Dans det ud. Årgang 25, nr. 6 Torsdag den 26/7 2007

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dans det ud. Årgang 25, nr. 6 Torsdag den 26/7 2007"

Transkript

1 Dans det ud Årgang 25, nr. 6 Torsdag den 26/ I dag var det Dagen, Amageddon, the final countdown. I dag blev det afgjort én gang for alle hvem der er præmiekoen i stalden; redaktøren, eller de to provogymnasiaster, der gennem ugen har provokeret og forsøgt at afsætte redaktøren. Som de store dansere vi er på redaktionen, faldt valget naturligt på at lave et dansebattle på liv og død. For dans er universelt. Dans har eksisteret lige så længe mennesket har kunnet gå oprejst og frembringe en eller anden form for rytme. Man kan stadig se spor af de tidligste former for dans i Pladsmandsteltet, som huser mange gode dansere. Redaktøren valgte at stille op i sin absolutte favoritdisciplin: Brudevals uden gom og med kost. En dansestil som redaktøren mestrer til perfektion og derfor ikke var i tvivl om skulle være den dans som én gang for alle skulle afgøre magtkampen Den musikalske familie klar og parat til start uden nogen form for fis og ballade. på redaktionen. De unge løver Sarah Jo og Catrine er mestre i den ædle franske dans Les Lancier. Det er en klassisk dans fra tidligere tiders hofballer, som i dag primært danses af berusede gymnasieelever, så det faldt dem helt naturligt at stilarten. Som dommere optrådte lejrens rødhårede svar på families Trap: Mette, Johanne og Emanuel. Parrene så således ud: Par nr. 1: Les Lancier for berusede gymnasieelever. Par nr. 2: Brudevals uden gom og med kost.

2 Side 2 The Battle Par nr. 1 begyndte med en grundig opvarmning, for derefter at gå videre med første tur. Par nr. 1 strækker ud inden Les Lancier for berusede gymnasieelever. Første tur er i gang bemærk de gode stramme knæ hos herren i par nr. 1. Der voteres. I baggrunden ses et nervøst par nr. 1. Par nr. 2 er i gang med brudevals uden gom og med kost. Bemærk kostens gode oprejste position. Par nr. 2. stadig i fin stil. Dommerpanelet er nu helt med. Rigtig flot finale fra par nr. 2, som nu har både dommer og publikum med. Stillingen blev 15 point til par nr. 1 og 15 point til par nr. 2, mao. uafgjort. Det betyder at redaktionen fortsætter sine interne magtkampe mellem generationerne. I morgen er sidste chance for os alle. Redaktionens yngre medlemmer har allerede nu valgt at satse på en helt ny stil: digital dans. Digital dans er smart. Det er moderne og for de unge. Sarah Jo og Catrine forklarer: Vi er fascineret af sammenspillet mellem musikere og dansere i afrikansk dans og det fællesskab der følger med. Det må også være det som gør at afrikanske dansestile har holdt gennem så mange generationer. Når musikken ikke er på Cd eller plade er der ligevægt mellem dans og musik. Denne ligevægt ser vi her på lejren, hvor danserne følger trommerne og trommerne følger danserne skaber et harmonisk sammenspil modsat den moderne musikkultur, mens vi sætter musik på afspilleren og lader det styre vores dans. Vi har givet os hen til musikken. Nu er en ny generation på vej, som ikke vil lade sig styre af andre. Digital dans er det nye hit. Den adaptive musik styres af danseren, hvorfra bevægelser giver signaler til en computer gennem censorer placeret på danserens krop. Danseren bliver altså en medkomponist. Musikken som skabes bliver meget individuel, og om Trucker-John fra Skive får succes med sin dans og medfølgende musik, kan

