Indledning I forslaget til tillægget redegøres for justeringer i forhold til gl. Ulfborg-Vemb Kommunes spildevandsplan.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indledning I forslaget til tillægget redegøres for justeringer i forhold til gl. Ulfborg-Vemb Kommunes spildevandsplan."

Transkript

1 Tillæg nr. 5 til Gl. Ulfborg-Vemb Kommunes spildevandsplan (gældende spildevandsplan for gl. Ulfborg-Vemb Kommune ). Kloakering af sommerhusområdet Husby Strandenge. Procedure for vedtagelse, indsigelser og klager Forslag til tillæg nr. 5 til spildevandsplanen har været i offentlig høring i 8 uger i perioden fra den 27. februar 2008 til den 23. april Der er i høringsperioden ikke gjort indsigelser mod planen. Tillægget er endelig vedtaget af Holstebro Byråd den 20. maj Vedtagelsen kan ikke ankes til anden administrativ myndighed, men kan indbringes for domstolene inden 6 mdr. efter vedtagelsen eller offentliggørelse heraf. Lovgrundlag Tillægget er udarbejdet i medfør af 32 i Miljøbeskyttelsesloven og kap. 3 og 4 i bekendtgørelse om spildevandstilladelser mv. nr af 14. december Indledning I forslaget til tillægget redegøres for justeringer i forhold til gl. Ulfborg-Vemb Kommunes spildevandsplan. Området Husby Strandenge inddrages under offentligt spildevandsopland (opland nr. C4.6, jf. bilag 1) for at sikre en fremtidig miljømæssig forsvarlig bortskaffelse og behandling af spildevandet fra området. Eksisterende ejendomme, der er beliggende indenfor spildevandsoplandet, er forpligtet til at tilslutte sig offentlig kloak som angivet i dette tillæg og i gældende spildevandsplan. Bilag Kortbilag 1: Oplandsafgrænsning i tillæg til nr. 5 til gl. Ulfborg-Vemb Kommunes Spildevandsplan Kortbilag 2: Bebyggelsesplan fra Lokalplan nr. 68 Kortbilag 3: Plan med nummerering af ejendommene, udstykningsplan Bilag 1: Lokalplan nr. 68 Plangrundlag Sommerhusområdet Husby Strandenge er omfattet af Lokalplan nr. 68 for Sommerhusområde ved Klitvej i Husby, se bilag 1. Der foreligger for området ikke en gældende spildevandsplan. Beskrivelse af området Husby Strandenge er et nyudstykket sommerhusområde med i alt 100 grunde, hvoraf de to er bebyggede. Der er indenfor det planlagte kloakopland ydermere 4 helårsboliger. Der er på nuværende tidspunkt givet byggetilladelser til ca. 14 sommerhuse.

2 Grundene i Husby Strandenge er på ca m 2 hver. Ifølge Lokalplanen for området skal spildevandet pumpes op i sandmiler. Udover sandmilerne skal der etableres faskiner til tag- og overfladevand. Endvidere skal udlejningssommerhuse med spabade etablere separate nedsivningsanlæg. Der vil således på nogle af grundene skulle etableres 3 slags nedsivningsanlæg. Husby Strandenge ligger i et område med begrænsede drikkevandsinteresser. Der er i nærheden ingen drikkevandsboringer. Grundvandsspejlet står højt i området til tider i terræn. Fremtidig spildevandsløsning Ud fra en miljømæssig, teknisk og økonomisk betragtning vil det mest hensigtsmæssige være at kloakere området. Miljømæssig vurdering Husby Strandenge ligger i område med høj grundvandsstand, hvilket besværliggør nedsivning. Der kan som følge af netop den høje grundvandsstand og en masse hævede mileanlæg være risiko for forsumpning og evt. overfladisk afstrømning. Området ligger i oplandet til Husby Sø og Nørre Sø, hvis målsætninger i henhold til Regionplan 2005 for Ringkjøbing Amt ikke er opfyldt. Årsagen hertil er ikke nærmere oplyst. De to søer udmunder i Nissum Fjord, hvis målsætning heller ikke er opfyldt som følge af bl.a. tilledning af næringsstoffer. Alle tre recipienter er internationale naturbeskyttelsesområder. Teknisk vurdering Nedsivning i området vanskeliggøres af den høje grundvandsstand. Det betyder, at mileanlæggene skal hæves op til 1,5-2 m over jordoverfladen. Når det samtidig tages i betragtning, at der også for de fleste ejendommes vedkommende skal være separat nedsivningsanlæg til klorvand fra spabade vil der skulle være to mileanlæg på en grund. Landskabsmæssigt er området fladt og en samling af miler spredt ud over området vil ikke nødvendigvis gøre området mere attraktivt naturmæssigt. Af lokalplanen fremgår det, at ejendommen skal etableres i et beplantningsbælte, men det kan lokalplanen som sådan ikke regulere. Det står således grundejeren frit for at etablere nedsivningsanlæggene på grunden. Dertil kommer, at mange af anlæggene vil komme til at ligge meget tæt på hinanden med risiko for forsumpning af området på tider med høj grundvandsstand. Kloakering af området vil endvidere være en driftssikker og fremtidssikret spildevandsløsning. Der vil ikke opstå problemer med bortskaffelsen af spildevandet ligesom der altid vil være mulighed for udvidelser af ejendommen m.v. uden, at det kræver nyt spildevandsanlæg. Endelig vil der ikke være tale om etablering af nye nedsivningsanlæg, når disse er renoveringsparate. Økonomisk vurdering Økonomisk set vil en kloakering af området også være mest hensigtsmæssig i forhold til den enkelte grundejer. Et nedsivningsanlæg til spildevand koster typisk kr. eksl. moms. Et nedsivningsanlæg til klorvand koster typisk kr. eksl.

3 moms. For nogle ejendomme vil udgiften til spildevandsanlæg således være helt op til kr. eksl. moms. Tilslutningsbidraget til kloakering er på ca kr. eksl. moms. Dertil kommer at grundejer selv skal finansiere ledningsnet på egen grund ( kr. eksl. moms). Det vil sige, at der skal betales ca eksl. moms i tilslutningsbidrag. Der skal naturligvis betales et noget større vandafledningsbidrag, men der vil så heller ikek være udgifter til tømning af tank, drift og vedligehold af anlæggene. Eksisterende ejendomme Indenfor det planlagte kloakopland er der følgende ejendomme: Øbyvej 10 er en nedlagt landbrugsejendom (helårsejendom) med et godkendt nedsivningsanlæg fra Øbyvej 8 er en helårsbolig med et godkendt nedsivningsanlæg fra 2001 Klitvej 4 (erstatter Øvej 2) er en helårsbolig med afledning af spildevand til grøft. Tilladelse kendes ikke. Klitvej 2 er en helårsbolig og har nedsivningsanlæg med tilladelse fra 1992 Kornbjergvej 18 er et sommerhus og har nedsivningsanlæg med tilladelse fra 2007 Dommersøvej 39 er et sommerhus og har nedsivningsanlæg med tilladelse fra 2006 Ejendommene Øbyvej 10, Klitvej 4, Klitvej 2 skal tilsluttes, når stikledning er ført frem til grundgrænsen. De øvrige ejendomme får 15 år til afskrivning af deres nedsivningsanlæg. Det vil sige, at Øbyvej 8 skal tilsluttes senest 2016, Kornbjergvej 18 skal tilsluttes senest 2022 og Dommersøvej 39 skal være tilsluttet senest Ejendommene tilsluttes kun for spildevand. Konsekvenser for spildevandssystemet og miljøet Renseanlæg Spildevandet pumpes til Ulfborg renseanlæg. Renseanlægget har en godkendt kapacitet på 4990 PE og er i dag belastet med ca PE. Den tilførte spildevandsmængde fra 104 ejendomme udgør en beregningsmæssig belastning på 260 PE (dimensioneret på baggrund af en belastning på 2,5 PE pr. husstand). Anlægget har kapacitet til at modtage den forøgede mængde spildevand fra spildevandsoplandet, der er omfattet af dette tillæg. Den tilledte spildevandsmængde vurderes ikke at have væsentlig betydning for udledningen fra Ulfborg renseanlæg i forhold til Råholm Grøft, hvis målsætning ikke er opfyldt som følge af bl.a. udledningen fra Ulfborg Renseanlæg. Hertil skal oplyses, at Vestforsyning og kommunen i forbindelse med Strukturanalysen af den fremtidige spildevandshåndtering i samt udarbejdelsen af ny Spildevandsplan

