Deltagere: Deltagere: Søren Barlebo Rasmussen, Christian Thune, Ivan Sørensen, Kresten Bang Heinfelt, Berit Eika

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Deltagere: Deltagere: Søren Barlebo Rasmussen, Christian Thune, Ivan Sørensen, Kresten Bang Heinfelt, Berit Eika"

Transkript

1 Referat Deltagere: Deltagere: Søren Barlebo Rasmussen, Christian Thune, Ivan Sørensen, Kresten Bang Heinfelt, Berit Eika Deltagere fra ACE Denmark: Jette Frederiksen, Steffen Westergaard Andersen (pkt. 4, 6, 11 og 12), Vibeke Fahlén (pkt. 4), Dorthe Stadsgaard (pkt. 11), Daniel Kern (underpunkt under pkt. 3), Rikke Warming, Malene Hyldekrog og Trine Jensen. Deltagere fra EVA: Tue Vinther-Jørgensen (pkt. 7 11), Christian Moldt (pkt. 7 9), Julia Salado-Rasmussen (pkt. 7 11), Hanne Elsnab (pkt ), Christel Sølvhjelm (pkt ) Afbud: Karin Röding, Asger Lundorff Jensen, Steen Pade Referat af Akkrediteringsrådets møde 3/ maj 2010 Søren Barlebo Rasmussen (SBR) bød velkommen til mødet. Ad 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordnen blev godkendt uden bemærkninger. Ad 2. Godkendelse af referat fra møde 2/2010 SBR henviste til s. 8, hvor der afventes en tilkendegivelse fra UVM om, hvordan situationen, hvor EVA skal behandle uddannelser, hvor eleverne endnu ikke har gennemgået praktik, bør varetages. Ivan Sørensen (IS) kunne fortælle, at UVM havde foreslået ændring af bekendtgørelsen for at sikre klarhed på området. IS vurderede dog, at der bør være en henvendelse til UVM for at sikre en skriftlig tilkendegivelse. 26. maj 2010 Studiestræde København K Telefon Telefax E-post Netsted CVR-nr Sagsbehandler Malene Hyldekrog Telefon Telefax E-post mahy@acedenmark.dk Sagsnr Dok nr Side 1/2 Referatet blev herefter godkendt. Ad 3. Meddelelser fra formand og direktør SBR indledte med en kort evaluering af den nyligt overståede konference. Samlet set gav Rådet udtryk for, at der var gode oplæg og det var tydeligt, at dialogen var ønsket. Flere fra Rådet har hørt ros fra deltagere. Formen for konferencen blev påvirket af facilitators lidt svage præstation om eftermiddagen. Der var både positive og mindre positive oplevelser af, hvordan diskussionen ved bordene fungerede, og det blev bl.a. kommenteret, at bordopstillingen signalerede mere dialog end der endte med at være. Rådet understregede det vigtige signal i, at ACE og EVA står sammen på scenen. Jette Frederiksen (JEF) tilføjede, at ACE har haft evaluering af konferencen internt og noteret sig input til ændringer til kommende konferencer. I ACE er vurderet, at eftermiddagens program flød mere end formiddagens og at fremtidige

2 konferencers bordopsætning skal vurderes nøje. ACE vil fremover forsøge at målrette indbydelsen mere og arbejde mere med dialogen. SBR konkluderede, at det er vigtigt at invitere til dialogen ved konferencer og det skal afspejles i programmet. SBR meddelte herefter, at Rådet og ACE har mødtes med Danske Universiteters rektorforsamling med bl.a. det formål at fortælle om den nye bekendtgørelse, herunder at der nu lægges mere vægt på og arbejdes mere med højere standard for kvalitetssikringssystemerne på universiteterne. Det var klart, at Rådets/ACEs informationer blev modtaget, men SBR kunne ønske sig en mere konstruktiv dialog, hvilket Christian Thune (CT) tilsluttede sig. SBR meddelte, at han samme morgen havde haft møde med Jens Peter Jacobsen, UBST, om JEFs opsigelse og konsekvenserne deraf. De havde også talt om rapporten AU Reform Review, som AU har bedt internationale eksperter om at udarbejde og som er kritisk over for akkrediteringssystemet. Side 2/2 IS og JEF havde deltaget i professionshøjskolernes årsmøde, hvor den nye undervisningsminister havde deltaget. Temaet var partnerskaber fra makroniveau til meget konkrete oplæg om, hvad institutionerne laver af aktiviteter med virksomheder etc. JEF og IS havde fået det indtryk, at der sker meget på professionshøjskolerne for tiden. Der er på professionshøjskolerne øget fokus på indholdssiden og ikke længere så meget på følgerne af fusioner o.l. Endeligt introducerede Daniel Kern, kommunikationsmedarbejder i ACE, at ACE er i gang med at indsende ansøgning om optagelse i ECA (European Consortium for Accreditation). Daniel Kern fortalte, at medlemskabet af ECA vil styrke ACEs muligheder for at formidle viden om international akkreditering. Især giver ECAs internetbaserede informationsværktøj Qrossroads store muligheder for de studerende, idet de kan søge på og sammenligne uddannelser på tværs af Europa. Ad 4. Orientering om selvevalueringsrapport ENQA/EQAR SBR indledte med ros til den gruppe, der har skrevet rapporten, for et godt resultat og for den positive og konstruktive tilgang til den svære og komprimerede proces. Steffen Westergård Andersen (STWA) fortalte om strukturen i rapporten, at det i de indledende afsnit har været vigtigt at gøre organisationens opbygning og samarbejdsforhold meget tydelige, især for at sikre forståelsen af et uafhængigt Råd og sammenspillet med ACE og EVA. Herefter er opfyldelsen af alle ESGkriterier gennemgået og det er valgt at afslutte mere reflekterende, hvor udfordringer for ACE også betones, så panelet ser et reelt billede af organisationen. SBR afsluttede med, at besøget i juni bliver spændende det er vigtigt, at vi bliver optaget, men SBR forventer også, at vi får input med videre, vi kan bruge til Rådets og ACEs fremtidige udvikling.

3 Ad 5. Rådets udvikling og overgang SBR ønskede at drøfte problemstillingen i forbindelse med udskiftning af rådsmedlemmer i april Problematikken er rejst overfor Jens Peter Jacobsen i UBST, som gerne vil begynde diskussionen af mulighederne allerede nu, så der kan findes en god løsning. Der er derfor lagt op til, at arbejdet med udskiftning af Rådet kan startes snart. JEF bemærkede, at loven siger, at man ved udskiftning kun beskikkes til den resterende periode. Afløser for Conni Simonsen er på vej og vil formodentlig kunne deltage på rådsmødet i juni. SBR og JEF foreslog, at Rådet sammen med UBST finder en model, hvor der evt. kan sikres overlap i rådets medlemmer. IS opfordrede til, at alle giver udtryk for deres egne ønsker hurtigst muligt. KBH kommenterede, at det ikke er nemt at finde studenterrepræsentanter, der kan sidde i Rådet i mere end 1 periode (1 år). Ad 6. Akkreditering af to eksisterende VTU uddannelser STWA forklarede, at disse uddannelser var blevet forlænget i sagsbehandlingen, da universitetet i første omgang havde vurderet dem som én uddannelse, men ACE vurderede efter dialog med UBST, at der var tale om 2 uddannelser. Dialogen med UBST har handlet om definitionen af en uddannelse og af en linje. Det forventes, at Rådet fremover vil modtage flere af denne slags rapporter, der omfatter flere uddannelser, der ifølge uddannelsesreglerne er separate uddannelser, men har mange fælles træk. JEF tilføjede, at denne slags konstruktioner forventes at belaste organisationen yderligere. Side 3/3 SBR opfordrede til en diskussion med UBST af, hvor få ECTS kan give en ny uddannelse eller linje. JEF foreslog, at ACE efter dialog om emnet med UBST laver et notat til Rådet med resultaterne. ACE vil fremover klart angive årsager til fælles drøftelse af uddannelser i listen over de uddannelser, der skal behandles. Endvidere er sagsbehandlingsforløbet beskrevet i akkrediteringsrapporterne. Rådet behandlede derefter uddannelserne. Ad 7. EVA præsenterer koncept for akkreditering af udbud af danske UVM uddannelser i udlandet Tue Vinther-Jørgensen (TVJ) fortalte om processen, hvor EVA har drøftet konceptet med Rådsformandskabet og de institutioner, der kan være interesserede i at benytte sig af de muligheder, der ligger i at udbyde uddannelser i udlandet. Konceptet ligner det kendte akkrediteringskoncept. Forskellen er, at institutionerne selv finder en operatør og fremlægger plan for akkrediteringen for Rådet, som indirekte via at godkende planen også godkender operatøren. Christian Moldt (CMO) udleverede en rettelse, som specificerer, hvilke dele af den danske studieordning som institutionen skal redegøre for i forhold til tilpasning til regler i det land, man udbyder uddannelsen i.

