Kapitel december Kloakkerne

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kapitel december Kloakkerne"

Transkript

1 Kapitel december Kloakkerne I Paris undergrund Jeg sad og ømmede mig, men ikke nær så meget som Olaf, som var landet nederst. Samtidig kiggede jeg spændt på ham, for hvad ville hans reaktion være? Kendte han noget til at kunne gå igennem uorganisk materiale eller kendte han ikke noget til det? Var han glad for at slippe væk eller hvad? At dømme af han forbløffelse over pludselig at ligge og plaske rundt i kloakvand, var han bestemt ikke bekendt med det fænomen at kunne gå igennem organisk materiale. Alle dragermennesker kunne gå igennem uorganisk materiale, det var sådan en evne vi var født med. Men hvis man ikke ved det, så prøvede man ikke. Det var jo ikke sådan, at jeg bare kunne gå igennem alt uorganisk, for så ville jeg jo netop ikke kunne gå på et fortov i en storby, uden at dratte igennem - ned i kloakken. Så ville jeg aldrig kunne gå på et bjerg, uden at skulle være bange for at dumpe ned i en skjult hule eller grotte. Nej, evnen til at gå igennem noget uorganisk var en beslutning man tog, lige så vel som det var en beslutning man tog om at skifte form. Det var en bestemt sindstilstand af koncentration. Evnen til at gå igennem uorganisk materiale kom først samtidigt med evnen til at forvandle sig til en drage. Hvis man hele livet, frem til man blev teenager, havde lært at det gjorde ondt at forsøge at gå gennem vægge og mure, så lærte man jo at det skulle man ikke, og derfor ville man heller ikke forsøg senere, selvom man rent faktisk kunne. Så ville det være et rent tilfælde der gjorde, at man opdagede denne evne. 1.

2 Freja havde vidst i et år at hun var drage. Det var ikke altid at hun kunne sætte sig i den tilstand der var påkrævet for at hun kunne gå igennem uorganisk materiale, og ej heller altid at hun kunne forvandle sig til en drage. Det krævede træning at kunne gøre det hver gang man ønskede det. Da Olaf havde kommet sig over sit chok, måtte jeg erkende at han ikke var specielt lykkelig for situationen han befandt sig i, for han trak en kniv. Jeg trak mig hastig nogle skridt tilbage og trak min egen. Vi stod nu og kiggede på hinanden, i sikker afstand overfor eventuelle udfald. Jeg trådte yderligere nogle skridt tilbage og begyndte at transformer mig om til en drage. Jeg fortalte ham at jeg ikke ville ham noget ondt, bare sikre at vi kunne tale i fred og ro. Jeg undskyldte at han havde slået sig, og hans dramatiske fald ned i kloakken, og at jeg også kunne forklare dette. Jeg lagde kniven for at vise mine gode hensigter, og efter et par sekunder gjorde Olaf det sammen. Men dog meget tæt på sig. Jeg var fuldstændig klar over at jeg stod overfor en anden, som også havde rigtig rigtig god træning i håndtering af en kniv. Alle mine sanser var skærpet. Som oftest, når man var i en meget presset situation, så tænker man utroligt hurtigt. Derfor valgt jeg at gå endnu flere skridt bagud. Jeg var lige ved at glide i et eller andet ubehageligt der lå i kloakken. Jeg var ved at miste balancen, men jeg genvandt den og fortsatte tilbagetrækningen. Olaf blev stående og fulgte ikke efter. Jeg er et dragemenneske sagde jeg, derfor må jeg være forsigtig overfor hvem jeg afslører min sande identitet Olaf lignede et spørgsmålstegn. Jeg startede med at transformer mig om til en drage. 2.

3 Uheldigvis havde mit tøj forskubbet sig lidt da jeg kastede mig ind i Olaf, så min vingen sad fast i stoffet indtil sømmende braste. Det var ikke lige den mest elegante transformation jeg havde lavet. Det var ikke noget blændede godt førstehåndsindtryk. Trods situationen alvor, kunne jeg ikke lade være med at grine. Mens jeg hastigt trak mig endnu længere væk fra ham, hvis han alligevel skulle gøre et udfald med kniven. Olaf måbede, det er jo heller ikke hver dag man så en drage foran sig. Han valgte at sparke sin kniv væk. Der var grænse for, hvor farlig en situation kunne være, når den ene part står og grine hjerteligt - også selvom det var et dragemenneske. Jeg så min hørersnegl på en lille afsats i kloakken - den var falde af. Jeg spurgte Olaf om jeg måtte tage den på og fik et ja. Jeg rensede den for lidt snavs og tog den på igen og meddelte tilbage på engelsk at vi begge to var i live. Jeg kunne hører et lettelsens suk gennem sneglen. Jeg spurgte Olaf om han ville op igen, om han var tilfreds med ikke at være sammen med sine bodyguards. Det svarende han ja til og nej til. Han uddybede det med at sige, at han gerne ville op igen, men at han da gerne ville tale med mig lidt endnu. Og ja et var til at han gerne ville op til sine bodyguards. Det var ikke lige det svar jeg havde forventet. Jeg havde været så sikker på, at han var fanget og ville væk. Jeg tog form som menneske igen, og bad ham sætte sig ved siden af mig. Olaf studerede mig ganske nysgerrigt, og kom så med det spørgsmål som de få mennesker der havde set os transformere til drage altid spurgte Kan du spy ild? Det måtte jeg bekræfte med et ja. 3.

