Min Kirke. - En kort introduktion. HappyHill v. Stefan Lykkehøj Lund ::: :::

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Min Kirke. - En kort introduktion. HappyHill v. Stefan Lykkehøj Lund ::: info@happyhill.dk ::: 23707131"

Transkript

1 Min Kirke - En kort introduktion

2 Introduktion Dette dokument beskriver kort en app som firmaet HappyHill har udviklet kaldet Min Kirke. Dette dokument skal fungere som en slags appetitvækker. App en findes til iphone, ipad, ipod og Android Min Kirke er udviklet for at give alle kirker let mulighed for, at dele oplysninger og filer med deres medlemmer og tilhørere. Den enkelte kirke har selv mulighed for, at ændre alle oplysningerne i app en. Det der især gør app en brugbar er muligheden for, at kunne dele en prædiken, en lydfil, en begivenhed eller noget helt andet med sine -kontakter. Alle informationerne ændres/oprettes via en helt normal internet-browser. Mediefunktionen er især brugbar, hvis man ikke har mulighed for at komme i kirke, eller man har lyst til at høre en prædiken om aftenen eller når man sidder i en bus. App en vil i de næste afsnit blive gennemgået skridt for skridt, men i korte træk kan man følgende med app en: Se opslag fra kirken Se og dele kirkens kalender Lytte til prædikener Lytte til andre lydfiler (evt. korsang eller foredrag) Læse prædikener Adgang til kirkens kontaktinformationer (adressevisning i Google Maps) App en er udviklet, så alle kirker ikke behøver, at have deres egen app. I stedet logger man blot ind med sin kirkes ID (når kirken er tilmeldt) i Min Kirke. Er man logget ind een gang, behøver man ikke logge ind mere. Det er dog muligt, at logge ud og logge ind igen med et andet ID, hvis der er behov for dette. I de efterfølgende afsnit, vil Min Kirke blive gennemgået skridt for skridt inkl. screenshots, samt hvordan man overhovedet får fat i App en. Noget af app ens indhold er også tilgængeligt offline. Der arbejdes hele tiden på at forbedre app en, især arbejdes der på offline-brug. App en kan findes ved, at scanne nedenstående QR kode, eller søge på min kirke i itunes eller Google Play. Alternativt kan man gå ind på følgende adresse (på sin smartphone/ipad):

3 Har man ikke et KirkeID kan man altid logge ind med: gratia (Gratiakirken i Århus). På den måde kan man se hvordan app en fungerer i praksis.

4 Gennemgang I dette afsnit gennemgåes app ens features skridt for skridt. Min Kirke indeholder følgende tabs: Opslag Medier Kalender Kontakt Log ind: For at få adgang til kirkens informationer skal man først indtaste kirkens ID. Dette er et ID man får udleveret, når kirken er tilmeldt. Har man logget ind een gang husker app en ens ID. Hvis man vil prøve app en uden at have et ID kan man altid logge ind med gratia / 0000 (viser Gratiakirken i Århus informationer). Se billedet nedenfor Når man har skrevet kirkens ID i tekstfeltet, trykker man på Gå til indhold, hentes indholdet til den pågældende kirke. App en husker ID et, så man ikke behøver logge ind næste gang. Det er muligt, inde fra app en at logge ud, så man kan vælge et andet ID (billede og forklaring til ud-logning findes til sidst i dokumentet).

5 Opslag: Opslag indeholder ganske enkelt en visning af opslag. Den kan evt. fungere som en slags bekendtgørelses -tavle. Når man trykker på Opslag tab en får man en oversigt over kirkens opslag. Denne tab er den mest simple i app en. Som før nævnt, kan den evt. fungere som en bekendtgørelsestavle men det bestemmer man naturligvis selv. Eksempler på brug: På søndag : Kunne indeholder bibetekster og salmenumre Adventsfest : Informationer om hvem der skal have kaffe og pebernødder med Medieopdatering : Hvis man har lagt nye prædikerne ind i app en Ordensregler osv.

