AARHUS UNIVERSITET. Møde, onsdag den 26. april 2016, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) REFERAT

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AARHUS UNIVERSITET. Møde, onsdag den 26. april 2016, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) REFERAT"

Transkript

1 Side 1/5 Møde, onsdag den 26. april 2016, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder Tuborgh (næstformand), Anna Louise Dolan Plaskett, Gitte Ørskou, Lieve Vermeulen, Margareta Wallin Peterson, Sarah Yde Junge, Steen Riisgaard, Susanne Bødker og Søren Pold Desuden deltager: Rektor Brian Bech Nielsen, prorektor Berit Eika og universitetsdirektør Arnold Boon Afbud: Connie Hedegaard Gæster: Dekan Johnny Laursen, Arts (under punkt 3.A.) Dekan Thomas Pallesen (under punkt 3.B.) Fra Rigsrevisionen: Afdelingschef Ivan Pedersen og fuldmægtig, COR-revisor, Vagn Bokelund Fra institutionsrevisor, PricewaterhouseCoopers: Statsautoriseret revisor Claus Jacobsen og statsautoriseret revisor Henrik Kragh (under punkt 5) Vicedirektør Niels Jørgen Rasmussen (under punkt 5) De akademiske råds formandsforsamling og dekanerne (under punkt 6): Formand, lektor Merete Wiberg, Arts Formand, professor Marit-Solveig Seidenkrantz, Science and Technology Formand, professor Helle Prætorius, Health Formand, professor Bobby Zachariae, Aarhus BSS Dekan Johnny Laursen, Arts Dekan Allan Flyvbjerg, Health Dekan Thomas Pallesen, Business and Social Sciences Chefkonsulent Grith Thagaard Loft, Universitetsledelsens Stab (under punkt 3) Presse- og kommunikationschef Anders Correll Sekretariat: Chefjurist Mads Niemann-Christensen, Universitetsledelsens Stab. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Formanden bød velkommen. 2. Godkendelse af referat (bilag) Referatet blev godkendt.

2 3. Opfølgning på bestyrelsesseminaret (bilag) (lukket) Side 2/5 Brian Bech Nielsen orienterede om den fortsatte opfølgning på de strategiske satsninger, herunder beskrivelsen af de strategiske satsninger og etableringen af Nationalt Center for Skoleforskning, som bestyrelsen tilsluttede sig på bestyrelsesmødet den 24. februar Han understregede, at det er de ændrede rammebetingelser som følge af blandt andet dimensioneringen, fremdriftsreformen og betydelige bevillingsreduktioner, der har nødvendiggjort en justering af universitetets uddannelsesprofil, så den - uden at svække den betydelige afsætning, der fortsat skal være til den offentlige sektor - i højere grad vendes mod det private arbejdsmarked. Bestyrelsen tog orienteringen til efterretning. A. Profiltilpasning på Arts, herunder sprogfagene Brian Bech Nielsen præsenterede satsningen vedrørende profiltilpasningen på Arts, herunder ambitionen om at sikre et kvalitetsløft og en stærkere arbejdsmarkedstilknytning af sproguddannelserne. Han oplyste i den forbindelse blandt andet, at Arts i dag er et af nordens stærkeste, faglige miljøer inden for humaniora, teologi og uddannelsesvidenskab, og at dimensioneringen, fremdriftsreformen og omprioriteringsbidraget vil medføre en betydelig indtægtsnedgang på området. Uanset indtægtsnedgangen vil Arts imidlertid skabe et økonomisk frirum til strategisk rekruttering inden for fakultetets styrkeområder, herunder blandt andet Klassisk Humaniora, Arkæologi, Sprog og områdestudier, Teologi, Uddannelsesvidenskab samt Det ny Humaniora. Han orienterede samtidig om, at Aarhus Universitet har en ambition om at sikre et kvalitetsløft og en stærkere arbejdsmarkedstilknytning af sproguddannelserne gennem en sammenlægning af sproguddannelserne engelsk, tysk, fransk og spansk på Arts og BSS, og at forankre dem på Arts. Bestyrelsen godkendte profiltilpasningen med understregelse af vigtigheden af kernefaglighed og forskningsdækning. Endvidere godkendte bestyrelsen sammenlægningen af sprogfagene og tilkendegav samtidig, at den endelige beslutning først vil blive taget på bestyrelsesmødet den 14. juni 2o16 (BM ). B. Styrkelse af business-området på Aarhus BSS Brian Bech Nielsen præsenterede satsningen vedrørende styrkelsen af businessområdet.

3 Han oplyste i den forbindelse blandt andet, at arbejdet med styrkelse af businessområdet sker i tre overordnede spor, herunder udformning og implementering af en ny fakultetsstrategi, fastholdelse af fakultetets akkrediteringer og konkrete satsninger til styrkelse af området. Side 3/5 Bestyrelsen godkendte planen for styrkelsen af business-området og tilkendegav samtidig, at den endelige beslutning vil blive taget på bestyrelsesmødet den 14. juni 2o16 (BM ). 4. Opfølgning på bestyrelsesmødet den 24. februar 2016, punkt 4. A. Kvalitetssikringssystemet (bilag) Berit Eika fulgte op på bestyrelsesmødet den 24. februar 2016 og orienterede i den forbindelse om, hvordan ledelsen arbejder med at sikre muligheder og rammer for det ansvar for kvalitetsarbejdet, der påhviler studienævn og studieledere. Hun orienterede endvidere om udvælgelsen af eksterne eksperter til evalueringer af uddannelser, og hvilke opgaver og muligheder de har. Endelig præsenterede hun et format for afrapportering, der årligt sammen med uddannelsesberetningen kan tilgå bestyrelsen, så bestyrelsen kan følge den overordnede udvikling i indikatorerne for uddannelseskvalitet. Bestyrelsen tog orienteringen til efterretning og godkendte afrapporteringsformatet. 5. Økonomi (lukket punkt) A. Udkast til årsrapport 2015, revisionsprotokollat for Aarhus Universitet og Rigsrevisionens erklæring og beretning om Aarhus Universitets årsrapport 2015 (bilag) B. Internt regnskab for 2015 (bilag) Arnold Boon præsenterede årsrapporten og det interne regnskab. Han oplyste i den forbindelse blandt andet, at regnskab 2015 udviser et overskud på 176 mio. kr. svarende til knap 3 pct. af omsætningen. Indeholdt i dette overskud er et provenu fra salg af bygninger på Dalgas Avenue, hvorved overskuddet af årets egentlige driftsaktiviteter udgør 52 mio. kr. Der var budgetteret med et overskud på 120 mio. kr., og afvigelsen på de 56 mio. kr. skyldes færre realiserede indtægter end budgetteret på 192 mio. kr., færre realiserede omkostninger på 255 mio. kr. og færre realiserede nettorenteindtægter på 11 mio. kr.

