NYT Nr Bestyrelsen i Dansk Oxforddown:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NYT Nr. 1 2015. Bestyrelsen i Dansk Oxforddown:"

Transkript

1 NYT Nr Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: Formand: Asger Markussen, Kærvej 50, Gl. Sole, 8722 Hedensted, tlf , , asger.markussen@mail.dk Næstformand: Bjarne Wohlfarth, Grønlandsvej 361, 7100 Vejle, tlf , wohlfahrt@mail.dk Kasserer: Gitte Kobberøe, Toftagervej 1, Ø. Alling, 8963 Auning tlf , gittekobberoe@vestdjursnet.dk Sekretær: Sally Petersen, Sandagervej 98, 7100 Vejle, tlf , s.petersen@outlook.dk Pr-ansvarlig: Ivan Jensen, Mølvejgårdsvej 18, 6630 Rødding tlf , jyskrailteknik@gmail.com Se mere på

2 Læmninger Vi er ved den årstid, hvor de fleste læmninger finder sted. Det er altid en enormt spændende tid. Har man gjort det rigtigt, således at der kommer to friske lam som har mod på tilværelsen og er klar til at søge patten. Og moderen er meget aktiv til at slikke sit lam. Også den lyd, som lam og Mor sender til hinanden i starten, er vigtig. Det er ikke lugten alene, der gør, at de holder sammen. Sidste år blev der i Nyhedsbrevet skrevet en hel del omkring læmning. Her vil vi lige repetere det væsentlige: Hold opsyn med dyret (hvornår det ændrer adfærd), arbejder dyret på læmningen eller bliver det ikke rigtig til noget. Vær ikke bange for at mærke efter i god tid. Alt for mange læmninger har fået lov at trække ud, - med slappe eller eventuelt døde lam til følge. Når der mærkes efter: Hvis der er en snude og to ben, så kan man tage det roligt, hvis fåret er aktivt. Er der en snude og ét ben, så skal man få det sidste ben med op. For at måtte trække i lam, skal der være en snude og to ben. En anden situation er, at der kun er to ben. Kontrollér så, om det er bagben. Hvis det er det, så træk med det samme. Hvis der kun er en hale, så skal man have fat i bagbenene. I den situation vil fåret aldrig selv være aktivt nok, men kun gå rundt. Man kan næsten altid se det på strøelsen, at den har gået meget rundt. I den situation har der heller ikke rigtig været en synlig vandblære. Besøgsdag søndag d. 19. april Mange af de praktiske ting, vi alle arbejder med, har vi besluttet, skal behandles på en BESØGSDAG hos Rasmus Loth Andersen og andre fåreavlere i Nordjylland søndag den 19. april kl Se på hjemmesiden: Adresser og fuldt program. Vi vil komme ind på: Klipning. Der vil være mulighed for selv at prøve. Hvordan designer man et klippebord. Hvordan behandler man sin klippemaskine og sine knive, så de arbejder ordentligt. Hvis der er nogen, der har lyst til at prøve det derhjemme, så vil der være mulighed for at låne to maskiner med hjem. Her er der ikke tale om, at vi vil gå de professionelle fåreklippere i bedene, men det er altid rart at være i stand til at kunne klippe et par dyr selv. En professionel er heller ikke særlig interesseret i at klippe et eller to dyr pr sted.

3 Vi vil snakke om klovpleje og vise, hvordan det gøres bedst. Her snakker vi også om klovbad ved indsætning af dyr i besætningen (køb, dyrskuer osv.). Mange har prøvet at lægge en væddersele på sin vædder blot for at konstatere, at selen næste dag hænger om benene på dyret. Det prøver vi at gøre sammen. Også vædderforklædet vil vi demonstrere brugen af og fortælle om formålet med. En anden sele med et helt andet formål er Skedefremfaldsselen (ved Prolabs). Man kan også bruge en bøjle begge dele prøver vi. Vi demonstrerer indgivelse af de forskellige former for ormemiddel samt anden medicin. Apropos ormemiddel: Vi vil tage et mikroskop med og Gitte Kobberøe vil vise, hvordan man tæller orm i gødningsprøver. Øremærker skal vi også lære at sætte rigtigt i. Gentest er aktuel nu, hvor vi har fået nye regler omkring scrapie og eksport. Vi tager en tang med og viser, hvordan det kan gøres. Også denne tang kan lånes for en kort periode. De fleste kuperer stadig halerne på Oxforddown-fårene, da de hos denne race er meget lange. Det viser vi også. Dyrskuereglerne forlanger, at dyr født i Danmark har en hale, der er så lang, at den dækker endetarmsåbning og skede. Omkring fødsel er det en meget god idé at desinficere navlen på lammet. Der er meget stor risiko for at der kan trænge bakterier ind, hvis man ikke gør det. Det vil vise sig noget senere i form af ledbetændelse (som er meget svær at bekæmpe). Det viser vi også. Også stivkrampe og bløde nyrer vil vi fortælle om forebyggelse for. Vi taler om klovsygetest: Hvis reglerne bliver lavet sådan, at en ejer og en anden person må tage testene, vil vi demonstrere, hvordan det gøres. Vi fortæller om korrekt tandstilling samt om indadvendte øjenlåg. (Vi vil demonstrere, hvad man kan gøre ved indadvendte øjenlåg også snakke om arvegangen). Vi vil kigge på hegn og snakke om græsmarker på de steder, vi besøger. FORBERED spørgsmål til fælles drøftelse om alle disse og andre ting. Mød op og lad os få en god dag i det Nordjyske. Det er helt sikkert, at I her vil se nogle virkelig gode kvalitetsdyr. Tag selv madpakke med. Rasmus tænder kaffemaskine. Vel mødt til en rigtig spændende fåredag.

4 Kåring 2014: Sidste år havde Rasmus Loth Andersen to dyr, som blev kåret med maximum points. I det hele taget var der mange gode Oxforddown-dyr fremme til kåring. Eksempelvis havde Thomas Pilgård en 1-års-vædder, som var meget tæt på at få maximum points.