4 vil tage stilling til problematikken med Ulfborg renseanlæg og hvilke tiltag der skal iværksættes. Overløbsbygværker og pumpestationer Spildevandet skal pumpes til pumpestation i Husby og derfra via pumpestation i Staby til Ulfborg Renseanlæg. Der er ikke nødoverløb fra Husby, men ved for stor belastning af Husby pumpestation kan der opstå kapacitetsproblemer i den opstrømsliggende pumpestation ved Sdr. Nissum. Dette kan udløse overløbshændelser. Udledning fra bygværket vil ske til Præstegårds grøft der via Gammelgrøft udleder til Nissum Fjord. Præstegårds grøft er ikke målsat, mens Gammelgrøften er målsat B3 og uden målsætningsopfyldelse. Årsagen hertil er dårlige fysiske forhold. Nissum Fjord s målsætning er ligeledes ikke opfyldt og årsagen hertil er bl.a. næringssalttilførsel. Omfanget af overløbshændelserne skal undersøges nærmere ved efterfølgende kapacitetsberegninger, hvilket vil ske i forbindelse med udmøntningen af beslutningerne om den fremtidige spildevandsstruktur i kommunen. I den forbindelse skal der også foretages konsekvens-vurderinger i forhold til recipienterne. Da der i løbet af det næste år kun forventes at blive tilsluttet ca. 20 ejendomme vurderes det med den belastning ikke at give anledning til overløb i Sdr. Nissum. For så vidt angår overløb fra Staby Pumpestation og overløb fra bygværker i Ulfborg forventes det ikke, at tilledningen vil få konsekvenser. Regnvand Regnvand (tag- og overfladevand) nedsives lokalt via faskiner. Vand fra pools Tømning af pools skal ske ved udsprøjtning på jordoverfladen efter skriftlig tilladelse fra Holstebro kommune. Forhold til anden planlægning Ringkjøbing Amts Regionplan 2005 indeholder ikke specifikke krav til lokalplanområdet, der kan have konsekvenser for valg af spildevandsløsning. Den foreslåede kloakering er således i overensstemmelse med Regionplanen. Lokalplanen for området indeholder bestemmelser om, at spildevandet skal nedsives i sandmiler. Lokalplanen kan som sådan ikke stille krav om en bestemt spildevandsløsning. Det er alene spildevandsplanen, der kan stille krav om spildevandshåndteringen for sådan et område. På den baggrund vurderes tillægget at være i overensstemmelse med Lokalplanen for området. Økonomi ved kloakeringen Sommerhusområdet er udstykket i 100 selvstændige matrikler, se bilag 3. Det interne vejnet er private fællesveje. Kloakledningerne etableres i de tre kommunale veje samt de private fællesveje.

5 Vestforsyning A/S er forpligtet til at føre stikledning frem til den enkelte grundgrænse, hvilket vil ske i samme ombæring. Vestforsyning A/S har vurderet, at kloakeringen af området opland C4.6, jf. bilag 1 vil koste ca. 5,0 mill. kr. eksl. moms. Det er her forudsat, at der skal tilsluttes 100 sommerhusgrunde og 4 helårsboliger. Evt. omkostninger til forøgelse af kapaciteten på eksisterende pumpestationer og trykledninger er ikke medregnet i prisen. Kloakeringsudgifter pr. ejendom er ca kr. eksl. moms. Tilslutningsbidraget (takst 2008) udgør ,60 kr. eksl. moms. Der er tale om en merudgift pr. ejendom på ca kr. eksl moms. Tidsplan for etablering af kloakanlæg Etablering af offentlig spildevandsledning påbegyndes i 2008 efter endelig vedtagelse af nærværende tillæg og forventes færdig ultimo 2008 afhængig af påbegyndelsestidspunktet. Nærmere aftale om tidsplan træffes i samarbejde med Vestforsyning A/S. Der bliver lagt stikledning ind til samtlige parceller og tilslutningspligten indtræder umiddelbart herefter. Betalingsbetingelser Betaling af tilslutningsbidrag skal ske i henhold til gældende betalingsvedtægt for Holstebro kommune. Miljøvurdering Som beskrevet er der udelukkende tale om den miljømæssige og fremtids- og driftssikre mest rigtige løsning. Kloakeringen vil ikke have konsekvenser af væsentlig betydning i forhold til belastningen af Ulfborg Renseanlæg, overløb fra bygværker og de tilhørende pumpestationer, jf. dog bemærkninger under pkt. Konsekvenser for spildevandssystemet og miljøet. I henhold til 4 i Lov om miljøvurdering af planer og programmer (nr. 316 af 5/5 2004), er der truffet afgørelse om at tillægget ikke er omfattet af kravet om miljøvurdering. Tillægget indeholder alene mindre ændringer af den eksisterende plan ligesom det vurderes, at tillægget ikke indeholder planer og programmer, der kan antages at få væsentlig indvirkning på miljøet/de internationale naturbeskyttelsesområder.

Eventuelle spørgsmål, kommentar og bemærkninger til dette tillæg skal rettes til:

Eventuelle spørgsmål, kommentar og bemærkninger til dette tillæg skal rettes til: Tillæg til s spildevandsplan Endelig vedtagelse af tillæg nr. 4 til s spildevandsplan 2004 (gældende spildevandsplan for gl. ) for havekolonierne Skovbrynet, Ålund og Storåen. Procedure for vedtagelse,

Læs mere

Favrskov Kommune Tillæg nr. 9 til Spildevandsplan 2013 Udvidelse af kloakopland SKØ01 (byggeri af bolig på Skolebakken 16 i Skjød)

Favrskov Kommune Tillæg nr. 9 til Spildevandsplan 2013 Udvidelse af kloakopland SKØ01 (byggeri af bolig på Skolebakken 16 i Skjød) Favrskov Kommune Tillæg nr. 9 til Spildevandsplan 2013 Udvidelse af kloakopland SKØ01 (byggeri af bolig på Skolebakken 16 i Skjød) Sagsnr. 710-2016-43901 Udgivelsesdato 13. februar 2017 Udarbejdet Shakawan

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Holstebro Kommunes spildevandsplan 2004

Tillæg nr. 2 til Holstebro Kommunes spildevandsplan 2004 Tillæg til Spildevandsplan 2004 Maj 2006 Holstebro Kommune Tillæg nr. 2 til Holstebro Kommunes spildevandsplan 2004 Procedure for vedtagelse, indsigelser og klager Tillægget har været fremlagt til offentligt

Læs mere

Spildevandsplan Tillæg nr. 13. Boliger nord for Bondebjergvej i Gyrstinge

Spildevandsplan Tillæg nr. 13. Boliger nord for Bondebjergvej i Gyrstinge Spildevandsplan 2005 Tillæg nr. 13 Boliger nord for Bondebjergvej i Gyrstinge Oktober 2011 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Eksisterende forhold...

