Fagstudieordning for Kandidatuddannelsen i Økonomi (2008- ordning)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fagstudieordning for Kandidatuddannelsen i Økonomi (2008- ordning)"

Transkript

1 Fagstudieordning for Kandidatuddannelsen i Økonomi (2008- ordning) Revision sep Indledning Til denne uddannelsesspecifikke fagstudieordning knytter sig også Rammestudieordning for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, som er gældende for alle bachelor- og kandidatuddannelser ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Rammestudieordningen indeholder regler gældende for alle fakultetets uddannelser. Denne studieordning er delvist godkendt af Dekanen ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet efterår 2008 og endeligt godkendt januar Ændringer er godkendt i november 2009, februar 2010, august 2010, august 2011, januar 2012 og oktober 2012, august 2013, august 2014, januar 2015 virkning fra 1. september 2015,februar 2016 og senest august Titel og tilknytning Uddannelsen giver ret til betegnelsen cand. polit, og kandidater kan vælge at benytte betegnelsen cand. oecon. På engelsk: Master of Science (MSc) in Economics. Ved særlige valg af fag beskrevet i denne studieordning opnås retten til at betegne sig som cand. polit. (finansiering). På engelsk: Master of Science (MSc) in Economics (Finance). Uddannelsen hører under Økonomisk Studienævn. Uddannelsen er tilknyttet Censorkorpset for Økonomi. 3 Uddannelsens formål og kompetenceprofil 3.1 Formål Kandidatuddannelsen i økonomi er et selvstændigt afrundet forskningsbaseret uddannelsesforløb, hvis formål i overensstemmelse uddannelsesbekendtgørelsen er at: 1. Sikre de studerende mulighed for dygtiggørelse og specialisering inden for økonomisk og økonometrisk teori og anvendelse og for at beskæftige sig andre samfundsvidenskabelige discipliner. 2. Give den studerende videregående faglig viden, teoretiske kvalifikationer og metodiske kompetencer, så de studerende bliver i stand til selvstændigt at identificere, formulere og løse avancerede, komplekse problemstillinger inden for økonomi og økonometri.

2 3. Give den studerende grundlag for udøvelse af økonomiske erhvervsfunktioner og kvalificere til optagelse på en ph.d-uddannelse i økonomi. 3.2 Kompetenceprofil Målet for Københavns Universitets forskningsbaserede kandidatuddannelse i økonomi i er at give de studerende en solid og internationalt anerkendt udvikling af deres kompetencer i økonomi, økonometri og anvendelserne af disse i samfunds og erhvervsøkonomisk sammenhæng. Uddannelsen tilbyder de studerende stor valgfrihed, hvilket giver mulighed for specialisering i videregående økonomi og økonometri, ligesom der er mulighed for at vælge et større eller mindre antal bredt orienterede fag også inden for andre samfundsvidenskabelige felter end økonomi. Specialiserer studerende sig inden for finansiering, kan de opnå en særlig gradsbetegnelse. Uddannelsen er sammensat på en sådan måde, at evnen til stadig, kritisk, personlig vidensudvikling fremmes. En række økonomisk-teoretiske og metodiske fag bringer de studerendes viden op på et højt internationalt niveau. Efter endt uddannelse skal en kandidat i økonomi: Viden Demonstrere dyb og omfattende viden om videregående aspekter af økonomisk teori Selvstændigt og fleksibelt kunne anvende sin viden om avancerede statistiske og økonometriske metoder Demonstrere viden om, hvordan økonomisk teori og metode kan anvendes på aktuelle samfundsøkonomiske problemstillinger Kritisk og selvstændigt kunne reflektere over og diskutere avanceret økonomisk teori og metode Færdigheder Besidde færdigheder i konstruktivt at erkende, strukturere og løse økonomiske problemer. Anvende avanceret økonomisk teori inden for en lang række felter, fx offentlig økonomi, udviklingsforhold, international økonomi, finansiering mv. Selvstændigt kunne opstille, udføre og fortolke egne analyser vha. statistiske og økonometriske metoder Besidde færdigheder i forhold til avanceret økonomisk analyse og skriftlig og formidling af komplekse økonomiske problemstillinger. Kunne forholde sig kritisk til økonomisk teori og metode Kompetencer Selvstændigt kunne opsøge og tilegne sig ny forskningsbaseret viden om avanceret økonomisk teori og metode og beherske avancerede økonomiske teorier og modeller

3 Selvstændigt kunne diskutere og fortolke økonomiske modellers forudsætninger og begrænsninger Selvstændigt kunne udvælge, definere og udføre avancerede statistiske og økonometriske analyser Selvstændigt formulere en analytisk løsning på en økonomisk problemstilling ved at kombinere videregående økonomisk teori, data og statistiske og økonometriske metoder, kunne gennemføre analyser på kompetent vis og kunne forklare og fortolke analyseresultater Formidle komplekse økonomiske problemstillinger i et klart sprog 3.3 Adgangskrav og adgangsbegrænsning Følgende uddannelser er direkte adgangsgivende til kandidatuddannelsen i økonomi på Københavns Universitet: Bacheloruddannelse i Økonomi fra Københavns Universitet Bacheloruddannelse i Økonomi - Samfundsøkonomisk linje fra Syddansk Universitet Bacheloruddannelse i Økonomi fra Aarhus Universitet Bacheloruddannelse i Matematik Økonomi fra Københavns Universitet Bacheloruddannelse i Matematik-Økonomi fra Aarhus Universitet Bacheloruddannelse i Jordbrugsøkonomi fra Københavns Universitet* Bacheloruddannelsen HA Matematik fra CBS* Bachelorer, der har gennemført en bacheloruddannelse i Økonomi på Københavns Universitet, har retskrav på optagelse på kandidatuddannelsen, hvis de søger optagelse i direkte forlængelse af den afsluttede bacheloruddannelse. *Fra sommeroptaget 2017 giver en Bacheloruddannelse i jordbrugsøkonomi fra KU samt en Bacheloruddannelse i HA-Matematik fra CBS eller Aarhus ikke længere direkte adgang til at søge optagelse på kandidatuddannelsen. Disse bachelorer skal i stedet leve op til studiets adgangskrav. Andre ansøgere fra landske eller danske universiteter, herunder ansøgere som har gennemført en bacheloruddannelse i HA-Almen fra CBS, AU eller SDU eller Økonomi fra AAU, kan optages på baggrund af en konkret, individuel, faglig vurdering, såfremt de har forudsætninger svarende til bacheloruddannelsen i Økonomi fra Københavns Universitet. Ved vurderingen indgår følgende krav: Uddannelse skal være på samme niveau. Der vægtes kvalifikationer svarende til mikroøkonomi, makroøkonomi og økonometri på det højeste niveau i bacheloruddannelsen (dvs. Mikro II, Makro II, Økonometri I og Econometrics II). Engelskkundskaber svarende til engelsk på B-niveau på danske gymnasiale uddannelser. Udenlandske studerende, der optages på kandidatuddannelsen, skal dokumentere deres færdigheder i engelsk, hvis dette ikke er deres modersmål.