5 Import og eksport 28. juni 2013 trådte en ny EU-Forordning om Scrapie i kraft (Nr. 630/2013). Den er fra nytår i år blevet implementeret i Danmark. Det, vi som fåreavlere har brug for at vide, er, at hvis vi vil im- og eksportere, så skal denne forordning overholdes. Her tales om tre slags besætninger: 1) Besætninger med G1-dyr 2) Besætninger som er lukkede 3) Besætninger, som ingenting gør. Ad 2) Til denne gruppe kan kun tilføres dyr med samme status. Altså ikke noget med dyresamlinger. I denne gruppe skal alle dyr over 18 måneder, som sendes til DAKA forsynes med blå øremærker. (DAKA tester så for scrapie- det skulle de desværre have været fra 2013, men da var det ikke almindelig kendt). Ad 3) Herfra kan ikke eksporteres. Gruppe 1 og 3 kan udstille sammen på dyrskuer. Som beskrevet tager vi dette emne op på besøgsdagen den 19. april. Nu vi er ved paragraffer: Der har på Fåredebatten (både Facebook og Sheep.dk) været en del skriveri om Biprodukt-forordningen fra EU. (1069/2009, artikel 24-l-i). Tidligere har nogle fået deres lammeskind hjem fra slagteriet. Det er ikke lovligt længere. Loven kom i 2009, men er først nu ved at blive implementeret i Danmark. Jo man kan godt få skindene med hjem, men så skal man have godkendte opbevaringsfasciliteter, være registreret som skindfirma, lokalerne godkendt osv. Det er rimelig omkostningstungt, så det er formentlig få, der vælger at gøre det. Hvorfor nu denne forordning? Når man afleverer noget på slagteriet, så afleveres til et sted, som betragtes som smittefarligt. For eksempel må der ikke gå levende dyr ud fra slagteriet. (Slagteriet må føre levende dyr til andre slagterier, men det er en anden sag). Så er det mere forståeligt (om end irriterende), at skind ikke må komme ud, så de kan smitte levende dyr. På det seneste er det fra myndighedernes side blevet indskærpet overfor slagterierne, at lam Slagtelam må max være 12 måneder. kun er lam i 12 måneder. Fremover skal der af Sundhedsdokumentet tydeligt fremgå lammets alder. Det skal man være opmærksom på fra nu af, da Fødevarestyrelsen jo kan se i RYK, hvornår dyret er født. Indtil for ganske nylig kunne man få slagtet dyrene som værende lam, hvis de endnu ikke havde fået brede tænder. (I nogle tilfælde helt op til måneder efter fødsel). Desværre har der på Fåredebatten sneget sig forkert rådgivning ind.

6 Et godt redskab: på Fødevarestyrelsens side: kan man finde al gældende lovgivning for Danmark (Forordninger, direktiver og cirkulærer). F.eks. Nyregistreret fåre- eller gedebesætning Her kan man få alt at vide, som man har brug for. På det seneste har der i medierne været en heftig debat om tilskud, når man afgræsser naturarealer. Det er voldsomme beløb, som nogen er blevet afkrævet at tilbagebetale. Det er uforståeligt, at situationen kan opstå. Har man overset noget gældende lovgivning, da man ansøgte om midlerne? Det bliver spændende at se, hvor det ender. 25 års jubilæum Oxforddownforeningen havde i 2014 eksisteret i 25 år. Idémanden bag stiftelsen af foreningen var Niels Erik Rasmussen. Han er heldigvis stadig en aktiv Oxforddown-avler, som sidste år eksporterede mange dyr til Letland.

7 Oxforddownforeningen i England har også haft jubilæum i år. Vi håber, at begge foreninger får succes fremover.

8 Dyrskuer Landets dyrskuer er ved at blive planlagt. Også Landsskuet. Der er på det seneste opstået en diskussion om klovsygens smitterisiko hvad angår kvæg, får og geder. På har der stået, at geder ikke kan smitte får. Det bliver forhåbentlig rettet. Følg med på denne hjemmeside. Den vil løbende blive redigeret. På Landsskuet er der kommet et nyt tiltag: Udstilling af lam. Der er hold for både han- og hundyr. I de samme grupper som de voksne dyr: Texel, Tung Kødrace, Let kødrace samt Naturracer. Disse dyr går som alle de øvrige med i Interbreed-konkurrencerne. Find allerede nu det/de vædder-/gimmerlam, der passer. Følg med på og på andre sider for de lokale skuer Hvis der er et girokort med i jeres brev, så kunne det tyde på, at I har glemt at betale kontingentet.

9 Besætning til salg To af vore dygtige avlere, Rikke Mikkelsen og Preben Christiansen, vil sælge deres ejendom og dermed også fårene. Her vil man kunne købe nogle rigtig gode dyr i forskellige aldersgrupper. De har også forskelligt inventar til salg. Tlf nr

10 Vi forsyner dig med foder Hund Kat Heste Får Høns Kaniner Fuglefoder Åben mandag-fredag kl Lørdag kl Toftnæs landhandel Toftnæsvej 25,Alslev, 6800 Varde Tlf Fornuftige priser: sække paller eller løs få et tilbud Se mere på INGEN FOR SMÅ- INGEN FOR STORE

11

12

NYT Nr. 4 2014. Gimmerlam på dyrskue i England

NYT Nr. 4 2014. Gimmerlam på dyrskue i England NYT Nr. 4 2014 Gimmerlam på dyrskue i England Bagerst i dette Oxforddown-nyt er der information om medlemskontigent, hvor vi beder jer om at overføre kontingentbetalingen til vores bank. Som I kan se,

Læs mere

NYT Nr FORÅRSMØDE I OXFORDDOWNFORENINGEN. - læs mere på bagsiden

NYT Nr FORÅRSMØDE I OXFORDDOWNFORENINGEN. - læs mere på bagsiden NYT Nr. 1 2017 FORÅRSMØDE I OXFORDDOWNFORENINGEN søndag den 5. marts 2017, kl 10 hos Pia og Torben Friis Sørensen, Skovsmindevej 13, 8963 Auning. - læs mere på bagsiden Bestyrelsen i Dansk Oxforddown:

Læs mere

NYT Nr. 4 2015. Bestyrelsen i Dansk Oxforddown:

NYT Nr. 4 2015. Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: NYT Nr. 4 2015 Karl Iver Buse, 90 år i efteråret 2015 Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: Formand: Asger Markussen, Kærvej 50, Gl. Sole, 8722 Hedensted, tlf 7585 2035, 2461 2035, asger.markussen@mail.dk Næstformand:

Læs mere

NYT Nr Bestyrelsen i Dansk Oxforddown:

NYT Nr Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: NYT Nr. 2 2016 Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: Formand: Asger Markussen, Kærvej 50, Gl. Sole, 8722 Hedensted, tlf 7585 2035, 2461 2035, asger.markussen@mail.dk Næstformand: Bjarne Wohlfarth, Grønlandsvej

Læs mere

NYT Nr. 2 2015. Bestyrelsen i Dansk Oxforddown:

NYT Nr. 2 2015. Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: NYT Nr. 2 2015 Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: Formand: Asger Markussen, Kærvej 50, Gl. Sole, 8722 Hedensted, tlf 7585 2035, 2461 2035, asger.markussen@mail.dk Næstformand: Bjarne Wohlfarth, Grønlandsvej

Læs mere

NYT Nr. 2 2014. Bestyrelsen i Dansk Oxforddown:

