Opgaver efterår 2015 russisk propædeutik 1

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Opgaver efterår 2015 russisk propædeutik 1"

Transkript

1 Opgaver efterår 2015 russisk propædeutik 1 Der tages forbehold for ændringer Opgave 1 afleveres 16/9 A) Oversæt følgende sætninger til russisk: Hvem er det? Det er Ivan. Er Ivan hjemme? Ja, det er han. Er det Ivan, der er hjemme? Ja, det er det. Er det Ivan, der er der? Ja, det er det. Er det dér, Ivan er? Ja, det er det. Er det en vej, der er der? Ja, det er det. Er det dér, vejen er? Ja, det er det. Den er dér. Findes der et bjerg dér? Da, det gør der. B) Beskriv følgende ord (ordklasse; grammatiske kategorier) Ex. дом substantiv; maskulinum, singularis, nominativ Окно, у лица, дочь, его, её, сле ва Opgave 2 afleveres 23/9 Her er der et vindue. Vinduet er dér. Er det Tamara? Ja, det er det. Hun er dér. Er det et værelse? Ja, det er det. Det er dér. Hvem er det? Det er Ivan. Hvad er det? Det er en hue. Er det hans hue? Ja, det er det. Er det hans hue? Nej, det er hendes hue. Parken ligger til højre, og til venstre ligger huset. Der ligger en park til højre, og til venstre ligger der et hus. Pjotr Ivanov og Lida Ivanova er mand og kone. Her er deres datter. Hvad hedder hun? Hun hedder Anja. Her er deres søn. Hvad hedder han? Han hedder Sasja. Sasja er hjemme. Det er Pjotr også. Er Lida og Anja også hjemme? Nej, de er ude på gaden. Pjotr spiser morgenmad. Hvor er Viktor? Viktor er ude på gaden. Er det Viktor, der er ude på gaden? Ja, det er. Er det ude på gaden, Viktor er? Ja, det er det.

2 Opgave 3 afleveres 30/9 A) Det er en tekande. Der er te i tekanden. Her er der en kop. Er der også te i koppen? Nej, der er kaffe i koppen. Koppen står til højre, og tekanden står til højre. Ivan er ude på gaden. Det er Lena også. Jura og Masja er hjemme. De spiser morgenmad. Lena spiser morgenmad ude på gaden. Ivan og Tamara er inde i flyvemaskinen. Ivan og Tamara er inde i en flyvemaskine. Det er en flyvemaskine. Det er også en flyvemaskine. Her er et kort. Det er en bro i Moskva. Er det også en bro i Moskva? Ja, det er det. Henne i parken. Ude på gaden. Nede i koppen. B) Beskriv følgende ord (ordklasse; grammatiske kategorier) Ча шка, ча шке, де лает, обе дают Opgave 4 afleveres 7/10 A) redegør for brugen af тоже og ещё på russisk B) oversæt følgende til russisk: Er det øl? Nej, det er te. Er der te i koppen? Nej, teen er i glasset. Hvad laver Tamara? Hun drikker te. Her er hendes glas. Hvem er det? Det er Tanja og Ivan. Hvad laver de? De spiser frokost. Spiser de frokost? Ja, det gør de. Hvor spiser de frokost? Det gør de henne på restauranten. Hvad drikker de? Ivan drikker te, og Lena drikker øl. Drikker Ivan te? Ja, det gør han. Står glasset på bordet? Ja, det gør det. Er det en lampe eller en vase? Det er en lampe. Lampen står til højre, og vasen står på bordet til venstre. Er det smør eller ost? Det er ikke smør, men ost. Opgave 5 afleveres 21/10 1. Her er der et lille hus. Vladimir er inde i huset. Det er hans hus. Inde i værelset står der en sofa og et bord. Der er også en lampe i værelset. Lampen står på bordet. Til højre er der et vindue. Det er et stort vindue. Vinduet er stort. Vladimir spiser aftensmad og drikker mælk. Er hans hus stort eller lille? Det er stort. Ude på gaden står hans lille bil. Irina er ude i bilen. Det er en lille bil. Bilen er lille. 2. Er København en lille by? Nej, det er en stor by. Er Moskva også en stor by? Ja, det er det. Hvad er det for en by en stor eller en lille by? Det er en lille by. Hvad er det for et hav [мо ре] et stort eller et lille? Det er et stort hav. Hvad er det for en lampe er den stor eller lille? Den er lille. Hvor er deres lejlighed? Den ligger i byen. Er det en stor lejlighed? Ja, det er det. Er deres lejlighed stor? Ja, det er den.

