Vi kan lave billeder skarpere, fjerne rød farve fra personer og beskære. Alt dette har vi lært ved at bruge forskellige tools og funktioner

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vi kan lave billeder skarpere, fjerne rød farve fra personer og beskære. Alt dette har vi lært ved at bruge forskellige tools og funktioner"

Transkript

1

2 1 Fra venstre bagest: Mikkel, Kristina, Maja, Alex, Jonas, Ole, Majken, Finn. Forrest fra højre: Sarah, Katrine, Camilla Nederst venstre: Frederik, Mark og Alex Hvem er vi? Hold A2 kaldes for det meste Medieholdet. På holdet er vi 7 elever, Alex, Camilla, Erik, Kristina, Mark, Frederik og Sarah. Når vi arbejjder med medie, deltager Alex (A1), Katrine, Jonas og Maja (A3) også i undervisningen. Vores lærere i klassen er Finn, Ole, Mikkel og Majken. Hvad laver vi? Vores første forløb i medie har været at lære Photoshop at kende. Vi har lært at kunne arbejde med og redigere billeder. Vi kan fjerne røde øjne, gøre tænder og øjne mere hvide, sammensætte billeder ved hjælp af Photomerge, få uønskede elementer til at forsvinde f.eks. fjerne en lygtepæl så den ikke stjæler fokus fra resten af billedet. Vi har desuden prøvet at tilføje elementer fra et billede til et andet, vi har fjernet eller tilføjet lys steder på billeder, så indhold på billedet er nemmere at se. Vi kan lave billeder skarpere, fjerne rød farve fra personer og beskære. Alt dette har vi lært ved at bruge forskellige tools og funktioner i Photoshop. Vores første avis Vi har indtil nu arbejdet hårdt og kreativt på at få lavet vores første avis til tiden. Det har blandt andet handlet om at komme med forskellige forslag til alt lige fra logo og layout til indhold. I denne fase har vi bl.a. tegnet, brugt photoshop og InDesign, vi har arbejdet fælles og individuelt og opsøgt de andre hold på skolen for at finde indhold. Når vi ikke har arbejdet i fællesskab har vi taget udgangspunkt i at se på de ting, vi er interesseret i og er gode til. Nogle er f.eks. gode til at tegne, andre er gode til computere og andre er gode til musik og finde på nye indslag.

3 2 Vi har sammensat en video, så man kan få indblik i det vi arbejder med. Den kan ses på YouTube på nedenstående link. h t t p : / / w w w. y o u t u b e. c o m / watch?v=1g7dlwyabq4 Ikke alt er medie At være elev på medieholdet betyder ikke, at alt arbejde skal have med medie at gøre. Vi deltager også i fag som matematik, dansk eller engelsk samtidig med at vi har kreative og praktiske fag som f.eks. værksted, musik, botræning, praktikker, matematik i praksis osv. Fremtidsperspektiver I Fremtiden håber vi på, at vi kan påtage os flere opgaver. Det kan f.eks. være publikationer for andre. Har man forslag, ideér eller andet til medieholdet, kan man aflevere det i postkassen på gangen eller udenfor A2 s klasseværelse. NYT FRA LEDELSEN Hej alle elever og medarbejdere. Jeg har nu været leder af den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse i fire måneder. Noget af det allerførste, jeg erfarede, da jeg startede på skolen, var den gode stemning såvel blandt elever som blandt ansatte. Jeg lærte hurtigt at, hvad enten man er elev eller lærer her, så står man på en solid platform af socialt sammenhold, respekt for hinanden og en udtalt følelse af ligeværd. Jeg synes, at I elever er nogle rigtig dejlige unge mennesker. Jeg synes, at I er gode til at knytte venskaber og passe på hinanden, og det er en vigtig, vigtigt egenskab, som jeg synes, at I besidder. Primært er det en vigtig egenskab at kunne have venner og passe på hinanden, fordi det gør én glad, at have venner, men næsten lige så vigtigt er det, fordi det er lettere at lære nye ting, når man har det godt og trives i det miljø, man er I. Og det er jo det sidste, vi er her på skolen for: At lære og blive dygtigere og dygtigere. Noget andet, som jeg jo godt vidste i forvejen, men som jeg er blevet bekræftet I, er, at uddannelsen er kendetegnet ved en meget høj og specialiseret faglighed hos personalet. Det er også helt nødvendigt, set i lyset af den opgave, vi løser her på skolen: Ungdomsårene er jo de år, hvor vi skaber os vores identitet og gør os vores første erfaringer udi den store livsopgave, det er, at skulle være voksne. At STU en i 2007 blev en lovbunden opgave, er i mine øjne noget af det bedste, der i flere år er sket indenfor undervisningsområdet, da uddannelsen giver en god støtte til at kunne komme bedst muligt ind i det voksne liv. Afslutningsvis vil jeg gerne have lov til at sige, at jeg er taknemmelig og også stolt af at være blevet betroet mit nye hverv. Jeg føler mig privilligeret over at være med på holdet og vil gøre mit yderste for at vi sammen kan give Jer elever det bedst mulige uddannelsesforløb hos os. Mvh. Birgitte.

4 3 Festlig tur til Fårup Sommerland I en Fredag den 28. August var alle holdene på en tur til Fårup Sommerland. Det var ikke en sensommerdag med fuld sol, men det regnede ganske lidt og temperaturen var behagelig. Det eneste tidspunkt, hvor alle var samlede, var under transporten og indtagelsen af den medbragte mad. Ellers var alle spredt i små grupper med fuld aktivitet hele dagen. lille bå dd er gyn ger... Undersøgelse fra Fårup Turen Alex og Erik har lavet en rundspørge blandt holdene: På Fårup dagen blev der prøvet mange forlystelser, men hvilken forlystelse er favoritten på skolen. Vi gik rundt og spurgte folk om hvilken en der var deres yngling. Lynet er i den grad den mest prøvede forlystelse blandt eleverne på skolen, mens andre foretrak Falken og Flagermusen. For dem, som ikke var til de vilde ting, var der Børnetivoliet. Aktivitetsniveauet var højt blandt... De unge har styr på at gå på nette t Namme, Bon appetite... namme, nam!

