FTF s diplomuddannelse i ledelse for organisations- og tillidsrepræsentanter

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FTF s diplomuddannelse i ledelse for organisations- og tillidsrepræsentanter"

Transkript

1 FTF s diplomuddannelse i ledelse for organisations- og tillidsrepræsentanter

2

3 FTF s diplomuddannelse i ledelse for organisations- og tillidsrepræsentanter FTF udbyder diplomuddannelsen i ledelse til de organisationsvalgte og -ansatte på en ny måde. Vi har etableret et samarbejde med de to professionshøjskoler UCC og VIA om på skift at udbyde uddannelsens moduler i København og Aarhus, og man bestemmer selv rækkefølgen af modulerne. Med dette initiativ vil vi gerne gøre det lettere, mere fleksibelt og tilgængeligt for alle interesserede at tage diplomuddannelsen. Men hvis man ønsker at tage modulerne i den gængse rækkefølge, så starter vi med modulet Det personlige lederskab hvert andet år. På diplomuddannelsen kombinerer vi teorier, metoder og erfaringsbaseret viden og giver en solid faglig og personlig lederuddannelse til fagbevægelsens tillidsvalgte og ansatte. Både dem, der har deres daglige virke på danske arbejdspladser i tæt samarbejde med kolleger og lokale ledere, og dem, som er valgt til ledende politiske poster i deres fagforening eller er ansat til at skabe værdi for medlemmerne i fagforeningerne. Med en diplomuddannelse i ryggen vil man som fx medarbejderrepræsentanter i MED- eller SU-systemet bedre kunne matche ledelsen, fordi man på uddannelsen får viden og værktøjer til at kunne afkode ledelsens strategier og gå bagom koncepterne for effektivisering og rationalisering. Desuden får de studerende på uddannelsen en helt anden indsigt i økonomi, som gør, at de kan stille de rigtige spørgsmål og rette fokus på det, der er vigtigst. Endelig bliver de mere bevidste om deres egen ledelsesrolle i det hverv, de er valgt til, eller det job, de er ansat i. Som noget nyt tilbyder vi nu også modulet Ledelse af arbejdsmiljø, da arbejdsmiljø er et område, FTF prioriterer højt. Modulet er selvfølgelig særlig relevant for arbejdsmiljørepræsentanter, men alle, der har interesse i arbejdsmiljøområdet, kan få stor gavn af det. Med dette tilbud vil vi gerne give flere redskaber til at styrke indsatsen for at forbedre arbejdsmiljøet på de arbejdspladser, hvor vores medlemmer arbejder. Vi håber, at rigtig mange vil få glæde af diplomuddannelsen i dens nye reviderede form.

4 Om uddannelsen Diplomuddannelsen i ledelse er både generelt kvalificerende og samtidig tonet til målgruppens behov. Den bygger på en treenighed af forskningsviden, professionsviden og praksisviden, hvilket giver relevante teoretiske svar på praktiske og professionsrettede problemstillinger. Der formidles ikke teori for teoriens skyld, men kun den teori, der giver mening og har et klart anvendelsessigte i forhold til de studerendes virkelighed. Uddannelsen er funderet i en kritisk og reflekteret tilgang til problemstillingerne og formidler denne tilgang til de studerende, som forventes at styrke evnerne til kritisk refleksion i takt med uddannelsens afvikling. På uddannelsen bruges altid højt kvalificerede undervisere med månge års både praktisk og teoretisk erfaring. De sørger for, at der er en tæt kobling mellem praksisfeltet og uddannelsen. Endelig tilrettelægges læreprocesser og formidling på en måde, der sikrer samspil mellem de studerendes erfaringer og uddannelsens formidling af teorier og metode. Der inddrages endvidere relevant materiale fx diverse aftaler vedr. MED-systemer fra deltagernes dagligdag. Hvis man gennemfører hele uddannelsen svarer det til 60 ECTS-point (European Credit Transfer System), hvilket svarer til et fuldtidsstudieårsværk. Vi har planlagt uddannelsen, så en hel diplomuddannelse kan gennemføres på 3 år. Diplomuddannelsen består af en grunduddannelse og en overbygning. Grunduddannelsen indeholder seks obligatoriske moduler på hver 5 ECTS-point: Det personlige lederskab 1 & 2: Professionelt lederskab Lederskab og kommunikation Ledelse og medarbejdere 1 & 2: Den professionelle relation Lærings og kompetenceudvikling Ledelse og organisation 1 & 2: Organisation og processer Styring og strategi Overbygningen består af tre moduler og et afgangsprojekt. To af modulerne er særligt tilrettelagte valgmoduler: Økonomisk ledelse og Ledelse af arbejdsmiljø. Det trejde modul er et valgfrit modul, der vælges inden for udbuddet hos fx UCC eller VIA. Hvert modul er på 5 ECTS-point. Afgangsprojektet er på 15 ECTS-point. Alle moduler afvikles over 4 undervisningsdage og 2 studiegruppedage svarende til 22 timers undervisning og afsluttes med en skriftlig eller kombineret (skriftlig og mundtlig) eksamen med intern eller ekstern censur. Undervisningen afvikles i blokke af to sammenhængende dage: Første dag kl og anden dag kl Studiegruppedagene ligger mellem blokkene. Afgangsprojektet afsluttes med en kombineret eksamen med ekstern censur.

5 DIPLOMUDDANNELSENS OPBYGNING GRUNDUDDANNELSE DET PERSONLIGE LEDERSKAB 1 & 2 LEDELSE OG MEDARBEJDERE 1 & 2 LEDELSE OG ORGANISATION 1 & 2 OVERBYGNING ØKONOMISK LEDELSE LEDELSE AF ARBEJDSMILJØ VALGFRIT MODUL AFGANGSPROJEKT Plan for udbud af moduler Forår 2017: Ledelse og organisation 1 & 2, København Efterår 2017: Organisationsfaglige moduler - økonomisk ledelse og ledelse af arbejdsmiljø, Aarhus Forår 2018: Det personlige lederskab 1 & 2, København Efterår 2018: Ledelse og medarbejdere 1 & 2, Aarhus OBS! Rækkefølgen er valgfri. Det betyder, at man kan tilmelde sig på et hvilket som helst tidspunkt i ovenstående plan, ligesom man frit kan vælge kun at gennemføre ét eller et par moduler i planen. Dog kan man først påbegynde afgangsmodulet, når alle øvrige moduler er bestået.

6 Læs mere om modulerne på grunduddannelsen...

7 Det personlige lederskab 1 & 2 På disse moduler arbejdes teoretisk og praktisk med udviklingen af dit personlige lederskab med afsæt i dig selv og din dagligdag. Din praksis relateres til ledelse set ud fra henholdsvis psykologiske, sociologiske og filosofiske optikker. Temaerne er identitet, magt, mestring og kommunikation, herunder kommunikations betydning for udvikling af identitet og ledelse i en organisatorisk kontekst. Der arbejdes desuden løbende med en personlig kompetence- og udviklingsplan. Modul 1: Professionelt lederskab Modulet understøtter dit arbejde med egen læring. Læring forudsætter, at man sætter sig selv i spil, udfordrer egen praksis og egne forestillinger om rollen som organisations- og tillidsrepræsentant og er villig til at arbejde reflekteret med de dilemmaer, der opstår i spændingsfeltet mellem praksis og forestillinger. Der indgår tilbud om at få foretaget testen Jungs typeindex. Temaer: At træde i karakter som professionel leder At kende sine præferencer og udfordringer i det professionelle lederskab At åbne for indblik i nødvendige kompetencer for et lederskab dit lederskab Tillid og magt og magt og autoritet Eksamen: Modulet afsluttes med en skriftlig opgave. Modulerne udbydes i foråret 2018 af Professionshøjskolen UCC i København. Modul 2: Lederskab og kommunikation Her sættes fokus på at udvikle dine kommunikative kompetencer, og du får indsigt i kommunikations betydning for udvikling af identitet og organisation. Desuden formidles viden om, hvordan valg af position og perspektiv i kommunikation har indflydelse på iagttagelsen af egen praksis. Arbejdet på modulet er selvsagt meget involverende, og det forventes, at de studerende byder aktivt ind i forhold til de læreprocesser, som modulet rummer. Temaer: Ledelse og kommunikation - hvordan skaber du dig selv og dit lederskab gennem sproget? Ledelsesbaseret coaching Anerkendelse i ledelse Eksamen: Modulet afsluttes med en skriftlig opgave efterfulgt af en mundtlig eksamen.