6 Eksempel på, at man har valgt opslaget Ordensregler.

7 Medier: Mediesiden gør det muligt, at dele forskellige medier med brugeren. Det er desuden muligt for brugeren, at dele medieindholdet med sine egne kontakter (via ) På forsiden af Medier vises en liste over hvilken typer medier der er gjort tilgængelige. Samtidig kan man i parantes se hvor meget der er tilgængeligt af den pågældende type. Medier der ikke er tilstede vil ikke blive vist i listen. Således hvis der eks. var 0 Podcasts, så ville menupunktet ikke findes. I nuværende version er der mulighed for følgende: Tekst: Prædikener Andre tekster Lydfiler: Prædikener Podcasts Andre lydfiler Videofiler: Gudstjenester Andre videofiler

8 På dette billede er tekstprædiken blevet valgt. Som det fremgår, så kan man se diverse oplysninger omkring prædikenen. Ved at trykke på blok symbolet i bunden åbnes en browser, hvori man kan læse prædikenen. Det skal nævnes, at gemmes en prædiken som pdf kan nogle Android smartphones have svært ved, at åbne dem. Dette arbejdes der på at løse. Ved at trykke på konvolut symbolet, åbnes telefonens -klient. Der startes på en ny mail indeholdende et link til prædikenen. De andre medier fungere på stort set samme måde, dog med nogle andre informationer og nogle andre knapper (alt efter typen af medie) For eksemplets skyld er der inkluderet et billede af et andet valgt medie. Her er det Anden lyd der er valgt. Funktionen er stort set den samme som ovenstående, bortset fra hvis man trykker på højtalersymbolet. Trykkes der på knappen, vil lydklippet blive afspillet inde i selve app en.

9 Kalender: Kalendersiden giver mulighed for at dele se kirkens kalender (dette kræver, at kirken har en Google kalender, en sådan kalender er gratis at få) Eksempler på, hvad der kan være under diverse tab en. Som kalenderen er sat op lige nu, vises de kommende 25 begivenheder i kalenderen. Begivenhederne listes i kronologisk rækkefølge. Ud for hver begivenhed er der et kalendersymbol. Trykker man på symbolet får man mulighed for følgende: Se flere detaljer Sende invitation til -kontakt (se næste billede)

10 Her ses menuen der kommer frem, når man klikker på kalender-symbolet. Næste billede viser et eksempel på flere detaljer Her eksemplet med yderligere kalender oplysninger

11 Kontakt: Min kirke giver også et hurtigt overblik over kirkens kontaktinformationer. Det er samtidig muligt (ved tryk på knap), at sende SMS, ringe op, sende eller se adresser (i Google Maps), hvis disse informationer er tilgængelige. Der er plads til alle de kontakter der er ønsket. Eks. Kirken, præsten, kirketjeneren, organisten osv. Som det fremgår, får man nemt et overblik over skolens kontaktoplysninger. Dette er et eksempel på selve kirkens kontaktoplysninger. Man kan kontakte kirken ved, at trykke på de nedenstående knapper. Knapperne betyder (i vist rækkefølge): Ring op til fastnet Se adresse i Google maps Ring til mobiltelefon Send SMS til mobiltelefon Send Det er desuden muligt, at give kommentarer med.

12 Her er et eksempel på en præsts kontaktoplysninger (professionen står nævnt oppe over, men bliver ikke vist da der er scrollet lidt ned) Nedenfor vises det hvordan det kan se ud, når man trykker på knapperne. Her er et eksempel på, hvor der er trykket på Ring til mobiltelefon-knappen.

13 Dette er et eksempel på, at der er trykket på vis adresse-knappen. Adressen bliver vist i Google maps. Det er muligt fra Google Maps at bruge GPS til vejvisning (dette er dog afhængig af telefonmodel).

14 Ud-logning m.m.: Sidste funktionalitet der beskrives er hvis man trykker på knappen øverst til højre i app en. Trykkes der på knappen i øverst højeste hjørne, fremkommer følgende menu. I menuen er der mulighed for følgende: Logge ud (leder en til siden, hvor man kan angive KirkeID) Se kirkens hjemmeside i en browser, hvis en sådan er angivet Kontakte udvikleren, hvis man har brug for det (HappyHill)

15 Kommende opdateringer Der kan hurtigt nævnes nogle forbedringer, som allerede er i udviklingsfasen: Offline funktionalitet: Der arbejdes på, at langt de fleste informationer gøres tilgængelige offline. Der tænkes især på kalenderinformationerne. Notifikationer til medlemmer: Det bliver muligt, at kunne sende beskeder til medlemmerne (eller dem der benytter kirkens ID). Således, hvis man har en vigtig besked, så vil den dukke op på telefonen, selvom app en ikke er startet Bedre performance: Der vil altid blive stræbt efter, at kunne performe bedre, hurtigere load- og svartider. RSS Feed: Give mulighed for, at vise forskellige oplysninger i et RSS format Men har I gode ideer, så er I velkomne til at komme med dem.

