Pigen der fandt det vigtigste

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Pigen der fandt det vigtigste"

Transkript

1 Pigen der fandt det vigtigste Der var engang den dejligste lille pige. Hun blev kaldt MO. Hun boede i et hus i en lille landsby. Omkranset at skove, søer, enge og marker. Hun var glad og tilfreds, og legede meget med sig selv. Det var hun god til. Hun var smuk og nysgerrig på verden. Ville opleve det hele. Især hendes nysgerrighed drev hende vidt omkring ved huset. Pigens mor havde så travlt, så travlt altid, måtte passe den meget syge far. Moderen var lidt streng, kun hvis pigen var lydig og nem, kunne moderen elske hende. En dag døde faderen. Moderen græd næsten ikke, hun var blevet så udaset af at passe den syge far. Hun kunne slet ikke græde. Så træt var hun. Måske det var godt alligevel, at han døde. Han orkede ikke, at leve mere. Så syg han var. MO forstod aldrig det med faderen, der var død. Hvor var han henne? Sådan går der mange dage. MO tullede rundt og var nysgerrig. Det var godt for hende. Hun vidste ikke andet. Men. en dag følte MO, at hun manglede noget. Noget som var meget vigtigt, se det vidste hun. Noget hun ikke kunne leve uden. DET VIGTIGSTE. Hun måtte ud i verden og lede efter det vigtigste. Hun spurgte katten, hvad det dog var hun manglede. Vidste katten måske, hvad det vigtigste var? De var jo vant til at snakke sammen om alting. Katten og MO. Katten svarede: Jeg er din ven, og dog kunne du trænge en menneskeven. Skal vi gå ud og lede sammen. Jeg kender det gode fra det onde. Tag mig med, så finder vi sammen en ven. Som sagt så gjort, de pakkede rygsækken med mad og drikke og gik ud i den vide verden, for at lede efter det vigtigste. En ven. Først gik de gennem en uhyggelig tunnelmørk skov. I skoven springer en stor uhyggelig trold frem fra de mørke træer. Den brøler og ser skrækkelig ud. Ruller med øjnene og MO bliver frygtelig forskrækket. Hun kendte ikke til trolde. Farlig så den ud, trolden.

2 Trolden siger: Det her er min skov, og for at komme her igennem, skal du bestå en prøve. Når du ikke består prøven, æder jeg dig i en mundfuld. ARDRRRRR!! Det glæder jeg mig til. Uha, da siger MO. Hvad skal jeg da gøre?? Joh, siger trolden, mens den ser lusket ud. Du skal hoppe på tungen herfra og til det næste musehul. Jamen, hvor er det næste musehul? spørger MO. Ja, det skal du jo selv finde ud af, du lille MO. Jeg glæder mig allerede til den gode mundfuld af dig. MO svarede rask, at det med at hoppe på tungen, ikke var noget problem. Hun havde en stærk tunge. Katten hviskede meget stille til MO. Vær ikke bange, jeg ved hvor det næste musehul er. Det finder jeg, bare følg mig. Trolde hører ikke så godt, sådan nogle har kun små øre og er ikke for kloge, den havde slet ikke hørt, at katten var ved MO`s side. MO begyndte at hoppe på tungen, hun hoppede og hoppede, det var hun god til. Hun fulgte katten, som gik langsomt for MO kunne følge med. Katten standsede ved det første musehul, den fandt. MO var glad for at kunne hvile sin trætte tunge. Trolden var fulgt efter, men råbte: Her er da intet musehul!!! Hvad sagde jeg, du kunne ikke finde det!!!!! ARDDRRR nu æder jeg dig. Sådan nogle trolde ser jo ikke så godt og er ikke for kloge, så den havde slet ikke set det lille musehul. MO viser ham det, og siger: Nåh, nu har jeg bestået prøven, nu jeg går gennem din skov. Farvel med dig du grimme trold. Ha` det godt. Du. Trolden rasede og skummede, men var ærlig nok til at holde aftalen. Så noget godt må der jo være i trolde. Den var endda så venlig at ønske hende god rejse, til trods for den rasede og skumlede over at have mistet en god mundfuld. Uha, som den pige var god til at hoppe på tungen og finde musehul. ARDRRRRR!! Katten og MO går videre. MO synger en lille sang til katten og takker den for, at den vil følge hende. Katten siger: Gode venner følges altid ad, må du vide. Sådan er det at være venner. De vandrer og vandrer langt gennem den mørke skov. Den bliver dog lysere og lysere. De mørke grantræer afløses af bøge og birketræer og anemoner i skovbunden. Solen plirrer gennem alle de lyse nye bøgeblade. Der er så smukt.

