G4S ACADEMY NY STANDARDTYV

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "G4S ACADEMY NY STANDARDTYV"

Transkript

1 G4S ACADEMY NY STANDARDTYV VEJLEDNING VERSION

2 NY STANDARDTYV INFORMATION Denne vejledning er udarbejdet til hjælp for sikringsansvarlige og sikringsrådgivere med henblik på at skabe et større overblik over primært den nye EN 1627/1628/1629/1630 standard i relation til den gamle Standardtyvmetode. EN 1627/1628/1629/1630 standarderne anvendes til produkter og løsninger til skalsikring og cellesikring som døre, jalousier, vinduespartier, rullegitre og lignende. Vejledningen beskriver den nye standard. Supplerende kan du sammenligne den med den oprindelige Standardtyvmetode i vores Vejledning Sammenligningsnøgle Standarder på vores hjemmeside Vi beskriver også testmetode, værktøjer med mere. Vi håber, at vejledningen er en hjælp og vil fungere som en værktøjskasse for dig. Ellers er du altid velkommen til at kontakte os. INDHOLD God forklaring Standarder Værktøjer og godkendelse Standarder og tid Sikringsfilm og sikringsglas Låse Professionel Gennembrydningstid GOD FORKLARING Der er en årsag og en god forklaring på udfasning af Skafor standarden og Standardtyvmetoden. En vigtig årsag til at Standardtyvmetoden ophørte var, at standarden IKKE blev opdateret det vil sige, at de værktøjer man anvendte ved testen på Teknologisk Institut ikke blev ændret (stort set) gennem hele forløbet. Siden midten af 80 erne er der sket en del indenfor blandt andet batteridrevet håndværktøj. Det betyder kort sagt, at de produkter som oprindeligt blev testet i nogen udstrækning ikke kan modstå de værktøjer, som standardtyven anvender i dag. Det har man taget højde for i EN Vores overordnede konklusion er, at de nye EN standarder er super gode og kan anvendes i flere forskellige sammenhænge idet de blandt andet kan kombineres med andre test som brandtest, skudtest, eksplosionstest og lignende. Det giver langt flere muligheder for professionelle og gennemtestede løsninger end tidligere. STANDARDER Den nu nedlukkede Skafor standard - også kaldet Standardtyvmetoden - var en decideret human test, hvor man i stor udstrækning brugte testlederens erfaring. Eneste begrænsning var valg af værktøj, der var begrænset til en liste med 36 emner.

3 Alt på listen kunne kategoriseres som håndværktøj. Yderligere var der sat en begrænsning på størrelsen af værktøjet - maksimalt 500 mm længde og maksimalt 14,4 volt batteri på el-værktøj. Brug af 230 volt værktøj var ikke tilladt. Den samlede vægt af det anvendte værktøj måtte ikke overstige 15 kg. Ved EN standarden beskriver man i højere grad, hvordan der skal testes, og det er i dag den bedste standard, der findes. Og ved EN standarden er næsten alt værktøj tilladt hvilket er en af de helt store forskelle. I standarden er testen nøje beskrevet for at sikre ens resultater, uanset hvor eller hvem der udfører testen. For hvert trin på skalaen har man defineret, hvad der må anvendes af værktøj (se afsnit 3 værktøjer og godkendelse). På de lave trin er der mange begrænsninger og på de høje trin ganske få begrænsninger. For eksempel må der kun anvendes spark og træk fra angriber i 3 minutter for at opfylde Klasse RC 2. I Klasse RC 3 må der anvendes skruetrækker, kiler og tænger i 5 Når man kommer højere op på skalaen, så udvides mulighederne til at man i Klasse RC 5 kan benytte højtydende el-værktøj som for eksempel, men ikke udelukkende, boremaskine, bajonetsav og vinkelsliber med en skive på maksimalt 125 mm i diameter. Dette må ske i 10 Dette er værktøjer, der i større udstrækning afspejler virkelighedens indbrud og kriminalitet. Konklusionen er faktisk, at det er godt at vi får nogle mere tidssvarende standarder. Men indtil de er implementeret og forstået af alle parter i branchen er det desværre problematisk. VÆRKTØJER OG GODKENDELSE Produkterne testes efter EN standarderne 1627/1628/ 1629/1630 med nedenstående værktøjer. Klasse RC 1 Skal leve op til beskrevne fysiske krav. Der laves som udgangspunkt ingen test. Klasse RC 2 Sikring mod fysisk tryk (eksempelvis spark) samt enkle værktøjer som skruetrækker og koben. Klasse RC 3 Som ovenstående, men der anvendes flere varianter af de enkelte værktøjer. Klasse RC 4 Som ovenstående, men der anvendes også sav, hammer, økse, mejsel og batteridrevet boremaskine. Klasse RC 5 Som ovenstående, men der anvendes også 230 volt elektrisk værktøj som boremaskine, jig (stiksav), bajonetsav og vinkelsliber max. 125mm skive. Klasse RC 6 Som ovenstående, men der anvendes også kraftigt 230 volt elektrisk værktøj. Vinkelsliber max. 250mm skive. Produkter der testes efter EN standarderne 1627/1628/1629/1630 består, hvis de ikke fysisk er åbnet, eller det ikke er lykkedes at lave større åbninger end Ø350mm, 400x250mm (rektangel) eller 400x300mm (elipse) indenfor gennembrudstiden (minimumskravet). STANDARDER OG TID De fire underordnede standarder kan beskrive kortfattet således: EN 1627 Beskrivelse af krav og klassifikationssystemet. EN 1628 Prøvningsmetode til bestemmelse af modstandsevne ved statisk belastning. EN 1629 Prøvningsmetode til bestemmelse af modstandsevne ved dynamisk belastning. EN 1630 Prøvningsmetode til bestemmelse af modstandsevne mod manuelle indbrudsforsøg.

4 Man arbejder med to begreber under testen, idet man skelner mellem samlet tid og angrebstid for at give testpersonen mulighed for at holde pause, for at hvile sig og gennemtænke næste skridt i testen. Eksempler: Klasse RC 2 Samlet testtid 15 Gennembrydningstid 3 Klasse RC 3 Samlet testtid 20 Gennembrydningstid 5 Klasse RC 4 Samlet testtid 30 Gennembrydningstid 10 Klasse RC 5 Samlet testtid 40 Gennembrydningstid 15 Klasse RC 6 Samlet testtid 50 Gennembrydningstid 20 Forsikring & Pension har pr. 1.juli 2016 meddelt, at Klasse RC 4 efter svarer til Skafor Rød hovedgruppe 1 (oprindeligt var F&P s vurdering RC5). SIKRINGSFILM OG SIKRINGSGLAS Glas, film og polycarbonat testes efter EN 356 og klassificeres P1A, P2A P3A, P4A og P5A testes udelukkende med en faldtest med en stålkugle. Det er ikke umiddelbart sådan man ser indbrud i den virkelige verden. Glas og Hammerglass testet i P6B, P7B og P8B testes med økse. Testen sker således: P1A (glas og sikringsfilm) 3 x stålkugle droptest fra 1,5 meter. P2A (glas og sikringsfilm) 3 x stålkugle droptest fra 3,0 meter. P3A (glas) 3 x stålkugle droptest fra 6,0 meter. P4A (glas) 3 x stålkugle droptest fra 9,0 meter. P5A (glas) 3x3 x stålkugle droptest fra 9,0 meter. P6B (glas og Hammerglass) 31 til 50 økseangreb. P7B (glas og Hammerglass) 51 til 70 økseangreb. P8B (glas og Hammerglass) Mere end 71 økseangreb. I vores optik betyder det, at glas klassificeret under P6B oftest reelt ikke bør anvendes til indbrudssikring. Ingen af de testmetoder der anvendes efter EN 356 (sikringsglas, sikringsfilm og polycarbonat) afspejler i vores optik den risiko, der kan være med glas. Typisk er genstande i eksempelvis udstillingsvinduer små og det, i kombination med effekten fra en batteridrevet boremaskine med et godt kopbor eller en batteridrevet stiksav medfører, at den realistiske gennembrydningstid er lavere end ovenstående.

