Aktuelt om kommunikation. Ny ledelse hos Kreab NYHEDSBREV: JUNI 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Aktuelt om kommunikation. Ny ledelse hos Kreab NYHEDSBREV: JUNI 2014"

Transkript

1 NYHEDSBREV: JUNI 2014 Aktuelt om kommunikation Hensigten er at dele vores viden om kommunikation med dig. Seks gange om året vil du få gode råd og tips - alt fra hvordan du udnytter agurketiden, hvordan du kommer i avisen til hvordan du kan påvirke myndighederne til egen fordel og hvordan du kan få udbytte affolkemødet på Bornholm. Uanset om du var der eller ej. Visionen er at give dig indsigt i hvad der sker hos os og på kommunikationsområdet lige nu. Alt sammen med det ene sigte at lette arbejdslivet for dig, og gøre dig endnu bedre til at kommunikere. Det er vores ambition, at du vil gemme nyhedsbrevet fordi du ved, du kan bruge det. Nu eller siden. Ny ledelse hos Kreab Kunderne er vores eksistensberettigelse. De er hos os, fordi de ved, at god kommunikation fremmer deres forretning. Så simpelt er det, og så forpligtende er den ledetråd vi arbejder efter som bureau, siger Lisbeth Wirgowitsch, som i februar overtog den danske chefstol hos Kreab Gavin Anderson. Med i bagagen har hun godt 20 års erfaring som journalist, kommunikations-rådgiver og virksomhedsleder. Tilsat et ambitiøst iværksættergen.

2 For os og for mig ligger eksistensberettigelsen i, at vi til fulde mestrer samtlige af kommunikationspalettens discipliner, og altid har kundens behov i fokus. At vi gør os umage, leverer gennemtænkte løsninger og optræder ansvarligt. Som bureau former og forandrer vi opfattelser. Det er vores opgave at finde, forme og skabe historier, der flytter holdninger og magt. Derfor er det også en forudsætning, at vi i huset har masser af drive og gåpåmod, som får energien og kreativiteten til at sprudle. Når kunderne møder os, skal de møde idéer og tanker, de ikke selv havde tænkt. Hvordan ser det nye Kreab ud? Vi har en fantastisk spændvidde i opgaver og kunder, som vi typisk har arbejdet for gennem adskillige år. Læg dertil summen af husets meget stærke faglige profiler - det er et kraftfuldt afsæt for udvikling. Kreab er worldwide kendt for sin store kompetence indenfor Public Affairs. I Danmark er vi i gang med at styrke og udvikle det forretningsområde. Dertil kommer, at Kreab som familie er unik. Vi er ikke et løst netværk af tilfældige kommunikationsbureauer. Vi har 25 kontorer og 400 kolleger rundt om i hele verden, der alle arbejder ud fra samme koncepter og kvalitetsprincipper. Vi er i gang med at intensivere og udbygge samarbejdet med de øvrige kontorer ikke mindst Bruxelles. Det handler om vidensdeling, og at vi lokalt fra kontoret i København vil tilbyde kunderne kvalificeret global opgaveløsning."

3 Genvej til indflydelse Sammen med vores kunder skabte vi resultater på Folkemødet, som vi sædvanligvis bruger måneder på. På Folkemødet kan virksomheder få beslutningstagere i tale, fordi man mødes uformelt. Det er ikke sikkert, at man kan indgå konkrete aftaler, men man får mulighed for at etablere kontakt, fremsætte sin dagsorden og introducere sig for politikere, embedsfolk og organisationer. Så bliver det lettere at sætte formelle møder op i ugerne efter Folkemødet og dermed få indflydelse. For virksomheden SwipBox havde vi på Folkemødet arrangeret møder med relevante beslutningstagere. Henrik Moos, adm. direktør i SwipBox siger: Folkemødet viste sig at være en god mulighed for at møde det helt rigtige beslutningslag og på samme tid få en fornemmelse af, hvilke politiske vinde, der rører sig. Jeg er ikke i tvivl om, at jeg fik kontakter på en halv time, som det ellers ville have taget måneder at få. For kunder, der ikke selv var til Folkemødet, var vi deres forlængede arm. Vi besøgte relevante og aftalte arrangementer, og udarbejdede derefter en rapport til kunden. Så de nu er præcist orienterede om, hvad der foregår

