Slide 1 Formandens beretning 2011

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Slide 1 Formandens beretning 2011"

Transkript

1 Slide 1 Formandens beretning 2011 Slide 2 (forside m. Logo) Vi vinder DM i foreningsudvikling skrev jeg på FB d. 8.oktober 2011! Sådan en kæk, lidt overgearet bemærkning, den må formanden jo stå til ansvar for. Og det gør jeg gerne! Jeg vil senere i min beretning, når jeg ser fremad, komme nærmere ind på DM i foreningsudvikling... Slide 3 (foto af en aktivitet sidste års generalforsamling?) For som det ligger i ordet beretning, så er det også noget med at samle op på det år der er gået siden sidste generalforsamling. Og selvom det kan give god mening ikke at stoppe op og se sig tilbage, så er det jo alligevel også en måde at fastholde alle de gode minder og glædes over alt det dejlige der er sket. Og dernæst, ved hjælp af eftertænksomhed og refleksion, at bearbejde de mindre gode minder eller direkte fiaskoer. Vi bruger nu helst ikke ordet fiasko i VUIF, men hvis jeg tænker på ordets oprindelse noget med uheld ved fremstilling af glasting ja så kan jeg godt trække paralleller. Vi arbejder også med noget af det fineste og mest skrøbelige der findes, vi laver aktiviteter og oplevelser for mennesker. Lige efter generalforsamlingen sidste år, brugte bestyrelsen noget tid på at finde sig til rette i den nye form. Vedtægtsændringen, som forhåbentlige godkendes i sin fulde ordlyd ved denne generalforsamling, gjorde at der nu ikke sidder udvalgsformænd som en fast del af bestyrelsen, men at der i stedet sidder fritvalgte bestyrelsesmedlemmer. Det har gjort at der var nogle samarbejdsflader der skulle skærpes og vi skulle finde på en anden måde at kommunikere med udvalgene på. Det mener jeg vi har lært nu, men det har ikke været så enkelt som vi måske troede det ville blive. Vi er jo også gode til bare at gøre som vi plejer.. Jeg tror så det er rigtig sundt fremadrettet, men også det kommer jeg ind på senere. Slide (vækning af julemand) December byder på mange hyggelige familieaktiviteter og VUIF prøver at byde ind med lidt ekstra til julehyggen. Vækning af julemanden er en stor opgaver som vi tager meget alvorligt. Vi ved jo at der er brug for spændstige idrætsudøvere, for at få liv i den efterhånden noget ældre herre. Slide (billeder fra Århus) Gymnastikafdelingen opdagede at juleferien sidste år var ganske urimelig lang, så derfor blev der i al hast arrangeret en juletur til Århus motorikhal og den Gamle By.

2 Slide (Næshallen, skolen, forsamlingshuset, klubhuset) Det er dejligt at få lov til at se hvilke faciliteter man også kan dyrke idræt i, det nød både børn og voksne, instruktørerne, i høj grad. Misundelige? Ja for søren da! Men vi kan så bare drømme om at det snart bliver virkelighed i Vilstrup Sogn. Faciliteter er ikke alt, og VUIF har forstået at tilpasse omgivelserne til aktiviteterne og delvist også aktiviteterne til omgivelserne, men der kommer efterhånden maximalt pres på, i forhold til gode faciliteter. Vi forsøger, efter bedste evne og økonomi, at tilfredsstille vores medlemmer, men vi oplever det er svært når unge mennesker kommer tilbage fra efterskole der er spækket med super springfaciliteter, når man som fodboldspiller skal stå i lag i bruseren, i stedet for store lækre omklædningsfaciliteter som mange har ved deres haller osv. osv. Der har også været pladsmæssigt tryk på faciliteterne, der er blandt andet ikke meget plads til motionsbadminton i gymnastiksalen mere. Så her har vi måttet prioriterer tiderne, og de store hold har fået 1. Valg i forhold til mindre hold. Børnehold skal tilgodeses i forhold til tidspunkt på dagen, vi forsøger at samarbejde med FDF så vi ikke placerer samme årgang oven i hinanden og i det hele taget er der meget logistik forbundet med et at have mange forskellige aktiviteter. Og når vi så tror alt er på plads.. så er der hensynet til trænerene og uden trænere ingen hold! Slide (Næshallen julemotion) LIB inviterede til motion mellem jul og nytår, i Næshallen. Og hvem kunne ikke trænge til det? Et program for alle, store og små unge og gamle. Der var geocachtur, spring, funky dans og Kinn-ball. Det kan kun undre at der ikke er fleres dårlige jule-sul-samvittighed der sender dem af sted. Men fat mod der kommer en ny mulighed ganske snart! Slide (geocaching) Der var engang hvor o-løb var med kort og kompas. Det kan det også stadig være, men noget af det der virkelig trikker er geocaching. VUIF har fire gps ere, og sammen med FDF har vi otte. Der er blandt andet lavet en spændende rute i Vilstrup city, med små beskrivelser af de steder hvor man kan finde en såkaldt catch eller skat. Og det trækker mange gæster, fra nær og fjern, til området. Jeg oplevede en lørdag morgen, sidste efterår en ældre herrer og to børn, der parkerede og sneg sig ned forbi klubhuset. Nu er det jo sådan, at når fremmede sniger sig rundt om klubhuset, så bliver jeg stående for at spørge til deres ærinde. Det viste sig at være ganske uskyldigt de ville bare finde catchen! De slap med livet i behold. Hold øje med flere geocatch oplevelser.