4 EVA forklarede, at den videre proces er, at når Rådet har godkendt vejledningen, vil denne blive sendt til UVM og lagt på EVAs hjemmeside. Det er endnu uklart, om der er interesse fra institutionerne bl.a. gr. skærpede krav (at det samme niveau fra uddannelsen i Danmark opretholdes på uddannelsen i udlandet) og omkostningerne forbundet ved akkrediteringen. SBR tilføjede, at netop disse to aspekter er drøftet undervejs mellem EVA og formandskabet. SBR understregede, at Rådet for hver plan for en akkreditering under dette koncept bør have fokus på, at der i ekspertpanelet skal være international erfaring og viden om kvalitetssikring. SBR konkluderede, at EVA tilretter notat om rådets krav til operatørerne og sender til RS, der sørger for at gøre notatet til Rådets og offentliggøre det. Vejledningen blev godkendt af rådet og vil både blive lagt på Rådets og EVA s hjemmeside. Ad 8. Akkreditering af politiets grunduddannelse, inkl. indledning til området. SBR fortalte indledningsvis, at der har været afholdt møde mellem Rådet og Politiskolens ledelse. Mødet opstod ud fra et behov fra Rådets side for at få afklaret, hvilket regelgrundlag og hvilke former for tilsyn, der ligger bagved politiuddannelsen. Side 4/4 IS fortalte yderligere om mødet med Politiskolens ledelse, at Politiskolen orienterede om forskellige strukturændringer og de formelle roller for politiets uddannelser og at SBR orienterede Politiskolens ledelse om akkrediteringssystemet. Det var klart, at Politiskolen var interesseret i at blive akkrediteret. Man blev på mødet enige om, at det vil være fordelagtigt, at Politiets uddannelser kommer med i UVMs turnusplan, så der sker en løbende vurdering af uddannelserne. SBR tilføjede, at det ville være fordelagtigt med en indikation fra Rigspolitiet af, at Rigspolitiet har ansvaret for Politiets uddannelser. Julia Salado Rasmussen (JSR) fortalte, at Justitsministeriet i forbindelse med politireformen havde vurderet, at der var behov for en nytænkning af politiuddannelsen. Denne nye professionsbacheloruddannelse er en erstatning for den tidligere grunduddannelse, som skulle svare til en kort videregående uddannelse (erhvervsakademiniveau). Udbuddet af politiuddannelsen forventes akkrediteret på Rådets næste møde. Rådet behandlede derefter uddannelsen. Ad 9. Akkreditering af nye UVM uddannelser Rådet drøftede kort muligheden for at skærpe fokus på ansøgers (udbud) kvalitetssikringssystemer og hæve vurderingsstandarden på længere sigt på kriterium 7, som omhandler dette. Det blev bl.a. nævnt, at det kan være betænkeligt at godkende udbud, hvor alt andet end kvalitetssikringssystemet er i orden, og at man i udvælgelsen af eksperter kunne forsøge at finde eksperter, der har viden om kvalitetssikringssystemer. CMO præciserede, at der i akkrediteringen af nye uddannelser/udbud var tale om en vurdering af institutionernes konkrete planer i forhold til den nye uddannel-

5 se/udbud. CT bemærkede hertil, at institutioner som ansøger om nye uddannelser/udbud allerede på forhånd har etablerede kvalitetssikringssystemer og så gerne, at EVA inddrager mere uddybende viden om kvalitetssikringssystemet i akkrediteringsrapporten. CMO lagde vægt på, at muligheden for at arbejde videre med en skærpet fokus og forhøjet minimumsstandard afhang af, hvad der kan specificeres inden for rammerne af de givne kriterier. JEF og IS henviste til den nylige revision af akkrediteringsbekendtgørelsen på VTU s område. Revisionen gav især anledning til at øge fokus på, hvordan universiteterne arbejder med kvalitetssikring. SBR konkluderede, at der var enighed om, at der fremover skulle arbejdes for at øge fokus på kriteriet, og at der skulle være en dialog om muligheden for at inddrage mere specifik viden om kvalitetssikringssystemet, dels i akkrediteringsprocesserne og dels i rapporterne. Rådet diskuterer emnet mere detaljeret under punkt 11. Rådet behandlede derefter uddannelserne. Ad 10. Akkreditering af eksisterende KUM uddannelse Christel Sølvhjelm (CS) præsenterede bachelor- og kandidatuddannelsen i konservering og restaurering, som er KUM uddannelser, hvor videngrundlaget udelukkende er forskningsbaseret og hvor KUM har indgået aftale med Universitetsog Bygningsstyrelsen om placering under gradstypebeskrivelserne for universiteternes videnskabelige bachelor- og kandidatuddannelser i den danske kvalifikationsramme for videregående uddannelser. Side 5/5 TVJ fortalte, at EVA har bedt KUM om en autoritativ liste over de enkelte institutioners fokus inden for de tre områder: kunstnerisk udviklingsvirksomhed, viden fra faglig praksis og forskning. Rådet behandlede derefter uddannelserne. Endeligt fortalte EVA, at KUM institutioner selv har taget initiativ til erfaringsudveksling om akkreditering institutionerne imellem. Ad 11. Sammenhængen mellem kvalitetsudvikling og akkreditering SBR sammenfattede, at Rådet tidligere har diskuteret kvalitetsudvikling og kvalitetssikring på institutionerne samt udvælgelsen af eksperter på en måde, så det sikres, at viden om kvalitetssikring er til stede i vurderingerne. Akkrediteringerne, Rådet foretager, er på programniveau, men det er ikke sikkert, at det altid vil være sådan. Rådet står i en situation, hvor driften på alle ministerområder er god og hvor Rådet har fået en del input fra studierejse, konferencer o.l. om disse emner. SBR lagde derefter op til diskussion i grupper af, hvad Rådet tænker om emnet og de mulige videre skridt på kortere og længere sigt (se bilag). SBR konkluderede, at gruppearbejdet tyder på, at der er emner nok at diskutere, og det vil være vigtigt at have noget klar til evalueringen af Akkrediteringsloven. SBR foreslår, at operatørerne til første møde efter sommerferien (se punkt 12) la-

6 ver en kort beskrivelse af, hvad der allerede foregår på området, så Rådet kan have en faglig diskussion om kvalitetssikring og kvalitetsudvikling. På sigt skal Rådet også tale med institutionerne og ministerierne. Endelig kunne man forestille sig en studietur til NOKUT, der arbejder med flere modeller. Ad 12. Forberedelse af rådsmødet juni og kommende møder JEF meddelte, at panelet fra ENQA besøger ACE samme datoer som Rådsmødet i juni. ACE har lavet foreløbigt udkast til, hvem det kan være relevant for panelet at mødes med. Det er her inkluderet, at panelet også taler med EVA. ACE sender forslag til panelet og afventer evt. kommentarer. Det er planlagt, at panelet møder formandskabet i de indledende faser og Rådet gav udtryk for, at panelet også bør møde hele Rådet. SBR spurgte derefter til Rådets egen dagsorden i de to dage. EVA ønsker, at politiets udbud af politiets grunduddannelse behandles 18. juni. Rådet opfordrede derefter til, at uddannelser fordeles på alle rådsmedlemmer og at de rådsmedlemmer, der evt. ikke kan komme, indsender kommentarer til de uddannelser, hvor de pågældende er primær/sekundær fremlægger for at mindske arbejdsbyrden på de resterende. Side 6/6 SBR meddelte endeligt, at mødeplan for 2011 er på vej pr. og at drøftelsen af kvalitetssikring og kvalitetsudvikling (drøftet under punkt 11) kan finde sted på Rådsmødet 3. september Ad 13. Evt. SBR roste EVAs rapport om akkrediteringen af sygeplejerskeuddannelsen. Rapporten er udtryk for, at vi har meget viden om kvalitetsudvikling og for, at akkreditering kan bruges som kvalitetsudvikling. SBR gav udtryk for, at rapporter af denne type evt. kan bruges i dialogen med institutionerne som idékatalog, og det vil være oplagt at lave noget lignende på VTU området via ACEs videncenterfunktion. TVJ kommenterede, at det fra starten har været aftalt med UVM, at sådanne rapporter bør udarbejdes og EVA vil skrive lignende rapporter i de kommende runder. EVA vil også forsøge at lave lignende rapporter for nye uddannelser. TVJ tilføjede, at rapporten om sygeplejerskeuddannelsen er udsendt bredt og EVA forventer at skrive forskellige artikler om emnet. Rapporten har været i høring på de akkrediterede udbud og der har primært været tilbagemeldinger på processen. JEF tilføjede, at hun og STWA vil besøge alle universiteter og drøfte den netop afsluttede akkrediteringsrunde. Et af de kommende vidensprojekter i ACE er at se på akkreditering af nye uddannelser med den vinkel at undersøge, hvilket uddannelsesbillede der skabes på baggrund af de nye uddannelser.