4 Jeg lavede en lille demonstration, men ikke meget, man ved aldrig helt præcist hvilke slags gasser der var i en kloak. I denne lille demonstration fik jeg grillet et par rotter der havde siddet og overvåget vores aktiviteter. Der lugtede ganske forfærdeligt i kloakken, og det gjorde vi også efter vores tur i vandet, men det var der bare ikke noget at gøre ved. Jeg var nødt til at sikre mig, at Olaf var OK, ellers ville jeg smide ham op på pladsen igen, uanset om præsidentens mænd måske forventede noget andet. Jeg ville simpelthen ikke udsætte de mennesker som jeg kendte og holdt af, for en eller anden svindler og forbryder. Jeg var ærligtalt meget usikker med hensyn til Olaf. Jeg startede med at præsentere mig, som et dragemenneske, år gammel, med den specielle evne, at kunne forandre mit ansigt og min stemme, så jeg altid næsten - kunne falde i et med mine omgivelser. Jeg forklarede at alle dragemennesker kunne gå igennem uorganisk materiale, og at jeg var en del af dragemenneskesamfundet. Er du et dragemenneske? spurgte jeg. Det ved jeg ikke, men jeg er ikke helt som andre mennesker. Jeg har levet mindst 210 år. Kommer du fra Sydamerika? kunne jeg ikke lade være med at spørge. Olaf så forundret på mig og bekræftede dette. Aconcagua, Argentina, det er det højeste bjerg i Andelsbjergene. Har du være udsat for nogen former for eksperimenter eller forsøg? spurgte jeg. Nej, hvorfor skulle jeg dog det, der er ingen andre end dig der ved hvor gammel jeg er. Det er derfor jeg har disse bodyguards, for at holde mennesker væk fra mig. Jeg har fortalt dem at jeg lider af en hudsygdom, der kræver denne maske af makeup. 4.

5 Er du klar over at du har den russiske mafia efter dig? spurgte jeg. Olaf så mild sagt forbløffet ud nej var hans bestemte svar, det var han ikke klar over. Jeg bad i høresneglen kommandocenteret om, at undersøge om det med mafiaens mænd skyldes noget andet, eller om det var noget som havde en tilknytning til os. Det kunne jo godt være at det var os der så spøgelser ved højlys dag. Jeg sender dig op til dine mænd igen sagde jeg. Hvis du vil vide mere om dette her, og måske også om dig selv, skal du møde mig uden for hovedindgangen til Louvre, og du skal komme helt alene. Jeg ringer tidspunktet ind til dit hotel Det var forunderligt som man kunne tage fejl og lade sine antagelser styre et forløb. Jeg havde været så sikker på, at han var taget til fange. Nu vidste jeg ikke rigtigt hvad jeg skulle tro. Det var en kæmpe risiko at tage fra min side, at møde Olaf ved Louvre. Jeg satsede på, at præsidentens mænd ville vide noget mere om alt det mafia halløj inden i aften, ellers kunne jeg da bare lade være med at komme. Inden da måtte jeg vide noget mere om Olaf. Du sagde at du kom fra Argentina. Ja, der blev jeg født. Min mor blev slået ihjel da jeg var lille og jeg blev efterladt i bjergene. Dem der slog min mor ihjel sagde at hun var en dæmon. Jeg fandt en gammel hyrdes hus. Hyrden var en ensom gammel svagtseende mand. Han hjalp mig og jeg hjalp ham. Da han døde søgte jeg mig ned mod kysten og kom ombord på et skib. Det stævnede mod Europa. Her anløb jeg i Marseille i Frankrig og rømmede skibet. Primært fordi skibet skulle tilbage til Argentina og det ville jeg ikke. Jeg fik hyre på et andet skib som sejlede til Tyrkiet. Her rømmede jeg igen skibet, fordi jeg ønskede at være noget tid på landjorden igen. Jeg tog forskellige jobs, primært som markarbejder. Jeg var en del af både første og anden verdenskrig. I disse perioder tog jeg nogle døde 5.

6 soldaters identiteter og kunne på denne måde bevæge mig lidt rundt i Europa. I 1960, da hippiebevægelse startede, tog jeg med en gammel faldefærdig bus og en række glade mennesker til Indien. På vej dertil hørte jeg om jordskælvet i Tashkent, og tænkte at det var min mulighed for at få en rigtig tilværelse og en rigtig uddannelse. Jeg rejste dertil og fandt en identitet. Jeg har altid haft ekstraordinært let ved at lære nye sprog, og taler det hurtigt ligesom en indfødt. Nå, det er altså din specielle evne kunne jeg ikke lade være med at tilføje. Olaf kiggede underligt på mig og fortsatte. Sovjetunionen gjorde en stor indsats for hele områdets beboere, og der blev også sendt hjælp til området fra alverdens lande. Jeg kom i en opsamlingslejr, og da jeg viste mig at være talentfuld, fik jeg en universitetsuddannelse i sprog med speciale i gamle myter og senere med speciale i det paranormale. Jeg havde behov for at finde ud af hvad der gjorde mig så anderledes, og om der var andre som mig. Min forskning gik forbløffende godt og jeg var en anerkendt forsker i Sovjet. Men jeg brød mig ikke rigtigt om den manglende frihed, og fik sagt nogle kritiske bemærkninger om styret, hvilket gjorde at jeg lige indtil murens fald, havde fornøjelsen af at sidde sammen med andre systemkritikkere i Sibirien. Det var egentligt en ganske lykkelig periode i mit liv, for her var der ingen der stillede spørgsmål, ingen der havde nogle fordomme. Man var bare den man var, og skulle ikke passe på alt hvad man sagde og alt hvad man gjorde. Ikke i forhold til ellers. Efter murens fald kom jeg til England, hvor jeg kunne forske videre og have en bi indtægt i at løse uforklarlige mysterier. Det er det der har muliggjort mine bodyguards. Plus nogle ganske gode investeringer som jeg gjorde tidligt i 60 erne. Hvorfor ville du ikke besvare vores mange henvendelser og reagere på de opskrifter som jeg sendte dig?, måtte jeg lige spørge om. 6.