3 Slide (billeder fra Pitt-stop) Udviklingsmæssigt trådte vi et stort skridt, da vi ved hjælp af DGI Sønderjyllands tilbud Kør foreningen i Pitt Stop, havde en fantastisk inspirerende dag her i klubhuset. Der blev tænkt mange og store tanker og det var dejligt med den store opbakning. De mange ting der blev tænkt den dag, de er ikke bare forsvundet op i den blå luft. Der bliver faktisk arbejdet med det, på flere niveauer. Det sidste år har på mange måder været et klassisk forenings år, et helt almindeligt VUIF år hvis man da ellers kan tale om det? Der har været mange gode og spændende aktiviteter, der har været store successer, små successer og så har der også været noget hvor udfordringerne overstrålede indholdet og udbyttet. Og sådan er det, og det kan vi næppe ændre på. Slide (sommerfest) Årets største arrangement, sommerfesten som VUIF i mange mange år har planlagt sammen med FDF, var desværre en at de meget store successer der, i foreningernes og sommerfestudvalgets øjne nu nærmede sig fiasko. Der har været en stor gruppe mennesker som har haft det sjovt med at planlægge, arrangere, gennemføre og nedbryde (rydde op) i forbindelsen med den årlige sommerfest. Men det har været svært at rekruttere nye til udvalget og ord som loge/klike/mafia og så videre kom til at fylde for meget. Det er jo mennesker der har gjort hele arbejdet frivilligt, og flere har brugt en uges sommerferie på at gennemføre sommerfesten. Så er det, at man skal trække stikket og nu må andre tage over. Som formand ved jeg godt hvor meget der kan klages over, og det er så formandens lod. Men det må også være min opgave at beskytte de frivillige og når klagerne regnede ned over sommerfesten; ingen aktiviteter for små børn, alt for dyrt, alt for højt, for lidt musik/for meget musik, beskidte toiletvogne osv. ja så er det på tide at stå af. Det er trist, for sognets skyld, men også for VUIF fordi det har været en rigtig god indtægtskilde og de penge skal nu findes et andet sted. Slide (høstefest) Det betyder IKKE at VUIF siger nej tak til alt hvad der hedder fest. Vi har de sidste to år været medarrangør af Sognets høstfest og det har bestemt været hyggeligt. Som noget meget nyt, og det er kommet sammen med den nye præst, er VUIF s faner nu også med ved festlige lejligheder i kirken. Det vil vi selvfølgelig gerne når det har relevans. Og det har det når der er konfirmation hvor mange af de unge jo netop er medlemmer i foreningen, og som her til høstfesten hvor vi spiller en aktiv rolle.

4 Slide (mange/organisation) Den flerstrengede organisation, som VUIF har holdt fast i, siden foreningens begyndelse i 1928 er faktisk ved at komme på mode igen. Det har vi selvfølgelig altid vidst, og derfor har der heller ikke været gjort anstrengelser for at dele foreningens afdelinger ud i selvstændige foreninger. For vi ved godt at mange, mangfoldighed og forskellighed er med til at gøre stærk og ubrydelig. Det finder mange andre også ud af nu, og de laver fusioner mellem foreninger, skoler, daginstitutioner, byer og landsdele. Hvis der ikke bliver plads til den enkelte, og den enkeltes kultur, så vil det være en næsten umulig opgave. Så det handler om plads og accept af hinandens forskellighed og respekt for det vi hver især kommer med. Og den opgave er ikke umiddelbar let at løse. Og når udgangspunktet er sammenlægning pga. krise, enten i økonomi eller medlemsantal, så er fronterne trukket op fra begyndelsen. Slide (hjertestarter placering og kursus) Som idrætsforening er et af vores fineste formål at være med til at give vores medlemmer, og resten af sognets borgere, et godt og sundt liv. Det gør vi jo ved motion og gode oplevelser.. men desværre er det ikke altid nok. Snak om sygehusstruktur, akutberedskab og lægemangel i udkants Danmark er jo også nået til Vilstrup Sogn. Og efterhånden ved vi alle, at hurtig hjælp kan være forskellen mellem liv og død. Så for bestyrelsen har det ikke været så svært at træffe beslutning om at lease en hjertestarter. Vi kunne godt have valgt at vente på en ny pulje via TRYG-fonden, men her mener vi ikke at hvad der er sparet det er tjent. Vi har valgt at lægge ud. VUIF har valgt at betale! Og vi har valgt at sætte den op et sted hvor alle vil kunne komme til hvis nu ulykken er ude. Det er vores inderligste ønske at den må hænge der i ro og mag, i mange år, uden at blive brugt! Og så forestiller jeg mig at vi på et tidspunkt laver en lille indsamling til drift af hjertestarteren, så ALLE, og ikke kun vores medlemmer, er med til at betale. Det skulle jo nødigt være sådan, at man skal vise medlemskort før den kan bruges.. ;-) I forbindelse med opsætning af hjertestarteren har vi holdt to minikurser med introduktion til brug og HLR generelt. Det var der heldigvis mange der benyttede sig af, og de vigtigste budskab derfra var nok; at det er bedre at gøre noget lidt forkert end ikke at gøre noget. Det skal vi alle huske! Slide (Tordenskjolds soldater og Kløftens rivehold) Alle de frivillige der dagligt, hver uge, et par gange om måneden eller hvornår det nu lige er det passer de er og bliver uvurderlige. Frivillighedsbegrebet bliver konstant udfordret og den kommercielle idræt æder sig ind på foreningernes mærkesager. Det skal vi stå imod. Og når jeg ser tilbage på alt det frivillige arbejde der er lavet

5 alene i VUIF regi det sidste år, ja så føler jeg ikke vores forening truet. Men, men, men.. Vi må til stadighed sande, at det ikke er en naturlig del af folks hverdag at være frivillig i hvert fald ikke hvis det er langsigtet forpligtende. Vi oplever, som man gør mange andre steder, at der bliver sagt ja til småprojekter og ad hoc opgaver, og det er rigtig dejligt. Men det kræver langt mere overblik og organisering af de der sidder tilbage og skal trække i trådene, og der er meget administration i det. Jeg håber vi kan blive ved med at finde frivillige til at drive VUIF. Det er ikke specielt idealistisk, men det er en nødvendighed hvis der fortsat skal være aktiviteter i lokalområdet. Begynder vi først at snakke lønninger, så vil prisen for at deltage være en helt anden, og vi vil nok ikke have mulighed for at lave de arrangementer vi gør. Men vi skal forkæle de frivillige, anerkende dem for den store indsats og huske at sige TAK. Det kan vi vist alle overkomme? Og så synes jeg det er fantastiks dejligt at vi igen har en del unge mennesker som instruktører i foreningen. Det de kommer med og det de kan, det er unikt og fantastisk. Dem kan vi ikke undvære og de kan faktisk heller ikke undvære os for det giver point i den virkelige verden at man har været aktiv i det frivillige foreningsliv. Slide (billede af diplom) Stor glæde da Haderslev Idrætsråd, efter læsning af to meget flotte indstillinger (tak til Gitte, Lisbeth og Jens), valgte VUIF til årets breddeidrætsforening Vi bliver aldrig trætte af hæder, ros og klapsalver. Og slet ikke når der følger lidt penge med. Anerkendelse er bestyrelsens bedste benzin, det får os altså til at køre lidt mere driftsikkert og lidt bedre. Vi laver mange aktiviteter her i sognet, men heldigvis sender vi også idrætsudøvere ud i verden eller i hvert fald ud over sognets grænser. Børnene deltager i stævner og turneringer, de går på andre gymnastikhold, de deltager i lejrer og skoler. De voksne deltager i kurser, uddannelser, konferencer og events. Hvis jeg trækker en liste fra DGI systemet, så er VUIF repræsenteret stort set alle de steder hvor det er relevant. Det er da dejligt, specielt når jeg ved hvor mange foreninger der ALDRIG er repræsenteret til noget som helst. Noget som vi ikke helt havde set størrelsen af, da det blev rullet i gang for små 3 år siden, er seniorafdelingen. Slide (sølvgrå tsunami) Fremadrettet hedder den afdeling for senioridræt og det indebærer gymnastik, tennis, petanque, spil, foredrag og udflugter. Eller hvad de nu lige finder på. Dejligt med stor aktivitet og mange medlemmer og de er også gode til at gi en hånd med, når vi råber om hjælp.

