REGIONS KONFERENCE 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REGIONS KONFERENCE 2015"

Transkript

1 REGIONS KONFERENCE 2015 Brædstrup, Hatting, Hedensted og Horsens Y s Men s klubber byder velkommen til regionskonferencen 2015 BRUG VORES ONLINE ADRESSEBOG NÅLE OG EMBLEMER. Der kommer nye nåle og emblemer, således at alle funktioner bliver dækket ind. De nye emblemer bliver med det nye logo. Mere herom senere. INFORAMATIONS OG ADRESSEBOG Skal den fortsat se ud som den gør? Skal antal sider reduceres? Skal vi slette alle medlemsnavne, nu da vi har fået findysmen.dk? Skal den udelukkende gøres elektronisk? Indtil videre fortsætter den uændret, men vi kommer tilbage med spørgsmål til alle jer. Ledelsen iværksætter en undersøgelse i løbet af året. NYE KLUBMULIGHEDER Der blev fremlagt en liste over steder, hvor der kan være nye klub muligheder og steder hvor der allerede er gang i en ny klub. Det er rigtig vigtig, at vi alle bidrager til, at vi får skabt nye klubber for at sikre bevægelsens overlevelse på lang sigt. Mit mål er, at der skal findes en ny klub i hvert distrikt. Central Østeuropa. Udvalget gør et fantastiks arbejde for at få etableret nye klubber. Nye klubber i april og maj. Men vi mangler en landekoordinator for Polen. INFORAMTIONSFOLDER Der er udarbejdet et nyt udkast til ny informationsfolder. Når den endelige udgave foreligger, vil den blive sendt rundt til klubberne. PLAN 2022 Haderslev Y s Men s Club fylder 50 år i år, og vi fejrer det med et brag af en fest. Læs mere >> Ledelsen fremlagde et udkast til nye visioner og strategier på det netop afholdte Ledelses- og Rådsmøde i Århus. Vi havde en god debat om udkastet og efter næste ledelsesmøde ultimo februar sendes det nye udkast til høring i klubberne. FACEBOOK OG Y S MEN Se mange opslag omkring artikler fra projekter m.m på vores Facebook profil.

2 Erling Larsen, RSD for YES og EF YES OG EF Kære klubpræsidenter! Tak or jeres støtte til både YES-projektet og EF. Og der er brug for pengene i Area Europa, ikke alene til de tidligere Østlande men også til andre Regioner, der behøver en saltvandsindsprøjtning. Region Danmark har i øjeblikket ekstension i gang i flere lande i Østeuropa og det går godt. Flere nye klubber er på vej, så vi behøver jeres opbakning gennem bidrag til YES-projektet. Og gerne med større beløb end sidste år. Når I nu snart skal til at uddele jeres sidste midler til velgørende formål, så tænk venligst på YES-projektet og/eller EF. Vi mangler endnu godt kr. for at nå årets målsætning. Så både store og små bidrag er velkomne! TAK. Den eneste måde vi kan sikre Y s Men s bevægelsens fremtid på er gennem ekstension. Jeres klubs støtte til YES er derfor en investering i vor egen fremtid. Kan man tænke sig nogen bedre investering. Endowement-fonden består også med Den Gyldne Bog. Jeg ved godt, at nogle betragter dette som noget amerikansk pjat, disse skal naturligvis ikke optages i Den Gyldne Bog. Men tænk ved runde fødselsdage eller klub jubilæer, om I ikke har nogen der fortjener at blive optaget i Den Gyldne Bog, Jeg er gerne behjælpelig.

3 D RSD Jan Danielsen RSD Jan Danielsen Formand Henriette Lynderup Kirkeskov for KFUM og KFUK i Danmark Orientering fra HB-mødet i KFUM og KFUK Fra det nylige afholdte HB-møde hvor der blev budt velkommen til en ny forening og en ny kasserer samt besøg af to udvalg. En engageret Hovedbestyrelse der arbejder målrettet for at implementere de nye målsætninger, der blev vedtage ved landsmødet i november. Se orienteringen fra HB-mødet her: CD en Vi fylder verden med lyd blev udgivet ved Landsmødet i november 2014, og er udsendt til alle børneklubber i KFUM og KFUK. CD + sangbog blev til med støtte fra Regionsprojektet Sang og Musik for Børn.

