Forældrefolder STJERNESKUDDET

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forældrefolder STJERNESKUDDET"

Transkript

1 Forældrefolder STJERNESKUDDET

2 Kære forældre Velkommen Stjerneskuddet Folderen er tænkt som praktiske oplysninger om husets hverdag, traditioner og årsplanlægning. Se eventuelt også vores hjemmeside: her finder du bl.a. pædagogiske læreplaner og mad - og måltidspolitik m.m. Har du/i yderligere spørgsmål er du/i velkomne til at komme til ledelsen og personalet. Stjerneskuddets normering Stjerneskuddet er en kommunal drevet institution, der ikke har en egentlig fast normering, idet vi passer de børn der er i området. Vi har vuggestue og børnehave, og er en integreret institution. Vi er en aldersintegreret institution i Stjerneskuddet. Der er vuggestuen for børn i alderen 0 år til 3 år og børnehaven hvor vi pt. har 3 børnehavegrupper med børn i alderen 3-6 år, hvor der er tilknyttet 2-3 voksne i hver gruppe. Vi laver ofte aktiviteter i små grupper og på tværs af grupperne, for at tilgodese pædagogiske aktiviteter der er alders og udviklingssvarende for det enkelte barn. Op til 1. april hvor de ældste børn starter i før-sfo har vi også en særskilt gruppe for disse børn. Det afhænger fra år til år hvordan det passer med antal børn og voksne, hvornår vi starter en Stjernegruppe op. Åbningstid Stjerneskuddets åbningstid er kl til mandag til torsdag. Fredag lukker vi kl Lukkedage De 3 dage før påske. Dagen efter Kristi himmelfartsdag. Den 5. juni. (OBS Ingen sampasning denne dag!) Dagene mellem jul og nytår. (samt den 24. og 31. december). Disse dage (dog undtaget den 24. dec. samt 5. juni) vil der være sampasning med de øvrige institutioner i Vejle Kommune. En måned før lukkedagene, får I besked om tilmelding til dette via Daycare. Lukkeuger Vejle kommune har besluttet at alle institutioner holder lukket i uge 29 og 30. Der er også her mulighed for sampasning. Der vil være 5 institutioner åbne i hele Vejle kommune. Der vil ikke nødvendigvis være personale fra Stjerneskuddet på arbejde i disse uger. Herudover bedes I oplyse via DayCare, hvornår Jeres barn i øvrigt holder sommerferie. Dette for at tilpasse personalets ferie efter antallet af fremmødte børn med henblik på en optimal ressourceudnyttelse. Modulordning I Vejle kommune er der modulordning, hvor man kan vælge mellem 25, 35 eller fuld tid. Dette valg træffes ofte allerede inden barnet starter i institutionen. Vejle kommune har nogle overordnede retningslinjer for brugen af moduler. Et modul skal altid vare mindst 3 måneder og varsles 1 måned før. Ved uventede ændrede arbejdsforhold kan man dog gå op i tid fra dag til dag. Ønsker man at ændre modul gives besked til lederen.

3 Stjerneskuddets telefonservice Indgangsnummer Kontoret +1 Vuggestuen +2 Galaxerne +3 Stjernerne +4 Kometerne +5 Modtagelse af nye børn Når Vejle kommune har visiteret et barn til Stjerneskuddet, sender vi et velkomstbrev ud, med oplysning om hvilken gruppe barnet hører til og hvilken pædagog der skal tage imod. Der vil også være et samtaleskema til det første besøg. Brevet sendes til forældrenes digitale postkasse. Forældresamarbejde i Stjerneskuddet Forældrene på banen. I dagtilbudsloven står, at forældrene har hovedansvaret for deres børns udvikling samt at indsatsen over for det enkelte barn skal ske i et samarbejde institution og forældre imellem. Dette stemmer fuldt ud overens med bestyrelsens og personalets holdning i Stjerneskuddet. Vores holdning er også at fællesskabet er med til at styrke selvværdet hos det enkelte barn. Et højt selvværd skaber de bedste betingelser for en sund udvikling, hvorfor vi lægger stor vægt på fællesskabsfølelsens værdi i Stjerneskuddet. Samtidig lægger vi vægt på, at alle føler sig som en del af et eller flere fællesskaber i Stjerneskuddet inklusion af alle børn, forældre og voksne i Stjerneskuddet. Forældrenes opgave bliver her med deres medleven og positive interesse at hjælpe børnene til et godt fællesskab. Noget af det, der hjælper børnene mest, er når de oplever, at forældrene smiler til hinanden. Modsat kan forældre, der er negative overfor de andre forældre og børn være med til at spænde ben for et godt fællesskab i børnegruppen. Forældremedansvar for et godt samarbejde og inklusion er alles ansvar. Børnene skal opleve, at deres forældre ikke alene støtter deres eget barn, men også de andre børn til at opleve, at de er en del af fællesskabet. Når børnene oplever deres egne forældres vilje til at drage omsorg for også de svage børn, får de selv mod på, at alle børn skal være med i fællesskabet. I praksis i hverdagen kan du som forældre: - Hilse på alle de møder i Stjerneskuddet, når du afleverer og henter dit barn. - Snakke lidt med de andre børn du møder på din vej i huset. - Hjemme tale positivt om de andre børn og deres forældre og Stjerneskuddet når dit barn hører det. - Hvis du vælger at invitere børn hjem til fødselsdage tænke på at invitere alle i en gruppe eller alle drenge/piger i en gruppe, så ingen bliver ekskluderet. - Lave legeaftaler med flere forskellige børn lyt gerne til hvem dit barn leger med selvom det måske ikke er en du kender. - Deltage i forældrebestyrelsens og personalets sociale arrangementer (arbejdsdag, sommerfester o.l.) i institutionen og lær nye at kende og vær en del af fællesskabet omkring Stjerneskuddet. - Opfordre andre og nye forældre til at deltage.

4 - Lær gerne navnene på dit barns nærmeste legekammerater at kende. - Fortæl gode historier om andre der har gjort noget godt for fællesskabet f.eks. ved en arbejdsdag. Værdigrundlag for forældrenes og personalets samarbejde Respekt for hinanden, anerkendende tilgang og anerkendende og faglige dialoger. Åbenhed. Vi fokuserer på børnenes og forældrenes ressourcer og muligheder. Vi har en vedvarende og gensidig feedback og dialog i hverdagen. Vi har tid til lidt løs garderobesnak i hverdagen, men med forbehold for, at de børn vi skal være sammen med ikke tilsidesættes imens. Vi har afsat tid til nogle uddybende samtaler mens barnet går i institutionen. (Se særskilt beskrivelse af disse). Vi går positivt ind i børnenes relationer/socialisering med forældre, bedsteforældre mv. Forældresamtaler Forud for opstart i institutionen modtager forældrene et samtaleskema sammen med et velkomstbrev i deres digitale postkasse. Dette skema danner baggrund for den første samtale med kontaktpædagogen. Derefter holdes der en samtale efter barnet har gået i institutionen ca. 3-5 mdr. Der holdes overleveringssamtale med pædagogen fra afgivende gruppe og modtagende pædagog samt forældrene, når barnet skifter fra vuggestue børnehavegruppe. Ved skolestart holder pædagog og forældre et møde omkring hvilke oplysninger der videregives til skolen. Vi benytter et dialogredskab fra et IT-program der hedder Hjernen og Hjertet til de faste samtaler. Vi inddrager ligeledes sprogvurderinger som foretages når barnet er ca. 1 år, ca. 3 år og eventuelt før de går i før-sfo. Alle består af en forældredel og en personaledel, som danner grundlag for samtalerne. Herudover holder vi møder når forældre eller vi vurderer et behov for det. Tværfagligt samarbejde Vi benytter os af samarbejde med vores eksterne kolleger fra tværfagligt center TCBU, der hvor deres faglige ekspertise kan bidrage. Vi inddrager altid forældrene direkte i dette samarbejde, som kan foregå på forskellig måde. Vi taler altid med forældrene om vores tanker om og intentioner bag at inddrage eksterne fagpersoner. Forældrene skal altid give tilsagn og vil blive inddraget i samtalerne med de eksterne samarbejdspartnere. Forældrenes eget syn og bidrag er af stor vigtighed i samarbejdet omkring barnet. Konsultative møder på fastlagte tidspunkter med mulighed for at tale med psykolog, talehørekonsulent, fysioterapeut og socialfaglig rådgiver.