4 Han oplyste samtidig, at status for mål i udviklingskontrakten var, at 11 ud af 17 mål var opfyldt, 1 mål var ikke opfyldt, 4 mål måles først i 2016/2017, og 1 mål afventer Uddannelsesministeriets offentliggørelse af relevant data. Side 4/5 Han oplyste endvidere, at fakulteterne og fællesadministrationen har udarbejdet arbejdsgange for periodiske gennemgange af den økonomiske status for eksterne projekter, og at disse arbejdsgange forventes implementeret primo Som led i revisionen har PwC gennemført en IT-modenhedsvurdering på udvalgte områder i organisationen, der blandt andet har ført til, at universitetet har taget initiativ til drøftelser af modenhedsniveau, organisering og ansvar for informationssikkerhed i universitetsledelsen, afdækning af, hvordan modenhedsvurdering kan foretages andre steder i organisationer samt udarbejdelse af konkrete handleplaner på området. Statsautoriseret revisor Claus Jacobsen orienterede om resultaterne af revisionen og henviste i den forbindelse til det udsendte revisionsprotokollat om årsrapporten. Revisionen havde ikke givet anledning til forbehold. Afdelingschef Ivan Pedersen og fuldmægtig Vagn Bokelund, Rigsrevisionen, redegjorde for Rigsrevisionens revision, der heller ikke havde givet anledning til forbehold. Bestyrelsen underskrev herefter årsrapporten og revisionsprotokollatet samt godkendte regnskabet. Bestyrelsen tog samtidig det interne regnskab til efterretning. C. Politik for håndtering af likvider (bilag) Arnold Boon orienterede om midlernes placering og udviklingen i afkastet. Det blev aftalt, at der i investeringspolitikken skal indsættes en bestemmelse med overordnede principper for placeringen af midler. Med denne ændring godkendte bestyrelsen, at investeringspolitikken fortsætter. D. Overførselsadgang (bilag) Arnold Boon orienterede om de interne vilkår for opsparelsesordningen. Han nævnte i den forbindelse, at bestyrelsen skal forelægges forslag til afvigelser fra vilkårene, ligesom han foreslog, at overførselsadgangen fremover skal udgøre 2,5 pct. af årets omsætning. Bestyrelsen tog orienteringen om de interne vilkår til efterretning og godkendte, at overførselsadgangen fremover udgør 2,5 pct.

5 6. Arbejdet i de akademiske råd ved de 4 formænd for de akademiske råd og dekanerne (bilag) Side 5/5 Formanden bød velkommen til formændene for de akademiske råd og dekanerne. Formændene gav hver en kort redegørelse for arbejdet i de enkelte akademiske råd. Herefter lagde formændene op til en dialog med bestyrelsen om Aarhus Universitets nuværende og fremtidige forskningsmæssige styrkepositioner og konkurrenceevne, herunder de akademiske råds rolle i den forbindelse. Formanden takkede formændene for deres redegørelse og en god dialog med bestyrelsen. 7. Udpegning til bestyrelsen for Aarhus Universitets Forskningsfond (bilag) (lukket punkt) Bestyrelsen genudpegede professor emeritus Ole Øhlenschlæger Madsen og sekretariatsleder Kirsten Jakobsen samt udpegede studerende Emil Outzen til forskningsfondens bestyrelse. 8. Udpegning af medlem til bestyrelsen for Sandbjerg Gods (bilag) (lukket punkt) Bestyrelsen udpegede universitetsdirektør Arnold Boon som medlem af bestyrelsen for Sandbjerg Gods. 9. Meddelelser Brian Bech Nielsen orienterede om: Folkemødet på Bornholm den juni 2016 Besøg af departementschef Agnete Gersing, Uddannelses- og Forskningsministeriet, den 5. april 2016 Besøg hos AU Foulum fra Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen, den 18. april Eventuelt Ingen drøftelser under dette punkt.

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015)

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015) Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Margareta

Læs mere

Udkast til referat AARHUS UNIVERSITET. Mødet onsdag den 14. juni 2016, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

Udkast til referat AARHUS UNIVERSITET. Mødet onsdag den 14. juni 2016, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Mødet onsdag den 14. juni 2016, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 3-2016) Udkast til referat I mødet deltog: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde torsdag den 3. december 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde torsdag den 3. december 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde torsdag den 3. december 2015, kl. 13.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 6-2015) Referat Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder Tuborgh (næstformand),

Læs mere

Formanden bød velkommen og bad om eventuelle bemærkninger til dagsordenen. Der var ingen bemærkninger til dagsordenen, der herefter blev godkendt.