4 inden for deres interesseområde selvom de ikke selv var til stede. Læs mere om vores oplevelser på Folkemødet 2014 og følg forberedelser til 2015 på Twitter og Instagram under hashtagget #kgacph. Ses vi? Fakta Der deltog i alt op imod mennesker i Folkemødet 2014, som bestod af 2124 events. Blandt deltagerne var 779 organisationer, partier, fagforbund og virksomheder, heraf omkring 20 ministre, 100 folketingsmedlemmer og 80 kommunal-, regions- og EU-politikere. 597 journalister var akkrediterede. Case: SwipBox - Klar kommunikation! Flere selskaber har forsøgt at udfordre Post Danmark med større eller mindre succes. Seneste skud på stammen er SwipBox, der allerede efter et år, er blevet Post Danmarks største konkurrent. Kreab Gavin Anderson blev valgt som strategisk kommunikations-rådgiver for SwipBox ved deres lancering og har været med til at sikre en høj kendskabsgrad i hele landet. Mange selskaber har igennem de senere år forsøgt at udfordre Post Danmark med større eller mindre succes. Sidste år kom seneste skud på stammen, da selskabet SwipBox blev lanceret i Danmark for at tage kampen op mod Post Danmark.

5 Som opstartsselskab med begrænset budget vidste man hos SwipBox godt, at kampen om kunderne ville blive hård. Derfor måtte SwipBox vælge, hvorledes selskabets salg skulle understøttes bedst muligt, samt hvordan man hurtigt kunne maksimere kendskabet. Kreab Gavin Anderson blev valgt som strategisk kommunikationsrådgiver for SwipBox ved deres lancering i Danmark og som partner til eksekvering af taktisk PR over hele landet. PR understøtter salgsarbejdet Nu kan SwipBox snart fejre 1 års fødselsdag i Danmark, og selskabet er i dag en seriøs konkurrent til Post Danmark med over 300 pakkeautomater i Dansk Supermarkeds forretninger i hele landet. Via en løbende landsdækkende PR-kampagne til at understøtte salgsarbejdet har SwipBox i dag underskrevet aftaler med en lang række af de største internetbutikker i Danmark. I dag flytter Swipbox tusindvis af pakker hver dag for både handlende og privatpersoner. Til dato har millioner af danskere læst om SwipBox i avisen, set konceptet i tv-nyheder og hørt direktør Henrik Gedde Moos begejstret fortælle om de topmoderne pakkeautomater i radioen. Kendt i hele landet SwipBox succes bunder først og fremmest i en flok dedikerede medarbejdere og et sublimt produkt men klar kommunikation og omtale i alle landets hjørner og kroge har også haft stor betydning for den stadig stigende kendskabsgrad som SwipBox oplever. Kreab Gavin Anderson har haft fornøjelsen af at være med på rejsen fra starten, og vi glæder os til at være førstehåndsvidner til SwipBox succes i årene fremover!

6 Udnyt agurketiden få dit budskab i medierne! Virksomheder, der lægger en PR-plan for sommeren, kan opnå en synlighed i medierne, som kan være svær at få resten af året. Og husk: I ferietiden har læserne mere tid til at fordybe sig. Hjælp! Giv os et tip til en god historie! På landets redaktioner mangler journalisterne tit historier, når agurke-tiden rammer det ganske land, og nyhedsstrømmen dykker i takt med, at temperaturen stiger. Medierne får størstedelen af deres nyheder fra erhvervslivet og det politiske liv, og når de fleste virksomheder og Folketinget går på ferie i juli og mange redaktioner samtidig skruer ned for blusset løber journalisterne hurtigere tør for nyhedsstof. Så hvorfor ikke hjælpe journalisterne på vej og sikre, at de fortæller dine gode historier? Få dine budskaber ud! Set gennem en virksomheds briller er det positive ved agurketiden, at det er nemmere at komme igennem til redaktionerne, da færre historier tikker ind i journalisternes mailboks.

