1 ProjectWise sessioner ved BE 2007

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1 ProjectWise sessioner ved BE 2007"

Transkript

1 Data Management Rejserapport BE 2007 i Los Angeles bentleyuser.dk C/O Bentley Scandinavia A/S Gydevang DK 3450 Allerød E-post: Dato: 8. november 2007 Initialer: AMO 1 ProjectWise sessioner ved BE Benefits of Automated CAD Q&A v/ Brian Watt, Tribal Technology Brian Watt har 35 års CAD erfaring indenfor transport og konstruktionsområdet. For øjeblikket er han CAD service manager, der yder outsourcet CAD og Information management til London Underground og Tube Line Limited. Efter 4 årtier med CAD, er data udveksling lige så stor en del af vores arbejde som selve CAD delen. Produktet består af følgende: QA Specification Generator (feature extractor) Trækker level symbology definitioner fra et Excel ark, adderer DGN file parametre (f.eks. ingen nestede celler, ref locate off), og genererer en XML specifikations fil. QA Batch Controller Windows værktøj (AutoDocQA) til at starte QA operationer. Kører MicroStation V8 på hver DGN fil i en angiven folder. QA Analysis MicroStation V8 application. Bruger XML specifications fil til at analysere DGN filers indhold. Virker med både MicroStation/J og MicroStation V8 fil formater. Kreerer 1 QA XML rapport fil pr. DGN fil. QA Reporting Individuelle rapporter tilgængelige i HTML format. Windows værktøj til at samle flere XML rapporter i en enkelt HTML side med links til de enkelte rapporter, som er tilgængelige på kundens Intranet. CAD fil parametrene er delt ind i to dele: Madatory - Fil format data i MicroStation version - Working Units - Global Origin setting - Active Scale Advisory - BORDER FILE mere end en = fejl - REFERENCE FILES attached med full path = fejl

2 - SYMBOLOGY symbology tjekkes mod level/symbology standard - REFERENCE FILES locate OFF - REFERENCE FILES snap ON - REFERENCE FILES display ON - CELLS, ikke skaleret, nested eller shared. ProjectWise giver mulighed for at gå skridtet længere i automatisering. Udenfor ProjectWise: - Automated CADQA Utility (klient baseret proccessering) - Enkel eller flere filcheck (MicroStation V7 og V8) - VB front end - Directory navigation - Settings manager og DGNLIBS supporteret - MDL + XML skabeloner (firma/disiplin) - Mandatory tjek godkent, genererer en check summary rapport fil - Mandatory tjek fejlet, generer en check summary rapport fil - Advisory tjek fejlet 1 & 2, generer en check summary rapport fil - Advisory tjek fejlet x3, generer en check summary rapport fil - Summary og individuel fil rapportering I ProjectWise (2004) øges funktionaliteten: - Automated CADQA Utility (klient baseret proccessering) - Hver fil der er tjekket bliver efterfølgende flyttet til CADQA Workflow state - Settings manager og DGNLIBS er supporteret - ProjectWise API hooks - MDL + XML skabeloner (firma/disciplin) - Mandatory tjek godkendt, flyttes til næste Workflow State - Mandatory tjek fejlet, flyttes tilbage til første Workflow State, bruger informeres om fejl. - Advisory tjek fejl 1 & 2, flyttes til næste Workflow State, bruger informeres om fejl - Advisory tjek fejl x 3, flyttes tilbage til første Workflow State, bruger informeres om fejl. - Individuel fil rapportering + Audit Trail - Mulighed for at ændre indstillingerne for fejl og tidsfaktor for process timeout 1.2 Gain a Competitive Advantage for Better Project Estimates v/ Mark Hattersley, Bentley Systems, Inc. I ProjectWise er der to værktøjer der kan hjælpe med at estimere omfanget af et projekt. Det drejer sig om Projekter og Komponenter. Bentley har for nylig introduceret Projekter i ProjectWise. Man kan ophøje sit projekt til at være et ProjectWise Projekt. Man kan bruge disse til bla. at definere nogle standard projekter, fx kan man have et skole projekt, et lufthavns projekt m.v. Projekterne kan tilknyttes nogle egenskaber som fx budgettal, hvem der er Projektleder, hvornår projektet er startet og sluttet, hvor langt projektet er (i procent) og selvfølgelig projektnavn og nummer. Alle disse egenskaber er søgbare og kan hvis de er udfyldt hjælpe andre med at estimere størrelsen og omfanget af et nyt tilsvarende projekt. Lige så snart et projekt er ophøjet til et ProjectWise projekt, kan man benytte det som en skabelon for et nyt projekt. Man vælger her selv hvor meget man ønsker at have med fra skabelon projektet. Fx er det muligt at kopiere både egenskaber, foldere, environments og filer med over til det nye projekt. ProjectWise vil her sørge for at projektnavn og nummer ændres.

3 Ligesom et projekt kan hjælpe med at oprette nye tilsvarende projekter, kan projekt informationerne bruges til, at finde ud af hvem der har haft med et tilsvarende projekt at gøre, hvem ved noget om fx at bygge en svømmehal, en lufthavn, et storcenter o.s.v. Projekt informationerne kan også give et hint om hvor meget det fx koster pr. km2 at bygge en svømmehal. Denne information er selvfølgelig ikke noget man har fra starten af, men det bygges op efterhånden som der bliver lavet flere og flere projekter i ProjectWise. Men det kræver også at dem der bruger ProjectWise er bevidst om at den information der er tilknyttet et dokument også skal udfyldes. Det kan godt være det på kort sigt virker som en ekstra byrde og tager længere tid, men på langt sigt betaler det sig. Det kræver alt sammen at man omhyggeligt overvejer hvilke egenskaber/attributter men ønsker at tilknytte ens dokumenter. Hvad får vi brug for at kunne søge efter? Se mere omkring projekter i 1.4. Komponenter udtrækkes af CAD filer (DGN/DWG), databaser, office dokumenter og PDF filer. De kan benyttes i ProjectWise Automation Services, ProjectWise Explorer\Projects og ProjectWise navigator. En komponent er et object eller en celle. Den kan fx være udstyr, møbler, elevator, vægge, døre m.v. Komponenter har typisk en information associeret til sig og kan være relateret til andre komponenter. ProjectWise kan indeksere/udtrække komponenter fra dokumenter i ProjectWise. Det giver både et samlet overblik over komponenter, men også en anden indgangsvinkel til dokumenterne. Det er fx muligt at finde tegninger hvor en bestemt elevator indgår. Hvis der er sat relationer op til komponenten, fx en link til en beskrivelse, vil man også ved søgning på komponenten kunne finde frem til den. Hvordan hjælper komponenterne så på estimering af et projekt? Komponenterne bruges til automatisk at udtrække information og danne rapporter. Man kan se relationer mellem dataene, se forbrug af materialer (fx x antal af en bestemt dørtype) og organisere i ProjetWise projekter. Alt i alt genbrug af data og projekt information. 1.3 Distributed Enterprise A Path to Success v/ Ted Woodrow, HDR, Inc. HDR er et ingeniør og arkitekt firma indenfor Transport, Vand og Arkitekt sektoren. De har 97 afdelinger i USA og London og er ved at ekspandere i Canada. Firmaet er fordoblet indenfor de sidste 18 måneder og har mere end 5000 ansatte. Deres ProjectWise installation består af 1 ProjetWise database server, 7 index servere, 74 File transfer serveres, 7 Web servere og de har over 3000 aktive brugere både indenfor og udenfor firmaet.