NYT Nr. 2 2014. Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: NYT Nr. 2 2014 Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: Formand: Asger Markussen, Kærvej 50, Gl. Sole, 8722 Hedensted, tlf 7585 2035, 2461 2035, asger.markussen@mail.dk Næstformand: Bjarne Wohlfarth, Grønlandsvej

Læs mere

Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: Formand: Asger Markussen, Hedensted, tlf , ,

Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: Formand: Asger Markussen, Hedensted, tlf , , NYT Nr. 2 2017 Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: Formand: Asger Markussen, Hedensted, tlf 7585 2035, 2461 2035, asger.markussen@mail.dk Næstformand: Bjarne Wohlfarth, Vejle, tlf 7586 3623, wohlfahrt@mail.dk

Læs mere

NYT Nr. 3 2015. Bestyrelsen i Dansk Oxforddown:

NYT Nr. 3 2015. Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: NYT Nr. 3 2015 Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: Formand: Asger Markussen, Kærvej 50, Gl. Sole, 8722 Hedensted, tlf 7585 2035, 2461 2035, asger.markussen@mail.dk Næstformand: Bjarne Wohlfarth, Grønlandsvej

Læs mere

SUNDHEDSREGLER. Adgang til skuet Der er dyrlæge til stede ved modtagelse af dyrene onsdag den 1. juli fra kl. 13.00 til kl. 21.00.

SUNDHEDSREGLER. Adgang til skuet Der er dyrlæge til stede ved modtagelse af dyrene onsdag den 1. juli fra kl. 13.00 til kl. 21.00. SUNDHEDSREGLER Sundhedsreglerne er lavet for at undgå smittespredning og dermed beskytte frie dyr eller besætninger mod smitte fra dyr eller besætninger, der har sygdomme. Reglerne er lavet i samarbejde

Læs mere

Se mere på og facebook.com/danskoxforddown

Se mere på   og facebook.com/danskoxforddown NYT Nr. 3 2017 Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: Formand: Asger Markussen, Hedensted, tlf 7585 2035, 2461 2035, asger.markussen@mail.dk Næstformand: Bjarne Wohlfarth, Vejle, tlf 7586 3623, wohlfahrt@mail.dk

Læs mere

NYT Nr. 3 2014. Generalforsamling

NYT Nr. 3 2014. Generalforsamling NYT Nr. 3 2014 Bryllup i Tyrkiet Generalforsamling Generalforsamling søndag den 12. oktober kl. 10 hos Pia Friis Sørensen, Skovsmindevej 13, 8963 Auning. Dagsorden ifølge vedtægterne. Bestyrelsen i Dansk

Læs mere

Der er en risiko for spredning af smitte ved at udstille dyr på dyrskuer. Alle har et medansvar for at mindske denne risiko.

Der er en risiko for spredning af smitte ved at udstille dyr på dyrskuer. Alle har et medansvar for at mindske denne risiko. Sundhedsregler som gælder ved deltagelse i dyrskuer i Danmark For at undgå smittespredning gælder en række regler for deltagelse på dyrskuer. Reglerne skal beskytte sunde dyr og besætninger mod smitte

Læs mere

VETERINÆRE REGLER opdateret den 09.04.14

VETERINÆRE REGLER opdateret den 09.04.14 VETERINÆRE REGLER opdateret den 09.04.14 Det er vigtigt at du læser de veterinære regler godt igennem for det dyr du skal udstille. Det er ærgerligt hvis du kommer til dyrskuet og bliver afvist af dyrlægen

Læs mere

FÅR. Oxforddown. Oxforddown. Texel. Hold nr: 1,1 Væddere - 3 år og ældre. Hold nr: 1,2 Væddere - 1 år. Hold nr: 1,3 Får - 2 år med lam

FÅR. Oxforddown. Oxforddown. Texel. Hold nr: 1,1 Væddere - 3 år og ældre. Hold nr: 1,2 Væddere - 1 år. Hold nr: 1,3 Får - 2 år med lam FÅR Oxforddown Oxforddownfårene stammer fra England, hvor racen blev anerkendt i 1862. De første Oxforddownfår kom til Danmark i 1880 erne. Gennem systematisk avlsarbejde med vægten lagt på racens evne

Læs mere

Sundhedsregler MidtWest Farmshow 2015

Sundhedsregler MidtWest Farmshow 2015 Sundhedsregler MidtWest Farmshow 2015 Indsyning Alle dyr skal synes af en dyrlæge ved ankomsten til skuet. Alle dyr skal ind ved indgangen på havnevej, så vi er sikre på at alle kommer forbi dyrlægekontrollen

Læs mere

I år var der over besøgende på Landsskuet i Herning. Det var dejligt, at der var så mange.

I år var der over besøgende på Landsskuet i Herning. Det var dejligt, at der var så mange. Landsskuet 2016 Af Inge og Asger Markussen I år var der over 50.000 besøgende på Landsskuet i Herning. Det var dejligt, at der var så mange. For udstillernes vedkommende startede det ellers meget skidt,

Læs mere

Møde mellem avlsudvalget under Dansk Fåreavl med racerepræsentanter.

Møde mellem avlsudvalget under Dansk Fåreavl med racerepræsentanter. Møde mellem avlsudvalget under Dansk Fåreavl med racerepræsentanter. Søndag d. 18. november kl. 13.00 på Bygholm landbrugsskole ved Horsens Dagsorden: 1) Velkomst og kort orientering v. Henning Nielsen

Læs mere

Dansk Suffolk. www.suffolk.dk. Nyhedsbrev dec.2012

Dansk Suffolk. www.suffolk.dk. Nyhedsbrev dec.2012 Nyhedsbrev dec.2012 Index: 1. Formandens ord. 2. Referat fra generalforsamlingen. 3. Indlæg Lars Elgaard 4. Gammelt udklip og et par vitser. 5. Aktive væddere. Skiltning i Sverige Ved formanden. Et travlt

Læs mere

Dansk Suffolk. Nyhedsbrev fra Dansk Suffolk

Dansk Suffolk.   Nyhedsbrev fra Dansk Suffolk Nyhedsbrev fra Her er årets sidste nyhedsbrev, et nyt år nærmer sig med hastige skridt. Der er afholdt generalforsamling den 6. november på Bygholm landbrugsskole. Jens Østergård genopstillede til bestyrelsen

Læs mere

Sundhedsregler for dyrskuet

Sundhedsregler for dyrskuet Sundhedsregler for dyrskuet I forbindelse med deltagelse på dyrskuer i Danmark. Sundhedsreglerne er lavet for at undgå smittespredning, så smittefrie dyr eller besætninger beskyttes mod smitte fra dyr

Læs mere

Reglerne er lavet i samarbejde mellem Landsskuet, VikingDanmark og SEGES Kvæg. Øvrige dyrskuer opfordres til at følge de samme regler.