5 Forløb med psykolog, talehørekonsulent eller fysioterapeut når en sådan indstilling er besluttet på et konsultativt møde. Samtaler med socialfaglig rådgiver med eller uden personale. Det er dog personalet der arrangerer kontakten mellem forældrene og vores tilknyttede socialfaglige rådgiver. Småbørnskonsulenter til pædagogisk sparring omkring børns eventuelle særlige udfordringer. Sundhedsplejersken kan også inviteres ind, i tilfælde hvor det vurderes at hun kan bidrage til barnets trivsel og udvikling. Tidlig hjælp, Åben rådgivning m.m. Vi er opmærksomme på hvilke tilbud der er i kommunen, som kan yde forældrene en hjælp de kan profiterer af. Forældreindflydelse i Stjerneskuddet Stjerneskuddet sikrer i samarbejde med forældrebestyrelsen en god forældreindflydelse - gennem gensidig respekt for hinandens arbejde - ved at have et højt informationsniveau - ved at have en god daglig dialog, hvor der gives mulighed for plads til nye ideer og tiltag. Et højt informationsniveau sikres ved at udsende nyhedsbreve, bruge opslagstavler, forældrebestyrelses tavler, dagbøger, beskeder via DayCare, hjemmesiden og dialog i hverdagen. Forældrebestyrelsen Vi opfordrer forældrene til at komme direkte til gruppepædagogen med forhold omkring deres barn de ønsker drøftet. Forhold af mere generel og overordnet karakter, opfordrer vi forældre til at gå til Daglig leder eller overordnet leder med. Principielle forhold som hører under bestyrelsens ansvarsområder opfordrer vi forældrene til at komme til bestyrelsen med. Vores samarbejde lægger vægt på: at vi omgås hinanden med respekt for de opgaver der hører til bestyrelsens kompetencer, kommunalbestyrelsens kompetencer og ledelsens kompetencer til. at forældrebestyrelsen skal have indflydelse på de opgaver der er givet i styrelsesvedtægten. at være i positiv dialog og at vi har viljen til løsninger. at være åben for andres holdninger. at kommunikationen går på opgaven og ikke på personen ved uenighed. at der er velforberedte dagsordner til bestyrelsesmøder. at informere forældrekredsen godt. at lave aktiviteter der inddrager forældrekredsen. at inddrage forældrene i institutionens hverdag og arrangementer. at vi bevidst bruger anerkendelse i arbejdet fordi det øger motivationen. Vi afholder 4 årlige møder. Rammerne for bestyrelsesarbejdet er beskrevet i Vejle kommunes styrelsesvedtægter og Stjerneskuddets forretningsorden.

6 Dagsrytmen kl kl Kl kl kl Kl kl kl Kl Vi åbner i vuggestuen med mulighed for morgenmad. Vi tilbyder havregryn, A38 (el. lign.) samt rugbrød. Åbner de andre stuer efterhånden som børnene kommer. Frugt og samling på stuerne. Aktiviteter Middagsmad i vuggestuen Middagsmad i børnehaven Legeplads, sovebørn, pauser og evt.møder. Eftermiddagsmaden er fælles for børnehaven i køkkenet. Vuggestuen for sig på stuen. Leg og afslutning på dagen blandet på stuerne og ude. Fra kl /16.00 er vuggestuen sammen med børnehaven. Sovebørn Børnehavebørnene kan få en middagslur, hvis de har behov for det. Vuggestuebørnene sover ude i vores krybberumme i krybber eller barnevogn. De ældste vuggestuebørn sover eventuelt inde sammen med børnehavebørnene. Børnehavebørnene sover inde. Vi har en holdning til, og politik omkring børn og søvn som udleveres som folder. Vi sørger dyner, puder og betræk til vuggestuebørnene. Børnehavebørnene skal selv medbringe dyne, pude samt betræk. Har de brug for sut, sovedyr mv. skal I også medbringe dette. Bruger barnet ble når det starter i børnehave medbringes disse også hjemmefra. Nyhedsbreve I modtager løbende informationer og forældrebreve fra Stjerneskuddet via DayCare, når vi har nye informationer til Jer. Stjerneskuddets traditioner Fælles fødselsdagsfejring hver måned. Fredagssamling. Krabbetur for Stjernerne. Sommerfest med familien. Bedsteforældredage. Fastelavnsfest. Påskefrokost/påskeharen. Børnejulefrokost. Decembertraditioner bl.a. kirketur og julefest. Afslutningsfest for skolebørn om dagen sidst i marts. Forældrekaffe Forældrearrangementer Vi har en årlig sommerfest, hvor hele familien er inviteret med. Vi har en aktiv bestyrelse der står bag nogle årlig arrangementer for familierne uden personalets deltagelse. Det kan blandt andet være arbejdsdage, gåture og julefest.

7 Goddag og farvel En god start og afslutning på dagen, opnås ved, at få sagt ordentlig goddag og farvel til, børn, forældre og personale. Har barnet haft oplevelser, der kan få betydning for dets trivsel, skal der gives besked til os. Via denne information kan vi støtte og hjælpe barnet i hverdagen. Forældrene skal give besked, såfremt en anden henter barnet, ellers må vi ikke udlevere barnet. Barnet og forælderen skal altid sige godmorgen til en personale, så vi ved, at barnet er kommet. Er der brug for hjælp til at vinke klarer vi dette bare sig til. Legetøj Børnene må gerne have legetøj med når det er annonceret på månedsplanen for den pågældende gruppe barnet går på. Der skal navn på, og det er på eget ansvar. Barnet skal acceptere, at andre børn også leger med det. Forvent og lær dit barn, at det skal rydde op efter sig selv både ude og inde, også når du som forældre er kommet for at hente dit barn. Cykler Børnene må ikke have cykler, løbehjul og lignende med til leg i hverdagen i institutionen. Transportmidler af enhver art til og fra institutionen incl. barnevogne og klapvogne, skal placeres udenfor matriklen, og ikke op ad hegnet eller tages med hjem igen. Legeplads Legepladsen bliver årligt gennemgået af en legepladskonsulent, som er med til at vurdere legepladsen sikkerhedsmæssigt. Vi har ikke så stor en legeplads, men alligevel mange små legeområder, hvor børnene kan opholde sig og leg, og vi kan derfor ikke se alt. - Hvis det vurderes kan en mindre gruppe børn få lov til at opholde sig på legepladsen uden opsyn fra en voksen, efter aftale med denne. Mad-og måltidspolitik Vi har fuld forplejning. Der serveres et frokostmåltid til alle børn i Stjerneskuddet. Det kan være rugbrød med hjemmelavet pålæg, lidt lunt eller et varmt måltid. Herudover bliver der serveret lidt frugt el.l. kl. ca og (Dette betales særskilt. ønsker man ikke dette, kan det fravælges via pladsanvisningen i Vejle kommune). Der serveres mælk og vand til frokost, og vand igennem hele dagen. Der er ansat en køkkenmedarbejder til at tilberede al maden til børnene. Se evt. vores fulde mad og måltidspolitik på hjemmesiden. Skiftetøj Barnet skal som minimum have et ekstra sæt tøj med i institutionen. Desuden kan barnet have et par indesko/hjemmesko med, og ellers have udetøj med efter vejr og årstiderne. Sæt dit barns tøj på garderobepladsen så barnets selv kan komme til at tage det tøj som det måtte have brug for, og husk navn i tøj og fodtøj. Det er Jeres ansvar hver dag inden I går, at sørge for, at der er de ting på Jeres barns rum, de vil kunne komme til at få brug for i løbet af dagen. Alle børn vil gerne kunne tage tøj på selv, og synes det er rarest at få sit eget tøj på når uheldet har været ude af den ene eller anden grund.

