Tab dig på den lette måde med

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tab dig på den lette måde med"

Transkript

1 Tab dig på den lette måde med

2 Alle ønsker sig en pæn figur Dr. med. Sven Werchan Ernæringsekspert Men vejen dertil er ofte både stressende og fyldt med frustrationer. Men sådan behøver det ikke være, så giv ikke op. Med den rigtige hjælp kan du få opfyldt drømmen om at nå din ønskevægt. Denne brochure indeholder den bedste opskrift på en slankekur, der er let, behagelig og på et videnskabeligt grundlag. Kombineret med vores Figuactiv-produkter har du alt det, der skal til for endelig at få det ønskede resultat. Du mangler kun at tage beslutningen om at starte på kuren og fortsætte, indtil du har nået målet. Så er der ingenting, der kan forhindre dig i at opnå resultater. Jeg ønsker dig god fornøjelse med projektet og håber, at du holder ud, indtil du har opnået de ønskede resultater. Held og lykke! Med venlig hilsen Dr. med. Sven Werchan

3 Mål: min ønskevægt Du har sikkert allerede overvejet at tabe dig eller allerede prøvet nogle gange. Uanset hvilke oplevelser du har haft med det, skal du give det en chance mere. Prøv at glemme alt det, du har hørt om eller oplevet med hensyn til vægttab bare et øjeblik. Det er som bekendt ikke altid let at tabe sig du kender de kritiske øjeblikke. For at du denne gang ikke skal vente for længe på at se resultater og nærme dig ønskevægten, kan du følge med i Helles kur og lægens råd. Jeg hedder Helle. Jeg har allerede forsøgt at tabe mig flere gange, men indtil nu er det ikke rigtigt lykkedes. Jeg kender godt problemerne, men jeg vil ikke give op. Du kan følge med i min kur, for jeg vil lære af de fejl, jeg tidligere har begået, og endelig tabe mig rigtigt. Lægen giver gode råd med på vejen. Han er vores personlige vejleder. Han hjælper med råd om Figuactiv-produkterne og om kuren generelt. Hvis du lige som jeg ikke har opnået den rigtige figur endnu og er klar til at gøre et nyt forsøg, har vi muligheden for at klare det med Figuactiv-produkterne og den videnskabeligt undersøgte slankekur. Det kan du læse mere om på de næste sider.

4 Tab dig på den lette måde Målrettet vægttab eller bare varieret kost? Med Figuactiv-kuren kan det lade sig gøre! ERNÆRING Ernæring og nydelse Når du ønsker at tabe dig målrettet, skal to af de daglige måltider normalt erstattes af Figuactivdrikkeblandinger eller -supper. På den måde får du lige så mange vitaminer og livsvigtige næringsstoffer som ved et normalt måltid, og alligevel slipper du for 75% af kalorierne. Da kroppen har brug for samme energimængde som normalt, forbrænder den i stedet overskydende fedt. og NYDELSE Dagens tredje måltid kan du vælge, så det passer til din smag. Husk blot at spise varieret! På den måde kan vægttab og lækker mad gå hånd i hånd, så du ikke mister motivationen! Når du næste gang kigger i køkkenskuffen, og chokoladekiksen smiler indbydende til dig, skal du bare smile igen.

5 Motion Motion er afgørende, når du skal holde ønskevægten efter kuren. Men du behøver ikke at blive en ren kondi-freak. En travetur i raskt tempo er nok, hvis du f.eks. ikke er stavgangsfanatiker, eller hvis cykling, svømning og løbeture ikke lige er dig. Men gør det regelmæssigt, gør det til en vane! MOTION AFSLAPNING Afslapning Afslapning er et andet vigtigt punkt. Livet er i dag fuldt af stress og jag, og det påvirker kroppen. Et højt stressniveau medfører, at der næsten ikke forbrændes fedt. Kroppen forsøger at slappe af ved at spise. Så er der ikke langt til noget sødt og fedende. Jo mere du slapper af, jo lettere er det at tabe sig. Dermed er det ikke så vigtigt at slappe af ved at spise. Du kan slappe af ved f.eks. at læse en god bog, tage en dyb indånding ind i mellem eller ved at tage et langt bad om aftenen. Du ved selv bedst, hvad du har det godt med. Til sidst: Du kan starte, når det passer dig lettere bliver det ikke!

6 Rom blev ikke bygget på en dag I dag er det første dag. Allerede da jeg vågnede, gik alle mulige tanker gennem hovedet. Kan jeg overholde min slankekur? Kan jeg holde ud hele vejen? Men jeg er fast besluttet på det. Denne gang skal det nok lykkes! Jeg har alt det, jeg skal bruge, herhjemme, og min familie har fået det at vide. Mit mål er otte kilo egentlig ville jeg gerne tabe mere, men lægen sagde, at jeg ikke skulle overdrive det. Nu starter jeg og laver med det samme en lækker drikkeblanding. Godt begyndt er halvt fuldendt, som man siger. DR. WERCHAN SIGER Lad ikke tvivlen få plads Hold fast ved det, du har besluttet Udnyt den motivation, det giver at begynde Sammen med drikkeblandingen eller suppen kan du spise forskellige slags frugt eller grøntsager VIGTIGT: Forbered kroppen på, det gælder om at tabe sig og få gang i fedtforbrændingen Tip Sideløbende hermed anbefales ProBalance (se side 21).

7 FORSLAG TIL DAG 1 DET SKAL DU GØRE VIRKNING Morgen Drik et stort glas vand (samt Figuactiv-urtete) Rør 3 spsk. (28 g) Figuactiv-drikkeblanding (f.eks. Latte Macchiatosmag) ud i 250 ml fedtfattig mælk, lad det trække lidt, rør igen, hvorefter blandingen er klar Stimulerer stofskiftet og forbruger de første ca. 20 kalorier Giver kroppen næring som ved et almindeligt måltid, indeholder færre kalorier og giver energi til at begynde på dagen middag Rør 4 spsk. (med top, 57 g) Figuactiv-kartoffelsuppe Auberge ud i 300 ml varmt vand, lad det trække lidt, rør igen, og nyd den, eller tag en Figuactivdrikkeblanding (smagsvariant rabarber/vanilje, jordbær/banan eller Latte Macchiato) Mætter som et lille måltid og smager godt aften Figuactiv-suppe (f.eks. Mediterranee med tomatsmag, India med grøntsags-/karrysmag eller Auberge med kartoffelsmag) Korttidsreserverne er brugt op, kroppen begynder fedtforbrændingen fordele Figuactiv-drikkeblandingen Latte Macchiato er en fuldgyldig erstatning for et måltid Giver en varig mæthedsfornemmelse Uden konserveringsmidler Uden kunstige farvestoffer Indeholder fiberstoffer Iskaffe 2-3 spsk. Figuactiv Latte Macchiato 100 ml kaffe (kold) 100 ml fedtfattig mælk blandes med 5 isterninger OVERSIGT Side 22 NYHED! Lavt mælkesukkerindhold Glutenfri Ikke tilsat sukker

8 Man skal kravle, før man kan gå. Johann Wolfgang von Goethe Den første dag var slet ikke så slem, som jeg troede. Om eftermiddagen havde jeg godt nok min første krise, men Figuactiv-urteteen med en lille teskefuld honning var virkelig en nydelse, og det var noget, jeg kunne bruge. Jeg kan allerede mærke, hvordan det arbejder i min krop. Min mave føles let men der er jo heller ikke mere i den. Heldigvis må jeg fra i morgen få rigtig middagsmad. DR. WERCHAN SIGER De første kilo består hovedsageligt af vand Du skal ikke blive frustreret, hvis det tager tre eller fire dage, før du kan se resultater på vægten Fra i dag må jeg få et hovedmåltid om dagen (til middag eller først på aftenen) VIGTIGT: Det skal smage godt, virke mættende og være fedtfattigt.

