Bus i Stjær og omegn. Resultat af medborgerspørgeskemaundersøgelse. Juni 2010

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bus i Stjær og omegn. Resultat af medborgerspørgeskemaundersøgelse. Juni 2010"

Transkript

1 Bus i Stjær og omegn Resultat af medborgerspørgeskemaundersøgelse Juni 2010

2 Resumé Der er i alt 157 besvarelser, hvoraf 85% er fra Stjær. 57% benytter bussen mindst én gang hver uge. 62% køre mest ture, der går uden for Skanderborg Kommune, og hele 44% svarer, at alle ture går uden for Skanderborg Kommune. Næsten halvdelen svarer, at de pendler ifm. job eller videregående uddannelse. 60% bruger ½-1½ time på at pendle hver vej, og 70% kan kun acceptere en lille eller ingen forøgelse af pendlertransporttiden. For 35% havde det afgørende betydning, at der var busforbindelse, da de valgte deres nuværende bolig. I 61% af husstandene er der én eller ingen bil. Mens der i kun 8% af husstandene er blot én voksen.

3 Generelle Udsagn 1/6 Er utroligt vigtigt at beholde rute 109, da mange tager bussen fra Stjær og omegen. Folk vil flytte herfra og landsbyen vil uddød. Man kan ganske enkelt ikke lukke linie 109, og dermed afskære folk fra arbejdspladser i Århus og andre steder, samt muligheden for at tage bus til diverse uddannelsessteder!!! Dette ville være en katastrofe for byen!!!! Det vil være en katastrofe for de små byer herude hvis der sker forringelse af bus 109 eller hvis den helt nedlægges!! Stort problem uden busrute for pendlerne - hvordan skal fx vores unge komme til gymnasiet i Skanderborg/Viby uden busrute? Det er katastrofalt for Stjær by`s borgere hvis busforbindelsen ikke er mere. Bla.pga.: Det bliver umuligt for børn/unge at komme til uddannelses steder/fritidsaktiviteter. Ældre kan ikke komme til læge/tandlæge, borgerservice centre og ligende. Pendlere kan ikke komme til arbejde. En sådan LIVSNERVE som bus 109 er for mange borgere kan bestemt IKKE undværes Vi her i Stjær,som dagligt bruger bus 109, vil gerne fortsat være med til at være "VERDENSREDDERE". Jeg er meget afhængig af buslinie 109 fra Smedeskovvej i Galten til Stjær. Jeg har boet i Stjær siden Dengang var der ikke noget, der hed buslinje 109. Ønsker Skanderborg Kommune at nedlægge de mindre byer? Hvis småskoler rundt omkring bliver nedlagt og nu busforbindelser - ja så nedlægges landsbyerne - hvem gider flytte hertil? Jeg synes 109 skal bibeholdes - evt. i en anden form. Det er vigtigt at den kører mellem Galten og Århus via Storing, Stjær, Jeksen, Adslev, Bjertrup og Hørning. Er det skift i Hørning så OK, men det er essentielt at der køres ind over de små byer her ude på landet.

4 Generelle Udsagn 2/6 Det er vigtigt for en by i vækst, at man kan komme til og fra byen. Det er nødvendigt, den kan ikke undværes af vores ungdom, eller af dem, der enten har valgt ikke at have bil, ikke har kørekort eller ikke har råd til bil. Hvis vi en dag er nødt til at afhænde bilen, (alder, kørekortfornyelse) vil vi være tvunget til at flytte fra byen. Iøvrigt, mener jeg det er en offentlig forpligtelse, at servicere borgerne med offentlig transport. Urimeligheder, som busser der kører i halen på hinanden på de store indfaldsveje mod storbyerne og iøvrigt parallelt med togene bør tages op inden der tages beslutninger. Der kunne evt. overføres midler fra disse ruter til de øvrige ruter. Er det politikernes opfattelse, at man bor i udkantsdanmark, når man bor 15. km. fra Århus? Det fantastiske flertal i byrådet må da kunne finde en løsning, det blev der lagt op til i valgkampen, mon det holder nu, hvor virkeligheden har overhalet valgløfterne? Det er ikke kun mig der gør stor nytte af denne bus linje, mange står ved busstoppesteder især om morgenen og eftermiddagen er mange med. Jeg har to drenge der går på gymnasiet i Skanderborg og hvis rute 109 nedlægges kan de ikke komme i skole God busforbindelse til århus er altafgørende, hvis folk uden bil, gamle mennesker og familier uden to større indtægter/biler skal have en chance for at bo i Stjær. Bevar 109éren... som den er nu!!! Ikke noget med at skifte en masse gange, fordi man skal mod Århus og ikke Skanderborg. SKAL BLIVE VED MED AT EKSISTERE"

5 Generelle Udsagn 3/6 En bus rundt i Skanderborg kommune kan bestemt ikke erstatte ruten ind til Århus. Jeg vil blive meget ked af det, hvis busruten til Århus bliver fjernet og jeg mener ikke den kan erstattes af en rute til Skanderborg. jeg håber at alle vil se hvor stor indflydelse bus nr. 109 har for galten-omegenens beboer, unge så vel som gamle! Bussen til fx Stjær kører allerede sjældent, så det ville være en stor skam at bustiderne forsvandt helt!! Please lad vær med at fjerne bussen! Bus 109 er et alternativ til Bil nr. 2, Vi bruger cyklen til arbejde 6.5km og 15km hvis det ikke er meget dårligt vejr. Hus priserne må forventes at falde hvis bussen forsvinder, det giver også mindre Ejendomsvurdering og dermed lavere Ejendomsskatter til kommunen Vi har en au-pair som vil få et svært socialt liv + dårlige muligheder for at gå til f.eks. dansk. Derudover har vi også snart 3 teenage børn i en lille landsby uden kontakt med omverdenen. Det er ikke optimalt. Da vi for to år siden flyttede til Stjær, var det som sagt afgørende, at der var busforbindelse til Viby, hvor jeg arbejder. Vi havde ikke råd til at have to biler. Desuden er busforbindelsen til Århus afgørende for, at man kan bo i Stjær med store børn/unge mennesker. Så hvis der fortsat skal flytte børnefamilier til byen (og de allerede herboende ikke skal flytte væk), er det meget vigtigt, at der er busforbindelse til Århus. det ville være rigtigt uheldigt hvis ruten nedlægges, min famile vil overveje fraflytning af byen hvis mine børns muligheder for transport fjernes.

6 Generelle Udsagn 4/6 Jeg synes det er frygteligt, hvis bussen forsvinder. Vi bruger den på arb., i skole (2 børn i gym.) og til børnenes arb.. Lige nu har børnene valg mulighed, når de skal videre på en gym. udd., det vil de ikke få, hvis bussen forsvinder. Vi bliver meget isoleret. Forsvinder busforbindelsen vil jeg/vi overveje at flytte fra kommunen. Her bliver jo som at bo i et hul i jorden uden særlig mulighed for at komme til noget som helst. Jeg er lige fyldt 60 år, hvilket vil gøre at jeg i årene fremover bliver mere afhængig af at der er en busforbindelse. Jeg håber virkelig på, at der vil blive oprettet et alternativ, hvis busruten bliver nedlagt. Uden eget køretøj kan jeg ikke komme til læge, tandlæge, diverse service butikker, togstation for at besøge børn, børnebørn, biograf, teater + museums besøg. Mit hus vil være vanskelig at sælge. Jeg synes ikke at det er rimeligt at det er de små byer, med en busrute der skal "straffes". Hvis man tager til Århus og ser hvor mange busser der køre rundt næsten de samme steder, så burde man fjerne nogle af dem og ændre lidt på deres ruter. Men en fjernelse af 109 ruten vil betyde at rigtig mange mennesker kommer til at lide af det både arbejdsmæssigt og uddannelsesmæssigt. For en familie med børn er det vigtigt, at der er mulighed for pendling med bus i myldretiden, så det kan lade sig gøre at nøjes med én bil. Det rart at have mulighed for at komme med bus uden for myldretiden, så man kan deltage i sociale og kulturelle arrangementer, uden at skulle passe på med at drikke alkohol. Det er vigtigt og nødvendigt, at vi alle står sammen om, at bevare vores busforbindelse. Vi er så heldige, at have fået 2 sider i JP og dermed pressens bevågenhed på problemet ved nedlæggelse af linie 109. Dette har ofte vist sig, at være en speciel god "metode" til at få politikerne i tale. Jeg håber, at artiklen følges op med kommentarer fra de ansvarlige. Helt overordnet kan vi jo ikke alle bo i de store byer og må derfor have mulighed for - som et minimum - at transportere os til uddannelse,arbejde, lægebesøg m.m.

