OPG. 3: STRATEGI FOR BRUGERINVOLVERING TAXAQUIZZEN GRUPPE 8: SALLY//LARS//ERIK//LINE BRUUN PROGRAM: TAXAQUIZZEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "OPG. 3: STRATEGI FOR BRUGERINVOLVERING TAXAQUIZZEN GRUPPE 8: SALLY//LARS//ERIK//LINE BRUUN PROGRAM: TAXAQUIZZEN"

Transkript

1 OPG. 3: STRATEGI FOR BRUGERINVOLVERING PROGRAM: Taxaquizzen er en dansk tv-serie på Tv2, produceret efter det internationale koncept Cash Cab, som første gang blev vist på britisk tv i I programmet bliver danske taxakunder, i taxaen, inviteret til at deltage i en simpel quiz, som består af forskellige spørgsmål. For hvert spørgsmål kunden svarer rigtigt, vinder vedkommende en sum penge. Kunden bliver dog smidt ud af taxaen, hvis denne svarer forkert på tre spørgsmål. Programmet er blevet modtaget godt, og Tv2 har været meget tilfredse seertallene. Kunden som deltager i programmet, har til tider mulighed for at spørge tilfældige forbipasserende til råds, men det er også den eneste brugerinvolvering som der i øjeblikket er. Vi mener programmet har potentiale for langt større brugerinvolvering, end det hidtil har haft. Det skyldes både programmets popularitet og format, men også det faktum at quizzen rent faktisk foregår ude blandt mennesker, i forskellige byer. For at optimere Taxaquizzens brugerinvolvering, har vi måtte optimere selve programmet. Vi har derfor valgt at tage udgangspunkt i at programmet, i dette tilfælde sendes live altså LIVE. Dette er hovedsageligt for at øge seernes motivation for at involvere sig, de steder hvor taxaen, under programmet, opholder sig geografisk. Vi mener dette tiltag er forholdsvis realistisk, til et program af denne karakter.

2 MÅL MED BRUGERINVOLVERING Målet med brugerinvolveringen er primært at øge seernes interesse for programmet, aktivere dem gennem deres mobiltelefoner, og at få dem op af sofaerne. I modsætning til det oprindelige program, er LIVE fuldstændigt afhængigt af seernes deltagelse, og derfor er det alfa omega at få dem motiveret til dette. Målet er ligeledes at ramme en lidt yngre målgruppe, end programmet hidtil har haft. Vi skyder umiddelbart programmets oprindelige målgruppe til at være M/K 25+, og arbejder med denne optimering på, at gå helt ned og ramme M/K 15+. INVOLVERINGSSTRATEGIER Den involveringsstrategi (jf. Peter Svarre Den Perfekte Storm s. 147) vi vil benytte os af i LIVE vil primært være Involvering i programmet. Seerne kan hjælpe med at svare på spørgsmål eller hjælpe deltageren med at løse de fysiske opgaver, han/hun får stillet af værten. Selvom brugerne altså fysisk kan deltage i programmet ved at løse opgaver for deltageren, mener vi ikke, brugerinvolveringen går direkte over og bliver Medskabelse af programmet, da redaktionen bag programmet jo har sat nogle rammer, som brugernes aktivitet i programmet ligger under for. F.eks. er det værten (=redaktionen), der stiller en opgave om at få skaffet en Whopper indenfor 7 minutter, og selvom det er brugeren (=seeren), der ville skulle fremskaffe denne Whopper, er det ikke seeren selv, der har bestemt handlingen. Brugernes involvering kommer primært til at være under programmet, men i dagene op til programmet vil der køre spots for LIVE, der fortæller, hvilken by taxaen kører i denne uge, og opfordrer mennesker i disse byer til at være klar til at deltage og derved vinde penge. PLATFORME: Facebook er den mest egnede platform til programmet, da Facebooks natur passer godt med det vi prøver at skabe med LIVE. Vi ønsker en fællesskabsfølelse omkring programmet og det at være involveret i programmet.