3 Årgang 25, nr. 6 Side 3 vi kun gisne om. Man kan også overveje om en rytmespasser ville kunne skabe noget musik som andre ville kunne danse til, eller om det ville blive komplet umuligt at danse til? Et andet kritisk punkt vi har spekuleret over er om man kun kan danse én person, om det bliver et soloprojekt, hvor alt fællesskab går tabt? Ønsker vi virkelig at det kun er danseren, som bestemmer musikken, eller er selv de unge her på redaktionen blevet for gammeldags? VOX POP Synes du selv du danser godt? Hvad er godt og hvad er dårligt ved din dans? Er digital dans noget for dig? Gunvor Strunk, 15 år, Nederskov Gunvor ved ikke hvordan hun danser, for hun er altid fuld, jeg er altid stiv når jeg danser, siger hun. Samtidig tænker hun ikke rigtigt over hvordan hun danser, jeg tænker generelt ikke så meget, siger hun ubetænksomt. Én ting er dog sikkert for Gunvor, hun danser kun for at score. Sandra-Maria Fossdal Kallenbach, 11 år, Søborg & Peter Jegsen, 12 år, Glamsbjerg De synes begge at det er både dejligt og sjovt at danse: Jeg kan godt lide afrikansk dans fordi der altid er en handling siger Sandra- Maria. Sandra-Maria synes selv at hun er god til at danse, og at hun kan danse alt slags dans, jeg synes bare det er dejligt at røre mig, forklarer hun. Sandra-Marie kan også godt lide at lære noget nyt, men først når det er lært, det er kedeligt at lære mens man lærer forklarer hun. Peter er glad for hiphop, jeg er også god til det, siger han. Men han er ikke sikker på om han vil kunne finde ud af digitaldans. Det mener Sandra-Maria til gengæld at hun vil sagtens ville kunne: Jeg er også ret god til at lave koreografi, og det vil nok kunne hjælpe mig i digitaldansen., siger Sandra-Marie beskedent.

4 Mistet, men fundet Læsere af African Jubilee Star som har fulgt med i gårsdagens kærlighedsudgivelse, vil sammen med redaktionen kunne glæde sig over at ejermanden til herreunderbukserne, som i går blev fundet på redaktionen, har meldt sig. De fundne herreunderbusker, som nu er kommet tilbage til deres ejermand. Ejeren er Sander, lejrens ceremonileder, som her i et personligt en-til-en interview med redaktøren fortæller om at have fået underbukserne tilbage og om historien bag tabet. Sander siger at han den første morgen på lejren vågnede og mærkede noget i maven, så slog jeg en morgenprut, beretter Sander, men den var helt tynd. Sander skyndte sig mod toiletterne, men nåede ikke derover, jeg nåede det ikke, fortæller Sander, som også sked igennem sine lange bukser. Så måtte han i gang med at vaske, jeg måtte vaske hele understellet, fortæller Sander, som valgte at hænge underbukserne til tørre op foran sit telt, beliggende klods op af redaktionen. Så begyndte det at regne, og underbukserne blev ved med at hænge ude uden at tørre, de hængte, og hængte, og hængte, beretter Sander. En tidlig morgen blæste underbukserne ned fra tørresnoren og ind på redaktionen, hvor de blev fundet næste morgen. Sander er meget glad for at underbukserne blev fundet, Nu har jeg underbukserne på igen, fortæller Sander. og for at der blev en god historie ud af det, jeg giver en drink, siger han, jeg har masser af penge. Sander pointerer at redaktionen selv må komme til ham for at få drinken, jeg gider ikke rende efter jer, siger han til den forundrede redaktør, der er vant til at have mænd rendende efter sig. Det væsentlige: Quizsvar Redaktionens månemand Benny har i dag både bedrevet quiz og interviewet årets kulturgæster. Hans brede journalistiske profil gør ham uundværlig for redaktionen, der både er til grin og til gab.