4 Af Erling Larsen, Landekoordinator for Rumænien NY KLUB I RUMÆNIEN. Lørdag den 18. april chartres en ny klub i Gura Humorului (betyder noget i retning af munden der smiler) i den Rumænske del af Moldavien. Det er klubben i Bistrita, der af egen drift er gået i gang med ekstension i Gura Humorului (udtales som det staves). Det vil blive klub nr. 9 i Rumænien hvor vi har været aktive med ekstension siden Gura Humorului ligger tæt på gransen til Ukraine og i området med de malede klostre, som nogen måske kender. Skulle nogen have lyst til at give dem en chartergave, vil bare 100 euro gøre en stor forskel, kontakt mig i så fald. Klubben får fra starten 15 medlemmer. Det er en blandet klub for både mænd og kvinder. Præsident bliver Ana-Maria Nita, der er jurist (arbejder med forhold mellem anbragte børn og deres forældre). Fra Danmark deltager Regionslederen og undertegnede. Andre er også velkomne. Billed: "02 Manastirea Voronet" by mihaela Cepeha <> - Own work. Licensed under CC BY- SA 3.0 ro via Wikimedia Commons - oronet.jpg#mediaviewer/file:02_manastirea_voronet.jpg

5 HVAD ER YEEP? OG HVAD ER STEP? Hvis vi tager YEEP først Youth Educational Exchange Programme. Altså, et uddannelse og udvekslingsprogram for unge. Det henvender sig til unge mellem 16 og 18 år, hvor mindst den ene forældre er medlem af en Y s Men s klub. Forældrene skal også være villige til at modtage et ungt menneske fra en anden verdensdel Eller det kan også være bedsteforældrene som er medlem af en Y s Men s klub Udvekslingen har en varighed af ½ til 1 år hvor den unge går i skole i det pågældende land. Udvekslingen skal ske i et andet Area, altså for vores vedkommende uden for Europa. Det er svært at få unge placeret i USA, Canada, Australien og Syd Amerika, men noget lettere i Østen, altså Korea, Indien og Japan. Den unge betaler selv alle udgifter i forbindelse med rejsen og skoleopholdet, men bor så til gengæld gratis hos en værtsfamilie. Det er også mulighed for at søge et sponsorat hos en Y s Men s klub til dækning af udgifterne. En oplagt mulighed for at lære verden at kende og få nye venskaber Og hvad er så STEP? Short Time Exchange Programme, altså et udvekslingsprogram af en varighed på 3 til 11 uger f.eks. i forbindelse med et Time of Fast projekt. Et projekt som kører i øjeblikket, forebyggelse af hiv. aids i Lusaka Zambia i det sydlige Afrika kunne være et sådan projekt som egner sig til, at unge mellem 15 og 25 år søger ud som volontører, da det er et projekt som har en tidsramme på 3 år. Dette giver også mulighed for at søge sponsorer blandt Y s Men s klubberne Y s Men International skal godkende ansøgningerne og regner med en behandlingstid på ca. 5-6 måneder For yderlig information og rekvirering af ansøgningsskema kontakt tjenesteleder for YEEP- STEP Ib Møller Jensen E mail:

6 FAMILIEKLUBBEN Y s Men regionsprojekt (juli 2014-juli 2015) NYHEDSBREV NYTÅRSHILSEN, JANUAR 2015 Jul i FAMILIEKLUBBEN 2015 er i gang og her kommer et par små beretninger om julen og juletiden i de sociale cafeer, der er med i FAMILIEKLUBBEN Y s mens regionsprojekt 14/15 KILDENS Jul værestedet for psykisk syge i Hurup V. Birthe Glerup, leder af værestedet Som traditionen tro, begynder julen her i KILDEN med den store bagedag i slutningen af november. Mødrene kommer sammen med deres børn, dejen er klar, så bliver der bagt pebernødder og vaniljekranse. Der bliver hygget, spist juleslik og selvfølgelig bliver der leget Efterfølgende er der tilbud om en juletur til Hjerl Hede, det blev lørdag den 29. november, hvor der i alt deltog 46 børn og voksne. Vi er ude at køre i tog med damp og røg, en lille tur i hestevogn bliver det også til. Ved middagstid myldrer vi ind på skyttehuset, til den store julebuffet Dagen slutter af med, at alle mødes ved indgangen, her får børnene en lille julegave Det var lidt om familierne. KILDEN i december, der bliver hygget og sunget lidt julesange. Hvert år er vi inviteret i kirkecenteret af menighedsrådet til spisning og en andagt i kirken. Julefrokost har vi da også, jo vi juler da Cafe Stevnens jul St. Heddinge V. Niels Meisner, leder af cafeen Super hyggelig juleaften med 25 deltagere. Start kl med hygge og kaffe, derefter kirkegang for de, der havde lyst og for andre stod den imens på pyntning af juletræet. I år havde vi en Syrisk kvinde med ved julebordet, vi er godt i gang med at integrere hende og det var en glæde, at kunne dele vores traditionelle jul med hende og fint var det, at der ved siden af flæskesteg også var and, så hendes traditioner, ligeledes kunne respekteres. Vi havde besøg af en enkel familie med tilknytning til familieklubben, de havde deres spædbarn med, men måtte undvære deres øvrige sammenbragte børn. Alle fik 2 julegaver som skabte glæde og alle fik en lille engel med hjem, fint kreeret af en af Cafeen s søde ældre damer. Højskolevej 3, Strib 5500 Middelfart telefon fax postgiro