Formanden bød velkommen og bad om eventuelle bemærkninger til dagsordenen. Der var ingen bemærkninger til dagsordenen, der herefter blev godkendt. Møde onsdag den 5. april 2017, kl. 13.00-17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2017) Referat Mødet holdtes i Frandsensalen Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand), Peder Tuborgh

Læs mere

Sekretariat: Chefjurist Mads Niemann-Christensen, Universitetsledelsens Stab

Sekretariat: Chefjurist Mads Niemann-Christensen, Universitetsledelsens Stab Møde torsdag den 23. februar 2017, kl. 13.00-17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 1-2017) Udkast til referat Mødet blev holdt i Frandsensalen Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. december 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. december 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 17. december 2014, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 6-2014) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Margareta

Læs mere

Formanden samlede op på seminaret, der blev afsluttet med følgende konklusioner:

Formanden samlede op på seminaret, der blev afsluttet med følgende konklusioner: Møde: fredag den 16. september 2016 kl. 10.30 12.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 4-2016) Referat (udkast) Mødet blev holdt på Sandbjerg Gods. Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 25. februar 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 25. februar 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 25. februar 2015, kl. 13.30 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 1-2015) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Steen

Læs mere

Formanden bød velkommen og bad om eventuelle bemærkninger til dagsordenen.

Formanden bød velkommen og bad om eventuelle bemærkninger til dagsordenen. Møde den 9. juni 2017 for Aarhus Universitets bestyrelse Mødet blev holdt på Sandbjerg Gods, Brænderiet Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand), Peder Tuborgh (næstformand), Anna

Læs mere

2. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmødet den 26. februar 2014 (BM )

2. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmødet den 26. februar 2014 (BM ) Møde onsdag den 30. april 2014, kl. 13.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2014) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder Tuborgh (næstformand),

Læs mere

Næstformanden bød velkommen og orienterede om, at formanden havde måttet melde afbud til mødet.

Næstformanden bød velkommen og orienterede om, at formanden havde måttet melde afbud til mødet. Mødet tirsdag den 12. december 2017, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 5-2017) Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand), Peder Tuborgh (næstformand), Anna Louise

Læs mere

Udkast til referat AARHUS UNIVERSITET. Mødet fredag den 27. oktober 2017, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Deltagere:

Udkast til referat AARHUS UNIVERSITET. Mødet fredag den 27. oktober 2017, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Deltagere: Mødet fredag den 27. oktober 2017, kl.12.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 4-2017) Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand), Peder Tuborgh (næstformand), Anna Louise Dolan

Læs mere

Referatet blev godkendt, inkl. kommentarer modtaget fra studenterrepræsentanterne.

Referatet blev godkendt, inkl. kommentarer modtaget fra studenterrepræsentanterne. Møde onsdag den 11. april 2018, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM2-2018) Udkast til referat Mødet holdes i Frandsensalen Deltagere Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. september 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. september 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 17. september 2014, kl. 9.00 11.30 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 4-2014) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder Tuborgh (næstformand),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 25. september 2013, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 25. september 2013, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 25. september 2013, kl. 9.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 4-2013) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen, bestyrelsesformand, Mariann Fischer Boel, Margareta

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 18. juni 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 18. juni 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 18. juni 2014, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 3-2014) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder Tuborgh (næstformand),

Læs mere

Formanden bød velkommen, herunder til det kommende, nye studentermedlem Sune Koch Rønnow.

Formanden bød velkommen, herunder til det kommende, nye studentermedlem Sune Koch Rønnow. Mødet torsdag den 7. december 2016 kl. 13.00-17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 6-2016) Referat Mødet blev holdt i Frandsensalen Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 26. februar 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 26. februar 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 26. februar 2014, kl. 13.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 1-2014) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Mariann Fischer Boel, Margareta

Læs mere

Formanden bød velkommen og spurgte, om der var kommentarer til dagsordnen. Det var der ikke. Dagsordnen blev dermed godkendt.

Formanden bød velkommen og spurgte, om der var kommentarer til dagsordnen. Det var der ikke. Dagsordnen blev dermed godkendt. Møde torsdag den 22. februar 2018, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM1-2018) Udkast til referat Mødet blev holdt i Frandsensalen Deltagere Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand),

Læs mere

Bestyrelsen bakkede enstemmigt op om, at rektors ansættelseskontrakt forlænges i 3 år.

Bestyrelsen bakkede enstemmigt op om, at rektors ansættelseskontrakt forlænges i 3 år. Møde mandag den 1. oktober 2018, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM4-2018) Udkast til referat Mødet holdes i Frandsensalen Deltagere Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand),

Læs mere

Steen Riisgaard bød velkommen til de nye medlemmer, som herefter introducerede sig selv.

Steen Riisgaard bød velkommen til de nye medlemmer, som herefter introducerede sig selv. Møde torsdag den 21. februar 2019, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM1-2019) Referat Mødet blev holdt i Emdrup, mødelokale A308 Deltagere Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand),

Læs mere

Det udsendte materiale til punktet blev suppleret med en mindre række mundtlige orienteringer og uddybende drøftelser.

