Vi kan lave billeder skarpere, fjerne rød farve fra personer og beskære. Alt dette har vi lært ved at bruge forskellige tools og funktioner

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vi kan lave billeder skarpere, fjerne rød farve fra personer og beskære. Alt dette har vi lært ved at bruge forskellige tools og funktioner"

Transkript

1

2 1 Fra venstre bagest: Mikkel, Kristina, Maja, Alex, Jonas, Ole, Majken, Finn. Forrest fra højre: Sarah, Katrine, Camilla Nederst venstre: Frederik, Mark og Alex Hvem er vi? Hold A2 kaldes for det meste Medieholdet. På holdet er vi 7 elever, Alex, Camilla, Erik, Kristina, Mark, Frederik og Sarah. Når vi arbejjder med medie, deltager Alex (A1), Katrine, Jonas og Maja (A3) også i undervisningen. Vores lærere i klassen er Finn, Ole, Mikkel og Majken. Hvad laver vi? Vores første forløb i medie har været at lære Photoshop at kende. Vi har lært at kunne arbejde med og redigere billeder. Vi kan fjerne røde øjne, gøre tænder og øjne mere hvide, sammensætte billeder ved hjælp af Photomerge, få uønskede elementer til at forsvinde f.eks. fjerne en lygtepæl så den ikke stjæler fokus fra resten af billedet. Vi har desuden prøvet at tilføje elementer fra et billede til et andet, vi har fjernet eller tilføjet lys steder på billeder, så indhold på billedet er nemmere at se. Vi kan lave billeder skarpere, fjerne rød farve fra personer og beskære. Alt dette har vi lært ved at bruge forskellige tools og funktioner i Photoshop. Vores første avis Vi har indtil nu arbejdet hårdt og kreativt på at få lavet vores første avis til tiden. Det har blandt andet handlet om at komme med forskellige forslag til alt lige fra logo og layout til indhold. I denne fase har vi bl.a. tegnet, brugt photoshop og InDesign, vi har arbejdet fælles og individuelt og opsøgt de andre hold på skolen for at finde indhold. Når vi ikke har arbejdet i fællesskab har vi taget udgangspunkt i at se på de ting, vi er interesseret i og er gode til. Nogle er f.eks. gode til at tegne, andre er gode til computere og andre er gode til musik og finde på nye indslag.

3 2 Vi har sammensat en video, så man kan få indblik i det vi arbejder med. Den kan ses på YouTube på nedenstående link. h t t p : / / w w w. y o u t u b e. c o m / watch?v=1g7dlwyabq4 Ikke alt er medie At være elev på medieholdet betyder ikke, at alt arbejde skal have med medie at gøre. Vi deltager også i fag som matematik, dansk eller engelsk samtidig med at vi har kreative og praktiske fag som f.eks. værksted, musik, botræning, praktikker, matematik i praksis osv. Fremtidsperspektiver I Fremtiden håber vi på, at vi kan påtage os flere opgaver. Det kan f.eks. være publikationer for andre. Har man forslag, ideér eller andet til medieholdet, kan man aflevere det i postkassen på gangen eller udenfor A2 s klasseværelse. NYT FRA LEDELSEN Hej alle elever og medarbejdere. Jeg har nu været leder af den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse i fire måneder. Noget af det allerførste, jeg erfarede, da jeg startede på skolen, var den gode stemning såvel blandt elever som blandt ansatte. Jeg lærte hurtigt at, hvad enten man er elev eller lærer her, så står man på en solid platform af socialt sammenhold, respekt for hinanden og en udtalt følelse af ligeværd. Jeg synes, at I elever er nogle rigtig dejlige unge mennesker. Jeg synes, at I er gode til at knytte venskaber og passe på hinanden, og det er en vigtig, vigtigt egenskab, som jeg synes, at I besidder. Primært er det en vigtig egenskab at kunne have venner og passe på hinanden, fordi det gør én glad, at have venner, men næsten lige så vigtigt er det, fordi det er lettere at lære nye ting, når man har det godt og trives i det miljø, man er I. Og det er jo det sidste, vi er her på skolen for: At lære og blive dygtigere og dygtigere. Noget andet, som jeg jo godt vidste i forvejen, men som jeg er blevet bekræftet I, er, at uddannelsen er kendetegnet ved en meget høj og specialiseret faglighed hos personalet. Det er også helt nødvendigt, set i lyset af den opgave, vi løser her på skolen: Ungdomsårene er jo de år, hvor vi skaber os vores identitet og gør os vores første erfaringer udi den store livsopgave, det er, at skulle være voksne. At STU en i 2007 blev en lovbunden opgave, er i mine øjne noget af det bedste, der i flere år er sket indenfor undervisningsområdet, da uddannelsen giver en god støtte til at kunne komme bedst muligt ind i det voksne liv. Afslutningsvis vil jeg gerne have lov til at sige, at jeg er taknemmelig og også stolt af at være blevet betroet mit nye hverv. Jeg føler mig privilligeret over at være med på holdet og vil gøre mit yderste for at vi sammen kan give Jer elever det bedst mulige uddannelsesforløb hos os. Mvh. Birgitte.

4 3 Festlig tur til Fårup Sommerland I en Fredag den 28. August var alle holdene på en tur til Fårup Sommerland. Det var ikke en sensommerdag med fuld sol, men det regnede ganske lidt og temperaturen var behagelig. Det eneste tidspunkt, hvor alle var samlede, var under transporten og indtagelsen af den medbragte mad. Ellers var alle spredt i små grupper med fuld aktivitet hele dagen. lille bå dd er gyn ger... Undersøgelse fra Fårup Turen Alex og Erik har lavet en rundspørge blandt holdene: På Fårup dagen blev der prøvet mange forlystelser, men hvilken forlystelse er favoritten på skolen. Vi gik rundt og spurgte folk om hvilken en der var deres yngling. Lynet er i den grad den mest prøvede forlystelse blandt eleverne på skolen, mens andre foretrak Falken og Flagermusen. For dem, som ikke var til de vilde ting, var der Børnetivoliet. Aktivitetsniveauet var højt blandt... De unge har styr på at gå på nette t Namme, Bon appetite... namme, nam!