7 En anden fordel er, at folk typisk har mere tid til at læse avisen og reflektere over det, de læser, når de har ferie. Derfor er sommeren det helt rigtige tidspunkt til at skabe opmærksomhed og positionere sig. Skal det lykkes, er omdrejningspunktet altid Den Gode Historie og en målrettet PR plan. Selvom journalister mangler inspiration til nye historier, tager de nemlig ikke hvad som helst. En god historie skal være aktuel, væsentlig, vedkommende og relevant for læserne. Det er ikke nok, at du synes, budskabet er interessant. Læserne skal også synes det. Ellers springer de over. Gode råd: Sådan bruger du medierne i agurketiden Husk den overordnede strategi budskaberne i sommerhistorierne skal følge den overordnede PR- og branding strategi Overvej dit budskab nøje. Hvad vil du fortælle? De fleste har meget på hjertet. Vælg én mærkesag, og hold dig til den Spørg dig selv: Hvorfor skal dette fortælles? Er der substans? Er det væsentligt. Er det vigtigt for læserne at vide? Læg en plan. Hvordan kan du få budskabet ud til målgruppen. Hvilke vinkler? Hvilke medier? Undgå reklamesnak rene produkthistorier kommer sjældent igennem journalisternes nåleøje Husk tilgængelige kilder det er en dødssynd at udsende en pressehistorie med kilder, som journalisterne ikke kan få fat på Overvej udsendelsestidspunkt læg en plan for, hvornår og i hvilken rækkefølge historierne skal sendes ud Kilde: Kreab Gavin Anderson Vidste du Medierne skriver om Agurketiden, hvis de ikke har noget bedre at skrive om.

8 En hurtig søgning på Infomedia viser, at ordet agurketid dukkede op i 292 artikler i julisidste år, mens det blev nævnt 72 gange i juni og 150 i august. I juni handlede historierne primært om, at vi SNART kan forvente agurketid og mere letbenede nyheder. I juli handlede historierne mest om, at NU er det agurketid med eksempler på aktuelle non-historier. Mens august i stor stil blev brugt på at evaluere nyhedsstrømmen EFTER agurketidens peak. Af Kenni Kjær Rasmussen Kreab Gavin Anderson Copenhagen Address: Strandgade Copenhagen Phone: Afmeld mig fra dette nyhedsbrev

SÅDAN FINDER DU NYE FRIVILLIGE HÅNDBOG I REKRUTTERING

SÅDAN FINDER DU NYE FRIVILLIGE HÅNDBOG I REKRUTTERING SÅDAN FINDER DU NYE FRIVILLIGE HÅNDBOG I REKRUTTERING INDHOLDSFORTEGNELSE 4 Luk op for noget godt Sådan bruger du håndbogen 4 Værktøjer til rekruttering 6 Planlægning og forberedelse Trin 1-9: Kom godt

Læs mere

Vejen til spalteplads en PR-guide fra Katalysator Kommunikation

Vejen til spalteplads en PR-guide fra Katalysator Kommunikation Vejen til spalteplads en PR-guide fra Katalysator Kommunikation Indholdsfortegnelse Kapitel 1. Hvorfor bruge ressourcer på PR? s. 1 Kapitel 2. En god historie s. 4 Kapitel 3. Hvordan finder man de interessante

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.800 Kære læser! Mange af jer har før sommerferien deltaget i undersøgelsen om den vanskelige samtale. Nu foreligger resultatet og det

Læs mere

FORMANDSKABETS BERETNING DFL S ORIENTERINGSMØDE DEN 8. MAJ 2015 INDLEDNING VORE S MEDLEMME R HA R D ET GOD T

FORMANDSKABETS BERETNING DFL S ORIENTERINGSMØDE DEN 8. MAJ 2015 INDLEDNING VORE S MEDLEMME R HA R D ET GOD T FORMANDSKABETS BERETNING DFL S ORIENTERINGSMØDE DEN 8. MAJ 2015 INDLEDNING Der er gået et år siden at Lone og jeg blev valgt som formandskab. Et meget kort år, kan vi begge skrive under på for tiden er

Læs mere

Møder kan være en kilde til meget stor arbejdsglæde, men er det desværre ikke altid. Statistikker viser at:

Møder kan være en kilde til meget stor arbejdsglæde, men er det desværre ikke altid. Statistikker viser at: Hånden på hjertet hvor gode er de møder I holder? Går deltagerne fra møderne og er helt høje fordi der var en super stemning, de fik lov til at bidrage med en masse gode ideer og der blev produceret noget

