udenfor 109'eren rute. Hvis man vil have flere kunder må man investere. Ikke skære ned! Forøvrigt er belægningen på 109'eren på omkring 70% hvilket er temmelig godt i Midttrafiks område.

9 Hyppighed og Formål

10 Destination og Årsag

11 Transporttid

12 Betydning for valg af bopæl

13 Biler

14 Hvis bussen forsvinder - udsagn 1/11 Så må jeg droppe min uddannelse og finde arbejde i Stjær! Kan ikke komme til håndboldtræninger i Skanderborg Kan ikke kommer på job i Århus At man er total afhængig af kørekort/bil! I tilfælde af regn og sne er det begrænset hvor morsomt det er at cykle de 10 km til skanderborg, for at cykle hjem igen! Så kan jeg ikke komme på arbejde Så kan jeg ikke komme i skole Bilen skal køre mere En nedlæggelse af bus 109 vil have store konsekvenser, både for mig som pendler og for alle de unge mennesker der bor i Stjær by. Hvis der ikke var en bus til Århus ville jeg ikke have mulighed for at komme på arbejde uden at skulle købe bil nr. 2. Det er både alt for dyrt for os og føles ikke særlig miljøvenligt. Desuden vil vi skulle hente og bringe vores børn konstant. Da vi bosatte os i byen Stjær var det en forudsætning at der var en busforbindelse ind til Århus og Skanderborg. Hvis bussen nedlægges bliver vores lille landsby afskåret fra de større byer og gør det mindre attraktivt at bo her. Det vil desuden besværliggøre vores og mange andres hverdag - tidsmæssigt samt økonomisk. Så kan det blive meget besværligt at bo i Stjær, og vi vil skulle købe en bil mere eller flytte fra byen så kan jeg ikke komme på arbejde!!!!!!!!!!!!!!! Jeg har ikke mulighed for at komme hjem fra arbejde.

15 Hvis bussen forsvinder - udsagn 2/11 Hvis bus 109 bliver nedlagt går det i den grad ud over byens unge, og deres muligheder for at komme rundt til videregående uddannelser. Stjær er en by i udvikling, og det vil være trist hvis vi mistede vores bus. Så kan jeg ikke møde på arbejde i vinterperioden. Bliver nødt til at anskaffe en ekstra bil Jeg kan ikke gå på Gymnasiet - få uddanelse. Vi skal overveje køb af ekstra bil Vi skal anskaffe bil nr. 2 i vores husstand. Jeg må droppe gymnasiet, at synge i Århus pigekor og mit arbejde i Århus! Så mister mine børn muligheden for sidenhen at tage selvstændigt til Århus/Skanderborg. At lære selvstændighed i forhold til evt. skoleskift fra 9. klasse og i gymnasiet. De bliver ganske enkelt stavnsbundet i Stjær...da jeg ikke har tænkt mig at bruge min fritid på at være chauffør. Så da ville alternativet være, at vi slet ikke vil bo her. Det vil være rigtig dårligt ift. mine 2 teenagebørn - der bruger bussen 3-4 gange om ugen (blandt andet Stjær-Århus eller Stjær-Galten) Afhængighed af andre der kan køre Jeg ville ikke kunne gennemføre min iddannelse.. Det vil betyde at jeg flytter fra byen, før eller siden, da min børn ikke har mulighed for at transportere sig selv til uddannelse osv

16 Hvis bussen forsvinder - udsagn 3/11 Helt reelt kan jeg ikke kommme til og fra arbejde. Da jeg ikke har kørekort, bliver det en nødvendighed at flytte fra Stjær og til en by med busforbindelse. Kan ikke komme på hhx uddannelse Så er der ingen alternativer, hvis man ikke har bil. Der er ingen mulighed for at benytte bussen, medmindre man vil eller kan cykle til de nærliggende byer, som har en sådan forbindelse. Ingen jeg fik bil, brugte jeg bussen hver dag, frem og tilbage, og den mulighed skal mine børn også have, så vi ikke er afhængig af, at skulle køre dem, til deres videregående uddannelser, når den tid kommer! Kan ikke tilbyde mine dagplejebørn spændende oplevelser. Bruger også bussen til Århus på mine fridage når bilen er optaget. Gæster uden bil er afskåret fra at besøge os. Hvis busforbindelsen forsvinder, så kan jeg ikke komme til skanderborg, hvor jeg går i skole. Jeg kan desuden heller ikke komme hjem, hvis jeg er inde i Århus. Jeg kan ikke komme i skole. Jeg kan ikke komme på arbejde. Det betyder, at det bliver vanskeligt at passe mit job. økonomisk umuligt for mig at komme frem Jeg kan ikke passe møder i forbindelse med mit arbejde. Jeg er afskåret fra at komme fra Stjær. Det betyder at mine børn ikke kan tage, bussen til århus i fritiden. Derudover kommer det til at betyde at de ikke kan komme til uddannelses institutioner når de stopper på Stjærskolen. Så får jeg svært ved at beholde mit arbejde.

17 Hvis bussen forsvinder - udsagn 4/11 Det vil være rigtig ærgerligt - ikke mindst for vores børn, der mister muligheden for at komme med bus til og fra Storring. Jeg må muligvis ud og finde nyt job. Gæster som evt. skulle komme på besøg, kan nu kun komme hvis de er i bil. Jeg kan ikke komme til min skole. Mine forældre skal hente mig i Århus Rigtid dårlig da vi er mange der ikke har køre kort så skal man gp fra storring til silkelandevej det kan da ikke være rigtig at i ikker tænker på på alle dem som ikke har bil både unge og ældre i skulle selv være afhendig af busen. Bliver isoleret i Stjær, nogle dage vil jeg ikke kunne komme på job Det vil være svært for mig at passe mit arbejde i Århus, da jeg ikke altid har mulghed for at følges med min mand i bilen. Desuden har jeg en datter, som har behov for busssen for at komme til sit uddannelsessted i Skanderborg. Afskæres fra at kunne komme hjemmefra uden bil = øv Det vil betyde at vi skal anskaffe bil nr.2 hvilket jo selvsagt vil belaste miljøet. Dernæst vil flere fra min familie have svært ved at komme på besøg, og omvendt. Det ville have en enorm betydning. Det er alfa omega for at jeg, som teenager, ser Stjær som en aktraktiv by at bo i. Uden bus gennem Storring får jeg to problemer (Jeg har ikke kørekort): 1. Jeg vil dagligt være nødt til at cykle 2 km til anden offentlig transport for at komme på arbejde - et problem i sig selv da jeg ofte har kg bøger + computer etc. med, og da jeg har astmalignende problemer i koldt vejr. 2. Jeg vil miste min mulighed for at købe ind på egen hånd. Der er ingen indkøbsmuligheder i Storring. Det bliver røvsygt at bo i Stjær, da man vil blive stærkt isoleret fra omverdenen.