7 Generelle Udsagn 5/6 Landsbyer uden busforbindelser er ikke et realistisk bosted for familier med børn i alderen dvs. børnefamilier vil fraflytte landsbyerne/ikke bosætte sig i landsbyerne. Ældre/pensionister vil ligeledes få svært ved at bo i landsbyerne, hvis busruterne lukker. Lukning af busruterne vil være en alvorlig trussel mod landsbyerne. Det ville være byens død, hvis busforbindelsen bliver lukket, da der så vil være ca 5 km til nærmeste bus (i harlev) Vi bakker fuldt op om "kampen" for at bevare busforbindelse i Stjær, da det er af afgørende betydning for børnenes /de unges muligheder for at nå frem til uddannelsesinstitutioner og Århus generelt. Har de tænkt sig at lukke Stjær, og hvad med lukningen af biblioteket. Hvis buslinjen fjernes dør byen stille og roligt... Hvad bliver det næste Det kan blive vanskligt for de unge at komme frem til deres uddannelsested, både til Skanderborg,Silkeborg og Århus. vil gerne bussen, men jeg kan ikke komme til skåde til kl og stadigvæk nå at afleverer børnene når børnehaven åbner og skal de skal hentes inden 17.00, jeg har fri kl HJÆLP VIL GERNE BRUGE JERES BUS! jeg hved at der mange ældre der ikke kan komme over handle og mine børnbørne kan heller kommer over og der er mange der er med busen på nogle mange tidspungmen prøv selv at køre i busen på alle tids pung der er da også mange der ikke har bil tænk på det Det vil være en skam at nedlægge/forringe 109'eren. Den kører sjældent nok i forvejen. Vores barn (pt. 3 mdr.) ville da også have godt af at kunne komme rundt på egen hånd til den tid, ikke mindst til uddannelse i andre byer. Ærgeligt hvis man bliver nød til at have to biler.

8 Generelle Udsagn 6/6 Jeg søger aktivt job og vil være helt afhængig af bussen specielt i vintertiden. Uden buslinien vil det være nødvendigt at købe endnu en bil. En meget dårlig løsning. Dette spørgeskema er ikke rettet mod fremtidig brug af ruten. Vi forventer en stigning i forbindelse med at vores børn skal forlade Stjærskolen og efteruddannes andre steder. I sidste ende betyder det affolkning af Stjær, da en landsbys beboere bør have krav på at kunne komme til de større byers nødvendige faciliteter med offentlig transport. Det går meget ud over lokal samfundet og de unge mennesker får problemer med at tage en ungdomsuddannelse. hvis i nedlægger linje 109, vil hele byens ungdom blive låst fast. Hey - Midttrafik! LEAVE THAT BUS ALONE. Jeg ville gerne benytte bussen mere, men da jeg har skiftende arbejdstider, kan det ikke lade sig gøre, fordi bussen ikke kører mere, når jeg får fri fra arbejde. Der ud over må vi mene at der betales den samme skat i hele Skanderborg kommune, og derfor må kune forventes den samme service for alle borger. Bevar 109'eren. Den kører godt og stabilt på de afgange der er i dag. Jeg brugte den selv dagligt til pendling i flere år før mit arbejde flyttede udenfor 109'eren rute. Hvis man vil have flere kunder må man investere. Ikke skære ned! Forøvrigt er belægningen på 109'eren på omkring 70% hvilket er temmelig godt i Midttrafiks område.

9 Hyppighed og Formål

10 Destination og Årsag

11 Transporttid

12 Betydning for valg af bopæl

13 Biler

14 Hvis bussen forsvinder - udsagn 1/11 Så må jeg droppe min uddannelse og finde arbejde i Stjær! Kan ikke komme til håndboldtræninger i Skanderborg Kan ikke kommer på job i Århus At man er total afhængig af kørekort/bil! I tilfælde af regn og sne er det begrænset hvor morsomt det er at cykle de 10 km til skanderborg, for at cykle hjem igen! Så kan jeg ikke komme på arbejde Så kan jeg ikke komme i skole Bilen skal køre mere En nedlæggelse af bus 109 vil have store konsekvenser, både for mig som pendler og for alle de unge mennesker der bor i Stjær by. Hvis der ikke var en bus til Århus ville jeg ikke have mulighed for at komme på arbejde uden at skulle købe bil nr. 2. Det er både alt for dyrt for os og føles ikke særlig miljøvenligt. Desuden vil vi skulle hente og bringe vores børn konstant. Da vi bosatte os i byen Stjær var det en forudsætning at der var en busforbindelse ind til Århus og Skanderborg. Hvis bussen nedlægges bliver vores lille landsby afskåret fra de større byer og gør det mindre attraktivt at bo her. Det vil desuden besværliggøre vores og mange andres hverdag - tidsmæssigt samt økonomisk. Så kan det blive meget besværligt at bo i Stjær, og vi vil skulle købe en bil mere eller flytte fra byen så kan jeg ikke komme på arbejde!!!!!!!!!!!!!!! Jeg har ikke mulighed for at komme hjem fra arbejde.

15 Hvis bussen forsvinder - udsagn 2/11 Hvis bus 109 bliver nedlagt går det i den grad ud over byens unge, og deres muligheder for at komme rundt til videregående uddannelser. Stjær er en by i udvikling, og det vil være trist hvis vi mistede vores bus. Så kan jeg ikke møde på arbejde i vinterperioden. Bliver nødt til at anskaffe en ekstra bil Jeg kan ikke gå på Gymnasiet - få uddanelse. Vi skal overveje køb af ekstra bil Vi skal anskaffe bil nr. 2 i vores husstand. Jeg må droppe gymnasiet, at synge i Århus pigekor og mit arbejde i Århus! Så mister mine børn muligheden for sidenhen at tage selvstændigt til Århus/Skanderborg. At lære selvstændighed i forhold til evt. skoleskift fra 9. klasse og i gymnasiet. De bliver ganske enkelt stavnsbundet i Stjær...da jeg ikke har tænkt mig at bruge min fritid på at være chauffør. Så da ville alternativet være, at vi slet ikke vil bo her. Det vil være rigtig dårligt ift. mine 2 teenagebørn - der bruger bussen 3-4 gange om ugen (blandt andet Stjær-Århus eller Stjær-Galten) Afhængighed af andre der kan køre Jeg ville ikke kunne gennemføre min iddannelse.. Det vil betyde at jeg flytter fra byen, før eller siden, da min børn ikke har mulighed for at transportere sig selv til uddannelse osv

16 Hvis bussen forsvinder - udsagn 3/11 Helt reelt kan jeg ikke kommme til og fra arbejde. Da jeg ikke har kørekort, bliver det en nødvendighed at flytte fra Stjær og til en by med busforbindelse. Kan ikke komme på hhx uddannelse Så er der ingen alternativer, hvis man ikke har bil. Der er ingen mulighed for at benytte bussen, medmindre man vil eller kan cykle til de nærliggende byer, som har en sådan forbindelse. Ingen jeg fik bil, brugte jeg bussen hver dag, frem og tilbage, og den mulighed skal mine børn også have, så vi ikke er afhængig af, at skulle køre dem, til deres videregående uddannelser, når den tid kommer! Kan ikke tilbyde mine dagplejebørn spændende oplevelser. Bruger også bussen til Århus på mine fridage når bilen er optaget. Gæster uden bil er afskåret fra at besøge os. Hvis busforbindelsen forsvinder, så kan jeg ikke komme til skanderborg, hvor jeg går i skole. Jeg kan desuden heller ikke komme hjem, hvis jeg er inde i Århus. Jeg kan ikke komme i skole. Jeg kan ikke komme på arbejde. Det betyder, at det bliver vanskeligt at passe mit job. økonomisk umuligt for mig at komme frem Jeg kan ikke passe møder i forbindelse med mit arbejde. Jeg er afskåret fra at komme fra Stjær. Det betyder at mine børn ikke kan tage, bussen til århus i fritiden. Derudover kommer det til at betyde at de ikke kan komme til uddannelses institutioner når de stopper på Stjærskolen. Så får jeg svært ved at beholde mit arbejde.