9 FORSLAG TIL DAG 2 DET SKAL DU GØRE VIRKNING morgen Drik et stort glas vand Rør 3 spsk. (28 g) Figuactivdrikkeblanding (f.eks. jordbær/ banan-smag) ud i 250 ml fedtfattig mælk, lad det trække lidt, rør igen, hvorefter blandingen er klar Stimulerer stofskiftet Vitaminer, æggehvide og fiberstoffer giver overskud og energi MIDDAG Hovedmåltidsforslag Salat med kalkunbryststrimler Salat og kalkun er sundt og lækkert AFTEN Rør 4 spsk. (med top, 57 g) Figuactiv-grøntsags-/karrysuppe India ud i 300 ml varmt vand, lad det trække lidt, rør igen, og nyd den Kroppen har brug for mere energi for at kunne bruge æggehviden, og det bruger den fedtdepoterne til. TIP fordele Udrensende teblanding af forskellige urter og velsmagende lapacho Dæmper sultfølelsen INDHOLDSSTOFFER Grøn te, maté-blade, lapacho, brændenældeblade, rød te, citrongræs, lakridsrod Hvis du er plaget er en stærk trang eller måske af sult, skal du drikke, drikke og drikke f.eks. vand eller bedre endnu Figuactiv-urtete. En lille teskefuld honning oveni gør dig i bedre humør og giver mere energi. OVERSIGT Side 22 Drik ca. 2½ - 3 liter om dagen; f.eks. ca. 2 liter vand og ca. 1 liter Figuactiv-urtete eller usødet te.

10 Idealer er som stjerner. Man kan ikke nå dem, men man kan styre efter dem. Carl Schurz Sådan! Næsten et helt kilo. Skønt! Så er jeg klar til at fortsætte. Lægen sagde godt nok, at det indtil nu primært var vand. Men det motiverer mig, og jeg har masser af lyst til at fortsætte! Jeg har lagt hovedmåltidet om aftenen. Jeg kan godt lide at sidde sammen med familien og snakke og hygge over maden. Men jeg er ikke helt sikker på, om jeg nu spiser for meget eller spiser det forkerte. Alle slankekure har jo deres egne regler for, hvad man må og ikke må. DR. WERCHAN SIGER Fedtforbrændingen går i gang Giftstoffer og syrer frigøres, og de skal hurtigt udskilles Rigelige mængder væske renser og skyller giftstofferne ud Ved hovedmåltidet skal du spise klogt en normal portion stille og roligt Masser af grøntsager med eller uden salat Sauce, kød og fisk skal være fedtfattigt

11 FORSLAG TIL DAG 3 DET SKAL DU GØRE VIRKNING MORGEN Drik et glas vand Rør 3 spsk. (28 g) Figuactivdrikkeblanding (f.eks. rabarber-/ vaniljesmag) ud i 250 ml fedtfattig mælk, lad det trække lidt, rør igen, hvorefter blandingen er klar Du bliver glad Fylder godt i maven og forebygger sultangreb MIDDAG Hovedmåltidsforslag Fisk og grøntsager Fisk (f.eks. laks eller sild) giver omega 3-fedtsyrer, og grøntsager er letfordøjeligt AFTEN Rør 4 spsk. (med top, 57 g) Figuactiv-kartoffelsuppe Auberge ud i 300 ml varmt vand, lad det trække lidt, rør igen, og nyd den Kroppen har brug for mere energi for at kunne bruge æggehviden, og det bruger den fedtdepoterne til. Grøntsags-/karrysauce fordele Figuactiv-suppen India med grøntsags-/karrysmag er en fuldgyldig erstatning for et måltid Giver en varig mæthedsfornemmelse Uden konserveringsmidler Uden kunstige farvestoffer Indeholder fiberstoffer OVERSIGT Side 22 NYHED! f.eks. til fisk eller fjerkræ (til 1 portion) 1½ spsk. (med top, ca. 30 g) Figuactiv-suppe med grøntsags-/karrysmag ( India ) røres ud i ca. 75 ml varmt vand, Lad det trække lidt, og rør i det igen. Serveres og nydes som måltid. PS. Hvis du synes, at grøntsags-/karrysaucen er for tyk eller tynd, kan du ændre på mængden af vand eller pulver. Uden mælkesukker 11

12 Kun ved at gå fremad når man frem til rejsens mål. Afrikansk ordsprog Hm, ingen ændring. Spiste jeg alligevel for meget i går? Det er utroligt, at jeg reagerer så meget på små tilbageslag. Jeg har allermest lyst til bare at spise løs. Nå, det ville virkelig være for dumt. Hvad siger lægen? DR. WERCHAN SIGER Sammenlagt kan man godt tabe flere kilo om måneden Tip Jeg kan også anbefale Aloe Vera Life Essence Drinking Gel kombinationen af mere end 100 forskellige indholdsstoffer gør den til et af naturens egne kunstværker.

13 FORSLAG TIL DAG 4 DET SKAL DU GØRE VIRKNING MORGEN Drik kaffe/te/vand Figuactiv-drikkeblanding Skift mellem smagsvarianterne afveksling hjælper! En følelse af hverdag dejligt! middag Hovedmåltidsforslag Kyllingebrystfilet à la Napoli At spise et rigtigt måltid mad en gang om dagen giver den energi, du har brug for aften Figuactiv-suppe Kroppen har brug for mere energi for at kunne bruge æggehviden, og det bruger den fedtdepoterne til. Kyllingebrystfilet à la Napoli fordele Figuactiv-tomatsuppen Mediterranee er en fuldgyldig erstatning for et måltid Giver en varig mæthedsfornemmelse Uden konserveringsmidler Uden kunstige farvestoffer Indeholder fiberstoffer OVERSIGT Side 22 NYHED! Uden mælkesukker Rør 2 spsk. (med top, 30 g) Figuactiv-tomatsuppe Mediterranee ud i 75 ml varmt vand, lad det trække lidt, rør igen, og fordel det på den krydrede kyllingebrystfilet, der forinden sprødsteges med en smule fedt. PS Hvis du synes, at Napolisaucen er for tyk eller tynd, kan du ændre på mængden af vand eller pulver. Kombiner eventuelt med nogle stykker frisk tomat 13

14 Ethvert stærkt billede bliver til virkelighed. Antoine de Saint-Exupéry Denne gang er det noget andet. Der sker noget nyt hver dag. Sjældent har frugt og grønt smagt så godt. I går hentede jeg den gamle saftpresser op fra kælderen. To æbler og to appelsiner, og vupti var der lækker frugtsaft klar. Så var det ikke noget problem at se de andre spise brød og marmelade. Jeg har nu fået lyst til at prøve andre varianter. Eller jeg laver en omgang frugtpure. Jeg har i øvrigt stort set glemt vægten. I dag føler jeg mig faktisk så godt tilpas, at jeg har lyst til at tage en tur på cyklen. DR. WERCHAN SIGER Variation og nydelse det er opskriften på succes i denne kur Grøntsager, salater eller frugt til supper og drikkeblandinger Husk: drik, drik, drik!

15 FORSLAG TIL DAG 5 DET SKAL DU GØRE VIRKNING MORGEN Drik kaffe/te/vand Lav en pure af Figuactiv-drikkeblanding og frugt, eller spis frugten frisk (alternativt også med friskpresset saft) En følelse af hverdag dejligt! Frugt stimulerer stofskiftet, indeholder vitaminer og smager godt MIDDAG Hovedmåltidsforslag Kalveschnitzel naturel med blomkål 200 g blomkål indeholder kun 36 kcal du må komme op på i alt 600 kcal AFTEN Figuactiv-suppe med grøntsager (dampede eller rå) og urter Der er få kalorier i grøntsager du kan bare spise løs fordele Figuactiv-drikkeblandingen med jordbær/banan er en fuldgyldig erstatning for et måltid Giver en varig mæthedsfornemmelse Uden konserveringsmidler Uden kunstige farvestoffer Indeholder fiberstoffer Sommerdrømscocktail 2-3 spsk. Figuactiv Drikkeblanding jordbær/ banan 15 friske eller frosne jordbær ½ banan 200 ml fedtfattig yoghurt 50 ml vand Blandes med håndmikser færdig! NYHED! OVERSIGT Side 22 Lavt mælkesukkerindhold Glutenfri Ikke tilsat sukker 15

16 Forandring fryder. Friedrich Schiller I dag står weekenden for døren, og fra tidligere ved jeg, at det altid er sværest i weekenden. Det er der, jeg savner hyggen ved god (og mindre sund) mad mest. Ellers har jeg en følelse af lethed i kroppen. Jeg har virkeligt indstillet mig på at tabe mig. Godt med et par dages pause fra vægten. Hvad var det, lægen sagde i starten jeg skulle forestille mig, hvordan det er at veje otte kilo mindre. Det føles dejligt, og derfor bliver jeg ved! DR. WERCHAN SIGER Weekend = udholdenhedsprøve (du kommer til at tænke på og få lyst til et overdådigt morgenbord, kedsomhed og invitationer får dig til at blive fristet) Spild ikke tiden med de tanker og følelser Foretag dig noget, lav noget aktivt og afvekslende

