SE Energi A.m.b.a., Skive Energitilsynet af 19. december 2000 tilbageføring til forbrugerne af akkumuleret overdækning.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SE Energi A.m.b.a., Skive Energitilsynet af 19. december 2000 tilbageføring til forbrugerne af akkumuleret overdækning."

Transkript

1 (Elforsyning) SE Energi A.m.b.a., Skive Energitilsynet af 19. december 2000 tilbageføring til forbrugerne af akkumuleret overdækning. Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Næstformand, professor, dr.polit. Chr. Hjorth-Andersen Professor, dr.jur. Jens Fejø Konsulent, civilingeniør Knut Berge Lektor, cand.jur. & Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen Sagen blev indbragt for Energiklagenævnet ved brev af 20. december 2001 fra PriceWaterhouseCoopers på vegne SE Energi A.m.b.a., Skive. Der klagedes over Energitilsynets afgørelse af 19. december 2000, hvorved tilsynet fandt, at akkummuleret overdækning for perioden fra 1976 til 1999 for SFGHH (Salling, Fjends og Ginding Herreders Højspændingsanlæg) og for Skive Elværk i alt kr. tillagt kr., der fremgik af den tidligere udsendte indtægtsramme, skal tilbageføres til forbrugerne via sænkning af nettariffen. Det bemærkes, at regler om en klagefrist på 4 uger i forbindelse med klage til Energiklagenævnet blev indsat i Elforsyningsloven som 89, stk. 3, ved lov nr af 20. december Ændringsloven blev sat i kraft den 1. januar 2001 ved bekendtgørelse nr af 20. december Energiklagenævnet har taget nærværende sag til behandling, da der på det tidspunkt, hvor den påklagede afgørelse er truffet, ikke var fastsat regler om en frist for indbringelse af klager for Energiklagenævnet. Den påklagede afgørelse Fra Energitilsynets afgørelse af 19. december 2000 citeres: [ ] Ved skrivelse af 1. december 2000 har SE Energi til Energitilsynet fremsendt anmodning om overføring af akkumuleret overdækning

2 for årene 1994 og 1996 for SFGHH og 1999 for Skive Elværk på i alt 11, 417 mio. kr. til henlæggelserne. Den akkumulerede overdækning for perioden 1976 til 1999 for de to værker udgør 18, 348 mio.kr. Desuden anmoder SH Energi om overførsel af akkumulerede overskud på sideordnede aktiviteter på i alt 2,226 mio. fra perioden til fri egenkapital. I henhold til Energitilsynets sædvanlige praksis kan overskud fra sideordnet aktivitet, der er dokumenteret og godkendt af tilsynet, overføres til den fri egenkapital. Dette indebærer i det aktuelle tilfælde, at kun et overskud på kr. fra sideordnet aktivitet kan overføres til den fri egenkapital. Endvidere er det sædvanlig praksis, at en akkumuleret overdækning skal afvikles inden for den første reguleringsperiode med en årlig minimumsnedsættelse på 10 % af nettariffen. Det kan oplyses, at muligheden for at henlægge til nyinvesteringer ikke findes i den nye elforsyningslov. Side 2 af 10 Aktuelt er der tale om, at den samlede akkumulerede overdækning for SE Energi på i alt 18,348 mio. kr. tillagt den overdækning på kr., der fremgår af den tidligere udsendte indtægtsramme, skal tilbageføres til forbrugerne via sænkning af nettariffen. [ ] Klagen PriceWaterhouseCoopers har klaget på vegne SE Energi ved brev af 20. december PriceWaterhouseCoopers er endvidere ved brev af 7. juni 2002 fremkommet med bemærkninger til Energitilsynets redegørelse af 19. februar Klagerne har anført, at det ikke er korrekt når Energitilsynet har fundet, at der skulle tilbageføres overdækning på kr. tillagt , som fremgår af den tidligere udsendte indtægtsramme, idet der i beløbet på de kr. allerede er indregnet de nævnte kr. Klagerne har endvidere stillet sig uforstående overfor, at Energitilsynet har anført, at SFGHH ikke har fremsendt dokumentation for den sideordnede aktivitet, idet der er fremsendt regnskaber for de relevante år. Klagerne fremsender gerne yderligere dokumentation til belysning af spørgsmålet.

3 I klagen anføres 3 forhold vedrørende grundlaget for Energitilsynets afgørelse om tilbageføring til forbrugerne af akkumuleret overdækning for perioden 1976 til 1999 vedrørende SFGHH og Skive Elværk. Forhold 1. Efter klagernes opfattelse har SFGHH ikke været omfattet af hvile i sig selv princippet i 9 i den tidligere elforsyningslov nr. 54 af 25. februar 1976, men alene af prisbestemmelsen i lovens 10, stk. 4, hvorfor der ikke findes at være retligt grundlag for at kræve denne del af den omhandlede overdækning tilbageført. Klagerne henviste til, at hvile i sig selv princippet i henhold til lovens 9, stk. 4, ikke gælder for elforsyningsvirksomheder, som alene leverer elektricitet ved spænding under 500 volt og til, at SFGHH ikke har kunder, som får leveret el ved en netspænding på over 500 volt. Det er derfor ifølge klagerne alene overdækning vedrørende Skive Elværk, som skal tilbageføres. Den almene rimelighedsbestemmelse i 10, stk. 4, i den dagældende lov indebærer ifølge klageren alene et krav om rimelige priser, hvorfor hvile i sig selv princippet ikke skal finde anvendelse i nærværende sag. Klageren henviste herved til en afgørelse af 9. september 1988 fra Monopolankenævnet vedrørende Ikast El- og Varmeværk Side 3 af 10 Klageren anførte samtidig, at SFGHH i alle årene har anmeldt elpriserne til Energitilsynet, som ikke har fundet anledning til at gribe ind. Der var således ifølge klageren ikke hjemmel til at kræve tilbageføring af overdækning fra SFGHH. Efter klagerens opfattelse er Elprisudvalgets tidligere praksis om opsamling af overdækning i medfør af rimelighedsbestemmelsen i lovens 10, stk. 4, såvel i strid med lovens ordlyd som med førnævnte kendelse fra Monopolankenævnet. For så vidt angår kalkulationsreglerne for elforsyningsvirksomheder af 26. oktober 1977 bemærkede klagerne, at disse regler ikke kunne finde anvendelse i forbindelse med vurderingen af tilbageføring af overdækning i nærværende sag, da reglerne efter deres egen ordlyd alene fandt anvendelse på priskalkulationer, der foretoges i overensstemmelse med hvile i sig selv princippet i lovens 9. Samlet fandt klageren ikke, at der var hjemmel i den tidligere elforsyningslovs prisbestemmelser til at kræve overdækningen vedrørende SFGHH tilbageført. Det anførtes, at heller ikke principperne om tilbageførsel i 100 i den nye elforsyningslov kan finde anvendelse, idet disse bestemmelser relaterer sig til overdækning i henhold til den tidligere lovs 9.