17 Hvis bussen forsvinder - udsagn 4/11 Det vil være rigtig ærgerligt - ikke mindst for vores børn, der mister muligheden for at komme med bus til og fra Storring. Jeg må muligvis ud og finde nyt job. Gæster som evt. skulle komme på besøg, kan nu kun komme hvis de er i bil. Jeg kan ikke komme til min skole. Mine forældre skal hente mig i Århus Rigtid dårlig da vi er mange der ikke har køre kort så skal man gp fra storring til silkelandevej det kan da ikke være rigtig at i ikker tænker på på alle dem som ikke har bil både unge og ældre i skulle selv være afhendig af busen. Bliver isoleret i Stjær, nogle dage vil jeg ikke kunne komme på job Det vil være svært for mig at passe mit arbejde i Århus, da jeg ikke altid har mulghed for at følges med min mand i bilen. Desuden har jeg en datter, som har behov for busssen for at komme til sit uddannelsessted i Skanderborg. Afskæres fra at kunne komme hjemmefra uden bil = øv Det vil betyde at vi skal anskaffe bil nr.2 hvilket jo selvsagt vil belaste miljøet. Dernæst vil flere fra min familie have svært ved at komme på besøg, og omvendt. Det ville have en enorm betydning. Det er alfa omega for at jeg, som teenager, ser Stjær som en aktraktiv by at bo i. Uden bus gennem Storring får jeg to problemer (Jeg har ikke kørekort): 1. Jeg vil dagligt være nødt til at cykle 2 km til anden offentlig transport for at komme på arbejde - et problem i sig selv da jeg ofte har kg bøger + computer etc. med, og da jeg har astmalignende problemer i koldt vejr. 2. Jeg vil miste min mulighed for at købe ind på egen hånd. Der er ingen indkøbsmuligheder i Storring. Det bliver røvsygt at bo i Stjær, da man vil blive stærkt isoleret fra omverdenen.

18 Hvis bussen forsvinder - udsagn 5/11 Jeg skriver på vegne af mine børn, som vil være kommende brugere af busserne i f.b kommende uddannelse. Det vil være en frygtelig for de unge mennesker, at de en meget tidlig alder vil være nød til at forlade byen, for at kunne få sig en uddannelse. "flexibilitet cykler nogen gange den ene vej og tager bussen den anden. børnene mister muligheden for selv at komme rundt til kammerater og fritidstilbud i Skanderborg" Vi har 2 drenge som går i gymnasiet i Viby, det vil de ikke have mulighed for hvis ruten nedlægges Mine børn har ingen mulighed for at komme udenfor Stjærs grænse uden at skulle køres, hverken til uddannelse om 1 år, eller i biograf, møde venner fra fx Galten så har jeg ingen mulighed for at besøge og handle ind for min mor. ligeledes kan hendes børnebørn ikke blive passet når jeg er på arbejde, hvis der ikke går en bus den vej at jeg mister nogle af mine bedste venner Behov for at anskaffe bil nr.2 eller flytte til et område med busforbindelser Ingen dansk undervisning for udlændinge = et problem Kan ikke komme til mit uddannelsessted - vil ikke have den samme mulighed for at tage til Århus med vennerne Jeg når efter 9 kl skal starte på en ungdomsuddannelse formodentlig i viby vil det rigtig dårligt for mig hvis bussen ikke kører til Århus længere eller der slet ikke er nogen busforbindelser fra Stjær Jeg kan ikke komme ind på Skanderborg gym.

19 Hvis bussen forsvinder - udsagn 6/11 Det bliver svært at komme til byen jeg vil flytte fra byen Jeg kan ikke hamre bajere når jeg besøger drengene i Stjær Det vil besværliggøre det at at bo i Stjær, da vi så ikke vil have bussen som ekstra sikkerhed til atbejde, til bilens værksted - og vi ikke vil have andre muligheder for at komme på arbejde, når vi ikke har bil. Min mand bruger af og til bussen til Århus (arbejde) jeg vil blive fanget i en lille lorte by, og vil kun komme ind til århus ved at cykle Jeg mister enhver mulighed for at komme ud af Stjær og besøge mine venner, som befinder sig rundt omkring i landet, og det ville betyde, at jeg ikke ville kunne besøge nogle andre end folk, der bor i byen! Hvis bus 109 bliver lukket dør en del af mig indeni, da jeg ikke længere ville kunne komme i kontakt med nogen uden for Stjær (Nej, man kan ikke bruge sms'er eller facebook som erstatning for at snakke med hinanden ansigt til ansigt!!!) Jeg ville simpelthen ikke kunne undvære den bus, og hvis i lukker forbindelsen ville det også være UMULIGT for mig at komme til og fra gymnasiet, som ligger i Skanderborg! Det ville være en helt og aldeles hovedløs handling, og det ville fjerne min mulighed for at få en ordentlig uddannelse. Ikke voldsom. Lige nu ikke det alt afgørende, men den dag, hvor jeg ikke mere kan køre bil, må vi flytte fra byen for ikke at blive isolerede. Jeg kan ikke komme på arbejde Skal cykle 14 km til Gymnasium (2 x14 km) 28 km i alt hver dag i alt slags vejr. "At jeg må investere i en gammel forurenende bil.

20 Hvis bussen forsvinder - udsagn 7/11 Vi er 2 pensionister, som heldigvis fortsat kan køre bil. Hvis vi en dag står uden mulighed for at køre selv, vil det faktisk betyde, at vi bliver nødt til at flytte fra byen, især hvis vores indkøbsmulighed også forsvinder. Da har jeg ikke mulighed for at komme til Galten og handle og på biblioteket. Arbejder hjemmefra men skal jævnligt i firmaet, der ligger i Hørning. Har tandlæge i Århus. Hvis 109 helt forsvinder, har jeg heller ikke mulighed for at komme til Galten, og derfra videre med 113 til City Vest eller Århus. Får svært ved, at komme af sted til de ønskede mål på de ønskede tidspunkter Det vil blive mere besværligt at komme til skanderborg i skole, da 109 er den eneste mulighed det første stykke vej. "Jeg vil miste en god og tryg skolevej. Jeg vil miste en sikker vej til Århus." Man mister muligheden for at komme ud af byen, hvis man skal have forbindelser til f.eks. tog osv. Forsvinder busforbindelsen i Stjær og omegn, er det umuligt for mig, at komme i skole hver dag. Derudover bliver det sværere, at holde venskaber ved lige, da mange bor i Skanderborg eller uden for Stjær. Skal finde en måde at komme til nærmeste busstoppested (3 km). Som pensionist uden køretøj vil en tålelig tilværelse i Stjær ikke være mulig. Låst fast hvis jeg f.eks. ikke længere kan køre bil.

21 Hvis bussen forsvinder - udsagn 8/11 at jeg mister mit job En stor ekstra udgift for miljø og privat økonomi Så forsvider al forbindelse til og fra byen - dvs. gæster der kommer med tog til skanderborg ikke kan komme hertil, med mindre de tager en taxa - det er da et kæmpe minus for byen! Hvordan skal jeg kom til skanderborg og deltage i undervisning når begge min forældre bruge deres bil til at kom på arbejder på det samme tidspunkt? Flytte hjemmefra Så bliver vi måske nødt til at købe bil nr. 2. Det er heller et atraktivt sted at bo med store børn, hvis de ikke har mulighed for at tage med bus ind til Århus, som på ingen måde kan måle sig med Skanderborg for en teenagers syn. Vi må overveje at flytte fra Stjær. At jeg får svært ved at komme til læge - at mit barn ikke kan bo hjemme og tage sin videregående uddannelse efter folkeskolen. Vil have vanskeligt ved at nå frem til min uddanneslesinstitution så kan jeg ikke komme i skole i Viby Afhængig af bussen, da jeg ingen bil har. Kan ikke komme i skole. Så har man ikke mulighed for at benytte bussen til og fra arrengementer inde i byen (skb - århus) muligheden for at nyde enten spiritus, rødvin el. øl. Det vil også "låse" andre mennesker fast i stjær eller den anden vej. Folk uden kørelejlighed eller køre kort.

