1 ProjectWise sessioner ved BE 2007

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1 ProjectWise sessioner ved BE 2007"

Transkript

1 Data Management Rejserapport BE 2007 i Los Angeles bentleyuser.dk C/O Bentley Scandinavia A/S Gydevang DK 3450 Allerød E-post: Dato: 8. november 2007 Initialer: AMO 1 ProjectWise sessioner ved BE Benefits of Automated CAD Q&A v/ Brian Watt, Tribal Technology Brian Watt har 35 års CAD erfaring indenfor transport og konstruktionsområdet. For øjeblikket er han CAD service manager, der yder outsourcet CAD og Information management til London Underground og Tube Line Limited. Efter 4 årtier med CAD, er data udveksling lige så stor en del af vores arbejde som selve CAD delen. Produktet består af følgende: QA Specification Generator (feature extractor) Trækker level symbology definitioner fra et Excel ark, adderer DGN file parametre (f.eks. ingen nestede celler, ref locate off), og genererer en XML specifikations fil. QA Batch Controller Windows værktøj (AutoDocQA) til at starte QA operationer. Kører MicroStation V8 på hver DGN fil i en angiven folder. QA Analysis MicroStation V8 application. Bruger XML specifications fil til at analysere DGN filers indhold. Virker med både MicroStation/J og MicroStation V8 fil formater. Kreerer 1 QA XML rapport fil pr. DGN fil. QA Reporting Individuelle rapporter tilgængelige i HTML format. Windows værktøj til at samle flere XML rapporter i en enkelt HTML side med links til de enkelte rapporter, som er tilgængelige på kundens Intranet. CAD fil parametrene er delt ind i to dele: Madatory - Fil format data i MicroStation version - Working Units - Global Origin setting - Active Scale Advisory - BORDER FILE mere end en = fejl - REFERENCE FILES attached med full path = fejl

2 - SYMBOLOGY symbology tjekkes mod level/symbology standard - REFERENCE FILES locate OFF - REFERENCE FILES snap ON - REFERENCE FILES display ON - CELLS, ikke skaleret, nested eller shared. ProjectWise giver mulighed for at gå skridtet længere i automatisering. Udenfor ProjectWise: - Automated CADQA Utility (klient baseret proccessering) - Enkel eller flere filcheck (MicroStation V7 og V8) - VB front end - Directory navigation - Settings manager og DGNLIBS supporteret - MDL + XML skabeloner (firma/disiplin) - Mandatory tjek godkent, genererer en check summary rapport fil - Mandatory tjek fejlet, generer en check summary rapport fil - Advisory tjek fejlet 1 & 2, generer en check summary rapport fil - Advisory tjek fejlet x3, generer en check summary rapport fil - Summary og individuel fil rapportering I ProjectWise (2004) øges funktionaliteten: - Automated CADQA Utility (klient baseret proccessering) - Hver fil der er tjekket bliver efterfølgende flyttet til CADQA Workflow state - Settings manager og DGNLIBS er supporteret - ProjectWise API hooks - MDL + XML skabeloner (firma/disciplin) - Mandatory tjek godkendt, flyttes til næste Workflow State - Mandatory tjek fejlet, flyttes tilbage til første Workflow State, bruger informeres om fejl. - Advisory tjek fejl 1 & 2, flyttes til næste Workflow State, bruger informeres om fejl - Advisory tjek fejl x 3, flyttes tilbage til første Workflow State, bruger informeres om fejl. - Individuel fil rapportering + Audit Trail - Mulighed for at ændre indstillingerne for fejl og tidsfaktor for process timeout 1.2 Gain a Competitive Advantage for Better Project Estimates v/ Mark Hattersley, Bentley Systems, Inc. I ProjectWise er der to værktøjer der kan hjælpe med at estimere omfanget af et projekt. Det drejer sig om Projekter og Komponenter. Bentley har for nylig introduceret Projekter i ProjectWise. Man kan ophøje sit projekt til at være et ProjectWise Projekt. Man kan bruge disse til bla. at definere nogle standard projekter, fx kan man have et skole projekt, et lufthavns projekt m.v. Projekterne kan tilknyttes nogle egenskaber som fx budgettal, hvem der er Projektleder, hvornår projektet er startet og sluttet, hvor langt projektet er (i procent) og selvfølgelig projektnavn og nummer. Alle disse egenskaber er søgbare og kan hvis de er udfyldt hjælpe andre med at estimere størrelsen og omfanget af et nyt tilsvarende projekt. Lige så snart et projekt er ophøjet til et ProjectWise projekt, kan man benytte det som en skabelon for et nyt projekt. Man vælger her selv hvor meget man ønsker at have med fra skabelon projektet. Fx er det muligt at kopiere både egenskaber, foldere, environments og filer med over til det nye projekt. ProjectWise vil her sørge for at projektnavn og nummer ændres.

3 Ligesom et projekt kan hjælpe med at oprette nye tilsvarende projekter, kan projekt informationerne bruges til, at finde ud af hvem der har haft med et tilsvarende projekt at gøre, hvem ved noget om fx at bygge en svømmehal, en lufthavn, et storcenter o.s.v. Projekt informationerne kan også give et hint om hvor meget det fx koster pr. km2 at bygge en svømmehal. Denne information er selvfølgelig ikke noget man har fra starten af, men det bygges op efterhånden som der bliver lavet flere og flere projekter i ProjectWise. Men det kræver også at dem der bruger ProjectWise er bevidst om at den information der er tilknyttet et dokument også skal udfyldes. Det kan godt være det på kort sigt virker som en ekstra byrde og tager længere tid, men på langt sigt betaler det sig. Det kræver alt sammen at man omhyggeligt overvejer hvilke egenskaber/attributter men ønsker at tilknytte ens dokumenter. Hvad får vi brug for at kunne søge efter? Se mere omkring projekter i 1.4. Komponenter udtrækkes af CAD filer (DGN/DWG), databaser, office dokumenter og PDF filer. De kan benyttes i ProjectWise Automation Services, ProjectWise Explorer\Projects og ProjectWise navigator. En komponent er et object eller en celle. Den kan fx være udstyr, møbler, elevator, vægge, døre m.v. Komponenter har typisk en information associeret til sig og kan være relateret til andre komponenter. ProjectWise kan indeksere/udtrække komponenter fra dokumenter i ProjectWise. Det giver både et samlet overblik over komponenter, men også en anden indgangsvinkel til dokumenterne. Det er fx muligt at finde tegninger hvor en bestemt elevator indgår. Hvis der er sat relationer op til komponenten, fx en link til en beskrivelse, vil man også ved søgning på komponenten kunne finde frem til den. Hvordan hjælper komponenterne så på estimering af et projekt? Komponenterne bruges til automatisk at udtrække information og danne rapporter. Man kan se relationer mellem dataene, se forbrug af materialer (fx x antal af en bestemt dørtype) og organisere i ProjetWise projekter. Alt i alt genbrug af data og projekt information. 1.3 Distributed Enterprise A Path to Success v/ Ted Woodrow, HDR, Inc. HDR er et ingeniør og arkitekt firma indenfor Transport, Vand og Arkitekt sektoren. De har 97 afdelinger i USA og London og er ved at ekspandere i Canada. Firmaet er fordoblet indenfor de sidste 18 måneder og har mere end 5000 ansatte. Deres ProjectWise installation består af 1 ProjetWise database server, 7 index servere, 74 File transfer serveres, 7 Web servere og de har over 3000 aktive brugere både indenfor og udenfor firmaet.

4 HDR valgte at indkøbe ProjetWise fordi de havde mange versions konflikter, komplekse sikkerhedsmodeller, problemer med tab af dokumenter samt dobbelte kopier. Alt sammen noget som er dårligt for virksomheden. ProjetWise giver dem en mulighed for at håndtere versioner, nem sikkerheds opsætning og en mulighed for struktureret samarbejde. ProjetWise er et værktøj der benyttes på tværs af firmaet, det betyder en vidt rækkende succes eller fiasko. Hvor starter man så? Start med kravspecifikation og planlægning, som er nemmere end man lige tror. Gransk dernæst brugere mere end dokumenterne. Hvad er det for nogle behov de har og hvor kræver de det fra. Er brugerne WAN mobile? Vælg et projekt som har færre krav som værende pilot projektet og vælg en simpel og rationel sikkerheds model. Brug ikke dobbelt håndtering af dokumenterne. Kør ProjectWise rent. Årsager kan bevirke effekter: Ændringer kan give utryghed Utryghed kan udløse rationalisering Rationalisering kan udløse kompromiser i den foretrukne arbejdsmetode Kompromiser formindsker udnyttelsen af ProjectWise vær forberedt på det!

5 HDR anbefaler følgende: 1. Lad være med at spare på undervisningen 2. Kursus er en proces ikke en begivenhed 3. Opbyg en samlet firma model for filhåndtering 4. Undervurder ikke hvad brugerne fortæller 5. Behersk ProjectWise Server konfigurations teknikkerne og bliv ved dem 6. Versions konflikter er udtryk for at umiddelbar undervisning er nødvendig 7. Indfør en bruger kompetence test 8. Giv brugerne en vejledning de skal kigge på før de ringer efter hjælp 9. Formaliser overgangen mellem implementering og drift 10. Bedøm implementeringen ved at spørge brugerne om specifikke spørgsmål 11. HUSK. Brugere rationaliserer nye værktøjer PAS PÅ! 12. Udnævn ProjectWise super brugere for at sikre at alle bruger systemet ens 13. Monitorer og sammenlign performance generelt og ikke kun lokalt Ad 8 giver HDR et lille smag på hvad den kunne indholde: Jeg har / har aldrig været i den folder før Jeg er / er ikke på mit normale kontor (WAN firmaer) Dokumentet er i Paris jeg er i Rom Dokument størrelsen er 16 Zettabytes Jeg befinder mig på et billigt hotel med en dial-up linie Dokumentet er låst af mig selv og jeg kan ikke frigive det Jens kan åbne dokumentet men jeg kan ikke Jeg er ikke den der har oprettet dokumentet 1.4 Streamlining Project Setup using Project templates in ProjectWise Integration Server v/ Mark Hattersley, Bentley Systems, Inc. Byggebranchen har været projekt orienteret I lang tid. ProjectWise Project hjælper med at formalisere projekt konceptet ved at gøre det til et objekt i ProjectWise Explorer. Et ProjectWise Projekt kan ses i ProjectWise Explorer, det kan eje foldere, under projekter og dokumenter. Et ProjectWise Projekt indeholder: - Adgangskontrol - Ressourcer - Egenskaber - Gemte søgninger - Komponenter - Link sets Projekter kan oprettes fra bunden, men også ved at opgradere en eksisterende folder til et Projekt eller benytte en Project skabelon. Det er også muligt at fjerne Project definitionen fra en folder, hvis det er nødvendigt. En Project skabelon er bare et eksisterende projekt i ProjectWise. Project skabelonen indeholder følgende pre- definerede projekt komponenter: - Brugere - Adgangskontrol - Dokumenter - Folder struktur - Ressources - Komponenter

6 - Gemte søgninger - Workspace konfiguration Alle disse komponenter kan man vælge til eller fra ved dannelse af det nye Projekt. I forbindelse med indførelse af Projekt definitionen i ProjectWise er der kommet nogle flere adgangskontrol muligheder. - Project Administrators fuld adgang - Project Leaders fuld adgang men kan ikke ændre rettigheder - Project Participants read/write adgang men kan ikke ændre rettigheder eller slette - Project Observers read only adgang - No Access ingen adgang og vil ikke have mulighed for at se projektet eksisterer - Custom defineret af administrator Rettighederne til at oprette, slette og ændre egenskaberne på projekter er sat på brugerniveau. Project Ressources er en liste af tilgængelige ressourcer, defineret af Project Administratoren. - Application - Department - Environment - Storage - View - Workflow - Workspace Profile - Component Custom Folders

7 Projekt egenskaber er egenskabs attributter, indeholdende containere for et sæt af egenskaber.

8 Egenskaberne kan defineres som: - String - Date - Numeric - Project pick-list - SQL statement: SELECT Project_Name FROM Project_Data WHERE PROJECT_Project_Number Egenskaberne kan bruges i søgning efter Projekt type, Project egenskaber, dokumenter eller andre Projekter. De kan også bruges som en System Environment variabel og i attribute Exchange af Titleblocks (tegningshoveder) Projekt søgninger kan gøres project bevidste og gemmes i projektet. De kan kopieres til andre projekter og blive automatisk opdateret til det nye projekt. Komponenter i projektet vises nu under projektet, hvor den globale visning viser alle. Man kan eksportere projekt data og attributter og importere dem ind i en anden datasource.

9 1.5 ProjectWise Administrator Update v/ Mark Hattersley, Bentley Systems, Inc. Der er flere ændringer fra til af ProjectWise som ProjectWise administratoren skal være bevidst om: - Kompabilitet - Licensing - User Synchronization Services (USS) - Performance forbedringer - Søgninger - CAD integration - Microsoft Office Microsoft Vista - Windows Server 2003 x64 Tidsplanen har været: Initial V8 XM release (BE 2006) Select Update 1 (Dec 2006) Select Update 2 (BE 2007) Kompabilitet: - Bentley anbefaler altid at klient og server versioner er ens ( ) - ProjectWIse og MicroStation versioner skal være ens (8.9.3 MS PW) - DMS konvertering nødvendig for SQL server, Clustered Index og Office 2007 support - Ingen kompabilitet med pre-v8 XM klienter eller servere - MicroStation\PowerDraft supporterer stadig J, v. 8.5, og AutoCAD (2008 support på vej) - Microsoft Office 2000, 2002 (XP), 2003 og 2007 Select Server licensing på Klient siden: - Ny bruger setting der giver administratorer mulighed for at tvinge brugere til at benytte ProjectWise Passport - Fokus på ProjectWise Explorer klienten - Web udgave User Synchronization Services: Der er 2 store ændringer. - Windows Synchronized user - Resultatfoldere for hver synch proces o New o Modified o Verified o Deleted o Issues Performance forbedringer: - MicroStation opstartstid er reduceret med 10-15%, mest synlig med store tegningshoveder - ScanRef performance i store datasets o Test dataset 100k folders o Skanning af 3 filer reducerede tiden fra 18 min til 13 sekunder o Skanning af over 500 filer reducerede tiden fra 31 minutter til 11 minutter. - SQL server Clustered Indices øger performance under opstart Søgninger:

10 - Søgning efter dokumenter baseret på Projekt egenskaber - Søgning baseret på dato interval - Søgning baseret på et dokuments GUID MicroStation Integration: - Custom folders i File Open dialog vinduet - Key-in support for PW o RD= o RF= o XD= o RC= AutoCAD Integration: support - XRef handler - Refedit support - XOpen Support - Print to Image - Attach flere XRefs på en gang - Fuld dialog support for XRef attachments Microsoft Office Integration: - Microsoft Office 2007 integration support - Quick View supporterer Office 2007 formaterne - Outlook Drag og drop s til ProjectWise - SharePoint 2007 support for web parts Microsoft Vista: - ProjectWise klienter er supporteret på Microsoft Vista - Vær forsigtig med tidligere idesktop integrations klienter Windows Server 2003 x introducerer server produkt support for 64-bit servere - Support for Windows 2003 Server Standard R2 - Kører stadig som 32-bit application - ProjectWise InterPlot Server er ikke supporteret PW Ping: - Support værktøj trace route til routed PW servers - Viser route (hops) og PW server verion 1.6 ProjectWise Security Best Practices v/ Kevin Boland Retningslinier for sikkerhed: - Giv adgang/tilladelse til grupper af brugere istedet for enkelt personer - Design sikkerhed- og rettighedsgrupperne så der er et minimum af duplikering - Håndter rettigheder globalt - Tillad inheritance hele vejen igennem. Lad ikke dele af en træstruktur gå uden om inheritance - Opret en sikkerheds matrix og dokumenter alle usædvanlige ændringer som der er lavet til træstrukturen. Specielt hvis der er tilføjet specielle rettigheder til enkelte brugere. - Aller vigtigst! Keep it simple!