4 Forhold 2 Klagerne anførte, at den omhandlede overdækning for en stor dels vedkommende reelt har karakter af henlæggelser, idet en del af overdækningen stammer fra år, hvor en stor aktivitet med tilslutning af vindmøller og decentral kraftvarme har bevirket en udskydelse af det for det pågældende år planlagte anlægsarbejde. Det drejede sig for SFGHH om årene 1994 og 1996, henholdsvis kr. og kr. Klagerne anførte videre, at den overdækning på kr., som for Skive Elværks vedkommende blev overført til egenkapitalen, skulle have været henlagt til ikke færdiggjorte ombygningsarbejder på 60/10 kv station Skive samt manglende dokumentationsarbejde vedrørende nettet i Skive by. Den samlede konklusion var efter klagerens opfattelse, at der i det angivne omfang reelt er tale om henlæggelser, der dog ikke formelt er bogført som sådanne. Side 4 af 10 Forhold 3 Klagerne anførte, at de overdækninger, der vedrørte år som ligger henholdsvis 5/20 år forud for 1. januar 2000 er forældet efter reglerne om henholdsvis 5- årig og 20-årig forældelse. Energitilsynets redegørelse Energitilsynet har i den til Energiklagenævnet afgivne redegørelse af 19. februar 2002 kommenteret de forannævnte af klagerne fremsatte påstande. Ad forhold 1 Energitilsynet har taget bekræftende til genmæle vedrørende spørgsmålet, hvorvidt SFGHH var omfattet af hvile i sig selv princippet i elforsyningslovs 9. Energitilsynet har imidlertid henvist til tidligere praksis i Elprisudvalget, hvorefter rimelighedsbestemmelsen i 10, stk. 4, i den tidligere elforsyningslov blev udstrakt til at omfatte rimeligheden af at opsamle overdækning og afviklingen heraf. Energitilsynet henviste samtidig til, at det af pkt i kalkulationsreglerne for elforsyningsvirksomheder af 26. oktober 1977 fremgår, at over- eller underdækning, der konstateres ved et regnskabsårs afslutning, indgår i kalkulationen for det følgende år. Energitilsynet fandt, at den ovenfor nævnte monopolankenævnskendelse af 9. september 1988 kan tages til indtægt for det synspunkt, at tilbageføring af overdækning, som ikke er omfattet af hvile i sig selv princippet i lovens 9, skal bedømmes efter den almene rimelighedsbestemmelse i lovens 10, stk.

5 4. Det afgørende i relation til tilbageførsel af overdækning var efter Monopolankenævnskendelsen således, om virksomhedens priser havde oversteget omkostningerne i et sådant omfang, at priserne måtte anses for urimeligt høje. Energitilsynet fandt på denne baggrund og under henvisning til bestemmelserne i den gældende elforsyningslovs 77, stk. 1, og 100, stk. 2, at kunne kræve overdækning tilbageført til forbrugerne. Endelig anførte tilsynet, at fraværet af pålæg om ændring af urimelige priser hos SFGHH ikke er udtryk for en godkendelse af priserne men blot, at priserne ikke tidligere er fundet urimelige. Ad forhold 2 Energitilsynet henviste til principperne i den nye elforsyningslovs 100, hvorefter elforsyningsvirksomhedernes redegørelser for udligning af ikke anvendte henlæggelser foretaget i henhold til den tidligere elforsyningslov skal godkendes af Energitilsynet. Disse principper indebar efter Energitilsynets opfattelse, at de omhandlede, ikke anvendte henlæggelser skal udlignes ved tilbageføring til forbrugerne ved regulering af de kommende års priser. Side 5 af 10 Ad forhold 3 Energitilsynet har anført at spørgsmålet om evt. forældelse af de omhandlede overdækninger ikke ses at være reguleret i elforsyningsloven, hvorfor spørgsmålet må finde sin afgørelse ved de almindelige domstole. Retsgrundlaget Det fremgår af 9, stk. 1, i lov nr. 54 af 25. februar 1976, at ved levering af elektricitet kan i prisen indregnes nødvendige udgifter til brændsel, lønninger og andre driftsomkostninger, administration og salg, driftsmæssige afskrivninger samt forrentning af fremmedkapital. Efter 9, stk. 3, gælder bestemmelsen i stk. 1 ikke for elforsyningsvirksomheder, som alene leverer elektricitet ved spænding under 500 volt. Det fremgår af 78, stk. 3, i lov nr. 375 af 2. juni 1999 med senere ændringer, som var gældende da Energitilsynet traf den påklagede afgørelse, at til varetagelse af tilsyns- og klagefunktion på energiområdet nedsætter miljø- og energiministeren et Energitilsyn. I henhold til 89, stk. 1, behandler Energiklagenævnet klager over afgørelser truffet af miljø- og energiministeren eller af Energitilsynet efter denne lov elle regler udstedt i henhold til loven. Energitilsynet varetager i henhold til 1, stk. 1, i bekendtgørelse nr. 163 af 26. februar 2000 tilsyns- og klagefunktionen på energiområdet i overensstemmelse med elforsyningslovens og varmeforsyningslovens formål, som angivet i disse loves 1.

6 Efter 100, stk. 2, i elforsyningsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 151 af 10. marts 2003 skal kollektive elforsyningsvirksomheder inden en af Energitilsynet fastsat frist fremsende en redegørelse for hvorledes ikke anvendte henlæggelser foretaget efter den hidtidige gældende elforsyningslov, over- og underdækning for perioden før denne lovs ikrafttræden samt øvrige aktiver eller passiver, der indgår i den i stk. 1, omhandlede åbningsbalance, vil blive udlignet i de kommende års priser. Bestemmelsen blev ved fremsættelsen, L 234 fremsat 29. april 1999, ledsaget af følgende bemærkninger: Med lovforslaget introduceres nye regler for prisregulering af sektoren. Hvile-i-sig-selv princippet afskaffes og produktion og handel fritages helt for prisregulering, mens prisreguleringen af de kollektive elforsyningsvirksomheder moderniseres. Side 6 af 10 I forbindelse med overgangen til en ny prisregulering er der behov for bestemmelser om opgørelse af selskabernes over- og underdækning indtil lovens ikrafttræden, ligesom der er behov for at sikre, at uforbrugte henlagte midler tilbagebetales til forbrugerne som konsekvens af, at de nuværende henlæggelsesregler afskaffes. Disse udeståender skal efter bestemmelsen for de kollektive forsyningsvirksomheder anmeldes og udlignes over de fremtidige priser og tariffer efter Energitilsynets nærmere bestemmelse. De kollektive forsyningsvirksomheder skal på baggrund af opgørelsen udarbejde en åbningsbalance, som skal danne grundlag for den fremtidige prisfastsættelse. Fra Monopol-ankenævnets kendelse af 9. september 1988 citeres: [ ] I skrivelse af 22. oktober 1985 har andelsselskabet Ikast El-og Varmeværk (IEV) klaget over Elprisudvalgets afgørelser af 20. april 1983, 26. juni 1984 og 24. september 1985 vedrørende rimeligheden af værkets prisfastsættelse ved salg af elektricitet. IEV har principalt nedlagt påstand om, at Elprisudvalgets afgørelser ophæves, subsidiært at det beløb, som det er pålagt klagerne at modregne i elpriserne, nedsættes. Elprisudvalget har nedlagt påstand om stadfæstelse af afgørelserne. [ ]