8 Ledelse og medarbejdere 1 & 2 Omdrejningspunktet for modulerne er udviklingen i relationen mellem ledelse og medarbejdere og dermed i betingelserne for dit virke som repræsentant og interessevaretager. Modul 1: Den professionelle relation Relationer og hierarkier er under forandring. Nye ledelsesstrukturer og -former vinder indpas i takt med, at den kollektive medarbejderindflydelse er under pres. På den anden side øges omfanget af den enkelte medarbejders selvledelse inden for en række områder. Endelig er der et stigende behov for at opkvalificere og nyfortolke personalepolitikken. Samlet set betyder det, at betingelserne for rollen som organisations- og tillidsrepræsentant og som dialogpartner i organisationen ændres. Temaer: Organisations- og tillidsrepræsentanten i et rolle- og positioneringsperspektiv Kommunikation i organisationer - individ og relation Forhandling i et kommunikationsteoretisk perspektiv Magt i organisationer - de former magten antager, og den måde man kan se den på og agere i den Konflikthåndtering og de mange, herunder de svære, samtaler Modul 2: Læring- og kompetenceudvikling På modulet arbejdes der med øvelser, blandt andet i forbindelse med de svære samtaler, og med dialog i refleksionsgrupper samt fælles diskussioner. Vi vil sammen udfordre hinanden og rollen som organisations- og tillidsrepræsentant blandt andet set i lyset af de forandringer, som rollen undergår i takt med samfundsudviklingen. Temaer: Kompetenceudvikling og læreprocesser Ledelse af læringsmiljøer Team og teamledelse Ledelse med værdier Ledelse af arbejdsmiljø, ledelse med social kapital Eksamen: Modulet afsluttes med en skriftlig opgave efterfulgt af en mundtlig eksamen. Modulerne udbydes i efteråret 2018 af VIA University College i Aarhus. Eksamen: Modulet afsluttes med en skriftlig opgave.

9 Ledelse og organisation 1 & 2 På modulerne får du redskaber til at forstå og håndtere centrale organisatoriske udfordringer og processer. Modul 1: Organisation og processer Formålet er, at du får viden, færdigheder og kompetencer til at agere med forståelse af organisatoriske processer gennem iagttagelser, analyser, refleksioner og handlinger. Vi inddrager flere forskellige teoretiske tilgange, som vi bruger til at beskrive og analysere de faglige organisationers samspil med det omgivende samfund. Dette gøres med henblik på at igangsætte processer, der kan skabe vigtige forandringer. Temaer: Styringsparadigmer og koordinationsformer Organisationsforståelser i et foranderligt samfund Forandringsprocesser i en kompleks organisatorisk kontekst Ledelse af forandringsprocesser Datoplan: Undervisning: Tirsdag 7/2 & onsdag 8/ Studiegruppedag: Tirsdag 7/ Undervisning: Tirsdag 14/3 & onsdag 15/ Studiegruppedag: Tirsdag 21/ Aflevering af skriftlig opgave: Tirsdag 4/ Eksamen: Tirsdag 18/4 og onsdag 19/ Modulerne udbydes i foråret 2017 af Professionshøjskolen UCC i København. Modul 2: Styring og strategi Vi arbejder med udvikling af viden, færdigheder og kompetencer til at indgå i strategisk ledelse og til at forankre styringsmæssige tiltag i organisationen. Ved at tage udgangspunkt i din praksis vil vi med forskellige teorier reflektere over betydningen af beslutninger, fortællinger og fortolkninger om organisationers identitet, som konstant er til forhandling. Undervisningen vil også inddrage din rolle som organisations- og tillidsrepræsentant i forbindelse med organisatoriske udfordringer og den strategiske ledelse af dem. Temaer: Strategisk ledelse i et samfund i evig forandring Strategisk udvikling med interessenter, arenaer og netværk Samarbejdskultur og medarbejderindflydelse - offentlig og privat At forstå kultur i organisationer som en strategisk og styringsmæssig ressource Datoplan: Undervisning: Tirsdag 2/5 & onsdag 3/ Studiegruppedag: Tirsdag 9/ Undervisning: Tirsdag 16/5 & onsdag 17/ Studiegruppedag: Tirsdag 23/ Aflevering af skriftlig opgave: Tirsdag 6/6 2017

10 Læs mere om overbygningsmodulerne og den afsluttende opgave...

11 Særligt tilrettelagt valgmodul Økonomisk ledelse for tillidsvalgte Modulet giver en overordnet økonomisk forståelse og et godt grundlag for at forstå og orientere sig i sin organisations økonomi som tillidsvalgt eller ansat. På modulet får du indsigt i teorier, begreber og metoder inden for økonomisk ledelse. Du bliver fortrolig med økonomisk sprogbrug, så du kan deltage i samtaler om styring af økonomien på din arbejdsplads og om forskellige måder, man kan skabe økonomisk råderum. Du vil desuden få indblik i konkrete metoder til løbende at følge arbejdspladsens økonomi og til at analysere samt vurdere økonomi som grundlag for at træffe ledelsesbeslutninger, hvor økonomi spiller ind. Dertil hører også at kunne identificere, hvilke økonomiske data der er væsentlige for at kunne vurdere økonomiske forhold på din arbejdsplads. Du kommer i din eksamensopgave til at beskæftige dig med en økonomisk problemstilling, der er relevant for dit arbejde som organisations- eller tillidsvalgt, og formidle den økonomiske teori og de metoder, du anvender. Det giver dig øvelse i at kommunikere om økonomi og anledning til at reflektere over, hvordan du kan involvere dig i ledelsen af økonomien på din arbejdsplads. Modulet udbydes i efteråret 2017 af VIA University College i Aarhus. På modulet vil vi arbejde med disse temaer: Samfundsøkonomi og sammenhænge mellem styring af økonomi i forskellige sektorer og i den lokale organisatoriske enhed Økonomistyring og styringsredskaber og hvordan redskaberne spiller ind på den måde ledelsen bedrives, herunder regnskab og læsning af regnskab, vigtige rapporter, budget og forskellige budgetteringsmetoder Styringsformer - hvad består de af, og hvordan virker de? Fx incitamentstyring, markedslignende former og kontraktstyring (New Public Management), præstationsledelse og måling af resultater og effekter. Analyse af økonomi, herunder måder at opgøre omkostninger - hvilke indsigter giver de forskellige metoder, og hvilke billeder tegner de af en organisatorisk enhedsøkonomi. Desuden anvendes Business Case-metoden til at vurdere økonomiske konsekvenser af investeringer og projekter, som stiller skarpt på beslutningsgrundlaget Datoplan Undervisning: Tirsdag 12/9 & onsdag 13/ Studiegruppedag: Aftales på studiet Undervisning Tirsdag 3/10 & onsdag 4/ Studiegruppedag: Aftales på studiet Eksamen: Skriftlig opgave afleveres tirsdag 24/

