MED-Hovedudvalget. Beslutningsprotokol

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MED-Hovedudvalget. Beslutningsprotokol"

Transkript

1 Beslutningsprotokol Dato: 13. februar 2009 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 11:00-13:00 Søren Steensen, Formand Lene Faber Inger Marie Nielsen Henning Risager Henrik Aarup-Kristensen Susanne Aabenhus Connie Borkhardt Lisbeth Fruensgaard Grete Andersen Lena Skjødsholm Lene Kirk Weibel Ole Holdt Birgit Steensen Jon Miller Jette Poulsen Per Kronborg Christensen Marianne Mortensen Gitte Grau

2 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01 Godkendelse af referat Status på MED-uddannelse Personale ABC Personalepleje Oversigt over budgetmidler Retningslinjer for MED-inddragelse i budgetprocessen for Aftale om trivsel og sundhed på arbejdspladsen Rammeaftale om kompetenceudvikling Ledelsesudvikling Tidsplan for tema til 2 årlige møder for sikkerhedsgrupperne Lukning af køkkenet på Risagerlund Orientering om besøg af Arbejdstilsynet Oversigt over arbejdsskader Gensidig orientering Eventuelt... 16

3 , den 13. februar 2009 Side 1 01 Godkendelse af referat P35/dwopgg 08/14758 Åben sag Godkendelse af referat fra sidste møde den 19. november Referatet er tidligere udsendt. Beslutning i den 13. februar 2009 Godkendt.

4 , den 13. februar 2009 Side 2 02 Status på MED-uddannelse G20/dwopgg 08/8108 Åben sag godkendte i møde den 19. november 2008 forslag til gennemførelse af MED-uddannelse i Brønderslev Kommune. Orientering om status på uddannelsen. Bilag: Status på MED-uddannelsen Beslutning i den 13. februar 2009 Udover bilag blev der givet en status på MED-uddannelsen. Der er nu sat datoer på, hvornår uddannelsen afholdes. Det første hold starter med Grundmodul den 26. maj 2009 og det forventes, at alle har været igennem uddannelsen med både Grundmodul, Samarbejdsmodul og MIB-modul inden efterårsferien I løbet af kort tid vil der blive sendt materiale ud til samtlige personer, som skal igennem uddannelsen. Tilmelding vil ske via Brønderslev Kommunes Intranettet. Der laves i alt 16 hold med ca. 25 deltagere på hvert hold. Når man tilmelder sig et holdnr. er datoerne for samtlige moduler fastsat. Når sammensætningen af holdene kendes, vil underviserne tage kontakt til en gæstelærer fra Hovedudvalget eller lign. Det bestræbes at finde en gæstelærer inden for det område, som er mest repræsenteret på holdet. Indlægget skal varer ca.20 minutter og herefter skal der være mulighed for spørgsmål fra kursisterne. Det vil sige, at der skal afsættes ca. 1 time i forbindelse med gæstelærer. Det er mest optimalt at udvalgene deltager på samme hold. Hovedudvalget bakker op om undervisernes forslag.

5 , den 13. februar 2009 Side 3 03 Personale ABC P21/dwopgg 08/14593 Åben sag Indstilling: vedtog i møde den 19. november 2008 at godkende visse ændringer/tilføjelser til Personale ABC, og at arbejdsgruppen til næste møde udarbejder forslag til formuleringer om emnerne tjenestefrihed med løn og godtgørelse for kursusdeltagelse. Arbejdsgruppen foreslår følgende formuleringer: 1.1. Tjenestefrihed med løn Nærmeste leder kan, såfremt det er foreneligt med forholdene på arbejdspladsen, bevilge tjenestefrihed med løn. Der ligger heri en gensidig holdning til at skaffe sammenhæng mellem privatliv og arbejdsliv i forskellige livssituationer. Bilag 6 er udgangspunkt for denne holdning. Organisation og Personale foreslår følgende formulering vedrørende godtgørelse i forbindelse med kurser: Godtgørelse for kursusdeltagelse Reglerne findes i bilag 7. Bilag: Bilag 6, tjenestefrihed med løn Bilag 7, godtgørelse i forbindelse med kursusdeltagelse Beslutning i den 13. februar 2009 I forbindelse med bilag 6 undersøger Grete og Inger Marie, hvad omsorgsdage kan/skal bruges til. Uenighed omkring bilag 7 vedr. flerdagsarrangementer. Der foreslås, at tiden til transport godtgøres ved flerdagsarrangementer. Arbejdsgruppen mødes igen og udarbejder nyt forslag. Personale ABC en opdateres løbende med rettelser. I den forbindelse vil der blive udarbejdet retningslinjer for henholdsvis seniordage og barns 2. sygedag. Der ønskes undersøgt om der er mulighed for, at antallet af brugte seniordage og omsorgsdage kan ses på lønsedlen.

6 , den 13. februar 2009 Side 4

7 , den 13. februar 2009 Side 5 04 Personalepleje P05/dwopgg 08/14572 Åben sag Indstilling: Genoptagelse af sag fra s møde den 19. november 2008, hvor arbejdsgruppen orienterede om gruppens arbejde. Arbejdsgruppen arbejder videre med inspiration fra Hedensted og Jammerbugt kommuner. På mødet i januar vil der være konkrete forslag fra gruppen til godkendelse i Hovedudvalget. Arbejdsgruppen vil på mødet fremlægge forslag til anvendelse af de afsatte kr. Forslaget er inspireret af den model, som Hedensted Kommune anvender i dag, og som byder på en række tilbud til personalet, således at alle ser nytteværdien i ordningen. Beslutning i den 13. februar 2009 Hovedudvalget er enige om, at der skal arbejdes videre med arbejdsgruppens forslag.

8 , den 13. februar 2009 Side 6 05 Oversigt over budgetmidler S02/dwopgg 08/14978 Åben sag Indstilling: Genoptagelse af sag fra s møde den 19. november 2009, hvor udvalget vedtog følgende: Medarbejderne spurgte til midlerne til medarbejderpleje og fik oplyst, at der ikke er afsat midler til medarbejderpleje i 2009, men uforbrugte midler for 2008 overføres. Medarbejderne ønskede at få oplyst, hvorvidt alle midlerne fra 3-partsaftalen er til rådighed i 2009 og fik oplyst, at alle midler er udmøntet på budgettet. En konkret oversigt over midlerne er klar til mødet i januar Organisation og Personale oplyser, at oversigt vil blive udleveret på mødet. Beslutning i den 13. februar 2009 Oversigt over budgetmidler 2009 udleveres og gennemgås af Inger Marie. Taget til efterretning. I forbindelse med anvendelse af de lokale AKUT-midler nedsættes en arbejdsgruppe bestående af Grete og Inger Marie.