8 Børnenes garderobekasser Børnene har en garderobekasse hvor I kan lægge børnenes skiftetøj. Om fredagen skal I tage kassen med hjem, så garderoberne kan blive gjort rent. Særligt for vuggestuen Børn i vuggestuen skal ikke selv medbringe bleer, barnevogn og sengetøj, det har vi. Vi har to krybberum, hvor børnene kan sove i frisk luft året rundt. Der vil også være fuld forplejning. Snak evt. med personalet eller vores køkkenmedarbejder hvis der er særlige hensyn. Skiftetøj og tøj til at kunne være ude i medbringes ligeledes hver dag. Fødselsdage Vi holder fødselsdag hver måned for alle månedens fødselarer i børnehaven. Dagen i forvejen er børnene med til at bage til fejringen. Der bliver givet gaver og barnet får en krone og Fødselsdag-Kaj kommer på besøg. I vuggestuen fejres barnet på dagen eller efter aftale. Barnet har lidt med hjemmefra (boller, frugt, eller lignende) som deles ud til de andre børn på stuen, der synges og flages for fødselsdagsbarnet, som også får en lille gave. Den gode overgang fra børnehaven til før-sfo Vi ser hele barnets institutionstid som en læring på vej mod skolen og livet, men arbejder intensiveret med før-sfo-børnene det sidste halve år inden de forlader os Vi vil bl.a. arbejde ud fra flg. emner: Vi vil arbejde ud fra de seks punkter i vores læreplaner. Vi vil arbejde i mindre grupper, Vi vil arbejde med rim & remser, højtlæsning og fortælling, bogstaver og kalender. Vi vil arbejde med motoriske aktiviteter, både i hallen og udendørs. Vi vil give børnene små pligter så som at dække bord, rydde op etc. Vi vil gerne gøre børnene bevidste om, at det er sjovt at lære at tilegne sig viden, derfor vil vi lave nogle små opgaver. Vi vil tage på besøg i før-sfo. Vi gør dette for at gøre børnene trygge ved det nye de skal møde, når de er færdige i Stjerneskuddet. Overgang fra dagplejen til Stjerneskuddet Forældrene står selv for overlevering af børnene fra dagplejen. Der er ikke prioriteret ressourcer til at holde møde mellem dagplejere og personale i Stjerneskuddet. Har dagplejepædagogen og/eller forældrene et ønske om at lave en overlevering pga særlige hensyn til eller forhold omkring barnet så aftales der et møde. Fravær og sygdom Ved fridage, sygdom eller andet fravær, vil vi meget gerne have besked i Stjerneskuddet inden kl via DayCare eller på telefon. Vi vil gerne have besked om sygdommen af hensyn til de andre børn. Bliver barnet sygt i Stjerneskuddet kontaktes forældrene. Se på Stjerneskuddets hjemmeside under Praktisk info om sygdom og medicingivning.

9 Møder Der afholdes valg til forældrebestyrelsen en gang om året. Personalet afholder fælles og/eller stuevis møde med forskellige oplæg og information én gang om året. DayCare Sker der ændringer af bopæl, arbejdsplads, læge eller andet herunder tlf. nummer og adresser. Tilladelse til foto, kørsel m.m. Er det Jeres ansvar som forældre at opdaterer. Vi benytter DayCare touchskærmsystem til registrering af hvilke børn der er kommet og taget hjem. Samt til planlægning af dagen og maden som skal tilberedes i køkkenet. Det er forældrene der selv taster børnene ind og ud. Ikke børnene Sikkerhed for børnene Institutionen henstiller til at børnene ikke har plastikposer, halskæder og pyntetørklæder med/på i Stjerneskuddet af sikkerhedsmæssige årsager. Herudover må der ikke være snore i børnenes jakker, trøjer mm. Der må heller ikke ligge plastikposer på garderoberne. Hold altid Daycare Home oplysninger ajour Evakueringsøvelse Hvert år afholder vi evakueringsøvelse i Stjerneskuddet. Dette gør vi for at gøre børn og personale trygge ved en evt. evakuering. I vil få nærmere besked på nyhedsbreve eller via Daycare. Tavshedspligt Institutionens personale har tavshedspligt med alt hvad de får kendskab til, under deres daglige arbejde i institutionen. Ligeledes har forældrebestyrelsens medlemmer tavshedspligt i deres virke. Forsikring Hvis børnene gør skade på hinanden er hovedregelen, at mellemværendet afgøres mellem de to parter. Skaderne kan dermed henvises til afgørelse mellem hjemmenes egne indboansvarsforsikringer. Ved skade på institutionens inventar eller bygninger skal forældrene anmelde det til egen indbo- /familieforsikring. Udmeldelse Når Jeres barn skal udmeldes fra Stjerneskuddet, skal det ske en måned forud, til den 1. eller den 15. i måneden. Udmeldelser foretages digitalt (den digitale pladsanvisning) via Vejle kommunes hjemmeside. Venlig hilsen Personalet i Stjerneskuddet. Læs meget mere på

10

11 Pædagogiske forventninger Bakker op omkring Stjerneskuddets værdier og pædagogik. Holder sig orienteret på opslagstavler, på Daycare, på hjemmesiden og bruger tid på at læse om hvad der er sket og hvad der skal foregå. Medvirker til et forældresamarbejde til fordel for barnet. Loyal overfor børnehaven, således at utilfredshed afleveres til personalet/lederen i børnehaven. Positiv indstilling til børnehavens hverdag, det virker smittende på børnene. Fortrolige samtaler med personalet om barnet, tilstræbes at foregå på kontoret eller i personalestuen. Bakker op om forældrearrangementer, både forældremøder, samtaler og fester. Læser nyheder og nyhedsbrev på Daycare Informerer om forandringer i barnets hverdag, eks. skilsmisse, dødsfald, sygdom og lign. Interesserer sig for hvad barnet har lavet i børnehaven. Afsætte tid til ro omkring aflevering og afhentning af barnet. Har forståelse for og accept af, at der er mange andre børn end ens egne i børnehaven. Alle børn har forskellige behov. At man gør sin indflydelse gældende i den valgte bestyrelse. At man hilser på og er imødekommende overfor de børn og voksne man møder i huset. Praktiske forventninger Har styr på barnets garderobe til hverdag. Dvs. navn i tøj, sko, sovepose, bamse, sut... Oprydning og klargøring af garderoberummet både morgen og aften. Afleverer barnet uden legetøj så det er klar til at gå i gang med legen. Aflevere barnet i god tid i forhold til planlagte aktiviteter, således barnet kan nå at "følge med". Accepterer at barnet skal have tid til at hjælpe med at rydde op, inden barnet går hjem. Husker hver dag at have kontakt med personalet når barnet afleveres og afhentes. Har tillid til at personalet giver besked, hvis barnet er ked af det eller bliver dårlig i dagens løb. Sørger for at opdaterer om adresseændring og ændringer af telefonnumre mm. på Daycare.