5 LÅSE EN standarderne for mekaniske låse kan groft sagt deles op i to: Test af låsekasser efter EN og test af låsecylinder efter EN Det er komplekse standarder, da den samlede lås består af flere elementer som kan være testet som individuelle dele. Og du skal være opmærksom på, at der ikke er medtaget dirkning og manipulation i EN standarden for låse. Men i relation til den gamle Standardtyvmetode giver de nye standarder større mulighed for aflåsning med godkendte adgangskontrolløsninger. Disse løsninger kan give flere adgangsmuligheder som tidsforsinkelse, dobbelt kode (så to personer kan være tilstede ved åbningen) og lignende. Du kan se en sammenligning af de forskellige låsetyper i et skema i vores vejledning Sammenligningsnøgle Standarder. PROFESSIONEL GENNEMBRYDNINGSTID Vi har analyseret standarderne (og en del andre EN standarder) og har, for bedre at kunne lave sammenligninger mellem de forskellige produkttyper, udviklet begrebet EPG - Estimeret Professionel Gennembrydningstid. Det er den tid, vi mener et succesfyldt indbrud reelt vil tage med de værktøjer, der reelt anvendes af de kriminelle. Det er dermed den tid, man skal have med i betragtningerne, når man sammensætter den komplette sikringsløsning på den mest optimale måde for at forebygge kriminalitet og imødekomme risici og trusler. Når vi taler skalsikring og cellesikring har man historisk set primært arbejdet med konstruktioner testet efter den oprindelige Standardtyvmetode og klassificeret i Hovedgruppe 1. Det betød at minimumskravet til produktet var, at det skulle forhindre gennembrydning på henholdsvis 7 til 10 minutter i Blå hovedgruppe 1 og mere end 10 minutter gennembrydningstid i Rød hovedgruppe 1. Men som nævnt et par gange tidligere har værktøjsudviklingen været markant de sidste 10 år. Vi har selvfølgelig lavet supplerende test med nogle af disse nye værktøjer. Konklusionen er desværre, at selv de stærkeste konstruktioner har vanskeligt ved at modstå angreb med kopbor, stiksave og fræsebor. Vi taler om EPG på omkring 2 minutter ved professionelle angreb. Derfor bør skalsikring og cellesikring som med al anden sikring - ALTID indgå som et element i det samlede sikringskoncept og ikke stå alene. Du kan læse mere om sikringskoncepter i vores vejledning Sikringsstrategi MAMUTE.

6 G4S ACADEMY CONSULTING, EDUCATION & INFORMATION G4S er verdens og Danmarks største sikringsvirksomhed med mere end 100 års erfaring. Vi deler ud af vores viden gennem G4S Academy. Formålet er, at etablere partnerskab med vores kunder med henblik på at optimere den samlede forebyggelse via et tæt samarbejde og vidensdeling. Vi modtager meget gerne kommentarer og ideer med mere, så vi kan videreudvikle vores materialer og sikre, at de er så brugbare som muligt fremadrettet. OPDATERINGER Du kan gratis få tilsendt opdateringer til materialerne ved at kontakte G4S Academy. Vi opdaterer, når der er et behov, og du vil kunne se et versionsnummer på forsiden. ANSVAR OG FORBEHOLD FOR TRYKFEJL G4S Academy påtager sig intet sikringsansvar i forbindelse med materialerne. Materialerne er udarbejdet som et projekt blandt flere interessenter, hvorfor G4S Academy ikke kan påtage sig det fulde ansvar. STANDARDER De fleste professionelle sikringsprodukter testes efter internationale standarder, hvilket er optimalt for brugere og leverandører samt rådgivere, da man dermed reelt kan sammenligne produkter. G4S Academy laver oversigter over de standarder, som vi primært anvender. TESTEDE PRODUKTER & ISO CERTIFICERING Vi anbefaler altid produkter, der er testet og klassificeret i den udstrækning, at det er teknisk muligt, og der reelt findes standarder. ANDRE MATERIALER, EVENTS, SEMINARER OG KURSER Vi udarbejder løbende nye materialer. Du kan få et overblik på KONTAKT Du er altid velkommen til at kontakte os for yderligere information på telefon , eller sende en mail til academy@dk.g4s.com. TILMELD DIG NYHEDSBREV Send SMS med G4S til 1980 og modtag vores G4S Academy nyhedsbreve. Eftertryk tilladt med kildeangive

G4S ACADEMY INDBRUDSSIKRE GLASMONTRER & MONTRERUM

G4S ACADEMY INDBRUDSSIKRE GLASMONTRER & MONTRERUM G4S ACADEMY INDBRUDSSIKRE GLASMONTRER & MONTRERUM VEJLEDNING VERSION 161031 INDBRUDSSIKRE GLASMONTRER INFORMATION Denne vejledning er udarbejdet til hjælp for museumsfolk, arkitekter, konservatorer, udstillingsdesignere,

Læs mere

G4S ACADEMY SKUDHÆMMENDE LØSNINGER

G4S ACADEMY SKUDHÆMMENDE LØSNINGER G4S ACADEMY SKUDHÆMMENDE LØSNINGER VEJLEDNING VERSION 160811 SKUDHÆMMENDE LØSNINGER INFORMATION Når man skal arbejde professionelt med skudsikring skal man være opmærksom på en lang række forhold. Man

Læs mere

G4S ACADEMY FORHOLDSORDRER TIL KONTROLCENTRALER

G4S ACADEMY FORHOLDSORDRER TIL KONTROLCENTRALER G4S ACADEMY FORHOLDSORDRER TIL KONTROLCENTRALER VEJLEDNING VERSION 160815 FORHOLDSORDRER TIL KONTROLCENTRALER INFORMATION Denne vejledning er skrevet til brugere/ejere af AIA-anlæg (Automatisk Indbruds

Læs mere

G4S ACADEMY SIKRINGSANALYSEMODEL MAMUTE

G4S ACADEMY SIKRINGSANALYSEMODEL MAMUTE G4S ACADEMY SIKRINGSANALYSEMODEL MAMUTE VEJLEDNING VERSION 161031 G4S MAMUTE INFORMATION Denne vejledning tager udgangspunkt i de overvejelser, vi som professionelle fagfolk automatisk gør, når vi arbejder