9 , den 13. februar 2009 Side 7 06 Retningslinjer for MED-inddragelse i budgetprocessen for P21/dwopgg 08/15060 Åben sag Indstilling: Genoptagelse af sag fra den 19. november 2008, hvor udvalget vedtog, at der til mødet i januar fra medarbejdersiden udarbejdes forslag til procedure/retningslinjer for MED-inddragelse i budgetprocessen. Medarbejdersiden i MED-Hoveduvalget fremsender forslag til en Procedureretningslinje for udarbejdelse af budget jvf. MED-aftalen 8 stk. 2. Medarbejdersiden foreslår, at forslaget, efter hovedudvalgets bemærkninger, sendes til høring i de enkelte MED-udvalg. Bilag: Forslag til procedureretningslinjer for MED-systemets inddragelse i budgetproceduren Beslutning i den 13. februar 2009 Punktet om procedureretningslinjer udsættes til mødet i marts måned 2009.

10 , den 13. februar 2009 Side 8 07 Aftale om trivsel og sundhed på arbejdspladsen P05/dwopgg 09/1701 Åben sag I OK 08 er det aftalt, at kommunerne som led i den generelle trivsel skal gennemføre trivselsmålinger minimum hvert 3. år og første gang i 2008 eller senest sammen med næste APV. Iflg. 3, stk. 2 i Aftale om trivsel og sundhed på arbejdspladsen, skal der laves retningslinjer for trivselsmålinger. Organisation og Personale fremsender statusnotat i forbindelse med trivselsmålinger ved Brønderslev Kommune og foreslår, at stillingtagen afventer trivselsværktøjer fra KL, som er under udarbejdelse. Med hensyn til aftalens indhold om sundhedsordninger henvises til foranstående punkt om personalepleje. Bilag: Notat om Aftale om trivsel og sundhed på arbejdspladsen Beslutning i den 13. februar 2009 Aftalen deles op i henholdsvis trivsel og sundhed. Punktet omkring sundhed tages ind under den arbejdsgruppe, som arbejder med personalepleje. Omkring trivsel er Hovedudvalget enige om at afvente KL s værktøj inden der træffes beslutning om, hvordan trivselsmålinger skal udføres i Brønderslev Kommune.

11 , den 13. februar 2009 Side 9 08 Rammeaftale om kompetenceudvikling P27/dwopgg 09/1873 Åben sag Årlig drøftelse om kommunens politik på kompetenceudviklingsområdet. Personalechefen vil på mødet orientere om status på området. Beslutning i den 13. februar 2009 Oversigt over midler til rådighed til kompetenceudvikling udleveres. Inger Marie gennemgik oversigten. Taget til efterretning. FTF har haft problemer, idet der har været to forskellige ansøgningsfrister. Dette har ikke været hensigtsmæssigt og Hovedudvalget anbefaler, at der fremover kun skal være én ansøgningsfrist.

12 , den 13. februar 2009 Side Ledelsesudvikling G20/dwopgg 08/7933 Åben sag Personalechefen vil på mødet orientere om status på området ledelsesudvikling - personlig udvikling/det personlige lederskab. Beslutning i den 13. februar 2009 Inger Marie orienterede om status på ledelsesudvikling. Den 25. februar 2009 starter pilothold i ledelsesudvikling i det personlige lederskab, som er første del af diplomuddannelsen i ledelse. Lederforum har været samlet til et 24 timers seminar i Sæby. Her blev ideer til Lederforums vision og mission grundlagt - skal arbejdes videre med det på de næste møder i Lederforum.

13 , den 13. februar 2009 Side Tidsplan for tema til 2 årlige møder for sikkerhedsgrupperne /dwopgg Åben sag Organisation og Personale foreslår følgende datoer og temaer til møder for sikkerhedsgrupperne ved Brønderslev Kommune: Torsdag 23. april 2009 kl Torsdag 30. april 2009 kl Torsdag 7. maj 2009 kl Torsdag 28. maj 2009 kl Emnet for 4 ovenstående møder er Den lokale arbejdsmiljøpolitik. Der er ikke sat fagområde på datoerne endnu. Som emne til fælles sikkerhedsmøde for sikkerhedsgrupperne ved Brønderslev Kommune foreslås tema om positivt kollegialt samarbejde, hvor der inviteres en ekstern oplægsholder. Fællesmødet afholdes torsdag den 22. oktober 2009 kl Møderne afholdes så vidt muligt i eget regi. Alternativer er Hjallerup Kulturcenter og Nordjyllands Idrætshøjskole. Beslutning i den 13. februar 2009 Hovedudvalget besluttede, at det er op til det enkelte MED-udvalg at fastsætte emner til mødet i sikkerhedsgrupperne. Forslag til ekstern oplægsholder gives til Organisation og Personale m.h.t. fællesmødet for sikkerhedsgrupperne. Ud over tema om "positivt kollegialt samarbejde" forslås trivselsundersøgelse som tema. Til orientering er der efterfølgende sat fagområder på datoerne: Torsdag den 23. april sikkerhedsgrupperne inden for Børn og Kultur Torsdag den 30. april sikkerhedsgrupperne inden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse Torsdag den 7. maj sikkerhedsgrupperne inden for Teknik og Miljø Torsdag den 28. maj sikkerhedsgrupperne inden for Administrationen

14 , den 13. februar 2009 Side Lukning af køkkenet på Risagerlund G01/dwsbhsj 08/6363 Åben sag Status v/henrik Aarup på hvor langt processen er i forhold til lukning/overdragelse af køkkenet på Risagerlund, jfr. Byrådets beslutning i møde den 11. december 2008 om, at der fremover ikke produceres mad i eget regi. Beslutning i den 13. februar 2009 Medarbejdersiden er utilfredse med den manglende information og høring i forhold til lukning af køkkenet på Risagerlund og ønskede følgende til referat: "Medarbejderne finder det meget beklageligt, at der ikke har været den aftalte høringsprocedure med inddragelse af medarbejdere og MED-udvalg i forbindelse med lukning af køkkenet på Risagerlund. Medarbejderne finder det i strid med MED-aftalens 5, stk. 1. Medarbejderne finder det rimeligt at kræve at MED-aftalen overholdes. Samtidig gør vi opmærksom på, at MEDaftalens intentioner om gensidig information ikke er overholdt". Medarbejder undrer sig over, at intentionerne i MED-aftalen ikke respekteres på det politiske niveau. Henrik beklagede den manglende information. Det kan skyldes det lange forløb i henholdsvis Socialudvalget og i Byrådet. Madproduktionen fortsætter på Risagerlund indtil det, som bliver besluttet, træder i kraft. Kost og Ernæringsforbundet vil blive indkaldt til møde m.h.p. orientering og status.