4 Der optages ikke ansøgere et ansøgningsgrundlag, som består af en professionsbacheloruddannelse. Der er ikke adgangsbegrænsning på kandidatuddannelsen i Økonomi. Supplerende uddannelsesaktivitet i form af enkeltfag og lignende kan tages i vurdering af adgangsgrundlaget frem til og optagelse på kandidatuddannelsen studiestart 1. september Herefter må der kun lægges vægt på bacheloruddannelsen i vurderingen af adgangsgrundlaget. Mangler ansøgere op til 15 ECTS forudsætninger, kan Økonomisk Studienævn jf. uddannelsesbekendtgørelsen vælge at optage ansøgeren under forudsætning af supplering på kandidatuddannelsen fag fra bacheloruddannelsen, dog højst 15 ECTS. Denne supplering skal være bestået senest ved udgangen af første studieår på kandidatuddannelsen. Den supplerende uddannelsesaktivitet indgår ikke i opgørelsen af om studieaktivitetskravet på 45 ECTS per semester er opfyldt. Den studerende har to prøveforsøg til at bestå de krævede supplerende uddannelsesaktiviteter. Består den studerende ikke den krævede supplerende uddannelsesaktivitet, udskrives den studerende af kandidatuddannelsen, jf. kandidatadgangsbekendtgørelsen. 4 Uddannelsens indhold og faglige profil Der henvises til 2015-studieordningen, kapitel 6.3, hvor indhold og målbeskrivelser samt øvrige detaljer er beskrevet for alle uddannelsens fagelementer. Supplerende og uddybende oplysninger findes i det elektroniske kursuskatalog på Uddannelsen udgøres af konstituerende fagelementer for uddannelsens særlige faglige kompetence svarende til mindst 90 ECTS-point inkl. specialet. Alle fag og øvelser, der udbydes af Økonomisk Institut på Københavns Universitet er at regne som konstituerende. Ved opnåelse af merit fra andre institutioner, herunder landske, sikres at mængden af ikke-konstituerende fagelementer (nabofag) ikke udgør mere end 30 ECTS-point, se afsnit 4.3. Uddannelsen består af følgende moduler: 15 ECTS eller 22,5 ECTS økonomiske øvelser 75 ECTS eller 67,5 ECTS økonomiske valgfag. Mindst 35 ECTS heraf skal være bedømt karakter, og mindst 10 ECTS skal være bedømt ekstern censur. 30 ECTS Speciale jf. Uddannelsesbekendtgørelsen. Økonomiske valgfag er fag udbudt af Økonomisk Institut, alternativt fag inden for økonomisk teori og metode, økonometri og matematik fra andre studier jf. afsnit 4.3. om merit. Som del af valgfagene kan den studerende tage højst 30 ECTS være nabofag, som er fag der ligger inden for samfundsvidenskab i bredere forstand.

5 Mobilitetsvindue på 30 ECTS kan placeres på 2. hhv. 3. semester. Uddannelsens opbygning ses herunder. Der kan frit flyttes rundt på øvelser og valgfag. Specialet kan placeres på 3. eller 4. semester. 4. sem. Speciale 30 ECTS 3. sem. Valgfag 22,5 ECTS Øvelse 7,5 ECTS 2. sem. Valgfag 22,5 ECTS Øvelse 7,5 ECTS 1. sem. Valgfag 22,5 ECTS Øvelse 7,5 ECTS el. Valgfag 7,5 ECTS I gruppen af økonomiske valgfag kan den studerende vælge at skrive op til to opgaver for kursusregi (overbygningsopgaver) på hver 0,5-7,5 ECTS. Se kapitel 6 om Opgaver for kursusregi i studieordningen. En oversigt over obligatoriske fag og økonomiske valgfag findes i kapitel 6, oversigten 6.1. Se også afsnit 4.3 om Merit. 4.1 Specialiseringer Linjer: På kandidatuddannelsen i Økonomi kan tilvælges én særlig linje, finansieringslinjen. Hvis man ønsker at opnå betegnelsen cand.polit (finansiering), skal man læse finansieringsorienterede (fmærkede) kurser svarende til mindst 45 ECTS-point og herudover læse mindst én f- mærket øvelse samt skrive et finansieringsorienteret speciale. En studerende, der specialiserer sig i finansiering, skal angive det i forbindelse indgåelse af specialekontrakten Fagpakker: Alle studerende angiver en ønsket fagpakke valgt ud fra de i alt seks fagpakker beskrevet nedenfor. Målet fagpakkerne er først og fremmest vejledende, idet fagpakkerne er tænkt som en hjælp til de studerende, der ønsker at specialisere sig for at opnå en bestemt faglig profil. De fleste af Økonomistudiets kandidatfag er fordelt på en eller flere fagpakker, mens enkelte fag kan indgå i alle fagpakker, Selvom en studerende har valgt en bestemt fagpakke, er man ikke bundet til fagpakken, hvis man ønsker at ændre retning eller hvis man ønsker at kombinere flere fagpakker. Den studerende kan derfor frit tilmelde sig andre fag end de, som er i fagpakken, så længe det sker inden for tilmeldingsperioden.

6 På Økonomi er der følgende fagpakker: 1. Finansiering (Finance) 2. Makroøkonomi (Macroeconomics) 3. Anvendt mikroøkonomi og offentlig politik (Applied microeconomics and public policy) 4. International økonomi, handel og udvikling (International economics, trade and development) 5. Erhvervsøkonomi (Business and corporate governance) 6. Forskerspor (Research track) Ad 1) Fagpakken Finansiering (Finance) Fagpakken i finansiering retter sig mod senere beskæftigelse i den finansielle sektor. Fagpakken indeholder en række finansieringsrettede fag både mikro- og makroøkonomisk teoretisk fundament. Fagpakken bygger endvidere på metodiske fag inden for den finansielle økonometri og makroøkonometri. Ad 2) Fagpakken Makroøkonomi (Macroeconomics) Fagpakken i makroøkonomi giver en specialisering som makroøkonom i bred forstand. Fagpakken trækker på makroteoretiske fag, financielle fag fokus på makroaspekter og fag inden for offentlig økonomi og økonomisk politik. I forhold til empiriske metoder trækker fagpakken i makroøkonomi bl.a. på Videregående makroøkonometri. Ad 3) Fagpakken Anvendt mikroøkonomi og offentlig politik (Applied microeconomics and public policy) Denne fagpakken fokuserer på beskrivelsen af økonomisk adfærd vha. teori og empiriske metoder baseret på en mikroøkonomisk tilgang, herunder i særdeleshed eksperimentelle metoder og avanceret mikroøkonometri. Fagene i denne fagpakke dækker en række økonomiske fagområder et mikroøkonomisk fundament såsom industriøkonomi, arbejdsmarkedsøkonomi, sundhedsøkonomi, politisk økonomi, behavioural economics, demografi og velfærdsøkonomi samt tilgrænsende områder. Ad 4) Fagpakken International økonomi, handel og udvikling (International economics, trade and development) Denne fagpakke trækker på en lang række af de internationalt orienterede økonomifag, herunder international handel, internationale monetære forhold samt udviklingsøkonomien. Empirisk kombineres de teoretiske fag i denne fagpakke empiriske metoder fra Videregående mikroøkonometri såvel som Videregående makroøkonometri.

7 Ad 5) Fagpakken Erhvervsøkonomi (Business and corporate governance) Denne fagpakke trækker på en bred vifte af erhvervsøkonomisk orienterede fag udbudt ved økonomiuddannelsen samt fag inden for det industriøkonomiske felt. Fag i denne fagpakke vil også trække på de erhvervsøkonomisk orienterede fag fra finansieringspakken, industriøkonomi samt erhvervsorienterede fag inden for eksempelvis sundhedsøkonomien. Fagvalget inden for erhvervsøkonomi trækker bl.a. på empiriske metoder fra Videregående mikroøkonometri såvel som Videregående makroøkonometri. Ad 6) Fagpakken Forskerspor (Research track) Denne fagpakke retter sig mod studerende, der har overvejelser om at tage en PhD-grad eller studerende, der ønsker en bredt orienteret fagkombination på højt niveau. Fagpakken er bygget op omkring de avancerede fag inden for såvel mikroteori, makroteori samt de avancerede økonometriske fag. Alle seks fagpakker kan frit kombineres fagene fra Økonomisk historie og Økonomisk teorihistorie, gruppen af statistikkurser, programmeringskurser og de videregående matematikfag. Hovedparten af fag og alle øvelser er tilknyttet en fagpakke. Se i kapitel 6, hvilke fagpakker fagene indgår i. 4.2 Tilmelding til fag og prøver Studerende tilmelder sig selv til undervisning og eksamen i tilmeldingsperioden. Udvælgelseskriterier for valgfag Hvis der efter den ordinære tilmeldingsperiode er tilmeldt flere studerende, end der er plads til på et valgfrit kursus, vil pladserne blive fordelt ved lodtrækning. Studerende, som ikke får plads på et kursus vil blive kontaktet af administrationen. Udvælgelseskriterier for økonomiske øvelser Studerende skal vælge en 2. og 3. prioritet for at være sikker på at få plads på en øvelse. Studerende, som kun vælger en 1. prioritet og ikke får plads på denne, vil ikke blive kontaktet af administrationen. 4.3 Merit For at et fag kan overføres til kandidatuddannelsen, skal det ligge inden for økonomisk teori eller metode, økonometri eller matematik. Ligger faget inden for samfundsvidenskab i bredere forstand, og/eller vurderes det relevant for den studerendes uddannelse, kan universitetet godkende at det meriteres som nabofag (ikke-konstituerende fag). Den studerende kan max. meritoverføre 60 ECTS, heraf max. 30 ECTS nabofag. Højst 1 øvelse kan meritoverføres. Studienævnet kan dispensere for disse grænser.

