Tab dig på den lette måde med

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tab dig på den lette måde med"

Transkript

1 Tab dig på den lette måde med

2 Alle ønsker sig en pæn figur Dr. med. Sven Werchan Ernæringsekspert Men vejen dertil er ofte både stressende og fyldt med frustrationer. Men sådan behøver det ikke være, så giv ikke op. Med den rigtige hjælp kan du få opfyldt drømmen om at nå din ønskevægt. Denne brochure indeholder den bedste opskrift på en slankekur, der er let, behagelig og på et videnskabeligt grundlag. Kombineret med vores Figuactiv-produkter har du alt det, der skal til for endelig at få det ønskede resultat. Du mangler kun at tage beslutningen om at starte på kuren og fortsætte, indtil du har nået målet. Så er der ingenting, der kan forhindre dig i at opnå resultater. Jeg ønsker dig god fornøjelse med projektet og håber, at du holder ud, indtil du har opnået de ønskede resultater. Held og lykke! Med venlig hilsen Dr. med. Sven Werchan

3 Mål: min ønskevægt Du har sikkert allerede overvejet at tabe dig eller allerede prøvet nogle gange. Uanset hvilke oplevelser du har haft med det, skal du give det en chance mere. Prøv at glemme alt det, du har hørt om eller oplevet med hensyn til vægttab bare et øjeblik. Det er som bekendt ikke altid let at tabe sig du kender de kritiske øjeblikke. For at du denne gang ikke skal vente for længe på at se resultater og nærme dig ønskevægten, kan du følge med i Helles kur og lægens råd. Jeg hedder Helle. Jeg har allerede forsøgt at tabe mig flere gange, men indtil nu er det ikke rigtigt lykkedes. Jeg kender godt problemerne, men jeg vil ikke give op. Du kan følge med i min kur, for jeg vil lære af de fejl, jeg tidligere har begået, og endelig tabe mig rigtigt. Lægen giver gode råd med på vejen. Han er vores personlige vejleder. Han hjælper med råd om Figuactiv-produkterne og om kuren generelt. Hvis du lige som jeg ikke har opnået den rigtige figur endnu og er klar til at gøre et nyt forsøg, har vi muligheden for at klare det med Figuactiv-produkterne og den videnskabeligt undersøgte slankekur. Det kan du læse mere om på de næste sider.

4 Tab dig på den lette måde Målrettet vægttab eller bare varieret kost? Med Figuactiv-kuren kan det lade sig gøre! ERNÆRING Ernæring og nydelse Når du ønsker at tabe dig målrettet, skal to af de daglige måltider normalt erstattes af Figuactivdrikkeblandinger eller -supper. På den måde får du lige så mange vitaminer og livsvigtige næringsstoffer som ved et normalt måltid, og alligevel slipper du for 75% af kalorierne. Da kroppen har brug for samme energimængde som normalt, forbrænder den i stedet overskydende fedt. og NYDELSE Dagens tredje måltid kan du vælge, så det passer til din smag. Husk blot at spise varieret! På den måde kan vægttab og lækker mad gå hånd i hånd, så du ikke mister motivationen! Når du næste gang kigger i køkkenskuffen, og chokoladekiksen smiler indbydende til dig, skal du bare smile igen.

5 Motion Motion er afgørende, når du skal holde ønskevægten efter kuren. Men du behøver ikke at blive en ren kondi-freak. En travetur i raskt tempo er nok, hvis du f.eks. ikke er stavgangsfanatiker, eller hvis cykling, svømning og løbeture ikke lige er dig. Men gør det regelmæssigt, gør det til en vane! MOTION AFSLAPNING Afslapning Afslapning er et andet vigtigt punkt. Livet er i dag fuldt af stress og jag, og det påvirker kroppen. Et højt stressniveau medfører, at der næsten ikke forbrændes fedt. Kroppen forsøger at slappe af ved at spise. Så er der ikke langt til noget sødt og fedende. Jo mere du slapper af, jo lettere er det at tabe sig. Dermed er det ikke så vigtigt at slappe af ved at spise. Du kan slappe af ved f.eks. at læse en god bog, tage en dyb indånding ind i mellem eller ved at tage et langt bad om aftenen. Du ved selv bedst, hvad du har det godt med. Til sidst: Du kan starte, når det passer dig lettere bliver det ikke!

6 Rom blev ikke bygget på en dag I dag er det første dag. Allerede da jeg vågnede, gik alle mulige tanker gennem hovedet. Kan jeg overholde min slankekur? Kan jeg holde ud hele vejen? Men jeg er fast besluttet på det. Denne gang skal det nok lykkes! Jeg har alt det, jeg skal bruge, herhjemme, og min familie har fået det at vide. Mit mål er otte kilo egentlig ville jeg gerne tabe mere, men lægen sagde, at jeg ikke skulle overdrive det. Nu starter jeg og laver med det samme en lækker drikkeblanding. Godt begyndt er halvt fuldendt, som man siger. DR. WERCHAN SIGER Lad ikke tvivlen få plads Hold fast ved det, du har besluttet Udnyt den motivation, det giver at begynde Sammen med drikkeblandingen eller suppen kan du spise forskellige slags frugt eller grøntsager VIGTIGT: Forbered kroppen på, det gælder om at tabe sig og få gang i fedtforbrændingen Tip Sideløbende hermed anbefales ProBalance (se side 21).

7 FORSLAG TIL DAG 1 DET SKAL DU GØRE VIRKNING Morgen Drik et stort glas vand (samt Figuactiv-urtete) Rør 3 spsk. (28 g) Figuactiv-drikkeblanding (f.eks. Latte Macchiatosmag) ud i 250 ml fedtfattig mælk, lad det trække lidt, rør igen, hvorefter blandingen er klar Stimulerer stofskiftet og forbruger de første ca. 20 kalorier Giver kroppen næring som ved et almindeligt måltid, indeholder færre kalorier og giver energi til at begynde på dagen middag Rør 4 spsk. (med top, 57 g) Figuactiv-kartoffelsuppe Auberge ud i 300 ml varmt vand, lad det trække lidt, rør igen, og nyd den, eller tag en Figuactivdrikkeblanding (smagsvariant rabarber/vanilje, jordbær/banan eller Latte Macchiato) Mætter som et lille måltid og smager godt aften Figuactiv-suppe (f.eks. Mediterranee med tomatsmag, India med grøntsags-/karrysmag eller Auberge med kartoffelsmag) Korttidsreserverne er brugt op, kroppen begynder fedtforbrændingen fordele Figuactiv-drikkeblandingen Latte Macchiato er en fuldgyldig erstatning for et måltid Giver en varig mæthedsfornemmelse Uden konserveringsmidler Uden kunstige farvestoffer Indeholder fiberstoffer Iskaffe 2-3 spsk. Figuactiv Latte Macchiato 100 ml kaffe (kold) 100 ml fedtfattig mælk blandes med 5 isterninger OVERSIGT Side 22 NYHED! Lavt mælkesukkerindhold Glutenfri Ikke tilsat sukker

8 Man skal kravle, før man kan gå. Johann Wolfgang von Goethe Den første dag var slet ikke så slem, som jeg troede. Om eftermiddagen havde jeg godt nok min første krise, men Figuactiv-urteteen med en lille teskefuld honning var virkelig en nydelse, og det var noget, jeg kunne bruge. Jeg kan allerede mærke, hvordan det arbejder i min krop. Min mave føles let men der er jo heller ikke mere i den. Heldigvis må jeg fra i morgen få rigtig middagsmad. DR. WERCHAN SIGER De første kilo består hovedsageligt af vand Du skal ikke blive frustreret, hvis det tager tre eller fire dage, før du kan se resultater på vægten Fra i dag må jeg få et hovedmåltid om dagen (til middag eller først på aftenen) VIGTIGT: Det skal smage godt, virke mættende og være fedtfattigt.