5 Side 5 Først, tak for alle besvarelserne på quizzen fra i går. Der er flot med alle de navne I har fået fat i. I må have haft meget travlt i går aftes med at lære afrikanerne bedre at kende. Men her ved deadline er der desværre stadig kun én, der har svaret rigtigt (hun må have haft rigtig travlt). Den heldige vinder er (igen desværre) redaktøren Kit. Pudsige fejl De fleste havde overset, at John optræder for oven og for neden i venstre side, eller også er han mindre kendt, fordi han ikke drikker øl om natten. Den anden gennemgående fejl er at gætte på, at Svenn (uden d), nummer to fra venstre nederst er identisk med Maganigani. Dette kan bl.a. skyldes, at billedet af Maganingani er utydeligt, han smiler mest, når han bevæger sig meget, og han har siddet meget stille her på lejren, slået i jorden af en knækket minisk. Årets kulturgæster Maganingani Jeg har udviklet Sogotta fra dansestilen Dansi, som jeg lærte af min lærermester, men nu arbejder jeg med at blande dem sammen, og den nye stil kalder jeg DansiSogotta fortæller han stolt. Poweren stråler fra ham, når han fortæller sin historie, og han fortæller den gerne, så bare gå til ham med en øl og en oversætter og nyd dette enestående kulturchok. Jeg kommer fra Magu-området, men for at finde hjem til mig, skal du ud til Lugeye, hvor WanaLyaku bor (Makungus familie og dansegruppe), og her går du væk fra vejen ind i landet i to timer. Der er ingen vej, kun en sti. Jeg kommer ikke her for at tjene penge fortæller han, som for at understrege sin styrke. Jeg har 35 shows og konkurrencer om året, alle mulige steder, og jeg vinder dem alle!. John Denne store mand overvælder mig med navne på byer og landsbyer, Isesa, Ilaya Misungu, Kata Liyimata men gå på Google Earth og bevæg dig vest på fra Shinyanga, syd for Viktoriasøen og fortsæt vestpå. Derude danser hans dansegruppe, Sisilia, den vildeste slangedans, med de giftigste og de største slanger. Når de ikke danser, dyrker de den hårde lerede jord med hakker. De kører otte timer på cykel med sækkene for at få majsen malet, så da jeg til sidst spørger ham, om der er noget han gerne vil sige, svarer han ja : Vi ønsker os en kværn til at male mel og afskalle ris på. Heshima (god opførsel) Det er en dejlig kultur I har her, siger John og Maganingani roligt, mens de spejder ud over birkelunden i pausen, bare vi havde den derhjemme. De mener samstemmende, at de bare lår og halvblottede bryster ikke er dårlig opførsel, selvom det er uset i Sukumaland. Derhjemme er det kun sindssyge kvinder, der klæder sig sådan, men her er det en del af jeres kultur. Dionis (Wilberts svoger) har blandet sig i snakken: På Bujora har vi jo vænnet os til at se turisterne, så vi bliver ikke overraskede, vi vil bare ikke have det derhjemme.

6 Årgang 25, nr. 6 Side 6 Quiz Gæt en dansker Som et modsvar til Bennys Gæt en afrikaner-quiz præsenterer redaktionen nedenstående foto, som blev taget på Bujora i Tanzania under Bulabo, den 19. juni Efter Tanzania-turen tog danskerne på fotoet hjem og lavede den første Utamaduni-lejr, og tre af deltagerne på fotoet deltager også i årets jubilæumslejr. De har alle tre været her hele ugen. Der er tale om to mænd og en kvinde. Kan du gætte hvem de er? Præmier: Gæt én dansker og få en svingtur af Michael fra baren. Gæt to danskere og syng duet med Richs under fredagens fest. Gæt alle tre danskere og få en kopi af redaktørens speciale med titlen: based on a true story Bertelsens talkshow som affirmativt og kritisk. Svaret skal være redaktionen i hænde inden i morgen kl. 12. Gå ikke glip af sidste udgave af African Jubilee Star, hvor redaktøren og den fagre nye ungdom afgør hvem der har bukserne på og hvem der har fletningerne i postkassen.

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

Vejleder: Ulla Ambrosius Madsen 28/5 2015 Roskilde Universitet Hus 8.1

Vejleder: Ulla Ambrosius Madsen 28/5 2015 Roskilde Universitet Hus 8.1 Bilag OBS! Gennem alle transskriberingerne er interviewer benævnt som Int., og alle interviewpersoner er benævnt ved fornavn. Bilag 1 - Enkeltinterview med Teresa fra Lemvig 17 år gammel, en storebror

Læs mere

Børnebrugerundersøgelse i klub Diget 2010.