22 Hvis bussen forsvinder - udsagn 9/11 Jeg går til fysioterapeut og træning et par gange om ugen hvor jeg tager bussen. I Århus er jeg en til to gange om ugen til forenings underholdning. Jeg han ikke se hvordan jeg kan komme ind til disse arrangementer hvis der ikke er en busforbindelse. Enten skal jeg med taxa til Århus for at komme videre med toget, eller må jeg melde mig arbejdsløs. Meget få stillinger af min type i skanderborg Kommune. Så vil jeg skulle cykle hver dag fra Stjær til Galten og retur for at tage bus til Århus, og derfra bybus videre til Risskov. Jeg tager uddannelse i på Skanderborg Odder Handelsskole. Hvis bus 330 stadig består, skal jeg cykle til Jeksen og retur hver dag. Kan ikke komme hjem fra skole, da der ingen skolebus køre fra Gyvelhøj til Stjær Så bliver vi nødt til at anskaffe os en mere bil - eller endnu værre, flytte til en anden by... Med andre ord vil det blive en kæmpe forringelse at bo i Stjær. Det vil blive en spøgelsesby... Det har den konsekvens for mig at jeg må opgive mine fritidsaktiviteter og sporte der ligger uden for stjær-omegn. Jeg er dybt afhængig af bus 109! At jeg mange gange vil være afhængig af naboer og venner, når bilel svigter, eller vejret er dårligt. Har ikke andre transportmuligheder, og bliver derfor svært at holde kontakt med vennerne. Jeg er totalt afskåret for omverdenen. Der er ingen muligheder for at besøge familie, venner eller bekendte såvel som at tage en videregående uddannelse eller en tur i byen. Knap så store konsekvenser for mig - men ufatteligt store konsekvenser for byen- Hvbis da ikke bybusserne for Århus kunne køre hertil. Der kunne f eks etableres vendeplads lige uden for byen.

23 Hvis bussen forsvinder - udsagn 10/11 Så er vi nødt til at købe bil nr. to. Det vil vi gerne være fri for af hensyn til både miljø og økonomi. Når vores børn bliver større, vil det betyde noget for, hvilken ungdomsuddannelse, de kan vælge, og hvad de kan foretage sig i fritiden. Og i sidste ende kan begrænsninger for børnene betyde, at vi vil blive nødt til at flytte fra Stjær. Overveje andet job. isolering i lokalområdet, vil overveje evt flytning. Mine 4 børn er også afhængige af transport med bus. Min søn må opgive sine planer om videreuddannelse i Skanderborg. I sidste konsekvens betyder det en flyt ning af hele familien. det bliver mere besværligt at komme til Århus for at følge div, kurser og min datter må i værste fald finde en anden end mormor til st hente børnebørnene i institution om fredagen, når hun har lukkevagt på sit arbejde. Jeg skal i dag bruge ca 45 minutter på transport med bus 109 hver vej. Hvis jeg f. eks kører i bil kan jeg gøre det på max 20 minutter hver vej. Jeg skal mod Århus og vil IKKE bruge tid på evt at skifte i Hørning." "Hvis bussen forsvinder kan jeg ikke komme ind på Skanderborg gymnasium, og kan derfor ikke gennemføre min ungdomsuddannelse. Der er ingen andre muligheder for at komme til hverken Skanderborg eller andre gymnasier hvis bussen forsvinder. Jeg har også fritidsjob i Skanderborg, som jeg bruger bussen til, så det vil jeg heller ikke kunne have hvis bussen stopper. Da jeg går i skole i Skanderborg har jeg også et socialt liv i Skanderborg og omegn som jeg bruger bussen til." Jeg vil ikke være i stand til at komme nogen steder, hverken til/fra arbejde, forelæsninger eller være i stand til at tage min uddannelse uden bussen.

24 Hvis bussen forsvinder - udsagn 11/11 Så kan jeg ikke komme i skole. det bliver svært for mig at besøge min søster og omvendt Jeg er begyndt på gymnasiet i 2009, hvilket vil sige at jeg skal i 2g efter sommer. Gymnasiet ligger i Skanderborg og jeg har derfor ingen mulighed for at gå der, hvis bussen forsvinder. Jeg arbejder i Århus hver weekend, så det kan jeg heller ikke komme til. Jeg spiller håndbold i Skanderborg og er nogle gange nødt til at tage bussen. Vi må anskaffe en bil mere - med konsekvenser for både privatøkonomien og miljøet. Mine børn mister muligheden for at komme til gymnasiet på en rimelig og forsvarlig måde (cykelstier er der heller ikke). Det samme gælder musikskoleundervisning i Skanderborg. Det er aldeles urimeligt - og til en vis grad umuligt - hvis man er nødsaget til at transportere dem på privat basis. Og med kun én bil i husstanden, mister jeg også selv muligheden for at benytte bus i de tilfælde, hvor jeg af tvingende grunde må afsted, og der så ikke er en bil hjemme. En taxi er for dyrt for pengepungen! Så skal vi købe en bil mere. Det koster penge og sviner miljøet. Så har jeg ingen mulighed for at komme på arbejde og min mand ingen mulighed for at komme til lægen. Så vil jeg få sværere ved at have min søn på besøg i weekenderne. ingen mulighed for ar handle andre ting en dagligvarer, komme til læge, tandlæge,i BANKEN 0.S.V.

25 Informationer Spørgeskemaundersøgelsen udspringer af et lokalt initiativ i Stjær og er udført af lokale, frivillige. Regneark med rå-data kan rekvireres hos

Henvendelser til Helsingør Kommune angående busomlægning 2015

Henvendelser til Helsingør Kommune angående busomlægning 2015 Henvendelser til Helsingør Kommune angående busomlægning 2015 Dato: 08.12.2015 Borger: Gitta Kristensen fra Bistrup 340 er pr. 13. december 2015 omlagt. Der vil derfor ikke fremover være busforbindelse

Læs mere

Er du. Hvor gammel er du? I hvilken by bor du? Dreng 58% 42% Pige 0% 25% 50% 75% 100% 26% 29% 24% 10% Over 20 0% 25% 50% 75% 100%

Er du. Hvor gammel er du? I hvilken by bor du? Dreng 58% 42% Pige 0% 25% 50% 75% 100% 26% 29% 24% 10% Over 20 0% 25% 50% 75% 100% Er du Dreng 5 5 Pige 4% Hvor gammel er du? 5% 5 75% 5 6 6% 69 7 9% 75 8 4% 6 9 6 8 Over I hvilken by bor du? 5% 5 75% Alken Bjedstrup Blegind Bryrup Brædstrup Galten Gedved Gl. Rye Harlev J. Horndrup Hovedgård

Læs mere

Emne: Henvendelser modtaget pr. 30. november 2017 vedr. ændringer i bybusnettet

Emne: Henvendelser modtaget pr. 30. november 2017 vedr. ændringer i bybusnettet Notatark Emne: Henvendelser modtaget pr. 30. november 2017 vedr. ændringer i bybusnettet 30. november 2017 - Sagsnr. 17/21335 - Løbenr. 240989/17 Brev fra borger bosiddende på Strandbakken i Rebæk By-

Læs mere

Skivholme Herskind cykelstien

Skivholme Herskind cykelstien Skivholme Herskind cykelstien Skal vi køre i bil, eller cykle hvis vi tør En brugerundersøgelse med henblik på at klarlægge behovet for en cykelsti mellem Skivholme og Herskindskolen. Udarbejdet af Flemming

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

Høringssvar mod nedlæggelsen af overbygningen på Fårup Skole.

Høringssvar mod nedlæggelsen af overbygningen på Fårup Skole. Høringssvar mod nedlæggelsen af overbygningen på Fårup Skole. Byrådet i Randers Kommune har fremlagt forslag til en ny skolestruktur. Forslaget vil medføre meget store ændringer for flere tusinde skolebørn

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014.

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Jonas er 15 år, går på Hårup Skole, og bor uden for byen Todbjerg. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

S: Den nuværende uddannelse(pædagog) JA, men den jeg oprindeligt flyttede for (psykolog) var ikke muligt. Dog frygtede jeg meget for kvaliteten af

S: Den nuværende uddannelse(pædagog) JA, men den jeg oprindeligt flyttede for (psykolog) var ikke muligt. Dog frygtede jeg meget for kvaliteten af Interviewguide til Stine Hyllegaard Munkeboe Interviewet vil omhandle Stines egne erfaringer og erindringer fra Lolland. Interviewet skal belyse Stines erfaringer ud fra Floridas udsagn om centralisering

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Overvejelser om at stoppe med at køre bil

Overvejelser om at stoppe med at køre bil Overvejelser om at stoppe med at køre bil Overvejer du eller har du tidligere overvejet at stoppe med at køre bil? Base: 891 (kører selv i bil) 10 93% 8 6 4 2 5% Ja Nej Ved ikke 2% Side 51 Overvejelser

Læs mere

SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE RYGER DU?

SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE RYGER DU? SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE RYGER DU? GLOSTRUP PRODUKTIONSHØJSKOLE - TORSDAG DEN 5. MARTS 2009 Dataindsamling ELEVER MED I UNDERØGELSEN RYGER IKKE-RYGER I ALT Antal drenge: 15 20 35 Antal piger: 11 7 18 Elever

Læs mere

Tårs. Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer

Tårs. Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Tårs Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Skriv en overskrift til indledningen Skriv en indledning Tårs Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01

Læs mere

10 dilemmaer om hash og unge. Hvad mener du?

10 dilemmaer om hash og unge. Hvad mener du? 10 dilemmaer om hash og unge Hvad mener du? Problemet nærmer sig "Min datter, som går i 8. klasse, fortæller, at nogle af eleverne i parallelklassen er begyndt at ryge hash. Mon de også er i hendes klasse?"

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

141204z BRUGERUNDERSØGELSEN AF BORGERSERVICE.doc 1

141204z BRUGERUNDERSØGELSEN AF BORGERSERVICE.doc 1 141204z BRUGERUNDERSØGELSEN AF BORGERSERVICE.doc 1 BRUGERUNDERSØGELSE AF BORGERSERVICE I NYKØBING F, NYSTED, SAKSKØBING OG STUBBEKØBING EFTERÅRET 2014 Rapport til Byrådet fra de tre borgerorganisationer

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Personbefordring i landdistrikterne

Personbefordring i landdistrikterne Personbefordring i landdistrikterne Et LAG Favrskovprojekt Civilingeniør, Trafikforsker & Adjunkt Trafikforskningsgruppen Aalborg Universitet Jørgen Møller Arkitekt, Landsbyforsker & Lektor Trafikforskningsgruppen

Læs mere

30-01-2014, 10:14:53 : Linda Videregående uddannelse 30-01-2014, 10:14:54 Vejleder : Velkommen til evejledning. 30-01-2014, 10:15:31 Vejleder Vibeke:

30-01-2014, 10:14:53 : Linda Videregående uddannelse 30-01-2014, 10:14:54 Vejleder : Velkommen til evejledning. 30-01-2014, 10:15:31 Vejleder Vibeke: 30-01-2014, 10:14:53 : Linda Videregående uddannelse 30-01-2014, 10:14:54 Vejleder : Velkommen til evejledning. 30-01-2014, 10:15:31 Vejleder Vibeke: er nu klar til at chatte med dig. 30-01-2014, 10:15:37

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

Selvevaluering 2009 10

Selvevaluering 2009 10 Selvevaluering 2009 10 Selvevalueringen er foretaget i 2 klasser i foråret 2010. Lever skolen generelt op til værdigrundlaget? I høj grad 52.6% I nogen grad 47.4% I ringe grad 0% Bliver du under dit ophold

Læs mere

Tænk hvis jeg havde FRIHEDEN TIL AT SMUTTE FORBI

Tænk hvis jeg havde FRIHEDEN TIL AT SMUTTE FORBI Tænk hvis jeg havde FRIHEDEN TIL AT SMUTTE FORBI Det er ikke legende let Jeg kan godt mærke, at det sidder i mig endnu. Chokket altså. Fra de gange jeg er faldet ned på togskinnerne. Det kommer jeg mig

Læs mere

Evaluering af Københavns Kommunes sommerferielukning af institutioner i uge 29 og 30, 2011

Evaluering af Københavns Kommunes sommerferielukning af institutioner i uge 29 og 30, 2011 Evaluering af Københavns Kommunes sommerferielukning af institutioner i uge 29 og 30, 2011 For Københavns Forældreorganisation (KFO) Den 4. oktober 2011 Evaluering for KFO 1 Indhold Baggrund Mål side 3

Læs mere

PORTRÆT // LIVTAG #6 2011

PORTRÆT // LIVTAG #6 2011 P PORTRÆT // LIVTAG #6 2011 6 Jeg elsker mit job. En god dag for mig, er en dag, hvor jeg er på arbejde, siger Dennis, der har ansvaret for butikkens kiosk og blandt andet også står for indkøb af varer

Læs mere

Interviewguide. - af tidligere kriminelle

Interviewguide. - af tidligere kriminelle Interviewguide - af tidligere kriminelle Tema Præsentation af os og vores projekt m.v. Interviewspørgsmål Vi hedder Rune og Allan og læser socialvidenskab på RUC sammen med Anne Mette og Sara, hvor vi

Læs mere

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Naturlig enhed Vi hører altid radio og så tjekker jeg også min mobil, men vi ses ikke tv om morgenen. Men så sidder jeg også

Læs mere

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen?

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen? Transskription af interview med Emil 14/04/2016 Så skal jeg lige høre først, hvor gammel du er? Jeg er 25. 25, øh, og det er så basket du spiller? Dyrker du andre sportsgrene, sådan? Øh, altså, jeg går

Læs mere

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver?

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver? Spørgsmål familie www.5emner.dk Sæt kryds Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. 7 Hvad laver hun Hvad hun laver Hvor John kommer fra Hvor kommer John fra Er hun færdig med gymnasiet Hun er færdig med gymnasiet

Læs mere

Busbanden brugerundersøgelse

Busbanden brugerundersøgelse Busbanden brugerundersøgelse Undersøgelsen er gennemført i tiden 30. november 20. december 2011 og 10. februar 23. februar 2012. Fakta om undersøgelsen Bag undersøgelsen står Busbanden 5462, et udvalg

Læs mere

1Unge sportudøveres prioritering og planlægning

1Unge sportudøveres prioritering og planlægning 1Unge sportudøveres prioritering og planlægning UNGE SPORTUDØVERES PRIORITERING OG PLANLÆGNING Oldengaard.dk har foretaget en spørgeskemaundersøgelse over nettet for at afdække unge sportudøveres prioriteringer

Læs mere

BILAG 10: Citater fra interview med virksomheder

BILAG 10: Citater fra interview med virksomheder BILAG 10: Citater fra interview med virksomheder I det følgende bringes citater fra virksomheder fra Havredal gl. Skoles virksomhedsnetværk, der har haft unge med særlige behov ansat i op til 6 år, og

Læs mere

FNs 2015 mål Mål 1: Mål 2 Mål 3: Mål 4: Mål 5: Mål 6: Mål 7: Mål 8:

FNs 2015 mål Mål 1: Mål 2 Mål 3: Mål 4: Mål 5: Mål 6: Mål 7: Mål 8: FNs 2015 mål Mål 1: Udrydde ekstrem fattigdom og sult Mål 2: Sikre grundskoleuddannelse for alle Mål 3: Fremme ligestilling mellem kønnene Mål 4: Reducere børnedødeligheden Mål 5: Reducere dødeligheden

Læs mere

Der er brug for helhed i indsatsen. . I skal møde Jakob, Amalie og Rasmus.

Der er brug for helhed i indsatsen. . I skal møde Jakob, Amalie og Rasmus. Der er brug for helhed i indsatsen Lad mig præsentere jer for 3 børn i Danmark der møder konssekvensen af at vokse op i fattigdom:. I skal møde Jakob, Amalie og Rasmus. 1) Jakob er otte år og bor alene

Læs mere

Et aktivt liv på sin egen måde

Et aktivt liv på sin egen måde Artikel i Muskelkraft nr. 4, 2005 Et aktivt liv på sin egen måde Om et halvt år flytter 29-årige Marc Jørgensen hjemmefra og ind i sit eget hus en opfyldelse af et af hans mål i livet Af Jane W. Schelde

Læs mere

Forældretilfredshedsundersøgelse 2012-2013. Svarprocent. Hvad er barnets køn? Hvilket klassetrin går dit barn på? Jægerspris Skole.

Forældretilfredshedsundersøgelse 2012-2013. Svarprocent. Hvad er barnets køn? Hvilket klassetrin går dit barn på? Jægerspris Skole. Jægerspris Skole Forældretilfredshedsundersøgelse 2012-2013 Svarprocent Ikke besvaret 45% 319 Ikke afsluttet 2% 16 Gennemført - svarprocent 53% 375 Hvad er barnets køn? Pige 51% 201 Dreng 49% 190 Hvilket

Læs mere

Spørgsmål til. elever BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Dialog et spil om holdninger

Spørgsmål til. elever BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Dialog et spil om holdninger Spørgsmål til elever BØRN, UNGE OG ALKOHOL Dialog et spil om holdninger Elever FORMÅL At I hører hinandens synspunkter og erfaringer. At gruppen diskuterer disse. At give ideer til fælles normer. At give

Læs mere

Antal børnefamilier i Halsnæs Kommune

Antal børnefamilier i Halsnæs Kommune Notat Sagsnr.: 2015/0010027 Dato: 16. august 2015 Titel: Analyse af til- og fraflyttede børnefamilier i Halsnæs Kommune Sagsbehandler: Tenna Arevad Larsen Analysekonsulent Følgende analyse undersøger børnefamiliers

Læs mere

Evaluering brobygning

Evaluering brobygning or_6739.mdb Evaluering brobygning November 2008 Sydvestjyllands Efterskole SELVEVALUERING 2008-09 Evaluering brobygning [ S Y D V E S T J Y L L A N D S E F T E R S K O L E N O V E M B E R 2 0 0 8 ] I ugerne

Læs mere

Brugerundersøgelse på Teaterskolen for Børn

Brugerundersøgelse på Teaterskolen for Børn Brugerundersøgelse på Teaterskolen for Børn Kulturforvaltningen Sommeren 2007 Indholdsfortegnelse Sammenfatning...3 Metode...4 Besvarelse fra de børn/unge der har benyttet Teaterskolen for Børn s fritidstilbud.5

Læs mere

Det er mig, Anna! Indhold. 1. Facebook... side En ny ven... side En lille hilsen... side På Skype... side En god idé...

Det er mig, Anna! Indhold. 1. Facebook... side En ny ven... side En lille hilsen... side På Skype... side En god idé... Det er mig, Anna! Polfoto Maskot Indhold 1. Facebook....................... side 2 2. En ny ven....................... side 2 3. En lille hilsen................... side 2 4. På Skype.......................

Læs mere

Bosætningsanalyse. Hvem bor i Høje-Taastrup Kommune og hvem er flyttet til de sidste 10 år og hvorfor? Johannes Bakker og Helle Engelund, COWI

Bosætningsanalyse. Hvem bor i Høje-Taastrup Kommune og hvem er flyttet til de sidste 10 år og hvorfor? Johannes Bakker og Helle Engelund, COWI Bosætningsanalyse Hvem bor i Høje-Taastrup Kommune og hvem er flyttet til de sidste 10 år og hvorfor? Johannes Bakker og Helle Engelund, COWI 1 Formål og datagrundlag Formålet med undersøgelsen er at besvare

Læs mere

-- betingelse--, --betinget virkelighed. Var jeg ung endnu, (hvis-inversion - litterær form)

-- betingelse--, --betinget virkelighed. Var jeg ung endnu, (hvis-inversion - litterær form) Betinget virkelighed Betinget virkelighed vil sige en tænkt virkelighed under en bestemt betingelse. Man springer ud af virkeligheden og ind i en anden ved at forestille sig, hvad man så ville gøre: Hvis

Læs mere

Nej til SU-nedskæringer

Nej til SU-nedskæringer Nej til SU-nedskæringer Nej til SU-nedskæringer Regeringen har meldt ud, at der skal spares 2 mia. kr. på SU en og at studerende skal hurtigere igennem deres uddannelser. Det betyder, at den kommende SU-reform

Læs mere

Tilfredshed med åbningstider i dagtilbud

Tilfredshed med åbningstider i dagtilbud SOLRØD KOMMUNE LEDELSESSEKRETARIATET Tilfredshed med åbningstider i dagtilbud marts 2015 0 Indhold 1. Sammenfatning... 2 1.2 Metode og læsevejledning... 2 2. Undersøgelsens resultater... 3 2.1. Betydning

Læs mere

Spørgeskema til borgere i området omkring vindmølleprojekt ved Lundsmark i Esbjerg

Spørgeskema til borgere i området omkring vindmølleprojekt ved Lundsmark i Esbjerg Spørgeskema til borgere i området omkring vindmølleprojekt ved Lundsmark i Esbjerg Kommune Der har i foråret 2016 været afholdt en idéhøring om opstilling af op til 19 møller på op til 150 m i Esbjerg

Læs mere

Bedre forhold for cykling i Greve Kommune Skiltning og vejvisning

Bedre forhold for cykling i Greve Kommune Skiltning og vejvisning Dato: 10.02.2016 Bedre forhold for cykling i Greve Kommune Skiltning og vejvisning Projekt nr.: 1004226-004 T: 33 73 71 23 E: jah@moe.dk 1 Om spørgeskemaundersøgelsen Som en del af projektet gennemføres

Læs mere

Sektion H/i. Version B

Sektion H/i. Version B Sektion H/i Version B 1 Filter: Hvis IP er en mand... 1 Gå til spm. HF1 Hvis IP er en kvinde... 2 Gå til spm. HF2 HF1 KORT A. Nu vil jeg kort beskrive nogle forskellige personer. Lyt til hver beskrivelse

Læs mere

1. Indledning og læseguide s. 1. 2. Elevfordelingen fordelt på klasse og køn s. 2

1. Indledning og læseguide s. 1. 2. Elevfordelingen fordelt på klasse og køn s. 2 Maj 21 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning og læseguide s. 1 2. Elevfordelingen fordelt på klasse og køn s. 2 3. Hashforbruget s. 3-3.1. Hashforbruget sammenlignet med landsgennemsnittet s. 5-3.2. Elevernes

Læs mere

Nu har jeg ikke en økonomisk uddannelse fra handelshøjskolen, så derfor er min basale økonomiske indsigt intakt:

Nu har jeg ikke en økonomisk uddannelse fra handelshøjskolen, så derfor er min basale økonomiske indsigt intakt: Modtaget 27/10 2014 kl. 21:58 Hjæælp,- jeg er blevet kommunalpolitisk partiløs!!! Jeg føler mig bedraget, udnyttet som stemmekvæg, ført bag lyset af politikere, som jeg - naivt - troede jeg kunne stole

Læs mere

Bosætningsanalyse. Hvem bor i Høje-Taastrup Kommune og hvem er flyttet til de sidste 10 år og hvorfor? Johannes Bakker og Helle Engelund, COWI

Bosætningsanalyse. Hvem bor i Høje-Taastrup Kommune og hvem er flyttet til de sidste 10 år og hvorfor? Johannes Bakker og Helle Engelund, COWI Bosætningsanalyse Hvem bor i Høje-Taastrup Kommune og hvem er flyttet til de sidste 10 år og hvorfor? Johannes Bakker og Helle Engelund, COWI 1 Formål og datagrundlag Formålet med undersøgelsen er at besvare

Læs mere

Infrastrukturudvalgsmøde 2. september Gennemgang af busanalyse

Infrastrukturudvalgsmøde 2. september Gennemgang af busanalyse Infrastrukturudvalgsmøde 2. september 2008 Gennemgang af busanalyse Brugere og ikke-brugere 1502 borgere i Syddanmark har svaret 50 (3 %) er daglige brugere 55 (3 %) bruger bus mindst én gang om ugen 111

Læs mere

Sagsnr. Dokumentnr. Mark Pelle Noppen. (Det talte ord gælder) Økonomiforvaltningen

Sagsnr. Dokumentnr. Mark Pelle Noppen. (Det talte ord gælder) Økonomiforvaltningen Økonomiforvaltningen 29-08-2017 Sagsnr. Dokumentnr. Mark Pelle Noppen (Det talte ord gælder) Overborgmesteren Tale til Anledning Sted Titel Overborgmesteren Første behandling af budgettet BR salen Budgettale

Læs mere

Evaluering af børnesamtalen

Evaluering af børnesamtalen Evaluering af børnesamtalen 15. august - 14. oktober 2011 Statsforvaltningernes evaluering af børnesamtalen 1. Indledning I resultatkontrakt 2011 er der fastsat et krav om, at statsforvaltningerne i 2011

Læs mere

De pårørende har ordet Kommentarsamling for pårørende til beboere på Autisme Center Holmehøj

De pårørende har ordet Kommentarsamling for pårørende til beboere på Autisme Center Holmehøj De pårørende har ordet 2012 Kommentarsamling for pårørende til beboere på Autisme Center Holmehøj Indledning Denne kommentarsamling indeholder de kommentarer, som de pårørende har givet i forbindelse med

Læs mere

UDSKRIFT AF HJEMME IGEN! BIOLOG-FAMILIEN HAMZIC. For 15 år siden boede jeg med min familie i Herzegovina i byen Trebinje.

UDSKRIFT AF HJEMME IGEN! BIOLOG-FAMILIEN HAMZIC. For 15 år siden boede jeg med min familie i Herzegovina i byen Trebinje. UDSKRIFT AF HJEMME IGEN! BIOLOG-FAMILIEN HAMZIC For 15 år siden boede jeg med min familie i Herzegovina i byen Trebinje. Det er tæt på Adriaterhavet nær Dubrovnik. Jeg har en kone og to drenge, som var

Læs mere

Optagelsen starter da Kristian laver en introduktion til emnet og fortæller om de etiske regler.

Optagelsen starter da Kristian laver en introduktion til emnet og fortæller om de etiske regler. Bilag 2 T=Thomas A= Anders K= Kristian Optagelsen starter da Kristian laver en introduktion til emnet og fortæller om de etiske regler. K: Som sagt så kommer det til at handle om at være ung i Danmark

Læs mere

De bedste dage i mit liv var da mine to

De bedste dage i mit liv var da mine to De bedste dage i mit liv var da mine to sønner blev født. Sådan tror jeg også, at mange andre forældre har haft det. Man står ved begyndelsen af noget nyt og ufattelig spændende. Intet er givet. Alt er

Læs mere

Lovgrundlaget for skolens selvevaluering

Lovgrundlaget for skolens selvevaluering Selvevaluering 2013 Indhold Indhold... 2 Lovgrundlaget for skolens selvevaluering... 3 Selvevaluering 2013... 4 Formål... 5 Undersøgelsen... 5 Fredagsmøderne... 6 Elevernes generelle trivsel på VGIE...

Læs mere

Elcykel Testpendlerforløb

Elcykel Testpendlerforløb Forår Sommer 2015 Sekretariatet for Supercykelstier Elcykel Testpendlerforløb Cases Forløbet I slutningen af 2014 efterlyste Sekretariatet for Supercykelstier frivillige testpendlere til et pilotelcykel-testforløb.

Læs mere

Hvordan du bruger medier: Bibliotekets hjemmeside bliver brugt af og til, nettet bruges til kortere info, tv, mobil, sms tjenester

Hvordan du bruger medier: Bibliotekets hjemmeside bliver brugt af og til, nettet bruges til kortere info, tv, mobil, sms tjenester A Du bruger biblioteket en del, både i forbindelse med dit arbejde, men også sammen med dine børn. Du synes, det er en fantastisk mulighed for at introducere børnene til leg og læring og samtidig bruge

Læs mere

Nyhedsbrev, november 2003

Nyhedsbrev, november 2003 Nyhedsbrev, november 2003 Så er det længe ventede andet nyhedsbrev i 2003 fra Den Sikre Vej på gaden. Brevet indeholder en beretning af, hvad der er sket i foreningen siden sidst og lidt nyheder fra Camino

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Rejsebrev. 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina. Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev

Rejsebrev. 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina. Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev Rejsebrev 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev Changzhou Vi er to piger, som har valgt at tage vores 3 praktikperiode i Kina i byen Changzhou, som

Læs mere

Sindal. Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer

Sindal. Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Sindal Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Side 1 Sindal Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Svar status Ikke svaret Afvist

Læs mere

videregående uddannelse

videregående uddannelse Notat Sagsnr.: 2015/0010027 Dato: 7. september 2015 Titel: Analyse af til- og fraflyttede personer med mellemlang eller lang videregående uddannelse Sagsbehandler: Tenna Arevad Larsen Analysekonsulent

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 5. ansøgningsrunde. Projektbeskrivelse

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 5. ansøgningsrunde. Projektbeskrivelse Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 5. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Ny lokalrute Billund-Skjoldbjerg-Vorbasse 2. Resumé De regionale ruter blev i 2015 optimeret

Læs mere

Fremtidens bosætningsmønstre og Kalundborg kommune. Jesper Bo Jensen, ph.d. fremtidsforsker

Fremtidens bosætningsmønstre og Kalundborg kommune. Jesper Bo Jensen, ph.d. fremtidsforsker Fremtidens bosætningsmønstre og Kalundborg kommune Jesper Bo Jensen, ph.d. fremtidsforsker Privat forbrug (Gennemsnitlig stigning 2,6% p.a.) Mængdeindeks 9000 8000 7000 6000 5000 4000 3000 2000 1000 0

Læs mere

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål.

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Film og spørgsmål Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Spørgsmål til 2 sider af samme sag Nikolajs version Hvad tænker

Læs mere

TØF Oktober 2002 Kollektiv transport på landet Indlæg af Lykke Magelund, Ph.D, civilingeniør, TetraPlanA/S

TØF Oktober 2002 Kollektiv transport på landet Indlæg af Lykke Magelund, Ph.D, civilingeniør, TetraPlanA/S TØF Oktober 2002 Kollektiv transport på landet Indlæg af Lykke Magelund, Ph.D, civilingeniør, TetraPlanA/S Jeg har tænkt mig at bruge det meste af min taletid til at fortælle tre hverdagsberetninger. De

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

En vejledning til SU-ansøgere

En vejledning til SU-ansøgere 1 En vejledning til SU-ansøgere 2 3 I denne lille folder kan du måske få svar på dine spørgsmål om SU. Du er også altid velkommen til at kontakte SU-vejleder på kontoret eller tale med din studievejleder.

Læs mere

Børnepanelrapport nr. 1: 2012. Det gode børneliv BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

Børnepanelrapport nr. 1: 2012. Det gode børneliv BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL Børnepanelrapport nr. 1: 2012 Det gode børneliv BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL 1 Kære læser Hvad er et godt liv for børn i Danmark? Det vil vi rigtig gerne vide i Børnerådet. For hvis vi ved det, kan

Læs mere

Spørgeskema. Unge 12-15 år. (Dansk)

Spørgeskema. Unge 12-15 år. (Dansk) Spørgeskema Unge 12-15 år (Dansk) Kære 12-15- årige din opfattelse, Godt at vide: Hvordan gør du? Eksempel: 15. Hvor stor en del af året bor du i dit boligområde? Hvad får du ud af det? 1 Først et par

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Drikker dit barn for meget?

Drikker dit barn for meget? Drikker dit barn for meget? Ny undersøgelse viser, at unge i Hedensted Kommune 5 drikker mere end unge i de omkringliggende kommuner. Stærke alkoholtraditioner, misforståelser og kedsomhed er nogle af

Læs mere

Vil gerne starte med at fortælle jer om en oplevelse, jeg havde, mens jeg gik på gymnasiet:

Vil gerne starte med at fortælle jer om en oplevelse, jeg havde, mens jeg gik på gymnasiet: Vil gerne starte med at fortælle jer om en oplevelse, jeg havde, mens jeg gik på gymnasiet: Odense gågaden - En hjemløs råber efter mig føler mig lidt utilpas hvad vil han. han ville bare snakke så jeg

Læs mere

Information til børn og unge med OCD. Hvad er OCD? Psykologerne Johansen, Kristoffersen og Pedersen

Information til børn og unge med OCD. Hvad er OCD? Psykologerne Johansen, Kristoffersen og Pedersen Information til børn og unge med OCD. Hvad er OCD? Psykologerne Johansen, Kristoffersen og Pedersen 1 Introduktion Psykologerne Johansen, Kristoffersen & Pedersen ønsker at sætte fokus på OCD-behandling

Læs mere

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 LO: Det er egentlig bare en udbygning af de spørgsmål, der var på spørgeskemaet. Det er bare

Læs mere

Indstilling og indsigelse fra Ejby vedrørende ændring af bus 245

Indstilling og indsigelse fra Ejby vedrørende ændring af bus 245 Indstilling og indsigelse fra Ejby vedrørende ændring af bus 245 Vi fra Ejby Borgerforening, medlemmer af Kollektiv Trafik borgergruppen for Ejby og bestyrelsesmedlem i SF kommer med følgende indstilling

Læs mere

2. Rejsebrev. London

2. Rejsebrev. London 2. Rejsebrev Praktiksted Melrose House Nursery Schools 55 Finlay St. Fulham SW6 6HF E-mail: fulham@melrose-house.com http://melrose.schooljotter.com Studerende Trine Amstrup Jensen PV11118 1008965@ucn.dk

Læs mere

De nye flyttemønstre og kravene for at blive et godt bosætningsområde. Jesper Bo Jensen, ph.d. Fremtidsforsker www.fremforsk.dk

De nye flyttemønstre og kravene for at blive et godt bosætningsområde. Jesper Bo Jensen, ph.d. Fremtidsforsker www.fremforsk.dk De nye flyttemønstre og kravene for at blive et godt bosætningsområde Jesper Bo Jensen, ph.d. Fremtidsforsker www.fremforsk.dk Privat forbrug (Gennemsnitlig stigning 2,6% p.a.) 9000 Mængdeindeks 8000 7000

Læs mere

Resultat af: Undervisningsmiljøundersøgelse på Svenstrup Efterskole, juni 2007

Resultat af: Undervisningsmiljøundersøgelse på Svenstrup Efterskole, juni 2007 Resultat af: Undervisningsmiljøundersøgelse på Svenstrup Efterskole, juni 2007 I klassen: 1. Hvilken af nedenstående påstande passer bedst til dig? (93 a. Jeg er en af de dygtigste i klassen. 16 % b. Enkelte

Læs mere

En undersøgelse af biblioteksservicen i landdistrikter.

En undersøgelse af biblioteksservicen i landdistrikter. En undersøgelse af biblioteksservicen i landdistrikter. Et samarbejde mellem Esbjerg, Varde, Ringkøbing-Skjern og Skive biblioteker samt Center for Landdistriktsforskning ved Syddansk Universitet. Videnskabelig

Læs mere

- Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere

- Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere - Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere Michael Svendsen har besluttet sig for at sige ja til respirator. Men den dag han ikke længere kan tale eller skrive, vil han have den slukket

Læs mere

Ugen der gik Uge 24 Nyt ansigt på Hellum FRI fra 1. august

Ugen der gik Uge 24 Nyt ansigt på Hellum FRI fra 1. august Ugen der gik Uge 24 Nyt ansigt på Hellum FRI fra 1. august Fra 1. august og et halvt år frem har vi været så heldige at få tilbudt gratis ansættelse af en studerende fra den Pædagogiske Assistent Uddannelse

Læs mere

BESKRIVELSE AF DE VOKSNE OG DERES KERNEBEHOV I HVERDAGEN

BESKRIVELSE AF DE VOKSNE OG DERES KERNEBEHOV I HVERDAGEN MÅLGRUPPE: De voksne BESKRIVELSE AF DE VOKSNE OG DERES KERNEBEHOV I HVERDAGEN Ved IS IT A BIRD 20. februar, 2015 Annika Porsborg Nielsen annika@isitabird.dk Hvem er de voksne? De voksne kæmper for at genskabe

Læs mere

Opsamlingsskemaer til debatten

Opsamlingsskemaer til debatten Opsamlingsskemaer til debatten Bæredygtige børnehuse - Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg skoler og 1. runde: Lokalt forankret Kan vi få noget mere ro omkring eksistensen af vores folkeskoler Hvad er

Læs mere

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Steffan Lykke 1. Ta mig tilbage Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Her er masser af plads I mit lille ydmyg palads men Her er koldt og trist uden dig Men hvor er du

Læs mere

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14.

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Her på skolen er vi meget interesserede i at tilbyde den bedst mulige undervisning, trivsel og service til vores elever og jer som forældre. Derfor

Læs mere

Rapport. Grundlag for færgeforbindelse mellem Mols og Århus. September 2009 0Capacent. Capacent

Rapport. Grundlag for færgeforbindelse mellem Mols og Århus. September 2009 0Capacent. Capacent Rapport Grundlag for færgeforbindelse mellem Mols og Århus September 2009 0Capacent Kort om undersøgelserne Etablering af færgeforbindelse Benyttelse af færgeforbindelse Styrkelse af Mols? Prioritering

Læs mere

Generel mening om projektet - God ide?

Generel mening om projektet - God ide? Side 1 Generel mening om projektet - God ide? Generel mening - uddybet Flere fester jeg ville ikke bruge det, på baggrund af det umiddelebare indhold af aktiviteter i huset Synes der er andet at prioritere

Læs mere

Forældreundersøgelse. Om dig. Netværk 2014:204,205, 206,207; 1.1 Er du? a. Gift eller bor sammen med en partner b. Enlig c. Ønsker ikke at oplyse

Forældreundersøgelse. Om dig. Netværk 2014:204,205, 206,207; 1.1 Er du? a. Gift eller bor sammen med en partner b. Enlig c. Ønsker ikke at oplyse Om dig 1.1 Er du? a. Gift eller bor sammen med en partner b. Enlig c. Ønsker ikke at oplyse 1.2 Hvad er din alder? 1.3 Hvad er din højeste fuldførte uddannelse? a. Folkeskole 9. eller 10. klasse b. EFG/HG/Teknisk

Læs mere

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke)

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 I: Hvilke nogle lektioner har I haft i dag? L: Hvilke nogle lektioner vi har haft i dag, vi har haft engelsk og samfundsfag.

Læs mere

Livsstil og risikoadfærd. 8. og 9. klasse 2012 og Indhold NOTAT

Livsstil og risikoadfærd. 8. og 9. klasse 2012 og Indhold NOTAT NOTAT Livsstil og risikoadfærd 8. og 9. klasse og Indhold Baggrund... 2 Fire kategorier af risikoadfærd... 3 Resumé... 4 Risikoadfærd... 4 De unges risikoadfærd fordelt på skoler... 5 Skolen... 7 Mobberi...

Læs mere

Tak fordi du vil deltage i Næstved Kommunes undersøgelse af bustrafikken i Næstved

Tak fordi du vil deltage i Næstved Kommunes undersøgelse af bustrafikken i Næstved Busserne i Næstved Kommune - Giv din mening til kende Tak fordi du vil deltage i Næstved Kommunes undersøgelse af bustrafikken i Næstved Kommune. Du vil blive stillet nogle spørgsmål om dig selv og dine

Læs mere

Midttrafik har nu gennemgået jeres udkast til togkøreplanerne for K11.

Midttrafik har nu gennemgået jeres udkast til togkøreplanerne for K11. Trafikudvalget 2009-10 TRU alm. del Spørgsmål 1254 Offentligt Fra: Karin Sørensen Sendt: 31. maj 2010 09:19 Til: 'britta.indraccolo@arriva.dk' Emne: Bemærkninger til togkøreplanerne Midttrafik har nu gennemgået

Læs mere

Opsamling af kultur- og fritidsundersøgelse i Østerbro Borgerpanel

Opsamling af kultur- og fritidsundersøgelse i Østerbro Borgerpanel Opsamling af kultur- og fritidsundersøgelse i Østerbro Borgerpanel Spørgeskemabesvarelserne er indsamlet gennem Østerbro Borgerpanel i perioden 3.-10. oktober 2017. Spørgeskemaet er blevet sendt ud på

Læs mere

Kapitel 2 11.08.2014. Skolen bliver lukket efter sommerferien, så nu diskuterer vi, om vi skal oprette en friskole.

Kapitel 2 11.08.2014. Skolen bliver lukket efter sommerferien, så nu diskuterer vi, om vi skal oprette en friskole. Om skoletyper A Folkeskolen, friskole eller privatskole? Anna skal gå i en almindelig folkeskole. Vi vil gerne have, hun går sammen med børn fra mange forskellige miljøer. Skolen bliver lukket efter sommerferien,

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 60 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 46% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

Eksempler på alternative leveregler

Eksempler på alternative leveregler Eksempler på alternative leveregler 1. Jeg skal være afholdt af alle. NEJ, det kan ikke lade sig gøre! Jeg ville foretrække at det var sådan, men det er ikke realistisk for nogen. Jeg kan jo heller ikke

Læs mere