Reglerne er lavet i samarbejde mellem Landsskuet, VikingDanmark og SEGES Kvæg. Øvrige dyrskuer opfordres til at følge de samme regler. Sundhedsregler For at undgå smittespredning gælder en række regler for deltagelse på dyrskuer. Reglerne skal beskytte sunde dyr og besætninger mod smitte fra dyr eller besætninger med sygdomme. Sundhedsreglerne

Læs mere

Veterinære bestemmelser

Veterinære bestemmelser Veterinære bestemmelser 2016 18-04-16 Veterinære bestemmelser Der er en risiko for spredning af smitte ved at udstille dyr på dyrskuer. Alle har et medansvar for at mindske denne risiko. KVÆG Alt kvæg

Læs mere

Dansk Suffolk. www.suffolk.dk. Nyhedsbrev Januar 2014.

Dansk Suffolk. www.suffolk.dk. Nyhedsbrev Januar 2014. Nyhedsbrev Januar 2014. Nyt fra formanden Håber, at i alle kom godt ind i det nye år! Rigtigt mange er jer havde valgt at komme forbi til vores nye årlige generalforsamlingsdag, som fra nu af kommer til

Læs mere

Om gederacer, pasning, avl og gedeprodukter

Om gederacer, pasning, avl og gedeprodukter Her kan du møde de forskellige gederacer i Danmark, læse om love og regler, pasning og pleje, sundhed og sygdomme, samt hvad man kan bruge geden og dens mælk til. Men det er ligeså vigtigt at forstå gedens

Læs mere

Dansk Suffolk. www.suffolk.dk. Nyhedsbrev 4.07.2013

Dansk Suffolk. www.suffolk.dk. Nyhedsbrev 4.07.2013 Nyhedsbrev 4.07.2013 Ved formanden. Index: 1. Formandens ord. 2. Dagens Vittighed. 3. Turen til Edinburg 4. Dansk Suffolk er kommet på Facebook 5. Billede af exporten til Lithauen 6. Vædderskue. Formandens

Læs mere

September 2018 v/anders Lynge Kjær

September 2018 v/anders Lynge Kjær September 2018 v/anders Lynge Kjær Her i skrivende stund har vi ikke fået regn i 2,5 måned. Det er ved at være alvorligt skal det sidste slæt græs ikke også gå tabt, så SKAL vi have nedbør. Jeg håber,

Læs mere

JUNI PRISER & REGLER FÅR & GEDER 2019

JUNI PRISER & REGLER FÅR & GEDER 2019 14.-16. JUNI 2019 PRISER & REGLER FÅR & GEDER 2019 REGLER FOR DET FYNSKE DYRSKUE 2019 A. ALMINDELIGE BESTEMMELSER Det er dyrskuets formål: a) at demonstrere de enkelte husdyrracers avlsmål og derigennem

Læs mere

NYT Nr. 2 2013. Indhold. Bestyrelsen i Dansk Oxforddown:

NYT Nr. 2 2013. Indhold. Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: NYT Nr. 2 2013 Indhold Engelsk Fåreavler.... 2 Får og Lam på græs... 5 Dyrskuer... 5 Dommerkursus... 6 Vædderlamsskue... 6 Individafprøvning af vædderlam... 6 Kåring... 6 Den årlige Elite-auktion i Tyskland...

Læs mere

Sundhedsregler for Det Østjyske Dyrskue

Sundhedsregler for Det Østjyske Dyrskue Sundhedsregler for Det Østjyske Dyrskue (Det Østjyske Dyrskue anvender reglerne for højprævalent område). Hvis sundhedsreglerne ændres inden dyrskuet vil dyrskuet følge de ændrede regler. KVÆG Alt kvæg

Læs mere

FÅR. Oxforddown. Texel. Hold nr: 1,1 Væddere 1 år. Hold nr: 1,2 Får 1 år uden lam. Hold nr: 2,1 Væddere 2 år

FÅR. Oxforddown. Texel. Hold nr: 1,1 Væddere 1 år. Hold nr: 1,2 Får 1 år uden lam. Hold nr: 2,1 Væddere 2 år FÅR Oxforddown Oxforddownfårene stammer fra England, hvor racen blev anerkendt i 1862. De første Oxforddownfår kom til Danmark i 1880 erne. Gennem systematisk avlsarbejde med vægten lagt på racens evne

Læs mere

SUNDHEDSREGLER. Alt kvæg skal være øremærket og registreret i CHR-registret efter gældende regler.

SUNDHEDSREGLER. Alt kvæg skal være øremærket og registreret i CHR-registret efter gældende regler. SUNDHEDSREGLER Sundhedsreglerne er lavet for at undgå smittespredning og dermed beskytte frie dyr eller besætninger mod smitte fra dyr eller besætninger, der har sygdomme. Reglerne er lavet i samarbejde

Læs mere

Reglerne er lavet i samarbejde mellem Landsskuet, VikingDanmark og SEGES Kvæg. Øvrige dyrskuer opfordres til at følge de samme regler.

Reglerne er lavet i samarbejde mellem Landsskuet, VikingDanmark og SEGES Kvæg. Øvrige dyrskuer opfordres til at følge de samme regler. Sundhedsregler For at undgå smittespredning gælder en række regler for deltagelse på dyrskuer. Reglerne skal beskytte sunde dyr og besætninger mod smitte fra dyr eller besætninger med sygdomme. Sundhedsreglerne

Læs mere

Oxforddown. Texel. Hold nr: 1,1 Væddere - 3 år og ældre. Hold nr: 1,2 Væddere - 2 år. Hold nr: 1,3 Får - 3 år og ældre med lam

Oxforddown. Texel. Hold nr: 1,1 Væddere - 3 år og ældre. Hold nr: 1,2 Væddere - 2 år. Hold nr: 1,3 Får - 3 år og ældre med lam Oxforddown Oxforddownfårene stammer fra England, hvor racen blev anerkendt i 1862. De første Oxforddownfår kom til Danmark i 1880 erne. Gennem systematisk avlsarbejde med vægten lagt på racens evne til

Læs mere

Reglerne er lavet i samarbejde mellem Landsskuet, Viking Danmark og SEGES Kvæg. Øvrige dyrskuer opfordres til at følge de samme regler.