3 Opgave 6 afleveres 28/10 Mikhail Ivanov spiser morgenmad derhjemme om morgenen. Bagefter kører han med bus på arbejde. Inde i bussen er der musik [му зыка]. Mikhail arbejder på restaurant Det Store Bjerg. Hans kammerat Jurij Loginov arbejder også på restauranten. De har arbejdet der længe. Deres arbejde er spændende. Goddag, Jurij!. Goddag, Mikhail!. Først [снача ла]arbejder de. Så går de udenfor. Om aftenen tager Mikhail ikke bussen hjem. Han går hjem. Hans hus ligger i nærheden. Derhjemme spiser han aftensmad. Så går han i biografen. Der går en spændende film. Opgave 7 afleveres 4/11 a) oplist formene af det demonstrative pronomen э тот i maskulinum, femininum og neutrum i nominativ og lokativ. Bøj verberne идти og е хать samt писа ть i præsens. b) oversæt følgende til russisk: Ivan Petrovitj Minin og hans kone Marina bor på Tjekhovgade i Moskva. De bor i en lejlighed. Deres lejlighed er lille og gammel. De har boet der længe. Ivan Petrovitj er kosmonaut, og Marina er læge. De arbejder sammen. Deres børn bor også i lejligheden. Deres datter hedder Vera Ivanovna Minina. Deres søn hedder Viktor Ivanovitj Minin. Vitja går til skole, medens Vera tager bussen. Deres bedsteforældre bor i Vladimir. Vera og Vitja holder hvert år ferie i Vladimir. Vitja skriver et brev. Goddag, Ivan Petrovitj! Hvor skal De hen? Goddag, Leonid Sergejevitj. Jeg skal på arbejde. Og de? Jeg skal hjem.! Bor De stadig[по-пре жнему] i Sankt Petersborg? Ja, men jeg er på konference i Moskva. Det er jeg tit. God rejse! Tak og farvel!. Opgave 8 afleveres 11/11 A) Hele dagen. Hele familien. Hele tiden. Mit hus. Min vase. Mit brev. Jeg ser fjernsyn. De ser fjernsyn. Jeg sidder på stolen. Han sidder på stolen. De sidder på stolen. Hvordan går det? Fint! Taler De russisk? Nej, jeg taler dansk og engelsk. Hvad hedder du? Jeg hedder [indsæt navn]. Hvad hedder han? Hvad hedder hun? Hvad hedder De? Jeg elsker min by. Du elsker din by. Han elsker sin by. Vi elsker vores by. I elsker jeres by. De elsker deres by. Jeg elsker min bil. Du elsker din bil. Han elsker sin bil. Vi elsker vores bil. I elsker jeres bil. De elsker deres bil. Jeg elsker mit brev. Du elsker dit brev. Han elsker sit brev. Vi elsker vores brev. I elsker jeres brev. De elsker deres brev. Hun danser hver dag. Vi danser hver uge. De danser hver aften. B) Foretag en morfologisk og syntaktisk analyse af nedenstående sætninger: 1) Ива н и Тама ра за втракают до ма. 2) Ива н то же пьёт пи во до ма.

4 Opgave 9 afleveres tirsdag den 18/11 a) redegør for dannelse af imperativ på russisk b) oversæt følgende vendinger til russisk: Skriv et brev! Læs! Kom her! Drik jeres te! På bredden ligger der et lille hus. I morgen er der konference i den gamle have. Skal I med (til konferencen)? Ivan er tit til konference. Jeg kan se dit hus. Kan du også se dit hus? Kan du se det store bjerg? Jeg kan se det det store bjerg. Pjotr læser avis hver aften. Jeg tilbringer altid sommeren derhjemme. I år skal jeg holde ferie i Rusland. De hører selv aldrig musik. Opgave 10 afleveres tirsdag den 25/11 A) Oversæt nedenstående til russisk: Jeg hedder Viktor Nielsen. Jeg studerer på Københavns Universitet. Jeg læser russisk. Jeg forbereder mig hjemme og på biblioteket. I min fritid spiller jeg fodbold henne i parken. Jeg bor i en gammel by i en ny lejlighed, som ligger i centrum. Der har jeg boet længe. I min lille stue, på gulvet ovre i hjørnet, ligger der en bold. Det er Ivans bold. Mine forældre bor også i København. Ivans forældre bor i Kastrup. Hans søsters lejlighed ligger på Frederiksberg. I hendes lejlighed står der et billede af hendes far og mor. Jeg læser en bog om grammatik. Hallo, det er Ivan. Hej, Ivan. Hvad laver du? Jeg er på vej hen i parken. Vil du med? Ja, det vil jeg gerne. Vi ses! B) Foretag en morfologisk og syntaktisk analyse af nedenstående sætning: Дми трий о чень лю бит свою маши ну Opgave 11 afleveres tirsdag den 2/12 Jeg har en cykel. Jeg har en bog. Jeg har et brev. Du har en cykel. Du har en bog. Du har et brev. Han har en cykel. Han har en bog. Han har et brev. Hun har en cykel. Hun har en bog. Hun har et brev. Vi har en cykel. Vi har en bog. Vi har et brev. I har en cykel. I har en bog. I har et brev. De har en cykel. De har en bog. De har et brev. Irina har ferie nu. Hun holder ferie i Danmark. Er der nogen, der har en kuglepen? Hvem har kuglepennen? Vi har en ny lejlighed. Jeg har meget arbejde.jeg har ikke tid.en liter juice. På bredden af den store flod ligger der et smukt hus. Det ligger i skoven. I huset bor Sergej Aleksejevitj Petrovs familie. Der er varmt i huset. Der er koldt i skoven. Det er vinter. Hele familien sidder ved kaminen. Sergej Aleksejevitj læser et brev fra sin bror, Boris, som bor i søsterens lejlighed i Moskva. Han har det godt.