8 5 Eksamen 5.1 Bedømmelse og censur Specialet (30 ECTS) er bedømt ekstern censur. Studerende, skal tage mindst 10 ECTS valgfag censur på kandidatuddannelsen for at opfylde eksamensbekendtgørelsens krav om at mindst 1/3 af uddannelsens ECTS (40) er bedømt ekstern censur. Økonomiske øvelser underkastes stikprøvecensur. De fleste valgfag på kandidatuddannelsen er underkastet 100% ekstern censur. Opgaver for kursusregi underkastes ekstern censur, når ECTS-vægten er 5,5 ECTS-point eller derover. En nærmere angivelse af censur findes for hvert enkelt fag i oversigten i 6.1 samt i kursuskataloget på Specialet (30 ECTS) er bedømt karakter, og øvelserne (15 ECTS) er bedømt karakter. Studerende skal der tage mindst 35 ECTS for at opfylde Eksamensbekendtgørelsens krav om at mindst 2/3 af uddannelsens ECTS (80) er bedømt karakter. De fleste fag udbudt af Økonomisk Institut bedømmes karakter efter 7-trinsskalaen, mens et mindre antal fag bedømmes bestået/ikke-bestået. Når det er tilfældet er det noteret ved omtalen af de enkelte fag. 5.2 Eksamenssprog Hvis den kursusansvarliges undervisning er foregået på et fremsprog, aflægges prøven også på dette fremsprog. På kandidatuddannelsen i Økonom vil der I nogle tilfælde være mulighed for, at prøven kan aflægges på dansk, selvom undervisning er foregået på engelsk. Dette angives ved tilmelding til eksamen, og eksamenssprog vil fremgå af eksamensbeviset. Når studerende på kandidatuddannelsen i økonomi vil have bevis på, at de har gennemført den engelsksprogede variant af uddannelsen, så forudsætter dette, at alle eksamener er gennemført på dette sprog.

9 6 Fagkatalog 6.1 Oversigt over uddannelsens elementer: Nedenfor findes en oversigt over uddannelsens elementer mht. betegnelse, antal ECTS-point, hvor vidt der er forudsætningskrav e/f/s angiver, i hvilket semester faget typisk udbydes. (F) angiver om faget er et fag til finansieringslinjen. Obligatoriske fag: Betegnelser ECTS - point Forudsæt ningskrav * Eksamen Bedøm melse Cens ur Reeksamen e/f Microeconomics IIIMicroeconomics III 7,5 Ja 2 timers skriftlig e/f Macro III 7,5 Ja 3 timers skriftlig Økonomiske valgfag: Valgfagenes betegnelser ECTS - point Forudsæt ningskrav * Eksamen Bedøm melse Cens ur Reeksamen ** f Advanced Development Economics (Micro Aspects) 7,5 Ja 24 timers taghjem-eksamen e Advanced Development Economics (Macro Aspects) e Advanced Development Economics: Applied Macroeconomic and Policy f Advanced Industrial Organization 7,5 Ja 48 timers taghjem-eksamen

10 e Advanced International Trade e Advanced Macroeconometrics (F) 7,5 Nej 48 timers taghjem e Advanced Macroeconomics e Advanced Microeconometrics 7,5 Ja 3 timers skriftlig 7,5 Nej Mundtlig forberedelse og Karakter 100% Samme f Advanced Strategic Management 7,5 Nej Mundtlig synopsis Karakter 100% Samme e Anvendte generelle ligevægtsmodeller 7,5/ 12,5 Ja Mundtlig forberedelse og /Mundtlig forberedelse aflevering af overbygningsop gave Karakter 100% Samme, dvs. /Samme, dvs. og aflevering af overbygningsop gave f Applied Econometric Policy Evaluation s Behavioral and Experimental Economics e Behavioral Finance (F) (tidl. Behavioral Economics and Finance) 7,5 Nej 12 timers taghjem 7,5 Ja 2 timers skriftlig 7,5 Ja 2 timers skriftlig e Contract Theory 7,5 Ja 3 timers skriftlig e Corporate Finance and Incentives (F) 7,5 Ja 3 timers skriftlig

11 e Corporate Finance Theory (F) 7,5 Ja 14 dages taghjem-opgaver Bestået/ Ej bestået Nej Samme, evt. e/f/s Datamatik 7,5 Nej 4-5 obligatoriske opgaver samt individuelle opgavetests, hertil kommer evt. samtaler underviser (løbende bedømmelse) Bestået/ Ej bestået Nej Aflevering af opgaver e Demography 7,5 Ja Projekt Karakter 20% Samme f Development Economics e/f Dynamiske Modeller 7,5 Ja 3 timers skriftlig visse f Economic Growth (F) 7,5 Ja 3 timers skriftlig f Economic Sociology 7,5 Nej 24 timers taghjem f Economics of Banking (F) e Economics of Education 7,5 Ja 3 timers skriftlig e Economics of the EU 7,5 Ja 3 timers skriftlig f Economics of Exchange Rates (F) (tidl. International Finance) 7,5 Ja 3 timers skriftlig f Economics of Welfare 10 Nej 28 timers taghjem

12 s Entrepreneurship 7,5 Ja Projekt præsentation f Erhvervsret (F) Bestået / Ej bestået Nej Samme f Family Economics 7,5 Ja Projekt Karakter 20% Samme e Financial Econometrics A (F) s Financial Econometrics B (F) 7,5 Ja 3 timers skriftlig 7,5 Ja Aflevering af opgaver (løbendebedøm melse) Bestået / ej bestået Nej Samme, evt. e Financial Frictions, Liquidity, and the Business Cycle (F) 7,5 Ja 3 timers skriftlig f Financial Markets (F) 7,5 Nej 48 timers taghjem-eksamen f Fixed Income Derivatives (F) f Foundations in Behavioural Economics 7,5 Nej 48 timers taghjem-eksamen e Game Theory (F) 7,5 Ja Mundtlig Karakter 100% Samme forberedelse f Health Economic Evaluations (tidl.health Economics) 7,5 Nej Projekt Karakter 100% Samme e Health Economics 7,5 Nej 3 timers skriftlig

13 e History of Economic Thought 7,5 Ja 7-dages taghjem e ICT-Applied 7,5 Nej 4-5 obligatoriske opgaver og en individuel test (løbendebedøm melse) Bestået / ej bestået Nej Aflevering af opgaver f Industrial Organization 7,5 Nej 3 timers skriftlig f International Economics (F) 7,5 Ja 3 timers skriftlig e International Macroeconomics (F)(tidl. International Monetary Economics) 7,5 Ja 3 timers skriftlig f Labour Economics 7,5 Nej 12 timers taghjem e/f Lineære Modeller 7,5 Ja 3 timers skriftlig visse Karakter 100% Samme, evt f Managerial Accounting (F) f Marketing 7,5 Ja 3 timers skriftlig f Mechanism Design 7,5 Ja 7 dages taghjem-eksamen f Miljø-, ressource- og klimaøkonomi

14 f Monetary Policy (F) (tidl. Monetary Economics: Macro Aspects) e Multivariat analyse og kategoriserede data 7,5 Ja 14 dages taghjem-eksamen f Offentlig udgiftspolitik F Offentlig forvaltning Jura og politik (tidligere Offentlig forvaltning og politik/ Forvaltningslære) e Incentives and Organization s Organization Theory 7,5 Ja 48 timers taghjem-eksamen e Political Economics e Praktisk 7,5 Nej 24 timers taghjem-eksamen tidsrækkeanalyse f Pricing Financial Assets (F) f Private Equity From Venture Capital to Buyouts (F) 10 Nej Projekt Karakter Nej Samme f Programmering og statistik SAS f The Psychology of Choice - Experimental Theory and Methods 7,5 Ja 3 timers skriftlig

15 f Public Finance f Regnskabsanalyse og aktievurdering (F) e Science of Behavior Change 7,5 Ja 2 timers skriftlig f Skatteret (F) e Social Data Science 7,5 Ja Projekt + eksamen f Stikprøveteori 7,5 Nej 7-dages taghjem eksamen Karakter 100% Samme e Strategic Management 7,5 Ja Mundtlig Karakter 100% Samme e Tax Policy e Telecommunication Economics s Theoretical and Empirical Foundations of DSGE Modeling (F) 7,5 Ja 7 dages taghjem-eksamen s Videregående Statistik 7,5 Ja Aflevering af opgaver (løbendebedøm melse) Bestået / ej bestået Nej Samme