6 Slide (krystalkugle) Uanset om vi kunne læse i kaffegrums, se dybt ind i krystalkuglen eller læse horoskoper for foreningslivet ja så ville det lette bestyrelsens arbejde betydeligt. For vi ville vide meget mere om hvilke tilbud vi skal give fremover, hvilke idrætter og aktiviteter der hitter og hvad den nye zumba-feber bliver. Tænk hvis den kom fra Vilstrup Sogn? Så når vi nu ikke kan spå om fremtiden, hvad gør vi så? Bestyrelsen vil også fremover benytte sig af de uddannelsesmuligheder der findes for frivillige, vi vil sørge for at holde os orienteret i forhold til det politiske niveau og ikke kun lokalpolitisk vi vil læne os op ad vores to primære hovedorganisationer, DGI og DIF, og benytte os af deres tilbud og så vil vi være så kreativt tænkende som det overhovedet kan lade sig gøre. Vi vil også meget gerne lytte til vores medlemmer, og vi vil meget gerne invitere medlemmerne til at afprøve alle deres gode ideer. Bestyrelsen vil støtte og bakke op, hvis der kommer en - eller to - med den gode ide. Slide (det nye spinninglokale) Faciliteterne kommer vi stadig til at slås om og med! Vi håber også at det første spadestik i forhold til Næshallens udvidelse, snart stikkes i jorden. VUIF bakker op om Næshalsprojektet så godt som vi magter. Vi kunne godt bruge en person til at repræsentere VUIF i den sammenhæng, da vi jo er travle mennesker optaget af mange andre gøremål. Og det er ikke mindst vigtigt, at det er en person med interesse for byggeri! Dermed en opfordring.. I vil også komme til at forholde jer til ordet Conventus, forhåbentlig inden alt for længe. Et regnskabs- og økonomistyringssystem som skal lette kassereren for en stor del af arbejdet. Det betyder at I skal tilmelde jer, og betale, aktiviteterne elektronisk, og først kan deltage når det er sket. Slide (stolegymnastik) Af nye indsatsområder så har vi i et halvt års tid, forsøgt at give beboerne på Vilstrupvej 120 et foreningstilbud. Det ser ud til at være en stor succes, noget de er glade for og har meget glæde ud af. Et eksempel på at VUIF bare sætter tingene i gang, og så efterfølgende ser på om det egentlig kunne lade sig gøre! Og ja, det kan det. Det arbejdes der videre med, og måske forsøges tilbuddet udvidet til andre grupper. Flexfodbold og fodboldskole bliver også en del af VUIF-ordforrådet det kommende år og så bliver mulitbevægelsesbanen ikke kun et ord det bliver faktisk en aktivitet. Vi har haft store vejrmæssige udfordringer med det projekt, men nu lysner det!

7 Slide (DM i foreningsudvikling) Som nævnt i indledningen så har VUIF fået mulighed for at deltage i DM i foreningsudvikling. Det er DGI, der har søsat et stort projekt, hvor 37 foreninger fra hele landet, dyster i 5 kategorier, om at vinde æren og præmien af en værdi på mindst ,- kr. VUIF er af DGI Sønderjylland udtaget, og inviteret, sammen med Bedsted Idrætsforening, til at deltage i DGI s store satsning; DM i foreningsudvikling. Og jeg er altså nødt til at sige, at her gælder det ikke bare om at være med, vi går efter guldet! VUIF er stadig tæt forbundet til DGI. Det giver mening, for en flerstrenget breddeidrætsforening som vi er. Det betyder ikke at vi ikke kan benytte os af DIF og de enkelte specialforbund. Det gør vi bl.a. i fodboldafdelingen med stor succes. Men DGI har stadig den bredde som vi også har brug for og tror på. Og med den nye vision som netop er vedtaget på DGI s årsmøde; DGI vil være idrætsforeningernes foretrukne samarbejdspartner, forhold til at imødekomme danskernes behov for motion og breddeidræt! - bliver der endnu mere fokus på foreningernes behov eller det kan vi da i hvert fald ønske! Og efterhånden er det ikke kun VUIF der ved at DGI findes. DGI ved bestemt også at VUIF er en forening med både spark, bid og gang i. Det er endda ikke så få gange, at der i det landsdækkende blad Udspil har været billeder og omtale af noget af det vi gør. Og til det netop overståede årsmøde i København, gik formanden også på talerstolen og aflagde beretning, som det sig hør og bør. Og i den skriftlige beretning, som er sendt rundt til hele Danmark, er VUIF ere igen repræsenteret. Slide (Søren Møller) Jeg elsker at prale med det vi kan i VUIF og det er altså svært at lade være, når jeg kommer rundt til konferencer, udviklingsseminarier og lignende, og jeg så hører satsninger som; Samarbejde med dagpleje og børnehaver tjek, det gør vi og har vi gjort! Samarbejde med SFO tjek, det gør vi! Kom og vær med aktivitet tjek, det har vi gjort i mange år og gør stadig! SMS service tjek, I er vel alle blevet mere eller mindre spammet med opfordringer til at komme i aften? Osv. osv. osv.