Det udsendte materiale til punktet blev suppleret med en mindre række mundtlige orienteringer og uddybende drøftelser. Møde torsdag den 13. december 2018, kl. 13.00-17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM5-2018) Referat Mødet holdes i Frandsensalen Deltagere Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand), Peder

Læs mere

REFERAT. Møde i Syddansk Universitets bestyrelse. Mandag den 15. september 2014, kl. 15

REFERAT. Møde i Syddansk Universitets bestyrelse. Mandag den 15. september 2014, kl. 15 15. september 2014 J.nr. 043-1 JS/BF REFERAT Emne: Dato og tidspunkt: Sted: Referent: Møde i Syddansk Universitets bestyrelse Mandag den 15. september 2014, kl. 15 Bestyrelseslokalet, Odense Adelige Jomfrukloster,

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde) 13. marts 2017 kl Mødet blev genoptaget den 14. marts kl

Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde) 13. marts 2017 kl Mødet blev genoptaget den 14. marts kl K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 4. APRIL 2017 Forum Møde afholdt Sted Referent Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde)

Læs mere

42. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet

42. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T - Å B E N T 30. OKTOBER 2009 Forum 42. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 29. oktober 2009

Læs mere

REFERAT. Møde i Syddansk Universitets bestyrelse. Videnbyen, Cortex Park 26, The Yellow Conference Room, 5230 Odense M

REFERAT. Møde i Syddansk Universitets bestyrelse. Videnbyen, Cortex Park 26, The Yellow Conference Room, 5230 Odense M 7. april 2016 J.nr. 043-1 JS/BF REFERAT Emne: Møde i Syddansk Universitets bestyrelse Dato og tidspunkt: Mandag den 4. april 2016, kl. 15 Sted: Videnbyen, Cortex Park 26, The Yellow Conference Room, 5230

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Torsdag 27. april 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018 REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018 Deltagere: Ingelise Bogason (fra pkt. 5), Nille Juul-Sørensen, Andres Lykke-Olesen (fra pkt.7), Carsten With Thygesen, Peder Elgaard, Karen Olesen, Marianne Kazar,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af Fremlagt til underskrift.

1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af Fremlagt til underskrift. Referat af 1. ordinære bestyrelsesmøde i 2017-29-03-2017 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af 23-02-2017. Fremlagt til underskrift. s- og drøftelsespunkter: 3. Fremlæggelse og godkendelse

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmødet 13. december 2012

Referat fra bestyrelsesmødet 13. december 2012 Referat fra bestyrelsesmødet 13. december 2012 Mødedato Torsdag den 13. december 2012 Mødested Hotel Knudsens Gaard Hunderupgade 2 5230 Odense M Journalnummer 0200-13-2012 Til stede Rektor Poul Erik Madsen

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018 Referat Akademisk Råd Akademisk råd 02/21/2018 14:30-02/21/2018 17:30 Bygning 1520-737. Sky Lounge Fysik Punkt 1: Mødeinformation Ingen tilføjelser Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering

Læs mere

Mødereferat af bestyrelsesmøde

Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødedato: Fredag den 22. marts 2013 Mødested: Campus Roskilde Trekroner Forskerpark 4, 4000 Roskilde Journalnummer: Til stede: Fra bestyrelsen: Hans Stige (formand), Knud

Læs mere

Navn Titel Email Gr.arb.1

Navn Titel Email Gr.arb.1 Navn Titel Email 1 2 3 Overnat. Allan Birkmose Personlig assistent for rektor abi@adm.au.dk J K A Sandbjerg Allan Flyvbjerg Professor SUN allan.flyvbjerg@dadlnet.dk F K B Sandbjerg Anders Børglum Professor

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Møde i Bestyrelsen. Dagsorden. Gør tanke til handling VIA University College. Deltagere

INDKALDELSE/ REFERAT. Møde i Bestyrelsen. Dagsorden. Gør tanke til handling VIA University College. Deltagere Gør tanke til handling VIA University College Møde i Bestyrelsen Mødested Campus Aarhus C, Ceresbyen 24, 8000 Aarhus C, lokale BE2.01 Mødetidspunkt Den 9. april 2018 kl. 15.30-1830. Middag: kl. 18.30-21.

Læs mere

REFERAT fra EASJ Bestyrelsesmøde den 15. marts 2018 (nr. 45)

REFERAT fra EASJ Bestyrelsesmøde den 15. marts 2018 (nr. 45) REFERAT fra EASJ Bestyrelsesmøde den 15. marts 2018 (nr. 45) Møde: EASJ bestyrelsesmøde nr. 45 Indkaldt af: Susanne Lundvald, bestyrelsesformand Tid og Sted: Torsdag den 15. marts kl. 16.00 17.30 på Campusbuen

Læs mere

1.0 Rundvisning: Bygning F Praksis- og Innovationshuset og Agora i ny Bygning B 1.1 Kort orientering om SIG om- og tilbygning

1.0 Rundvisning: Bygning F Praksis- og Innovationshuset og Agora i ny Bygning B 1.1 Kort orientering om SIG om- og tilbygning Dato & tid 29. marts 2016 / kl. 16-19 SIG C211 Referent Afbud Deltagere Stine Hauge Nielsen Jens Elmelund, Charlotte Rønhof, Karsten Skawbo-Jensen, Randi Brinckmann; René van Laer, Henning Bach Christensen,

Læs mere

56. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 26. oktober 2011 kl Sted: Københavns Universitet, udvalgsværelse 1. Steen Ulrich, Anne Holme

56. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 26. oktober 2011 kl Sted: Københavns Universitet, udvalgsværelse 1. Steen Ulrich, Anne Holme KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT ÅBENT 27. OKTOBER 2011 Forum 56. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 26. oktober 2011 kl. 11.15-14.00 Sted: Københavns Universitet, udvalgsværelse 1 NØRREGADE

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 12. juni 2013, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 12. juni 2013, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 12. juni 2013, kl. 10.30 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 3-2013) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen, bestyrelsesformand, Peder Tuborgh, næstformand, Mariann

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende med afbud: Michael Kristensen; Molte Emil Strange Andersen

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende med afbud: Michael Kristensen; Molte Emil Strange Andersen Michael Kristensen Gerth Stølting Brodal Birgit Olesen Mads Faurschou Knudsen Steen Thorbjørnsen Henrik Birkedal David Bækby Houborg Jeppe Kjeldsen Jensen Thorbjørn Grønbæk Rasmus Lunding Henriksen Molte

Læs mere

1. Opfølgning på forrige møde Der arbejdes videre med den pædagogiske opkvalificering i forlængelse af temadrøftelsen.

1. Opfølgning på forrige møde Der arbejdes videre med den pædagogiske opkvalificering i forlængelse af temadrøftelsen. Møde: den 24. februar 2015, kl. 13-16 Lokale: Frandsensalen (1430-231) Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Peder Østergaard (BSS, næstformand), Marianne Ping Huang (AR),

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 26. april 2018 i: Forsyning Helsingør Vand A/S Forsyning Helsingør Spildevand A/S

Referat af bestyrelsesmøde den 26. april 2018 i: Forsyning Helsingør Vand A/S Forsyning Helsingør Spildevand A/S Referat af bestyrelsesmøde den 26. april 2018 i: Forsyning Helsingør Vand A/S Forsyning Helsingør Spildevand A/S Deltagere på mødet. Formand Per Tærsbøl Næstformand Gitte Kondrup Bestyrelsesmedlem Peter

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 17. DECEMBER 2018

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 17. DECEMBER 2018 REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 17. DECEMBER 2018 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, Næstformand Michael Rasmussen, Ida Boe, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Thomas Skinnerup Phillipsen,

Læs mere

Bestyrelsesmøde REFERAT. Tirsdag den 19. marts 2013

Bestyrelsesmøde REFERAT. Tirsdag den 19. marts 2013 REFERAT Bestyrelsesmøde Ledelsessekretariatet 19. marts 2013 Tirsdag den 19. marts 2013 Til stede: Afbud: Mødeleder: Referent: Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden Ove E. Dalsgaard, Leo H. Knudsen, Lone

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere

Afbud fra: Klaus Markussen, Dorthe Heide, Liselotte Olsen (Christian Holm Donatsky fratrådt) Sekretær: Ruth Kirkegaard Referent: Trine Larsen

Afbud fra: Klaus Markussen, Dorthe Heide, Liselotte Olsen (Christian Holm Donatsky fratrådt) Sekretær: Ruth Kirkegaard Referent: Trine Larsen Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 21. marts 2018 Til stede: Bolette Christensen, Lisbeth Harsvik, kursistrådsrepræsentant med stemmeret: Emma Martens Jafari, Kursistrådsrepræsentant

Læs mere

Beslutningsreferat af ordinært bestyrelsesmøde

Beslutningsreferat af ordinært bestyrelsesmøde Beslutningsreferat af ordinært bestyrelsesmøde i KLAR Forsyning A/S (CVR-nr. 36 48 44 38) Og følgende selskaber i samarbejdet: Køge Holding A/S (CVR-nr. 28 31 30 55) Køge Varme A/S (CVR-nr. 28 67 23 30)

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 16. DECEMBER 2013

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 16. DECEMBER 2013 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 16. DECEMBER 2013 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Anne

Læs mere

Syddansk Universitet

Syddansk Universitet Syddansk Universitet Institutionsrevisors protokollat om forberedende revisionsarbejder for 2016 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 7712 31 Strandvejen 44,2900

Læs mere

Sekretariatsunderstøttelse af udvalgene i den nye administrative organisation afventer samlet oplæg på et senere tidspunkt.

Sekretariatsunderstøttelse af udvalgene i den nye administrative organisation afventer samlet oplæg på et senere tidspunkt. Møde den: 4. november Rektoratets mødelokale Møde i udvalget for Uddannelse Referat Til stede: Berit Eika, Peder Østergaard, Tom Vindbæk Madsen, Aske Dahl Sløk, Liza Strandgaard, Kristian Thorn, Christian

Læs mere

PROTOKOL. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium kl kl

PROTOKOL. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium kl kl PROTOKOL for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium 21.03.2016 kl. 19.00 kl. 21.00 Medlemmer: Jens Engelbrecht Mortensen Jytte Nielsen Magnus Riskjær Andreas Frost Andersen Lars Kold Jensen Thomas Frost

Læs mere

REFERAT-noter. Referat godkendt:

REFERAT-noter. Referat godkendt: REFERAT-noter Møde: HUM Akademisk Råd Mødedato og tidspunkt: Mandag den 19. marts 2018, kl. 13:15-14:15 Sted: Kst3 2.107 Deltagere: Medlemmer: HUM Dekan; Mark Nicholas Grimshaw-Aagaard; Jes Lynning Harfeld;

Læs mere

12. maj 2010 LKJ/lt J.nr / Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde 2-10,

12. maj 2010 LKJ/lt J.nr / Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde 2-10, Godkendt på bestyrelsens møde 3-10, 21.-22.06.10. Ledelsessekretariatet Fredrik Bajers Vej 5 Postboks 159 9100 Aalborg Tlf. 9940 9940 Fax 9815 2201 www.aau.dk 12. maj 2010 LKJ/lt J.nr. 2010-012/01-0031

Læs mere

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkt

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkt Fakultetsledelsesmøde d. 10. november 2015 kl. 13.00 16.30 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 15 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 18. december 2013, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 18. december 2013, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 18. december 2013, kl. 10.30 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 6-2013) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder Tuborgh (næstformand),

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. maj 2013, kl. 10.30 12.00 Bygning 1431 021. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltager: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Olav W. Bertelsen, Leif Flensborg, Jens Barfod,

Læs mere

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Nanna Ferslev (naf) (NAF), tlf , 1. Godkendelse af dagsorden... 2

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Nanna Ferslev (naf) (NAF), tlf , 1. Godkendelse af dagsorden... 2 Dagsorden Mødedato: Tirsdag den 4. april 2017 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Mødelokale: D 010 Deltagere: Mødesekretær: Bestyrelsen Nanna