Reglerne er lavet i samarbejde mellem Landsskuet, Viking Danmark og SEGES Kvæg. Øvrige dyrskuer opfordres til at følge de samme regler. Sundhedsregler 2017 For at undgå smittespredning gælder en række regler for deltagelse på dyrskuer. Reglerne skal beskytte sunde dyr og besætninger mod smitte fra dyr eller besætninger med sygdomme. Sundhedsreglerne

Læs mere

NYT Nr. 4 2013. Bestyrelsen i Dansk Oxforddown:

NYT Nr. 4 2013. Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: NYT Nr. 4 2013 Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: Formand: Asger Markussen, Kærvej 50, Gl. Sole, 8722 Hedensted, tlf 7585 2035, 2461 2035, asger.markussen@mail.dk Næstformand: Bjarne Wohlfarth, Grønlandsvej

Læs mere

Referat Dansk Fåreavls Generalforsamling. Tid og sted: 5. april 2014 på Bygholm landbrugsskole. Dirigent: Vagn Stage, Varde

Referat Dansk Fåreavls Generalforsamling. Tid og sted: 5. april 2014 på Bygholm landbrugsskole. Dirigent: Vagn Stage, Varde Referat Dansk Fåreavls Generalforsamling Tid og sted: 5. april 2014 på Bygholm landbrugsskole Dirigent: Vagn Stage, Varde Tilstede: 48 stemmeberettigede medlemmer Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg

Læs mere

NYT Nr. 1-2013 INDHOLD: Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: Læmmetid. Individafprøvninger / vædderauktion. Scanning af lam. Scanning af rygmuskel på lam

NYT Nr. 1-2013 INDHOLD: Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: Læmmetid. Individafprøvninger / vædderauktion. Scanning af lam. Scanning af rygmuskel på lam NYT Nr. 1-2013 INDHOLD: Læmmetid Individafprøvninger / vædderauktion Scanning af lam Scanning af rygmuskel på lam Forskellige regler Udegående får i vinterperioden Nu 873 kr i gebyr Fødevarekædeoplysninger

Læs mere

PLAN OG REGLER 2015 For 4H-udstillere

PLAN OG REGLER 2015 For 4H-udstillere PLAN OG REGLER 2015 For 4H-udstillere 28-04-15 ALMINDELIGE BESTEMMELSER 1) Dyrskuet afholdes d. 19. og 20. juni 2015 på adressen: Halvorsmindevej 31, 9800 Hjørring 2) Ret til at udstille har enhver med

Læs mere

Søttrup Gymnastikforening

Søttrup Gymnastikforening Gymnastik i Hornum PROGRAM 2015/2016 i Søttrup Gymnastikforening SÆSONSTART UGE 36 (31/8 el.1/9) Velkommen til en ny og spændende sæson i Søttrup Gymnastikforening Vi håber, at rigtig mange har lyst til,

Læs mere

Oxforddown. Texel. Hold nr: 1,1 Væddere - 1 år. Hold nr: 1,2 Får - 1 år med lam. Hold nr: 2,1 Væddere - 3 år og ældre. Hold nr: 2,2 Væddere - 2 år

Oxforddown. Texel. Hold nr: 1,1 Væddere - 1 år. Hold nr: 1,2 Får - 1 år med lam. Hold nr: 2,1 Væddere - 3 år og ældre. Hold nr: 2,2 Væddere - 2 år Oxforddown Oxforddownfårene stammer fra England, hvor racen blev anerkendt i 1862. De første Oxforddownfår kom til Danmark i 1880 erne. Gennem systematisk avlsarbejde med vægten lagt på racens evne til

Læs mere

Nyhedsbrev nr 4 2012. Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: Nyt modedesign fra Letland sjov på Fåreklipningsdagen.

Nyhedsbrev nr 4 2012. Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: Nyt modedesign fra Letland sjov på Fåreklipningsdagen. Nyhedsbrev nr 4 2012 Nyt modedesign fra Letland sjov på Fåreklipningsdagen. Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: Formand: Asger Markussen, Kærvej 50, Gl. Sole, 8722 Hedensted, tlf 75852035, 24612035, asger.markussen@mail.dk

Læs mere

Om hjemmeslagtning og kogalskab (BSE)

Om hjemmeslagtning og kogalskab (BSE) Om hjemmeslagtning og kogalskab (BSE) Når kreaturer bliver hjemmeslagtet, er det lovpligtigt at undersøge for kogalskab. Slagteaffald fra kreaturer, får og geder skal bortskaffes på en særlig måde. Folderen

Læs mere

Nyhedsbrev nr

Nyhedsbrev nr Nyhedsbrev nr 3 2012 Generalforsamling Der indkaldes til Generalforsamling i Dansk Oxforddown-forening søndag den 21. oktober 2012 kl 10 hos Knud Erik Mikkelsen, Langagervej 19, 7171 Uldum. Dagsorden ifølge

Læs mere

Værd at vide om. klovsyge. - Hvad er klovsyge? - Behandling - Forebyggelse - Sundhedsprogram

Værd at vide om. klovsyge. - Hvad er klovsyge? - Behandling - Forebyggelse - Sundhedsprogram Værd at vide om klovsyge? - Hvad er klovsyge? - Behandling - Forebyggelse - Sundhedsprogram KLOVSYGE Klovsyge kan være en meget smertevoldende sygdom hos får og geder. Sygdommen er smitsom og skyldes bakterien

Læs mere

Får Oxforddown. Hold nr: 498 Væddere - 4 år. Hold nr: 499 Væddere - 3 år. Hold nr: 500 Væddere - 2 år. Hold nr: 501 Væddere - 1 år

Får Oxforddown. Hold nr: 498 Væddere - 4 år. Hold nr: 499 Væddere - 3 år. Hold nr: 500 Væddere - 2 år. Hold nr: 501 Væddere - 1 år Oxforddown Hold nr: 498 Væddere - 4 år Får - 2011 2000 Lene og Bjarne Wohlfahrt, Grønlandsvej 361, 7100 Vejle Hold nr: 499 Væddere - 3 år 2001 Kristian Bentsen, Krøldrupvej 55, 9670 Løgstør Hold nr: 500

Læs mere

Lemvig marked og dyrskue Lemvig Flyveplads 31. maj. og 1. juni 2014 Industrivej 53, 7620 Lemvig, Tlf. 9663 0544, Fax. 9663 0545

Lemvig marked og dyrskue Lemvig Flyveplads 31. maj. og 1. juni 2014 Industrivej 53, 7620 Lemvig, Tlf. 9663 0544, Fax. 9663 0545 Lemvig Flyveplads 31. maj. og 1. juni 2014 Industrivej 53, 7620 Lemvig, Tlf. 9663 0544, Fax. 9663 0545 Værd at vide (plan og regler) Klovdag og børnedyrskue lørdag den 31. maj 2014 Hovdag søndag den 1.