16 e Økonomiske Prognoser I Praksis e Årsregnskab og Regnskabsanalyse 7,5 Nej 12 timers taghjem-eksamen 7,5 Nej 24 timers taghjem-eksamen Økonomiske øvelser: Betegnelser Udbud skifter hvert semester Nogle af øvelserne er f- mærkede ECTS - point Forudsæt ningskrav * Eksamen Bedøm melse Cens ur Reeksamen 7,5 Ja Projekt Karakter 20% Øvelsesopgave for kursusregi Opgave for kursusregi: Betegnelse Opgave for kursusregi Studerende vælger titel; opgaven skrives i forlængelse af fag ECTS - point Eksamen Bedømmelse Censur Reeksamen 0,5-7,5 ECTS Forudsæt ningskrav * Nej Projekt Bestået/ej bestået (0,5-5 ECTS) hhv. karakter (5,5-7,5 ECTS) Nej (0,5-5ECTS) hhv. 100% (5,5-7,5 ECTS) Samme Øvelsesopgave for kursusregi: Betegnelse Øvelsesopgave for kursusregi Reeksamen for øvelser (2. og 3. prøveforsøg) ECTS - point 7,5 ECTS Forudsæt ningskrav * Eksamen Bedømmelse Censur Reeksamen Nej Projekt Karakter Ja Samme

17 Speciale: Speciale. Betegnelse Studerende vælger titel Mulighed for at skrive et f- mærket speciale ECTS - point Forudsæt ningskrav * 30 Ja Projekt t forsvar Eksamen Bedømmelse Censur Reeksamen Karakter 100% Samme *Forudsætningskrav er krav som skal være opfyldt for at den studerende kan deltage i eksamen. Det kan for eksempel være obligatoriske opgaver, fremmøde, aktiv deltagelse, præsentation og/eller aflevering af et paper eller en kontrakt. Der kan forekomme kurser projekt som eksamensform, hvor det er en forudsætning for deltagelse er af man aflevering af er en projektbeskrivelse eller lignende. I så fald er det ikke nødvendigvis nævnt ovenfor. **I fag, hvor den ordinære eksamen har aflevering af tag-hjemopgave eller projekt og hvor reeksamen ændres til eksamen, kan der stilles krav om aflevering af opgaven evt. rettelser eller en synopsis inden deltagelse i den e eksamen.

18 6.2 Fagpakker Oversigt over hvilke fag der indgår i fagpakkerne: Fagpakker Finansiering (Finance) Makroøkonomi (Macroe conomic s) Anvendt mikroøkonom i og offentlig politik (Applied microeconomi cs and public policy) International økonomi, handel og udvikling (Internationa l economics, trade and development ) Erhvervsøkonomi (Business and corporate governance) Forskerspor (Research track) Economic history and history of economic thought Economic History of Europe History of Economic Thought Micro Industrial Organization Incentives and Organizations Advanced Industrial Organisation Contract Theory Game Theory Mechanism Design Behavioural economics Psychology of Choice Science of Behaviour Change Behavioural and Experimental Economics Behavioural Finance Foundations in Behavioural Economics Finance courses - micro Corporate Finance Theory Corporate Finance and

19 Incentives Financial Markets Economics of Banking Fixed Income Derivatives Private Equity Pricing Financial Assets Macro Advanced Macroeconomics Economic growth Theory and Emp. Found. of DSGE Modelling Finance courses - macro Economics of Exchange Rates International Macroeconomics Monetary Policy Financial Frictions, Liquidity, and the Business Cycle Labour, population and welfare Demography Economic Sociology Economics of Education Economics of Welfare Family Economics Labour Economics The Danish Welfare Model (Only Int. Stts) Public economics Miljø-, ressource- og klimaøkonomi Offentlig forvaltning Jura og politik Offentlig udgiftspolitik Økonomiske prognoser i praksis Political Economics Public Finance Skatteret Anvendte generelle ligevægtsmodeller Tax Policy

20 Telecommunication Economics Health economics Health Economics Health Economic Evaluations Development economics Adv. Development - micro Adv. Development - macro aspects Advanced Development: Applied Macro Development Economics International and trade International Economics Advanced International Trade The Economics of EU ( Business Economics in general Strategic Management Advanced Strategic Management Entrepreneurship Erhvervsret Managerial Accounting Marketing Regnskabsanalyse og aktievurdering Årsregnskab og regnskabsanalyse Organization Theory Econometrics Advanced Microeconometrics Advanced Macroeconometrics Applied Econometric Policy Evaluation Financial Econometrics A Financial Econometrics B Dynamic Programming

21 Statistics Videregående statistik Programmering og statistik SAS Praktisk tidsrækkeanalyse Stikprøveteori Multivariat analyse og kategoriserede data Programming Datamatik I ICT-applied Advanced Mathematics Lineære modeller Dynamiske modeller 6.3 Fagbeskrivelser Studerende henvises til hhv kandidatstudieordningen for kursusbeskrivelser for: - Speciale - Øvelser - Opgaver for kursusregi - Øvelsesopgaver for kursusregi - Valgfag

Fagstudieordning for Kandidatuddannelsen i Økonomi (2008- ordning)

Fagstudieordning for Kandidatuddannelsen i Økonomi (2008- ordning) Fagstudieordning for Kandidatuddannelsen i Økonomi (2008- ordning) 1 Indledning Til denne uddannelsesspecifikke fagstudieordning knytter sig også Rammestudieordning for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet,

Læs mere

Fagstudieordning for Kandidatuddannelsen i Økonomi (2008- ordning)

Fagstudieordning for Kandidatuddannelsen i Økonomi (2008- ordning) Fagstudieordning for Kandidatuddannelsen i Økonomi (2008- ordning) 1 Indledning Til denne uddannelsesspecifikke fagstudieordning knytter sig også Rammestudieordning for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet,

Læs mere

Fagstudieordning for 2015-kandidatuddannelsen i Økonomi

Fagstudieordning for 2015-kandidatuddannelsen i Økonomi Fagstudieordning for 2015-kandidatuddannelsen i Økonomi Revision september 2016 1 Indledning Studieordningen for kandidatuddannelsen i økonomi består af to dele, en rammestudieordning og en uddannelsesspecifik

Læs mere

Fagstudieordning for 2015-kandidatuddannelsen i Økonomi

Fagstudieordning for 2015-kandidatuddannelsen i Økonomi Fagstudieordning for 2015-kandidatuddannelsen i Økonomi Revision september 2016 1 Indledning Studieordningen for kandidatuddannelsen i økonomi består af to dele, en rammestudieordning og en uddannelsesspecifik

Læs mere

Fagstudieordning for 2008-bachelorstudieordningen i Økonomi

Fagstudieordning for 2008-bachelorstudieordningen i Økonomi Fagstudieordning for 2008-bachelorstudieordningen i Økonomi Revision september 2016 1 Indledning Til denne uddannelsesspecifikke fagstudieordning knytter sig også Rammestudieordning for Det Samfundsvidenskabelige

Læs mere

Fagstudieordning for kandidatuddannelsen i Økonomi

Fagstudieordning for kandidatuddannelsen i Økonomi Fagstudieordning for kandidatuddannelsen i Økonomi 1 Indledning Studieordningen for kandidatuddannelsen i økonomi består af to dele, en rammestudieordning og en uddannelsesspecifik fagstudieordning. Rammestudieordningen

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i økonomi (2008-ordning)... 6. 1. Præambel... 6. 2. Uddannelsens formål og kompetenceprofil mv...