7 Elprisudvalget har bl.a. anført, at værket efter det oplyste udelukkende har kunder, som er tilsluttet på et spændingsniveau på under 500 volt, men at værket råder over en række distributionsanlæg, beregnet for spændinger på 500 volt og derover. Efter 9, stk. 4, gælder bestemmelserne i 9, stk. 1-3, ikke for elforsyningsvirksomheder, som alene leverer elektricitet med spænding under 500 volt. Ordlyden kunne således pege i retning af, at det afgørende er, om vedkommende elselskab har kunder, som er tilsluttet på et spændingsniveau på 500 volt eller derover. Når imidlertid henses til sammenhængen mellem 9 og 3, synes det afgørende at måtte være, hvilken spænding vedkommende elselskabs anlæg er beregnet for, således at et elselskab, der råder over et distributionsanlæg beregnet for en spænding på 500 volt eller derover, ikke er omfattet af 9, stk. 4, selv om alle dets kunder er tilsluttet på et spændingsniveau på under 500 volt. Side 7 af 10 Endvidere henviser Elprisudvalget til bemærkningerne til ændringsforslag nr. 18 og 21 (Monopoltilsynets meddelelser nr. 1/1978, side 70). Det fremgår heraf, at sigtet med bestemmelsen i 9, stk. 4, er at undtage de mindste lokale distributionsselskaber (transformerforeningerne) fra elforsyningslovens 9, stk Lagde man vægt på, om elforsyningsvirksomheder havde kunder, som var tilsluttet på spændinger under 500 volt, ville det indebære, at en lang række store distributionsselskaber herunder landets fjerde største selskab - var omfattet af undtagelsesbestemmelsen i 9, stk. 4. Dette ses ikke at være hensigten med den pågældende bestemmelse. Det anføres endvidere, at handelsministeren i sin besvarelse af spørgsmål 8 (Monopoltilsynets meddelelser nr. 1/1978, side 72) har anført følgende: Enhver elforsyningsvirksomhed, som defineret i lovforslagets 1, stk. 2, er principielt uanset størrelse omfattet af bestemmelserne i Klagerne hævder, at dette svar er uden betydning, idet det vedrører det oprindelige lovforslag nr. 40 af 17. oktober 1975.

8 Hertil bemærker udvalget, at Handelsministeriet - ved drøftelser med Danske Elværkers Forening - efter lovens vedtagelse, har understreget, at lovens prisbestemmelser principielt bør finde anvendelse for alle virksomheder, der videresælger elektricitet. På baggrund af ovenstående finder udvalget, at klagerne er omfattet af bestemmelserne i elforsyningslovens 9, stk [ ] Til det således foreliggende skal nævnet udtale: [ ] Som også erkendt af Elprisudvalget peger ordlyden af 9, stk. 4, i retning af, at undtagelsesbestemmelsen finder anvendelse på elforsyningsvirksomheder, som ikke har kunder, der er tilsluttet ved et spændingsniveau på 500 volt eller derover. Hverken forarbejderne til 9, stk. 4, eller sammenhængen mellem bevillingsreglerne i lovens 3 og prisreglerne i lovens 9 findes at give grundlag for at fravige det resultat, som en sproglig fortolkning fører til. Heller ikke det af udvalget i øvrigt anførte kan efter nævnets opfattelse begrunde, at 9, stk. 4, kun skulle finde anvendelse på virksomheder, der hverken leverer eller har kapacitet til at levere elektricitet ved spændinger på 500 volt eller derover. Side 8 af 10 Da det er ubestridt, at klagerne alene leverer elektricitet ved spænding under 500 volt, finder nævnet, at klagerne er omfattet af 9, stk. 4, således at bestemmelserne i 9, stk. 1-3, ikke gælder for klagerne. Energiklagenævnets bemærkninger Det fremgår af sagen, at Energitilsynet har taget bekræftende til genmæle overfor klagerens påstand om, at SFGHH ikke var omfattet af hvile i sig selv princippet i den dagældende elforsyningslovs 9. Energitilsynet har imidlertid henvist til tidligere praksis i Elprisudvalget, hvorefter rimelighedsbestemmelsen i 10, stk. 4, i den tidligere elforsyningslov blev udstrakt til at omfatte rimeligheden af at opsamle overdækning og afviklingen heraf. Det er ubestridt, at SFGHH alene har leveret elektricitet ved spænding under 500 volt. Energiklagenævnet finder herefter, af de i Monopolankenævnets afgørelse anførte grunde, at klagerne er omfattet af undtagelsesbestemmelsen i den dagældende elforsyningslovs 9, stk. 4, med den virkning, at klagerne ikke kunne anses for omfattet af hvile i sig selv princippet i bestemmelsens stk. 1-3, og dermed heller ikke af kalkulationsreglerne af 26. oktober 1977, som efter deres ordlyd tager udgangspunkt i hvile i sig selv princippet.

9 Hjemmelen til at kræve overdækning for perioden forud for den gældende elforsyningslovs ikrafttræden udlignet i de kommende års priser findes i 100, stk. 2, i den gældende elforsyningslov. Der ses ikke i ordlyden eller i forarbejderne til lovens 100 at være holdepunkter for, at bestemmelsen skulle udstrækkes til også at omfatte overdækning vedrørende virksomheder, som ikke var omfattet af hvile i sig selv princippet i den tidligere elforsyningslov. Energiklagenævnet giver på denne baggrund klagerne medhold i, at Energitilsynet ikke har haft retligt grundlag i elforsyningslovens 100 for at kræve den omhandlede overdækning vedrørende SFGHH udlignet over de kommende års priser. For så vidt angår klagernes påstand om, at en del af overdækningen vedrørende Skive Elværk i realiteten har karakter af henlæggelser, kan Energiklagenævnet tilslutte sig det af Energitilsynet anførte, hvorefter bestemmelsen i den gældende elforsyningslovs 100, stk. 2, indebærer, at ikke anvendte henlæggelser foretaget efter den hidtil gældende elforsyningslov skal udlignes i kommende års priser. Side 9 af 10 Med hensyn til spørgsmålet om forældelse er nævnet enig med tilsynet i, at dette ikke kan afgøres efter elforsyningsloven. Nævnet finder imidlertid, at spørgsmål om forældelse må indgå i behandling af sager, hvor det har betydning for størrelsen af f.eks. over/underdækning, medmindre der foreligger afgørende elementer af en sådan art, at de ikke kan oplyses gennem de midler, som er til rådighed for forvaltningsmyndigheder, og derfor kun kan afgøres af domstolene. Endelig skal Energiklagenævnet henvise klagerne til at rette henvendelse til Energitilsynet med henblik på nærmere afklaring af, i hvilket omfang der måtte være behov for tilvejebringelse af yderligere dokumentation for sideordnet aktivitet. Energiklagenævnets afgørelse Energitilsynets påbud af 19. december 2000 om udligning af overdækning for SFGHH ved tilbageføring til forbrugerne via sænkning af nettariffen ophæves. I øvrigt stadfæstes Energitilsynets afgørelse. Afgørelsen er truffet i henhold til 89 i elforsyningsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 151 af 10. marts Sagen har været behandlet på nævnets møde den 15. december Energiklagenævnets afgørelse kan ikke indbringes for anden administrativ myndighed.