5 4 A1: Jeg hedder Peter, og jeg har snart gået 3 år på STU-uddannelsen. Jeg har lige været i bopraktik i skolens lejlighed i en uge. Formålet med praktikken var, at jeg skulle se om jeg kunne holde ud til at være alene i flere dage. Og om jeg kunne finde ud af at lave mad, købe ind, gøre rent osv. Jeg synes det gik rigtig fint med alle de praktiske ting. Det jeg synes var svært var, at jeg havde et forbandet, langsomt, lortet internet!. Der er nemlig ikke internet i lejligheden, det skal man selv sørge for. Jeg havde derfor anskaffet en Oyster! (En slags trådløs forbindelse). Denne forbindelse var så langsom, at man ikke kunne spille WOW. Jeg synes fandme at skolen skal sørge for at der er internet i lejligheden. Jeg synes også, at sengene i lejligheden er lidt for smalle. Derudover synes jeg det er en fed fucking lejlighed. Jeg kunne godt tænke mig sådan en lejlighed når jeg flytter hjemmefra. Peter Kjeldgaard, A1 B1: På Hold B1 er vi Wahid, Henriette, Maiken, Amalie, Anders, Bo, Jesper. Vores emne er: GENBRUG Vi arbejder sammen med AVV, hvor vi får ting fra dem, sætter dem i stand og sælger dem på AVV S hjemmeside. Ellers arbejder vi med dansk, musik, matematik, samfundsfag o. lign. Vi har også gang i praktikker og kurser. I øjeblikket er Nanna på kursus på Sandmoseskolen i Tranum som blomsterbinder. Vi tager også på ture ud af huset. Fredag den 18/9 besøgte vi Hjørring Golfklub. B2: B2 har i år 12 elever. Vi holder til i lokalerne i hus B, hvor vi også er det primære hold på Cykelværkstedet. Her forsøger vi at give hele holdet de basale kundskaber der skal til for at kunne reparere en cykel, samt være en del af fællesskabet omkring cykelværkstedet. Eleverne får alsidige opgaver i cykelværkstedet. I opstarten af skoleåret har vi brugt en del tid på at gøre rammerne omkring cykelværkstedet klar. Eleverne har hjulpet med at save brædder ud, male brædder, grave jord og sand, lægge fliser og skal snart også hjælpe med at få sat vores stålcontainere op, så vi kan sætte cyklerne derud og dermed få plads til vores reparationer inde på værkstedet. Som de øvrige hold på skolen har vi en del elever med på faglige hold på tværs af skolen. Der deltages desuden i genbrug, sløjd, idræt, svømning, mavedans, billedkunst, glasværksted og andre spændende fag. B3: Hej os fra B3 vil gerne fortælle om vores dagligdag på skolen! Vi har været på nogle ture, fx har vi været på Nordsøen Oceanarium for at se på fisk, og vi har været ude at se, hvordan de arbejder på AVV. Vi har også været ude i Fårup Sommerland som var en ryste sammen tur. Her på skolen behandler vi hinanden, som vi selv vil behandles - skolen er en mobbefri skole! Vi har været ude at se skolens lækre 2-værelses lejlighed. Skolen har et tilbud om at komme i bo-træning og lære at bo alene..!

6 5 ABCD Fortsat... Stemningsbillede fra A3 i værkstedet Foto: Maja Odgaard Sigrid og Morten, A3 laver pitabrødspizzaer Foto: Maja Odgaard C1: Hej! Hold C1 vil gerne fortælle lidt om vores opstart på skoleåret. Vi har fået nye lokaler i Hus C. Da vi begyndte, havde andre lige forladt huset og vi havde tomme lokaler, der stadig ikke var færdige til at flytte ind i. Malere og andet godtfolk gjorde dog deres ypperste, og snart kunne vi begynde at flytte ind. Eleverne og lærerne på holdet kunne nu hjælpe hinanden med indretningen, hvor vi fik borde og stole sat op, og vi startede så småt op med at arbejde med emnet Fårup Sommerland, hvor vi detaljeret planlagde turen. Vi havde stadig ikke fået EDB tilsluttet 1 i Hus C, men Fårup Sommerland og Udeværkstedet fyldte godt i undervisningen. Den sidste tid har alt formet sig på bedste vis, og vi har nu vores EDB opsat, - der er opsat mørke rullegardiner, - vi har fået reoler i klasselokalerne, - på gangen er der hylder og garderobe, så huset er efterhånden funktionelt og vi synes at det er blevet et rigtig godt sted at være. Og nu er vi så begyndt på vores nye emne om handel i gammel og moderne tid, hvor vi glæder os til at slutte af med en tur til Bazar Vest i Århus. Med venlig hilsen Hold C1 C2: Vi er 5 elever i klassen. Vi interesserer os for fugle, håndbold, landbrug, computer, cykling og foto. Vi kan godt lide at være ude, hvor vi gerne vil gå eller cykle en tur, tage på fisketur i Kilden og hvis vi bliver for dvaske i timerne, tager vi 5 minutters basket. Et af de emner vi har arbejdet med er Afprøv dine grænser som en forberedelse til Fårup Sommerland-turen. Her var vi ude og klatre og balancere. Som efterbehandling af turen lavede eleverne en power point. Som optakt til turen til Århus, vil vi bl.a. arbejde med emnet Handel før og nu. D: Vi her i unge D arbejder med at lave ting til Julemarked i december måned. Vi har lavet fuglebolleholdere, hundesnore, læderarbejde mm. Vi er nogle, der har dansk, matematik og engelsk. Vi koncentrer os meget om kost og motion. Vi laver sund mad, løber, er i fitness, svømmer og er til idræt. Vi har også et fag, der hedder hobby, hvor vi blandt andet har bygget drager. Vi får også undervisning i psykologi og ADHD. Louise Hold D

7 OPGAVE X 6 Velkommen til den første udgave af Marks modbydelige og onde OPGAVE X! Kan du løse gåden? Prøv dig frem og brug hovedet eller er du blind? Oversæt disse mystiske, modbydelige og onde tegn til bogstaver, og svar på gåden bag! Løsningen bringes i næste udgave af STU eren. CRAZY APARTMENT INK. Idé, Illustration og layout: Sarah Østervig, Kristina Joensen og Mark Hagbarth

8 Opslagstavlen På denne side vil det være muligt at annoncere. Alt du skal gøre er at aflevere dit budskab i en af medieholdets postkasser (som nævnt på morgensamlingen) Husk at skrive dit navn og hvilket hold du går på! NING! EFTERLYS de set mit go en g o n r a H humør? m i august, ko t d n a v rs fo Det terage igen i ef pludselig tilb u er det væk en n årsferien, m igen! es Finneløn giv Finn A2