18 Hvis bussen forsvinder - udsagn 5/11 Jeg skriver på vegne af mine børn, som vil være kommende brugere af busserne i f.b kommende uddannelse. Det vil være en frygtelig for de unge mennesker, at de en meget tidlig alder vil være nød til at forlade byen, for at kunne få sig en uddannelse. "flexibilitet cykler nogen gange den ene vej og tager bussen den anden. børnene mister muligheden for selv at komme rundt til kammerater og fritidstilbud i Skanderborg" Vi har 2 drenge som går i gymnasiet i Viby, det vil de ikke have mulighed for hvis ruten nedlægges Mine børn har ingen mulighed for at komme udenfor Stjærs grænse uden at skulle køres, hverken til uddannelse om 1 år, eller i biograf, møde venner fra fx Galten så har jeg ingen mulighed for at besøge og handle ind for min mor. ligeledes kan hendes børnebørn ikke blive passet når jeg er på arbejde, hvis der ikke går en bus den vej at jeg mister nogle af mine bedste venner Behov for at anskaffe bil nr.2 eller flytte til et område med busforbindelser Ingen dansk undervisning for udlændinge = et problem Kan ikke komme til mit uddannelsessted - vil ikke have den samme mulighed for at tage til Århus med vennerne Jeg når efter 9 kl skal starte på en ungdomsuddannelse formodentlig i viby vil det rigtig dårligt for mig hvis bussen ikke kører til Århus længere eller der slet ikke er nogen busforbindelser fra Stjær Jeg kan ikke komme ind på Skanderborg gym.

19 Hvis bussen forsvinder - udsagn 6/11 Det bliver svært at komme til byen jeg vil flytte fra byen Jeg kan ikke hamre bajere når jeg besøger drengene i Stjær Det vil besværliggøre det at at bo i Stjær, da vi så ikke vil have bussen som ekstra sikkerhed til atbejde, til bilens værksted - og vi ikke vil have andre muligheder for at komme på arbejde, når vi ikke har bil. Min mand bruger af og til bussen til Århus (arbejde) jeg vil blive fanget i en lille lorte by, og vil kun komme ind til århus ved at cykle Jeg mister enhver mulighed for at komme ud af Stjær og besøge mine venner, som befinder sig rundt omkring i landet, og det ville betyde, at jeg ikke ville kunne besøge nogle andre end folk, der bor i byen! Hvis bus 109 bliver lukket dør en del af mig indeni, da jeg ikke længere ville kunne komme i kontakt med nogen uden for Stjær (Nej, man kan ikke bruge sms'er eller facebook som erstatning for at snakke med hinanden ansigt til ansigt!!!) Jeg ville simpelthen ikke kunne undvære den bus, og hvis i lukker forbindelsen ville det også være UMULIGT for mig at komme til og fra gymnasiet, som ligger i Skanderborg! Det ville være en helt og aldeles hovedløs handling, og det ville fjerne min mulighed for at få en ordentlig uddannelse. Ikke voldsom. Lige nu ikke det alt afgørende, men den dag, hvor jeg ikke mere kan køre bil, må vi flytte fra byen for ikke at blive isolerede. Jeg kan ikke komme på arbejde Skal cykle 14 km til Gymnasium (2 x14 km) 28 km i alt hver dag i alt slags vejr. "At jeg må investere i en gammel forurenende bil.

20 Hvis bussen forsvinder - udsagn 7/11 Vi er 2 pensionister, som heldigvis fortsat kan køre bil. Hvis vi en dag står uden mulighed for at køre selv, vil det faktisk betyde, at vi bliver nødt til at flytte fra byen, især hvis vores indkøbsmulighed også forsvinder. Da har jeg ikke mulighed for at komme til Galten og handle og på biblioteket. Arbejder hjemmefra men skal jævnligt i firmaet, der ligger i Hørning. Har tandlæge i Århus. Hvis 109 helt forsvinder, har jeg heller ikke mulighed for at komme til Galten, og derfra videre med 113 til City Vest eller Århus. Får svært ved, at komme af sted til de ønskede mål på de ønskede tidspunkter Det vil blive mere besværligt at komme til skanderborg i skole, da 109 er den eneste mulighed det første stykke vej. "Jeg vil miste en god og tryg skolevej. Jeg vil miste en sikker vej til Århus." Man mister muligheden for at komme ud af byen, hvis man skal have forbindelser til f.eks. tog osv. Forsvinder busforbindelsen i Stjær og omegn, er det umuligt for mig, at komme i skole hver dag. Derudover bliver det sværere, at holde venskaber ved lige, da mange bor i Skanderborg eller uden for Stjær. Skal finde en måde at komme til nærmeste busstoppested (3 km). Som pensionist uden køretøj vil en tålelig tilværelse i Stjær ikke være mulig. Låst fast hvis jeg f.eks. ikke længere kan køre bil.

21 Hvis bussen forsvinder - udsagn 8/11 at jeg mister mit job En stor ekstra udgift for miljø og privat økonomi Så forsvider al forbindelse til og fra byen - dvs. gæster der kommer med tog til skanderborg ikke kan komme hertil, med mindre de tager en taxa - det er da et kæmpe minus for byen! Hvordan skal jeg kom til skanderborg og deltage i undervisning når begge min forældre bruge deres bil til at kom på arbejder på det samme tidspunkt? Flytte hjemmefra Så bliver vi måske nødt til at købe bil nr. 2. Det er heller et atraktivt sted at bo med store børn, hvis de ikke har mulighed for at tage med bus ind til Århus, som på ingen måde kan måle sig med Skanderborg for en teenagers syn. Vi må overveje at flytte fra Stjær. At jeg får svært ved at komme til læge - at mit barn ikke kan bo hjemme og tage sin videregående uddannelse efter folkeskolen. Vil have vanskeligt ved at nå frem til min uddanneslesinstitution så kan jeg ikke komme i skole i Viby Afhængig af bussen, da jeg ingen bil har. Kan ikke komme i skole. Så har man ikke mulighed for at benytte bussen til og fra arrengementer inde i byen (skb - århus) muligheden for at nyde enten spiritus, rødvin el. øl. Det vil også "låse" andre mennesker fast i stjær eller den anden vej. Folk uden kørelejlighed eller køre kort.

22 Hvis bussen forsvinder - udsagn 9/11 Jeg går til fysioterapeut og træning et par gange om ugen hvor jeg tager bussen. I Århus er jeg en til to gange om ugen til forenings underholdning. Jeg han ikke se hvordan jeg kan komme ind til disse arrangementer hvis der ikke er en busforbindelse. Enten skal jeg med taxa til Århus for at komme videre med toget, eller må jeg melde mig arbejdsløs. Meget få stillinger af min type i skanderborg Kommune. Så vil jeg skulle cykle hver dag fra Stjær til Galten og retur for at tage bus til Århus, og derfra bybus videre til Risskov. Jeg tager uddannelse i på Skanderborg Odder Handelsskole. Hvis bus 330 stadig består, skal jeg cykle til Jeksen og retur hver dag. Kan ikke komme hjem fra skole, da der ingen skolebus køre fra Gyvelhøj til Stjær Så bliver vi nødt til at anskaffe os en mere bil - eller endnu værre, flytte til en anden by... Med andre ord vil det blive en kæmpe forringelse at bo i Stjær. Det vil blive en spøgelsesby... Det har den konsekvens for mig at jeg må opgive mine fritidsaktiviteter og sporte der ligger uden for stjær-omegn. Jeg er dybt afhængig af bus 109! At jeg mange gange vil være afhængig af naboer og venner, når bilel svigter, eller vejret er dårligt. Har ikke andre transportmuligheder, og bliver derfor svært at holde kontakt med vennerne. Jeg er totalt afskåret for omverdenen. Der er ingen muligheder for at besøge familie, venner eller bekendte såvel som at tage en videregående uddannelse eller en tur i byen. Knap så store konsekvenser for mig - men ufatteligt store konsekvenser for byen- Hvbis da ikke bybusserne for Århus kunne køre hertil. Der kunne f eks etableres vendeplads lige uden for byen.