12 Særligt tilrettelagt valgmodul Ledelse af organisationens arbejdsmiljøindsats De tillidsvalgte har en central rolle i arbejdet med ledelse af organisationens arbejdsmiljøindsats. Modulet har fokus på de ledelsesmæssige muligheder, der er i at arbejde målrettet og samarbejdende om udviklingen af organisationens psykiske og fysiske arbejdsmiljø koordineret til organisationens kerneopgave og strategier. Formålet er, at du som organisations- eller tillidsvalgt tilegner dig kompetencer til at indgå i ledelse og koordinering af organisationens arbejdsmiljøindsats med henblik på forankring i organisationens arbejdsmiljøkultur. Der vil være fokus på, hvordan du kan bidrage til arbejdet med forebyggelse og håndtering af udfordringer i organisationens psykiske arbejdsmiljø gennem arbejdet i arbejdsmiljø-, MED- eller samarbejdsudvalg. Modulet er baseret på relevant viden og tendenser inden for feltet og inddrager løbende de nyeste resultater fra forsøgs- og udviklingsarbejde. Det betyder i praksis, at du vil komme til at bruge forskningsbaseret og opdateret viden som fundament for at arbejde med ledelse af organisationens arbejdsmiljøindsats. Undervisningen vil i høj grad være praksisrelateret. Du arbejder med problemstillinger og analyser fra din egen organisation og anvender teorierne til at få nye perspektiver på og handlemuligheder i forhold til professionelt at kunne styrke dit arbejde med at bidrage til organisationens arbejdsmiljøindsats, særligt indsatsen for det psykiske arbejdsmiljø. På modulet vil vi arbejde med følgende temaer: Positive og negative faktorer med betydning for organisationens psykiske og fysiske arbejdsmiljø og sammenhænge til organisationens øvrige strategier, herunder betydningen af ledelse. Et helhedsorienteret perspektiv på arbejdsmiljøindsatsen, bl.a. hvilken betydning den enkelte, relationerne, gruppen/teamet og organisationen har for det psykiske arbejdsmiljø. De ledelsesmæssige muligheder der er forbundet med forståelsen af social kapital som et element i arbejdet med det psykiske arbejdsmiljø. Hvordan udvikles og vedligeholdes et godt og tillidsbaseret samarbejde om organisationens arbejdsmiljø, og hvordan udvikles og udnyttes forskellige kompetencer i forhold arbejdsmiljøindsatsen i samspillet mellem tillidsvalgte og ledelse. Hvilke indikatorer kan give informationer om det psykiske arbejdsmiljø, og hvordan etableres et brugbart kvantitativt og kvalitativt grundlag for beslutnings- og udviklingsprocesser, fx i forbindelse med gennemførelse og opfølgning på APV. Hvor og hvordan kan du bidrage i din organisation?

13 Hvilke konkrete værktøjer og handlemuligheder kan anvendes i henholdsvis den forebyggende og problemløsende indsats, fx i forhold til at skabe gode forandringsprocesser. Modulet udbydes i efteråret 2017 af VIA University College i Aarhus. Datoplan Undervisning: Onsdag 8/11 & torsdag 9/ Studiegruppedag: Aftales på studiet Undervisning: Onsdag 29/11 & torsdag 30/ Studiegruppedag: Aftales på studiet Aflevering af case: Mandag 11/ Eksamen: Mundtlig prøve på baggrund af egen case mandag 18/ Valgfrit modul - eksempler Viden- og innovationsledelse Innovationsledelse i offentlige institutioner Forandringsledelse Ledelse og forhandling i politisk styrede organisationer Ledelse og styring i politisk styrede organisationer Projektledelse Ledelse og coaching Ledelse og filosofi Afgangsprojektet I afgangsprojektet skal du identificere, reflektere over og analysere en selvvalgt tværfaglig ledelsesmæssig eller organisatorisk problemstilling, Du skal desuden angive løsninger og handlemuligheder gennem anvendelse af teorier, strategier og metoder. Arbejdet med afgangsprojektet skal relateres til studiets øvrige moduler og uddybe arbejdet i disse moduler med videnskabsteoretiske, strategiske og metodiske perspektiver og din egen professionelle kompetenceudvikling. Afgangsprojektet gennemføres som en vekselvirkning mellem vejledning, undervisning og selvstudium. Der afleveres en større skriftlig opgave med efterfølgende mundtligt forsvar med ekstern censur.

14 Praktisk information Hvem kan optages som studerende? Deltagelse forudsætter, at du enten er valgt som organisations-, arbejdsmiljø- eller (fælles)tillidsrepræsentant eller ansat i én af FTF s organisationer. Adgang og merit sker efter gældende regler. For at blive optaget på en diplomuddannelse eller på et modul skal du have en bacheloruddannelse, professionsbacheloruddannelse eller en anden relevant uddannelse mindst på niveau med en kort videregående uddannelse eller en reguleret videregående voksenuddannelse. Der kræves to års relevant erhvervserfaring efter afsluttet grunduddannelse. Det er vigtigt, at der i forbindelse med tilmelding fremsendes dokumentation for, at du som ansøger opfylder adgangskravene. Det kunne typisk være i form at en kopi af uddannelsesbevis samt kopi af lønspecifikation eller andet, hvoraf ansøgerens anciennitet fremgår. Opfylder du ikke de formelle adgangskrav til diplomuddannelsen, men har du realkompetencer, som du mener kan sidestilles med adgangskravene til den uddannelse, du ønsker optagelse på, kan du søge om at blive realkompetencevurderet til et adgangsbevis og derved få adgang til uddannelsen. Både VIA og UCC kan optage ansøgere, der ikke opfylder de formelle adgangskrav, men som vurderes at have tilsvarende uddannelsesmæssige forudsætninger. Til gengæld kan vi ikke dispensere for kravet om to års relevant erhvervserfaring. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du opfylder adgangskravene, er du velkommen til at kontakte uddannelsesinstitutionerne VIA: Du kan kontakte studievejleder Anne Lund - anlu@via.dk / tlf hvis du har spørgsmål om optagelse eller om uddannelsen i øvrigt. UCC: Du kan kontakte studieadministrativ koordinator Birgitte Olsen - tlf / bio@ucc.dk - hvis du har spørgsmål op optagelse. Er du i tvivl om, hvorvidt du opfylder adgangskravene, kan du kontakte studievejledningen for diplomuddannelser på tlf / studievejledning@ucc.dk Undervisere Undervisningen varetages af højt kvalificerede undervisere fra UCC og VIA med mange års praktisk og teoretisk erfaring inden for ledelse. Alt efter behov og relevans kan der inddrages gæsteundervisere fra FTF, medlemsorganisationerne og arbejdsgiverne mv. Deltagerantal Uddannelsen gennemføres med min. 15 og max. 25 deltagere.

15 Pris Prisen pr. delmodul i foråret 2017 er kr. pr. deltager eller kr. pr. dobbeltmodul. I efteråret er prisen kr. pr. modul og kr. for begge moduler. Beløbet opkræves forud for starten af det eller de moduler, man har tilmeldt sig. Prisen dækker undervisning og vejledning, kompendier og artikler, som kan hentes på UCC s/via s intranet, samt forplejning (morgenmad, frokost og eftermiddagskaffe) på undervisningsdagene. Prisen reguleres hvert år i h.t. den almindelige omkostningsudvikling. Udgiften til bøger Udgiften til bøger varierer fra modul til modul, men ligger gennemsnitligt på kr. pr. enkeltmodul. Tid og penge Du skal selv undersøge, om din organisation eller arbejdsgiver vil bidrage til at dække udgifterne i forbindelse med din deltagelse i uddannelsen, dvs. udgifter til undervisningsgebyr, bøger og transport. Vi vil desuden anbefale, at du undersøger mulighederne for, at din arbejdsgiver giver dig tid - fri med løn - til at deltage i uddannelsen. Da dette er et tilbud, der giver dig en kompetencegivende uddannelse på diplomniveau, vil din arbejdsplads også få stort udbytte af, at du deltager. Tilmelding Tilmelding sker elektronisk og tilmeldingsfrist for de forskellige moduler oplyses løbende på Flere oplysninger kan fås hos Konsulent Dorte Limbjerg, FTF Telefon , doli@ftf.dk Studievejleder Anne Lund, VIA Telefon , anlu@via.dk Projektleder, lektor Ib Kristiansen, UCC Telefon , ikr@ucc.dk