7 Når det var dig. Ja det var så sandelig også spændende materialer, men jeg bliver i øjeblikket nærmest belejret af UFO grupper, som tolker alt hvad jeg skriver i retning af, at der er en invasion udefra rummet. Nogle ser den som positiv og andre som negativ. Det er forfærdeligt irriterende. Ja det giver jeg dig ret i og de er ved at ødelægge mit liv også, tilføjede jeg. Nu havde jeg ligesom hovedtrækkende i Olafs historie på plads, og jeg vidste at hele holdet bag mig var i gang med at undersøge sandheden i Olafs udtalelser. Ved du, om du ligesom mig, er et dragemenneske?, fortsatte jeg min udspørgen af Olaf. Det troede ham bestemt ikke var tilfældet. Han holdt blot fast i at han var anderledes. Jeg spurgte om han ville være med i et forsøg, lige her og nu. Det indvilligede han i. Jeg bad ham om at koncentrere sig og sætte sig i en trance og virkelig ønske at slå hånden gennem med et karate hug - en helt almindelig mursten som lå i kloakken. Jeg viste han hvor let min hånd gled igennem stenen, uden at sten eller min hånd var beskadiget. I det første forsøg det første hug - slog han hånden. Jeg bad ham om at fortsætte og virkelig tro på det og virkelig ønske det. Jeg viste ham igen hvordan jeg gjorde. Den svage summen i min høresnegl fortalte mig, at alle lyttede intenst med på denne åbne kanal. Jeg kunne levende forstille mig, hvordan elverne og andre knoklede på, for at finde data der kunne be- eller afkræfte det som Olaf sagde. Efter et par forsøg med at banke hånden gennem stenen, hvor han slog sig hver gang, for hans hånd lige igennem stenen, til hans absolutte store forskrækkelse. Nu var jeg ikke længere i tvivl. Olaf var et dragemenneske, selvom han ikke vidste det eller havde erkendt det endnu. 7.

8 Vidste du at der fandtes dragermennesker?, var det næste naturlige spørgsmål at stille i denne meget underlige situation. Det måtte han benægte, altså bortset fra det han lige havde fået af vide af mig, men før da havde han ikke vidst det. Jeg tror, sagde jeg, at din mor var en menneskedrage og det var derfor hun blev slået ihjel. Det er derfor vi passer godt på at ingen kommer til at kende vores sande identitet. Vi er et helt samfund som lever som normale mennesker med passende legen død ind i mellem, fordi vi bliver utrolig gamle målt i antal af menneske år. Vi er ca. 6 millioner på jorden så det er kun en meget lille procentdel af jordens samlede befolkning. Vi ønsker ikke at bliver kendt, fordi vi er bange for at vi så vil blive forfulgt. Dine sidste artikler har henledt en lang række menneskers opmærksomhed på mig, til skade for mig og min familie. Ikke blot det, dette kan skade rigtig mange andre eksistenser. Det er jeg da ked af at høre. Jeg ønsker kun oplysning og at brede viden ud. Jeg ønsker ikke et censureret samfund som det i Sovjet, svarede Olaf noget stramt. Det er også fint, men med de myter og historier som du så er specialist i, hvad ville du så sige til, at jeg fortæller dig, at der findes elvere og nisser samt varulve? Tror du det er godt for disse individer, at menneskeheden i øjeblikket får kendskab til deres eksistens? Se blot på hvad der sket med din egen mor, var mit svar tilbage. En lang snakken frem og tilbage afdækkede, at det Olaf egentlig ønskede dybest set, var at komme til at kende sig selv noget nærmere. Jeg trænede lidt mere med ham i at øve sig i at få hånden gennem uorganisk materiale - så han fik fornemmelsen for det. Det handler også meget om at tro på det selv. 8.

9 Jeg tror at dine bodyguards er nervøse. Hvilke telefonnumre har de?, spurgte jeg. Olaf oplyste dem og jeg rakte min høresnegl over til ham, så han kunne tale med dem. Sig til dem, at de skal mødes med dig, ved lysmast nummer fire fra pladsens bagerste højre hjørne. Der er et dæksel og der vil du komme op, forklarede jeg Olaf, og han fortalte det videre. Jeg førte Olaf hen til dækslet, og lod ham om at komme det sidste stykke op af sig selv. Selv skyndte jeg mig af sted for at mødes med Sven og Jakobsen. På vejen stødte jeg til nisserne som var forsvundet ned gennem dækslet i det øjeblik hvor jeg havde trukket Olaf ned i kloakkerne. Nu var det spændende og se om Olaf ville komme til Louvre på det aftalte tidspunkt, og om han ville komme alene eller sammen med andre. Kom der andre med, så vidste jeg at hans hensigter ikke var i orden. Var han ægte? 9.

Kapitel 18. 11. december Sidste artikler og et

Kapitel 18. 11. december Sidste artikler og et Kapitel 18. 11. december Sidste artikler og et nyt job. Et sted i Paris Hele dagen havde der været en hektisk aktivitet. Olaf havde ret i at han ikke havde nogen tilknytning til den russiske mafia. De

Læs mere

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Forlag1.dk Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid 2007 Maria Zeck-Hubers Tekst: Maria Zeck-Hubers Produktion: BIOS www.forlag1.dk

Læs mere

Kapitel december Hvem fanger hvem?