5 Opgave 12 afleveres tirsdag den 9/12 Jeg har ondt i hovedet. Har du ondt i halsen? Har han ondt i ørerne? Hun har ondt i maven [живо т]. Manden [челов ек], som sidder i bussen, er Ivan Ivanov. Manden, som hun kan se i bussen, er Ivan Ivanov. Manden, som hun tænker på, er Ivan Ivanov. Bogen, som ligger på bænken, er meget spændende. Bogen, som han læser, er meget spændende. Bogen, som han fortæller om, er meget spændende. Den unge mand hedder Ivan Ivanov. Den smukke pige hedder Valerija Mysina. Jeg interesserer mig ikke for fodbold. Du interesserer dig ikke for fodbold. Han/hun interesserer sig ikke for fodbold. Vi er ikke interesserede i fodbold. Er De interesseret i fodbold? Han siger, at de er interesserede i fodbold. Jeg har ferie. Jeg skal til Tyskland. Jeg ved meget om Tyskland. Jeg har ikke noget pas. Jeg vil gerne have et pas. Jeg har planer om at besøge Berlin og Hamborg. Jeg skal være to dage i Berlin og fire dage i Hamborg. Min far er direktør i et stort firma. Jeg har ingen søskende. København er hovedstad i Danmark. København er en gammel by, der ligger ved havet. I midten af København ligger Tivoli. Tivoli er en park, hvor turister ofte tilbringer tiden. I nærheden af Tivoli ligger stationen. Strøget er den livligste gade i København. Det humanistiske fakultet på Københavns Universitet ligger i den sydlige del af København. Den største by i verden. Det mindste hus i byen. Landets største lufthavn. Brede gader og store pladser. Hyggelige parker og grønne anlæg. Teatre og museer. Der går mennesker hen ad gaden. Der kører biler hen ad vejen.

Side 1 af 74 VI TALER DANSK 2 REPETITIONSKORT. Vi taler dansk 2. Repetitionskort

Side 1 af 74 VI TALER DANSK 2 REPETITIONSKORT. Vi taler dansk 2. Repetitionskort Side 1 af 74 Vi taler dansk 2 Repetitionskort Forlaget Synope 2015 Side 2 af 74 INDHOLD Generelt om brug af kortene... s. 3 Planer og ønsker for dagen/ugen skal / vil + infinitiv... s. 4 skal + retning.

Læs mere

Kæreste nej tak- opgaver

Kæreste nej tak- opgaver Kapitler Spørgsmål teori med eksempler side 2 Kapitel 1 Mikkel side 3 Kapitel 2 Sport side 4 Kapitel 3 Arbejde side 5 Kapitel 4 Posthuset side 6 Kapitel 5 Chefen side 7 Kapitel 6 Postbud side 8 Kapitel

Læs mere

Side 1 af 105 PÅ VEJ TIL DANSK REPETITIONSKORT INDHOLD

Side 1 af 105 PÅ VEJ TIL DANSK REPETITIONSKORT INDHOLD Side 1 af 105 INDHOLD Forslag til brug af kortene...s. 3 Præsentation Spørg til navn, land, nationalitet og sprog... s. 4 Alfabetet (stav navne)...s. 6 Mængdetal: telefonnumre...s. 8 Personoplysninger

Læs mere

Videre mod dansk repetitionskort

Videre mod dansk repetitionskort Videre mod dansk repetitionskort Generel vejledning Kortene på de følgende sider kan bruges i forbindelse med repetition af grammatik og dialoger tll de forskellige kapitler i bogen. Kortene til det enkelte

Læs mere

Substantiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Han har købt en ny bil. Han har købt en ny biler.

Substantiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Han har købt en ny bil. Han har købt en ny biler. Substantiver arbejde www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 Han har købt en ny bil. Han har købt en ny biler. Du skal købe to kilo kartoffel

Læs mere

Test din viden om Verber

Test din viden om Verber Ann Kledal og Barbara Fischer-Hansen Test din viden om Verber 9 testopgaver til arbejdshæftet PARAT START 2 knyttet til grundbogen BASISGRAMMATIKKEN Special-pædagogisk forlag Xxxxxxxxx 1 Test din viden

Læs mere

Arbejdsmarkedsøvelser til 'Vi taler dansk 1'

Arbejdsmarkedsøvelser til 'Vi taler dansk 1' Arbejdsmarkedsøvelser til September 2014 Side 1 Præsentation At præsentere / tage imod en ny kollega Dialog 1 Dialog 2 A: Det er Mike. Han er ny her. A: Hej, jeg er ny her. Jeg hedder Ivan. B: Hej, velkommen

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under.

Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under. Filmens optakt (læs og forstå) Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under. Lars Hansen er en ung mand. Han har ikke nogen kæreste. Han er

Læs mere

Substantiver. n-ord og t-ord. Dage. en dag. Uger. en uge. Måneder. en måned. et år

Substantiver. n-ord og t-ord. Dage. en dag. Uger. en uge. Måneder. en måned. et år Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 Substantiver 3 Personlige pronominer 4 Possisive pronominer 5 Refleksive pronominer 7 Spørgeord 8 Verber 9 Adjektiver. 17 Adverbier 20 Sætninger 21 Ordstilling

Læs mere

Vi taler dansk 2. Vi taler dansk 2. Øvelsessider til projektor og whiteboard til brug i klassen

Vi taler dansk 2. Vi taler dansk 2. Øvelsessider til projektor og whiteboard til brug i klassen Vi taler dansk 2 Øvelsessider til projektor og whiteboard til brug i klassen Forlaget Synope 2015 1 Indhold Planer og ønsker for dagen / ugen... s. 3 Udtalefokus 1... s. 13 Praktiske dialoger 1... s. 14

Læs mere

KAPITEL 2 (17. ØVELSE, side 20)

KAPITEL 2 (17. ØVELSE, side 20) KAPITEL 2 (17. ØVELSE, side 20) TEKST De manglende verber indsættes i datid (se listen næste side): Sidste år 1) jeg på sprogkursus i Frankrig i 4 uger. Jeg 2) til fransk fem gange om ugen, og vi 3) 16

Læs mere

Test din viden om Pronominer

Test din viden om Pronominer Ann Kledal og Barbara Fischer-Hansen Test din viden om Pronominer 10 testopgaver til arbejdshæftet PARAT START 1 knyttet til grundbogen BASISGRAMMATIKKEN Special-pædagogisk forlag Xxxxxxxxx 1 Test din

Læs mere

Vi taler dansk 1. Vi taler dansk 1. Til projektor og whiteboard til brug i klassen. Forlaget Synope 2014, 2. udgave

Vi taler dansk 1. Vi taler dansk 1. Til projektor og whiteboard til brug i klassen. Forlaget Synope 2014, 2. udgave Vi taler dansk 1 Til projektor og whiteboard til brug i klassen Forlaget Synope 2014, 2. udgave 1 Bemærk: Dette materiale er ophavsretligt beskyttet. Materialet må kun benyttet i tilknytning til arbejdet

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Videre mod dansk - trin for trin. Videre mod dansk. Til projektor og whiteboard til brug i klassen

Videre mod dansk - trin for trin. Videre mod dansk. Til projektor og whiteboard til brug i klassen Videre mod dansk Til projektor og whiteboard til brug i klassen Forlaget Synope 2013 1 Bemærk: Dette materiale er ophavsretligt beskyttet. Materialet må kun benyttet i tilknytning til arbejdet med bogen

Læs mere

KAPITEL 3 (16. ØVELSE)

KAPITEL 3 (16. ØVELSE) KAPITEL 3 (16. ØVELSE) TEKST De manglende verber indsættes i datid (se listen næste side): Sidste år 1) jeg på sprogkursus i Frankrig i 4 uger. Jeg 2) til fransk fem gange om ugen, og vi 3) 16 elever i