8 Afslutning Og som altid til sidst men som altid det vigtigste jeg skal sige.. Jeg vil gerne, på alle medlemmers vegne, takke alle instruktører/trænere for den kæmpe store indsats I yder i løbet af året for at give medlemmerne nogle fantastiske tilbud. Det er uvurderligt og ubetaleligt. Tusind tak til alle jer vi samarbejder med i løbet af året, og listen er heldigvis lang, for uden samarbejde kom vi ingen steder - lad mig nævne i flæng, og med fare for at glemme nogen; Sognerådet og alle de andre lokale foreninger i sognet, skolen, børnehaven, dagplejen, Haderslev Kommune, Haderslev Idrætsråd, de lokale forretningsdrivende, DGI Sønderjylland, både kontoret i Nr. Hostrup og især DGI s konsulent Janne Bonde, som ofte viser VUIF den tillid at invitere os med i nye tiltag og projekter. Jeg vil gøre mit til, at det også bliver sådan i fremtiden. Tusind tak til alle medlemmer fordi I bakker op omkring de tiltag, nye som kendte, der nu bliver sat i gang og fordi I er værdige repræsentanter for vores forening. Til sidst vil jeg gerne takke bestyrelsen for jeres store engagement, fordi I ikke bare lader stå til og regner med at andre gør arbejdet. Fordi I også går forrest når opgaver skal løses og fordi I stadig holder det frivillige foreningsliv fane allerhøjest. Jeg vil gerne slutte med at ønske VUIF, bestyrelsen, trænere og instruktører og ikke mindst alle medlemmer godt nytår et godt og lykkebringende nyt forenings år! Slide (fyrværkeri) Hanne Lene Haugaard

Mundtlig beretning årsmøde i DGI Sydøstjylland. Som sidste år vil jeg starte beretningen med at rose!

Mundtlig beretning årsmøde i DGI Sydøstjylland. Som sidste år vil jeg starte beretningen med at rose! Mundtlig beretning årsmøde i DGI Sydøstjylland Som sidste år vil jeg starte beretningen med at rose! Vores udvalg, der organiserer idrætterne, har fortsat det hårde, men flotte arbejde med at være omkostningsbeviste

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

Formandens beretning 2012/2013

Formandens beretning 2012/2013 Formandens beretning 2012/2013 Timring Læringscenter har nu eksisteret i et år og dette er dermed den første beretning for Timring Læringscenter. Det har været et rigtig spændende første år, men også et

Læs mere

LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING IDRÆTSVEJ 14 3540 LYNGE

LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING IDRÆTSVEJ 14 3540 LYNGE LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING IDRÆTSVEJ 14 3540 LYNGE Beretning til foreningsgeneralforsamling 31. marts 2014 1 Præsentation 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7 1.8 1.9 1.10 1.11 1.12 1.13 1.14 1.15 1.16 Floorball

Læs mere

Generalforsamling Torsdag d. 7. maj 2015 kl. 19.00, i Vipperødhallen

Generalforsamling Torsdag d. 7. maj 2015 kl. 19.00, i Vipperødhallen Generalforsamling Torsdag d. kl. 19.00, i Vipperødhallen Til stede: Fra bestyrelsen: Marianne, Charlotte, Mette, Malene, Anne Dorthe, samt 6 medlemmer. Fraværende: Morten, Pia 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen

Læs mere

Badmintonudvalgets beretning sæson 2013/14

Badmintonudvalgets beretning sæson 2013/14 Badmintonudvalgets beretning sæson 2013/14 Indledningsvis bemærkes det, at denne beretning ikke behandles som et selvstændigt emne på aktivitetsmødets dagsorden. Spørgsmål, kommentarer og uddybninger til

Læs mere

Foråret er på vej, og dermed er det også blevet tid til generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening.

Foråret er på vej, og dermed er det også blevet tid til generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening. Generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening 26. marts 2012 Formandens årsberetning Foråret er på vej, og dermed er det også blevet tid til generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening. Dette er min

Læs mere

ET MEDLEM SOM ALLE ANDRE. Kan handicappede være med i jeres forening? Hvad kan I gøre og hvordan?

ET MEDLEM SOM ALLE ANDRE. Kan handicappede være med i jeres forening? Hvad kan I gøre og hvordan? ET MEDLEM SOM ALLE ANDRE Kan handicappede være med i jeres forening? Hvad kan I gøre og hvordan? Der skal to til et møde Mennesker med handicap er sjældent medlemmer af foreningerne. Det er der mange årsager

Læs mere

Formandens beretning på repræsentantskabsmødet 2013:

Formandens beretning på repræsentantskabsmødet 2013: Formandens beretning på repræsentantskabsmødet 2013: Samarbejdet i bestyrelsen. Vi har afholdt 6 bestyrelsesmøder i 2012 med deltagelse af alle medlemmer. Herudover deltager bestyrelsesmedlemmerne i mange

Læs mere

Beretning 2014. De positive signalers år

Beretning 2014. De positive signalers år Beretning 2014 De positive signalers år Side 1 Idrætsrådet i Silkeborg Kommune Beretning 2014 Indledning Overskriften på beretningen er De positive signalers år Jeg har valgt netop den overskrift, da jeg

Læs mere

Værløse Boldklub. Beretning 2013/2014

Værløse Boldklub. Beretning 2013/2014 Side 1 af 5 Beretning 2013/2014 2013 har været et år, hvor der har været travlt med at se fremad i Værløse Boldklub, men for en kort bemærkning kigger vi lige tilbage og gør status på, hvad vi har opnået,

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Beretning fra turneringsudvalget:

Beretning fra turneringsudvalget: Beretning fra turneringsudvalget: Set fra min pind som formand for Turneringsudvalget har det været en god sæson. Det har været lidt nemmere at få enderne til at hænge sammen i år, men det har også meget

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

guide ellers går dit parforhold i stykker Få fingrene ud af navlen sider Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

guide ellers går dit parforhold i stykker Få fingrene ud af navlen sider Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Iris guide Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 16 sider Få fingrene ud af navlen ellers går dit parforhold i stykker Red dit parforhold INDHOLD I DETTE HÆFTE: Når egoismen sniger

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

April 2015 Kære forældre Børnehave Strategiproces

April 2015 Kære forældre Børnehave Strategiproces April 2015 1 2 3 Påskeferie 4 5 6 Ma 7 8 9 10 11 12 Sø Konfirmation 13 Ma Blå mandag Samtaler 3. klasse 14 15 16 To Skole/hjemsamtaler 3. klasse 17 18 19 20 21 Ti Generalforsamling 22 On Forårskoncert