7 Vi kunne i år, som noget ekstra, glæde en masse familier med en ekstra julegave til deres børn. Der blev uddelt gaver for omkring kr, doneret af KFUM's Sociale Arbejde, til i alt 24 familier. Vi fik stor hjælp, fra en kommunalt ansat støtte- kontakt person, til at finde frem til de mest trængte familier. Da familierne skulle hente julehjælpen, fik vi her samtidig lejlighed til en god snak omkring familieklubben, som mange forældre tilkendegav, at de ville deltage i. Så det er spændende hvor mange nye ansigter der dukker op på fredag d. 9. januar hvor vi har årets første arrangement i familieklubben. Og hermed også en nytårshilsen til alle Y s men, med tak for Jeres støtte til de børn og familier er har mest brug for en hjælpende hånd. Og med ønske om fortsat godt samarbejde. De bedste hilsner Birgitte Bjerre, Udviklingskonsulent Projektleder i FAMILIEKLUBBEN - Mobil Højskolevej 3, Strib 5500 Middelfart telefon fax postgiro

Referat af regionsgeneralforsamling søndag 14. juni 2015 i Forum Horsens.

Referat af regionsgeneralforsamling søndag 14. juni 2015 i Forum Horsens. Referat af regionsgeneralforsamling søndag 14. juni 2015 i Forum Horsens. 1. Åbning af generalforsamlingen v/regionslederen RD Knud Hougaard Klausen åbnede generalforsamling og bød forsamlingen velkommen.

Læs mere

Mushemba Foundation. Trinity Skolen: Kære Venner af Mushemba Foundation og Trinity Skolen,

Mushemba Foundation. Trinity Skolen: Kære Venner af Mushemba Foundation og Trinity Skolen, Trinity Skolen: Kære Venner af og Trinity Skolen, Så står sommeren så småt for døren, og dermed er det også tid til årets 2. nyhedsbrev fra os. Juli 203 Der sker hele tiden nyt i takt med at tiden går.

Læs mere

Y S MEN INTERNATIONAL REGION DANMARK GONGONGEN

Y S MEN INTERNATIONAL REGION DANMARK GONGONGEN Y S MEN INTERNATIONAL REGION DANMARK GONGONGEN Årgang 60-3 - februar 2014 Sirenesangen Har du mistet dit gyldne håb som du fik i gave ved din barnedåb synger Gasolin i den gamle Sirenesang. Så kom og dans

Læs mere

REGIONSKONFERENCE i Grindsted

REGIONSKONFERENCE i Grindsted Arrangører: Grindsted Y s Men s Club, Give Y s Men s Club, Billund Y s Men s Club og Ansager Y s Men s Club GENERalFORSamlINGShæFtE REGIONSKONFERENCE i Grindsted Lørdag den 14. og søndag den 15. juni 2014

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

nyhedsbrev 5.årgang. Nr. 3, 2012

nyhedsbrev 5.årgang. Nr. 3, 2012 nyhedsbrev 5.årgang. Nr. 3, 2012 TEMANUMMER: De Udsa e Børn Vi takker Jens Arentzen og de mange foreninger, der har bidraget med stof. Af En æggesnaps, Tove Ditlevsen, 1942. Hun løfter blikket og møder

Læs mere

Støtteforeningen 2012-2013

Støtteforeningen 2012-2013 Støtteforeningen 2012-2013 Set med mine øjne 2012 blev for mig et inspirerende og lærerigt år. På Støtteforeningens generalforsamling i februar blev jeg på et hængende hår valgt ind, og jeg var glad og

Læs mere

Årsberetning 2015. Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op.