9 FORSLAG TIL DAG 2 DET SKAL DU GØRE VIRKNING morgen Drik et stort glas vand Rør 3 spsk. (28 g) Figuactivdrikkeblanding (f.eks. jordbær/ banan-smag) ud i 250 ml fedtfattig mælk, lad det trække lidt, rør igen, hvorefter blandingen er klar Stimulerer stofskiftet Vitaminer, æggehvide og fiberstoffer giver overskud og energi MIDDAG Hovedmåltidsforslag Salat med kalkunbryststrimler Salat og kalkun er sundt og lækkert AFTEN Rør 4 spsk. (med top, 57 g) Figuactiv-grøntsags-/karrysuppe India ud i 300 ml varmt vand, lad det trække lidt, rør igen, og nyd den Kroppen har brug for mere energi for at kunne bruge æggehviden, og det bruger den fedtdepoterne til. TIP fordele Udrensende teblanding af forskellige urter og velsmagende lapacho Dæmper sultfølelsen INDHOLDSSTOFFER Grøn te, maté-blade, lapacho, brændenældeblade, rød te, citrongræs, lakridsrod Hvis du er plaget er en stærk trang eller måske af sult, skal du drikke, drikke og drikke f.eks. vand eller bedre endnu Figuactiv-urtete. En lille teskefuld honning oveni gør dig i bedre humør og giver mere energi. OVERSIGT Side 22 Drik ca. 2½ - 3 liter om dagen; f.eks. ca. 2 liter vand og ca. 1 liter Figuactiv-urtete eller usødet te.

10 Idealer er som stjerner. Man kan ikke nå dem, men man kan styre efter dem. Carl Schurz Sådan! Næsten et helt kilo. Skønt! Så er jeg klar til at fortsætte. Lægen sagde godt nok, at det indtil nu primært var vand. Men det motiverer mig, og jeg har masser af lyst til at fortsætte! Jeg har lagt hovedmåltidet om aftenen. Jeg kan godt lide at sidde sammen med familien og snakke og hygge over maden. Men jeg er ikke helt sikker på, om jeg nu spiser for meget eller spiser det forkerte. Alle slankekure har jo deres egne regler for, hvad man må og ikke må. DR. WERCHAN SIGER Fedtforbrændingen går i gang Giftstoffer og syrer frigøres, og de skal hurtigt udskilles Rigelige mængder væske renser og skyller giftstofferne ud Ved hovedmåltidet skal du spise klogt en normal portion stille og roligt Masser af grøntsager med eller uden salat Sauce, kød og fisk skal være fedtfattigt

11 FORSLAG TIL DAG 3 DET SKAL DU GØRE VIRKNING MORGEN Drik et glas vand Rør 3 spsk. (28 g) Figuactivdrikkeblanding (f.eks. rabarber-/ vaniljesmag) ud i 250 ml fedtfattig mælk, lad det trække lidt, rør igen, hvorefter blandingen er klar Du bliver glad Fylder godt i maven og forebygger sultangreb MIDDAG Hovedmåltidsforslag Fisk og grøntsager Fisk (f.eks. laks eller sild) giver omega 3-fedtsyrer, og grøntsager er letfordøjeligt AFTEN Rør 4 spsk. (med top, 57 g) Figuactiv-kartoffelsuppe Auberge ud i 300 ml varmt vand, lad det trække lidt, rør igen, og nyd den Kroppen har brug for mere energi for at kunne bruge æggehviden, og det bruger den fedtdepoterne til. Grøntsags-/karrysauce fordele Figuactiv-suppen India med grøntsags-/karrysmag er en fuldgyldig erstatning for et måltid Giver en varig mæthedsfornemmelse Uden konserveringsmidler Uden kunstige farvestoffer Indeholder fiberstoffer OVERSIGT Side 22 NYHED! f.eks. til fisk eller fjerkræ (til 1 portion) 1½ spsk. (med top, ca. 30 g) Figuactiv-suppe med grøntsags-/karrysmag ( India ) røres ud i ca. 75 ml varmt vand, Lad det trække lidt, og rør i det igen. Serveres og nydes som måltid. PS. Hvis du synes, at grøntsags-/karrysaucen er for tyk eller tynd, kan du ændre på mængden af vand eller pulver. Uden mælkesukker 11

12 Kun ved at gå fremad når man frem til rejsens mål. Afrikansk ordsprog Hm, ingen ændring. Spiste jeg alligevel for meget i går? Det er utroligt, at jeg reagerer så meget på små tilbageslag. Jeg har allermest lyst til bare at spise løs. Nå, det ville virkelig være for dumt. Hvad siger lægen? DR. WERCHAN SIGER Sammenlagt kan man godt tabe flere kilo om måneden Tip Jeg kan også anbefale Aloe Vera Life Essence Drinking Gel kombinationen af mere end 100 forskellige indholdsstoffer gør den til et af naturens egne kunstværker.

13 FORSLAG TIL DAG 4 DET SKAL DU GØRE VIRKNING MORGEN Drik kaffe/te/vand Figuactiv-drikkeblanding Skift mellem smagsvarianterne afveksling hjælper! En følelse af hverdag dejligt! middag Hovedmåltidsforslag Kyllingebrystfilet à la Napoli At spise et rigtigt måltid mad en gang om dagen giver den energi, du har brug for aften Figuactiv-suppe Kroppen har brug for mere energi for at kunne bruge æggehviden, og det bruger den fedtdepoterne til. Kyllingebrystfilet à la Napoli fordele Figuactiv-tomatsuppen Mediterranee er en fuldgyldig erstatning for et måltid Giver en varig mæthedsfornemmelse Uden konserveringsmidler Uden kunstige farvestoffer Indeholder fiberstoffer OVERSIGT Side 22 NYHED! Uden mælkesukker Rør 2 spsk. (med top, 30 g) Figuactiv-tomatsuppe Mediterranee ud i 75 ml varmt vand, lad det trække lidt, rør igen, og fordel det på den krydrede kyllingebrystfilet, der forinden sprødsteges med en smule fedt. PS Hvis du synes, at Napolisaucen er for tyk eller tynd, kan du ændre på mængden af vand eller pulver. Kombiner eventuelt med nogle stykker frisk tomat 13

14 Ethvert stærkt billede bliver til virkelighed. Antoine de Saint-Exupéry Denne gang er det noget andet. Der sker noget nyt hver dag. Sjældent har frugt og grønt smagt så godt. I går hentede jeg den gamle saftpresser op fra kælderen. To æbler og to appelsiner, og vupti var der lækker frugtsaft klar. Så var det ikke noget problem at se de andre spise brød og marmelade. Jeg har nu fået lyst til at prøve andre varianter. Eller jeg laver en omgang frugtpure. Jeg har i øvrigt stort set glemt vægten. I dag føler jeg mig faktisk så godt tilpas, at jeg har lyst til at tage en tur på cyklen. DR. WERCHAN SIGER Variation og nydelse det er opskriften på succes i denne kur Grøntsager, salater eller frugt til supper og drikkeblandinger Husk: drik, drik, drik!

15 FORSLAG TIL DAG 5 DET SKAL DU GØRE VIRKNING MORGEN Drik kaffe/te/vand Lav en pure af Figuactiv-drikkeblanding og frugt, eller spis frugten frisk (alternativt også med friskpresset saft) En følelse af hverdag dejligt! Frugt stimulerer stofskiftet, indeholder vitaminer og smager godt MIDDAG Hovedmåltidsforslag Kalveschnitzel naturel med blomkål 200 g blomkål indeholder kun 36 kcal du må komme op på i alt 600 kcal AFTEN Figuactiv-suppe med grøntsager (dampede eller rå) og urter Der er få kalorier i grøntsager du kan bare spise løs fordele Figuactiv-drikkeblandingen med jordbær/banan er en fuldgyldig erstatning for et måltid Giver en varig mæthedsfornemmelse Uden konserveringsmidler Uden kunstige farvestoffer Indeholder fiberstoffer Sommerdrømscocktail 2-3 spsk. Figuactiv Drikkeblanding jordbær/ banan 15 friske eller frosne jordbær ½ banan 200 ml fedtfattig yoghurt 50 ml vand Blandes med håndmikser færdig! NYHED! OVERSIGT Side 22 Lavt mælkesukkerindhold Glutenfri Ikke tilsat sukker 15

16 Forandring fryder. Friedrich Schiller I dag står weekenden for døren, og fra tidligere ved jeg, at det altid er sværest i weekenden. Det er der, jeg savner hyggen ved god (og mindre sund) mad mest. Ellers har jeg en følelse af lethed i kroppen. Jeg har virkeligt indstillet mig på at tabe mig. Godt med et par dages pause fra vægten. Hvad var det, lægen sagde i starten jeg skulle forestille mig, hvordan det er at veje otte kilo mindre. Det føles dejligt, og derfor bliver jeg ved! DR. WERCHAN SIGER Weekend = udholdenhedsprøve (du kommer til at tænke på og få lyst til et overdådigt morgenbord, kedsomhed og invitationer får dig til at blive fristet) Spild ikke tiden med de tanker og følelser Foretag dig noget, lav noget aktivt og afvekslende