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan

Tillæg til Spildevandsplan Tillæg til Spildevandsplan For et boligområde øst for Ulstrup Tillæg nr. 6 til Kalundborg Kommunes Spildevandsplan 1999-2013 Tillæg til Spildevandsplan For et boligområde øst for Ulstrup Tillæg nr. 6 til

Læs mere

Tillæg nr. 7 til Kalundborg Kommune Spildevandsplan

Tillæg nr. 7 til Kalundborg Kommune Spildevandsplan PLAN, BYG OG MILJØ Forslag til Tillæg nr. 7 til Kalundborg Kommune Spildevandsplan 2010-2015 For nyt sommerhusområde ved Bjerge Nordstrand Forslag til Tillæg til Spildevandsplan For nyt sommerhusområde

Læs mere

Nyt kloakopland - Lille Valby Tillæg nr. 9 til Spildevandsplan

Nyt kloakopland - Lille Valby Tillæg nr. 9 til Spildevandsplan Nyt kloakopland - Lille Valby Tillæg nr. 9 til Spildevandsplan 2007-2012 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 3 2 Lov- og plangrundlag 4 2.1 Lovgrundlag 4 2.2 Plangrundlag 4 3 Administrative forhold 6 3.1 Betalingsvedtægt

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 6 til Spildevandsplan 2013

Forslag til tillæg nr. 6 til Spildevandsplan 2013 Favrskov Kommune Forslag til tillæg nr. 6 til Spildevandsplan 2013 Nyt kloakopland HIN50 samt ændring af kloakopland HIN47 for planlagt boligområde ved Haarvej i Hinnerup Sagsnr. 710-2016-2801 Udgivelsesdato

Læs mere

Tillæg 13 til Spildevandsplan

Tillæg 13 til Spildevandsplan Tillæg 13 til Spildevandsplan for Hedensted Kommune 2015-2020 Ophævelse af tilslutningspligt og ret for tag- og overfladevand for ejendomme på en del af Jernbanegade i Løsning omfattet af lokalplan 1123

Læs mere

Favrskov Kommune. Tillæg nr. 12 til Spildevandsplan Udvidelse af kloakopland SØF28 i erhvervsområde

Favrskov Kommune. Tillæg nr. 12 til Spildevandsplan Udvidelse af kloakopland SØF28 i erhvervsområde Favrskov Kommune Tillæg nr. 12 til Spildevandsplan 2013 Udvidelse af kloakopland SØF28 i erhvervsområde i Søften Sagsnr. 710-2017-8671 Udgivelsesdato 27. juni 2018 Udarbejdet Shakawan Amin og Erik Pedersen

Læs mere

Favrskov Kommune. Forslag til tillæg nr. 7 til Spildevandsplan 2013

Favrskov Kommune. Forslag til tillæg nr. 7 til Spildevandsplan 2013 Favrskov Kommune Forslag til tillæg nr. 7 til Spildevandsplan 2013 Nyt kloakopland HIN49 for planlagt boligområde 2. etape af Haldumgårdsvej i Hinnerup Sagsnr. 710-2016-15099 Udgivelsesdato 30. marts 2016

Læs mere

Spildevandsplan

Spildevandsplan Spildevandsplan 2012-2015 1 - Forside - VEDTAGET Tillæg nr. 19 til spildevandsplan 2012-2015 Kloakering af arrangementsplads ved Bygholm Landbrugsskole TEKNIK OG MILJØ 1 2 - Tillæg Tillæg - Vedtaget nr.

Læs mere

Favrskov Kommune. Tillæg nr. 6 til Spildevandsplan 2013

Favrskov Kommune. Tillæg nr. 6 til Spildevandsplan 2013 Favrskov Kommune Tillæg nr. 6 til Spildevandsplan 2013 Nyt kloakopland HIN50 samt ændring af kloakopland HIN47 for planlagt boligområde ved Haarvej i Hinnerup Sagsnr. 710-2016-2801 Udgivelsesdato 5. januar

Læs mere

Notat. Bilag: Tillæg til Spildevandsplan 2009-2015 vedr. Tarp by Omhandlende: Industrimiljø Teknik & Miljø

Notat. Bilag: Tillæg til Spildevandsplan 2009-2015 vedr. Tarp by Omhandlende: Industrimiljø Teknik & Miljø Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 19. juni 2012 Sagsbehandler Hans Sonne-Frederiksen Telefon direkte 76 16 13 93 Sagsid 2012-9211 Notat Tillæg til Spildevandsplan 2009-2015 vedr. Tarp by Omhandlende: - Kommende

Læs mere

Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan Kloakseparering af Havbogade, Sønderborg. Vedtaget af Sønderborg Kommune

Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan Kloakseparering af Havbogade, Sønderborg. Vedtaget af Sønderborg Kommune Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2009-2016 Kloakseparering af Havbogade, Sønderborg Vedtaget af Sønderborg Kommune Indhold 1. Indledning og baggrund... 2 2. Formål... 2 3. Delspildevandsplanens forhold

Læs mere

Tillæg nr. 9 til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Idunsvej, Farsø

Tillæg nr. 9 til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Idunsvej, Farsø Tillæg nr. 9 til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Idunsvej, Farsø Dato: 18. juni 2015 Sags nr. 820-2014-58070 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg til

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune R A P P O R T. Tillæg nr. 16 til Spildevandsplan Byggemodning til oplevelsescenter NaturKraft

Ringkøbing-Skjern Kommune R A P P O R T. Tillæg nr. 16 til Spildevandsplan Byggemodning til oplevelsescenter NaturKraft R A P P O R T Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 16 til Spildevandsplan 2010-2020 Byggemodning til oplevelsescenter NaturKraft Udarbejdet den 18. oktober 2017. Vedtaget i Byrådet den 13. marts 2018.

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan Campus Køge

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan Campus Køge Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2012-2016 Campus Køge Februar 2015 Resumé Ændret belastning af recipienter og renseanlæg Indledning Plangrundlag Lovgivning Lokalplan Miljøvurdering Spildevandsplanen Status

Læs mere

Favrskov Kommune. Tillæg nr. 7 til Spildevandsplan Nyt kloakopland HIN49 for planlagt boligområde 2. etape af Haldumgårdsvej i Hinnerup

Favrskov Kommune. Tillæg nr. 7 til Spildevandsplan Nyt kloakopland HIN49 for planlagt boligområde 2. etape af Haldumgårdsvej i Hinnerup Favrskov Kommune Tillæg nr. 7 til Spildevandsplan 2013 Nyt kloakopland HIN49 for planlagt boligområde 2. etape af Haldumgårdsvej i Hinnerup Sagsnr. 710-2016-15099 Udgivelsesdato 6. december 2016 Udarbejdet

Læs mere

Natur og Miljø Februar 2018 sag nr Tillæg 3 til Spildevandsplan Svendborg Kommune

Natur og Miljø Februar 2018 sag nr Tillæg 3 til Spildevandsplan Svendborg Kommune Natur og Miljø Februar 2018 sag nr. 17-27344 Tillæg 3 til Spildevandsplan 2013 2024 Svendborg Kommune for boligområde øst for Gambøtvej og syd for Søndervej, Thurø. 1 Indholdsfortegnelse A. Indledning...