3 Der er lagt op til at programmet skal gå hurtigt, og at folk ser det hjemme fra deres stuer. Derfor skal man kommunikere hurtigt ud og hurtigt få svar tilbage fra brugerne/seerne. Eksempelvis vil seerne have mulighed for at hjælpe deltagerne i quizzen med at svare på deres spørgsmål, hvis de selv er i tvivl om svaret. For at seerne skal have lyst til dette og for at sikre at de ikke med vilje giver forkerte svar, vil man kunne deltage i lodtrækning om forskellige præmier, når man hjælper quizdeltagerne med at svare. Twitter ville også have været en velegnet platform at bruge, da man både kunne have bestemte hashtags folk skulle benytte og man ville på en nem måde kunne organisere de mange svar der løbende kom ind. Men vi har valgt ikke at benytte Twitter, da der ikke er nok danskere der er aktive Twitter-brugere. Man kunne selvfølgelig argumentere for at man alligevel godt kunne stille Twitter-muligheden til rådighed, men til det må man alligevel tage højde for at jo flere elementer der bliver involveret i programmet, jo mere forvirrende bliver det. Derfor er Twitter valgt fra til fordel for Facebook, da Facebook har flere danske brugere. Havde det været omvendt, ville Twitter måske være endnu mere egnet end facebook. KONKRETE BUD PÅ BRUGERINVOLVERING Vores ide for programmet er at gøre udsendelsen til en stor aktivitet som hele Danmark kan deltage i. Den medvirkende kan både trække på sit eget netværk og resten af Danmarks befolkning til at hjælpe sig igennem de mange skøre prøvelser.

4 Forestil dig at du sidder derhjemme og ser Taxaquizzen. Du har efter sidste episode fået at vide at quizzen kommer til at foregå i din by næste gang så du er klar på internettet hvis det skulle hænde at de kommer forbi din vej, eller hvis du på anden vis kan hjælpe. På skærmen sætter en mand sig ind i taxaen og ruller af sted. Efter hans omgående overraskelse over at være med i quizzen får han stillet diverse bizarre udfordringer og bliver stillet en masse svære spørgsmål. Første opgave er at sørge for at få to personer til at sjippe i gummistøvler inde på rådhuspladsen. Deltageren beder indgående om hjælp og udlover 100 kroner hvis du møder op og hjælper. Du bor lige i nærheden og skynder dig at trække dine røjsere og løber ud af døren med dit sjippetorv og står klar sammen med din sambo når taxaen kører forbi. I bliver belønnet med 100 kroner hver for jeres indsats og tager hjem igen. Du løber hjem igen og ser hvordan det videre er gået med manden i taxaen. Han beder om hjælp til at svare på et spørgsmål. Du skriver dit bud i tråden på programmets facebook-side som er i direkte kontakt med personen i taxaen. På hjemmesiden (og i tv og på din personlige app) kan du se hvor i byen taxaen bevæger sig hen. Du ved altså ALTID nøjagtigt hvor taxaen befinder sig, og da du har app en på din mobil, kan du også følge den selvom du er gået ud af dit hjem. Incitamentet for at deltage er både penge for at møde fysisk op og hjælpe med at løse et problem og villigheden til at hjælpe over nettet. Derudover kommer folks personlige motivationer om at være på tv, om at lege med og om at opleve det sjove i at være på rette tid og sted, også ind over. HVEM VIL VI VÆRE INTERESSANTE FOR - OG HVORDAN? Taxaquizzen er et simpelt og hyggeligt lille familieprogram, med feel-good for alle pengene. Programmet har dog også lidt kant, da det jo er alverdens sjove typer som bliver samlet op i taxaen. Her kan vi møde alle, lige fra den fulde grønlænder i Hus Forbi trøjen, til to veninder på vej i byen.