15 , den 13. februar 2009 Side Orientering om besøg af Arbejdstilsynet A26/dwopgg 08/8070 Åben sag Organisation og Personale fremsender til orientering oversigt over besøg fra Arbejdstilsynet. Bilag: Orientering om besøg fra Arbejdstilsynet Beslutning i den 13. februar 2009 Henning orienterede om Arbejdstilsynets besøg på Skolegades Skole og om den konsekvens man valgte heraf. Til efterretning.

16 , den 13. februar 2009 Side Oversigt over arbejdsskader P05/dwopgg 08/11730 Åben sag Organisation og Personale fremsender til orientering oversigt over arbejdsskader ved Brønderslev Kommune. Bilag: Oversigt over arbejdsskader ved Brønderslev Kommune Beslutning i den 13. februar 2009 Hovedudvalget besluttede, at der på næste møde drøftes formen på oversigten over arbejdsskader.

17 , den 13. februar 2009 Side Gensidig orientering /dwopgg Åben sag 1. Information om den seneste udvikling og den forventede udvikling i aktiviteter og økonomiske situation v/søren Steensen 2. Drøftelse af vilkår for hjemmearbejdspladser for tillidsrepræsentanter, der kun har mulighed for at arbejde hjemmefra v/grete Andersen 3. Kommunikation til og fra MED-udvalget og på tværs af med-udvalg, jfr. MED-aftalens bilag 2 v/grete Andersen. Beslutning i den 13. februar 2009 Ad 1) Regnskab 2008 ser ud til at ende med en overskridelse af servicerammen på max. 5 mio. kr. På landsplan ser det ikke ud til, at der vil blive tale om sanktioner. For budget 2009 ser det ud til at området med udsatte børn og unge skrider med ca. 6 mio. kr., hvoraf de 4-5 mio. kr. kan findes rundt i hele kommunens budget. Ad 2) Konkret forespørgsel på dagplejer, som er TR. Organisation og Personale er ikke bekendt med, at der er TR eller SR som ikke har adgang til IT. Ad 3) Dette tages på som et selvstændigt punkt på næste møde. Henrik orienterede om, at der ses på mulighed for Sundhedshus på Dronninglund Rådhus. Der blev orienteret om møde for alle tillidsrepræsentanter om arbejdet i Hovedudvalget. Der ønskes evaluering på MED-aftalen. Sættes på næste møde.

18 , den 13. februar 2009 Side Eventuelt /dwopgg Åben sag Beslutning i den 13. februar 2009 Intet.

MED-udvalget for Administrationen. Referat

MED-udvalget for Administrationen. Referat Referat Dato: 14. december 2009 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Søren Steensen, Formand Lene Faber Inger Marie Nielsen Jens Davidsen Lisbeth Fruensgaard Anders Madsen Rita Nielsen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Hovedudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Hovedudvalget. Referat Brønderslev Kommune Hovedudvalget Referat Dato: Lokale: Tidspunkt: 14. maj 2008 Mødelokale 120. Brønderslev Rådhus kl. 10.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Godkendelse af referat... 1

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fællesmøde for Hovedudvalget og MTHSU. Referat

Brønderslev Kommune. Fællesmøde for Hovedudvalget og MTHSU. Referat Brønderslev Kommune Fællesmøde for Hovedudvalget og MTHSU Referat Dato: 26. juni 2007 Lokale: Byrådssalen Tidspunkt: Kl. 13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Drøftelse af forslag til forretningsorden...

Læs mere

MED-Hovedudvalget. Beslutningsprotokol

MED-Hovedudvalget. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Dato: 27. maj 2009 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 12:30-15:00 Søren Steensen, Formand Lene Faber Inger Marie Nielsen Henrik Aarup-Kristensen Thomas Jepsen Susanne Aabenhus

Læs mere

Brønderslev Kommune. Hovedudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Hovedudvalget. Referat Brønderslev Kommune Hovedudvalget Referat Dato: Lokale: Tidspunkt: 18. juni 2008 Byrådssalen - Rådhuset i Brønderslev kl. 12.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Godkendelse af referat...

Læs mere

MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Beslutningsprotokol

MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Dato: 08. september Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Henrik Aarup-Kristensen Hanne Sander Jensen Susanne Aabenhus Kristina Randrup Lene Svenningsen Else Marie

Læs mere

MED-Hovedudvalget. Beslutningsprotokol

MED-Hovedudvalget. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Dato: 10. september 2009 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 12:30-15:30 Søren Steensen, Formand Inger Marie Nielsen Henning Risager Henrik Aarup-Kristensen Thomas Jepsen

Læs mere

BRØNDBY KOMMUNE. Referat fra HovedMedUdvalgsmøde. 18. december 2014 kl. 9.30 til 11.30 i mødelokale V001.

BRØNDBY KOMMUNE. Referat fra HovedMedUdvalgsmøde. 18. december 2014 kl. 9.30 til 11.30 i mødelokale V001. BRØNDBY KOMMUNE Referat fra HovedMedUdvalgsmøde 18. december 2014 kl. 9.30 til 11.30 i mødelokale V001. BRØNDBY KOMMUNE Indholdsfortegnelse 1. Arbejdsmiljø... 1 2. Gensidig information... 1/2 3. Uddannelse

Læs mere

Brønderslev Kommune. Hovedudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Hovedudvalget. Referat Brønderslev Kommune Hovedudvalget Referat Dato: Lokale: Tidspunkt: 11. september 2008 Mødelokale 120 - Rådhuset i Brønderslev kl. 12.00-14.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Godkendelse

Læs mere

Brønderslev Kommune. MED-udvalg for Børn og Kultur. Referat

Brønderslev Kommune. MED-udvalg for Børn og Kultur. Referat Brønderslev Kommune MED-udvalg for Børn og Kultur Referat Dato: 17. september 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Godkendelse

Læs mere

MED-Hovedudvalget. Referat

MED-Hovedudvalget. Referat Referat Dato: 02. december 2009 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 12:30-15:00 Søren Steensen, Formand Lene Faber Inger Marie Nielsen Henning Risager Thomas Jepsen Grete Andersen Lena Skjødsholm

Læs mere

Brønderslev - Kommune. MED-udvalget for Børn og Kultur. Referat

Brønderslev - Kommune. MED-udvalget for Børn og Kultur. Referat Brønderslev - Kommune MED-udvalget for Børn og Kultur Referat Dato: Lokale: Tidspunkt: 6. marts 2008 Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus kl. 13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Godkendelse