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på. Erhvervsakademi SydVest. Torsdag den 28. marts kl

Referat af bestyrelsesmøde på. Erhvervsakademi SydVest. Torsdag den 28. marts kl Referat af bestyrelsesmøde på Erhvervsakademi SydVest Torsdag den 28. marts kl. 15.00 17.00 Deltagere: Johanne Gregersen, Niels Sørensen, Allan Østergaard, Dan Alsted Nielsen, Erik Lauritzen, Peter Amstrup,

Læs mere

Mødereferat af bestyrelsesmøde

Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødedato: Mandag den 29. marts 2010 Mødested: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Journalnummer: 7-03-001-0007 Til stede: Bente Sorgenfrey, Hans Stige (formand),

Læs mere

Den Fælles Kapitalforvaltning

Den Fælles Kapitalforvaltning Den Fælles Kapitalforvaltning Løbenr. 1616/14 REFERAT fra møde i Den Fælles Kapitalforvaltning den 8. januar 2014 i Århus Bispegård kl. 10.00 15.00 Tilstede var: Fra bestyrelsen: Kirsten Vej Petersen,

Læs mere

Medlemmer: Merete Wiberg (formand), dekan Johnny Laursen, Krestina V. Christensen,

Medlemmer: Merete Wiberg (formand), dekan Johnny Laursen, Krestina V. Christensen, Møde den: Tirsdag den 24. oktober kl. 12.30-14.30 Sted: Aarhus bygning 1481 lokale 262 og Emdrup lokale D118 Emne: Møde i Akademisk Råd, Arts (nr.5/) Referat Godkendt 16. november Medlemmer: Merete Wiberg

Læs mere

Referat: Bestyrelsesmøde d. 14. april 2015 Furesø Egedal Forsyning A/S, Knud Bro Alle 1, 3660 Stenløse. Kl. 17.00 19.00

Referat: Bestyrelsesmøde d. 14. april 2015 Furesø Egedal Forsyning A/S, Knud Bro Alle 1, 3660 Stenløse. Kl. 17.00 19.00 Referat: Bestyrelsesmøde d. 14. april 2015 Furesø Egedal Forsyning A/S, Knud Bro Alle 1, 3660 Stenløse. Kl. 17.00 19.00 Deltagere: Mødeleder: Referent: Kim Røgen (KRØ) Susanne Mortensen (SMO) Jens Jørgen

Læs mere

Stifternes Kapitalforvaltnings sekretariat Dalgas Avenue 46, 8000 Aarhus C Tlf.: ,

Stifternes Kapitalforvaltnings sekretariat Dalgas Avenue 46, 8000 Aarhus C Tlf.: , Stifternes Kapitalforvaltnings sekretariat Dalgas Avenue 46, 8000 Aarhus C Tlf.: 86 14 51 00, e-mail: kmaar@km.dk Den 30. januar 2018 Dokument nr.: 13600/18 Sagsbeh.: BAB/jf Referat fra møde i Stifternes

Læs mere

Bestyrelsen for VUC Roskilde

Bestyrelsen for VUC Roskilde Bestyrelsen for VUC Roskilde Referat af bestyrelsesmøde torsdag den 12. marts 2015, kl. 17.00 19.00 i Roskilde. Til stede: Astrid Dahl, formand Simone Wrona, kursistrådet Bjarne Andersen, Køge Kommune,

Læs mere

Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S den 24. april 2013 GENERALFORSAMLINGSREFERAT ERRIA A/S CVR-NR

Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S den 24. april 2013 GENERALFORSAMLINGSREFERAT ERRIA A/S CVR-NR REFERAT AF GENERALFORSAMLING DEN 24.04.2013 OG NYE VEDTÆGTER. Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S den 24. april 2013 Selskabsmeddelelse nr. 4/2013 GENERALFORSAMLINGSREFERAT ERRIA A/S CVR-NR. 15300574 År 2013,

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: den 27. Marts 2019 Tid: kl. 16.00 Sted: rektors kontor Til stede: Søren Slotsaa Axel Grøndahl Kristiansen Johan Klingberg Müller Peter Haldor

Læs mere

Referat styregruppemøde. Organisation: Aarhus Universitet Dato: Programspor: Programsekretariat Status: Udkast Version: 1.

Referat styregruppemøde. Organisation: Aarhus Universitet Dato: Programspor: Programsekretariat Status: Udkast Version: 1. Projekt Den administrative forandringsproces Emne Styregruppemøde Dato og sted Aarhus Universitet, bygning 1430 bestyrelsens lokale Tidspunkt Onsdag den 25. marts 2009 kl. 10.00 til 12.00 Møde nr. 10 Referent

Læs mere

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Nanna Ferslev (naf) (NAF), tlf , 1. Godkendelse af dagsorden... 2

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Nanna Ferslev (naf) (NAF), tlf , 1. Godkendelse af dagsorden... 2 Dagsorden Mødedato: Tirsdag den 29. marts 2016 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Mødested: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Mødelokale: D 0.21 Deltagere: Mødesekretær: Bestyrelsen

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag. Møde den: 28. september 2015 kl. 10.00 12.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H.