Læs mere

BOKSRUM & BOKSDØRE. Vejledning, Version For sikringsansvarlige, sikringsrådgivere og andre

BOKSRUM & BOKSDØRE. Vejledning, Version For sikringsansvarlige, sikringsrådgivere og andre BOKSRUM & BOKSDØRE Vejledning, Version 160110 For sikringsansvarlige, sikringsrådgivere og andre Introduktion Når man skal vælge boksrum og boksdør, skal man indledningsvis vurdere, hvad man vil sikre,

Læs mere

G4S ACADEMY EKSPLOSIONSSIKRING

G4S ACADEMY EKSPLOSIONSSIKRING G4S ACADEMY EKSPLOSIONSSIKRING VEJLEDNING VERSION 160809 EKSPLOSIONSSIKRING INFORMATION De seneste 10-15 år er der gentagne gange blevet advaret fra efterretningstjenesterne om en øget fokus på Danmark

Læs mere

G4S ACADEMY KROPSBÅRNE KAMERAER

G4S ACADEMY KROPSBÅRNE KAMERAER G4S ACADEMY KROPSBÅRNE KAMERAER VEJLEDNING VERSION 160816 KROPSBÅRNE KAMEAER INFORMATION Et kropsbåret kamera er et kamera, som følger en person. Kan bæres på torso, hoved eller som brille. Benævnes både

Læs mere

G4S ACADEMY SAMMENLIGNINGSNØGLE STANDARDER

G4S ACADEMY SAMMENLIGNINGSNØGLE STANDARDER G4S ACADEMY SAMMENLIGNINGSNØGLE STANDARDER RAMBUKSIKRING SKAL OG CELLESIKRING DØRE, JALOUSIER & VINDUER SKAL OG CELLESIKRING BYGNINGSDELE SKAL OG CELLESIKRING GLAS, HAMMERGLASS & FILM SAMLEDE LÅSEENHEDER

Læs mere

MARKEDSANALYSE OG ARTIKEL Afvikling af Skafor og Standardtyvmetoden. Markedsanalyse, Version 160124

MARKEDSANALYSE OG ARTIKEL Afvikling af Skafor og Standardtyvmetoden. Markedsanalyse, Version 160124 MARKEDSANALYSE OG ARTIKEL Afvikling af Skafor og Standardtyvmetoden Markedsanalyse, Version 160124 Introduktion I Danmark har vi siden 80 erne arbejdet med begrebet standardtyven en definition på en indbrudstyv

Læs mere

G4S ACADEMY SAMMENLIGNINGSNØGLE STANDARDER

G4S ACADEMY SAMMENLIGNINGSNØGLE STANDARDER G4S ACADEMY SAMMENLIGNINGSNØGLE STANDARDER RAMBUKSIKRING SKAL OG CELLESIKRING DØRE, JALOUSIER & VINDUER SKAL OG CELLESIKRING BYGNINGSDELE SKAL OG CELLESIKRING GLAS, HAMMERGLASS & FILM SAMLEDE LÅSEENHEDER

Læs mere

G4S ACADEMY ÅBNE KONTRA LUKKEDE SYSTEMER

G4S ACADEMY ÅBNE KONTRA LUKKEDE SYSTEMER G4S ACADEMY ÅBNE KONTRA LUKKEDE SYSTEMER VEJLEDNING VERSION 161031 ÅBNE KONTRA LUKKEDE SYSTEMER INFORMATION Når du skal købe et sikringsanlæg skal du huske, at det typisk er et langvarigt ejer- og partnerskab.

Læs mere

VÆRDIOPBEVARINGSENHEDER. Vejledning, Version For sikringsansvarlige, sikringsrådgivere og andre

VÆRDIOPBEVARINGSENHEDER. Vejledning, Version For sikringsansvarlige, sikringsrådgivere og andre VÆRDIOPBEVARINGSENHEDER Vejledning, Version 160110 For sikringsansvarlige, sikringsrådgivere og andre Introduktion Når man skal vælge pengeskab, skal man indledningsvis vurdere, hvad man vil sikre, og

Læs mere

G4S ACADEMY RAMBUKSIKRING OG TERRORSIKRING

G4S ACADEMY RAMBUKSIKRING OG TERRORSIKRING G4S ACADEMY RAMBUKSIKRING OG TERRORSIKRING VEJLEDNING VERSION 160815 RAMBUKSIKRING OG TERRORSIKRING INFORMATION Sikring mod gennembrydning af skallen på en bygning eller en perimeter der afgrænser et område

Læs mere

VEJLEDNING KØRETØJSSIKRING VAREVOGNE

VEJLEDNING KØRETØJSSIKRING VAREVOGNE VERSION 151001 VEJLEDNING KØRETØJSSIKRING VAREVOGNE HOWENI INSTITUTE SIDE 1 1. Introduktion Denne vejledning er udarbejdet med fokus på indbrudssikring, tyverisikring og røverisikring af primært varevogne

Læs mere

SAMMENLIGNINGSNØGLE STANDARDER

SAMMENLIGNINGSNØGLE STANDARDER Rambuksikring Skalsikring Aflukker Skalsikring Bygningsdele Skalsikring Glas, Hammerglass og Sikringsfilm Låse Hængelåse Boksrum og Boksdøre Værdiopbevaringsenheder Skudsikring Eksplosionssikring Shock

Læs mere

SAMMENLIGNINGSNØGLE STANDARDER

SAMMENLIGNINGSNØGLE STANDARDER Rambuksikring Skal og Cellesikring Døre, Jalousier og Vinduer Skal og Cellesikring Bygningsdele Skal og Cellesikring Glas, Hammerglass og film Samlede Låseenheder Boksrum og Boksdøre Værdiopbevaringsenheder

Læs mere

G4S ACADEMY EDUCATION DAYS 2018 FREMTIDENS SIKRING

G4S ACADEMY EDUCATION DAYS 2018 FREMTIDENS SIKRING G4S ACADEMY EDUCATION DAYS 2018 FREMTIDENS SIKRING Fremtidens Sikring Sikkerhedsbranchen er inde i et paradigmeskifte, hvor teknologier der ikke eksisterede for få år siden, har skabt nye sikkerhedsmæssige

Læs mere

SAMMENLIGNINGSNØGLE STANDARDER

SAMMENLIGNINGSNØGLE STANDARDER RAMBUKSIKRING SKAL OG CELLESIKRING DØRE, JALOUSIER & VINDUER SKAL OG CELLESIKRING BYGNINGSDELE SKAL OG CELLESIKRING GLAS, HAMMERGLASS & FILM SAMLEDE LÅSEENHEDER BOKSRUM OG BOKSDØRE VÆRDIOPBEVARINGSENHEDER

Læs mere

Sikringskatalog. Kapitel 8. Gitre, porte og jalousier

Sikringskatalog. Kapitel 8. Gitre, porte og jalousier Forsikring & Pension Januar 2014 Sikringskatalog Kapitel 8 Gitre, porte og jalousier Forsikring & Pension Philip Heymans Allé 1 2900 Hellerup Tlf. 41 91 91 91 www.forsikringogpension.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