9 ANMELDELSER 8 Patrick Alexander: Circus Boy Megadeth: Endgame Anmeldt af: Alex Menne Stjerner: Genre: Indie, Rock og Folk Godt klaret af en debutant! Udkom 5/ Patrick Alexander har spillet rundt i landet på diverse musikfestivaler og spillesteder, og i sidste uge udkom Patrick Alexanders meget professionelle debutalbum. Jeg må sige, at den 24-årige sanger klarer et rigtig storslået arbejde som debutant i at udgive plader. Genren på debutantens plade er en blanding mellem Indie, Rock og Folk. Prøv selv at lægge mærke til harmonien og rytmerne. Sange som Keep on sailing, Dance To The Sun og Shipwrecked er fantastiske. Der er nogle numre, man kan synge rigtig godt med på - og titelnummeret, hvor det kun er Patrick og hans guitar, er et af de numre, man sjældent hører, hvor det kun er en mand og guitar uden bandet. Den her plade er den bedste, jeg har hørt fra debutant-rækken. Et stort 5-tal fra mig af! Anmeldt af: Alex Menne Stjerner: Genre: Heavy og Trash Metal Udkom 15/ EFTERÅRETS BEDSTE METAL PLADE I 2009!!! Megadeths nye plade Endgame udkom den 15. september, men inde på Youtube har man kunnet høre den i et stykke tid. Megadeth er et band, som har solgt 20 millioner plader og hittet stort fra 1986 til Jeg har lyttet til deres nye plade og konklusionen er klar: Da jeg hørte de 11 sange kunne jeg hurtigt konstatere, at Endgame er en af efterårets bedste heavy metal plader. Alle sange er voldsomt store hits, især Headcrusher. Forsangeren Dave Mustaine (første lead-guitar i Metallica fra ) viser sig at have et rigtig godt talent både som producer, sanger og leadguitarist på Megadeths nye plade og i bandet. NICE JOB DAVE!

10 BIRTHE GADEKÆR Foto: Kristina Vi mødte op til interviewet og mødte Birthe ude på gangen. Hun fortalte, at hun godt vidste vi kom, og hun havde på forhånd glædet sig til at møde os. Vi gik ind på Birthes kontor. Vi sad og snakkede lidt formelt efter at have givet hånd. Vi bad hende om at fortælle overordnet om sig selv. Hendes navn, er Birthe Gadekær, hun er 56 år gammel og har fødselsdag den 20. november. Vi spurgte til hendes opgaver her på skolen: Birthe er skoleleder og holder styr på alle op- gaver i forhold til selve skolen og eleverne, dog primært for de ældre i Sankt Knuds Park. Hun er også den, der tilrettelægger lærernes arbejdstider. Birthe nyder sit arbejde og glæder sig til at møde op hver dag på arbejdet. Øvrige arbejdsopgaver er blandt andet kursus, lejrskole, pauser, møder, skrivearbejde, kalendere og årsplaner. Hun holder styr på miljøet på skolen som fx lys, møbler, udstyr, politikker/regler. Hun lytter til elevernes ønsker i disse og flere tilfælde (Det

11 10 Fakta om Birthe: årlige budget for hele skolen varierer fra 8 mio. til 23 mio.) Hun har til opgave at have møde med nye lærere og elever. Hun tilrettelægger lærernes arbejdstider og laver årsplanen sammen med dem. Birthe er med til alle ansættelser. Fra arbejdede hun som lærer, hvorefter hun blev viceinspektør. Syv år senere blev hun skoleleder på Specialskolen for Voksne Vendsyssel (SPVV), hvilket hun stadig laver i dag. Til sidst spurgte vi til hendes fritids interesser, hvilket hun med stor glæde fortalte meget om. Birthe er medlem af Menighedsrådet i Tårs. Hun bruger meget tid i sit sommerhus. Hun laver gerne mad, men sætter pris på at hendes mand, Djernes (der arbejder som Falck redder) laver maden eller hjælper hende. De bor på en gård. Hun rejser årligt. Så meget fritid som muligt bliver brugt på familien. Hun har 3 børn og 6 dejlige børnebørn. Interview: Jonas og Maja 1 Birthe tror på, at traditioner er en vigtig del af livet. 2 Hun elsker sin familie og bruger så meget tid som muligt sammen med dem. 3 Hun holder af sit arbejde og gør sit bedste i enhver given situation 4 Hun har meget livserfaring, hvilket man klart kan mærke, når man snakker med hende. 5 Hun fik et piskesmæld, som har betydet, at hun ikke kan dyrke så meget idræt som førhen. Idræt var ellers hendes store fritidsinteresse sammen med familien.

12 11 ungerådet Referat fra Ungerådsmøde den 23. september 2009 På Ungerådsmødet var fællesaktiviteter om fredagen og biograf på dagsordenen. Der blev snakket om, hvilke tiltag vi kan lave om fredagen for at fremme et godt socialt ungemiljø. Samtidig snakkede vi også om den månedlige fredagsbiograf, der hidtil har været obligatorisk for alle elever. Vi har besluttet, at den månedlige fredagsbiograf stadig skal fortsætte, men at det skal være frivilligt, om man deltager. Ungerådsrepræsentanterne syntes alle, at der skal være flere aktiviteter at vælge mellem om fredagen. Under denne drøftelse kom de med mange gode forslag til forskellige sociale aktiviteter, man kan vælge at benytte sig af om fredagen. Bl.a. synes de, at der skal tænkes i forskellige former for Café, hvor man kan mødes og snakke, spille kort eller høre musik sammen. Der bliver nu arbejdet videre med emnet og vi forventer, at der bliver etableret nye tiltag lige efter efterårsferien. Vi skal i efteråret have lavet en undervisningsmiljøundersøgelse og der blev valgt to undervisningsmiljørepræsentanter, nemlig Louise Kieffer (hold D) og Camilla Freund Rasmussen (hold A2), som bl.a. skal hjælpe med dette arbejde. Vi er blevet enige om, at vi på næste Ungerådsmøde laver en evaluering af skolefesten fra den 8. oktober og kommer med forslag til tema og forbedringspunkter til næste skolefest. I øjeblikket udstiller Sarah fra hold A2 sine malerier i Galleri STUen. Der er mange elever, der ved, at Sarah er god til at tegne. Nu har i chancen for at se, hvad hun kan med en pensel! Du har også mulighed for at have udstilling i Galleri STUen. Det kan eksempelvis være malerier, tegninger, fotografier, patchwork, en samling glansbilleder eller, Ja, det ved du jo bedst!. Man kan også udstille flere sammen. Henvend dig til Medieholdet A2 i lokale 7 og 8 eller smid en seddel i en de to STUeren postkasser så skal vi nok finde dig/jer. sen Ungerådet