Læs mere

Aktivitetsmøde i Idrættens Hus Brøndby Lørdag den 24. oktober 2015 Kl. 15.30

Aktivitetsmøde i Idrættens Hus Brøndby Lørdag den 24. oktober 2015 Kl. 15.30 Aktivitetsmøde i Idrættens Hus Brøndby Lørdag den 24. oktober 2015 Kl. 15.30 Hermed indkaldes til Aktivitetsmøde i Udvalget Gymnastik for Alle Lørdag den 24. oktober 2015 kl. 15.30 Dagsorden 1. Velkomst

Læs mere

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Sådan får du som skilsmisseramt den bedste jul med eller uden dine børn. Denne guide er lavet i samarbejde med www.skilsmisseraad.dk Danmarks største online samling

Læs mere

Generalforsamling 2014

Generalforsamling 2014 Generalforsamling 2014 DAGENS MATCH: (No. 1: 2 ks. Manneklubbolde/No. 2: 4 fl. vin/no. 3: 4 Manneklubtrøjer) No. 1: Allan Hansen, Mogens Lundh, Kaj Mortensen (31 point), Svend Skiby 103 point No. 2: Torben

Læs mere

10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost

10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost 10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost # 1: Hvis andre giver dig kritik, bliver du virkelig ked af det, og tænker at du ikke kan finde ud af noget som helst! # 2: Hvis du er i et parforhold, er

Læs mere

Til stede: Erik, Asbjørn, Rasmus, Mette, Jakob, Britta, Hanne Lene, Claus, Mikael +Henrik Iversen til en del af mødet (punkt 2)

Til stede: Erik, Asbjørn, Rasmus, Mette, Jakob, Britta, Hanne Lene, Claus, Mikael +Henrik Iversen til en del af mødet (punkt 2) Referat fra bestyrelsesmøde i VUIF tirsdag den 17.1. 2012 Til stede: Erik, Asbjørn, Rasmus, Mette, Jakob, Britta, Hanne Lene, Claus, Mikael +Henrik Iversen til en del af mødet (punkt 2) Afbud: Susanne,

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

Ejby IF Gymnastik afdelingen

Ejby IF Gymnastik afdelingen Ejby IF Gymnastik afdelingen Referat af generalforsamling i Ejby Gymnastik den 20. marts 2013 kl. 19.00 i Klubhuset 1. Valg af dirigent Hanne Olesen blev valgt som dirigent. Hanne konstaterede at generalforsamlingen

Læs mere

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe.

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe. Formandens beregning i Revalideringsfaggruppen Generalforsamling 16.april 2015 i Odense 1. Velkommen til Generalforsamling i Revalideringsfaggruppen 2015 Mit navn er Hanne Poulsen. Som faggruppeformand

Læs mere

ÅRSRAPPORT SIK HÅNDBOLD 2013/2014

ÅRSRAPPORT SIK HÅNDBOLD 2013/2014 ÅRSRAPPORT SIK HÅNDBOLD 2013/2014 DET SPORTSLIGE Vores far/mor/barn-hold har igen i år samarbejdet med gymnastikafdelingen, dette har været en et godt samarbejde. Gymnastikafdelingen har givet udtryk for

Læs mere

Nye ideer til bestyrelsesarbejdet. Måløv Idræts Forening DGI Inspiration 2015 17. januar 2015

Nye ideer til bestyrelsesarbejdet. Måløv Idræts Forening DGI Inspiration 2015 17. januar 2015 Nye ideer til bestyrelsesarbejdet Måløv Idræts Forening DGI Inspiration 2015 17. januar 2015 Præsentation Thomas Lorenzen, 36år Far til Niels 8år og Johanne 5år Bor I Måløv Email:DM@maaloevif.dk Mobil:

Læs mere

En god sæsonstart. Inspirationsfolder

En god sæsonstart. Inspirationsfolder En god sæsonstart Inspirationsfolder Indholdsfortegnelse FORORD 2 HUSKELISTE 4 Hvilke målgrupper har vi fokus på? 5 Hvilke hold tilbyder vi i næste sæson? 5 Har vi styr på alle træningstider? 6 Har vi

Læs mere

Generalforsamling 5. april 2011.

Generalforsamling 5. april 2011. Generalforsamling 5. april 2011. Der er så dejligt ude på landet, således begynder et af H. C. Andersens mest kendte eventyr: Den grimme ælling, og det er vel på sin plads at citere netop denne berømte

Læs mere

Nyhedsbrev fra klynge 2

Nyhedsbrev fra klynge 2 Nyhedsbrev fra klynge 2 Så blev det til det sidste nyhedsbrev i år 2014. Den har stået på masser af julehygge i december måned, hvilket nyhedsbrevet også bærer præg af. Der har været en fantastisk opbakning

Læs mere

Beretning til VIF s generalforsamlingen 2014

Beretning til VIF s generalforsamlingen 2014 Beretning til VIF s generalforsamlingen 2014 Fredag den 7. juli 1939 var startskuddet til det vi er en del af i dag. I år er året, hvor Vivild Idrætsforening fylder 75 år. Oprettelsen af VIF var et billede

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Kære dimittender, kære 9. klasse Så nåede vi til jeres aller sidste dag på Th. Langs Skole. Vi står her i Lunden og mødes for sidste gang.

Kære dimittender, kære 9. klasse Så nåede vi til jeres aller sidste dag på Th. Langs Skole. Vi står her i Lunden og mødes for sidste gang. 1 Kære dimittender, kære 9. klasse Så nåede vi til jeres aller sidste dag på Th. Langs Skole. Vi står her i Lunden og mødes for sidste gang. Vi skal tage afsked med hinanden I skal sige farvel til hinanden.

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2010 DGI Vestjyllands årsmøde 26. marts 2011 i Ulfborg

Bestyrelsens beretning 2010 DGI Vestjyllands årsmøde 26. marts 2011 i Ulfborg Bestyrelsens beretning 2010 DGI Vestjyllands årsmøde 26. marts 2011 i Ulfborg Oversigt: Aktivitetsniveau Tal og statistik Kommunerne Pressen DGI Nordvest Væsentlige begivenheder Satsningsområder Idrætspolitik

Læs mere

RINGSTED SPORTSRIDEKLUB Generalforsamling

RINGSTED SPORTSRIDEKLUB Generalforsamling RINGSTED SPORTSRIDEKLUB Generalforsamling Torsdag d. 27. februar 2014 Velkomst v/formanden 1. Valg af dirigent Lone Pedersen blev valgt 1a. Valg af stemmetællere Helle Jørgensen Uddeling af pokaler Rideskole

Læs mere

Beretning støtteforeningen for Bakke-hallen tirsdag den 28. februar 2012.