Studieordning for kandidatuddannelsen i økonomi (2008-ordning)... 6. 1. Præambel... 6. 2. Uddannelsens formål og kompetenceprofil mv... 1 Indhold Studieordning for kandidatuddannelsen i økonomi (2008-ordning)... 6 1. Præambel... 6 2. Uddannelsens formål og kompetenceprofil mv.... 6 2.1 Formål... 6 2.2 Kompetenceprofil... 7 2.3 Normering

Læs mere

Fagstudieordning for 2008-bachelorstudieordningen i Økonomi

Fagstudieordning for 2008-bachelorstudieordningen i Økonomi Fagstudieordning for 2008-bachelorstudieordningen i Økonomi Revision februar 2017 1 Indledning Til denne uddannelsesspecifikke fagstudieordning knytter sig også Rammestudieordning for Det Samfundsvidenskabelige

Læs mere

Profilbeskrivelse for Finansiering Finance (udbydes for sidste gang i efteråret 2011)

Profilbeskrivelse for Finansiering Finance (udbydes for sidste gang i efteråret 2011) Profilbeskrivelse for Finansiering Finance (udbydes for sidste gang i efteret 2011) Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi (cand.merc.) 1 af 8 Denne profilbeskrivelse er udarbejdet

Læs mere

Profilbeskrivelse for Finansiering Finance (udbydes for sidste gang i efteråret 2011)

Profilbeskrivelse for Finansiering Finance (udbydes for sidste gang i efteråret 2011) Profilbeskrivelse for Finansiering Finance (udbydes for sidste gang i efteret 2011) Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi (cand.merc.) Odense Sept. 2011 1 af 8 Denne profilbeskrivelse

Læs mere

Regler om adgang til. kandidatuddannelsen i revision. cand.merc.aud.

Regler om adgang til. kandidatuddannelsen i revision. cand.merc.aud. Regler om adgang til kandidatuddannelsen i revision, cand.merc.aud. Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i revision 1. sep. 2018 1 af 10 Dette dokument er et bilag tilknyttet studieordningen

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i Matematik-Økonomi September 2009 (Revideret med virkning 1. sep. 2013)

Studieordning for kandidatuddannelsen i Matematik-Økonomi September 2009 (Revideret med virkning 1. sep. 2013) D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T KØBENHAVNS UNIVERSIT ET Studieordning for kandidatuddannelsen i Matematik-Økonomi September 2009 (Revideret med virkning 1. sep.

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i Matematik-Økonomi (September 2009) (Revideret med virkning 1. sep. 2012)

Studieordning for kandidatuddannelsen i Matematik-Økonomi (September 2009) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studieordning for kandidatuddannelsen i Matematik-Økonomi (September 2009) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) De overordnede bestemmelser,

Læs mere

Regler om adgang til. cand.merc.

Regler om adgang til. cand.merc. Regler om adgang til kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi, cand.merc. Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi Kolding, Odense og Esbjerg, 1. sep. 2018 1 af 12 Dette dokument

Læs mere

Profilbeskrivelse for Business Controlling

Profilbeskrivelse for Business Controlling Profilbeskrivelse for Business Controlling Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i Erhvervsøkonomi 1 af 10 Denne profilbeskrivelse er udarbejdet som et bilag, tilknyttet studieordningen for

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 8

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 8 Den uddannelsesspecifikke del af studieordningen for bacheloruddannelsen i matematik-økonomi ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet 2011 (Rev. 2015) Indholdsfortegnelse 1

Læs mere

BILAG vedrørende adgangsgivende uddannelser til cand.merc.aud.

BILAG vedrørende adgangsgivende uddannelser til cand.merc.aud. BILAG vedrørende adgangsgivende uddannelser til cand.merc.aud. Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i Revision 1 af 9 Dette dokument er et bilag, tilknyttet studieordningen for kandidatuddannelsen

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 10

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 10 Den uddannelsesspecifikke del af studieordningen for bacheloruddannelsen i jordbrugsøkonomi ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet 2005 (Rev. 2015) Indholdsfortegnelse 1 Titel,

Læs mere

Profilbeskrivelse for Styring og ledelse

Profilbeskrivelse for Styring og ledelse Profilbeskrivelse for Styring og ledelse Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i Erhvervsøkonomi Kolding 1.sep. 2013 1 af 10 Denne profilbeskrivelse er udarbejdet som et bilag, tilknyttet studieordningen

Læs mere

BILAG vedrørende adgangsgivende uddannelser til cand.merc.

BILAG vedrørende adgangsgivende uddannelser til cand.merc. BILAG vedrørende adgangsgivende uddannelser til cand.merc. Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i Erhvervsøkonomi Kolding, Odense, Esbjerg, Sønderborg og Slagelse 1. feb 2015 1 af 9 Dette

Læs mere

Profilbeskrivelse for Business Controlling

Profilbeskrivelse for Business Controlling Profilbeskrivelse for Business Controlling Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i Erhvervsøkonomi Kolding 1.sep. 2012 1 af 8 Denne profilbeskrivelse er udarbejdet som et bilag, tilknyttet

Læs mere

STUDIEORDNING FOR BACHELORUDDANNELSEN I ØKONOMI (OECON) VED AALBORG UNIVERSITET SEPTEMBER 2017 BACHELOR (BSC) AALBORG

STUDIEORDNING FOR BACHELORUDDANNELSEN I ØKONOMI (OECON) VED AALBORG UNIVERSITET SEPTEMBER 2017 BACHELOR (BSC) AALBORG STUDIEORDNING FOR BACHELORUDDANNELSEN I ØKONOMI (OECON) VED AALBORG UNIVERSITET SEPTEMBER 2017 BACHELOR (BSC) AALBORG Link til denne studieordning 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1: Forord..............................................................................................

Læs mere

BILAG vedrørende adgangsgivende uddannelser til cand.merc.aud.

BILAG vedrørende adgangsgivende uddannelser til cand.merc.aud. BILAG vedrørende adgangsgivende uddannelser til cand.merc.aud. Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i Revision 1 af 8 Dette dokument er et bilag, tilknyttet studieordningen for kandidatuddannelsen

Læs mere

Profilbeskrivelse for Styring og ledelse

Profilbeskrivelse for Styring og ledelse Profilbeskrivelse for Styring og ledelse Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i Erhvervsøkonomi Kolding 1.sep. 2012 1 af 8 Denne profilbeskrivelse er udarbejdet som et bilag, tilknyttet studieordningen

Læs mere

Profilbeskrivelse for Strategi og Organisation Strategy and Organization (udbydes for sidste gang i efteråret 2011)

Profilbeskrivelse for Strategi og Organisation Strategy and Organization (udbydes for sidste gang i efteråret 2011) Profilbeskrivelse for Strategi og Organisation Strategy and Organization (udbydes for sidste gang i efteret 2011) Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi (cand.merc.) Odense

Læs mere

Profilbeskrivelse for Finansiering Finance

Profilbeskrivelse for Finansiering Finance Profilbeskrivelse for Finansiering Finance Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi (cand.merc.) Odense 2009 1 af 7 Denne profilbeskrivelse er udarbejdet som et bilag tilknyttet

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i Forsikringsmatematik (September 2010) (Revideret med virkning 1. sep. 2012)

Studieordning for kandidatuddannelsen i Forsikringsmatematik (September 2010) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studieordning for kandidatuddannelsen i Forsikringsmatematik (September 2010) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) De overordnede bestemmelser,

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i statistik (September 2010) (Revideret med virkning 1. sep. 2012)

Studieordning for kandidatuddannelsen i statistik (September 2010) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studieordning for kandidatuddannelsen i statistik (September 2010) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) De overordnede bestemmelser, der

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 8

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 8 Den uddannelsesspecifikke del af studieordningen for bacheloruddannelsen i matematik-økonomi ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet 2011 (Rev. 2016) Indholdsfortegnelse 1

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 7

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 7 Den uddannelsesspecifikke del af studieordningen for bacheloruddannelsen i datalogi-økonomi ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet 2019 Indholdsfortegnelse 1 Titel, tilknytning

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 10

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 10 Den uddannelsesspecifikke del af studieordningen for bacheloruddannelsen i jordbrugsøkonomi ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet 2005 (Rev. 2016) Indholdsfortegnelse 1 Titel,

Læs mere

Regler om adgang til kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi, cand.merc.

Regler om adgang til kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi, cand.merc. Regler om adgang til kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi, cand.merc. Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi Kolding, Odense, Esbjerg, Sønderborg og Slagelse 1. sep. 2015

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i statistik September 2010 (Revideret med virkning 1. sep. 2013)

Studieordning for kandidatuddannelsen i statistik September 2010 (Revideret med virkning 1. sep. 2013) DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSIT ET Studieordning for kandidatuddannelsen i statistik September 2010 (Revideret med virkning 1. sep. 2013) De overordnede bestemmelser, der

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 9

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 9 Den uddannelsesspecifikke del af studieordningen for bacheloruddannelsen i matematik-økonomi ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet 2011 (Rev. 2018) Indholdsfortegnelse 1

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 11

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 11 Den uddannelsesspecifikke del af studieordningen for bacheloruddannelsen i jordbrugsøkonomi ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet 2005 (Rev. 2017) Indholdsfortegnelse 1 Titel,

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i humanfysiologi (September 2009) (Revideret med virkning 1. sep. 2012)

Studieordning for kandidatuddannelsen i humanfysiologi (September 2009) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) DET NATURVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studieordning for kandidatuddannelsen i humanfysiologi (September 2009) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) De overordnede bestemmelser, der danner

Læs mere

Fagstudieordning for 2015-bachelorstudieordningen i Økonomi

Fagstudieordning for 2015-bachelorstudieordningen i Økonomi Fagstudieordning for 2015-bachelorstudieordningen i Økonomi Revision september 2016 1 Indledning Studieordningen for bacheloruddannelsen i økonomi består af to dele, en rammestudieordning og en uddannelsesspecifik

Læs mere

Bilag til Studieordning for Kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi. Cand.merc. profilbeskrivelser

Bilag til Studieordning for Kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi. Cand.merc. profilbeskrivelser Bilag til Studieordning for Kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi. Cand.merc. profilbeskrivelser Kandidat i Erhvervsøkonomi Forandringsledelse (cand.merc.) Master of Science in Economics and Business Administration

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 11

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 11 Den uddannelsesspecifikke del af studieordningen for bacheloruddannelsen i jordbrugsøkonomi ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet 2005 (Rev. 2018) Indholdsfortegnelse 1 Titel,

Læs mere

Studieordning for bacheloruddannelsen i Økonomi (2008-ordning) Præambel Uddannelsens formål og kompetenceprofil m.v...

Studieordning for bacheloruddannelsen i Økonomi (2008-ordning) Præambel Uddannelsens formål og kompetenceprofil m.v... Indhold Studieordning for bacheloruddannelsen i Økonomi (2008-ordning)... 5 1. Præambel... 5 2. Uddannelsens formål og kompetenceprofil m.v.... 5 2.1 Formål... 5 2.2 Kompetenceprofil... 6 2.3 Normering

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i matematik-økonomi (September 2009) (Revideret med virkning 1. sep. 2011)

Studieordning for kandidatuddannelsen i matematik-økonomi (September 2009) (Revideret med virkning 1. sep. 2011) DET NATURVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studieordning for kandidatuddannelsen i matematik-økonomi (September 2009) (Revideret med virkning 1. sep. 2011) De overordnede bestemmelser, der

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i matematik med et tilvalgsfag (September 2010) (Revideret med virkning pr. 1. sep. 2012)

Studieordning for kandidatuddannelsen i matematik med et tilvalgsfag (September 2010) (Revideret med virkning pr. 1. sep. 2012) DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studieordning for kandidatuddannelsen i matematik med et tilvalgsfag (September 2010) (Revideret med virkning pr. 1. sep. 2012) De overordnede

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i Forsikringsmatematik (September 2010) (Revideret med virkning 1. sep. 2013)

Studieordning for kandidatuddannelsen i Forsikringsmatematik (September 2010) (Revideret med virkning 1. sep. 2013) DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSIT ET Studieordning for kandidatuddannelsen i Forsikringsmatematik (September 2010) (Revideret med virkning 1. sep. 2013) De overordnede bestemmelser,

Læs mere

BACHELORUDDANNELSEN I MATEMATIK-ØKONOMI, 2018

BACHELORUDDANNELSEN I MATEMATIK-ØKONOMI, 2018 BACHELORUDDANNELSEN I MATEMATIK-ØKONOMI, 2018 BACHELOR (BSC) AALBORG Link til denne studieordning Link(s) til andre versioner af samme studieordning: Bacheloruddannelsen i matematik-økonomi, 2015 (Version

Læs mere

Profilbeskrivelse for Strategi og Organisation Strategy and Organization

Profilbeskrivelse for Strategi og Organisation Strategy and Organization Profilbeskrivelse for Strategi og Organisation Strategy and Organization Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi (cand.merc.) Odense 2009 1 af 7 Denne profilbeskrivelse er udarbejdet

Læs mere

Studieordning Den juridiske bacheloruddannelse JURA Aalborg Universitet

Studieordning Den juridiske bacheloruddannelse JURA Aalborg Universitet Studieordning Den juridiske bacheloruddannelse JURA Aalborg Universitet 2.- 6. semester Gældende fra september 2009 Redigeret december 2010 Redigeret august 2011 (eksamensform alment modul) Redigeret juni

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 7

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 7 Den uddannelsesspecifikke del af studieordningen for bacheloruddannelsen i machine learning og datavidenskab ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet 2019 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Bilag til Studieordning for Kandidatuddannelsen i Erhvervsøkonomi. Profilbeskrivelse for:

Bilag til Studieordning for Kandidatuddannelsen i Erhvervsøkonomi. Profilbeskrivelse for: Bilag til Studieordning for Kandidatuddannelsen i Erhvervsøkonomi. Profilbeskrivelse for: Kandidat i Erhvervsøkonomi International virksomhedsudvikling (cand.merc.) Master of Science in Economics and Business

Læs mere

Studieordning for Cand.oecon. linjen i Makroøkonomi og Økonomisk Politik ved Aalborg Universitet Gældende fra september 2006

Studieordning for Cand.oecon. linjen i Makroøkonomi og Økonomisk Politik ved Aalborg Universitet Gældende fra september 2006 Studieordning for Cand.oecon. linjen i Makroøkonomi og Økonomisk Politik ved Aalborg Universitet Gældende fra september 2006 1 Indledning Efter bekendtgørelse nr. 338 af 6. maj 2004 om bachelor- og kandidatuddannelser

Læs mere

Bilag til studieordning for kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi (cand.merc.)

Bilag til studieordning for kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi (cand.merc.) Profilbeskrivelse for Global logistik og Supply Chain Management Global Logistics and Supply Chain Management (udbydes for sidste gang i efteret 2011) Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen

Læs mere

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i matematik-økonomi

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i matematik-økonomi Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i matematik-økonomi Nærværende rammebeskrivelse er et fagbilag, knyttet til Studieordning for kandidatuddannelsen i matematik-økonomi. Denne kan ses på Det

Læs mere

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i kemi

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i kemi Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i kemi Nærværende rammebeskrivelse er et fagbilag, knyttet til Studieordning for kandidatuddannelsen i kemi. Denne kan ses på Det Naturvidenskabelige Fakultets

Læs mere

Linjebeskrivelse for. Generel erhvervsøkonomi

Linjebeskrivelse for. Generel erhvervsøkonomi Linjebeskrivelse for. Generel erhvervsøkonomi Bilag til studieordningen for Bacheloruddannelsen i erhvervsøkonomi, HA Esbjerg 2012 1 af 7 Denne linjebeskrivelse er udarbejdet som et bilag, tilknyttet studieordningen

Læs mere

DET ØKONOMISKE STUDIENÆVNSSEKRETARIAT Aarhus Universitet

DET ØKONOMISKE STUDIENÆVNSSEKRETARIAT Aarhus Universitet Version 05.09.2001 med revision af 07.11.2008 DET ØKONOMISKE STUDIENÆVNSSEKRETARIAT Aarhus Universitet Bachelor-uddannelsen i økonomi B 2001-studieordningen 1 Adgang til Bacheloruddannelsen Formålet med

Læs mere

Fagstudieordning for bachelorstudieordningen i Økonomi

Fagstudieordning for bachelorstudieordningen i Økonomi Fagstudieordning for bachelorstudieordningen i Økonomi 1 Indledning Studieordningen for bacheloruddannelsen i økonomi består af to dele, en rammestudieordning og en uddannelsesspecifik fagstudieordning.