17 FORSLAG TIL DAG 6 DET SKAL DU GØRE VIRKNING MORGEN Drik kaffe/te/vand Figuactiv-drikkeblanding med frisk eller frossen frugt En følelse af hverdag dejligt! Gør det til en vane at spise frugt til morgenmad det gør det lettere at holde vægten MIDDAG Hovedmåltidsforslag Ratatouille Eksperimenter med at lave fedtfattig mad rigeligt med urter og krydderier giver smag uden ekstra kalorier AFTEN Figuactiv-suppe og salat fordele Figuactiv-kartoffelsuppen Auberge er en fuldgyldig erstatning for et måltid Giver en varig mæthedsfornemmelse Uden konserveringsmidler Uden kunstige farvestoffer Indeholder fiberstoffer Tip Brug tiden på at udvikle suppen! Alle typer grøntsager kan dampes, koges eller spises rå som salat til Figuactivsuppen (lige så meget, som du har lyst til, kartofler dog med måde) OVERSIGT Side 22 NYHED! Uden mælkesukker Glutenfri 17

18 Når der sker noget godt, er det begyndelsen på det næste. Johann Wolfgang von Goethe Weekenden er næsten ovre, og i dag har jeg igen været på vægten i alt mere end et kilo. Det er mindre, end jeg havde håbet på, men Dr. Werchan siger, det går efter planen. Det føles rigtigt godt at bevæge sig lidt ind i mellem. Så kan hovedet få lidt fri i stedet for hele tiden at tænke på mad og vægt. Der er alligevel lang vej igen. Men jeg har klaret den første uge! DR. WERCHAN SIGER Mere end et kilo efter den første uge? Det er et fantastisk resultat, selv om det måske ikke lyder af så meget din krop er nu programmeret til at tabe sig, og så kan du fortsætte Det er dokumenteret, at det er lettere at holde vægten, når man taber sig i langsomt tempo Ros dig selv det er et flot stykke arbejde, du er i gang med, og det fortjener anerkendelse 18

19 FORSLAG TIL DAG 7 DET SKAL DU GØRE VIRKNING MORGEN Drik kaffe/te/vand Figuactiv-drikkeblanding med frugt En følelse af hverdag dejligt! MIDDAG Hovedmåltidsforslag Fisk med blandet salat Middelhavskøkkenet er sundt og godt for hjerte og kredsløb AFTEN Figuactiv-suppe med grøntsager og/eller salat Du må gerne være kreativ, når du laver salat. Tomater samt grøn, rød eller gul peber passer godt til icebergsalat eller grøn salat dertil en lækker balsamico-dressing! fordele Figuactiv-drikkeblandingen med rabarber/vanilje er en fuldgyldig erstatning for et måltid Giver en varig mæthedsfornemmelse Uden konserveringsmidler Uden kunstige farvestoffer Indeholder fiberstoffer TIP Fortsæt med at drikke meget det bidrager til at rense ud. Når du drikker kaffe og sort te, skal det være med måde (1-2 kopper er ok) og med masser af vand for at skåne OVERSIGT Side 22 NYHED! Lavt mælkesukkerindhold Glutenfri Ikke tilsat sukker 19

20 Resten af vægtplanen Det kræver styrke at begynde og kraft at fuldende. Laotse De følgende uger gik på næsten samme måde som den første. På nogle tidspunkter gik det godt, og andre gange skulle jeg virkeligt kæmpe. Efter ca. fire uger kom det værste. Der stod vægten stille i flere dage, og hvis det ikke havde været for lægen, var jeg nok ikke fortsat. Men efter to måneder havde jeg klaret det. Jeg fortsatte endda to uger mere, fordi jeg var så motiveret, og til sidste vejede jeg næsten 10 kilo mindre. Spørg bare, om der var en, der var stolt! Som belønning har jeg købt mig et nyt sæt tøj. Nu bruger jeg den gode følelse til næste udfordring at holde vægten. DR. WERCHAN SIGER Følg planen (et varieret måltid efter din smag og to gange Figuactiv om dagen) Hold dig til kuren, også selv om vægten ind i mellem står stille (ved mere end 10 dages stilstand har du dog nået det såkaldte set-point tag en længere pause for at stabilisere vægten) Planlæg tidsrummet efter kuren i god tid. Brug Figuactiv-drikkeblandinger som morgenmad de næste 1-2 måneder for at stabilisere vægten.

21 FORSLAG TIL DAG 8 DET SKAL DU GØRE VIRKNING MORGEN Drik det, du er vant til Figuactiv-drikkeblanding og frugt (frisk eller som pure/saft) For mange forandringer gør det svært at holde ud i længden Kroppen har godt af frugt om morgenen, og frugt er ideelt til at stimulere stofskiftet MIDDAG Hovedmåltidsforslag Det varierede tredje måltid kan du i stedet lægge ind som morgenmad eller aftensmad AFTEN Figuactiv-suppe med grøntsager Se grøntsager fra en anden side, og prøv nye måder at tilberede dem på ProBalance et godt råd til dig fordele ProBalance indeholder udvalgte basiske mineralsalte på baggrund af [formula] Müller-Wohlfahrt Med calcium, magnesium, kalium og natrium Uden animalske indholdsstoffer Uden konserveringsmidler Uden mælkesukker ProBalance På baggrund af [formula] Müller- Wohlfahrt Anbefalet dosis: 3 x 4 tabletter dagligt 1 dåse (360 tabletter) kr. 299,00 21

22 oversigt Figuactiv-supper Dåse 500 g Kartoffelsuppe Auberge Tomatsuppe Mediterranee Grøntsags-/karrysuppe India Figuactiv-drikkeblandinger Dåse 450 g Jordbær/banan Latte Macchiato Rabarber/vanilje Figuactiv-urtete 250 g Grøn te, maté-blade, lapacho, brændenældeblade, rød te, citrongræs, lakridsrod Fordele Fuldgyldig erstatning for et måltid Giver en varig mæthedsfornemmelse Uden konserveringsmidler Uden kunstige farvestoffer Indeholder fiberstoffer Uden mælkesukker Glutenfri (kun kartoffelsuppe) Fordele Fuldgyldig erstatning for et måltid Giver en varig mæthedsfornemmelse Uden konserveringsmidler Uden kunstige farvestoffer Indeholder fiberstoffer Lavt mælkesukkerindhold Glutenfri Ikke tilsat sukker Fordele Udrensende teblanding af forskellige urter og velsmagende lapacho Dæmper sultfølelsen kr. 39,78 pr. måltid kr. 349,00 (kr. 698,00/kg) kr. 21,71 pr. måltid kr. 349,00 (kr. 775,56/kg) kr. 199,00 (kr. 796,00/kg) 5 stk. frit valg 5 dåser Figuactiv-drikkeblandinger og -supper efter eget valg kr ,00 Pr. dåse kun kr. 317,80 2 stk. frit valg + Figuactiv-urtete 2 dåser Figuactiv-drikkeblandinger og -supper efter eget valg + Figuactiv-urtete Ved køb enkeltvis i alt kr. 897,00 Tilbudspris kr. 819,00 Du sparer kr. 78,00! 22

23 Styr på vægten UGE dag dato Figuactiv DRIKKEBLAN- DING ELLER -SUPPE Sæt kryds. morgen middag aften 3. DET TREDJE VARIEREDE MÅLTID f.eks. magert kød eller fisk med salat, grøntsager, frugt DRIKKELSE (l)* vægt (kg) mål (cm) talje hofte BMI BMI = Vægt (kg) / [Højde (m)] 2 * Vand eller usødet te 23

24 FORDELE Alle drikkeblandinger lavt mælkesukkerindhold glutenfri ikke tilsat sukker Alle supper uden mælkesukker glutenfri (kun kartoffelsuppe) Større biologisk værdi i kraft af kombinationen af animalsk og vegetabilsk æggehvide LR Health & Beauty Systems ApS Aabenraa Udleveret af: Salg af LR-produkter sker via LR Partner LR Health & Beauty Systems tager forbehold for trykfejl og forbeholder sig ret til ændringer af produkterne som følge af tekniske og kvalitative forbedringer. Best.nr.: DK

Figuactiv. Figuactiv Shakes. (Kosttilskud, udviklet i henhold til gældende Bekendtgørelsen, 786 om slankekostprodukter)

Figuactiv. Figuactiv Shakes. (Kosttilskud, udviklet i henhold til gældende Bekendtgørelsen, 786 om slankekostprodukter) Figuactiv (Kosttilskud, udviklet i henhold til gældende Bekendtgørelsen, 786 om slankekostprodukter) Ernæring og nydelse Når du ønsker at tabe dig målrettet, skal to af de daglige måltider normalt erstattes

Læs mere

Opskrifter på FiguAktiv-måltider

Opskrifter på FiguAktiv-måltider FIGUAKTIV KONCEPT Aloe Vera, FiguAktiv drikkepulver, FiguAktiv urtete, ProBalance FiguAktiv er en forbedring af Figuline, hvor smagen og indholdsstofferne er forbedret. Der er endnu mere B12 vitamin i.