4 HDR valgte at indkøbe ProjetWise fordi de havde mange versions konflikter, komplekse sikkerhedsmodeller, problemer med tab af dokumenter samt dobbelte kopier. Alt sammen noget som er dårligt for virksomheden. ProjetWise giver dem en mulighed for at håndtere versioner, nem sikkerheds opsætning og en mulighed for struktureret samarbejde. ProjetWise er et værktøj der benyttes på tværs af firmaet, det betyder en vidt rækkende succes eller fiasko. Hvor starter man så? Start med kravspecifikation og planlægning, som er nemmere end man lige tror. Gransk dernæst brugere mere end dokumenterne. Hvad er det for nogle behov de har og hvor kræver de det fra. Er brugerne WAN mobile? Vælg et projekt som har færre krav som værende pilot projektet og vælg en simpel og rationel sikkerheds model. Brug ikke dobbelt håndtering af dokumenterne. Kør ProjectWise rent. Årsager kan bevirke effekter: Ændringer kan give utryghed Utryghed kan udløse rationalisering Rationalisering kan udløse kompromiser i den foretrukne arbejdsmetode Kompromiser formindsker udnyttelsen af ProjectWise vær forberedt på det!

5 HDR anbefaler følgende: 1. Lad være med at spare på undervisningen 2. Kursus er en proces ikke en begivenhed 3. Opbyg en samlet firma model for filhåndtering 4. Undervurder ikke hvad brugerne fortæller 5. Behersk ProjectWise Server konfigurations teknikkerne og bliv ved dem 6. Versions konflikter er udtryk for at umiddelbar undervisning er nødvendig 7. Indfør en bruger kompetence test 8. Giv brugerne en vejledning de skal kigge på før de ringer efter hjælp 9. Formaliser overgangen mellem implementering og drift 10. Bedøm implementeringen ved at spørge brugerne om specifikke spørgsmål 11. HUSK. Brugere rationaliserer nye værktøjer PAS PÅ! 12. Udnævn ProjectWise super brugere for at sikre at alle bruger systemet ens 13. Monitorer og sammenlign performance generelt og ikke kun lokalt Ad 8 giver HDR et lille smag på hvad den kunne indholde: Jeg har / har aldrig været i den folder før Jeg er / er ikke på mit normale kontor (WAN firmaer) Dokumentet er i Paris jeg er i Rom Dokument størrelsen er 16 Zettabytes Jeg befinder mig på et billigt hotel med en dial-up linie Dokumentet er låst af mig selv og jeg kan ikke frigive det Jens kan åbne dokumentet men jeg kan ikke Jeg er ikke den der har oprettet dokumentet 1.4 Streamlining Project Setup using Project templates in ProjectWise Integration Server v/ Mark Hattersley, Bentley Systems, Inc. Byggebranchen har været projekt orienteret I lang tid. ProjectWise Project hjælper med at formalisere projekt konceptet ved at gøre det til et objekt i ProjectWise Explorer. Et ProjectWise Projekt kan ses i ProjectWise Explorer, det kan eje foldere, under projekter og dokumenter. Et ProjectWise Projekt indeholder: - Adgangskontrol - Ressourcer - Egenskaber - Gemte søgninger - Komponenter - Link sets Projekter kan oprettes fra bunden, men også ved at opgradere en eksisterende folder til et Projekt eller benytte en Project skabelon. Det er også muligt at fjerne Project definitionen fra en folder, hvis det er nødvendigt. En Project skabelon er bare et eksisterende projekt i ProjectWise. Project skabelonen indeholder følgende pre- definerede projekt komponenter: - Brugere - Adgangskontrol - Dokumenter - Folder struktur - Ressources - Komponenter

6 - Gemte søgninger - Workspace konfiguration Alle disse komponenter kan man vælge til eller fra ved dannelse af det nye Projekt. I forbindelse med indførelse af Projekt definitionen i ProjectWise er der kommet nogle flere adgangskontrol muligheder. - Project Administrators fuld adgang - Project Leaders fuld adgang men kan ikke ændre rettigheder - Project Participants read/write adgang men kan ikke ændre rettigheder eller slette - Project Observers read only adgang - No Access ingen adgang og vil ikke have mulighed for at se projektet eksisterer - Custom defineret af administrator Rettighederne til at oprette, slette og ændre egenskaberne på projekter er sat på brugerniveau. Project Ressources er en liste af tilgængelige ressourcer, defineret af Project Administratoren. - Application - Department - Environment - Storage - View - Workflow - Workspace Profile - Component Custom Folders

7 Projekt egenskaber er egenskabs attributter, indeholdende containere for et sæt af egenskaber.

8 Egenskaberne kan defineres som: - String - Date - Numeric - Project pick-list - SQL statement: SELECT Project_Name FROM Project_Data WHERE PROJECT_Project_Number Egenskaberne kan bruges i søgning efter Projekt type, Project egenskaber, dokumenter eller andre Projekter. De kan også bruges som en System Environment variabel og i attribute Exchange af Titleblocks (tegningshoveder) Projekt søgninger kan gøres project bevidste og gemmes i projektet. De kan kopieres til andre projekter og blive automatisk opdateret til det nye projekt. Komponenter i projektet vises nu under projektet, hvor den globale visning viser alle. Man kan eksportere projekt data og attributter og importere dem ind i en anden datasource.

9 1.5 ProjectWise Administrator Update v/ Mark Hattersley, Bentley Systems, Inc. Der er flere ændringer fra til af ProjectWise som ProjectWise administratoren skal være bevidst om: - Kompabilitet - Licensing - User Synchronization Services (USS) - Performance forbedringer - Søgninger - CAD integration - Microsoft Office Microsoft Vista - Windows Server 2003 x64 Tidsplanen har været: Initial V8 XM release (BE 2006) Select Update 1 (Dec 2006) Select Update 2 (BE 2007) Kompabilitet: - Bentley anbefaler altid at klient og server versioner er ens ( ) - ProjectWIse og MicroStation versioner skal være ens (8.9.3 MS PW) - DMS konvertering nødvendig for SQL server, Clustered Index og Office 2007 support - Ingen kompabilitet med pre-v8 XM klienter eller servere - MicroStation\PowerDraft supporterer stadig J, v. 8.5, og AutoCAD (2008 support på vej) - Microsoft Office 2000, 2002 (XP), 2003 og 2007 Select Server licensing på Klient siden: - Ny bruger setting der giver administratorer mulighed for at tvinge brugere til at benytte ProjectWise Passport - Fokus på ProjectWise Explorer klienten - Web udgave User Synchronization Services: Der er 2 store ændringer. - Windows Synchronized user - Resultatfoldere for hver synch proces o New o Modified o Verified o Deleted o Issues Performance forbedringer: - MicroStation opstartstid er reduceret med 10-15%, mest synlig med store tegningshoveder - ScanRef performance i store datasets o Test dataset 100k folders o Skanning af 3 filer reducerede tiden fra 18 min til 13 sekunder o Skanning af over 500 filer reducerede tiden fra 31 minutter til 11 minutter. - SQL server Clustered Indices øger performance under opstart Søgninger:

10 - Søgning efter dokumenter baseret på Projekt egenskaber - Søgning baseret på dato interval - Søgning baseret på et dokuments GUID MicroStation Integration: - Custom folders i File Open dialog vinduet - Key-in support for PW o RD= o RF= o XD= o RC= AutoCAD Integration: support - XRef handler - Refedit support - XOpen Support - Print to Image - Attach flere XRefs på en gang - Fuld dialog support for XRef attachments Microsoft Office Integration: - Microsoft Office 2007 integration support - Quick View supporterer Office 2007 formaterne - Outlook Drag og drop s til ProjectWise - SharePoint 2007 support for web parts Microsoft Vista: - ProjectWise klienter er supporteret på Microsoft Vista - Vær forsigtig med tidligere idesktop integrations klienter Windows Server 2003 x introducerer server produkt support for 64-bit servere - Support for Windows 2003 Server Standard R2 - Kører stadig som 32-bit application - ProjectWise InterPlot Server er ikke supporteret PW Ping: - Support værktøj trace route til routed PW servers - Viser route (hops) og PW server verion 1.6 ProjectWise Security Best Practices v/ Kevin Boland Retningslinier for sikkerhed: - Giv adgang/tilladelse til grupper af brugere istedet for enkelt personer - Design sikkerhed- og rettighedsgrupperne så der er et minimum af duplikering - Håndter rettigheder globalt - Tillad inheritance hele vejen igennem. Lad ikke dele af en træstruktur gå uden om inheritance - Opret en sikkerheds matrix og dokumenter alle usædvanlige ændringer som der er lavet til træstrukturen. Specielt hvis der er tilføjet specielle rettigheder til enkelte brugere. - Aller vigtigst! Keep it simple!

11 Opbygning af en sikkerheds model Start med A og brug Inheritance Group A B C Explicit Permissions Assigned D Brug grupper fra Active Directory til at sætte adgang, rettigheder og tildele ressourcer. Rettigheder sættes på folder eller dokumentniveau. Benytter man Workflows kan det ændre rettighederne til et dokument, hvis det ændrer stade og dermed får nogle nye rettigheder. ProjectWIse Network Overview: 1.7 Standardized Implementation of ProjectWise in Multiple Offices Across the Enterprise v/ Jeff Burill og Julie Hale, Federal Aviation Administration FAA Engineering stod overfor en stor udfordring, da de fik besked på i løbet af 6 måneder at skulle få deres data organiserede. Firmaet var samtidig midt i en stor omstrukturering.

12 De fik til opgave at skulle organisere filer og tegninger, gøre dem tilgængelige men sikre, mildne firmapolitikken og alt sammen for en overskuelig økonomi. Deres realitet var at de svømmede i filer og data, havde 9 forskellige måder at arbejde på, skulle bruge så meget in-house ekspertise som muligt og det skulle helst have været i går. 5 gange før har de forsøgt uden held at indføre dokumenthåndtering, så det gav et ekstra stort pres på dette forsøg. Deres erfaring er at det er vigtigt at benytte standarder. Der findes mange af dem, de er gennemprøvet og kræver ikke håndhævelse, men er dog svære at ændre. De valgte ProjectWise til implementering i hele virksomheden pga. følgende: - Mødte deres specifikationer - Billigere - Afprøvet produkt - Robuste værktøjer og god sikkerhed - Dens integrations muligheder - At den var skalerbar - Havde et Windows Explorer lignende udseende - At den kunne håndtere flere former for CAD tegninger FAA startede med at implementere ProjectWise i Boston og Los Angeles, efterfølgende er de andre 7 lokationer også kommet med. De har rundet de filer og foldere. For at kunne implementere ProjectWise bedst muligt blev der oprettet et installations team der besøgte hver lokation 1-2 uger. Administratorer blev undervist som en gruppe for at kunne bruge hinanden og fungere som et team. Undervisning af brugerne foregik lokalt på de enkelte lokationer. FAA giver følgende råd til andre: - Vær opmærksom på hvem der er med og hvem der undergraver moralen - Vis empati, men bliv ved med at rykke - Vær modig og hold planen - Vær ærlig - Hold jer udenfor politik bør ikke være en del af implementeringen 1.8 Using ProjectWise to Improve Quality v/ Vicki Hart, HDR Vicki Hart tager sig af kvalitetskontrol hos HDR. HDR betegner ProjectWise som et værktøj der sammenkæder den daglige forretning og firmaets mål for kvalitetskontrol. HDR ser følgende fordele for deres Audit program: - Lettere internt samarbejde - Adgang til den nyeste information - Effektiv håndtering af dokumenter - Automatisering - Web baseret adgang, giver brugerne adgang alle steder fra til hver en tid HDR afholder 2 audits om året. ProjectWise giver dem nem adgang til den elektroniske dokumentation og minimerer papirforbruget.

1 ProjectWise sessioner ved BE 2006

1 ProjectWise sessioner ved BE 2006 Data Management Rejserapport BE 2006 i Charlotte NC bentleyuser.dk C/O Bentley Scandinavia A/S Gydevang 39-41 DK 3450 Allerød E-post: mail@bentleyuser.dk www.bentleyuser.dk Dato: 11. september 2006 Initialer:

Læs mere

ProjectWise Workflow Rules Engine

ProjectWise Workflow Rules Engine Bentleyuser.dk Årsmøde 2014 Morten Stougaard ProjectWise Administrator hos Rambøll MNS@ramboll.dk Lone Skaaning ProjectWise Manager hos Banedanmark LSKB@bane.dk Agenda ProjectWise status Banedanmark og

Læs mere

ERFARING MED IMPLEMENTERING AF BENTLEY I-MODEL COMPOSITION SERVER (ICS) FOR PDF

ERFARING MED IMPLEMENTERING AF BENTLEY I-MODEL COMPOSITION SERVER (ICS) FOR PDF ERFARING MED IMPLEMENTERING AF BENTLEY I-MODEL COMPOSITION SERVER (ICS) FOR PDF BENTLEYUSER.DK ÅRSMØDE 2013 MORTEN BJERRE STOUGAARD, RAMBØLL DANMARK AGENDA Baggrund for implementering af Bentley ics for

Læs mere

Workshop G8 Tasks og Templates

Workshop G8 Tasks og Templates Workshop G8 Tasks og Templates FØR I BEGYNDER...... 2-1 TEMPLATES... 2-2 Øvelse template til alm. attributter... 2-2 Øvelse Skraverings template... 2-4 VED ELEMENTET HVAD DET ER FOR ÉN?... 2-4 Øvelse ændre

Læs mere

Hvad kommer der i MicroStation (SelectSeries 3)

Hvad kommer der i MicroStation (SelectSeries 3) Hvad kommer der i MicroStation (SelectSeries 3) Grafdage 2011 Tine Lai Andersen, Bentley Systems Fordelen ved V8i Samarbejde og innovation 2 WWW.BENTLEY.COM Hvad er de store nyheder i V8i (SELECTseries

Læs mere

Rejserapport fra BE2006 i Charlotte Udarbejdet af Claus Frandsen

Rejserapport fra BE2006 i Charlotte Udarbejdet af Claus Frandsen Rejserapport fra BE2006 i Charlotte Udarbejdet af Claus Frandsen Indholdsfortegnelse: Forsiden 1) Indledning 2) Nyt i ProjectWise Plot Client 3) ProjectWice Plot Organizer: 4) Nyt i Microstation Plot 5)

Læs mere

Konfigurationsfiler/DGNLIB, hvor ligger de og hvor mange?