10 P. N. V. Christen Boye Jacobsen Nævnsformand / Søren Præstholm Fuldmægtig Side 10 af 10

A F G Ø R E L S E. (el- og varmeforsyning) Klage fra [...] over afgørelse af 30. marts 2001 fra

A F G Ø R E L S E. (el- og varmeforsyning) Klage fra [...] over afgørelse af 30. marts 2001 fra ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form 3. oktober 2001 J.nr. 97-2311-0045 SPR A F G Ø R

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 16. april 2014 stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse af 16. april 2014 stadfæstes. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Den Almene Andelsboligforening Eskemosepark

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 4. april 2014 stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse af 4. april 2014 stadfæstes. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Boligselskabet AKB Lyngby OVER Energitilsynets

Læs mere

Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster

Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster (Varmeforsyning) Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt.

Læs mere

Klage over Energitilsynets afgørelse af 17. september 2008 vedrørende tilbagebetaling af overdækning i AffaldVarme Århus

Klage over Energitilsynets afgørelse af 17. september 2008 vedrørende tilbagebetaling af overdækning i AffaldVarme Århus Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Klage over Energitilsynets

Læs mere

Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a.

Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a. (Varmeforsyning) Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a. Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Næstformand, professor, dr. polit.

Læs mere

...[klager] over Energitilsynet af 7. februar 2006 SEAS/NVE s beregning af net- og transmissionsabonnement

...[klager] over Energitilsynet af 7. februar 2006 SEAS/NVE s beregning af net- og transmissionsabonnement (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form...[klager] over Energitilsynet af 7. februar 2006 SEAS/NVE s beregning af net- og transmissionsabonnement Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor,

Læs mere

Energitilsynets afgørelse stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse stadfæstes. (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] af 26. april 2005 over Energitilsynet af 14. april 2005 Opkrævning af udtrædelsesgodtgørelse i forbindelse med udtræden af Hirtshals

Læs mere

Afgørelse Klage over afslag på at rejse tilsynssag om sponsorater til idræt

Afgørelse Klage over afslag på at rejse tilsynssag om sponsorater til idræt Til: [XXX] Energitilsynet, (j.nr. [XXX]) TRE-FOR A/S, TRE-FOR Varme A/S og TRE-FOR El-net A/S Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785

Læs mere

XXX Elforsyning af 7. marts 2005 over Energitilsynet af 10. februar 2005 afslag på partsaktindsigt i klagers identitet

XXX Elforsyning af 7. marts 2005 over Energitilsynet af 10. februar 2005 afslag på partsaktindsigt i klagers identitet (Elforsyning) XXX Elforsyning af 7. marts 2005 over Energitilsynet af 10. februar 2005 afslag på partsaktindsigt i klagers identitet Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Konsulent,

Læs mere

Afgørelse klage over opkrævning af fast afgift i NRGi Lokalvarme A/S

Afgørelse klage over opkrævning af fast afgift i NRGi Lokalvarme A/S [XXX] Sendt pr. e-mail til [XXX] og pr. brevpost til ovennævnte adresse. Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør Per Søndergaard

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør Per Søndergaard (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [Klager] over Energitilsynet af 17. september 2008 manglende klageberettigelse til Energitilsynet i sag om tilbagebetaling af overdækning

Læs mere

Vedr. kommunens klage over Energitilsynets afgørelse af 3. juli 2002 ang. manglende flyttemeddelelse fra [...]

Vedr. kommunens klage over Energitilsynets afgørelse af 3. juli 2002 ang. manglende flyttemeddelelse fra [...] SEAS Distribution A.m.b.A. Slagterivej 25 4690 Haslev Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. kommunens klage over Energitilsynets afgørelse af 3. juli 2002 ang. manglende flyttemeddelelse

Læs mere

A F G Ø R E L S E. (Varmeforsyning)

A F G Ø R E L S E. (Varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form 25. juli 2001 J.nr. 97-2311-0014 HJD A F G Ø R E

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energitilsynets afgørelse af 11. september 2013 klage over afslag på partsstatus i Energitilsynets sag om Odsherred

KLAGE FRA [XXX] OVER Energitilsynets afgørelse af 11. september 2013 klage over afslag på partsstatus i Energitilsynets sag om Odsherred (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Anonymiseret KLAGE FRA [XXX] OVER Energitilsynets

Læs mere

[...] over Energitilsynet af 13. november 2008 afvisning af klage på grund af manglende klageberettigelse til Energitilsynet

[...] over Energitilsynet af 13. november 2008 afvisning af klage på grund af manglende klageberettigelse til Energitilsynet (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energitilsynet af 13. november 2008 afvisning af klage på grund af manglende klageberettigelse til Energitilsynet Nævnsformand,

Læs mere

Scanenergi Elsalg A/S over Energitilsynet af 26. juni 2008 indregning af efterregulering for perioden 2003 og 2004

Scanenergi Elsalg A/S over Energitilsynet af 26. juni 2008 indregning af efterregulering for perioden 2003 og 2004 (Elforsyning) Scanenergi Elsalg A/S over Energitilsynet af 26. juni 2008 indregning af efterregulering for perioden 2003 og 2004 Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Næstformand, professor, dr.polit. Chr.

Læs mere

Eltra a.m.b.a., Fredericia, over Energitilsynet af 30. marts 2004 Tidspunktet for forvaltningsakters retsvirkning

Eltra a.m.b.a., Fredericia, over Energitilsynet af 30. marts 2004 Tidspunktet for forvaltningsakters retsvirkning (Elforsyning) Eltra a.m.b.a., Fredericia, over Energitilsynet af 30. marts 2004 Tidspunktet for forvaltningsakters retsvirkning Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Professor, cand.jur.

Læs mere

Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet af 22. december 2008 Prisen på varme fra Holeby Halmvarmeværk A.m.b.a.

Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet af 22. december 2008 Prisen på varme fra Holeby Halmvarmeværk A.m.b.a. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, cand.jur. & ph.d. Bent Ole Gram Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, cand.jur. & ph.d. Bent Ole Gram Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Boligselskabet AKB Lyngby OVER Energitilsynets

Læs mere

Østjysk Energi over Energitilsynet af 19. maj 2005 Østjysk Energi Nets ændring af betalingsbetingelser

Østjysk Energi over Energitilsynet af 19. maj 2005 Østjysk Energi Nets ændring af betalingsbetingelser (Elforsyning) Østjysk Energi over Energitilsynet af 19. maj 2005 Østjysk Energi Nets ændring af betalingsbetingelser Fungerende nævnsformand, Professor, dr.polit. Chr. Hjorth-Andersen Professor, cand.jur.

Læs mere

Energinet.dk over Energitilsynet af 26. marts 2007 Energinet.dk s overskudsdisponering for regnskabsåret 2005

Energinet.dk over Energitilsynet af 26. marts 2007 Energinet.dk s overskudsdisponering for regnskabsåret 2005 (Elforsyning) Energinet.dk over Energitilsynet af 26. marts 2007 Energinet.dk s overskudsdisponering for regnskabsåret 2005 Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Næstformand, professor, dr. polit. Chr. Hjorth-Andersen

Læs mere

tilladelse til etablering af elproduktionsanlægget Rødsand II samt internt ledningsnet.

tilladelse til etablering af elproduktionsanlægget Rødsand II samt internt ledningsnet. (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form...[klager] over Energistyrelsen af 31. oktober 2007 Tilladelse til etablering af elproduktionsanlægget Rødsand II samt internt ledningsnet Nævnsformand,

Læs mere

ENERGIKLAGENÆVNETS AFGØRELSE

ENERGIKLAGENÆVNETS AFGØRELSE ENERGIKLAGENÆVNETS AFGØRELSE i sag om bortfald af forhåndstilsagn om dispensation fra kravet i elforsyningsloven om selskabsmæssig udskillelse af kommunal elproduktion ved solcelleanlæg Energiklagenævnet

Læs mere

Klagen af 16. september 2003 fra [...] har været forelagt Energitilsynet og Sønderborg

Klagen af 16. september 2003 fra [...] har været forelagt Energitilsynet og Sønderborg (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energitilsynet af 16. september 2003 flyttegebyr Formand, professor cand. jur. Christen Boye Jacobsen Fhv. Overingeniør, cand.

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H.C. Mortensen Direktør Per Søndergaard

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H.C. Mortensen Direktør Per Søndergaard (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form...[klager] over Energitilsynet af 29. november 2006 afvisning af klage over varmeregning Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør,

Læs mere

Frederiksborggade København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf Fax

Frederiksborggade København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf Fax Advokatfirmaet Gudberg Att.: Advokat Poul Gudberg Markedsgade 6B 8600 Silkeborg Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynets afgørelse af 6. juli 2006 undersøgelse af Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. budgetter og regnskaber

Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynets afgørelse af 6. juli 2006 undersøgelse af Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. budgetter og regnskaber (Varmeforsyning) Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynets afgørelse af 6. juli 2006 undersøgelse af Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. budgetter og regnskaber Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv.

Læs mere

HP Service v/[...], over Energitilsynet af 21. august 2003 Sydvest Energi Net A/S krav om betaling for efterregulering af strømforbrug

HP Service v/[...], over Energitilsynet af 21. august 2003 Sydvest Energi Net A/S krav om betaling for efterregulering af strømforbrug (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form HP Service v/[...], over Energitilsynet af 21. august 2003 Sydvest Energi Net A/S krav om betaling for efterregulering af strømforbrug Nævnsformand,

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 15. januar 2016 afslag på årsbaseret nettoafregning for solcelleanlægget på adressen [XXX].

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 15. januar 2016 afslag på årsbaseret nettoafregning for solcelleanlægget på adressen [XXX]. A F G Ø R E L S E (Elforsyningsloven) Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 15. januar 2016 OM afslag på årsbaseret nettoafregning

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Konsulent, civilingeniør Knut Berge Lektor, cand.jur. & Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Konsulent, civilingeniør Knut Berge Lektor, cand.jur. & Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energistyrelsen af 1. juli 2002 Rolfsted og Omegns Transformerforenings Netselskab A.m.b.A. s stiftelse af aktieselskab med henblik

Læs mere

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 4. marts 2002 klaget til Energiklagenævnet

Læs mere

Energitilsynet, Eltra og Dalum Papir A/S har i forbindelse med sagsbehandlingen for nævnet fremsendt bemærkninger til sagen.

Energitilsynet, Eltra og Dalum Papir A/S har i forbindelse med sagsbehandlingen for nævnet fremsendt bemærkninger til sagen. (Elforsyning) Dalum Papir A/S over Energitilsynet af 30. juni 2003 Eltras regulering af PSO-tarif Nævnsformand, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Næstformand, professor, dr.polit. Chr. Hjorth-Andersen Professor,

Læs mere

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 5. december 2002 klaget til

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form...[klager] over Energitilsynet af 9. maj 2007 forhandlingsløsning efter varmeforsyningslovens 21, stk. 4 Nævnsformand, dommer Poul K. Egan

Læs mere

Uhre og Omegns Vindmøllelaug I/S over Energitilsynet af 24. juni 2002 det anvendte starttidspunkt for beregning af fuldlasttimer

Uhre og Omegns Vindmøllelaug I/S over Energitilsynet af 24. juni 2002 det anvendte starttidspunkt for beregning af fuldlasttimer (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Uhre og Omegns Vindmøllelaug I/S over Energitilsynet af 24. juni 2002 det anvendte starttidspunkt for beregning af fuldlasttimer Nævnsformand,

Læs mere

Energiklagenævnet stadfæster Energitilsynets afgørelse af 24. juni 2014.

Energiklagenævnet stadfæster Energitilsynets afgørelse af 24. juni 2014. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Grundejerforeningen Vejlesøparken

Læs mere

[Navn udeladt] på vegne af [navn udeladt], Gørløse, over Energitilsynet af 11. december 2003 Forbrugs- og efterbetalingskrav

[Navn udeladt] på vegne af [navn udeladt], Gørløse, over Energitilsynet af 11. december 2003 Forbrugs- og efterbetalingskrav (Elforsyning) [Navn udeladt] på vegne af [navn udeladt], Gørløse, over Energitilsynet af 11. december 2003 Forbrugs- og efterbetalingskrav Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Professor,

Læs mere

Energitilsynets påbud af 23. juni 2008 om udarbejdelse af en redegørelse stadfæstes.

