Velkommen til Netværket på Thomas Koppels Allé

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Velkommen til Netværket på Thomas Koppels Allé"

Transkript

1 1 Velkommen til Netværket på Thomas Koppels Allé Velkommen Kære nye beboer; velkommen til Netværket. Vi ønsker at alle, som kommer i huset, skal føle sig godt tilpas, få en god oplevelse og et godt personligt og behandlingsmæssigt forløb. Vi ved, at det kan være svært at være i behandling for sit misbrug, og at man ofte har mange tunge ting og svære oplevelser i bagagen. Derfor er det vigtigt for os alle, vores velbefindende og vores trivsel, at vi tager ansvar for huset og hinanden på en god måde. Alt her foregår ikke gnidningsløst, og det kan være svært at komme ind i et hus, hvor man ikke kender nogen, og hvor man skal i gang med at arbejde med det, som er svært. Vores generelle oplevelse er dog, at vi sammen er gode til at rumme hinandens udfordringer, både de følelsesmæssige og adfærdsmæssige, men at dette også kræver, at der er nogle regler og retningslinjer, som vi alle kender og bestræber os på at følge. Vi har i 2015 fået et nyt hus, og det er vigtigt, at vi sammen holder os for øje at passe på det, så fremtidige brugere også får oplevelsen af, at de kommer i værdige og indbydende rammer. Regler og retningslinjer som gælder under hele dit ophold her. På Netværket følger vi gældende lovgivning og de retningslinjer, der er for at bryde denne. Dvs. at vores samarbejde ophører i tilfælde af kriminelle handlinger, og at kriminalitet bliver politianmeldt. Derfor finder du det måske lidt irrelevant, at vi lister regel 1,3,4 op her, dog har vi brug for at knytte lidt kommentarer til, hvorfor vi er særligt opmærksomme på følgende: 1. INGEN INDTAGELSE AF ILLEGALE RUSMIDLER Alle brugere af Netværket har valgt at komme i stoffri døgnbehandling. Derfor må der under ingen omstændigheder indtages nogle former for illegale rusmidler. Indtagelse og salg af stoffer er kriminelt i Danmark og derfor også på Netværket. Ligeledes sætter man andre i stor fare ved at tage stoffer med ind i huset og ved at være påvirket i huset. Overtrædelse af denne regel medfører bortvisning, udskrivning og karantæne fra Netværket. Ved særlige tilfælde kan det også medføre politianmeldelse. Når du ønsker at være her i behandling, har du pligt til at fortælle personalet, hvis du har kendskab til at nogen indtager stoffer, eller at der er stoffer i huset. Personalet har ret og pligt til at ransage dit værelse og dine ting, hvis der er mistanke om stoffer.

2 2 2. INGEN INDTAGELSE AF ALKOHOL Du må ikke indtage nogen former for alkohol, mens du er indskrevet i behandlingen. Nogle brugere har et alkoholproblem, og dem skal der tages hensyn til. Ligeledes sløver indtagelse af alkohol vores dømmekraft, og mange misbrugere udsætter sig selv for fare for tilbagefald, hvis de benytter sig af alkohol. Der må heller ikke indtages alkoholfri vin og øl, da man ikke skal lugte af disse substanser, og da de skaber dårlige associationer. Du har pligt til at fortælle, hvis du får kendskab til, at andre brugere indtager alkohol. 3. INGEN VOLD OG TRUSLER Du har pligt til at blive behandlet, og behandle andre, ordentligt. Her i huset overholder vi gældende lovgivning og samfundets normer relateret hertil. Vi accepterer derfor ikke vold og trusler, hverken overfor personale eller brugere af huset. Hvis man ikke overholder denne regel, medfører det bortvisning, udskrivning, karantæne og politianmeldelse. Oplever du, at personalet udøver en magtanvendelse, har du ret til at klage og at klagen bliver taget alvorligt. Du kan henvende dig til afdelingslederen og ytre din utilfredshed og få vejledning om at klage over episoden. Hvis du oplever, at afdelingslederen er årsag til klagen eller mangler du tillid til denne, er det vigtigt, at du henvender dig til en, du har tillid til. Du kan få hjælp og støtte i forbindelse med eventuelle oplevelser med vold og trusler, og du vil kunne blive indkaldt som vidne for andre i en voldssag. 4. INGEN TYVERI eller ANDEN KRIMINALITET Det accepteres IKKE at man stjæler fra hinanden, personalet, huset eller andre. Ligeledes accepteres andre former for kriminalitet heller ikke, hverken her eller uden for huset - dvs. på dine udgange. Du har pligt til at kontakte personalet eller politiet, hvis du har kendskab til, at der foregår noget kriminelt. Personalet er også forpligtet til at anmelde kriminalitet.

3 3 5. INGEN SEKSUELT SAMKVEM eller SEKSUEL CHIKANE Parforhold og seksuelt samkvem mellem brugere accepteres ikke og kan medføre bortvisning af begge parter. Denne regel begrundes i, at fokus her skal være på behandlingen, egen bedring, egne grænser og integritet. Vi vurderer ikke, at det er hensigtsmæssigt i denne fase at indlede et forhold til en anden bruger i behandlingen. Ligeledes er man i en behandlingsfase skrøbelig, og denne skrøbelighed skal ikke udfordres yderligere af seksuelt samkvem eller tilnærmelser. Det er i det hele taget vigtigt, at vi er respektfulde i vores omgangstone også hvad angår krop, køn og seksualitet. Indleder man et forhold til en af sine medbeboere, kan man tale med personalet om situationen og eventuel blive guidet eller henvist til et andet behandlingssted. 6. ANSTÆNDIG PÅKLÆDNING Man skal gå anstændigt påklædt, mens man er i behandling. Derfor skal man altid have tøj på bryster (kvinder) og kønsorganer. Det er ikke tilladt at have bar overkrop i huset eller i atriumgårdene. Man kan sole sig i haven, dog skal man også her have tøj, der dækker bagdelen og bryster (kvinder). Vi ser det som et udtryk for almindelig respekt for andre mennesker at klæde sig anstændigt. 7. BESØG Du må aldrig lukke folk ind i huset. Ringer det på, er det kun personalet som åbner, også selvom det er en, du kender. Dette fordi, det er vigtigt, at vi ved, hvem der er i huset, hvilket er for vores alles sikkerhed. Når du får gæster, beder vi om deres fulde navn. Årsagen til dette er, at vi ønsker at minimere risikoen for, at gæster medbringer ulovlige substanser og dermed sætter din og andres stoffrihed i fare. Når du bliver indskrevet, kan du ikke modtage besøg før på femte dagen. Herefter kan du modtage besøg i hverdage mellem kl og og i weekenden fra kl til Du må ikke få besøg af aktivt misbrugende, folk, som er påvirkede og mennesker som indtager substitutionsmedicin. Er du i tvivl så tal med personalet. Personalet kan til en hver tid afvise dine besøgende, hvis der er mistanke om, at de er påvirkede. Der kan i visse tilfælde laves undtagelser for tidsrummet, hvor du kan modtage besøg. Dette skal altid drøftes med personalet. Dyr er af hensyn til hygiejne, brugere og personale som udgangspunkt ikke velkomne i huset. Der kan dog træffes aftale i forhold til hunde, som eventuel kan få lov at opholde sig i vores have. Dette skal