16 FTF - Hovedorganisation for offentligt og privat ansatte Niels Hemmingsens Gade København K Tlf: ftf@ftf.dk -

FTF s diplomuddannelse i ledelse for organisations- og tillidsrepræsentanter

FTF s diplomuddannelse i ledelse for organisations- og tillidsrepræsentanter FTF s diplomuddannelse i ledelse for organisations- og tillidsrepræsentanter 2017-2019 FTF s diplomuddannelse i ledelse for organisations- og tillidsrepræsentanter FTF udbyder diplomuddannelsen i ledelse

Læs mere

Diplomuddannelse i ledelse for organisations- og tillidsrepræsentanter

Diplomuddannelse i ledelse for organisations- og tillidsrepræsentanter Diplomuddannelse i ledelse for organisations- og tillidsrepræsentanter 2019-2020 Diplomuddannelse i ledelse for organisations- og tillidsrepræsentanter Diplomuddannelsen giver en solid faglig og personlig

Læs mere

FTF s diplomuddannelse i ledelse for organisationsog tillidsrepræsentanter

FTF s diplomuddannelse i ledelse for organisationsog tillidsrepræsentanter FTF s diplomuddannelse i ledelse for organisationsog tillidsrepræsentanter Hold 8-2015 - 2018 Vil du være med til at tegne fremtidens fagbevægelse? Fagbevægelsen har brug for vidende og nytænkende ledere.

Læs mere

FTF s diplomuddannelse i ledelse for organisationsog tillidsrepræsentanter

FTF s diplomuddannelse i ledelse for organisationsog tillidsrepræsentanter FTF s diplomuddannelse i ledelse for organisationsog tillidsrepræsentanter Hold 7-2014 - 2017 Vil du være med til at skabe fremtidens fagbevægelse? Fagbevægelsen har brug for nytænkende ledere, der står

Læs mere

Bente Sorgenfrey Formand, FTF

Bente Sorgenfrey Formand, FTF FTF s diplomuddannelse i ledelse for organisationsog tillidsrepræsentanter 2009-2012 FTF s diplomuddannelse i ledelse for organisations- og tillidsrepræsentanter Udfordringerne til tillids- og organisationsrepræsentanterne

Læs mere

FTF s diplomuddannelse i ledelse for organisationsog tillidsrepræsentanter

FTF s diplomuddannelse i ledelse for organisationsog tillidsrepræsentanter FTF s diplomuddannelse i ledelse for organisationsog tillidsrepræsentanter Hold 4 2011 2014 FTF s diplomuddannelse i ledelse for organisations- og tillidsrepræsentanter Udfordringerne til tillids- og

Læs mere

Djøfs diplomuddannelser. Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder. Tænk længere

Djøfs diplomuddannelser. Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder. Tænk længere Djøfs diplomuddannelser Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder Tænk længere Vælg en diplomuddannelse i ledelse eller projektledelse Hvorfor vælge en diplomuddannelse? Med en diplomuddannelse

Læs mere

M e n t o r. Diplomuddannelsen

M e n t o r. Diplomuddannelsen M e n t o r N e t v æ r k - u d d a n n e l s e Diplomuddannelsen Diplom uddannelse tonet til Mentordiplom uddannelse Målgruppen for en mentordiplomuddannelse er: Alle der har interesse i at kvalificere

Læs mere

Diplomuddannelsen i ledelse (DIL) Redigeret 9/2-18 Indhold Lederkommunikation - Det Personlige Lederskab Professionelt lederskab - Det

Diplomuddannelsen i ledelse (DIL) Redigeret 9/2-18 Indhold Lederkommunikation - Det Personlige Lederskab Professionelt lederskab - Det Indhold Lederkommunikation - Det Personlige Lederskab 1... 2 Professionelt lederskab - Det Personlige Lederskab 2... 6 Den professionelle relation Ledelse og medarbejdere 1... 9 Læring og kompetenceudvikling

Læs mere

Diplomuddannelsen i ledelse

Diplomuddannelsen i ledelse Diplomuddannelsen i ledelse Grundmoduler, valgmoduler, specialemodul 2019 og 2020 Diplomuddannelsen i ledelse Grundmoduler Det personlige lederskab og forandring Ledelse af medarbejdere og faglig udvikling

Læs mere

Diplomuddannelsen i. ledelse. Diplomuddannelsen i ledelse udbydes af Center for Diplomledelse på vegne af Zealand, Sjællands Erhvervsakademi

Diplomuddannelsen i. ledelse. Diplomuddannelsen i ledelse udbydes af Center for Diplomledelse på vegne af Zealand, Sjællands Erhvervsakademi Diplomuddannelsen i ledelse Diplomuddannelsen i ledelse udbydes af Center for Diplomledelse på vegne af Zealand, Sjællands Erhvervsakademi ledelse kræver viden og indsigt Viden og indsigt er nøglebegreberne

Læs mere

Diplomuddannelsen i ledelse (DIL)

Diplomuddannelsen i ledelse (DIL) Indhold Lederkommunikation - Det Personlige Lederskab 1... 2 Professionelt lederskab - Det Personlige Lederskab 2... 5 Den professionelle relation Ledelse og medarbejdere 1... 8 Læring og kompetenceudvikling

Læs mere

STYRING I VELFÆRDSSYSTEMET

STYRING I VELFÆRDSSYSTEMET Enkeltmodul på Diplomuddannelsen i offentlig forvaltning og administration, tilrettelagt for erfarne FTR/TR i den offentlige sektor - med særligt fokus på sundhedsområdet STYRING I VELFÆRDSSYSTEMET UDDANNELSESBESKRIVELSE

Læs mere

LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE

LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE Styrk dine personlige og faglige ledelseskompetencer med Ledernes Diplomuddannelse. En målrettet og fleksibel uddannelse, der kan forenes med karriere

Læs mere

HRM / PERSONALEPOLITIK I DEN OFFENTLIGE SEKTOR

HRM / PERSONALEPOLITIK I DEN OFFENTLIGE SEKTOR Enkeltmodul på Diplomuddannelsen i offentlig forvaltning og administration, tilrettelagt for erfarne FTR/TR i den offentlige sektor - med særligt fokus på sundhedsområdet HRM / PERSONALEPOLITIK I DEN OFFENTLIGE

Læs mere

LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE

LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE Styrk dine personlige og faglige ledelseskompetencer med Ledernes Diplomuddannelse. En målrettet og fleksibel uddannelse, der kan forenes med karriere

Læs mere

LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE

LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE Styrk dine personlige og faglige ledelseskompetencer med Ledernes Diplomuddannelse. En målrettet og fleksibel uddannelse, der kan forenes med karriere

Læs mere

ledelse Diplomuddannelsen i

ledelse Diplomuddannelsen i Diplomuddannelsen i ledelse Diplomuddannelsen i ledelse udbydes af Center for Diplomledelse, et samarbejde mellem Køge Handelsskole, Handelsskolen Sjælland Syd og University College Sjælland. Ansøgningsfrist

Læs mere

Diplomuddannelsen i ledelse. Dele af litteraturen kan være på engelsk eller de nordiske sprog

Diplomuddannelsen i ledelse. Dele af litteraturen kan være på engelsk eller de nordiske sprog AU HERNING BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES Aarhus Universitet Fagmodulets navn Ledelse og coaching Udbydende udd.retning samt kursuskode Diplomuddannelsen i ledelse Uddannelsen er en 2-årig erhvervsrettet

Læs mere

Diplom i ledelse tonet til Oplevelsesledelse

Diplom i ledelse tonet til Oplevelsesledelse Diplom i ledelse tonet til Oplevelsesledelse Region Syddanmark nr. OA2011051300001 Diplom i ledelse tonet til Oplevelsesledelse Uddannelsen tilrettelægges, så den er med SVU, for SVU - berettigede, det

Læs mere

Vejledning, dokumentation og samarbejde i forhold til børns sprog - styrket sprogvejledning i dagtilbud

Vejledning, dokumentation og samarbejde i forhold til børns sprog - styrket sprogvejledning i dagtilbud Vejledning, dokumentation og samarbejde i forhold til børns sprog - styrket sprogvejledning i dagtilbud Et fagligt valgmodul fra PD i Børns sprog Foråret 2019 1 Et diplomforløb for sprogvejledere med fokus

Læs mere

. Det strategiske lederskab

. Det strategiske lederskab 2016. Det strategiske lederskab (AU-fagmodulet) med fokus på mangfoldighed et forløb med mulighed for kompetencegivende eksamen obligatorisk modul under akademiuddannelsen i ledelse giver 10 ECTS point

Læs mere

Uddannelsen hører under det sundhedsfaglige fagområde i bekendtgørelse om diplomuddannelser.