Læs mere

PULS FACITLISTE. Alfabeta DANSK FOR DU 3 TIL PULS 2 SITE / ONLINE OPGAVER. KAPITEL 1 Arbejde og uddannelse. KAPITEL 2 Indvandring og arbejde i Danmark

PULS FACITLISTE. Alfabeta DANSK FOR DU 3 TIL PULS 2 SITE / ONLINE OPGAVER. KAPITEL 1 Arbejde og uddannelse. KAPITEL 2 Indvandring og arbejde i Danmark PULS DANSK FOR DU 3 2 FACITLISTE TIL PULS 2 SITE / ONLINE OPGAVER KAPITEL 1 Arbejde og uddannelse Ordforråd: Job og jobfunktioner Grammatik: Inversion Grammatik: Datid Grammatik: Possessive pronominer

Læs mere

Datid. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Sune går i skole i morges. Sune gik i skole i morges.

Datid. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Sune går i skole i morges. Sune gik i skole i morges. Datid rejser www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 Sune går i skole i morges. Sune gik i skole i morges. John læser på DTU, da han var yngre.

Læs mere

Grammatik Personlige pronominer Institutionaliserede præpositioner

Grammatik Personlige pronominer Institutionaliserede præpositioner Grammatik Personlige pronominer Institutionaliserede præpositioner Laila Kjærbæk FIO2010 Onsdag den 2. juni 2010 Pronominer (stedord) Et pronomen er et ord, der står i stedet for eller henviser til andre

Læs mere

LÆSEVÆRKSTEDET. Special-pædagogisk forlag. Tre venner OPGAVER TIL. Tal i grupper om jeres egne erfaringer med arbejde. Brug ordene på tavlen.

LÆSEVÆRKSTEDET. Special-pædagogisk forlag. Tre venner OPGAVER TIL. Tal i grupper om jeres egne erfaringer med arbejde. Brug ordene på tavlen. OPGAVER TIL Tre venner NAVN: OPGAVER SOM KAN LAVES I KLASSEN Før I læser romanen Lav en brainstorm med alle de ord, I kender, om arbejde. Tal i grupper om jeres egne erfaringer med arbejde. Brug ordene

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Far. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. Svar på spørgsmålet: 1. Hvorfor vil Henrik ikke være far?

Far. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. Svar på spørgsmålet: 1. Hvorfor vil Henrik ikke være far? Opgaver til Far Navn: Før du læser bogen OPGAVE 1 Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. Svar på spørgsmålet: 1. Hvorfor vil Henrik ikke være far? OPGAVE 2 Instruktion: Kig på billedet på forsiden

Læs mere

På vej til dansk - trin for trin. På vej til dansk. Til projektor og whiteboard til brug i klassen

På vej til dansk - trin for trin. På vej til dansk. Til projektor og whiteboard til brug i klassen På vej til dansk Til projektor og whiteboard til brug i klassen Forlaget Synope 2013 1 Bemærk: Dette materiale er ophavsretligt beskyttet. Materialet må kun benyttet i tilknytning til arbejdet med bogen

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Til læreren Opgaver til: FLUGT Instruktioner og nøgler

Til læreren Opgaver til: FLUGT Instruktioner og nøgler Opgave 1 Formål: Førlæsningsopgave for at aktivere baggrundsviden om temaet 30 minutter Organisering: Smågruppearbejde Instruktion: Sæt jer sammen i smågrupper og snak om, hvilke former for flugt I kan

Læs mere

VI TALER DANSK 1 RETTENØGLE

VI TALER DANSK 1 RETTENØGLE Præsentation Side 6, øvelse 4. A: Hej, jeg hedder Daniel. Hvad hedder du? B: Jeg hedder Ivan. A: Hvor kommer du fra? B: Jeg kommer fra Rusland. Hvad med dig? A: Jeg kommer fra Portugal. B: Hvad sprog taler

Læs mere

Emne: Interesser (hobbyer)

Emne: Interesser (hobbyer) Afsnit 1 Smukt og grimt Emne: Interesser (hobbyer) Skriv om en interesse (en hobby), du har. Det kan være en sport, du dyrker, noget du samler på, noget du kan lide at lave, fx: sy, male, spille guitar,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 12 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge12_herborjeg.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 12 l Her bor jeg Hopp er på vej hen

Læs mere

De to bedragere. Opgave 1

De to bedragere. Opgave 1 Opgave 1 Formål: At gøre kursisterne bekendt med temaet bedrag. Omhyggelig global læsning. ca. 30 minutter. Organisering: Kursisterne læser hver for sig teksten om de to bedragere. Derefter snakker de

Læs mere