4 4 aftales med personalet og de andre brugere, og man forpligter sig til at rydde op efter sin hund og holde øje med den. 8. REGLER FOR MOBILTELEFON OG PC Ved indskrivningen skal du aflevere din telefon og PC, som du får igen på femte dagen. Denne regel har baggrund i, at vi gerne vil sikre, at du i de første dage af dit ophold, bliver skånet for eventuelle opkald fra pushere og opkrævere, og at du ligeledes får tid til at sunde dig, inden du skal tage stilling til alt muligt fra omverdenen. Du kan indtil da låne en telefon, i begrænset omfang, af personalet. Ligeledes kan dine pårørende, med dit samtykke ringe til dig på Netværkets nummer. Efter de første fire dage må du have din PC på værelset, på eget ansvar, og have din mobiltelefon på dig. Telefonen skal være på lydløs eller slukket under måltiderne, og når du er til gruppe og til individuelle samtaler. Hvis du i en periode har behov for ikke at være i kontakt med omverdenen, eller du bliver ringet op af ubehagelige mennesker ift. stoffer eller gæld, så tal med personalet om en hensigtsmæssig løsning. I forhold til PC er reglerne, at de ikke skal bruges til noget kriminelt, dvs. snyd, svindel eller børneporno. Ligeledes er det her i behandlingen ikke tilladt at spille spil om penge, hvilket du heller ikke skal gøre fra din egen PC. Overholdes reglerne om brug af PC ikke, kan det medføre at vi indgår en individuel aftale om opbevaring, eller hvis der foregår noget kriminelt, politianmeldes dette. Sidst nævnte vil medføre at samarbejdet afbrydes. Retningslinjer Rygepolitik Der må kun ryges i rygerummet og på udendørsarealerne, dog ikke i de to atriumgårde, eller uden gør køkkendøren. Der må ikke ryges på værelserne og overholdes dette ikke, kan advarsler føre til, at vores samarbejde må ophøre. Husk at det gælder din og andres sikkerhed, da rygning udgør en brandrisiko. Udgange To uger efter din første stoffrie dag, dog minimum tre uger efter din indskrivning, kan der aftales udgange. Dette forudsætter dog, at du har lagt to rene urinprøver. Udgangene følger en kontraktstruktur, og når du kan komme på udgang, aftales dette med personalet. Der kan tages begrænsede individuelle hensyn.

5 5 Inden du er berettiget til udgang, kan du ikke på egen hånd forlade huset, hvis dette sker, bliver man betragtet som værende udskrevet. Urinprøver og alkoholmeter Der bliver taget regelmæssige u-prøver, og disse er overvåget af personalet. U-prøverne skal lægges på forlangende. Ved mistanke om stofindtag, skal disse lægges i løbet af 20 minutter. Du kan også blive bedt om at blæse i alkoholmeter, og nægtes dette, medfører det ligeledes, at vores samarbejde må ophøre. Behandlingen: Du vil få en kontaktperson umiddelbart efter indskrivningen. Denne vil sammen med dig tilrettelægge dit forløb og de individuelle samtaler. Du kan bruge alle de ansatte på stedet, hvis og når du har behov for det, men det er dig og din kontaktperson som holder den røde tråd gennem din behandling. I vil sammen sørge for, at din behandlingsplan bliver fulgt og eventuelt justeret, og I vil løbende evaluere dit ophold. Ligeledes vil din kontaktperson kunne være dig behjælpelig, hvis du skulle ønske ændringer i forhold til forlængelse eller afkortning af dit ophold. Udover din individuelle behandling, skal du følge husets dagsprogram, opgaver og gruppebehandlingen. Køkkenvagt: Sammen med en medbeboer har du mindst en køkkenvagt om ugen. På hverdage arbejder i sammen med den køkkenansvarlige medarbejder, som vil introducere jer for, hvad køkkenvagten indebærer. Deltagelse i måltider: Det forventes, at du deltager i det sociale i forbindelse med måltiderne. Dine gæster kan vi ikke tilbyde mad, og de kan ikke deltage ved bordet. Hvis dine gæster har mad med, bedes dette indtages i grupperummet eller på dit værelse. Hvis dine børn kommer på besøg, må du gerne tilbyde dem noget af den fælles mad, men igen bedes I indtage den et andet sted end ved fællesspisebordet. Dette fordi, vi ikke kan sikre, at der tages hensyn til dit barn i spisesituationer. Vi oplever, at alle her vil andres gæster og pårørende det bedste, men nogle gange kan man få det svært og derfor udtrykke sig på måder, der kan være uhensigtsmæssige for børn at lægge øre til.

6 6 Sygemelding: Hvis du er syg, skal du sygemelde dig, enten til nattevagten eller på morgenmødet. Er man syg, skal man opholde sig i sin seng. Man kan selvfølgelig stå op for at ryge og spise. Sygemeldingen gælder hele dagen, dvs. at man ikke kan tage på udgang eller få gæster om aftenen. Dog kan man, hvis man bliver rask, raskmelde sig ved eftermiddagsmødet og derpå deltage i det sociale i huset. Sengetider: Senest kl på hverdage skal alle være gået i seng, og alle skal være stået op og deltage i morgenmad senest kl Fredag og lørdag skal man være i seng kl og oppe til morgenmad og rengøring kl lørdag og søndag morgen. Det kan virke underligt med sengetider til voksne mennesker, disse er dog vedtaget for at sikre et ordentligt behandlingsmiljø, søvn, døgnrytme, og at alle kan deltage i, og derved få det bedste ud af behandlingen. Aktiviteter ud af huset: Der er mulighed for ture ud af huset sammen med personale. Det kan fx være gåture, sportsaktiviteter, museer, biograf osv. Man kan som indskrevet være med til at foreslå aktiviteter både til personalet og gennem brugerrådet. Der kan blive tale om, at man skal betale egenbetaling, og pris aftales med personalet. Benyttelse af husets faciliteter: Du har mulighed for at benytte husets faciliteter så som træningsrum, multirum, tv, vaskemaskine og bordfodbold. Benyttelse af dette skal foregå solidarisk og under hensyntagen til hinanden. Tv et er ikke tændt fra 8-15 i hverdagene. Ligeledes skal Tv er slukkes ved sengetid, og tænk over ikke at benytte bordfodbold, hvis nogen er gået til ro i de værelser, som støder op til. Dine effekter: Hvis du forlader os uden at tage dine ting med, opbevarer vi dem pga. pladsmangel kun i 3 mdr. fra den dato, du har forladt behandlingen. Hvis de ikke afhentes indenfor dette tidsrum, sendes de til destruering. Er du af gode grunde forhindret i at afhente dine ting, er det meget vigtigt, du kontakter os og laver en aftale, så vi undgår at smide dine ting ud. Retssikkerhed: Det er din ret at få en ordentlig behandling, og det er vores ønske, pligt og ansvar, at behandle dig værdigt og med respekt. Selvom vi på Netværket tilstræber, at vi alle har et medmenneskeligt ansvar overfor hinanden og for det fællesskab og samfund vi indgår i, vil du måske komme i situationer, hvor du vil føle dig krænket, misforstået eller andet, som er svært at håndtere. Derfor er det vigtigt for os at understrege, at vi ønsker dialog med dig om situationer og ting, vi kan gøre bedre. Vi håber og