Uddannelsen hører under det sundhedsfaglige fagområde i bekendtgørelse om diplomuddannelser. 1. Indledning Sundhedsfaglig diplomuddannelse er en erhvervsrettet videregående uddannelse udbudt efter lov om erhvervsrettede grunduddannelse og videregående uddannelse (videreuddannelsessystemet) for

Læs mere

Modul 1 - Det personlige lederskab 1: Lederskab og kommunikation (5 ECTS point)

Modul 1 - Det personlige lederskab 1: Lederskab og kommunikation (5 ECTS point) Modul 1 - Det personlige lederskab 1: Lederskab og kommunikation (5 ECTS point) Studievejledning studiestart uge 5 2011 Studievejledningen er udarbejdet i henhold til bekendtgørelse om diplomuddannelsen

Læs mere

Tilbud i forhold til; Inklusionsledelse i dagplejen, daginstitutionerne og skolerne.

Tilbud i forhold til; Inklusionsledelse i dagplejen, daginstitutionerne og skolerne. Den 12. august 2013 Til Kim Christophersen Udviklingskonsulent Haderslev Kommune Tilbud i forhold til; Inklusionsledelse i dagplejen, daginstitutionerne og skolerne. Med udgangspunkt i Visionen i Haderslevreformen:

Læs mere

KOOPERATIONENS AKADEMIUDDANNELSE

KOOPERATIONENS AKADEMIUDDANNELSE KOOPERATIONENS AKADEMIUDDANNELSE I LEDELSE 2017-2019 Akademiuddannelsen Kooperationens Akademiuddannelse i ledlese er en videregående uddannelse, som du kan tage ved siden af dit arbejde. Den giver dig

Læs mere

Modul 3 - Ledelse og medarbejdere 1: Ledelse i dynamiske relationer (5 ECTS point)

Modul 3 - Ledelse og medarbejdere 1: Ledelse i dynamiske relationer (5 ECTS point) Modul 3 - Ledelse og medarbejdere 1: Ledelse i dynamiske relationer (5 ECTS point) Studievejledning for holdstart uge 35-2011 Studievejledningen er udarbejdet i henhold til bekendtgørelse om diplomuddannelsen

Læs mere

kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder

kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder Dansk Erhverv har skabt et Praksisnært og handlingsorienteret lederudviklingsforløb, der skal hjælpe dig til indsigtsfuld

Læs mere

kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder

kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder Dansk Erhverv har skabt et Praksisnært og handlingsorienteret lederudviklingsforløb, der skal hjælpe dig til indsigtsfuld

Læs mere

Ledelse og medarbejdere -et uddannelsestilbud med fokus på ledelse i mødet mellem frivillighed og fagprofessionalitet

Ledelse og medarbejdere -et uddannelsestilbud med fokus på ledelse i mødet mellem frivillighed og fagprofessionalitet Ledelse og medarbejdere -et uddannelsestilbud med fokus på ledelse i mødet mellem frivillighed og fagprofessionalitet At lede samspillet mellem fagprofessionelle og frivillige i velfærdsinstitutionerne

Læs mere

Dato og forløbsplan MDI efterår 2013. Ledelse og organisation. Delmoduler: Organisation og processer. Organisation, styring og strategi.

Dato og forløbsplan MDI efterår 2013. Ledelse og organisation. Delmoduler: Organisation og processer. Organisation, styring og strategi. Anita Monnerup Pedersen Studiekoordinator for Ledelse og organisation 05-04- 2013 Dato og forløbsplan MDI efterår 2013 Ledelse og organisation Professionsinstituttet KLEO ledelse og organisationsudvikling

Læs mere

Modul 2 Det personlige lederskab 2: Det professionelle lederskab (5 ECTS point)

Modul 2 Det personlige lederskab 2: Det professionelle lederskab (5 ECTS point) Modul 2 Det personlige lederskab 2: Det professionelle lederskab (5 ECTS point) Studievejledning - studiestart uge 46 2010 Studievejledningen er udarbejdet i henhold til bekendtgørelse om diplomuddannelsen

Læs mere

AKADEMI FAG. merkonom. KURSUSCENTRETS UDBUD -efterår 2011. Organisation. Ledelse i praksis Coaching

AKADEMI FAG. merkonom. KURSUSCENTRETS UDBUD -efterår 2011. Organisation. Ledelse i praksis Coaching KURSUSCENTRETS UDBUD -efterår 2011 AKADEMI FAG Organisation Du bliver Ledelse i praksis Coaching merkonom 4 med fagmoduler Ta et selvstændigt uddannelsesforløb - eller ta faget som en del af din akademiuddannelse

Læs mere

Diplomuddannelsen i ledelse. Dele af litteraturen kan være på engelsk eller de nordiske sprog

Diplomuddannelsen i ledelse. Dele af litteraturen kan være på engelsk eller de nordiske sprog AU HERNING BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES Aarhus Universitet Fagmodulets navn Ledelse og coaching Udbydende udd.retning samt kursuskode Diplomuddannelsen i ledelse Uddannelsen er en 2-årig erhvervsrettet

Læs mere

LEDERUDDANNELSE 2014/15

LEDERUDDANNELSE 2014/15 UDDANNELSE LEDERUDDANNELSE 2014/15 Obligatoriske moduler i diplomuddannelse i ledelse Uddannelsen har som målgruppe alle kommunale ledere med personaleansvar og som gennemfører PULS. Er i Albertslund Kommune

Læs mere

Modul 5: Ledelse og Organisation 1: Organisation og processer (5 ECTS point)

Modul 5: Ledelse og Organisation 1: Organisation og processer (5 ECTS point) Modul 5: Ledelse og Organisation 1: Organisation og processer (5 ECTS point) Studievejledning - studiestart uge 3-2012 Studievejledningen er udarbejdet i henhold til bekendtgørelse om diplomuddannelsen

Læs mere

DIPLOMUDDANNELSE TIL LEDERE I FRIVILLIGE ORGANISATIONER

DIPLOMUDDANNELSE TIL LEDERE I FRIVILLIGE ORGANISATIONER DIPLOMUDDANNELSE TIL LEDERE I FRIVILLIGE ORGANISATIONER 2012-2015 DIPLOMUDDANNELSE TIL LEDERE I FRIVILLIGE ORGANISATIONER Styrk dine kompetencer som leder af frivilligt arbejde Center for frivilligt socialt

Læs mere

KOOPERATIONENS LEDERUDDANNELSE

KOOPERATIONENS LEDERUDDANNELSE KOOPERATIONENS LEDERUDDANNELSE EN AKADEMIUDDANNELSE 2014-2016 Reventlowsgade 14, 2., 1651 København V Tlf.: 33 55 77 30 www.kooperationen.dk kontakt@kooperationen.dk Akademiuddannelsen Kooperationens lederuddannelse

Læs mere

- O F F E N T L I G L E D E L S E S K A B E R V Æ R D I ( M A R T S )

- O F F E N T L I G L E D E L S E S K A B E R V Æ R D I ( M A R T S ) MASTER I OFFENTLIG LEDELSE MASTER OG PUBLIC GOVERNANCE - O F F E N T L I G L E D E L S E S K A B E R V Æ R D I ( M A R T S 2 0 1 8 ) MASTER I OFFENTLIG LEDELSE - O F F E N T L I G L E D E L S E S K A B

Læs mere

Systemisk lederuddannelse

Systemisk lederuddannelse Systemisk lederuddannelse Styrk din ledelsespraksis, og vær med til at udvikle din organisation. Professionel ledelsespraksis Deltag på denne 1-årige systemiske lederuddannelse, og få professionaliseret

Læs mere

Lederuddannelser PB 1

Lederuddannelser PB 1 Lederuddannelser 1 LEDELSE KAN LÆRES Ledelse kan læres Effektiv ledelse er grundstenen til en virksomheds fortsatte succes. Med vore kurser i ledelse tilbyder vi et komplet efteruddannelsesforløb af nøglepersonerne

Læs mere

Teamkoordinator-uddannelsen

Teamkoordinator-uddannelsen Teamkoordinator-uddannelsen De mange krav, den store kompleksitet og den accelererende udvikling, som opleves overalt i samfundet i dag, er også blevet en naturlig del af skolens virkelighed. For at navigere

Læs mere

Ledig? Ta et akademifag på bare seks uger - med seks ugers selvvalgt uddannelse...