Energitilsynets påbud af 23. juni 2008 om udarbejdelse af en redegørelse stadfæstes. (Elforsyning) DONG Energy City Elnet A/S over Energitilsynet af 23. juni 2008 påbud om udarbejdelse af en redegørelse vedrørende "andre driftsmæssige indtægter" i reguleringsregnskabet for 2004. Nævnsformand,

Læs mere

Frederiksborggade København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf Fax

Frederiksborggade København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf Fax (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Næstved Varmeværk A.m.b.A. OVER

Læs mere

...[Klagere] af september 2005 af 27. september 2005 over Energitilsynet af 23. september 2005 Investering i fibernet

...[Klagere] af september 2005 af 27. september 2005 over Energitilsynet af 23. september 2005 Investering i fibernet (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form...[klagere] af september 2005 af 27. september 2005 over Energitilsynet af 23. september 2005 Investering i fibernet Fungerende nævnsformand,

Læs mere

Energitilsynets afgørelse Fra Energitilsynets afgørelse af 17. februar 2003 citeres føglende:

Energitilsynets afgørelse Fra Energitilsynets afgørelse af 17. februar 2003 citeres føglende: (Elforsyning) Dalum Papir A/S Energitilsynet af 17. februar 2003 Eltras PSO-tarif for 2002 Nævnsformand, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Næstformand, professor, dr.polit. Chr. Hjorth-Andersen Professor,

Læs mere

Forsyning Helsingør Varme Att.: Jacob Brønnum. I/S Nordforbrænding Att.: Tonny Juul Jensen. Vattenfall A/S Att.: Kjeld Oksbjerg

Forsyning Helsingør Varme Att.: Jacob Brønnum. I/S Nordforbrænding Att.: Tonny Juul Jensen. Vattenfall A/S Att.: Kjeld Oksbjerg Forsyning Helsingør Varme Att.: Jacob Brønnum I/S Nordforbrænding Att.: Tonny Juul Jensen 30. juni 2011 Sag 4/0920-8901-0690 /SB Deres ref. Vattenfall A/S Att.: Kjeld Oksbjerg Helsingør Kraftvarmeværk

Læs mere

80. Energitilsynet kan behandle og afgøre sager på eget initiativ eller på grundlag af en anmeldelse eller en klage.

80. Energitilsynet kan behandle og afgøre sager på eget initiativ eller på grundlag af en anmeldelse eller en klage. BILAG 2 KLAGE OVER SORØ FJERNVARME A/S VARMEPRISER 2. maj 2018 Varme J. nr. 18/08422 MDCL RETSGRUNDLAG 1) Energitilsynets kompetence 2) Princippet om nødvendige omkostninger 3) Forrentning af indskudskapital

Læs mere

Afgørelse af Deres klage over Energitilsynets afgørelse af 15. december 2004 vedr. Deres elregning fra NRGi

Afgørelse af Deres klage over Energitilsynets afgørelse af 15. december 2004 vedr. Deres elregning fra NRGi [klagers navn udeladt] [klagers adresse udeladt] Afgørelse af Deres klage over Energitilsynets afgørelse af 15. december 2004 vedr. Deres elregning fra NRGi Ved brev af 11. januar 2005 indbragte De Energitilsynets

Læs mere

KMH Invest ApS, Greve Energitilsynet af 15. november 2002 NESAs opkrævning af renter og gebyrer

KMH Invest ApS, Greve Energitilsynet af 15. november 2002 NESAs opkrævning af renter og gebyrer (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form KMH Invest ApS, Greve over Energitilsynet af 15. november 2002 NESAs opkrævning af renter og gebyrer Nævnsformand, cand.jur. Jørgen Nørgaard

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet afviser klagen over Tønder Kommunes tinglysning af forblivelsespligten.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet afviser klagen over Tønder Kommunes tinglysning af forblivelsespligten. Til: XXX Tønder Kommune Energiklagenævnet Toldboden 2 8800 Viborg Nævnenes Hus ekn@naevneneshus.dk www.ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse afvisning af klage over tinglysning af forblivelsespligt

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 17. august 2015 afslag på forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 17. august 2015 afslag på forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg (Vedvarende energi) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

(Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form

(Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Maribo Kommune af 20. juni 2002 Fritagelse for tilslutningspligt til fjernvarme Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye

Læs mere

Klage over afgørelse fra Energitilsynet, for meget opkrævet arealbidrag m.v.

Klage over afgørelse fra Energitilsynet, for meget opkrævet arealbidrag m.v. Den Kristlige Fagbevægelse Engboulevarden 30 8900 Randers Klage over afgørelse fra Energitilsynet, for meget opkrævet arealbidrag m.v. Ved brev af 24. september 2002 har Den Kristelige Fagbevægelse til

Læs mere

Afgørelse Klage over Lolland Kommunes afgørelse om forblivelsespligt

Afgørelse Klage over Lolland Kommunes afgørelse om forblivelsespligt Til: [XXX] Rødby Varmeværk A.m.b.a. Lolland Kommune (j.nr.[xxx]) Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395

Læs mere

NRGi A.m.b.a. over Energitilsynet af 14. januar 2004 Betaling af elforbrug på en fraflyttet adresse

NRGi A.m.b.a. over Energitilsynet af 14. januar 2004 Betaling af elforbrug på en fraflyttet adresse (Elforsyning) NRGi A.m.b.a. over Energitilsynet af 14. januar 2004 Betaling af elforbrug på en fraflyttet adresse Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Professor, cand.jur. & Ph.D.

Læs mere

Hundested Varmeværk A.m.b.a. om genoptagelse

Hundested Varmeværk A.m.b.a. om genoptagelse (Naturgasforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk ANMODNING FRA AF OM Hundested Varmeværk

Læs mere

Energiklagenævnet stadfæster Energitilsynets afgørelse af 10. september 2013.

Energiklagenævnet stadfæster Energitilsynets afgørelse af 10. september 2013. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energitilsynets afgørelse

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 24. februar 2011 ophæves, og sagen hjemvises til Energitilsynet til fornyet behandling.

Energitilsynets afgørelse af 24. februar 2011 ophæves, og sagen hjemvises til Energitilsynet til fornyet behandling. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA E.ON Produktion Danmark A/S OVER

Læs mere

[...] over Energistyrelsen af 18. januar 2002 og Energiklagenævnet af 15. maj 2003 Afregning af elproduktion fra vindmølle

[...] over Energistyrelsen af 18. januar 2002 og Energiklagenævnet af 15. maj 2003 Afregning af elproduktion fra vindmølle (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energistyrelsen af 18. januar 2002 og Energiklagenævnet af 15. maj 2003 Afregning af elproduktion fra vindmølle Nævnsformand, professor,

Læs mere

at afregning af el produceret på decentrale biogas- og biomassefyrede kraftvarmeværker

at afregning af el produceret på decentrale biogas- og biomassefyrede kraftvarmeværker (Elforsyning) Energigruppen Jylland over Energitilsynet af 29. august 2002 Afregning af el produceret på decentrale biogas- og biomassefyrede kraftvarmeværker Nævnsformand, cand.jur. Jørgen Nørgaard Næstformand,

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om annullation af godkendt ansøgning om nettoafregning gruppe 1

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om annullation af godkendt ansøgning om nettoafregning gruppe 1 Til: Advokat Thomas Jensen Energinet.dk Goul 2011 ApS Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf. 7240 5600 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 19. juni 2009 stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse af 19. juni 2009 stadfæstes. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Slagslunde Fjernvarmelaug over Energitilsynet

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 20. juni 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på adressen

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 20. juni 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på adressen (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen,

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen, (Varmeforsyning) XXX af 15. januar 2005 over Stubbekøbing kommune af 21. december 2004 tilslutningspligt til for ejendommen XXX til Stubbekøbing Fjernvarmeselskab A.m.b.a. Nævnsformand, professor, cand.jur.