Forældrefolder STJERNESKUDDET

Forældrefolder STJERNESKUDDET Forældrefolder STJERNESKUDDET Forældrefolder Stjerneskuddet 2018. Revideret den 18.04.18 1 Indholdsfortegnelse (Er lavet i alfabetisk rækkefølge) Børnenes garderobekasser: Side 3 Dagsrytmen: Side 3 DayCare:

Læs mere

Forældrefolder STJERNESKUDDET

Forældrefolder STJERNESKUDDET Forældrefolder STJERNESKUDDET Forældrefolder Stjerneskuddet 2015. Revideret den 09.02.15 1 Kære forældre. Velkommen Stjerneskuddet Folderen er tænkt som praktiske oplysninger om husets hverdag, traditioner

Læs mere

Forældrefolder Karla Grøn

Forældrefolder Karla Grøn Forældrefolder Karla Grøn Forældrefolder Karla Grøn revideret 10.04.18 1 Kære forældre. Velkommen i Karla Grøn. Folderen er tænkt som praktiske oplysninger om vores hverdag, traditioner og årsplanlægning.

Læs mere

Forældrefolder Børnehuset Karla Grøn

Forældrefolder Børnehuset Karla Grøn Forældrefolder Børnehuset Karla Grøn Forældrefolder Børnehuset Karla Grøn 2014. Revideret den 11.12.14 1 Kære forældre. Velkommen i Børnehuset Karla Grøn. Folderen er tænkt som praktiske oplysninger om

Læs mere

Forældrefolder Børnehuset Karla Grøn

Forældrefolder Børnehuset Karla Grøn Forældrefolder Børnehuset Karla Grøn Forældrefolder Børnehuset Karla Grøn revideret 12.04.16 1 Kære forældre. Velkommen i Børnehuset Karla Grøn. Folderen er tænkt som praktiske oplysninger om børnehusets

Læs mere

Folder til nye børn og forældre i

Folder til nye børn og forældre i Folder til nye børn og forældre i Den Integrerede Institution Kildedalen Kildedalen 6, Thyregod, 7323 Give Tlf. 76818570 Leder: Susanne Stentoft, suste@vejle.dk www.kildedalen.vejle.dk Dagsrytmen i Kildedalen

Læs mere

Velkommen i Vuggestuen Mælkevejen til dig og dine forældre. Vuggestuen Mælkevejen Vadgårdsvej 17 6830 Nr. Nebel Telefon: 51 72 87 90

Velkommen i Vuggestuen Mælkevejen til dig og dine forældre. Vuggestuen Mælkevejen Vadgårdsvej 17 6830 Nr. Nebel Telefon: 51 72 87 90 Velkommen i Vuggestuen Mælkevejen til dig og dine forældre Vuggestuen Mælkevejen Vadgårdsvej 17 6830 Nr. Nebel Telefon: 51 72 87 90 Hvem er vi: Vuggestuen startede op 1. august 2014, som en del af børnehaven

Læs mere

Velkommen til Vuggestuen Stjernestund

Velkommen til Vuggestuen Stjernestund Velkommen til Vuggestuen Stjernestund Åbningstider Vuggestuens åbningstider er følgende: Mandag til torsdag kl. 6.30 16.30 Fredag kl. 6.30 16.00 Pris og tilskud Prisen for en vuggestueplads er 3950,-/mdr.

Læs mere

STENGÅRDSVEJ ESBJERG Ø TLF VUGGESTUEN TLF KONTORET TLF

STENGÅRDSVEJ ESBJERG Ø TLF VUGGESTUEN TLF KONTORET TLF OMRÅDE TJÆREBORG/ESBJERG Ø STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 76 16 22 51 VUGGESTUEN TLF. 29 34 71 08 KONTORET TLF. 76 16 22 51 ÅBNINGSTIDER: MANDAG TIL OG MED TORSDAG FRA KL. 6.00 TIL 16.30 FREDAG FRA

Læs mere

Velkommen til. Jernbanegade Hobro Tlf

Velkommen til. Jernbanegade Hobro Tlf Velkommen til Jernbanegade 26 9500 Hobro Tlf.97115160 Velkommen i Jernbanegades børnehus I denne folder vil i finde en række praktiske informationer om mange forskellige ting der er værd at vide når dit

Læs mere

Velkommen til Billum Børnehave. I børnehaven lægger vi vægt på: Hvem er vi?

Velkommen til Billum Børnehave. I børnehaven lægger vi vægt på: Hvem er vi? Velkommen til Billum Børnehave. Med denne pjece vil vi gerne sige velkommen til jer og jeres barn, samt give en kort introduktion til hverdagen i Børnehaven. I børnehaven lægger vi vægt på: At barnet accepteres,

Læs mere

Kære forældre. Velkommen til dagplejen i. af Randers Kommune. Alle kommunale dagplejere er ansat og godkendt. Hvad er dagpleje?

Kære forældre. Velkommen til dagplejen i. af Randers Kommune. Alle kommunale dagplejere er ansat og godkendt. Hvad er dagpleje? Dagplejen Kære forældre Velkommen til dagplejen i Randers Kommune. Alle kommunale dagplejere er ansat og godkendt af Randers Kommune. Hvad er dagpleje? En dagplejer passer normalt 4 børn, og har i perioder

Læs mere

Velkommen til Fredensgård Den XXXXXXXX skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie.

Velkommen til Fredensgård Den XXXXXXXX skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Mette Kære XXXXXX Velkommen til Fredensgård Den XXXXXXXX skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Inden I starter på Fredensgård er I altid velkommen til

Læs mere

Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Vuggestue

Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Vuggestue Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Vuggestue Kære forældre velkommen til Idrætsinstitutionen Aktivarius Vuggestue Jeres barn har nu fået plads i Idrætsinstitutionen Aktivarius vuggestue som er

Læs mere

Indholdsfortegnelse: 4. Aktiviteter: 5. Forældresamtaler: 6. Forældrebestyrelsen: 7. Kontakt:

Indholdsfortegnelse: 4. Aktiviteter: 5. Forældresamtaler: 6. Forældrebestyrelsen: 7. Kontakt: Indholdsfortegnelse: 1. Velkommen 2. Teams/ åbningstider / lukkedage samt ferie 3. Praktiske oplysninger 1. Aflevering/afhentning: 2. Mad: 3. Middagssøvn: 4. Tøj: 5. Legeplads: 6. Legetøj: 7. Fødselsdage:

Læs mere

INFORMATIONSHÆFTE FOR VEMB BØRNEHAVE

INFORMATIONSHÆFTE FOR VEMB BØRNEHAVE INFORMATIONSHÆFTE FOR VEMB BØRNEHAVE INFORMATIONSHÆFTE FOR VEMB BØRNEHAVE Indledning: Kære forældre. Velkommen til Vemb Børnehave og til det kommende samarbejde omkring Jeres barn og dets hverdag i børnehaven.

Læs mere

INFORMATIONSHÆFTE FOR VEMB BØRNEHAVE

INFORMATIONSHÆFTE FOR VEMB BØRNEHAVE INFORMATIONSHÆFTE FOR VEMB BØRNEHAVE INFORMATIONSHÆFTE FOR VEMB BØRNEHAVE Indledning: Kære forældre. Velkommen til Vemb Børnehave og til det kommende samarbejde omkring Jeres barn og dets hverdag i børnehaven.