Læs mere

1. Formål og fagområder

1. Formål og fagområder 24/4 2013 Den fagspecifikke del af STUDIEORDNINGEN for BACHELORUDDANNELSEN i MATEMATIK-ØKONOMI ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Københavns Universitet September 2011 Revideret med virkning

Læs mere

Profilbeskrivelse for Marketing, Globalisering og Kommunikation Marketing, Globalization and Communication (udbydes for sidste gang i efteråret 2011)

Profilbeskrivelse for Marketing, Globalisering og Kommunikation Marketing, Globalization and Communication (udbydes for sidste gang i efteråret 2011) Profilbeskrivelse for Marketing, Globalisering og Kommunikation Marketing, Globalization and Communication (udbydes for sidste gang i efteret 2011) Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i statistik (September 2010)

Studieordning for kandidatuddannelsen i statistik (September 2010) D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T KØBENHAVNS UNIVERSIT ET Studieordning for kandidatuddannelsen i statistik (September 2010) De overordnede bestemmelser, der danner ramme for

Læs mere

Aarhus Universitet Au@au.dk. Afgørelse om foreløbig godkendelse

Aarhus Universitet Au@au.dk. Afgørelse om foreløbig godkendelse Aarhus Universitet Au@au.dk Afgørelse om foreløbig godkendelse Ministeren for uddannelse og forskning har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Aarhus Universitets ansøgning om godkendelse af et

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i matematik-økonomi (september 2009)

Studieordning for kandidatuddannelsen i matematik-økonomi (september 2009) D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T KØBENHAVNS UNIVERSIT ET Studieordning for kandidatuddannelsen i matematik-økonomi (september 2009) De overordnede bestemmelser, der danner ramme

Læs mere

Linjebeskrivelse for International Business

Linjebeskrivelse for International Business Studienævn for Erhvervsøkonomi i Linjebeskrivelse for International Business Bilag til studieordningen for bacheloruddannelsen i erhvervsøkonomi, HA 1 af 6 Studienævn for Erhvervsøkonomi i Denne linjebeskrivelse

Læs mere

Profilbeskrivelse for Økonomisk styring Management Accounting (udbydes for sidste gang i efteråret 2011)

Profilbeskrivelse for Økonomisk styring Management Accounting (udbydes for sidste gang i efteråret 2011) Profilbeskrivelse for Økonomisk styring Management Accounting (udbydes for sidste gang i efteret 2011) Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi (cand.merc.) Odense Sept. 2010

Læs mere

Kandidatuddannelse med erhvervsøkonomi som hovedfag/centralt fag 2005-studieordningen (Enkelte revisioner af 07.11.2008)

Kandidatuddannelse med erhvervsøkonomi som hovedfag/centralt fag 2005-studieordningen (Enkelte revisioner af 07.11.2008) 1 DET ØKONOMISKE STUDIENÆVN Aarhus Universitet Kandidatuddannelse med erhvervsøkonomi som hovedfag/centralt fag 2005-studieordningen (Enkelte revisioner af 07.11.2008) 1) Uddannelsens betegnelse og adgangskrav

Læs mere

Studieordning for den erhvervsjuridiske kandidatuddannelse, Cand.merc.(jur.) på Aalborg Universitet. September 2008

Studieordning for den erhvervsjuridiske kandidatuddannelse, Cand.merc.(jur.) på Aalborg Universitet. September 2008 Studieordning for den erhvervsjuridiske kandidatuddannelse, Cand.merc.(jur.) på Aalborg Universitet. September 2008 Studieordning for den erhvervsjuridiske kandidatuddannelse, Cand.merc.(jur.) på Aalborg

Læs mere

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i matematik

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i matematik Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i matematik Nærværende rammebeskrivelse er et fagbilag, knyttet til Studieordning for kandidatuddannelsen i matematik. Denne kan ses på Det Naturvidenskabelige

Læs mere

STUDIEORDNING FOR REVISORKANDIDATUDDANNELSEN (cand.merc.aud.) 2001. med korrektioner 2007

STUDIEORDNING FOR REVISORKANDIDATUDDANNELSEN (cand.merc.aud.) 2001. med korrektioner 2007 STUDIEORDNING FOR REVISORKANDIDATUDDANNELSEN (cand.merc.aud.) 2001 med korrektioner 2007 Indhold 1. Bekendtgørelsesgrundlag...2 2. Studienævns- og fakultetstilhørsforhold...2 3. Adgangskrav og forudsætninger...2

Læs mere

Profilbeskrivelse for Marketing, Globalisering og Kommunikation Marketing, Globalization and Communication (udbydes for sidste gang i efteråret 2011)

Profilbeskrivelse for Marketing, Globalisering og Kommunikation Marketing, Globalization and Communication (udbydes for sidste gang i efteråret 2011) Profilbeskrivelse for Marketing, Globalisering og Kommunikation Marketing, Globalization and Communication (udbydes for sidste gang i efteret 2011) Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi

Læs mere

Oeconkonf erencen 2013

Oeconkonf erencen 2013 OECONKONFERENCEN 2013 CHARLOTTE CHRISTIANSEN Oeconkonf erencen 2013 NY STRUKTUR PÅ AU School of Business and Social Science 1 af 4 nye store fakulteter Sammenlægning: Handelshøjskolen og Samfundsvidenskab

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i Nanoscience (September 2009) (Revideret med virkning 1. sep. 2012)

Studieordning for kandidatuddannelsen i Nanoscience (September 2009) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studieordning for kandidatuddannelsen i Nanoscience (September 2009) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) De overordnede bestemmelser, der

Læs mere

Profilbeskrivelse for International Marketing International Marketing (udbydes for sidste gang i efteråret 2011)

Profilbeskrivelse for International Marketing International Marketing (udbydes for sidste gang i efteråret 2011) Profilbeskrivelse for International Marketing International Marketing (udbydes for sidste gang i efteret 2011) Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi (cand.merc.) Odense Sept.

Læs mere

Profilbeskrivelse for Global Logistik og Supply Chain Management Global logistics and Supply Chain Management

Profilbeskrivelse for Global Logistik og Supply Chain Management Global logistics and Supply Chain Management Profilbeskrivelse for Global Logistik og Supply Chain Management Global logistics and Supply Chain Management Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi (cand.merc.) Odense 2009

Læs mere

Fagstudieordning for tilvalgsuddannelsen i Erhvervsøkonomi (2012-ordning)

Fagstudieordning for tilvalgsuddannelsen i Erhvervsøkonomi (2012-ordning) Fagstudieodning fo tilvalgsuddannelsen i Ehvevsøkonomi (2012-odning) 1 Indledning Til denne uddannelsesspecifikke fagstudieodning knytte sig også Rammestudieodning fo Det Samfundsvidenskabelige Fakultet,

Læs mere

STUDIEORDNING SYDDANSK UNIVERSITET FOR DEN TEKNISK-VIDENSKABELIGE KANDIDATUDDANNELSE I MEKATRONIK VED

STUDIEORDNING SYDDANSK UNIVERSITET FOR DEN TEKNISK-VIDENSKABELIGE KANDIDATUDDANNELSE I MEKATRONIK VED STUDIEORDNING FOR DEN TEKNISK-VIDENSKABELIGE KANDIDATUDDANNELSE I MEKATRONIK VED SYDDANSK UNIVERSITET GODKENDT AF STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSERNE VED DET TEKNISKE FAKULTET DEN 11. MARTS 2008 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Fagstudieordning for 2015-kandidatuddannelsen i Økonomi

Fagstudieordning for 2015-kandidatuddannelsen i Økonomi Fagstudieordning for 2015-kandidatuddannelsen i Økonomi Revision februar 2017 1 Indledning Studieordningen for kandidatuddannelsen i økonomi består af to dele, en rammestudieordning og en uddannelsesspecifik

Læs mere

Fagstudieordning for 2015-bachelorstudieordningen i Økonomi

Fagstudieordning for 2015-bachelorstudieordningen i Økonomi Fagstudieordning for 2015-bachelorstudieordningen i Økonomi Revision februar 2017 1 Indledning Studieordningen for bacheloruddannelsen i økonomi består af to dele, en rammestudieordning og en uddannelsesspecifik

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 8

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 8 Den uddannelsesspecifikke del af studieordningen for bacheloruddannelsen i forsikringsmatematik ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet 2009 (Rev. 2017) Indholdsfortegnelse

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 8

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 8 Den uddannelsesspecifikke del af studieordningen for bacheloruddannelsen i forsikringsmatematik ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet 2009 (Rev. 2015) Indholdsfortegnelse

Læs mere

Studieordning for Kandidatuddannelse i Sygepleje (1)

Studieordning for Kandidatuddannelse i Sygepleje (1) Studieordning for Kandidatuddannelse i Sygepleje (1) UDKAST Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Aalborg Universitet Forord: I medfør af lov 367 af 25. maj 2013 om universiteter (Universitetsloven) med

Læs mere

1. Formål og fagområder

1. Formål og fagområder 9/5 2012 Den fagspecifikke del af STUDIEORDNINGEN for BACHELORUDDANNELSEN i MATEMATIK-ØKONOMI ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Københavns Universitet September 2011 Revideret med virkning fra

Læs mere

Fælles studieordning for uddannelser ved Det Humanistiske Fakultet 2019

Fælles studieordning for uddannelser ved Det Humanistiske Fakultet 2019 Fælles studieordning for uddannelser ved Det Humanistiske Fakultet 2019 Det Humanistiske Fakultet Københavns Universitet Ikrafttræden: 1. september 2019 Indhold Kapitel 1. Hjemmel, normering og struktur...