5 4 A1: Jeg hedder Peter, og jeg har snart gået 3 år på STU-uddannelsen. Jeg har lige været i bopraktik i skolens lejlighed i en uge. Formålet med praktikken var, at jeg skulle se om jeg kunne holde ud til at være alene i flere dage. Og om jeg kunne finde ud af at lave mad, købe ind, gøre rent osv. Jeg synes det gik rigtig fint med alle de praktiske ting. Det jeg synes var svært var, at jeg havde et forbandet, langsomt, lortet internet!. Der er nemlig ikke internet i lejligheden, det skal man selv sørge for. Jeg havde derfor anskaffet en Oyster! (En slags trådløs forbindelse). Denne forbindelse var så langsom, at man ikke kunne spille WOW. Jeg synes fandme at skolen skal sørge for at der er internet i lejligheden. Jeg synes også, at sengene i lejligheden er lidt for smalle. Derudover synes jeg det er en fed fucking lejlighed. Jeg kunne godt tænke mig sådan en lejlighed når jeg flytter hjemmefra. Peter Kjeldgaard, A1 B1: På Hold B1 er vi Wahid, Henriette, Maiken, Amalie, Anders, Bo, Jesper. Vores emne er: GENBRUG Vi arbejder sammen med AVV, hvor vi får ting fra dem, sætter dem i stand og sælger dem på AVV S hjemmeside. Ellers arbejder vi med dansk, musik, matematik, samfundsfag o. lign. Vi har også gang i praktikker og kurser. I øjeblikket er Nanna på kursus på Sandmoseskolen i Tranum som blomsterbinder. Vi tager også på ture ud af huset. Fredag den 18/9 besøgte vi Hjørring Golfklub. B2: B2 har i år 12 elever. Vi holder til i lokalerne i hus B, hvor vi også er det primære hold på Cykelværkstedet. Her forsøger vi at give hele holdet de basale kundskaber der skal til for at kunne reparere en cykel, samt være en del af fællesskabet omkring cykelværkstedet. Eleverne får alsidige opgaver i cykelværkstedet. I opstarten af skoleåret har vi brugt en del tid på at gøre rammerne omkring cykelværkstedet klar. Eleverne har hjulpet med at save brædder ud, male brædder, grave jord og sand, lægge fliser og skal snart også hjælpe med at få sat vores stålcontainere op, så vi kan sætte cyklerne derud og dermed få plads til vores reparationer inde på værkstedet. Som de øvrige hold på skolen har vi en del elever med på faglige hold på tværs af skolen. Der deltages desuden i genbrug, sløjd, idræt, svømning, mavedans, billedkunst, glasværksted og andre spændende fag. B3: Hej os fra B3 vil gerne fortælle om vores dagligdag på skolen! Vi har været på nogle ture, fx har vi været på Nordsøen Oceanarium for at se på fisk, og vi har været ude at se, hvordan de arbejder på AVV. Vi har også været ude i Fårup Sommerland som var en ryste sammen tur. Her på skolen behandler vi hinanden, som vi selv vil behandles - skolen er en mobbefri skole! Vi har været ude at se skolens lækre 2-værelses lejlighed. Skolen har et tilbud om at komme i bo-træning og lære at bo alene..!

6 5 ABCD Fortsat... Stemningsbillede fra A3 i værkstedet Foto: Maja Odgaard Sigrid og Morten, A3 laver pitabrødspizzaer Foto: Maja Odgaard C1: Hej! Hold C1 vil gerne fortælle lidt om vores opstart på skoleåret. Vi har fået nye lokaler i Hus C. Da vi begyndte, havde andre lige forladt huset og vi havde tomme lokaler, der stadig ikke var færdige til at flytte ind i. Malere og andet godtfolk gjorde dog deres ypperste, og snart kunne vi begynde at flytte ind. Eleverne og lærerne på holdet kunne nu hjælpe hinanden med indretningen, hvor vi fik borde og stole sat op, og vi startede så småt op med at arbejde med emnet Fårup Sommerland, hvor vi detaljeret planlagde turen. Vi havde stadig ikke fået EDB tilsluttet 1 i Hus C, men Fårup Sommerland og Udeværkstedet fyldte godt i undervisningen. Den sidste tid har alt formet sig på bedste vis, og vi har nu vores EDB opsat, - der er opsat mørke rullegardiner, - vi har fået reoler i klasselokalerne, - på gangen er der hylder og garderobe, så huset er efterhånden funktionelt og vi synes at det er blevet et rigtig godt sted at være. Og nu er vi så begyndt på vores nye emne om handel i gammel og moderne tid, hvor vi glæder os til at slutte af med en tur til Bazar Vest i Århus. Med venlig hilsen Hold C1 C2: Vi er 5 elever i klassen. Vi interesserer os for fugle, håndbold, landbrug, computer, cykling og foto. Vi kan godt lide at være ude, hvor vi gerne vil gå eller cykle en tur, tage på fisketur i Kilden og hvis vi bliver for dvaske i timerne, tager vi 5 minutters basket. Et af de emner vi har arbejdet med er Afprøv dine grænser som en forberedelse til Fårup Sommerland-turen. Her var vi ude og klatre og balancere. Som efterbehandling af turen lavede eleverne en power point. Som optakt til turen til Århus, vil vi bl.a. arbejde med emnet Handel før og nu. D: Vi her i unge D arbejder med at lave ting til Julemarked i december måned. Vi har lavet fuglebolleholdere, hundesnore, læderarbejde mm. Vi er nogle, der har dansk, matematik og engelsk. Vi koncentrer os meget om kost og motion. Vi laver sund mad, løber, er i fitness, svømmer og er til idræt. Vi har også et fag, der hedder hobby, hvor vi blandt andet har bygget drager. Vi får også undervisning i psykologi og ADHD. Louise Hold D

7 OPGAVE X 6 Velkommen til den første udgave af Marks modbydelige og onde OPGAVE X! Kan du løse gåden? Prøv dig frem og brug hovedet eller er du blind? Oversæt disse mystiske, modbydelige og onde tegn til bogstaver, og svar på gåden bag! Løsningen bringes i næste udgave af STU eren. CRAZY APARTMENT INK. Idé, Illustration og layout: Sarah Østervig, Kristina Joensen og Mark Hagbarth

8 Opslagstavlen På denne side vil det være muligt at annoncere. Alt du skal gøre er at aflevere dit budskab i en af medieholdets postkasser (som nævnt på morgensamlingen) Husk at skrive dit navn og hvilket hold du går på! NING! EFTERLYS de set mit go en g o n r a H humør? m i august, ko t d n a v rs fo Det terage igen i ef pludselig tilb u er det væk en n årsferien, m igen! es Finneløn giv Finn A2

9 ANMELDELSER 8 Patrick Alexander: Circus Boy Megadeth: Endgame Anmeldt af: Alex Menne Stjerner: Genre: Indie, Rock og Folk Godt klaret af en debutant! Udkom 5/ Patrick Alexander har spillet rundt i landet på diverse musikfestivaler og spillesteder, og i sidste uge udkom Patrick Alexanders meget professionelle debutalbum. Jeg må sige, at den 24-årige sanger klarer et rigtig storslået arbejde som debutant i at udgive plader. Genren på debutantens plade er en blanding mellem Indie, Rock og Folk. Prøv selv at lægge mærke til harmonien og rytmerne. Sange som Keep on sailing, Dance To The Sun og Shipwrecked er fantastiske. Der er nogle numre, man kan synge rigtig godt med på - og titelnummeret, hvor det kun er Patrick og hans guitar, er et af de numre, man sjældent hører, hvor det kun er en mand og guitar uden bandet. Den her plade er den bedste, jeg har hørt fra debutant-rækken. Et stort 5-tal fra mig af! Anmeldt af: Alex Menne Stjerner: Genre: Heavy og Trash Metal Udkom 15/ EFTERÅRETS BEDSTE METAL PLADE I 2009!!! Megadeths nye plade Endgame udkom den 15. september, men inde på Youtube har man kunnet høre den i et stykke tid. Megadeth er et band, som har solgt 20 millioner plader og hittet stort fra 1986 til Jeg har lyttet til deres nye plade og konklusionen er klar: Da jeg hørte de 11 sange kunne jeg hurtigt konstatere, at Endgame er en af efterårets bedste heavy metal plader. Alle sange er voldsomt store hits, især Headcrusher. Forsangeren Dave Mustaine (første lead-guitar i Metallica fra ) viser sig at have et rigtig godt talent både som producer, sanger og leadguitarist på Megadeths nye plade og i bandet. NICE JOB DAVE!