Læs mere

Velkomstfolder til nye børn

Velkomstfolder til nye børn Velkomstfolder til nye børn i Søndermarkens Børnehus - børnehave Adresse: Søndermarkens Børnehus Teglværksvej 15, 7323 Give Tlf. 76 81 88 10 / sms nummer til DayCare 1276136 Hjemmeside adr.: www.sondermarken.vejle.dk

Læs mere

Velkommen til Småfolket / Regnbuen. Regnbuens vuggestue. Kontakt Områdeleder Laila Hertel Günthel Mail: Telefon:

Velkommen til Småfolket / Regnbuen. Regnbuens vuggestue. Kontakt Områdeleder Laila Hertel Günthel Mail: Telefon: Kontakt Områdeleder Laila Hertel Günthel Mail: lagu@faxekommune.dk Telefon: 30 51 60 32 Velkommen til Småfolket / Regnbuen Daglig pædagogisk leder Line Stabell Jacobsen Mail: ljaco@faxekommune.dk Telefon:

Læs mere

Velkommen i Øster Højst Børnehus

Velkommen i Øster Højst Børnehus Velkommen i Øster Højst Børnehus Med denne pjece vil vi gerne byde jer velkommen i Øster Højst Børnehus og samtidig fortælle lidt om, hvem vi er og hvad vi laver. I kan læse mere om vores værdier, pædagogiske

Læs mere

Velkommen i. Hjemmeside: Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer: Mail:

Velkommen i. Hjemmeside:  Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer: Mail: Velkommen i Hjemmeside: www.askevaenget.ltk.dk Adresse: Askevænget nummer 2 Telefonnummer: 45 28 57 40 Mail: mekl@ltk.dk Åbningstider: Mandag til torsdag: 7:00-17:00 Fredag: 7:00-16:0 Hvem er vi? Vi er

Læs mere

Velkommen til Vuggestuen Stjernestund

Velkommen til Vuggestuen Stjernestund Velkommen til Vuggestuen Stjernestund Åbningstider Vuggestuens åbningstider er følgende: Mandag til torsdag kl. 6.30 16.30 Fredag kl. 6.30 16.00 Pris og tilskud Prisen for en vuggestueplads pr. 1/1-2019

Læs mere

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN LARVERNE SKOVHUSET

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN LARVERNE SKOVHUSET VELKOMMEN TIL SKOVHUSETS VUGGESTUE: Med denne velkomstfolder byder vi jer velkommen i Skovhusets vuggestue gruppe Larverne. Vi glæder os til at samarbejde med jer og håber, at I og jeres barn må få en

Læs mere

Velkommen til Kernehuset

Velkommen til Kernehuset Velkommen til Kernehuset Velkommen Personalet i Kernehuset vil gerne byde jer og jeres barn velkommen. Vi ser frem til at lære jeres barn at kende og sammen med jer være med til at give barnet den bedst

Læs mere

Forældrefolder. Børnehuset Elisehaven. Børnehuset Elisehaven. Ranunkelvænget Odense SV Tlf Praktiske oplysninger til forældre

Forældrefolder. Børnehuset Elisehaven. Børnehuset Elisehaven. Ranunkelvænget Odense SV Tlf Praktiske oplysninger til forældre Forældrefolder Børnehuset Elisehaven Børnehuset Elisehaven Ranunkelvænget 84 5250 Odense SV Tlf. 6375 1075 Praktiske oplysninger til forældre Velkommen i Børnehuset Elisehaven Det er vores ønske, at Elisehaven

Læs mere

Dagligdagen i Minihøj

Dagligdagen i Minihøj Dagligdagen i Minihøj Der er naturligvis ikke to dage, der er ens, men for alligevel at give jer et indtryk af en normal dags forløb, har vi beskrevet en sådan med ca. tidspunkter. 06.30 Institutionen

Læs mere

Velkomstfolder til nye børn

Velkomstfolder til nye børn Velkomstfolder til nye børn i Søndermarkens Børnehus - vuggestue Adresse: Søndermarkens Børnehus Teglværksvej 15, 7323 Give Tlf. 76 81 88 10 / sms nummer til DayCare 1276136 Hjemmeside adr.: www.sondermarken.vejle.dk

Læs mere

VELKOMMEN TIL MØLLEHUSET

VELKOMMEN TIL MØLLEHUSET VELKOMMEN TIL MØLLEHUSET Her kan du få svar på dine spørgsmål som ny forælder i Møllehuset Velkommen til Møllehuset Formålet med pjecen her er at besvare de spørgsmål, du som ny forælder måtte have til

Læs mere

Vuggestuen Bremdal Dagtilbud Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20

Vuggestuen Bremdal Dagtilbud Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20 Vuggestuen Bremdal Dagtilbud Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20 Se Bremdal Dagtilbuds hjemmeside: http://bremdal.struer.dk Mail: bremdaldagtilbud@struer.dk Åbningstider: Mandag-torsdag 6.15-16.45

Læs mere

Velkommen til Mælkebøtten

Velkommen til Mælkebøtten 2016 Velkommen til Mælkebøtten Mælkebøtten Ringvejen 1, 4900 Nakskov 54 92 11 16/54 95 19 80 maelkeboetten@lolland.dk Børneintra: https://lolland.inst.dk Ideen bag denne velkomstskrivelse er, at I som

Læs mere

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Vesthuset. Hjemmeside: Adresse: Geels plads 44. Telefonnummer:

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Vesthuset. Hjemmeside:   Adresse: Geels plads 44. Telefonnummer: Børnehuset Fuglsang Velkommen til Vesthuset Hjemmeside: www.fuglsang.ltk.dk Adresse: Geels plads 44 Telefonnummer: 45 28 57 40 Mail: Leder Mette Zander: mekl@ltk.dk Åbningstider: Mandag til torsdag: 7:00-17:00

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Spentrup/Tjørnesvinget

Velkommen til Børnehuset Spentrup/Tjørnesvinget Velkommen til Børnehuset Spentrup/Tjørnesvinget Børnehuset Spentrup/Tjørnesvinget er en kombineret institution med 13 vuggestue børn og 37 børnehavebørn. Børnehuset Tjørnesvinget har én vuggestuegruppe

Læs mere

Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Børnehave

Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Børnehave Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Børnehave Kære forældre velkommen til Idrætsinstitutionen Aktivarius Børnehave Jeres barn har nu fået plads i Idrætsinstitutionen Aktivarius børnehave som er

Læs mere

Velkommen. Børnehuset Digterparken

Velkommen. Børnehuset Digterparken Velkommen til Børnehuset Digterparken Dr.Holst Vej 52, 8230 Åbyhøj Tlf: 87138205 www.digterparken.dagtilbud-aarhus.dk S. 1 S. 2 Kære forældre Vi er glade for at kunne byde jer velkommen til Børnehuset

Læs mere

Velkommen i Nim Børnehus. Møllegade 24, Nim 8740 Brædstrup Tlf

Velkommen i Nim Børnehus. Møllegade 24, Nim 8740 Brædstrup Tlf Velkommen i Nim Børnehus Møllegade 24, Nim 8740 Brædstrup Tlf 7629 1611 Revideret juni 2016 Velkommen Velkommen til Samdriftsordningen Nim Skole og Børnehus. Med denne folder, ønsker vi at give jer forældre

Læs mere

Kære forældre. Et STORT velkommen til jer forældre og jeres barn skal lyde fra personalet i Digterhuset

Kære forældre. Et STORT velkommen til jer forældre og jeres barn skal lyde fra personalet i Digterhuset Kære forældre. Det handler om at være tryg, ja nu skulle man måske tro, at vi reklamerer for et forsikringsselskab, men det gør vi absolut ikke. Men ordlyden er god nok, for det handler jo netop om, at

Læs mere

Vi glæder os til at lege med dig! Velkommen. til vuggestuen i Eventyrhaven. Grønsværen 5, Aulum Tlf.:

Vi glæder os til at lege med dig! Velkommen. til vuggestuen i Eventyrhaven. Grønsværen 5, Aulum Tlf.: Vi glæder os til at lege med dig! Velkommen til vuggestuen i Eventyrhaven Grønsværen 5, Aulum Tlf.: 9628 6999 Velkommen! Med denne lille forældrepjece vil vi gerne byde jeres barn og jer velkommen i vuggestuen.