Læs mere

Studieordning. Master of Business Administration (Commercial Banking) Aalborg Universitet 2012

Studieordning. Master of Business Administration (Commercial Banking) Aalborg Universitet 2012 Studieordning Master of Business Administration (Commercial Banking) Aalborg Universitet 2012 1. Bekendtgørelsesgrundlag Master of Business Administration (MBA), er tilrettelagt med udgangspunkt i Ministeriet

Læs mere

Fagstudieordning Bachelordelen af sidefaget i historie 2019

Fagstudieordning Bachelordelen af sidefaget i historie 2019 Fagstudieordning Bachelordelen af sidefaget i historie 2019 Det Humanistiske Fakultet Københavns Universitet Ikrafttræden: 1. september 2019 Indhold Kapitel 1. Hjemmel... 3 1. Hjemmel... 3 Kapitel 2. Normering

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 20. marts 2012

Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 20. marts 2012 STUDIENÆVN FOR ØKONOMI 22. marts 2012 Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 20. marts 2012 Tilstedeværende: Per Andersen, Ole Friis, Christian Kronborg, Bjarne Toft, Clement Lyngborg Tofterup, Morten

Læs mere

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i teknisk fysik

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i teknisk fysik Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i teknisk fysik Nærværende rammebeskrivelse er et fagbilag, knyttet til Studieordning for kandidatuddannelsen i teknisk fysik. Denne kan ses på Det Naturvidenskabelige

Læs mere

Velkommen til Erhvervsøkonomi i Odense. Læs mere på: læsøkonomi.dk. Anna Lund Jepsen, cand.merc., ph.d., studieleder

Velkommen til Erhvervsøkonomi i Odense. Læs mere på: læsøkonomi.dk. Anna Lund Jepsen, cand.merc., ph.d., studieleder Velkommen til Erhvervsøkonomi i Odense Læs mere på: læsøkonomi.dk Anna Lund Jepsen, cand.merc., ph.d., studieleder Hvad jeg vil sige noget om Mulighederne indenfor Erhvervsøkonomi i Odense Uddannelsen

Læs mere

Profilbeskrivelse for Styring og ledelse

Profilbeskrivelse for Styring og ledelse Profilbeskrivelse for Styring og ledelse Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i Erhvervsøkonomi Kolding 1.sep. 2016 1 af 9 Denne profilbeskrivelse er udarbejdet som et bilag, tilknyttet studieordningen

Læs mere

Studieordning for tilvalg på bachelorniveau i. Dansk. 2014-ordningen. Rettet 2015

Studieordning for tilvalg på bachelorniveau i. Dansk. 2014-ordningen. Rettet 2015 Studieordning for tilvalg på bachelorniveau i Dansk 2014-ordningen Rettet 2015 Institut for Nordiske Sprog og Sprogvidenskab Det Humanistiske Fakultet Københavns Universitet Indhold Kapitel 1. Hjemmel,

Læs mere

1. Indledning. Studieordningen af august Fag Bedømmelse ECTS-vægt

1. Indledning. Studieordningen af august Fag Bedømmelse ECTS-vægt Studieordningen af august 2004 1. Indledning Følgende beskrivelse af Økonomistudiet relaterer sig til Undervisningsministeriets Bekendtgørelse nr. 656 af 3. juli 2001 Bacheloruddannelsen i økonomi og Kandidatuddannelsen

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Matematik-økonomi

Kandidatuddannelsen i Matematik-økonomi Udkast til foreløbig studieordning for Kandidatuddannelsen i Matematik-økonomi 1. 4. semester De Ingeniør-, Natur- og Sundhedsvidenskabelige Fakulteter Aalborg Universitet August 2008 Forord I medfør af

Læs mere

Bilag til Studieordning for kandidatuddannelse i revision, cand.merc.aud. Faglige profil Kolding

Bilag til Studieordning for kandidatuddannelse i revision, cand.merc.aud. Faglige profil Kolding Bilag til Studieordning for kandidatuddannelse i revision, cand.merc.aud. Faglige profil Kolding Fra og med 1 af 10 Indholdsfortegnelse: 1. FAGLIG PROFIL: CAND.MERC.AUD. I KOLDING... 3 2. OVERSIGT OVER

Læs mere

2010 -studieordning for kandidatuddannelsen i farmaceutisk videnskab ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet

2010 -studieordning for kandidatuddannelsen i farmaceutisk videnskab ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet 2010 -studieordning for kandidatuddannelsen i farmaceutisk videnskab ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet Denne studieordning træder i kraft den 1. september 2010 og finder

Læs mere

Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen) Version / dato: 9. oktober 2013 Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen) I medfør af 1, stk. 1, i lov nr. 319 af 16. maj 1990 om adgangsregulering

Læs mere

Linjebeskrivelse for Strategisk kommunikation

Linjebeskrivelse for Strategisk kommunikation Linjebeskrivelse for Strategisk kommunikation Bilag til studieordningen for bacheloruddannelsen i Almen Erhvervsøkonomi (HA) 1 af 7 Denne linjebeskrivelse er udarbejdet som et bilag, tilknyttet studieordningen

Læs mere

Studieordning for Bacheloruddannelsen i Jura BA under Åben Uddannelse

Studieordning for Bacheloruddannelsen i Jura BA under Åben Uddannelse SYDDANSK UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studieordning for Bacheloruddannelsen i Jura BA under Åben Uddannelse Denne studieordning er udarbejdet med hjemmel i Ministeriet for Videnskab,

Læs mere

Titel: Generel erhvervsøkonomi Engelsk titel: General Business Administration

Titel: Generel erhvervsøkonomi Engelsk titel: General Business Administration Linjebeskrivelser for linjen Generel erhvervsøkonomi,. Titel: Generel erhvervsøkonomi Engelsk titel: General Business Administration Linjens fokusområde Linjens fokusområde er generel erhvervsøkonomi.

Læs mere

ADGANGSKRAV for Kemi og Matematik

ADGANGSKRAV for Kemi og Matematik ADGANGSKRAV for Kemi og Matematik ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskrav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Naturvidenskabeligbacheloruddannelse på RUC i Kemi og Matematik, har du retskrav på at blive optaget

Læs mere

Denne studieordning træder i kraft den 1. september 2013 og finder anvendelse i forhold til studerende, som optages fra og med dette tidspunkt.

Denne studieordning træder i kraft den 1. september 2013 og finder anvendelse i forhold til studerende, som optages fra og med dette tidspunkt. 2013-studieordning for den sundhedsfaglige kandidatuddannelse ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet, Skolen for Human Sundhed og Medicin Denne studieordning træder i kraft den

Læs mere

Bilag til Studieordning for kandidatuddannelse i revision, cand.merc.aud. Faglige profil Kolding

Bilag til Studieordning for kandidatuddannelse i revision, cand.merc.aud. Faglige profil Kolding Bilag til Studieordning for kandidatuddannelse i revision, cand.merc.aud. Faglige profil Kolding Fra og med 1 af 12 Denne profilbeskrivelse er udarbejdet som et bilag, tilknyttet studieordningen for kandidatuddannelsen

Læs mere

Cand. Musicae. Studieordning (bind 1) for. Kandidatuddannelsen i musik Studieordning/SDMK Odense og Esbjerg Bind I

Cand. Musicae. Studieordning (bind 1) for. Kandidatuddannelsen i musik Studieordning/SDMK Odense og Esbjerg Bind I Kandidatuddannelsen i musik Studieordning/SDMK Odense og Esbjerg Bind I Studieordning (bind 1) for Kandidatuddannelsen i musik Cand. Musicae. Prækvalificeret den 17/9 2013 i studienævnet Prækvalificeret

Læs mere

Fagstudieordning Bachelortilvalg i sprogpsykologi 2019

Fagstudieordning Bachelortilvalg i sprogpsykologi 2019 Fagstudieordning Bachelortilvalg i sprogpsykologi 2019 Det Humanistiske Fakultet Københavns Universitet Ikrafttræden: 1. september 2019 Indhold Kapitel 1. Hjemmel... 3 1. Hjemmel... 3 Kapitel 2. Normering

Læs mere