7 7 tilstræber, at du kan finde tillid til at gå til os med de ting, der ligger dig på sinde. Dette for, at vi sammen kan finde konstruktive løsninger, så det ikke går ud over dit eller andres behandlingsforløb. Du skal i den forbindelse vide, at du har ret til at klage over os. På nogle områder findes der klagevejledninger, f.eks. på det sundhedsfaglige område og i forbindelse med magtanvendelser. Disse vejledninger kan du få af medarbejderne eller lederen, og du kan ligeledes få hjælp til at udfylde dem. Du skal også vide, at du til enhver tid kan kontakte din Case Manager og få dennes hjælp, hvis du har svært ved at finde tillid til os. De månedsnotater, henvisninger og statusser vi skriver om dig/for dig, vil vi meget gerne have, at du læser og giver dit besyv med på. Men du skal også vide, at du har ret til at søge aktindsigt i de ting, vi videreformidler om dig på skrift. Dette skal søges i Borgercenter København Vi håber du vil finde dig til rette i huset. Med venlig hilsen Netværket Læst og gennemgået med personalet d. Navn: Underskrift:

Velkommen til Netværket på Thomas Koppels Allé

Velkommen til Netværket på Thomas Koppels Allé Velkommen til Netværket på Thomas Koppels Allé Velkommen Kære nye beboer; velkommen til Netværket. Vi ønsker at alle, som kommer i huset, skal føle sig godt tilpas, få en god oplevelse og et godt personligt

Læs mere

Velkommen til Kærsangervej 252 Et 108 botilbud i Viborg kommune

Velkommen til Kærsangervej 252 Et 108 botilbud i Viborg kommune Velkommen til Kærsangervej 252 Et 108 botilbud i Viborg kommune Hvad kan vi tilbyde dig? Vi er et kommunalt 108 tilbud i Viborg kommune. Vi er en bred sammensat personalegruppe bestående af både pædagogisk

Læs mere

Husorden P7. Velkommen til afsnit P7. Adfærd og omgangstone. Alkohol og euforiserende stoffer. Aktiviteter. Besøg

Husorden P7. Velkommen til afsnit P7. Adfærd og omgangstone. Alkohol og euforiserende stoffer. Aktiviteter. Besøg Område: Psykiatrien i Region Syddanmark Afdeling: Psykiatrisk Afdeling Middelfart Dato: 27. maj 2015 Udarbejdet af: IG/tj Husorden P7 Velkommen til afsnit P7 For at gøre dit ophold i afsnittet så positivt

Læs mere

VELKOMMEN TIL MUNKEGÅRDEN

VELKOMMEN TIL MUNKEGÅRDEN VELKOMMEN TIL MUNKEGÅRDEN Elevhåndbog Tilhører: DIN DAGLIGDAG Godt du kom Du møder naturligvis frisk og veludhvilet til. Arbejdstøj Du vil få udleveret det arbejdstøj og fodtøj, der er nødvendigt for den

Læs mere

Husorden for Døgn- og Dagafsnit. Børne- og Ungdomspsykiatri Odense

Husorden for Døgn- og Dagafsnit. Børne- og Ungdomspsykiatri Odense Husorden for Døgn- og Dagafsnit Børne- og Ungdomspsykiatri Odense Formålet med denne husorden er at skabe et fælles grundlag for alle indlagte patienter, deres pårørende og personalet, uanset alder, køn,

Læs mere

Husorden for sengeafsnit i Afdeling P

Husorden for sengeafsnit i Afdeling P HUSORDEN Husorden for sengeafsnit i Afdeling P Formål For at skabe omsorg for patienterne og et godt miljø vil vi bede alle, der færdes i afsnittet, om at følge denne husorden. Grundlæggende er det vigtigt,

Læs mere

Munkegårdens elevhåndbog

Munkegårdens elevhåndbog 2015 Tilhører: Din dagligdag: Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag weekend 8.00-8.45 Morgenmad og morgenrutiner i husene (ikke dagelever) 9.00-10.30 Bo-uv. I hvert sit hus dagelever på Vejrupvej 10.30-10.45

Læs mere

Velkommen til Forsorgshjemmet Aas

Velkommen til Forsorgshjemmet Aas Velkommen til Forsorgshjemmet Aas Velkommen til Forsorgshjemmet Aas Forsorgshjemmet Aas tilbyder i henhold til Servicelovens 110, midlertidig ophold, omsorg og støtte til mennesker, som er socialt udsatte

Læs mere

Husorden. til patienter og pårørende

Husorden. til patienter og pårørende Husorden til patienter og pårørende Her finder du nyttige oplysninger om vores regler og husorden på afsnit S1 i Psykiatrien, Region Sjælland. For at skabe et godt og omsorgsfuldt miljø og en god og rar

Læs mere

Ordens- og samværsregler for FGU Midt- og Østsjælland

Ordens- og samværsregler for FGU Midt- og Østsjælland Ordens- og samværsregler for FGU Midt- og Østsjælland FGU Midt- og Østsjællands ordens- og samværsregler skal fremme et godt undervisningsmiljø for både elever og medarbejdere. Der er tale om regler, som

Læs mere

Velkommen til Sølager HUSORDEN. Gældende for afdelingerne på Sølager: Buen, Spidsen og Udsigten

Velkommen til Sølager HUSORDEN. Gældende for afdelingerne på Sølager: Buen, Spidsen og Udsigten Velkommen til Sølager HUSORDEN Gældende for afdelingerne på Sølager: Buen, Spidsen og Udsigten På Sølager bor du ikke alene, derfor er der en husorden, der gør det nemmere at bo mange sammen. Medarbejderne