Læs mere

FORSLAG Tillæg nr. 4 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. erhvervsområde syd for Regstrup

FORSLAG Tillæg nr. 4 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. erhvervsområde syd for Regstrup FORSLAG Tillæg nr. 4 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan 2016-2020 Vedr. erhvervsområde syd for Regstrup Indhold 1. Indledning...3 2. Lov- og planlægningsgrundlaget...3 3. Beskrivelse af kloakoplandet

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan for Vesthimmerlands Kommune Parkvænget 40-44

Tillæg til Spildevandsplan for Vesthimmerlands Kommune Parkvænget 40-44 Tillæg til Spildevandsplan 2012-2020 for Vesthimmerlands Kommune Parkvænget 40-44 Dato: 18-05-2016 Sags nr. 820-2015-56456 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg til spildevandsplan...

Læs mere

Tillæg 9 til Spildevandsplan

Tillæg 9 til Spildevandsplan Tillæg 9 til Spildevandsplan for Hedensted Kommune 2015-2020 Separering af kloaksystem og ophævelse af tilslutningspligt og ret for tag- og overfladevand for ejendomme på en del af Blæsbjergvej i Hedensted

Læs mere

Tillæg nr. 10 til spildevandsplan for Odder Kommune

Tillæg nr. 10 til spildevandsplan for Odder Kommune Tillæg nr. 10 til spildevandsplan 2001 2008 for Odder Kommune Indholdsfortegnelse 1. Baggrund og indledning 2. Lovgrundlag 3. Miljøvurdering 4 Areal og ejerforhold 5. Ændring af kloakopland og kloakeringsprincip

Læs mere

Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2012-2020 Strandvejen 9-35b (ulige numre), Hvalpsund

Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2012-2020 Strandvejen 9-35b (ulige numre), Hvalpsund Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2012-2020 Strandvejen 9-35b (ulige numre), Hvalpsund Dato: 28. februar 2014 Sags nr. 820-2013-25330 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg til

Læs mere

Tillæg til spildevandsplan 2013-2021: Seniorlandsby ved Hannelundsvej. Delopland 589. Vedtaget til offentlig høring af Byrådet: 29.10.

Tillæg til spildevandsplan 2013-2021: Seniorlandsby ved Hannelundsvej. Delopland 589. Vedtaget til offentlig høring af Byrådet: 29.10. Tillæg til spildevandsplan 2013-2021: Seniorlandsby ved Hannelundsvej Delopland 589 Vedtaget til offentlig høring af Byrådet: 29.10.2014 Endeligt administrativt vedtaget 16.1.2015 Sagsnr. 012957-2014 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Tillæg nr. 3 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. nye udstykninger ved Oldvejen

Tillæg nr. 3 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. nye udstykninger ved Oldvejen Tillæg nr. 3 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan 2016-2020 Vedr. nye udstykninger ved Oldvejen Indhold 1. Indledning...3 2. Lov- og planlægningsgrundlaget...3 3. Beskrivelse af kloakoplandet - status...4

Læs mere

3. tillæg til Spildevandsplan 2005-2012. Plejecenter ved Snorrebakken

3. tillæg til Spildevandsplan 2005-2012. Plejecenter ved Snorrebakken 3. tillæg til Spildevandsplan 2005-2012 Plejecenter ved Snorrebakken Teknik & Miljø, December 2010 Indholdsfortegnelse 1. Indledning og baggrund...3 2. Lovgrundlag...3 3. Eksisterende forhold...3 4. Fremtidige

Læs mere

Stålmosen, Vindinge Spildevandsplantillæg nr. 7 vedr. nyt opland VIN-2ns, Vindinge

Stålmosen, Vindinge Spildevandsplantillæg nr. 7 vedr. nyt opland VIN-2ns, Vindinge Stålmosen, Vindinge Spildevandsplantillæg nr. 7 vedr. nyt opland VIN-2ns, Vindinge Forslag Stålmosen Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 2 1.1 Grundlag for tillægget 2 1.2 Omfang af tillægget 2 1.3 Lovgrundlag

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan E R H V E R V O G M I L J Ø Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2014-2022 Varmeværk på Energivej i Auning jf. Lokalplan 079-707 8. maj 2018 Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf.: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk

Læs mere

Torsted. Ringkøbing-Skjern Kommune. Tillæg nr. 7 til Spildevandsplan Kloakering af ejendomme omkring Torsted

Torsted. Ringkøbing-Skjern Kommune. Tillæg nr. 7 til Spildevandsplan Kloakering af ejendomme omkring Torsted Torsted Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 7 til Spildevandsplan 2010-2020 Kloakering af ejendomme omkring Torsted Udarbejdet den 25. oktober 2013 T i l l æ g n r. 7 t i l s p i l d e v a n d s p l a

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Forslag Rylevej 1-4, Hvalpsund

Tillæg til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Forslag Rylevej 1-4, Hvalpsund Tillæg til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Forslag Rylevej 1-4, Hvalpsund Dato: 3-8-2015 Sags nr. 820-2015-39261 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg

Læs mere

TILLÆG NR. 121 TIL SPILDEVANDSPLAN

TILLÆG NR. 121 TIL SPILDEVANDSPLAN VEDTAGET Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Ødsted Jerlev Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Gravens Smidstrup TILLÆG NR. 121 TIL SPILDEVANDSPLAN For 2. etape

Læs mere

Notat. Tillæg til Spildevandsplan Omhandlende: Teknik & Miljø Industrimiljø & Affald. - Erhvervsområdet Andrup Vest.

Notat. Tillæg til Spildevandsplan Omhandlende: Teknik & Miljø Industrimiljø & Affald. - Erhvervsområdet Andrup Vest. Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 11. september 2018 Sagsid 18/22236 Notat Tillæg til Spildevandsplan 2016-2021 Omhandlende: - Erhvervsområdet Andrup Vest. Telefon 76 16 16 16 www.esbjergkommune.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan

Tillæg til Spildevandsplan Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 12. december 2017 Sagsid 17/21126 Notat Tillæg til Spildevandsplan 2016-2021 Omhandlende: - Boligområde i, matrikel 19r m.fl. Guldager By, Guldager og matrikel 1d, 1aq og

Læs mere

Tillæg nr. 1 til Herlev Kommunes spildevandsplan

Tillæg nr. 1 til Herlev Kommunes spildevandsplan Tillæg nr. 1 til Herlev Kommunes spildevandsplan 2010 2019. Indhold 1. INDLEDNING 3 2. PLANLÆGNINGSGRUNDLAG 4 3. REGNVANDSAFLEDNING FRA GAMMEL KLAUSDALSBROVEJ 4 4. FREMRYKNING AF KLOAKERING AF TIBBEVANGEN