23 Hvis bussen forsvinder - udsagn 10/11 Så er vi nødt til at købe bil nr. to. Det vil vi gerne være fri for af hensyn til både miljø og økonomi. Når vores børn bliver større, vil det betyde noget for, hvilken ungdomsuddannelse, de kan vælge, og hvad de kan foretage sig i fritiden. Og i sidste ende kan begrænsninger for børnene betyde, at vi vil blive nødt til at flytte fra Stjær. Overveje andet job. isolering i lokalområdet, vil overveje evt flytning. Mine 4 børn er også afhængige af transport med bus. Min søn må opgive sine planer om videreuddannelse i Skanderborg. I sidste konsekvens betyder det en flyt ning af hele familien. det bliver mere besværligt at komme til Århus for at følge div, kurser og min datter må i værste fald finde en anden end mormor til st hente børnebørnene i institution om fredagen, når hun har lukkevagt på sit arbejde. Jeg skal i dag bruge ca 45 minutter på transport med bus 109 hver vej. Hvis jeg f. eks kører i bil kan jeg gøre det på max 20 minutter hver vej. Jeg skal mod Århus og vil IKKE bruge tid på evt at skifte i Hørning." "Hvis bussen forsvinder kan jeg ikke komme ind på Skanderborg gymnasium, og kan derfor ikke gennemføre min ungdomsuddannelse. Der er ingen andre muligheder for at komme til hverken Skanderborg eller andre gymnasier hvis bussen forsvinder. Jeg har også fritidsjob i Skanderborg, som jeg bruger bussen til, så det vil jeg heller ikke kunne have hvis bussen stopper. Da jeg går i skole i Skanderborg har jeg også et socialt liv i Skanderborg og omegn som jeg bruger bussen til." Jeg vil ikke være i stand til at komme nogen steder, hverken til/fra arbejde, forelæsninger eller være i stand til at tage min uddannelse uden bussen.

24 Hvis bussen forsvinder - udsagn 11/11 Så kan jeg ikke komme i skole. det bliver svært for mig at besøge min søster og omvendt Jeg er begyndt på gymnasiet i 2009, hvilket vil sige at jeg skal i 2g efter sommer. Gymnasiet ligger i Skanderborg og jeg har derfor ingen mulighed for at gå der, hvis bussen forsvinder. Jeg arbejder i Århus hver weekend, så det kan jeg heller ikke komme til. Jeg spiller håndbold i Skanderborg og er nogle gange nødt til at tage bussen. Vi må anskaffe en bil mere - med konsekvenser for både privatøkonomien og miljøet. Mine børn mister muligheden for at komme til gymnasiet på en rimelig og forsvarlig måde (cykelstier er der heller ikke). Det samme gælder musikskoleundervisning i Skanderborg. Det er aldeles urimeligt - og til en vis grad umuligt - hvis man er nødsaget til at transportere dem på privat basis. Og med kun én bil i husstanden, mister jeg også selv muligheden for at benytte bus i de tilfælde, hvor jeg af tvingende grunde må afsted, og der så ikke er en bil hjemme. En taxi er for dyrt for pengepungen! Så skal vi købe en bil mere. Det koster penge og sviner miljøet. Så har jeg ingen mulighed for at komme på arbejde og min mand ingen mulighed for at komme til lægen. Så vil jeg få sværere ved at have min søn på besøg i weekenderne. ingen mulighed for ar handle andre ting en dagligvarer, komme til læge, tandlæge,i BANKEN 0.S.V.

25 Informationer Spørgeskemaundersøgelsen udspringer af et lokalt initiativ i Stjær og er udført af lokale, frivillige. Regneark med rå-data kan rekvireres hos

S: Den nuværende uddannelse(pædagog) JA, men den jeg oprindeligt flyttede for (psykolog) var ikke muligt. Dog frygtede jeg meget for kvaliteten af

S: Den nuværende uddannelse(pædagog) JA, men den jeg oprindeligt flyttede for (psykolog) var ikke muligt. Dog frygtede jeg meget for kvaliteten af Interviewguide til Stine Hyllegaard Munkeboe Interviewet vil omhandle Stines egne erfaringer og erindringer fra Lolland. Interviewet skal belyse Stines erfaringer ud fra Floridas udsagn om centralisering

Læs mere

141204z BRUGERUNDERSØGELSEN AF BORGERSERVICE.doc 1

141204z BRUGERUNDERSØGELSEN AF BORGERSERVICE.doc 1 141204z BRUGERUNDERSØGELSEN AF BORGERSERVICE.doc 1 BRUGERUNDERSØGELSE AF BORGERSERVICE I NYKØBING F, NYSTED, SAKSKØBING OG STUBBEKØBING EFTERÅRET 2014 Rapport til Byrådet fra de tre borgerorganisationer

Læs mere

Personbefordring i landdistrikterne

Personbefordring i landdistrikterne Personbefordring i landdistrikterne Et LAG Favrskovprojekt Civilingeniør, Trafikforsker & Adjunkt Trafikforskningsgruppen Aalborg Universitet Jørgen Møller Arkitekt, Landsbyforsker & Lektor Trafikforskningsgruppen

Læs mere

Hvordan du bruger medier: Bibliotekets hjemmeside bliver brugt af og til, nettet bruges til kortere info, tv, mobil, sms tjenester

Hvordan du bruger medier: Bibliotekets hjemmeside bliver brugt af og til, nettet bruges til kortere info, tv, mobil, sms tjenester A Du bruger biblioteket en del, både i forbindelse med dit arbejde, men også sammen med dine børn. Du synes, det er en fantastisk mulighed for at introducere børnene til leg og læring og samtidig bruge

Læs mere

TØF Oktober 2002 Kollektiv transport på landet Indlæg af Lykke Magelund, Ph.D, civilingeniør, TetraPlanA/S

TØF Oktober 2002 Kollektiv transport på landet Indlæg af Lykke Magelund, Ph.D, civilingeniør, TetraPlanA/S TØF Oktober 2002 Kollektiv transport på landet Indlæg af Lykke Magelund, Ph.D, civilingeniør, TetraPlanA/S Jeg har tænkt mig at bruge det meste af min taletid til at fortælle tre hverdagsberetninger. De

Læs mere

Et aktivt liv på sin egen måde

Et aktivt liv på sin egen måde Artikel i Muskelkraft nr. 4, 2005 Et aktivt liv på sin egen måde Om et halvt år flytter 29-årige Marc Jørgensen hjemmefra og ind i sit eget hus en opfyldelse af et af hans mål i livet Af Jane W. Schelde

Læs mere

Befordring i landdistrikter

Befordring i landdistrikter Befordring i landdistrikter udfordringer og muligheder Resultater fra Favrskovundersøgelsen Niels Agerholm Niels Agerholm Ph.d., Civilingeniør, Adjunkt Trafikforskningsgruppen Aalborg Universitet Arkitekt,

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

1Unge sportudøveres prioritering og planlægning

1Unge sportudøveres prioritering og planlægning 1Unge sportudøveres prioritering og planlægning UNGE SPORTUDØVERES PRIORITERING OG PLANLÆGNING Oldengaard.dk har foretaget en spørgeskemaundersøgelse over nettet for at afdække unge sportudøveres prioriteringer

Læs mere

Evaluering brobygning

Evaluering brobygning or_6739.mdb Evaluering brobygning November 2008 Sydvestjyllands Efterskole SELVEVALUERING 2008-09 Evaluering brobygning [ S Y D V E S T J Y L L A N D S E F T E R S K O L E N O V E M B E R 2 0 0 8 ] I ugerne

Læs mere

SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE RYGER DU?

SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE RYGER DU? SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE RYGER DU? GLOSTRUP PRODUKTIONSHØJSKOLE - TORSDAG DEN 5. MARTS 2009 Dataindsamling ELEVER MED I UNDERØGELSEN RYGER IKKE-RYGER I ALT Antal drenge: 15 20 35 Antal piger: 11 7 18 Elever

Læs mere

Fejrer diamantbryllup på tirsdag: Daglig gåtur holder parret i form

Fejrer diamantbryllup på tirsdag: Daglig gåtur holder parret i form 1983 Fejrer diamantbryllup på tirsdag: Daglig gåtur holder parret i form Hans og Anna Pedersen VEJEN: Selv om det sner, stormer eller regner kan man hver dag træffe ægteparret Anna og Hans Pedersen, Præstevænget

Læs mere

10 dilemmaer om hash og unge. Hvad mener du?

10 dilemmaer om hash og unge. Hvad mener du? 10 dilemmaer om hash og unge Hvad mener du? Problemet nærmer sig "Min datter, som går i 8. klasse, fortæller, at nogle af eleverne i parallelklassen er begyndt at ryge hash. Mon de også er i hendes klasse?"

Læs mere

Datarapportering Elevtrivselsundersøgelse 2010 Tørring Gymnasium Udarbejdet af ASPEKT R&D

Datarapportering Elevtrivselsundersøgelse 2010 Tørring Gymnasium Udarbejdet af ASPEKT R&D Datarapportering Elevtrivselsundersøgelse Tørring Gymnasium Udarbejdet af ASPEKT R&D Tørring Gymnasium Elevtrivselsundersøgelse - Datarapportering Undersøgelsen på Tørring Gymnasium Der har deltaget i

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Referater fra dialogmødet på Skovsgaard-Tranum torsdag d. 15/5 2014

Referater fra dialogmødet på Skovsgaard-Tranum torsdag d. 15/5 2014 Referater fra dialogmødet på Skovsgaard-Tranum torsdag d. 15/5 2014 Gruppe A Bekymrende at klasserne er små ingen legekammerater at vælge imellem. Vigtigt at man også arbejder på at folk til at flytte

Læs mere

30-01-2014, 10:14:53 : Linda Videregående uddannelse 30-01-2014, 10:14:54 Vejleder : Velkommen til evejledning. 30-01-2014, 10:15:31 Vejleder Vibeke:

30-01-2014, 10:14:53 : Linda Videregående uddannelse 30-01-2014, 10:14:54 Vejleder : Velkommen til evejledning. 30-01-2014, 10:15:31 Vejleder Vibeke: 30-01-2014, 10:14:53 : Linda Videregående uddannelse 30-01-2014, 10:14:54 Vejleder : Velkommen til evejledning. 30-01-2014, 10:15:31 Vejleder Vibeke: er nu klar til at chatte med dig. 30-01-2014, 10:15:37

Læs mere

1. Indledning og læseguide s. 1. 2. Elevfordelingen fordelt på klasse og køn s. 2

1. Indledning og læseguide s. 1. 2. Elevfordelingen fordelt på klasse og køn s. 2 Maj 21 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning og læseguide s. 1 2. Elevfordelingen fordelt på klasse og køn s. 2 3. Hashforbruget s. 3-3.1. Hashforbruget sammenlignet med landsgennemsnittet s. 5-3.2. Elevernes

Læs mere

Brugertilfredshed. Patienter i behandling på tandreguleringsklinikken

Brugertilfredshed. Patienter i behandling på tandreguleringsklinikken Brugertilfredshed Patienter i behandling på tandreguleringsklinikken 2012 1 Om undersøgelsen Spørgeskemaet blev udleveret i perioden 8. maj 2012 til 31. august 2012 i forbindelse med behandling på tandreguleringsklinikken.

Læs mere

Læs om alle grundene til at få internet i dit Torp

Læs om alle grundene til at få internet i dit Torp Læs om alle grundene til at få internet i dit Torp Det er nemt at få internet på dit torp! Bestil nu, og du har internet indenfor en uge Selvom vinteren nærmer sig, er der mange gode grunde til at få internet

Læs mere

Kapitel 2 11.08.2014. Skolen bliver lukket efter sommerferien, så nu diskuterer vi, om vi skal oprette en friskole.

Kapitel 2 11.08.2014. Skolen bliver lukket efter sommerferien, så nu diskuterer vi, om vi skal oprette en friskole. Om skoletyper A Folkeskolen, friskole eller privatskole? Anna skal gå i en almindelig folkeskole. Vi vil gerne have, hun går sammen med børn fra mange forskellige miljøer. Skolen bliver lukket efter sommerferien,

Læs mere

De usikre! Give me direction!

De usikre! Give me direction! De usikre! Give me direction! Unge, som har tøj, penge, mobil og I- pod Unge, som har ondt i selvværdet Unge, som ikke kan hente støtte derhjemme De får det ikke længere i folkeskolen Hjælp af en voksen,

Læs mere

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14.

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Her på skolen er vi meget interesserede i at tilbyde den bedst mulige undervisning, trivsel og service til vores elever og jer som forældre. Derfor

Læs mere

Rejsebrev. 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina. Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev

Rejsebrev. 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina. Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev Rejsebrev 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev Changzhou Vi er to piger, som har valgt at tage vores 3 praktikperiode i Kina i byen Changzhou, som

Læs mere

Hovedvejen 19, Avernakø By

Hovedvejen 19, Avernakø By Navn Laura Johanne Storm Adresse Hovedvejen 19, Avernakø By 5600 Faaborg E-mail laurajstorm@gmail.com Repræsenterer du et udvalg, forening, råd eller nej bestyrelse? Hvilket fagområde vil du indgive hørinssvar

Læs mere

Fremtidens TV, de unge og det regionale TV. Marianne Levinsen Forskningschef Cand.scient.pol.

Fremtidens TV, de unge og det regionale TV. Marianne Levinsen Forskningschef Cand.scient.pol. Fremtidens TV, de unge og det regionale TV Marianne Levinsen Forskningschef Cand.scient.pol. Fremtidens TV, de unge, Verden og det regionale TV Marianne Levinsen Forskningschef Cand.scient.pol. Privatforbruget

Læs mere

Drikker dit barn for meget?

Drikker dit barn for meget? Drikker dit barn for meget? Ny undersøgelse viser, at unge i Hedensted Kommune 5 drikker mere end unge i de omkringliggende kommuner. Stærke alkoholtraditioner, misforståelser og kedsomhed er nogle af

Læs mere

Hvordan gør de professionelle?