7 Bilag: Gruppearbejdet under punkt 11 gav følgende input: 1. gruppe: - Rådet skal fortsætte dialogen med politikere, ministerier, operatører, institutioner, dialogforum og operatører skal fortsætte deres dialog. - Det eksisterende koncept bør videreudvikles: ekspertpanelers sammensætning og konsulenters rolle i forhold til ekspertpanelet, hæve minimumsstandard af vurderinger. - Bekendtgørelser, vejledninger etc. bør revideres løbende på baggrund af erfaringer fra hidtidige runder. - Der kan overvejes forsøg fx med auditering. - Videncentret bør få en mere fremtrædende rolle. 2. gruppe: - Der bør laves projekter på UVM og VTU området fx at studieledere hjælpes til bedre brug af de informationer de får om kvalitetsudvikling. - Rådet bør have en strategisk tilgang til emnerne det er vigtigt, at de parter, der arbejder med akkreditering til daglig, sætter dagsordnen for den kommende evaluering af Akkrediteringsloven. Perspektivet er, at hvis man er enige om, at vi arbejder mod en auditeringsmodel, skal vi have beskrevet, hvilke krav, der skal være i en sådan model for at det er godt nok. Der kan så køre to processer programakkreditering sammen med en lidt-ad-gangen auditering af institutionerne. Side 7/7 3. gruppe: - Emnerne kvalitetsudvikling og kvalitetssikringsudvikling hænger tæt sammen. - Det ville være fordelagtigt, hvis vi havde en klarere forståelse for, hvad vi mener med kvalitetssikring, så vi kan give dette videre til institutionerne. - Det skal være en klarere arbejdsdeling mellem eksperter og akkrediteringskonsulenterne. Det burde fremgå af vejledninger og lign., at konsulenterne har særlig ekspertise på netop det evaluerings- og kvalitetsmæssige område. - Hvilken rolle skal operatørerne have, hvis vi skal arbejde mod auditering? - Hvordan konstaterer vi rent faktisk, at der foregår kvalitetsudvikling? Det overordnede kan være i orden, men processerne er ikke (eller omvendt).

17. juni i Studiestræde 5, Studiemødesalen (frokost i køkkenet fra 12.15) 18. juni i Nikolaj Kirke, Nikolaj Plads

17. juni i Studiestræde 5, Studiemødesalen (frokost i køkkenet fra 12.15) 18. juni i Nikolaj Kirke, Nikolaj Plads Dagsorden Til: Akkrediteringsrådet Deltagere fra ACE Denmark: Sami Stephan Boutaiba, Steffen Westergård Andersen, Lars Pedersen, Rikke Warming og Malene Hyldekrog. Deltagere fra EVA: Tue Vinther-Jørgensen,

Læs mere

Søren Barlebo Rasmussen (SBR) bød velkommen til mødet og til ACE Denmarks kommende direktør.

Søren Barlebo Rasmussen (SBR) bød velkommen til mødet og til ACE Denmarks kommende direktør. Referat Deltagere: Søren Barlebo Rasmussen, Christian Thune, Lone Broberg, Berit Eika, Kresten Bang Heinfelt, Asger Lundorff Jensen, Steen Pade, Karin Röding og Ivan Sørensen Deltagere fra ACE Denmark:

Læs mere

Deltagere: Afbud: Referat af Akkrediteringsrådsmødet 7/ november Søren Barlebo Rasmussen (SBR) bød velkommen til mødet.

Deltagere: Afbud: Referat af Akkrediteringsrådsmødet 7/ november Søren Barlebo Rasmussen (SBR) bød velkommen til mødet. Referat Deltagere: Søren Barlebo Rasmussen, Christian Thune, Lone Broberg, Casper Christiansen, Berit Eika, Asger Lundorff Jensen, Steen Pade, Karin Röding, Ivan Sørensen. Deltagere fra ACE Denmark: Anette

Læs mere

Deltagere: Søren Barlebo Rasmussen, Christian Thune, Lone Broberg, Casper Christiansen, Asger Lundorff Jensen, Steen Pade, Ivan Sørensen

Deltagere: Søren Barlebo Rasmussen, Christian Thune, Lone Broberg, Casper Christiansen, Asger Lundorff Jensen, Steen Pade, Ivan Sørensen Referat Deltagere: Søren Barlebo Rasmussen, Christian Thune, Lone Broberg, Casper Christiansen, Asger Lundorff Jensen, Steen Pade, Ivan Sørensen Deltagere fra ACE Denmark: Anette Dørge Jessen (punkt 1

Læs mere

6. Akkreditering af eksisterende UVM uddannelser (1 ansøgning, overført fra mødet i maj)

6. Akkreditering af eksisterende UVM uddannelser (1 ansøgning, overført fra mødet i maj) Dagsorden Til: Akkrediteringsrådet Deltagere fra ACE Denmark: Anette Dørge Jessen, Sami Stephan Boutaiba, Steffen Westergård Andersen, Lars Pedersen, Rikke Warming og Malene Hyldekrog Deltagere fra EVA:

Læs mere

Til: Akkrediteringsrådet. Deltagere fra ACE Denmark: Anette Dørge Jessen, Sami Stephan Boutaiba, Rikke Warming og Malene Hyldekrog

Til: Akkrediteringsrådet. Deltagere fra ACE Denmark: Anette Dørge Jessen, Sami Stephan Boutaiba, Rikke Warming og Malene Hyldekrog Dagsorden Til: Akkrediteringsrådet Deltagere fra ACE Denmark: Anette Dørge Jessen, Sami Stephan Boutaiba, Rikke Warming og Malene Hyldekrog Deltagere fra EVA: Tue Vinther-Jørgensen, Inge Enroth, Martin

Læs mere

Deltagere: Berit Eika. Referat af Akkrediteringsrådets møde 8/ december Søren Barlebo Rasmussen (SBR) bød velkommen til mødet.

Deltagere: Berit Eika. Referat af Akkrediteringsrådets møde 8/ december Søren Barlebo Rasmussen (SBR) bød velkommen til mødet. Referat Deltagere: Søren Barlebo Rasmussen, Christian Thune, Lone Broberg, Casper Christiansen, Asger Lundorff Jensen (fra og med punkt 4), Steen Pade, Karin Röding, Ivan Sørensen. Deltagere fra ACE Denmark:

Læs mere

4. Akkreditering af ny VTU uddannelse (bilag på Rådets intranet på

4. Akkreditering af ny VTU uddannelse (bilag på Rådets intranet på Til: Akkrediteringsrådet Deltagere fra ACE Denmark: Jette Frederiksen (pkt. 1-5), Sami Stephan Boutaiba, Steffen Westergaard Andersen (pkt. 4 og 5), Malene Hyldekrog og Trine Jensen. Deltagere fra EVA

Læs mere

Københavns Universitet Rektor Ralf Hemmingsen Peter Bøcher. Sendt pr.

Københavns Universitet Rektor Ralf Hemmingsen Peter Bøcher. Sendt pr. Københavns Universitet Rektor Ralf Hemmingsen Peter Bøcher Sendt pr. email: ku@ku.dk rektor@adm.ku.dk petb@adm.ku.dk Program for universiteternes møde med panelet Hermed fremsendes det endelige program

Læs mere

4. Vejledning til yderligere kriterier for klinisk biomekanik (kiropraktor) (behandles af Rådet primo 2011) (bilag 4.1)

4. Vejledning til yderligere kriterier for klinisk biomekanik (kiropraktor) (behandles af Rådet primo 2011) (bilag 4.1) Dagsorden Til: Akkrediteringsrådet Deltagere fra ACE Denmark: Jette Frederiksen, Sami Stephan Boutaiba, Steffen Westergaard Andersen (pkt. 4 til 8), Lars Pedersen (pkt. 4 til 8) Rikke Warming, Malene Hyldekrog

Læs mere

Følgende forhold er samlet set blevet tillagt væsentlig betydning for Akkrediteringsrådets beslutning om at meddele afslag på akkreditering:

Følgende forhold er samlet set blevet tillagt væsentlig betydning for Akkrediteringsrådets beslutning om at meddele afslag på akkreditering: ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Nordjyllands Erhvervsakademi Att.: Uddannelseschef John Ejdrup Sendt pr. e-mail: jle@noea.dk noea@noea.dk Akkreditering af nyt udbud af ny uddannelse til professionsbachelor