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan

Tillæg til Spildevandsplan Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 22. august 2017 Sagsid 17/13852 Notat Tillæg til Spildevandsplan 2016-2021 Omhandlende: - Boligområde nord for Eilif Krogagers Vej,, matrikel 3b og 3n, del af matrikel 26bk,

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2013-17 2013-2017 Separatkloakering af Frifelt samt justering af kloakoplande i Borg, Sølsted, Lovrup Nord,

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2013-17 2013-2017 Separatkloakering af Frifelt samt justering af kloakoplande i Borg, Sølsted, Lovrup Nord, Tønder Kommune Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2013-17 2013-2017 Separatkloakering af Frifelt samt justering af kloakoplande i Borg, Sølsted, Lovrup Nord, august 2015 Udarbejdet til: Tønder Kommune Kongevej

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune R A P P O R T. Tillæg nr. 17 til Spildevandsplan Separering af fælleskloakken i den sydlige del af Grønbjerg

Ringkøbing-Skjern Kommune R A P P O R T. Tillæg nr. 17 til Spildevandsplan Separering af fælleskloakken i den sydlige del af Grønbjerg R A P P O R T Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 17 til Spildevandsplan 2010-2020 Separering af fælleskloakken i den sydlige del af Grønbjerg Udarbejdet den 3. november 2017 Vedtaget i Byrådet den 13.

Læs mere

Tillæg nr. 6 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan. Vedr. Ændring af opland IG07 Igelsø fra separatkloakeret til spildevandskloakeret

Tillæg nr. 6 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan. Vedr. Ændring af opland IG07 Igelsø fra separatkloakeret til spildevandskloakeret Tillæg nr. 6 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. Ændring af opland IG07 Igelsø fra separatkloakeret til spildevandskloakeret Indhold 1. INDLEDNING... 3 2. STATUS... 3 3. PLAN... 3 4. KLOAKERING...

Læs mere

Forslag til Tillæg til forslag til Spildevandsplan 2016 Vejen Kommune

Forslag til Tillæg til forslag til Spildevandsplan 2016 Vejen Kommune Forslag til Tillæg til forslag til Spildevandsplan 2016 Transportledning samt det justerede betalingsprincip ved Bobøl Deponi Kongeåen ved Vejen Brørup Renseanlæg Drift og vedligehold Slamminiralisering

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan

Tillæg til Spildevandsplan Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 17. maj 2016 Sagsid 16/5923 Login hsf Notat Tillæg til Spildevandsplan 2016-2021 For et erhvervsområde i Kjersing Øst på matrikel 1c, 1f, 1g, 1u, 1x, 1ab, 1ad, 1ae, 1an,

Læs mere

Tillæg nr. 4 til Spildevandsplan 2012-2020. Assersvej 12 A-D. Dato: 19. november 2013 Sags nr. 820-2013-54588

Tillæg nr. 4 til Spildevandsplan 2012-2020. Assersvej 12 A-D. Dato: 19. november 2013 Sags nr. 820-2013-54588 Tillæg nr. 4 til Spildevandsplan 2012-2020 Assersvej 12 A-D Dato: 19. november 2013 Sags nr. 820-2013-54588 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg til spildevandsplan... 3 2.

Læs mere

Tillæg nr. 2 til " Ikast-Brande Spildevandsplan " Erhvervsområde Nord ved Myl. Erichsensvej, Brande

Tillæg nr. 2 til  Ikast-Brande Spildevandsplan  Erhvervsområde Nord ved Myl. Erichsensvej, Brande Tillæg nr. 2 til " Ikast-Brande Spildevandsplan 2010-2021" Erhvervsområde Nord ved Myl. Erichsensvej, Brande Ikast-Brande Kommune Teknisk Område Centerparken 1 7330 Brande Sagsbehandlers navn: Stine Bruun

Læs mere

Vindinge Øst Spildevandsplantillæg nr. 5 vedr. nyt opland VIN-1ns, Vindinge

Vindinge Øst Spildevandsplantillæg nr. 5 vedr. nyt opland VIN-1ns, Vindinge Vindinge Øst Spildevandsplantillæg nr. 5 vedr. nyt opland VIN-1ns, Vindinge Forslag Vindinge Øst Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 2 1.1 Grundlag for tillægget 2 1.2 Omfang af tillægget 2 1.3 Lovgrundlag

Læs mere

Tillæg nr. 4 til Fredensborg Kommunes spildevandsplan 2011-2020

Tillæg nr. 4 til Fredensborg Kommunes spildevandsplan 2011-2020 Tillæg nr. 4 til Fredensborg Kommunes spildevandsplan 2011-2020 Kloakering ved Kongevejen og Højsagervej November 2013 Indhold 1 Indledning... 1 2 Grundlag... 1 3 Planforhold... 1 4 Dimensioneringsforudsætninger

Læs mere

Spildevandsplantillæg nr. 4 vedr. optagelse af en række ejendomme ved Sølager i spildevandsplanen for Forslag

Spildevandsplantillæg nr. 4 vedr. optagelse af en række ejendomme ved Sølager i spildevandsplanen for Forslag Spildevandsplantillæg nr. 4 vedr. optagelse af en række ejendomme ved Sølager i spildevandsplanen for 2011-2021 Forslag Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 3 1.1 Grundlag for tillægget 3 1.2 Omfang af tillægget

Læs mere

Spildevandsplantillæg nr. 3 vedr. optagelse af 2 ejendomme i kloakopland LL 10 i Liseleje

Spildevandsplantillæg nr. 3 vedr. optagelse af 2 ejendomme i kloakopland LL 10 i Liseleje Spildevandsplantillæg nr. 3 vedr. optagelse af 2 ejendomme i kloakopland LL 10 i Liseleje 1 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 3 1.1 Grundlag for tillægget 3 1.2 Omfang af tillægget 3 1.3 Lovgrundlag 4 2 Fremtidig

Læs mere

Forslag om Tillæg til Spildevandsplanen for Randers Kommune

Forslag om Tillæg til Spildevandsplanen for Randers Kommune Forslag om Tillæg til Spildevandsplanen for Randers Kommune 2009 2012 Tillæg nr. 37/2016 Separatkloakering af nyt boligområde ved Over Hornbæk - Lokalplan 620 Miljø og Teknik Indholdsfortegnelse Forord

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplanen for Randers Kommune

Tillæg til Spildevandsplanen for Randers Kommune Tillæg til Spildevandsplanen for Randers Kommune 2009 2012 Tillæg nr. 38/2017 Spildevandskloakering af nyt boligområde ved Assentoft - Lokalplan 638 Miljø og Teknik Indholdsfortegnelse Forord og baggrund

Læs mere

TILLÆG NR. 132 TIL SPILDEVANDSPLAN

TILLÆG NR. 132 TIL SPILDEVANDSPLAN VEDTAGET Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Ødsted Jerlev Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Gravens Smidstrup TILLÆG NR. 132 TIL SPILDEVANDSPLAN For et boligområde

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplanen for Randers Kommune

Tillæg til Spildevandsplanen for Randers Kommune Tillæg til Spildevandsplanen for Randers Kommune 2009 2012 Tillæg nr. 2/2010 Randers Regnskovs udvidelse på Snepladsen Miljø og Teknik Indholdsfortegnelse Forord og baggrund side 2 Afløbsforhold side 2

