Vi kan lave billeder skarpere, fjerne rød farve fra personer og beskære. Alt dette har vi lært ved at bruge forskellige tools og funktioner

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vi kan lave billeder skarpere, fjerne rød farve fra personer og beskære. Alt dette har vi lært ved at bruge forskellige tools og funktioner"

Transkript

1

2 1 Fra venstre bagest: Mikkel, Kristina, Maja, Alex, Jonas, Ole, Majken, Finn. Forrest fra højre: Sarah, Katrine, Camilla Nederst venstre: Frederik, Mark og Alex Hvem er vi? Hold A2 kaldes for det meste Medieholdet. På holdet er vi 7 elever, Alex, Camilla, Erik, Kristina, Mark, Frederik og Sarah. Når vi arbejjder med medie, deltager Alex (A1), Katrine, Jonas og Maja (A3) også i undervisningen. Vores lærere i klassen er Finn, Ole, Mikkel og Majken. Hvad laver vi? Vores første forløb i medie har været at lære Photoshop at kende. Vi har lært at kunne arbejde med og redigere billeder. Vi kan fjerne røde øjne, gøre tænder og øjne mere hvide, sammensætte billeder ved hjælp af Photomerge, få uønskede elementer til at forsvinde f.eks. fjerne en lygtepæl så den ikke stjæler fokus fra resten af billedet. Vi har desuden prøvet at tilføje elementer fra et billede til et andet, vi har fjernet eller tilføjet lys steder på billeder, så indhold på billedet er nemmere at se. Vi kan lave billeder skarpere, fjerne rød farve fra personer og beskære. Alt dette har vi lært ved at bruge forskellige tools og funktioner i Photoshop. Vores første avis Vi har indtil nu arbejdet hårdt og kreativt på at få lavet vores første avis til tiden. Det har blandt andet handlet om at komme med forskellige forslag til alt lige fra logo og layout til indhold. I denne fase har vi bl.a. tegnet, brugt photoshop og InDesign, vi har arbejdet fælles og individuelt og opsøgt de andre hold på skolen for at finde indhold. Når vi ikke har arbejdet i fællesskab har vi taget udgangspunkt i at se på de ting, vi er interesseret i og er gode til. Nogle er f.eks. gode til at tegne, andre er gode til computere og andre er gode til musik og finde på nye indslag.

3 2 Vi har sammensat en video, så man kan få indblik i det vi arbejder med. Den kan ses på YouTube på nedenstående link. h t t p : / / w w w. y o u t u b e. c o m / watch?v=1g7dlwyabq4 Ikke alt er medie At være elev på medieholdet betyder ikke, at alt arbejde skal have med medie at gøre. Vi deltager også i fag som matematik, dansk eller engelsk samtidig med at vi har kreative og praktiske fag som f.eks. værksted, musik, botræning, praktikker, matematik i praksis osv. Fremtidsperspektiver I Fremtiden håber vi på, at vi kan påtage os flere opgaver. Det kan f.eks. være publikationer for andre. Har man forslag, ideér eller andet til medieholdet, kan man aflevere det i postkassen på gangen eller udenfor A2 s klasseværelse. NYT FRA LEDELSEN Hej alle elever og medarbejdere. Jeg har nu været leder af den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse i fire måneder. Noget af det allerførste, jeg erfarede, da jeg startede på skolen, var den gode stemning såvel blandt elever som blandt ansatte. Jeg lærte hurtigt at, hvad enten man er elev eller lærer her, så står man på en solid platform af socialt sammenhold, respekt for hinanden og en udtalt følelse af ligeværd. Jeg synes, at I elever er nogle rigtig dejlige unge mennesker. Jeg synes, at I er gode til at knytte venskaber og passe på hinanden, og det er en vigtig, vigtigt egenskab, som jeg synes, at I besidder. Primært er det en vigtig egenskab at kunne have venner og passe på hinanden, fordi det gør én glad, at have venner, men næsten lige så vigtigt er det, fordi det er lettere at lære nye ting, når man har det godt og trives i det miljø, man er I. Og det er jo det sidste, vi er her på skolen for: At lære og blive dygtigere og dygtigere. Noget andet, som jeg jo godt vidste i forvejen, men som jeg er blevet bekræftet I, er, at uddannelsen er kendetegnet ved en meget høj og specialiseret faglighed hos personalet. Det er også helt nødvendigt, set i lyset af den opgave, vi løser her på skolen: Ungdomsårene er jo de år, hvor vi skaber os vores identitet og gør os vores første erfaringer udi den store livsopgave, det er, at skulle være voksne. At STU en i 2007 blev en lovbunden opgave, er i mine øjne noget af det bedste, der i flere år er sket indenfor undervisningsområdet, da uddannelsen giver en god støtte til at kunne komme bedst muligt ind i det voksne liv. Afslutningsvis vil jeg gerne have lov til at sige, at jeg er taknemmelig og også stolt af at være blevet betroet mit nye hverv. Jeg føler mig privilligeret over at være med på holdet og vil gøre mit yderste for at vi sammen kan give Jer elever det bedst mulige uddannelsesforløb hos os. Mvh. Birgitte.