SIKRINGSSTRATEGI - SIKRINGSANALYSEMODEL MAMUTE TEAMHE

SIKRINGSSTRATEGI - SIKRINGSANALYSEMODEL MAMUTE TEAMHE SIKRINGSSTRATEGI - SIKRINGSANALYSEMODEL MAMUTE TEAMHE Vejledning, Version 160101 For sikringsansvarlige, sikringsrådgivere, sikringsbrugere og andre Introduktion Denne vejledning tager udgangspunkt i de

Læs mere

GUIDE Køretøjssikring

GUIDE Køretøjssikring GUIDE Køretøjssikring VERSION 140701 HOWENI EUROSAFE GUIDE - KØRETØJSSIKIRNG VERSION 140701 SIDE 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Opdateringer 1. Introduktion køretøjssikring 2. Sikringsstrategi

Læs mere

VEJLEDNING KØRETØJSSIKRING

VEJLEDNING KØRETØJSSIKRING EFTERTRYK TILLADT MED KILDEANGIVELSE VEJLEDNING KØRETØJSSIKRING Denne vejledning er udarbejdet af SEQUR med det formål at assistere og vejlede kunder og samarbejdspartnere i valg af sikringsløsninger.

Læs mere

Mekanisk Sikring. UDGANGSPUNKTET er MEKANISK SIKRING. Mekanisk Sikring

Mekanisk Sikring. UDGANGSPUNKTET er MEKANISK SIKRING. Mekanisk Sikring Mekanisk Sikring UDGANGSPUNKTET er MEKANISK SIKRING Mekanisk Sikring FYSISKE værn mod INDBRUD Mekaniske sikringsforanstaltninger er fysiske værn mod indbrud. Hvert år bliver der begået op mod 100.000 indbrud

Læs mere

INDBRUDSSIKRE GLASMONTRER OG MONTRERUM

INDBRUDSSIKRE GLASMONTRER OG MONTRERUM INDBRUDSSIKRE GLASMONTRER OG MONTRERUM Vejledning, Version 160315 For sikringsansvarlige og sikringsrådgivere, der arbejder med glasmontrer og udstillingsrum Introduktion Denne vejledning er udarbejdet

Læs mere

DOORS STÅLDØRE UKLASSIFICEREDE OG KLASSIFICEREDE LØSNINGER

DOORS STÅLDØRE UKLASSIFICEREDE OG KLASSIFICEREDE LØSNINGER DOORS STÅLDØRE UKLASSIFICEREDE OG KLASSIFICEREDE LØSNINGER 2016-1 1 STÅLDØRE FRA SAFCO DOORS LEVERANDØR AF UNIKKE LØSNINGER INDENFOR STÅLDØRE Hos Safco Doors har vi mere end 15 års erfaring i at levere

Læs mere

Simpelt tyveri eller Kode 12 angreb?

Simpelt tyveri eller Kode 12 angreb? Simpelt tyveri eller Kode 12 angreb? kopiering tilladt med kildeangivelse Network Indledning Langt de fleste låse i større etage- eller parcelhusbyggerier, er så nemme for indbrudstyve at åbne, at de reelt

Læs mere

VEJLEDNING KØRETØJSSIKRING VAREVOGNE

VEJLEDNING KØRETØJSSIKRING VAREVOGNE VERSION 151201 EFTERTRYK TILLADT MED KILDEANGIVELSE VEJLEDNING KØRETØJSSIKRING VAREVOGNE HOWENI INSTITUTE SIDE 1 - EFTERTRYK TILLADT MED KILDEANGIVELSE 1. INTRODUKTION Denne vejledning er udarbejdet med

Læs mere

EDUCATION DAYS FOR KUNDER OG SAMARBEJDSPARTNERE

EDUCATION DAYS FOR KUNDER OG SAMARBEJDSPARTNERE G4S ACADEMY EDUCATION DAYS FOR KUNDER OG SAMARBEJDSPARTNERE TILMELD DIG HER VERSION 170808 G4S ACADEMY G4S Academy er en tværorganisatorisk afdeling, der fokuserer på strategisk udvikling af relationer,

Læs mere

VEJLEDNING KØRETØJSSIKRING VAREVOGNE

VEJLEDNING KØRETØJSSIKRING VAREVOGNE VERSION 150101 VEJLEDNING KØRETØJSSIKRING VAREVOGNE HOWENI INSTITUTE SIDE 1 1. Introduktion Denne vejledning er udarbejdet af Howeni Institute med det formål at kunne assistere og vejlede kunder og samarbejdspartnere

Læs mere

SafeCoat Sikkerhedsfilm og Sikringsfilm

SafeCoat Sikkerhedsfilm og Sikringsfilm forvandler almindelige ruder til sikkerheds-, sikrings- og solbeskyttede ruder der afhængigt af film kan beskytte mod tyveri, indbrud, hærværk, glasskader, eksplosion, sol, ridser, indsyn og meget meget

Læs mere

Sammenligningsnøgle. De nordiske forsikringsforbunds sammenligning af tekniske specifikationer for produkter til mekanisk tyverisikring

Sammenligningsnøgle. De nordiske forsikringsforbunds sammenligning af tekniske specifikationer for produkter til mekanisk tyverisikring De nordiske forsikringsforbunds sammenligning af tekniske specifikationer for produkter til mekanisk tyverisikring Sammenligningsnøgle SFF, Sveriges Försäkringsförbund, Sverige FCF, Finska Försäkringsbolagens

Læs mere

KriminalPræventiv MiljøPlanlægning

KriminalPræventiv MiljøPlanlægning Forebyggelse af kriminalitet i erhvervsområder KriminalPræventiv MiljøPlanlægning Introduktion til: sikringspolitikker og tekniske sikringstiltag Erhvervsområdet: Baldershøj - Vejleåvej - Industribuen

Læs mere

ANLÆGSPROJEKTERING FANE 030. 10 Alment Sikringsniveau Dækningsområder Overvågningsform Skiltning

ANLÆGSPROJEKTERING FANE 030. 10 Alment Sikringsniveau Dækningsområder Overvågningsform Skiltning FANE 030 0 Alment Sikringsniveau Dækningsområder Overvågningsform Skiltning 20 Valg af detektor Generelt Skalovervågning/celleovervågning Rumovervågning Objektovervågning Anvendelse og placering Forsikring

Læs mere

Sikringskatalog Kapitel 12 Nøglebokse

Sikringskatalog Kapitel 12 Nøglebokse Forsikring & Pension Juli 2016 Sikringskatalog Kapitel 12 Nøglebokse Forsikring & Pension Philip Heymans Allé 1 2900 Hellerup Tlf. 41 91 91 91 www.forsikringogpension.dk Indholdsfortegnelse 10 Indledning...

Læs mere

Sikringskatalog Kapitel 12 Nøglebokse

Sikringskatalog Kapitel 12 Nøglebokse Forsikring & Pension Januar 2014 Sikringskatalog Kapitel 12 Nøglebokse Forsikring & Pension Philip Heymans Allé 1 2900 Hellerup Tlf. 41 91 91 91 www.forsikringogpension.dk Indholdsfortegnelse 10 Indledning...

Læs mere

PARTNERSKAB OM SUBSTITUTION AF FARLIG KEMI

PARTNERSKAB OM SUBSTITUTION AF FARLIG KEMI Nyhedsbrev nr. 4 5. juli 2016 PARTNERSKAB OM SUBSTITUTION AF FARLIG KEMI Nyhedsbrev Hermed udsendes det tredje nyhedsbrev fra Kemi i Kredsløb. Partnerskabet blev lanceret af daværende miljøminister, Kirsten

Læs mere

Sikringskatalog Kapitel 9 Sikringsglas

Sikringskatalog Kapitel 9 Sikringsglas Forsikring & Pension Januar 2014 Sikringskatalog Kapitel 9 Sikringsglas Forsikring & Pension Philip Heymans Allé 1 2900 Hellerup Tlf. 41 91 91 91 www.forsikringogpension.dk Indholdsfortegnelse 10 Indledning...

Læs mere

Indhold. Indledning 2. Fane 40 INDBRUDSSIKRING. Tyvens risiko 2. Beplantning 2. Grænsefladen 3. Mekanisk sikring 3. Aflåsning 3. Døre 3.

Indhold. Indledning 2. Fane 40 INDBRUDSSIKRING. Tyvens risiko 2. Beplantning 2. Grænsefladen 3. Mekanisk sikring 3. Aflåsning 3. Døre 3. Indhold Indledning 2 Tyvens risiko 2 Beplantning 2 Grænsefladen 3 Mekanisk sikring 3 Aflåsning 3 Døre 3 Låseenhed 4 Slutblik 5 Nøgler 6 Spærreorgan 6 Hængsler 6 Brevsprække 6 Vinduer 7 Andre åbninger i

Læs mere

6588-1 Marts 2015. tyverisikring

6588-1 Marts 2015. tyverisikring 6588-1 Marts 2015 Regler for tyverisikring Topdanmark Forsikring A/S Regler for Tyverisikring 6588-1 Marts 2015 2 Generelle oplysninger Aftalen er indgået med Topdanmark Forsikring A/S, i det følgende

Læs mere

ALLOCK låsebeslag til aflåsning af containere, skurvogne og porte. Forsikringsgodkendt af F&P i kategorien RØD.

ALLOCK låsebeslag til aflåsning af containere, skurvogne og porte. Forsikringsgodkendt af F&P i kategorien RØD. ALLOCK SERIEN ALLOCK låsebeslag til aflåsning af containere, skurvogne og porte. Forsikringsgodkendt af F&P i kategorien RØD. SYSTEMET FINDES I FLERE VARIANTER ALT EFTER HVILKEN LÅS DER ØNSKES BENYTTET

Læs mere

Amaliegade 10, 1256 København K, tlf. 33 43 55 00, www.forsikringenshus.dk

Amaliegade 10, 1256 København K, tlf. 33 43 55 00, www.forsikringenshus.dk Amaliegade 10, 1256 København K, tlf. 33 43 55 00, www.forsikringenshus.dk Oktober 2007 Mekanisk indbrudssikring kravspecifikationer til brug for certificering af virksomheder Indholdsfortegnelse (klikbar)

Læs mere

Sikkerhedsguide. Find vej til den rigtige løsning

Sikkerhedsguide. Find vej til den rigtige løsning Sikkerhedsguide Find vej til den rigtige løsning Der er mange typer, som prøver at få fingre i dine værdier. Vi kender dem og ved hvordan du sikrer dig! Marts 2017 INDHOLDFORTEGNELSE side Sikker opbevaring,

Læs mere

Vagtservice i særklasse Kvalitet, kompetencer og kunden i centrum. VAGTSERVICE

Vagtservice i særklasse Kvalitet, kompetencer og kunden i centrum. VAGTSERVICE Vagtservice i særklasse Kvalitet, kompetencer og kunden i centrum. VAGTSERVICE KVALITET, KOMPETENCER OG KUNDEN I CENTRUM. Dedikeret til vagt og sikkerhed Vagtservice Danmark er en dedikeret vagt- og sikkerhedsvirksomhed,

Læs mere

Mekanisk indbrudssikring

Mekanisk indbrudssikring August 2010 Mekanisk indbrudssikring Kravspecifikationer til brug for certificering af virksomheder Philip Heymans Allé 1 2900 Hellerup Tlf. 41 91 91 91 www.forsikringogpension.dk Indholdsfortegnelse 10

Læs mere

G4S ACADEMY DRONER OG DRONEFOREBYGGELSE

G4S ACADEMY DRONER OG DRONEFOREBYGGELSE G4S ACADEMY DRONER OG DRONEFOREBYGGELSE DRONE OVERVÅGNING VEJLEDNING VERSION 170202 DRONER OG DRONEFOREBYGGELSE INFORMATION DRONER & DRONEFOREBYGGELSE Droner og drone software er inde i en rivende udvikling.

Læs mere

Vilkår for Sikringskrav til opbevaring af skind 7563-5. (Tillæg til Vilkår for Pelsdyrforsikring 5444-04 og 5444-5)

Vilkår for Sikringskrav til opbevaring af skind 7563-5. (Tillæg til Vilkår for Pelsdyrforsikring 5444-04 og 5444-5) Vilkår for Sikringskrav til opbevaring af skind 7563-5 (Tillæg til Vilkår for Pelsdyrforsikring 5444-04 og 5444-5) Sikringskategorier Side 3 Minimumskrav til sikring af bygninger Side 4 Opbevaring af tanede

Læs mere

HE 35 HN 64. Tamsborgvej 46A Hillerød - Tel CVR

HE 35 HN 64. Tamsborgvej 46A Hillerød - Tel CVR GB Gulvboks til nedstøbning Aflåsning: Nøglelås m 2 nøgler HE 35 Aflåsning: Nøglelås m 2 nøgler Godkendelse: EN1143/1 grade 1 Brandtest: 60P = 1 time brandsikring GB HB 35 HN 64 HN 64 Enkelt & solidt nøgleskab

Læs mere

Mekanisk installatørvirksomhed. Kravspecifikation. Forsikring & Pension Juni Certificering af Mekaniske installatørvirksomheder

Mekanisk installatørvirksomhed. Kravspecifikation. Forsikring & Pension Juni Certificering af Mekaniske installatørvirksomheder Forsikring & Pension Juni 2017 Mekanisk installatørvirksomhed Kravspecifikation Certificering af Mekaniske installatørvirksomheder Forsikring & Pension Philip Heymans Allé 1 2900 Hellerup Tlf. 41 91 91

Læs mere

ORDFORKLARING. Indhold. Alfabetisk ordliste 2. Låsekasser 7. Låsedele 9. Låsesystemer 11

ORDFORKLARING. Indhold. Alfabetisk ordliste 2. Låsekasser 7. Låsedele 9. Låsesystemer 11 Indhold Alfabetisk ordliste 2 Låsekasser 7 Låsedele 9 Låsesystemer 11 1 Alfabetisk ordliste AIA-anlæg (Automatiske IndbrudsAlarmanlæg) Skafor-godkendt er et elektronisk overvågningsanlæg, der automatisk

Læs mere

The Beauty. and the Beast. Flest huller i beton pr. opladning 55 huller 6 x 50 mm i beton EN60745-2-1 NYHED! Tested SLG

The Beauty. and the Beast. Flest huller i beton pr. opladning 55 huller 6 x 50 mm i beton EN60745-2-1 NYHED! Tested SLG The Beauty and the Beast Bosch Håndværkeravis 1 2011 Gælder fra 01.01. til og med 28.02.2011 Tested by No. 105680B5 2010-02 SLG Germany Slagboremaskine GSB 18 V Li dynamic Professional Kompakt, ny kraftig

Læs mere

Indhold. Vejledning i værdiopbevaring 2. Indledning 3. Definitioner 3. Kategori 1 Værdiopbevaringsenheder 4. Kategori 2 Værdiskabe 5

Indhold. Vejledning i værdiopbevaring 2. Indledning 3. Definitioner 3. Kategori 1 Værdiopbevaringsenheder 4. Kategori 2 Værdiskabe 5 Indhold Vejledning i værdiopbevaring 2 Indledning 3 Definitioner 3 Kategori 1 Værdiopbevaringsenheder 4 Kategori 2 Værdiskabe 5 Kategori 3 Sikringsskabe 5 Kategori 4 Gamle pengeskabe 6 Kategori 5 Gitterskabe/pladeskabe

Læs mere

Udvendig aflåsning med hængelås skal ske med hængelås med tilhørende beslag svarende til mindst F&P GRØN klasse.

Udvendig aflåsning med hængelås skal ske med hængelås med tilhørende beslag svarende til mindst F&P GRØN klasse. Sikringsniveau Minimumskrav til Mekanisk Skalsikring kalsikring betyder, at alle yderdøre, vinduer, porte og lemme til forsikringsstedet skal være forsvarligt aflåst. Udvendig aflåsning med hængelås skal

Læs mere

Deltag på et inspirerende seminar Meditation et effektivt værktøj i hverdagen - vejen til ro, fordybelse, udvikling og professionalisme

Deltag på et inspirerende seminar Meditation et effektivt værktøj i hverdagen - vejen til ro, fordybelse, udvikling og professionalisme Deltag på et inspirerende seminar Meditation et effektivt værktøj i hverdagen - vejen til ro, fordybelse, udvikling og professionalisme Teknologisk Institut Taastrup 20. april 2009 Teknologisk Institut

Læs mere

Sikringskatalog Kapitel 2 Sikring, overvågning & strategi

Sikringskatalog Kapitel 2 Sikring, overvågning & strategi Forsikring & Pension Januar 2014 Sikringskatalog Kapitel 2 Sikring, overvågning & strategi Forsikring & Pension Philip Heymans Allé 1 2900 Hellerup Tlf. 41 91 91 91 www.forsikringogpension.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

I foreningsåret har der været holdt fire udvalgsmøder (2. maj, 29. august, 6. november, 10. marts).

I foreningsåret har der været holdt fire udvalgsmøder (2. maj, 29. august, 6. november, 10. marts). Formandens beretning fra udvalget for mekanisk sikring 2014-15 Udvalgets sammensætning og ledelse Udvalgsledelsen består pr. 31. marts 2015 af: Formand Tom Christensen, A/S Gunnebo Nordic Næstformand Torben

Læs mere

VILKÅR FOR SIKRINGSKRAV TIL OPBEVARING AF SKIND

VILKÅR FOR SIKRINGSKRAV TIL OPBEVARING AF SKIND 7563-6 VILKÅR FOR SIKRINGSKRAV TIL OPBEVARING AF SKIND (Tillæg til Vilkår for Pelsdyrforsikring 5444-04 og 5444-5) Topdanmark Forsikring A/S Vilkår for Sikringskrav til opbevaring af skind 7563-6 (Tillæg

Læs mere

Informationsmateriale Indbrudsforebyggelse for beboerne i kvarteret.

Informationsmateriale Indbrudsforebyggelse for beboerne i kvarteret. 15. november Side 2018 1 6 Side 1 6 Informationsmateriale Indbrudsforebyggelse for beboerne i kvarteret. Tak fordi du har valgt at tage indbrudsforebyggelse med på dagsordenen. På de næste sider vil du

Læs mere

Opret dig som forældre på HVAL.DK

Opret dig som forældre på HVAL.DK Opret dig som forældre på HVAL.DK Et webbaseret værktøj udviklet af Programdatateket i Skive Kolofon HVAL-vejledning Opret dig som forældre på HVAL.DK Forfatter: Susanne Andersen, Programdatateket 1. udgave

Læs mere

SIKRING AF PRIVATE. Guide, Version 150817

SIKRING AF PRIVATE. Guide, Version 150817 SIKRING AF PRIVATE Guide, Version 150817 Introduktion Medierne svælger i kriminalstof, DR programmet Kontanten er eksempelvis kritisk overfor privatalarmer, brancheforeninger forsvarer særinteresser, leverandører

Læs mere

INVITATION THINK workshop

INVITATION THINK workshop INVITATION THINK workshop n ny og anderledes måde at tænke nsigt-til-ansigt marketing aktiviteter velkommen til en helt ny workshop Der er tale om meget mere end kun at gentænke events, messer og udstillinger.

Læs mere

CASE. Den sikrede Institution Kompasset Nordjyllands første sikrede institution for unge

CASE. Den sikrede Institution Kompasset Nordjyllands første sikrede institution for unge CASE Den sikrede Institution Kompasset Nordjyllands første sikrede institution for unge Arkitekt/ designer: Østergaard Arkitekter ApS Bygherre: Region Nordjylland Nordjyllands første sikrede institution

Læs mere

Maj 2013 vejl. udsalgspris ekskl. moms. Prisliste Nøgleskabe

Maj 2013 vejl. udsalgspris ekskl. moms. Prisliste Nøgleskabe Maj 2013 vejl. udsalgspris ekskl. moms Prisliste Nøgleskabe Altikon totalleverandør af kontormiljøer Om vores produkter Altikon tilbyder et unikt sortiment af møbler, opbevaringsløsninger samt tilbehør

Læs mere

Engineering Koncept. En guide til vores ydelser

Engineering Koncept. En guide til vores ydelser Engineering Koncept En guide til vores ydelser Engineering Koncept Fra idé til produktion Engineering konceptet hjælper jer gennem hele produktudviklingsfasen, lige fra idé til det færdige produkt samt

Læs mere

SIKRING AF PRIVATE. Guide, Version 150817

SIKRING AF PRIVATE. Guide, Version 150817 SIKRING AF PRIVATE Guide, Version 150817 Introduktion Medierne svælger i kriminalstof, DR programmet Kontanten er eksempelvis kritisk overfor privatalarmer, brancheforeninger forsvarer særinteresser, leverandører

Læs mere

MÆRKNING AF BYGNINGSGLAS

MÆRKNING AF BYGNINGSGLAS VEJLEDNING Anvendelsen af glas til mange formål er i dag så udbredt i byggeri og teknologisk produktion, at dokumentation med klassifikation, type, art og værdier i det individuelle glas er blevet påtrængende

Læs mere

Glasskydedørssystem Supra 4, 5, 6 og 8 mm. glas Supra: et kørende glasskydedørssystem til de mindre opgaver. Max 50 kg. pr. glas.

Glasskydedørssystem Supra 4, 5, 6 og 8 mm. glas Supra: et kørende glasskydedørssystem til de mindre opgaver. Max 50 kg. pr. glas. Indbygningshøjde Glasskydedørssystem Supra 4, 5, 6 og 8 mm. glas Supra: et kørende glasskydedørssystem til de mindre opgaver. Max 50 kg. pr. glas. Alle profiler kan skaffes hjem i guld- og rustfrit stål

Læs mere

It-kontrakter. Værktøjer til at håndtere forhandlingen af it-kontrakter. Overblik over komplekse kontrakter. Undgå it-kontrakternes største faldgruber

It-kontrakter. Værktøjer til at håndtere forhandlingen af it-kontrakter. Overblik over komplekse kontrakter. Undgå it-kontrakternes største faldgruber It-kontrakter 2 7. m a j 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Værktøjer til at håndtere forhandlingen af it-kontrakter Kurset opfylder kravene til efteruddannelse for advokater

Læs mere

Ydelsesoversigt April 2017

Ydelsesoversigt April 2017 Ydelsesoversigt April 2017 Indhold Om Halftone... 3 Medarbejdertræning i it-sikkerhed... 4 Træning af økonomiafdelingen i it-sikkerhed... 5 Ledelsesbriefing og træning i it-sikkerhed... 6 Medarbejdertræning

Læs mere

Tyverisikringsniveauer og varegrupper

Tyverisikringsniveauer og varegrupper Side 1 af 11 Sikringsniveau 10 eller en hængelås med tilhørende beslag i GRØN klasse eller tilsvarende jf. F&P's Sikringskatalog Sikringsniveau 20 side, skal aflåses med en F&P-registreret låseenhed i

Læs mere

Manual til Rsiden.dk for koordinatorer

Manual til Rsiden.dk for koordinatorer 1 Manual til Rsiden.dk for koordinatorer Muligheder på Rsiden.dk www.rsiden.dk er et værktøj til dig, som arbejder professionelt med rygestop. Formålet med Rsiden er at give et overblik over rygestopkurser

Læs mere

Alux A/S. Sun & Safe Systems. Holmbladsvej 4-6 8600 Silkeborg. tel +45 70 26 21 40 fax +45 70 26 29 94 alux@alux.dk www.alux.dk

Alux A/S. Sun & Safe Systems. Holmbladsvej 4-6 8600 Silkeborg. tel +45 70 26 21 40 fax +45 70 26 29 94 alux@alux.dk www.alux.dk Sun & Safe Systems Alux A/S Sun & Safe Systems Holmbladsvej 4-6 8600 Silkeborg Sun & Safe Systems tel +45 70 26 21 40 fax +45 70 26 29 94 alux@alux.dk www.alux.dk ALUX er en dansk, veletableret og landsdækkende

Læs mere

Når man skal udfylde i feltet: branche, kan det være relevant, at se valgmulighederne lidt igennem for at finde den mest passende.

Når man skal udfylde i feltet: branche, kan det være relevant, at se valgmulighederne lidt igennem for at finde den mest passende. Sådan opretter du en LinkedIn profil: - Først starter man med at klikke ind på LinkedIn.com På forsiden ser man en boks til højre på skærmen. Her har man mulighed for at oprette sin profil ved hjælp af

Læs mere

CLIQ Solo Enkel og fleksibel sikkerhed som du selv kan opdatere. Tilføj og fjern selv nøgler Ingen kabling Enkel montering

CLIQ Solo Enkel og fleksibel sikkerhed som du selv kan opdatere. Tilføj og fjern selv nøgler Ingen kabling Enkel montering Tilføj og fjern selv nøgler Ingen kabling Enkel montering CLIQ Solo Enkel og fleksibel sikkerhed som du selv kan opdatere ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Hvis jeg selv eller en

Læs mere

SMARTair TM Adgangskontrolsystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

SMARTair TM Adgangskontrolsystem.   ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions SMARTair TM Adgangskontrolsystem www.ruko.dk ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions SMARTair nøgleordet er fleksibilitet SMARTair er et fleksibelt elektronisk system til adgangskontrol.

Læs mere

SMARTair Hotel. til fx hoteller, vandrehjem, moteller

SMARTair Hotel. til fx hoteller, vandrehjem, moteller SMARTair Hotel til fx hoteller, vandrehjem, moteller SMARTair Hotel SMARTair Hotel er en løsning specielt udviklet til bygninger med behov for muligheden for at checke ind og -ud. Med Hotel er det muligt

Læs mere

ERP. Uddrag af artikel trykt i ERP. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret.

ERP. Uddrag af artikel trykt i ERP. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. ERP Uddrag af artikel trykt i ERP. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. Børsen Ledelseshåndbøger er Danmarks største og stærkeste vidensog udviklingsklub.

Læs mere

Kronborg Sikring...når sikkerhed og tryghed går op i en højere enhed FIRMAPROFIL

Kronborg Sikring...når sikkerhed og tryghed går op i en højere enhed FIRMAPROFIL Kronborg Sikring...når sikkerhed og tryghed går op i en højere enhed FIRMAPROFIL 1 2 Kronborg Sikring Firmaprofil Udvikling af sikring til fremtiden Det er vores klare mål at være firmaet, der sætter niveauet

Læs mere

Den store forskel er detaljen

Den store forskel er detaljen Den store forskel er detaljen Det er ikke til at se, hvis man ikke lige ved det; Det særlige ved en traverskran fra CERTEX A/S ligger i detaljen. Du kan ikke nøjes med en kran med den rigtige bæreevne

Læs mere

I alle 3. Rumsikring.

I alle 3. Rumsikring. Hvad hedder de 3 hovedsikringsområder inden for sikringsteknik? Perimetersikring, skalsikring og rumsikring. Hvilket sikringsområde hører et hegn til? Perimetersikring. Hvilket sikringsområde hører en

Læs mere

Fysisk edb-sikring EN EIRM NETWORK HÅNDBOG. kopiering tilladt med kildeangivelse. Network

Fysisk edb-sikring EN EIRM NETWORK HÅNDBOG. kopiering tilladt med kildeangivelse. Network Fysisk edb-sikring kopiering tilladt med kildeangivelse Network Introduktion Publikationen har til formål, at informere om hvorledes man med enkle tiltag og sund fornuft kan forhindre tyveri af edb-udstyr.

Læs mere

Kontraktbilag A - Kravspecifikation

Kontraktbilag A - Kravspecifikation Kontraktbilag A - Kravspecifikation Side 1 af 5 1 Indledning Nærværende kontraktbilag fastsætter de mindstekrav, der gælder for anskaffelsen af elektroniske dørlåse til Lemvig Kommune. Leverandøren gøres

Læs mere

Pas på familien og hjemmet med Europas mest populære privatalarm!