Læs mere

Favrskov Kommune. Forslag til tillæg nr. 3 til Spildevandsplan Nyt kloakopland SVE08 i Svenstrup

Favrskov Kommune. Forslag til tillæg nr. 3 til Spildevandsplan Nyt kloakopland SVE08 i Svenstrup Favrskov Kommune Forslag til tillæg nr. 3 til Spildevandsplan 2013 Nyt kloakopland SVE08 i Svenstrup Dokumentnr. 710-2015-128138 Udgivelsesdato 13. maj 2015 Udarbejdet Shakawan Amin og Erik Pedersen Kontrolleret

Læs mere

R A P P O R T. Ringkøbing-Skjern Kommune. Forslag til Tillæg nr. 12 til Spildevandsplan Separering af en del af Tarm og opdateringer af kort

R A P P O R T. Ringkøbing-Skjern Kommune. Forslag til Tillæg nr. 12 til Spildevandsplan Separering af en del af Tarm og opdateringer af kort R A P P O R T Ringkøbing-Skjern Kommune Forslag til Tillæg nr. 12 til Spildevandsplan 2010-2020 Separering af en del af Tarm og opdateringer af kort Udarbejdet den 3. marts 2016 T i l l æ g n r. 12 t i

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan Udvidelse af oplandet til Genner Renseanlæg med Sønderballe Strand i Haderslev Kommune

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan Udvidelse af oplandet til Genner Renseanlæg med Sønderballe Strand i Haderslev Kommune Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2014-2017 Udvidelse af oplandet til Genner Renseanlæg med Sønderballe Strand i Haderslev Kommune Juli 2017 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Baggrund og sammenfatning...

Læs mere

Spildevandsplan Tillæg nr. 12. Boliger ved Susåen i Vetterslev

Spildevandsplan Tillæg nr. 12. Boliger ved Susåen i Vetterslev Spildevandsplan 2005 Tillæg nr. 12 Boliger ved Susåen i Vetterslev Februar 2011 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Eksisterende forhold... 3 3.1 Lednings-

Læs mere

tømningsregulativ for samletanke

tømningsregulativ for samletanke tømningsregulativ for samletanke - med virkning fra 1. april 2011 1 Indhold 1. LOVGRUNDLAG, FORMÅL OG OMFANG 3 2. ODSHERRED FORSYNINGS ORGANISERING 3 3. DEFINITION OG ANVENDELSE 3 4. KRAV TIL SAMLETANKE

Læs mere

Favrskov Kommune. Tillæg nr. 3 til Spildevandsplan Nyt kloakopland SVE08 i Svenstrup

Favrskov Kommune. Tillæg nr. 3 til Spildevandsplan Nyt kloakopland SVE08 i Svenstrup Favrskov Kommune Tillæg nr. 3 til Spildevandsplan 2013 Nyt kloakopland SVE08 i Svenstrup Sagsnr. 710-2015-21085 Udgivelsesdato 2. februar 2016 Udarbejdet Shakawan Amin og Erik Pedersen Kontrolleret Peter

Læs mere

Tillæg nr. 15 til Spildevandsplan

Tillæg nr. 15 til Spildevandsplan Tillæg nr. 15 til Spildevandsplan for Hedensted Kommune 2015-2020 Spildevandskloakering af nyt boligområde omfattet af Lokalplan 1111. 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...1 2. Lovgrundlag...1 3. Plangrundlag...1

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. spildevandsledning til Sportsbyen

Tillæg nr. 2 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. spildevandsledning til Sportsbyen Tillæg nr. 2 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan 2016-2020 Vedr. spildevandsledning til Sportsbyen Indhold 1. Indledning...3 2. Lov- og planlægningsgrundlaget...3 3. Beskrivelse af kloakoplandet - status...5

Læs mere

Sorø Kommune. Sorø Kommune. Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan Vedtaget 9. oktober Kloakering i det åbne land

Sorø Kommune. Sorø Kommune. Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan Vedtaget 9. oktober Kloakering i det åbne land Sorø Kommune Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan 2010 2015 Vedtaget 9. oktober 2013 Sorø Kommune Kloakering i det åbne land Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Eksisterende forhold...

Læs mere

Favrskov Kommune. Tillæg nr. 8 til Spildevandsplan 2009-2012. Justering af oplandsgrænser i Vadstedområdet inkl. Lokalplanområde

Favrskov Kommune. Tillæg nr. 8 til Spildevandsplan 2009-2012. Justering af oplandsgrænser i Vadstedområdet inkl. Lokalplanområde Favrskov Kommune Tillæg nr. 8 til Spildevandsplan 2009-2012 Justering af oplandsgrænser i Vadstedområdet inkl. Lokalplanområde 324 Nyt kloakopland for nyt boligområde ved Nørregade i Hinnerup, Lokalplanområde

Læs mere

Tillæg nr 8 til Spildevandsplan for Strandvejen 37-49, Hvalpsund

Tillæg nr 8 til Spildevandsplan for Strandvejen 37-49, Hvalpsund Tillæg nr 8 til Spildevandsplan for 2012-2020 Strandvejen 37-49, Hvalpsund Dato: 31. august 2015 Sags nr. 820-2014-40229 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg til spildevandsplan...

Læs mere

1 Indledning Planlægningsgrundlag Lovgrundlag Miljøvurdering Forhold til anden planlægning Kommuneplanen for

1 Indledning Planlægningsgrundlag Lovgrundlag Miljøvurdering Forhold til anden planlægning Kommuneplanen for 1 Indledning...2 2 Planlægningsgrundlag...2 2.1 Lovgrundlag...2 2.2 Miljøvurdering...2 3 Forhold til anden planlægning...2 3.1 Kommuneplanen for Horsens Kommune...2 3.2 Vandplanerne...2 4 Status...2 5

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune. Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2010-2020 Kloakering af en del af Tyskerhavnen i Hvide Sande

Ringkøbing-Skjern Kommune. Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2010-2020 Kloakering af en del af Tyskerhavnen i Hvide Sande Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2010-2020 Kloakering af en del af Tyskerhavnen i Hvide Sande Udarbejdet den 24. april 2013 T i l l æ g n r. 5 t i l s p i l d e v a n d s p l

Læs mere

TILLÆG NR. 101 TIL SPILDEVANDSPLAN

TILLÆG NR. 101 TIL SPILDEVANDSPLAN VEDTAGET Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Ødsted Jerlev Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Gravens Smidstrup TILLÆG NR. 101 TIL SPILDEVANDSPLAN For et ferie-

Læs mere

Tillæg nr. 19 til Spildevandsplan for Vesthimmerlands Kommune Nyt boligkvarter i Aars Vest - Galgehøj

Tillæg nr. 19 til Spildevandsplan for Vesthimmerlands Kommune Nyt boligkvarter i Aars Vest - Galgehøj Tillæg nr. 19 til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Nyt boligkvarter i Aars Vest - Galgehøj Dato: 23-03-2018 Sags nr. 820-2017-34715 Indhold 1. Indledning...3 1.1 Procedure for vedtagelse

Læs mere

Tillæg nr. 32 Spildevandsplan for Horsens Kommune

Tillæg nr. 32 Spildevandsplan for Horsens Kommune 1 INDLEDNING...2 2 PLANLÆGNINGSGRUNDLAG...2 2.1 LOVGRUNDLAG...2 2.2 MILJØVURDERING...2 3 FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING...2 3.1 KOMMUNEPLANEN FOR HORSENS KOMMUNE...2 3.2 VANDOMRÅDEPLANERNE...2 3.3 FORTIDSMINDEBESKYTTELSESLINJE...3