17 FORSLAG TIL DAG 6 DET SKAL DU GØRE VIRKNING MORGEN Drik kaffe/te/vand Figuactiv-drikkeblanding med frisk eller frossen frugt En følelse af hverdag dejligt! Gør det til en vane at spise frugt til morgenmad det gør det lettere at holde vægten MIDDAG Hovedmåltidsforslag Ratatouille Eksperimenter med at lave fedtfattig mad rigeligt med urter og krydderier giver smag uden ekstra kalorier AFTEN Figuactiv-suppe og salat fordele Figuactiv-kartoffelsuppen Auberge er en fuldgyldig erstatning for et måltid Giver en varig mæthedsfornemmelse Uden konserveringsmidler Uden kunstige farvestoffer Indeholder fiberstoffer Tip Brug tiden på at udvikle suppen! Alle typer grøntsager kan dampes, koges eller spises rå som salat til Figuactivsuppen (lige så meget, som du har lyst til, kartofler dog med måde) OVERSIGT Side 22 NYHED! Uden mælkesukker Glutenfri 17

18 Når der sker noget godt, er det begyndelsen på det næste. Johann Wolfgang von Goethe Weekenden er næsten ovre, og i dag har jeg igen været på vægten i alt mere end et kilo. Det er mindre, end jeg havde håbet på, men Dr. Werchan siger, det går efter planen. Det føles rigtigt godt at bevæge sig lidt ind i mellem. Så kan hovedet få lidt fri i stedet for hele tiden at tænke på mad og vægt. Der er alligevel lang vej igen. Men jeg har klaret den første uge! DR. WERCHAN SIGER Mere end et kilo efter den første uge? Det er et fantastisk resultat, selv om det måske ikke lyder af så meget din krop er nu programmeret til at tabe sig, og så kan du fortsætte Det er dokumenteret, at det er lettere at holde vægten, når man taber sig i langsomt tempo Ros dig selv det er et flot stykke arbejde, du er i gang med, og det fortjener anerkendelse 18

19 FORSLAG TIL DAG 7 DET SKAL DU GØRE VIRKNING MORGEN Drik kaffe/te/vand Figuactiv-drikkeblanding med frugt En følelse af hverdag dejligt! MIDDAG Hovedmåltidsforslag Fisk med blandet salat Middelhavskøkkenet er sundt og godt for hjerte og kredsløb AFTEN Figuactiv-suppe med grøntsager og/eller salat Du må gerne være kreativ, når du laver salat. Tomater samt grøn, rød eller gul peber passer godt til icebergsalat eller grøn salat dertil en lækker balsamico-dressing! fordele Figuactiv-drikkeblandingen med rabarber/vanilje er en fuldgyldig erstatning for et måltid Giver en varig mæthedsfornemmelse Uden konserveringsmidler Uden kunstige farvestoffer Indeholder fiberstoffer TIP Fortsæt med at drikke meget det bidrager til at rense ud. Når du drikker kaffe og sort te, skal det være med måde (1-2 kopper er ok) og med masser af vand for at skåne OVERSIGT Side 22 NYHED! Lavt mælkesukkerindhold Glutenfri Ikke tilsat sukker 19

20 Resten af vægtplanen Det kræver styrke at begynde og kraft at fuldende. Laotse De følgende uger gik på næsten samme måde som den første. På nogle tidspunkter gik det godt, og andre gange skulle jeg virkeligt kæmpe. Efter ca. fire uger kom det værste. Der stod vægten stille i flere dage, og hvis det ikke havde været for lægen, var jeg nok ikke fortsat. Men efter to måneder havde jeg klaret det. Jeg fortsatte endda to uger mere, fordi jeg var så motiveret, og til sidste vejede jeg næsten 10 kilo mindre. Spørg bare, om der var en, der var stolt! Som belønning har jeg købt mig et nyt sæt tøj. Nu bruger jeg den gode følelse til næste udfordring at holde vægten. DR. WERCHAN SIGER Følg planen (et varieret måltid efter din smag og to gange Figuactiv om dagen) Hold dig til kuren, også selv om vægten ind i mellem står stille (ved mere end 10 dages stilstand har du dog nået det såkaldte set-point tag en længere pause for at stabilisere vægten) Planlæg tidsrummet efter kuren i god tid. Brug Figuactiv-drikkeblandinger som morgenmad de næste 1-2 måneder for at stabilisere vægten.

21 FORSLAG TIL DAG 8 DET SKAL DU GØRE VIRKNING MORGEN Drik det, du er vant til Figuactiv-drikkeblanding og frugt (frisk eller som pure/saft) For mange forandringer gør det svært at holde ud i længden Kroppen har godt af frugt om morgenen, og frugt er ideelt til at stimulere stofskiftet MIDDAG Hovedmåltidsforslag Det varierede tredje måltid kan du i stedet lægge ind som morgenmad eller aftensmad AFTEN Figuactiv-suppe med grøntsager Se grøntsager fra en anden side, og prøv nye måder at tilberede dem på ProBalance et godt råd til dig fordele ProBalance indeholder udvalgte basiske mineralsalte på baggrund af [formula] Müller-Wohlfahrt Med calcium, magnesium, kalium og natrium Uden animalske indholdsstoffer Uden konserveringsmidler Uden mælkesukker ProBalance På baggrund af [formula] Müller- Wohlfahrt Anbefalet dosis: 3 x 4 tabletter dagligt 1 dåse (360 tabletter) kr. 299,00 21

22 oversigt Figuactiv-supper Dåse 500 g Kartoffelsuppe Auberge Tomatsuppe Mediterranee Grøntsags-/karrysuppe India Figuactiv-drikkeblandinger Dåse 450 g Jordbær/banan Latte Macchiato Rabarber/vanilje Figuactiv-urtete 250 g Grøn te, maté-blade, lapacho, brændenældeblade, rød te, citrongræs, lakridsrod Fordele Fuldgyldig erstatning for et måltid Giver en varig mæthedsfornemmelse Uden konserveringsmidler Uden kunstige farvestoffer Indeholder fiberstoffer Uden mælkesukker Glutenfri (kun kartoffelsuppe) Fordele Fuldgyldig erstatning for et måltid Giver en varig mæthedsfornemmelse Uden konserveringsmidler Uden kunstige farvestoffer Indeholder fiberstoffer Lavt mælkesukkerindhold Glutenfri Ikke tilsat sukker Fordele Udrensende teblanding af forskellige urter og velsmagende lapacho Dæmper sultfølelsen kr. 39,78 pr. måltid kr. 349,00 (kr. 698,00/kg) kr. 21,71 pr. måltid kr. 349,00 (kr. 775,56/kg) kr. 199,00 (kr. 796,00/kg) 5 stk. frit valg 5 dåser Figuactiv-drikkeblandinger og -supper efter eget valg kr ,00 Pr. dåse kun kr. 317,80 2 stk. frit valg + Figuactiv-urtete 2 dåser Figuactiv-drikkeblandinger og -supper efter eget valg + Figuactiv-urtete Ved køb enkeltvis i alt kr. 897,00 Tilbudspris kr. 819,00 Du sparer kr. 78,00! 22

23 Styr på vægten UGE dag dato Figuactiv DRIKKEBLAN- DING ELLER -SUPPE Sæt kryds. morgen middag aften 3. DET TREDJE VARIEREDE MÅLTID f.eks. magert kød eller fisk med salat, grøntsager, frugt DRIKKELSE (l)* vægt (kg) mål (cm) talje hofte BMI BMI = Vægt (kg) / [Højde (m)] 2 * Vand eller usødet te 23

24 FORDELE Alle drikkeblandinger lavt mælkesukkerindhold glutenfri ikke tilsat sukker Alle supper uden mælkesukker glutenfri (kun kartoffelsuppe) Større biologisk værdi i kraft af kombinationen af animalsk og vegetabilsk æggehvide LR Health & Beauty Systems ApS Aabenraa Udleveret af: Salg af LR-produkter sker via LR Partner LR Health & Beauty Systems tager forbehold for trykfejl og forbeholder sig ret til ændringer af produkterne som følge af tekniske og kvalitative forbedringer. Best.nr.: DK

Figuactiv. Figuactiv Shakes. (Kosttilskud, udviklet i henhold til gældende Bekendtgørelsen, 786 om slankekostprodukter)

Figuactiv. Figuactiv Shakes. (Kosttilskud, udviklet i henhold til gældende Bekendtgørelsen, 786 om slankekostprodukter) Figuactiv (Kosttilskud, udviklet i henhold til gældende Bekendtgørelsen, 786 om slankekostprodukter) Ernæring og nydelse Når du ønsker at tabe dig målrettet, skal to af de daglige måltider normalt erstattes

Læs mere

Opskrifter på FiguAktiv-måltider

Opskrifter på FiguAktiv-måltider FIGUAKTIV KONCEPT Aloe Vera, FiguAktiv drikkepulver, FiguAktiv urtete, ProBalance FiguAktiv er en forbedring af Figuline, hvor smagen og indholdsstofferne er forbedret. Der er endnu mere B12 vitamin i.