Læs mere

Nyt fra Projekt Mere Naboskab

Nyt fra Projekt Mere Naboskab Nyt fra Projekt Mere Naboskab Nyhedsbrev 1. udgave, 2. årgang Marts 2014 I dette nummer kan du læse om alle de spændende tiltag, der for tiden blomstrer op i Holluf Pile: Aftengågruppe fredagscykelture

Læs mere

Informationer Kimberskuet Efterårets aktiviteter Ung i 4H

Informationer Kimberskuet Efterårets aktiviteter Ung i 4H Nr. 2 2013 Informationer Kimberskuet Efterårets aktiviteter Ung i 4H Information Formandens ord 3 Område Nord 4 Siden sidst 5 Kimberskuet 5 Efterårets aktiviteter Gistrup 8 Storvorde 10 Åbent landbrug

Læs mere

Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange

Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange Vi håber, at denne brochure kan svare på jeres spørgsmål omkring det at være værtsfamilie. Har I yderligere spørgsmål er I selvfølgelig velkomne til at kontakte Dansk ICYE s sekretariat. Hvis I er interesserede

Læs mere

Det er med stor glæde at Kontaktcenter Klippen udsender sin årsberetning

Det er med stor glæde at Kontaktcenter Klippen udsender sin årsberetning Årsberetning 2014 Kontaktcenter Klippen er et socialt arbejde blandt hjemløse, misbrugere og prostituerede i Københavns Kommune Klippen har hver eneste uge kontakt til op mod 200+ forskellige brugere i

Læs mere

Forår 2010 FREMTIDEN. Fremtiden3 - Årsrapport 2009 NR 3. Ungdomsforeningen fremtiden Nr. 3 Fredericia

Forår 2010 FREMTIDEN. Fremtiden3 - Årsrapport 2009 NR 3. Ungdomsforeningen fremtiden Nr. 3 Fredericia FREMTIDEN NR 3 Fremtiden3 - Årsrapport 2009 Ungdomsforeningen fremtiden Nr. 3 Fredericia Indhold Formandens beretning... 3 Kalender 1 halvår... 4 Kalender 2 halvår... 5 Genopåbning af ungdomsforeningen

Læs mere

Interview med Janus Fredag d. 8. april 2011

Interview med Janus Fredag d. 8. april 2011 Interview med Janus Fredag d. 8. april 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Janus Rosa laver en kort introduktion af projektet det er rigtig spændende for os at høre om dine erfaringer

Læs mere

Årsrapport 2013 for Café Parasollen

Årsrapport 2013 for Café Parasollen Årsrapport 2013 for Café Parasollen Et socialt og alkoholfrit værested tilknyttet KFUM s Sociale Arbejde Lavgade 5, 6100 Haderslev - Tlf. 74 53 58 93 www.parasollenhaderslev.dk Side 1 Kamp må der til skal

Læs mere

Årsrapport 2011 for Café Parasollen

Årsrapport 2011 for Café Parasollen Årsrapport 2011 for Café Parasollen Et socialt og alkoholfrit værested tilknyttet KFUM s Sociale Arbejde Lavgade 5, 6100 Haderslev Tlf. 74 53 58 93 www.parasollenhaderslev.dk Udfordringer, smil og latter

Læs mere

Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange

Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange Dansk ICYE ICYE programmet 6 eller 12 måneders frivilligt arbejde Klosterport 4A, 3. Sal 8000 Aarhus C Telefon: +45 86180715 E-mail: icye@icye.dk www.icye.dk Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange

Læs mere

HEDENSTED Y S MEN S CLUB

HEDENSTED Y S MEN S CLUB HEDENSTED Y S MEN S CLUB Motto: At vedkende sig den pligt, der følger med enhver ret. Nyhedsbrev nr. 109 maj. 2015 KFUM s SOLDATERMISSION 1889 KFUMs Centralforening åbnede det første soldaterhjem den 1.