10 BIRTHE GADEKÆR Foto: Kristina Vi mødte op til interviewet og mødte Birthe ude på gangen. Hun fortalte, at hun godt vidste vi kom, og hun havde på forhånd glædet sig til at møde os. Vi gik ind på Birthes kontor. Vi sad og snakkede lidt formelt efter at have givet hånd. Vi bad hende om at fortælle overordnet om sig selv. Hendes navn, er Birthe Gadekær, hun er 56 år gammel og har fødselsdag den 20. november. Vi spurgte til hendes opgaver her på skolen: Birthe er skoleleder og holder styr på alle op- gaver i forhold til selve skolen og eleverne, dog primært for de ældre i Sankt Knuds Park. Hun er også den, der tilrettelægger lærernes arbejdstider. Birthe nyder sit arbejde og glæder sig til at møde op hver dag på arbejdet. Øvrige arbejdsopgaver er blandt andet kursus, lejrskole, pauser, møder, skrivearbejde, kalendere og årsplaner. Hun holder styr på miljøet på skolen som fx lys, møbler, udstyr, politikker/regler. Hun lytter til elevernes ønsker i disse og flere tilfælde (Det

11 10 Fakta om Birthe: årlige budget for hele skolen varierer fra 8 mio. til 23 mio.) Hun har til opgave at have møde med nye lærere og elever. Hun tilrettelægger lærernes arbejdstider og laver årsplanen sammen med dem. Birthe er med til alle ansættelser. Fra arbejdede hun som lærer, hvorefter hun blev viceinspektør. Syv år senere blev hun skoleleder på Specialskolen for Voksne Vendsyssel (SPVV), hvilket hun stadig laver i dag. Til sidst spurgte vi til hendes fritids interesser, hvilket hun med stor glæde fortalte meget om. Birthe er medlem af Menighedsrådet i Tårs. Hun bruger meget tid i sit sommerhus. Hun laver gerne mad, men sætter pris på at hendes mand, Djernes (der arbejder som Falck redder) laver maden eller hjælper hende. De bor på en gård. Hun rejser årligt. Så meget fritid som muligt bliver brugt på familien. Hun har 3 børn og 6 dejlige børnebørn. Interview: Jonas og Maja 1 Birthe tror på, at traditioner er en vigtig del af livet. 2 Hun elsker sin familie og bruger så meget tid som muligt sammen med dem. 3 Hun holder af sit arbejde og gør sit bedste i enhver given situation 4 Hun har meget livserfaring, hvilket man klart kan mærke, når man snakker med hende. 5 Hun fik et piskesmæld, som har betydet, at hun ikke kan dyrke så meget idræt som førhen. Idræt var ellers hendes store fritidsinteresse sammen med familien.

12 11 ungerådet Referat fra Ungerådsmøde den 23. september 2009 På Ungerådsmødet var fællesaktiviteter om fredagen og biograf på dagsordenen. Der blev snakket om, hvilke tiltag vi kan lave om fredagen for at fremme et godt socialt ungemiljø. Samtidig snakkede vi også om den månedlige fredagsbiograf, der hidtil har været obligatorisk for alle elever. Vi har besluttet, at den månedlige fredagsbiograf stadig skal fortsætte, men at det skal være frivilligt, om man deltager. Ungerådsrepræsentanterne syntes alle, at der skal være flere aktiviteter at vælge mellem om fredagen. Under denne drøftelse kom de med mange gode forslag til forskellige sociale aktiviteter, man kan vælge at benytte sig af om fredagen. Bl.a. synes de, at der skal tænkes i forskellige former for Café, hvor man kan mødes og snakke, spille kort eller høre musik sammen. Der bliver nu arbejdet videre med emnet og vi forventer, at der bliver etableret nye tiltag lige efter efterårsferien. Vi skal i efteråret have lavet en undervisningsmiljøundersøgelse og der blev valgt to undervisningsmiljørepræsentanter, nemlig Louise Kieffer (hold D) og Camilla Freund Rasmussen (hold A2), som bl.a. skal hjælpe med dette arbejde. Vi er blevet enige om, at vi på næste Ungerådsmøde laver en evaluering af skolefesten fra den 8. oktober og kommer med forslag til tema og forbedringspunkter til næste skolefest. I øjeblikket udstiller Sarah fra hold A2 sine malerier i Galleri STUen. Der er mange elever, der ved, at Sarah er god til at tegne. Nu har i chancen for at se, hvad hun kan med en pensel! Du har også mulighed for at have udstilling i Galleri STUen. Det kan eksempelvis være malerier, tegninger, fotografier, patchwork, en samling glansbilleder eller, Ja, det ved du jo bedst!. Man kan også udstille flere sammen. Henvend dig til Medieholdet A2 i lokale 7 og 8 eller smid en seddel i en de to STUeren postkasser så skal vi nok finde dig/jer. sen Ungerådet

13 TÆNKETANKEN Af Katrine og Jonas Agil cae modio praveme nterioreis, con virmihillem ad di, Catu me orecons ulocrit urituam moluden atquide ac temquontris hui temque opublius autum que tena non diurbis? Nihi, nocae inemur. Vagit, quasdam tandiem aus horterei etro viri perum te nosserisse ta con seni factu me hostrei st acidees trips, P. Adduconequo nonsulissum conte, is sit; nonit dem cone auciis. Bus, se ninum pridela re teri publici publibus hos condientem iam or acrum labem Romne re diciocut quam et pro elut facreme essille rnihil vero, que rem iacerbit. Bit, nonsice psenicerbit, nost L. Grarisu llatum, conficiam nondit fac teliis fenam, cus consum atorum consuludet rendacc itabem tum, sus oporum confec venarit ium pultore scienti fecermissi pro es videpsest ocultorum hoccit; num, tur qui te, unihicae tam intemulla in num nonstanteri int. Gere faut de ca; nonsula pari erivive rionfecum turs intiam de nos etiae aus conum occit Cuppl. Gra, nosupio Catum etiliamquo inte publin te inem ignostorum ad des eribemo rendium hacibem overis ernite pos ni iam int. At L. Ante etium publinatrum fatilius, nulici publicae ca; ia? Aximper iciemno ndinatus pari se nit am is con pat, iu comnicid in senat iam paripionloc, utum pridet fui se crimo es Ad apere, vis pon det