Læs mere

Nyhedsbrev Februar 2018

Nyhedsbrev Februar 2018 Nyhedsbrev Februar 2018 Indhold: Nyt fra formanden Referat fra generalforsamlingen den 28. januar 2018 på Gl Blærevej 67, 9600 Aars Dansk Fåreavls generalforsamling Fårets dag påskelørdag 2018 Opkrævning

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Sådan fravænner jeg over 30 grise pr. årsso Karina Mikkelsen, Thaysen og Lyck I/S Flemming Thorup, VSP

Sådan fravænner jeg over 30 grise pr. årsso Karina Mikkelsen, Thaysen og Lyck I/S Flemming Thorup, VSP Sådan fravænner jeg over 30 grise pr. årsso Karina Mikkelsen, Thaysen og Lyck I/S Flemming Thorup, VSP Disposition Flemming Thorup Soen kan passe 14 grise Det er efter råmælken, at grisen dør Grise dør

Læs mere

Nyhedsbrev September 2015

Nyhedsbrev September 2015 Nyhedsbrev September 2015 Fælles Høstmarked på skolen lørdag den 5. september. Det plejer at være rigtigt hyggeligt. Familie/Arbejsdslørdag Lørdag den 19.september er der arbejdslørdag for alle udvalg.

Læs mere

Tillykke med din nye kanin

Tillykke med din nye kanin Tillykke med din nye kanin Afkomsattest Født: Køn: Farve: Race: Opdrættet hos Opdrætters navn Højre øre Venstre øre Registreret Solgt d. Købers navn: Fuldmagt Garanti Far Farfar Farfars far Farfars mor

Læs mere

NYT Nr Se mere på og facebook.com/danskoxforddown

NYT Nr Se mere på   og facebook.com/danskoxforddown NYT Nr. 1 2018 Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: Formand: Asger Markussen, Hedensted, tlf 7585 2035, 2461 2035, asger.markussen@mail.dk Næstformand: Bjarne Wohlfarth, Vejle, tlf 7586 3623, wohlfahrt@mail.dk

Læs mere

Festival kataloget 2013 er på gaden

Festival kataloget 2013 er på gaden Nyhedsbrev 4 Festival kataloget 2013 er på gaden Ligesom sidste år er deltagertallet på festivalen stigende. I år deltager 101 kunstnere fra i alt 12 lande i de ni dage festivalen varer. Alene den lokale

Læs mere

Nyhedsbrev 03. februar 2015

Nyhedsbrev 03. februar 2015 Nyhedsbrev 03. februar 2015 Trædrejning Nu er vi klar med undervisning i trædrejning. Indtil videre er der undervisning hver Tirsdag kl. 10.00 11.30 kl. 11.30 13.00 Torsdag kl. 10.00 11.30 kl. 11.30 13.00

Læs mere

Vejledning til bilag VIII i TSE-forordningen 1

Vejledning til bilag VIII i TSE-forordningen 1 Dyresundhed 5. december 2014 J.nr.: 2014-14-81-00616 Vejledning til bilag VIII i TSE-forordningen 1 Regler vedrørende scrapie i forbindelse med ind- og udførsel af får og geder, også kaldet scrapie-udførsels-programmet.

Læs mere

Oversigt over ændringer i vejledningen

Oversigt over ændringer i vejledningen Oversigt over ændringer i vejledningen Krydsoverensstemmelse Februar 2006 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Direktoratet for FødevareErhverv Kolofon Oversigt over ændringer i vejledningen

Læs mere

Når mor eller far har en rygmarvsskade

Når mor eller far har en rygmarvsskade Når mor eller far har en rygmarvsskade 2 når mor eller far har en rygmarvsskade Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder med en rygmarvsskade. Kan dit barn læse,

Læs mere

22. Etablering af en besætning

22. Etablering af en besætning 22. Etablering af en besætning Du skal som udgangspunkt basere din husdyrproduktion på økologisk opdrættede dyr 304. Når din besætning er omlagt* eller begyndt omlægning*, skal du købe eller overtage dyr

Læs mere

Nyhedsbrev Regnbuen Januar 2017.

Nyhedsbrev Regnbuen Januar 2017. Nyhedsbrev Regnbuen Januar 2017. Så er vi godt i gang med 2017 og hermed det sidste nye herfra Regnbuen. Vi er rigtige glade for vores nye institution/lokaler og vi er ved at komme på plads. Vi indretter

Læs mere

Bestyrelsesmøde AGR d.18/3.2010 kl.18:30 på AGR.

Bestyrelsesmøde AGR d.18/3.2010 kl.18:30 på AGR. Bestyrelsesmøde AGR d.18/3.2010 kl.18:30 på AGR. Deltagere: Erik Skov-Larsen, Henrik Møller, Louise Andersen, Michael Skov-Larsen, Pia Augustinus, Gitte Kliver, Casper Rasmussen fraværende: Hanne Jensen.

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Vejledning i marsvineopdræt indenfor Dansk marsvineklub

Vejledning i marsvineopdræt indenfor Dansk marsvineklub Vejledning i marsvineopdræt indenfor Dansk marsvineklub Kære kommende marsvineopdrætter Du har nu ansøgt om et opdrætternavn til din marsvineavl og vil om et par måneder kunne opkalde unger af eget opdræt

Læs mere

Intro. Vigtigt område. Ren ko og kalv i ren kælvningsboks. Hvorfor er kælvningsboksen vigtig i forhold til smittespredning

Intro. Vigtigt område. Ren ko og kalv i ren kælvningsboks. Hvorfor er kælvningsboksen vigtig i forhold til smittespredning Opgaver ved optagelse Optagedato: 10/10 kl. 8.30 Landmand:xxxx Filmoptagelse og instruktion: Merete Martin Jensen og Kirsten Marstal Speak: Peter Raundal 4126 9171 Titel: Smittebeskyttelse - kælvningsboksen

Læs mere

Maj Årgang Nr. 1

Maj Årgang Nr. 1 Maj 2014 15. Årgang Nr. 1 Formanden har ordet Per Thomsen Så starter en ny sommer med vores faste arrangementer, bl.a. vores mandags sejladser. Vi mangler stadig det sidste malerarbejde, så Marna kan se

Læs mere

Sommerferielukket. I uge Vi ønsker dig en god sommer fyldt med sol og varme smil. Hvad er der sket siden sidst

Sommerferielukket. I uge Vi ønsker dig en god sommer fyldt med sol og varme smil. Hvad er der sket siden sidst Hvad er der sket siden sidst Nyhedsbrev selvhjælp Randers Sommeren er over os, og vi nyder solens varme og de lyse aftner. Der er noget helt specielt ved sommeren. Man bliver helt glad inden i. Der er

Læs mere

SLAGTETAL Slagtninger fordelt på dyreart og branche Periode: til Ænder. Andre, K&V Opdrættet. Får og lam kg Over 18 mdr

SLAGTETAL Slagtninger fordelt på dyreart og branche Periode: til Ænder. Andre, K&V Opdrættet. Får og lam kg Over 18 mdr Ænder Fjerkræslagterier, EU og eksport til 3. Lande 4.761 13,966 7.218 20,230 36 I alt: 11.979 34,196 36 Andre, K&V Opdrættet 3 0,165 I alt: 3 0,165 Får og lam 12-18 kg Over 18 mdr 36 0,639 74 1,272 6.144