Hvordan gør de professionelle? Hvordan gør de professionelle? ( Oversat af Ivan Larsen, Samsø Dart Club, Marts 2010 fra How the Pros do it af: Ken Berman 1999 ) Der er to aspekter i det at blive en god dartspiller, det er præcision

Læs mere

Hvordan tiltrækker Helsingør nye borgere og holder på de nuværende? Hans Skifter Andersen Adjungeret professor Statens Byggeforskningsinstitut

Hvordan tiltrækker Helsingør nye borgere og holder på de nuværende? Hans Skifter Andersen Adjungeret professor Statens Byggeforskningsinstitut Hvordan tiltrækker Helsingør nye borgere og holder på de nuværende? Hans Skifter Andersen Adjungeret professor Statens Byggeforskningsinstitut Helsingørs situation Del af vækstregion Mange bosætningstilbud

Læs mere

Læs om alle grundende til at få internet i dit Torp

Læs om alle grundende til at få internet i dit Torp Læs om alle grundende til at få internet i dit Torp Det er nemt at få internet på dit torp! Bestil nu, og du har internet indenfor en uge Selvom vinteren nærmer sig, er der mange gode grunde til at få

Læs mere

Grib chancen. Flyt til Vorbasse. Få mere tid Giv familien flere muligheder Bo billigt

Grib chancen. Flyt til Vorbasse. Få mere tid Giv familien flere muligheder Bo billigt Grib chancen Flyt til Vorbasse Få mere tid Giv familien flere muligheder Bo billigt Hvis du får chancen for at flytte til Vorbasse, skal du gribe den. «Billund er BØRNENES HOVEDSTAD og Vorbasse er derfor

Læs mere

Spørgsmål til. elever BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Dialog et spil om holdninger

Spørgsmål til. elever BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Dialog et spil om holdninger Spørgsmål til elever BØRN, UNGE OG ALKOHOL Dialog et spil om holdninger Elever FORMÅL At I hører hinandens synspunkter og erfaringer. At gruppen diskuterer disse. At give ideer til fælles normer. At give

Læs mere

det er dit valg, men det handler om at ha det godt

det er dit valg, men det handler om at ha det godt MEDLEM AF HK-UNGDOM? det er dit valg, men det handler om at ha det godt Varenr.: 447526 15.11.24 specialproduction.dk Weidekampsgade 8 9 København C Tlf.: 33 3 46 36 Fax: 33 3 46 99 E-mail: hk.ungdom@hk.dk

Læs mere

Nej til SU-nedskæringer

Nej til SU-nedskæringer Nej til SU-nedskæringer Nej til SU-nedskæringer Regeringen har meldt ud, at der skal spares 2 mia. kr. på SU en og at studerende skal hurtigere igennem deres uddannelser. Det betyder, at den kommende SU-reform

Læs mere

-- betingelse--, --betinget virkelighed. Var jeg ung endnu, (hvis-inversion - litterær form)

-- betingelse--, --betinget virkelighed. Var jeg ung endnu, (hvis-inversion - litterær form) Betinget virkelighed Betinget virkelighed vil sige en tænkt virkelighed under en bestemt betingelse. Man springer ud af virkeligheden og ind i en anden ved at forestille sig, hvad man så ville gøre: Hvis

Læs mere

Finanskrisen kløver Danmark i to

Finanskrisen kløver Danmark i to Finanskrisen kløver Danmark i to Finanskrisen påvirker danskerne vidt forskelligt. Mens nogle er hårdt ramt via tab af job og formue, har et flertal slet ikke mærket den økonomisk. Det viser undersøgelse

Læs mere

Generel mening om projektet - God ide?

Generel mening om projektet - God ide? Side 1 Generel mening om projektet - God ide? Generel mening - uddybet Flere fester jeg ville ikke bruge det, på baggrund af det umiddelebare indhold af aktiviteter i huset Synes der er andet at prioritere

Læs mere

Solrød Gymnasium. Elevtrivselsundersøgelse 2010. Datarapportering ASPEKT R&D A/S

Solrød Gymnasium. Elevtrivselsundersøgelse 2010. Datarapportering ASPEKT R&D A/S Solrød Gymnasium Elevtrivselsundersøgelse 200 Datarapportering ASPEKT R&D A/S Undersøgelsen på Solrød Gymnasium Solrød Gymnasium - Elevtrivselsundersøgelse 200 Der har deltaget i alt 60 elever ud af 6

Læs mere

It-sikkerhed Kommunikation&IT

It-sikkerhed Kommunikation&IT It-sikkerhed Kommunikation&IT Dette projekt handler om IT-sikkerhed. Gruppen har derfor valgt at have om Facebook, hvor vi vil hjælpe folk med at færdes rigtigt på nettet. Dette vil gøre ved hjælp af at

Læs mere

Kend din byrådskandidat! Birgit Christensen (J)

Kend din byrådskandidat! Birgit Christensen (J) Kend din byrådskandidat! Birgit Christensen (J) Navn: Parti: Alder: Erhverv: Birgit Christensen Oplandslisten, liste J 63 år Uddannet socialrådgiver, er nu på efterløn Hvad har fået dig til at gå ind i

Læs mere

Koncept for møde om kommunalpolitik i UPF

Koncept for møde om kommunalpolitik i UPF Uddannelsespolitisk Forum Aalborg, d. 6. maj 2009 Koncept for møde om kommunalpolitik i UPF Mødet vil finde sted d. 13 maj, 2009 i lokale 407 på studenterhuset. Tidspunktet for mødestart vil være klokken

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

Orientering om Pendlergruppen

Orientering om Pendlergruppen Orientering om Pendlergruppen FYRAFTENSMØDE OM TRANSPORT PÅ BORNHOLMS EFTERSKOLE 6. F E B R U A R 2 0 1 4 FORMÅLET MED PENDLERGRUPPEN Pendlergruppen under Bornholms Passagerforening repræsenterer hovedsageligt

Læs mere

Lokalområde Holme-Olstrup / Toksværd

Lokalområde Holme-Olstrup / Toksværd Lokalråd og Toksværd Lokalområde / Toksværd Vi ønsker et stærkt lokalsamfund bygget på sammenhold, omsorg og gensidig respekt! Vi vil være synlige Lokalråd og Toksværd Forord: Hvad og hvorfor har vi sat

Læs mere

Information til børn og unge med OCD. Hvad er OCD? Psykologerne Johansen, Kristoffersen og Pedersen

Information til børn og unge med OCD. Hvad er OCD? Psykologerne Johansen, Kristoffersen og Pedersen Information til børn og unge med OCD. Hvad er OCD? Psykologerne Johansen, Kristoffersen og Pedersen 1 Introduktion Psykologerne Johansen, Kristoffersen & Pedersen ønsker at sætte fokus på OCD-behandling

Læs mere

KOM/IT KAMPAGNE PROJEKT

KOM/IT KAMPAGNE PROJEKT KOM/IT KAMPAGNE PROJEKT 18-2-2011 Isabel Marie Elisabeth Odder & Jeanette Bengtsen klasse 3.5k Indhold Forundersøgelse... 2 Bollemodel... 2 Afsender... 6 Case... 6 Værktøjer... 7 Valg af medie... 7 Logoet...