Kapitel december Hvem fanger hvem? Kapitel 16. 11. december Hvem fanger hvem? På toppen af Notre Dame - Paris Jeg fik langsomt trukket mig tilbage og forsvandt ind gennem taget, stivfrossen. Det jeg havde mest lyst til nu, var et dejlig

Læs mere

Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda

Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda n I må aldrig forelske jer, sagde vores mor til os, da vi blev 13 år. Men jeg lyttede ikke. Jeg forelskede mig i Noah. Jeg troede ikke, det ville være farligt. Jeg ville bare være som

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre.

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre. Det var midt på formiddagen. vinden havde heldigvis lagt sig jeg Mikkel og min ven og hjælper Bjarke stod i stævnen og så ind mod Byen Mombasa hvor vi skulle ligge til vi skulle ligge til. vi skulle Møde

Læs mere

Julemandens arv. Kapitel 14

Julemandens arv. Kapitel 14 Kapitel 14 Bogen var en form for dagbog der strakte sig meget langt bagud i historien. Den var håndskrevet, og det var tydeligt at det var Julemanden der havde skrevet om sine mange oplevelser. Han undrede

Læs mere

Det, som aviserne ikke skriver om

Det, som aviserne ikke skriver om Det, som aviserne ikke skriver om Mathias Trankjær er 22 år og industritekniker. Han er vokset op i Skagen og bor nu i Ålborg. En sommernat i 2013 fejrede Mathias sit nyerhvervede kørekort ved at køre

Læs mere

Prinsessen og den magiske hytteost

Prinsessen og den magiske hytteost Prinsessen og den magiske hytteost 2 For længe, længe siden var der et lille bitte kongerige, der hed Danmark. I kongeriget boede kong Kornelius og hans datter prinsesse Perle på et stort slot. 3 4 Kong

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL. 10.00 1.SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Thomas er væk! Peter var kommet styrtende ind i klassen og havde

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere

Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere PrikkeBjørn stopper mobbere. Af Charlotte Kamman Det var en solrig dag, dag klokken igen ringede ud til frikvarter i skolen. PrikkeBjørn glædede sig til

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og

Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og de havde en stor myretue bagerst i Zoo. Nederst i myretuen

Læs mere

Der er nogle gode ting at vende tilbage til!

Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Artikel af Janick og Gitte Janick og jeg sidder over frokosten og taler, han fortæller lidt om, hvad hans tid på Parkvænget går med og hvordan han selv har

Læs mere

Vaniljegud af Nikolaj Højberg

Vaniljegud af Nikolaj Højberg Vaniljegud af Nikolaj Højberg Morten fik sin diagnose på en mandag. Ikke, at der var noget i vejen med det, det var faktisk mere end rart, for sammen med diagnosen fulgte et arsenal piller, som fik stemmerne

Læs mere

Jeg var mor for min egen mor

Jeg var mor for min egen mor Jeg var mor for min egen mor er 25 år gammel, og har været anbragt siden hun var 7 år. I dag er hun ved at tage en erhvervsgrunduddannelse. Læs hendes historie herunder. Før i tiden var jeg meget stille.

Læs mere

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang.

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang. Hungerbarnet I Da Larus var 11 år skulle han ud at arbejde. Hans far fik en plads til ham hos en bonde. Da de skulle gå derhen fik Larus en gave. Det var en kniv hans far havde lavet. Der var langt at

Læs mere

historien om Jonas og hvalen.

historien om Jonas og hvalen. Side 3 HVALEN historien om Jonas og hvalen Jonas, vågn op! 4 Gud talte 6 Skibet 8 Stormen 10 Min skyld 12 I havet 14 Hvalen 16 Byen vil brænde 18 Kongen 20 Gud og byen 22 Jonas var vred 24 Planten 26 Side

Læs mere

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Der var engang et stort slot, hvor der boede en prinsesse, en konge, en dronning og en sød tjenestepige. Lige

Læs mere

Du er selv ansvarlig for at komme videre

Du er selv ansvarlig for at komme videre Du er selv ansvarlig for at komme videre Stine Arenshøj er 40 år. Hun er tidligere brandinspektør og indsatsleder, nu selvstændig coach, psykotraumatolog og foredragsholder. Stine bor med sine tre børn

Læs mere

Du er død! Du er død!

Du er død! Du er død! Du er død! Mandag morgen blev jeg vækket af en underlig lyd. Hvad var det? Sten mod glas! Lyden rev i mig. Rev mig ud af søvnen. Pludselig forstod jeg. Sten mod glas Der var nogen, som kastede sten på

Læs mere

Kapitel 9. 5. december Drage eller ikke drage

Kapitel 9. 5. december Drage eller ikke drage Kapitel 9. 5. december Drage eller ikke drage Et sommerhus i Blåvand Efter en absolut kedelig hjemrejse fra England, trådte vi endelig indenfor i sommerhuset i Blåvand, belæsset med pakker. Køkkenet lignende

Læs mere

Drenge spiller kugler

Drenge spiller kugler Drenge spiller kugler Henning Ipsen I parken er der en sti, som er ganske plan og fast, lige så jævn som en tennisbane. Den fandt drengene en dag ganske tilfældigt, og med deres sikre, hurtige drengeøjne

Læs mere

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Pigen, der havde blinket til mig, stod og ventede på mig ved døren. Jeg ved, at vi tilhører den samme tradition, sagde hun. Jeg hedder Brida. Jeg er ikke

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Mette Nørgård er 36 år, arbejder med markedsføring og hjemmesider og bor med sin mand og børn i København.