Læs mere

Klage over Sakskøbing Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen

Klage over Sakskøbing Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Sakskøbing Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 22. oktober 2002 klaget til Energiklagenævnet over Sakskøbing

Læs mere

Vejledning om varmeforsyningslovens prisbestemmelser og Energitilsynets praksis om afvikling af. over-/underdækning

Vejledning om varmeforsyningslovens prisbestemmelser og Energitilsynets praksis om afvikling af. over-/underdækning Vejledning om varmeforsyningslovens prisbestemmelser og Energitilsynets praksis om afvikling af over-/underdækning JUNI 2009 Energitilsynets sekretariat modtager løbende henvendelser om, hvordan en varmeforsyning

Læs mere

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 26/ i sag nr Andelsselskabet Vejgaard Vandværk. mod. Forsyningssekretariatet

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 26/ i sag nr Andelsselskabet Vejgaard Vandværk. mod. Forsyningssekretariatet KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 26/6 2013 i sag nr. 2010-0023320 Andelsselskabet Vejgaard Vandværk mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Andelsselskabet Vejgaard Vandværk har ved

Læs mere

Ombudsmandens kompetence over for energiselskaber. 12. juli 2011

Ombudsmandens kompetence over for energiselskaber. 12. juli 2011 2011 5-2. Ombudsmandens kompetence over for energiselskaber En journalist klagede til ombudsmanden over sagsbehandlingstiden hos et energiselskab i en sag om aktindsigt. Det fremgik at journalisten havde

Læs mere

Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 21. november 2002 påklaget Aars Kommunes afgørelser

Læs mere

[Klagers navn anonymiseret] [Klagers adresse anonymiseret] 9000 Aalborg

[Klagers navn anonymiseret] [Klagers adresse anonymiseret] 9000 Aalborg [Klagers navn anonymiseret] [Klagers adresse anonymiseret] 9000 Aalborg Afgørelse af Deres klage over Energitilsynets afgørelse af 14. maj vedrørende Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhedernes gebyr for

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 21. december 2010 ophæves, og sagen hjemvises til Energitilsynet til fornyet behandling.

Energitilsynets afgørelse af 21. december 2010 ophæves, og sagen hjemvises til Energitilsynet til fornyet behandling. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA E.ON Produktion Danmark A/S OVER

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 6. juli 2015 stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse af 6. juli 2015 stadfæstes. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Arbejdernes Boligselskab Gladsaxe

Læs mere

[...] over Energistyrelsen af 6. juli 2009 Afslag på ansøgning om dispensation fra tidsfristen i 42, stk. 4 i lov om fremme af vedvarende energi.

[...] over Energistyrelsen af 6. juli 2009 Afslag på ansøgning om dispensation fra tidsfristen i 42, stk. 4 i lov om fremme af vedvarende energi. (Vedvarende energi) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

[...] over Energitilsynet af 19. september 2001 Varsling af forbrugerne om fusion og ændret prisstruktur

[...] over Energitilsynet af 19. september 2001 Varsling af forbrugerne om fusion og ændret prisstruktur (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energitilsynet af 19. september 2001 Varsling af forbrugerne om fusion og ændret prisstruktur Nævnsformand, cand.jur. Jørgen Nørgaard

Læs mere

[...] over Energitilsynet af 12. december 2008 TRE-FOR El-net A/S etablering af fjernaflæste målere til el-, varme- og vandforbrug

[...] over Energitilsynet af 12. december 2008 TRE-FOR El-net A/S etablering af fjernaflæste målere til el-, varme- og vandforbrug (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Afgørelse om tilbageførsel af ikke-godkendt forrentning for perioden for Verdo Varme

Afgørelse om tilbageførsel af ikke-godkendt forrentning for perioden for Verdo Varme Afgørelse om tilbageførsel af ikke-godkendt forrentning for perioden 2000-2005 for Verdo Varme 11. april 2019 J. nr. 18/03961 MDCL RESUMÉ Sekretariatet for Energitilsynet (nu Forsyningstilsynet) traf den

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Professor, cand.jur. & Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen Direktør, cand.polyt.

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Professor, cand.jur. & Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen Direktør, cand.polyt. (Elforsyning) [B Aps], Virum over Energitilsynet af 17. marts 2004 NESA s krav på betaling for el Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Professor, cand.jur. & Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Konsulent, civiling., Knut Berge Professor, cand.jur. & Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Konsulent, civiling., Knut Berge Professor, cand.jur. & Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen (Elforsyning) [Klagers navn udeladt], Sønderborg over Energitilsynet af 7. juni 2004 Fordeling af flytteregning Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Konsulent, civiling., Knut Berge

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Nykøbing Falster Kommune over Energitilsynets afgørelse af 2. oktober 2003 Opkrævning af beregnet varmeforbrug for perioden 1999/2000 Nævnsformand,

Læs mere

: Danske Energiselskabers Forening på vegne af Andelsselskabet Nordthy Strømforsyning ctr. Konkurrencerådet

: Danske Energiselskabers Forening på vegne af Andelsselskabet Nordthy Strømforsyning ctr. Konkurrencerådet 2000-05-16: Danske Energiselskabers Forening på vegne af Andelsselskabet Nordthy Strømforsyning ctr. Konkurrencerådet K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 16. maj 2000 i sag 99-112.113 Danske

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Gladsaxe Kommune af 2. juni 2003 elvarme i gulv i badeværelse Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Næstformand,

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand. jur. Christen Boye Jacobsen. Fhv. overingeniør, cand. polyt. Jørgen Klitgaard Direktør, cand. polyt. H.C.

Nævnsformand, professor, cand. jur. Christen Boye Jacobsen. Fhv. overingeniør, cand. polyt. Jørgen Klitgaard Direktør, cand. polyt. H.C. (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Nykøbing Falster Kommune over Energitilsynet af 24. juli 2003 Betaling for varmeforbrug Nævnsformand, professor, cand. jur. Christen Boye

Læs mere

HEF Net A/S af 29. april 2005 over Energitilsynet af 4. april 2005 Beregning af beløb for nettab opkrævet overfor Aars Elforsyning.

HEF Net A/S af 29. april 2005 over Energitilsynet af 4. april 2005 Beregning af beløb for nettab opkrævet overfor Aars Elforsyning. (Elforsyning) HEF Net A/S af 29. april 2005 over Energitilsynet af 4. april 2005 Beregning af beløb for nettab opkrævet overfor Aars Elforsyning. Fungerende Nævnsformand, professor, dr.polit. Chr. Hjorth-Andersen

Læs mere

Klagen er indgivet af advokat Søren Stenderup Jensen ved advokat Marlene Hannibal, Advokatfirmaet Plesner, på vegne af Brødrene Hartmann A/S.

