Slide 1 Formandens beretning 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Slide 1 Formandens beretning 2011"

Transkript

1 Slide 1 Formandens beretning 2011 Slide 2 (forside m. Logo) Vi vinder DM i foreningsudvikling skrev jeg på FB d. 8.oktober 2011! Sådan en kæk, lidt overgearet bemærkning, den må formanden jo stå til ansvar for. Og det gør jeg gerne! Jeg vil senere i min beretning, når jeg ser fremad, komme nærmere ind på DM i foreningsudvikling... Slide 3 (foto af en aktivitet sidste års generalforsamling?) For som det ligger i ordet beretning, så er det også noget med at samle op på det år der er gået siden sidste generalforsamling. Og selvom det kan give god mening ikke at stoppe op og se sig tilbage, så er det jo alligevel også en måde at fastholde alle de gode minder og glædes over alt det dejlige der er sket. Og dernæst, ved hjælp af eftertænksomhed og refleksion, at bearbejde de mindre gode minder eller direkte fiaskoer. Vi bruger nu helst ikke ordet fiasko i VUIF, men hvis jeg tænker på ordets oprindelse noget med uheld ved fremstilling af glasting ja så kan jeg godt trække paralleller. Vi arbejder også med noget af det fineste og mest skrøbelige der findes, vi laver aktiviteter og oplevelser for mennesker. Lige efter generalforsamlingen sidste år, brugte bestyrelsen noget tid på at finde sig til rette i den nye form. Vedtægtsændringen, som forhåbentlige godkendes i sin fulde ordlyd ved denne generalforsamling, gjorde at der nu ikke sidder udvalgsformænd som en fast del af bestyrelsen, men at der i stedet sidder fritvalgte bestyrelsesmedlemmer. Det har gjort at der var nogle samarbejdsflader der skulle skærpes og vi skulle finde på en anden måde at kommunikere med udvalgene på. Det mener jeg vi har lært nu, men det har ikke været så enkelt som vi måske troede det ville blive. Vi er jo også gode til bare at gøre som vi plejer.. Jeg tror så det er rigtig sundt fremadrettet, men også det kommer jeg ind på senere. Slide (vækning af julemand) December byder på mange hyggelige familieaktiviteter og VUIF prøver at byde ind med lidt ekstra til julehyggen. Vækning af julemanden er en stor opgaver som vi tager meget alvorligt. Vi ved jo at der er brug for spændstige idrætsudøvere, for at få liv i den efterhånden noget ældre herre. Slide (billeder fra Århus) Gymnastikafdelingen opdagede at juleferien sidste år var ganske urimelig lang, så derfor blev der i al hast arrangeret en juletur til Århus motorikhal og den Gamle By.

2 Slide (Næshallen, skolen, forsamlingshuset, klubhuset) Det er dejligt at få lov til at se hvilke faciliteter man også kan dyrke idræt i, det nød både børn og voksne, instruktørerne, i høj grad. Misundelige? Ja for søren da! Men vi kan så bare drømme om at det snart bliver virkelighed i Vilstrup Sogn. Faciliteter er ikke alt, og VUIF har forstået at tilpasse omgivelserne til aktiviteterne og delvist også aktiviteterne til omgivelserne, men der kommer efterhånden maximalt pres på, i forhold til gode faciliteter. Vi forsøger, efter bedste evne og økonomi, at tilfredsstille vores medlemmer, men vi oplever det er svært når unge mennesker kommer tilbage fra efterskole der er spækket med super springfaciliteter, når man som fodboldspiller skal stå i lag i bruseren, i stedet for store lækre omklædningsfaciliteter som mange har ved deres haller osv. osv. Der har også været pladsmæssigt tryk på faciliteterne, der er blandt andet ikke meget plads til motionsbadminton i gymnastiksalen mere. Så her har vi måttet prioriterer tiderne, og de store hold har fået 1. Valg i forhold til mindre hold. Børnehold skal tilgodeses i forhold til tidspunkt på dagen, vi forsøger at samarbejde med FDF så vi ikke placerer samme årgang oven i hinanden og i det hele taget er der meget logistik forbundet med et at have mange forskellige aktiviteter. Og når vi så tror alt er på plads.. så er der hensynet til trænerene og uden trænere ingen hold! Slide (Næshallen julemotion) LIB inviterede til motion mellem jul og nytår, i Næshallen. Og hvem kunne ikke trænge til det? Et program for alle, store og små unge og gamle. Der var geocachtur, spring, funky dans og Kinn-ball. Det kan kun undre at der ikke er fleres dårlige jule-sul-samvittighed der sender dem af sted. Men fat mod der kommer en ny mulighed ganske snart! Slide (geocaching) Der var engang hvor o-løb var med kort og kompas. Det kan det også stadig være, men noget af det der virkelig trikker er geocaching. VUIF har fire gps ere, og sammen med FDF har vi otte. Der er blandt andet lavet en spændende rute i Vilstrup city, med små beskrivelser af de steder hvor man kan finde en såkaldt catch eller skat. Og det trækker mange gæster, fra nær og fjern, til området. Jeg oplevede en lørdag morgen, sidste efterår en ældre herrer og to børn, der parkerede og sneg sig ned forbi klubhuset. Nu er det jo sådan, at når fremmede sniger sig rundt om klubhuset, så bliver jeg stående for at spørge til deres ærinde. Det viste sig at være ganske uskyldigt de ville bare finde catchen! De slap med livet i behold. Hold øje med flere geocatch oplevelser.

3 Slide (billeder fra Pitt-stop) Udviklingsmæssigt trådte vi et stort skridt, da vi ved hjælp af DGI Sønderjyllands tilbud Kør foreningen i Pitt Stop, havde en fantastisk inspirerende dag her i klubhuset. Der blev tænkt mange og store tanker og det var dejligt med den store opbakning. De mange ting der blev tænkt den dag, de er ikke bare forsvundet op i den blå luft. Der bliver faktisk arbejdet med det, på flere niveauer. Det sidste år har på mange måder været et klassisk forenings år, et helt almindeligt VUIF år hvis man da ellers kan tale om det? Der har været mange gode og spændende aktiviteter, der har været store successer, små successer og så har der også været noget hvor udfordringerne overstrålede indholdet og udbyttet. Og sådan er det, og det kan vi næppe ændre på. Slide (sommerfest) Årets største arrangement, sommerfesten som VUIF i mange mange år har planlagt sammen med FDF, var desværre en at de meget store successer der, i foreningernes og sommerfestudvalgets øjne nu nærmede sig fiasko. Der har været en stor gruppe mennesker som har haft det sjovt med at planlægge, arrangere, gennemføre og nedbryde (rydde op) i forbindelsen med den årlige sommerfest. Men det har været svært at rekruttere nye til udvalget og ord som loge/klike/mafia og så videre kom til at fylde for meget. Det er jo mennesker der har gjort hele arbejdet frivilligt, og flere har brugt en uges sommerferie på at gennemføre sommerfesten. Så er det, at man skal trække stikket og nu må andre tage over. Som formand ved jeg godt hvor meget der kan klages over, og det er så formandens lod. Men det må også være min opgave at beskytte de frivillige og når klagerne regnede ned over sommerfesten; ingen aktiviteter for små børn, alt for dyrt, alt for højt, for lidt musik/for meget musik, beskidte toiletvogne osv. ja så er det på tide at stå af. Det er trist, for sognets skyld, men også for VUIF fordi det har været en rigtig god indtægtskilde og de penge skal nu findes et andet sted. Slide (høstefest) Det betyder IKKE at VUIF siger nej tak til alt hvad der hedder fest. Vi har de sidste to år været medarrangør af Sognets høstfest og det har bestemt været hyggeligt. Som noget meget nyt, og det er kommet sammen med den nye præst, er VUIF s faner nu også med ved festlige lejligheder i kirken. Det vil vi selvfølgelig gerne når det har relevans. Og det har det når der er konfirmation hvor mange af de unge jo netop er medlemmer i foreningen, og som her til høstfesten hvor vi spiller en aktiv rolle.