Læs mere

Kræftens Bekæmpelse I Blad for frivillige I december 2013 SLØJFEN. side 4-5. side 6-7. betale sig? side 8-9

Kræftens Bekæmpelse I Blad for frivillige I december 2013 SLØJFEN. side 4-5. side 6-7. betale sig? side 8-9 Kræftens Bekæmpelse I Blad for frivillige I december 2013 SLØJFEN Didde Skov hjælper unge, der har kræft side 4-5 Unge frivillige Sådan gør du side 6-7 Kan forebyggelse betale sig? side 8-9 2 Leder Året

Læs mere

Nyhedsbrev for februar

Nyhedsbrev for februar Nyhedsbrev for februar Kære forældre Jeg vil først og fremmest indlede med, at fortælle hvor glad jeg er for, at være blevet pædagogisk leder i Spirrevippen. Jeg glæder mig over, at se og mærke engagerede

Læs mere

Nr. 9, november 2007

Nr. 9, november 2007 Nr. 9, november 2007 [4H WEEKEND PÅ SKOVLY] Sang + debat + julefrokost + værksteder = succes på Skovly Der var liv og glade dage på Skovly i weekenden den 9.-11. november, da 90 4Here fra hele landet var

Læs mere

Mød os på Facebook Julebowling. Selvhjælpsgrupper. Bestyrelsesberetning

Mød os på Facebook Julebowling. Selvhjælpsgrupper. Bestyrelsesberetning Hjerneskadeforeningen Lokalforeningen Sydfyn Nyhedsblad for januar & februar Mød os på Facebook Julebowling Hjerneugen Selvhjælpsgrupper Bestyrelsesberetning Referat fra Generalforsamlingen Hovedtropperne

Læs mere

Side 1. Koltnyt nr. 4/ 2014

Side 1. Koltnyt nr. 4/ 2014 Side 1 Redaktionen: Kirsten Hedegaard (ansvarshavende) e-mail: kirstenhedegaard@post.tele.dk Kirsten Vork Nielsen e-mail: kvorkn@gmail.com Inge Pedersen e-mail: ingeblak@mail.dk Deadline for indlæg til

Læs mere

Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling

Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling Beretning for lokalafdelingens arbejde 2014 Et år er gået, og det er tid til at se tilbage på, hvad har året bragt. Generalforsamlingen står for døren. Der er masser

Læs mere

Menighedsrådet. Forside: Snekunst med nissehue Bagsiden: Spejderkredsen i Viggahus

Menighedsrådet. Forside: Snekunst med nissehue Bagsiden: Spejderkredsen i Viggahus November - december 2010 Menighedsrådet Igen er et år ved at være gået, det er sidste nummer af Under1 i 2010. Og vi skal snart i gang med juleforberedelserne, både i hjemmene og i Kirken. Og igen i år

Læs mere

Tillykke til Inti 15 år

Tillykke til Inti 15 år Nyhedsblad nr. 42 November 2014 Tillykke til Inti 15 år 1 Solens Børn Kontakt: Solens Børn c/o: Aase Johannessen Lykkesholms Allé 3 D, 1.tv. 1902 Frederiksberg C Tlf.: 2236 7037 Mail: info@solensboern.dk

Læs mere

KLUBBLAD FOR ROUGSØ-SØNDERHALD Y's MEN's CLUB ÅRGANG 19 Marts 2011 NUMMER 70

KLUBBLAD FOR ROUGSØ-SØNDERHALD Y's MEN's CLUB ÅRGANG 19 Marts 2011 NUMMER 70 KLUBBLAD FOR ROUGSØ-SØNDERHALD Y's MEN's CLUB ÅRGANG 19 Marts 2011 NUMMER 70 Aarhus Valgmenighed Gennem de seneste år er der etableret flere valgmenigheder i Aarhus. Den største af dem er Aarhus valgmenighed.

Læs mere

Fra Temadagene 9.-10. november 13

Fra Temadagene 9.-10. november 13 Fra Temadagene 9.-10. november 13 No. 4 2013 Nyt fra redaktionen: Bladet udkommer fremover: Udgivet af : Foreningen Af Kroniske Smertepatienter. Tlf.: 51 92 63 41 E-mail: faks@faks.dk Hjemmeside: www.faks.dk

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Foreningen Skole for livet fredag den 19. marts 2010

Referat fra generalforsamling i Foreningen Skole for livet fredag den 19. marts 2010 Referat fra generalforsamling i Foreningen Skole for livet fredag den 19. marts 2010 Den blev holdt i Lille Gråbrødrestræde 1, 2. th, Odense. Kl. 17 indledte medlemmerne Marie Louise og Niels Kristian

Læs mere

Spørgsmål nr.: 4 Er du tilfreds med foreningen? (svaret fra bestyrelsen står med rød)

Spørgsmål nr.: 4 Er du tilfreds med foreningen? (svaret fra bestyrelsen står med rød) Spørgsmål nr.: 4 Er du tilfreds med foreningen? (svaret fra bestyrelsen står med rød) Jeg er overordnet tilfreds, men mangler at man kan kontakte en der ved noget om kommende events. Er taget til efterretning

Læs mere