Læs mere

Vi bakker Helle op. Ny hjemmeside: www.socialdemokraterne-holstebro.dk. August 2010

Vi bakker Helle op. Ny hjemmeside: www.socialdemokraterne-holstebro.dk. August 2010 August 2010 Vi bakker Helle op Ny hjemmeside: www.socialdemokraterne-holstebro.dk Følg vore lokale politiker, se næste arrangement. Besøg vores nye hjemmeside. Kære Socialdemokrat. Efter et flot forår,

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

RAPPORT. vedrørende. Spørgeskemaundersøgelse om Multihuset i Hjortshøj

RAPPORT. vedrørende. Spørgeskemaundersøgelse om Multihuset i Hjortshøj RAPPORT vedrørende Spørgeskemaundersøgelse om Multihuset i Hjortshøj Version: 1.0 Dato: 2-6-2014 Udfærdiget af: Peter Kiilerich, Arbejdsgruppen omkring Multihuset i Hjortshøj Resumé Arbejdsgruppen omkring

Læs mere

Eggeslevmagle Skole vil med linjerne skabe en endnu bedre skole i samarbejde med en række virksomheder og klubber.

Eggeslevmagle Skole vil med linjerne skabe en endnu bedre skole i samarbejde med en række virksomheder og klubber. FREMTIDENS SKOLE forældre i 8.I - 2012/13 Til forældre med elever i overbygningen Du kan her se resultatet af spørgeskemaundersøgelsen, som har været udsendt i december 2012 til alle forældre med elever

Læs mere

360 TRIN FOR TRIN. Til hver gruppe skal du bruge: Oversigt over forløbet. Før du går i gang TIL LÆREREN

360 TRIN FOR TRIN. Til hver gruppe skal du bruge: Oversigt over forløbet. Før du går i gang TIL LÆREREN 360 TRIN FOR TRIN TIL LÆREREN Oversigt over forløbet Materialet er designet til at vare en dobbeltlektion: Intro (5-10 minutter) Rammesæt og beskriv forløbet Inddel klassen i grupper Eleverne ser materialet

Læs mere

Bestyrelsens beretning april 2013

Bestyrelsens beretning april 2013 Bestyrelsens beretning april 2013 Aflagt ved den ordinære generalforsamling mandag d. 29. april 2013 Velkommen Først vil jeg gerne sige velkommen. I år har det været lidt underligt at skrive beretning,

Læs mere

FNs 2015 mål Mål 1: Mål 2 Mål 3: Mål 4: Mål 5: Mål 6: Mål 7: Mål 8:

FNs 2015 mål Mål 1: Mål 2 Mål 3: Mål 4: Mål 5: Mål 6: Mål 7: Mål 8: FNs 2015 mål Mål 1: Udrydde ekstrem fattigdom og sult Mål 2: Sikre grundskoleuddannelse for alle Mål 3: Fremme ligestilling mellem kønnene Mål 4: Reducere børnedødeligheden Mål 5: Reducere dødeligheden

Læs mere

Fremtidens Biblioteker Tænketanken 30.0 2013. Epinion og Pluss Leadership

Fremtidens Biblioteker Tænketanken 30.0 2013. Epinion og Pluss Leadership Fremtidens Biblioteker Tænketanken 30.0 2013 Epinion og Pluss Leadership ALLE DE PROCENTER Alt kan ikke måles og vejes! Kvantitet som udgangspunkt for: Kvalificeret debat, Udvikling og Kvalitet State of

Læs mere

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Sydthy Friskole

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Sydthy Friskole Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Sydthy Friskole Tag dig tid til at læse spørgsmål og svarmuligheder godt igennem. Du kan kun sætte 1 kryds ud for hvert spørgsmål, hvis ikke der står noget andet.

Læs mere

Uddannelsesparathed og forældresamarbejde

Uddannelsesparathed og forældresamarbejde Uddannelsesparathed og forældresamarbejde I 2010 besluttede ministeriet, at alle elever, der forlader grundskolen, skal vurderes m.h.t., om de er uddannelsesparate eller om de ikke er uddannelsesparate

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 8-11 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 8-11 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 8-11 ÅR Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT 2 3 NÅR DU IKKE KAN BO DERHJEMME 6 OM DE VOKSNE, DER KAN HJÆLPE DIG 12 OM AT SIGE SIN MENING OG FÅ AT VIDE, HVAD DER SKAL

Læs mere

LAG Brønderslev Den Lokale Aktionsgruppe for Brønderslev kommune

LAG Brønderslev Den Lokale Aktionsgruppe for Brønderslev kommune LAG Brønderslev Den Lokale Aktionsgruppe for Brønderslev kommune 1. MUSIKTANKEN. 2. Kontaktperson: Karen M.V. Olesen Løkkenvej 436, Stenum 9700 Brønderslev Tlf: 21291588 Email: post@karenmvolesen.dk www.karenmvolesen.dk

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

Manglende cykelstier på Kirkevej og Bygade. Biler parkeret langs Bygade og der er kun ét fortov langs Bygade.

Manglende cykelstier på Kirkevej og Bygade. Biler parkeret langs Bygade og der er kun ét fortov langs Bygade. Tørring Elevtal: ca. 450. Klassetrin: 0. til 10. Lavet registreringer 12 steder ved den gennemførte besigtigelse. Se mere i Trafiksikkerhedsplan 2013 17 Manglende cykelstier på Kirkevej og Bygade. Biler

Læs mere

1. Nu kommer en række generelle spørgsmål om cykelpendlerruten.

1. Nu kommer en række generelle spørgsmål om cykelpendlerruten. Interview Nr. Dato og ca. tidspunkt Interviewer Interviewsted Velkommen Dette spørgeskema er lavet for at undersøge effekterne af cykelpendlerruten.. Vi vil gerne bede om din vurdering af den så vi kan

Læs mere

Hvordan skal vi udvikle Selling?

Hvordan skal vi udvikle Selling? LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i SELLING Indledning: Landbyrådsrepræsentant Jesper Dissing Henckel fra Selling inviterede

Læs mere

Hvorfor er kommunal branding spild af penge & Hvad skal kommunerne gøre i stedet? Jesper Bo Jensen, ph.d. Fremtidsforsker, forfatter,

Hvorfor er kommunal branding spild af penge & Hvad skal kommunerne gøre i stedet? Jesper Bo Jensen, ph.d. Fremtidsforsker, forfatter, Hvorfor er kommunal branding spild af penge & Hvad skal kommunerne gøre i stedet? Jesper Bo Jensen, ph.d. Fremtidsforsker, forfatter, Privat forbrug (Gennemsnitlig stigning 2,6% p.a.) 9000 Mængdeindeks

Læs mere

Tryghed. Rettigheder. Ung på jobbet. Fællesskab. Udvikling. Respekt. meld dig ind nu...vi behøver hinanden

Tryghed. Rettigheder. Ung på jobbet. Fællesskab. Udvikling. Respekt. meld dig ind nu...vi behøver hinanden Tryghed Ung på jobbet Udvikling Rettigheder Fællesskab Respekt meld dig ind nu......vi behøver hinanden Hey...kom og vær med Jeg synes, det er rigtig sjovt at være med i ungdoms - arbejdet i min afdeling.

Læs mere

Interviewguide. - af tidligere kriminelle

Interviewguide. - af tidligere kriminelle Interviewguide - af tidligere kriminelle Tema Præsentation af os og vores projekt m.v. Interviewspørgsmål Vi hedder Rune og Allan og læser socialvidenskab på RUC sammen med Anne Mette og Sara, hvor vi

Læs mere

Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på Brøruphus Efterskole

Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på Brøruphus Efterskole Spørgeskema Undervisningsmiljø og trivsel Sådan udfylder du skemaet: Spørgeskemaet handler om det psykiske, fysiske og æstetiske undervisningsmiljø på din efterskole. Det indeholder også nogle spørgsmål

Læs mere

Diskussionspapir 17. november 2014

Diskussionspapir 17. november 2014 Diskussionspapir 17. november 2014 Tema 5: Tiltrækning af arbejdskraft og pendling Forberedt for Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter til konference Industrien til debat. Højtuddannede er en kilde

Læs mere

Fremtidens medarbejdere i den finansielle sektor. Forskningschef Marianne Levinsen, Fremforsk, Center for Fremtidsforskning, www.fremforsk.