3 Så måske Gurli ville føle, at en væselmor altid gør det bedste for sine børn, det allerbedste hun har lært fra sin mor. Hun gør jo altid det bedste, det bedste hun overhovedet kan, sådan er det. Ingen mødre smækker døren om barnets fingre. Ingen. Ikke med vilje. Sådan bliver historien ved og ved, hvad væsler lærer som barn, det glemmer de ikke som voksne. Og det de ikke lærer, er umuligt at finde ud af. Måske væsel moren ikke havde lært Gurli nok, se!!! det kan vi tænke over til vores dages ende. Væselmoren ønskede, at Gurli og hende en dag kunne drikke the og spise kage og have det godt sammen igen. Det glædede hun sig til. Væselmoren. Og hvad mon hun kunne lære af det? Væsler bestemmer ikke alt, som sker.

4 Lige før skoven holder op, ser de en lille hytte. De beslutter sig for at banke på for der at se, hvad var derinde. Døren åbnes og en lille krumbøjet kone lukker op. Goddag, Velkommen, hvad vil I? spørger konen. Måtte vi få en god snak, lidt vand og hvile, så bliver vi glade. Konen, som de først troede, var en heks, bød dem indenfor i den trange hytte. Der var så hyggeligt, de får budt vand og kage. Medens de spiser, spørger den gode hekse kone: Hvad bringer jer forbi mit hus?. Katten var sprunget op på heksens skød, og hun kælede med den. Hekse kan ikke lade være med at kæle med katte. De elsker katte og katte elsker hekse. De gode katte og de gode hekse, ved jo så meget. De ved det hele. MO fortæller, hun er ude for at lede efter en ven. Og at hendes ven katten hjælper hende. Heksekonen sidder lidt og tænker. Hun siger så: Jeg ved hvor der findes en ven. Jeg vil gerne fortælle dig det, hvis katten må blive her hos mig. Jeg føler mig så ensom og jeg trænger også til en ven. MO blev så ked af at katten, skulle blive hos heksen. Da heksekonen er ude i køkkenet og lave mere te og vand, siger katten. Jeg bliver her, og du følger heksens råd og finder din ven. Jeg vil gerne blive her og det sidste kan du fint klare selv. Det ved jeg. Katte ved jo alt og kan klare alt. Det siges de har ni liv. Sådan nogle katte. Når du går hjem kommer du her forbi, ikke? MO blev så sørgelig og tung inden i. Græd og tryglede katten om ikke, at blive hos heksen. Det kunne da være lige meget med den ven, hun ville finde. Hun ville ikke miste katten. Men katten holdt fast i sit. Og sådan blev det. Katten blev hos heksen, og MO måtte videre på sin færd. Heksen sagde til MO: Du skal finde søen, ro over søen, fiskene hjælper med at trække båden og gå så ud på de åbne marker og op på den højeste plet på marken. Sæt dig der, se ud over verden og vent, så kommer vennen.

5

6 MO gik gennem skoven, mod søen. Det var lidt svært at finde vej, mellem de mange træer. Dog til sidst fandt hun båden og søen. MO trak båden ud i vandet, den var noget tung, godt hun var en stærk pige. Det sidste stykke i vandet, ville båden ikke rokke sig et stykke. MO asede og masede. Hun så ned i vandet og så pludselig mange små fiskeansigter, som holdt øje med hende. Hun sagde: Dav, med jer, hvem er I og hvad laver I her? Fiskene smilede over hele ansigtet og sagde i kor: Vi bor da her, vi er fisk, ved du ikke det? Vi bor da her i vandet. Skal vi hjælpe dig, den er vist noget tung, båden. Ja, tak, tusind tak. Alle fiskene trak og trak i båden, MO skubbede bagpå. Snart var båden i vandet. MO satte sig i den og roede over søen. Fiskene skubbede bagpå. Det var de gode til. På den anden side af søen, lægger MO båden på bredden. Siger: Tusind tak, søde fisk. Uden jer havde jeg nok ikke klaret det. Så går hun op af bakken til den højeste plet. Hun vidste, der skulle hun hen. MO nåede den højeste plet og satte sig. Hun følte sig noget alene derude på de helt åbne marker. Men hun gjorde som heksen havde sagt. Hun sad der èn dag, sad der to dage og sad der tre dage. Efter tre dage havde hun fået ro i sit sind, og ladet hvilen komme ind. Hun var åben for alt, som kunne ske. Den tredje dags nat, da hun sad og så på himlen og stjernerne, skete der noget. Ud af ingenting kom 5 kridhvide engle svævende ned over hende. De var så smukke. Deres vingefang var så stort. De smilede og satte sig. MO blev bange, sådan nogle havde hun aldrig set før. Englene satte sig ved siden af hende på bakken. De sagde ingenting, var der bare. Efter lang tid, turde MO spørge englene, hvad de lavede her hos hende. Englene svarede: Vi er her for at passe på dig. Vi er her bare, vi gør ikke noget, vi er her bare. Vi er her, for du ikke skal føle dig alene, og vi er her for at passe på dig. Vi bor oven over skyerne, men er altid hos dig. Når du mangler ven og hjælp, så bare spørg os. Kald på os. Vi sidder altid på dine skuldre, bare mærk efter, så ved du vi er der. Vi hvisker i dit øre og svaret fra os, finder du i dit hjerte. MO forstod ikke noget, men englene fortalte og fortalte om, hvordan engleverdenen og menneskeverdenen hang sammen. Hvordan alt hang sammen, hele universet, hele livet, lyset og mørket, hele eksistensen for alt levende her på jord. Det være sig dyr, blomster, jord, luft, træer alt, hvad der levede. Så forstod MO, at det at mangle en ven, ikke betød noget. Vennen findes inden i ens hjerte. Inden i èn selv. Kan man finde den ven, er intet ondt at frygte.