4 3 Festlig tur til Fårup Sommerland I en Fredag den 28. August var alle holdene på en tur til Fårup Sommerland. Det var ikke en sensommerdag med fuld sol, men det regnede ganske lidt og temperaturen var behagelig. Det eneste tidspunkt, hvor alle var samlede, var under transporten og indtagelsen af den medbragte mad. Ellers var alle spredt i små grupper med fuld aktivitet hele dagen. lille bå dd er gyn ger... Undersøgelse fra Fårup Turen Alex og Erik har lavet en rundspørge blandt holdene: På Fårup dagen blev der prøvet mange forlystelser, men hvilken forlystelse er favoritten på skolen. Vi gik rundt og spurgte folk om hvilken en der var deres yngling. Lynet er i den grad den mest prøvede forlystelse blandt eleverne på skolen, mens andre foretrak Falken og Flagermusen. For dem, som ikke var til de vilde ting, var der Børnetivoliet. Aktivitetsniveauet var højt blandt... De unge har styr på at gå på nette t Namme, Bon appetite... namme, nam!

5 4 A1: Jeg hedder Peter, og jeg har snart gået 3 år på STU-uddannelsen. Jeg har lige været i bopraktik i skolens lejlighed i en uge. Formålet med praktikken var, at jeg skulle se om jeg kunne holde ud til at være alene i flere dage. Og om jeg kunne finde ud af at lave mad, købe ind, gøre rent osv. Jeg synes det gik rigtig fint med alle de praktiske ting. Det jeg synes var svært var, at jeg havde et forbandet, langsomt, lortet internet!. Der er nemlig ikke internet i lejligheden, det skal man selv sørge for. Jeg havde derfor anskaffet en Oyster! (En slags trådløs forbindelse). Denne forbindelse var så langsom, at man ikke kunne spille WOW. Jeg synes fandme at skolen skal sørge for at der er internet i lejligheden. Jeg synes også, at sengene i lejligheden er lidt for smalle. Derudover synes jeg det er en fed fucking lejlighed. Jeg kunne godt tænke mig sådan en lejlighed når jeg flytter hjemmefra. Peter Kjeldgaard, A1 B1: På Hold B1 er vi Wahid, Henriette, Maiken, Amalie, Anders, Bo, Jesper. Vores emne er: GENBRUG Vi arbejder sammen med AVV, hvor vi får ting fra dem, sætter dem i stand og sælger dem på AVV S hjemmeside. Ellers arbejder vi med dansk, musik, matematik, samfundsfag o. lign. Vi har også gang i praktikker og kurser. I øjeblikket er Nanna på kursus på Sandmoseskolen i Tranum som blomsterbinder. Vi tager også på ture ud af huset. Fredag den 18/9 besøgte vi Hjørring Golfklub. B2: B2 har i år 12 elever. Vi holder til i lokalerne i hus B, hvor vi også er det primære hold på Cykelværkstedet. Her forsøger vi at give hele holdet de basale kundskaber der skal til for at kunne reparere en cykel, samt være en del af fællesskabet omkring cykelværkstedet. Eleverne får alsidige opgaver i cykelværkstedet. I opstarten af skoleåret har vi brugt en del tid på at gøre rammerne omkring cykelværkstedet klar. Eleverne har hjulpet med at save brædder ud, male brædder, grave jord og sand, lægge fliser og skal snart også hjælpe med at få sat vores stålcontainere op, så vi kan sætte cyklerne derud og dermed få plads til vores reparationer inde på værkstedet. Som de øvrige hold på skolen har vi en del elever med på faglige hold på tværs af skolen. Der deltages desuden i genbrug, sløjd, idræt, svømning, mavedans, billedkunst, glasværksted og andre spændende fag. B3: Hej os fra B3 vil gerne fortælle om vores dagligdag på skolen! Vi har været på nogle ture, fx har vi været på Nordsøen Oceanarium for at se på fisk, og vi har været ude at se, hvordan de arbejder på AVV. Vi har også været ude i Fårup Sommerland som var en ryste sammen tur. Her på skolen behandler vi hinanden, som vi selv vil behandles - skolen er en mobbefri skole! Vi har været ude at se skolens lækre 2-værelses lejlighed. Skolen har et tilbud om at komme i bo-træning og lære at bo alene..!