Læs mere

Dagsorden: 1) Velkommen til de nye bestyrelsesmedlemmer Ane Brødsgaard og Line Dreyer

Dagsorden: 1) Velkommen til de nye bestyrelsesmedlemmer Ane Brødsgaard og Line Dreyer Referat af bestyrelsens møde tirsdag den 29. marts 2011 Til stede: Afbud: Jan Halle (JH), Lone Ryg Olsen (LRO) Jonna Fonnesbæk Hansen (JF), Preben Sørensen (PS), Lars Ole Vestergaard (LOV), Nils Henrik

Læs mere

Rapport fra bestyrelsesmøde i E.ON Varme Danmark ApS den 17. januar 2011 på Lautruppark hotel, Ballerup

Rapport fra bestyrelsesmøde i E.ON Varme Danmark ApS den 17. januar 2011 på Lautruppark hotel, Ballerup Rapport fra bestyrelsesmøde i E.ON Varme Danmark ApS den 17. januar 2011 på Lautruppark hotel, Ballerup Tilstede Tore Harritshøj (formand), Morten Skovgaard, Peter Nisbeth, Erling Hugger Jakobsen, Per

Læs mere

Deltagerliste. Allan Friis Clausen. Anders Frederiksen. Anders Frølund. Anette Skovlykke. Arne Frier. Arne Kjær. Berit Eika.

Deltagerliste. Allan Friis Clausen. Anders Frederiksen. Anders Frølund. Anette Skovlykke. Arne Frier. Arne Kjær. Berit Eika. Deltagerliste Netværksdag for topledere i gymnasieskolen og på AU Allan Friis Clausen Ansættelsessted Paderup Gymnasium Anders Frederiksen Stilling Institutleder Ansættelsessted Institut for forretningsudvikling

Læs mere

Direktionen: Rektor Per Holten-Andersen, forskningsdekan Alan Irwin, uddannelsesdekan Jan Molin og universitetsdirektør Peter Jonasson Pedersen.

Direktionen: Rektor Per Holten-Andersen, forskningsdekan Alan Irwin, uddannelsesdekan Jan Molin og universitetsdirektør Peter Jonasson Pedersen. Bestyrelsen Kilevej 14A DK-2000 Frederiksberg Tel: +45 3815 3815 www.cbs.dk Referat CBS bestyrelsesmøde d. 11. april 2013 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten Dybvad, Lisbet

Læs mere

Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health

Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Indledning Den årlige status på kvalitetsarbejdet på uddannelserne ved Health sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

LSU 27. oktober 2016 referat

LSU 27. oktober 2016 referat LSU 27. oktober 2016 referat Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 27. oktober 2016 Varighed: 09.00-11.30 Referent: Camilla Dimke Tilstedeværende: Bjarke Paarup Jytte Ringtved Line Dalsgård

Læs mere

3. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

3. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 3. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Tirsdag 15. august 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 87 d. 31 januar 2017 Punkt 4. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 23. JANUAR 2017 Vedr. Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Optaget for studieåret 2014/ Fortsat drøftelse af budget

1. Godkendelse af dagsorden Optaget for studieåret 2014/ Fortsat drøftelse af budget Dagsorden til bestyrelsesmødet Mødedato Fredag den 10. oktober 2014 Starttidspunkt Kl. 10:30 Sluttidspunkt Kl. 12:30 Mødested Hotel Comwell Kellers Park H. O. Wildenskovsvej 28, 7080 Børkop Mødelokale

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af 14. december. Fremlagt til underskrift.

1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af 14. december. Fremlagt til underskrift. Punkter til Dagsorden til 1. ordinære bestyrelsesmøde i 2018 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af 14. december. Fremlagt til underskrift. s- og drøftelsespunkter: 3. Fremlæggelse og

Læs mere

2. maj 2012 LKJ/PFR/lt Sagsnr Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde 2-12,

2. maj 2012 LKJ/PFR/lt Sagsnr Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde 2-12, Godkendt på bestyrelsens møde 3-12, 18.-19.06.12. Ledelsessekretariatet Fredrik Bajers Vej 5 Postboks 159 9100 Aalborg Tlf. 9940 9940 Fax 9815 2201 www.aau.dk 2. maj 2012 LKJ/PFR/lt Sagsnr. 2012-012-00020

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse REKTORSEKRETARIATET

Københavns Universitets bestyrelse REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 1. APRIL 2014 Forum Københavns Universitets bestyrelse REKTORSEKRETARIATET Møde

Læs mere

Model for uddannelsesevaluering v. School of Business and Social

Model for uddannelsesevaluering v. School of Business and Social Model for uddannelsesevaluering v. School of Business and Social Sciences Indledning Nedenstående model tager udgangspunkt i den overordnede model for uddannelsesevaluering på Aarhus Universitet og baserer

Læs mere

Resumé Byggeriet i Næstved er nu påbegyndt og der er udført ca. 20% af arbejdet. I denne sag gives en kort gennemgang af status på byggeprojektet.

Resumé Byggeriet i Næstved er nu påbegyndt og der er udført ca. 20% af arbejdet. I denne sag gives en kort gennemgang af status på byggeprojektet. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 27. juni 2017 Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1709 ivp@vucstor.dk www.vucstor.dk CVR: 29541868 28. juni 2017 Deltagere: Per Skovgaard Andersen, John

Læs mere

Favrskov Forsyning A/S

Favrskov Forsyning A/S Referat Mødedato Starttidspunkt 16:30 Mødested/mødelokale Administrationsbygningen i Hammel, mødelokale 1 Afbud fra INDHOLD Sagsnr. Side 1. - Årsregnskab 2013 - ÅBENT 2 2. - Budgetopfølgning pr. 28.2.2014

Læs mere

Referat. Møde den 1. december 2016 kl Frandsensalen Hovedsamarbejdsudvalget

Referat. Møde den 1. december 2016 kl Frandsensalen Hovedsamarbejdsudvalget Møde den 1. december 2016 kl. 10.00-13.00 Frandsensalen Hovedsamarbejdsudvalget Referat Til stede: Brian Bech Nielsen (BBN), Arnold Boon (ABOON), Johnny Laursen (JL), Niels Chr. Nielsen (NCN), Ole Steen

Læs mere

Fælles principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser: Årlig status og uddannelsesevaluering

Fælles principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser: Årlig status og uddannelsesevaluering Fælles principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser: Årlig status og uddannelsesevaluering Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet udgør det fælles værdigrundlag

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Juni 2014 Sagsnr.: 2012-412-00017 Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Baggrund Procedure for selvevaluering og

Læs mere

(AC-vejleder, observatør), Jan Gustafsson (VIP germansk og romansk) og Laura Bech Hansen (studenterrepræsentant for germansk og romansk).