5 Netop derfor, kan det være en udfordring at fastsætte programmets umiddelbare målgruppe. Vi skyder den til at være M/K 25+, og i mange tilfælde sikkert 30+. Denne målgruppe vil vi gerne bibeholde, men målet med optimeringen er ligeledes at ramme en langt yngre gruppe nemlig teenagerne i form af M/K Programmet i sig selv vil i sidste ende nok minde lidt om et zulu-format, men vi har valgt at bibeholde programmet på Tv2, for at nå så bredt ud som muligt. Det er netop for at motivere de unge seere, at vi valgt at inddrage førnævnte mobilværktøjer samt Facebook. Vi ved at mange unge vælger at sidde med deres mobil, ipad eller anden form for second screen, mens de ser tv-programmer. Derfor mener vi det er oplagt at de kan involvere sig i quizzen, bl.a. via vores mobilapp. Derudover forudser vi ligeledes at det primært vil være de yngre seere, som vælger at deltage i programmet, og decideret bevæge sig ud til taxaen for at komme i tv, og naturligvis vinde penge. Det primære mål er altså at gøre programmet interessant for den yngre målgruppe, netop ved hjælp af de førnævnte tiltag vi har arbejdet på. SUCCESSKRITERIER: For at LIVE bliver en succes, må følgende punkter lykkes: Programmet skal optages i forskellige byer i landet - men det må være større byer for at vi kan opnå den nødvendige brugerinteraktion. Ca. 10 procent af seerne må nødvendigvis interagere via deres mobiltelefon, for at vi opnår den nødvendige brugerinteraktion.

6 Selvom Taxaquizzen er øjeblikket er forholdsvis billigt at producere, kræver taxaquizzen LIVE væsentlig højere økonomi, pga. Liveproduktion. Det er alfa omega at seerne kan motiveres til at deltage i programmet. Også det kan kræve ekstra økonomi, så seeren kan vinde en pengesum. Reklame og omtale er nødvendigt både så den konkrete by ved at taxaquizzen kommer forbi, men også så programmet kan samle nationen som i underholdningsprogrammer som eks. Husk lige tandbørsten.

Indholdsfortegnelse OM PROGRAMMET OM CROSSMEDIA KONCEPTET 4 MÅL OG SUCCESKRITERIER 4 OM APP EN 5 TENTPOLES & TIE- INS 6

Indholdsfortegnelse OM PROGRAMMET OM CROSSMEDIA KONCEPTET 4 MÅL OG SUCCESKRITERIER 4 OM APP EN 5 TENTPOLES & TIE- INS 6 Indholdsfortegnelse OM PROGRAMMET 2 2 OM CROSSMEDIA KONCEPTET 4 MÅL OG SUCCESKRITERIER 4 OM APP EN 5 TENTPOLES & TIE- INS 6 SAMSPILLET MELLEM PLATFORME OG INDHOLDSELEMENTER 7 DELELEMENTERNE IFT. TID 7

Læs mere

Grundbogen til Sidste Søndag

Grundbogen til Sidste Søndag Hvad er rollespil I dette kapitel vil vi forklare lidt omkring hvad rollespil er. Først vil vi forsøge at definere rollespil (en svær opgave), og derefter har vi et afsnit skrevet specielt til forældrene

Læs mere

Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model

Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model Interviewperson 1: Receptionsanalysen - opdelt efter Schrøders model Forståelse Interview 1 Interview 2 Interview

Læs mere

Sådan kommer du igennem din blogs 5 stadier i opstartsfase

Sådan kommer du igennem din blogs 5 stadier i opstartsfase Sådan kommer du igennem din blogs 5 stadier i opstartsfase Nogle af de absolut skarpeste bloggere tjener over 100.000 i måneden, men det er typisk på den internationale scene, men her i Danmark har vi

Læs mere

Kapitel 1 EN ÆGTE BESLUTNING

Kapitel 1 EN ÆGTE BESLUTNING Kapitel 1 EN ÆGTE BESLUTNING 11 Hvis du oplever, at du ikke er motiveret til at løse en opgave, du står overfor, så er det sikkert fordi du ikke har truffet en ægte beslutning. Hvad kendetegner en ægte

Læs mere

Lektier Leg Læring. Lektiecaféer i mange miljøer

Lektier Leg Læring. Lektiecaféer i mange miljøer Lektier Leg Læring Lektiecaféer i mange miljøer 2 3 Lektier Leg Læring Lektiecaféer i mange miljøer, 2011 Udgivet af Kommunernes Skolebiblioteksforening for Brug for alle unge, Ministeriet for Flygtninge,

Læs mere

Affiliate marketing for nybegyndere

Affiliate marketing for nybegyndere Affiliate marketing for nybegyndere En gratis e-bog om affiliate marketing skrevet af: Dennis V. Kjærgaard Forord Hvad kan du forvente af denne e-bog Denne e-bog har jeg valgt at skrive og udgive gratis.