Beretning støtteforeningen for Bakke-hallen tirsdag den 28. februar 2012. Referat fra generalforsamling i støttegruppen for Bakkehallen tirsdag den 28. februar kl. 19.00 på Hejnsvig skole. Valg af dirigent: Lauritz Heick foreslået og valgt Fremlæggelse af årets beretning: V/

Læs mere

Hans Jørgen Boelt blev valgt. Generalforsamlingen er indvarslet lovligt og dermed beslutningsdygtig.

Hans Jørgen Boelt blev valgt. Generalforsamlingen er indvarslet lovligt og dermed beslutningsdygtig. Referat af generalforsamling i BMI 2014 - tirsdag, den 25. februar 2014 kl. 19.00 i hallens cafeteria: Formand bød velkommen til generalforsamlingen. Mødt var i alt 32 personer, incl. bestyrelsesmedlemmer.

Læs mere

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne. dgi.dk

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne. dgi.dk DGI Inklusion 1 Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne dgi.dk 2 Indledning Hvordan kommer du eller dit barn i gang med at dyrke idræt i Danmark 3 At gå til idræt er en helt enestående

Læs mere

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne. dgi.dk

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne. dgi.dk DGI Inklusion 1 Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne dgi.dk 2 Indledning At gå til idræt er en helt enestående mulighed for at danne netværk, finde nye venner, lære sproget og

Læs mere

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development Sport as a Tool for Development Deltagernes egne beretninger Læs tre inspirerende historier fra nogle af de unge, der har været i Ghana som idrætsvolontører. 2 Det har givet mig uendeligt meget, at deltage

Læs mere

Jeg vil gerne indlede med at byde jer alle velkommen til dagens dialogmøde!

Jeg vil gerne indlede med at byde jer alle velkommen til dagens dialogmøde! Tale vedr. frivilligcharter, den 29. oktober 2013 Dialogmøde i Hanstholm Kære alle! Jeg vil gerne indlede med at byde jer alle velkommen til dagens dialogmøde! Jeg er meget glad for, at så mange har tilmeldt

Læs mere

Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2013/14. Velkommen til Juelsminde Badmintonklubs årlige generalforsamling.

Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2013/14. Velkommen til Juelsminde Badmintonklubs årlige generalforsamling. Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2013/14 Velkommen til Juelsminde Badmintonklubs årlige generalforsamling. Første punkt på dagsordenen er valg af dirigent, jeg vil gerne på bestyrelsens

Læs mere

Men at få fingrene helt ned i maskinrummet. er dog et helt andet indblik (både positivt og udfordrende)

Men at få fingrene helt ned i maskinrummet. er dog et helt andet indblik (både positivt og udfordrende) Årsberetning 2014 Så er endnu et år gået for THK. Som nuværende THK-dreng og med blå/hvidt blod i årene, så var det, at blive formand og træde ind i løvens hule noget, som man måske troede men kendte lidt

Læs mere

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015 Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015 Hej Allesammen, Sæsonen 2014/2015, min første i Gentofte Svømmeklub, er på vej ind i de sidste spændende og afgørende uger, Selvom mange kilometer

Læs mere

Uanset om man er 14, 44 eller 69 handler foreningsliv om langt mere end tøndebånd, tennisbolde og mål!

Uanset om man er 14, 44 eller 69 handler foreningsliv om langt mere end tøndebånd, tennisbolde og mål! Uanset om man er 14, 44 eller 69 handler foreningsliv om langt mere end tøndebånd, tennisbolde og mål! Velkommen til den skriftlige beretning fra VUIF, en opsamling på året der er gået og et begyndende

Læs mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Oversigt over arrangementer i resten af 2015 mm. Torsdag den 25. juni 2015 tur til Vestkysten Den 13. 20 august 2015. Tur til Skotland Fredag den 2. oktober 2015.

Læs mere

Frivillige tilbyder en aktiv dag

Frivillige tilbyder en aktiv dag Frivillige tilbyder en aktiv dag Et initiativ fra en forening og SFO giver børn mulighed for at opleve en god dag med masser af sport. Frivillige kræfter driver det, og det er nemt at finde frivillige,

Læs mere

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves.

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves. HH, 15. maj 2013 1582 arbejdsmiljørepræsentanter om hvervet som 3F AMR Hvordan er det at være arbejdsmiljørepræsentant på de mange forskellige virksomheder, hvad har AMR erne brug for og hvordan ser de

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i VUIF torsdag d. 16.1. 2014

Referat fra bestyrelsesmøde i VUIF torsdag d. 16.1. 2014 Referat fra bestyrelsesmøde i VUIF torsdag d. 16.1. 2014 Mødt: Hanne Lene, Britta, Allan, Rasmus, Mette J., Helle, Mikael, Susanne, Mette Afbud: Asbjørn, Lisbet Vi startede med at synge Det er i dag et

Læs mere

Leder. Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen.

Leder. Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen. Leder Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen. Den kommende tid er hverdagene på Egely præget af, at det er feriesæson. Det

Læs mere

Nyhedsbrev nummer 3 fra Silkeborg fodbolddommerklub, december2013

Nyhedsbrev nummer 3 fra Silkeborg fodbolddommerklub, december2013 Nyhedsbrev nummer 3 fra Silkeborg fodbolddommerklub, december2013 Turneringer udenfor er nu slut, og den kolde og mørke tid er over os, og jeg vil se lidt tilbage på 2013 i Silkeborg fodbold dommerklub.

Læs mere

JUNI-NYT FRA KUNDBY SKOLE

JUNI-NYT FRA KUNDBY SKOLE JUNI-NYT FRA KUNDBY SKOLE Kundby d. 11. juni 2012 Kære forældre Endnu et skoleår går mod sin afslutning, og den dejlige sommerferie venter forude. I år strækker skoleåret sig helt hen imod juli måned,

Læs mere

December 2014. Nyt fra Bestyrelsen

December 2014. Nyt fra Bestyrelsen TAK Nyt fra Bestyrelsen Side 1 Taastrup Agility Klub Træningsplads: Snubbekorsvej 24C 2630 Taastrup Hjemmeside: www.tak-agility.dk Formand: Kim Andersen formand@tak-agility.dk Kasserer: Jane Sørensen kasserer@tak-agility.dk

Læs mere

Alt, hvad vi kan forestille os, er opbygget af de samme atomer. Jorden opstod sammen med en masse andre planeter af de samme atomer.