Læs mere

3. Metaakkrediteringsemnegruppe 2 afrapportering samt kort evaluering af processen (bilag 3.1)

3. Metaakkrediteringsemnegruppe 2 afrapportering samt kort evaluering af processen (bilag 3.1) Dagsorden Til: Akkrediteringsrådet Deltagere fra ACE: Anette Dørge Jessen, Sami Stephan Boutaiba, Steffen Westergård Andersen, Rikke Warming og Rebekka Byberg Deltagere fra EVA: Tue Vinther-Jørgensen og

Læs mere

Akkreditering af nyt udbud af eksisterende diplomuddannelse i ledelse

Akkreditering af nyt udbud af eksisterende diplomuddannelse i ledelse ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Niels Brock Att.: Konsulent Dan Holt Jensen Sendt pr. mail: dje@brock.dk brock@brock.dk Akkreditering af nyt udbud af eksisterende diplomuddannelse i ledelse Akkrediteringsrådet

Læs mere

ad 2. Godkendelse af referat af møde 8/2010 SBR roste referatet, og referatet blev efterfølgende godkendt uden kommentarer.

ad 2. Godkendelse af referat af møde 8/2010 SBR roste referatet, og referatet blev efterfølgende godkendt uden kommentarer. Referat Deltagere fra Rådet: Søren Barlebo Rasmussen, Christian Thune, Lone Broberg, Casper Christiansen, Berit Eika, Steen Pade, Karin Röding og Ivan Sørensen. Deltagere fra ACE: Anette Dørge Jessen,

Læs mere

Under mødet blev punkt 7 dog drøftet i forlængelse af punkt 4 (akkreditering af nye uddannelser).

Under mødet blev punkt 7 dog drøftet i forlængelse af punkt 4 (akkreditering af nye uddannelser). Referat Til stede: Søren Barlebo Rasmussen, Christian Thune, Agnetha Bladh, Lone Broberg, Bodil Due, Stina Vrang Elias, Steen Pade og Andreas Moesgaard Christiansen Deltagere fra : Anette Dørge Jessen,

Læs mere

Århus Købmandsskole Att.: Rektor Christian Mathiasen. Sendt pr. e-mail: chma@aabc.dk eak@aabc.dk

Århus Købmandsskole Att.: Rektor Christian Mathiasen. Sendt pr. e-mail: chma@aabc.dk eak@aabc.dk ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Århus Købmandsskole Att.: Rektor Christian Mathiasen Sendt pr. e-mail: chma@aabc.dk eak@aabc.dk Akkreditering af nyt udbud af ny uddannelse til professionsbachelor

Læs mere

University College Lillebælt Den frie Lærerskole i Ollerup Att.: Seminarielærer Laust Riis-Søndergaard. Sendt pr. e-mail: lrs@post6.tele.

University College Lillebælt Den frie Lærerskole i Ollerup Att.: Seminarielærer Laust Riis-Søndergaard. Sendt pr. e-mail: lrs@post6.tele. ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen University College Lillebælt Den frie Lærerskole i Ollerup Att.: Seminarielærer Laust Riis-Søndergaard Sendt pr. e-mail: lrs@post6.tele.dk Akkreditering af nyt

Læs mere

Den forberedende fase STAR har et bredt kendskab til relevante kandidater, der kan fungere som studenterrepræsentation

Den forberedende fase STAR har et bredt kendskab til relevante kandidater, der kan fungere som studenterrepræsentation Notat STAR De Studerendes Akkrediteringsråd Opsamling på de studerendes rolle i institutionsakkreditering Forud for mødet den 28. maj 2014, bad Akkrediteringsinstitutionen (AI) studenterrepræsentanterne

Læs mere

Baggrundsrapport for panelmedlemmernes evaluering af akkrediteringsprocessen U n d e r s ø g e l s e n e r g e n n e m f ø r t b l a n d t a k k r e

Baggrundsrapport for panelmedlemmernes evaluering af akkrediteringsprocessen U n d e r s ø g e l s e n e r g e n n e m f ø r t b l a n d t a k k r e Baggrundsrapport for panelmedlemmernes evaluering af akkrediteringsprocessen U n d e r s ø g e l s e n e r g e n n e m f ø r t b l a n d t a k k r e d i t e r i n g s p a n e l m e d l e m m e r, d e r

Læs mere

Vejle Tekniske Skole Att.: Uddannelseschef sundhed, ernæring og velvære Hanne Brandbyge. Sendt pr. e-mail: hab@vejlets.dk

Vejle Tekniske Skole Att.: Uddannelseschef sundhed, ernæring og velvære Hanne Brandbyge. Sendt pr. e-mail: hab@vejlets.dk ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Vejle Tekniske Skole Att.: Uddannelseschef sundhed, ernæring og velvære Hanne Brandbyge Sendt pr. e-mail: hab@vejlets.dk Akkreditering af nyt udbud af ny erhvervsakademiuddannelse

Læs mere

Akkreditering af nye uddannelser og udbud 2008. Eksperternes vurdering. Eksperternes vurdering af akkrediteringsprocessen og samarbejdet

Akkreditering af nye uddannelser og udbud 2008. Eksperternes vurdering. Eksperternes vurdering af akkrediteringsprocessen og samarbejdet Akkreditering af nye uddannelser og udbud 2008. Eksperternes vurdering Eksperternes vurdering af akkrediteringsprocessen og samarbejdet med EVA Akkreditering af nye uddannelser og udbud 2008. Eksperternes

Læs mere

Til: Akkrediteringsrådet

Til: Akkrediteringsrådet Dagsorden Til: Akkrediteringsrådet Deltagere fra ACE Denmark: Anette Dørge Jessen, Sami Stephan Boutaiba, Steffen Westergård Andersen, Rikke Warming og Malene Hyldekrog Deltagere fra EVA: Tue Vinther-Jørgensen,

Læs mere

Deltagere fra EVA: Christian Moldt, Ditte Strandbygaard (pkt. 8), Agi Csonka, Martin Sørensen (pkt. 9-10) Afbud: Agneta Bladh og Bodil Due

Deltagere fra EVA: Christian Moldt, Ditte Strandbygaard (pkt. 8), Agi Csonka, Martin Sørensen (pkt. 9-10) Afbud: Agneta Bladh og Bodil Due Referat Deltagere: Akkrediteringsrådet (Søren Barlebo Rasmussen, Christian Thune, Jesper Højberg Christensen, Kira Vinberg, Steen Pade, Lone Broberg, Stina Vrang Elias pkt. 7-11) Deltagere fra ACE: Sami

Læs mere

Udvalget for Videnskab og Teknologi, Udvalget for Videnskab og Te L 111 - Bilag 1,L 112 - Bilag 1 Offentligt

Udvalget for Videnskab og Teknologi, Udvalget for Videnskab og Te L 111 - Bilag 1,L 112 - Bilag 1 Offentligt Udvalget for Videnskab og Teknologi, Udvalget for Videnskab og Te L 111 - Bilag 1,L 112 - Bilag 1 Offentligt Notat Resumé af høringssvar vedr. udkast til lov om Akkrediteringsinstitutionen for videregående

Læs mere

Holstebro Tekniske Skole Att.: Britt Sandvad. Sendt pr. e.mail: bs@holstebrots.dk

Holstebro Tekniske Skole Att.: Britt Sandvad. Sendt pr. e.mail: bs@holstebrots.dk ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Holstebro Tekniske Skole Att.: Britt Sandvad Sendt pr. e.mail: bs@holstebrots.dk Akkreditering af nyt udbud af ny erhvervsakademiuddannelse inden for ernæringsteknologi

Læs mere

Nordjyllands Erhvervsakademi Att.: Uddannelseschef John Ejdrup. Sendt pr. e-mail: jle@noea.dk noea@noea.dk

Nordjyllands Erhvervsakademi Att.: Uddannelseschef John Ejdrup. Sendt pr. e-mail: jle@noea.dk noea@noea.dk ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Nordjyllands Erhvervsakademi Att.: Uddannelseschef John Ejdrup Sendt pr. e-mail: jle@noea.dk noea@noea.dk Akkreditering af nyt udbud af ny uddannelse til professionsbachelor

Læs mere

Akkreditering af nyt udbud af ny diplomuddannelse i sportsmanagement

Akkreditering af nyt udbud af ny diplomuddannelse i sportsmanagement ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Nordjyllands Erhvervsakademi Att.: Per Justesen Sendt pr. e-mail: pju@noea.dk noea@noea.dk Akkreditering af nyt udbud af ny diplomuddannelse i sportsmanagement

Læs mere

Akkreditering af nyt udbud af ny diplomuddannelse i softwareudvikling

Akkreditering af nyt udbud af ny diplomuddannelse i softwareudvikling ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Handelsskolen København Nord Att.: Afdelingsforstander Gregers Christensen Sendt pr. e-mail: gc@knord.dk handelsskolen@knord.dk Akkreditering af nyt udbud af ny

Læs mere

ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Akkrediteringsrådet Akkreditering og godkendelse af ny kandidatuddannelse i idræt ACE Denmark -

ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Akkrediteringsrådet Akkreditering og godkendelse af ny kandidatuddannelse i idræt ACE Denmark - ACE Denmark - Aalborg Universitet Rektor Finn Kjærsdam Sendt pr. e-mail: rektor@adm.aau.dk aau@aau.dk Akkreditering og godkendelse af ny kandidatuddannelse i idræt Kandidatuddannelsen i idræt godkendes

Læs mere

University College Lillebælt Att.: Lektor og Uddannelseskonsulent Lars Hjort-Pedersen. Sendt pr. e-mail: lahj@ucl.dk

University College Lillebælt Att.: Lektor og Uddannelseskonsulent Lars Hjort-Pedersen. Sendt pr. e-mail: lahj@ucl.dk ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen University College Lillebælt Att.: Lektor og Uddannelseskonsulent Lars Hjort-Pedersen Sendt pr. e-mail: lahj@ucl.dk Akkreditering af nyt udbud af diplomuddannelsen

Læs mere

Akkreditering af nyt udbud af ny diplomuddannelse i softwareudvikling

Akkreditering af nyt udbud af ny diplomuddannelse i softwareudvikling ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Århus Købmandsskole Att.: Uddannelsesleder Gert Simonsen Sendt pr. e-mail: gs@aabc.dk eak@aabc.dk Akkreditering af nyt udbud af ny diplomuddannelse i softwareudvikling

Læs mere

Casper Christiansen (CC) spurgte til uddannelser i Kina, hvortil SBR svarede, at det behandles under meddelelser.

Casper Christiansen (CC) spurgte til uddannelser i Kina, hvortil SBR svarede, at det behandles under meddelelser. Referat Deltagere: Deltagere fra Rådet: Søren Barlebo Rasmussen, Christian Thune, Casper Christiansen, Berit Eika, Asger Lundorff Jensen (fra punkt 6), Steen Pade (fra punkt 6), Karin Röding og Ivan Sørensen.

Læs mere

Følgende forhold er samlet set blevet tillagt væsentlig betydning for Akkrediteringsrådets beslutning om at meddele afslag på akkreditering:

Følgende forhold er samlet set blevet tillagt væsentlig betydning for Akkrediteringsrådets beslutning om at meddele afslag på akkreditering: ACE Denmark Professionshøjskolen Sjælland University College Campus Roskilde Att.: Johny Lauritsen Sendt pr. e-mail: jol@ucsj.dk Afslag på akreditering af nyt udbud af den eksisterende pædagogiske diplomuddannelse

Læs mere

Akkreditering af nyt udbud af ny diplomuddannelse i international handel og markedsføring

Akkreditering af nyt udbud af ny diplomuddannelse i international handel og markedsføring ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Handelsskolen København Nord Att.: Afdelingsforstander Ole Gram-Olesen Sendt pr. mail: oo@knord.dk handelsskolen@knord.dk Akkreditering af nyt udbud af ny diplomuddannelse

Læs mere

Eftersom nyt profilforløb i human resources har fået afslag på akkreditering, er forudsætningen for oprettelsen af udbuddet ikke tilstede.

Eftersom nyt profilforløb i human resources har fået afslag på akkreditering, er forudsætningen for oprettelsen af udbuddet ikke tilstede. ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen CPH West Att.: Afdelingsleder Anne Louise Vaarby Sendt pr. e-mail: anlv@cphwest.dk cphwest@cphwest.dk Akkreditering af nyt udbud af nyt profilforløb i human resources

Læs mere

Vedr. anmodning om ny bacheloruddannelse med den ansøgte titel/betegnelse: Bachelor (BSc) i global business informatik

Vedr. anmodning om ny bacheloruddannelse med den ansøgte titel/betegnelse: Bachelor (BSc) i global business informatik Universitets- og Bygningsstyrelsen Bredgade 43 1260 København K Sendt pr. e-mail: mrr@ubst.dk ubst@ubst.dk Indstilling om titel, takstindplacering, adgangskrav, normeret studietid og maksimumrammer for

Læs mere

Århus Købmandsskole Att.: Uddannelsesleder Gert Simonsen. Sendt pr. e-mail: gs@aabc.dk eak@aabc.dk

Århus Købmandsskole Att.: Uddannelsesleder Gert Simonsen. Sendt pr. e-mail: gs@aabc.dk eak@aabc.dk ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Århus Købmandsskole Att.: Uddannelsesleder Gert Simonsen Sendt pr. e-mail: gs@aabc.dk eak@aabc.dk Akkreditering af nyt udbud af ny professionsbacheloruddannelse

Læs mere

Vejle Handelsskole Att.: Afdelingsleder Bruno Lindskjold og Konsulent Rex Andersen. Sendt pr. e-mail.: bl@vejlehs.dk ran@vejlehs.

Vejle Handelsskole Att.: Afdelingsleder Bruno Lindskjold og Konsulent Rex Andersen. Sendt pr. e-mail.: bl@vejlehs.dk ran@vejlehs. ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Vejle Handelsskole Att.: Afdelingsleder Bruno Lindskjold og Konsulent Rex Andersen Sendt pr. e-mail.: bl@vejlehs.dk ran@vejlehs.dk Akkreditering af nyt udbud af

Læs mere

Følgende forhold er samlet set blevet tillagt væsentlig betydning for Akkrediteringsrådets beslutning om at meddele afslag på akkreditering:

Følgende forhold er samlet set blevet tillagt væsentlig betydning for Akkrediteringsrådets beslutning om at meddele afslag på akkreditering: ACE Denmark Professionshøjskolen University College Nordjylland Att.: Ole Faaborg og Henriette Eduardsen Sendt pr. e-mail: dof@noea.dk heed@noea.dk ucn@ucn.dk Akkreditering af nyt udbud af ny diplomuddannelse

Læs mere

Akkreditering af nyt udbud af eksisterende diplomuddannelse i ledelse

Akkreditering af nyt udbud af eksisterende diplomuddannelse i ledelse ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Handelsskolen København Nord Att.: Afdelingsforstander Ole Gram-Olesen Sendt pr. mail: oo@knord.dk handelsskolen@knord.dk Akkreditering af nyt udbud af eksisterende

Læs mere

Handelsskolen København Nord Att.: Afdelingsforstander Gregers Christensen. Sendt pr. e-mail: gc@knord.dk handelsskolen@knord.dk

Handelsskolen København Nord Att.: Afdelingsforstander Gregers Christensen. Sendt pr. e-mail: gc@knord.dk handelsskolen@knord.dk ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Handelsskolen København Nord Att.: Afdelingsforstander Gregers Christensen Sendt pr. e-mail: gc@knord.dk handelsskolen@knord.dk Akkreditering af nyt udbud af ny

Læs mere

Ingeniørhøjskolen i København Att.: Per Jensen. Sendt pr. e-mail plj@ihk.dk

Ingeniørhøjskolen i København Att.: Per Jensen. Sendt pr. e-mail plj@ihk.dk ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Ingeniørhøjskolen i København Att.: Per Jensen Sendt pr. e-mail plj@ihk.dk Akkreditering af nyt udbud af ny uddannelse til professionsbachelor som diplomingeniør

Læs mere

Hotel- og Restaurantskolen og Niels Brock (Copenhagen Business Academy) Att.: Marianne Juul Jensen. Sendt pr. e-mail: mjj@hrs.dk org@brock.

Hotel- og Restaurantskolen og Niels Brock (Copenhagen Business Academy) Att.: Marianne Juul Jensen. Sendt pr. e-mail: mjj@hrs.dk org@brock. ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Hotel- og Restaurantskolen og Niels Brock (Copenhagen Business Academy) Att.: Marianne Juul Jensen Sendt pr. e-mail: mjj@hrs.dk org@brock.dk Akkreditering af nyt

Læs mere

VIA University College Att.: Uddannelseschef for Ernæring og Sundhedsuddannelsen Karen Søndergaard. Sendt pr. e-mail ks@viauc.dk

VIA University College Att.: Uddannelseschef for Ernæring og Sundhedsuddannelsen Karen Søndergaard. Sendt pr. e-mail ks@viauc.dk ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen VIA University College Att.: Uddannelseschef for Ernæring og Sundhedsuddannelsen Karen Søndergaard Sendt pr. e-mail ks@viauc.dk Akkreditering af nyt udbud af uddannelsen

Læs mere

Afbud: Lone Broberg. Referat af Akkrediteringsrådets møde 1/ februar 2013

Afbud: Lone Broberg. Referat af Akkrediteringsrådets møde 1/ februar 2013 Referat Til stede: Søren Barlebo Rasmussen, Christian Thune, Agneta Bladh, Jesper Højberg Christensen, Bodil Due, Stina Vrang Elias, Steen Pade og Andreas Moesgaard Christiansen Deltagere fra : Anette

Læs mere

Akkreditering af nyt udbud af ny erhvervsakademiuddannelse inden for energiteknologi

Akkreditering af nyt udbud af ny erhvervsakademiuddannelse inden for energiteknologi ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Erhvervsakademi Midtjylland Att.: Uddannelseschef Henriette Slebsager Sendt pr. e-mail henriette.slebsager@ceuherning.dk Akkreditering af nyt udbud af ny erhvervsakademiuddannelse

Læs mere

Esbjerg Handelsskole Att.: Uddannelsesleder Søren Haahr Jensen. Sendt pr. e-mail: shj@eavest.dk eavest@eavest.dk ehs@ehs.dk

Esbjerg Handelsskole Att.: Uddannelsesleder Søren Haahr Jensen. Sendt pr. e-mail: shj@eavest.dk eavest@eavest.dk ehs@ehs.dk ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Esbjerg Handelsskole Att.: Uddannelsesleder Søren Haahr Jensen Sendt pr. e-mail: shj@eavest.dk eavest@eavest.dk ehs@ehs.dk Akkreditering af nyt udbud af ny uddannelse

Læs mere

Følgende forhold er samlet set blevet tillagt væsentlig betydning for Akkrediteringsrådets beslutning om at meddele afslag på akkreditering:

Følgende forhold er samlet set blevet tillagt væsentlig betydning for Akkrediteringsrådets beslutning om at meddele afslag på akkreditering: ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Handelsskolen København Nord Att.: Afdelingsforstander Gregers Christensen Sendt pr. e-mail: gc@knord.dk handelsskolen@knord.dk Akkreditering af nyt udbud af ny

Læs mere

Esbjerg Handelsskole Att.: Uddannelsesleder Søren Haahr Jensen. Sendt pr. e-mail: shj@eavest.dk eavest@eavest.dk ehs@ehs.dk

Esbjerg Handelsskole Att.: Uddannelsesleder Søren Haahr Jensen. Sendt pr. e-mail: shj@eavest.dk eavest@eavest.dk ehs@ehs.dk ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Esbjerg Handelsskole Att.: Uddannelsesleder Søren Haahr Jensen Sendt pr. e-mail: shj@eavest.dk eavest@eavest.dk ehs@ehs.dk Akkreditering af nyt udbud af ny uddannelse

Læs mere

Professionshøjskolen University College Syd Att.: Marianne Kemény Hviid. Sendt pr. e-mail: mkh@ucsyd.dk ucsyd@ucsyd.dk

Professionshøjskolen University College Syd Att.: Marianne Kemény Hviid. Sendt pr. e-mail: mkh@ucsyd.dk ucsyd@ucsyd.dk ACE Denmark Professionshøjskolen University College Att.: Marianne Kemény Hviid Sendt pr. e-mail: mkh@ucsyd.dk ucsyd@ucsyd.dk Akkreditering af nyt udbud af profilforløb i ungdoms- og voksenundervisning

Læs mere

Nordjyllands Erhvervsakademi Att.: Uddannelseschef John Ejdrup. Sendt pr.

Nordjyllands Erhvervsakademi Att.: Uddannelseschef John Ejdrup. Sendt pr. ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Nordjyllands Erhvervsakademi Att.: Uddannelseschef John Ejdrup Sendt pr. e-mail: jle@noea.dk noea@noea.dk Akkreditering af nyt udbud af ny professionsbacheloruddannelse

Læs mere

Akkreditering - hvorfor og hvordan?

Akkreditering - hvorfor og hvordan? Læs om ekstern kvalitetssikring af uddannelser på universiteterne i Danmark. Akkreditering anno 2012 Side 2 Danske universitetsuddannelser skal være i verdensklasse. Danmark skal kunne imødekomme kravet

Læs mere

Akkreditering af nyt udbud af ny diplomuddannelse i sportsmanagement

Akkreditering af nyt udbud af ny diplomuddannelse i sportsmanagement ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Handelsskolen København Nord Att.: Uddannelsesleder Hanne Feld Sendt pr. e-mail: hafe@knord.dk handelsskolen@knord.dk Akkreditering af nyt udbud af ny diplomuddannelse

Læs mere

Ekstern kvalitetssikring af uddannelserne nu og fremover

Ekstern kvalitetssikring af uddannelserne nu og fremover Ekstern kvalitetssikring af uddannelserne nu og fremover Oplæg for censorerne for ingeniøruddannelserne og diplomuddannelserne i teknik og it, 23. maj 2013 Evalueringskonsulent Martin Sørensen og chefkonsulent

Læs mere

Desuden har ansøgeren ikke sandsynliggjort, at målene for uddannelsens læringsudbytte modsvarer et konkret behov for uddannelsen.

Desuden har ansøgeren ikke sandsynliggjort, at målene for uddannelsens læringsudbytte modsvarer et konkret behov for uddannelsen. ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Århus Købmandsskole og Aarhus tekniske Skole Uddannelsesleder Arne Schøtt Hansen og Studierektor Mogens Enevoldsen Sendt pr. e-mail: asha@aabc.dk Akkreditering

Læs mere

Vejle Handelsskole Att.: Afdelingsleder Bruno Lindskjold og konsulent Rex Andersen. Sendt pr. e-mail: bl@vejlehs.dk ran@vejlehs.dk

Vejle Handelsskole Att.: Afdelingsleder Bruno Lindskjold og konsulent Rex Andersen. Sendt pr. e-mail: bl@vejlehs.dk ran@vejlehs.dk ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Vejle Handelsskole Att.: Afdelingsleder Bruno Lindskjold og konsulent Rex Andersen Sendt pr. e-mail: bl@vejlehs.dk ran@vejlehs.dk Akkreditering af nyt udbud af

Læs mere

Akkreditering af nyt udbud af ny uddannelse til professionsbachelor i haveog parkvirksomhed

Akkreditering af nyt udbud af ny uddannelse til professionsbachelor i haveog parkvirksomhed ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Erhvervsakademi Sjælland Att.: Preben Thiesgaard Sendt pr. e-mail: pth@adm.khs.dk khs@khs.dk Akkreditering af nyt udbud af ny uddannelse til professionsbachelor

Læs mere

Høringssvar over udkast til vejledning om institutionsakkreditering af videregående uddannelsesinstitutioner

Høringssvar over udkast til vejledning om institutionsakkreditering af videregående uddannelsesinstitutioner ACE Denmark Akkrediteringsinstitutionen Att. sekretariatschef Rune Heiberg Hansen acedenmark@acedenmark.dk Høringssvar over udkast til vejledning om institutionsakkreditering af videregående uddannelsesinstitutioner

Læs mere

Udvalget for Videnskab og Teknologi 2009-10 L 119 Bilag 7 Offentligt

Udvalget for Videnskab og Teknologi 2009-10 L 119 Bilag 7 Offentligt Udvalget for Videnskab og Teknologi 2009-10 L 119 Bilag 7 Offentligt Ministeren for videnskab, teknologi og udvikling Udvalget for Videnskab og Teknologi Folketinget Christiansborg 1240 København K./.

Læs mere

Nordjyllands Erhvervsakademi Att.: Uddannelseschef Dan Ole Faaborg. Sendt pr. e-mail: dof@noea.dk noea@noea.dk

Nordjyllands Erhvervsakademi Att.: Uddannelseschef Dan Ole Faaborg. Sendt pr. e-mail: dof@noea.dk noea@noea.dk ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Nordjyllands Erhvervsakademi Att.: Uddannelseschef Dan Ole Faaborg Sendt pr. e-mail: dof@noea.dk noea@noea.dk Akkreditering af nyt udbud af ny uddannelse til professionsbachelor

Læs mere

Nordjyllands Erhvervsakademi Att.: Dan Ole Faaborg. Sendt pr. e-mail: dof@noea.dk noea@noea.dk

Nordjyllands Erhvervsakademi Att.: Dan Ole Faaborg. Sendt pr. e-mail: dof@noea.dk noea@noea.dk ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Nordjyllands Att.: Dan Ole Faaborg Sendt pr. e-mail: dof@noea.dk noea@noea.dk Akkreditering af nyt udbud af ny uddannelse til professionsbachelor i International

Læs mere

Aarhus Universitet. Att. Rektor Lauritz B. Holm-Nielsen. Sendt pr. e-mail rektor@au.dk au@au.dk

Aarhus Universitet. Att. Rektor Lauritz B. Holm-Nielsen. Sendt pr. e-mail rektor@au.dk au@au.dk ACE Denmark Aarhus Universitet Att. Rektor Lauritz B. Holm-Nielsen Sendt pr. e-mail rektor@au.dk au@au.dk Akkreditering og godkendelse af ny kandidatuddannelse i teknologibaseret forretningsudvikling Kandidatuddannelsen

Læs mere

Akkreditering af nyt udbud af ny diplomuddannelse i softwareudvikling

Akkreditering af nyt udbud af ny diplomuddannelse i softwareudvikling ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Tietgenskolen Att.: Projektleder Regitze Kristensen Sendt pr. e-mail: rekr@tietgen.dk ts@tietgen.dk Akkreditering af nyt udbud af ny diplomuddannelse i softwareudvikling

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 79, den 4. juni 2015 Pkt. 6. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse

Bestyrelsesmøde nr. 79, den 4. juni 2015 Pkt. 6. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 79, den 4. juni 2015 Pkt. 6. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 20. MAJ 2015 Vedr.: Midtvejsstatus vedrørende institutionsakkreditering på Københavns

Læs mere

Procedure for akkreditering af eksisterende uddannelser

Procedure for akkreditering af eksisterende uddannelser Procedure for akkreditering af eksisterende uddannelser Indtil KU bliver institutionsakkrediteret, skal fakultetets uddannelser fortsat turnusakkrediteres. Turnusakkreditering sker i overensstemmelse med

Læs mere

Akkreditering af nyt udbud af ny erhvervsakademiuddannelse inden for energiteknologi

Akkreditering af nyt udbud af ny erhvervsakademiuddannelse inden for energiteknologi ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen TEC Erhvervsakademi Att.: Uddannelseschef Per Buron Sendt pr. e.mail: pb@tec.dk Akkreditering af nyt udbud af ny erhvervsakademiuddannelse inden for energiteknologi

Læs mere

Tietgenskolen Att.: Projektleder Regitze Kristensen. Sendt pr. e-mail: rekr@tietgen.dk

Tietgenskolen Att.: Projektleder Regitze Kristensen. Sendt pr. e-mail: rekr@tietgen.dk ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Tietgenskolen Att.: Projektleder Regitze Kristensen Sendt pr. e-mail: rekr@tietgen.dk Akkreditering af nyt udbud af ny professionsbacheloruddannelse i webudvikling

Læs mere

INSTITUTIONSAKKREDITERING L A R S D Ø V L I N G A N D E R S E N 1 6. 0 5. 1 3

INSTITUTIONSAKKREDITERING L A R S D Ø V L I N G A N D E R S E N 1 6. 0 5. 1 3 INSTITUTIONSAKKREDITERING L A R S D Ø V L I N G A N D E R S E N 1 6. 0 5. 1 3 Lov om akkreditering af videregående uddannelsesinstitutioner vedtaget af Folketinget i dag! Kvalitetssikring af videregående

Læs mere

Danmarks Forvaltningshøjskole og Professionshøjskolen Metropol Århus Att.: Bitten Kristiansen. Sendt pr. e-mail: bk@dfhnet.dk rektor@phrh.

Danmarks Forvaltningshøjskole og Professionshøjskolen Metropol Århus Att.: Bitten Kristiansen. Sendt pr. e-mail: bk@dfhnet.dk rektor@phrh. ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Danmarks Forvaltningshøjskole og Professionshøjskolen Metropol Att.: Bitten Kristiansen Sendt pr. e-mail: bk@dfhnet.dk rektor@phrh.dk Akkreditering af nyt udbud

Læs mere

Sébastien Bigandt (SB), som er ny medarbejder i rådssekretariatet, præsenterede kort sig selv.

Sébastien Bigandt (SB), som er ny medarbejder i rådssekretariatet, præsenterede kort sig selv. Referat Til stede: Søren Barlebo Rasmussen, Christian Thune, Agnetha Bladh, Jesper Højbjerg Christensen, Bodil Due, Steen Pade og Kira Vinberg Afbud: Stina Vrang Elias og Lone Broberg Deltagere fra ACE

Læs mere

7. Fremtidens system for ekstern kvalitetssikring på universitetsområdet

7. Fremtidens system for ekstern kvalitetssikring på universitetsområdet Dagsorden Til: Akkrediteringsrådet (afbud fra Lone og Karin) Deltagere fra ACE Denmark: Anette Dørge Jessen, Sami Stephan Boutaiba, Steffen Westergård Andersen, Lars Pedersen, Rebekka Birkebo Byberg og

Læs mere

Professionshøjskolen Via University College Att.: Mette Lyager. Sendt pr. e-mail: ml@viauc.dk viauc@viauc.dk

Professionshøjskolen Via University College Att.: Mette Lyager. Sendt pr. e-mail: ml@viauc.dk viauc@viauc.dk ACE Denmark Professionshøjskolen Via Att.: Mette Lyager Sendt pr. e-mail: ml@viauc.dk viauc@viauc.dk Akkreditering af nyt udbud af uddannelse til professionsbachelor i offentlig administration Akkrediteringsrådet

Læs mere

Hotel- og Restaurantskolen. Att.: Marianne Juul Jensen. Sendt pr. e-mail: mjj@hrs.dk org@brock.dk

Hotel- og Restaurantskolen. Att.: Marianne Juul Jensen. Sendt pr. e-mail: mjj@hrs.dk org@brock.dk ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Hotel- og Restaurantskolen Att.: Marianne Juul Jensen Sendt pr. e-mail: mjj@hrs.dk org@brock.dk Akkreditering af ny uddannelse til professionsbachelor i International

Læs mere

Rammevejledning vedr. akkreditering og godkendelse af nye og eksisterende universitetsuddannelser

Rammevejledning vedr. akkreditering og godkendelse af nye og eksisterende universitetsuddannelser Rammevejledning vedr. akkreditering og godkendelse af nye og eksisterende universitetsuddannelser 1. udgave, december 2009 ACE Denmark Akkrediteringsinstitutionen 1. udgave, december 2009 Bemærk: Rammevejledningen

Læs mere

Følgende forhold er samlet set blevet tillagt væsentlig betydning for Akkrediteringsrådets beslutning om at meddele afslag på akkreditering:

Følgende forhold er samlet set blevet tillagt væsentlig betydning for Akkrediteringsrådets beslutning om at meddele afslag på akkreditering: ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Esbjerg Handelsskole Att.: Uddannelsesleder Søren Haahr Jensen Sendt pr. e-mail: shj@eavest.dk eavest@eavest.dk ehs@ehs.dk Akkreditering af nyt udbud af ny uddannelse

Læs mere

Følgende forhold er samlet set blevet tillagt væsentlig betydning for Akkrediteringsrådets beslutning om at meddele afslag på akkreditering:

Følgende forhold er samlet set blevet tillagt væsentlig betydning for Akkrediteringsrådets beslutning om at meddele afslag på akkreditering: ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Tietgenskolen Att.: Projektleder Regitze Kristensen Sendt pr. e-mail: rekr@tietgen.dk ts@tietgen.dk Akkreditering af nyt udbud af ny uddannelse til professionsbachelor

Læs mere

Handelsskolen Sjælland Syd Att.: Områdedirektør Jan Bagge. Sendt pr.

Handelsskolen Sjælland Syd Att.: Områdedirektør Jan Bagge. Sendt pr. ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Handelsskolen Sjælland Syd Att.: Områdedirektør Jan Bagge Sendt pr. e-mail: jbag@hssyd.dk hssyd@hssyd.dk Akkreditering af nyt udbud af ny uddannelse til professionsbachelor

Læs mere

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Tirsdag den 29. marts 2011 kl. 9.30-16. 2. maj 2011 Tilstede

Læs mere

Akkreditering af nyt udbud af ny diplomuddannelse i international handel og markedsføring

Akkreditering af nyt udbud af ny diplomuddannelse i international handel og markedsføring ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Tietgenskolen Att.: Afdelingsforstander Ove Møhring Sendt pr. e-mail: ovmo@tietgen.dk ts@tiegen.dk Akkreditering af nyt udbud af ny diplomuddannelse i international

Læs mere

Akkreditering af nyt udbud af diplomuddannelse i international handel og markedsføring

Akkreditering af nyt udbud af diplomuddannelse i international handel og markedsføring ACE Denmark Erhvervsakademi Århus Uddannelseschef Arne Schøtt Hansen Sendt pr. e-mail: asha@akademiaarhus.dk info@akademiaarhus.dk Akkreditering af nyt udbud af diplomuddannelse i international handel

Læs mere

Tietgenskolen Att.: Projektleder Regitze Kristensen. Sendt pr.