Konfigurationsfiler/DGNLIB, hvor ligger de og hvor mange? Konfigurationsfiler/DGNLIB, hvor ligger de og hvor mange? Årsmøde Bentleyuser.dk 2011 Lars Moth-Poulsen & Tine Lai Andersen Bentley Systems Workspaces Den BEDSTE ting ved Workspaces er. De er så fleksible

Læs mere

Vejledning til Teknisk opsætning

Vejledning til Teknisk opsætning Vejledning til Teknisk opsætning v. 1.0 Adm4you, 2010. Indhold Kort om denne vejledning... 3 Generelt om easyourtime... 3 Installation af databasen... 3 Sikkerhed og rettigheder... 4 SQL Login... 4 Rettigheder

Læs mere

ProjectWise Explorer Intro

ProjectWise Explorer Intro ProjectWise Explorer Intro Generelt Filer Åbning og lukning Projekt-, mappe- og filegenskaber Generelt ProjectWise er et fil håndteringssystem til udarbejdelse, deling og håndtering af filer, og bruges

Læs mere

Microsoft Pinpoint Guide

Microsoft Pinpoint Guide Microsoft Pinpoint Guide Indhold: 01 Kom på Pinpoint Opret en ny profil Rediger din profil 02 Opret en annonce 03 Brug dit dashboard 04 Optimer din Pinpoint profil Kundevurderinger 05 Søgning på Pinpoint

Læs mere

Pronestor Room & Catering

Pronestor Room & Catering Pronestor Room & Catering Modul 2 Installation af tilkøbsmoduler Side 2.0 2.9 Bruger Import (AD integration) Side 2.1 2.4 o Service Accounts (hosted og on-premises) o Active Directory struktur o Installation

Læs mere

2 Nordic Civil User conference 2016 Features i SUE og PowerCivil Hvorfor? Hvordan?

2 Nordic Civil User conference 2016 Features i SUE og PowerCivil Hvorfor? Hvordan? E3 - Nordic Civil User Conference 2016 Features i SUE og PowerCivil? Hvorfor? Hvordan? Marianne Rask MR@vex-consult.dk www.vex-consult.dk Sami Zaabi seza@moe.dk www.moe.dk Agenda Marianne Hvilke filer

Læs mere

Opsætning af MobilePBX med Kalenderdatabase

Opsætning af MobilePBX med Kalenderdatabase Opsætning af MobilePBX med Kalenderdatabase Dette dokument beskriver hvorledes der installeres Symprex Exchange Connector og SQL Server Express for at MobilePBX kan benytte kalenderadadgang via database

Læs mere

Digital Print Room Implementering og tilretning. 11. Sep. 2001 TMC Plot-SIG

Digital Print Room Implementering og tilretning. 11. Sep. 2001 TMC Plot-SIG Digital Print Room Implementering og tilretning 11. Sep. 2001 TMC Plot-SIG Agenda. Priser. Forskellen mellem de 3 versioner. Hardware og software. Sikkerheden og opsætning af rettigheder. Opgradering fra

Læs mere

Bentleyuser.dk Årsmøde 2010 Nordic Civil 2010

Bentleyuser.dk Årsmøde 2010 Nordic Civil 2010 Bentleyuser.dk Årsmøde 2010 Nordic Civil 2010 8.-10. November 2010, Munkebjerg Hotel, Vejle Workshop W2 Annotation Scale i MicroStation V8i Underviser: Tine Lai Andersen, Bentley Systems (Danmark) Bentley

Læs mere

MSI pakke til distribution af AutoPilot komponenter.

MSI pakke til distribution af AutoPilot komponenter. MSI pakke til distribution af AutoPilot komponenter. Hermed følger en basal dokumentation for installation af AutoPilot msi pakken. Der vil i det følgende blive forklaret brugen af 4 programmer fra Microsoft,

Læs mere

Konferencen. Data Management Rejserapport BE 2008 i Baltimore. BE 2008 foregik i Baltimore i perioden d. 28. 30. Maj.

Konferencen. Data Management Rejserapport BE 2008 i Baltimore. BE 2008 foregik i Baltimore i perioden d. 28. 30. Maj. Data Management Rejserapport BE 2008 i Baltimore bentleyuser.dk C/O Bentley Scandinavia A/S Gydevang 39-41 DK 34500 Allerød E-post: mail@bentleyuser.dk www.bentleyuser.dk Dato: 20. oktober 2008 Initialer:

Læs mere

IFC Egenskaber. Mohammad Hussain Parsianfar s102951 BYG DTU

IFC Egenskaber. Mohammad Hussain Parsianfar s102951 BYG DTU Mohammad Hussain Parsianfar s102951 Indholdsfortegnelse 1 Introduktion... 3 1.1 Hvorfor er det interessant... 3 1.2 Formål... 4 2 Simplebim... 5 2.1 Præsentation af softwaren... 5 2.1.1 Brugergrænseflade...

Læs mere

Erfaringer med Information Management. Charlottehaven Jens Nørgaard, NNIT A/S jnqr@nnit.com

Erfaringer med Information Management. Charlottehaven Jens Nørgaard, NNIT A/S jnqr@nnit.com Erfaringer med Information Management Charlottehaven Jens Nørgaard, NNIT A/S jnqr@nnit.com Agenda Hvor ligger virksomhedens information gemt og hvor opstår kravet til at finde denne information. Find Find

Læs mere

Agenda. Muligheder for anvendelse. Komponenter. Features. Restore muligheder. DR og TSM integration. Repository. Demo. Spørgsmål

Agenda. Muligheder for anvendelse. Komponenter. Features. Restore muligheder. DR og TSM integration. Repository. Demo. Spørgsmål Agenda Muligheder for anvendelse Komponenter Features Restore muligheder DR og TSM integration Repository Demo Spørgsmål Muligheder for anvendelse Data Center dmsave/lokal TSM Remote Office Application

Læs mere

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15 Installation og Drift Aplanner for Windows Systemer Version 8.15 Aplanner for Windows løsninger Tekniske forudsætninger Krav vedr. SQL Server SQL Server: SQL Server 2008 Express, SQL Server 2008 R2 eller

Læs mere

IKT TEKNISK KOMMUNIKATIONS- SPECIFIKATION

IKT TEKNISK KOMMUNIKATIONS- SPECIFIKATION DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 5. december 2016 16/10604-1 Tina Jonsen tjon@vd.dk +45 7244 2220 IKT TEKNISK KOMMUNIKATIONS- SPECIFIKATION Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg vd@vd.dk EAN

Læs mere

Workshop W4 MicroStation V8i

Workshop W4 MicroStation V8i Workshop W4 MicroStation V8i FØR I BEGYNDER... FØR I BEGYNDER......1 BRUGERFLADEN...2 MENUERNE...2 Opgave: Lav om på hvordan dine værktøjer præsenteres...2 BESTEM SELV HVAD DU VIL SE I STATUS BAREN...3

Læs mere

FairSSL Fair priser fair support

FairSSL Fair priser fair support Small Business Server 2003 Certifikat administration Følgende vejledning beskriver hvordan man vælger hvilke adresser der skal være i ens SBS 2003 SSL certifikat. For support og hjælp til anvendelsen af

Læs mere

MicroStation V8i Print

MicroStation V8i Print MicroStation V8i Print Arne Mortensen Page 1 Print Optioner Printe kan være så simpelt som at definer et View eller placer et fence omkring det areal, der skal printes, og derefter klikke på Print ikonet

Læs mere

FairSSL Fair priser fair support

FairSSL Fair priser fair support Microsoft IIS 6 Certifikat administration Følgende vejledning beskriver hvordan man installere et certifikat på en IIS 6 For support og hjælp til anvendelsen af denne vejledning kan du kontakte FairSSL

Læs mere

Brugervejledning for Microstation til OpenSceneGraph konverter

Brugervejledning for Microstation til OpenSceneGraph konverter Brugervejledning for Microstation til OpenSceneGraph konverter - sidste rettelse: 10/06/2005 side 1 Indholdsfortegnelse Kort oversigt over dgn2osg... 3 Systemkrav... 3 Funktionalitet...4 Geometri...4 Materialer...