Læs mere

Brønderslev Kommune. Referat

Brønderslev Kommune. Referat Brønderslev Kommune MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse Referat Dato: Lokale: Tidspunkt: 27/05-2008 Mødelokale 272 - Rådhuset i Brønderslev kl. 13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

Brønderslev Kommune. MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Referat

Brønderslev Kommune. MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Referat Brønderslev Kommune MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse Referat Dato: Lokale: Tidspunkt: 9. september 2008 Mødelokale 120 - Rådhuset i Brønderslev kl. 13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side

Læs mere

REFERAT HOVED-MED. Mødedato: 21. marts Mødelokale Spøttrup, Det gamle rådhus. Mødetidspunkt: 12:00. Mødet hævet: 15:00

REFERAT HOVED-MED. Mødedato: 21. marts Mødelokale Spøttrup, Det gamle rådhus. Mødetidspunkt: 12:00. Mødet hævet: 15:00 REFERAT HOVED-MED Mødedato: 21. marts 2018 Mødested: Mødelokale Spøttrup, Det gamle rådhus Mødetidspunkt: 12:00 Mødet hævet: 15:00 Deltagere: Birgitte Høj Sørensen, Birthe Søndergård Abildgaard, Gitte

Læs mere

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) Regionshuset Viborg Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden

Læs mere

Allerød Kommune. Referat. Hovedudvalget afholdt møde den 20. maj 2015. Afbud: Agnete Thomsen, Anne Bergmann, Michael Høybye, Vivi-Ann Petersen

Allerød Kommune. Referat. Hovedudvalget afholdt møde den 20. maj 2015. Afbud: Agnete Thomsen, Anne Bergmann, Michael Høybye, Vivi-Ann Petersen Referat Allerød Kommune Personale Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Hovedudvalget afholdt møde den 20. maj 2015. Afbud: Agnete Thomsen, Anne

Læs mere

MED-udvalget for Børn og Kultur. Beslutningsprotokol

MED-udvalget for Børn og Kultur. Beslutningsprotokol MED-udvalget for Børn og Kultur Beslutningsprotokol Dato: 14. maj 2009 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Henning Risager, Formand Bente Kristoffersen Jill Joan Tubbert Mariane

Læs mere

REFERAT. Områdeudvalg børn og unge

REFERAT. Områdeudvalg børn og unge Områdeudvalg børn og unge REFERAT Møde nr. : 2/09 Sted : Administrationsbygningen, Glesborg Dato : 4. maj 2009 Start kl. : 14.00 Slut kl. : 15.55 Formøde for medarbejdersiden kl. 12.30 og ledelsen kl.

Læs mere

MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Beslutningsprotokol

MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Dato: 28. oktober Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Hanne Sander Jensen Bodil Christiansen Ellen Badstue Susanne Aabenhus Kristina Randrup Lene Svenningsen

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

Dagsorden. Hovedudvalget holder møde den, 6. februar 2013 kl. 8.30-11 i mødelokale F på Rådhuset.

Dagsorden. Hovedudvalget holder møde den, 6. februar 2013 kl. 8.30-11 i mødelokale F på Rådhuset. ALLERØD KOMMUNE Hovedudvalget Dagsorden Hovedudvalget holder møde den, 6. februar 2013 kl. 8.30-11 i mødelokale F på Rådhuset. Afbud: Anne Steffensen, Brigitta Pranov, Christine Christensen, Jytte Bartels,

Læs mere

Sanne Kjærgaard Nikolajsen Offentlig Ansattes Organisationer (LO-gruppen) KTO PUF s sekretariatsgruppe. Aftalens formål

Sanne Kjærgaard Nikolajsen Offentlig Ansattes Organisationer (LO-gruppen) KTO PUF s sekretariatsgruppe. Aftalens formål Sanne Kjærgaard Nikolajsen Offentlig Ansattes Organisationer (LO-gruppen) KTO PUF s sekretariatsgruppe Aftalens formål Skabe grundlag for forbedring og udvikling af de ansattes trivsel og sundhed på arbejdspladsen

Læs mere

Referat. Allerød Kommune. Hovedudvalget afholder møde den 7. september 2015 i mødelokale H. Afbud:

Referat. Allerød Kommune. Hovedudvalget afholder møde den 7. september 2015 i mødelokale H. Afbud: Referat Allerød Kommune Personale Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Dato: 9. september 2015 Hovedudvalget afholder møde den 7. september 2015

Læs mere

Hovedudvalget. Referat

Hovedudvalget. Referat Hovedudvalget Referat Mødedato: Tirsdag den 26-06-2012 Starttidspunkt for møde: 13:00 Mødelokale: Mødelokale 1 Deltagere: Bemærkninger: Fraværende: Afbud: Jørgen Christiansen, Anne-Lene Haveløkke, Kurt

Læs mere

Referat. Møde i Personalepolitisk underudvalg Onsdag den 17. september 2014, kl Mødelokale 4, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø

Referat. Møde i Personalepolitisk underudvalg Onsdag den 17. september 2014, kl Mødelokale 4, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø Referat Deltagere: Jens Andersen (formand) (afbud), Marianne Evers, Kim Leck Fischer, Jenny Heinrichs, Margit Siig Mortensen (afbud), Jes Hansen, Gunhild Krogager Carlsson (afbud), Richard Faarup (afbud),

Læs mere

Velkommen som MED-repræsentant i et Hovedudvalg. oao.dk

Velkommen som MED-repræsentant i et Hovedudvalg. oao.dk Velkommen som MED-repræsentant i et Hovedudvalg oao.dk 1 Kære MED-repræsentant Din opgave er at være med til at sikre, at alle medarbejdere kan få medindflydelse og medbestemmelse på deres arbejdsforhold.

Læs mere

Referat. Mødeforum Område MED Dagtilbud. Sagsnr. 2013-1646. Dokumentnr. 2013-61297. Mødedato 19. februar 2013

Referat. Mødeforum Område MED Dagtilbud. Sagsnr. 2013-1646. Dokumentnr. 2013-61297. Mødedato 19. februar 2013 Referat Mødeforum Område MED Dagtilbud Sagsnr. 20131646 Dokumentnr. 201361297 Mødedato 19. februar 2013 Tid Kl. 10.00 12.00 Formøde for medarbejderne kl. 8.30 Der er IKKE formøde for lederne. Sted Rådmandshaven

Læs mere

for behandling af budgettet

for behandling af budgettet Inspirationsnotat nr. 2b til arbejdet i MED-Hovedudvalg 2.11.2009 Vejledning om procedureretningslinje for behandling af budgettet Budgettet har stor indflydelse på arbejds- og personaleforhold. Retningslinje

Læs mere

Brønderslev Kommune. MED-udvalget for Administrationen. Referat

Brønderslev Kommune. MED-udvalget for Administrationen. Referat Brønderslev Kommune MED-udvalget for Administrationen Referat Dato: Lokale: Tidspunkt: 4. september 2008 Mødelokale 272 - Rådhuset i Brønderslev kl. 13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1.