Læs mere

Velkommen. Stil dine spørgsmål. Kontaktpersoner/team. Børnepsykiatrisk afsnit, U3

Velkommen. Stil dine spørgsmål. Kontaktpersoner/team. Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Velkommen Velkommen til børnepsykiatrisk afsnit, U3. Vi har lavet dette brev, fordi vi håber, at du og dit barn vil føle jer godt tilpas og i trygge hænder her hos os. Vi ønsker

Læs mere

Velkommen til Lysbro

Velkommen til Lysbro Velkommen til Lysbro Målsætning: At hjælpe den enkelte beboer til størst mulig selvstændighed på flest mulige livsområder GodrumGruppens udslusningsafdeling Lysbro Herningvej 44, 8600 Silkeborg Tlf: 38415302

Læs mere

Forsorgshjemmet Aas er et tilbud i henhold til Servicelovens 110 der tilbyder midlertidigt ophold, omsorg og støtte til mennesker, som er socialt

Forsorgshjemmet Aas er et tilbud i henhold til Servicelovens 110 der tilbyder midlertidigt ophold, omsorg og støtte til mennesker, som er socialt Forsorgshjemmet Aas er et tilbud i henhold til Servicelovens 110 der tilbyder midlertidigt ophold, omsorg og støtte til mennesker, som er socialt udsatte og ikke har eller ikke kan opholde sig i egen bolig

Læs mere

Studie- og ordensregler UCH

Studie- og ordensregler UCH Studie- og ordensregler UCH UCH s studie- og ordensregler er gældende for alle elever på UCH. De enkelte afdelinger har suppleret dette regelsæt med nogle afdelingsspecifikke regler, og du må derfor også

Læs mere

Regler for læring og samvær

Regler for læring og samvær Regler for læring og samvær Indholdsfortegnelse: 1 RESPEKT... 3 2 SKOLENS FORVENTNINGER... 3 2.1 LÅN AF SKOLENS BÆRBARE COMPUTERE... 5 2.2 BRUG AF VIDEO, BILLEDER OG LYD... 5 2.3 RYGNING OG RUSMIDLER...

Læs mere

Velkommen til Sølager husorden

Velkommen til Sølager husorden 3. udgave Velkommen til Sølager husorden Gældende for afdelingerne Buen, Spidsen og Udsigten På Sølager bor du ikke alene. Derfor er der en husorden, der gør det nemmere at bo mange sammen. Medarbejderne

Læs mere

Indhold Advarsler og bortvisning

Indhold Advarsler og bortvisning Retningslinjer for Risskov Efterskole Indhold Advarsler og bortvisning 1 Alkohol og rusmidler 2 Computer mm 2 Cykel 2 Fritidsarbejde 2 Gæster 2 Meddelelsesbogen 3 Mobiltelefon 3 Måltider 3 Rengøring 4

Læs mere

VÆRD AT VIDE. Velkommen til. barselsophold på Afsnit 105

VÆRD AT VIDE. Velkommen til. barselsophold på Afsnit 105 VÆRD AT VIDE Velkommen til barselsophold på Afsnit 105 Vi har her samlet en række praktiske informationer til dig om hverdagen og tilbuddene på afsnittet. Du er velkommen til at spørge os, hvis der er

Læs mere

Velkommen til Botilbud Parkvej 12

Velkommen til Botilbud Parkvej 12 Velkommen til Botilbud Parkvej 12 I denne mappe kan du finde information om livet på Parkvej 12 Vi glæder os til at byde dig velkommen Kære Beboer velkommen til Botilbud parkvej 12 I denne mappe kan du

Læs mere

Ungdomspsykiatrisk Afsnit U1

Ungdomspsykiatrisk Afsnit U1 Velkommen til Ungdomspsykiatrisk Afsnit U1 Patientinformation www.psykiatrienisyddanmark.dk Børne- og Ungdomspsykiatri Kolding Velkommen til Ungdomspsykiatrisk Afsnit U1 Vi vil gerne byde dig og din familie

Læs mere

Velkommen til Ortopædkirurgisk Sengeafsnit

Velkommen til Ortopædkirurgisk Sengeafsnit Velkommen til Ortopædkirurgisk Sengeafsnit Til patienter og pårørende Regionshospitalet Randers Ortopædkirurgisk Sengeafsnit Telefon 7842 2020 Vi vil hermed byde velkommen til Ortopædkirurgisk Sengeafsnit.

Læs mere

Psykiatrisk Afdeling A1 Dronning Ingrids Hospital

Psykiatrisk Afdeling A1 Dronning Ingrids Hospital 1 Psykiatrisk Afdeling A1 Dronning Ingrids Hospital 2 Velkommen Afdelingen er en akut modtagerafdeling, som tilbyder behandling, pleje og omsorg til unge, voksne og ældre borgere med psykiske lidelser

Læs mere

STUDIE- OG ORDENSREGLER

STUDIE- OG ORDENSREGLER STUDIE- OG ORDENSREGLER 2018-19 INDHOLD Indledning... 1 Studieaktivitet... 2 Ordensregler... 3 Erstatningsansvar... 4 Deltagelse i ekskursioner... 5 IT regler... 5 Klageprocedure... 6 Vald. Poulsens Vej

Læs mere

Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn Krisecentret i Randers

Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn Krisecentret i Randers Randers Kommune - Familieafdelingen Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn Krisecentret i Randers 2008 November 2008 Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse 1. FORMÅL MED TILSYN...3 2. METODE...3 3. TILSYNSBESØG PÅ KRISECENTRET...3

Læs mere

Afsnit G2 Vordingborg

Afsnit G2 Vordingborg Afsnit G2 Vordingborg Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

10 SOCIALE MEDIER Formål: Målsætning: Elever må gerne medbringe mobiltelefoner på skolen. På Vissenbjerg Skole vil vi derfor:

10 SOCIALE MEDIER Formål: Målsætning: Elever må gerne medbringe mobiltelefoner på skolen. På Vissenbjerg Skole vil vi derfor: 10 SOCIALE MEDIER Formål: Dette princip omhandler alle former for teknologi, som eleverne benytter i skolen. Princippet gælder uanset om teknologien er ejet af skolen eller af elever/forældre. Målsætning:

Læs mere

INFOFOLDER SKOLEHJEMMET I AUDEBO

INFOFOLDER SKOLEHJEMMET I AUDEBO INFOFOLDER SKOLEHJEMMET I AUDEBO AMU Audebo afdelingen Audebo Skolevej 6B, 4300 Holbæk 2 3 VELKOMMEN TIL SKOLEHJEMMET Vi håber, du får et godt kursusophold på EUC Nordvestsjælland. Du skal have et godt

Læs mere

AHORNPARKENS SEKSUALPOLITIK

AHORNPARKENS SEKSUALPOLITIK AHORNPARKENS SEKSUALPOLITIK Seksualitet er en integreret del af ethvert menneskes personlighed. Den er et basalt behov og et aspekt af det at være menneske, som ikke kan adskilles fra andre aspekter i

Læs mere

STUDIE- OG ORDENSREGLER

STUDIE- OG ORDENSREGLER STUDIE- OG ORDENSREGLER 2019-20 INDHOLD Indledning... 1 Studieaktivitet... 2 Ordensregler... 3 Erstatningsansvar... 4 Deltagelse i ekskursioner... 5 IT regler... 5 Sanktioner... 6 Klageprocedure... 6 Vald.