Læs mere

TeamShare 2.1 Versionsnoter Oktober 2009

TeamShare 2.1 Versionsnoter Oktober 2009 TeamShare 2.1 Versionsnoter Oktober 2009 TeamShare version 2.1.292 Denne version af TeamShare har fået mange nye funktioner, samt forbedringer på eksisterende. Hver ny feature er gennemgået i hvert sit

Læs mere

HELLO INSTALLATIONS GUIDE - DANSK RACKPEOPLE

HELLO INSTALLATIONS GUIDE - DANSK RACKPEOPLE HELLO INSTALLATIONS GUIDE - DANSK RACKPEOPLE 1 Tekniske Krav 1.1 Hardware krav: En skærm gerne med touch Hvis skærmen ikke har touch, skal du bruge et tastatur og en mus Webcam Gerne i HD En ekstern lydenhed

Læs mere

BACK-END OG DATA: ADMINISTRATION HVAD ER DE NYE MULIGHEDER MED VERSION 7.1? STEFFEN BILLE RANNES, 4. FEBRUAR 2015

BACK-END OG DATA: ADMINISTRATION HVAD ER DE NYE MULIGHEDER MED VERSION 7.1? STEFFEN BILLE RANNES, 4. FEBRUAR 2015 BACK-END OG DATA: ADMINISTRATION HVAD ER DE NYE MULIGHEDER MED VERSION 7.1? STEFFEN BILLE RANNES, 4. FEBRUAR 2015 SAS VISUAL ANALYTICS 7.1 ADMINISTRATOR Mulighed for at udføre handlinger på flere servere

Læs mere

MicroStation Workshop

MicroStation Workshop MicroStation Workshop W3 - Annotation Scale Tine Lai Andersen, LEARNing Consultant & Tom Stogdill, LEARNing Consultant Bentley Systems, Incorporated 685 Stockton Drive Exton, PA 19341 www.bentley.com Læringsmål...

Læs mere

Filr: Næste generation af Fildeling. Flemming Steensgaard fsteensgaard@novell.com

Filr: Næste generation af Fildeling. Flemming Steensgaard fsteensgaard@novell.com Filr: Næste generation af Fildeling Flemming Steensgaard fsteensgaard@novell.com Filr Infrastruktur CIFS, NCP Eksterne, uden for Firewall HTTPS Filr Appliance: Validering edir og/eller AD NCP, CIFS, HTTPS

Læs mere

TeamShare 3.0 Forbedringer til TeamShare Outlook

TeamShare 3.0 Forbedringer til TeamShare Outlook TeamShare 3.0 Forbedringer til TeamShare Outlook Kære TeamShare bruger, I min løbende orientering om alle de nye ting der kommer i TeamShare 3.0, vil jeg her give en beskrivelse af de forbedringer vi laver

Læs mere

Sporbarhed og Rapportering i Quality Center. Kim Stenbo Nielsen NNIT Application Management Services

Sporbarhed og Rapportering i Quality Center. Kim Stenbo Nielsen NNIT Application Management Services Sporbarhed og Rapportering i Quality Center Kim Stenbo Nielsen NNIT Application Management Services Indhold INTRODUKTION Hvem er jeg Hvad vil jeg fortælle om QC std. rapporteringsfaciliteter EXCEL RAPPORTER

Læs mere

Quick Guide for Mobil Reception (Omhandler mobil reception også kaldet isymphony)

Quick Guide for Mobil Reception (Omhandler mobil reception også kaldet isymphony) Quick Guide for Mobil Reception (Omhandler mobil reception også kaldet isymphony) Generelt Mobil Reception er et værktøj som bruges til at overvåge medarbejdere, kø er og meget andet samt styre dit omstillingsanlæg

Læs mere

Opret ODBC datakilde Vejledning

Opret ODBC datakilde Vejledning Vejledning V. 1 APRIL 2011 FOR KUNDESERVICE Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Formål... 3 1.2 Målgruppe... 3 1.3 Krav... 3 2 Opret ODBC Datakilde (Open Database Connectivity)... 3 2.1 Forbindelse

Læs mere

Workshop W2 Tasks og Templates

Workshop W2 Tasks og Templates Workshop W2 Tasks og Templates FØR I BEGYNDER......1 TEMPLATES...2 Øvelse template til alm. attributter...2 Øvelse Skraverings template...4 Øvelse pattern template (skravering med celler)...5 Øvelse Celle

Læs mere

Bentleyuser.dk Årsmøde 2011 Nordic Civil 2011

Bentleyuser.dk Årsmøde 2011 Nordic Civil 2011 Bentleyuser.dk Årsmøde 2011 Nordic Civil 2011 14.-16. November 2011, Munkebjerg Hotel, Vejle Workshop W1 & W3 Hands-on workshop MicroStation (SELECTSeries 3) Beta 2 Underviser: Tine Lai Andersen, Bentley

Læs mere

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15.12

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15.12 Installation og Drift Aplanner for Windows Systemer Version 8.15.12 Aplanner for Windows løsninger Anbefalet driftsopsætning Cloud løsning med database hos PlanAHead Alle brugere, der administrer vagtplaner

Læs mere

LaserNet v6.6 Release Nyhedsbrev

LaserNet v6.6 Release Nyhedsbrev LaserNet v6.6 Release Nyhedsbrev NY Input Management-Løsning! Indhold: LaserNet v6.6 LaserNet Webinars NY LaserNet Input Management-løsning Nyt Produkt: LaserNet Client Nye Features & Functions Ny medarbejder

Læs mere

NN Markedsdata. Til. Microsoft Dynamics CRM 2011 Installations guide

NN Markedsdata. Til. Microsoft Dynamics CRM 2011 Installations guide NN Markedsdata Til Microsoft Dynamics CRM 2011 Installations guide Installation Denne guide gå installationen af NN Markedsdata til Microsoft Dynamics CRM 2011 igennem punkt for punkt. Efter du har downloaded

Læs mere

PID2000 Archive Service

PID2000 Archive Service PROLON CONTROL SYSTEMS Herstedvesterstræde 56 DK-2620 Albertslund Danmark Tlf.: (+45) 43620625 Fax: (+45) 43623125 PID2000 Archive Service Bruger vejledning Juni 2002 Denne manual beskriver brugen af softwaren

Læs mere

Optimér din forretning med Master Data Management til Microsoft Dynamics AX

Optimér din forretning med Master Data Management til Microsoft Dynamics AX INDLÆG 13 DYNAMICS AX Optimér din forretning med Master Data Management til Microsoft Dynamics AX Jan Irring Larsen 04.11.2015 CGI Group Inc. 2015 Jan Irring Larsen Uddannelse Rolle Certificeringer Civilingeniør

Læs mere

Enterprise Search fra Microsoft

Enterprise Search fra Microsoft Enterprise Search fra Microsoft Sådan kommer du i gang med search i Microsoft SharePoint Server 2007 Simon Tange Mortensen Solution Sales Specialist Microsoft Danmark simontm@microsoft.com Flere grænseflader

Læs mere

MapInfo Professional v11.0 & The MapInfo Location Intelligence Suite MapInfo Netværksmøder