Alt, hvad vi kan forestille os, er opbygget af de samme atomer. Jorden opstod sammen med en masse andre planeter af de samme atomer. Dimission 2016 Kære 9. klasse Først vil jeg ønske jer et stort til lykke med eksamen. Det har for de fleste af jer været en tid med blandede følelser. Det er dejligt at have læseferie, men det er et pres

Læs mere

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G MG- U D V I K L I N G - C e n t e r f o r s a m t a l e r, d e r v i r k e r E - m a i l : v r. m g u @ v i r k e r. d k w w w. v i r k e r. d k Nyhedsbrev N u m m e r 1 2 J u l i 2 0 1 4 Velkommen I d

Læs mere

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk Trøjborg d. 29. maj 2009 Kære 9. og 10. klasse. Så er problemerne overstået i denne

Læs mere

FRITIDSKLUBBEN HUC NOVEMBER - DECEMBER God jul og godt nytår. Sæt X ved 16. januar 2016 Stor nytårsfest!

FRITIDSKLUBBEN HUC NOVEMBER - DECEMBER God jul og godt nytår. Sæt X ved 16. januar 2016 Stor nytårsfest! FRITIDSKLUBBEN God jul og godt nytår Sæt X ved 16. januar 2016 Stor nytårsfest! Kære fritidsklubmedlem Nu er der gået et par måneder siden du startede i fritidsklubben i, hvor du måske har brugt tiden

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Formand, Majbrit Berlau

Formand, Majbrit Berlau Formand, Majbrit Berlau Fokus på klubberne Stærke klubfællesskaber Nyt? Nej men vigtigt Kl. 11.00 11.35 Hvorfor skal vi styrke vores fællesskaber? Kl. 11.00 11.35 Fagbevægelsen er udfordret på styrken

Læs mere

2012 var igen et både godt og travlt år for Hou Lystbådehavn.

2012 var igen et både godt og travlt år for Hou Lystbådehavn. Beretning 2013 2012 var igen et både godt og travlt år for Hou Lystbådehavn. Vi kom ud af 2012 med et lille overskud, alle bådpladser var besatte, og vi nåede ca. samme antal af gæstesejlere som de sidste

Læs mere

Solrød Cup 2013. Kampprogram & Regler

Solrød Cup 2013. Kampprogram & Regler Solrød Cup 2013 Kampprogram & Regler 1 Indhold Velkommen... 3 Praktiske oplysninger... 3 Spilleregler... 4 Præmier... 4 Kampprogram... 5 De 5 forældrebud... 7 De 5 trænerbud... 8 Sponsorer... 9 2 Velkommen

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Jeg vil gerne starte med at oplyse jer om, hvad programmet er for i dag:

Jeg vil gerne starte med at oplyse jer om, hvad programmet er for i dag: Tale ved Standerhejsningen den 2. maj 2015. På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde jer alle velkommen her i dag på en meget flot forårsdag, hvor træerne står lysegrønne og banerne står klar til brug.

Læs mere

Guide. Sådan håndterer du parforholdets faresignaler. De 10 største faresignaler i dit parforhold Sådan gør du noget ved det

Guide. Sådan håndterer du parforholdets faresignaler. De 10 største faresignaler i dit parforhold Sådan gør du noget ved det Foto: Iris Guide September 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Sådan håndterer du parforholdets faresignaler De 10 største faresignaler i dit parforhold Sådan gør du noget ved det Faresignaler

Læs mere

Generalforsamling. Torsdag 13/3 2014 kl. 19.00

Generalforsamling. Torsdag 13/3 2014 kl. 19.00 Generalforsamling Bjerringbro IF inviterede til generalforsamling Torsdag 13/3 2014 kl. 19.00 Generalforsamlingen blev liver afholdt i Bjerringbro IFs klubhus Dagsorden: 1) Valg af dirigent og referent

Læs mere

Så er det atter tid for en årsberetning og der er nok, at berette om... men stort set altsammen af positiv karakter

Så er det atter tid for en årsberetning og der er nok, at berette om... men stort set altsammen af positiv karakter Årsberetning 2013-14 AVGIF gymnastik Så er det atter tid for en årsberetning og der er nok, at berette om... men stort set altsammen af positiv karakter Vi er takket være vores 29 kompetente og succesfulde

Læs mere

Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet

Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet Mange parforhold drukner i en travl hverdag og ender i krise. Det er dog muligt at håndtere kriserne, så du lærer noget af dem og kommer videre,

Læs mere

Eksempler på alternative leveregler

Eksempler på alternative leveregler Eksempler på alternative leveregler 1. Jeg skal være afholdt af alle. NEJ, det kan ikke lade sig gøre! Jeg ville foretrække at det var sådan, men det er ikke realistisk for nogen. Jeg kan jo heller ikke

Læs mere

På rette vej med foreningsarbejdet. DGI Bornholm. Vi sætter øen i bevægelse. www.dgi.dk/bornholm

På rette vej med foreningsarbejdet. DGI Bornholm. Vi sætter øen i bevægelse. www.dgi.dk/bornholm På rette vej med foreningsarbejdet DGI Bornholm Vi sætter øen i bevægelse www.dgi.dk/bornholm 2 Velkommen til DGI Bornholm Vi er en af DGI s 14 landsdelsforeninger. Vi har i øjeblikket 71 medlemsforeninger

Læs mere

Passion For Unge! Første kapitel!

Passion For Unge! Første kapitel! Passion For Unge Første kapitel Kasper Schram & Tobias Rank www.passionforunge.dk - passionforunge@gmail.com Hej og tak fordi at du tog imod første kapitel af vores bog, vi ville blive meget glade hvis

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

Klubhus. - hvilke andre aktiviteter kan man lave i klubhuset. - hvad er behovet til klubhuset

Klubhus. - hvilke andre aktiviteter kan man lave i klubhuset. - hvad er behovet til klubhuset Klubhus - hvilke andre aktiviteter kan man lave i klubhuset. - hvad er behovet til klubhuset Klubhus. Hvilke andre aktiviteter kan man lave i klubhuset. Hvad er behovet til klubhuset. Forpagter til klubhuset.