Mette Nørgård er 36 år, arbejder med markedsføring og hjemmesider og bor med sin mand og børn i København. Nu giver det mening Mette Nørgård er 36 år, arbejder med markedsføring og hjemmesider og bor med sin mand og børn i København. En vinteraften i 2012 fulgte en mand efter Mette på vej hjem fra metrostationen.

Læs mere

Siden jeg som ung mand for første gang havde sex med en lille pige, har jeg vidst at mange små piger kan lide sex med voksne mænd.

Siden jeg som ung mand for første gang havde sex med en lille pige, har jeg vidst at mange små piger kan lide sex med voksne mænd. Certificeret pædofil Siden jeg som ung mand for første gang havde sex med en lille pige, har jeg vidst at mange små piger kan lide sex med voksne mænd. Ad, hvor ulækkert! hvisker de, men i virkeligheden

Læs mere

Peters udfrielse af fængslet

Peters udfrielse af fængslet Drama Peters udfrielse af fængslet Kan bruges som totalteater før eller efter tekstgennemgangen. Tekst: ApG 12,1-17 1. Forslag Roller: Peter (farvet lagen), to soldater (sorte affaldssække, evt. sværd),

Læs mere

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL Kirsten Wandahl BLÅ ØJNE LÆSEPRØVE Forlaget Lixi Bestil trykt bog eller ebog på på www.lixi.dk 1. Kapitel TO BLÅ ØJNE Din mobil ringer. Anna hørte Felicias stemme. Den kom

Læs mere

Julemandens arv. Kapitel 23. Efter et kort øjeblik blev døren åbnet, og Frederikke Severinsen stod foran dem.

Julemandens arv. Kapitel 23. Efter et kort øjeblik blev døren åbnet, og Frederikke Severinsen stod foran dem. Kapitel 23 Efter et kort øjeblik blev døren åbnet, og Frederikke Severinsen stod foran dem. Goddag og velkommen Hr. Branzoo sagde hun henvendt til Johnny. Hun vendte sig om mod Jenny med et spørgende blik.

Læs mere

Hold fast i drømmene og kæmp for dem

Hold fast i drømmene og kæmp for dem Hold fast i drømmene og kæmp for dem Som den første i sin familie valgte Lise Hansen som 52-årig at forlade Lolland og flytte til København. Det var ikke let, men hun ville til enhver tid gøre det igen.

Læs mere

2 Jeg skyndte mig at lukke Facebook helt ned, så man ikke kunne finde mig derinde mere. I den periode, hvor jeg havde lukket min Facebook-profil ned,

2 Jeg skyndte mig at lukke Facebook helt ned, så man ikke kunne finde mig derinde mere. I den periode, hvor jeg havde lukket min Facebook-profil ned, 1 CAMILLAS HISTORIE Jeg hedder Camilla og jeg er 23 år gammel. Da jeg var yngre mødte jeg en fyr på mit arbejde. Han var noget ældre end mig, men vi var rigtig glade for hinanden, blev kærester og brugte

Læs mere

Notathæfte. D A N S K Trin 3-5

Notathæfte. D A N S K Trin 3-5 Notathæfte D A N S K Trin 3-5 Notathæfte Personoplysninger: Testpersonens navn: Fødselsdato: Testnorm: Skole/Institution: Klasse: Logostester: Dato: Bemærkninger: 1. Flydende læsning og læseforståelse

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

Hun forsøgte at se glad ud, men denne kunstige glæde kunne ikke skjule, at hun var nervøs. Hedda blev så gal. - Og det siger I først nu!

Hun forsøgte at se glad ud, men denne kunstige glæde kunne ikke skjule, at hun var nervøs. Hedda blev så gal. - Og det siger I først nu! Kapitel 1 Allerede ved havelågen kunne Hedda mærke, at der var noget galt. Hun og Elin sagde farvel, under megen fnis som altid, men ud ad øjenkrogen så hun, at mor og far sad ret op og ned i hængesofaen

Læs mere

Jennifer er kun seks år, men ved hvorledes hun skal hjælpe sin far ud af en økonomisk knibe. Hun har nemlig noget at sælge.

Jennifer er kun seks år, men ved hvorledes hun skal hjælpe sin far ud af en økonomisk knibe. Hun har nemlig noget at sælge. Jennifer Jennifer er kun seks år, men ved hvorledes hun skal hjælpe sin far ud af en økonomisk knibe. Hun har nemlig noget at sælge. Første gang jeg mødte Jenny, var hun tre år gammel. Det foregik ved

Læs mere

Gør jeg det godt nok?

Gør jeg det godt nok? Gør jeg det godt nok? Mette, som er butiksassistent, bliver tit overset eller forstyrret af sin kollega, som overtager hendes kunder eller irettesætter hende, mens der er kunder i butikken. Det får Mette

Læs mere

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr Brorlil og søsterlil Fra Grimms Eventyr Brorlil tog søsterlil i hånden og sagde:»siden mor er død, har vi ikke en lykkelig time mere. Vores stedmor slår os hver dag og sparker til os, når vi kommer hen

Læs mere

[- Nyt fra januar 2014]

[- Nyt fra januar 2014] [- Nyt fra januar 2014] Af Mette og Alex Bjergbæk Klausen, udsendt af Mission Afrika Baiima [NB. Alle kan tilmelde sig vores åbne nyhedsbrev Dagbog fra Sierra Leone. Nyhedsbrevet bliver sendt ud én gang

Læs mere

Vær ikke bange. Fællessamling. Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

Vær ikke bange. Fællessamling. Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter Vær ikke bange Tillæg til serien Det lover jeg dig ; om forfølgelse Mål: Børn hører, hvordan andre børn i verden lider pga. deres tro på Jesus. De opmuntres til ikke at være bange og ikke at give op, selvom

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44.

Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44. Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44. Alting er skjult for dit øje, indtil du ser det. Jeg holdt engang i krydset ved Teglgårdsvej, og

Læs mere

Sandhed del 1. Relativ eller absolut sandhed 1?

Sandhed del 1. Relativ eller absolut sandhed 1? Sandhed del 1 Relativ eller absolut sandhed 1? Dagens spørgsmål: Når det gælder sandhed findes der grundlæggende to holdninger. Den ene er, at sandhed er absolut, og den anden at sandhed er relativ. Hvad

Læs mere

2. scene. og jeg kommer tilbage. Dig og mig. Et nyt fantastisk rige. Jeg lover det. ORESTES - Hvor fanden er de henne?! ELEKTRA - Hvad?

2. scene. og jeg kommer tilbage. Dig og mig. Et nyt fantastisk rige. Jeg lover det. ORESTES - Hvor fanden er de henne?! ELEKTRA - Hvad? 2. scene Elektra og Orestes. Orestes pakker, leder efter noget. Rasende. Elektra stirrer på ham, mens han brøler og smider med tingene. Hun er fjern i blikket, ryster. ORESTES - Hvor fanden er de henne?!

Læs mere

Endnu en gang stod fuldmånen på himlen. En kølig blæst strøg gennem skovens mørke og fik bladene til at rasle. De to blodsøstre Hævn og Hunger sad på

Endnu en gang stod fuldmånen på himlen. En kølig blæst strøg gennem skovens mørke og fik bladene til at rasle. De to blodsøstre Hævn og Hunger sad på Endnu en gang stod fuldmånen på himlen. En kølig blæst strøg gennem skovens mørke og fik bladene til at rasle. De to blodsøstre Hævn og Hunger sad på en splintret stamme. Vores søster Harm er sent på den,

Læs mere

Hver gang Johannes så en fugl, kiggede han efter, om det hele passede med den beskrivelse, der stod i hans fuglebog. Og når det passede, fik han

Hver gang Johannes så en fugl, kiggede han efter, om det hele passede med den beskrivelse, der stod i hans fuglebog. Og når det passede, fik han 1 Johannes elskede fugle. Han syntes, at det at kigge på fugle var noget af det dejligste, man kunne foretage sig i sit liv. Meget dejligere end at kigge på billeder, malerier eller at se fjernsyn. Hver

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Folk sætter pris på mig, fordi jeg forstår at nedtone følelsesmæssigt vanskelige situationer

Folk sætter pris på mig, fordi jeg forstår at nedtone følelsesmæssigt vanskelige situationer side 1 Ja Nej? 1 Jeg har bemærket, at når jeg er sammen med en meget følelsesbetonet person, er jeg overraskende rolig og upåvirket Somme tider oplever jeg følelser, der bringer mig ud af ligevægt og forvirrer

Læs mere

Jeg bygger kirken -1

Jeg bygger kirken -1 kirken - Helligånden & kraft Mål: Det er første pinsedag dagen, hvor kirken startede Vi skal høre, hvordan det gik til, og vi skal opdage, at det alt sammen skete ved Helligånden og Guds kraft. Dette var

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Studie 10. Herrens nadver

Studie 10. Herrens nadver Studie 10 Herrens nadver 57 Åbent spørgsmål Har du nogensinde oplevet, at hele din verden blev vendt på hovedet i løbet af et øjeblik? Hvad skete der? Åbningshistorie Forstår du, hvad jeg har gjort for

Læs mere

Sussie leger i parken og møder sin hemmelige beundrer.

Sussie leger i parken og møder sin hemmelige beundrer. Forførelse i parken Sussie leger i parken og møder sin hemmelige beundrer. Sussie Langdon var ti år gammel. Hun havde blondt hår med naturlige krøller som bølgede, når hun bevægede sig. Dertil store ovale

Læs mere

Kapitel 15. 11. december jul det er cool

Kapitel 15. 11. december jul det er cool Kapitel 15. 11. december jul det er cool Flere steder i Paris Vi var ankommet til Paris den 9. december lidt midt på dagen. Vi var indlogeret på hoteller forskellige steder i byen, for at vi ikke skulle

Læs mere

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen Skibsdrengen Evald Tang Kristensen Der var engang en rig mand og en fattig mand, og ingen af dem havde nogen børn. Den rige var ked af det, for så havde han ingen til at arve sin rigdom, og den fattige

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3. s. e. påske 20. Konfirmation Bording kirke. Tekst: Johs. 14,1-11. En vej gennem livet. I dag er vi samlet til konfirmation, i glæde, forventning og med

Læs mere

Da jeg var otte år gammel, gik jeg ned til vores gartner som kælede mig på maven og på kussen.

Da jeg var otte år gammel, gik jeg ned til vores gartner som kælede mig på maven og på kussen. Gartner Da jeg var otte år gammel, gik jeg ned til vores gartner som kælede mig på maven og på kussen. En dag da jeg var omkring otte år gammel, gik jeg ned til vores gartner mens han arbejdede i haven.

Læs mere

Kapitel december Uurguula

Kapitel december Uurguula Kapitel 20. 14. december Uurguula Flere forskellige moser i Jylland Under sidste års mission, havde Freja som dragemenneskeunge været nede i et moseområde og hilse på Uurguula som var af mosefolket og

Læs mere

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden.

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden. 1 Sådan går der mange mange år. 1 Alle de væsener En gang for mange mange år siden blev skabt et væsen uden ben. Den måtte være i vandet, ellers kunne den ikke komme rundt. Så blev skabt en med 2 ben,

Læs mere

Bruger Side Prædiken til 2.s.i fasten Prædiken til 2.søndag i fasten Tekst. Matt. 15,21-28.