13 TÆNKETANKEN Af Katrine og Jonas Agil cae modio praveme nterioreis, con virmihillem ad di, Catu me orecons ulocrit urituam moluden atquide ac temquontris hui temque opublius autum que tena non diurbis? Nihi, nocae inemur. Vagit, quasdam tandiem aus horterei etro viri perum te nosserisse ta con seni factu me hostrei st acidees trips, P. Adduconequo nonsulissum conte, is sit; nonit dem cone auciis. Bus, se ninum pridela re teri publici publibus hos condientem iam or acrum labem Romne re diciocut quam et pro elut facreme essille rnihil vero, que rem iacerbit. Bit, nonsice psenicerbit, nost L. Grarisu llatum, conficiam nondit fac teliis fenam, cus consum atorum consuludet rendacc itabem tum, sus oporum confec venarit ium pultore scienti fecermissi pro es videpsest ocultorum hoccit; num, tur qui te, unihicae tam intemulla in num nonstanteri int. Gere faut de ca; nonsula pari erivive rionfecum turs intiam de nos etiae aus conum occit Cuppl. Gra, nosupio Catum etiliamquo inte publin te inem ignostorum ad des eribemo rendium hacibem overis ernite pos ni iam int. At L. Ante etium publinatrum fatilius, nulici publicae ca; ia? Aximper iciemno ndinatus pari se nit am is con pat, iu comnicid in senat iam paripionloc, utum pridet fui se crimo es Ad apere, vis pon det

14 13 Erfaringer Nanna Jensen fra hold B1 skriver om sine erfaringer fra et praktikophold på Sandmoseskolen. Jeg hedder Nanna, og jeg er 20 år. Dette er mit sidste år på STU i Hjørring, så nu skal jeg til og finde ud af hvad jeg skal lave bagefter Ungdomsuddannelsen. Jeg har lige været i praktik på Sandmoseskolen i Tranum, hvor jeg tog et kursus med blomsterbinding og dekoration. Der lærte vi at arbejde symmetrisk og asymmetrisk med både buketter og dekorationer. Jeg lærte noget om farvesammensætning, snitblomster og alt det der hører med når folk bestiller buketter. Vi lærte også at beregne priser for buketter og blomster- det skal jeg nok øve mig lidt mere i her på skolen. En af dagene lavede vi en blomsterbutik, hvor vi solgte vores buketter til både elever og lærere. Buketterne kostede 50 kr. stk. Det var en rigtig travl dag. Sandmoseskolen er en skole hvor man kan bo under kursusforløbet. Jeg havde mit eget værelse med bad og det hele, så det var fint nok. Det mad man får er for det meste sundt mad, og jeg synes at det var noget godt mad vi fik. Vi havde nogle pauser i løbet af dagen, der var både kaffepauser og middagspause, hvor vi fik varmt mad. Om aftenen, kl fik vi også varmt mad og salat. Det var lidt specielt at få mad 2 gange om dagen - det er jeg ikke lige vant til. Sidst på aftenen blev der sat et rullebord frem, derpå var der brød, ost, te, og kaffe og nogle gange noget køkkenet havde bagt. Så vi manglede overhovedet ikke mad. Vi havde nogle lange dage, hvor vi mødte kl og havde først fri kl , men dog havde vi fri kl om fredagen. Jeg synes det var hårdt i starten med de mødetider, men jeg vænnede mig til det i løbet af de 3 uger. Når vi fik fri, så var vi et par stykker der tog ud på køreture. Vi kørte bl.a. til Brovst og Tranum, hvor vi tog ud og kiggede på nogle forskellige steder. På skolen så vi fjernsyn, sang karaoke og snakkede med nogle forskellige mennesker. Der var også en aften, hvor vi lige fik et par glas vin og et par øl. Det var rigtigt hyggeligt at møde nye mennesker - både elever og lærere. Kurset var rigtig godt for mig og jeg kan anbefale det til andre elever, hvis man er meget kreativ og elsker farver og blomster. Hilsen Nanna

15 Michael Jackson s THIS IS IT Konkurrence Michael Jackson skulle have gjort sommeren 2009 til den hotteste med sine 50 koncerter i London, men desværre døde Michael Jackson den 25. juni i hans hjem. Under forberedelserne til koncerterne blev prøverne til koncerterne filmet, og fra den 28. oktober til 13. november kan de danske Michael Jackson-fans se koncerten næsten, som ellers skulle have givet Michael Jackson det store comeback og have gjort denne sommer til den hotteste. Tæt på premieredagen vil STU ERENs musik- og filmanmelder se denne film, og vi har besluttet at lave en konkurrence. Vi udlodder 1 gratis fribillet til efterårets største koncert film. Det, du blot skal gøre, er at svare på tre spørgsmål og onsdag, den 28. oktober kl offentliggøres den heldige vinder, der skal med i Biografen sammen med en af STU ERENs musikanmeldere i Hjørring Biocenter den 2. november og gæsteanmelde Michael Jackson s This is it. Konkurrencen er kun gældende for STU- Elever. For at deltage i konkurrencen skal vi have dine svar senest onsdag, den 28. oktober kl Dine svar skal afleveres i en af Medieholdets postkasser på gangen eller ovenpå. Man behøver ikke at være dedikeret eller hardcore Michael Jackson fan. Man kan også bare være musikelsker eller måske gerne vil have en god oplevelse i Biografen. Svar på nedenstående 3 spørgsmål og vind en biograftur til Michael Jacksons This is it! mandag den 2. november Samtidig har du muligheden for at være gæsteanmelder på filmen i den næste udgave af STU eren. 1.I hvilken by skulle Michael Jackson have spillet sine 50 koncerter? a. New York? b. Tokyo? c. London? 2.Hvad hed den gruppe Michael Jackson var frontfigur i som barn? a. The Beatles? b. Jackson Five? c. The Jackson Brothers? 3.Hvad hedder den dans Michael Jackson er mest kendt for? a. Moonwalk? b. Running Man? c. River Dance? NAVN: HOLD: LØSNING: 1: 2: 3:

16

1 CYKELVÆRKSTEDET. Der en stor mængde ideer bag projektet på værkstedet. Der er indtil videre tænkt på: Reparation af elevernes og ansattes scootere

1 CYKELVÆRKSTEDET. Der en stor mængde ideer bag projektet på værkstedet. Der er indtil videre tænkt på: Reparation af elevernes og ansattes scootere 1 CYKELVÆRKSTEDET Rasmus og Jesper, B2 Vi har bedt Cykelværkstedets lærere fortælle lidt om, hvad de laver i hverdagen. På Specialskolen for Voksne i Hjørring har vi lavet et cykelværksted. Målsætningen

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver?