Læs mere

Brønderslev Kommune. MED-udvalg for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Referat

Brønderslev Kommune. MED-udvalg for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Referat Brønderslev Kommune MED-udvalg for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse Referat Dato: 2. aug. 2007 Lokale: Mødelokale 2 på Rådhuset i Dronninglund Tidspunkt: Kl. 13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

Dagsorden. Tirsdag den 8. april 2008 kl i lokale F7. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. Tirsdag den 8. april 2008 kl i lokale F7. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) Regionshuset Viborg Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev Rådhus, Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf. 9945 4545 - Fax 9945 4500 Dronninglund Rådhus, Rådhusgade 5, 9330 Dronninglund. Tlf. 9947 1111 - Fax 99 47

Læs mere

Mødelokale Lynet og Pulsen, Den Blå Diamant

Mødelokale Lynet og Pulsen, Den Blå Diamant REFERAT HOVED-MED Mødedato: 3. marts 2016 Mødested: Mødelokale Lynet og Pulsen, Den Blå Diamant Mødetidspunkt: 12:00 Mødet hævet: 15:00 Deltagere: Bill Pharsen, Birgitte Høj Sørensen, Birthe Søndergård

Læs mere

Brønderslev Kommune. MED-udvalget for Teknik og Forsyning. Referat

Brønderslev Kommune. MED-udvalget for Teknik og Forsyning. Referat Brønderslev Kommune MED-udvalget for Teknik og Forsyning Referat Dato: 13. december 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: kl. 10.30 (formøde starter kl. 10.00) Indholdsfortegnelse Sag

Læs mere

Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Socialudvalget. Beslutningsprotokol Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 17. december 2008 Lokale: 122, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-9:40 Ole Jespersgaard, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Asta Skaksen (V) Søren Erik Nielsen

Læs mere

Brønderslev Kommune. MED-udvalg for Teknik og Forsyning. Referat

Brønderslev Kommune. MED-udvalg for Teknik og Forsyning. Referat Brønderslev Kommune MED-udvalg for Teknik og Forsyning Referat Dato: 13/09-2007 Lokale: Mødelokale 2 på Rådhuset i Dronninglund Tidspunkt: Kl. 13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Godkendelse

Læs mere

Personalepolitik 2015

Personalepolitik 2015 Personalepolitik 2015 Godkendt af Økonomiudvalget på møde den 9. december 2015 Personalepolitik FORORD Personalepolitikken er udarbejdet og vedtaget af Frederikssund Kommunes Hoved MED-udvalg og godkendt

Læs mere

Dagsorden for møde i HovedUdvalget

Dagsorden for møde i HovedUdvalget Mødedato: 23. februar 2015 kl. 9.30 Mødested: Møderum 2 Dagsorden for møde i HovedUdvalget Mødelokalet er reserveret fra kl. 8.00 til formøde for personalerepræsentanterne Deltagere: Ledelsesrepræsentanter:

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Administrativ Styregruppe Referat Dato: 5. september 2005 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 09.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Godkendelse

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2010 Lokale: 220 Tidspunkt: Kl. 14:45-17:00 Eskild Slot Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen (C)

Læs mere

BESLUTNINGSREFERAT. Områdeudvalg børn og unge

BESLUTNINGSREFERAT. Områdeudvalg børn og unge Områdeudvalg børn og unge BESLUTNINGSREFERAT Møde nr. : 08/2011 Sted : Mødelokal 8, Administrationsbygningen, Glesborg Dato : 13. september 2011 Start kl. : 9:00 Slut kl. : 11:15 Medlemmer (Ledelsen) Deltog

Læs mere

Referat af møde i VUF s bestyrelse mandag den 10. december kl

Referat af møde i VUF s bestyrelse mandag den 10. december kl Referat af møde i VUF s bestyrelse mandag den 10. december kl. 8.00-10.00 Til stede: Thøger Johnsen, formand Vagn Bech, næstformand udpeget af Dansk Industri Andreas Kvist Bacher, medlem udpeget af Danske

Læs mere

Referat. Møde i Personalepolitisk underudvalg Mandag den 13. marts 2017 kl. 13:00 Mødelokale 10. Deltagere:

Referat. Møde i Personalepolitisk underudvalg Mandag den 13. marts 2017 kl. 13:00 Mødelokale 10. Deltagere: Referat Møde i Personalepolitisk underudvalg Mandag den 13. marts 2017 kl. 13:00 Mødelokale 10 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Marianne Evers Arne Cyron- afbud Michael Nørgaard Kim Leck Fischer Medarbejderrepræsentanter:

Læs mere

DAGSORDEN. Mødedato: Tirsdag den 10. december 2013 Mødelokale Kildebakken Plejecenter Varbergvej Haderslev Starttidspunkt: Kl.

DAGSORDEN. Mødedato: Tirsdag den 10. december 2013 Mødelokale Kildebakken Plejecenter Varbergvej Haderslev Starttidspunkt: Kl. DAGSORDEN Område MED Pleje og Træning Mødedato: Tirsdag den 10. december 2013 Mødested: Mødelokale Kildebakken Plejecenter Varbergvej 13 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 11:00 Afbud: Ingen Bemærkninger:

Læs mere

POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008

POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008 Side 1 af 9 Personalepolitik POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008 Indhold 1. INDLEDNING: GENTOFTE KOMMUNE LANDETS MEST ATTRAKTIVE KOMMUNALE ARBEJDSPLADS...2 1.1. FORANKRING

Læs mere

Hovedudvalget. Referat

Hovedudvalget. Referat Hovedudvalget Referat Mødedato: Tirsdag den 05-02-2013 Starttidspunkt for møde: 13:00 Mødelokale: Mødelokale 1 Deltagere: Jørgen Christiansen, Kurt Habekost, René Nielsen, Peter Slifsgaard, Anni Bagge

Læs mere

Referat. Referat fra HovedMED 19. februar 2015. Sted: Hørsholm Rådhus, D1 Dato: 19. februar 2015

Referat. Referat fra HovedMED 19. februar 2015. Sted: Hørsholm Rådhus, D1 Dato: 19. februar 2015 Referat Sted: Hørsholm Rådhus, D1 Dato: 19. februar 2015 Deltagere: Hugo Pedersen, Kommunaldirektør, Formand Klaus Poulsen, Arbejdsleder Marianne Lindholdt, Næstformand, DLF Marlene Dalskov, BUPL Hanne

Læs mere

Velkommen til dit nye hverv som MED-repræsentant. Du er udpeget af FTF s regionsbestyrelse til at være repræsentant i et Hovedudvalg.

Velkommen til dit nye hverv som MED-repræsentant. Du er udpeget af FTF s regionsbestyrelse til at være repræsentant i et Hovedudvalg. Velkommen til dit nye hverv som MED-repræsentant Du er udpeget af FTF s regionsbestyrelse til at være repræsentant i et Hovedudvalg. Kære FTF-repræsentant Tak fordi du stiller dig til rådighed. Der venter

Læs mere

Hovedudvalg. Dagsorden. Den 25. februar Tidspunkt: 08:00-12:00. Sted: Rådhuset, mødelokale 2

Hovedudvalg. Dagsorden. Den 25. februar Tidspunkt: 08:00-12:00. Sted: Rådhuset, mødelokale 2 Hovedudvalg Den 25. februar 2019 Tidspunkt: 08:00-12:00 Sted: Rådhuset, mødelokale 2 Deltagere: Henning Haahr, Jette Lorenzen, Karsten Poulsen, Morten Møller, Anne Stenbæk, Ole Stounbjerg, Lone Bay, Torben

Læs mere

UDSKRIFT af protokollen fra møde i Midlertidigt Tværgående HovedSamarbejds- Udvalg (MT-HSU) for Brønderslev-Dronninglund Kommune

UDSKRIFT af protokollen fra møde i Midlertidigt Tværgående HovedSamarbejds- Udvalg (MT-HSU) for Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev Rådhus, Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf. 9945 4545 - Fax 9945 4500 Dronninglund Rådhus, Rådhusgade 5, 9330 Dronninglund. Tlf. 9947 1111 - Fax 99 47

Læs mere

Procedureretningslinjer

Procedureretningslinjer Procedureretningslinjer DATO 14-04-2011 SAGSNR. 326-2011-18747 SAGSANSVARLIG Rita Jeppesen HR og Personale HR og Personale I henhold til Kalundborg Kommunes lokale MED-aftale er der udarbejdet nedenstående

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 19. november 2013 Mødelokale 217, Haderslev Rådhus Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:15.

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 19. november 2013 Mødelokale 217, Haderslev Rådhus Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:15. REFERAT Distrikts MED - Syd Mødedato: Tirsdag den 19. november 2013 Mødested: Mødelokale 217, Haderslev Rådhus Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:15 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen Bemærkninger:

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. februar 2010 Lokale: Risagerlund, Bredgade 147, Brønderslev Tidspunkt: Kl. 13:30-16:50 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen

Læs mere

Overenskomstprojektet om den danske model i kommunerne. Næstformandsmøder 7. og 8. oktober 2015

Overenskomstprojektet om den danske model i kommunerne. Næstformandsmøder 7. og 8. oktober 2015 Overenskomstprojektet om den danske model i kommunerne Næstformandsmøder 7. og 8. oktober 2015 Aftalt ved OK-15 Projekt om MED og TR i overenskomstperioden: Fokus på den danske model i kommunerne Baggrund

Læs mere

Lokalt MED-Udvalg i Børn og Familie onsdag den 4. april 2018 kl Mødelokale Sandet, 2. sal, BCV. Deltagere:

Lokalt MED-Udvalg i Børn og Familie onsdag den 4. april 2018 kl Mødelokale Sandet, 2. sal, BCV. Deltagere: 22-01-2018 Ref.: Birgit Kristensen Sagsnr.: 17/9200 Dokumentnr.: 12954-18 Lokalt MED-Udvalg i Børn og Familie onsdag den 4. april 2018 kl. 9.30-12.00 Mødelokale Sandet, 2. sal, BCV Deltagere: Berit Østergaard

Læs mere

DAGSORDEN. Områdeudvalget for Administrationen

DAGSORDEN. Områdeudvalget for Administrationen Områdeudvalget for Administrationen DAGSORDEN Møde nr. : 02/2008 Sted : Mødelokale 2, Rådhuset i Grenaa Dato : 14. maj 2008 Start kl. : 14.00 Slut kl. : 16.15 Medlemmer Jesper Kaas Schmidt (Ledelse) Ove

Læs mere

Allerød Kommune. Referat. Hovedudvalget afholdt møde den 4. september Afbud:

Allerød Kommune. Referat. Hovedudvalget afholdt møde den 4. september Afbud: Referat Allerød Kommune Personale Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Hovedudvalget afholdt møde den 4. september 2017 Afbud: 1. Bemærkninger til

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2008 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 13.15-14.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/66 Institutionsbesøg...

Læs mere

BRØNDBY KOMMUNE. Referat fra HovedMedUdvalgsmøde. 10. december 2015 kl til i V001.

BRØNDBY KOMMUNE. Referat fra HovedMedUdvalgsmøde. 10. december 2015 kl til i V001. BRØNDBY KOMMUNE Referat fra HovedMedUdvalgsmøde 10. december 2015 kl. 13.00 til 15.00 i V001. BRØNDBY KOMMUNE Indholdsfortegnelse 1. Gensidig information... 1/2 2. Arbejdsmiljø - indsatsområder 2015/2016...

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

MED-grunduddannelse. Albertslund Kommune PUF MED-underviser Joan Bendiksen

MED-grunduddannelse. Albertslund Kommune PUF MED-underviser Joan Bendiksen MED-grunduddannelse Albertslund Kommune PUF MED-underviser Joan Bendiksen 1 MED-grunduddannelsen Dag 2 - Program Velkomst præsentation af program Opfølgning på arbejde i eget MED-udvalg Læringsmål: Information

Læs mere

Årshjul 2013 MED Hovedudvalget

Årshjul 2013 MED Hovedudvalget Årshjul 2013 MED Hovedudvalget Ifølge MED-aftalen har MED-Hovedudvalget en række tilbagevendende Skal-opgaver hen over året. Derudover kan MED-Hovedudvalget tage alle andre relevante temaer inden for arbejds-,

Læs mere

Brønderslev Kommune. MED-udvalget for Teknik og Forsyning. Referat

Brønderslev Kommune. MED-udvalget for Teknik og Forsyning. Referat Brønderslev Kommune MED-udvalget for Teknik og Forsyning Referat Dato: Lokale: Tidspunkt: 28. februar 2008 Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus kl. 13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Godkendelse

Læs mere

Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED

Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Lokale 428, Rådhuset Fraværende: Lone Sten, Jette Sten Jensen, Louise

Læs mere

Referat. fra mødet den kl på Klitrosen i Klitmøller

Referat. fra mødet den kl på Klitrosen i Klitmøller Referat fra mødet den kl. 9.00 på Klitrosen i Klitmøller Medlemmer: Bente Canariis-Christensen, Grethe Kindberg Jørgensen, Gudi Skaaning Skovmose, Hans Dall, Henny Kock, Jytte Westergaard, Ketty Sørensen,

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-15,10 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/42 Motion

Læs mere

I denne undersøgelse har fokus været at få belyst de administrative konsekvenser af MEDsystemet.