Læs mere

More Quality for your life.

More Quality for your life. More Quality for your life. LR Health & Beauty Systems ApS. 6230 Rødekro Udleveret af: 24 Salg af LR-produkter sker udelukkende gennem LR-partnere. LR Health & Beauty Systems tager forbehold for ændringer

Læs mere

Body Mind Academys 10 dages udrensningskur

Body Mind Academys 10 dages udrensningskur Body Mind Academys 10 dages udrensningskur Tillykke med din beslutning om at rense din krop ud samt at øge bevidstheden om hvad din krop har brug for af brændstof, og ikke mindst hvad den IKKE skal have.

Læs mere

KOMPLET KOSTPLAN TIL KVINDER VÆGTTAB FOR KVINDER BMI OG DIT ENERGIBEHOV EKSEMPEL PÅ KOSTPLAN VÆGTTAB

KOMPLET KOSTPLAN TIL KVINDER VÆGTTAB FOR KVINDER BMI OG DIT ENERGIBEHOV EKSEMPEL PÅ KOSTPLAN VÆGTTAB Indholdsfortegnelse KOMPLET KOSTPLAN TIL KVINDER VÆGTTAB FOR KVINDER BMI OG DIT ENERGIBEHOV EKSEMPEL PÅ KOSTPLAN VÆGTTAB PERSONLIG PLAN TIL DIG DER VIL HAVE SUCCES MED VÆGTTAB 3 4 5 7 9 Komplet kostplan

Læs mere

Forslag til dagens måltider

Forslag til dagens måltider Forslag til dagens måltider for en kvinde på 31 60 år med normal vægt og fysisk aktivitet, som ikke indtager mælkeprodukter 8300 kj/dag + råderum til tomme kalorier på 900 kj/dag svarende til 10 % af energiindtaget

Læs mere

Fyr op for din forbrænding. Sådan holder du dig frisk og sund hver dag

Fyr op for din forbrænding. Sådan holder du dig frisk og sund hver dag Sådan holder du dig frisk og sund hver dag Selv om kalorieindtaget er det samme, er det bestemt ikke ligegyldigt, hvordan du sammensætter din (slanke)kost Det er svært ikke at være misundelig på dem, der

Læs mere

ER FRISKE GRØNTSAGER SUNDERE END FROSNE?

ER FRISKE GRØNTSAGER SUNDERE END FROSNE? Indeholder de nyopgravede gulerødder flere vitaminer end dem, du graver frem i frysedisken? Er almindeligt sukker mindre usundt end kunstige sødestof- fer? Bør man undlade at drikke mælk, når man er ude

Læs mere

Forslag til dagens måltider for en dreng på 3 5 år med normal vægt og fysisk aktivitet

Forslag til dagens måltider for en dreng på 3 5 år med normal vægt og fysisk aktivitet Forslag til dagens måltider for en dreng på 3 5 år med normal vægt og fysisk aktivitet Ca. 5900 kj/dag + råderum til tomme kalorier på 300 kj/dag svarende til 5 % af energiindtaget (Svarer til ca. 1435

Læs mere

Kost og ernæring for løbere

Kost og ernæring for løbere Kost og ernæring for løbere 1 Hvad er sund kost? Kilde: Alt om kost - Fødevarestyrelsen 2 Energikrav til marathon Forbrænder ca. 1kcal/kg/km Løber på 75kg: 3165kcal = 13293kJ Realistisk forhold ved MT(ca.75%

Læs mere

DIABETES KOGEBOG. - en grundbog ATELIER

DIABETES KOGEBOG. - en grundbog ATELIER ISBN ISBN 978-87-7857-680-4 87-7857-680-6 9 788778 576804 Her finder du masser af spændende retter, der er nemme at lave. Det er sund mad, som også smager godt. Her er opskrifter til alle dagens måltider,

Læs mere

Jeg glemmer at drikke vand i løbet af dagen. Mine udfordringer er. Jeg elsker mad og spiser lige, hvad der passer mig. Jeg spiser foran fjernsynet

Jeg glemmer at drikke vand i løbet af dagen. Mine udfordringer er. Jeg elsker mad og spiser lige, hvad der passer mig. Jeg spiser foran fjernsynet MIne spisevaner opgavekort Mine udfordringer er Jeg glemmer at drikke vand i løbet af dagen 1 Jeg elsker mad og spiser lige, hvad der passer mig Jeg spiser foran fjernsynet 2 3 MIne spisevaner Jeg taber

Læs mere

Guide: Tab dig med lynkur

Guide: Tab dig med lynkur Guide: Tab dig med lynkur Mange kure lover stort vægttab på kort tid, men virker de? BT har testet en af de mest populære lynkure, kålsuppekuren Af Stine Kjærside, oktober 2012 03 Tab dig med kålsuppen

Læs mere

Hvorfor overvægt. Stille siddende job i stedet for fysikbetonet job. Elevator i stedet for trapper. Bussen i stedet for cyklen

Hvorfor overvægt. Stille siddende job i stedet for fysikbetonet job. Elevator i stedet for trapper. Bussen i stedet for cyklen Hvorfor overvægt Stille siddende job i stedet for fysikbetonet job Elevator i stedet for trapper Bussen i stedet for cyklen Pizza, Fast food i stedet for sund mad Færdiglavet mad i stedet for hjemmelavet

Læs mere

OM DAGEN. Få gode ideer til frugt og grønt morgen, middag, aften og ind i mellem

OM DAGEN. Få gode ideer til frugt og grønt morgen, middag, aften og ind i mellem OM DAGEN 6 også når du flytter hjemmefra Få gode ideer til hvordan du får 6 om dagen morgen, middag og aften ind i mellem Få gode ideer til frugt og grønt morgen, middag, aften og ind i mellem Et af de

Læs mere

SUND OG LÆKKER MAD PÅ SU

SUND OG LÆKKER MAD PÅ SU SUND OG LÆKKER MAD PÅ SU Skal du i gang med din egen husholdning for første gang i forbindelse med enten studie, uddannelse eller arbejde? Så har du her den korte lyn guide til, hvordan du let kommer i

Læs mere

Kantinen arbejder som grundbegreb ud fra de 10 råd, se dem samlet nedenfor.

Kantinen arbejder som grundbegreb ud fra de 10 råd, se dem samlet nedenfor. Skolens kantine Kantinen arbejder som grundbegreb ud fra de 10 råd, se dem samlet nedenfor. Derudover arbejder vi med sundheden, og vi tilbyder dagligt sunde alternativer. Du finder disse alternativer

Læs mere

Personalised weight management for healthy results. Tillykke med dit valg af ShapeWorks! En praktisk guide til din plan

Personalised weight management for healthy results. Tillykke med dit valg af ShapeWorks! En praktisk guide til din plan Personalised weight management for healthy results. Tillykke med dit valg af ShapeWorks! En praktisk guide til din plan Sådan tilbereder du en shake 1. trin Tilsæt -pulver. 2. trin Tilsæt din personlige

Læs mere

Hvad er forskellen på fedtprocent og fedtenergiprocent?

Hvad er forskellen på fedtprocent og fedtenergiprocent? Hvad er forskellen på fedtprocent og fedtenergiprocent? Her i bogen taler vi om fedtenergiprocent og ikke bare fedtprocent. Det sidste kan man se på varedeklarationen, men hvad er det første for noget,

Læs mere

Madpakker til unge unge

Madpakker til unge unge Hvorfor Madpakker til unge unge Ca. 1/3 af den daglige energi skal indtages mens man er i skole eller på arbejde. Når man spiser sundt gavner det helbredet, man får mere energi og en bedre koncentrationsevne

Læs mere

Sæt følgende op på dit køleskab eller smæk dem over din seng og lær dem udenad:

Sæt følgende op på dit køleskab eller smæk dem over din seng og lær dem udenad: Min trin-for trin favoritkostplan, der vil gøre dig 10 pund lettere og kvikkere i løbet af 10 nemme korte dage. Henvender sig primært til den, som gerne vil tabe sig nogle få kg; eller som en igangsætter

Læs mere

Guide: Sådan taber du fedtet punkt for punkt. Kom af med dine mormorarme, ridebukselår eller kærlighedshåndtag. Få gode råd til kost og træning.