Læs mere

Komplet kostpleje. Det handler om lyst og indstilling.

Komplet kostpleje. Det handler om lyst og indstilling. Komplet kostpleje Hvad har man brug for i dette koncept, ud over lysten til at tabe sig? Aloe Vera Gel (forsyner kroppen med næringsstoffer) FiguAktiv Proteinshaken (reducerer insulinspejlet og sætter

Læs mere

Morgen Middag Aften Mellemmåltid 30-50 ml Aloe Vera Gel 1 FiguAktiv Shake. 30-50 ml Aloe Vera Gel. 2 tabletter ProBalance 30-50 ml Aloe Vera Gel

Morgen Middag Aften Mellemmåltid 30-50 ml Aloe Vera Gel 1 FiguAktiv Shake. 30-50 ml Aloe Vera Gel. 2 tabletter ProBalance 30-50 ml Aloe Vera Gel Hjælp til vægten Hvad har man brug for i dette koncept? Aloe Vera Gel (forsyner kroppen med næringsstoffer) FiguAktiv Proteinshaken (reducerer insulinspejlet og sætter gang i muskelmassen) FiguAktiv urtete

Læs mere

More Quality for your life.

More Quality for your life. More Quality for your life. LR Health & Beauty Systems ApS. 6230 Rødekro Udleveret af: 24 Salg af LR-produkter sker udelukkende gennem LR-partnere. LR Health & Beauty Systems tager forbehold for ændringer

Læs mere

Body Mind Academys 10 dages udrensningskur

Body Mind Academys 10 dages udrensningskur Body Mind Academys 10 dages udrensningskur Tillykke med din beslutning om at rense din krop ud samt at øge bevidstheden om hvad din krop har brug for af brændstof, og ikke mindst hvad den IKKE skal have.

Læs mere

Vejen til et varigt vægttab

Vejen til et varigt vægttab Vejen til et varigt vægttab Sådan taber du dig hurtigt og effektivt SlankekurDerVirker.dk OM EBOGEN Læs hvordan du opnår et varigt vægttab ved at følge en fornuftig slankekur. Indholdsfortegnelse Hvilken

Læs mere

1. Hvor mange gange skal du smage på en fødevare, for at vide om du kan lide den? A: 1 gang B: 5 gange C: Mere end 15 gange

1. Hvor mange gange skal du smage på en fødevare, for at vide om du kan lide den? A: 1 gang B: 5 gange C: Mere end 15 gange Alle spørgsmål samlet Spørgsmål til ernæring 1. Hvor mange gange skal du smage på en fødevare, for at vide om du kan lide den? A: 1 gang B: 5 gange C: Mere end 15 gange 2. Er det sundt at spise æg? A:

Læs mere

KOMPLET KOSTPLAN TIL KVINDER VÆGTTAB FOR KVINDER BMI OG DIT ENERGIBEHOV EKSEMPEL PÅ KOSTPLAN VÆGTTAB

KOMPLET KOSTPLAN TIL KVINDER VÆGTTAB FOR KVINDER BMI OG DIT ENERGIBEHOV EKSEMPEL PÅ KOSTPLAN VÆGTTAB Indholdsfortegnelse KOMPLET KOSTPLAN TIL KVINDER VÆGTTAB FOR KVINDER BMI OG DIT ENERGIBEHOV EKSEMPEL PÅ KOSTPLAN VÆGTTAB PERSONLIG PLAN TIL DIG DER VIL HAVE SUCCES MED VÆGTTAB 3 4 5 7 9 Komplet kostplan

Læs mere

Forslag til dagens måltider for en kvinde over 74 år med normal vægt og fysisk aktivitet

Forslag til dagens måltider for en kvinde over 74 år med normal vægt og fysisk aktivitet Forslag til dagens måltider for en kvinde over 74 år med normal vægt og fysisk aktivitet Ca. 7400 kj/dag + råderum til tomme kalorier på 800 kj/dag svarende til 10 % af energiindtaget (Svarer til 1750

Læs mere

Denne bog tilhører: Hej! Navn: Skole: Dette er din personlige bog, som vi håber vil være en hjælp til dig på vejen mod en sjov og sund hverdag.

Denne bog tilhører: Hej! Navn: Skole: Dette er din personlige bog, som vi håber vil være en hjælp til dig på vejen mod en sjov og sund hverdag. MIN AFTALE BOG Denne bog tilhører: Hej! Dette er din personlige bog, som vi håber vil være en hjælp til dig på vejen mod en sjov og sund hverdag. I bogen kan du finde de kost- og motions råd, som vi alle

Læs mere

Lektion 6 Opsummering af Måltider

Lektion 6 Opsummering af Måltider Lektion 6 Opsummering af Måltider I denne uge opsummerer vi på Måltider Uge 1 Måltidsmønster Uge 3 Frokost & aftensmad Uge 5 Væske Uge 7 Energi (kcal/kj) Uge 9 Energiindtag: Kulhydrater Uge 11 Opsummering:

Læs mere

Kost & Ernæring K1 + K2

Kost & Ernæring K1 + K2 Kost & Ernæring K1 + K2 Kostens betydning for præstationsevnen At være elitesvømmer kræver meget. Meget træning, men også at være en 24-timers atlet, som ikke kun er svømmer når han/hun er i bassinet.

Læs mere

Forslag til dagens måltider

Forslag til dagens måltider Forslag til dagens måltider for en kvinde på 31 60 år med normal vægt og fysisk aktivitet, som ikke indtager mælkeprodukter 8300 kj/dag + råderum til tomme kalorier på 900 kj/dag svarende til 10 % af energiindtaget

Læs mere

Lokkemad. Nemme veje til mere energi i maden. 8 opskrifter på ny energi til dem, der spiser for lidt. Kom smør, fløde eller olie i sovs og suppe

Lokkemad. Nemme veje til mere energi i maden. 8 opskrifter på ny energi til dem, der spiser for lidt. Kom smør, fløde eller olie i sovs og suppe Nemme veje til mere energi i maden Kom smør, fløde eller olie i sovs og suppe Kom smør eller olie i grød og kartoffelmos Kom fløde og pasteuriserede æggeblommer i færdigkøbt koldskål Kom fløde i kakaomælk

Læs mere

LIVTAG # 5 2015. Cecilia har omlagt sin kost totalt og har ud over færre kilo fået større livskvalitet. Mig og min hjælper. s. 30. s.

LIVTAG # 5 2015. Cecilia har omlagt sin kost totalt og har ud over færre kilo fået større livskvalitet. Mig og min hjælper. s. 30. s. Dit medlemsmagasin fra PTU LANDSFORENINGEN AF POLIO-, TRAFIK- OG ULYKKESSKADEDE LIVTAG # 5 2015 Cecilia har omlagt sin kost totalt og har ud over færre kilo fået større livskvalitet s. 30 Mig og min hjælper

Læs mere

Forslag til dagens måltider for en pige på 10 13 år med normal vægt og fysisk aktivitet

Forslag til dagens måltider for en pige på 10 13 år med normal vægt og fysisk aktivitet Forslag til dagens måltider for en pige på 10 13 år med normal vægt og fysisk aktivitet Ca. 8000 kj/dag + råderum til tomme kalorier på 600 kj/dag svarende til 7 % af energiindtaget (Svarer til ca. 1900

Læs mere

Forslag til dagens måltider for en dreng på 3 5 år med normal vægt og fysisk aktivitet

Forslag til dagens måltider for en dreng på 3 5 år med normal vægt og fysisk aktivitet Forslag til dagens måltider for en dreng på 3 5 år med normal vægt og fysisk aktivitet Ca. 5900 kj/dag + råderum til tomme kalorier på 300 kj/dag svarende til 5 % af energiindtaget (Svarer til ca. 1435

Læs mere

Kost & Ernæring. K3 + talent

Kost & Ernæring. K3 + talent Kost & Ernæring K3 + talent Kostens betydning for præstationsevnen At være elitesvømmer kræver meget. Meget træning, men også at være en 24-timers atlet, som ikke kun er svømmer når han/hun er i bassinet.