16 Afslutning Dette var en umiddelbar og hurtig gennemgang, af hvad Min Kirke App en kan. Hvis I kunne have interesse i app en eller har I spørgsmål er I velkomne til at henvende jer på: Mvh. Stefan Lykkehøj Lund

Det Nye Testamente lyd-app. v. Stefan Lykkehøj Lund

Det Nye Testamente lyd-app. v. Stefan Lykkehøj Lund Det Nye Testamente lyd-app v. Stefan Lykkehøj Lund Indledning For nogle år siden, fik jeg Det Nye Testamente som lydbog på USB. I starten lyttede jeg en del med tiden blev det dog til mindre og mindre.

Læs mere

Brugermanual. - For intern entreprenør

Brugermanual. - For intern entreprenør Brugermanual - For intern entreprenør Version 1.0 2014 Brugermanual - For Intern Entreprenør Velkommen som bruger på Smartbyg.com. Denne manual vil tage dig igennem de funktioner der er tilgængelig for

Læs mere

COOP brugermanual til Podio BRUGERMANUAL. til Podio. 23. februar 2015 Side 1 af 38

COOP brugermanual til Podio BRUGERMANUAL. til Podio. 23. februar 2015 Side 1 af 38 BRUGERMANUAL til Podio 23. februar 2015 Side 1 af 38 INDHOLDSFORTEGNELSE HVAD ER PODIO?... 3 HVAD KAN VI PÅ PODIO?... 4 Aktivitet... 4 Bestyrelsesmøder... 4 Arrangementer & aktiviteter... 5 Opslagstavle...

Læs mere

Spiked Reality. Kvikguide til oprettelse af tilbud, nyheder og begivenheder. Version 2.0, september 2013

Spiked Reality. Kvikguide til oprettelse af tilbud, nyheder og begivenheder. Version 2.0, september 2013 Spiked Reality Kvikguide til oprettelse af tilbud, nyheder og begivenheder Version 2.0, september 2013 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Mine oplysninger... 3 Online Administration... 3 Dit log ind...

Læs mere

Oprettelse og brug af E-mail i Jubii

Oprettelse og brug af E-mail i Jubii Side 1 af 11 Få din egen mailadresse Start Internettet. Skriv denne adresse i Adressefeltet: www.jubii.dk og tyk på Enterknappen. Du har nu forbindelse med søgemaskinen: Jubii Klik på punktet: E-mail Oprettelse

Læs mere

Elevvejledning til SkoleKomNet - Min egen hjemmeside

Elevvejledning til SkoleKomNet - Min egen hjemmeside Indledning...1 Sådan får du adgang...2 Dit KlasseWeb skrivebord Overblik...2 Dit arbejdsområde...3 Din hjemmeside på nettet...3 Sådan laver du en hjemmeside i 4 trin...3 Trin 1 Dit personlige billede på

Læs mere

Hold kontakten med dit netværk!

Hold kontakten med dit netværk! Hold kontakten med dit netværk! - Outlook er dit netværksprogram Outlook er mere end blot et mailprogram Du kan bruge Outlook til meget mere end blot at sende og modtage mails med. Eksempelvis, så er Outlook

Læs mere

Introduktion. I denne vejledning 1 finder du nogle af de muligheder, Elevintra har. Flere følger senere. Login

Introduktion. I denne vejledning 1 finder du nogle af de muligheder, Elevintra har. Flere følger senere. Login Introduktion Elevintra er et samarbejdsværktøj for skolens elever og lærere. Det er web-baseret, hvilket betyder at du kan logge dig på hvilken som helst pc, bare der er Internet-adgang. I denne vejledning

Læs mere

Podcatching. sådan finder, henter og abonnerer du på podcast. Instruktionshæfte. (Rev. 30.10.11) Podcastingkonsulent Karin Høgh

Podcatching. sådan finder, henter og abonnerer du på podcast. Instruktionshæfte. (Rev. 30.10.11) Podcastingkonsulent Karin Høgh Podcatching sådan finder, henter og abonnerer du på podcast Instruktionshæfte (Rev. 30.10.11) Podcastingkonsulent Karin Høgh www.podconsult.dk karin@podconsult.dk Indhold Introduktion...3 Ordforklaring...4

Læs mere

Hjemmeside på SkoleKom

Hjemmeside på SkoleKom Hjemmeside på SkoleKom 1 Om vejledningen Har din lærer givet tilladelse, kan du nu lave din helt egen personlige hjemmeside på SkoleKom. En hjemmeside på SkoleKom er let at gå til, og har du arbejdet lidt

Læs mere

Sådan kommer du i gang med boldnettet

Sådan kommer du i gang med boldnettet Sådan kommer du i gang med boldnettet Man skal yde før man kan nyde... Sådan er det også med boldnettet. Jeres fodboldside er som start en skabelon hvor i skal fylde informationer i for at få glæde af

Læs mere

Tastemanual til Webbyggeren

Tastemanual til Webbyggeren Tastemanual til Webbyggeren Denne tastemanual er opbygget således, at eleverne skal lave deres hjemmeside i en allerede konstrueret hjemmesideskabelon, som de kan arbejde videre i, lægge tekst ind i, ændre

Læs mere

Vejledning KPK Online Prøverum

Vejledning KPK Online Prøverum Vejledning KPK Online Prøverum INDHOLD Introduktion side 2 Funktionsliste side 2 Få adgang til systemet side 3 Opload dine billeder side 4 Sådan bruges systemet side 5 Gem dine eksempler side 7 Side 1/7

Læs mere

Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere

Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere 1 Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere Muligheder på Rsiden.dk www.rsiden.dk er en side, som skal samle alle de relevante dokumenter, informationer og kurser til rygestoprådgivere på et sted. Der

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TYPO3 CMS Nyhedsbrev modul

BRUGERVEJLEDNING TYPO3 CMS Nyhedsbrev modul BRUGERVEJLEDNING TYPO3 CMS Nyhedsbrev modul TYPO3 CMS Ext:direct_mail Side 1 Indhold Tilmeldings / Afmeldings processen... 2 Manuel tilføjelse af e-mail adresser... 3 Oprettelse af nyhedsbreve... 4 Udsendelse

Læs mere

Guide til DanaWeb opdateringsmodul (CM-system)

Guide til DanaWeb opdateringsmodul (CM-system) Guide til DanaWeb opdateringsmodul (CM-system) Indholdsfortegnelse Rart at vide Generelt om CMS modulet Sådan benytter du CM-systemet til at rette på din hjemmeside Ændring af sider / opret af sider Indsætning

Læs mere

MyWay. ios & Android

MyWay. ios & Android MyWay ios & Android MyWay Brugervejledning a2i Systems ApS Blangstedgårdsvej 8 DK-5220 Odense SØ Denmark Telefon: +45 7020 3120 Mail: support@a2i.dk Web: www.a2i.dk Det er tilladt at tage kopier af dette

Læs mere

Designoplæg. administrationsmodul. Kirkekalenderen og Sogn.dk

Designoplæg. administrationsmodul. Kirkekalenderen og Sogn.dk Designoplæg om et nyt administrationsmodul til Kirkekalenderen og Sogn.dk Maj 2013 Dokument nr. 53560-13 Indledning Sogn.dk kirken "KRAK" blev lanceret første gang i 1996. Det skete i forbindelse med menighedsrådsvalget

Læs mere

For at logge ind click på Log ind ved login skærmen skal du indtaste din email addresse og dit password (som du fik sendt pr mail).

For at logge ind click på Log ind ved login skærmen skal du indtaste din email addresse og dit password (som du fik sendt pr mail). Københavns Dykkerklub hjemmeside manual. Dette er en gennemgang af nogle af de funktioner som vores hjemmeside har. Hvis du kommer ind på siden uden af være logget ind ser sitet således ud: For at logge

Læs mere

Qmanagers WebApp løsning

Qmanagers WebApp løsning Qmanagers WebApp løsning Ordbog Ydelse(r) Felt(er) Kontrakt Leverandør Tekniker Opgavepulje Status En eller flere handlinger der skal foretages, en ydelse kan være VVS, EL, eller et andet overordnet emne

Læs mere

Kom godt i gang med DayCare

Kom godt i gang med DayCare Kom godt i gang med DayCare 1 Side Indhold Adresser og koder... 4 Opsætning af din institution... 5 DayCare Admin... 5 Indstil DayCare... 7 Åbningstider... 9 Lokaliteter:... 9 Grupper... 11 Skærme, Tablets

Læs mere

Brugervejledning. Hjemmesider med Cmsimple.