Pas på familien og hjemmet med Europas mest populære privatalarm! Pas på familien og hjemmet med Europas mest populære privatalarm! Velkommen til det opkoblede smarte hjem. Smarte tjenester til familien og hjemmet. Forestil dig et alarmsystem, der kan slukke for kaffemaskinen,

Læs mere

Nøglefrit låsesystem

Nøglefrit låsesystem Nøglefrit låsesystem Låsene i denne serie er udviklet i samarbejde med den verdensberømte designvirksomhed Designit i Århus, som er kendt for at udvikle design til blandt andre Bang & Olufsen, Stelton

Læs mere

ER DIT HJEM EN TRYG BASE?

ER DIT HJEM EN TRYG BASE? Alarm & Sikring Side 1 Alarm & Sikring ApS ER DIT HJEM EN TRYG BASE? OGSÅ NÅR DU ER UDE AF HUSET...? Alarm & Sikring Side 2 WWW.ALARM-OG-SIKRING.DK TLF: 70 20 50 85 VI SKABER TRYGGE RAMMER FOR DIG OG DIN

Læs mere

Hvad kan vi gøre for dig som leverandør til det offentlige?

Hvad kan vi gøre for dig som leverandør til det offentlige? Hvad kan vi gøre for dig som leverandør til det offentlige? Hvem er IKA og hvorfor vil vi gerne have dig som medlem? Kravene fra EU om anvendelse af direktiverne om offentlige indkøb, bevidstheden om bedre

Læs mere

Manual til Rsiden.dk for koordinatorer

Manual til Rsiden.dk for koordinatorer 1 Manual til Rsiden.dk for koordinatorer Muligheder på Rsiden.dk www.rsiden.dk er et værktøj til dig, som arbejder professionelt med rygestop. Formålet med Rsiden er at give et overblik over rygestopkurser

Læs mere

Hvad kan vi gøre for dig som indkøber i det offentlige?

Hvad kan vi gøre for dig som indkøber i det offentlige? Hvad kan vi gøre for dig som indkøber i det offentlige? Hvem er IKA og hvorfor vil vi gerne have dig som medlem? Kravene fra EU om anvendelse af direktiverne om offentlige indkøb, bevidstheden om bedre

Læs mere

MIDT- OG VESTSJÆLLANDS. Statistik Indbrudssikring, Nabohjælp Mærkning

MIDT- OG VESTSJÆLLANDS. Statistik Indbrudssikring, Nabohjælp Mærkning Statistik Indbrudssikring, Nabohjælp Mærkning 1 Tyvens tjekliste Huset afsides beliggende Tæt bevoksning ved huset Ingen naboer Gode flugtmuligheder Ingen hjemme Tegn på værdier Ingen alarm Ingen hund

Læs mere

AKKU- VÆRKTØJ TIL PROFESSIONELLE I AUTOINDUSTRIEN OG PÅ VÆRKSTEDER. People. Passion. Performance.

AKKU- VÆRKTØJ TIL PROFESSIONELLE I AUTOINDUSTRIEN OG PÅ VÆRKSTEDER. People. Passion. Performance. AKKU- VÆRKTØJ TIL PROFESSIONELLE I AUTOINDUSTRIEN OG PÅ VÆRKSTEDER People. Passion. Performance. Akku-værktøj - fra Chicago Pneumatic 3 NO LIMITS Kan du fikse det? Kan du nå det? Hvornår er du færdig?

Læs mere

Hvad kan vi gøre for dig som indkøber i det offentlige?

Hvad kan vi gøre for dig som indkøber i det offentlige? Hvad kan vi gøre for dig som indkøber i det offentlige? Hvem er IKA og hvorfor vil vi gerne have dig som medlem? Kravene fra EU om anvendelse af direktiverne om offentlige indkøb, bevidstheden om bedre

Læs mere

Sikkert hjem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

Sikkert hjem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Sikkert hjem ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Ruko har nøglen til et sikkert hjem Tidssvarende låse Alt for mange låse er gamle og ikke sikkerhedsmæssigt tidssvarende eller de er

Læs mere

Sikringskatalog. Kapitel 7. Låseenheder. Forsikring & Pension Januar 2014

Sikringskatalog. Kapitel 7. Låseenheder. Forsikring & Pension Januar 2014 Forsikring & Pension Januar 2014 Sikringskatalog Kapitel 7 Låseenheder Forsikring & Pension Philip Heymans Allé 1 2900 Hellerup Tlf. 41 91 91 91 www.forsikringogpension.dk Indholdsfortegnelse 10 Indledning...

Læs mere

Bliv medlem af DANA DANA. for dig og. Det bedste valg for selvstændige DANA.DK

Bliv medlem af DANA DANA. for dig og. Det bedste valg for selvstændige DANA.DK DANA for dig og din virksomhed Det bedste valg for selvstændige DANA.DK 02 03 Når som helst, hvor som helst og med hvad som helst Det er svært at være noget for alle. Vi har valgt de selvstændige. DIG

Læs mere

Når økonomioutsourcing er den rigtige løsning

Når økonomioutsourcing er den rigtige løsning Når økonomioutsourcing er den rigtige løsning Overvejer I at oursource hele eller dele af jeres økonomifunktion? Dette whitepaper er udarbejdet, så I har et bedre beslutningsgrundlag at handle ud fra.

Læs mere

DEFINITIONER FANE 010. Definitioner

DEFINITIONER FANE 010. Definitioner FANE 010 Definitioner Forsikring & Pension Amaliegade 10 1256 København K Tlf. 33 43 55 00 Fax 33 43 55 01 fp@forsikringogpension.dk www.forsikringogpension.dk SIDE 7 SEPTEMBER 2008 Definitioner AIA-anlæg

Læs mere

PRODUKTKATALOG BYGNINGSSIKRING

PRODUKTKATALOG BYGNINGSSIKRING Hammerglass Enkelt Hammerglass Tillæg Hammerglass Isolér Hammerglass Spejle Hammerglass Støjdæmpning Hammerglass Vejrbeskyttelse SafeCoat Sikkerhedsfilm og Sikringsfilm Adgangssikring Bygningssikring Objektsikring

Læs mere

Gode råd om... Tyveri og indbrud. AutoBranchen Danmark VIDEN TIL FORSKEL

Gode råd om... Tyveri og indbrud. AutoBranchen Danmark VIDEN TIL FORSKEL Gode råd om... Tyveri og indbrud AutoBranchen Danmark VIDEN TIL FORSKEL Indholdsfortegnelse Indledning............................................. 4 Din sikringsrådgiver....................................

Læs mere

KeyWatcher Illuminated

KeyWatcher Illuminated er et modulært og skalerbart intelligent nøglestyringssystem. Hver enkelt nøgle er overvåget med total kontrol over, hvem der må fjerne nøglen samt hvem, hvornår og hvor der reelt er fjernet en nøgle samt

Læs mere

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL Copyright 2015 EG A/S FAQ OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL EG Clinea Dette dokument giver svar på de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med opgradering fra MedWin til EG Clinea Copyright 2015 EG A/S FAQ Side

Læs mere