11 Opbygning af en sikkerheds model Start med A og brug Inheritance Group A B C Explicit Permissions Assigned D Brug grupper fra Active Directory til at sætte adgang, rettigheder og tildele ressourcer. Rettigheder sættes på folder eller dokumentniveau. Benytter man Workflows kan det ændre rettighederne til et dokument, hvis det ændrer stade og dermed får nogle nye rettigheder. ProjectWIse Network Overview: 1.7 Standardized Implementation of ProjectWise in Multiple Offices Across the Enterprise v/ Jeff Burill og Julie Hale, Federal Aviation Administration FAA Engineering stod overfor en stor udfordring, da de fik besked på i løbet af 6 måneder at skulle få deres data organiserede. Firmaet var samtidig midt i en stor omstrukturering.

12 De fik til opgave at skulle organisere filer og tegninger, gøre dem tilgængelige men sikre, mildne firmapolitikken og alt sammen for en overskuelig økonomi. Deres realitet var at de svømmede i filer og data, havde 9 forskellige måder at arbejde på, skulle bruge så meget in-house ekspertise som muligt og det skulle helst have været i går. 5 gange før har de forsøgt uden held at indføre dokumenthåndtering, så det gav et ekstra stort pres på dette forsøg. Deres erfaring er at det er vigtigt at benytte standarder. Der findes mange af dem, de er gennemprøvet og kræver ikke håndhævelse, men er dog svære at ændre. De valgte ProjectWise til implementering i hele virksomheden pga. følgende: - Mødte deres specifikationer - Billigere - Afprøvet produkt - Robuste værktøjer og god sikkerhed - Dens integrations muligheder - At den var skalerbar - Havde et Windows Explorer lignende udseende - At den kunne håndtere flere former for CAD tegninger FAA startede med at implementere ProjectWise i Boston og Los Angeles, efterfølgende er de andre 7 lokationer også kommet med. De har rundet de filer og foldere. For at kunne implementere ProjectWise bedst muligt blev der oprettet et installations team der besøgte hver lokation 1-2 uger. Administratorer blev undervist som en gruppe for at kunne bruge hinanden og fungere som et team. Undervisning af brugerne foregik lokalt på de enkelte lokationer. FAA giver følgende råd til andre: - Vær opmærksom på hvem der er med og hvem der undergraver moralen - Vis empati, men bliv ved med at rykke - Vær modig og hold planen - Vær ærlig - Hold jer udenfor politik bør ikke være en del af implementeringen 1.8 Using ProjectWise to Improve Quality v/ Vicki Hart, HDR Vicki Hart tager sig af kvalitetskontrol hos HDR. HDR betegner ProjectWise som et værktøj der sammenkæder den daglige forretning og firmaets mål for kvalitetskontrol. HDR ser følgende fordele for deres Audit program: - Lettere internt samarbejde - Adgang til den nyeste information - Effektiv håndtering af dokumenter - Automatisering - Web baseret adgang, giver brugerne adgang alle steder fra til hver en tid HDR afholder 2 audits om året. ProjectWise giver dem nem adgang til den elektroniske dokumentation og minimerer papirforbruget.

Hvad kommer der i MicroStation (SelectSeries 3)

Hvad kommer der i MicroStation (SelectSeries 3) Hvad kommer der i MicroStation (SelectSeries 3) Grafdage 2011 Tine Lai Andersen, Bentley Systems Fordelen ved V8i Samarbejde og innovation 2 WWW.BENTLEY.COM Hvad er de store nyheder i V8i (SELECTseries

Læs mere

Digital Print Room Implementering og tilretning. 11. Sep. 2001 TMC Plot-SIG

Digital Print Room Implementering og tilretning. 11. Sep. 2001 TMC Plot-SIG Digital Print Room Implementering og tilretning 11. Sep. 2001 TMC Plot-SIG Agenda. Priser. Forskellen mellem de 3 versioner. Hardware og software. Sikkerheden og opsætning af rettigheder. Opgradering fra

Læs mere

Pronestor Room & Catering

Pronestor Room & Catering Pronestor Room & Catering Modul 2 Installation af tilkøbsmoduler Side 2.0 2.9 Bruger Import (AD integration) Side 2.1 2.4 o Service Accounts (hosted og on-premises) o Active Directory struktur o Installation

Læs mere

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15 Installation og Drift Aplanner for Windows Systemer Version 8.15 Aplanner for Windows løsninger Tekniske forudsætninger Krav vedr. SQL Server SQL Server: SQL Server 2008 Express, SQL Server 2008 R2 eller

Læs mere

Agenda. Muligheder for anvendelse. Komponenter. Features. Restore muligheder. DR og TSM integration. Repository. Demo. Spørgsmål

Agenda. Muligheder for anvendelse. Komponenter. Features. Restore muligheder. DR og TSM integration. Repository. Demo. Spørgsmål Agenda Muligheder for anvendelse Komponenter Features Restore muligheder DR og TSM integration Repository Demo Spørgsmål Muligheder for anvendelse Data Center dmsave/lokal TSM Remote Office Application

Læs mere

Vejledning til Teknisk opsætning

Vejledning til Teknisk opsætning Vejledning til Teknisk opsætning v. 1.0 Adm4you, 2010. Indhold Kort om denne vejledning... 3 Generelt om easyourtime... 3 Installation af databasen... 3 Sikkerhed og rettigheder... 4 SQL Login... 4 Rettigheder

Læs mere

Erfaringer med Information Management. Charlottehaven Jens Nørgaard, NNIT A/S jnqr@nnit.com

Erfaringer med Information Management. Charlottehaven Jens Nørgaard, NNIT A/S jnqr@nnit.com Erfaringer med Information Management Charlottehaven Jens Nørgaard, NNIT A/S jnqr@nnit.com Agenda Hvor ligger virksomhedens information gemt og hvor opstår kravet til at finde denne information. Find Find

Læs mere

BACK-END OG DATA: ADMINISTRATION HVAD ER DE NYE MULIGHEDER MED VERSION 7.1? STEFFEN BILLE RANNES, 4. FEBRUAR 2015

BACK-END OG DATA: ADMINISTRATION HVAD ER DE NYE MULIGHEDER MED VERSION 7.1? STEFFEN BILLE RANNES, 4. FEBRUAR 2015 BACK-END OG DATA: ADMINISTRATION HVAD ER DE NYE MULIGHEDER MED VERSION 7.1? STEFFEN BILLE RANNES, 4. FEBRUAR 2015 SAS VISUAL ANALYTICS 7.1 ADMINISTRATOR Mulighed for at udføre handlinger på flere servere

Læs mere

Opsætning af MobilePBX med Kalenderdatabase

Opsætning af MobilePBX med Kalenderdatabase Opsætning af MobilePBX med Kalenderdatabase Dette dokument beskriver hvorledes der installeres Symprex Exchange Connector og SQL Server Express for at MobilePBX kan benytte kalenderadadgang via database

Læs mere

På dette årsmøde er der over 35 sessioner omkring ProjectWise, så jeg kommer ikke til at nå dem alle.