14 13 Erfaringer Nanna Jensen fra hold B1 skriver om sine erfaringer fra et praktikophold på Sandmoseskolen. Jeg hedder Nanna, og jeg er 20 år. Dette er mit sidste år på STU i Hjørring, så nu skal jeg til og finde ud af hvad jeg skal lave bagefter Ungdomsuddannelsen. Jeg har lige været i praktik på Sandmoseskolen i Tranum, hvor jeg tog et kursus med blomsterbinding og dekoration. Der lærte vi at arbejde symmetrisk og asymmetrisk med både buketter og dekorationer. Jeg lærte noget om farvesammensætning, snitblomster og alt det der hører med når folk bestiller buketter. Vi lærte også at beregne priser for buketter og blomster- det skal jeg nok øve mig lidt mere i her på skolen. En af dagene lavede vi en blomsterbutik, hvor vi solgte vores buketter til både elever og lærere. Buketterne kostede 50 kr. stk. Det var en rigtig travl dag. Sandmoseskolen er en skole hvor man kan bo under kursusforløbet. Jeg havde mit eget værelse med bad og det hele, så det var fint nok. Det mad man får er for det meste sundt mad, og jeg synes at det var noget godt mad vi fik. Vi havde nogle pauser i løbet af dagen, der var både kaffepauser og middagspause, hvor vi fik varmt mad. Om aftenen, kl fik vi også varmt mad og salat. Det var lidt specielt at få mad 2 gange om dagen - det er jeg ikke lige vant til. Sidst på aftenen blev der sat et rullebord frem, derpå var der brød, ost, te, og kaffe og nogle gange noget køkkenet havde bagt. Så vi manglede overhovedet ikke mad. Vi havde nogle lange dage, hvor vi mødte kl og havde først fri kl , men dog havde vi fri kl om fredagen. Jeg synes det var hårdt i starten med de mødetider, men jeg vænnede mig til det i løbet af de 3 uger. Når vi fik fri, så var vi et par stykker der tog ud på køreture. Vi kørte bl.a. til Brovst og Tranum, hvor vi tog ud og kiggede på nogle forskellige steder. På skolen så vi fjernsyn, sang karaoke og snakkede med nogle forskellige mennesker. Der var også en aften, hvor vi lige fik et par glas vin og et par øl. Det var rigtigt hyggeligt at møde nye mennesker - både elever og lærere. Kurset var rigtig godt for mig og jeg kan anbefale det til andre elever, hvis man er meget kreativ og elsker farver og blomster. Hilsen Nanna

15 Michael Jackson s THIS IS IT Konkurrence Michael Jackson skulle have gjort sommeren 2009 til den hotteste med sine 50 koncerter i London, men desværre døde Michael Jackson den 25. juni i hans hjem. Under forberedelserne til koncerterne blev prøverne til koncerterne filmet, og fra den 28. oktober til 13. november kan de danske Michael Jackson-fans se koncerten næsten, som ellers skulle have givet Michael Jackson det store comeback og have gjort denne sommer til den hotteste. Tæt på premieredagen vil STU ERENs musik- og filmanmelder se denne film, og vi har besluttet at lave en konkurrence. Vi udlodder 1 gratis fribillet til efterårets største koncert film. Det, du blot skal gøre, er at svare på tre spørgsmål og onsdag, den 28. oktober kl offentliggøres den heldige vinder, der skal med i Biografen sammen med en af STU ERENs musikanmeldere i Hjørring Biocenter den 2. november og gæsteanmelde Michael Jackson s This is it. Konkurrencen er kun gældende for STU- Elever. For at deltage i konkurrencen skal vi have dine svar senest onsdag, den 28. oktober kl Dine svar skal afleveres i en af Medieholdets postkasser på gangen eller ovenpå. Man behøver ikke at være dedikeret eller hardcore Michael Jackson fan. Man kan også bare være musikelsker eller måske gerne vil have en god oplevelse i Biografen. Svar på nedenstående 3 spørgsmål og vind en biograftur til Michael Jacksons This is it! mandag den 2. november Samtidig har du muligheden for at være gæsteanmelder på filmen i den næste udgave af STU eren. 1.I hvilken by skulle Michael Jackson have spillet sine 50 koncerter? a. New York? b. Tokyo? c. London? 2.Hvad hed den gruppe Michael Jackson var frontfigur i som barn? a. The Beatles? b. Jackson Five? c. The Jackson Brothers? 3.Hvad hedder den dans Michael Jackson er mest kendt for? a. Moonwalk? b. Running Man? c. River Dance? NAVN: HOLD: LØSNING: 1: 2: 3:

16

Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU. Brugerråds bladet. Første udgave 2012 Nr 1.

Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU. Brugerråds bladet. Første udgave 2012 Nr 1. Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU Brugerråds bladet Første udgave 2012 Nr 1. Brugerrådets medlemmer er repræsentanter for alle i Aktiv-Bo & Beskæftigelse samt STU. Brugerrådet I må gerne komme med forslag

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

KONTAKT ELEKTRONISK SKOLEBLAD FOR HØJMARKSKOLEN 2010/11 NR.3 SIDEN SIDST FK

KONTAKT ELEKTRONISK SKOLEBLAD FOR HØJMARKSKOLEN 2010/11 NR.3 SIDEN SIDST FK Højmarkskolen Højmarksvej 16 6670 Holsted tlf: 79 96 51 60 hoejmarkskolen@vejenkom.dk www.hoejmarkskolen.skoleintra.dk KONTAKT ELEKTRONISK SKOLEBLAD FOR HØJMARKSKOLEN 2010/11 NR.3 KALENDER FOR : NOVEMBER

Læs mere

Kurser 2014-2015. Drammelstrupvej 15 - Tirstrup 8400 Ebeltoft tlf. 87 52 91 20 e-mail: post@djfh.dk www.djfh.dk

Kurser 2014-2015. Drammelstrupvej 15 - Tirstrup 8400 Ebeltoft tlf. 87 52 91 20 e-mail: post@djfh.dk www.djfh.dk Kurser 2014-2015 LANGT HØJSKOLEOPHOLD Kursus 2-14 fra den 10. august 2014 i 12 eller 18 uger Kursus 1-15 fra den 4. januar 2015 i 12 eller 22 uger Kursus 2-15 fra den 9. august 2015 i 12 eller 18 uger

Læs mere

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet Hørning d. 1.2.2012 Kære Forældre Vinterferie I uge 7 er der pasning på Højbo SFO. Der er ingen tilmelding, åbningstiderne er som vanligt fra

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter

Indholdsfortegnelse. 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter Indholdsfortegnelse Side 2: Skolelederen har ordet Side 4: Kalenderen Side 5: Nyt fra Klubben Side 6: Så er der fest i indskolingen Side 7: Rundt på skolen Side

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Indhold. Quick info. Altid online og opdateret www.solgaarden.dk. Hvorfor valgte du Efterskolen Solgården? Mange højdepunkter Mange valgmuligheder

Indhold. Quick info. Altid online og opdateret www.solgaarden.dk. Hvorfor valgte du Efterskolen Solgården? Mange højdepunkter Mange valgmuligheder Vi vil dig noget Efterskolelivet på Solgården Mange højdepunkter Mange valgmuligheder Praktisk info Tjek mere på www.solgaarden.dk Quick info Efterskolen Solgården blev oprettet i 1978 af Luthersk Mission

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Modul 3 Læsning, Opgave 1

Modul 3 Læsning, Opgave 1 Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvad koster det for børn under 18 år? 2. Hvad hedder området, hvor man må spise sin

Læs mere

Velkommen. Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den...