Læs mere

Velkommen i Labyrinten. Børn og voksne

Velkommen i Labyrinten. Børn og voksne Velkommen i Labyrinten Børn og voksne Velkommen i Labyrinten! Adresse: Tlf.nr.: Hjemmeside: e-mail: Børnenormering: Børnehaven Labyrinten Langgade 80 7321 Gadbjerg 76 81 88 50 (kontor) 76 81 88 52 (køkken)

Læs mere

Velkommen til Børneoasen Lind

Velkommen til Børneoasen Lind Velkommen til Børneoasen Lind Børnehaven Toftegården Mellemtoften 14, Lind Start i børnehaven Inden et barn starter i børnehaven snakker vi med de andre børn om, at der kommer et nyt barn, så både børn

Læs mere

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Vi vil gerne byde dig og dine forældre velkommen Vores telefonnummer er 43 35 32 35 Vores hjemmeside er www.detgroenneomraade.htk.dk/afdelingerne I denne folder kan

Læs mere

Velkomstfolder. Vesterbjerggård Børnehave

Velkomstfolder. Vesterbjerggård Børnehave Velkomstfolder Vesterbjerggård Børnehave ÅBNINGSTID OG PERSONALE VESTERBJERGGÅRD BØRNEHAVE Vi er en børnehave med max 69 børn, fordelt på 3 stuer BLÅ STUE GUL STUE REGNBUEN Børnene er fra 2 6 år Gul stue

Læs mere

Velkommen. Kristrup vuggestue.

Velkommen. Kristrup vuggestue. Velkommen Kristrup vuggestue i Her i vuggestuen er vi 52 børn fordelt på 4 stuer og 18 voksne. Vi åbner hverdag kl. 6.20 og lukker igen kl. 16.35 mandag-torsdag. Fredag lukker vi 16.29 Mål og Værdier:

Læs mere

Velkommen til Kirsebærhuset.

Velkommen til Kirsebærhuset. Velkommen til Kirsebærhuset. Et kommunalt integreret dagtilbud Idrætsvej 73-75 2650 Hvidovre Tlf.: 72 48 99 44 1 Velkommen. Kirsebærhuset består af fire stuer: På hver stue er der to pædagoger og en medhjælper/studerende

Læs mere

Her er vores hverdag

Her er vores hverdag Her er vores hverdag Motorik-børnehaven Rådyrvej Kom og besøg os inden du vælger børnehave I er altid velkommen til at komme på besøg i vores institution. Ring og aftal en tid. For os er det vigtig, at

Læs mere

Velkommen til Gormsvej Slagelse

Velkommen til Gormsvej Slagelse Velkommen til Gormsvej 20 4200 Slagelse 58 52 02 02 Se mere på vores hjemmeside: www.slagelse.dk/soebjerggaard Velkommen Til Søbjerggård Børnehus Søbjerggård er en kommunal børnehave, indrettet i en gammel

Læs mere

Velkommen til Selde Børnehave Natur, leg og Bevægelse

Velkommen til Selde Børnehave Natur, leg og Bevægelse Velkommen til Selde Børnehave Natur, leg og Bevægelse Skolebakken 10, Selde 7870 Roslev Tlf. 99 15 64 70 www.seldeboernehave.dk chls@skivekommune.dk Mobil: 2497 8609 Velkommen til Selde Børnehave. Med

Læs mere

Velkommen til. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen samt give en kort introduktion til vores børnehave.

Velkommen til. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen samt give en kort introduktion til vores børnehave. Velkommen til Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen samt give en kort introduktion til vores børnehave. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen samt give en kort introduktion til vores

Læs mere

Børnehaven Hækkemosen Bjergsted Bakker

Børnehaven Hækkemosen Bjergsted Bakker Forældrefolder Børnehaven Hækkemosen Bjergsted Bakker BJERGSTED BAKKER Velkommen til Hækkemosen Opstart Vi vil gerne have,at I ringer og aftaler et besøg i børnehaven inden I starter, så I kan se børnehaven,

Læs mere

i Kristrup vuggestue

i Kristrup vuggestue i Kristrup vuggestue Her i vuggestuen er vi 52 børn fordelt på 4 stuer og 18 voksne. Vi åbner hverdag kl. 6.22 og lukker igen kl. 16.35 mandag-torsdag. Fredag lukker vi 16.00 Mål og Værdier: I Kristrup

Læs mere

Velkomstfolder til nye børn

Velkomstfolder til nye børn Velkomstfolder til nye børn i Søndermarkens Børnehus - vuggestue Adresse: Søndermarkens Børnehus Teglværksvej 15, 7323 Give Tlf. 76 81 88 10 / sms nummer til DayCare 1276136 Hjemmeside adr.: www.sondermarken.vejle.dk

Læs mere

Velkommen i Østerdalen Skårup Børnehus

Velkommen i Østerdalen Skårup Børnehus Velkommen i Østerdalen Skårup Børnehus Informationsfolder til nye børn og forældre redigeret marts 2016 Hvad er Østerdalen Skårup Børnehus? Skårup Børnehus er et integreret børnehus som del af det kommunale

Læs mere

Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé

Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé Forældrepjece Dagtilbud Nordvest Velkommen til Børnehuset Spentrup/Naturbørnehaven Bane Alle Naturbørnehaven har omkring 46 børn i alderen 3-6 år. Naturbørnehaven

Læs mere

INFORMATIONSHÆFTE. Vemb Børnehave Præstegårdsvej 4 7570 Vemb Tel. 96 11 54 90 vemb.boernehave@holstebro.dk

INFORMATIONSHÆFTE. Vemb Børnehave Præstegårdsvej 4 7570 Vemb Tel. 96 11 54 90 vemb.boernehave@holstebro.dk INFORMATIONSHÆFTE Vemb Børnehave Præstegårdsvej 4 7570 Vemb Tel. 96 11 54 90 vemb.boernehave@holstebro.dk 2 Vemb Børnehave, Præstegårdsvej 4, 7570 Vemb, Tlf. 96 11 54 90, vemb.boernehave@holstebro.dk Indledning:

Læs mere

BØRNEGÅRDEN RUNDHØJ TLF

BØRNEGÅRDEN RUNDHØJ TLF BØRNEGÅRDEN RUNDHØJ DEN INTEGREREDE INSTITUTION TLF. 87 13 81 54 07 Velkommen til Børnegården Dagligdagen i vuggestueafdelingen Glade børn. Glade voksne. God stemning. Børnegården Rundhøj er et selvejende,

Læs mere

H.C.Ørstedsvej 4 7800 Skive Tlf. 99 15 71 17 Vuggestueafd. 99 15 71 10

H.C.Ørstedsvej 4 7800 Skive Tlf. 99 15 71 17 Vuggestueafd. 99 15 71 10 H.C.Ørstedsvej 4 7800 Skive Tlf. 99 15 71 17 Vuggestueafd. 99 15 71 10 Velkommen Vi vil med denne pjece byde nye børn og forældre velkommen til Paletten. Som personale er vi klar over, at I som forældre

Læs mere

Kære nye forældre i Børnehuset Skovtroldene

Kære nye forældre i Børnehuset Skovtroldene Kære nye forældre i Børnehuset Skovtroldene Hjertelig velkommen til Skovtroldene. Vi glæder os meget til at lære jer og jeres barn rigtigt at kende. I Skovtroldene er vi to vuggestuegrupper Mariehønen

Læs mere

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Østhuset. Hjemmeside: Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer:

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Østhuset. Hjemmeside:   Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer: Børnehuset Fuglsang Velkommen til Østhuset Hjemmeside: www.fuglsang.ltk.dk Adresse: Askevænget nummer 2 Telefonnummer: 45 28 57 40 Mail: Leder Mette Zander: mekl@ltk.dk Åbningstider: Mandag til torsdag:

Læs mere

Velkommen til Rising Børnehus

Velkommen til Rising Børnehus Velkommen til Rising Børnehus Velkommen Personalet i Rising Børnehus vil gerne byde jer og jeres barn velkommen. Vi ser frem til at lære jeres barn at kende og sammen med jer være med til at give barnet

Læs mere

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Vi vil gerne byde dig og dine forældre velkommen Vores telefonnummer er 43 35 32 35 Vores hjemmeside er www.detgroenneomraade.htk.dk/afdelingerne I denne folder kan