7

8 MO sagde, Tusind tak. til englene for alt, de havde fortalt hende. Følte præcis at det lige var det, hun var gået ud for at finde og forstå. MO skyndte sig hjem over de åbne marker, roede over søen sammen med fiskene. De smilede, fiskene, for de vidste godt, hvad MO havde fået fortalt. Sådan noget ved fisk også. Hun skyndte sig gennem skoven og kom til den lille hytte, hvor heksen og katten var. Hun havde savnet dem sådan. Hun bankede hastigt på døren, hun var så glad og tilpas og glædede sig til at se især katten, men også heksen, der havde hjulpet hende til at finde en ven. Heksen åbnede døren. Bredte armene ud og omfavnede hende. Hun var så glad, fordi katten havde givet hende selskab. Heksen bød på te og vand. Katten klistrede sig op at MO`s ben og spandt. Var så glad for igen at se hende. MO fortalte om englene og alt de havde berettet. Alt om hvordan engle verdenen og menneske verdenen hang sammen. Hvordan alt hang sammen, hele universet, hele livet, lyset og mørket, hele eksistensen for alt levende her på jord. Det være sig dyr, blomster, jord, luft, træer alt, der levede. Det vidste, vi da godt, sagde katten og heksen i kor. Vi vidste det godt, derfor måtte du møde englene, for at høre det fra deres egen mund. Ellers er der jo ingen, som tror på den historie, vel? MO blev hos heksen og katten. Der var godt at være. Mange gæster kom forbi, for de ville så gerne høre fra MO, katten og heksen om alt, det der med engle. Måske gæsterne også selv ville finde en god ven. En engel. En engel i hjertet. En dejlig solskinsdag kom en ung mand forbi hytten. Han havde gået langt og var vældig træt. Bankede på døren og kom ind, fik the og vand Han fortalte, hvor langt han havde gået og om hvad han havde oplevet. MO syntes, han var så dejlig at være sammen med. Inden der var gået mange dage var MO og den unge mand blevet så glade for hinandens selskab, at de slet ikke kunne undvære hinanden. Han blev i hytten med heksen, MO og katten. Når himlen mørknedes og regn og storm piskede på sjæl og legeme, talte MO med englene og fik svarene i sit hjerte. Så mildnedes himlen glidende og solen kunne atter lyse på den lille hytte. Sådan går der mange år. MO og den unge mand fik mange børn sammen til stor glæde for MO, katten, Heksen og den unge mand. De levede alle lykkeligt i den lille hytte, heksen, MO, den unge mand, katten og alle børnene til deres dages ende. Englene svævede over hytten og strøede kærlighed og mildhed ud med stor hånd. De var altid parat med hjælp. Englene.