6 5 ABCD Fortsat... Stemningsbillede fra A3 i værkstedet Foto: Maja Odgaard Sigrid og Morten, A3 laver pitabrødspizzaer Foto: Maja Odgaard C1: Hej! Hold C1 vil gerne fortælle lidt om vores opstart på skoleåret. Vi har fået nye lokaler i Hus C. Da vi begyndte, havde andre lige forladt huset og vi havde tomme lokaler, der stadig ikke var færdige til at flytte ind i. Malere og andet godtfolk gjorde dog deres ypperste, og snart kunne vi begynde at flytte ind. Eleverne og lærerne på holdet kunne nu hjælpe hinanden med indretningen, hvor vi fik borde og stole sat op, og vi startede så småt op med at arbejde med emnet Fårup Sommerland, hvor vi detaljeret planlagde turen. Vi havde stadig ikke fået EDB tilsluttet 1 i Hus C, men Fårup Sommerland og Udeværkstedet fyldte godt i undervisningen. Den sidste tid har alt formet sig på bedste vis, og vi har nu vores EDB opsat, - der er opsat mørke rullegardiner, - vi har fået reoler i klasselokalerne, - på gangen er der hylder og garderobe, så huset er efterhånden funktionelt og vi synes at det er blevet et rigtig godt sted at være. Og nu er vi så begyndt på vores nye emne om handel i gammel og moderne tid, hvor vi glæder os til at slutte af med en tur til Bazar Vest i Århus. Med venlig hilsen Hold C1 C2: Vi er 5 elever i klassen. Vi interesserer os for fugle, håndbold, landbrug, computer, cykling og foto. Vi kan godt lide at være ude, hvor vi gerne vil gå eller cykle en tur, tage på fisketur i Kilden og hvis vi bliver for dvaske i timerne, tager vi 5 minutters basket. Et af de emner vi har arbejdet med er Afprøv dine grænser som en forberedelse til Fårup Sommerland-turen. Her var vi ude og klatre og balancere. Som efterbehandling af turen lavede eleverne en power point. Som optakt til turen til Århus, vil vi bl.a. arbejde med emnet Handel før og nu. D: Vi her i unge D arbejder med at lave ting til Julemarked i december måned. Vi har lavet fuglebolleholdere, hundesnore, læderarbejde mm. Vi er nogle, der har dansk, matematik og engelsk. Vi koncentrer os meget om kost og motion. Vi laver sund mad, løber, er i fitness, svømmer og er til idræt. Vi har også et fag, der hedder hobby, hvor vi blandt andet har bygget drager. Vi får også undervisning i psykologi og ADHD. Louise Hold D

7 OPGAVE X 6 Velkommen til den første udgave af Marks modbydelige og onde OPGAVE X! Kan du løse gåden? Prøv dig frem og brug hovedet eller er du blind? Oversæt disse mystiske, modbydelige og onde tegn til bogstaver, og svar på gåden bag! Løsningen bringes i næste udgave af STU eren. CRAZY APARTMENT INK. Idé, Illustration og layout: Sarah Østervig, Kristina Joensen og Mark Hagbarth

8 Opslagstavlen På denne side vil det være muligt at annoncere. Alt du skal gøre er at aflevere dit budskab i en af medieholdets postkasser (som nævnt på morgensamlingen) Husk at skrive dit navn og hvilket hold du går på! NING! EFTERLYS de set mit go en g o n r a H humør? m i august, ko t d n a v rs fo Det terage igen i ef pludselig tilb u er det væk en n årsferien, m igen! es Finneløn giv Finn A2

9 ANMELDELSER 8 Patrick Alexander: Circus Boy Megadeth: Endgame Anmeldt af: Alex Menne Stjerner: Genre: Indie, Rock og Folk Godt klaret af en debutant! Udkom 5/ Patrick Alexander har spillet rundt i landet på diverse musikfestivaler og spillesteder, og i sidste uge udkom Patrick Alexanders meget professionelle debutalbum. Jeg må sige, at den 24-årige sanger klarer et rigtig storslået arbejde som debutant i at udgive plader. Genren på debutantens plade er en blanding mellem Indie, Rock og Folk. Prøv selv at lægge mærke til harmonien og rytmerne. Sange som Keep on sailing, Dance To The Sun og Shipwrecked er fantastiske. Der er nogle numre, man kan synge rigtig godt med på - og titelnummeret, hvor det kun er Patrick og hans guitar, er et af de numre, man sjældent hører, hvor det kun er en mand og guitar uden bandet. Den her plade er den bedste, jeg har hørt fra debutant-rækken. Et stort 5-tal fra mig af! Anmeldt af: Alex Menne Stjerner: Genre: Heavy og Trash Metal Udkom 15/ EFTERÅRETS BEDSTE METAL PLADE I 2009!!! Megadeths nye plade Endgame udkom den 15. september, men inde på Youtube har man kunnet høre den i et stykke tid. Megadeth er et band, som har solgt 20 millioner plader og hittet stort fra 1986 til Jeg har lyttet til deres nye plade og konklusionen er klar: Da jeg hørte de 11 sange kunne jeg hurtigt konstatere, at Endgame er en af efterårets bedste heavy metal plader. Alle sange er voldsomt store hits, især Headcrusher. Forsangeren Dave Mustaine (første lead-guitar i Metallica fra ) viser sig at have et rigtig godt talent både som producer, sanger og leadguitarist på Megadeths nye plade og i bandet. NICE JOB DAVE!

10 BIRTHE GADEKÆR Foto: Kristina Vi mødte op til interviewet og mødte Birthe ude på gangen. Hun fortalte, at hun godt vidste vi kom, og hun havde på forhånd glædet sig til at møde os. Vi gik ind på Birthes kontor. Vi sad og snakkede lidt formelt efter at have givet hånd. Vi bad hende om at fortælle overordnet om sig selv. Hendes navn, er Birthe Gadekær, hun er 56 år gammel og har fødselsdag den 20. november. Vi spurgte til hendes opgaver her på skolen: Birthe er skoleleder og holder styr på alle op- gaver i forhold til selve skolen og eleverne, dog primært for de ældre i Sankt Knuds Park. Hun er også den, der tilrettelægger lærernes arbejdstider. Birthe nyder sit arbejde og glæder sig til at møde op hver dag på arbejdet. Øvrige arbejdsopgaver er blandt andet kursus, lejrskole, pauser, møder, skrivearbejde, kalendere og årsplaner. Hun holder styr på miljøet på skolen som fx lys, møbler, udstyr, politikker/regler. Hun lytter til elevernes ønsker i disse og flere tilfælde (Det

11 10 Fakta om Birthe: årlige budget for hele skolen varierer fra 8 mio. til 23 mio.) Hun har til opgave at have møde med nye lærere og elever. Hun tilrettelægger lærernes arbejdstider og laver årsplanen sammen med dem. Birthe er med til alle ansættelser. Fra arbejdede hun som lærer, hvorefter hun blev viceinspektør. Syv år senere blev hun skoleleder på Specialskolen for Voksne Vendsyssel (SPVV), hvilket hun stadig laver i dag. Til sidst spurgte vi til hendes fritids interesser, hvilket hun med stor glæde fortalte meget om. Birthe er medlem af Menighedsrådet i Tårs. Hun bruger meget tid i sit sommerhus. Hun laver gerne mad, men sætter pris på at hendes mand, Djernes (der arbejder som Falck redder) laver maden eller hjælper hende. De bor på en gård. Hun rejser årligt. Så meget fritid som muligt bliver brugt på familien. Hun har 3 børn og 6 dejlige børnebørn. Interview: Jonas og Maja 1 Birthe tror på, at traditioner er en vigtig del af livet. 2 Hun elsker sin familie og bruger så meget tid som muligt sammen med dem. 3 Hun holder af sit arbejde og gør sit bedste i enhver given situation 4 Hun har meget livserfaring, hvilket man klart kan mærke, når man snakker med hende. 5 Hun fik et piskesmæld, som har betydet, at hun ikke kan dyrke så meget idræt som førhen. Idræt var ellers hendes store fritidsinteresse sammen med familien.

12 11 ungerådet Referat fra Ungerådsmøde den 23. september 2009 På Ungerådsmødet var fællesaktiviteter om fredagen og biograf på dagsordenen. Der blev snakket om, hvilke tiltag vi kan lave om fredagen for at fremme et godt socialt ungemiljø. Samtidig snakkede vi også om den månedlige fredagsbiograf, der hidtil har været obligatorisk for alle elever. Vi har besluttet, at den månedlige fredagsbiograf stadig skal fortsætte, men at det skal være frivilligt, om man deltager. Ungerådsrepræsentanterne syntes alle, at der skal være flere aktiviteter at vælge mellem om fredagen. Under denne drøftelse kom de med mange gode forslag til forskellige sociale aktiviteter, man kan vælge at benytte sig af om fredagen. Bl.a. synes de, at der skal tænkes i forskellige former for Café, hvor man kan mødes og snakke, spille kort eller høre musik sammen. Der bliver nu arbejdet videre med emnet og vi forventer, at der bliver etableret nye tiltag lige efter efterårsferien. Vi skal i efteråret have lavet en undervisningsmiljøundersøgelse og der blev valgt to undervisningsmiljørepræsentanter, nemlig Louise Kieffer (hold D) og Camilla Freund Rasmussen (hold A2), som bl.a. skal hjælpe med dette arbejde. Vi er blevet enige om, at vi på næste Ungerådsmøde laver en evaluering af skolefesten fra den 8. oktober og kommer med forslag til tema og forbedringspunkter til næste skolefest. I øjeblikket udstiller Sarah fra hold A2 sine malerier i Galleri STUen. Der er mange elever, der ved, at Sarah er god til at tegne. Nu har i chancen for at se, hvad hun kan med en pensel! Du har også mulighed for at have udstilling i Galleri STUen. Det kan eksempelvis være malerier, tegninger, fotografier, patchwork, en samling glansbilleder eller, Ja, det ved du jo bedst!. Man kan også udstille flere sammen. Henvend dig til Medieholdet A2 i lokale 7 og 8 eller smid en seddel i en de to STUeren postkasser så skal vi nok finde dig/jer. sen Ungerådet

13 TÆNKETANKEN Af Katrine og Jonas Agil cae modio praveme nterioreis, con virmihillem ad di, Catu me orecons ulocrit urituam moluden atquide ac temquontris hui temque opublius autum que tena non diurbis? Nihi, nocae inemur. Vagit, quasdam tandiem aus horterei etro viri perum te nosserisse ta con seni factu me hostrei st acidees trips, P. Adduconequo nonsulissum conte, is sit; nonit dem cone auciis. Bus, se ninum pridela re teri publici publibus hos condientem iam or acrum labem Romne re diciocut quam et pro elut facreme essille rnihil vero, que rem iacerbit. Bit, nonsice psenicerbit, nost L. Grarisu llatum, conficiam nondit fac teliis fenam, cus consum atorum consuludet rendacc itabem tum, sus oporum confec venarit ium pultore scienti fecermissi pro es videpsest ocultorum hoccit; num, tur qui te, unihicae tam intemulla in num nonstanteri int. Gere faut de ca; nonsula pari erivive rionfecum turs intiam de nos etiae aus conum occit Cuppl. Gra, nosupio Catum etiliamquo inte publin te inem ignostorum ad des eribemo rendium hacibem overis ernite pos ni iam int. At L. Ante etium publinatrum fatilius, nulici publicae ca; ia? Aximper iciemno ndinatus pari se nit am is con pat, iu comnicid in senat iam paripionloc, utum pridet fui se crimo es Ad apere, vis pon det

14 13 Erfaringer Nanna Jensen fra hold B1 skriver om sine erfaringer fra et praktikophold på Sandmoseskolen. Jeg hedder Nanna, og jeg er 20 år. Dette er mit sidste år på STU i Hjørring, så nu skal jeg til og finde ud af hvad jeg skal lave bagefter Ungdomsuddannelsen. Jeg har lige været i praktik på Sandmoseskolen i Tranum, hvor jeg tog et kursus med blomsterbinding og dekoration. Der lærte vi at arbejde symmetrisk og asymmetrisk med både buketter og dekorationer. Jeg lærte noget om farvesammensætning, snitblomster og alt det der hører med når folk bestiller buketter. Vi lærte også at beregne priser for buketter og blomster- det skal jeg nok øve mig lidt mere i her på skolen. En af dagene lavede vi en blomsterbutik, hvor vi solgte vores buketter til både elever og lærere. Buketterne kostede 50 kr. stk. Det var en rigtig travl dag. Sandmoseskolen er en skole hvor man kan bo under kursusforløbet. Jeg havde mit eget værelse med bad og det hele, så det var fint nok. Det mad man får er for det meste sundt mad, og jeg synes at det var noget godt mad vi fik. Vi havde nogle pauser i løbet af dagen, der var både kaffepauser og middagspause, hvor vi fik varmt mad. Om aftenen, kl fik vi også varmt mad og salat. Det var lidt specielt at få mad 2 gange om dagen - det er jeg ikke lige vant til. Sidst på aftenen blev der sat et rullebord frem, derpå var der brød, ost, te, og kaffe og nogle gange noget køkkenet havde bagt. Så vi manglede overhovedet ikke mad. Vi havde nogle lange dage, hvor vi mødte kl og havde først fri kl , men dog havde vi fri kl om fredagen. Jeg synes det var hårdt i starten med de mødetider, men jeg vænnede mig til det i løbet af de 3 uger. Når vi fik fri, så var vi et par stykker der tog ud på køreture. Vi kørte bl.a. til Brovst og Tranum, hvor vi tog ud og kiggede på nogle forskellige steder. På skolen så vi fjernsyn, sang karaoke og snakkede med nogle forskellige mennesker. Der var også en aften, hvor vi lige fik et par glas vin og et par øl. Det var rigtigt hyggeligt at møde nye mennesker - både elever og lærere. Kurset var rigtig godt for mig og jeg kan anbefale det til andre elever, hvis man er meget kreativ og elsker farver og blomster. Hilsen Nanna

15 Michael Jackson s THIS IS IT Konkurrence Michael Jackson skulle have gjort sommeren 2009 til den hotteste med sine 50 koncerter i London, men desværre døde Michael Jackson den 25. juni i hans hjem. Under forberedelserne til koncerterne blev prøverne til koncerterne filmet, og fra den 28. oktober til 13. november kan de danske Michael Jackson-fans se koncerten næsten, som ellers skulle have givet Michael Jackson det store comeback og have gjort denne sommer til den hotteste. Tæt på premieredagen vil STU ERENs musik- og filmanmelder se denne film, og vi har besluttet at lave en konkurrence. Vi udlodder 1 gratis fribillet til efterårets største koncert film. Det, du blot skal gøre, er at svare på tre spørgsmål og onsdag, den 28. oktober kl offentliggøres den heldige vinder, der skal med i Biografen sammen med en af STU ERENs musikanmeldere i Hjørring Biocenter den 2. november og gæsteanmelde Michael Jackson s This is it. Konkurrencen er kun gældende for STU- Elever. For at deltage i konkurrencen skal vi have dine svar senest onsdag, den 28. oktober kl Dine svar skal afleveres i en af Medieholdets postkasser på gangen eller ovenpå. Man behøver ikke at være dedikeret eller hardcore Michael Jackson fan. Man kan også bare være musikelsker eller måske gerne vil have en god oplevelse i Biografen. Svar på nedenstående 3 spørgsmål og vind en biograftur til Michael Jacksons This is it! mandag den 2. november Samtidig har du muligheden for at være gæsteanmelder på filmen i den næste udgave af STU eren. 1.I hvilken by skulle Michael Jackson have spillet sine 50 koncerter? a. New York? b. Tokyo? c. London? 2.Hvad hed den gruppe Michael Jackson var frontfigur i som barn? a. The Beatles? b. Jackson Five? c. The Jackson Brothers? 3.Hvad hedder den dans Michael Jackson er mest kendt for? a. Moonwalk? b. Running Man? c. River Dance? NAVN: HOLD: LØSNING: 1: 2: 3:

16

De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV

De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV Velkommen til skolens største og bedste skoleavis! Det er ved at være ret længe siden

Læs mere

VOL. 7 2011. Konkurrence - Opslagstavlen - Galleri STU en - Opgave X

VOL. 7 2011. Konkurrence - Opslagstavlen - Galleri STU en - Opgave X VOL. 7 2011 Konkurrence - Opslagstavlen - Galleri STU en - Opgave X Jonas Sarah Medieholdet består af: Erik Camilla Alex Maja Claus Andreas 2 Vil du vide mere om skolen eller STU eren kan du besøge vores

Læs mere

JOBAVIS! [Skriv margentekst. En margentekst er et separat supplement til

JOBAVIS! [Skriv margentekst. En margentekst er et separat supplement til 2009 [Skriv margentekst. En margentekst er et separat supplement til JOBAVIS! hoveddokumentet. Den er ofte justeret til venstre eller højre på siden eller i toppen eller bunden. Brug fanen Tekstboksværktøjer

Læs mere

17. årgang Nr. 5 Oktober 2013. Gittes skæve tanker og skæve streger. side 18-19

17. årgang Nr. 5 Oktober 2013. Gittes skæve tanker og skæve streger. side 18-19 ulf nyt A 17. årgang Nr. 5 Oktober 2013 Gittes skæve tanker og skæve streger side 18-19 M E D L E M S B L A D F O R U D V I K L I N G S H Æ M M E D E S L A N D S F O R B U N D Dæmningen 58, 7100 Vejle

Læs mere

Center for Træning og Udvikling (CTU)

Center for Træning og Udvikling (CTU) Januar Februar Marts Center for Træning og Udvikling (CTU) Noget på Hjertet CTU Ådalen Lederen Skrevet af Henrik Skov Vinteren er over os, med korte dage, lange aftener og nætter. Det kan være temmelig

Læs mere

De, der drog ud AVALANNERIT. - om grønlandske studerende i Danmark

De, der drog ud AVALANNERIT. - om grønlandske studerende i Danmark De, der drog ud AVALANNERIT - om grønlandske studerende i Danmark Jeg trives, hvor jeg bor, men jeg savner mit hjem i det kolde nord (frit efter Natasja) De, der drog ud - AVALANNERIT 1. udgave, 2. oplag,

Læs mere

Baunehøj Efterskole. Væksthuset. Nr. 61 Februar 2013. Udgivet af Skolekredsen

Baunehøj Efterskole. Væksthuset. Nr. 61 Februar 2013. Udgivet af Skolekredsen Baunehøj Efterskole Væksthuset Nr. 61 Februar 2013 Udgivet af Skolekredsen Væksthuset nr. 61. Indholdsfortegnelse: 2 Indholdsfortegnelse. 3 Nyt fra Væksthusets redaktion. 4... Matematik app og spor tilbage

Læs mere

Selvevalueringsrapport Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole 2014/2015

Selvevalueringsrapport Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole 2014/2015 Selvevalueringsrapport Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole 2014/2015 1 Evaluanden Bestyrelsen for Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole har vedtaget, at emnet for årets evalueringsobjekt

Læs mere

Nyt fra kontor og afdelinger Min tid på Rosenvænget af Jan Herold. Nye ansigter Billeder fra emneuge & byggeri