4 Slide (mange/organisation) Den flerstrengede organisation, som VUIF har holdt fast i, siden foreningens begyndelse i 1928 er faktisk ved at komme på mode igen. Det har vi selvfølgelig altid vidst, og derfor har der heller ikke været gjort anstrengelser for at dele foreningens afdelinger ud i selvstændige foreninger. For vi ved godt at mange, mangfoldighed og forskellighed er med til at gøre stærk og ubrydelig. Det finder mange andre også ud af nu, og de laver fusioner mellem foreninger, skoler, daginstitutioner, byer og landsdele. Hvis der ikke bliver plads til den enkelte, og den enkeltes kultur, så vil det være en næsten umulig opgave. Så det handler om plads og accept af hinandens forskellighed og respekt for det vi hver især kommer med. Og den opgave er ikke umiddelbar let at løse. Og når udgangspunktet er sammenlægning pga. krise, enten i økonomi eller medlemsantal, så er fronterne trukket op fra begyndelsen. Slide (hjertestarter placering og kursus) Som idrætsforening er et af vores fineste formål at være med til at give vores medlemmer, og resten af sognets borgere, et godt og sundt liv. Det gør vi jo ved motion og gode oplevelser.. men desværre er det ikke altid nok. Snak om sygehusstruktur, akutberedskab og lægemangel i udkants Danmark er jo også nået til Vilstrup Sogn. Og efterhånden ved vi alle, at hurtig hjælp kan være forskellen mellem liv og død. Så for bestyrelsen har det ikke været så svært at træffe beslutning om at lease en hjertestarter. Vi kunne godt have valgt at vente på en ny pulje via TRYG-fonden, men her mener vi ikke at hvad der er sparet det er tjent. Vi har valgt at lægge ud. VUIF har valgt at betale! Og vi har valgt at sætte den op et sted hvor alle vil kunne komme til hvis nu ulykken er ude. Det er vores inderligste ønske at den må hænge der i ro og mag, i mange år, uden at blive brugt! Og så forestiller jeg mig at vi på et tidspunkt laver en lille indsamling til drift af hjertestarteren, så ALLE, og ikke kun vores medlemmer, er med til at betale. Det skulle jo nødigt være sådan, at man skal vise medlemskort før den kan bruges.. ;-) I forbindelse med opsætning af hjertestarteren har vi holdt to minikurser med introduktion til brug og HLR generelt. Det var der heldigvis mange der benyttede sig af, og de vigtigste budskab derfra var nok; at det er bedre at gøre noget lidt forkert end ikke at gøre noget. Det skal vi alle huske! Slide (Tordenskjolds soldater og Kløftens rivehold) Alle de frivillige der dagligt, hver uge, et par gange om måneden eller hvornår det nu lige er det passer de er og bliver uvurderlige. Frivillighedsbegrebet bliver konstant udfordret og den kommercielle idræt æder sig ind på foreningernes mærkesager. Det skal vi stå imod. Og når jeg ser tilbage på alt det frivillige arbejde der er lavet

5 alene i VUIF regi det sidste år, ja så føler jeg ikke vores forening truet. Men, men, men.. Vi må til stadighed sande, at det ikke er en naturlig del af folks hverdag at være frivillig i hvert fald ikke hvis det er langsigtet forpligtende. Vi oplever, som man gør mange andre steder, at der bliver sagt ja til småprojekter og ad hoc opgaver, og det er rigtig dejligt. Men det kræver langt mere overblik og organisering af de der sidder tilbage og skal trække i trådene, og der er meget administration i det. Jeg håber vi kan blive ved med at finde frivillige til at drive VUIF. Det er ikke specielt idealistisk, men det er en nødvendighed hvis der fortsat skal være aktiviteter i lokalområdet. Begynder vi først at snakke lønninger, så vil prisen for at deltage være en helt anden, og vi vil nok ikke have mulighed for at lave de arrangementer vi gør. Men vi skal forkæle de frivillige, anerkende dem for den store indsats og huske at sige TAK. Det kan vi vist alle overkomme? Og så synes jeg det er fantastiks dejligt at vi igen har en del unge mennesker som instruktører i foreningen. Det de kommer med og det de kan, det er unikt og fantastisk. Dem kan vi ikke undvære og de kan faktisk heller ikke undvære os for det giver point i den virkelige verden at man har været aktiv i det frivillige foreningsliv. Slide (billede af diplom) Stor glæde da Haderslev Idrætsråd, efter læsning af to meget flotte indstillinger (tak til Gitte, Lisbeth og Jens), valgte VUIF til årets breddeidrætsforening Vi bliver aldrig trætte af hæder, ros og klapsalver. Og slet ikke når der følger lidt penge med. Anerkendelse er bestyrelsens bedste benzin, det får os altså til at køre lidt mere driftsikkert og lidt bedre. Vi laver mange aktiviteter her i sognet, men heldigvis sender vi også idrætsudøvere ud i verden eller i hvert fald ud over sognets grænser. Børnene deltager i stævner og turneringer, de går på andre gymnastikhold, de deltager i lejrer og skoler. De voksne deltager i kurser, uddannelser, konferencer og events. Hvis jeg trækker en liste fra DGI systemet, så er VUIF repræsenteret stort set alle de steder hvor det er relevant. Det er da dejligt, specielt når jeg ved hvor mange foreninger der ALDRIG er repræsenteret til noget som helst. Noget som vi ikke helt havde set størrelsen af, da det blev rullet i gang for små 3 år siden, er seniorafdelingen. Slide (sølvgrå tsunami) Fremadrettet hedder den afdeling for senioridræt og det indebærer gymnastik, tennis, petanque, spil, foredrag og udflugter. Eller hvad de nu lige finder på. Dejligt med stor aktivitet og mange medlemmer og de er også gode til at gi en hånd med, når vi råber om hjælp.

6 Slide (krystalkugle) Uanset om vi kunne læse i kaffegrums, se dybt ind i krystalkuglen eller læse horoskoper for foreningslivet ja så ville det lette bestyrelsens arbejde betydeligt. For vi ville vide meget mere om hvilke tilbud vi skal give fremover, hvilke idrætter og aktiviteter der hitter og hvad den nye zumba-feber bliver. Tænk hvis den kom fra Vilstrup Sogn? Så når vi nu ikke kan spå om fremtiden, hvad gør vi så? Bestyrelsen vil også fremover benytte sig af de uddannelsesmuligheder der findes for frivillige, vi vil sørge for at holde os orienteret i forhold til det politiske niveau og ikke kun lokalpolitisk vi vil læne os op ad vores to primære hovedorganisationer, DGI og DIF, og benytte os af deres tilbud og så vil vi være så kreativt tænkende som det overhovedet kan lade sig gøre. Vi vil også meget gerne lytte til vores medlemmer, og vi vil meget gerne invitere medlemmerne til at afprøve alle deres gode ideer. Bestyrelsen vil støtte og bakke op, hvis der kommer en - eller to - med den gode ide. Slide (det nye spinninglokale) Faciliteterne kommer vi stadig til at slås om og med! Vi håber også at det første spadestik i forhold til Næshallens udvidelse, snart stikkes i jorden. VUIF bakker op om Næshalsprojektet så godt som vi magter. Vi kunne godt bruge en person til at repræsentere VUIF i den sammenhæng, da vi jo er travle mennesker optaget af mange andre gøremål. Og det er ikke mindst vigtigt, at det er en person med interesse for byggeri! Dermed en opfordring.. I vil også komme til at forholde jer til ordet Conventus, forhåbentlig inden alt for længe. Et regnskabs- og økonomistyringssystem som skal lette kassereren for en stor del af arbejdet. Det betyder at I skal tilmelde jer, og betale, aktiviteterne elektronisk, og først kan deltage når det er sket. Slide (stolegymnastik) Af nye indsatsområder så har vi i et halvt års tid, forsøgt at give beboerne på Vilstrupvej 120 et foreningstilbud. Det ser ud til at være en stor succes, noget de er glade for og har meget glæde ud af. Et eksempel på at VUIF bare sætter tingene i gang, og så efterfølgende ser på om det egentlig kunne lade sig gøre! Og ja, det kan det. Det arbejdes der videre med, og måske forsøges tilbuddet udvidet til andre grupper. Flexfodbold og fodboldskole bliver også en del af VUIF-ordforrådet det kommende år og så bliver mulitbevægelsesbanen ikke kun et ord det bliver faktisk en aktivitet. Vi har haft store vejrmæssige udfordringer med det projekt, men nu lysner det!

7 Slide (DM i foreningsudvikling) Som nævnt i indledningen så har VUIF fået mulighed for at deltage i DM i foreningsudvikling. Det er DGI, der har søsat et stort projekt, hvor 37 foreninger fra hele landet, dyster i 5 kategorier, om at vinde æren og præmien af en værdi på mindst ,- kr. VUIF er af DGI Sønderjylland udtaget, og inviteret, sammen med Bedsted Idrætsforening, til at deltage i DGI s store satsning; DM i foreningsudvikling. Og jeg er altså nødt til at sige, at her gælder det ikke bare om at være med, vi går efter guldet! VUIF er stadig tæt forbundet til DGI. Det giver mening, for en flerstrenget breddeidrætsforening som vi er. Det betyder ikke at vi ikke kan benytte os af DIF og de enkelte specialforbund. Det gør vi bl.a. i fodboldafdelingen med stor succes. Men DGI har stadig den bredde som vi også har brug for og tror på. Og med den nye vision som netop er vedtaget på DGI s årsmøde; DGI vil være idrætsforeningernes foretrukne samarbejdspartner, forhold til at imødekomme danskernes behov for motion og breddeidræt! - bliver der endnu mere fokus på foreningernes behov eller det kan vi da i hvert fald ønske! Og efterhånden er det ikke kun VUIF der ved at DGI findes. DGI ved bestemt også at VUIF er en forening med både spark, bid og gang i. Det er endda ikke så få gange, at der i det landsdækkende blad Udspil har været billeder og omtale af noget af det vi gør. Og til det netop overståede årsmøde i København, gik formanden også på talerstolen og aflagde beretning, som det sig hør og bør. Og i den skriftlige beretning, som er sendt rundt til hele Danmark, er VUIF ere igen repræsenteret. Slide (Søren Møller) Jeg elsker at prale med det vi kan i VUIF og det er altså svært at lade være, når jeg kommer rundt til konferencer, udviklingsseminarier og lignende, og jeg så hører satsninger som; Samarbejde med dagpleje og børnehaver tjek, det gør vi og har vi gjort! Samarbejde med SFO tjek, det gør vi! Kom og vær med aktivitet tjek, det har vi gjort i mange år og gør stadig! SMS service tjek, I er vel alle blevet mere eller mindre spammet med opfordringer til at komme i aften? Osv. osv. osv.

8 Afslutning Og som altid til sidst men som altid det vigtigste jeg skal sige.. Jeg vil gerne, på alle medlemmers vegne, takke alle instruktører/trænere for den kæmpe store indsats I yder i løbet af året for at give medlemmerne nogle fantastiske tilbud. Det er uvurderligt og ubetaleligt. Tusind tak til alle jer vi samarbejder med i løbet af året, og listen er heldigvis lang, for uden samarbejde kom vi ingen steder - lad mig nævne i flæng, og med fare for at glemme nogen; Sognerådet og alle de andre lokale foreninger i sognet, skolen, børnehaven, dagplejen, Haderslev Kommune, Haderslev Idrætsråd, de lokale forretningsdrivende, DGI Sønderjylland, både kontoret i Nr. Hostrup og især DGI s konsulent Janne Bonde, som ofte viser VUIF den tillid at invitere os med i nye tiltag og projekter. Jeg vil gøre mit til, at det også bliver sådan i fremtiden. Tusind tak til alle medlemmer fordi I bakker op omkring de tiltag, nye som kendte, der nu bliver sat i gang og fordi I er værdige repræsentanter for vores forening. Til sidst vil jeg gerne takke bestyrelsen for jeres store engagement, fordi I ikke bare lader stå til og regner med at andre gør arbejdet. Fordi I også går forrest når opgaver skal løses og fordi I stadig holder det frivillige foreningsliv fane allerhøjest. Jeg vil gerne slutte med at ønske VUIF, bestyrelsen, trænere og instruktører og ikke mindst alle medlemmer godt nytår et godt og lykkebringende nyt forenings år! Slide (fyrværkeri) Hanne Lene Haugaard

Uanset om man er 14, 44 eller 69 handler foreningsliv om langt mere end tøndebånd, tennisbolde og mål!

Uanset om man er 14, 44 eller 69 handler foreningsliv om langt mere end tøndebånd, tennisbolde og mål! Uanset om man er 14, 44 eller 69 handler foreningsliv om langt mere end tøndebånd, tennisbolde og mål! Velkommen til den skriftlige beretning fra VUIF, en opsamling på året der er gået og et begyndende

Læs mere

Generalforsamling Torsdag d. 7. maj 2015 kl. 19.00, i Vipperødhallen

Generalforsamling Torsdag d. 7. maj 2015 kl. 19.00, i Vipperødhallen Generalforsamling Torsdag d. kl. 19.00, i Vipperødhallen Til stede: Fra bestyrelsen: Marianne, Charlotte, Mette, Malene, Anne Dorthe, samt 6 medlemmer. Fraværende: Morten, Pia 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen

Læs mere

Beretning: Året 2013 blev et meget travlt år.

Beretning: Året 2013 blev et meget travlt år. Beretning: Året 2013 blev et meget travlt år. 2013 var året hvor fusion aftalerne stod i kø for at blive lavet. Som det er alle bekendt lavede vi to fusions aftaler, en med DGI Nordvest og en med DGI Nordjylland.

Læs mere

Torsdag den 26 marts 2015. Kl.19.30, Sundeved efterskole.

Torsdag den 26 marts 2015. Kl.19.30, Sundeved efterskole. Referat fra generalforsamling i VBIF Torsdag den 26 marts 2015 Kl.19.30, Sundeved efterskole. Dagsorden: 1. Velkomst ved Henriette 2. Valg af dirigent: Marius Frellesen 3. Valg af protekolfører: Merethe

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i VUIF torsdag d. 16.1. 2014

Referat fra bestyrelsesmøde i VUIF torsdag d. 16.1. 2014 Referat fra bestyrelsesmøde i VUIF torsdag d. 16.1. 2014 Mødt: Hanne Lene, Britta, Allan, Rasmus, Mette J., Helle, Mikael, Susanne, Mette Afbud: Asbjørn, Lisbet Vi startede med at synge Det er i dag et

Læs mere

Mødt: Rasmus, Mikael, Asbjørn, Hanne, Gitte L., Gitte T., Jakob, Mette, Hanne Lene

Mødt: Rasmus, Mikael, Asbjørn, Hanne, Gitte L., Gitte T., Jakob, Mette, Hanne Lene Referat fra bestyrelsesmøde i VUIF mandag d. 17.1. 2011 Mødt: Rasmus, Mikael, Asbjørn, Hanne, Gitte L., Gitte T., Jakob, Mette, Hanne Lene Afbud: Ingen 1. Godkendelse af dagsorden og åben for tilføjelser:

Læs mere

ET MEDLEM SOM ALLE ANDRE. Kan handicappede være med i jeres forening? Hvad kan I gøre og hvordan?

ET MEDLEM SOM ALLE ANDRE. Kan handicappede være med i jeres forening? Hvad kan I gøre og hvordan? ET MEDLEM SOM ALLE ANDRE Kan handicappede være med i jeres forening? Hvad kan I gøre og hvordan? Der skal to til et møde Mennesker med handicap er sjældent medlemmer af foreningerne. Det er der mange årsager

Læs mere

KARREBÆK IDRÆTSFORENING KLUBBLAD

KARREBÆK IDRÆTSFORENING KLUBBLAD KARREBÆK IDRÆTSFORENING KLUBBLAD Sæsonstart August 2015 KONTAKTPERSONER Hovedbestyrelsen: Formand: Louis Kristensen tlf. 20 31 40 11 ludimann@yahoo.dk Løb: Formand: Søren Lund tlf. 61 60 74 92 sblund@privat.dk

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Fremtiden for idrætten på Bornholm Temaaften 3. oktober. Partnerskab Partnerskaber..? hvem hvad -hvor

Fremtiden for idrætten på Bornholm Temaaften 3. oktober. Partnerskab Partnerskaber..? hvem hvad -hvor Fremtiden for idrætten på Bornholm Temaaften 3. oktober. Partnerskab Partnerskaber..? hvem hvad -hvor Hvad er et partnerskab? Hvad er et partnerskab? Et partnerskab er et ligeværdigt, forpligtende og tillidsbaseret

Læs mere

Danske Idrætsforeninger (DIF)

Danske Idrætsforeninger (DIF) Danske Idrætsforeninger (DIF) - Hvorfor, hvordan, hvornår Visionen Vi har en vision om at gøre Danmark til det bedste land i verden at dyrke idræt i. Vi skal være en nation, hvor idrætten indgår som en

Læs mere

Fra privilegeret til pligtskyldig

Fra privilegeret til pligtskyldig Fra privilegeret til pligtskyldig Afslutningstale juni 2014 Kære elever! Tænk engang! Kan I forestille jer SKALs uden jer? Kan I overhovedet forestille jer andre end jer selv på etagerne og i spisesalen?

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

OSTED IDRÆTSFORENING NYHEDSBREV NR. 74 27. NOVEMBER 2011

OSTED IDRÆTSFORENING NYHEDSBREV NR. 74 27. NOVEMBER 2011 Nyheder og informationer fra Osted Idrætsforening Side 1 af 6 Indhold 1. JULETRÆSFEST I OSTEDHALLEN... 1 2. LBS LANDSBADMINTONSTÆVNE I EFTERÅRSFERIEN... 2 3. DGI BADMINTONSTÆVNE FOR + 60 ERE... 2 4. LOPPEMARKED

Læs mere

Beretning 2014. De positive signalers år

Beretning 2014. De positive signalers år Beretning 2014 De positive signalers år Side 1 Idrætsrådet i Silkeborg Kommune Beretning 2014 Indledning Overskriften på beretningen er De positive signalers år Jeg har valgt netop den overskrift, da jeg

Læs mere

Foreningens navn er SDU Idræt Kolding og foreningen er hjemmehørende i Kolding kommune. Foreningen er stiftet 10.januar 2013.

Foreningens navn er SDU Idræt Kolding og foreningen er hjemmehørende i Kolding kommune. Foreningen er stiftet 10.januar 2013. 1. Navn og Hjemsted: Foreningens navn er SDU Idræt Kolding og foreningen er hjemmehørende i Kolding kommune. Foreningen er stiftet 10.januar 2013. 2. Formål: Foreningen har til formål at give studerende-

Læs mere

A) Medlemsadgang til tennisbanerne

A) Medlemsadgang til tennisbanerne Kære sponsor eller kommende sponsor i tennisklubben - Et tilbud du næsten ikke kan sige nej til! VIL DU SELV SPILLE TENNIS ELLER TILBYDE DINE ANSATTE AT SPILLE TENNIS GRATIS? Har du selv, din familie eller

Læs mere

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015 Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015 Hej Allesammen, Sæsonen 2014/2015, min første i Gentofte Svømmeklub, er på vej ind i de sidste spændende og afgørende uger, Selvom mange kilometer

Læs mere

Foråret er på vej, og dermed er det også blevet tid til generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening.

Foråret er på vej, og dermed er det også blevet tid til generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening. Generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening 26. marts 2012 Formandens årsberetning Foråret er på vej, og dermed er det også blevet tid til generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening. Dette er min

Læs mere

PIs gymnastikhold indtager. opvisningsgulvene. Af Sidsel Andersen, gymnast på PI Opvisningsholdet

PIs gymnastikhold indtager. opvisningsgulvene. Af Sidsel Andersen, gymnast på PI Opvisningsholdet GYMNASTIKAFDELINGEN... PIs gymnastikhold indtager opvisningsgulvene Af Elisabeth Arnsdorf Haslund, bestyrelsesmedlem i PI-Gymnastik Fotos Gudrun Clausen, skavenfoto.dk Opvisningssæsonen er i fuld gang,

Læs mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Oversigt over arrangementer i resten af 2015 mm. Torsdag den 25. juni 2015 tur til Vestkysten Den 13. 20 august 2015. Tur til Skotland Fredag den 2. oktober 2015.

Læs mere

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET Guide -Skab synlighed om jeres arrangement Skal I have stablet et arrangement på benene og vil I gerne have nogle tips til, hvordan I kan nå ud til andre end jeres eksisterende medlemmer? Så tjek nedenstående

Læs mere

Bestyrelsesmøde med deltagelse af udvalgene 07.12.2011 Referent: Poul Sørensen

Bestyrelsesmøde med deltagelse af udvalgene 07.12.2011 Referent: Poul Sørensen Bestyrelsesmøde med deltagelse af udvalgene 07.12.2011 Referent: Poul Sørensen 1.Orientering fra bestyrelsen I Front Deltagerne i I Front har afsluttet kurset. Der har været meget stor tilfredshed med

Læs mere

Hvilke øvrige idrætslige aktiviteter har jeres forening forestået eller på anden måde været med til at udøve?

Hvilke øvrige idrætslige aktiviteter har jeres forening forestået eller på anden måde været med til at udøve? Foreningens navn: Spørgeskemaet er udfyldt af, navn: Adresse: Tlf. privat: Bedste træffetid: E-mail: Spm. 1 Med henblik på at belyse jeres forenings idrætslige aktiviteter og tilhørsforhold til de idrætslige

Læs mere

Klubhus. - hvilke andre aktiviteter kan man lave i klubhuset. - hvad er behovet til klubhuset

Klubhus. - hvilke andre aktiviteter kan man lave i klubhuset. - hvad er behovet til klubhuset Klubhus - hvilke andre aktiviteter kan man lave i klubhuset. - hvad er behovet til klubhuset Klubhus. Hvilke andre aktiviteter kan man lave i klubhuset. Hvad er behovet til klubhuset. Forpagter til klubhuset.

Læs mere

Grindsted Gymnastik og Idrætsforening Grand Prix Info 2015-16

Grindsted Gymnastik og Idrætsforening Grand Prix Info 2015-16 Grindsted Gymnastik og Idrætsforening Grand Prix Info 2015-16 Indholdsfortegnelse GGIF Grand Prix 3 Grand Prix Gymnastik 4 Forventninger 4 Træning 5 Økonomi 6 Reserver 7 Vigtige datoer 2015-16 8 Kontakt

Læs mere

INFOMAPPE LUG 2011. Forretningsorden for. Lintrup Ungdoms- og Gymnastikforening

INFOMAPPE LUG 2011. Forretningsorden for. Lintrup Ungdoms- og Gymnastikforening INFOMAPPE LUG 2011 Forretningsorden for Lintrup Ungdoms- og Gymnastikforening Som retningslinier for bestyrelsens arbejde gælder sammen med foreningens vedtægter følgende: Bestyrelsen Bestyrelsen som vælges

Læs mere

Sådan får jeres klub et godt idrætsmiljø for børn!

Sådan får jeres klub et godt idrætsmiljø for børn! Sådan får jeres klub et godt idrætsmiljø for børn! Danmarks Idræts-Forbund Stil skarpt på klubbernes vigtigste råstof: Børnene. Kvalitet er nøgleordet Børnene Konkurrencen er hård Tilbud til børn er der

Læs mere

Støtteforeningen 2012-2013

Støtteforeningen 2012-2013 Støtteforeningen 2012-2013 Set med mine øjne 2012 blev for mig et inspirerende og lærerigt år. På Støtteforeningens generalforsamling i februar blev jeg på et hængende hår valgt ind, og jeg var glad og

Læs mere

Formand Søren Kristensen bød velkommen til generalforsamlingen. Mødt var i alt 19 personer, incl. bestyrelsesmedlemmer.

Formand Søren Kristensen bød velkommen til generalforsamlingen. Mødt var i alt 19 personer, incl. bestyrelsesmedlemmer. Referat af generalforsamling i BMI - torsdag, den 26. februar 2015 kl. 19.00 i hallens cafeteria: Formand bød velkommen til generalforsamlingen. Mødt var i alt 19 personer, incl. bestyrelsesmedlemmer.

Læs mere

Der er afholdt flere events i svømmeskolen og et hvor der var et Mix af A6 og svømmeskolen til svøm langt

Der er afholdt flere events i svømmeskolen og et hvor der var et Mix af A6 og svømmeskolen til svøm langt Slangerup D.20-03-13 Næst formandens beretning 2012 Jeg fik opgaven at være fungerende formand da vores formand Anne-Marie var i lykkelige omstændigheder, men desværre fødte 2,½ måned før termin. Mor og

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER:

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER: AFDELINGSADRESSER: Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12 14 59 MØDETIDER: Mandag: 18.00-20.00 Boldspil og

Læs mere

Håndbog for Skolesportsledere. Gode råd og inspiration til arbejdet med Skolesport.

Håndbog for Skolesportsledere. Gode råd og inspiration til arbejdet med Skolesport. Håndbog for Skolesportsledere Gode råd og inspiration til arbejdet med Skolesport. Håndbog for Skolesportsledere Denne håndbog er udarbejdet af Skolesports projektledere Rikke Lindskov Simonsen Lise Sohl

Læs mere

Valby boldklub. Mere end fodbold. Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold

Valby boldklub. Mere end fodbold. Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold Valby boldklub Mere end fodbold Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold Den blå tråd i Valby Boldklub Formanden har bolden M ange mennesker tænker nok, at alle fodboldklubber er ens. Men

Læs mere

Referat General forsamling Laven og omegns borgerforening

Referat General forsamling Laven og omegns borgerforening Referat General forsamling Laven og omegns borgerforening Laven Børnehave 29/10-2014 Dirigent: Jakob Referent: Bodil Larsen Formandens beretning Af Bente Jensen Bestyrelsen den bedste måde et møde mennesker

Læs mere

VISKI Generalforsamling d. 20. februar 2015. Det er lidt specielt at skulle give årets formandsberetning fra distancen.

VISKI Generalforsamling d. 20. februar 2015. Det er lidt specielt at skulle give årets formandsberetning fra distancen. Formandens beretning. VISKI Generalforsamling d. 20. februar 2015 Det er lidt specielt at skulle give årets formandsberetning fra distancen. VISKI er ikke bare en dejlig vinterbadeklub men også et samlingspunkt

Læs mere

Velkommen til årets studenter, forældre, familie og skolens medarbejdere

Velkommen til årets studenter, forældre, familie og skolens medarbejdere Velkommen til årets studenter, forældre, familie og skolens medarbejdere Kære studenter årgang 2015 I dag er en festdag! I den sidste uges tid har skolen summet af liv: spænding, nervøsitet inden sidste

Læs mere

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre!

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre! Konfirmation 26.april 2015. Domkirken 10: 402 Den signede dag, 725 Det dufter, 331 Uberørt. Konfirmation, 29 Spænd over os, 754 Se, nu stiger Kære konfirmandforældre! konfirmandord, som vi forsøgte at

Læs mere

FORDI HER ER PLADS TIL AT ALLE ER FORSKELLIGE OG INGEN ER ANDERLEDES

FORDI HER ER PLADS TIL AT ALLE ER FORSKELLIGE OG INGEN ER ANDERLEDES HVORFOR SKAL DIT BARN VÆRE EN DEL AF RAVSTED BØRNEUNIVERS? FORDI HER ER PLADS TIL AT ALLE ER FORSKELLIGE OG INGEN ER ANDERLEDES SKOLEN DAGPLEJEN BØRNEHAVEN KRUDTUGLEN SFO/FRITTER Vores dagplejere er professionelle

Læs mere

Højfyns. Frilu scenter. - centrum for aktivt friluftsliv

Højfyns. Frilu scenter. - centrum for aktivt friluftsliv Højfyns Frilu scenter - centrum for aktivt friluftsliv Indhold 1. Indledning... 3 2. Idé... 3 2.1 Fra spejderhytte til Højfyns Friluftscenter... 4 2.1.1 Højfyns Friluftscenter - Den centrale friluftsbase...

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Dagsorden Referat Ansv. 1. Godkendelse af dagsorden. i Roskilde.

Dagsorden Referat Ansv. 1. Godkendelse af dagsorden. i Roskilde. Referart Skytteudvalgsmødet den 3/12 2014 Deltagere: Frank Lyngsø, Kjeld Karbæk, René Mortensen, Oscar Sjøgren, Robert Larsen, Johnny Jensen og Sigurd Jensen (referent) Fra kontoret deltog Mikael Green

Læs mere

Bliv sponsor i Frederiksberg Boldklub

Bliv sponsor i Frederiksberg Boldklub Bliv sponsor i Frederiksberg Boldklub Børnefamilierne i Frederiksberg Boldklub Børnefamilierne i Frederiksberg Boldklub er mennesker med overskud, der går op i deres børns engagement i klubben. De kommer

Læs mere

1. Bestyrelsesmøde i BIF Klubhusets mødelokale den 6 januar 2014 kl. 19.00

1. Bestyrelsesmøde i BIF Klubhusets mødelokale den 6 januar 2014 kl. 19.00 1. Bestyrelsesmøde i BIF Klubhusets mødelokale den 6 januar 2014 kl. 19.00 Inviterede: Bestyrelsen: Ole, Bent, Kim, Søren, Erik, Marianne Fra afdelingerne: Lars, Ole, Rikke, Solveig, Birger, og Hanne Østergaard.

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 27 juli / august. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Nytårsdag 2015 Disse dage er nytårstalernes tid. Dronningen og statsministeren trækker os til skærmene og vi forventer både at få formaninger og ros som samfund og enkelt individer. Der er gået sport i

Læs mere

BERETNING FRA DKGS BESTYRELSE FORÅR 2012-2014

BERETNING FRA DKGS BESTYRELSE FORÅR 2012-2014 GENERALFORSAMLING Danmarks Kristelige Gymnasiastbevægelse Lørdag den 26. april 2014 kl. 16.30, Nørre Allé 29, 8000 Aarhus C BERETNING FRA DKGS BESTYRELSE FORÅR 2012-2014 PP1: Ceci n est pas une pipe For

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvinder Herning er kommet godt fra start i dette nye år. Hvad kan lokke friske og aktive kvinder ud i sne, frost, kulde og... fra en håndboldkamp? - Det kunne

Læs mere

Solrød Cup 2013. Kampprogram & Regler

Solrød Cup 2013. Kampprogram & Regler Solrød Cup 2013 Kampprogram & Regler 1 Indhold Velkommen... 3 Praktiske oplysninger... 3 Spilleregler... 4 Præmier... 4 Kampprogram... 5 De 5 forældrebud... 7 De 5 trænerbud... 8 Sponsorer... 9 2 Velkommen

Læs mere

Årets gang... 2. Spørgsmål og sager fra sidste års generalforsamling... 2. Parcelhusejernes Landsforening (pl)... 3. Naboor... 3. Vores veje...

Årets gang... 2. Spørgsmål og sager fra sidste års generalforsamling... 2. Parcelhusejernes Landsforening (pl)... 3. Naboor... 3. Vores veje... Bestyrelsens beretning. Bestyrelsens beretning omfatter de i årets løb behandlede væsentlige forhold vedrørende foreningen og dens medlemmer, samt andre forhold, der måtte have medlemmernes interesse Bestyrelsens

Læs mere

Svendborg Senior Idræts til dagen producerede revy

Svendborg Senior Idræts til dagen producerede revy Svendborg Senior Idræts til dagen producerede revy 1. Arbejdet med revyen: det har været helt forrygende 2. Resultatet af revyen: det blev helt forrygende Helt tilbage i september 2011 blev de første brainstorm

Læs mere

Beretning 2010 FFD 2009.

Beretning 2010 FFD 2009. Beretning 2010 Den 74. tyvende beretning blev så min opgave at fremlægge efter mit første år som formand for en klub jeg kun kan være glad for at være medlem af. Det har været et fantastisk år selv om

Læs mere

COACH DIG SELV TIL EN BEDRE BALANCE

COACH DIG SELV TIL EN BEDRE BALANCE COACH DIG SELV TIL EN BEDRE BALANCE - et refleksions- og handlingsværktøj til at skabe bedre balance mellem arbejdsliv og privatliv VÆRKTØJET I en travl hverdag hvor det kan være svært at få arbejdsliv

Læs mere

ÆLDREIDRÆT. i foreningen. livsglæde samvær motion

ÆLDREIDRÆT. i foreningen. livsglæde samvær motion ÆLDREIDRÆT i foreningen livsglæde samvær motion Forord Uge 17 i foråret 2005 blev der gennemført en landsdækkende kampagne "Gang i ældre". Kampagnens formål var at få flere ældre over 60 år til at motionere

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

UGEBREV nr. 79 uge 26

UGEBREV nr. 79 uge 26 UGEBREV nr. 79 uge 26 Årgang 5 Sommerferie Efter et langt og godt skoleår kan alle nu holde en velfortjent sommerferie. Alle børnene har fået et brev med hjem til hver familie med et sommerbrev, skemaer,

Læs mere

Vejlefjordskolens nyhedsbrev for februar 2012

Vejlefjordskolens nyhedsbrev for februar 2012 Adventist Heritage From: Erik Marcussen Sent: Monday, February 06, 2012 1:22 PM To: Adventist Heritage Subject: Vejlefjordposten februar 2012 Vejlefjordskolens nyhedsbrev for februar

Læs mere

Aabenraa Svømme- og idrætscenter som DGI-hus

Aabenraa Svømme- og idrætscenter som DGI-hus Aabenraa Svømme- og idrætscenter som DGI-hus Indledning Aabenraa Kommune har igangsat en proces i forhold til udvikling af Aabenraa Svømme- og Idrætscenter. En udvikling, der skal munde ud i et nybyggeri

Læs mere

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Helle Larsen, Hune Bageri Merete Hansen, Hune Blokhus Cykeludlejning Baggrunden/opstarten på samarbejde med Naturstyrelsen Merete Startede samarbejde

Læs mere

LUI Fodbold Referat af Generalforsamling 25. februar 2015

LUI Fodbold Referat af Generalforsamling 25. februar 2015 1. Valg af dirigent Søren Carlsen blev foreslået af bestyrelsen og valgt på generalforsamlingen. Søren konstaterer, at generalforsamlingen er lovlig indkaldt. 2. Beretning fra bestyrelsen Formand/ungdomsformand

Læs mere

INFOMAPPE LUG. Forretningsorden for Lintrup Ungdoms- og Gymnastikforening

INFOMAPPE LUG. Forretningsorden for Lintrup Ungdoms- og Gymnastikforening INFOMAPPE LUG Forretningsorden for Lintrup Ungdoms- og Gymnastikforening Som retningslinjer for bestyrelsens arbejde gælder sammen med foreningens vedtægter følgende: Bestyrelsen Bestyrelsen som vælges

Læs mere

Vejen tilbage til arbejdsmarkedet. Nyhedsbrev #1 Januar 2014 Nye aktiviteter og oplysninger om at vende tilbage til arbejdsmarkedet

Vejen tilbage til arbejdsmarkedet. Nyhedsbrev #1 Januar 2014 Nye aktiviteter og oplysninger om at vende tilbage til arbejdsmarkedet Vejen tilbage til arbejdsmarkedet Nyhedsbrev #1 Januar 2014 Nye aktiviteter og oplysninger om at vende tilbage til arbejdsmarkedet Januar Kære bruger af Jobbanken i Århus Vi er trådt ind i et nyt år, og

Læs mere

Idrætskonference i Randers 2010. lørdag den 18. september 8:30-15:00

Idrætskonference i Randers 2010. lørdag den 18. september 8:30-15:00 Idrætskonference i Randers 2010 lørdag den 18. september 8:30-15:00 SIKR (Samvirkende Idrætsklubber i Randers) arrangerer i samarbejde med Kultur- og fritidsforvaltningen en konference for idrætsforeninger

Læs mere

Beretning 2013. Dette er status over det forgangne år i BTK.

Beretning 2013. Dette er status over det forgangne år i BTK. Beretning 2013 Dette er status over det forgangne år i BTK. Da jeg ringede til Søren Beck, med en forsigtig forespørgsel om han kom på tirsdag, og vi kunne foreslå ham som dirigent, svarede han:.. at det..

Læs mere

Formands beretning SAR 27/2-14

Formands beretning SAR 27/2-14 Formands beretning SAR 27/2-14 Da det er min første formands beretning, vil jeg starte med at undskylde hvis der er noget jeg har glemt, overset eller fejl disponeret. Igen i går er der sket mange ting

Læs mere

10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost

10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost 10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost # 1: Hvis andre giver dig kritik, bliver du virkelig ked af det, og tænker at du ikke kan finde ud af noget som helst! # 2: Hvis du er i et parforhold, er

Læs mere

VELKOMMEN I TGF TGF en forening for DIG!!!

VELKOMMEN I TGF TGF en forening for DIG!!! VELKOMMEN I TGF Velkommen i Taastrup Gymnastik Forening :. Uanset om du er gymnast eller forælder, vil vi gøre alt hvad vi kan for at du føler dig hjemme i TGF. Det arbejde, som instruktører og bestyrelse

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale 1. jan Ki, Tr 6. jan Aftengymnastik

Læs mere

Idræt med børn - for børnenes skyld. 10 bud på bedre børneidræt

Idræt med børn - for børnenes skyld. 10 bud på bedre børneidræt Idræt med børn - for børnenes skyld 10 bud på bedre børneidræt Vi vil være bedre; og vi har lagt en plan Idræt er danske børns vigtigste fritidsaktivitet. Ni ud af ti danske børn under 12 år er medlem

Læs mere

NIF FODBOLD Sponsor Koncept 2010

NIF FODBOLD Sponsor Koncept 2010 NIF FODBOLD Sponsor Koncept 2010 VELKOMMEN TIL NIF FODBOLD Næstved IF Fodbold amatørafdeling, er omdrejningspunkt for fodbolden på hele Sydsjælland. Klubben rækker langt ud over regionens grænser. Vi arbejder

Læs mere

Lintrup. det idéelle hjørne

Lintrup. det idéelle hjørne 2010 2020 Lintrup det idéelle hjørne A n s v a r lig : L o k a lr å d e t i L in tr u p S e p te m b e r 2 0 1 0 Indhold Indhold...2 Forord...2 Lokal Udviklingsplan...3 Lintrup s historie...3 Lokal analyse...3

Læs mere

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14 I denne udgave af nyhedsbrevet Efteråret er kommet...1 Røgfri på Arendalsvej...2 Fitness - så er vi igang...4 Trænger din økonomi til et servicetjek?...5 Café Solskin - en solskinshistorie...6 Bagagerumsmarked...8

Læs mere

nene fra Andst. Jeg undrer mig blot over, at den skriftlige tilkendegivelse

nene fra Andst. Jeg undrer mig blot over, at den skriftlige tilkendegivelse Af Rikke Ulbrandt Henriksen. Siden nytår har 6. klasse på ABC været igennem en turbulent tid. I februar stod de på de skrå brædder til skolefesten, men efter succesen er klassen næsten halveret. Årsagen

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

Lokalområde Holme-Olstrup / Toksværd

Lokalområde Holme-Olstrup / Toksværd Lokalråd og Toksværd Lokalområde / Toksværd Vi ønsker et stærkt lokalsamfund bygget på sammenhold, omsorg og gensidig respekt! Vi vil være synlige Lokalråd og Toksværd Forord: Hvad og hvorfor har vi sat

Læs mere

Vejle Gymnastik-Forenings 125. ordinære generalforsamling d. 7. november 2012 i DGI huset.

Vejle Gymnastik-Forenings 125. ordinære generalforsamling d. 7. november 2012 i DGI huset. Vejle Gymnastik-Forenings 125. ordinære generalforsamling d. 7. november 2012 i DGI huset. Bestyrelsens beretning. Medlemsstatistik: Årets beretning vil jeg indlede med lidt medlemsstatistik. Ved kalenderårets

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

Træner i Søften GF (SGF-Fodbold) hvad så nu?

Træner i Søften GF (SGF-Fodbold) hvad så nu? Hovedsponsor for Søften gymnastikforening Træner i Søften GF (SGF-Fodbold) hvad så nu? Søften GF Guldsponsorer Kontaktliste: Tak for din interesse i at blive træner i SGF-fodbold. Du kan se frem til mange

Læs mere

med Hjerneskadeforeningen og Vestsjælland

med Hjerneskadeforeningen og Vestsjælland Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Billedet er fra "En anderledes handicapkonference" med Hjerneskadeforeningen og DFDS. Billedet er fra Oslo i maj 2013. Nyhedsbrev Januar 2014 Aktivitetskalender 1. kvartal

Læs mere

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen.

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen. Til underviseren Her er nogle små skrivelser med information til forældrene om Perspekt. Du kan bruge dem til løbende at lægge på Forældreintra eller lignende efterhånden som undervisningen skrider frem.

Læs mere

Generalforsamling 2014

Generalforsamling 2014 Generalforsamling 2014 DAGENS MATCH: (No. 1: 2 ks. Manneklubbolde/No. 2: 4 fl. vin/no. 3: 4 Manneklubtrøjer) No. 1: Allan Hansen, Mogens Lundh, Kaj Mortensen (31 point), Svend Skiby 103 point No. 2: Torben

Læs mere

Nyhedsbrev Nr. 8 September 2013

Nyhedsbrev Nr. 8 September 2013 Nyhedsbrev Nr. 8 September 2013 Velbesøgt vælgermøde Idrætsrådet i Silkeborg Kommune Silkeborg Sportscenter Århusvej 45 8600 Silkeborg www.idraet-silkeborg.dk mail@idraet-silkeborrg.dk Forretningsfører

Læs mere

Møde i Folkeoplysningsudvalget tirsdag den 15. februar 2005, kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE. 1... Meddelelser...

Møde i Folkeoplysningsudvalget tirsdag den 15. februar 2005, kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE. 1... Meddelelser... Møde i tirsdag den 15. februar 2005, kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1... Meddelelser... 2 2... Foreningsberetninger 2004... 2 3... Godkendelse af internt kursus for FDF Ballerup...

Læs mere

Det hele Det prioriterede Overblik Vælge til / Vælge fra. Ny energi Læsegruppe Nå ting Tilgængelighed Retning

Det hele Det prioriterede Overblik Vælge til / Vælge fra. Ny energi Læsegruppe Nå ting Tilgængelighed Retning Tids- og projekt styring er mere end planlægning af din tid Det hele Det prioriterede Overblik Vælge til / Vælge fra Ny energi Læsegruppe Nå ting Tilgængelighed Retning Skabe overblik Have lyst (U)realistisk

Læs mere

Sådan får din forening fat i flere frivillige

Sådan får din forening fat i flere frivillige Sådan får din forening fat i flere frivillige Foreninger på forkant Vejen, 2. juni Trygve Buch Laub trygve.laub@idan.dk Frivillighedsundersøgelsen Spørgeskemaundersøgelse i efteråret 2010 Svar fra 5203

Læs mere

Informationsmøde. AGU og AB. Vedrørende planerne for sammenlægning af. Den 20 januar 2011

Informationsmøde. AGU og AB. Vedrørende planerne for sammenlægning af. Den 20 januar 2011 Informationsmøde Vedrørende planerne for sammenlægning af AGU og AB Den 20 januar 2011 Agenda for mødet Velkomst Præsentation af dirigent Præsentation af sammenlægningsplanerne Spørgsmål til planerne Kaffe/te/øl/vand

Læs mere

Generalforsamling. Torsdag 13/3 2014 kl. 19.00

Generalforsamling. Torsdag 13/3 2014 kl. 19.00 Generalforsamling Bjerringbro IF inviterede til generalforsamling Torsdag 13/3 2014 kl. 19.00 Generalforsamlingen blev liver afholdt i Bjerringbro IFs klubhus Dagsorden: 1) Valg af dirigent og referent

Læs mere

Guide. skilsmisse. Plej parforholdet på ferien. og undgå. sider. Sådan bygger I parforholdet op igen

Guide. skilsmisse. Plej parforholdet på ferien. og undgå. sider. Sådan bygger I parforholdet op igen Sådan bygger I parforholdet op igen Foto: Scanpix/Iris Guide Juni 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Plej parforholdet på ferien 12 sider og undgå skilsmisse Plej parforholdet på ferien

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA TIL FORSTADSPULJEN Ansøgningen sendes til Plankontoret, Rådhuset, Flakhaven 2, 5000 Odense C.

ANSØGNINGSSKEMA TIL FORSTADSPULJEN Ansøgningen sendes til Plankontoret, Rådhuset, Flakhaven 2, 5000 Odense C. ANSØGNINGSSKEMA TIL FORSTADSPULJEN Ansøgningen sendes til Plankontoret, Rådhuset, Flakhaven 2, 5000 Odense C. Ansøger (forening/navn) Ubberud Hallen i samarbejde med Ubberud Idrætsforening Cvr. nr. 26157705

Læs mere

SÆSON 2013-2014 VELKOMMEN!

SÆSON 2013-2014 VELKOMMEN! SÆSON 2013-2014 VELKOMMEN! Velkommen til sæsonen 2012/2013 i Taastrup Gymnastik Forening Det er allerede blevet tid til at gøre klar til en ny sæson i TGF. En sæson der sikkert bliver lige så begivenhedsrig

Læs mere

Fodbolden. indvandrere

Fodbolden. indvandrere Fodbolden indvandrere Fodbolden indvandrere 4 Formand for Den Østlige Forening i Aalborg Øst, Salah Touska (tv) og fodboldtræner, kampfordeler og alt muligt andet i fodboldklubben, Mohamed Agha. Ildsjæl

Læs mere

Hvor aktiv var du inden du blev syg? Hvordan var det pludselig ikke at kunne træne?

Hvor aktiv var du inden du blev syg? Hvordan var det pludselig ikke at kunne træne? Hvor aktiv var du inden du blev syg? Før jeg fik konstateret brystkræft trænede jeg ca. fire gange om ugen. På daværende tidspunkt, bestod min træning af to gange løbetræning, to gange yoga og noget styrketræning

Læs mere

Keld Jensen, formand for SIFA og Folkeoplysningsudvalget Aalborg Kommune

Keld Jensen, formand for SIFA og Folkeoplysningsudvalget Aalborg Kommune Keld Jensen, formand for SIFA og Folkeoplysningsudvalget Aalborg Kommune Forudsætning for et godt resultat : Alene er vi intet -sammen er vi stærke! I Aalborg har vi skabt en kultur for at løfte tingene

Læs mere

Seriøst for sjovt. Kan teenagekoden overhovedet knækkes?

Seriøst for sjovt. Kan teenagekoden overhovedet knækkes? Seriøst for sjovt. Kan teenagekoden overhovedet knækkes? Et mikro- og midi-perspektiv på frafaldsproblematikken Vejen 26.november 2014 Hvad er der på menuen? Det trænere og ledere tror der årsagen til

Læs mere

Se med forældrenes øjne SÅDAN KOMMER DU I GANG

Se med forældrenes øjne SÅDAN KOMMER DU I GANG Se med forældrenes øjne SÅDAN KOMMER DU I GANG 1 Materiale til forældreinddragelse: Se med forældrenes øjne Vil I gerne vide, hvad forældrene mener om deres barns dagtilbud? Vil I gerne høre om, de har

Læs mere

Selvevaluering 2005/06 Unge Hjems Efterskole

Selvevaluering 2005/06 Unge Hjems Efterskole Selvevaluering 2005/06 Unge Hjems Efterskole Evalueringsgenstanden: Beskrivelse af M/K: Unge Hjems Efterskoles bestyrelse besluttede på det sidste bestyrelsesmøde før sommerferien 05 at evalueringsgenstanden

Læs mere

Tovshøj-avisen Skoleavis for Tovshøjskolen Brabrand Århus

Tovshøj-avisen Skoleavis for Tovshøjskolen Brabrand Århus D E C E M B E R 2 0 1 0 Tovshøj-avisen Skoleavis for Tovshøjskolen Brabrand Århus Læs mere om: Første skoledag efter sommerferien - Side 3 - Fodboldtur til u-21 landskampen Danmark Litauen - Side 4 - Motionsdagen

Læs mere

Silkeborg Cykle Ring Motion Ordinær generalforsamling Mandag den 11. november 2013

Silkeborg Cykle Ring Motion Ordinær generalforsamling Mandag den 11. november 2013 Silkeborg Cykle Ring Motion Ordinær generalforsamling Mandag den 11. november 2013 Mandag den 11. november 2013 kl. 19 afholdtes ordinær generalforsamling i Silkeborg Cykle Ring Motion. Generalforsamlingen

Læs mere

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 EM i Herning MIT 2013 Baltimore Jeg sidder på min seng her i Baltimore en solrig søndag formiddag, Det er min første rigtige fridag i 2014, ingen træning, ingen

Læs mere