(AC-vejleder, observatør), Jan Gustafsson (VIP germansk og romansk) og Laura Bech Hansen (studenterrepræsentant for germansk og romansk). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 22. OKTOBER 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde: den 30. april 2015, kl Lokale: Faculty Club, Konferencecenteret Møde i Udvalget for Uddannelse

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde: den 30. april 2015, kl Lokale: Faculty Club, Konferencecenteret Møde i Udvalget for Uddannelse Møde: den 30. april 2015, kl. 13-16 Lokale: Faculty Club, Konferencecenteret Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Peder Østergaard (BSS, næstformand), Marianne Ping Huang

Læs mere

Referat. Bestyrelsesmøde i EA Kolding den 15. november 2018

Referat. Bestyrelsesmøde i EA Kolding den 15. november 2018 175 Referat Bestyrelsesmøde i EA Kolding den 15. november 2018 Følgende bestyrelsesmedlemmer deltog i mødet: Formand Jørn Pedersen (JORP) Næstformand Brian Stein (BST) Gitte Skare (GS) Ole Kjær (OK) Henrik

Læs mere

Bestyrelsen. 37. bestyrelsesmøde. Forum. 27. januar 2009 kl.13.00. Møde afholdt: Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Bestyrelsen. 37. bestyrelsesmøde. Forum. 27. januar 2009 kl.13.00. Møde afholdt: Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T 10. FEBRUAR 2009 Forum Møde afholdt: 37. bestyrelsesmøde 27. januar 2009 kl.13.00 REKTORSEKRETARIATET NØRREGADE 10 Sted: CSS,

Læs mere

Referat af møde nr. 31 i bestyrelsen for Erhvervsakademi Aarhus

Referat af møde nr. 31 i bestyrelsen for Erhvervsakademi Aarhus Referat af møde nr. 31 i bestyrelsen for Erhvervsakademi Aarhus Tidspunkt og sted: Torsdag 19. marts 2015 kl. 16.00-19.00, Sønderhøj 30, 8260 Viby J. Deltagere: Finn Lund Andersen, Camilla Kølsen, Gitte

Læs mere

KONTRAKTER TILSYN AKKREDITERING OG REGULERING PERSONALE OG ANSÆTTELSE ØKONOMI OG REVISION ADMINISTRATIVE INDBERETNINGER OG KRAV

KONTRAKTER TILSYN AKKREDITERING OG REGULERING PERSONALE OG ANSÆTTELSE ØKONOMI OG REVISION ADMINISTRATIVE INDBERETNINGER OG KRAV KONTRAKTER RESULTATKONTRAKT MED REKTOR Afsender Bestyrelsen/bestyrelsesformanden TILSYN Type Hård er bundet op på løn og indeholder ofte flere elementer AKKREDITERING OG REGULERING UDVIKLINGSKONTRAKTER

Læs mere

Medlemmerne af Eksternt og Akademisk Råd

Medlemmerne af Eksternt og Akademisk Råd KØBENHAVNS UNIVERSITET DET TEOLOGISKE FAKULTET Medlemmerne af Eksternt og Akademisk Råd MØDEREFERAT 20. MARTS 2017 Forum Fællesmøde i Eksternt og Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt 17. marts

Læs mere

Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde, 2-14, 28.04.2014

Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde, 2-14, 28.04.2014 Godkendt på bestyrelsens møde 3-14, d. 24. juni 2014 Ledelsessekretariatet Fredrik Bajers Vej 5 Postboks 159 9100 Aalborg Telefon: 9940 9940 Email: aau@aau.dk Dato: 22.05.2014 BT/hph Sagsnr.: 2014-012-00044

Læs mere

07.04.2013/DSC. 20. møde i bestyrelsen torsdag den 4. april 2013 REFERAT. Bestyrelsen:

07.04.2013/DSC. 20. møde i bestyrelsen torsdag den 4. april 2013 REFERAT. Bestyrelsen: 07.04.2013/DSC 20. møde i bestyrelsen torsdag den 4. april 2013 REFERAT Bestyrelsen: Bent Greve, formand BG Ernst Lykke Nielsen, ELN Jes Damsted JDA Else-Marie Dupont EMD Anders Jensen AJ Annette Kreiner

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde for Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 2. april 2013

Referat fra bestyrelsesmøde for Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 2. april 2013 Referat fra bestyrelsesmøde for Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 2. april 2013 5. april 2013 cava Mødested: Mødelokalet Social- og Sundhedsskolen Fyn, Odense City Til stede: Rektor Erik Knudsen,

Læs mere

Ingen bemærkninger til punktet.

Ingen bemærkninger til punktet. Tilstede fra bestyrelsen: Henrik Salée, Ole Bundgaard, Eva Hofman Bang, Bo Møller Sørensen, Karsten Skyum Pedersen, Mogens Nielsen, Flemming Krogh, Alexander Keogh Rasmussen, Sia Møller, Anette Havkær,

Læs mere

Politisk dokument uden resume. Beslutningsprotokol fra bestyrelsesmøde 23. februar 2017 kl

Politisk dokument uden resume. Beslutningsprotokol fra bestyrelsesmøde 23. februar 2017 kl Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 23. februar 2017 Michael Skov Beslutningsprotokol fra bestyrelsesmøde 23. februar 2017 kl. 9.30-12.00 Til stede: Formand Thomas Gyldal Petersen, næstformand

Læs mere