Nyt fra kontor og afdelinger Min tid på Rosenvænget af Jan Herold. Nye ansigter Billeder fra emneuge & byggeri Skoleblad - Rosenvængets Skole - Viborg Nyt fra kontor og afdelinger Min tid på Rosenvænget af Jan Herold. Nye ansigter Billeder fra emneuge & byggeri Rosenknoppen side 1 Af Jane Hansen I denne uge er

Læs mere

-kuller - vores egen avis

-kuller - vores egen avis Socialpsykiatrien på Bornholm September November 2014 -kuller - vores egen avis Læs bl. a. om: Cafémøde om pårørendeindragelse. Se side 6. Blæksprutten holder fødselsdag! Onsdag den 3. september kl. 15-22

Læs mere

Facebook & Unge. Genbrug med kant. 7-årig vinder. Unge og Facebook Over 1 milliard mennesker er på Facebook, viser en undersøgelse

Facebook & Unge. Genbrug med kant. 7-årig vinder. Unge og Facebook Over 1 milliard mennesker er på Facebook, viser en undersøgelse Team 5 nedlægger Berlin. Side 4-5 Fra indisk til dansk. Side 6 Fritidsinteresser i Udkantsdanmark. Side 3 15-årig aktiehandler. Side 7 DANMARK PÅ KANTEN April 2015 8. klasses avisprojekt Facebook & Unge

Læs mere

Selvevaluering Nørre Å by Efterskole 2012/2013

Selvevaluering Nørre Å by Efterskole 2012/2013 Selvevaluering Nørre Å by Efterskole 2012/2013 Indhold Forord... 1 Konklusion... 1 Spørgsmål 1: Er du glad for skolen og måden vi gerne vil være på?... 2 Uddybende svar til spørgsmål 1... 2 Spørgsmål 2:

Læs mere

Børnebrugerundersøgelse i klub Diget 2010.

Børnebrugerundersøgelse i klub Diget 2010. Børnebrugerundersøgelse i klub Diget 2010. I juni 2010 udførte klub Diget, i samarbejde med udefrakommende konsulent 10 børneinterview. Børnebrugerundersøgelsen er en del af et 3 årigt udviklingsprojekt,

Læs mere

Ny Mesterlære - stærkt gået

Ny Mesterlære - stærkt gået Ny Mesterlære - stærkt gået 13 stærke fortællinger fra ny mesterlære 2008 FoU-projekt 121492 Forfatter: Jane Jakobsen, DEL www.delud.dk Ny Mesterlære - stærkt gået FoU-projekt 121492 Forfattere: Jane Jakobsen,

Læs mere

tæt på kræft tætpåkræft

tæt på kræft tætpåkræft Nr. 4 December 2009 7. årgang Kræftens Bekæmpelse tæt på kræft tætpåkræft Man har pligt til at være der, når nogen bliver ramt af kræft Indhold Hurtigere diagnoser kan redde 500 liv om året 3 Et hus uden

Læs mere

VokseVærker. Ventilens år 2011-2012 ISSN: 2245-0009

VokseVærker. Ventilens år 2011-2012 ISSN: 2245-0009 VokseVærker Ventilens år 2011-2012 1993 1999 2012 2015 2022 ISSN: 2245-0009 I dette årsskrift Kære Læser 3 Årsmøde 2012 4 - Indkaldelsen Ventilen i tal 5 - Et hurtigt overblik 6 Ventilen har vokseværk

Læs mere

Førtids pensionister. job

Førtids pensionister. job Førtids pensionister i job DISCUS 2011 2 Indhold Ressourcerne skal findes frem 4 Hvordan kan restarbejdsevnen bruges i et job? Henrik Trine Ramin Gunnar Vejen til job 14 Hvordan søger førtidspensionister

Læs mere

12 hverdagsfortællinger

12 hverdagsfortællinger inter 12 hverdagsfortællinger KOLDING KOMMUNE Forord I denne pjece finder du 12 såkaldte hverdagsfortællinger til inspiration for tilbudsgiverne i forbindelse med Kolding Kommunes udbud af nyt plejecenter

Læs mere

Online magasin om livet på efterskole, sport, læring og samvær. Nr. 1 // januar 2014

Online magasin om livet på efterskole, sport, læring og samvær. Nr. 1 // januar 2014 Online magasin om livet på efterskole, sport, læring og samvær Nr. 1 // januar 2014 Dette nummer Leder 03/ Leder 04/ Ipad 08/ Danselinjen 14/ Hus D-E-F 16/ Brobygning 18/ Evaluering projektugen 19/ OSO

Læs mere

ADHD MAGASINET. TEMA: Teenagere. Danni Elmo, ny ambassadør Side 4. Hvordan kan du forstå dine forældre? En guide til teenagere med ADHD Side 21