Læs mere

Studie- og ordensregler

Studie- og ordensregler Studie- og ordensregler Erhvervsuddannelserne UCH Studie- og ordensregler UCH - et godt sted at være Vores skole skal være et godt sted at være og et godt sted at lære derudover skal det være et sted,

Læs mere

Medicinsk Afdeling M2. Velkommen

Medicinsk Afdeling M2. Velkommen Velkommen Personalet i Afdeling M2 vil gerne med denne mappe byde dig velkommen. Velkomstmappen giver dig nogle praktiske oplysninger, der gerne skulle være med til at give dig et godt indlæggelsesforløb.

Læs mere

Praktiske oplysninger. Infofolder for skoleåret 2015-2016

Praktiske oplysninger. Infofolder for skoleåret 2015-2016 Praktiske oplysninger Infofolder for skoleåret 2015-2016 2 Infofolder Udgave pr. 11. maj 2015 Praktiske oplysninger Kontakt Vejlefjordskolens telefonnummer: 7589 5202 Vejlefjordskolens e-mail: info@vejlefjordskolen.dk

Læs mere

VELKOMMEN TIL AFSNIT Q-172 det lukkede delafsnit

VELKOMMEN TIL AFSNIT Q-172 det lukkede delafsnit juni 2014 Psykiatrisk Center Glostrup Afdeling Q Den retspsykiatriske funktion Til patienter og pårørende: VELKOMMEN TIL AFSNIT Q-172 det lukkede delafsnit nyttige oplysninger om vores regler og husorden

Læs mere

Nærum Skoles overordnede samværsregler

Nærum Skoles overordnede samværsregler Handleplan for elever, der overtræder skolens, forstyrrer undervisningen, udviser voldelig eller aggressiv adfærd over for andre elever eller skolens ansatte. På Nærum Skole ønsker vi, at både elever,

Læs mere

Plejekollektivet Husorden

Plejekollektivet Husorden Plejekollektivet Husorden Medicinadministration Alle brugere skal have deres medicin i de rette doser og på rette tidspunkter. For at sikre dette, skal medicinen indtages under overværelse af medicinmanden.

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 597 Offentligt

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 597 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 597 Offentligt Vi har fra flere kilder hørt, at Kent benytter sig af kollektiv afstraffelse i lejren. For eksempel

Læs mere

Velkommen til. ortopædkirurgisk afdeling O

Velkommen til. ortopædkirurgisk afdeling O Velkommen til ortopædkirurgisk afdeling O Team am: Dine kon onta ktpersoner er: Velkommen til ortopædkirurgisk afdeling O Afdeling O er en ortopædkirurgisk afdeling, som primært modtager patienter i akutte

Læs mere

sam- værspolitik Red Barnet Ungdom

sam- værspolitik Red Barnet Ungdom sam- værspolitik Red Barnet Ungdom samværspolitik Red Barnet Ungdoms RED BARNET UNGDOMS SAMVÆRSPOLITIK Enhver borger, som får mistanke om at et barn eller en ung under 18 år udsættes for vanrøgt eller

Læs mere

Studie- og ordensregler HTX

Studie- og ordensregler HTX Studie- og ordensregler HTX Indhold Studie- og ordensregler på HANSENBERG Studie- og ordensregler på HANSENBERG...3 Særlige regler for HANSENBERG GYMNASIUM... 4 Fremmøde/fravær... 4 Skriftlige opgaveafleveringer...

Læs mere

Vold, mobning og chikane

Vold, mobning og chikane Vold, mobning og chikane Retningslinjer om vold, mobning og chikane Baggrund for retningslinjerne Det er en skal-opgave for Hovedudvalget og de lokale MED-udvalg at udarbejde retningslinjer mod vold, mobning

Læs mere

Skolens ordensregler og rusmiddel-/rygepolitik

Skolens ordensregler og rusmiddel-/rygepolitik Skolens ordensregler og rusmiddel-/rygepolitik Kære elev Ordensreglerne og rusmiddel-/rygepolitikken på Social- og Sundhedsskolen Fyn er udarbejdet ud fra skolens værdigrundlag, som er Professionalisme.

Læs mere

Husregler på Bakkegården de sikrede afdelinger

Husregler på Bakkegården de sikrede afdelinger Husregler på Bakkegården de sikrede afdelinger Husregler for de sikrede afdelinger på Bakkegården Social adfærd og omgangstone Det forventes, at vi taler pænt og respektfuldt til hinanden. Det forventes,

Læs mere

INFORMATIONER STUK Vestergade 8, 6520 Toftlund Tlf

INFORMATIONER STUK Vestergade 8, 6520 Toftlund Tlf INFORMATIONER STUK Vestergade 8, 6520 Toftlund Tlf. 74 83 20 62 www.kostskolen.dk Velkommen til Kostskolen i Sønderjylland Vi glæder os til at have dig som elev på vores kostskole. Her i mappen finder

Læs mere

Husregler på Bakkegården

Husregler på Bakkegården Husregler på Bakkegården Baggrund Husreglerne på Bakkegården skal være med til at sætte rammerne for hvad der er forventeligt og acceptabelt, når flere skal bo og arbejde under samme tag. Husreglerne er

Læs mere

FREJAS HAVES HUSREGLER & DAGSSTRUKTUR 2018

FREJAS HAVES HUSREGLER & DAGSSTRUKTUR 2018 FREJAS HAVES HUSREGLER & DAGSSTRUKTUR 2018 Frejas Have skal være et trygt og rart sted for alle børn og unge, personale og gæster. Husorden og dagsstruktur har til formål at sikre et minimum af trivsel

Læs mere

En informationspjece til unge

En informationspjece til unge Velkommen til Platangårdens Ungdomscenter! At starte på et stort sted som Platangården kan være meget overvældende. Man skal lige finde sig til rette og der er mange nye ting man skal lære. Med denne pjece

Læs mere

Alfabetisk liste. Man deltager som ung i de aktiviteter der sker i og udenfor huset.