Læs mere

Interview 1 (I1) Erik Interviewede varede: 1 Time

Interview 1 (I1) Erik Interviewede varede: 1 Time 1 Interview 1 (I1) Erik Interviewede varede: 1 Time Vil du starte med at introducere hvad du hedder og hvilket studium du går på? Jeg hedder Erik og jeg læser Jura, er lige blevet færdig med 3. Semester

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

FRIVILLIGHED BLANDT ELEVER I 7.- 9. KLASSE. Kendskab og holdning

FRIVILLIGHED BLANDT ELEVER I 7.- 9. KLASSE. Kendskab og holdning FRIVILLIGHED BLANDT ELEVER I 7.- 9. KLASSE Kendskab og holdning En undersøgelse foretaget af Frivilligrådet på Frivillig Fredag 2012 Copyright Frivilligrådet Udarbejdet af Sofie Billekop, udviklingskonsulent

Læs mere

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET Guide -Skab synlighed om jeres arrangement Skal I have stablet et arrangement på benene og vil I gerne have nogle tips til, hvordan I kan nå ud til andre end jeres eksisterende medlemmer? Så tjek nedenstående

Læs mere

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik?

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik? Interview nr. 3 Bilag 10: Transskription af interview ung mand, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung mand, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

Bilag 1: Interview med Diabeteschat den 31. marts 2011

Bilag 1: Interview med Diabeteschat den 31. marts 2011 Bilag 1: Interview med Diabeteschat den 31. marts 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Informant: Kjeld Bruun-Jensen I: Først vil vi høre lidt om din baggrund, vi kunne godt tænke os at

Læs mere

Idekatalog. Savner I inspiration til, hvad I kan lave i jeres ungdomsråd? Eller mangler I viden om, hvordan I kan føre jeres ideer ud i verden?

Idekatalog. Savner I inspiration til, hvad I kan lave i jeres ungdomsråd? Eller mangler I viden om, hvordan I kan føre jeres ideer ud i verden? Idekatalog Savner I inspiration til, hvad I kan lave i jeres ungdomsråd? Eller mangler I viden om, hvordan I kan føre jeres ideer ud i verden? Dette idekatalog vil give jer svar på ovenstånede spørgsmål

Læs mere

10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN

10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN 10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN 10 tips til bedre ansøgninger til fonde Forord 3 Tip 1 - Skriv en kort og præcis ansøgning 4 Tip 2 - Søg støtte til et konkret projekt 5 Tip 3 -

Læs mere

Social Media Rapport for VIRKSOMHED A/S af Bach & McKenzie

Social Media Rapport for VIRKSOMHED A/S af Bach & McKenzie Social Media Rapport for VIRKSOMHED A/S af Bach & McKenzie Dato: 22-08-2014 Copyright af Bach & McKenzie 2014 Introduktion Indholdsfortegnelse 03 Hovedtal Kære VIRKSOMHED A/S Tillykke med jeres nye Social

Læs mere

Sådan opstarter du et ungdomsråd

Sådan opstarter du et ungdomsråd Sådan opstarter du et ungdomsråd Unge, sociale aktiviteter, indflydelse, fester og mulighed for at blive hørt af kommunen er essens af et ungdomsråd. Mangler I et sted at være, vil I gerne have flere penge

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Vi vil først bede om nogle informationer til identifikation af besvarelser og med henblik på yderligere spørgsmål.

Vi vil først bede om nogle informationer til identifikation af besvarelser og med henblik på yderligere spørgsmål. Bilag 1 Side 1 af 13 Kære respondent, Endnu en gang tak for din medvirken i vores kortlægning af danske kommuners brug af sociale medier. Afhængigt af dine svar ventes undersøgelsen at tage maksimalt ti

Læs mere

En museumsudstilling kræver mange overvejelser

En museumsudstilling kræver mange overvejelser En museumsudstilling kræver mange overvejelser Forfatter: Michaell Møller, Cand. mag. Int. i Virksomhedskommunikation med specialisering i Dansk Indledning Når danskerne i dag går på museum skal det være

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

Fokuspakke: Ungdomsdemokrati

Fokuspakke: Ungdomsdemokrati Fokuspakke: Ungdomsdemokrati Til ungdomsråd i NAU, Kommunalvalget står for døren, og det betyder en unik mulighed til et ungdomsråd for at sætte de unges dagsorden. Mangler I et sted at være, vil I gerne

Læs mere

PILOTUNDERSØGELSE AF FRIVILLIGE ORGANISATIONERS BRUG AF SOCIALE MEDIER

PILOTUNDERSØGELSE AF FRIVILLIGE ORGANISATIONERS BRUG AF SOCIALE MEDIER PILOTUNDERSØGELSE AF FRIVILLIGE ORGANISATIONERS BRUG AF SOCIALE MEDIER Frivilligrådet Juni 2011 Copyright Frivilligrådet 2011 Udarbejdet af Frivilligrådet Udviklingskonsulent Sofie Billekop sb@frivilligraadet.dk

Læs mere

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem ADHD Viden om øvelser Gennem &Leg Forord Med dette hæfte ønsker ADHD-foreningen at sætte fokus på ADHD på en ny og positiv måde. Vi ønsker, at eleverne i fællesskab prøver de udfordringer, som ADHD giver,

Læs mere

SÅDAN FINDER DU NYE FRIVILLIGE HÅNDBOG I REKRUTTERING

SÅDAN FINDER DU NYE FRIVILLIGE HÅNDBOG I REKRUTTERING SÅDAN FINDER DU NYE FRIVILLIGE HÅNDBOG I REKRUTTERING INDHOLDSFORTEGNELSE 4 Luk op for noget godt Sådan bruger du håndbogen 4 Værktøjer til rekruttering 6 Planlægning og forberedelse Trin 1-9: Kom godt

Læs mere

9-Lad os tale om penge.

9-Lad os tale om penge. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 9-Lad os tale om penge. Kvinder og mænd har bekymret sig om penge

Læs mere

OPLÆG TIL MARKEDSFØRING AF SMARTPHONE APP FOR PENGE- OG PENSIONSPANELET

OPLÆG TIL MARKEDSFØRING AF SMARTPHONE APP FOR PENGE- OG PENSIONSPANELET Kommunikation DMJ 4. semester opgave, gruppe 10 OPLÆG TIL MARKEDSFØRING AF SMARTPHONE APP FOR PENGE- OG PENSIONSPANELET Lars Thyregod, Jens Hjalte Løgstrup & Mads Severinsen 1 Skal man opnå maksimal kenskab

Læs mere

Kampagnen. Hjælp mig hjem

Kampagnen. Hjælp mig hjem Kampagnen Hjælp mig hjem Mathias Pedersen og Jonas Mathiesen Roskilde Tekniske Gymnasium 29-11-2013 Indholdsfortegnelse Kampagnen side 2 Medievalg 1..side 2 Case eksempel..side 2-3 Afsender..side 3-4 Perspektivering

Læs mere

Forandringer i et menneskes liv sker igennem dets relation til andre mennesker. Derfor er det fornuftigt - eller måske bare naturligt - at drage de

Forandringer i et menneskes liv sker igennem dets relation til andre mennesker. Derfor er det fornuftigt - eller måske bare naturligt - at drage de Frirum for forældre Hvis man rykker i den ene side af en uro, kommer hele uroen i ubalance. Sådan er det også i en familie, når familiens unge får problemer med rusmidler. Skal balancen genoprettes, giver

Læs mere

Velkommen som ung i Nykredit

Velkommen som ung i Nykredit Dig og dine penge Velkommen som ung i Nykredit Som ung i Nykredit har du en Ung Konto, som du kan beholde, indtil du fylder 36 år. Med den kan du få hjælp til at holde styr på økonomien, mens du er ung,

Læs mere