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver? Spørgsmål familie www.5emner.dk Sæt kryds Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. 7 Hvad laver hun Hvad hun laver Hvor John kommer fra Hvor kommer John fra Er hun færdig med gymnasiet Hun er færdig med gymnasiet

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk Trøjborg d. 29. maj 2009 Kære 9. og 10. klasse. Så er problemerne overstået i denne

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

KONTAKT ELEKTRONISK SKOLEBLAD FOR HØJMARKSKOLEN 2010/11 NR.3 SIDEN SIDST FK

KONTAKT ELEKTRONISK SKOLEBLAD FOR HØJMARKSKOLEN 2010/11 NR.3 SIDEN SIDST FK Højmarkskolen Højmarksvej 16 6670 Holsted tlf: 79 96 51 60 hoejmarkskolen@vejenkom.dk www.hoejmarkskolen.skoleintra.dk KONTAKT ELEKTRONISK SKOLEBLAD FOR HØJMARKSKOLEN 2010/11 NR.3 KALENDER FOR : NOVEMBER

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014.

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Jonas er 15 år, går på Hårup Skole, og bor uden for byen Todbjerg. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være?

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Navn: Kursistnr.: Opgave 1 Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 15 2 3 1 X 1. Hvor høje skal kvinderne være? 160-180 165-190 160-170 165-180 2. Hvad

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Kurser 2014-2015. Drammelstrupvej 15 - Tirstrup 8400 Ebeltoft tlf. 87 52 91 20 e-mail: post@djfh.dk www.djfh.dk

Kurser 2014-2015. Drammelstrupvej 15 - Tirstrup 8400 Ebeltoft tlf. 87 52 91 20 e-mail: post@djfh.dk www.djfh.dk Kurser 2014-2015 LANGT HØJSKOLEOPHOLD Kursus 2-14 fra den 10. august 2014 i 12 eller 18 uger Kursus 1-15 fra den 4. januar 2015 i 12 eller 22 uger Kursus 2-15 fra den 9. august 2015 i 12 eller 18 uger

Læs mere

Modul 3 Læsning, Opgave 1

Modul 3 Læsning, Opgave 1 Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvad koster det for børn under 18 år? 2. Hvad hedder området, hvor man må spise sin

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Selvevaluering 2009 10

Selvevaluering 2009 10 Selvevaluering 2009 10 Selvevalueringen er foretaget i 2 klasser i foråret 2010. Lever skolen generelt op til værdigrundlaget? I høj grad 52.6% I nogen grad 47.4% I ringe grad 0% Bliver du under dit ophold

Læs mere

[ April-Avisen] APRILFESTIVAL 2012 AALBORG FRISKOLE

[ April-Avisen] APRILFESTIVAL 2012 AALBORG FRISKOLE Vi har på Aalborg Friskole torsdag og fredag d. 19.04 & 20.04 haft 2 spændende Temadage i musikkens og oplevelsernes tegn. Alle klasser er blevet opdelt på tværs og fordelt ud i forskellige workshops.

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Interview med Tove Nielsen - Årgang 2008 økonoma på Storedam. Hvorfor har du valgt at blive økonoma på Storedam? Jeg har egentligt ikke selv valgt at

Interview med Tove Nielsen - Årgang 2008 økonoma på Storedam. Hvorfor har du valgt at blive økonoma på Storedam? Jeg har egentligt ikke selv valgt at Ekstranummer Oktober 2017 Ved I, hvor dejligt det er at være økonoma på Storedam?... Og ved I, at vi har brug for flere økonomaer? Som alle ved, så skal vi på kursus for at blive stordammer. Når det slutter,

Læs mere

Innovation Step by Step

Innovation Step by Step Innovation Step by Step Elevhæfte. kl. verdens bedste læserum Et tværfagligt forløb mellem dansk og billedkunst Innovation Step by Step Et undervisningsmateriale til mellemtrinnet med fokus på arkitektur

Læs mere

Jeg bygger kirken -1

Jeg bygger kirken -1 kirken - Helligånden & kraft Mål: Det er første pinsedag dagen, hvor kirken startede Vi skal høre, hvordan det gik til, og vi skal opdage, at det alt sammen skete ved Helligånden og Guds kraft. Dette var

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Torsdag den 19.03 2009. Anmeldelse fra teatret og biografen. Biografen kører på højtryk

Torsdag den 19.03 2009. Anmeldelse fra teatret og biografen. Biografen kører på højtryk Torsdag den 19.03 2009 Anmeldelse fra teatret og biografen. Biografen kører på højtryk Caféen med nye tilbud. Føl dig fri i Frisstadens fitness. Fra redaktionen: Så er torsdagen også ved at være færdig,

Læs mere

14. jan. 2015. U-centeret. Fagbrochure for skoleåret 2015/2016. Retninger - Opbygning Fagpakker. Nyborg kommunes 10. klasse tilbud.