I denne undersøgelse har fokus været at få belyst de administrative konsekvenser af MEDsystemet. Bilag 2: Måling af administrativ tid VAKKS-metoden Det administrative tidsforbrug er i undersøgelsen målt med inspiration fra VAKKS-metoden. VAKKS står for Vurdering af Administrative Konsekvenser for

Læs mere

Dagsorden. Møde i Personalepolitisk underudvalg Tirsdag den 7. november 2017 kl. 12:00 Mødelokale 20. Deltagere:

Dagsorden. Møde i Personalepolitisk underudvalg Tirsdag den 7. november 2017 kl. 12:00 Mødelokale 20. Deltagere: Dagsorden Møde i Personalepolitisk underudvalg Tirsdag den 7. november 2017 kl. 12:00 Mødelokale 20 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Marianne Evers Michael Nørgaard - afbud Kim Leck Fischer Medarbejderrepræsentanter:

Læs mere

Malling Skoles sikkerhedsorganisation og MED-udvalg

Malling Skoles sikkerhedsorganisation og MED-udvalg Malling Skoles sikkerhedsorganisation og MED-udvalg I dette afsnit er skolens sikkerhedsorganisation og MED-udvalg beskrevet. Herunder hvem der er repræsentanter og hvilke opgaver de varetager. Sikkerhedsgruppens

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor. 20. marts 2014 KL Bataljonsvej 3, 4700 Næstved

Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor. 20. marts 2014 KL Bataljonsvej 3, 4700 Næstved Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor 20. marts 2014 KL. 18.00 Bataljonsvej 3, 4700 Næstved Dagsorden: 1. Præsentationsrunde, da vi har indbudt valgte faggruppe repræsentanter der skal deltage

Læs mere

SOCIALUDVALGET. Dagsorden

SOCIALUDVALGET. Dagsorden Dagsorden Mødetidspunkt: Fra kl.: 12.30 Til kl.: Mødested: Socialforvaltningen - mødelokale 1 Nytorvsgyde 6, 1. sal Mødenr.: 1 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN 1 Valg af formand og næstformand 3 2

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat Brønderslev Kommune Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Dato: 25. oktober 2007 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 15.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/61 Godkendelse af referat...

Læs mere

Områdeudvalg administrationen BESLUTNINGSREFERAT. Jakob Therchilsen (AC) Vakant - (FTF) Grethe Wehner Andersen (AMR) Jytte Skiffard (HK)

Områdeudvalg administrationen BESLUTNINGSREFERAT. Jakob Therchilsen (AC) Vakant - (FTF) Grethe Wehner Andersen (AMR) Jytte Skiffard (HK) BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 2, rådhuset Dato: Onsdag den 3 december 2014 Start kl: 12:30 Slut kl: 13:15 Medlemmer: Eva Iversen (Formand) Peter Kirchhoff Larsen (HK) Kim Bruun Nielsen (Ledelse)

Læs mere

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 14. februar 2018 Budgetprocedure for Budget 2019 1. Resume Indstillingen beskriver budgetlægningen for Budget 2019. Da det er

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget. Referat

Børne- og Ungdomsudvalget. Referat Børne- og Ungdomsudvalget Referat Dato: 27. oktober 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-16:10 Jens Arne Hedegaard, Formand (V) Jette Ramskov (A) Martin Rishøj Jensen (V) Gitte Krogh

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev Rådhus, Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf. 9945 4545 - Fax 9945 4500 Dronninglund Rådhus, Rådhusgade 5, 9330 Dronninglund. Tlf. 9947 1111 - Fax 99 47

Læs mere

Direktionscenter. Lokal MED-aftale, Juni 2011. Lokal MED-aftale

Direktionscenter. Lokal MED-aftale, Juni 2011. Lokal MED-aftale Direktionscenter Lokal MED-aftale, Juni 2011 Lokal MED-aftale Juni 2014 1 Bilag 1a MED-udvalgenes sammensætning Direktionscentret Dato: 27. marts 2014 Journalnummer: Sagsbehandler: MED-udvalgenes

Læs mere

REFERAT. Midlertidigt Tværgående HovedSamarbejds- Udvalg (MT-HSU) for Brønderslev-Dronninglund Kommune. Brønderslev-Dronninglund Kommune

REFERAT. Midlertidigt Tværgående HovedSamarbejds- Udvalg (MT-HSU) for Brønderslev-Dronninglund Kommune. Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev Rådhus, Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf. 9945 4545 - Fax 9945 4500 Dronninglund Rådhus, Rådhusgade 5, 9330 Dronninglund. Tlf. 9947 1111 - Fax 99 47

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Allerød Kommunes Personale- og Arbejdsmiljøpolitik

Allerød Kommunes Personale- og Arbejdsmiljøpolitik Allerød Kommunes Personale- og Arbejdsmiljøpolitik INDHOLD FORORD 2 VISION 3 ALLERØD KOMMUNES VÆRDIGRUNDLAG 4 ALLERØD KOMMUNES MED-AFTALE 5 FORMÅL 5 HVAD KAN MED-UDVALGET TAGE STILLING TIL? 5 INFORMATION

Læs mere

REFERAT HOVED-MED. Mødedato: 14. december Det Gamle Rådhus, Spøttrup-lokalet. Mødetidspunkt: 14:30. Mødet hævet: 17:00

REFERAT HOVED-MED. Mødedato: 14. december Det Gamle Rådhus, Spøttrup-lokalet. Mødetidspunkt: 14:30. Mødet hævet: 17:00 REFERAT HOVED-MED Mødedato: 14. december 2017 Mødested: Det Gamle Rådhus, Spøttrup-lokalet Mødetidspunkt: 14:30 Mødet hævet: 17:00 Deltagere: Anna Mogensen, Birthe Søndergård Abildgaard, Gitte Hansen,

Læs mere

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld X

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde Torsdag den 15. januar 2009 kl , i afdelingens lokaler

Referat af bestyrelsesmøde Torsdag den 15. januar 2009 kl , i afdelingens lokaler Side 1 2008/2009 Referat af bestyrelsesmøde Torsdag den 15. januar 2009 kl. 17.30, i afdelingens lokaler Afbud: Hanne, Bettina, Malene, Mariann Beslutningssager: 95. Valg af dirigent. Lisbeth Madsen. 96.