Ledig? Ta et akademifag på bare seks uger - med seks ugers selvvalgt uddannelse... Ta et akademifag på bare seks uger - med seks ugers selvvalgt uddannelse... Ledig? Kursuscentret, Frederikshavn Handelsskole Kirkegade 9 9900 Frederikshavn Telefon 9620 5597 Fax 9620 5639 www.kursuscentretfh.dk

Læs mere

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Akademiuddannelser

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Akademiuddannelser UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Akademiuddannelser 2 UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLTS DIPLOMUDDANNELSER Praktisk Personlig vejledning Kontakt studievejlederne i Kompetenceudvikling og Undervisningsmidler på

Læs mere

HANDELS- OG INGENIØRHØJSKOLEN Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Aarhus Universitet Birk Centerpark 15, 7400 Herning Fagmodulets navn

HANDELS- OG INGENIØRHØJSKOLEN Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Aarhus Universitet Birk Centerpark 15, 7400 Herning Fagmodulets navn HANDELS- OG INGENIØRHØJSKOLEN Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Aarhus Universitet Birk Centerpark 15, 7400 Herning Fagmodulets navn Forandringsledelse Udbydende udd.retning samt kursuskode Diplomuddannelsen

Læs mere

AKADEMI FAG. merkonom KURSUSCENTRETS UDBUD. Organisation. Ledelse i praksis Coaching. Kommunikation i praksis Projektstyring Human Resources

AKADEMI FAG. merkonom KURSUSCENTRETS UDBUD. Organisation. Ledelse i praksis Coaching. Kommunikation i praksis Projektstyring Human Resources KURSUSCENTRETS UDBUD -1. halvår 2012 AKADEMI FAG Organisation Du bliver Ledelse i praksis Coaching merkonom 4 med fagmoduler Ta et selvstændigt uddannelsesforløb - eller ta faget som en del af din akademiuddannelse

Læs mere

Modul 5: Ledelse og Organisation 1: Organisation og processer (5 ECTS point)

Modul 5: Ledelse og Organisation 1: Organisation og processer (5 ECTS point) Modul 5: Ledelse og Organisation 1: Organisation og processer (5 ECTS point) Studievejledning - studiestart uge 35 2010 Studievejledningen er udarbejdet i henhold til bekendtgørelse om diplomuddannelsen

Læs mere

VISITATOR- UDDANNELSE - Basisuddannelse - Komplekse sagsforløb

VISITATOR- UDDANNELSE - Basisuddannelse - Komplekse sagsforløb VISITATOR- UDDANNELSE - Basisuddannelse - Komplekse sagsforløb EFTER- OG VIDERE- UDDANNELSE Maj 2014 BASISMODUL SD VALGMODUL: SAMMENHÆNG I PATIENT- OG BRUGERFORLØB I SUNDHEDS- VÆSENET INDLEDNING De offentlige

Læs mere

KOOPERATIONENS LEDERUDDANNELSE

KOOPERATIONENS LEDERUDDANNELSE KOOPERATIONENS LEDERUDDANNELSE EN AKADEMIUDDANNELSE 2015-2018 Reventlowsgade 14, 2., 1651 København V Tlf.: 33 55 77 30 www.kooperationen.dk kontakt@kooperationen.dk Akademiuddannelsen Kooperationens lederuddannelse

Læs mere

master i ledelses- og organisationspsykologi Studiestart forår 2015

master i ledelses- og organisationspsykologi Studiestart forår 2015 master i ledelses- og organisationspsykologi Studiestart forår 2015 På LOOP arbejder vi med ledelse og konsultation ud fra psykologiske og læringsteoretiske perspektiver. Det er en humanistisk orienteret

Læs mere

Skolelederkursus efteråret 2012

Skolelederkursus efteråret 2012 Skolelederkursus efteråret 2012 Tema: Ledelse og coaching Vi fortsætter i sporet! Sidste års lederkursus om kvalitetsudvikling, kvalitetsstyring og evaluering blev et løft til en stor del af lederne på

Læs mere

Den erhvervspædagogiske læreruddannelse på Uddannelsescenter Holstebro

Den erhvervspædagogiske læreruddannelse på Uddannelsescenter Holstebro Den erhvervspædagogiske læreruddannelse på Uddannelsescenter Holstebro Døesvej 70-76 7500 Holstebro Telefon 99 122 222 Beskrivelse af DEN ERHVERVSPÆDAGOGISKE LÆRERUDDANNELSE PÅ UDDANNELSESCENTER HOLSTEBRO

Læs mere

Lederuddannelse. inden for de frie grund- og efterskoler

Lederuddannelse. inden for de frie grund- og efterskoler Lederuddannelse inden for de frie grund- og efterskoler Lederuddannelsen er et særligt tilrettelagt forløb for ledere inden for de frie grund- og efterskoler. Forløbet er organiseret i internater og netværk,

Læs mere

DIF LEDERAKADEMI En uddannelse for administrative, sportslige og politiske ledere i DIF s specialforbund 2014-15

DIF LEDERAKADEMI En uddannelse for administrative, sportslige og politiske ledere i DIF s specialforbund 2014-15 En uddannelse for administrative, sportslige og politiske ledere i DIF s specialforbund 2014-15 FOR ADMINISTRATIVE, SPORTSLIGE OG POLITISKE LEDERE I DIF S SPECIALFORBUND BLIV EN ENDNU BEDRE LEDER Strategisk

Læs mere

Diplomuddannelsen i Ledelse - Obligatoriske fag

Diplomuddannelsen i Ledelse - Obligatoriske fag Det personlige lederskab 1: Lederskab og kommunikation et er at skærpe deltagernes opmærksomhed omkring og forståelse af lederskabets forskellige kommunikative kompetencer i relation til deres egne ledelsesmæssige

Læs mere

Lederuddannelser. en vej til god ledelse

Lederuddannelser. en vej til god ledelse Lederuddannelser en vej til god ledelse Hvorfor lederuddannelse? God ledelse er afgørende for private virksomheders konkurrenceevne og produktivitet. God ledelse er også afgørende for den service, som

Læs mere

Diplomuddannelse i Ledelse for ansatte i sociale tilbud

Diplomuddannelse i Ledelse for ansatte i sociale tilbud Diplomuddannelse i Ledelse for ansatte i sociale tilbud Beskrivelse af uddannelsen Studiestart ultimo januar. 2016-2019 0 Indhold Diplom i ledelse for medlemmer af LOS... 2 Opbygning af Diplom i Ledelse...