14. jan. 2015. U-centeret. Fagbrochure for skoleåret 2015/2016. Retninger - Opbygning Fagpakker. Nyborg kommunes 10. klasse tilbud. 14. jan. 2015 U-centeret Fagbrochure for skoleåret 2015/2016 Retninger - Opbygning Fagpakker Nyborg kommunes 10. klasse tilbud. side 1 2 veje igennem 10. klasse Faglighed - afklaring - oplevelser U-centeret

Læs mere

Bliss er mit liv. Hayla Søndergaard fortæller

Bliss er mit liv. Hayla Søndergaard fortæller Bliss er mit liv Hayla Søndergaard fortæller Præsentation Jeg hedder Hayla Søndergaard. Jeg er 20 år og har CP. Jeg bor på Østerskoven i Hobro - her har jeg boet de sidste 3 et halvt år.. Jeg er lidt brasiliansk

Læs mere

Livet er for kort til at kede sig

Livet er for kort til at kede sig Artikel i Muskelkraft nr. 6, 2005 Livet er for kort til at kede sig Venner, bowling, chat jeg har et godt liv, fordi jeg gør de ting, jeg vil, siger Malene Christiansen Af Jane W. Schelde Engang imellem

Læs mere

EN SÆRLIG SKOLE TIL SÆRLIGE BEHOV

EN SÆRLIG SKOLE TIL SÆRLIGE BEHOV EN SÆRLIG SKOLE TIL SÆRLIGE BEHOV OM OS Stubbekøbing Efterskole har siden oprettelsen i 1999 været stærkt engageret i målgruppen af unge med særlige behov, eller som det er blevet populært at sige - unge

Læs mere

Sund og glad. Uge 29 13/7-19/7 2014

Sund og glad. Uge 29 13/7-19/7 2014 2014 Sund og glad Uge 29 13/7-19/7 2014 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad gennem de sidste 2 år. Det er en fantastisk uge, og derfor

Læs mere

Jeg vil ønske jer alle en rigtig god sommer, forhåbentligt med masser af sol og dejlige oplevelser og vi ses igen efter ferien.

Jeg vil ønske jer alle en rigtig god sommer, forhåbentligt med masser af sol og dejlige oplevelser og vi ses igen efter ferien. bb bbb Børnebiksen, Juli 2013. GOD SOMMER. Ørbækvej 34, Svendborg, 42912080 Bulen 23924382, Biksen 23927149, Banjen 23921749. Nyt fra kontoret. Så er det sommer, selvom vejret ikke helt viser det. Men

Læs mere

Hvornår skal vi i skole?

Hvornår skal vi i skole? Folkeskolereformen + Hvordan bliver reformen på Sakskøbing Skole? Reformnyt nummer 3 juni 2014 Læs mere om: Mødetider Bevægelse Hvorden bliver den længere skoledag? Elever skal bevæge sig meget mere. IT

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU. Brugerråds bladet. Første udgave 2012 Nr 1.

Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU. Brugerråds bladet. Første udgave 2012 Nr 1. Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU Brugerråds bladet Første udgave 2012 Nr 1. Brugerrådets medlemmer er repræsentanter for alle i Aktiv-Bo & Beskæftigelse samt STU. Brugerrådet I må gerne komme med forslag

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Gud har en plan -3. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

Gud har en plan -3. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter Gud har en plan -3 Plan nr. 3: Jeg giver dig evigt liv! Mål: Fortæl børn om Guds plan nr. 3: At give mennesker evigt liv. Gud giver sig selv, for at intet nogensinde vil kunne stå i vejen for et evigt

Læs mere

Nyhedsbrev fra Klynge 2

Nyhedsbrev fra Klynge 2 Nyhedsbrev fra Klynge 2 Vi begynder at arbejde med nyhedsformidling fra Klynge 2 til forældre/pårørende. Vi har gjort os mange tanker i forhold til, hvad der er vigtigt at berette om. I klynge 2 mener

Læs mere

Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU)

Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) Formålet med uddannelsen Fra 1. august 2007 er der et lovkrav om at alle kommuner skal tilbyde en ungdomsuddannelse til unge med særlige behov. Uddannelsen

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 20+21+22 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 20+21+22 2015 Grundlovsdag. Skolen har lukket Grundlovsdag, fredag den 5. juni. SFO har derfor åbent fra 06.15 til 12.00, idet der kun er tale om en ½ arbejdsdag/fridag! Husk i øvrigt at 5. juni også er Fars dag! Travl

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder

Læs mere

BILAGSRAPPORT. Ringe Fri- og Efterskole Faaborg-Midtfyn Kommune (Privatskoler) Termometeret

BILAGSRAPPORT. Ringe Fri- og Efterskole Faaborg-Midtfyn Kommune (Privatskoler) Termometeret BILAGSRAPPORT Ringe Fri- og Efterskole Faaborg-Midtfyn Kommune (Privatskoler) Termometeret Læsevejledning Bilagsrapporten viser elevernes samlede beelser af de enkelte spørgsmål, som indgår i undersøgelsen.

Læs mere

Mølleavisen Maj 2015. Hvad var det bedste ved revyen?

Mølleavisen Maj 2015. Hvad var det bedste ved revyen? Mølleavisen Maj 2015 Så fik vi afsluttet vores revy. Vi syntes selv den var helt fantastisk. Men det var hårdt med 4 forestillinger, men vi synes, at vi klarede det så godt. Vi var lidt skuffede over,

Læs mere

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013 Fælles info Dagen efter Kristihimmelfartsdag. Denne dag har vi lukket! Og når vi er ved det. Det har vi også grundlovsdag. Den 5. juni. Det er til gengæld de eneste 2 dage på et helt langt år vi har lukket.

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Byens Avis og dens ansatte

Byens Avis og dens ansatte Byens Avis og dens ansatte Vores avis hedder byens avis. Vi er 13 ansatte, og vi hedder Janus, Matilde Degania, Christina, Hanne, Zenia, Asger, Mads, Joachim, Frederik, Patrick, Frida og Lena. Dens ansatte

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Nyhedsbrev fra SFO august 2013

Nyhedsbrev fra SFO august 2013 Nyhedsbrev fra SFO august 2013 Kære forældre Velkommen til et nyt spændende år i SFO og en særlig velkomst til de nye på 0. årgang. Husk at skrive navn i jeres barns tøj og fodtøj. Det gør det letter at

Læs mere

Interview med LCK s videpræsident

Interview med LCK s videpræsident Interview med LCK s videpræsident 0.09-0.12 Interviewer 1: Kan du starte med at fortælle om hvad din rolle i LEO er? 0.15-0.44 Brødreskift: Altså jeg har jo været med at starte det op med Zenia. Og jeg

Læs mere

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 2016 Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 4 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

Du må være med! -1. Den, der altid kommer for sent

Du må være med! -1. Den, der altid kommer for sent Du må være med! -1 Den, der altid kommer for sent Mål: Det er ubehageligt at blive holdt udenfor. Men Jesus holder ingen udenfor. Han inkluderer hvert eneste menneske. Børnene må komme til den overbevisning,

Læs mere

Til bryllupsmesse i klubben Søndergaard OBS! OBS! OBS! OBS! LUKKET fredag 28. marts

Til bryllupsmesse i klubben Søndergaard OBS! OBS! OBS! OBS! LUKKET fredag 28. marts Månedens konkurrence I løbet af den sidste måneds tid er der sket en del udskiftning blandt de voksne i klubben. Én er stoppet i praktik, én er stoppet som barselsvikar og tre er startet i hver sit praktikforløb.