Guide: Sådan taber du fedtet punkt for punkt. Kom af med dine mormorarme, ridebukselår eller kærlighedshåndtag. Få gode råd til kost og træning. Guide: Sådan taber du fedtet punkt for punkt Kom af med dine mormorarme, ridebukselår eller kærlighedshåndtag. Få gode råd til kost og træning. Af Line Felholt, måned 2012 03 Kom af med det uønskede fedt

Læs mere

Tab to buksestørrelser på 6 uger

Tab to buksestørrelser på 6 uger Tab to buksestørrelser på 6 uger Der er ingen grund til at gå rundt om den varme grød længere. Få de smalle hofter tilbage med en 6-ugers kur, der giver dig synlige resultater og måske blod på tanden til

Læs mere

Ernæringen du behøver Smagen du vil ha

Ernæringen du behøver Smagen du vil ha Ernæringen du behøver Smagen du vil ha Ernæringsdrikke og ernæringscremer Vi præsenterer Fresubin er en række ernæringsprodukter til dig, der har brug for tilskud af energi og protein. De smager godt og

Læs mere

Gode råd til en sundere hverdag

Gode råd til en sundere hverdag LOGO2TH_Lille_NEGrød Gode råd til en sundere hverdag Vægtstopperne - Behandling af børn og unge efter Holbæk-modellen Kære Forældre Det er vigtigt at dit barn oplever en god mæthedsfølelse og spiser sundt

Læs mere

Madpakker til børn. Huskelistens 5 punkter til madpakke-indkøb:

Madpakker til børn. Huskelistens 5 punkter til madpakke-indkøb: Hvorfor Madpakker til børn Ca. 1/3 af den daglige energi skal indtages mens man er i skole eller på arbejde. Derfor er en god og mættende madpakke og mellemmåltider vigtige. Når det man spiser er sundt

Læs mere

02b STOMI INFO. Spis godt Lev godt KOLOSTOMI

02b STOMI INFO. Spis godt Lev godt KOLOSTOMI 02b STOMI INFO Spis godt Lev godt KOLOSTOMI Gode råd til dig som har en kolostomi Alle mennesker har forskellige behov, uanset om du har en stomi eller ej. De råd der er indeholdt i denne brochure er en

Læs mere

Kosten og dens betydning.

Kosten og dens betydning. MBK 31.august 2009. Det er ikke nok, at du er en dygtig spiller og træner meget. Din kost kan afgøre, om du vinder eller taber en kamp. Rigtig kost kan også sikre at du undgår skader. For at yde må du

Læs mere

Og deres resultater er ikke til at tage fejl af; 122 kilo tabte de 6 deltagere på 16 uger.

Og deres resultater er ikke til at tage fejl af; 122 kilo tabte de 6 deltagere på 16 uger. 4 kvinder og 2 mænd har gennemført Lev Livet kuren til punkt og prikke og du kunne følge dem i efterårssæsonen 2013 i livsstilsprogrammet; Lev Livet på TV2 Øst. Og deres resultater er ikke til at tage

Læs mere

Kartofler hører med i en varieret kost. Gå efter. ind. Spis ikke for store portioner. Bevæg dig min. 30 minutter hver dag.

Kartofler hører med i en varieret kost. Gå efter. ind. Spis ikke for store portioner. Bevæg dig min. 30 minutter hver dag. 1. Spis varieret, ikke for meget og vær fysisk aktiv Varier mellem forskellige typer fisk, magre mejeriprodukter og magert kød hen over ugen. Kartofler hører med i en varieret kost. Gå efter Nøglehulsmærket

Læs mere

Tallerken-modellen når du træner hårdt 1,5 time eller mere pr. dag

Tallerken-modellen når du træner hårdt 1,5 time eller mere pr. dag Tallerken-modellen når du træner hårdt 1,5 time eller mere pr. dag ½ af din tallerken skal være fyldt op med, pasta, ris, kartofler, brød, bulgur og lign ¼ af din tallerken skal være fyldt op med grøntsager

Læs mere

FIF til hvordan. du styrer din trang. til sukker

FIF til hvordan. du styrer din trang. til sukker FIF til hvordan du styrer din trang til sukker af. Hanne Svendsen, klinisk diætist og forfatter 1 Håber du får inspiration og glæde af denne lille sag. Jeg ønsker for dig, at du når det, du vil. Valget

Læs mere

Tallerken-modellen når du træner hårdt 1,5 time eller mere pr. dag

Tallerken-modellen når du træner hårdt 1,5 time eller mere pr. dag Tallerken-modellen når du træner hårdt 1,5 time eller mere pr. dag ½ af din tallerken skal være fyldt op med, pasta, ris, kartofler, brød, bulgur og lign ¼ af din tallerken skal være fyldt op med grøntsager

Læs mere

Hvor meget energi har jeg brug for?

Hvor meget energi har jeg brug for? Hvor meget energi har jeg brug for? Du bruger energi hele tiden. Når du går, når du tænker, og selv når du sover. Energien får du først og fremmest fra den mad, du spiser. Den kommer fra proteiner, og

Læs mere

Kost. Træning. Motivation. Krisztina Maria

Kost. Træning. Motivation. Krisztina Maria Kost. Træning. Motivation. Krisztina Maria Kort intro... På de følgende sider vil du kunne læse lidt omkring hvordan du kan opretholde eller starte på en sundere livsstil. Emnerne er delt op i kost, træning

Læs mere

DBF-MIDTJYLLAND. Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF- Midtjylland.

DBF-MIDTJYLLAND. Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF- Midtjylland. DBF-MIDTJYLLAND. Hvad betyder kosten og hvorfor??. Det er ikke nok, at du er en dygtig spiller og træner meget. Din kost kan afgøre, om du vinder eller taber en kamp. Rigtig kost kan også sikre at du undgår

Læs mere

Patientinformation. Kostråd. til hæmodialysepatienter

Patientinformation. Kostråd. til hæmodialysepatienter Patientinformation Kostråd til hæmodialysepatienter Kvalitet Døgnet Rundt Medicinsk Afdeling Indledning Kosten er en vigtig del af behandlingen, når man er hæmodialysepatient Sammen med selve dialysen,

Læs mere

ØKOLOGISK HAVTORN ØKOLOGISK HAVTORN VIN. Se hele sortimentet på www.biogan.dk ØKOLOGISK HAVTORN MARMELADE M/AGAVESIRUP

ØKOLOGISK HAVTORN ØKOLOGISK HAVTORN VIN. Se hele sortimentet på www.biogan.dk ØKOLOGISK HAVTORN MARMELADE M/AGAVESIRUP NYHEDER OG TILBUD MAJ/JUNI 2014 ØKOLOGISK HAVTORN Køb 2 varianter og få 5% rabat Køb 4 varianter og få 10% rabat Nyd et glas vin lavet af havtorn og ikke andet. Havtorn vin har en frisk smag Nyd den kold,

Læs mere

Kostfibre hvorfor. De tager plads for andre fødevarer. De hjælper med stabilt blodsukker De stjæler kalorier på deres vej

Kostfibre hvorfor. De tager plads for andre fødevarer. De hjælper med stabilt blodsukker De stjæler kalorier på deres vej Kostfibre hvorfor. De mætter De hjælper med stabilt blodsukker De stjæler kalorier på deres vej Maden flyttes hurtigere gennem kroppen De tager plads for andre fødevarer Tager lang tid at spise giver hurtigere

Læs mere

Optimal ernæring KVIK TRI, MAJ 2013

Optimal ernæring KVIK TRI, MAJ 2013 Optimal ernæring 1 KVIK TRI, MAJ 2013 Sara Sig Møller Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed med speciale i Ernæring & Fysisk Aktivitet (jan. 2009) Underviser Teknisk Skole, 2009-2010 Foredragsholder,

Læs mere

Opgave. 1. Hvad er kendetegnende for chaufførjobbet?