Alfabetisk liste. Man deltager som ung i de aktiviteter der sker i og udenfor huset. Unge-håndbog 1 A Alfabetisk liste Aften-te: Aften-te serveres (som buffet) hver aften omkring kl. ca. 21.30. Derved har du mulighed for at få noget mad inden sengetid. (du må ikke bare frit gå i køleskabet).

Læs mere

EUD & EUX Studie- og ordensregler

EUD & EUX Studie- og ordensregler EUD & EUX 2016-2017 Studie- og ordensregler Indhold Studie- og ordensregler for EUD/EUX uddannelsen 3 Almindelig orden og samvær 3 1. Ordensregler 3 2. It-regler 3 3. Sanktioner 4 Fravær og aktiv deltagelse

Læs mere

KALØ-normer. MØDEPLIGT Der er mødepligt til al undervisning og gangmøder inkl. rengøring og deltagelse i opvask/afrydning i køkkenet.

KALØ-normer. MØDEPLIGT Der er mødepligt til al undervisning og gangmøder inkl. rengøring og deltagelse i opvask/afrydning i køkkenet. KALØ-normer Normer og samvær Et godt ophold hos os er båret af at alle vil bidrage til fællesskabet. Et fællesskab er godt når alle søger at efterleve de fælles værdier og de normer vi opstiller. Ingen

Læs mere

Skolens ordensregler og rusmiddel-/rygepolitik

Skolens ordensregler og rusmiddel-/rygepolitik Skolens ordensregler og rusmiddel-/rygepolitik Kære elev Ordensreglerne og rusmiddel-/rygepolitikken på Social- og Sundhedsskolen Fyn er udarbejdet ud fra skolens værdigrundlag, som er Professionalisme.

Læs mere

Børnepsykiatrisk Afsnit U2

Børnepsykiatrisk Afsnit U2 Velkommen til Børnepsykiatrisk Afsnit U2 Patientinformation www.psykiatrienisyddanmark.dk Børne- og Ungdomspsykiatri Kolding Velkommen til Afsnit U2 Vi vil gerne byde dig og din familie velkommen til Børnepsykiatrisk

Læs mere

Velkommen til Hvidovre og Brøndby-Huset

Velkommen til Hvidovre og Brøndby-Huset Velkommen til Hvidovre og Brøndby-Huset Værelset: Du tildeles eget værelse og på værelset forefindes: - Seng, dyne, pude, rullemadras samt sengelinned - Et lille bord - En billedhylde - Et klædeskab med

Læs mere

Velkommen til Rehab Syddjurs

Velkommen til Rehab Syddjurs Intensiv rehabilitering og genoptræning Velkommen til Rehab Syddjurs peuter, sygeplejerske, social- og sundhedsassistenter / hjælpere og sekretær. Rehab Syddjurs er beliggende i Ebeltoft, og tilbyder intensiv

Læs mere

På Hvidovre Gymnasium & HF har vi nogle meget enkle studieregler, som er til for alles bedste.

På Hvidovre Gymnasium & HF har vi nogle meget enkle studieregler, som er til for alles bedste. Den. 30. oktober 2012 Studie- og ordensregler på Studieregler På har vi nogle meget enkle studieregler, som er til for alles bedste. Du møder til tiden til alle dine timer Du har altid de nødvendige bøger

Læs mere

Voksenpsykiatrisk Afsnit SL2

Voksenpsykiatrisk Afsnit SL2 Voksenpsykiatrisk Afsnit SL2 Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Velkommen. i Frederikssund dagpleje

Velkommen. i Frederikssund dagpleje Velkommen i Frederikssund dagpleje Kære Forældre Velkommen i dagpleje Det sætter mange tanker i gang, når man skal aflevere sit barn i dagpleje for første gang. Det er vigtigt at I føler jer trygge og

Læs mere

Forældre. Familieorienteret. Rusmiddelbehandling Enghavevej. Center for Rusmiddelbehandling København

Forældre. Familieorienteret. Rusmiddelbehandling Enghavevej. Center for Rusmiddelbehandling København Forældre Familieorienteret Rusmiddelbehandling Enghavevej Center for Rusmiddelbehandling København Velkommen til Enghavevej På Enghavevej ønsker vi dig og din familie velkommen og håber på, at du bliver

Læs mere

Velkommen til EUC Nords skolehjem - Hjørring

Velkommen til EUC Nords skolehjem - Hjørring Velkommen til EUC Nords skolehjem - Hjørring Skolehjemmet er for dig... der er i gang med en erhvervsuddannelse og har mere end 5 kvarters transport til skolen. facebook.com/ skolehjem Velkommen På EUC

Læs mere

Regler for læring og samvær

Regler for læring og samvær Regler for læring og samvær Indholdsfortegnelse: 1 RESPEKT... 3 2 SKOLENS FORVENTNINGER... 3 2.1 LÅN AF SKOLENS BÆRBARE COMPUTERE... 4 2.2 RYGNING OG RUSMIDLER... 4 2.3 RESPEKT FOR SKOLENS INVENTAR OG

Læs mere

STUDIE- OG ORDENSREGLER 2014-15

STUDIE- OG ORDENSREGLER 2014-15 STUDIE- OG ORDENSREGLER 2014-15 INDHOLD Indledning... 2 Studieaktivitet... 3 Ordensregler... 4 Deltagelse i ekskursioner... 5 IT regler... 5 Klageprocedure... 6 Vald. Poulsens Vej 8 7500 Holstebro T 9627

Læs mere

SKOLEHJEMMET. et godt sted at være

SKOLEHJEMMET. et godt sted at være SKOLEHJEMMET et godt sted at være SKOLEHJEMMETS ADRESSER Skolehjemmet Rørdalsvej 10 9000 Aalborg Telefon: 7250 5380 E-mail: skolehjemmet@tcaa.dk www.techcollege.dk/skolehjem Aalborg Erhverskollegium Øster

Læs mere

Afsnit S2, indgang 28 Psykiatrien Syd

Afsnit S2, indgang 28 Psykiatrien Syd Afsnit S2, indgang 28 Psykiatrien Syd Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på,

Læs mere

Ordensregler Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg, 2015

Ordensregler Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg, 2015 Ordensregler Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg, 2015 Indhold Regelgrundlag:... 2 Kultur og omgangsformer... 3 Mødepligt... 3 Studieaktivitet... 3 Fravær... 3 Rygning... 4 Misbrug... 4 Anvendelse af

Læs mere

STUDIE- OG ORDENSREGLER EUD & EUX HADERSLEV HANDELSSKOLE

STUDIE- OG ORDENSREGLER EUD & EUX HADERSLEV HANDELSSKOLE STUDIE- OG ORDENSREGLER EUD & EUX 2017-2018 HADERSLEV HANDELSSKOLE Indhold Studie- og ordensregler for EUD/EUX uddannelsen 3 Almindelig orden og samvær 3 1. Ordensregler 3 2. It-regler 3 3. Sanktioner

Læs mere

Afsnit S1, indgang 32 Psykiatrien Syd

Afsnit S1, indgang 32 Psykiatrien Syd Afsnit S1, indgang 32 Psykiatrien Syd Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på,

Læs mere

Studie- og ordensreglement for Næstved Tekniske Gymnasium på EUC Sjælland.