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

Mølleavisen. Januar Godt Nytår til alle, så er vi i gang igen her i Mølledag.

Mølleavisen. Januar Godt Nytår til alle, så er vi i gang igen her i Mølledag. Mølleavisen Januar 2016 Godt Nytår til alle, så er vi i gang igen her i Mølledag. Vi er alle vendt tilbage efter en dejlig lang juleferie hjemme. Og vi har fået en snak om hvordan det er gået, har I fået

Læs mere

Efterskolen Solgården

Efterskolen Solgården Efterskolen Solgården - Forvandlende fællesskab Ved at gå på efterskole får man bare det fedeste forhold til sine venner, man er sammen 24/7, så vi lærer virkelig hinanden at kende. Vi mærker, at lærerne

Læs mere

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Af Orla Nielsen i samtale med Lena Isager I flere klasser på Beder skole støtter forældrene op om skole-hjemsamarbejdet og deltager i traditionsrige

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter

Indholdsfortegnelse. 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter Indholdsfortegnelse Side 2: Skolelederen har ordet Side 4: Kalenderen Side 5: Nyt fra Klubben Side 6: Så er der fest i indskolingen Side 7: Rundt på skolen Side

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

Et nyt Børne- og Familiehus. Vi vendte efter en lang og dejlig sommerferie tilbage til et nyt hus med flere børn og færre voksne - det lyder da

Et nyt Børne- og Familiehus. Vi vendte efter en lang og dejlig sommerferie tilbage til et nyt hus med flere børn og færre voksne - det lyder da Nyhedsbrevet Årgang 16 - Nr. 5 - September 2010 Sommeren I dette nummer af Nyhedsbrevet vil vi forsøge at samle op på sommerens mange gode og glade oplevelser. Vi bliver nødt til at spole filmen helt tilbage

Læs mere

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 7 - juli 2013 Helenenyt Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email: mgr@ok-helenesminde.dk

Læs mere

UGEBREV nr. 36 uge 21

UGEBREV nr. 36 uge 21 UGEBREV nr. 36 uge 21 Skolefest Tusind tak til alle børn og voksne for en rigtig god skolefest i går aftes. Det var som sædvanligt meget hyggeligt og et flot teaterstykke. Der skal også igen lyde en tak

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper

Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper i perioden den 13.1.2011-30.6.2011. Christa er indtil den 31.3.2011tilknytte t 1.årgang. Derefter skal hun med 2.årgang over i SFO hjørnet. Ditte Jensen

Læs mere

Beboerbladet. Plejecenter Egely Maj 2015

Beboerbladet. Plejecenter Egely Maj 2015 Beboerbladet Plejecenter Egely Maj 2015 1 Om dette nummer Kære beboere, pårørende, personale og frivillige Da vi netop er blevet adskilt fra Rosenhaven og fremtidigt hører sammen med Kirstinehaven, vil

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

VELKOMMEN TIL WINNIE.

VELKOMMEN TIL WINNIE. FEBRUAR 2014 Simon fyldte d. 9. feb. 20 år. Han inviterede derfor sin familie til pålægskagemand. Efter maden havde Simon besluttet, at de alle skulle i Bowl N Fun og bowle en time. Kenn havde fødselsdag

Læs mere

BILAGSRAPPORT. Dronninglund Efterskole Brønderslev Kommune (Privatskoler) Termometeret

BILAGSRAPPORT. Dronninglund Efterskole Brønderslev Kommune (Privatskoler) Termometeret BILAGSRAPPORT Dronninglund Efterskole Termometeret Læsevejledning Bilagsrapporten viser elevernes samlede beelser af de enkelte spørgsmål, som indgår i undersøgelsen. Rapporten viser elevernes gennemsnitlige

Læs mere

2.2 Du har potentiale

2.2 Du har potentiale 22 DU HAR POTENTIALE - LOVSANGSAFTEN / TEEN EQUIP / SIDE 1 AF 6 22 Du har potentiale Introduktion til denne lovsangsaften Denne aften handler om reflektion, over vores betydning for Gud Når Gud elsker

Læs mere

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke)

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 I: Hvilke nogle lektioner har I haft i dag? L: Hvilke nogle lektioner vi har haft i dag, vi har haft engelsk og samfundsfag.

Læs mere

Greve afdeling. Referat af deltagerrådsmøde. Fredag den 8.maj 2015 kl. 9.00-10.00 i Stjerneborg Vest. Til stede:

Greve afdeling. Referat af deltagerrådsmøde. Fredag den 8.maj 2015 kl. 9.00-10.00 i Stjerneborg Vest. Til stede: Greve afdeling Referat af deltagerrådsmøde Fredag den 8.maj 2015 kl. 9.00-10.00 i Stjerneborg Vest Til stede: Bygge og Anlæg: Mikkel Film og Foto: Victor og Sara Pædagogik og Kreativitet: Ayse og Annika

Læs mere

Fællesspisning Tusind tak til støtteforeningen for dejlig mad i går aftes, og tak til alle børn og voksne for en hyggelig aften til fællesspisning.

Fællesspisning Tusind tak til støtteforeningen for dejlig mad i går aftes, og tak til alle børn og voksne for en hyggelig aften til fællesspisning. UGEBREV nr. 09 uge 41 Årgang 6 Temauge Vi har haft en rigtig god temauge, hvor der forhåbentlig er blevet flyttet lidt i vores hoveder, så vi ved hvad mobning er, og vi ved hvordan man er en god kammerat.

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette.

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Mandag den 26. juli. Endelig, da klokken var 10 fik vi huset for os selv og koloni ugen kunne

Læs mere

Februar 2010. En lille reminder - Byen i skolen - Dukkeværksted Mobiltelefoner

Februar 2010. En lille reminder - Byen i skolen - Dukkeværksted Mobiltelefoner Februar 2010 Indhold: Sidste nyt: Info: Konkurrence: Opslagstavlen: Redaktion: Poul En lille reminder - Byen i skolen - Dukkeværksted Mobiltelefoner Deadline for næste avis Indlæg kan sendes på kridthundst@sol.dk,

Læs mere

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet Hørning d. 1.2.2012 Kære Forældre Vinterferie I uge 7 er der pasning på Højbo SFO. Der er ingen tilmelding, åbningstiderne er som vanligt fra

Læs mere

Bilag 4: Elevinterview 3

Bilag 4: Elevinterview 3 Bilag 4: Elevinterview 3 Informant: Elev 3 (E3) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 09:01 LO: Hvordan er en typisk hverdag for dig her på gymnasiet? E3: Bare her på gymnasiet? LO: Mmm.