MapInfo Professional v11.0 & The MapInfo Location Intelligence Suite MapInfo Netværksmøder MapInfo Professional v11.0 & The MapInfo Location Intelligence Suite MapInfo Netværksmøder Peter Horsbøll Møller, systems engineer Oktober 2011 Program MI Pro v11.0 overblik MI Pro Premium tjenester The

Læs mere

Bentleyuser.dk Årsmøde 2010 Nordic Civil 2010

Bentleyuser.dk Årsmøde 2010 Nordic Civil 2010 Bentleyuser.dk Årsmøde 2010 Nordic Civil 2010 8.-10. November 2010, Munkebjerg Hotel, Vejle MicroStation V8i tips and Tricks Indlægsholdere: John Frampton, Product manager MicroStation and PowerDraft,

Læs mere

10. Rapporter i BBR... 2

10. Rapporter i BBR... 2 Indholdsfortegnelse 10. Rapporter i BBR... 2 10.1 Reporting Services arkitektur...2 10.2 Reporting Services i Nyt BBR...3 10.3 Faste BBR rapporter...4 10.4 Selvgenerede BBR rapporter...5 10.5 BBR-Meddelelser...5

Læs mere

Telefon Allerød

Telefon Allerød Nyheder i Microsoft Dynamics NAV 2016 Microsoft har frigivet Microsoft Dynamics NAV 2016 den 5. oktober 2015. Den nye version rummer både ny funktionalitet og forbedringer. I dette factsheet nævner vi

Læs mere

ISA Server 2006 Del 5. Jesper Hanno Hansen Jphan@wmdata.dk

ISA Server 2006 Del 5. Jesper Hanno Hansen Jphan@wmdata.dk ISA Server 2006 Del 5 Jesper Hanno Hansen Jphan@wmdata.dk Agenda Overblik over sessionen Konfigurerer RDP publisering Konfigurerer Exchange Access (OWA, RPC http og EAS) Næste Webcast Overblik over sessionen

Læs mere

Hvor langt er vi nået med 3D PDF. Frank Møller Christensen. Bentleyuser.dk årsmøde Historik

Hvor langt er vi nået med 3D PDF. Frank Møller Christensen. Bentleyuser.dk årsmøde Historik Hvor langt er vi nået med 3D PDF Frank Møller Christensen Bentleyuser.dk årsmøde 11.11.2008 Hvor langt er vi nået med 3D PDF Historik 2008-11-11 2 1 Hvor langt er vi nået med 3D PDF U3D formatet 2008-11-11

Læs mere

Microsoft Dynamics CRM 2013

Microsoft Dynamics CRM 2013 Microsoft Dynamics CRM 2013 Dashboard, PowerPivot og PowerView CRM User Group Denmark www.easyconsult.dk Præsentation Henrik Jensen Microsoft Dynamics CRM-arkitekt hj@easyconsult.dk Arbejdet med CRM-systemer

Læs mere

FairSSL Fair priser fair support

FairSSL Fair priser fair support Small Business Server 2008 SSL certifikat administration Følgende vejledning beskriver hvordan man installere et certifikat på en SBS 2008 server. Ved bestilling af certifikater til Small Business Server

Læs mere

Applikations Virtualisering. Anders Keis Hansen Anders.keis.hansen@atea.dk

Applikations Virtualisering. Anders Keis Hansen Anders.keis.hansen@atea.dk Applikations Virtualisering Anders Keis Hansen Anders.keis.hansen@atea.dk Hvem er jeg Anders Keis Hansen Arbejder i Ateas konsulent afdeling Baggrund som System administrator, IT Arkitekt primært med fokus

Læs mere

GUIDE TIL CLOUD DRIVE

GUIDE TIL CLOUD DRIVE GUIDE TIL CLOUD DRIVE Dette er en guide du kan anvende til nemt at komme effektivt i gang med at anvende Cloud Drive Indholdsfortegnelse 1. Tilgængelige Cloud Drive klienter 2. Guide til Windows klienten

Læs mere

Opsætning af Backup. Hvis programmet registreres korrekt vises nedenstående skærmbillede. Genstart herefter programmet.

Opsætning af Backup. Hvis programmet registreres korrekt vises nedenstående skærmbillede. Genstart herefter programmet. Opsætning af Backup Dette er en guide til opsætning af backup med Octopus File Synchronizer. Det første der skal ske er, at programmet skal registreres (programmet kan dog bruges i 30 dage, hvis det ikke

Læs mere

Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2007

Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2007 Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2007 Sådan opsættes Outlook 2007 til Hosted Exchange 2007. Opdateret 29. december 2010 Indhold 1 Indledning... 2 2 Outlook 2007 klienten... 2 3 Automatisk opsætning

Læs mere

Nyheder fra Adobe - og lidt til...

Nyheder fra Adobe - og lidt til... Nyheder fra Adobe - og lidt til... Per Haslev Territory Account Manager Adobe Systems Danmark per.haslev@adobe.com 1 AGENDA Adobe Acrobat 8 Adobe løsninger tilknyttet PDF Lidt praktiske eksempler - komprimering

Læs mere

På dette årsmøde er der over 35 sessioner omkring ProjectWise, så jeg kommer ikke til at nå dem alle.

På dette årsmøde er der over 35 sessioner omkring ProjectWise, så jeg kommer ikke til at nå dem alle. Rejserapport, BE 2011 Philadelphia Denne rejserapport vil indeholde informationer relevant for Datamanegement SIG en. Under en sådan konference får man en masse information, og det vil ikke være muligt

Læs mere

Udfordringer og løsninger. ved anvendelse af Bentley Map og Geospatial Administrator til landmåling

Udfordringer og løsninger. ved anvendelse af Bentley Map og Geospatial Administrator til landmåling Udfordringer og løsninger ved anvendelse af Bentley Map og Geospatial Administrator til landmåling Anders Sorgenfri Jensen Landinspektør / systemudvikler CAD-afdeling (?) Baggrund Aldrende produktionssystem

Læs mere

Installation og ibrugtagning af Geomagic Alibre Vault

Installation og ibrugtagning af Geomagic Alibre Vault Karl Lausten Bright Ideas Tlf.:+45 98 62 28 37 Mejsevej 8 Email: klausten@bright-ideas.dk DK-9600 Aars www.bright-ideas.dk CVR 26 85 59 69 12.02.2014 Installation og ibrugtagning af Geomagic Alibre Vault

Læs mere

Ruko SmartAir. Updater installation

Ruko SmartAir. Updater installation Ruko SmartAir Updater installation Introduktion. Updateren er en speciel enhed som giver os mulighed for at tilføje, læse og skrive funktioner i en offline installation. Med læse og skrive funktionen kan

Læs mere

Forberedelser på klient PCer til EASY-A Webforms

Forberedelser på klient PCer til EASY-A Webforms Forberedelser på klient PCer til EASY-A Webforms 25-02-2008 EN/TUK v. 1 1 Indhold 1. Forudsætninger i vejledningen... 3 2. Webbrowser... 3 2.1 Opsætning i Internet Explorer... 3 Internet Explorer V6 Engelsk:...

Læs mere

Microsoft Project 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi har lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere.