Læs mere

Bliv diplomjournalist

Bliv diplomjournalist Bliv diplomjournalist - tag en hel uddannelse eller et enkelt modul XXXJOURNALISTIKXXXXDIGITALXK XXXANALYSEXXXWEBXXXXMOBILXXXXIDEUDVIKLINGXX KOMMUNIKATIONXXXXUDDANNELSEXXX GLOBALXXXJOURNALISTIKXXXXXXXXCORPORATEXCOMMUNICATIONXXXXXXXWEBX

Læs mere

Modul 3 - Ledelse og medarbejdere 1: Ledelse i dynamiske relationer (5 ECTS point)

Modul 3 - Ledelse og medarbejdere 1: Ledelse i dynamiske relationer (5 ECTS point) Modul 3 - Ledelse og medarbejdere 1: Ledelse i dynamiske relationer (5 ECTS point) Studievejledning - studiestart uge 35 2009 Studievejledningen er udarbejdet i henhold til bekendtgørelse om diplomuddannelsen

Læs mere

AKADEMI- UDDANNELSEN I UNGDOMS- OG VOKSEN- UNDERVISNING

AKADEMI- UDDANNELSEN I UNGDOMS- OG VOKSEN- UNDERVISNING AKADEMI- UDDANNELSEN I UNGDOMS- OG VOKSEN- uddannelse, der henvender sig til dig, der går med en underviser i maven, måske du allerede er kastet ud i undervisnings-, vejlednings- eller formidlingsopgaver.

Læs mere

Praksisnær Lederuddannelse

Praksisnær Lederuddannelse Praksisnær Lederuddannelse - for ledere i første række t ed - m spunk ng N a g ud i DI is ks pra Efteråret 2014 Et samarbejde mellem Leder i første række Som leder i første række er du en vigtig og synlig

Læs mere

VELFÆRDS- TEKNOLOGI, KLINISK KVALITETS- UDVIKLING M.M. Sundhedsfaglig diplomuddannelse/kompetencegivende videreuddannelse

VELFÆRDS- TEKNOLOGI, KLINISK KVALITETS- UDVIKLING M.M. Sundhedsfaglig diplomuddannelse/kompetencegivende videreuddannelse VELFÆRDS- TEKNOLOGI, KLINISK KVALITETS- UDVIKLING M.M. Sundhedsfaglig diplomuddannelse/kompetencegivende videreuddannelse UNIVERSITY COLLEGE SYDDANMARK EFTER- OG VIDERE- UDDANNELSE Februar 2014 University

Læs mere

Coaching i organisationer

Coaching i organisationer 2015 Coaching i organisationer Med fokus på mangfoldighed. Et kompetencegivende forløb med eksamen. Fagmodulet er på 60 lektioner/10 ECTS point og er et valgfag på akademiuddannelsen i ledelse. FIU-Ligestilling

Læs mere

UniQ kompetenceudvikling Forår 2013

UniQ kompetenceudvikling Forår 2013 UniQ kompetenceudvikling Forår 2013 AARHUS AU UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES AU HERNING På vej mod kompetenceudvikling Forord Kære kommende studerende, Formålet med denne brochure er at give

Læs mere

Modulbeskrivelse Pædagogisk viden og forskning

Modulbeskrivelse Pædagogisk viden og forskning Modulbeskrivelse Pædagogisk viden og forskning Den pædagogiske diplomuddannelse PD16-17 Ob1 Gennemgående underviser: Jens Skou Olsen (modulansvarlig) Studievejledning: Anders Holst Internater 9.-10. november

Læs mere

Ledelse, kommunikation og organisation. Nej, det er et valgfag. Undervisningssprog Dele af litteraturen kan være på engelsk eller nordiske sprog.

Ledelse, kommunikation og organisation. Nej, det er et valgfag. Undervisningssprog Dele af litteraturen kan være på engelsk eller nordiske sprog. AU HERNING BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES AARHUS UNIVERSITET Fagmodulets navn Udbydende udd.retning samt kursuskode Ledelse, kommunikation og organisation Diplomuddannelse i ledelse Uddannelsen er en 2-årig

Læs mere

Mannaz Lederuddannelse

Mannaz Lederuddannelse Mannaz Lederuddannelse Få et godt overblik, effektive metoder og konkrete ledelsesværktøjer På Mannaz Lederuddannelse sætter du dine erfaringer i spil, får sparring på konkrete ledelsesudfordringer i hverdagen

Læs mere

LEDELSE MED SPECIALE I DETAILHANDEL AKADEMIUDDANNELSEN I RETAIL

LEDELSE MED SPECIALE I DETAILHANDEL AKADEMIUDDANNELSEN I RETAIL LEDELSE MED SPECIALE I DETAILHANDEL AKADEMIUDDANNELSEN I RETAIL Tag en akademiuddannelse Uddannelsen tager udgangspunkt i din virkelighed, og undervisningen giver dig mulighed for aktivt at bruge din erhvervserfaring

Læs mere

Lederuddannelsen Den Bevidste Leder

Lederuddannelsen Den Bevidste Leder Lederuddannelsen Den Bevidste Leder FORMÅL Formål med uddannelsen Ledelse handler om at få resultater gennem mennesker. Bevidste ledere er en forudsætning for at skabe attraktive arbejdspladser, og bevidst

Læs mere

Lederuddannelse. inden for de frie grund- og efterskoler

Lederuddannelse. inden for de frie grund- og efterskoler Lederuddannelse inden for de frie grund- og efterskoler Lederuddannelsen er et særligt tilrettelagt forløb for ledere inden for de frie grund- og efterskoler. Forløbet er organiseret i internater og netværk,

Læs mere

PKU - Proceskonsulentuddannelsen

PKU - Proceskonsulentuddannelsen PKU - Proceskonsulentuddannelsen Valgmodulspakke med systemisk toning på diplomniveau Proceskonsulentuddannelsen fra Go Proces - i daglig tale PKU udbydes i samarbejde med UCC i København (Kbh hold) og

Læs mere

CENTER FOR DIAKONI OG LEDELSE. Diplom i ledelse. Diakoni og Ledelse. www.diakoni.dk

CENTER FOR DIAKONI OG LEDELSE. Diplom i ledelse. Diakoni og Ledelse. www.diakoni.dk CENTER FOR DIAKONI OG LEDELSE Diplom i ledelse Diakoni og Ledelse www.diakoni.dk Om uddannelsen Peter Fischer-Møller, Biskop over Roskilde Stift Jo mere komplekst et samfund bliver, jo vigtigere er det,

Læs mere

Akademiuddannelse i Sundhedspraksis

Akademiuddannelse i Sundhedspraksis Akademiuddannelse i Sundhedspraksis Akademiuddannelse (vvu) i Sundhedspraksis Kort videregående uddannelsesniveau Uddannelsen giver kompetencer til at varetage generelle og specialiserede funktioner og

Læs mere

Studieordning Diplomuddannelse skoleledelse

Studieordning Diplomuddannelse skoleledelse Studieordning Diplomuddannelse skoleledelse 1 Indhold 2 1. Præambel 3 2. Varighed og titel 4 3. Adgangskrav 4 4. 4 5. Struktur, fag og prøver 4 Afgangsprojekt 15 ECT 5 6. Se bilagene 1-3 med hensyn til

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 45, København, 2016-2017 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker

Læs mere

Ledelse i Region Syddanmark. - et diplommodul for mellemledere i Region Syddanmark

Ledelse i Region Syddanmark. - et diplommodul for mellemledere i Region Syddanmark Ledelse i Region Syddanmark - et diplommodul for mellemledere i Region Syddanmark Starter 23. februar 2009 Et bidrag til kvalitet i ledelse Ledelse i Region Syddanmark skal være med til at sikre kvalitet

Læs mere

FTF s diplomuddannelse i ledelse for organisationsog tillidsrepræsentanter

FTF s diplomuddannelse i ledelse for organisationsog tillidsrepræsentanter FTF s diplomuddannelse i ledelse for organisationsog tillidsrepræsentanter Hold 3, København 2010 2013 Hold 1, Århus 2010 2013 FTF s diplomuddannelse i ledelse for organisations- og tillidsrepræsentanter

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 50, Aarhus, marts 2019 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker Lund,