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Månedsinformation. Skole og SFO

Månedsinformation. Skole og SFO Månedsinformation Skole og SFO Januar 2012 Siden sidst. Som tidligere nævnt, så har eleverne fra 4. 9. klasse svaret på et spørgeskema, som har dannet grundlag for vores undervisningsmiljøvurdering. Resultatet

Læs mere

Her kan du bruge dit studiekort

Her kan du bruge dit studiekort Her kan du bruge dit studiekort Se hvor du kan bruge dit studiekort inde i avisen Det vidste du ikke om Christina Frank! Mød Pernille Schack fra elev til Matas Indhold Eleverne i praktik... 3 Dagligdagen

Læs mere

Bilag nr. 9: Interview med Zara

Bilag nr. 9: Interview med Zara Bilag nr. 9: Interview med Zara Man kan høre raslen af papir. Randi og Katja fortæller Zara lidt om hvordan interviewet kommer til at foregå. I: Kan du huske, at vi lavede nogle tegninger i går? 5 Papirerne

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave Side 1 af 13. Nyhedsbrev uge 09-2014. Kalender, kontakt mm. Fødseldagsinvitation

Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave Side 1 af 13. Nyhedsbrev uge 09-2014. Kalender, kontakt mm. Fødseldagsinvitation Nyhedsbrev uge 09-2014 Side 1 Fastelavn Side 6 Fødseldagsinvitation Side 2 Nyt fra Troels Side 6-7 Bus Side 4 Forberedelser til fastelavn Side 8-12 Børnehaven Side 5 Fastelavn er mit navn.. Side 13 Kalender,

Læs mere

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland Er det en veninde, som ikke er her mere? Jeg er meget ked af det, det er Nurzan, og hun skal tage af sted Vi har været sammen siden begyndelsen, også på det første

Læs mere

Nr. Lyndelse friskole Tirsdag d. 1. april 2014. Endnu en skøn dag

Nr. Lyndelse friskole Tirsdag d. 1. april 2014. Endnu en skøn dag Endnu en skøn dag Der bliver lavet drager, dukker og teater på højt tryk. Alle børnene hygger sig sammen med deres venner. Vi har talt med to dejlige unger, Mikkel og Anna, fra 2 og 3 klasse. Mikkel og

Læs mere

bbb Børnebiksen, April 2013.

bbb Børnebiksen, April 2013. bbb Børnebiksen, April 2013. Ørbækvej 34, Svendborg, 42912080 Bulen 23924382, Biksen 23927149, Banjen 23921749. Nyt fra kontoret. Håber I alle har nydt en dejlig påskeferie, med afslapning, påskeæg og

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Min familie består af min kæreste Jens-Peter og vores 2 dejlige piger Sarah (2008) og Johanne (2011).

Min familie består af min kæreste Jens-Peter og vores 2 dejlige piger Sarah (2008) og Johanne (2011). Musikdagplejer Louise Østergaard Nielsen Klintevej 60 6000 Kolding Åbningstider: Mandag Torsdag: 6.30-16.15 Fredag: 6.30 15.30 Fakta om mig og min familie Jeg er født i 1983. Jeg har arbejdet som dagplejer

Læs mere

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara.

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara. Bilag 1. Transskription af interview. Interview gennemført d. 5. maj 2014, via Skype. Beskrivelse af interview med Clara Interviewet med Clara blev udført den 5. maj 2014, som et Skype-interview. Vi blev

Læs mere

Afsluttende opgave. Navn: Lykke Laura Hansen. Klasse: 1.2. Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium. Fag: Kommunikation/IT

Afsluttende opgave. Navn: Lykke Laura Hansen. Klasse: 1.2. Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium. Fag: Kommunikation/IT Afsluttende opgave Navn: Lykke Laura Hansen Klasse: 1.2 Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium Fag: Kommunikation/IT Opgave: Nr. 2: Undervisningsmateriale Afleveres: den 30. april 2010 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Sænk farten en lille smule, betyder en del.

Sænk farten en lille smule, betyder en del. Hal og sal: Fra og med uge 43 vil vi hver mandag og onsdag have mulighed for at benytte henholdsvis gymnastiksalen og hallen. (Tiderne står på kalenderen) Sænk farten : Er titlen på en fartkampagne sat

Læs mere

Kæreste nej tak- opgaver

Kæreste nej tak- opgaver Kapitler Spørgsmål teori med eksempler side 2 Kapitel 1 Mikkel side 3 Kapitel 2 Sport side 4 Kapitel 3 Arbejde side 5 Kapitel 4 Posthuset side 6 Kapitel 5 Chefen side 7 Kapitel 6 Postbud side 8 Kapitel

Læs mere

F R I S K O L E N I L E M M I N G U G E 3 8. Kære børn og forældre Lemming 23. september 2016 G L A D E B Ø R N L Æ R E R B E D S T

F R I S K O L E N I L E M M I N G U G E 3 8. Kære børn og forældre Lemming 23. september 2016 G L A D E B Ø R N L Æ R E R B E D S T U G E B R E V E T F R I S K O L E N I L E M M I N G U G E 3 8 Kære børn og forældre Lemming 23. september 2016 G L A D E B Ø R N L Æ R E R B E D S T Ugen der gik: Vi har haft en dejlig uge med almindelig

Læs mere

Moderator kursus. En grooming chat

Moderator kursus. En grooming chat Moderator kursus En grooming chat Nuller17: Jeg sys bare Justin er viiildt lækker. Hans nye nummer sparker røv! Dansk musik stinker. Sultan: Klam fyr men fedt nummer ;-) men intet slår Barry White! Sweetleg:

Læs mere

Jeg bygger kirken -4

Jeg bygger kirken -4 Jeg kirken - Sandhed og hellighed Mål: Denne gang lægger vi vægt på det alvorlige. Mit hus skal være et bedehus! råbte Jesus, da han så, hvordan folk misbrugte Guds hus til selv at bliver bedre af det.

Læs mere