Velkommen. Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den... Velkommen Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den... Hej Elevrådsformanden siger... Hjerteligt velkommen til Nykøbing Katedralskole! At gå fra folkeskolen til stx eller HF er

Læs mere

Hvad skal jeg lære? Mine mål for - hvad jeg skal lære - for at klare mig godt. Ud fra det - som jeg har svært - ved at lære.

Hvad skal jeg lære? Mine mål for - hvad jeg skal lære - for at klare mig godt. Ud fra det - som jeg har svært - ved at lære. Mit Billede Mit Navn Hvad skal jeg lære? Mine mål for - hvad jeg skal lære - for at klare mig godt på skolen, blandt kammerater og senere hen i livet. Ud fra det - som jeg har svært - ved at lære. Ud fra

Læs mere

Torsdag den 19.03 2009. Anmeldelse fra teatret og biografen. Biografen kører på højtryk

Torsdag den 19.03 2009. Anmeldelse fra teatret og biografen. Biografen kører på højtryk Torsdag den 19.03 2009 Anmeldelse fra teatret og biografen. Biografen kører på højtryk Caféen med nye tilbud. Føl dig fri i Frisstadens fitness. Fra redaktionen: Så er torsdagen også ved at være færdig,

Læs mere

Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU)

Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) Formålet med uddannelsen Fra 1. august 2007 er der et lovkrav om at alle kommuner skal tilbyde en ungdomsuddannelse til unge med særlige behov. Uddannelsen

Læs mere

Hvad er det, du siger -3

Hvad er det, du siger -3 Hvad er det, du siger -3 Alt, hvad Djævelen siger, er falsk og forkert. Mål: Børn indser, at ting, som ser godt ud, ikke altid behøver at være godt. Hvis vi vil holde os til det, som er sandt og godt,

Læs mere

Nyhedsbrev fra Klynge 2

Nyhedsbrev fra Klynge 2 Nyhedsbrev fra Klynge 2 Vi begynder at arbejde med nyhedsformidling fra Klynge 2 til forældre/pårørende. Vi har gjort os mange tanker i forhold til, hvad der er vigtigt at berette om. I klynge 2 mener

Læs mere

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen.

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen. Bilag E - Lisbeth 0000 Benjamin: Yes, men det første jeg godt kunne tænke mig at høre dig fortælle mig lidt om, det er en almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Så hvad laver du i løbet af en almindelig

Læs mere

Trivselspolitik på Kragsbjergskolen

Trivselspolitik på Kragsbjergskolen Trivselspolitik på Kragsbjergskolen Kragsbjergskolen, efteråret 2010 At vi trives er vigtigt. Både for eleverne og for skolens personale. Trivsel skaber gode resultater og er afgørende for, at man lærer

Læs mere

2.B s matematiske spilledag

2.B s matematiske spilledag 2.B s matematiske spilledag Vi spiller Tarzan og vi spiller også Kalaha og vi har også spillet Up og Down og vi har også spillet Sequence som er et spil om taktik og held og vi har spillet Bohnanza og

Læs mere

BELLASUND AVIS. Side 1. Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4

BELLASUND AVIS. Side 1. Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4 Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4 Tirsdag d. 31. januar 2012 Byrådet DF: I deres politik lægger de vægt på at repræsentere danskhed som

Læs mere

Danhostel Århus. I forbindelse med besøget i Den Gamle By kommer eleverne omkring samfundsfag, geografi, historie- og danskfaget.

Danhostel Århus. I forbindelse med besøget i Den Gamle By kommer eleverne omkring samfundsfag, geografi, historie- og danskfaget. Den Gamle By AROS Domkirken Danhostel Århus 1. Status Fra bestyrelsens side er det vedtaget, at storeklasse (6-9. årgang), hvert andet år tager på en lejrtur af ca. en uges varighed. Den 7. til den 10.

Læs mere

12-13 ALBERTSLUND 10.-KLASSESKOLE SKOLEÅRET ELEMENT

12-13 ALBERTSLUND 10.-KLASSESKOLE SKOLEÅRET ELEMENT ELEMENT SKOLEÅRET 12-13 ALBERTSLUND 10.-KLASSESKOLE Hvorfor vælge Det 10. Element? Det 10. Element er starten på din ungdomsuddannelse: - du bliver mere afklaret om din fremtid - du styrkes fagligt og

Læs mere

Yosef Saleh, Ilyas Tulumcu Oguzhan Polat, Mohammad Kaddoura Kom/IT C Kl. 1.2

Yosef Saleh, Ilyas Tulumcu Oguzhan Polat, Mohammad Kaddoura Kom/IT C Kl. 1.2 1/ Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Dokumentation... 4 Hjemmeside og logo design... 14 Valg af skrifttype... 15 AIDA... 16 Arbejdsroller og opgaver... 17 Logbog for vores proces (Ugevis)... 19 Konklusion...

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

EN SÆRLIG SKOLE TIL SÆRLIGE BEHOV

EN SÆRLIG SKOLE TIL SÆRLIGE BEHOV EN SÆRLIG SKOLE TIL SÆRLIGE BEHOV OM OS Stubbekøbing Efterskole har siden oprettelsen i 1999 været stærkt engageret i målgruppen af unge med særlige behov, eller som det er blevet populært at sige - unge

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Nyhedsbrev FDF SÆRSLEV. Denne gang kan du læse om lederne planer for det nye år! Læs om juleweekenden s. 10. December - Januar - Februar 2012

Nyhedsbrev FDF SÆRSLEV. Denne gang kan du læse om lederne planer for det nye år! Læs om juleweekenden s. 10. December - Januar - Februar 2012 yhedsbrev December - Januar - Februar 2012 Denne gang kan du læse om lederne planer for det nye år! Læs om juleweekenden s. 10 FDF SÆSLV Indhold FDF-Info Side 3 yt fra Kredslederen Side 4 yt fra Bestyrelsen

Læs mere

Hold%Øje%uge%35.% Jubilæum% %30%år % Det%skal%fejres!%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30!% Kære!alle.!