Læs mere

Nyhedsbrev Klub Viadukten uge 35, 2015 og fremad

Nyhedsbrev Klub Viadukten uge 35, 2015 og fremad Nyhedsbrev Klub Viadukten uge 35, 2015 og fremad Kære forældre og medlemmer. Læs gerne dette nyhedsbrev sammen. Siden sidst :o) Hurra. Vi har fået 105 nye medlemmer 4. maj i år. Alle har været igennem

Læs mere

Tag med i biffen... Kognitiv terapi og tanker... Sunde tanker 08-05-2014

Tag med i biffen... Kognitiv terapi og tanker... Sunde tanker 08-05-2014 Sunde tanker Det værste er ikke, når det sker, men tanken om det, der skal ske. Når det bygger sig op... 7. maj 2014 Når det er sket, så bliver jeg lettet. Niels Baden, psykolog Citat fra klient i fobibehandling,

Læs mere

Vær frisk og veludhvilet. Når du skal læse, er det vigtigt at du er frisk og har sovet nok, og at det ikke er blevet for sent på dagen.

Vær frisk og veludhvilet. Når du skal læse, er det vigtigt at du er frisk og har sovet nok, og at det ikke er blevet for sent på dagen. LÆSERÅD FOR BØRN Gennemgå de 26 læseråd med dit barn. Efter hvert punkt snakker I om hvordan det kan anvendes i forbindelse med læsning. Lyt til hinanden, og bliv enige før I går videre til næste punkt.

Læs mere

Guidelines til bedre bedømmelse af fårets huld

Guidelines til bedre bedømmelse af fårets huld Guidelines til bedre bedømmelse af fårets huld Af Randi Worm, dyrlæge, Nørre Nebel At bedømme et fårs huld er fåreavlerens vigtigste kompetence. For fårets evne til at skabe et gode lam og et godt produktionsresultatet

Læs mere

Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte

Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte Du er 35 år, og ansat som skrankeansvarlig på apoteket. Du har været her i 5 år og tidligere været meget stabil. På det sidste har du haft en del fravær

Læs mere

Råd og redskaber til skolen

Råd og redskaber til skolen Råd og redskaber til skolen v/ Anna Furbo Rewitz Udviklingskonsulent i ADHD-foreningen og projektleder på KiK ADHD-foreningens konference Kolding d. 4/9 2015 Temablokkens indhold De tre overordnede råd

Læs mere

Indeni mig... og i de andre

Indeni mig... og i de andre KAREN GLISTRUP er forfatter, socialrådgiver, familie, par- og psyko t erapeut MPF. PIA OLSEN er freelance illustrator og tegner til bøger, web, magasiner, apps og reklame. Når børn får mulighed for at

Læs mere

EN GUIDE Til dig, der skal holde oplæg med udgangspunkt i din egen historie

EN GUIDE Til dig, der skal holde oplæg med udgangspunkt i din egen historie EN GUIDE Til dig, der skal holde oplæg med udgangspunkt i din egen historie Kære oplægsholder Det, du sidder med i hånden, er en guide der vil hjælpe dig til at løfte din opgave som oplægsholder. Her finder

Læs mere

Hold nr: Hold nr: Hold nr: Hold nr: Hold nr: Hold nr: Hold nr: Hold nr: Hold nr: 9...

Hold nr: Hold nr: Hold nr: Hold nr: Hold nr: Hold nr: Hold nr: Hold nr: Hold nr: 9... Hold nr: 1... 5 Hold nr: 2... 5 Hold nr: 3... 5 Hold nr: 4... 5 Hold nr: 5... 5 Hold nr: 6... 6 Hold nr: 7... 6 Hold nr: 8... 6 Hold nr: 9... 7 Hold nr: 10... 8 Hold nr: 11... 9 Hold nr: 12... 10 Hold

Læs mere

Aktuelt fra Den Landsdækkende Rådgivning for Får og Geder

Aktuelt fra Den Landsdækkende Rådgivning for Får og Geder Aktuelt fra Den Landsdækkende Rådgivning for Får og Geder Forum for Får og Geder Økonomi i lammeproduktionen Konsulent Lene Stolberg P:\s Kongres 2005\Får_&_Geder\Lene Stolberg.ppt Hvad tjener lammeproducenter

Læs mere

Velkommen til et solrigt Nyhedsbrev nr 19..

Velkommen til et solrigt Nyhedsbrev nr 19.. Velkommen til et solrigt Nyhedsbrev nr 19.. Solen skinner og det ser endelig ud til at vi får lidt sommer.også i Rådighedslønsforningen. Bestyrelsen har holdt 2 halvår s første bestyrelsesmøde med mange

Læs mere

Før du går til lægen

Før du går til lægen 1 Før du går til lægen Det er en god idé at tænke over, hvad du vil sige og spørge om, før du går til lægen. Det er en god idé at skrive de vigtigste ting ned på et stykke papir. Det er god idé at øve

Læs mere

Medlemsblad for Specialklubben for Udenlandske Tumlinger

Medlemsblad for Specialklubben for Udenlandske Tumlinger UDENLANDSKE Wiener Tumling: blå med bånd. Anders Pedersen Skælskørvej 101 4261 Dalmose. Tlf.: 58 18 80 94 tumlinger Tysk Nonne: sort, blå, sølv, rød og gul. Niels Hansen Helsingevej 98 a 3300 Frederiksværk

Læs mere

Sidste nyt fra den kommende formand

Sidste nyt fra den kommende formand Nyhedsbrev 16.11.2013 Sidste nyt fra den kommende formand På vores generalforsamling valgte vores gode formand Jens Østergård at gå af og der skal lyde en stor tak fra os alle for hans store arbejde for

Læs mere

Hjemve. Din guide til, hvordan du kan hjælpe dit barn med at håndtere hjemve

Hjemve. Din guide til, hvordan du kan hjælpe dit barn med at håndtere hjemve FDF Ellevang-Risskov Tværmarksvej 20A 8240 Risskov FDF.dk/ellevang-risskov Hjemve Din guide til, hvordan du kan hjælpe dit barn med at håndtere hjemve Udarbejdet af Gitte Taasti på vegne af FDF Ellevang-Risskov

Læs mere

Information til børn og unge med OCD. Hvad er OCD? Psykologerne Johansen, Kristoffersen og Pedersen

Information til børn og unge med OCD. Hvad er OCD? Psykologerne Johansen, Kristoffersen og Pedersen Information til børn og unge med OCD. Hvad er OCD? Psykologerne Johansen, Kristoffersen og Pedersen 1 Introduktion Psykologerne Johansen, Kristoffersen & Pedersen ønsker at sætte fokus på OCD-behandling