Bruger Side Prædiken til 2.s.i fasten Prædiken til 2.søndag i fasten Tekst. Matt. 15,21-28. Bruger Side 1 12-03-2017 Prædiken til 2.søndag i fasten 2017. Tekst. Matt. 15,21-28. Først. Hvor stærkt er et reb? Jeg har fået hængt et reb op her. Hvad kan det bære? Foreslå at vi hænger et barn op i

Læs mere

Rovfisken. Jack Jönsson. Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight.

Rovfisken. Jack Jönsson. Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight. . Rovfisken Jack Jönsson Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight. 1 Er du nu sikker på at du kan klare det, sagde hans mor med bekymret

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

Tryllefrugterne. fortalt af Birgitte Østergård Sørensen

Tryllefrugterne. fortalt af Birgitte Østergård Sørensen Tryllefrugterne fortalt af Birgitte Østergård Sørensen Der var engang en mand og en kone; de havde en søn, der hed Hans. Manden passede en hel købstads kreaturer, og det hjalp Hans ham med. Så kom han

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 17. Lørdag den 4. december

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 17. Lørdag den 4. december Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 17 Lørdag den 4. december Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 18 Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 19 Foredraget foregik i mere formelle

Læs mere

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Morgengry kommer fra skypaladset i himlen. Men hun vil hellere tage på eventyr med sine to venner nede på jorden. Aben Kókoro kan godt lide

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

Tilgivelse. Tilgivelsestest Hvordan kan man bede om tilgivelse?

Tilgivelse. Tilgivelsestest Hvordan kan man bede om tilgivelse? Tilgivelse Er det altid vigtigt at sige undskyld? Hvorfor eller hvorfor ikke? Hvad synes du er sværest at bede om tilgivelse, når du har lavet en fejl, eller at tilgive nogen, som har gjort dig ondt? Tilgivelsestest

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

Drenge søges - 13 år eller ældre - til videoproduktion. God betaling. Send vellignende foto til

Drenge søges - 13 år eller ældre - til videoproduktion. God betaling. Send vellignende foto til Tyson går til filmen Drenge søges, - 13 år eller ældre. Tyson sad foran sin splinternye computer. Endnu engang klikkede han på den annonce som han havde studeret igen og igen hele ugen. Skulle eller skulle

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

KAN-OPGAVE 1. Skriv et referat af både første og andet kapitel. Beskriv kort, hvad kapitlerne handler om. Tag kun de vigtigste detaljer med.

KAN-OPGAVE 1. Skriv et referat af både første og andet kapitel. Beskriv kort, hvad kapitlerne handler om. Tag kun de vigtigste detaljer med. KAN-OPGAVE 1 Skriv et referat af både første og andet kapitel. Beskriv kort, hvad kapitlerne handler om. Tag kun de vigtigste detaljer med. FØRSTE KAPITEL : ANDET KAPITEL: KAN-OPGAVE 2 Skriv alle de oplysninger,

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt SKYLD En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt H en ad vejen så man en lille fyr komme gående. Han var ikke særlig stor, nærmest lidt lille. Bare 45 cm høj. Han var bleg at se på. Hans øjne

Læs mere

MENNESKESØNNEN Kapitel 1. Hvad er kristendommens symbol? Hvorfor blev det dette symbol? I hvilken by blev Jesus født?

MENNESKESØNNEN Kapitel 1. Hvad er kristendommens symbol? Hvorfor blev det dette symbol? I hvilken by blev Jesus født? MENNESKESØNNEN Kapitel 1 Hvad er kristendommens symbol? Hvorfor blev det dette symbol? I hvilken by blev Jesus født? Hvad viste sig på himlen, da Jesus blev født? Hvem kom for at fejre hans fødsel? Hvordan

Læs mere

Jeg bygger kirken -5

Jeg bygger kirken -5 Jeg kirken - Udholdenhed og forfølgelse Mål: At være kristen er ikke bare nemt og dejligt. Det vil koste os alt. Mange gange vil vi føle en trang til at opgive, og tit oplever vi, at andre er imod os,

Læs mere

Studie. Den nye jord

Studie. Den nye jord Studie 16 Den nye jord 88 Åbningshistorie Jens er en af mine venner. Jeg holder meget af ham, men han er tja nærig. Jeg bryder mig ikke om at sige det på den måde, men siden hans kone Jane sagde det rent

Læs mere

Bruger Side Prædiken til 7.s.e.trinitatis Prædiken til 7. søndag efter trinitatis Tekst. Luk. 19,1-10.

Bruger Side Prædiken til 7.s.e.trinitatis Prædiken til 7. søndag efter trinitatis Tekst. Luk. 19,1-10. Bruger Side 1 30-07-2017 Prædiken til 7. søndag efter trinitatis 2017. Tekst. Luk. 19,1-10. Små historier kan rejse store spørgsmål. Det er sommetider sådan at i en lille hverdagshandling sker der store

Læs mere

Fire børn og en hund gik gennem en skov, der strakte sig milevidt over bakker og dale. Hvor er vi egentlig på vej hen? spurgte Ottar.

Fire børn og en hund gik gennem en skov, der strakte sig milevidt over bakker og dale. Hvor er vi egentlig på vej hen? spurgte Ottar. 1 Fire børn og en hund gik gennem en skov, der strakte sig milevidt over bakker og dale. Hvor er vi egentlig på vej hen? spurgte Ottar. Vi skal bare væk fra den gård, sagde Tue. Så langt som muligt, sagde

Læs mere

Bruger Side Prædiken til Påskedag Prædiken til Påskedag Tekst: Markus 16,1-8.