Læs mere

Hvordan kommer jeg i gang med et varigt vægttab og godt igennem julen? Randers Kommune

Hvordan kommer jeg i gang med et varigt vægttab og godt igennem julen? Randers Kommune Hvordan kommer jeg i gang med et varigt vægttab og godt Randers Kommune Del 1 Ernæringsteori Vægttab, måltider og mæthed Hjælp til sundere indkøb Hvordan kommer jeg så i gang? Pause 2 Ernæringsteori Almindelig

Læs mere

ER FRISKE GRØNTSAGER SUNDERE END FROSNE?

ER FRISKE GRØNTSAGER SUNDERE END FROSNE? Indeholder de nyopgravede gulerødder flere vitaminer end dem, du graver frem i frysedisken? Er almindeligt sukker mindre usundt end kunstige sødestof- fer? Bør man undlade at drikke mælk, når man er ude

Læs mere

GUIDEN. Husk de gode madvaner når du flytter hjemmefra. Se mere på www.ungdomssult.dk

GUIDEN. Husk de gode madvaner når du flytter hjemmefra. Se mere på www.ungdomssult.dk GUIDEN Husk de gode madvaner når du flytter hjemmefra 1 Se mere på www.ungdomssult.dk DEN IDEELLE KOST H vis du er lidt forvirret med hensyn til, hvilken kost der er sund, er det forståeligt nok. Snart

Læs mere

Og deres resultater er ikke til at tage fejl af; 122 kilo tabte de 6 deltagere på 16 uger.

Og deres resultater er ikke til at tage fejl af; 122 kilo tabte de 6 deltagere på 16 uger. 4 kvinder og 2 mænd har gennemført Lev Livet kuren til punkt og prikke og du kunne følge dem i efterårssæsonen 2013 i livsstilsprogrammet; Lev Livet på TV2 Øst. Og deres resultater er ikke til at tage

Læs mere

Patientinformation. Kost anbefalinger. Til overvægtige børn og deres familie. Regionshospitalet Randers Børneafdelingen

Patientinformation. Kost anbefalinger. Til overvægtige børn og deres familie. Regionshospitalet Randers Børneafdelingen Patientinformation Kost anbefalinger Til overvægtige børn og deres familie Regionshospitalet Randers Børneafdelingen Sund kost Indledning: Denne pjece handler om nogle kost anbefalinger til dig og din

Læs mere

Fyr op for din forbrænding. Sådan holder du dig frisk og sund hver dag

Fyr op for din forbrænding. Sådan holder du dig frisk og sund hver dag Sådan holder du dig frisk og sund hver dag Selv om kalorieindtaget er det samme, er det bestemt ikke ligegyldigt, hvordan du sammensætter din (slanke)kost Det er svært ikke at være misundelig på dem, der

Læs mere

Kostpolitik. Om aftenen er der mulighed for at få et mellemmåltid i form af knækbrød, frisk presset juice, frugt eller lign.

Kostpolitik. Om aftenen er der mulighed for at få et mellemmåltid i form af knækbrød, frisk presset juice, frugt eller lign. Kostpolitik 2017 Indhold Måltiderne... 3 Spis mindre sukker... 3 Medbestemmelse... 4 Egne lejligheder... 4 Fokus på den enkelte... 5 Ikke alle dage er ens... 5 Sociale aktiviteter... 5 Fokus på madspil...

Læs mere

Forslag til dagens måltider for en dreng på 6 9 år med normal vægt og fysisk aktivitet

Forslag til dagens måltider for en dreng på 6 9 år med normal vægt og fysisk aktivitet Forslag til dagens måltider for en dreng på 6 9 år med normal vægt og fysisk aktivitet Ca. 7600 kj/dag + råderum til tomme kalorier på 550 kj/dag svarende til 7 % af energiindtaget (Svarer til ca. 1815

Læs mere

Jeg glemmer at drikke vand i løbet af dagen. Mine udfordringer er. Jeg elsker mad og spiser lige, hvad der passer mig. Jeg spiser foran fjernsynet

Jeg glemmer at drikke vand i løbet af dagen. Mine udfordringer er. Jeg elsker mad og spiser lige, hvad der passer mig. Jeg spiser foran fjernsynet MIne spisevaner opgavekort Mine udfordringer er Jeg glemmer at drikke vand i løbet af dagen 1 Jeg elsker mad og spiser lige, hvad der passer mig Jeg spiser foran fjernsynet 2 3 MIne spisevaner Jeg taber

Læs mere

Kost og ernæring for løbere

Kost og ernæring for løbere Kost og ernæring for løbere 1 Hvad er sund kost? Kilde: Alt om kost - Fødevarestyrelsen 2 Energikrav til marathon Forbrænder ca. 1kcal/kg/km Løber på 75kg: 3165kcal = 13293kJ Realistisk forhold ved MT(ca.75%

Læs mere

Husk mad- Gaby, Lærke og Simon, Agerbæk. Tammin, Ølgod. Børn i Varde Kommune giver tips til sund mad til lange dage. Louise, Varde

Husk mad- Gaby, Lærke og Simon, Agerbæk. Tammin, Ølgod. Børn i Varde Kommune giver tips til sund mad til lange dage. Louise, Varde Gaby, Lærke og Simon, Agerbæk Tammin, Ølgod Husk mad- Børn i Varde Kommune giver tips til sund mad til lange dage. Louise, Varde Har du en plan? Mandag: Rugbrød Tirsdag: Sandwich med tunsalat Onsdag: Rugbrød

Læs mere

DBF-MIDTJYLLAND. Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF- Midtjylland.

DBF-MIDTJYLLAND. Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF- Midtjylland. DBF-MIDTJYLLAND. Hvad betyder kosten og hvorfor??. Det er ikke nok, at du er en dygtig spiller og træner meget. Din kost kan afgøre, om du vinder eller taber en kamp. Rigtig kost kan også sikre at du undgår

Læs mere

En sikker vej til mere energi, overskud og vægttab

En sikker vej til mere energi, overskud og vægttab Lev livet kuren #2 En sikker vej til mere energi, overskud og vægttab 4 kvinder og 2 mænd har gennemført Lev Livet kuren til punkt og prikke og du kunne følge dem i efterårssæsonen 2013 i livsstilsprogrammet;

Læs mere

Har du KOL? Så er måltider og motion vigtigt. Enkle råd om at holde vægten oppe

Har du KOL? Så er måltider og motion vigtigt. Enkle råd om at holde vægten oppe Har du KOL? Så er måltider og motion vigtigt Enkle råd om at holde vægten oppe 2 Indholdsfortegnelse Side KOL og vægttab 3 Hvilken betydning har energi? 4 Hvilken betydning har protein? 5 Derfor er behovet

Læs mere

SUND OG LÆKKER MAD PÅ SU

SUND OG LÆKKER MAD PÅ SU SUND OG LÆKKER MAD PÅ SU Skal du i gang med din egen husholdning for første gang i forbindelse med enten studie, uddannelse eller arbejde? Så har du her den korte lyn guide til, hvordan du let kommer i

Læs mere

Tab to buksestørrelser på 6 uger

Tab to buksestørrelser på 6 uger Tab to buksestørrelser på 6 uger Der er ingen grund til at gå rundt om den varme grød længere. Få de smalle hofter tilbage med en 6-ugers kur, der giver dig synlige resultater og måske blod på tanden til

Læs mere

DIABETES KOGEBOG. - en grundbog ATELIER

DIABETES KOGEBOG. - en grundbog ATELIER ISBN ISBN 978-87-7857-680-4 87-7857-680-6 9 788778 576804 Her finder du masser af spændende retter, der er nemme at lave. Det er sund mad, som også smager godt. Her er opskrifter til alle dagens måltider,

Læs mere

Energiindtag. Energiindtag for løbere. Energiindtag generelt. Energiforbrug ved løb. Energibehov for 70 kg løber 07-05-2015. Tom Gruschy Knudsen

Energiindtag. Energiindtag for løbere. Energiindtag generelt. Energiforbrug ved løb. Energibehov for 70 kg løber 07-05-2015. Tom Gruschy Knudsen Kost og marathonløb Tom Gruschy Knudsen Energiindtag Hvordan skal man spise? Generelle anbefalinger Anbefalinger for løbere Marathonløb forberedelse Væske og energiindtag Energiindtag generelt Energifordeling:

Læs mere

Guide: Tab dig med lynkur

Guide: Tab dig med lynkur Guide: Tab dig med lynkur Mange kure lover stort vægttab på kort tid, men virker de? BT har testet en af de mest populære lynkure, kålsuppekuren Af Stine Kjærside, oktober 2012 03 Tab dig med kålsuppen

Læs mere

Guide. Sommerklar krop? Du kan stadig nå det! sider. Tips til at blive sommerklar. Juni Se flere guider på bt.dk/plus og b.