Læs mere

Formandens beretning april 2008

Formandens beretning april 2008 Formandens beretning april 2008 Vi har netop i den forgangne uge måttet sige et sidste farvel til Helmer Fredriksen, et mangeårigt medlem af Nysted Bådelaug. Helmer var lige fyldt 80 år, men tabte desværre

Læs mere

Simmersted og omegns Idrætsforening

Simmersted og omegns Idrætsforening Venlige hilsner Vinter aktiviteter 2015/2016 i og ønsket om en god sæson Simmersted og omegns Idrætsforening Familiesvømning Landsbydyst til sommerfesten.. 1. gang 3. september 2015 kl. 18.00 kl. 20.00

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Fægtning er godt at lære

Fægtning er godt at lære Fægtning er godt at lære - for når man er i en skov, kan man ramme en ulv Når faciliteterne er i orden, udstyret er sjovt, og sporten samtidig er god til alle grupper, er det muligt for en forening, der

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvinder Herning er kommet godt fra start i dette nye år. Hvad kan lokke friske og aktive kvinder ud i sne, frost, kulde og... fra en håndboldkamp? - Det kunne

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

A) Medlemsadgang til tennisbanerne

A) Medlemsadgang til tennisbanerne Kære sponsor eller kommende sponsor i tennisklubben - Et tilbud du næsten ikke kan sige nej til! VIL DU SELV SPILLE TENNIS ELLER TILBYDE DINE ANSATTE AT SPILLE TENNIS GRATIS? Har du selv, din familie eller

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER:

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER: AFDELINGSADRESSER: Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12 14 59 MØDETIDER: Mandag: 18.00-20.00 Boldspil og

Læs mere

Valby boldklub. Mere end fodbold. Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold

Valby boldklub. Mere end fodbold. Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold Valby boldklub Mere end fodbold Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold Den blå tråd i Valby Boldklub Formanden har bolden M ange mennesker tænker nok, at alle fodboldklubber er ens. Men

Læs mere

Formandsberetning Aalborg IMU 12/2 2009

Formandsberetning Aalborg IMU 12/2 2009 Formandsberetning Aalborg IMU 12/2 2009 Året har budt på en del ændringer i IMU og mange store oplevelser sammen med jer. Vi har haft en masse sociale arrangementer, vi har arrangeret koncert med The Dawn,

Læs mere

Beretning: Året 2013 blev et meget travlt år.

Beretning: Året 2013 blev et meget travlt år. Beretning: Året 2013 blev et meget travlt år. 2013 var året hvor fusion aftalerne stod i kø for at blive lavet. Som det er alle bekendt lavede vi to fusions aftaler, en med DGI Nordvest og en med DGI Nordjylland.

Læs mere

Fredag i uge seks stod der fastelavn på programmet. Ved morgensamlingen hørte vi om fastelavn i et

Fredag i uge seks stod der fastelavn på programmet. Ved morgensamlingen hørte vi om fastelavn i et Nyhedsbrev uge 8-2013 Side 1 Besøg fra Skive Kaserne Side 4 Diverse INFO Side 2 Nyt fra Bestyrelsen Side 6 Kalender, kontakt mm. Side 3 Børnehaven Besøg fra Skive kaserne i børnehave og skole Fredag i

Læs mere

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ...

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ... 1 Konfirmationer 2014.... Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 Gud, tak for, at du har vist os kærligheden, som det aller vigtigste i livet. Giv os troen og håbet og

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Med venlig hilsen. Lisbet Huusom SFO leder

Med venlig hilsen. Lisbet Huusom SFO leder Kære Forældre Godt nytår til alle familier og tak for godt samarbejde i 2012. Efter en dejlig juleferie glæder vi os til at tage fat på et nyt arbejdsår med jer og jeres børn. Vi ser frem til både hverdagen,

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

Effektundersøgelse organisation #2

Effektundersøgelse organisation #2 Effektundersøgelse organisation #2 Denne effektundersøgelse er lavet på baggrund af interviews med etikambassadørerne, samt et gruppeinterview i aktivitets og samværstilbuddene. Denne undersøgelse er ikke

Læs mere

Torsdag den 26 marts 2015. Kl.19.30, Sundeved efterskole.

Torsdag den 26 marts 2015. Kl.19.30, Sundeved efterskole. Referat fra generalforsamling i VBIF Torsdag den 26 marts 2015 Kl.19.30, Sundeved efterskole. Dagsorden: 1. Velkomst ved Henriette 2. Valg af dirigent: Marius Frellesen 3. Valg af protekolfører: Merethe

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010

Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010 Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010 Sæsonen 2009/2010 nærmer sig nu hastigt afslutningen. Det har været en sæson med blandet følelser og jeg vil derfor i denne beretning over seniorernes

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2014

Bestyrelsens beretning 2014 Bestyrelsens beretning 2014 ved generalforsamling tirsdag 29. april 2014 Velkommen Først vil jeg gerne sige velkommen. Det er dejligt at se så mange er mødt op, jeg tænker det er fordi der er mange der

Læs mere

Månedsmagasinet Cross Court

Månedsmagasinet Cross Court Månedsmagasinet Cross Court SIDSTE NYT Hygge på lørdag Årgang 3 Udgave 12 1.holdet debuterer i 1.division... Motionist camp søndag 10.00-13.00 1.holdet debuterer lørdag den 28.oktober kl. 10.00 hjemme...

Læs mere

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til.

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til. Samtalevandring d. 9. maj 2012. Sanne, 23 år. Studerende på KEA. Bor på Jagtvej. Interviewer: Så lad os gå den her vej. Sanne: Ja. Interviewer: Fedt, you re mine nej. Sanne: Ej fuck, Maria har jo ikke

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

KARREBÆK IDRÆTSFORENING KLUBBLAD

KARREBÆK IDRÆTSFORENING KLUBBLAD KARREBÆK IDRÆTSFORENING KLUBBLAD Sæsonstart August 2015 KONTAKTPERSONER Hovedbestyrelsen: Formand: Louis Kristensen tlf. 20 31 40 11 ludimann@yahoo.dk Løb: Formand: Søren Lund tlf. 61 60 74 92 sblund@privat.dk

Læs mere

Guide. Sådan får du trænet. selvom du er alene. Styrk dit liv med Chris MacDonald. December 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

Guide. Sådan får du trænet. selvom du er alene. Styrk dit liv med Chris MacDonald. December 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Styrk dit liv med Chris MacDonald Foto: Scanpix Guide December 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Sådan får du trænet selvom du er alene Sådan får du trænet selvom du er alene Det kan være

Læs mere