Opgave. 1. Hvad er kendetegnende for chaufførjobbet? Opgave 1. Hvad er kendetegnende for chaufførjobbet? 1. man bliver meget sund af jobbet 2. man spiser ofte meget usundt og er i risiko for stress 3. man taber sig hurtigt i vægt 4. man lever lige så sundt

Læs mere

Stay strong Chris MacDonald

Stay strong Chris MacDonald 10 11 Christian Bitz og Arne Astrup har virkelig gjort et godt stykke arbejde med VBK 2.0. Denne bog følger op på deres første fremragende bog, Verdens bedste kur, og bringer os niveauet videre og fokuserer

Læs mere

Har du KOL? Så er måltider og motion vigtigt. Enkle råd om at holde vægten oppe

Har du KOL? Så er måltider og motion vigtigt. Enkle råd om at holde vægten oppe Har du KOL? Så er måltider og motion vigtigt Enkle råd om at holde vægten oppe 2 Indholdsfortegnelse Side KOL og vægttab 3 Hvilken betydning har energi? 4 Hvilken betydning har protein? 5 Derfor er behovet

Læs mere

Kostpolitik i Dagmargården

Kostpolitik i Dagmargården Kostpolitik i Dagmargården Dagmargårdens kostpolitik er baseret på de 8 kostråd. De 8 kostråd De 8 kostråd er hverdagens huskeråd til en sund balance mellem mad og fysisk aktivitet. Lever du efter kostrådene,

Læs mere

Ernæring & Udholdenhedssport V A L B Y L Ø B E R N E, J A N U A R 2 0 1 5

Ernæring & Udholdenhedssport V A L B Y L Ø B E R N E, J A N U A R 2 0 1 5 Ernæring & Udholdenhedssport 1 V A L B Y L Ø B E R N E, J A N U A R 2 0 1 5 Hvem er jeg? 2 Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed med speciale i Ernæring & Fysisk Aktivitet (2005-2009) Master in Human

Læs mere

Ernæring for atletikudøvere. Foredrag FIF 4/3 2008

Ernæring for atletikudøvere. Foredrag FIF 4/3 2008 Ernæring for atletikudøvere Foredrag FIF 4/3 2008 Kasper Hansen Kasper Hansen 16 år i BAC Professions bachelor i ernæring og sundhed Speciale: Atletikudøvere og ernæring Tro på mig Sandt eller falsk Hvis

Læs mere

Generelle kostråd til svømmerne i Holstebro Elitesport

Generelle kostråd til svømmerne i Holstebro Elitesport Generelle kstråd til svømmerne i Hlstebr Elitesprt Det kræver meget energi at være så aktiv, sm I er. Selv de slankeste piger i 7. klasse skal spise den samme mængde mad sm en gennemsnitlig vksen mand.

Læs mere

Adosan beriget mad til småtspisende

Adosan beriget mad til småtspisende Adosan beriget mad til småtspisende Hvorfor ændre madvaner eller spise mere, når man ikke har lyst til at spise. Det er en bedre ide at berige den mad, man er vant til, med proteiner, fedt og kulhydrater

Læs mere

Tallerken-modellen når du træner hårdt 1,5 time eller mere pr. dag

Tallerken-modellen når du træner hårdt 1,5 time eller mere pr. dag Tallerken-modellen når du træner hårdt 1,5 time eller mere pr. dag ½ af din tallerken skal være fyldt op med, pasta, ris, kartofler, brød, bulgur og lign ¼ af din tallerken skal være fyldt op med grøntsager

Læs mere

OsoLean Planen. www.mannatechosolean.eu. Berigelse af livskvalitet SM

OsoLean Planen. www.mannatechosolean.eu. Berigelse af livskvalitet SM OsoLean Planen www.mannatechosolean.eu Berigelse af livskvalitet SM Indhold 3 OsoLean TM Handlingsplanen Præsentation og overblik Du er på vej mod et bedre dig Det er vigtigt at man taber fedt - ikke bare

Læs mere

KOPIARK 1-13 5.-6. KLASSETRIN

KOPIARK 1-13 5.-6. KLASSETRIN KOPIARK 1-13 5.-6. KLASSETRIN PIA ROSENLUND & CHRISTINE BENDIX KONSULENTER FOR FØDEVARESTYRELSEN. UDDANNEDE FOLKESKOLELÆRERE MED BACHELOR I HJEMKUNDSKAB ET SUNDERE VALG MED NØGLEHULLET Kopiarkene kan hentes

Læs mere

Prader-Willi Syndrom og kost. Jannie Susanne Stryhn Klinisk diætist Cand. scient. i klinisk ernæring

Prader-Willi Syndrom og kost. Jannie Susanne Stryhn Klinisk diætist Cand. scient. i klinisk ernæring Prader-Willi Syndrom og kost Jannie Susanne Stryhn Klinisk diætist Cand. scient. i klinisk ernæring 1 INDIVIDUALISERET DIÆT!!! 2 De officielle kostråd 1. Spis varieret, ikke for meget, og vær fysisk aktiv

Læs mere

Tallerken-modellen til dig der træner meget

Tallerken-modellen til dig der træner meget Tallerken-modellen til dig der træner meget ½ af din tallerken skal være fyldt op med, pasta, ris, kartofler, brød, bulgur og lign ¼ af din tallerken skal være fyldt op med grøntsager ¼ af din tallerken

Læs mere

SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE

SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE FYSISK SUNDHED AUGUST 2013 SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE Spis sund mad, se mindre TV, bevæg dig, sov godt, lav en klar aftale om alkohol med dine forældre og hold dig fra rygning. Spis

Læs mere

Indretning -svar i alt 122. Service og Miljø -svar i alt 114

Indretning -svar i alt 122. Service og Miljø -svar i alt 114 Indretning -svar i alt 122 Fuld tilfredshed 29. Tilfreds 48 Hverken tilfreds/utilfreds 27 Utilfreds 16 Meget utilfreds 2 Service og Miljø -svar i alt 114 Fuld tilfredshed 22 Tilfreds 43 Hverken tilfreds/utilfreds

Læs mere

7 DAGES JUICECHALLENGE for begyndere..

7 DAGES JUICECHALLENGE for begyndere.. 7 DAGES JUICECHALLENGE for begyndere.. TIL SPORTSFOLK, SKØNHEDER, VITAMINHUNGRENDE, LÆKKERTØRSTIGE, MÆND, KVINDER OG BØRN! Ønsker du at optimere din energi, din vitalitet og booste dit immunforsvar på

Læs mere

BLIV SUND OG UNDGÅ OVERVÆGT HVAD MENER EKSPERTERNE?

BLIV SUND OG UNDGÅ OVERVÆGT HVAD MENER EKSPERTERNE? FYSISK SUNDHED JANUAR 2010 BLIV SUND OG UNDGÅ OVERVÆGT HVAD MENER EKSPERTERNE? Selv blandt danske forskere inden for folkesundhed kan der være forskellige holdninger til sundhed. Denne artikel er fremkommet

Læs mere

1) Hvorfor kost politik: At sætte ramme for en god kostforplejning.

1) Hvorfor kost politik: At sætte ramme for en god kostforplejning. INDHOLD: 1) Hvorfor have en kostpolitik 2) De 10 kostråd 3) Måltids sammensætning 4) Råvarer 5) Indkøb 6) Spisemiljø 7) Køkkenets åbningstider 8) Køkkenets service 9) Elever med i køkkenet 10) Regler for

Læs mere

Sund kost til fodboldspillere Undervisningsmanual

Sund kost til fodboldspillere Undervisningsmanual Sund kost til fodboldspillere Undervisningsmanual Side 1 af 21 Indhold Indledning...3 Hvad er kulhydrat?...4 Hvad er protein?...5 Hvad er fedt?...6 Hvad med væske?...7 Timing af kost...8 Undervisningsmanual...10

Læs mere

Få det bedste ud af dine 3 V.O.K.S-dage med disse tips:

Få det bedste ud af dine 3 V.O.K.S-dage med disse tips: For en bedre syre-base-balance som er godt for: Vægt Energi Afgiftning Ledsmerter Immunforsvaret Styrke og smidighed Med en enkelt viden om syre-base balancen i krop og syre-base værdier i kosten, kan

Læs mere

Godt humør, færre forkølelser og influenza

Godt humør, færre forkølelser og influenza Smækre lækre retter og gode råd. Sund mad, vand og motion er opskriften på Godt humør, færre forkølelser og influenza 2 Sådan er DET bare Indhold: Smækker lækker morgenmad.side 3 Kyllingewok...Side 5 Tuna

Læs mere

Morgenmad Her får du ideer til din morgenmad, som er nemt og hurtigt at lave. De forskellige ideer kan mikses og kombineres med andet.