Guide. Sommerklar krop? Du kan stadig nå det! sider. Tips til at blive sommerklar. Juni Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Scanpix Guide Juni 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 16 sider Sommerklar krop? Du kan stadig nå det! Tips til at blive sommerklar Sommerklar krop INDHOLD: Gør kroppen klar til ferien...4-5

Læs mere

FIF til hvordan. du styrer din trang. til sukker

FIF til hvordan. du styrer din trang. til sukker FIF til hvordan du styrer din trang til sukker af. Hanne Svendsen, klinisk diætist og forfatter 1 Håber du får inspiration og glæde af denne lille sag. Jeg ønsker for dig, at du når det, du vil. Valget

Læs mere

Gratis guide. Små skridt til vægttab der holder

Gratis guide. Små skridt til vægttab der holder Gratis guide Små skridt til vægttab der holder Guide til vægttab der holder Spis mindre portioner Køb sundt og smart Lad brødet fylde mest Husk det sunde fedt Leg med maden Spis efter tallerkenmodellen

Læs mere

Pisken kan give dig noget energi på kort sigt, men den energi er kostbar i det lange løb.

Pisken kan give dig noget energi på kort sigt, men den energi er kostbar i det lange løb. Øvelse - Motivation Når du er i gang med dit vægttab, kommer du til at være meget fokuseret på, om din vægt går nedad. Din vægt får dermed en stor rolle for din motivation. Det er meget motiverende, når

Læs mere

Motivation. Indledning. Alt er muligt

Motivation. Indledning. Alt er muligt Motivation Indledning Alt er muligt Motivation er en flyvsk størrelse. Nogle gange kan den få hjertet til at banke og blodet til at bruse. Den kan holde dig søvnløs om natten og giver dig lysten til planlægge

Læs mere

Spis dig sund, slank og stærk

Spis dig sund, slank og stærk Spis dig sund, slank og stærk Find den rette balance i kosten, uden at forsage alt det usunde. Test dig selv, og se hvilken mad, der passer til dig Af Krisztina Maria, februar 2013 03 Spis dig sund, slank

Læs mere

Hvad er forskellen på fedtprocent og fedtenergiprocent?

Hvad er forskellen på fedtprocent og fedtenergiprocent? Hvad er forskellen på fedtprocent og fedtenergiprocent? Her i bogen taler vi om fedtenergiprocent og ikke bare fedtprocent. Det sidste kan man se på varedeklarationen, men hvad er det første for noget,

Læs mere

Sunde mad og spisevaner

Sunde mad og spisevaner Sunde mad og spisevaner Oplæg af Maiken M. Jensen Kost og Ernæringskonsulent Lemvig kommune 1 Sund mad er vigtig fordi den..., Bidrager med livsvigtige vitaminer og mineraler Indeholder gavnlige kostfibre

Læs mere

Ernæringen du behøver Smagen du vil ha

Ernæringen du behøver Smagen du vil ha Ernæringen du behøver Smagen du vil ha Ernæringsdrikke og ernæringscremer Vi præsenterer Fresubin er en række ernæringsprodukter til dig, der har brug for tilskud af energi og protein. De smager godt og

Læs mere

Den økologiske. madpakke

Den økologiske. madpakke Den økologiske madpakke God smag God dag Den daglige madpakke skal ikke bare være sund, sjov, varieret og velsmagende den skal også være både nem at tilberede og nem at spise. Det er ikke nemt! I dette

Læs mere

Hvorfor overvægt. Stille siddende job i stedet for fysikbetonet job. Elevator i stedet for trapper. Bussen i stedet for cyklen

Hvorfor overvægt. Stille siddende job i stedet for fysikbetonet job. Elevator i stedet for trapper. Bussen i stedet for cyklen Hvorfor overvægt Stille siddende job i stedet for fysikbetonet job Elevator i stedet for trapper Bussen i stedet for cyklen Pizza, Fast food i stedet for sund mad Færdiglavet mad i stedet for hjemmelavet

Læs mere

OM DAGEN. Få gode ideer til frugt og grønt morgen, middag, aften og ind i mellem

OM DAGEN. Få gode ideer til frugt og grønt morgen, middag, aften og ind i mellem OM DAGEN 6 også når du flytter hjemmefra Få gode ideer til hvordan du får 6 om dagen morgen, middag og aften ind i mellem Få gode ideer til frugt og grønt morgen, middag, aften og ind i mellem Et af de

Læs mere

Patientvejledning. Kostplan. 1200 kcal

Patientvejledning. Kostplan. 1200 kcal Patientvejledning Kostplan 1200 kcal Kostplan på 1200 kcal/ 5000 kj Morgen Formiddag ½ skive (25 g) rugbrød ½ skive groft franskbrød skrabet minarine 1 skive ost 30+/18% 150 ml skummetmælk Se forslag ½

Læs mere

NÅR DU SKAL TAGE PÅ SPIS MANGE SMÅ ENERGIRIGE MÅLTIDER HVER DAG.

NÅR DU SKAL TAGE PÅ SPIS MANGE SMÅ ENERGIRIGE MÅLTIDER HVER DAG. NÅR DU SKAL TAGE PÅ SPIS MANGE SMÅ ENERGIRIGE MÅLTIDER HVER DAG. Læs pjecen og få ideer til, hvordan du kan tage på eller stabilisere din vægt. Mad og måltider spiller en stor rolle i vores liv! Jo ældre

Læs mere

BLIV SUND OG UNDGÅ OVERVÆGT HVAD MENER EKSPERTERNE?

BLIV SUND OG UNDGÅ OVERVÆGT HVAD MENER EKSPERTERNE? FYSISK SUNDHED JANUAR 2010 BLIV SUND OG UNDGÅ OVERVÆGT HVAD MENER EKSPERTERNE? Selv blandt danske forskere inden for folkesundhed kan der være forskellige holdninger til sundhed. Denne artikel er fremkommet

Læs mere

Så spiser vi. Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen. Af Hanne Svendsen

Så spiser vi. Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen. Af Hanne Svendsen Så spiser vi Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen Af Hanne Svendsen Kunsten er ikke at tabe sig Kunsten er at tabe det rigtige! Der er ALTID et alternativ, så du spiser

Læs mere

Kost efter en kæbeoperation - Flydende kost - Med gode opskrifter

Kost efter en kæbeoperation - Flydende kost - Med gode opskrifter Kost efter en kæbeoperation - Flydende kost - Med gode opskrifter Hvis du har fået lavet en operation på kæben enten planlagt eller på grund af brud på kæben skal du spise flydende kost i en periode for

Læs mere

FROKOSTFORSLAG fase 2

FROKOSTFORSLAG fase 2 FROKOSTFORSLAG fase 2 Du skal spise mad i starten af dagen og nedsætte indtagelsen i slutningen af dagen. De fleste har opbygget vaner der er modsat; man springer morgenmaden over eller spiser meget lidt

Læs mere

Hvor meget energi har jeg brug for?