Læs mere

En god start. Velkommen. til jer og jeres barn. Lyngens Børnehuse - Houlkær HOBBITTEN

En god start. Velkommen. til jer og jeres barn. Lyngens Børnehuse - Houlkær HOBBITTEN En god start Velkommen til jer og jeres barn Lyngens Børnehuse - Houlkær HOBBITTEN Kære nye forældre 1 Velkommen til Lyngens Børnehuse Houlkær. Det er en ny og spændende udfordring at starte et nyt sted

Læs mere

Velkommen til Solstrålen Vuggestuen i afdeling Regnbuen Hovedgaden 17, Hodsager Tlf.:

Velkommen til Solstrålen Vuggestuen i afdeling Regnbuen Hovedgaden 17, Hodsager Tlf.: Velkommen til Solstrålen Vuggestuen i afdeling Regnbuen Hovedgaden 17, Hodsager Tlf.: 96 28 69 99 Velkommen! Med denne lille forældrepjece vil vi gerne byde jeres barn og jer velkommen i vuggestuen. Vi

Læs mere

Velkommen i børnehaven

Velkommen i børnehaven Velkommen i børnehaven I Børnehuset Kogletræet Kære Vi byder dig og din familie velkommen i Børnehuset Kogletræet. Vi glæder os til at lære dig og din familie at kende. Du skal starte på De voksne på stuen

Læs mere

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2 Velkommen Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2 Mail: Annette R. Jensen arjen@gribskov.dk (områdeleder) Netti Bromose cnebr@gribskov.dk (daglig pædagogisk

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRN OG FORÆLDRE I

VELKOMMEN TIL BØRN OG FORÆLDRE I VELKOMMEN TIL BØRN OG FORÆLDRE I SKALS BØRNEHAVERNE VUGGESTUEN I KÆRHUSET Børnehaven Kærhuset Kærvej 11g 8832 Skals Tlf. 87871480 hg@viborg.dk Hjemmeside: Børnehaven Kærhuset Vuggestuen i Børnehaven Kærhuset

Læs mere

Svanen. Velkomstfolder. Svanen. Ramsømaglevej 17D 4621 Gadstrup Tlf.: Hjemmeside:

Svanen. Velkomstfolder. Svanen. Ramsømaglevej 17D 4621 Gadstrup Tlf.: Hjemmeside: Svanen Velkomstfolder Svanen Ramsømaglevej 17D 4621 Gadstrup Tlf.: 46 19 10 07 Email: svanen@roskilde.dk Hjemmeside: www.svanen.roskilde.dk Velkommen til Svanen! I denne folder vil vi gerne give jer nye

Læs mere

Børnehuset Spentrup. Forældrepjece

Børnehuset Spentrup. Forældrepjece Børnehuset Spentrup Forældrepjece Velkommen til Børnehuset Spentrup/Haldvej Børnehaven Haldvej har omkring 50 børnehavebørn i alderen 3-6 år. Børnehaven Haldvej er en del af Spentrup Børnehus som også

Læs mere

Møder i børnehaven/vuggestuen

Møder i børnehaven/vuggestuen Forældresamtaler Når der er gået ca. 3 måneder efter at barnet er begyndt i børnehave/vuggestue, vil I få tilbudt en samtale med den pædagog, som er fast på barnets stue. Samtalen vil dreje sig om barnets

Læs mere

Hverdagen i dit barns dagpleje

Hverdagen i dit barns dagpleje 2017 Hverdagen i dit barns dagpleje Indhold Hvad er en dagpleje?.......................................................... 3 Dagplejepædagogen..........................................................

Læs mere

Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie.

Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Kære Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Vi vil gerne have besøg af jer, inden du starter. Så kan I se

Læs mere

Velkommen til Skæringhus. Skæring Hedevej Egå Telefon: Pædagogisk Leder: Annette Aude. Mail: anau aarhus.dk

Velkommen til Skæringhus. Skæring Hedevej Egå Telefon: Pædagogisk Leder: Annette Aude. Mail: anau aarhus.dk Velkommen til Skæringhus Skæring Hedevej 18-26 8270 Egå Telefon: 20 53 37 49 Pædagogisk Leder: Annette Aude Mail: anau aarhus.dk Velkommen i Skæringhus J Nu nærmer tiden sig, hvor dit barn skal begynde

Læs mere

Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken.

Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken. Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken. Daginstitutionen Norddalsparken er en aldersintegreret institution med børn i alderen 0-6 år. Lederen er Bente Nielsen, Daglig

Læs mere

Dagplejen. Dagtilbudsafdelingen

Dagplejen. Dagtilbudsafdelingen Dagplejen Dagtilbudsafdelingen Velkommen 2 3 Pædagogiske læreplaner Vi byder jer og jeres barn velkommen i dagplejen i Viborg Kommune. I dagplejen modtager vi børn i alderen 0 3 år. Børnene kan blive i

Læs mere

Velkommen til. Børnehuset Himmelblå. Knus hinanden. Et knus: Er fuldt ud økologisk forsvarligt. Det nedbryder intet

Velkommen til. Børnehuset Himmelblå. Knus hinanden. Et knus: Er fuldt ud økologisk forsvarligt. Det nedbryder intet Knus hinanden Et knus: Er fuldt ud økologisk forsvarligt. Det nedbryder intet miljø Er energisparende sparer på andre varmeressourcer Kræver ingen speciel opbevaring Kan transporteres toldfrit Forlanger

Læs mere

Kære forældre. Et STORT velkommen til jer forældre og jeres barn skal lyde fra personalet i Digterhuset

Kære forældre. Et STORT velkommen til jer forældre og jeres barn skal lyde fra personalet i Digterhuset Kære forældre. Det handler om at være tryg, ja nu skulle man måske tro, at vi reklamerer for et forsikringsselskab, men det gør vi absolut ikke. Men ordlyden er god nok, for det handler jo netop om, at

Læs mere

Velkommen til vuggestuen Hoppelopperne i Vinding Børnehus.

Velkommen til vuggestuen Hoppelopperne i Vinding Børnehus. Velkommen til vuggestuen Hoppelopperne i Vinding Børnehus. Med denne lille forældrepjece vil vi gerne byde jeres barn og jer velkommen i vuggestuen. Vi håber, at nedenstående informationer vil være med

Læs mere

Velkommen til vuggestuen i Solskin

Velkommen til vuggestuen i Solskin Velkommen til vuggestuen i Solskin En ny tid begynder for jeres barn og for jer. Der vil være mange indtryk med nye voksne, nye venner og forventninger børn og voksne imellem. Vuggestuen i Solskin hedder

Læs mere

Velkommen i Øster Højst Børnehus

Velkommen i Øster Højst Børnehus Velkommen i Øster Højst Børnehus Med denne pjece vil vi gerne byde jer velkommen i Øster Højst Børnehus og samtidig fortælle lidt om, hvem vi er og hvad vi laver. I kan læse mere om vores værdier, pædagogiske

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KFUM

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KFUM VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KFUM Christmas Møllers Vej 21 5200 Odense V Tlf: 63 75 69 33 Stuen: 29 79 71 64 Åbningstider: mandag - torsdag 6.30-16.45. fredag 6.30-16.30. Børnehuset KFUM: Børnehuset KFUM er

Læs mere

i Kristrup vuggestue

i Kristrup vuggestue i Kristrup vuggestue Her i vuggestuen er vi 52 børn fordelt på 4 stuer og 18 voksne. Vi åbner hverdag kl. 6.22 og lukker igen kl. 16.35 mandag-torsdag. Fredag lukker vi 16.00 Hverdagen ser nogenlunde sådan

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet

Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet Vores adresse: Tendrup Hovvej 7A, 8543 Hornslet Vores tlf.nr.: 87 53 57 90 Vores åbningstid: mandag torsdag 6.30 17.00, fredag 6.30 16.00 Jeres

Læs mere

I perioder har vi derforuden tilknyttet støttepædagoger, øvelsesstuderende og jobtræningspersoner.