Morgenmad Her får du ideer til din morgenmad, som er nemt og hurtigt at lave. De forskellige ideer kan mikses og kombineres med andet. Morgenmad Her får du ideer til din morgenmad, som er nemt og hurtigt at lave. De forskellige ideer kan mikses og kombineres med andet. Yoghurt naturel (evt. blandet med fromage fraiche) med fiberdrys og

Læs mere

Tak for godt samarbejde til forældre og personale som påbegyndte arbejdet med Klippigårdens kostpolitik foråret 2000.

Tak for godt samarbejde til forældre og personale som påbegyndte arbejdet med Klippigårdens kostpolitik foråret 2000. 1 2 Indhold: Forord og formål Kostpolitik Aldersvarende mad Småt spisende børn Allergi Kontakt med børnehaven Børn fra fremmed kulturer Morgenmad Madpakken Eftermiddag Drikkevarer Fødselsdag Slik Festlige

Læs mere

Mad- og måltidspolitik for Stavtrup dagtilbud

Mad- og måltidspolitik for Stavtrup dagtilbud Mad- og måltidspolitik for Stavtrup dagtilbud Intro: Denne folder indeholder Stavtrup dagtilbuds mad- og måltidspolitik - som tager udgangspunkt i Århus Kommunes overordnede kostpolitik. (søg evt. links

Læs mere

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Tortilla med oksekød, avocado, dressing og grøn salat

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Tortilla med oksekød, avocado, dressing og grøn salat Kokkelærerens madplan Aftensmad Madpakke - små forslag til, hvordan vi kan bruge vores rester Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Pasta med asparges og parmaskinke Rester fra weekenden Fiskefrikadeller

Læs mere

Mette Borre Klinisk diætist Medicinsk afdeling V Aarhus Universitetshospital

Mette Borre Klinisk diætist Medicinsk afdeling V Aarhus Universitetshospital Mette Borre Klinisk diætist Medicinsk afdeling V Aarhus Universitetshospital Undersøgelse blandt 1800 patienter i 02 viste, at mange ikke havde viden om ernæring ved kræftsygdom og behandling Man ønskede

Læs mere

Dag 2 Væske - dit helbred

Dag 2 Væske - dit helbred Velkommen til Herbal Centers vægttabskursus Dag 2 Væske - dit helbred Her får du et spørgsmål, som du har hørt mange gange før: "Hvor mange glas vand drikker du om dagen?" To, tre, fire - eller flere?

Læs mere

Guide. Hold dig skarp med hjernemad. sider. 10 kostråd til hjernen. Februar 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus.

Guide. Hold dig skarp med hjernemad. sider. 10 kostråd til hjernen. Februar 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Foto: Scanpix Guide Februar 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 18 sider Hold dig skarp med hjernemad 10 kostråd til hjernen INDHOLD: Hold hjernen skarp Sådan holder du dig skarp med hjernemad...4-5

Læs mere

Amazins! Prøv VIND NYHED! Nemme, hurtige og ernæringsrigtige opskrifter! eksklusivt porcelæn fra Pillivuyt - hver uge!

Amazins! Prøv VIND NYHED! Nemme, hurtige og ernæringsrigtige opskrifter! eksklusivt porcelæn fra Pillivuyt - hver uge! Prøv Amazins! - med flere fibre og færre kalorier end f.eks. rosiner NYHED! Nemme, hurtige og ernæringsrigtige opskrifter! VIND eksklusivt porcelæn fra Pillivuyt - hver uge! Foto: Skovdal.dk Amazins er

Læs mere

Skoleelevers spisevaner

Skoleelevers spisevaner Københavns Universitet Pro Children Institut for Folkesundhedsvidenskab Oktober 2003 Skoleelevers spisevaner Spørgeskema til elever Oktober 2003 Kære skoleelev Vi beder dig hjælpe os med en undersøgelse

Læs mere

Træner du meget (4 6 timer om ugen eller mere), er det vigtigt, at du og dine forældre sørger for, at du får den rigtige sportsmad at spise.

Træner du meget (4 6 timer om ugen eller mere), er det vigtigt, at du og dine forældre sørger for, at du får den rigtige sportsmad at spise. KOSTVEJLEDNING 1 Kost og håndbold Kosten er vigtig for dig, der spiller håndbold! Træner du meget (4 6 timer om ugen eller mere), er det vigtigt, at du og dine forældre sørger for, at du får den rigtige

Læs mere

KOST, MOTION, HYGIEJNE OG SØVN

KOST, MOTION, HYGIEJNE OG SØVN KOST, MOTION, HYGIEJNE OG SØVN TIPSKUPON UDEN SVAR DEBAT OMKRING MAD OG ERNÆRING Ò Hvordan er dine kostvaner? Ò Hvorfor er det vigtigt at få næringsstoffer, vitaminer og mineraler? Ò Det anbefales at leve

Læs mere

Lev Livet Kuren. INTRO: Én kur Fire faser

Lev Livet Kuren. INTRO: Én kur Fire faser Lev Livet Kuren INTRO: Én kur Fire faser Lev Livet Kuren er en slanke-, sundheds-, og energikur. Som navnet siger, så er det en kur. En kur er defneret som en metode eller række foranstaltninger tl behandling

Læs mere

Prøve i Dansk 3. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Delprøve 2A: Sundhed og faste. Teksthæfte. Delprøve 2B: Nabohjælp

Prøve i Dansk 3. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Delprøve 2A: Sundhed og faste. Teksthæfte. Delprøve 2B: Nabohjælp Prøve i Dansk 3 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Teksthæfte Delprøve 2A: Sundhed og faste Delprøve 2B: Nabohjælp Der er et teksthæfte og et opgavehæfte. Læs først instruktionen i opgavehæftet.

Læs mere

Mad i børnehøjde en eftermiddag med fisk

Mad i børnehøjde en eftermiddag med fisk Mad i børnehøjde en eftermiddag med fisk Indhold: Tips om fisk... 3 Hvor meget fisk spiser børn?... 3 Anbefalinger om fisk... 4 Opskrifter... 5 Torskesalat... 5 Bagt havørred... 5 Bønnefritter... 6 Mango-dadelsalsa...

Læs mere

Tallerken-modellen til dig der træner meget

Tallerken-modellen til dig der træner meget Tallerken-modellen til dig der træner meget ½ af din tallerken skal være fyldt op med, pasta, ris, kartofler, brød, bulgur og lign ¼ af din tallerken skal være fyldt op med grøntsager ¼ af din tallerken

Læs mere

KOSTPOLITIK FOR MADEN DER SERVERES PÅ BØDKERGÅRDEN. Indholdsfortegnelse:

KOSTPOLITIK FOR MADEN DER SERVERES PÅ BØDKERGÅRDEN. Indholdsfortegnelse: KOSTPOLITIK FOR MADEN DER SERVERES PÅ BØDKERGÅRDEN Indholdsfortegnelse: 1. Formålet med en kostpolitik på Bødkergården 2. Fødevarestyrelsens anbefalinger for kost til børn. 3. Børnenes energi- og væskebehov

Læs mere

Vegetar Light. Vegetar Light. Mere. Mere. Karina Schramm FLERE FEDTFAT TIGE VEGETAROPSKRIF TER

Vegetar Light. Vegetar Light. Mere. Mere. Karina Schramm FLERE FEDTFAT TIGE VEGETAROPSKRIF TER Mere Vegetar Light Mere Vegetar Light Uanset om du er kaloriebevidst vegetar, kødspiser på nedtrapning eller bare nysgerrig på afveje, kan du få glæde af denne kogebog. Efter at have bladret lidt i den

Læs mere

Sunde & sjove mellemmåltider

Sunde & sjove mellemmåltider Sunde & sjove mellemmåltider Mor, jeg er sulten! Rig på fibre UDEN tilsat sukker ingen konser veringsmidler Børn har brug for mange små måltider i løbet af dagen for at få energi nok til både at lege,

Læs mere

Mad, krop og sundhed Opgaver til Spisebogen

Mad, krop og sundhed Opgaver til Spisebogen Mad, krop og sundhed Opgaver til Spisebogen Forfatter Tina Krogh Materialet er støttet af Ministeriet for Børn og Undervisnings Tips- og Lottopulje 2010. Materialet inkl. billeder kan frit anvendes i undervisningssammenhænge

Læs mere

KOST OG TRÆNING TRI CLUB DENMARK, NOVEMBER 2014

KOST OG TRÆNING TRI CLUB DENMARK, NOVEMBER 2014 KOST OG TRÆNING TRI CLUB DENMARK, NOVEMBER 2014 HVEM ER JEG? SARA SIG MØLLER PROFESSIONSBACHELOR I ERNÆRING OG SUNDHED MED SPECIALE I ERNÆRING & FYSISK AKTIVITET (2005-2009) MASTER IN HUMAN NUTRITION,