Studie- og ordensreglement for Næstved Tekniske Gymnasium på EUC Sjælland. Studie- og ordensreglement for Næstved Tekniske Gymnasium på EUC Sjælland. Udgangspunkt: Studie- og ordensreglementet tager udgangspunkt i/understøtter skolens værdier om: et godt sted at være et godt

Læs mere

Velkommen til Kostskolen i Sønderjylland. Et rart sted at være

Velkommen til Kostskolen i Sønderjylland. Et rart sted at være INFORMATIONER Velkommen til Kostskolen i Sønderjylland Vi glæder os til at have dig som elev på vores kostskole. Her i mappen finder du nyttige informationer og husregler. Vi forventer at du overholder

Læs mere

Tilsynet i henhold til grundlovens 71 (2. samling) 71-tilsynet alm. del - Bilag 121 Offentligt. Psykiatrisk Afdeling. Psykiatrisk Afdeling

Tilsynet i henhold til grundlovens 71 (2. samling) 71-tilsynet alm. del - Bilag 121 Offentligt. Psykiatrisk Afdeling. Psykiatrisk Afdeling Tilsynet i henhold til grundlovens 71 (2. samling) 71-tilsynet alm. del - Bilag 121 Offentligt 1 Indhold 3 Velkommen 5 En plan for behandlingen 6 Værd at vide -om husorden 8 Hvilke rettigheder har jeg

Læs mere

Velkommen til EUC Nords skolehjem Hjørring

Velkommen til EUC Nords skolehjem Hjørring Skolehjemmet er for dig... der er i gang med en erhvervsuddannelse og har mere end 5 kvarters transport til skolen. Velkommen til EUC Nords skolehjem Hjørring FACEBOOK.COM/SKOLEHJEM Velkommen På EUC Nord

Læs mere

Afsnit S3, indgang 40 Psykiatrien Syd

Afsnit S3, indgang 40 Psykiatrien Syd Afsnit S3, indgang 40 Psykiatrien Syd Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på,

Læs mere

Voksenpsykiatrisk Afsnit SL1

Voksenpsykiatrisk Afsnit SL1 Voksenpsykiatrisk Afsnit SL1 Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

VELKOMMEN TIL ALKOHOLBEHANDLINGEN I KOLDING KOMMUNE

VELKOMMEN TIL ALKOHOLBEHANDLINGEN I KOLDING KOMMUNE VELKOMMEN TIL ALKOHOLBEHANDLINGEN I KOLDING KOMMUNE Rådgivning om behandling til borgere med alkoholproblemer Hvad kan vi tilbyde dig, der har et overforbrug eller misbrug af alkohol? I alkoholbehandlingen

Læs mere

Velkommen til. Medicinsk sengeafsnit 4

Velkommen til. Medicinsk sengeafsnit 4 Velkommen til Medicinsk sengeafsnit 4 Regionshospitalet Randers Medicinsk sengeafsnit 4 Velkommen til Medicinsk sengeafsnit 4 Medicinsk sengeafsnit 4, der har plads til 18 patienter, er et afsnit for patienter

Læs mere

Velkommen til EUC Nords skolehjem Frederikshavn

Velkommen til EUC Nords skolehjem Frederikshavn Skolehjemmet er for dig... der er i gang med en erhvervsuddannelse og har mere end 5 kvarters transport til skolen. Velkommen til EUC Nords skolehjem Frederikshavn FACEBOOK.COM/FRHSKOLEHJEM Velkommen På

Læs mere

Husregler på Bakkegården

Husregler på Bakkegården Husregler på Bakkegården Baggrund Husreglerne på Bakkegården skal være med til at sætte rammerne for hvad der er forventeligt og acceptabelt, når flere skal bo og arbejde under samme tag. For sikre- og

Læs mere

Regler for læring og samvær

Regler for læring og samvær Regler for læring og samvær Indholdsfortegnelse: 1 RESPEKT... 3 2 SKOLENS FORVENTNINGER... 3 2.1 LÅN AF SKOLENS BÆRBARE COMPUTERE... 4 2.2 BRUG AF VIDEO, BILLEDER OG LYD... 4 2.3 RYGNING OG RUSMIDLER...

Læs mere

Odsherreds Efterskole. Elevreglement!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Revideret august Odsherreds Efterskole BEDRE FREM

Odsherreds Efterskole. Elevreglement!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Revideret august Odsherreds Efterskole BEDRE FREM Odsherreds Efterskole Elevreglement!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Revideret august 2018 BEDRE FREM Odsherreds Efterskole 1 Elev reglement Kære elever og forældre Vi er 200 mennesker på Odsherreds Efterskole.

Læs mere

HUMLEBÆK SKOLE. Skole-hjemsamarbejde. Humlebæk Skole - Gl. Strandvej Humlebæk - tlf

HUMLEBÆK SKOLE. Skole-hjemsamarbejde. Humlebæk Skole - Gl. Strandvej Humlebæk - tlf HUMLEBÆK SKOLE Skole-hjemsamarbejde Hvad kan I forvente jer af skolen? Hvad forventer vi af jer? I som forældre ønsker det bedste for jeres barn, og vi som fagfolk ønsker at give jeres barn den bedst tænkelige

Læs mere

KORTTIDSPLADSER Velkommen til korttidsophold i Hjørring Kommune

KORTTIDSPLADSER Velkommen til korttidsophold i Hjørring Kommune KORTTIDSPLADSER Velkommen til korttidsophold i Hjørring Kommune KORTTIDSPLADSER Velkommen til korttidsophold i Hjørring Kommune Dit ophold kan give dig mulighed for, at du kan: kan bibeholde og/eller

Læs mere

Studie- og ordensregler

Studie- og ordensregler Studie- og ordensregler for HHX og HTX på Erhvervsgymnasiet Grindsted Udarbejdet august 2014 på baggrund af BEK nr. 1222 af 4.12.2006 Bekendtgørelse om studie- og ordensregler i de gymnasiale uddannelser

Læs mere

Velkommen til Kostskolen i Sønderjylland. Et rart sted at være

Velkommen til Kostskolen i Sønderjylland. Et rart sted at være INFORMATIONER Velkommen til Kostskolen i Sønderjylland Vi glæder os til at have dig som elev på vores kostskole. Her i mappen finder du nyttige informationer og husregler. Vi forventer at du overholder

Læs mere

Velkommen på EUC Syd Skolehjem Tønder

Velkommen på EUC Syd Skolehjem Tønder Velkommen på EUC Syd Skolehjem Tønder GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2017 Vi byder dig velkommen til dit ophold, og vil med denne folder gerne give dig mulighed for at få et overblik over stedet, vores regler

Læs mere

Vejledning om håndtering af seksuel chikane og krænkende handlinger på arbejdspladsen

Vejledning om håndtering af seksuel chikane og krænkende handlinger på arbejdspladsen Vejledning om håndtering af seksuel chikane og krænkende handlinger på arbejdspladsen Indledning Folkekirkens Arbejdsmiljøråd har udarbejdet denne vejledning om hvordan man skal forholde sig til seksuel

Læs mere

Vi har forståelse for at alle har forskellige grænser, men samtidig har alle medarbejdere et ansvar ift. at understøtte seksualundervisningen.