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

JONATANS PÅSKE. af Søren P. Grarup 2007. Jonatans påske - side 1

JONATANS PÅSKE. af Søren P. Grarup 2007. Jonatans påske - side 1 JONATANS PÅSKE af Søren P. Grarup 2007 Jonatans påske - side 1 Velkommen til at tage med på en rejse et par tusind år tilbage i tiden og et par tusind kilometer sydpå - mere præcist til Jerusalem på Jesu

Læs mere

Butikken hvor du kan leje et andet liv

Butikken hvor du kan leje et andet liv Butikken hvor du kan leje et andet liv I meget gamle dage ovre i London var der en lille butik i en kælder. London var langt,langt væk. Butikken lå i en sidegade, så der var mørkt og dystert i gaden. Den

Læs mere

Yngste søn: Øhh, far, jeg skal lige spørge dig om noget. Far: Ja, min søn, hvad vil du gerne spørge mig om?

Yngste søn: Øhh, far, jeg skal lige spørge dig om noget. Far: Ja, min søn, hvad vil du gerne spørge mig om? Den fortabte søn Dukketeater Af: Britta Søes Tekst: Luk 15,11-32 Tema: Gud, som den der er Far. Om tilgivelse at have gjort noget dumt og få tilgivelse. Om misundelse. Om at se alle de gaver, vi har fået

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus Jeg vil se Jesus -2 Natanael ser Jesus Mål: Skab forventning til Jesus i børnene. Gennem undervisningen vil vi se på, hvordan Natanael møder Jesus, og hvad det gør i ham, og vi vil se på, hvordan vi kan

Læs mere

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune Bamse Polle i 3. klasse Personer Polle Noller Sigurd Søren Lasse Maren Snella Lise Hanne Projektet Bamse Polle bygger på ideer til den kriminalpræventive undervisning for 0. - 3. klasse og er støttet af

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

Den Lille Havfrue. Indhold:

Den Lille Havfrue. Indhold: Den Lille Havfrue Indhold: Spilleplade, 5 kartondele, 4 spillebrikker af karton med plastikføder, drejeskive, 30 brikker med muslinger og 6 med støvle. Forberedelser Sæt spillepladen på bordet og fastgør

Læs mere

Vi kan hjælpe andre til at være trygge.

Vi kan hjælpe andre til at være trygge. LEKTIE År B 3. kvartal Lektie 2 En voldsom storm Ugens tekst og referencer: Luk 8,22-25. Mark 4,35-41. Den Store Mester, kap.35. Huskevers: Herren er hos mig, jeg frygter ikke. (Sl 118,6) Hovedformålet

Læs mere

ÅÅÅ. Se gratis tilbud side 17. Alle projekter er finansieret af frivillige bidrag og sponsorater.

ÅÅÅ. Se gratis tilbud side 17. Alle projekter er finansieret af frivillige bidrag og sponsorater. Kresten Jensen, Landsleder Kære forældre Evangelisk Børnemission har i mere end 60 år samarbejdet med Folkekirken og frikirker om at give børn mulighed for at lære, hvad der står i Bibelen. Det forsøger

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

27. december. trylle rylle bum, gnister og medister, fnys og lys, ud af frøens mave og ud i Pixihave.

27. december. trylle rylle bum, gnister og medister, fnys og lys, ud af frøens mave og ud i Pixihave. 27. december Kære Christine og Frederik, Som I måske kan huske, så fortalte jeg om, hvordan jeg havnede i maven på en frø, om jeg så må sige, forklædt som et jordbær. Det var ikke spor sjovt. Der var mørkt,

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Hvordan lærer man Gud at kende?

Hvordan lærer man Gud at kende? 3 Andagt 121 181 Hvad ved du om Gud? Gud har skabt verden, og han har skabt dig. Han kan alt og er helt perfekt. Han har altså ingen fejl. Gud interesserer sig for dig, fordi han elsker dig. Men der er

Læs mere

Sille og Sigurd. får besøg fra Uganda. Maj 2014

Sille og Sigurd. får besøg fra Uganda. Maj 2014 Sille og Sigurd Lederhæfte får besøg fra Uganda Maj 2014 2 Kære Leder Selv om man er lille, kan man godt udrette noget stort. Det lærer Sille og Sigurd af deres venner Rebecca og David, der er på besøg

Læs mere

Det sidste der er sket er at hun siger hun tager antabus indtil efter deres sommerferie og så vil hun gå i behandling. (det gør hun ikke)

Det sidste der er sket er at hun siger hun tager antabus indtil efter deres sommerferie og så vil hun gå i behandling. (det gør hun ikke) Charlotte: Jeg er en kvinde på 31 år, jeg vil fortælle om mit liv i en misbrugsfamilie. Jeg er vokset op i en kernefamilie med far, mor og storesøster. Vi har i altid boet i en villa med vovse og bil.