Læs mere

Tid %l sundhed sundhed %l %den. Senium, Thisted Tirsdag den 26.august 2014 02/09/14

Tid %l sundhed sundhed %l %den. Senium, Thisted Tirsdag den 26.august 2014 02/09/14 Senium, Thisted Tirsdag den 26.august 2014 Tid %l sundhed sundhed %l %den Kostvejleder og zoneterapeut Bente Brudsgård, Jelling www.brudsgaard.dk Tlf. 4098 3882 1 Vand Drik rigeligt med vand 2-3 liter

Læs mere

Patientinformation. Graviditetskvalme. Gode råd, hvis du er gravid, har kvalme, kaster op og bliver afkræftet. Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D

Patientinformation. Graviditetskvalme. Gode råd, hvis du er gravid, har kvalme, kaster op og bliver afkræftet. Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D Patientinformation Graviditetskvalme Gode råd, hvis du er gravid, har kvalme, kaster op og bliver afkræftet Emesis / hyperemesis gravidarum Svangreklinikken Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D Definition

Læs mere

Guide: Få flad mave på 0,5

Guide: Få flad mave på 0,5 Guide: Få flad mave på 0,5 Er maven lidt for bulet for din smag, så er der masser at gøre ved det og det kan sagtens gøres hurtigt, lover eksperterne. Af Julie Bach, 9. oktober 2012 03 Få den flade mave

Læs mere

ALDERSRELATERET ERNÆRING TIL SVØMMERE ERNÆRINGSVEJLEDERE: ANDERS MIKKELSEN RIKKE SCHWANER

ALDERSRELATERET ERNÆRING TIL SVØMMERE ERNÆRINGSVEJLEDERE: ANDERS MIKKELSEN RIKKE SCHWANER ALDERSRELATERET ERNÆRING TIL SVØMMERE ERNÆRINGSVEJLEDERE: ANDERS MIKKELSEN RIKKE SCHWANER PRÆSTATIONSFREMME TRÆNING RESTITUTION ERNÆRING ATK ROADSHOW ERNÆRING TIL SVØMMERE VI KÆMPER FOR GULD TIL DANMARK

Læs mere

Så spiser vi. Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen. Af Hanne Svendsen

Så spiser vi. Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen. Af Hanne Svendsen Så spiser vi Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen Af Hanne Svendsen Kunsten er ikke at tabe sig Kunsten er at tabe det rigtige! Der er ALTID et alternativ, så du spiser

Læs mere

Portionerne i Menuplanen

Portionerne i Menuplanen Portionerne i Menuplanen I nedenstående skemaer finder du en oversigt over portionsstørrelser til hhv. vuggestue- og børnehavebørnene til dagens måltider; morgenmad, formiddagsmad, frokost og eftermiddagsmad.

Læs mere

Energi til hele skidagen

Energi til hele skidagen Energi Til Hele Skidagen - 1 - Energi til hele skidagen En rapport fra skifitness.dk af Anja Bolbjerg De fleste kender fornemmelsen af at gassen går ud af ballonen op ad skidagen. Den sædvanlige kost på

Læs mere

Energiindtag. Energiindtag for løbere. Energiindtag generelt. Energiforbrug ved løb. Energibehov for 70 kg løber 11-05-2010. Hvordan skal man spise?

Energiindtag. Energiindtag for løbere. Energiindtag generelt. Energiforbrug ved løb. Energibehov for 70 kg løber 11-05-2010. Hvordan skal man spise? Energiindtag Kost og marathonløb Tom Gruschy Knudsen Hvordan skal man spise? Generelle anbefalinger Anbefalinger for løbere Marathonløb forberedelse Væske og energiindtag Energiindtag generelt Energifordeling:

Læs mere

mad til muskler og hjerne - kolding elites folder om sportsernæring

mad til muskler og hjerne - kolding elites folder om sportsernæring mad til muskler og hjerne - kolding elites folder om sportsernæring af jannie johansen V0_Våben_Rød 2 Mad til muskler og hjerne Mad til muskler og hjerne 3 Denne folder er udviklet med inspiration fra

Læs mere

Hvordan bliver sundere mad en del af min hverdag? Hvad er sund mad? Status på mine madvaner

Hvordan bliver sundere mad en del af min hverdag? Hvad er sund mad? Status på mine madvaner 4. MØDEGANG Mad Introduktion Hvordan bliver sundere mad en del af min hverdag? Hvad er sund mad? Status på mine madvaner At diskutere hvad det betyder at spise sundt At kende og forstå Fødevarestyrelsens

Læs mere

02c STOMI INFO. Spis godt Lev godt ILEOSTOMI

02c STOMI INFO. Spis godt Lev godt ILEOSTOMI 02c STOMI INFO Spis godt Lev godt ILEOSTOMI Gode råd til dig som har en ileostomi Alle mennesker har forskellige behov, uanset om du har en stomi eller ej. De råd, der er indeholdt i denne brochure er

Læs mere

Sauce. Den brune. Den hvide. Jævning

Sauce. Den brune. Den hvide. Jævning Sauce Den brune Har man stegt eller kt net kød, kaldes væsken derfra fond (udtales så det rimer på fjong). Til en brun sauce kan man forbedre fonden ved fx at tilsætte et laurbærblad eller et løvstikkeblad

Læs mere

Læs det følgende grundigt igennem og så vil jeg afsløre hvordan du får et 10 gange bedre velvære og du undgår at tage så meget på!

Læs det følgende grundigt igennem og så vil jeg afsløre hvordan du får et 10 gange bedre velvære og du undgår at tage så meget på! Læs det følgende grundigt igennem og så vil jeg afsløre hvordan du får et 10 gange bedre velvære og du undgår at tage så meget på! Det er et indiskutabelt faktum at vægttab kun kan ske ved at indtage mindre

Læs mere

Kostpolitik for Idrætsbørnehaven Lærkereden

Kostpolitik for Idrætsbørnehaven Lærkereden Kostpolitik for Idrætsbørnehaven Lærkereden Denne kostpolitik er udarbejdet af personalet, og godkendt af forældrebestyrelsen. Vi håber, at kostpolitikken vil være til gavn og inspiration. Formålet med

Læs mere

NEMT & SUNDT. Opskrifterne anvender som udgangspunkt Bodylab Whey 80, men Bodylab Whey 95 kan uden problemer anvendes i stedet for.

NEMT & SUNDT. Opskrifterne anvender som udgangspunkt Bodylab Whey 80, men Bodylab Whey 95 kan uden problemer anvendes i stedet for. Proteinrige opskrifter Pulver og simple ingredienser er alt, hvad du skal bruge for at tilberede et nemt, sundt og protein- og næringsrigt måltid. Opskrifterne er så simple at alle kan være med. Fakta

Læs mere

Du er måske for sød Hvor meget sukker er for meget?

Du er måske for sød Hvor meget sukker er for meget? Du er måske for sød 2 Du er måske for sød 2 Hvor meget sukker er for meget? 2 Hvor meget sukker er der i fødevarerne? 3 Hvorfor er det vigtigt at holde igen? 4 Mellemmåltidet mellemmaden 4 TIPS 5 Opskrifter

Læs mere

MELLEMMÅLTIDER - FORSLAG fase 1

MELLEMMÅLTIDER - FORSLAG fase 1 MELLEMMÅLTIDER - FORSLAG fase 1 På de næste sider finder opskrifterne til mellemmåltiderne i kostplansforslaget. Husk at mælk i kaffen kan være det, der gør det svært at komme ned i vægt! altså hvis du

Læs mere

8 basisvarer en genvej til vitaminer og mineraler

8 basisvarer en genvej til vitaminer og mineraler 8 basisvarer en genvej til vitaminer og mineraler Af Fitnews.dk - fredag 28. september, 2012 http://www.fitnews.dk/artikler/8-basisvarer-en-genvej-til-vitaminer-og-mineraler-2/ Kodeordet i en sund kost

Læs mere

Overordnet kostpolitik og kosttilbud i Dagtilbuddet Skovvangen. Vuggestuerne

Overordnet kostpolitik og kosttilbud i Dagtilbuddet Skovvangen. Vuggestuerne Overordnet kostpolitik og kosttilbud i Dagtilbuddet Skovvangen I Skovvangen tilbydes der kost i alle afdelingerne - dog ud fra forskellige principper. I vuggestuen Kornbakken og vuggestuen Århusbo er der

Læs mere