Læs mere

TILLÆG NR. 153 TIL SPILDEVANDSPLAN For et område ved Ulvehavevej, Vinding, Vejle omfattet af Lokalplan 1114

TILLÆG NR. 153 TIL SPILDEVANDSPLAN For et område ved Ulvehavevej, Vinding, Vejle omfattet af Lokalplan 1114 VEDTAGET Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Ødsted Jerlev Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Gravens Smidstrup TILLÆG NR. 153 TIL SPILDEVANDSPLAN For et område

Læs mere

TILLÆG NR. 1 til Spildevandsplan 2010-2012

TILLÆG NR. 1 til Spildevandsplan 2010-2012 TILLÆG NR. 1 til Spildevandsplan 2010-2012 Den 25. juni 2012 Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan 2010-2012. Mulighed for at ophæve tilslutningsretten og -pligten for afledning af overfladevand fra kloakopland

Læs mere

Tillæg nr. 3 til Spildevandsplan Spildevandskloakering af kloakopland KKl 1A, ved Stågbak og Tuerbak, Klitmøller.

Tillæg nr. 3 til Spildevandsplan Spildevandskloakering af kloakopland KKl 1A, ved Stågbak og Tuerbak, Klitmøller. Tillæg nr. 3 til Spildevandsplan 2016-2021 Spildevandskloakering af kloakopland KKl 1A, ved Stågbak og Tuerbak, Klitmøller. November 2018 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag... 3 3.

Læs mere

Tillæg nr. 4 til Spildevandsplan for Gl. Kalundborg Kommune

Tillæg nr. 4 til Spildevandsplan for Gl. Kalundborg Kommune PLAN, BYG OG MILJØ Tillæg nr. 4 til Spildevandsplan 1999-2013 for Gl. Kalundborg Kommune Opland KQ Kalundborg Ny Vesthavn Indholdsfortegnelse 1. Resume 1 2. Indledning 2 3. Lovgrundlag 2 4. Beregningsforudsætninger

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune. Tillæg nr. 8 til Spildevandsplan Det justerede betalingsprincip Skjern Papirfabrik A/S

Ringkøbing-Skjern Kommune. Tillæg nr. 8 til Spildevandsplan Det justerede betalingsprincip Skjern Papirfabrik A/S Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 8 til Spildevandsplan 2010-2020 Det justerede betalingsprincip Skjern Papirfabrik A/S Udarbejdet den 13. januar 2014 T i l l æ g n r. 8 t i l s p i l d e v a n d s

Læs mere

Nedlæggelse af Ågerup Renseanlæg Spildevandsplantillæg nr. 8. Forslag

Nedlæggelse af Ågerup Renseanlæg Spildevandsplantillæg nr. 8. Forslag Nedlæggelse af Ågerup Renseanlæg Spildevandsplantillæg nr. 8 Forslag 1 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 3 1.1 Grundlag for tillægget 3 1.2 Lovgrundlag 3 1.3 Plangrundlag 4 Kommunal planlægning 4 Anden planlægning

Læs mere

Forslag. Tillæg nr. 15. Spildevandsplan 2005

Forslag. Tillæg nr. 15. Spildevandsplan 2005 Spildevandsplan 2005 Forslaget er offentliggjort den 23. maj 2012 Forslaget er i høring i perioden fra d. 23. maj 18. juli 2012. Forslaget kan ses på kommunens hjemmeside samt udleveres ved henvendelse

Læs mere

1. Indledning Eksisterende forhold Fremtidige forhold Recipienter Administrative forhold...3. Bilag:...4 Kortbilag:...

1. Indledning Eksisterende forhold Fremtidige forhold Recipienter Administrative forhold...3. Bilag:...4 Kortbilag:... 1. Indledning...2 2. Eksisterende forhold...2 2.1 Lednings- og renseanlæg...2 2.2 Recipienter...2 2.3 Gældende spildevandsplan....2 3. Fremtidige forhold...2 3.1 Ejendomme i det åbne land...2 3.2 Ledningsanlæg...2

Læs mere

HALSNÆS KOMMUNE Spildevandsplan Bilag 8 Administrative forhold

HALSNÆS KOMMUNE Spildevandsplan Bilag 8 Administrative forhold HALSNÆS KOMMUNE Spildevandsplan 2011-2021 Bilag 8 Administrative forhold Vedtaget 15. maj 2012 2 3 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1 BETALINGSVEDTÆGT... 4 1.1 Generelt... 4 1.2 Betalingsvedtægtens indhold... 4 2

Læs mere

Tillæg nr. 3 til Lejre Kommunes spildevandsplan

Tillæg nr. 3 til Lejre Kommunes spildevandsplan Tillæg nr. 3 til s spildevandsplan 2016-2023 Udvidelse af Herslev Bryghus Nyt kloakopland HE03 F O R S L A G 1 1 Baggrund Dette forslag til tillæg til Spildevandsplan 2016-2023 omhandler etablering af

Læs mere

SPILDEVANDSPLAN. Tillæg 6 til Spildevandsplan Alminde FRA 22. OKTOBER 2016 TIL 19. DECEMBER 2016 FORSLAG I HØRING

SPILDEVANDSPLAN. Tillæg 6 til Spildevandsplan Alminde FRA 22. OKTOBER 2016 TIL 19. DECEMBER 2016 FORSLAG I HØRING SPILDEVANDSPLAN Tillæg 6 til Spildevandsplan 2012- Alminde FORSLAG I HØRING FRA 22. OKTOBER TIL 19. DECEMBER Indholdsfortegnelse 1 Indledning...3 1.1 Eksisterende plangrundlag...3 1.2 Tillæg 6 i forhold

Læs mere

TILLÆG NR. 125 TIL SPILDEVANDSPLAN

TILLÆG NR. 125 TIL SPILDEVANDSPLAN VEDTAGET Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Ødsted Jerlev Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Gravens Smidstrup TILLÆG NR. 125 TIL SPILDEVANDSPLAN For et boligområde

Læs mere

Tillæg nr. 1 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. tilslutning af Audebo Miljøcenter til offentlig kloak

Tillæg nr. 1 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. tilslutning af Audebo Miljøcenter til offentlig kloak Tillæg nr. 1 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan 2016-2020 Vedr. tilslutning af Audebo Miljøcenter til offentlig kloak Indhold 1. Indledning...3 2. Lov- og planlægningsgrundlaget...3 3. Beskrivelse af

Læs mere

Spildevandsplan

Spildevandsplan Spildevandsplan 2012-2015 1 - Forside - FORSLAG FORSLAG: Tillæg nr. 19 til spildevandsplan 2012-2015 Kloakering af arrangementsplads ved Bygholm Landbrugsskole Horsens Kommune Rådhustorvet 4 8700 Horsens

Læs mere

Endeligt forslag

Endeligt forslag Endeligt forslag 4-05-2017 ROSKILDE KOMMUNE Endelig forslag til Tillæg nr. 3 til Spildevandsplan 2015-2021: Udvidelse af kloakopland OF4 Vindinge Vest Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 3 2 Lov- og plangrundlag