Børnebrugerundersøgelse i klub Diget 2010. Børnebrugerundersøgelse i klub Diget 2010. I juni 2010 udførte klub Diget, i samarbejde med udefrakommende konsulent 10 børneinterview. Børnebrugerundersøgelsen er en del af et 3 årigt udviklingsprojekt,

Læs mere

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune Bamse Polle i 3. klasse Personer Polle Noller Sigurd Søren Lasse Maren Snella Lise Hanne Projektet Bamse Polle bygger på ideer til den kriminalpræventive undervisning for 0. - 3. klasse og er støttet af

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde Hvorfor ville I gerne være lærer? Det startede med min egen, da jeg ville være lærer. Jeg kom nok fra en familie der ikke var så struktureret, så havde jeg en lærer, som var meget god til at holde den

Læs mere

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker BØRN ER ET VALG Har det været nemt for jer at finde kærester og mænd, der ikke ville have børn? spørger Diana. Hun er 35 år, single og en af de fire kvinder, jeg er ude at spise brunch med. Nej, det har

Læs mere

Kære Morten Pedersen. Vi glæder mig til at se dig. Venlig hilsen. AF - Fyn

Kære Morten Pedersen. Vi glæder mig til at se dig. Venlig hilsen. AF - Fyn Kære Spiller Tak fordi du har valgt at spille mit scenarie. Kompasset er et scenarie baseret på forskellige oplevelser fra det virkelige liv. Selvfølgeligt opstillet, da det jo er til rollespil. Derfor

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 8-11 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 8-11 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 8-11 ÅR Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT 2 3 NÅR DU IKKE KAN BO DERHJEMME 6 OM DE VOKSNE, DER KAN HJÆLPE DIG 12 OM AT SIGE SIN MENING OG FÅ AT VIDE, HVAD DER SKAL

Læs mere

Forundersøgelse til kampagne om tatoveringer

Forundersøgelse til kampagne om tatoveringer Forundersøgelse til kampagne om tatoveringer Kvalitativ interviewguide til personer der overvejer at få en tatovering ENDELIG Alexander [Introspeak] [Baggrundsspørgsmål] A. Hvad er din alder? 31 B. Køn

Læs mere

De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV

De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV Velkommen til skolens største og bedste skoleavis! Det er ved at være ret længe siden

Læs mere

Første kald: Sådan virker processen og hvorfor det er så vigtigt at følge den 100%

Første kald: Sådan virker processen og hvorfor det er så vigtigt at følge den 100% Første kald: Sådan virker processen og hvorfor det er så vigtigt at følge den 100% Velkommen til miniforløbet Sådan skaber du dit gennembrud nu! Det er så dejligt at se så mange fantastiske kvinder tage

Læs mere

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus Jeg vil se Jesus -2 Natanael ser Jesus Mål: Skab forventning til Jesus i børnene. Gennem undervisningen vil vi se på, hvordan Natanael møder Jesus, og hvad det gør i ham, og vi vil se på, hvordan vi kan

Læs mere

Støtteforeningen 2012-2013

Støtteforeningen 2012-2013 Støtteforeningen 2012-2013 Set med mine øjne 2012 blev for mig et inspirerende og lærerigt år. På Støtteforeningens generalforsamling i februar blev jeg på et hængende hår valgt ind, og jeg var glad og

Læs mere

Bilagskompendium for rapport: Undersøgelse af organisationen i AaB Kvindefodbold Indholdsfortegnelse

Bilagskompendium for rapport: Undersøgelse af organisationen i AaB Kvindefodbold Indholdsfortegnelse Bilagskompendium for rapport: Undersøgelse af organisationen i AaB Kvindefodbold Indholdsfortegnelse 1. Transkribering af fokusgruppeinterview 15/03-12... 2 2. Transkribering af interview af Anna Larsen

Læs mere

kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige

kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige VELoverstået - eksamen. Vi skaber succeser. Det er vores

Læs mere

Forebyggelse af ludomani blandt 6-10. klassetrin.

Forebyggelse af ludomani blandt 6-10. klassetrin. Forebyggelse af ludomani blandt 6-10. klassetrin. Overskrift: Præsentation af undervisningsmateriale. Til læreren. Vi ved, at en betydelig del af eleverne, som går i 7-10 kl. på et eller andet tidspunkt

Læs mere

AT VÆRE SIG SELV 6. - 7. KLASSE TEMAMATERIALE TIL LÆRERNE

AT VÆRE SIG SELV 6. - 7. KLASSE TEMAMATERIALE TIL LÆRERNE AT VÆRE SIG SELV 6. - 7. KLASSE TEMAMATERIALE TIL LÆRERNE INDHOLD AT VÆRE SIG SELV. TEMAMATERIALE TIL 6.-7. KLASSE................................. 3 1. HVEM ER VI? ICEBREAKER.................................................