Læs mere

Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær frihed

Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær frihed Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær frihed Salg eller videre salg af denne publikation er ikke tilladt Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær

Læs mere

Eventyret er en gendigtning af Eventyret om Katrine i Smutlandia fra De grønne pigespejderes medlemskampagne i 1995.

Eventyret er en gendigtning af Eventyret om Katrine i Smutlandia fra De grønne pigespejderes medlemskampagne i 1995. Eventyret om Sofie i Spirrevippernes land Eventyret er en gendigtning af Eventyret om Katrine i Smutlandia fra De grønne pigespejderes medlemskampagne i 1995. I en ganske almindelig lejlighed, i en ganske

Læs mere

Pegasusdøren. Kapitel 1

Pegasusdøren. Kapitel 1 Pegasusdøren Af Kenneth Bernholm (http://kennethbernholm.dk/) Udgivet under Creative Commons BY-NC-ND 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/) ISBN 978-87-91845-21-5 Kapitel 1 Udenfor regnede

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

TVILLINGEBRØDRENE. Selv skal du ikke lide nogen nød fra nu af, og du behøver ikke mere at tage ud på havet at

TVILLINGEBRØDRENE. Selv skal du ikke lide nogen nød fra nu af, og du behøver ikke mere at tage ud på havet at TVILLINGEBRØDRENE Ude ved den åbne strand lå et lille sted, hvor der boede et par enlige folk. De var allerede til års, og ingen børn havde de. Det var kun småt for dem; jorden var mager og gav kun ringe

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Rejsen til den. Gyldne Pagode ELEVBOG

Rejsen til den. Gyldne Pagode ELEVBOG JosefinE Ottesen 1 Rejsen til den Gyldne Pagode ELEVBOG Alle børn har ret til et godt liv 2 Josefine Ottesen Josefine Ottesen er en af Danmarks mest populære forfattere af bøger til børn og unge. Hun har

Læs mere

I2: Sådan så vi starter med du fortæller sådan lidt om startfasen og vi spørger indtil det, altså inden du valgte at blive insemineret.

I2: Sådan så vi starter med du fortæller sådan lidt om startfasen og vi spørger indtil det, altså inden du valgte at blive insemineret. 5 10 15 20 25 30 35 40 45 50 I: Ja okay. I2: Hvad kan du så huske altså første gang, da du finder ud af, at du er gravid, hvad du tænkte der? I: Bare så vi ikke kommer hjem og tænker, nåh nu glemte vi

Læs mere

Prædiken til konfirmation den 10. maj 2015. Over alt. Ned til os. Dig og mig! Salmer: 754 408 (motet) 260 // 192 Yoy raise me up(motet) 369 11

Prædiken til konfirmation den 10. maj 2015. Over alt. Ned til os. Dig og mig! Salmer: 754 408 (motet) 260 // 192 Yoy raise me up(motet) 369 11 Prædiken til konfirmation den 10. maj 2015 Over alt. Ned til os. Dig og mig! Salmer: 754 408 (motet) 260 // 192 Yoy raise me up(motet) 369 11 Kære konfirmander. Så er vi omsider nået frem til den store

Læs mere

Troen på Gud er min forvisning, mit store håb her i livet

Troen på Gud er min forvisning, mit store håb her i livet Navn: Pia (opdigtet) Alder: 51 By: København Børn: En pige på 18 og en dreng på 12 Job: Er uddannet korrespondent og arbejder med administrativ sagsbehandling i en offentlig virksomhed Beskrivelse: Pia

Læs mere

Følg mig. Jesus ønsker vi skal være hans venner.

Følg mig. Jesus ønsker vi skal være hans venner. LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 13 Følg mig Ugens tekst og referencer: Luk 5,1-11. Joh 1,35-42. Den Store Mester, kap. 30. Huskevers: I er mine venner. (Joh 15,14) Hovedformålet er, at børnene Ved, at Jesus

Læs mere

en historie om børns forventninger til skolen

en historie om børns forventninger til skolen Jytte Sidelmann en historie om børns forventninger til skolen Udgivet af Danmarks Lærerforening i samarbejde med Gyldendal Kære Forældre Nu nærmer skolestarten sig for jeres barn, og forventningerne er

Læs mere

Du skal adlyde din mor

Du skal adlyde din mor Du skal adlyde din mor af Sørine Steenholdt fra novellesamlingen: Ung i Grønland, ung i Verden Oversat til dansk af Aminnguaq Dahl Petrussen Kommentarer af psykolog Jonna Ketwa Novelle 2 En ung kvinde

Læs mere