Læs mere

medarbejdere midt i en forandring

medarbejdere midt i en forandring MEDLEMSBLAD FOR nykreds / EN virksomhedskreds I FINANSFORBUNDET / Januar 2015 medarbejdere midt i en forandring Den store transformation til et mere kundefokuseret Nykredit er i fuld gang. Men indtil koncernchef

Læs mere

Stifinderledelse. Seks kommunale topchefer om effekten af et nyt ledelsesparadigme

Stifinderledelse. Seks kommunale topchefer om effekten af et nyt ledelsesparadigme Seks kommunale topchefer om effekten af et nyt ledelsesparadigme Indhold 5 Når du er moden til læring, der forandrer Intro 6 Man skal være parat til Stifinderprogrammet Henning Hansen, kommunaldirektør

Læs mere

Sådan kommer du i gang med at bruge video

Sådan kommer du i gang med at bruge video Sådan kommer du i gang med at bruge video INDHOLD INDLEDNING... 3 DERFOR SKAL DU I GANG MED AT BRUGE VIDEO... 4 OVERVEJELSER... 5 SOCIALE MEDIER... 5 YOUTUBE... 6 OPDATER OFTE... 6 UDSTYR... 6 HVAD SÅ

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Allerførst vil jeg gerne slå et slag for min nye undersøgelse om ledergruppen anno 2013. Jeg håber, at du også vil bruge

Læs mere

1 Den kommunikerende organisation i udvikling... 11

1 Den kommunikerende organisation i udvikling... 11 31974_01-56_strategisk kom 09.08.02 16:05 Side 5 Indhold Forord.................................... 7 1 Den kommunikerende organisation i udvikling............................. 11 2 Kvalitetstyring af

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.600 Kære læser! Hvorfor kuldsejler mange projeker eller i bedste fald bliver meget forsinkede eller har store budgetoverskridelser? Vi

Læs mere

Mentorens værktøjskasse

Mentorens værktøjskasse Mentorens værktøjskasse Den vigtigste forudsætning for at kunne fungere som en god mentor i DJ mentor, er et oprigtigt ønske om at stille sin erfaring og opmærksomhed til rådighed for et mindre erfarent

Læs mere

WORKBOOK. DNA networking udnyt dit netværkspotentiale. Netværks Akademiet

WORKBOOK. DNA networking udnyt dit netværkspotentiale. Netværks Akademiet Netværks Akademiet WORKBOOK DNA networking udnyt dit netværkspotentiale - FÅ HEMMELIGHEDEN VED AT KOBLE ENKLE EFFEKTFULDE COACHING-TEKNIKKER MED DINE NETVÆRKSKOMPETENCER Netværks Akademiet NAVN... VIRKSOMHED...

Læs mere

FORORD... 2 SÅDAN KOMMER DU IGANG... 2 Din online strategi... 3 Dit online CV... 4 JOBPORTALER... 5 Svare på jobopslag... 5 Oprette en jobprofil...

FORORD... 2 SÅDAN KOMMER DU IGANG... 2 Din online strategi... 3 Dit online CV... 4 JOBPORTALER... 5 Svare på jobopslag... 5 Oprette en jobprofil... FORORD... 2 SÅDAN KOMMER DU IGANG... 2 Din online strategi... 3 Dit online CV... 4 JOBPORTALER... 5 Svare på jobopslag... 5 Oprette en jobprofil... 5 Oprette en jobagent... 6 Jobnet... 7 Jobindex... 7

Læs mere

Fremtidens forandringsledelse

Fremtidens forandringsledelse Puk Scharbau Puk Scharbau Kommunikationsrådgiver og indehaver af konsulentfirmaet Puk Scharbau ApS - associeret Senior Advisor hos Advice A/S. B.A Film, medier, retorik Kbh Uni - Lederuddannelsesforløb

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! I dette nummer af nyhedsbrevet tager vi hul på en længere artikelserie nærmere bestemt 7 artikler over temaet: Ledergruppens

Læs mere

I SKAL IKKE VÆRE VENNER

I SKAL IKKE VÆRE VENNER 14 af Mette Engell Friis magisterbladet@dm.dk foto: Henrik Petit I SKAL IKKE VÆRE VENNER Diskussionen går livligt på Københavns Universitet, da mentorer fra erhvervslivet og deres KU-mentees mødes for

Læs mere

Sådan får du. PR & sociale medier. med. René Hjetting

Sådan får du. PR & sociale medier. med. René Hjetting Sådan får du med PR & sociale medier René Hjetting Sådan får du succes med PR og sociale medier 2014 René Hjetting 1. udgave, 1. oplag Trykt i Danmark 2014 ISBN: 978-87-997580-0-5 (Trykt udgave) ISBN:

Læs mere

2. Kommunikation og information

2. Kommunikation og information 2. Kommunikation og information En leder kommunikerer ved sin blotte eksistens. Folk om bord orienterer sig efter lederen, hvad enten han/hun taler eller er tavs handler eller undlader at handle. Følger

Læs mere

Cookbook i målrettet kommunikation

Cookbook i målrettet kommunikation Cookbook i målrettet kommunikation VisitDenmark (2009) side 1 af 21 INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING...Side 3 KAPITEL 1. DE OVERORDNEDE RAMMER 1.1. Hvad er et profileret e-nyhedsbrev?...side 4 1.2. Profilerede

Læs mere

DJØF. Karriereguide 2009. Vejen til drømmejobbet. Danmarks måske stærkeste netværk

DJØF. Karriereguide 2009. Vejen til drømmejobbet. Danmarks måske stærkeste netværk DJØF Karriereguide 2009 Vejen til drømmejobbet Danmarks måske stærkeste netværk XXXXXXKURSERXXXXXXÅBE XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXKURS XXXXXXXDIPLO XXXXXXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXÅB XXXXXXXÅBENXUDDAN

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE November 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.900 Kære læser! November måned er jubilæumsmåned. Jeg fejrer mit 10 års jubilæum med bogen: I den gode ledelses tjeneste. Du kan hele

Læs mere

Resultat og retning 2013-2014

Resultat og retning 2013-2014 Resultat og retning 2013-2014 #tivoli #odense #aarhus #sharingcph #skagen #legoland #bornholm #visitdenmark Indhold Resultater 3 Formandens beretning 4 Turismen er vigtig for Danmark 6 Kort om VisitDenmark

Læs mere

workshops konferencer

workshops konferencer seminarer 6 spørgsmål der sikrer processen workshops konferencer en del af Lære- og dialogforum i Norden INDHOLD 04/ Hvad er målet med dit arrangement? 06/ Hvem inviterer du hvem kommer? 08/ Hvordan skaber

Læs mere

Succes med virtuelle møder

Succes med virtuelle møder Succes med virtuelle møder Michael Rønde Thomsen og Claus Fredslund Andersen Succes med virtuelle møder få mere ud af de nye medier Jurist- og Økonomforbundets Forlag 2013 Michael Rønde Thomsen og Claus

Læs mere

KVALITET I MUS SCKK EN PRAKTISK GUIDE TIL LEDER OG MEDARBEJDER. Statens Kompe

KVALITET I MUS SCKK EN PRAKTISK GUIDE TIL LEDER OG MEDARBEJDER. Statens Kompe Statens Kompe KVALITET I MUS EN PRAKTISK GUIDE TIL LEDER OG MEDARBEJDER SCKK Kvalitet i MUS en praktisk guide til leder og medarbejder ISBN nr. 87-988053-6-3 Tekst: Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling

Læs mere

2015-2016 BRUG VIRKELIGHEDEN I DIN UNDERVISNING

2015-2016 BRUG VIRKELIGHEDEN I DIN UNDERVISNING 2015-2016 BRUG VIRKELIGHEDEN I DIN UNDERVISNING 2 ORGANISATIONER BAG EUROPEAN BUSINESS GAME Indhold Vicedirektør Louise C. Mogensen, Finansrådet... 5 Hvad er EBG... 7 Interview med sidste års vindere fra

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.900 Kære læser! Vi foretager hele tiden valg. Nogle gange står valget, om vi fortsat har lyst til at være ansat i virksomheden, vi

Læs mere

Foden indenfor. job i mindre og mellemstore virksomheder

Foden indenfor. job i mindre og mellemstore virksomheder Foden indenfor job i mindre og mellemstore virksomheder Foden indenfor job i mindre og mellemstore virksomheder 2012 Mike Wenøe og Jacob Høedt Larsen Grafisk tilrettelæggelse, Louise Maj Hansen ISBN: 978-87-92918-00-0

Læs mere