Bruger Side Prædiken til Påskedag Prædiken til Påskedag Tekst: Markus 16,1-8. Bruger Side 1 15-04-2017. Tekst: Markus 16,1-8. På en rejse i Etiopien kom vi til en by ved navn Lalibela. Den er kendt for de helt specielle kirker, som der er mange af i og rundt om byen. Byen blev skabt

Læs mere

Prinsessen vil gifte sig med mig. Prinsessen vil vælge mig til mand.

Prinsessen vil gifte sig med mig. Prinsessen vil vælge mig til mand. LÆSETEATER 4 Klods-Hans af H.C. Andersen - et kunsteventyr Roller: Fortæller 1, Fortæller 2, Broder 1, Broder 2, Klods-Hans, Faderen, Prinsessen Ude på landet lå en gammel gård. Bonden havde to sønner,

Læs mere

Børnebiblen præsenterer. Den første påske

Børnebiblen præsenterer. Den første påske Børnebiblen præsenterer Den første påske Skrevet af: Edward Hughes Illustreret af: Janie Forest Bearbejdet af: Lyn Doerksen Oversat af: Christian Lingua Produceret af: Bible for Children www.m1914.org

Læs mere

Indvandreren Ivan. Historien om et godt fællesskab

Indvandreren Ivan. Historien om et godt fællesskab Indvandreren Ivan Historien om et godt fællesskab Ih, hvor jeg føler mig underlig i denne her by!, tænkte jeg den første gang, jeg gik mig en tur i byen, da vi lige var ankommet. Mit hjemland, Argentina,

Læs mere

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede.

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En anden slags brød Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En lille fåremavet sky hænger højt oppe over søen. Hænger helt stille, som om den er kommet i tvivl om, hvor den egentlig er på vej hen.

Læs mere

Benni Bødker. Sagen om GENGANGER-KATTEN

Benni Bødker. Sagen om GENGANGER-KATTEN Benni Bødker Sagen om GENGANGER-KATTEN Døren stod på klem. Vi standsede straks op. Jeg kiggede hurtigt på Iben. Ingen af os havde rigtig lyst til at gå ind i det blå rum. For første gang den nat følte

Læs mere

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde helbredelser og skal overveje, hvad betydning den har for os

Læs mere

appendix Hvad er der i kassen?

appendix Hvad er der i kassen? appendix a Hvad er der i kassen? 121 Jeg går meget op i, hvad der er godt, og hvad der ikke er. Jeg er den første til at træde til og hjælpe andre. Jeg kan godt lide at stå i spidsen for andre. Jeg kan

Læs mere

Den gode dialog - det er slet ikke så svært - hvis du bare spørger og lytter til svaret. Lisa Duus duuslisa@gmail.com

Den gode dialog - det er slet ikke så svært - hvis du bare spørger og lytter til svaret. Lisa Duus duuslisa@gmail.com Den gode dialog - det er slet ikke så svært - hvis du bare spørger og lytter til svaret Lisa Duus duuslisa@gmail.com Baggrund og erfaringer Mødet mellem sundhedsprofessionelle og etniske minoritetspatienter/borgere

Læs mere

Jeg kender Jesus -1. Jesus kender mig

Jeg kender Jesus -1. Jesus kender mig Jeg kender Jesus -1 Jesus kender mig Mål: Børnene får at vide, at Jesus kender og elsker dem, uanset hvem de er, og han ved hvad de laver. Tekst: Mark. 2, 13-17 (Levi kaldes til discipel). Visualisering:

Læs mere

Kapitel 7. 3. december En forelsket nisse

Kapitel 7. 3. december En forelsket nisse Kapitel 7. 3. december En forelsket nisse Et sommerhus i Blåvand Når man har levet så mange år som nisserne, elverne og jeg har, har man jo lært de forskellige menneskestammer rimeligt godt at kende. Min

Læs mere

TIDSREJSEN. Ruth fortæller

TIDSREJSEN. Ruth fortæller TIDSREJSEN Ruth fortæller Find det lille gebis i garderobeskabet frem og sæt jer på gulvet foran garderobeskabet. Børnene må gerne se og røre ved gebisset. Husk at lægge det tilbage efter brug. Historieformidling:

Læs mere

Halloweendansk. Navn: Klasse: skoleskabet.dk

Halloweendansk. Navn: Klasse: skoleskabet.dk Halloweendansk Navn: Klasse: 1 Den første flyvetur Skriv denne historie færdig. Skriv tillægsord på linjerne, og gør historien så uhyggelig som muligt. Heksen Astra skulle på sin første flyvetur. Hun havde

Læs mere

Bilag B Redegørelse for vores performance

Bilag B Redegørelse for vores performance Bilag B Redegørelse for vores performance Vores performance finder sted i en S-togskupé, hvor vi vil ændre på indretningen af rummet, så det inviterer passagererne til at indlede samtaler med hinanden.

Læs mere

Smagsprøve. Helle Krogh Madsen John Rydahl. Den røde tråd i Bibelen

Smagsprøve. Helle Krogh Madsen John Rydahl. Den røde tråd i Bibelen Smagsprøve Helle Krogh Madsen John Rydahl Den røde tråd i Bibelen Det Gamle Testamente 8 Den røde tråd i Bibelen Det Gamle Testamente Skabelsen I begyndelsen var der ingenting ud over Gud. Verden var der

Læs mere

Den standhaftige tinsoldat

Den standhaftige tinsoldat Den standhaftige tinsoldat Skrevet af H.C. Andersen Der var engang femogtyve tinsoldater, de var alle brødre, for de var født af en gammel tinske. Geværet holdt de i armen, ansigtet satte de lige ud; rød

Læs mere