Læs mere

Skagen Rådhus, Byrådssalen

Skagen Rådhus, Byrådssalen Page 1 of 8 Referat Direktionsgruppen Ordinært møde Dato Tid Sted 13. januar 2005 09:00 Skagen Rådhus, Byrådssalen NB. Der serveres en let frokost i kantinen kl. 12.00. Sekretariatschef Henriette B. Wandborg

Læs mere

Budgetprocedure for budget

Budgetprocedure for budget Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 31. januar 2017 Budgetprocedure for budget 2018-2021 1. Resume Procedureindstillingen beskriver hvordan budgetlægningen for

Læs mere

Referat fra Hovedudvalgets møde

Referat fra Hovedudvalgets møde Referat fra Hovedudvalgets møde Dato: Onsdag den Mødetid: 13:00-15:00 Mødelokale: B 205 Medlemmer: Lars Holte (formand), Vibeke Bøgh Lynge (næstformand), Bo Petersen, Brith Josephsen, Charlotte Markussen,

Læs mere

KERNEN i MED-systemet

KERNEN i MED-systemet KERNEN i MED-systemet Torben Lenike Petersen Konsulent FTF Sanne Kjærgaard Nikolajsen Konsulent OAO MED-aftalen har 3 niveauer Septemberforliget 1899 Forhandlingsretten Løn Arbejdstid Ferie MED-aftalen

Læs mere

Øhavets Lærerkreds arbejdsmiljøpolitik

Øhavets Lærerkreds arbejdsmiljøpolitik Øhavets Lærerkreds arbejdsmiljøpolitik 16. marts 2015 Formål: I Øhavets Lærerkreds arbejder vi for et sundt og sikkert arbejdsmiljø med fokus på at udvikle og fastholde et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø

Læs mere

EN MINIGUIDE TIL ROSKILDE KOMMUNES PERSONALEPOLITIK

EN MINIGUIDE TIL ROSKILDE KOMMUNES PERSONALEPOLITIK EN MINIGUIDE TIL ROSKILDE KOMMUNES PERSONALEPOLITIK 1 ARBEJDSMILJØ OG TRIVSEL Den sunde arbejdsplads...4 Arbejdsmiljøet arbejder vi hele tiden med!...5 Stress i fokus...5 Du får hjælp, hvis det går galt...7

Læs mere

Referat. Sagsnr. 2010-11038. Dokumentnr. 2011-23229. Mødedato 07.02.2011. Tid Kl. 12.00 14.00. Fraværende Hanne Wolffhechel Ole Fibiger

Referat. Sagsnr. 2010-11038. Dokumentnr. 2011-23229. Mødedato 07.02.2011. Tid Kl. 12.00 14.00. Fraværende Hanne Wolffhechel Ole Fibiger Referat Mødeforum OmrådeMED, Sundhed Sagsnr. 2010-11038 Dokumentnr. 2011-23229 Mødedato 07.02.2011 Tid Kl. 12.00 14.00 Sted Mødelokale 2, Rådmandshaven (ny bygning) Deltagere Dorthe Berg Rasmussen Lea

Læs mere

Allerød Kommune. Referat. Hovedudvalget holder møde den 23. november 2015 på Magleås. Afbud: Anette Friedrichs, Jette Jensen, Vivi-Ann Petersen

Allerød Kommune. Referat. Hovedudvalget holder møde den 23. november 2015 på Magleås. Afbud: Anette Friedrichs, Jette Jensen, Vivi-Ann Petersen Referat Allerød Kommune Personale Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Hovedudvalget holder møde den 23. november 2015 på Magleås. Afbud: Anette

Læs mere

2. Kulturaftale Nordjyllands årsregnskab 2011 Kulturaftale Nordjyllands reviderede årsregnskab skal indsendes til Kulturministeriet i september 2012.

2. Kulturaftale Nordjyllands årsregnskab 2011 Kulturaftale Nordjyllands reviderede årsregnskab skal indsendes til Kulturministeriet i september 2012. Møde i politisk ledelse onsdag den 5. september kl. 08.30-10.00 Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø, mødelokale 2 Deltagere: Anne-Dorte Krog, Aalborg Kommune Arnold Larsen, Thisted Kommune

Læs mere

Fraværspolitik. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Fraværspolitik. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Fraværspolitik Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Indledning Fravær og nærvær har længe fyldt dagsordenen både i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, i hele kommunen og nationalt set. Derfor har forvaltningen

Læs mere

Politisk udvalg: Økonomiudvalg

Politisk udvalg: Økonomiudvalg MED-aftale 2013 Alle ansatte i Faaborg-Midtfyn Kommune har medindflydelse og medbestemmelse på arbejdets tilrettelæggelse og udformning af egen arbejdssituation. En ny og revideret lokal MED-aftale, vil

Læs mere

Retningslinjer for personalereduktioner i forbindelse med besparelser i Odder Kommune. Maj 2010

Retningslinjer for personalereduktioner i forbindelse med besparelser i Odder Kommune. Maj 2010 Retningslinjer for personalereduktioner i forbindelse med besparelser i Odder Kommune Maj 2010 Drøftet i Hovedudvalget 4. maj 2010 Dokumentnr.: 727-2010-58814 side 1 Baggrund. Med baggrund i byrådets forventede

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 28. januar 2010 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:00 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Afbud fra Henrik Hansen i stedet Poul Poulsen. Afbud fra Lis Lund i stedet Jette Jørgensen. 1. Godkendelse af dagsorden... 2

Afbud fra Henrik Hansen i stedet Poul Poulsen. Afbud fra Lis Lund i stedet Jette Jørgensen. 1. Godkendelse af dagsorden... 2 Referat Handicaprådet Tid Torsdag den 27. august 2015 - kl. 15:30 Sted Mødelokale 2 Bemærkning Afbud fra Henrik Hansen i stedet Poul Poulsen. Afbud fra Lis Lund i stedet Jette Jørgensen. Afbud Fraværende

Læs mere

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021 REFERAT FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen - Dato: 14.02.2018 kl. 8:30 Sted: Mødelokale I og II i FOA Nordsjælland Arkivsag: 17/133445 Tilstede: Anita H. Gudmundsson, Rie Hestehave, Ann-Mari Simonsen,

Læs mere