Brugervejledning. Hjemmesider med Cmsimple. 1af23 Brugervejledning. Hjemmesider med Cmsimple. 1. Forord. Denne brugervejledning er fremstillet for at hjælpe personer ved Lokalhistorisk Arkiver i ny Sønderborg kommune, som kun har ringe kendskab

Læs mere

Manual til Y s Men International Region Danmarks hjemmeside system til klubberne

Manual til Y s Men International Region Danmarks hjemmeside system til klubberne Manual til Y s Men International Region Danmarks hjemmeside system til klubberne Opdateret: 31. januar 2011 Danmarks Kirkelige Mediecenter og Y s Region Danmark Materialet må ikke videregives i nogen form

Læs mere

CMS VEJLEDNING TIL DIN DANAWEBSHOP

CMS VEJLEDNING TIL DIN DANAWEBSHOP CMS VEJLEDNING TIL DIN DANAWEBSHOP Velkommen til CMS modulet på din DanaWebshop, som du skal benytte for at opdatere din webshop med produkter, produktsider, infosider med mere. I DanaWeb kalder vi CMS

Læs mere

Munkekærskolen Tjørnholmvej 10 2680 Solrød Strand www.munkekaerskolen.dk eller www.munkekaer.dk E-mail: munkekaerskolen@solrod.dk Tlf.

Munkekærskolen Tjørnholmvej 10 2680 Solrød Strand www.munkekaerskolen.dk eller www.munkekaer.dk E-mail: munkekaerskolen@solrod.dk Tlf. Munkekærskolen Tjørnholmvej 10 2680 Solrød Strand www.munkekaerskolen.dk eller www.munkekaer.dk E-mail: munkekaerskolen@solrod.dk Tlf. 5618 2600 Forældreintra 1 September 2007 Vejledning for forældre ForældreIntra

Læs mere

Hvordan tilmelder jeg mig og bruger Instagram?

Hvordan tilmelder jeg mig og bruger Instagram? Hvordan tilmelder jeg mig og bruger Instagram? 1. Installation af Instagram på din telefon At åbne App Store Vejledningen tager udgangspunkt i installation, opsætning og brug på en iphone. Det er selvfølgelig

Læs mere

Quickguide til www.erhvervskvinder.dk

Quickguide til www.erhvervskvinder.dk Quickguide til www.erhvervskvinder.dk ErhvervsKvinders hjemmeside er opdelt i en del, som er åben for alle og en del, der er forbeholdt medlemmerne. Viden om ErhvervsKvinder: Vil du vide noget om ErhvervsKvinder?

Læs mere

Smart-ebizz Manual til Bookinsystem Indholdsfortegnelse Kom hurtigt i gang med dit booking system:... 3 Overblikket over dit bookingsystem... 4 Hovedside... 4 Kunder... 4 Opret ny Kunde... 4 Vagtplaner...

Læs mere

Quick Guide for Hosted Omstillingsanlæg! (Publiseret af ipvision februar 2014)!

Quick Guide for Hosted Omstillingsanlæg! (Publiseret af ipvision februar 2014)! Quick Guide for Hosted Omstillingsanlæg (Publiseret af ipvision februar 2014) Introduktion til ipvisions Hostede Omstillingsanlæg Vi har bygget hosted omstillingsanlæg i snart 10 år og vi er stolte af

Læs mere

VEJLEDNING TIL DIN DANACMS-HJEMMESIDE

VEJLEDNING TIL DIN DANACMS-HJEMMESIDE VEJLEDNING TIL DIN DANACMS-HJEMMESIDE Velkommen til CMS-modulet på din DanaCMS-hjemmeside, som du skal benytte for at opdatere din hjemmeside med tekster, billeder og meget mere. I denne vejledning for

Læs mere