Hvor meget energi har jeg brug for? Hvor meget energi har jeg brug for? Du bruger energi hele tiden. Når du går, når du tænker, og selv når du sover. Energien får du først og fremmest fra den mad, du spiser. Den kommer fra proteiner, og

Læs mere

Få det bedste ud af dine 3 V.O.K.S-dage med disse tips:

Få det bedste ud af dine 3 V.O.K.S-dage med disse tips: For en bedre syre-base-balance som er godt for: Vægt Energi Afgiftning Ledsmerter Immunforsvaret Styrke og smidighed Med en enkelt viden om syre-base balancen i krop og syre-base værdier i kosten, kan

Læs mere

FÅ MERE UD AF TRÆNINGEN MED GODE SPISEVANER MAD TIL MOTION OG MUSKLER

FÅ MERE UD AF TRÆNINGEN MED GODE SPISEVANER MAD TIL MOTION OG MUSKLER FÅ MERE UD AF TRÆNINGEN MED GODE SPISEVANER MAD TIL MOTION OG MUSKLER Spis gode kulhydrater Du får mest ud af træningen, hvis du har fyldt din krops kulhydrat- og væskedepoter. Det gælder både hvis du

Læs mere

21 DAGE NIVEAU 2 UGE 3 TIL SPRØD (ERE) SILHUET. ANNA BOGDANOVA af 20

21 DAGE NIVEAU 2 UGE 3 TIL SPRØD (ERE) SILHUET. ANNA BOGDANOVA af 20 21 DAGE TIL SPRØD (ERE) SILHUET NIVEAU 2 UGE 3 ANNA BOGDANOVA 2016 1 af 20 DAG 1 Moderat kulhydrat indtag Der skal gå minimum 12 timer mellem din aftensmad i går og din morgenmad i dag. Vand på hele dagen

Læs mere

Sundhedspolitik Sundhedspolitik for Dannevirkeskolen

Sundhedspolitik Sundhedspolitik for Dannevirkeskolen Sundhedspolitik Sundhedspolitik for Dannevirkeskolen Sundheden påvirkes umærkeligt af den måde, vi lever på Sundhedspolitik Sundheden påvirkes umærkeligt, af den måde vi lever på, og alle de ting vi udsætter

Læs mere

Kick i madkassen. -Gode råd om dit barns kost

Kick i madkassen. -Gode råd om dit barns kost Kick i madkassen -Gode råd om dit barns kost Indholdsfortegnelse: Gode råd om kost og madlavning s. 2 Madpakkehånden Madlavning Kogning Få dit barn med! De 10 vigtigste ingredienser til en sund kost s.

Læs mere

02b STOMI INFO. Spis godt Lev godt KOLOSTOMI

02b STOMI INFO. Spis godt Lev godt KOLOSTOMI 02b STOMI INFO Spis godt Lev godt KOLOSTOMI Gode råd til dig som har en kolostomi Alle mennesker har forskellige behov, uanset om du har en stomi eller ej. De råd der er indeholdt i denne brochure er en

Læs mere

Kosten og dens betydning.

Kosten og dens betydning. MBK 31.august 2009. Det er ikke nok, at du er en dygtig spiller og træner meget. Din kost kan afgøre, om du vinder eller taber en kamp. Rigtig kost kan også sikre at du undgår skader. For at yde må du

Læs mere

Gode råd til en sundere hverdag

Gode råd til en sundere hverdag LOGO2TH_Lille_NEGrød Gode råd til en sundere hverdag Vægtstopperne - Behandling af børn og unge efter Holbæk-modellen Kære Forældre Det er vigtigt at dit barn oplever en god mæthedsfølelse og spiser sundt

Læs mere

Personalised weight management for healthy results. Tillykke med dit valg af ShapeWorks! En praktisk guide til din plan

Personalised weight management for healthy results. Tillykke med dit valg af ShapeWorks! En praktisk guide til din plan Personalised weight management for healthy results. Tillykke med dit valg af ShapeWorks! En praktisk guide til din plan Sådan tilbereder du en shake 1. trin Tilsæt -pulver. 2. trin Tilsæt din personlige

Læs mere

Bryndzové halusky slovakisk bolle ret

Bryndzové halusky slovakisk bolle ret Opskrift til 2-3 personer. Ingredienser: Bryndzové halusky slovakisk bolle ret - 750 g skrællet rå kartofler, fint revet. - salt - 250 g mel - 250 g gæret fåreost (i form af smøreost, kendt som bryndza)

Læs mere

Tallerken-modellen når du træner hårdt 1,5 time eller mere pr. dag

Tallerken-modellen når du træner hårdt 1,5 time eller mere pr. dag Tallerken-modellen når du træner hårdt 1,5 time eller mere pr. dag ½ af din tallerken skal være fyldt op med, pasta, ris, kartofler, brød, bulgur og lign ¼ af din tallerken skal være fyldt op med grøntsager

Læs mere

Sæt følgende op på dit køleskab eller smæk dem over din seng og lær dem udenad:

Sæt følgende op på dit køleskab eller smæk dem over din seng og lær dem udenad: Min trin-for trin favoritkostplan, der vil gøre dig 10 pund lettere og kvikkere i løbet af 10 nemme korte dage. Henvender sig primært til den, som gerne vil tabe sig nogle få kg; eller som en igangsætter

Læs mere

Styrke og energi som 55+ er. Kost og bevægelse

Styrke og energi som 55+ er. Kost og bevægelse er Kost og bevægelse Det er aldrig for sent.. Det er aldrig for sent at begynde at spise sundere og motionere uanset alder. Kropssammensætning Sundt og varieret mad Sundt og varieret mad Tænk på proteinerne!

Læs mere

Stay strong Chris MacDonald

Stay strong Chris MacDonald 10 11 Christian Bitz og Arne Astrup har virkelig gjort et godt stykke arbejde med VBK 2.0. Denne bog følger op på deres første fremragende bog, Verdens bedste kur, og bringer os niveauet videre og fokuserer

Læs mere

Gode råd om mad og ernæring ved kæbeoperation. og kæbebrud

Gode råd om mad og ernæring ved kæbeoperation. og kæbebrud Patientinformation Aarhus Universitetshospital Afdeling O og HOJ O-ambulatorium og sengeafdeling Tlf. 7846 2927 og 7846 3203 Nørrebrogade 44 DK-8000 Aarhus C www.kaebekir.auh.dk Gode råd om mad og ernæring

Læs mere

Bestillingsvejledning for det sundhedsfaglige personale. Diæter og kostformer

Bestillingsvejledning for det sundhedsfaglige personale. Diæter og kostformer Bestillingsvejledning for det sundhedsfaglige personale Diæter og kostformer Indhold Menu efter behov 5 Ældrekost 7 Lille appetit 8 Diabetes 9 Svært ved at tygge og synke 10 Vegetarisk kost 13 Andre kulturer

Læs mere

Kostfibre hvorfor. De tager plads for andre fødevarer. De hjælper med stabilt blodsukker De stjæler kalorier på deres vej

Kostfibre hvorfor. De tager plads for andre fødevarer. De hjælper med stabilt blodsukker De stjæler kalorier på deres vej Kostfibre hvorfor. De mætter De hjælper med stabilt blodsukker De stjæler kalorier på deres vej Maden flyttes hurtigere gennem kroppen De tager plads for andre fødevarer Tager lang tid at spise giver hurtigere

Læs mere

Tips og ideer til et godt vægttab.

Tips og ideer til et godt vægttab. Tips og ideer til et godt vægttab. At skifte til en sundere livsstil betyder, at du skal tænke over den mad, du putter i munden. Kontroller vægten med positiv tænkning Fyld skabe, skuffer og ikke mindst

Læs mere

Tallerken-modellen når du træner hårdt 1,5 time eller mere pr. dag

Tallerken-modellen når du træner hårdt 1,5 time eller mere pr. dag Tallerken-modellen når du træner hårdt 1,5 time eller mere pr. dag ½ af din tallerken skal være fyldt op med, pasta, ris, kartofler, brød, bulgur og lign ¼ af din tallerken skal være fyldt op med grøntsager

Læs mere

Energi- og proteindrikke. Hjemmelavede opskrifter velegnet til dig, der vil op i vægt

Energi- og proteindrikke. Hjemmelavede opskrifter velegnet til dig, der vil op i vægt Energi- og proteindrikke Hjemmelavede opskrifter velegnet til dig, der vil op i vægt Når maden skal fede 3 gode råd 1. Hyppigt og lidt ad gangen er løsningen, når appetitten er lille. Spis mange små måltider

Læs mere

Skoleelevers spisevaner

Skoleelevers spisevaner Københavns Universitet Pro Children Institut for Folkesundhedsvidenskab Oktober 2003 Skoleelevers spisevaner Spørgeskema til elever Oktober 2003 Kære skoleelev Vi beder dig hjælpe os med en undersøgelse

Læs mere

Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt

Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt Følg Rikkes kamp for at tabe 30 kilo Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt at sige nej til mad På trods af alle gode intentioner og et solidt team af eksperter i ryggen, har tallet på vægten ikke

Læs mere

FØDSELSDAG MED ØKOBANDEN

FØDSELSDAG MED ØKOBANDEN FØDSELSDAG MED ØKOBANDEN Her kan du få en masse gode ideer af Økobanden til hvordan du kan gøre din fødselsdag sund, sjov og økologisk. BEMÆRK: Fødselsdagsopskrifterne er til 10 børn. MENU 1 Æbleorm af

Læs mere

Madpakker til unge unge

Madpakker til unge unge Hvorfor Madpakker til unge unge Ca. 1/3 af den daglige energi skal indtages mens man er i skole eller på arbejde. Når man spiser sundt gavner det helbredet, man får mere energi og en bedre koncentrationsevne

Læs mere

Kostpolitik i Dagmargården

Kostpolitik i Dagmargården Kostpolitik i Dagmargården Dagmargårdens kostpolitik er baseret på de 8 kostråd. De 8 kostråd De 8 kostråd er hverdagens huskeråd til en sund balance mellem mad og fysisk aktivitet. Lever du efter kostrådene,

Læs mere

Kantinen arbejder som grundbegreb ud fra de 10 råd, se dem samlet nedenfor.