Læs mere

Fællesfødselsdagstur onsdag den 13. juni kl. 12.40-16. ikke

Fællesfødselsdagstur onsdag den 13. juni kl. 12.40-16. ikke Billedede fra Markfest 2012 2 Herfra SFO skal der lyde en stor tak til alle jer forældre for den kæmpestore opbakning til vores Markfest. Jeres børn nød også rigtig at vise deres arbejde frem og have jer

Læs mere

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2015

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2015 Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2015 Jeres hjerte må ikke forfærdes! Tro på Gud, og tro på mig! I min faders hus er der mange boliger; hvis ikke, ville jeg så have sagt, at jeg går bort for at gøre

Læs mere

Når mor eller far har piskesmæld. når mor eller far har piskesmæld

Når mor eller far har piskesmæld. når mor eller far har piskesmæld Når mor eller far har piskesmæld når mor eller far har piskesmæld 2 når mor eller far har piskesmæld Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder med piskesmæld. Kan

Læs mere

NOVEMBER 2010. RØNNEBÆRPARKEN AFDELING 21/22. ET GODT STED AT BO.

NOVEMBER 2010. RØNNEBÆRPARKEN AFDELING 21/22. ET GODT STED AT BO. NOVEMBER 2010. RØNNEBÆRPARKEN AFDELING 21/22. ET GODT STED AT BO. 1 Referat af Afd.bst.møde den 2. november 2010. Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden og referat. 2. Siden sidst. 3. Haverundgang fremover.

Læs mere

Lemvig marked og dyrskue lørdag den 1. juni 2013 klovdag

Lemvig marked og dyrskue lørdag den 1. juni 2013 klovdag Lemvig marked og dyrskue lørdag den 1. juni 2013 klovdag Lemvig marked og dyrskue Lemvig Flyveplads 1. og 2. juni 2013 med oplevelser 1 for alle! Indholdsfortegnelse Dommer side 3 Får side 4 Aktiviteter

Læs mere

Referat fra medlemsmøde den 25. september 2007

Referat fra medlemsmøde den 25. september 2007 Referat fra medlemsmøde den 25. september 2007 Fremmødt: Bethina, William, Bjarne Andreasen, Pauli, Gunner M, Leif C, Jan Lundkvist, Max Mortensen, Niels Erik Graversen, Troels Christensen, Eva Christensen,

Læs mere

Eksteriørtal for får og væddere bedømt i 2010 (ny version d )

Eksteriørtal for får og væddere bedømt i 2010 (ny version d ) Eksteriørtal for får og væddere bedømt i 2010 (ny version d. 16.03. 2011) VÆDDERE Oxforddown 081510-00292 29.01.09 454950-54950 20 24 23 18 24 22 82 67 5 Casper Jensen 022905-00759 15.03.10 454950-54950

Læs mere

Slutrapport for kampagnen Registrering i CHR ved omsætning af kvæg, svin, får og geder i hobbyhold

Slutrapport for kampagnen Registrering i CHR ved omsætning af kvæg, svin, får og geder i hobbyhold J. nr.: 2016-14-60-00158 18. januar 2018 Slutrapport for kampagnen Registrering i CHR ved omsætning af kvæg, svin, får og geder i hobbyhold INDLEDNING Omsætning af kvæg, svin, får og geder i hobbyhold

Læs mere

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE April 2014 Fars køkkenskole i DR ULTRA NYT Fars køkkenskole sprang ind i det nye år med et sjovt besøg af journalisterne Rikke og Christian fra DR ULTRA NYT. Energiske og

Læs mere

Velkommen. Praktiske oplysninger.

Velkommen. Praktiske oplysninger. Velkommen. Praktiske oplysninger. Vi byder dig hermed rigtig hjertelig velkommen som medlem af Thurø Rideklub. Vi håber, du må få mange gode timer i selskab med hestene og de øvrige medlemmer. Denne folder

Læs mere

Fjerritslev Dyrskue en skøn dag i Nordjylland

Fjerritslev Dyrskue en skøn dag i Nordjylland Fjerritslev Dyrskue en skøn dag i Nordjylland Lørdag d. 21. maj tog Sofie, Ane og Pia af sted med en PR stand til dyrskuet i Fjerritslev. Dagen startede i gråvejr og det blev aldrig rigtig varmt. Sidst

Læs mere

NYT Nr. 3 2013. Bestyrelsen i Dansk Oxforddown:

NYT Nr. 3 2013. Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: NYT Nr. 3 2013 Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: Formand: Asger Markussen, Kærvej 50, Gl. Sole, 8722 Hedensted, tlf 7585 2035, 2461 2035, asger.markussen@mail.dk Næstformand: Harald Jepsen, Skads Byvej 97,

Læs mere

Vindelev Beboerforening 2. Kvartal 2015

Vindelev Beboerforening 2. Kvartal 2015 Vindelev Beboerforening 2. Kvartal 2015 Fastelavnsfest Det sker Klargøring af legepladsen d. 25/4 Vi mødes kl. 9.00 den 25. April. Der bliver serveret kaffe og rundstykker. Vi håber at der er mange velmødt

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Hvordan har du det i børnehaven?

Hvordan har du det i børnehaven? Samtale om børnemiljø Dansk Center for Undervisningsmiljø. Danish Centre of Educational Environment www.dcum.dk. dcum@dcum.dk. tlf. +45 722 654 00. fax +45 722 654 01 Postboks 2077. Blommevej 40. DK -

Læs mere

Avl og indeksberegning - får

Avl og indeksberegning - får 4. Avl og indeksberegning - får Jette Lauridsen Avlsarbejdet med får i Danmark bygger på registrering af afstamning og produktionsdata i Fåreregistreringen. Vi bruger de registrerede data til beregning

Læs mere

Smittebeskyttelse i fåre- og gedebesætninger. Kaspar Krogh Dyrlæge, VFL

Smittebeskyttelse i fåre- og gedebesætninger. Kaspar Krogh Dyrlæge, VFL Smittebeskyttelse i fåre- og gedebesætninger Kaspar Krogh Dyrlæge, VFL Program Aktuelle smitsomme sygdomme hos får og geder Schmallenbergvirus Byldesyge Maedi Q-feber, Border disease. Smittebeskyttelse

Læs mere

WACHTELHUNDENYT NR 3 2011

WACHTELHUNDENYT NR 3 2011 WACHTELHUNDENYT NR 3 2011 WACHTELHUNDEGRUPPEN DANMARK www.wachtelhunden.dk 1 FORMANDENS KLUMME Jagt sæsonen er godt og vel i gang, og året går mod enden, hvorfor jeg vil ønske jer alle er rigtig godt nytår.

Læs mere