Microsoft Project 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi har lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere. Startvejledning Microsoft Project 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi har lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere. Værktøjslinjen Hurtig adgang Tilpasse dette område så dine

Læs mere

10 gode grunde. - derfor skal du vælge Office365

10 gode grunde. - derfor skal du vælge Office365 10 gode grunde - derfor skal du vælge Office365 1. Bedre samarbejde på tværs af lokationer En stor del af arbejdsstyrken tilbringer i dag langt mere tid væk fra deres kontor end hidtil. Dine ansatte kan

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

EasyIQ ConnectAnywhere Release note

EasyIQ ConnectAnywhere Release note EasyIQ ConnectAnywhere Release note Version 2.4 Der er over det sidste år lavet en lang række forbedringer, tiltag og fejlrettelser. Ændringer til forudsætningerne: o Klienten skal ved førstegangs login

Læs mere

WINDCHILL SOM BRUGER. Birgitte Bredahl Sørensen, Econocap. PTC/User 2017

WINDCHILL SOM BRUGER. Birgitte Bredahl Sørensen, Econocap. PTC/User 2017 WINDCHILL SOM BRUGER Birgitte Bredahl Sørensen, Econocap Agenda 1. Kan datahåndtering bliver en leg? 2. Bag om CAD Datamanagment 3. Tilpasning af brugeroplevelsen 4. Emnehåndtering i workspace 5. Windchill

Læs mere

EasyIQ Opdatering 5.2.3 -> 5.4.0

EasyIQ Opdatering 5.2.3 -> 5.4.0 EasyIQ Opdatering 5.2.3 -> 5.4.0 Kunde: Forfatter: Thomas W. Yde Systemtech A/S Side: 1 af 17 1 Indholdsfortegnelse 2 GENERELT OMKRING FORUDSÆTNINGEN OG OPDATERINGS FORLØBET... 3 2.1 FORUDSÆTNINGER...

Læs mere

Quick Guide. Version 0.9

Quick Guide. Version 0.9 as MobileCTIvrAgent Quick Guide Version 0.9 Indhold Introduktion... 2 Installation og Start-Up... 2 Brugergrænse flade... 3 Konfiguration... 5 Standard indstillinger... 5 MobileIVR indstillinger... 6 Line

Læs mere

FairSSL Fair priser fair support

FairSSL Fair priser fair support Small Business Server 2011 SSL certifikat administration Følgende vejledning beskriver hvordan man installere et certifikat på en SBS 2011 server. Ved bestilling af certifikater til Small Business Server

Læs mere

Projektopgave Operativsystemer I

Projektopgave Operativsystemer I Velkommen til projekt på Data faget 6222 Operativsystemer I! Udarbejdet af: Anders Dahl Valgreen, mail adva@mercantec.dk, mobil 23 43 41 30 I dette projekt skal din gruppe i tæt samarbejde med resten af

Læs mere

NT PDC Udarbejdet af Kenneth Dalbjerg

NT PDC Udarbejdet af Kenneth Dalbjerg NT PDC Udarbejdet af Kenneth Dalbjerg Titelblad Denne rapport er udarbejdet af Kenneth Dalbjerg, med det formål at lære noget omkring, NT PDC Server. Side 2 af 13 Indholdsfortegnelse Forside Titelblad

Læs mere

Advanced Word Template Brugermanual

Advanced Word Template Brugermanual Advanced Word Template Brugermanual Forord: Advanced Word Template er et værktøj, der anvendes sammen med Microsoft Word til at opbygge ensartet beskrivelser på en mere intelligent måde end Copy and Paste

Læs mere

Pinpoint Tips & Tricks

Pinpoint Tips & Tricks Pinpoint Tips & Tricks En online markedsplads for Microsoft partnere til at vise deres løsninger og services, baseret på Microsoft teknologi. Agenda Hvad for du ud af Pinpoint Maksimer din synlighed på

Læs mere

Installationsguide IBM Tivoli Storage Manager for Databases Data Protection for Microsoft SQL Server

Installationsguide IBM Tivoli Storage Manager for Databases Data Protection for Microsoft SQL Server Installationsguide IBM Tivoli Storage Manager for Databases Data Protection for Microsoft SQL Server Side 1 af 20 INSTALLATIONSGUIDE 1 1 FORORD 3 2 OPRET NODEN I NETGROUP PORTAL. 4 3 KLIENTSOFTWARE 5 3.1

Læs mere

Hvad er Input Management?

Hvad er Input Management? XP Input Management 2 Hvad er Input Management? På jævnt dansk betyder Input Management indsamling, håndtering og lagring af papirdokumenter. Det omfatter alle typer dokumenter, som f.eks. breve fra kunder

Læs mere

Saved Views hvad kan vi bruge dem til?

Saved Views hvad kan vi bruge dem til? Saved Views hvad kan vi bruge dem til? Bentleyuser.dk årsmøde 2011 Tine Lai Andersen, Consultant, Bentley Scandinavia Hvad er et saved view? Level display indstillinger for den aktive model Level display

Læs mere

MapInfo Professional v11.0 & v11.0.3 Februar 2012

MapInfo Professional v11.0 & v11.0.3 Februar 2012 MapInfo Professional v11.0 & v11.0.3 Februar 2012 Peter Horsbøll Møller, Systems Engineer Pitney Bowes Software MapInfo for Windows MapInfo Professional Start på Microsoft.NET integration Investeringer

Læs mere

Quick Guide. Version 0.9

Quick Guide. Version 0.9 as MobileCTIvrAgent Quick Guide Version 0.9 Indhold Introduktion... 2 Installation og Start-Up... 2 Brugergrænse flade... 3 Konfiguration... 5 Standard indstillinger... 5 MobileIVR indstillinger... 6 Line

Læs mere

Hosted CRM Outlook client connector setup guide. Date: Version: 1. Author: anb. Target Level: Customer. Target Audience: End User

Hosted CRM Outlook client connector setup guide. Date: Version: 1. Author: anb. Target Level: Customer. Target Audience: End User Hosted CRM 2011 Outlook client connector setup guide Date: 2011-06-29 Version: 1 Author: anb Target Level: Customer Target Audience: End User Language: da-dk Page 1 of 16 LEGAL INFORMATION Copyright 2011

Læs mere

GEONIS Vand. fact sheet. Planlæg, dokumentér og vedligehold

GEONIS Vand. fact sheet. Planlæg, dokumentér og vedligehold JUNE 2015 Planlæg, dokumentér og vedligehold er en effektiv fagspecialist løsning for planlægning, dokumentation og vedligeholdelse af et vand forsyningssystem. Data model supportere en række nationale

Læs mere

Hosted CRM Outlook client connector setup guide. Date: Version: 1. Author: anb. Target Level: Customer. Target Audience: End User

Hosted CRM Outlook client connector setup guide. Date: Version: 1. Author: anb. Target Level: Customer. Target Audience: End User Hosted CRM 2011 Outlook client connector setup guide Date: 2011-09-08 Version: 1 Author: anb Target Level: Customer Target Audience: End User Language: da-dk Page 1 of 19 LEGAL INFORMATION Copyright 2011

Læs mere

Det Naturvidenskabelige Fakultet. Introduktion til Blackboard (Øvelser) Naturvidenskabeligt Projekt 2006 Prøv at forske

Det Naturvidenskabelige Fakultet. Introduktion til Blackboard (Øvelser) Naturvidenskabeligt Projekt 2006 Prøv at forske Det Naturvidenskabelige Fakultet Introduktion til Blackboard (Øvelser) Naturvidenskabeligt Projekt 2006 Prøv at forske Indholdsfortegnelse Introduktion til Blackboard Content System...3 Øvelse 01 individuel:

Læs mere

Succes med intranet til Office 365. Den 13. august 2014 Webtop A/S s. 1

Succes med intranet til Office 365. Den 13. august 2014 Webtop A/S s. 1 Succes med intranet til Office 365 Webtop A/S s. 1 Hvem er jeg https://twitter.com/jeslas http://www.linkedin.com/in/jesslassen Webtop A/S s. 2 Hvad er Office 365 Office pakken (Word, Excel..) Skyudgaver

Læs mere

APPLIKATIONSARKITEKTUR ERP INFRASTRUKTUR. EG Copyright

APPLIKATIONSARKITEKTUR ERP INFRASTRUKTUR. EG Copyright APPLIKATIONSARKITEKTUR ERP INFRASTRUKTUR EG Copyright Infrastruktur er mere end nogle servere... Den Mentale Infrastruktur Den Fysiske Infrastruktur Den Mentale Infrastruktur Vi vil jo gerne have vores

Læs mere

Workshop G4 MicroStation V8 XM edtion nye værktøjer 2

Workshop G4 MicroStation V8 XM edtion nye værktøjer 2 Workshop G4 MicroStation V8 XM edtion nye værktøjer 2 FØR I BEGYNDER......1 ACCUDRAW...2 ROTATE VIEW...2 ROTATE ELEMENT...2 ANDRE NYE ACCUDRAW SHORTCUTS...2 SHORTCUTS...3 DE VIGTIGSTE...3 CTRL OG EN FUNKTIONSTAST

Læs mere

Mobile løsninger til salg, service og flådestyring. Jens Davidsen CEO WPA Mobile ApS.

Mobile løsninger til salg, service og flådestyring. Jens Davidsen CEO WPA Mobile ApS. Mobile løsninger til salg, service og flådestyring Jens Davidsen CEO WPA Mobile ApS. Indhold Historien Teknik Fordele Produkt Erfaringer Prisen Introduktion Historien Microsoft Lande / sprog Kunder DONG

Læs mere

Gem dine dokumenter i BON s Content Management System (CMS)

Gem dine dokumenter i BON s Content Management System (CMS) 24. august 2007 Gem dine dokumenter i BON s Content Management System (CMS) INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 2 2. Se indholdet i dit Content Management System... 3 3. Tilgå dokumenterne i My Content

Læs mere

AutoPilot dage. Mdoc okumenthåndtering til byggeriet. Stig Nylandsted Larsen, snl@nti.dk Lars Kanneworff lk@nti.dk NTI CADcenter A/S T: 70101400

AutoPilot dage. Mdoc okumenthåndtering til byggeriet. Stig Nylandsted Larsen, snl@nti.dk Lars Kanneworff lk@nti.dk NTI CADcenter A/S T: 70101400 Mdoc okumenthåndtering til byggeriet AutoPilot dage Stig Nylandsted Larsen, snl@nti.dk Lars Kanneworff lk@nti.dk NTI CADcenter A/S T: 70101400 NTI CADcenter A/S Stiftet i 1945 - udvikling af tegnemaskiner

Læs mere

SQL ny front-end

SQL ny front-end SQL 2016 - ny front-end Overblik De største nyheder i SQL Server 2016 finder vi på front-enden, hvor en helt ny og redesignet rapporteringsplatform i Reporting Services er den fremadrettede grundstamme

Læs mere

Nyt i Microsoft Dynamics NAV 2017

Nyt i Microsoft Dynamics NAV 2017 Nyt i Microsoft Dynamics NAV 2017 Microsoft Dynamics NAV 2017 er en brugervenlig virksomhedsløsning fra Microsoft, som er nem at implementere og styrker dine forretningsambitioner. Nyt i Microsoft Dynamics

Læs mere

Oprettelse af Titelblok i Capture og Capture CIS

Oprettelse af Titelblok i Capture og Capture CIS e-service Titelblok i OrCAD Capture og Capture CIS Side 1 af 11 Oprettelse af Titelblok i Capture og Capture CIS Note skrevet af : Nordcad Systems Technical Support Revision : April 2003, Release 14.2/9.2.3,

Læs mere

START FINDES DER EN LØSNING TIL MIN VIRKSOMHED HOS HANS TØRSLEFF MANAGEMENT SYSTEMS? Har du brug for et enkelt system til timeregistrering?

START FINDES DER EN LØSNING TIL MIN VIRKSOMHED HOS HANS TØRSLEFF MANAGEMENT SYSTEMS? Har du brug for et enkelt system til timeregistrering? FINDES DER EN LØSNING TIL MIN VIRKSOMHED HOS HANS TØRSLEFF MANAGEMENT SYSTEMS? START Har du brug for et enkelt system til timeregistrering? Er det ultravigtigt at beskytte dine data? Har du brug for at

Læs mere

Workshop G3 MicroStation V8 XM edtion nye værktøjer 1

Workshop G3 MicroStation V8 XM edtion nye værktøjer 1 Workshop G3 MicroStation V8 XM edtion nye værktøjer 1 FØR I BEGYNDER......1 ELEMENT SELECTION...2 TEGNEVÆRKTØJER...4 ARRAY / ALONG ELEMENT...4 STRETCH...6 MOVE TO CONTACT...7 BREAK ELEMENT...8 COPY FENCE

Læs mere

Printer Administrations Løsninger. Til enkel, centraliseret styring af printere og multifunktionelle enheder

Printer Administrations Løsninger. Til enkel, centraliseret styring af printere og multifunktionelle enheder Printer Administrations Løsninger Printer Administrations Løsninger Til enkel, centraliseret styring af printere og multifunktionelle enheder STYR ARBEJDSGANGENE DEN NEMME MÅDE AT STYRE DINE PRINTERE OG

Læs mere

ARCHICAD PILOTPROJEKT: BELLAKARRERNE 1. oktober 2014 COBE & BIM Equity

ARCHICAD PILOTPROJEKT: BELLAKARRERNE 1. oktober 2014 COBE & BIM Equity ARCHICAD PILOTPROJEKT: BELLAKARRERNE 1. oktober 2014 COBE & BIM Equity 1.0 PROJEKT: BELLAKARREERNE, BYGGEFELT 5 & 8 Dette whitepaper beskriver metode og workflow for projektering af projektet med ArchiCAD

Læs mere

Projektoplæg - AMU kursus 44953 - Netteknik - Server - Videregående

Projektoplæg - AMU kursus 44953 - Netteknik - Server - Videregående Velkommen til projektforløbet på Netteknik - Server - Videregående! Udarbejdet af: Anders Dahl Valgreen, mail adva@mercantec.dk, mobil 23 43 41 30 I dette projekt skal din gruppe i tæt samarbejde med resten

Læs mere

Fold mulighederne ud med Microsoft Dynamics AX

Fold mulighederne ud med Microsoft Dynamics AX Fold mulighederne ud med Microsoft Dynamics AX På vores onlinebaserede webinarer kan du få overblik over de mest effektive tillægsløsninger til Dynamics AX og se, hvordan du optimerer din virksomheds forretningsgange

Læs mere

Delphi og Databaser for begyndere

Delphi og Databaser for begyndere Denne guide er oprindeligt udgivet på Eksperten.dk Delphi og Databaser for begyndere Denne artikel handler om hvordan man udnytter noget af det bedste i Delphi: Dets gode muligheder for integrering med

Læs mere

Softwareløsninger til dit netværk

Softwareløsninger til dit netværk www.draware.dk Softwareløsninger til dit netværk Overvågning Side 4 Analyse Side 11 Sikkerhed Side 14 Administration Side 21 Asset management Side 27 Dokumentation Side 30 Kundecitater Side 35 Bedre overblik

Læs mere