Hold%Øje%uge%35.% Jubilæum% %30%år % Det%skal%fejres!%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30!% Kære!alle.! Jubilæum% %30%år % Sæt % Det%skal%fejres%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30% Viharplanlagt,atvibruge2dagetiljubilæumsGforberedelser.Alle klasserneforbereder2boder.derbliverbådeaktivitetsgog madboder,derkommerunderholdning,ogsåerderbestiltgodtvejr

Læs mere

UGEBREV nr. 77 uge 24

UGEBREV nr. 77 uge 24 UGEBREV nr. 77 uge 24 Årgang 5 Samlæsning På en lille friskole som vores, er det en grundbetingelse, at vi skal samlæse klasserne, så de forskellige årgange har undervisning sammen. Det er en fin ting,

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Byens Avis og dens ansatte

Byens Avis og dens ansatte Byens Avis og dens ansatte Vores avis hedder byens avis. Vi er 13 ansatte, og vi hedder Janus, Matilde Degania, Christina, Hanne, Zenia, Asger, Mads, Joachim, Frederik, Patrick, Frida og Lena. Dens ansatte

Læs mere

Jeg bygger kirken -1

Jeg bygger kirken -1 kirken - Helligånden & kraft Mål: Det er første pinsedag dagen, hvor kirken startede Vi skal høre, hvordan det gik til, og vi skal opdage, at det alt sammen skete ved Helligånden og Guds kraft. Dette var

Læs mere

HF i Aars. ... på den almindelige måde. eller med sport og film. Vesthimmerlands Gymnasium & HF. ... mange års erfaring gør en forskel!

HF i Aars. ... på den almindelige måde. eller med sport og film. Vesthimmerlands Gymnasium & HF. ... mange års erfaring gør en forskel! HF i Aars... på den almindelige måde eller med sport og film Vesthimmerlands Gymnasium & HF... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad kan en HF-eksamen bruges til? En HF-eksamen kan bruges til alle

Læs mere

Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet. Info for dagundervisere. OV1_Kvadrat_R D

Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet. Info for dagundervisere. OV1_Kvadrat_R D Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet Info for dagundervisere OV1_Kvadrat_R D Velkommen Du sidder nu med Ungdomsskolens personalefolder for dagundervisere. I denne folder finder du alle de informationer,

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie Smørhullet Skolen Fredag 1 Forældrekaffe Lørdag 2 Søndag 3 Mandag 4 Der arbejdes med perler i værkstedet DH omsorgsdag Tirsdag 5 Der arbejdes med perler i værkstedet 3.F: skole-hjem-samtaler Onsdag 6 Der

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Velkommen til Ulstrup Efterskole

Velkommen til Ulstrup Efterskole V Velkommen til Ulstrup Efterskole Værdigrundlag Ulstrup Efterskoles værdier bygger på en gensidig ansvarlighed, arbejdsfællesskab og respekt for forskelligheden, således at den enkelte elev, gennem praktiske

Læs mere

Stylet orden. Hun indretter med indføling: Side X NYT FRITIDSHUS. energivinduer. www.lilje-huset.dk

Stylet orden. Hun indretter med indføling: Side X NYT FRITIDSHUS. energivinduer. www.lilje-huset.dk Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis fredag 13. juli 2012 Hun indretter med indføling: Stylet orden Side X 70 23 15 23 jna.dk energivinduer Spar op til 35% nu kontakt os for mere info udstilling: Kratholmvej

Læs mere

Ny Afdelingsleder For Kollegiet, Caféen og Klubtilbud Elevråd Markedsprojekt Sommer

Ny Afdelingsleder For Kollegiet, Caféen og Klubtilbud Elevråd Markedsprojekt Sommer Ny Afdelingsleder For Kollegiet, Caféen og Klubtilbud Elevråd Markedsprojekt Sommer Velkommen til skolens bedste nyhedsavis. Så er det allerede igen tid til meget spændende historier fra elevernes hverdag.

Læs mere

BILAGSRAPPORT. Ringe Fri- og Efterskole Faaborg-Midtfyn Kommune (Privatskoler) Termometeret

BILAGSRAPPORT. Ringe Fri- og Efterskole Faaborg-Midtfyn Kommune (Privatskoler) Termometeret BILAGSRAPPORT Ringe Fri- og Efterskole Faaborg-Midtfyn Kommune (Privatskoler) Termometeret Læsevejledning Bilagsrapporten viser elevernes samlede beelser af de enkelte spørgsmål, som indgår i undersøgelsen.

Læs mere

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole Sommerkurser 2016 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Det gode liv (1 uge) Vil du være med?

Læs mere

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS FEBRUAR 2013. Det nye beboerråd består af: Sidse, Stine og Richard.

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS FEBRUAR 2013. Det nye beboerråd består af: Sidse, Stine og Richard. UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS FEBRUAR 2013 KOLLEGIE NYT Det nye beboerråd består af: Sidse, Stine og Richard. VIGTIGT: Kollegienyt kan endvidere ses på vores hjemmeside www.fredericiah.dk Ansvarshavende:

Læs mere

Hvilken karakter på 13-skalaen vil du give skolens undervisning og læringsmiljø?

Hvilken karakter på 13-skalaen vil du give skolens undervisning og læringsmiljø? UNDERVISNINGSMILJØUNDERSØGELSE /min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen Hvilken linje/værksted går du på? Er du: kvinde: 29 (59,2%) mand: 20 (40,8%) Hvor gammel er du?_gennemsnit: 20,4 år.

Læs mere

Personale: Vores studerende Stinne i 1.praktikperiode, afslutter sin praktik hos os den 4.11. Vi siger tak for nu og ønsker hende fortsat god vind!

Personale: Vores studerende Stinne i 1.praktikperiode, afslutter sin praktik hos os den 4.11. Vi siger tak for nu og ønsker hende fortsat god vind! En hjemmelavet gave siger meget mere end en færdigkøbt fidus. Den fortæller, at man har brugt tid og kræfter. Den fortæller, det er noget personligt. Den fortæller, at man får for lidt i lommepenge. Citat;

Læs mere

Tema i storebørnsgruppen: Lave billeder

Tema i storebørnsgruppen: Lave billeder Uge: 2 Lave billeder Sted: Børnehavens fysioterapi-rum at male med fine bevægelser på småt papir at give sig tid til aktiviteter at udvikle de kreative evner En god oplevelse, hvor børnene var koncentreret

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Velkommen til Efterskolen for unge udviklingshæmmede

Velkommen til Efterskolen for unge udviklingshæmmede Velkommen til Efterskolen for unge udviklingshæmmede Glæd dig til et år på efterskole Brænder du efter at lære mere, få spændende oplevelser, udfordringer, lære nye mennesker at kende og være sammen med

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Lær med stil. Af Ulla Gammelgaard, lærer

Lær med stil. Af Ulla Gammelgaard, lærer Lær med stil Af Ulla Gammelgaard, lærer Jeg sidder aldrig ved skrivebordet mere. Hvis jeg gør andre ting samtidig, føler jeg mig mere tilpas og har mere lyst til at lave lektier. Jeg har det også bedst

Læs mere

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med?

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med? Modul 2 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct X 1. Hvor mange penge har Simon med? 387 kr. 300 kr. 298 kr. 2. Hvor meget vandt Fredericia? 31-26 29-28

Læs mere

Kæreste nej tak- opgaver

Kæreste nej tak- opgaver Kapitler Spørgsmål teori med eksempler side 2 Kapitel 1 Mikkel side 3 Kapitel 2 Sport side 4 Kapitel 3 Arbejde side 5 Kapitel 4 Posthuset side 6 Kapitel 5 Chefen side 7 Kapitel 6 Postbud side 8 Kapitel

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

RIS - ROS eller Gode ideer... til at skrive din mening om 4H året 2015. HER ER DER PLADS. Til opslagstavlen

RIS - ROS eller Gode ideer... til at skrive din mening om 4H året 2015. HER ER DER PLADS. Til opslagstavlen HER ER DER PLADS RIS - ROS eller Gode ideer... til at skrive din mening om 4H året 2015. Til opslagstavlen Kære forældre og andre. Lidt hjælp kan vi altid bruge, både i klubben og til 4Hskuet, så hvad

Læs mere

SommerCamp 2015. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler

SommerCamp 2015. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler SommerCamp 2015 Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler 1 2 SommerCamp 3 ugers højskole for 1.500 kr. 3 gode grunde til at tage på SommerCamp Studieforberedelse Vejledning Fællesskab 3 højskoler

Læs mere

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn 0. - 5. KLASSE - indskolingsafdelinger RØD/GUL www.kochs.dk - vi vil være verdens bedste skole - for børn Hvad indeholder pjecen? I denne pjece kan du læse om N. Kochs Skoles indskolingsafdelinger. I skolens

Læs mere

SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER

SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER 1 NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE Denne folder er en oversigt over, hvilke linjer, du som elev kan vælge imellem,

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering maj 2010

Undervisningsmiljøvurdering maj 2010 Undervisningsmiljøvurdering maj 2010 Ejer Anna Højgaard Andersen (AA) Udløbsdato 20-05-10 16:00 1 Undervisningsmiljø på Helsingør Gymnasium Dette spørgeskema handler om det fysiske og det psykiske undervisningsmiljø.

Læs mere

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel.

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Så kunne vi tage det sammen, men jeg tænkte lidt over

Læs mere

Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen

Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen Værkstedsgården, Kastanievej 28, 5900 Rudkøbing Telefon 6351 6605 Email: vaerkstedsgården@langelandkommune.dk Hjemmeside: vaerkstedsgaarden.langelandkommune.dk

Læs mere

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så?

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så? Transskribering af interview med EL Udført tirsdag den 27. November 2012 Interviewer: Hvordan fik du kendskab til Pinterest? EL: Øj, det er et godt spørgsmål! Hvordan gjorde jeg det? Det ved jeg ikke engang.

Læs mere

Nyhedsbrev maj 2015 Sommerfest

Nyhedsbrev maj 2015 Sommerfest Nyhedsbrev maj 2015 Vi går ind i milde maj måned med lysegrønne træer, blomstrende buske og varme i luften. Nedenfor kan I se et skema over maj måned, som giver et overblik over de mest overordnede ting,

Læs mere

Kære forældre. 6. december 2013

Kære forældre. 6. december 2013 6. december 2013 Kære forældre Om ikke så længe udrinder kalenderåret 2013; og derfor vil vi gerne indlede denne forældreskrivelse med at udtale en stor tak for jeres store samarbejde og gode involvering

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

Sommerkurser 2015. Vil du være med?

Sommerkurser 2015. Vil du være med? 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Livsstilskursus (1 uge) Vil du være med? Musik og kunsthåndværk

Læs mere

Man skal være god til at spørge

Man skal være god til at spørge Artikel fra Muskelkraft nr. 1, 2002 Man skal være god til at spørge Som handicaphjælper er Klaus parat med praktisk bistand og psykisk støtte til sin brugers sexliv. Misforståelser kunne være undgået,

Læs mere

Velkommen til de to nye medlemmer der er valgt til medarbejderrådet: Claus, valgt i Skovhjælperne Rebecca, valgt i Cafeladen

Velkommen til de to nye medlemmer der er valgt til medarbejderrådet: Claus, valgt i Skovhjælperne Rebecca, valgt i Cafeladen Til: Viceværterne - Jim Køkken - Karina Montageværksted - Rene Maskinværksted - Tom Pakkehallen Mikael De Grønne Fingre Randi Skovhjælper Claus Grafisk - Søren Cafeladen - Rebecca Suppleant gæst: Toni

Læs mere

KONTAKT 12/13 nr. Indhold: A P R I L

KONTAKT 12/13 nr. Indhold: A P R I L KONTAKT 12/13 nr. A P R I L Indhold: Aktuelt i april s. 2 Fritternyt s. 3 4.a syr slanger s. 3 Besøg af Vejen Musiksko le s. 4 8.årgang i Odense s. 4 A-dage i E 3 s. 5 Foredrag med forfatter s. 6 Skolefest

Læs mere

Navneord. Spørgsmål Pigerne løb hen over vejen. Spørgsmål

Navneord. Spørgsmål Pigerne løb hen over vejen. Spørgsmål Navneord Pigerne løb hen over vejen. Hvilket ord er navneord, og hvilken tid står de i? Pigerne, bestemt flertal. Vejen, ubestemt ental. Der var engang en dreng, som godt kunne lide at spise æbler. Der

Læs mere

Selvevaluering 2005/06 Unge Hjems Efterskole

Selvevaluering 2005/06 Unge Hjems Efterskole Selvevaluering 2005/06 Unge Hjems Efterskole Evalueringsgenstanden: Beskrivelse af M/K: Unge Hjems Efterskoles bestyrelse besluttede på det sidste bestyrelsesmøde før sommerferien 05 at evalueringsgenstanden

Læs mere

SFO BAKKESKOLEN [FORFATTERENS NAVN] 1

SFO BAKKESKOLEN [FORFATTERENS NAVN] 1 [FORFATTERENS NAVN] 1 Nyt fra SFO Bakkeskolen Personale: Vi siger tak for tiden her til Anita og Jesper, som har været studerende. Anita og Jesper ønskes stor fornøjelse med udfordringerne fremover. Vi

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Evaluering af SSP dagen elev 1

Evaluering af SSP dagen elev 1 Evaluering af SSP dagen elev 1 1. Hvorfor hedder SSP dagen Det er sejt at sige nej Det gør det fordi at det er godt at sige nej til noget dumt fx: at ryge, at stjæle og andre dumme ting. 2. Hvad lærte

Læs mere

Bilag H: Transskription af interview d. 14. december 2011

Bilag H: Transskription af interview d. 14. december 2011 : Transskription af interview d. 14. december 2011 Interviewer (I) 5 Respondent (R) Bemærk: de tre elever benævnes i interviewet som respondent 1 (R1), respondent 2 (R2) og respondent 3 (R3). I 1: jeg

Læs mere

Ikke alle elever vil kunne få deres første prioritet og det er ikke givet, at alle fag oprettes.

Ikke alle elever vil kunne få deres første prioritet og det er ikke givet, at alle fag oprettes. Valgfag på SIM Nu er det tid at vælge, hvilket valgfag du ønsker næste skoleår. Læs de næste par sider godt igennem og vælg så mindst 3 fag, som du skriver på tilmeldingen på sidste side i prioriteret

Læs mere

VSVAvisen. September 2013. Vordingborg Sociale Virksomhed

VSVAvisen. September 2013. Vordingborg Sociale Virksomhed VSVAvisen September 2013 Vordingborg Sociale Virksomhed Nyt siden sidst - Regentparret var på besøg i vores kommune. - Miljøminister Ida Auken kom forbi Hyldevang. Danmarks Den 5. september besøgte Dronning

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015 Indsamlingsuge. I uge 3 havde vi vores årlige indsamlingsuge, hvor vi samler penge ind til de vores 2 fadderskaber gennem SOS Børnebyerne. Aktiviteten i år var gode gerninger og med jer forældre som sponsorer

Læs mere

SommerCamp 2014. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler

SommerCamp 2014. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler SommerCamp 2014 Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler 1 SommerCamp 3 ugers højskole for 1.500 kr. 3 gode grunde til at tage på SommerCamp Studieforberedelse Vejledning Fællesskab 3 højskoler afholder

Læs mere

Interview-rundtur på fritten

Interview-rundtur på fritten Special Edition! Marts 2013 Projekt Genbrug din verden Interview-rundtur på fritten Vi har været ude og interviewe børn og vokse fra fritten fra genbrugs værkstederne Først besøgte vi Angelica og Cecelie

Læs mere

Centrets bedste Nyhedsavis

Centrets bedste Nyhedsavis Centrets bedste Nyhedsavis - At gå på CSV SydØstfyn. (Side 3) - Elever på Nytårsforsæt. (Side 10) - Den SJOVE side. (Bagsiden) Velkommen til skolens bedste nyhedsavis. For første gang i nyere tid har skolen

Læs mere

Emneugen Se billederne fra arbejdet og fra udstillingen

Emneugen Se billederne fra arbejdet og fra udstillingen I dette nummer vil du kunne læse om: Et halloween indlæg fra skolens store græskarmand om efterår og kommunevalg Velkommen til Nyt Nuntius. Velkommen til et nyt layout og en ny måde at præsentere vores

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Hvad synes du om indholdet af kurset?

Hvad synes du om indholdet af kurset? Oversigt 2011 Evaluering af brugerundervisning Randers Bibliotek. Evaluering har i 2011 været op til underviserne om det skulle på programmet cirka 220 svar. Hvad synes du om indholdet af kurset? 86 40%

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

KNAS. Special El Prebsi udgave

KNAS. Special El Prebsi udgave KNAS Special El Prebsi udgave Preben 2000-2011 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 FORSIDE SIDE 2 INDHOLDSFOTEGNELSE, OPSTILLING AF INDLÆG & RINGETIDER SIDE 3 FARVEL TIL PREBEN FRA 5.B SIDE 4 FARVEL TIL PREBEN

Læs mere

Lokalcenter Fuglebakken

Lokalcenter Fuglebakken Aktiviteter på Fuglebakken Ann Toustrup Eriksen, Leder af plejebolienheden Fuglebakken Der er mange aktiviteter på Fuglebakken, og de er meget forskelligartet, da der er mange forskellige ønsker. Såfremt

Læs mere

Råd til forældre. www!netstof!dk

Råd til forældre. www!netstof!dk Råd til forældre til teenagere www!netstof!dk indledning indledning Det at være forældre til en teenager kan være et udfordrende job! Puberteten er præget af store udsving# både fysisk og psykisk! For

Læs mere

ARENDSE NYT Juni 2013

ARENDSE NYT Juni 2013 ARENDSE NYT Juni 2013 Sankt Hans 23. juni 2013 Indholdsfortegnelse Juni 2013 Forside Indholdsfortegnelse Forstanders indlæg Nye Priser Velkommen til nye medarbejdere Fødselsdage Referat af beboermøde April

Læs mere

Dine personlige ønsker for fremtiden en kort vejledning om plejetestamente

Dine personlige ønsker for fremtiden en kort vejledning om plejetestamente Plejetestamente Dine personlige ønsker for fremtiden en kort vejledning om plejetestamente Et plejetestamente er en tilkendegivelse fra dig til dine pårørende og til plejepersonalet om, hvordan du gerne

Læs mere

Denne folder er lavet af Skøn Skole - som inspiration til skoler, efterskoler, gymnasier mv. f.eks. som tværfagligt emneugeforløb.

Denne folder er lavet af Skøn Skole - som inspiration til skoler, efterskoler, gymnasier mv. f.eks. som tværfagligt emneugeforløb. Denne folder er lavet af Skøn Skole - som inspiration til skoler, efterskoler, gymnasier mv. f.eks. som tværfagligt emneugeforløb. Skøn Skole giver jer gratis hjælp til selvhjælp. Alt materiale på hjemmesiden

Læs mere

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Introduktion: Hej og velkommen til mit fokusgruppeinterview. Fokusgruppeinterviewet handler om, hvilket kendskab respondenterne, altså jer har til tøjkæden Primark.

Læs mere

Fuglsang 10.10.13. Uge 43

Fuglsang 10.10.13. Uge 43 Fuglsang 10.10.13 Uge 43 Mandag 21/10 Evaluering af undervisningen elev til lærer begynder Tirsdag 22/10 10.00 Finalestævne i drengefodbold 19.00-21.30 Forældremøde for 1a, 1b, 1c og 1d Onsdag 23/10 19.00-21.30

Læs mere

H E L E E Nr. 6 juli 2015

H E L E E Nr. 6 juli 2015 HELE E Nr. 6 juli 2015 HELENENYT Nr. 6 (juli årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout &

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

UNDERVISNINGSMILJØVURDERING

UNDERVISNINGSMILJØVURDERING UNDERVISNINGSMILJØVURDERING 1. Er du en pige eller en dreng 47 % Pige 53% Dreng Thyland Idrætsefterskole december 2011 2. Hvor godt eller dårligt synes du selv, du klarer dig i klassen? 6 Jeg er en af

Læs mere

Børne- og ungeklub/næstformand i KIF

Børne- og ungeklub/næstformand i KIF Bestyrelsesmøde KIF d. 23-4-2013 Punkt. 1 Til stede var: Tut Feveile Brigitte Kjeldstrøm Sigrid Andersen Tina Quaade Per Vanmann Suzanne Tone Hansen Karina Nielsen Rene Rasmussen Konni Brandt Jesper Skjold

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

IT læring. - lidt som at lære at cykle LÆRING. projekt

IT læring. - lidt som at lære at cykle LÆRING. projekt IT læring - lidt som at lære at cykle projekt IT LÆRING Projekt IT Læring At blive fortrolig med IT er som at lære at cykle. Man har brug for hjælp til at komme i gang, og man risikerer at vælte i starten.

Læs mere