ADHD MAGASINET. TEMA: Teenagere. Danni Elmo, ny ambassadør Side 4. Hvordan kan du forstå dine forældre? En guide til teenagere med ADHD Side 21 TEMA: Teenagere Danni Elmo, ny ambassadør Side 4 ADHD MAGASINET NUMMER 1 FEBRUAR 2015 Hvordan kan du forstå dine forældre? En guide til teenagere med ADHD Side 21 Tips og ideer til teenage-årene Side 26

Læs mere

SKOLEBLADET. December 2011 - nr. 2

SKOLEBLADET. December 2011 - nr. 2 SKOLEBLADET December 2011 - nr. 2 JUL En lille julehilsen! Kære elever, forældre, skolebestyrelse, skolekreds og alle andre læsere af dette skoleblad Hårslevvej 33. 4262 Sandved 5545 6266 SKOLEBLADET udgives

Læs mere

Bilagskompendium for rapport: Undersøgelse af organisationen i AaB Kvindefodbold Indholdsfortegnelse

Bilagskompendium for rapport: Undersøgelse af organisationen i AaB Kvindefodbold Indholdsfortegnelse Bilagskompendium for rapport: Undersøgelse af organisationen i AaB Kvindefodbold Indholdsfortegnelse 1. Transkribering af fokusgruppeinterview 15/03-12... 2 2. Transkribering af interview af Anna Larsen

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelse 2013

Elevtrivselsundersøgelse 2013 Elevtrivselsundersøgelse 2013 STX Campus Bornholm Svarprocent: 90% (610 besvarelser ud af 675 mulige) Åbne kommentarer-rapport (Bilag til Skolerapporten) Er der noget på uddannelsen, der er bedre eller

Læs mere

Notat. Om årsager til frafald fra HF. - En pilotundersøgelse af frafaldne elever.

Notat. Om årsager til frafald fra HF. - En pilotundersøgelse af frafaldne elever. Notat Om årsager til frafald fra HF. - En pilotundersøgelse af frafaldne elever. Indholdsfortegnelse: Forord... s. 2 Metode s. 2 Sammenfatning/konklusion s. 2 Årsager til frafald s. 5 -Flytning på grund

Læs mere

HØJBONYT. Højboskolens skole-hjem blad Påske 201 2

HØJBONYT. Højboskolens skole-hjem blad Påske 201 2 Højboskolens skole-hjem blad Påske 201 2 HØJBONYT Kunst på kontoret side 4 Talentfaktor 2012 side 5 Nyt ungdomsmiljø på Højboskolen side 6 Ti hurtige denne gang til Lotte side 7 Frivillig skolepatrulje

Læs mere

Kære elever, forældre og alle med interesse i Billums Privatskole,

Kære elever, forældre og alle med interesse i Billums Privatskole, Kære elever, forældre og alle med interesse i Billums Privatskole, Så gik der tid med det! Og hvad der så gik tid med, det kan I læse i dette årsskrift for skoleåret 2010/2011. God fornøjelse med læsningen

Læs mere

Lektier Leg Læring. Lektiecaféer i mange miljøer

Lektier Leg Læring. Lektiecaféer i mange miljøer Lektier Leg Læring Lektiecaféer i mange miljøer 2 3 Lektier Leg Læring Lektiecaféer i mange miljøer, 2011 Udgivet af Kommunernes Skolebiblioteksforening for Brug for alle unge, Ministeriet for Flygtninge,

Læs mere

UNG DOM O S SKO K LEN

UNG DOM O S SKO K LEN UNG DOMS SKOLEN Kom nu Det er jo ikke fedt at sidde alene med mobilen eller computeren, og på Ungdomsskolen kan du møde 2.500 andre unge. De er der ikke på samme tid, men nogen af dem kender du garanteret.

Læs mere

Munkekærskolen - Tjørnholmvej 10-2680 Solrød Strand - 56 18 26 00 munkekaerskolen@solrod.dk - www.munkekaer.dk

Munkekærskolen - Tjørnholmvej 10-2680 Solrød Strand - 56 18 26 00 munkekaerskolen@solrod.dk - www.munkekaer.dk Nr. 1-2006/2007 Oktober 2006 Munkekærskolen - Tjørnholmvej 10-2680 Solrød Strand - 56 18 26 00 munkekaerskolen@solrod.dk - www.munkekaer.dk 30. årgang Munkekærskolen Tjørnholmvej 10 2680 Solrød Strand

Læs mere

Historien om William og en bedre løsning for alle til en billigere pris. Børn & Unge i samarbejde med familien Gregersen

Historien om William og en bedre løsning for alle til en billigere pris. Børn & Unge i samarbejde med familien Gregersen Historien om William og en bedre løsning for alle til en billigere pris Børn & Unge i samarbejde med familien Gregersen Indhold Williams forældre 4 Williams børnehaveleder 12 Børnehavens områdeleder 15

Læs mere