Læs mere

TILLÆG NR. 133 TIL SPILDEVANDSPLAN

TILLÆG NR. 133 TIL SPILDEVANDSPLAN VEDTAGET Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Ødsted Jerlev Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Gravens Smidstrup TILLÆG NR. 133 TIL SPILDEVANDSPLAN For et boligområde

Læs mere

Tillæg nr. 3 til Kalundborg Kommune Spildevandsplan

Tillæg nr. 3 til Kalundborg Kommune Spildevandsplan PLAN, BYG OG MILJØ Tillæg nr. 3 til Kalundborg Kommune Spildevandsplan 2010-2015 For boligområde i Kalundborg By Tillæg til Spildevandsplanen For boligområde i Kalundborg Tillæg nr. 3 til Kalundborg Kommunes

Læs mere

Tillæg nr. 10 til Spildevandsplan LAR i Lidemark

Tillæg nr. 10 til Spildevandsplan LAR i Lidemark Tillæg nr. 10 til Spildevandsplan 2012-2016 LAR i Lidemark Februar 2018 Indholdsfortegnelse Resumé...1 Ændret belastning af recipienter og renseanlæg...1 Indledning...2 Plangrundlag...3 Lovgivning...3

Læs mere

Tillæg nr. 1 til Middelfart Kommunes Spildevandsplan 2009-2021 Forslag

Tillæg nr. 1 til Middelfart Kommunes Spildevandsplan 2009-2021 Forslag Tillæg nr. 1 til Middelfart Kommunes Spildevandsplan 2009-2021 Forslag Natur- og Miljøafdelingen Xxx 2011 0 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 2 Lovgrundlag... 2 3 Forhold til øvrig planlægning... 3

Læs mere

TILLÆG 231 TIL SPILDEVANDSPLAN

TILLÆG 231 TIL SPILDEVANDSPLAN 1 - Forside_tillæg 231_høring Juni 2018 Thyregod Vonge Give Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Jerlev Brejning Ødsted Skærup Hvidbjerg BørkopGårslev Smidstrup Egtved Gravens TILLÆG 231 TIL

Læs mere

Tillæg nr. 32 til Spildevandsplan

Tillæg nr. 32 til Spildevandsplan Tillæg nr. 32 til Spildevandsplan 2008-2015 Udvidelse af kloakopland ved JYSK A/S centrallager i Uldum Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Lovgrundlag...3 3. Plangrundlag...3 4. Areal og ejerforhold...3

Læs mere

Spildevandskloakering i Liseleje Informationsmøde 04.04.2013

Spildevandskloakering i Liseleje Informationsmøde 04.04.2013 Informationsmøde 04.04.2013 1 Dagsorden 1. Velkomst v./ Finn Ellegaard a. Valg af ordstyrer og referent b. Introduktion 2. Lovgrundlag mv. for kloakeringen v./halsnæs Kommune Team Miljø 3. Spildevandskloakeringen

Læs mere

Spildevandsplan

Spildevandsplan Spildevandsplan 2012-2015 til Horsens Kommunes Spildevandsplan Kloakering af ejendomme på Ydingvej TEKNIK OG MILJØ 1 INDLEDNING... 3 2 PLANLÆGNINGSGRUNDLAG... 3 2.1 LOVGRUNDLAG... 3 2.2 MILJØVURDERING...

Læs mere

Nøddelund. Viborg Kommune. Forslag til tillæg nr. 1 til Spildevandsplan Separatkloakering af landsbyen Nøddelund

Nøddelund. Viborg Kommune. Forslag til tillæg nr. 1 til Spildevandsplan Separatkloakering af landsbyen Nøddelund Nøddelund Forslag til tillæg nr. 1 til Spildevandsplan 2009 2013 Rekvirent Teknik & Miljø Natur og Vand Sct. Mogens Gade 3 8800 Viborg Kontakt: Anders Haugstrup Rådgiver Orbicon A/S Klostermarken 12 8800

Læs mere

Tillæg 6 til Spildevandsplan

Tillæg 6 til Spildevandsplan Tillæg 6 til Spildevandsplan for Hedensted Kommune 2015-2020 Ophævelse af tilslutningspligt og ret for tag- og overfladevand til Hedensted Spildevands kloakanlæg for ejendomme på Askansvej og Remmerslundvej

Læs mere

Boligområder ved Skelbakken og Østermarken i Hjallerup (Skelbakken II, lokalplan 03-B og Østermarken, lokalplan 03-B-14.02)

Boligområder ved Skelbakken og Østermarken i Hjallerup (Skelbakken II, lokalplan 03-B og Østermarken, lokalplan 03-B-14.02) Forslag til tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2011-2014 for Brønderslev Kommune. Boligområder ved Skelbakken og Østermarken i Hjallerup (Skelbakken II, lokalplan 03-B-14.01 og Østermarken, lokalplan 03-B-14.02)

Læs mere

Miljø og Teknik 21. november 2011 Rev sag nr UDKAST. Tillæg 6 til Spildevandsplan

Miljø og Teknik 21. november 2011 Rev sag nr UDKAST. Tillæg 6 til Spildevandsplan Miljø og Teknik 21. november 2011 Rev. 22.03.2012. sag nr. 11-35811 UDKAST Tillæg 6 til Spildevandsplan 2008 2012 Svendborg Kommune For oplandet til Hundstrup Å øvre løb, delområder nord og syd, samt 15

Læs mere

Tillæg nr. 10 til Spildevandsplan for Ny trykledning mellem Illeris og Foulum

Tillæg nr. 10 til Spildevandsplan for Ny trykledning mellem Illeris og Foulum Tillæg nr. 10 til Spildevandsplan for 2012-2020 Ny trykledning mellem Illeris og Foulum Dato: 31-08-2015 Sags nr. 820-2014-63831 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg til spildevandsplan...

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan

Tillæg til Spildevandsplan Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 17. juni 2016 Sagsid 16/7150 Notat Tillæg til Spildevandsplan 2016-2021 Omhandlende: - Forsinkelsesbassin på matrikel 1o Oksvang, Esbjerg Jorder. - Forsinkelsesbassin på

Læs mere

Forslag til Tillæg nr. 8 til Spildevandsplan Østervang - Gørslev

Forslag til Tillæg nr. 8 til Spildevandsplan Østervang - Gørslev Forslag til Tillæg nr. 8 til Spildevandsplan 2012-2016 Østervang - Gørslev November 2016 Resumé 1 Ændret belastning af recipienter og renseanlæg 1 Indledning 2 Plangrundlag 3 Lovgivning 3 Lokalplan 3 Miljøvurdering

Læs mere

TILLÆG NR. 136 TIL SPILDEVANDSPLAN

TILLÆG NR. 136 TIL SPILDEVANDSPLAN VEDTAGET Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Ødsted Jerlev Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Gravens Smidstrup TILLÆG NR. 136 TIL SPILDEVANDSPLAN For et boligområde

Læs mere

TILLÆG NR. 143 TIL SPILDEVANDSPLAN For et boligområde øst for Mejslingvej, Vejle. Omfattet af lokalplan 1080.

TILLÆG NR. 143 TIL SPILDEVANDSPLAN For et boligområde øst for Mejslingvej, Vejle. Omfattet af lokalplan 1080. VEDTAGET Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Ødsted Jerlev Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Gravens Smidstrup TILLÆG NR. 143 TIL SPILDEVANDSPLAN For et boligområde

Læs mere