Klagen er indgivet af advokat Søren Stenderup Jensen ved advokat Marlene Hannibal, Advokatfirmaet Plesner, på vegne af Brødrene Hartmann A/S. Til: Brødrene Hartmann A/S Tønder Fjernvarmeselskab a.m.b.a. Energitilsynet Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen (Varmeforsyning) Frede Gundberg, Roskilde over Energitilsynet af 15. marts 2005 Regler for dispensation i forbindelse med opkrævning af afkølingstarif i Roskilde Kommunes varmeforsyning. (Genoptagelse

Læs mere

Klage over Energitilsynets afgørelse af 5. januar 2010 om udstykningen i Tøpkilde

Klage over Energitilsynets afgørelse af 5. januar 2010 om udstykningen i Tøpkilde [...] Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over

Læs mere

Afgørelse Ophævelse og hjemvisning af Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Ophævelse og hjemvisning af Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: [XXX] Energinet.dk Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf. 7240 5600 www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. brev til ovenstående Afgørelse Ophævelse og hjemvisning af Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse af 8. april 2013 om tilslutningspligt til Langå Varmeværk a.m.b.a

Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse af 8. april 2013 om tilslutningspligt til Langå Varmeværk a.m.b.a [XXX] Fremsendes pr. e-mail: [XXX] og pr. brevpost Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Klage over Vesthimmerland Kommunes afgørelse af 5. maj 2010 om fritagelse fra tilslutningspligt for ejendommen beliggende [XXX]

Klage over Vesthimmerland Kommunes afgørelse af 5. maj 2010 om fritagelse fra tilslutningspligt for ejendommen beliggende [XXX] Hvalpsund Kraftvarmeværk A.m.b.A. Hestbækvej 21 9640 Farsø Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf

Læs mere

Nævnenes Hus Toldboden Viborg. Til: XXX Lemvig Varmeværk a.m.b.a. Energitilsynet.

Nævnenes Hus Toldboden Viborg. Til: XXX Lemvig Varmeværk a.m.b.a. Energitilsynet. Til: XXX Lemvig Varmeværk a.m.b.a. Energitilsynet Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Afvisning af klage på grund af manglende

Læs mere

Klage over Energistyrelsens afgørelse vedrørende vindmølle som ikkeeksisterende efter afregningsbestemmelserne i vindmøllebekendtgørelsens

Klage over Energistyrelsens afgørelse vedrørende vindmølle som ikkeeksisterende efter afregningsbestemmelserne i vindmøllebekendtgørelsens Farre Erhvervsmøllelaug I/S v/ Advokat Erik Kjær Grønnegade 17 H 7900 Nykøbing Mors Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Energistyrelsens afgørelse vedrørende vindmølle som ikkeeksisterende

Læs mere

Energinet.dk s afgørelse af 20. februar 2015 stadfæstes.

Energinet.dk s afgørelse af 20. februar 2015 stadfæstes. (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

Advokat Peter Schiøtz på vegne en række forbrugere over Energitilsynet Prisberegning hos Hyllinge Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a.

Advokat Peter Schiøtz på vegne en række forbrugere over Energitilsynet Prisberegning hos Hyllinge Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a. (Varmeforsyning) Advokat Peter Schiøtz på vegne en række forbrugere over Energitilsynet Prisberegning hos Hyllinge Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a. Nævnsformand, cand. jur. Jørgen Nørgaard Professor,

Læs mere

Afgørelse Klage over Energistyrelsens afgørelse af 22. februar 2013 om afslag på aktindsigt

Afgørelse Klage over Energistyrelsens afgørelse af 22. februar 2013 om afslag på aktindsigt [XXX] Afgørelsen er fremsendt pr. e-mail til adressen: [XXX] Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 1. juli 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning for solcelleanlæg på adressen [XXX]

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 1. juli 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning for solcelleanlæg på adressen [XXX] (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

Energiklagenævnet afviser anmodningen om at genoptage afgørelsen

Energiklagenævnet afviser anmodningen om at genoptage afgørelsen (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Næstved Varmeværk A.m.b.a OVER Energiklagenævnets

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet afviser klagen over Horsens Kommunes afgørelse af 15. december 2016.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet afviser klagen over Horsens Kommunes afgørelse af 15. december 2016. Til xxx Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Afvisning af klage på grund af overskredet klagefrist Energiklagenævnet modtog den

Læs mere

NCC Construction Danmark A/S, Hellerup over Energitilsynet af 9. juli 2004 Investeringsbidrag

NCC Construction Danmark A/S, Hellerup over Energitilsynet af 9. juli 2004 Investeringsbidrag (Elforsyning) NCC Construction Danmark A/S, Hellerup over Energitilsynet af 9. juli 2004 Investeringsbidrag Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Konsulent, civiling., Knut Berge Direktør,

Læs mere

Bodilsen A/S fremsendte ved brev af 29. november 2001 en ansøgning med følgende projektbeskrivelse:

Bodilsen A/S fremsendte ved brev af 29. november 2001 en ansøgning med følgende projektbeskrivelse: Bodilsen A/S Industrivej 10 7900 Nykøbing M Klage over afgørelse fra Energistyrelsen Bodilsen A/S har ved brev af 9. januar 2003 til Energiklagenævnet klaget over Energistyrelsens afgørelse af 29. november

Læs mere

Henvendelse om Energiklagenævnets afgørelse af 7. december 2004

Henvendelse om Energiklagenævnets afgørelse af 7. december 2004 [Navn] [Adresse] [Adresse] Fremsendes pr. e-mail og ikke tillige pr. brevpost Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

Hejnsvig Varmeværk A.m.b.a. over Billund Kommune af 27. januar 2010 Godkendelse af ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt

Hejnsvig Varmeværk A.m.b.a. over Billund Kommune af 27. januar 2010 Godkendelse af ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt (Varmeforsyning) Offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Hejnsvig

Læs mere

Klage over Sundsøre Kommunes afgørelse af 23. februar 2006 om forblivelsespligt for ejendomme tilsluttet fjernvarmenettet på Fur, Fur Kraftvarmeværk

Klage over Sundsøre Kommunes afgørelse af 23. februar 2006 om forblivelsespligt for ejendomme tilsluttet fjernvarmenettet på Fur, Fur Kraftvarmeværk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Sundsøre Kommunes afgørelse af 23. februar 2006 om forblivelsespligt for ejendomme tilsluttet fjernvarmenettet på Fur, Fur Kraftvarmeværk a.m.b.a.

Læs mere

Afgørelse - klage over Høje Taastrup Kommunes afgørelse af 30. august 2011 om påbud om tilslutning til fjernvarme vedrørende ejendommen

Afgørelse - klage over Høje Taastrup Kommunes afgørelse af 30. august 2011 om påbud om tilslutning til fjernvarme vedrørende ejendommen [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere