Slide 1 Formandens beretning 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Slide 1 Formandens beretning 2011"

Transkript

1 Slide 1 Formandens beretning 2011 Slide 2 (forside m. Logo) Vi vinder DM i foreningsudvikling skrev jeg på FB d. 8.oktober 2011! Sådan en kæk, lidt overgearet bemærkning, den må formanden jo stå til ansvar for. Og det gør jeg gerne! Jeg vil senere i min beretning, når jeg ser fremad, komme nærmere ind på DM i foreningsudvikling... Slide 3 (foto af en aktivitet sidste års generalforsamling?) For som det ligger i ordet beretning, så er det også noget med at samle op på det år der er gået siden sidste generalforsamling. Og selvom det kan give god mening ikke at stoppe op og se sig tilbage, så er det jo alligevel også en måde at fastholde alle de gode minder og glædes over alt det dejlige der er sket. Og dernæst, ved hjælp af eftertænksomhed og refleksion, at bearbejde de mindre gode minder eller direkte fiaskoer. Vi bruger nu helst ikke ordet fiasko i VUIF, men hvis jeg tænker på ordets oprindelse noget med uheld ved fremstilling af glasting ja så kan jeg godt trække paralleller. Vi arbejder også med noget af det fineste og mest skrøbelige der findes, vi laver aktiviteter og oplevelser for mennesker. Lige efter generalforsamlingen sidste år, brugte bestyrelsen noget tid på at finde sig til rette i den nye form. Vedtægtsændringen, som forhåbentlige godkendes i sin fulde ordlyd ved denne generalforsamling, gjorde at der nu ikke sidder udvalgsformænd som en fast del af bestyrelsen, men at der i stedet sidder fritvalgte bestyrelsesmedlemmer. Det har gjort at der var nogle samarbejdsflader der skulle skærpes og vi skulle finde på en anden måde at kommunikere med udvalgene på. Det mener jeg vi har lært nu, men det har ikke været så enkelt som vi måske troede det ville blive. Vi er jo også gode til bare at gøre som vi plejer.. Jeg tror så det er rigtig sundt fremadrettet, men også det kommer jeg ind på senere. Slide (vækning af julemand) December byder på mange hyggelige familieaktiviteter og VUIF prøver at byde ind med lidt ekstra til julehyggen. Vækning af julemanden er en stor opgaver som vi tager meget alvorligt. Vi ved jo at der er brug for spændstige idrætsudøvere, for at få liv i den efterhånden noget ældre herre. Slide (billeder fra Århus) Gymnastikafdelingen opdagede at juleferien sidste år var ganske urimelig lang, så derfor blev der i al hast arrangeret en juletur til Århus motorikhal og den Gamle By.

2 Slide (Næshallen, skolen, forsamlingshuset, klubhuset) Det er dejligt at få lov til at se hvilke faciliteter man også kan dyrke idræt i, det nød både børn og voksne, instruktørerne, i høj grad. Misundelige? Ja for søren da! Men vi kan så bare drømme om at det snart bliver virkelighed i Vilstrup Sogn. Faciliteter er ikke alt, og VUIF har forstået at tilpasse omgivelserne til aktiviteterne og delvist også aktiviteterne til omgivelserne, men der kommer efterhånden maximalt pres på, i forhold til gode faciliteter. Vi forsøger, efter bedste evne og økonomi, at tilfredsstille vores medlemmer, men vi oplever det er svært når unge mennesker kommer tilbage fra efterskole der er spækket med super springfaciliteter, når man som fodboldspiller skal stå i lag i bruseren, i stedet for store lækre omklædningsfaciliteter som mange har ved deres haller osv. osv. Der har også været pladsmæssigt tryk på faciliteterne, der er blandt andet ikke meget plads til motionsbadminton i gymnastiksalen mere. Så her har vi måttet prioriterer tiderne, og de store hold har fået 1. Valg i forhold til mindre hold. Børnehold skal tilgodeses i forhold til tidspunkt på dagen, vi forsøger at samarbejde med FDF så vi ikke placerer samme årgang oven i hinanden og i det hele taget er der meget logistik forbundet med et at have mange forskellige aktiviteter. Og når vi så tror alt er på plads.. så er der hensynet til trænerene og uden trænere ingen hold! Slide (Næshallen julemotion) LIB inviterede til motion mellem jul og nytår, i Næshallen. Og hvem kunne ikke trænge til det? Et program for alle, store og små unge og gamle. Der var geocachtur, spring, funky dans og Kinn-ball. Det kan kun undre at der ikke er fleres dårlige jule-sul-samvittighed der sender dem af sted. Men fat mod der kommer en ny mulighed ganske snart! Slide (geocaching) Der var engang hvor o-løb var med kort og kompas. Det kan det også stadig være, men noget af det der virkelig trikker er geocaching. VUIF har fire gps ere, og sammen med FDF har vi otte. Der er blandt andet lavet en spændende rute i Vilstrup city, med små beskrivelser af de steder hvor man kan finde en såkaldt catch eller skat. Og det trækker mange gæster, fra nær og fjern, til området. Jeg oplevede en lørdag morgen, sidste efterår en ældre herrer og to børn, der parkerede og sneg sig ned forbi klubhuset. Nu er det jo sådan, at når fremmede sniger sig rundt om klubhuset, så bliver jeg stående for at spørge til deres ærinde. Det viste sig at være ganske uskyldigt de ville bare finde catchen! De slap med livet i behold. Hold øje med flere geocatch oplevelser.

3 Slide (billeder fra Pitt-stop) Udviklingsmæssigt trådte vi et stort skridt, da vi ved hjælp af DGI Sønderjyllands tilbud Kør foreningen i Pitt Stop, havde en fantastisk inspirerende dag her i klubhuset. Der blev tænkt mange og store tanker og det var dejligt med den store opbakning. De mange ting der blev tænkt den dag, de er ikke bare forsvundet op i den blå luft. Der bliver faktisk arbejdet med det, på flere niveauer. Det sidste år har på mange måder været et klassisk forenings år, et helt almindeligt VUIF år hvis man da ellers kan tale om det? Der har været mange gode og spændende aktiviteter, der har været store successer, små successer og så har der også været noget hvor udfordringerne overstrålede indholdet og udbyttet. Og sådan er det, og det kan vi næppe ændre på. Slide (sommerfest) Årets største arrangement, sommerfesten som VUIF i mange mange år har planlagt sammen med FDF, var desværre en at de meget store successer der, i foreningernes og sommerfestudvalgets øjne nu nærmede sig fiasko. Der har været en stor gruppe mennesker som har haft det sjovt med at planlægge, arrangere, gennemføre og nedbryde (rydde op) i forbindelsen med den årlige sommerfest. Men det har været svært at rekruttere nye til udvalget og ord som loge/klike/mafia og så videre kom til at fylde for meget. Det er jo mennesker der har gjort hele arbejdet frivilligt, og flere har brugt en uges sommerferie på at gennemføre sommerfesten. Så er det, at man skal trække stikket og nu må andre tage over. Som formand ved jeg godt hvor meget der kan klages over, og det er så formandens lod. Men det må også være min opgave at beskytte de frivillige og når klagerne regnede ned over sommerfesten; ingen aktiviteter for små børn, alt for dyrt, alt for højt, for lidt musik/for meget musik, beskidte toiletvogne osv. ja så er det på tide at stå af. Det er trist, for sognets skyld, men også for VUIF fordi det har været en rigtig god indtægtskilde og de penge skal nu findes et andet sted. Slide (høstefest) Det betyder IKKE at VUIF siger nej tak til alt hvad der hedder fest. Vi har de sidste to år været medarrangør af Sognets høstfest og det har bestemt været hyggeligt. Som noget meget nyt, og det er kommet sammen med den nye præst, er VUIF s faner nu også med ved festlige lejligheder i kirken. Det vil vi selvfølgelig gerne når det har relevans. Og det har det når der er konfirmation hvor mange af de unge jo netop er medlemmer i foreningen, og som her til høstfesten hvor vi spiller en aktiv rolle.

4 Slide (mange/organisation) Den flerstrengede organisation, som VUIF har holdt fast i, siden foreningens begyndelse i 1928 er faktisk ved at komme på mode igen. Det har vi selvfølgelig altid vidst, og derfor har der heller ikke været gjort anstrengelser for at dele foreningens afdelinger ud i selvstændige foreninger. For vi ved godt at mange, mangfoldighed og forskellighed er med til at gøre stærk og ubrydelig. Det finder mange andre også ud af nu, og de laver fusioner mellem foreninger, skoler, daginstitutioner, byer og landsdele. Hvis der ikke bliver plads til den enkelte, og den enkeltes kultur, så vil det være en næsten umulig opgave. Så det handler om plads og accept af hinandens forskellighed og respekt for det vi hver især kommer med. Og den opgave er ikke umiddelbar let at løse. Og når udgangspunktet er sammenlægning pga. krise, enten i økonomi eller medlemsantal, så er fronterne trukket op fra begyndelsen. Slide (hjertestarter placering og kursus) Som idrætsforening er et af vores fineste formål at være med til at give vores medlemmer, og resten af sognets borgere, et godt og sundt liv. Det gør vi jo ved motion og gode oplevelser.. men desværre er det ikke altid nok. Snak om sygehusstruktur, akutberedskab og lægemangel i udkants Danmark er jo også nået til Vilstrup Sogn. Og efterhånden ved vi alle, at hurtig hjælp kan være forskellen mellem liv og død. Så for bestyrelsen har det ikke været så svært at træffe beslutning om at lease en hjertestarter. Vi kunne godt have valgt at vente på en ny pulje via TRYG-fonden, men her mener vi ikke at hvad der er sparet det er tjent. Vi har valgt at lægge ud. VUIF har valgt at betale! Og vi har valgt at sætte den op et sted hvor alle vil kunne komme til hvis nu ulykken er ude. Det er vores inderligste ønske at den må hænge der i ro og mag, i mange år, uden at blive brugt! Og så forestiller jeg mig at vi på et tidspunkt laver en lille indsamling til drift af hjertestarteren, så ALLE, og ikke kun vores medlemmer, er med til at betale. Det skulle jo nødigt være sådan, at man skal vise medlemskort før den kan bruges.. ;-) I forbindelse med opsætning af hjertestarteren har vi holdt to minikurser med introduktion til brug og HLR generelt. Det var der heldigvis mange der benyttede sig af, og de vigtigste budskab derfra var nok; at det er bedre at gøre noget lidt forkert end ikke at gøre noget. Det skal vi alle huske! Slide (Tordenskjolds soldater og Kløftens rivehold) Alle de frivillige der dagligt, hver uge, et par gange om måneden eller hvornår det nu lige er det passer de er og bliver uvurderlige. Frivillighedsbegrebet bliver konstant udfordret og den kommercielle idræt æder sig ind på foreningernes mærkesager. Det skal vi stå imod. Og når jeg ser tilbage på alt det frivillige arbejde der er lavet

5 alene i VUIF regi det sidste år, ja så føler jeg ikke vores forening truet. Men, men, men.. Vi må til stadighed sande, at det ikke er en naturlig del af folks hverdag at være frivillig i hvert fald ikke hvis det er langsigtet forpligtende. Vi oplever, som man gør mange andre steder, at der bliver sagt ja til småprojekter og ad hoc opgaver, og det er rigtig dejligt. Men det kræver langt mere overblik og organisering af de der sidder tilbage og skal trække i trådene, og der er meget administration i det. Jeg håber vi kan blive ved med at finde frivillige til at drive VUIF. Det er ikke specielt idealistisk, men det er en nødvendighed hvis der fortsat skal være aktiviteter i lokalområdet. Begynder vi først at snakke lønninger, så vil prisen for at deltage være en helt anden, og vi vil nok ikke have mulighed for at lave de arrangementer vi gør. Men vi skal forkæle de frivillige, anerkende dem for den store indsats og huske at sige TAK. Det kan vi vist alle overkomme? Og så synes jeg det er fantastiks dejligt at vi igen har en del unge mennesker som instruktører i foreningen. Det de kommer med og det de kan, det er unikt og fantastisk. Dem kan vi ikke undvære og de kan faktisk heller ikke undvære os for det giver point i den virkelige verden at man har været aktiv i det frivillige foreningsliv. Slide (billede af diplom) Stor glæde da Haderslev Idrætsråd, efter læsning af to meget flotte indstillinger (tak til Gitte, Lisbeth og Jens), valgte VUIF til årets breddeidrætsforening Vi bliver aldrig trætte af hæder, ros og klapsalver. Og slet ikke når der følger lidt penge med. Anerkendelse er bestyrelsens bedste benzin, det får os altså til at køre lidt mere driftsikkert og lidt bedre. Vi laver mange aktiviteter her i sognet, men heldigvis sender vi også idrætsudøvere ud i verden eller i hvert fald ud over sognets grænser. Børnene deltager i stævner og turneringer, de går på andre gymnastikhold, de deltager i lejrer og skoler. De voksne deltager i kurser, uddannelser, konferencer og events. Hvis jeg trækker en liste fra DGI systemet, så er VUIF repræsenteret stort set alle de steder hvor det er relevant. Det er da dejligt, specielt når jeg ved hvor mange foreninger der ALDRIG er repræsenteret til noget som helst. Noget som vi ikke helt havde set størrelsen af, da det blev rullet i gang for små 3 år siden, er seniorafdelingen. Slide (sølvgrå tsunami) Fremadrettet hedder den afdeling for senioridræt og det indebærer gymnastik, tennis, petanque, spil, foredrag og udflugter. Eller hvad de nu lige finder på. Dejligt med stor aktivitet og mange medlemmer og de er også gode til at gi en hånd med, når vi råber om hjælp.

6 Slide (krystalkugle) Uanset om vi kunne læse i kaffegrums, se dybt ind i krystalkuglen eller læse horoskoper for foreningslivet ja så ville det lette bestyrelsens arbejde betydeligt. For vi ville vide meget mere om hvilke tilbud vi skal give fremover, hvilke idrætter og aktiviteter der hitter og hvad den nye zumba-feber bliver. Tænk hvis den kom fra Vilstrup Sogn? Så når vi nu ikke kan spå om fremtiden, hvad gør vi så? Bestyrelsen vil også fremover benytte sig af de uddannelsesmuligheder der findes for frivillige, vi vil sørge for at holde os orienteret i forhold til det politiske niveau og ikke kun lokalpolitisk vi vil læne os op ad vores to primære hovedorganisationer, DGI og DIF, og benytte os af deres tilbud og så vil vi være så kreativt tænkende som det overhovedet kan lade sig gøre. Vi vil også meget gerne lytte til vores medlemmer, og vi vil meget gerne invitere medlemmerne til at afprøve alle deres gode ideer. Bestyrelsen vil støtte og bakke op, hvis der kommer en - eller to - med den gode ide. Slide (det nye spinninglokale) Faciliteterne kommer vi stadig til at slås om og med! Vi håber også at det første spadestik i forhold til Næshallens udvidelse, snart stikkes i jorden. VUIF bakker op om Næshalsprojektet så godt som vi magter. Vi kunne godt bruge en person til at repræsentere VUIF i den sammenhæng, da vi jo er travle mennesker optaget af mange andre gøremål. Og det er ikke mindst vigtigt, at det er en person med interesse for byggeri! Dermed en opfordring.. I vil også komme til at forholde jer til ordet Conventus, forhåbentlig inden alt for længe. Et regnskabs- og økonomistyringssystem som skal lette kassereren for en stor del af arbejdet. Det betyder at I skal tilmelde jer, og betale, aktiviteterne elektronisk, og først kan deltage når det er sket. Slide (stolegymnastik) Af nye indsatsområder så har vi i et halvt års tid, forsøgt at give beboerne på Vilstrupvej 120 et foreningstilbud. Det ser ud til at være en stor succes, noget de er glade for og har meget glæde ud af. Et eksempel på at VUIF bare sætter tingene i gang, og så efterfølgende ser på om det egentlig kunne lade sig gøre! Og ja, det kan det. Det arbejdes der videre med, og måske forsøges tilbuddet udvidet til andre grupper. Flexfodbold og fodboldskole bliver også en del af VUIF-ordforrådet det kommende år og så bliver mulitbevægelsesbanen ikke kun et ord det bliver faktisk en aktivitet. Vi har haft store vejrmæssige udfordringer med det projekt, men nu lysner det!

7 Slide (DM i foreningsudvikling) Som nævnt i indledningen så har VUIF fået mulighed for at deltage i DM i foreningsudvikling. Det er DGI, der har søsat et stort projekt, hvor 37 foreninger fra hele landet, dyster i 5 kategorier, om at vinde æren og præmien af en værdi på mindst ,- kr. VUIF er af DGI Sønderjylland udtaget, og inviteret, sammen med Bedsted Idrætsforening, til at deltage i DGI s store satsning; DM i foreningsudvikling. Og jeg er altså nødt til at sige, at her gælder det ikke bare om at være med, vi går efter guldet! VUIF er stadig tæt forbundet til DGI. Det giver mening, for en flerstrenget breddeidrætsforening som vi er. Det betyder ikke at vi ikke kan benytte os af DIF og de enkelte specialforbund. Det gør vi bl.a. i fodboldafdelingen med stor succes. Men DGI har stadig den bredde som vi også har brug for og tror på. Og med den nye vision som netop er vedtaget på DGI s årsmøde; DGI vil være idrætsforeningernes foretrukne samarbejdspartner, forhold til at imødekomme danskernes behov for motion og breddeidræt! - bliver der endnu mere fokus på foreningernes behov eller det kan vi da i hvert fald ønske! Og efterhånden er det ikke kun VUIF der ved at DGI findes. DGI ved bestemt også at VUIF er en forening med både spark, bid og gang i. Det er endda ikke så få gange, at der i det landsdækkende blad Udspil har været billeder og omtale af noget af det vi gør. Og til det netop overståede årsmøde i København, gik formanden også på talerstolen og aflagde beretning, som det sig hør og bør. Og i den skriftlige beretning, som er sendt rundt til hele Danmark, er VUIF ere igen repræsenteret. Slide (Søren Møller) Jeg elsker at prale med det vi kan i VUIF og det er altså svært at lade være, når jeg kommer rundt til konferencer, udviklingsseminarier og lignende, og jeg så hører satsninger som; Samarbejde med dagpleje og børnehaver tjek, det gør vi og har vi gjort! Samarbejde med SFO tjek, det gør vi! Kom og vær med aktivitet tjek, det har vi gjort i mange år og gør stadig! SMS service tjek, I er vel alle blevet mere eller mindre spammet med opfordringer til at komme i aften? Osv. osv. osv.

8 Afslutning Og som altid til sidst men som altid det vigtigste jeg skal sige.. Jeg vil gerne, på alle medlemmers vegne, takke alle instruktører/trænere for den kæmpe store indsats I yder i løbet af året for at give medlemmerne nogle fantastiske tilbud. Det er uvurderligt og ubetaleligt. Tusind tak til alle jer vi samarbejder med i løbet af året, og listen er heldigvis lang, for uden samarbejde kom vi ingen steder - lad mig nævne i flæng, og med fare for at glemme nogen; Sognerådet og alle de andre lokale foreninger i sognet, skolen, børnehaven, dagplejen, Haderslev Kommune, Haderslev Idrætsråd, de lokale forretningsdrivende, DGI Sønderjylland, både kontoret i Nr. Hostrup og især DGI s konsulent Janne Bonde, som ofte viser VUIF den tillid at invitere os med i nye tiltag og projekter. Jeg vil gøre mit til, at det også bliver sådan i fremtiden. Tusind tak til alle medlemmer fordi I bakker op omkring de tiltag, nye som kendte, der nu bliver sat i gang og fordi I er værdige repræsentanter for vores forening. Til sidst vil jeg gerne takke bestyrelsen for jeres store engagement, fordi I ikke bare lader stå til og regner med at andre gør arbejdet. Fordi I også går forrest når opgaver skal løses og fordi I stadig holder det frivillige foreningsliv fane allerhøjest. Jeg vil gerne slutte med at ønske VUIF, bestyrelsen, trænere og instruktører og ikke mindst alle medlemmer godt nytår et godt og lykkebringende nyt forenings år! Slide (fyrværkeri) Hanne Lene Haugaard

Uanset om man er 14, 44 eller 69 handler foreningsliv om langt mere end tøndebånd, tennisbolde og mål!

Uanset om man er 14, 44 eller 69 handler foreningsliv om langt mere end tøndebånd, tennisbolde og mål! Uanset om man er 14, 44 eller 69 handler foreningsliv om langt mere end tøndebånd, tennisbolde og mål! Velkommen til den skriftlige beretning fra VUIF, en opsamling på året der er gået og et begyndende

Læs mere

Årsberetning 2015. Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op.

Læs mere

Mødt: Rasmus, Mikael, Asbjørn, Hanne, Gitte L., Gitte T., Jakob, Mette, Hanne Lene

Mødt: Rasmus, Mikael, Asbjørn, Hanne, Gitte L., Gitte T., Jakob, Mette, Hanne Lene Referat fra bestyrelsesmøde i VUIF mandag d. 17.1. 2011 Mødt: Rasmus, Mikael, Asbjørn, Hanne, Gitte L., Gitte T., Jakob, Mette, Hanne Lene Afbud: Ingen 1. Godkendelse af dagsorden og åben for tilføjelser:

Læs mere

BESTYRELSENS BERETNING 2012

BESTYRELSENS BERETNING 2012 HF Mors HC Ørstedsvej 15 DK-7900 Nykøbing M. www.hfmors.dk BESTYRELSENS BERETNING 2012 Først og fremmest vil vi gerne sig tak til alle fremmødte, dejligt at i har interesse i, hvordan det går i vores forening.

Læs mere

VokseVærker. Ventilens år 2011-2012 ISSN: 2245-0009

VokseVærker. Ventilens år 2011-2012 ISSN: 2245-0009 VokseVærker Ventilens år 2011-2012 1993 1999 2012 2015 2022 ISSN: 2245-0009 I dette årsskrift Kære Læser 3 Årsmøde 2012 4 - Indkaldelsen Ventilen i tal 5 - Et hurtigt overblik 6 Ventilen har vokseværk

Læs mere

Spørgsmål nr.: 4 Er du tilfreds med foreningen? (svaret fra bestyrelsen står med rød)

Spørgsmål nr.: 4 Er du tilfreds med foreningen? (svaret fra bestyrelsen står med rød) Spørgsmål nr.: 4 Er du tilfreds med foreningen? (svaret fra bestyrelsen står med rød) Jeg er overordnet tilfreds, men mangler at man kan kontakte en der ved noget om kommende events. Er taget til efterretning

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden De gode gerningers sted 21fortællinger fra FrivilligHeden Hvad er den gode gerning? Vi gør dem alle sammen, de gode gerninger. Men ofte får vi ikke øje på dem, fordi det bare er noget, vi gør af os selv.

Læs mere

FORENINGEN FOR POLITIETS BEREDSKABS-ORDENSKORPS Nordsjællands Politikreds 3000 Helsingør

FORENINGEN FOR POLITIETS BEREDSKABS-ORDENSKORPS Nordsjællands Politikreds 3000 Helsingør FORENINGEN FOR POLITIETS BEREDSKABS-ORDENSKORPS Nordsjællands Politikreds 3000 Helsingør Emne: Beretning 2013 Når man ser tilbage på året der er gået fristes jeg til at genbruge min indledning fra de tidligere

Læs mere

- 10 år i bevægelse. Hammerum Herreds Idrætsdaghøjskole 10 års jubilæum 2006 1. 10 års jubilæum

- 10 år i bevægelse. Hammerum Herreds Idrætsdaghøjskole 10 års jubilæum 2006 1. 10 års jubilæum - 10 år i bevægelse 2006 Hammerum Herreds Idrætsdaghøjskole 10 års jubilæum 2006 1 10 års jubilæum 2 Hammerum Herreds Idrætsdaghøjskole 10 års jubilæum 2006 Forord Hammerum Herreds Idrætsdaghøjskole fylder

Læs mere

Start af SKOLE CUP. Kurset "VORT HOLD" afholdes for miniputafdelingen.

Start af SKOLE CUP. Kurset VORT HOLD afholdes for miniputafdelingen. Nord-Als Boldklub-s generalforsamling den 25.1.1996 Formandens beretning for året 1995. Side l af Jeg vil starte min beretning, som jeg har gjort det de sidste år - nemlig med at fortælle i store træk

Læs mere

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde Hvorfor ville I gerne være lærer? Det startede med min egen, da jeg ville være lærer. Jeg kom nok fra en familie der ikke var så struktureret, så havde jeg en lærer, som var meget god til at holde den

Læs mere

bestyrelsens beretning 2012

bestyrelsens beretning 2012 bestyrelsens beretning 2012 Bestyrelsens beretning 2012 Formandens beretning Jeg vil gerne starte formandens beretning med at sige velkommen. Velkommen til alle de gamle medlemmer, velkommen til årets

Læs mere

Referat af EB Generalforsamlinger lørdag d. 22. februar 2014

Referat af EB Generalforsamlinger lørdag d. 22. februar 2014 Referat af EB Generalforsamlinger lørdag d. 22. februar 2014 Engesvang Boldklub afholder GENERALFORSAMLING Lørdag d. 22. februar 2014 kl. 12.30 i klubhuset. 12:30 EB s ungdomsvenner 13:00 Håndbold 13:30

Læs mere

Årsrapport 2011 for Café Parasollen

Årsrapport 2011 for Café Parasollen Årsrapport 2011 for Café Parasollen Et socialt og alkoholfrit værested tilknyttet KFUM s Sociale Arbejde Lavgade 5, 6100 Haderslev Tlf. 74 53 58 93 www.parasollenhaderslev.dk Udfordringer, smil og latter

Læs mere

Folkehjælp TEMA. - Rollemodeller springer ud. Oktober 2009 nr. 89 Udgives af ASF-Dansk Folkehjælp

Folkehjælp TEMA. - Rollemodeller springer ud. Oktober 2009 nr. 89 Udgives af ASF-Dansk Folkehjælp Folkehjælp Oktober 2009 nr. 89 Udgives af TEMA - Rollemodeller springer ud Indhold: Leder: Integration på hovedet 3 Det store spring i den grønne trøje 4-7 leder Integration på s ambassadører 7 Rollemodeller

Læs mere

Beretning 2013. Side 1. Idrætsrådets beretning 2013. Version 1.0 14/01/2014

Beretning 2013. Side 1. Idrætsrådets beretning 2013. Version 1.0 14/01/2014 Beretning 2013 Version 1.0 14/01/2014 Side 1 Idrætsrådet Silkeborg Kommune beretning 2013 Indledning Foreningerne har fortsat måttet tilpasse sig til en verden, hvor de skal klare sig uden økonomisk hjælp

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere

Frederiksberg Boldklub

Frederiksberg Boldklub Frederiksberg Boldklub Formandens beretning for 2009 Formandens beretning afspejler hændelser, der er sket i det foregående år og følger i sin opbygning de tidligere års beretninger. Endnu et år er gået

Læs mere

For os var det yderligere paradoksalt, da langt de fleste indsatser faktisk var rettet mod netop medlemmer under 18.

For os var det yderligere paradoksalt, da langt de fleste indsatser faktisk var rettet mod netop medlemmer under 18. Formandens beretning på generalforsamlingen 26-01-2009 Generalforsamlingen 2009 Den nye generalforsamling Sidste års generalforsamling var på mange måder et varsel på nye tider. De af jer, der var med,

Læs mere

Tune IF. Hovedgeneralforsamling den 9. maj 2012

Tune IF. Hovedgeneralforsamling den 9. maj 2012 Tune IF Hovedgeneralforsamling den 9. maj 2012 1. Indledning: Vor forening Tune IF er blevet en stor idrætsforening med mange aktiviteter. Vi er blevet store, ikke fordi vi ønsker at blive store, men fordi

Læs mere

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 1 Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 21-årig mand, mor død af blodprop for tre uger siden Denne pjece er skrevet til dig, der er teenager eller i 20 erne, og som har mistet din far eller

Læs mere

Turen går til MENTORLAND 1. del 12 dele. Turen går til MENTORLAND

Turen går til MENTORLAND 1. del 12 dele. Turen går til MENTORLAND Turen går til MENTORLAND 1. del 12 dele Af Lars Holmboe og Lars Møller Turen går til MENTORLAND - GUIDEBOG FOR MENTORER OG FOR DEM, DER FÅR EN MENTOR 2 Af Lars Holmboe og Lars Møller Turen går til MENTORLAND

Læs mere

Når børn og unge fravælger svømning. Forundersøgelse til SVØM s projekt 'Vi bevæger de unge i forening'

Når børn og unge fravælger svømning. Forundersøgelse til SVØM s projekt 'Vi bevæger de unge i forening' Når børn og unge fravælger svømning Forundersøgelse til SVØM s projekt 'Vi bevæger de unge i forening' Forord Det går godt for dansk svømning både når det gælder resultater i bassinet, og når man ser på

Læs mere

10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN

10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN 10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN 10 tips til bedre ansøgninger til fonde Forord 3 Tip 1 - Skriv en kort og præcis ansøgning 4 Tip 2 - Søg støtte til et konkret projekt 5 Tip 3 -

Læs mere

NYHEDSBLADET for Stærmosegården. Årgang 4. Nr. 1. Januar 2015.

NYHEDSBLADET for Stærmosegården. Årgang 4. Nr. 1. Januar 2015. NYHEDSBLADET - for Stærmosegården Årgang 4. Nr. 1. Januar 2015. 1 Hvorfor dette blad? Vi har lavet denne særudgave af nyhedsbladet for at give jer et indblik i, hvordan trivslen er i jeres boligområde

Læs mere

Grundmodul Rollespil it support Instruktioner til mødeleder

Grundmodul Rollespil it support Instruktioner til mødeleder KonfliktHåndtering Rollespil Grundmodul Rollespil it support Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i grundmodulet. Der skal medvirke to personer, der skal spille

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG

SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG Bydelsmødrene bringer håb og forandring i andre kvinders liv Bydelsmødrenes Landsorganisation www.bydelsmor.dk Indholdsfortegnelse HVORDAN

Læs mere

Farverige Foreninger. Gode idéer og erfaringer til at arbejde med mangfoldighed i foreningslivet. Af Majbrit Kronborg Mouridsen

Farverige Foreninger. Gode idéer og erfaringer til at arbejde med mangfoldighed i foreningslivet. Af Majbrit Kronborg Mouridsen Farverige Foreninger Gode idéer og erfaringer til at arbejde med mangfoldighed i foreningslivet Af Majbrit Kronborg Mouridsen Farverige Foreninger er udarbejdet i juni 2009 Initiativet er finansieret af

Læs mere