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 48, Aarhus, marts 2018 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker Lund,

Læs mere

Har du lyst til at undervise unge og voksne? VOKSENUNDERVISERUDDANNELSEN

Har du lyst til at undervise unge og voksne? VOKSENUNDERVISERUDDANNELSEN Har du lyst til at undervise unge og voksne? VOKSENUNDERVISERUDDANNELSEN VOKSENUNDERVISERUDDANNELSEN Med en Voksenunderviseruddannelse (VUU) kvalificerer du dig til at tilrettelægge, gennemføre og udvikle

Læs mere

PROJEKTLEDELSE OG KOORDINERING

PROJEKTLEDELSE OG KOORDINERING PROJEKTLEDELSE OG KOORDINERING EN SIKKER VEJ MOD ET NYT VÆRDISKABENDE JOB Projektledelse og koordinering er et vigtigt element, næsten uanset i hvilken retning, du vil udvikle din karriere. En uddannelse

Læs mere

DEN NYE LEDER. Et lederudviklingsforløb med mulighed for ECTS-point

DEN NYE LEDER. Et lederudviklingsforløb med mulighed for ECTS-point DEN NYE LEDER Et lederudviklingsforløb med mulighed for ECTS-point DEN NYE LEDER HVAD SIGER TIDLIGERE DELTAGERE? Uddannelsen Den nye leder sikrer, at du bliver indført i de ledelsesmæssige værktøjer, der

Læs mere

PKU - Proceskonsulentuddannelsen

PKU - Proceskonsulentuddannelsen PKU - Proceskonsulentuddannelsen Systemisk valgfagspakke på diplomniveau Proceskonsulentuddannelsen fra Go Proces - i daglig tale PKU - henvender sig til alle, der arbejder med mennesker og sociale processer.

Læs mere

Systemisk projektlederuddannelse

Systemisk projektlederuddannelse Systemisk projektlederuddannelse En kombination af klassiske og nye projektstyringsfærdigheder og relationelle forståelser Giv din projektpraksis et løft Kan du navigere i de mange komplekse projektopgaver?

Læs mere

Lederuddannelse. for de frie grund- og efterskoler

Lederuddannelse. for de frie grund- og efterskoler Lederuddannelse for de frie grund- og efterskoler Lederuddannelsen er et særligt tilrettelagt forløb for ledere inden for de frie grund- og efterskoler. Forløbet er organiseret i internater og netværk,

Læs mere

Konsulent: Metoder og værktøjer til udvikling

Konsulent: Metoder og værktøjer til udvikling Konsulent: Metoder og værktøjer til udvikling VPC-ERHVERV VPC-Erhverv 2017-2018 1 Konsulent Metoder og værktøjer til udvikling Hvis du deltager i denne uddannelse får du psykologisk viden og indsigt på

Læs mere

Kompetencestrategi

Kompetencestrategi Kompetencestrategi 2017-2018 1 Indhold 1. Strategisk kompetenceudvikling i UCC 2. UCC s kerneopgave 3. Kompetenceudvikling af den enkelte medarbejder 4. Prioriterede kompetenceudfordringer og indsatsområder,

Læs mere

Metropols selvvurdering af faglige miljøer Skoleledelse

Metropols selvvurdering af faglige miljøer Skoleledelse Dato 27. september, 2011 avha Initialer Documents and Settings\spni\Lokale indstillinger\temporary Internet Files\Content.Outlook\E9MZJU3R\Skoleledelse.docx Metropols selvvurdering af faglige miljøer Skoleledelse

Læs mere

Revideret januar Rammer og kriterier for modulprøver på DIL

Revideret januar Rammer og kriterier for modulprøver på DIL Revideret januar 2019 Rammer og kriterier for modulprøver på DIL Gældende fra januar 2019 Den studerende er automatisk indstillet til prøven. Framelding kan ske indtil 14 dage før prøvens afholdelse. Sker

Læs mere

DIPLOMUDDANNELSER for socialrådgivere. KL og Dansk Socialrådgiverforening, 2011

DIPLOMUDDANNELSER for socialrådgivere. KL og Dansk Socialrådgiverforening, 2011 DIPLOMUDDANNELSER for socialrådgivere KL og Dansk Socialrådgiverforening, 2011 1 DIPLOMUDDANNELSER for socialrådgivere KL og Dansk Socialrådgiverforening er enige om, at diplomuddannelser indenfor det

Læs mere

Den nye leder. Et lederudviklingsforløb med mulighed for ECTS-point

Den nye leder. Et lederudviklingsforløb med mulighed for ECTS-point Den nye leder Et lederudviklingsforløb med mulighed for ECTS-point DEN NYE LEDER Uddannelsen Den nye leder sikrer, at du bliver indført i de ledelsesmæssige værktøjer, der er nødvendige for et godt afsæt

Læs mere

DEN NYE LEDER. Et lederudviklingsforløb med mulighed for ECTS-point UDDANNELSE FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER

DEN NYE LEDER. Et lederudviklingsforløb med mulighed for ECTS-point UDDANNELSE FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER DEN NYE LEDER Et lederudviklingsforløb med mulighed for ECTS-point UDDANNELSE FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER NYESTE VIDEN BEDSTE FORMIDLING DEN NYE LEDER HVAD SIGER TIDLIGERE DELTAGERE? Uddannelsen

Læs mere

PROJEKTLEDELSE. Bliv fortrolig med at bruge projektværktøjer klogt og effektivt

PROJEKTLEDELSE. Bliv fortrolig med at bruge projektværktøjer klogt og effektivt PROJEKTLEDELSE Bliv fortrolig med at bruge projektværktøjer klogt og effektivt Er du en del af et projekt, er der krav fra mange sider, hvad enten du er leder eller deltager. Og kravene omfatter en hel

Læs mere

Masterkurser i Friluftsliv

Masterkurser i Friluftsliv det natur- og biovidenskabelige fakultet københavns universitet Masterkurser i Friluftsliv Forskningsbaseret efteruddannelse Derfor master Det er en naturlig, akademisk forlængelse af min hidtidige erfaring.

Læs mere

STUDIEORDNING AKADEMIUDDANNELSE SUNDHEDSPRAKSIS

STUDIEORDNING AKADEMIUDDANNELSE SUNDHEDSPRAKSIS STUDIEORDNING AKADEMIUDDANNELSE I SUNDHEDSPRAKSIS 2008 INDHOLD 1. FORORD... 3 2. FORMÅL... 3 2.1 UDDANNELSENS MÅL... 4 3. STUDIETS OPBYGNING OG OMFANG... 4 3.1 DIMITTENDERNES TITEL... 6 3.2.1 Undervisnings

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 46, Aarhus, marts 2017 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker Lund,

Læs mere

Studieordning for akademisk diplomuddannelse - første år ved Institut for Læring

Studieordning for akademisk diplomuddannelse - første år ved Institut for Læring Studieordning for akademisk diplomuddannelse - første år ved Institut for Læring Ilisimatusarfik Grønlands Universitet University of Greenland!1 Indholdsfortegnelse 1. Præambel 3 2. Varighed og titel 4

Læs mere

VIDEREUDDANNELSEN OG LEDELSESAKADEMIET I UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Erhvervsuddannelser. reform og kompetenceudvikling

VIDEREUDDANNELSEN OG LEDELSESAKADEMIET I UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Erhvervsuddannelser. reform og kompetenceudvikling VIDEREUDDANNELSEN OG LEDELSESAKADEMIET I UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Erhvervsuddannelser reform og kompetenceudvikling Erhvervsskolereform Erhvervsskolereform muligheder og udfordringer Erhvervsskolereformen

Læs mere

Akademiuddannelse i Sundhedspraksis

Akademiuddannelse i Sundhedspraksis Akademiuddannelse i Sundhedspraksis En videregående voksenuddannelse inden for pleje, omsorg og pædagogik Uddannelsen henvender sig især til social-og sundhedsassistenter og lignende faggrupper. Nu også

Læs mere