Kantinen arbejder som grundbegreb ud fra de 10 råd, se dem samlet nedenfor. Skolens kantine Kantinen arbejder som grundbegreb ud fra de 10 råd, se dem samlet nedenfor. Derudover arbejder vi med sundheden, og vi tilbyder dagligt sunde alternativer. Du finder disse alternativer

Læs mere

Kulhydrat: energi i forhold til svømning. Gode kilder til kulhydrat: pasta, ris, kartofler, brød, gryn

Kulhydrat: energi i forhold til svømning. Gode kilder til kulhydrat: pasta, ris, kartofler, brød, gryn Kulhydrat: energi i forhold til svømning Gode kilder til kulhydrat: pasta, ris, kartofler, brød, gryn Tallerken-modellen når du træner hårdt 1,5 time eller mere pr. dag ½ af din tallerken skal være fyldt

Læs mere

Praktisk madlavning. Vægtstopsgruppen

Praktisk madlavning. Vægtstopsgruppen Praktisk madlavning Vægtstopsgruppen Syddjurs kommune 2010 Af Jette Jensen Program for 1. gang praktisk madlavning Kostændringer og ernæringsforbedringer Gennemgang af menu Opdeling af grupper Praktisk

Læs mere

Bakterier i maden. Hvor mange bakterier kan en enkelt bakterie blive til i løbet af seks timer ved 37 grader? a 100 b 1000 c 1.000.

Bakterier i maden. Hvor mange bakterier kan en enkelt bakterie blive til i løbet af seks timer ved 37 grader? a 100 b 1000 c 1.000. www.madklassen.dk Bakterier i maden Hvor mange bakterier kan en enkelt bakterie blive til i løbet af seks timer ved 37 grader? a 100 b 1000 c 1.000.000 X Bakterier i maden Hvordan undgår du at blive syg

Læs mere

Patientinformation. Kostråd. til hæmodialysepatienter

Patientinformation. Kostråd. til hæmodialysepatienter Patientinformation Kostråd til hæmodialysepatienter Kvalitet Døgnet Rundt Medicinsk Afdeling Indledning Kosten er en vigtig del af behandlingen, når man er hæmodialysepatient Sammen med selve dialysen,

Læs mere

Ernæring for atletikudøvere. Foredrag FIF 4/3 2008

Ernæring for atletikudøvere. Foredrag FIF 4/3 2008 Ernæring for atletikudøvere Foredrag FIF 4/3 2008 Kasper Hansen Kasper Hansen 16 år i BAC Professions bachelor i ernæring og sundhed Speciale: Atletikudøvere og ernæring Tro på mig Sandt eller falsk Hvis

Læs mere

Kostråd når appetitten er lille og kroppen har brug for ekstra Patientinformation. Hospitalsenheden Horsens

Kostråd når appetitten er lille og kroppen har brug for ekstra Patientinformation. Hospitalsenheden Horsens Kostråd når appetitten er lille og kroppen har brug for ekstra Patientinformation Hospitalsenheden Horsens Under indlæggelse Spørg plejepersonalet efter ugens menukort - så kan du forberede dig og vælge,

Læs mere

Opskrifter. Supper Saucer Tilbehør Desserter Varme og kolde drikke Babymad. Supper

Opskrifter. Supper Saucer Tilbehør Desserter Varme og kolde drikke Babymad. Supper Opskrifter Supper Saucer Tilbehør Desserter Varme og kolde drikke Babymad Supper Grøntsagssuppe af rå grøntsager 1 kogt kartoffel 1 gulerod, 1 tomat En lille smule peber Selleri, agurk osv. efter smag

Læs mere

Madpakker til børn. Huskelistens 5 punkter til madpakke-indkøb:

Madpakker til børn. Huskelistens 5 punkter til madpakke-indkøb: Hvorfor Madpakker til børn Ca. 1/3 af den daglige energi skal indtages mens man er i skole eller på arbejde. Derfor er en god og mættende madpakke og mellemmåltider vigtige. Når det man spiser er sundt

Læs mere

7 DAGES JUICECHALLENGE for begyndere..

7 DAGES JUICECHALLENGE for begyndere.. 7 DAGES JUICECHALLENGE for begyndere.. TIL SPORTSFOLK, SKØNHEDER, VITAMINHUNGRENDE, LÆKKERTØRSTIGE, MÆND, KVINDER OG BØRN! Ønsker du at optimere din energi, din vitalitet og booste dit immunforsvar på

Læs mere

Spis frugt og grønt. hver dag og til alle måltider. Tips. Lav aftaler med dit barn

Spis frugt og grønt. hver dag og til alle måltider. Tips. Lav aftaler med dit barn Lav aftaler med dit barn Spis frugt og grønt Børn mellem 3-6 år skal spise 2 stykker frugt og 200 g grønsager om dagen hver dag og til alle måltider Børn mellem 1-3 år skal have frugt og grønt til alle

Læs mere

Guide sider SOMMERKLAR KROP? Du kan stadig nå det! Tips til at blive sommerklar

Guide sider SOMMERKLAR KROP? Du kan stadig nå det! Tips til at blive sommerklar Foto: Scanpix Guide Juni 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 18 sider SOMMERKLAR KROP? Du kan stadig nå det! Tips til at blive sommerklar Sommerklar krop INDHOLD: Gør kroppen klar til ferien...4-5

Læs mere

ØKOLOGISK HAVTORN ØKOLOGISK HAVTORN VIN. Se hele sortimentet på www.biogan.dk ØKOLOGISK HAVTORN MARMELADE M/AGAVESIRUP

ØKOLOGISK HAVTORN ØKOLOGISK HAVTORN VIN. Se hele sortimentet på www.biogan.dk ØKOLOGISK HAVTORN MARMELADE M/AGAVESIRUP NYHEDER OG TILBUD MAJ/JUNI 2014 ØKOLOGISK HAVTORN Køb 2 varianter og få 5% rabat Køb 4 varianter og få 10% rabat Nyd et glas vin lavet af havtorn og ikke andet. Havtorn vin har en frisk smag Nyd den kold,

Læs mere

Tallerken-modellen når du træner hårdt 1,5 time eller mere pr. dag

Tallerken-modellen når du træner hårdt 1,5 time eller mere pr. dag Tallerken-modellen når du træner hårdt 1,5 time eller mere pr. dag ½ af din tallerken skal være fyldt op med, pasta, ris, kartofler, brød, bulgur og lign ¼ af din tallerken skal være fyldt op med grøntsager

Læs mere

Opgave. 1. Hvad er kendetegnende for chaufførjobbet?

Opgave. 1. Hvad er kendetegnende for chaufførjobbet? Opgave 1. Hvad er kendetegnende for chaufførjobbet? 1. man bliver meget sund af jobbet 2. man spiser ofte meget usundt og er i risiko for stress 3. man taber sig hurtigt i vægt 4. man lever lige så sundt

Læs mere

Energien du behøver Smagen du vil ha

Energien du behøver Smagen du vil ha Energien du behøver Smagen du vil ha Fuldgyldig Mælkebaseret Fresubin energy DRINK Fresubin energy fibre DRINK Disse ernæringsdrikke er fuldgyldige. Det betyder, at de er særdeles egnet, hvis den normale

Læs mere

HVORFOR ER DET SÅ SVÆRT AT ÆNDRE VANER?

HVORFOR ER DET SÅ SVÆRT AT ÆNDRE VANER? HVORFOR ER DET SÅ SVÆRT AT ÆNDRE VANER? Få 3 tips til at overvinde de dumme vaner Martine Eskildsen Denne e-bog er lavet til dig, der gang på gang har forsøgt at ændre på dine vaner. Du siger ofte til

Læs mere

De nye Kostråd set fra Axelborg

De nye Kostråd set fra Axelborg De nye Kostråd set fra Axelborg Susan Vasegaard, srh@lf.dk Hanne Castenschiold, hca@lf.dk Line Damsgaard, lda@lf.dk Handel, Marked & Ernæring Landbrug & Fødevarer Nye kostråd 2013 Mejeriprodukterne er

Læs mere