Tietgenskolen Att.: Projektleder Regitze Kristensen. Sendt pr. ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Tietgenskolen Att.: Projektleder Regitze Kristensen Sendt pr. e-mail: rekr@tietgen.dk ts@tietgen.dk Akkreditering af nyt udbud af ny uddannelse til professionsbachelor

Læs mere

Vejle Handelsskole Att.: Afdelingsleder Bruno Lindskjold og Konsulent Rex Andersen. Sendt pr. .:

Vejle Handelsskole Att.: Afdelingsleder Bruno Lindskjold og Konsulent Rex Andersen. Sendt pr.  .: ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Vejle Handelsskole Att.: Afdelingsleder Bruno Lindskjold og Konsulent Rex Andersen Sendt pr. e-mail.: bl@vejlehs.dk ran@vejlehs.dk Akkreditering af nyt udbud af

Læs mere

Følgende forhold er samlet set blevet tillagt væsentlig betydning for Akkrediteringsrådets beslutning om at meddele afslag på akkreditering:

Følgende forhold er samlet set blevet tillagt væsentlig betydning for Akkrediteringsrådets beslutning om at meddele afslag på akkreditering: Erhvervsakademiet Copenhagen Business Academy Rektor Ole Gram-Olesen Udviklingschef Pernille Berg Sendt pr. e-mail: ogr@cphbusiness.dk pbe@brock.dk kontakt@cphbusiness.dk Afslag på akreditering af nyt

Læs mere

Følgende forhold er samlet set blevet tillagt væsentlig betydning for Akkrediteringsrådets beslutning om at meddele afslag på akkreditering:

Følgende forhold er samlet set blevet tillagt væsentlig betydning for Akkrediteringsrådets beslutning om at meddele afslag på akkreditering: ACE Denmark Erhvervsakademiet Lillebælt (Vejle) Att.: Akademichef Bruno Lindskjold Sendt pr. e-mail: bl@vejlehs.dk jmp@eal.dk Afslag på akreditering af nyt udbud af profilforløb i human resources Akkrediteringsrådet

Læs mere

ACE Denmark - en faglig operatør

ACE Denmark - en faglig operatør Læs om hvordan ACE Denmark styrker kvaliteten på de danske universitetsuddannelser. ACE Denmark - den faglige operatør Side 2 ACE Denmark har til huse i det gamle universitetskvarter i hjertet af København.

Læs mere

Akkreditering af nyt udbud af eksisterende diplomuddannelse i formidling af kunst og kultur for børn og unge

Akkreditering af nyt udbud af eksisterende diplomuddannelse i formidling af kunst og kultur for børn og unge ACE Denmark Professionshøjskolen Att.: Jens Juulsgaard Sendt pr. e-mail: jj@cfu.dk ucsyd@ucsyd.dk Akkreditering af nyt udbud af eksisterende diplomuddannelse i formidling af kunst og kultur for børn og

Læs mere

Aalborg Universitet Att.: AC Fuldmægtig Tina Christiansen. Sendt pr.

Aalborg Universitet Att.: AC Fuldmægtig Tina Christiansen. Sendt pr. ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Aalborg Universitet Att.: AC Fuldmægtig Tina Christiansen Sendt pr. e-mail: tic@adm.aau.dk Akkreditering af nyt udbud af ny uddannelse til professionsbachelor

Læs mere

Vedr. akkreditering og godkendelse af ny kandidatuddannelse i Europas religiøse rødder (fællesuddannelse)

Vedr. akkreditering og godkendelse af ny kandidatuddannelse i Europas religiøse rødder (fællesuddannelse) ACE Denmark Københavns Universitet Att. Rektor Ralf Hemmingsen Sendt pr. e-mail rektor@adm.ku.dk ku@ku.dk Vedr. akkreditering og godkendelse af ny kandidatuddannelse i Europas religiøse rødder (fællesuddannelse)

Læs mere

Tietgenskolen Att.: Afdelingsforstander Ove Møhring. Sendt pr.

Tietgenskolen Att.: Afdelingsforstander Ove Møhring. Sendt pr. ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Tietgenskolen Att.: Afdelingsforstander Ove Møhring Sendt pr. e-mail: ovmo@tietgen.dk ts@tiegen.dk Akkreditering af nyt udbud af ny uddannelse til professionsbachelor

Læs mere

CPH West Att.: Afdelingsleder Anne Louise Vaarby. Sendt pr. e-mail: anlv@cphwest.dk cphwest@cphwest.dk

CPH West Att.: Afdelingsleder Anne Louise Vaarby. Sendt pr. e-mail: anlv@cphwest.dk cphwest@cphwest.dk ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen CPH West Att.: Afdelingsleder Anne Louise Vaarby Sendt pr. e-mail: anlv@cphwest.dk cphwest@cphwest.dk Akkreditering af nyt profilforløb i human resources Akkrediteringsrådet

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser og lov om erhvervsrettet grunduddannelse og

Forslag. Lov om ændring af lov om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser og lov om erhvervsrettet grunduddannelse og Lovforslag nr. L 23 Folketinget 2011-12 Fremsat den 16. november 2011 af ministeren for forskning, innovation og videregående uddannelser (Morten Østergaard) Forslag til Lov om ændring af lov om erhvervsakademiuddannelser

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sikring og udvikling af kvaliteten af universitetsuddannelserne. December 2011

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sikring og udvikling af kvaliteten af universitetsuddannelserne. December 2011 Notat til Statsrevisorerne om beretning om sikring og udvikling af kvaliteten af universitetsuddannelserne December 2011 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om sikring

Læs mere

Følgende forhold er samlet set blevet tillagt væsentlig betydning for Akkrediteringsrådets beslutning om at meddele afslag på akkreditering:

Følgende forhold er samlet set blevet tillagt væsentlig betydning for Akkrediteringsrådets beslutning om at meddele afslag på akkreditering: Professionshøjskolen Metropol Att.: Stine Vinten-Johansen Sendt pr. e-mail: stvi@dsh-k.dk info@phmetropol.dk Akkreditering af nyt udbud af ny uddannelse til professionsbachelor som socialrådgiver med fokus

Læs mere

Tietgenskolen Att.: Afdelingsforstander Ove Møhring. Sendt pr.

Tietgenskolen Att.: Afdelingsforstander Ove Møhring. Sendt pr. ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Tietgenskolen Att.: Afdelingsforstander Ove Møhring Sendt pr. e-mail: ovmo@tietgen.dk ts@tiegen.dk Akkreditering af nyt udbud af ny uddannelse til professionsbachelor

Læs mere

Udbud af uddannelse til professionsbachelor som diplomingeniør i proces og innovation ved Ingeniørhøjskolen i København

Udbud af uddannelse til professionsbachelor som diplomingeniør i proces og innovation ved Ingeniørhøjskolen i København Udbud af uddannelse til professionsbachelor som diplomingeniør i proces og innovation Akkreditering af nyt udbud af ny uddannelse Journalnummer: 2008-549/CMO DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT Udbud af uddannelse

Læs mere

Aarhus Universitet Au@au.dk. Afgørelse om foreløbig godkendelse

Aarhus Universitet Au@au.dk. Afgørelse om foreløbig godkendelse Aarhus Universitet Au@au.dk Afgørelse om foreløbig godkendelse Ministeren for uddannelse og forskning har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Aarhus Universitets ansøgning om godkendelse af et

Læs mere

Akkreditering af nyt udbud af ny erhvervsakademiuddannelse inden for automationsteknologi

Akkreditering af nyt udbud af ny erhvervsakademiuddannelse inden for automationsteknologi ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Nordjyllands Erhvervsakademi Att.: Uddannelseschef Jan Holler Foget Sendt pr. e-mail: jaf@noea.dk noea@noea.dk Akkreditering af nyt udbud af ny erhvervsakademiuddannelse

Læs mere

Bilag 2.2, Referat. Dato: Tirsdag den 20. september 2016 kl til 12.00

Bilag 2.2, Referat. Dato: Tirsdag den 20. september 2016 kl til 12.00 Bilag 2.2, Referat Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 20. september 2016 kl. 10.00 til 12.00 Tilstede: Joan Prahl, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Jette Hovedskov,

Læs mere

Udbud af uddannelse til professionsbachelor

Udbud af uddannelse til professionsbachelor Udbud af uddannelse til professionsbachelor i softwareudvikling ved Erhvervsakademi Midtjylland Akkreditering af nyt udbud af ny uddannelse Journalnummer: 2008-493/MSN DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT Udbud

Læs mere

FTF høring af lovforslag om institutionsakkreditering.

FTF høring af lovforslag om institutionsakkreditering. 12-0237 - ERSC - 29.10.2012 Kontakt: Erik Schmidt - ersc@ftf.dk - Tlf: 3336 8814 FTF høring af lovforslag om institutionsakkreditering. Lovforslaget om akkreditering af videregående uddannelsesinstitutioner

Læs mere