Vi har forståelse for at alle har forskellige grænser, men samtidig har alle medarbejdere et ansvar ift. at understøtte seksualundervisningen. Værdier/Visioner Seksualitet er en integreret del af alle mennesker. Som mennesker har vi et grundlæggende behov for nære relationer, kontakt, varme, intimitet og seksualitet, uanset om vi lever med eller

Læs mere

Ordensregler. Hjørring Gymnasium og Hf. M i c r o s o f t. S k o l e v a n g e n 2 3, 9 8 0 0 H j ø r r i n g. T l f : ( + 4 5 ) 9 8 9 2 2 4 3 3

Ordensregler. Hjørring Gymnasium og Hf. M i c r o s o f t. S k o l e v a n g e n 2 3, 9 8 0 0 H j ø r r i n g. T l f : ( + 4 5 ) 9 8 9 2 2 4 3 3 Ordensregler Hjørring Gymnasium og Hf M i c r o s o f t S k o l e v a n g e n 2 3, 9 8 0 0 H j ø r r i n g T l f : ( + 4 5 ) 9 8 9 2 2 4 3 3 F a x : ( + 4 5 ) 9 8 9 0 9 1 9 0 01-10- 2 0 1 2 I. SKOLENS

Læs mere

HF-Cold Hawaii. Ordensregler på kollegiet Skoleåret

HF-Cold Hawaii. Ordensregler på kollegiet Skoleåret HF-Cold Hawaii Ordensregler på kollegiet Skoleåret 2019-2020 Indhold Ordensregler på surfkollegiet... 3 Rengøring og oprydning... 4 Indretning af værelse... 4 Overnattende gæster... 4 Weekender og sommerferie...

Læs mere

Seksualpolitik for Sorgenfriskolen 01.09.14

Seksualpolitik for Sorgenfriskolen 01.09.14 Seksualpolitik for Sorgenfriskolen 01.09.14 Formål og målsætninger Vi ved, at børn med særlige behov kan være særligt udsatte for at blive seksuelt krænkede eller komme til at krænke andre. Formålet med

Læs mere

Storebæltskolen. Helhedstilbud for børn og unge med særlige behov

Storebæltskolen. Helhedstilbud for børn og unge med særlige behov Storebæltskolen Helhedstilbud for børn og unge med særlige behov Retningslinjer for håndtering af trusler, vold eller krænkende adfærd Elever imellem Revideret 15.01.18 Retningslinjer for håndtering af

Læs mere

Retningslinjer for politianmeldelse ved mistanke om strafbare handlinger samt vold og trusler om vold mod ansatte

Retningslinjer for politianmeldelse ved mistanke om strafbare handlinger samt vold og trusler om vold mod ansatte Retningslinjer for politianmeldelse ved mistanke om strafbare handlinger samt vold og trusler om vold mod ansatte Revideret november 2015 1. GENERELT 2 2. HVORNÅR GÆLDER RETNINGSLINJERNE 3 3. HVORNÅR SKAL

Læs mere

Husregler. 2. Vold eller trusler om vold medfører øjeblikkeligt ophør af opholdet.

Husregler. 2. Vold eller trusler om vold medfører øjeblikkeligt ophør af opholdet. Husregler. Det forventes, at du indgår positivt i forhold til de andre beboere i Halvvejshuset. Dette indebærer, at du viser respekt og ansvarlighed overfor dine medbeboere. Det forventes endvidere, at

Læs mere

Studie- og ordensregler

Studie- og ordensregler Studie- og ordensregler Vi er glade for, at du har valgt HTX-uddannelsen på Teknisk Gymnasium i Silkeborg. Du kan se frem til 3 år, hvor vi har fokus på din faglige og personlige udvikling, mens du samtidig

Læs mere

Ordensregler, Pædagogisk Assistentuddannelse, VIA

Ordensregler, Pædagogisk Assistentuddannelse, VIA VIA University College Dato: 27. august 2015 Ordensregler, Pædagogisk Assistentuddannelse, VIA 1/ Regelgrundlag: Bekendtgørelse om erhvervsuddannelser 1010 af 22/09/2014 47. Skolen skal fastsætte ordensregler

Læs mere

Voksenpsykiatrisk Afsnit SL5

Voksenpsykiatrisk Afsnit SL5 Voksenpsykiatrisk Afsnit SL5 Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Velkommen til afdeling 242

Velkommen til afdeling 242 Information til patienter og pårørende Velkommen til afdeling 242 Kardiologi, Endokrinologi og Nefrologi Marts 2010 Medicinsk afd. 242 Ris eller ros modtager vi gerne: VELKOMMEN Med denne pjece vil vi

Læs mere

Akutpladserne i Horsens Kommune

Akutpladserne i Horsens Kommune Akutpladserne i Horsens Kommune Velkommen til Vital Horsens Akutplads En Akutplads er et kommunalt tilbud til borgere i Horsens Kommune, med behov for høj sygeplejefaglig indsats i forbindelse med akut

Læs mere

Inspiration til dig som bruger

Inspiration til dig som bruger Personalehåndbog & retningslinjer Inspiration til dig som bruger 1 Olivia Danmark Inspiration til dig som bruger Personalehåndbog & retningslinjer En personalehåndbog kan være et godt sted at beskrive

Læs mere

Velkommen til Bethesda

Velkommen til Bethesda Velkommen til Bethesda Velkommen til Bethesda. Vi glæder os til at være sammen med dig og din familie. I denne pjece er der nyttige informationer til dig om dagligdagen, husregler og alt det praktiske

Læs mere

BALLERUP KYOKUSHIN KARATE VÆRDISÆT

BALLERUP KYOKUSHIN KARATE VÆRDISÆT BALLERUP KYOKUSHIN KARATE VÆRDISÆT Værdisæt for Ballerup Kyokushin Karate Ballerup Kyokushin er en klub, hvor almen respekt, anerkendelse og anstændighed er naturlige og selvfølgelige værdier. Klubben

Læs mere