Fremtidens medarbejdere i den finansielle sektor. Forskningschef Marianne Levinsen, Fremforsk, Center for Fremtidsforskning, www.fremforsk. Fremtidens medarbejdere i den finansielle sektor Forskningschef Marianne Levinsen, Fremforsk, Center for Fremtidsforskning, www.fremforsk.dk Kilde: The Economist, marts 2007 Omdømmeundersøgelse marts 2006

Læs mere

Skolereformen. Byrådet 28. august 2014

Skolereformen. Byrådet 28. august 2014 Skolereformen Byrådet 28. august 2014 Skolereform disposition Animationsfilmen Lærer/elev skema Understøttende undervisning Lektiecafe SFO og fritidsklubber Den åbne skole Kulturelt læringscenter Kompetenceudvikling

Læs mere

Landdistrikternes Transportbehov

Landdistrikternes Transportbehov Et LAG Favrskov projekt Civilingeniør, Adjunkt Trafikforskningsgruppen Aalborg Universitet Agenda Hvad Hvem Projektoversigt Hvordan går det på landet? Hvordan er det på landet i Favrskov? Foreløbige resultater

Læs mere

Hvordan vi får flere med færgerne

Hvordan vi får flere med færgerne Initiativgruppen Hvordan vi får flere med færgerne En samling idéer til en bedre udnyttelse af de ærøske færgers kapacitet Indledning Initiativgruppen har hos medlemmerne på Facebook-gruppen Ærø til motorvejen

Læs mere

Uddannelse i Region Syddanmark - kommunale uddannelsesprofiler. Regional udvikling Strategi og Analyse

Uddannelse i Region Syddanmark - kommunale uddannelsesprofiler. Regional udvikling Strategi og Analyse Uddannelse i Region Syddanmark - kommunale uddannelsesprofiler Regional udvikling Strategi og Analyse Indledning Hovedformålet med rapporten er at give en kvantitativ beskrivelse af uddannelsesniveauet

Læs mere

Hvorfor tage i skoven med udviklingshæmmede

Hvorfor tage i skoven med udviklingshæmmede Hvorfor tage i skoven med udviklingshæmmede elever? Af Lars Jensen, Lars Kjær, Jacob Svarre og Mie Hersted, lærere og pædagoger på Ådalsskolen i Ringsted. Flere klasser på specialskolen Ådalskolen i Ringsted

Læs mere

Af Mathias Overgaard & Peter Lilja

Af Mathias Overgaard & Peter Lilja Stor forskel på mulighed for uddannelse Hvis du er arbejdsløs, er det ikke lige meget, hvor i landet, du bor. Der er nemlig stor forskel på, hvor mange penge de kommunale jobcentre bruger på uddannelse

Læs mere

Su reglerne er alt for indviklede og giver ikke nogen mening til de studerende eller deres forældre.

Su reglerne er alt for indviklede og giver ikke nogen mening til de studerende eller deres forældre. Kampagne: Su regler- forældre indkomst, udeboende Su. Su efter hvert kvartal. Hvad er en kampagne? Problemstilling case Su reglerne er alt for indviklede og giver ikke nogen mening til de studerende eller

Læs mere

Referat af mødet: Bevar Rolfsted Skole 10. juni kl. 19-21.30

Referat af mødet: Bevar Rolfsted Skole 10. juni kl. 19-21.30 Referat af mødet: Bevar Rolfsted Skole 10. juni kl. 19-21.30 Da Faaborg-Midtfyn kommune skal spare penge i fremtiden, er der blevet udarbejdet et sparekatalog, som blev offentliggjort i maj måned. Af sparekataloget

Læs mere

Dine vaner. Dagens dato. Hvornår er du født? 2. Er du dreng eller pige? 3. Dyrker du sport eller motion uden for skoletid?

Dine vaner. Dagens dato. Hvornår er du født? 2. Er du dreng eller pige? 3. Dyrker du sport eller motion uden for skoletid? Dagens dato 2 0 Dato Måned År 1. Hvornår er du født? Dato Måned 1 9 År 2. Er du dreng eller pige? Dreng Pige Dine vaner 3. Dyrker du sport eller motion uden for skoletid? Nej Skriv hvad 4. Hvor mange timer

Læs mere

VEJE TIL UNGES LÆSELYST OG BIBLIOTEKSLYST. Hvad ved vi? Hvad vil vi vide mere om?

VEJE TIL UNGES LÆSELYST OG BIBLIOTEKSLYST. Hvad ved vi? Hvad vil vi vide mere om? VEJE TIL UNGES LÆSELYST OG BIBLIOTEKSLYST Hvad ved vi? Hvad vil vi vide mere om? Projekt Sms-fix - din motivation til læsning 328 unge i 9. klasse og 1.g i Aalborg deltager De modtager 3 forskellige sms-noveller

Læs mere

John Harpøth Borgmesterkandidat for DF i Holbæk Kommune

John Harpøth Borgmesterkandidat for DF i Holbæk Kommune John Harpøth Borgmesterkandidat for DF i Holbæk Kommune I de mange år jeg har beskæftiget mig med politik, har mit arbejde været præget af: Ærlighed Åbenhed Dialog Du kan læse mere om mit politiske virke

Læs mere

STRESS 1 DRÅBE KAN VÆRE NOK TIL AT DIT GLAS FLYDER OVER

STRESS 1 DRÅBE KAN VÆRE NOK TIL AT DIT GLAS FLYDER OVER STRESS Stress er blevet et stort problem for os og for vores trivsel i hverdagen. Stressforeningen i Danmark melder, at der hver dag er 35.000 danskere, der er sygemeldt pga. stress, og at ca. 430.000

Læs mere

SPONSORKONCEPT 2015/2016

SPONSORKONCEPT 2015/2016 SPONSORKONCEPT 2015/2016 At skabe et lokalt samlingspunkt for erhvervslivet med udgangspunkt i herreelitefodbold. Rishøj Boldklub vil brande Køge by og Køge kommune nationalt gennem sportslige resultater.