I perioder har vi derforuden tilknyttet støttepædagoger, øvelsesstuderende og jobtræningspersoner. Praktiske oplysninger Åbningstider: Mandag torsdag: 6.25 17.00 Fredag: 6.25 16.50 I morgen- og eftermiddagstimerne vil børnehaven og småbørnsgruppen være samlet i institutionen. Organisering: Vi er organiseret

Læs mere

Folder vuggestuen. Her bor vi:

Folder vuggestuen. Her bor vi: Folder vuggestuen Her bor vi: Børnehuset ligger i et naturskønt område med Krengrupskoven som nærmeste nabo. I skoven er der god mulighed for bevægelse, sansmæssige oplevelser og ro til fordybelse. Velkommen.

Læs mere

Svanen. Velkomstfolder. Svanen. Ramsømaglevej 17D 4621 Gadstrup Tlf.: Hjemmeside:

Svanen. Velkomstfolder. Svanen. Ramsømaglevej 17D 4621 Gadstrup Tlf.: Hjemmeside: Svanen Velkomstfolder Svanen Ramsømaglevej 17D 4621 Gadstrup Tlf.: 46 19 10 07 Email: svanen@roskilde.dk Hjemmeside: www.svanen.roskilde.dk Velkommen til Svanen! I denne folder vil vi gerne give jer nye

Læs mere

Velkommen til Børnegården i Ollerup

Velkommen til Børnegården i Ollerup Velkommen til Børnegården i Ollerup Børnegården Ollerup Svendborgvej 3 D 5762 Vester Skerninge Børnegården i Ollerup er en privatejet natur- og idrætsinstitution, som ligger ved Gymnastikhøjskolen i Ollerup.

Læs mere

Vi vil gerne byde jeres barn og jer hjertelig velkommen i Børnehuset NOVA. Vi ser frem til et godt samarbejde og en god tid sammen!

Vi vil gerne byde jeres barn og jer hjertelig velkommen i Børnehuset NOVA. Vi ser frem til et godt samarbejde og en god tid sammen! Kære forældre Vi vil gerne byde jeres barn og jer hjertelig velkommen i Børnehuset NOVA. Vi ser frem til et godt samarbejde og en god tid sammen! Dine voksne på vuggestuen er: Laila Rikke Emma Maja Pædagog

Læs mere

Velkommen til Humlebien

Velkommen til Humlebien Velkommen til Humlebien Humlebien Sct. Jørgens Park 17 4700 Næstved Tlf. 55 88 75 10 Email:Humlebien@naestved.dk Kære forældre Med denne folder vil vi gerne byde Jer og Jeres barn velkommen i Humlebien.

Læs mere

Velkommen i Daginstitutionen Agtrupvej/Brunebjerg, afd. Brunebjerg

Velkommen i Daginstitutionen Agtrupvej/Brunebjerg, afd. Brunebjerg Kære Velkommen i Daginstitutionen Agtrupvej/Brunebjerg, afd. Brunebjerg Du skal være på Dit mærke er Dine primærvoksne er: Vi glæder os til, du starter i vuggestue. Med venlig hilsen Alle de voksne i Daginstitutionen

Læs mere

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN Solsikken: 49284352 Klokkeblomsten: 49284354 Anemonen 49284353 Leder David Seebach: 49282451 Souschef: Bjørg Ødegård: 49281297 Med denne velkomstfolder vil vi byde dig og dit barn

Læs mere

Velkommen til Børnegården i Ollerup

Velkommen til Børnegården i Ollerup Velkommen til Børnegården i Ollerup Børnegården Ollerup Svendborgvej 3 D 5762 Vester Skerninge Børnegården i Ollerup er en privatejet natur- og idrætsinstitution, som ligger ved Gymnastikhøjskolen i Ollerup.

Læs mere

Velkommen i Daginstitutionen Agtrupvej/Brunebjerg, afd. Brunebjerg

Velkommen i Daginstitutionen Agtrupvej/Brunebjerg, afd. Brunebjerg Kære Velkommen i Daginstitutionen Agtrupvej/Brunebjerg, afd. Brunebjerg Du skal være på Dit mærke er Dine primærvoksne er: Vi glæder os til, du starter i vuggestue. Med venlig hilsen Alle de voksne i Daginstitutionen

Læs mere

Velkommen til Småfolket / Regnbuen

Velkommen til Småfolket / Regnbuen Velkommen til Småfolket / Regnbuen Kontakt Områdeleder/ Daglig pædagogisk leder Laila Hertel Günthel Mail: lagu@faxekommune.dk Telefon: 30 51 60 32 Småfolket / Stue / Fastnet / Sms Vuggestuen: Troldene

Læs mere

Velkommen til Børnehaven Kornblomsten

Velkommen til Børnehaven Kornblomsten Velkommen til Børnehaven Kornblomsten Vi byder dig og din familie velkommen i Kornblomsten. Vi vil gøre en stor indsats for, at I falder til og får en masse dejlige timer her i børnehaven. Det er en stor

Læs mere

Velkommen. i Frederikssund dagpleje

Velkommen. i Frederikssund dagpleje Velkommen i Frederikssund dagpleje Kære Forældre Velkommen i dagpleje Det sætter mange tanker i gang, når man skal aflevere sit barn i dagpleje for første gang. Det er vigtigt at I føler jer trygge og

Læs mere

Velkommen i Visby Børnehus

Velkommen i Visby Børnehus En dag på legepladsen Velkommen i Vores bålhytte Med denne pjece vil vi gerne byde jer velkommen i og samtidig fortælle lidt om, hvem vi er og hvad vi laver. I kan læse mere om vores værdier, pædagogiske

Læs mere

Velkomstpjece til Fanø Børnehave

Velkomstpjece til Fanø Børnehave Velkomstpjece til Fanø Børnehave Kære børn og forældre! Velkommen til Fanø Børnehave. Hensigten med denne pjece er at give en kortfattet orientering om dagligdagen, traditioner og andre emner, som vi tror

Læs mere

VELKOMMEN I BØVLING FRISKOLES SFO

VELKOMMEN I BØVLING FRISKOLES SFO VELKOMMEN I BØVLING FRISKOLES SFO VI ER ALLE EN VIGTIG BRIK, FOR AT VI KAN FÅ EN DEJLIG OG HYGGELIG DAG I SFO. Kære forældre! Personalet og bestyrelsen byder jer hermed velkommen til Bøvling SFO. Vi ønsker

Læs mere

Velkommen til. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen samt give en kort introduktion til vores børnehave.

Velkommen til. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen samt give en kort introduktion til vores børnehave. Velkommen til Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen samt give en kort introduktion til vores børnehave. Børneby Øster er en kommunal institution med ca. 140 børn i alderen 2 år og 9 måneder

Læs mere

Velkommen i 4-Kløveren

Velkommen i 4-Kløveren Velkommen i 4-Kløveren Indholdsfortegnelse Velkommen. s.2 Telefon nr s.2 Åbningstider... s.2 Ferie og lukkedage. s.3 Personale. s.3 Forældrebestyrelsen... s.4 Vuggestuen.. s.4 Opstart i vuggestuen.. s.4

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Hyrdehøj!

Velkommen til Børnehuset Hyrdehøj! Velkommen til Børnehuset Hyrdehøj! Vi glæder os til at byde jer velkomne her hos os. Den første dag her i børnehuset vil vi bruge god tid på, at vise jer mange af de dejlige ting vores hus indeholder,

Læs mere

Velkommen til Bakkehuset

Velkommen til Bakkehuset VELKOMMEN I Velkommen til Bakkehuset Bakkehuset er en integreret institution med plads til 66 børnehavebørn og 17 vuggestuebørn fordelt på fire stuer: Alferne vuggestuen, Hobbitterne & Rødderne mellemgrupperne

Læs mere