På dette årsmøde er der over 35 sessioner omkring ProjectWise, så jeg kommer ikke til at nå dem alle. Rejserapport, BE 2011 Philadelphia Denne rejserapport vil indeholde informationer relevant for Datamanegement SIG en. Under en sådan konference får man en masse information, og det vil ikke være muligt

Læs mere

LaserNet v6.6 Release Nyhedsbrev

LaserNet v6.6 Release Nyhedsbrev LaserNet v6.6 Release Nyhedsbrev NY Input Management-Løsning! Indhold: LaserNet v6.6 LaserNet Webinars NY LaserNet Input Management-løsning Nyt Produkt: LaserNet Client Nye Features & Functions Ny medarbejder

Læs mere

Applikations Virtualisering. Anders Keis Hansen Anders.keis.hansen@atea.dk

Applikations Virtualisering. Anders Keis Hansen Anders.keis.hansen@atea.dk Applikations Virtualisering Anders Keis Hansen Anders.keis.hansen@atea.dk Hvem er jeg Anders Keis Hansen Arbejder i Ateas konsulent afdeling Baggrund som System administrator, IT Arkitekt primært med fokus

Læs mere

Brugervejledning for Microstation til OpenSceneGraph konverter

Brugervejledning for Microstation til OpenSceneGraph konverter Brugervejledning for Microstation til OpenSceneGraph konverter - sidste rettelse: 10/06/2005 side 1 Indholdsfortegnelse Kort oversigt over dgn2osg... 3 Systemkrav... 3 Funktionalitet...4 Geometri...4 Materialer...

Læs mere

FairSSL Fair priser fair support

FairSSL Fair priser fair support Microsoft IIS 6 Certifikat administration Følgende vejledning beskriver hvordan man installere et certifikat på en IIS 6 For support og hjælp til anvendelsen af denne vejledning kan du kontakte FairSSL

Læs mere

Sporbarhed og Rapportering i Quality Center. Kim Stenbo Nielsen NNIT Application Management Services

Sporbarhed og Rapportering i Quality Center. Kim Stenbo Nielsen NNIT Application Management Services Sporbarhed og Rapportering i Quality Center Kim Stenbo Nielsen NNIT Application Management Services Indhold INTRODUKTION Hvem er jeg Hvad vil jeg fortælle om QC std. rapporteringsfaciliteter EXCEL RAPPORTER

Læs mere

Filr: Næste generation af Fildeling. Flemming Steensgaard fsteensgaard@novell.com

Filr: Næste generation af Fildeling. Flemming Steensgaard fsteensgaard@novell.com Filr: Næste generation af Fildeling Flemming Steensgaard fsteensgaard@novell.com Filr Infrastruktur CIFS, NCP Eksterne, uden for Firewall HTTPS Filr Appliance: Validering edir og/eller AD NCP, CIFS, HTTPS

Læs mere

Quick Guide for Mobil Reception (Omhandler mobil reception også kaldet isymphony)

Quick Guide for Mobil Reception (Omhandler mobil reception også kaldet isymphony) Quick Guide for Mobil Reception (Omhandler mobil reception også kaldet isymphony) Generelt Mobil Reception er et værktøj som bruges til at overvåge medarbejdere, kø er og meget andet samt styre dit omstillingsanlæg

Læs mere

Nyheder fra Adobe - og lidt til...

Nyheder fra Adobe - og lidt til... Nyheder fra Adobe - og lidt til... Per Haslev Territory Account Manager Adobe Systems Danmark per.haslev@adobe.com 1 AGENDA Adobe Acrobat 8 Adobe løsninger tilknyttet PDF Lidt praktiske eksempler - komprimering

Læs mere

WINDCHILL THE NEXT STEPS

WINDCHILL THE NEXT STEPS WINDCHILL THE NEXT STEPS PTC/user, 4. marts 2015 Jens Christian Jensen, Econocap Agenda Windchill the next steps Bliv opdateret og inspireret til at se hvor Windchill kan hjælpe dig med andet end blot

Læs mere

MapInfo Professional v11.0 & v11.0.3 Februar 2012

MapInfo Professional v11.0 & v11.0.3 Februar 2012 MapInfo Professional v11.0 & v11.0.3 Februar 2012 Peter Horsbøll Møller, Systems Engineer Pitney Bowes Software MapInfo for Windows MapInfo Professional Start på Microsoft.NET integration Investeringer

Læs mere

APPLIKATIONSARKITEKTUR ERP INFRASTRUKTUR. EG Copyright

APPLIKATIONSARKITEKTUR ERP INFRASTRUKTUR. EG Copyright APPLIKATIONSARKITEKTUR ERP INFRASTRUKTUR EG Copyright Infrastruktur er mere end nogle servere... Den Mentale Infrastruktur Den Fysiske Infrastruktur Den Mentale Infrastruktur Vi vil jo gerne have vores

Læs mere

Hvad er Input Management?

Hvad er Input Management? XP Input Management 2 Hvad er Input Management? På jævnt dansk betyder Input Management indsamling, håndtering og lagring af papirdokumenter. Det omfatter alle typer dokumenter, som f.eks. breve fra kunder

Læs mere

Opret ODBC datakilde Vejledning

Opret ODBC datakilde Vejledning Vejledning V. 1 APRIL 2011 FOR KUNDESERVICE Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Formål... 3 1.2 Målgruppe... 3 1.3 Krav... 3 2 Opret ODBC Datakilde (Open Database Connectivity)... 3 2.1 Forbindelse

Læs mere

HELLO INSTALLATIONS GUIDE - DANSK RACKPEOPLE

HELLO INSTALLATIONS GUIDE - DANSK RACKPEOPLE HELLO INSTALLATIONS GUIDE - DANSK RACKPEOPLE 1 Tekniske Krav 1.1 Hardware krav: En skærm gerne med touch Hvis skærmen ikke har touch, skal du bruge et tastatur og en mus Webcam Gerne i HD En ekstern lydenhed

Læs mere

Internet Information Services (IIS)

Internet Information Services (IIS) Internet Information Services (IIS) Casper Simonsen & Yulia Sadovskaya H1we080113 06-11-2013 Indholdsfortegnelse Problemformulering... 2 Hvorfor:... 2 Hvad:... 2 Hvordan:... 2 Problembehandling... 3 Introduktion...

Læs mere

Installationsguide IBM Tivoli Storage Manager for Databases Data Protection for Microsoft SQL Server

Installationsguide IBM Tivoli Storage Manager for Databases Data Protection for Microsoft SQL Server Installationsguide IBM Tivoli Storage Manager for Databases Data Protection for Microsoft SQL Server Side 1 af 20 INSTALLATIONSGUIDE 1 1 FORORD 3 2 OPRET NODEN I NETGROUP PORTAL. 4 3 KLIENTSOFTWARE 5 3.1

Læs mere

WHITEPAPER: ARCHICAD PILOT PROJEKT!

WHITEPAPER: ARCHICAD PILOT PROJEKT! WHITEPAPER: ARCHICAD PILOT PROJEKT August 2014 POLYFORM & BIM Equity 1.0 PROJEKT: BELLA KARRÉ 5 Dette whitepaper beskriver metode og workflow for design og projektering hos POLYFORM Arkitekter af Bella

Læs mere

PID2000 Archive Service

PID2000 Archive Service PROLON CONTROL SYSTEMS Herstedvesterstræde 56 DK-2620 Albertslund Danmark Tlf.: (+45) 43620625 Fax: (+45) 43623125 PID2000 Archive Service Bruger vejledning Juni 2002 Denne manual beskriver brugen af softwaren

Læs mere

XP til Windows 7. ved Anders Keis Hansen ankh@atea.dk BALLERUP * ESBJERG * ODENSE * ÅRHUS * AALBORG * RØDEKRO * TLF. +45 7025 2550

XP til Windows 7. ved Anders Keis Hansen ankh@atea.dk BALLERUP * ESBJERG * ODENSE * ÅRHUS * AALBORG * RØDEKRO * TLF. +45 7025 2550 XP til Windows 7 ved Anders Keis Hansen ankh@atea.dk Agenda Hardware analyse værktøjer Software Analyse værktøjer Netværk og infrastruktur Sikkerhed Vejen til Windows 7 Hardware Compatibility Virtualization

Læs mere

OFFENTLIGT KMD A/S EJ 0.0 NUMMERERET SLIDE 1 CCM USER GROUP 20.11.2013. KMD einvoicing. v/ Ole Sixhøi

OFFENTLIGT KMD A/S EJ 0.0 NUMMERERET SLIDE 1 CCM USER GROUP 20.11.2013. KMD einvoicing. v/ Ole Sixhøi OFFENTLIGT SLIDE 1 CCM USER GROUP 20.11.2013 KMD einvoicing v/ Ole Sixhøi AGENDA SLIDE 2 INTRODUKTION KMD einvoicing - Baggrunden - Ydelsen DESIGN OG FUNKTIONALITET LOGISK FLOW ARKITEKTUR KMD E-INVOICING

Læs mere

FairSSL Fair priser fair support

FairSSL Fair priser fair support Small Business Server 2008 SSL certifikat administration Følgende vejledning beskriver hvordan man installere et certifikat på en SBS 2008 server. Ved bestilling af certifikater til Small Business Server

Læs mere

EasyIQ Opdatering 5.2.3 -> 5.4.0

EasyIQ Opdatering 5.2.3 -> 5.4.0 EasyIQ Opdatering 5.2.3 -> 5.4.0 Kunde: Forfatter: Thomas W. Yde Systemtech A/S Side: 1 af 17 1 Indholdsfortegnelse 2 GENERELT OMKRING FORUDSÆTNINGEN OG OPDATERINGS FORLØBET... 3 2.1 FORUDSÆTNINGER...

Læs mere

BentleyUser.dk 2009 MicroStation tips og tricks. Tine Lai Andersen Bentley Institute Instructor

BentleyUser.dk 2009 MicroStation tips og tricks. Tine Lai Andersen Bentley Institute Instructor Tine Lai Andersen Bentley Institute Instructor Brugerflade De små knappenåle / dokkedimser Layouts på dialogbokse Højrekliks menu (laaaangggsomt højreklik): Level Off (V8i SELECT release 1) Display set

Læs mere

Microsoft Outlook 2010

Microsoft Outlook 2010 Microsoft Outlook 2010 Export & import med.pst filer Date: 2010-11-11 Version: 1 Author: Anders Bendtsen Target Level: Customer Target Audience: End User Language: da-dk Page 1 of 10 LEGAL INFORMATION

Læs mere

Fordelene med Bentley SELECT

Fordelene med Bentley SELECT Fordelene med Bentley SELECT Steen Læssøe Salgsditrektør Geo kunder i Skandinavien Udfordringer for alle indenfor infrastruktur Udliciteringer: fokusering på service og indtjening Stigende konkurrence

Læs mere

Opsætning af Backup. Hvis programmet registreres korrekt vises nedenstående skærmbillede. Genstart herefter programmet.

Opsætning af Backup. Hvis programmet registreres korrekt vises nedenstående skærmbillede. Genstart herefter programmet. Opsætning af Backup Dette er en guide til opsætning af backup med Octopus File Synchronizer. Det første der skal ske er, at programmet skal registreres (programmet kan dog bruges i 30 dage, hvis det ikke

Læs mere

Ruko SmartAir. Updater installation

Ruko SmartAir. Updater installation Ruko SmartAir Updater installation Introduktion. Updateren er en speciel enhed som giver os mulighed for at tilføje, læse og skrive funktioner i en offline installation. Med læse og skrive funktionen kan

Læs mere

Advanced Word Template Brugermanual

Advanced Word Template Brugermanual Advanced Word Template Brugermanual Forord: Advanced Word Template er et værktøj, der anvendes sammen med Microsoft Word til at opbygge ensartet beskrivelser på en mere intelligent måde end Copy and Paste

Læs mere

Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2007

Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2007 Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2007 Sådan opsættes Outlook 2007 til Hosted Exchange 2007. Opdateret 29. december 2010 Indhold 1 Indledning... 2 2 Outlook 2007 klienten... 2 3 Automatisk opsætning

Læs mere

Individuel specialisering

Individuel specialisering Individuel specialisering Navn: Uddannelse: Emne: Vejleder: Sted: Peter Ditlevsen, pd12054@stud.noea.dk IT- og Elektronikteknolog, 4. semester Serveradministration Ib Helmer Nielsen UCN T&B Dato: 7. maj

Læs mere

Succes med intranet til Office 365. Den 13. august 2014 Webtop A/S s. 1

Succes med intranet til Office 365. Den 13. august 2014 Webtop A/S s. 1 Succes med intranet til Office 365 Webtop A/S s. 1 Hvem er jeg https://twitter.com/jeslas http://www.linkedin.com/in/jesslassen Webtop A/S s. 2 Hvad er Office 365 Office pakken (Word, Excel..) Skyudgaver

Læs mere

Referat fra møde i Bentley Plant SIG

Referat fra møde i Bentley Plant SIG Referat fra møde i Til: Kopi: www.bentleyuser.dk Udarbejdet af: Allan Christensen Mødenr: 23 Mødedato: 2011.09.20 Deltagere: Allan Christensen (AC), GEA Process Engineering A/S Henrik Piihl (HP), GEA Process

Læs mere

Udfordringer og løsninger. ved anvendelse af Bentley Map og Geospatial Administrator til landmåling

Udfordringer og løsninger. ved anvendelse af Bentley Map og Geospatial Administrator til landmåling Udfordringer og løsninger ved anvendelse af Bentley Map og Geospatial Administrator til landmåling Anders Sorgenfri Jensen Landinspektør / systemudvikler CAD-afdeling (?) Baggrund Aldrende produktionssystem

Læs mere

Databaseadgang fra Java

Databaseadgang fra Java Databaseadgang fra Java Grundlæggende Programmering med Projekt Peter Sestoft Fredag 2007-11-23 Relationsdatabasesystemer Der er mange databaseservere Microsoft Access del af Microsoft Office MySQL god,

Læs mere

Det Naturvidenskabelige Fakultet. Introduktion til Blackboard (Øvelser) Naturvidenskabeligt Projekt 2006 Prøv at forske

Det Naturvidenskabelige Fakultet. Introduktion til Blackboard (Øvelser) Naturvidenskabeligt Projekt 2006 Prøv at forske Det Naturvidenskabelige Fakultet Introduktion til Blackboard (Øvelser) Naturvidenskabeligt Projekt 2006 Prøv at forske Indholdsfortegnelse Introduktion til Blackboard Content System...3 Øvelse 01 individuel:

Læs mere

Rejserapport Philadelphia 2013

Rejserapport Philadelphia 2013 Bentley Datamanagement User Group Denmark Rejserapport Philadelphia 2013 The Bentley LEARNING Conference 2013 Maj 2013 Christian J Jakoben COWI A/S 2 1 Indledning Inden den egentlige rejserapport, lidt

Læs mere

Integrated Total Facility Management for Real Estate, Infrastructure & Facility Management

Integrated Total Facility Management for Real Estate, Infrastructure & Facility Management Integrated Total Facility Management for Real Estate, Infrastructure & Facility Management Udfordringen Top down Lederskab visioner Buttom up Fakta om Informi GIS 90 medarbejdere Full-size IT hus; salg/rådgivning/

Læs mere

SAS2WPS Workshop. Torben Christensen! Senior Partner, MSc.! email: torben.christensen@uniqcus.com! tlf: +45 3064 9150. Copyright UniQcus 2014

SAS2WPS Workshop. Torben Christensen! Senior Partner, MSc.! email: torben.christensen@uniqcus.com! tlf: +45 3064 9150. Copyright UniQcus 2014 SAS2WPS Workshop! Torben Christensen! Senior Partner, MSc.! email: torben.christensen@uniqcus.com! tlf: +45 3064 9150 Copyright UniQcus 2014 Torben Christensen 17 years with SAS institute (starting okt85)

Læs mere

ScanJour WorkZone Content Server 2013 SP1 og ScanJour Captia Web Client 4.6 SP1. Release notes - Nyheder og ændringer

ScanJour WorkZone Content Server 2013 SP1 og ScanJour Captia Web Client 4.6 SP1. Release notes - Nyheder og ændringer ScanJour WorkZone Content Server 2013 SP1 og ScanJour Captia Web Client 4.6 SP1 Release notes - Nyheder og ændringer Intellektuel ejendomsret Dette dokument tilhører ScanJour. Oplysningerne heri må ikke

Læs mere

QUICK MANUAL BRUGERNAVN: ADMIN PASSWORD: 00000 APP: SMARTEYES PRO PORT: 50100. SecVision - Quick Manual v1.0

QUICK MANUAL BRUGERNAVN: ADMIN PASSWORD: 00000 APP: SMARTEYES PRO PORT: 50100. SecVision - Quick Manual v1.0 QUICK MANUAL BRUGERNAVN: ADMIN PASSWORD: 00000 APP: SMARTEYES PRO PORT: 50100 SecVision - Quick Manual v1.0 1. System Login 1.1. Bruger Login ID: admin Password: 00000 1.2. Indstilling af dato/tid og harddisk

Læs mere

1. Release Notes for WorkZone Content Server 2014 og Captia Web Client 4.7 3. 2. Ny og ændret funktionalitet 4. 3. Rettet i denne version 7

1. Release Notes for WorkZone Content Server 2014 og Captia Web Client 4.7 3. 2. Ny og ændret funktionalitet 4. 3. Rettet i denne version 7 2014 Release Notes WorkZone Content Server 2014 Indhold 1. Release Notes for WorkZone Content Server 2014 og Captia Web Client 4.7 3 2. Ny og ændret funktionalitet 4 3. Rettet i denne version 7 4. Kendte

Læs mere

Globeteam A/S. Windows Server 2012. Globeteam Virumgårdsvej 17A 2830 Virum. SolutionsDay 2012, den 27. September, Brøndby Stadion

Globeteam A/S. Windows Server 2012. Globeteam Virumgårdsvej 17A 2830 Virum. SolutionsDay 2012, den 27. September, Brøndby Stadion Globeteam A/S Windows Server 2012 Et hurtigt overblik over nyhederne og hvad betyder det for din virksomhed SolutionsDay 2012, den 27. September, Brøndby Stadion Lars Lohmann, Globeteam Principal, Infrastruktur,

Læs mere

Hyper-V på Windows 8 64 Bit. Indhold. Vejledning i brug af Hyper-V på en Windows 8 maskine

Hyper-V på Windows 8 64 Bit. Indhold. Vejledning i brug af Hyper-V på en Windows 8 maskine Hyper-V på Windows 8 64 Bit Vejledning i brug af Hyper-V på en Windows 8 maskine Indhold Hyper-V på Windows 8 64 Bit... 1 Installation... 2 Vejledning trin for trin... 2 Etablering af Netværk... 5 Opret

Læs mere

Dygtig.NET / C# udvikler med stor erfaring fra både offentlige organisationer og private virksomheder.

Dygtig.NET / C# udvikler med stor erfaring fra både offentlige organisationer og private virksomheder. .NET UDVIKLER NATIONALITET: DANSK PROFIL Dygtig.NET / C# udvikler med stor erfaring fra både offentlige organisationer og private virksomheder. Stor erfaring omkring databasedesign, datahåndtering og MS

Læs mere

Version Dato Beskrivelse 1.0.0 26/11/2012 Initial version 1.2.0 05/03/2013 Tilføjet eksempel med Template Agent, generelt udvidet dokumentet.

Version Dato Beskrivelse 1.0.0 26/11/2012 Initial version 1.2.0 05/03/2013 Tilføjet eksempel med Template Agent, generelt udvidet dokumentet. MOX og APOS2 Forord Dette dokument er en del af APOS version 2 manualerne. APOS version 2 (APOS2 herefter) er et organisation, klassifikation og personale system baseret på Sag & Dokument standarderne.

Læs mere

Software Assurance (SA) http://www.microsoft.com/danmark/licens/sa.mspx

Software Assurance (SA) http://www.microsoft.com/danmark/licens/sa.mspx Software Assurance (SA) http://www.microsoft.com/danmark/licens/sa.mspx Hvad er en CAL? (Client Access License) CAL-tildeling baseret på bruger (User) eller enhed (Device) Hvad er en Core CAL? Core CAL

Læs mere

MobileCTI Dialer Installations og konfigurations vejledning

MobileCTI Dialer Installations og konfigurations vejledning MobileCTI Dialer Installations og konfigurations vejledning Vejledning i Installation og konfiguration af MobileCTI Outlook Dialer / MobileCTI TAPI Dialer Version 2.10 December 2005 www.blueposition.com

Læs mere

Installationsvejledning SAS Foundation 9.2 SAS Enterprise Guide 4.2. Windows Vista

Installationsvejledning SAS Foundation 9.2 SAS Enterprise Guide 4.2. Windows Vista Installationsvejledning SAS Foundation 9.2 SAS Enterprise Guide 4.2 Windows Vista Oversigt Inden installationen... 3 Udpakning af softwaren... 4 Kopiér licensen ind... 6 Installationen... 7 Yderligere

Læs mere

Dagens program. Domæner. change log- screen shots hver gang I har arbejdet med themet. Arkitekturen bag en wp blog. Hvad er widgets.

Dagens program. Domæner. change log- screen shots hver gang I har arbejdet med themet. Arkitekturen bag en wp blog. Hvad er widgets. Dagens program Har alle fået? Har nogen betalt for meget? Hav jeres koder klar Domæner change log- screen shots hver gang I har arbejdet med themet. Arkitekturen bag en wp blog Hvad er widgets Hvad er

Læs mere

ALM / QualityCenter 11 Opgradering

ALM / QualityCenter 11 Opgradering ALM / QualityCenter 11 Opgradering Agenda SDC Generelt, installation De første skridt = de første udfordringer Den lange vej Det vi glemte Agenda Rigspolitiet Generelt, installation De første skridt Den

Læs mere

GUIDE TIL CLOUD DRIVE

GUIDE TIL CLOUD DRIVE GUIDE TIL CLOUD DRIVE Dette er en guide du kan anvende til nemt at komme effektivt i gang med at anvende Cloud Drive Indholdsfortegnelse 1. Tilgængelige Cloud Drive klienter 2. Guide til Windows klienten

Læs mere

Installation og ibrugtagning af Geomagic Alibre Vault

Installation og ibrugtagning af Geomagic Alibre Vault Karl Lausten Bright Ideas Tlf.:+45 98 62 28 37 Mejsevej 8 Email: klausten@bright-ideas.dk DK-9600 Aars www.bright-ideas.dk CVR 26 85 59 69 12.02.2014 Installation og ibrugtagning af Geomagic Alibre Vault

Læs mere

Vault PDM og ERP. A/S Telefon: 70 10 14 00 www.nti.dk Værløse Ringsted Vejle Århus Aalborg

Vault PDM og ERP. A/S Telefon: 70 10 14 00 www.nti.dk Værløse Ringsted Vejle Århus Aalborg Vault PDM og ERP v. Jesper Brandt NTI CADcenterNTI A/SCADcenter A/S Telefon: 70 10 14 00 www.nti.dk Værløse Ringsted Vejle Århus Aalborg Hvad har de til fælles? Nysgerrige, forandringsvillige? Er der

Læs mere

Mindstekrav til udstyr (fase 1) Løsningsbeskrivelse

Mindstekrav til udstyr (fase 1) Løsningsbeskrivelse Mindstekrav til udstyr (fase 1) Løsningsbeskrivelse Indholdsfortegnelse 3.1 INDLEDNING 2 3.2 MINDSTEKRAV TIL SLUTBRUGERNES KLIENTER MV 2 3.2.1 Mindstekrav til hardware for PC-klienter 2 3.2.2 Mindstekrav

Læs mere

Login-tiden, Første gang tager det måske 1 ½ - 2 min. Andet gang ½ - 1 ½ min...9

Login-tiden, Første gang tager det måske 1 ½ - 2 min. Andet gang ½ - 1 ½ min...9 Ver. 1.8 RDS Side: 1 af 27 Indhold: Inden du kan benytte RDS-løsningen, skal din PC være opdateret...2 Login på RDS-løsningen...3 Login-tiden, Første gang tager det måske 1 ½ - 2 min. Andet gang ½ - 1

Læs mere

Nyheder fra Citrix Synergy 2013

Nyheder fra Citrix Synergy 2013 Nyheder fra Citrix Synergy 2013 Desktop Player for Mac side 2 side 3 Desktop Player for Mac Afvikler Windows VDI på Mac OS Kræver ingen båndbredde tag din VDI med offline Image administreres centralt Opdateringer

Læs mere

tilsyneladende lige så mange anvendelsesområder som en Schweizerkniv. Applications"...

tilsyneladende lige så mange anvendelsesområder som en Schweizerkniv. Applications... ...IDC Microsoft Nordic Office vurderer SharePoint at selskabet Server 2007 [Microsoft] er et af i de 2007 hurtigst sad på voksende 51 procent produkter af det danske i marked virksomhedens for "Collaborative

Læs mere

Velkommen på kursus hos Microworld

Velkommen på kursus hos Microworld Velkommen på kursus hos Microworld Du ønskes velkommen på kurset Windows 8 Workshop. Dette kursusmateriale er udarbejdet for at kunne fungere som arbejdsmateriale under selve kurset, men det er også meningen,

Læs mere

Enterprise Content Management med MOSS2007. Michael Ekegren Manager - Netcompany A/S

Enterprise Content Management med MOSS2007. Michael Ekegren Manager - Netcompany A/S Enterprise Content Management med MOSS2007 Michael Ekegren Manager - Netcompany A/S Omkring denne session.. Hvad er ECM? Bruger du SharePoint til reel dokumenthåndtering? Foredragsholderen Uddannet civil

Læs mere

2011 Bentley Systems, Incorporated AECOsim Building Designer V8i. Lars Moth-Poulsen, Bentley Systems

2011 Bentley Systems, Incorporated AECOsim Building Designer V8i. Lars Moth-Poulsen, Bentley Systems AECOsim Building Designer V8i Lars Moth-Poulsen, Bentley Systems Architecture Engineering Construction Operation Simulation 2 WWW.BENTLEY.COM AECOsim Building Designer Hvad er AECOsim Building Designer?

Læs mere

Windows system administration 1

Windows system administration 1 Windows system administration 1 SAI sw6 F2005 Svend Mortensen Ingeniørhøjskolen i København program Windows domæne modellen Introduktion til Active Directory Brugere Grupper Rettigheder Netkonf Management

Læs mere

GE SERVICE Rottehullet

GE SERVICE Rottehullet til GeoEnviron Service RotteHullet Service til integration mellem GeoEnviron og Rottehullet Et serverprogram (Windows service) står for dataudvekslingen mellem GeoEnviron og den fællesoffentlige rottedatabase

Læs mere

Pronestor Room. Modul 3. Opsætning af Pronestor Room Side 3.0 3.10. Brugerroller i Pronestor Room Side 3.1 3.2

Pronestor Room. Modul 3. Opsætning af Pronestor Room Side 3.0 3.10. Brugerroller i Pronestor Room Side 3.1 3.2 Modul 3 Opsætning af Pronestor Room Side 3.0 3.10 Brugerroller i Pronestor Room Side 3.1 3.2 Log ind som administrativ bruger Side 3.3 Administrator Opsætning af Organisation Side 3.4 Opret Lokationer,

Læs mere

Vejledning. Opsætning af Trio Web Vers 2.0 feb. 2010

Vejledning. Opsætning af Trio Web Vers 2.0 feb. 2010 Opsætning af Trio Web Vers 2.0 feb. 2010 Indholdsfortegnelse Opsætning af Trio Web... 3 Generel opsætning af Trio Web... 3 Databaseopsætning... 3 DB... 3 Aar... 4 Login... 4 Internet... 4 Port... 4 Registreringsnøgle...

Læs mere

Web CMS kontra Collaboration

Web CMS kontra Collaboration Web CMS kontra Collaboration Sammenligning mellem Sitecore og Sharepoint Lars Fløe Nielsen, Evangelism ln@sitecore.net Page 1 Sitecore har dyb integration til Microsoft Sitecore har integration til mange

Læs mere

BE Conference Europe 2006

BE Conference Europe 2006 BE Conference Europe 2006 Bestyrelsens Rejserapport ved Marianne Rask INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1. Rejsearrangementet 2 2. Keynotes 4 3. Brugerforeningsmøder 6 4. Networking 7 5. Konklusion 8 BE2006Prag_Rejserapport_MaR.doc

Læs mere

EasyIQ ConnectAnywhere Release note

EasyIQ ConnectAnywhere Release note EasyIQ ConnectAnywhere Release note Version 2.4 Der er over det sidste år lavet en lang række forbedringer, tiltag og fejlrettelser. Ændringer til forudsætningerne: o Klienten skal ved førstegangs login

Læs mere

Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2003

Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2003 Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2003 Sådan opsættes Outlook 2007 til Hosted Exchange 2003 Opdateret 15. november 2011 Indhold 1 Indledning... 2 2 Opsætning af Outlook 2003... Error! Bookmark not

Læs mere

RIGSPOLITIET. Vejledning i konvertering. fra. Word -dokument. til. PDF-fil. på politi.dk. Rigspolitiets websektion

RIGSPOLITIET. Vejledning i konvertering. fra. Word -dokument. til. PDF-fil. på politi.dk. Rigspolitiets websektion RIGSPOLITIET Vejledning i konvertering fra Word -dokument til PDF-fil på politi.dk Rigspolitiets websektion Indledning Da vi skal leve op til kravene om tilgængelighed på Internettet, skal alle tekster

Læs mere

DYNAMICS AX 2012 FÅ OVERBLIK OG SE NYE MULIGHEDER BUSINESS PRODUCTIVITY

DYNAMICS AX 2012 FÅ OVERBLIK OG SE NYE MULIGHEDER BUSINESS PRODUCTIVITY 1 DYNAMICS AX 2012 FÅ OVERBLIK OG SE NYE MULIGHEDER BUSINESS PRODUCTIVITY Peter Holm & Morten Albrechtsen Maj 2013 AGENDA INTRODUKTION TIL BUSINESS PRODUCTIVITY HOS COLUMBUS PÅ BESØG I AX 2012 BUSINESS

Læs mere

Baggrundsbeskrivelse for installation af føderation i partnerorganisationer til Danmarks Miljøportal. Baggrund. 1. Hvad er føderation

Baggrundsbeskrivelse for installation af føderation i partnerorganisationer til Danmarks Miljøportal. Baggrund. 1. Hvad er føderation Baggrundsbeskrivelse for installation af føderation i partnerorganisationer til Danmarks Miljøportal. Miljøportalsekretariatet Ref.: jejnb Den 22. november 2007 Baggrund I forbindelse med strukturreformen

Læs mere

7 Mamut Client Manager

7 Mamut Client Manager 7 Mamut Client Manager Tillægsproduktet Mamut Client Manager består af programmerne Mamut Client Start og Mamut Client Update. Ved hjælp af Mamut Client Manager kan du fra et vindue åbne, opdatere og administrere

Læs mere

Improving your performance

Improving your performance Novotek & GE Fanuc Improving your performance COWI temadag 06.11.2008 For more information visit us at www.novotek.com Page 1 Temadag COWI Agenda Temadag COWI Novotek & GE Fanuc Proficy Change Management

Læs mere

Pronestor Catering. Modul 5. Opsætning af Pronestor Catering Side 5.0 5.10

Pronestor Catering. Modul 5. Opsætning af Pronestor Catering Side 5.0 5.10 Modul 5 Opsætning af Pronestor Catering Side 5.0 5.10 Brugerroller i Pronestor Catering Side 5.1 5.2 Log in som administrativ bruger Side 5.3 Administrator Opsætning af Organisation Side 5.4 Opret Lokationer,

Læs mere

Bentley Map V8i SS4 er ude nu efter 2 år. Første maintenance release er udsendt i uge 19 :

Bentley Map V8i SS4 er ude nu efter 2 år. Første maintenance release er udsendt i uge 19 : Fact fra Bentley Learn 2015 og Exton Rapporten går ikke kronologiske gennem lectures og workshops, men samle fact i en kort form for de enkelte produkter. Bentley Map. Bentley Map V8i SS4 er ude nu efter

Læs mere

FairSSL Fair priser fair support

FairSSL Fair priser fair support Small Business Server 2011 SSL certifikat administration v. 1.0 Følgende vejledning beskriver hvordan man installere et certifikat på en SBS 2011 server. Ved bestilling af certifikater til Small Business

Læs mere

Backup Applikation. Microsoft Dynamics C5 Version 2008. Sikkerhedskopiering

Backup Applikation. Microsoft Dynamics C5 Version 2008. Sikkerhedskopiering Backup Applikation Microsoft Dynamics C5 Version 2008 Sikkerhedskopiering Indhold Sikkerhedskopiering... 3 Hvad bliver sikkerhedskopieret... 3 Microsoft Dynamics C5 Native database... 3 Microsoft SQL Server

Læs mere

Revit Server og Clarity løsninger

Revit Server og Clarity løsninger Revit Server og Clarity løsninger Peter Tranberg AEC Systemkonsulent NTI CADcenter A/S pt@nti.dk Reidar Ristesund Senior systemkonsulent bygg/bim NTI CADcenter A/S rer@ntinestor.no Agenda Autodesk - Revit

Læs mere

OS2dagsorden - release notes

OS2dagsorden - release notes OS2dagsorden - release notes Version 2.1 release notes maj 2015 Indholdsfortegnelse OS2dagsorden 2 Hvad er OS2dagsorden? 2 Alle fordelene 2 Teknologien 3 Dagsordensproduktionssystemer 3 Github (koden)

Læs mere

Kom godt igang med Inventar registrering

Kom godt igang med Inventar registrering Kom godt igang med Inventar registrering (InventoryDB) (Med stregkodesupport) programmet fra PetriSoft Introduktion... 1 Inventar registrering... 2 Værktøjsudleje... 3 Service database til reperationer

Læs mere

Installationsguide IBM Tivoli Storage Manager for Mail Data Protection for Microsoft Exchange Server

Installationsguide IBM Tivoli Storage Manager for Mail Data Protection for Microsoft Exchange Server Installationsguide IBM Tivoli Storage Manager for Mail Data Protection for Microsoft Exchange Server Side 1 af 18 INSTALLATIONSGUIDE 1 1 FORORD 3 2 OPRET NODEN I NETGROUP PORTAL. 4 3 KLIENTSOFTWARE 5 3.1

Læs mere

Synkron Via CMS er en ny generation Content Management System

Synkron Via CMS er en ny generation Content Management System Synkron Via CMS er en ny generation Content Management System De sidste par år er internettet gået fra at være endnu en marketingaktivitet for de fleste organisationer til at blive et strategisk og forretningskritisk

Læs mere

RefWorks en vejledning fra UCL Biblioteket. Indholdsfortegnelse

RefWorks en vejledning fra UCL Biblioteket. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Hvad er RefWorks?... 2 Opret dig som bruger... 2 Inden du går i gang... 3 Klargøring af computer til download af Write-N-Cite v. 4.2... 3 Installation af Write-N-Cite... 4 Installation

Læs mere

Tildel fast IP adresse til BC9xx0 via System Manageren

Tildel fast IP adresse til BC9xx0 via System Manageren APP-NOTE 600011 Beckhoff Application Note Date: 2/11/2009 Document Status: 1.1 Beckhoff Automation Aps Naverland 2, DK-2600 Glostrup Phone +45 43 46 76 20 Fax +45 43 46 63 35 Tildel fast IP adresse til

Læs mere

Morten Juul Nielsen Produktchef Microsoft Danmark

Morten Juul Nielsen Produktchef Microsoft Danmark Morten Juul Nielsen Produktchef Microsoft Danmark Er du, din organisation og dit datacenter klar til Skyen? Dynamisk Datacenter & Cloud Computing System Center Suiten med fokus på Service Manager Next

Læs mere

Kursuskalender 2015. Savner du et kursus på listen, er du meget velkommen til at kontakte os på mail: saskurser@sas.com

Kursuskalender 2015. Savner du et kursus på listen, er du meget velkommen til at kontakte os på mail: saskurser@sas.com Kurser Dage januar februar marts april maj juni SAS College SAS College: Analyse 12. & 26. 9. & 23. 7. & 21. SAS College: Data Visualization SAS College: SAS Visual Analytics Advanced Foundation - Programming

Læs mere

Janich dk. Joomla Case sol.dk. Janich Rasmussen. Freelance Joomla! Professional. janich@gmail.com. Joomladay Danmark 2011

Janich dk. Joomla Case sol.dk. Janich Rasmussen. Freelance Joomla! Professional. janich@gmail.com. Joomladay Danmark 2011 Joomla Case sol.dk Janich Rasmussen Freelance Joomla! Professional Email: Twitter: Web: janich@gmail.com @janichdk janich.dk Joomladay Danmark 2011 Hvad er sol? Infrastruktur Tilført kompleksiteter siden

Læs mere

Velkomme til Civil SIG Meeting Bentleyuser.dk. gint Seminar

Velkomme til Civil SIG Meeting Bentleyuser.dk. gint Seminar Velkomme til Civil SIG Meeting Bentleyuser.dk gint Seminar Michael Jepsen (MiJ) Grontmij Carl Bro Næstformand Bentleyuser.dk Mij@gmcb.dk www.grontmij-carlbro.dk gint Seminar Agenda 10:00 Registration and

Læs mere

10 gode grunde. - derfor skal du vælge Office365

10 gode grunde. - derfor skal du vælge Office365 10 gode grunde - derfor skal du vælge Office365 1. Bedre samarbejde på tværs af lokationer En stor del af arbejdsstyrken tilbringer i dag langt mere tid væk fra deres kontor end hidtil. Dine ansatte kan

Læs mere

Citrix AppDNA 6.1 SP1. 8. november 2012 Flemming Hjorth Andersen, infrastructure specialist

Citrix AppDNA 6.1 SP1. 8. november 2012 Flemming Hjorth Andersen, infrastructure specialist Citrix AppDNA 6.1 SP1 8. november 2012 Flemming Hjorth Andersen, infrastructure specialist side 2 Introduktion til AppDNA Hvad handler AppDNA om? At skabe overblik over den udfordring du står overfor estimere

Læs mere