Læs mere

Evaluering af Københavns Kommunes sommerferielukning af institutioner i uge 29 og 30, 2011

Evaluering af Københavns Kommunes sommerferielukning af institutioner i uge 29 og 30, 2011 Evaluering af Københavns Kommunes sommerferielukning af institutioner i uge 29 og 30, 2011 For Københavns Forældreorganisation (KFO) Den 4. oktober 2011 Evaluering for KFO 1 Indhold Baggrund Mål side 3

Læs mere

FællesListens. - din stemme ARBEJDSPROGRAM FOLKESTYRETS VAGTHUND

FællesListens. - din stemme ARBEJDSPROGRAM FOLKESTYRETS VAGTHUND FællesListens ARBEJDSPROGRAM - din stemme FOLKESTYRETS VAGTHUND Fælleslistens ARBEJDS- PROGRAM De 10 punkter, som Fælleslisten offentliggjorde den 19. august er indarbejdet i Fælleslistens foreløbige arbejdsprogram

Læs mere

NonUsers - Fynske ikke-brugere 2012. DB-syd 24. september

NonUsers - Fynske ikke-brugere 2012. DB-syd 24. september NonUsers - Fynske ikke-brugere 2012 DB-syd 24. september 1 Indhold 1. Undersøgelsens formål og gennemførelse 2. Høj ikke-bruger andel (brugshyppighed) 3. Potentiale for biblioteksbrug (kendskab, sandsynlighed

Læs mere

Århus og Østjylland i fremtiden Byggeri, udbygning og bolig. Jesper Bo Jensen, ph.d. Fremtidsforsker www.fremforsk.dk

Århus og Østjylland i fremtiden Byggeri, udbygning og bolig. Jesper Bo Jensen, ph.d. Fremtidsforsker www.fremforsk.dk Århus og Østjylland i fremtiden Byggeri, udbygning og bolig Jesper Bo Jensen, ph.d. Fremtidsforsker www.fremforsk.dk Byer i fremtiden Den flettede by funktionerne blandet Virksomheden uden hovedsæde De

Læs mere

Standard Fraflytteranalyse. Udarbejdet af Boligselskabernes Landsforening og sermo analyse

Standard Fraflytteranalyse. Udarbejdet af Boligselskabernes Landsforening og sermo analyse Standard Fraflytteranalyse Udarbejdet af Boligselskabernes Landsforening og sermo analyse 2010 Følgebrev Hvorfor flytter du? I boligorganisationen vil vi gerne undersøge, hvad der er baggrunden for, at

Læs mere

En undersøgelse af biblioteksservicen i landdistrikter.

En undersøgelse af biblioteksservicen i landdistrikter. En undersøgelse af biblioteksservicen i landdistrikter. Et samarbejde mellem Esbjerg, Varde, Ringkøbing-Skjern og Skive biblioteker samt Center for Landdistriktsforskning ved Syddansk Universitet. Videnskabelig

Læs mere

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt Bilag 4 Transkriberet interview med Liselott Blixt Af: Gruppe 7 Interviewer: Jeg vil starte med at høre om hvad dig og dansk folkeparti mener om den alkohol politik vi har idag hvor man kan købe alkohol

Læs mere

Dilemmaløbet. Start dilemma:

Dilemmaløbet. Start dilemma: Dilemmaløbet Du står nu overfor et dilemma løb som tager sig udgangspunkt i Zambia. Hver gang du træffer et valg, har det betydning for, hvordan dit liv udvikler sig, så overvej det grundigt inden du går

Læs mere

Bofællesskab August 2010 Udviklingsplan

Bofællesskab August 2010 Udviklingsplan Bofællesskab udviklingsplan Gennemførelsen af visionen om det fuldt gennemførte bofællesskab (oldekolle) med alle drømme om de fedeste forhold og skønne faciliteter implementeret er en stor mundfuld. Det

Læs mere

Resultat af: Undervisningsmiljøundersøgelse på Svenstrup Efterskole, juni 2007

Resultat af: Undervisningsmiljøundersøgelse på Svenstrup Efterskole, juni 2007 Resultat af: Undervisningsmiljøundersøgelse på Svenstrup Efterskole, juni 2007 I klassen: 1. Hvilken af nedenstående påstande passer bedst til dig? (93 a. Jeg er en af de dygtigste i klassen. 16 % b. Enkelte

Læs mere

TRAFIKPLAN FOR silkeborg KOMMUNE

TRAFIKPLAN FOR silkeborg KOMMUNE TRAFIKPLAN FOR Silkeborg KOMMUNE Silkeborg Kommune Visioner og servicemål for Silkeborg Kommune Silkeborg Kommune ønsker, at den kollektive trafik er med til at binde kommunen bedre sammen. Derfor vil

Læs mere

Fordeling på alder og køn

Fordeling på alder og køn Statistik 23.6.2 Shaqo Junior Deltagere: Heraf fra Shaqo: Nye deltagere siden projektstart: Nye deltagere siden sidste rapportering: 36 deltagere 89 deltagere 29 deltagere 8 deltagere Deltagere fordelt

Læs mere

Forældreundersøgelse. Om dig. Netværk 2014:204,205, 206,207; 1.1 Er du? a. Gift eller bor sammen med en partner b. Enlig c. Ønsker ikke at oplyse

Forældreundersøgelse. Om dig. Netværk 2014:204,205, 206,207; 1.1 Er du? a. Gift eller bor sammen med en partner b. Enlig c. Ønsker ikke at oplyse Om dig 1.1 Er du? a. Gift eller bor sammen med en partner b. Enlig c. Ønsker ikke at oplyse 1.2 Hvad er din alder? 1.3 Hvad er din højeste fuldførte uddannelse? a. Folkeskole 9. eller 10. klasse b. EFG/HG/Teknisk

Læs mere

Valg og muligheder er vejen ud af fattigdom. - Odense bryder den negative sociale arv. odense

Valg og muligheder er vejen ud af fattigdom. - Odense bryder den negative sociale arv. odense Valg og muligheder er vejen ud af fattigdom - Odense bryder den negative sociale arv odense Baggrund Danmark er et rigt samfund, og alligevel har vi fattige. Odense Kommune bestilte i 2006 en fattigdomsundersøgelse,

Læs mere

En ny Cykelpolitik. Thomas Lykke Pedersen Borgmester i Fredensborg Kommune. Lars Simonsen Formand for Plan-, Miljø og Klimaudvalget

En ny Cykelpolitik. Thomas Lykke Pedersen Borgmester i Fredensborg Kommune. Lars Simonsen Formand for Plan-, Miljø og Klimaudvalget Cykelpolitik En ny Cykelpolitik Det er med glæde at vi på Byrådets vegne kan præsentere Fredensborg Kommunes nye Cykelpolitik. En Cykelpolitik som fortæller, hvad vi mener om cykling i Fredensborg Kommune,

Læs mere

En vejledning til SU-ansøgere

En vejledning til SU-ansøgere 1 En vejledning til SU-ansøgere 2 3 I denne lille folder kan du måske få svar på dine spørgsmål om SU. Du er også altid velkommen til at kontakte SU-vejleder på kontoret eller tale med din studievejleder.

Læs mere

Her slutter historien om Kasper.

Her slutter historien om Kasper. KASPERS HISTORIE Hvert år forsvinder der hundredevis af danskere uden at give deres familie eller andre pårørende besked : en mand går ned i kiosken på hjørnet en søndag eftermiddag og kommer aldrig tilbage.

Læs mere

På vej mod et bedre liv Social færdighedstræning i gruppe

På vej mod et bedre liv Social færdighedstræning i gruppe På vej mod et bedre liv Social færdighedstræning i gruppe Cand. Psych.Aut og Lotte Sønderby Team for Misbrugspsykiatri, Århus Universitetshospital Risskov Hvad er Bedre liv programmet?.et gruppebaseret,

Læs mere

FLEXTUR OG TELETAXA I SKANDERBORG KOMMUNE - OGSÅ FOR DIG

FLEXTUR OG TELETAXA I SKANDERBORG KOMMUNE - OGSÅ FOR DIG FLEXTUR OG TELETAXA I SKANDERBORG KOMMUNE - OGSÅ FOR DIG Hvad er Flextur? Flextur er en del af den kollektive trafik, og kan benyttes af alle - også dig! Flextur er et dør til dør tilbud til alle. Med

Læs mere