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

Jan Guillou ONDSKABEN. Bearbejdet af Kirsten Kirch

Jan Guillou ONDSKABEN. Bearbejdet af Kirsten Kirch ONDSKABEN Jan Guillou ONDSKABEN Bearbejdet af Kirsten Kirch Special-pædagogisk forlag Ondskaben Bearbejdet af: Kirsten Kirch ISBN 87 7607 001 8 Lay-out af omslag: Torben Madsen Foto omslag: Fra filmen

Læs mere

Kapitel 5. Noget om arbejde

Kapitel 5. Noget om arbejde Kapitel 5 Noget om arbejde 1 19 Gravid maler Anna Er der noget, der er farligt, altså i dit arbejde sådan i miljøet, du arbejder i? Det kan der godt være, men vi prøver så vidt muligt, ikke at bruge opløsningsmidler,

Læs mere

INFORMATION BØRN, UNGE OG ALKOHOL. til ELEVER. om ALKOHOL

INFORMATION BØRN, UNGE OG ALKOHOL. til ELEVER. om ALKOHOL BØRN, UNGE OG ALKOHOL INFORMATION til ELEVER om ALKOHOL ALKOHOL Jeg vil gerne brokke mig over alkohol! For er der noget, jeg synes, er irriterende, så er det den måde, vi overdriver dét med druk. 1500

Læs mere

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem ADHD Viden om øvelser Gennem &Leg Forord Med dette hæfte ønsker ADHD-foreningen at sætte fokus på ADHD på en ny og positiv måde. Vi ønsker, at eleverne i fællesskab prøver de udfordringer, som ADHD giver,

Læs mere

Yngste søn: Øhh, far, jeg skal lige spørge dig om noget. Far: Ja, min søn, hvad vil du gerne spørge mig om?

Yngste søn: Øhh, far, jeg skal lige spørge dig om noget. Far: Ja, min søn, hvad vil du gerne spørge mig om? Den fortabte søn Dukketeater Af: Britta Søes Tekst: Luk 15,11-32 Tema: Gud, som den der er Far. Om tilgivelse at have gjort noget dumt og få tilgivelse. Om misundelse. Om at se alle de gaver, vi har fået

Læs mere

Charlotte Bircow. Middagen er klar på NÅR ET ÆGTESKAB ER FORBI. 16 sider tillæg DANMARKS BEDSTE OG SVÆRESTE KRYDSORD

Charlotte Bircow. Middagen er klar på NÅR ET ÆGTESKAB ER FORBI. 16 sider tillæg DANMARKS BEDSTE OG SVÆRESTE KRYDSORD 16 sider tillæg DANMARKS BEDSTE OG SVÆRESTE KRYDSORD NR. 1 04.01.10 - KR. 27,50 SORT/HVID MODE Kontraster der slanker NÅR ET ÆGTESKAB ER FORBI Lettelse, sorg eller vrede Vennerne rammes OR STORBONDE OG

Læs mere

Ugeskema. 7 Det er lidt svært 1 Man må gå ud og sjippe Man må selv om hvornår man vil lave 1 Nogen gange er der for mange opgaver 1

Ugeskema. 7 Det er lidt svært 1 Man må gå ud og sjippe Man må selv om hvornår man vil lave 1 Nogen gange er der for mange opgaver 1 Spørgeskema elever i. klasse Eleverne blev bedt om at skrive tre fordele og tre ulemper om hvert punkt. Det gik nemt med fordele, men en del elever havde svært ved at finde ulemper. Hvis eleverne ikke

Læs mere

Denne dagbog tilhører Norah

Denne dagbog tilhører Norah Denne dagbog tilhører Norah Den lille bog, du står med i hænderne nu, er en dagbog fra en russisk pige. Hun hedder Norah og er 12 år gammel. Dagbogen handler om hende og hendes familie. De var russiske

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere