Forliget tager udgangspunkt i det forslag, der har været udsendt til høring, de indkomne høringssvar og den indgåede budgetaftale for

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forliget tager udgangspunkt i det forslag, der har været udsendt til høring, de indkomne høringssvar og den indgåede budgetaftale for"

Transkript

1 Hjørring Kommune Side 1. Forlig om skolestruktur i Hjørring Kommune Der er indgået forlig om skolestruktur i Hjørring Kommune. Forliget tager udgangspunkt i det forslag, der har været udsendt til høring, de indkomne høringssvar og den indgåede budgetaftale for I forbindelse med vedtagelse af budget 2011 vedtog et enigt byråd følgende i forhold til Børne- og undervisningsudvalget, Sektor undervisning - I forliget er der indarbejdet en forudsætning om tilvejebringelse af midler til at sikre det vejledende timetal fra 1. august 2011 delvist finansieret ved et provenu fra helhedsplanen på 5,5 mio. kr. i 2011 stigende til 12,2 mio. kr. i Forligskredsen ser realisering af det vejledende timetal som afgørende for at uddannelsesniveauet i Hjørring Kommune generelt kan øges på sigt. - Det er forligskredsens målsætning at der skal tilvejebringes et yderligere nettoprovenu fra helhedsplanen fra 2013 og frem udover det der skal sikre det vejledende timetal. Relevante indspil fra høringen vedr. helhedsplanen inddrages naturligt i arbejdet. - Forligskredsen ser med en ny struktur mulighed for i højere grad at omlægge lærertimer til undervisning. Evt. provenu fra dette indgår som en del af det samlede nettoprovenu. - Forligskredsen ser ændring af klassekvotienten som et naturligt håndtag i forbindelse med det nye strukturforslag. Forligskredsen er bevidste om at dette håndtag ikke kan anvendes, hvis den nuværende struktur fastholdes, samt at provenuet vil aftage på længere sigt (perioden afhænger af hvordan den nye struktur fastlægges). - Specialundervisningsområdet, hvor udgifterne har været stigende de seneste år reduceres i 2011 med 5 mio. kr. baseret på udnyttelse af centrale tiltag og tilpasning af serviceniveau. På baggrund af det igangsatte analysearbejde og med baggrund i mulighederne fra en ny struktur er det målsætningen at området reduceres yderligere i 2013 og Forligskredsen ser en sammenhæng mellem struktur og mulighederne for at mindske udgifterne på specialundervisningsområdet. - Det er målsætningen at der gennem disse tiltag skal tilvejebringes et provenu på 3,9 i 2011 stigende til 12,2 mio. kr. i 2012 stigende til 22,2 mio. kr. i 2013 og 27,2 mio. kr. i Med dette udestår der en stillingtagen til tilvejebringelse af 9,4 mio. kr. i 2011 stigende til 39,4 mio. kr. i 2014 indenfor sektor undervisning. Aftalen tilvejebringer disse midler på følgende måde:

2 Side 2 Øget klassekvotient: Specialundervisning: Arbejdstidsaftale: Struktur: Klassekvotienten hæves fra 1. august 2011 til 20,6, hvilket giver et provenu på 4,6 mio. kr. i 2011 stigende til 11,2 mio. kr. i Parterne er opmærksomme på, at der fra omkring 2016 er behov for at vurdere om der skal tilføres midler eller foretages andet for at sikre en fortsat økonomisk og faglig robusthed med en klassekvotient på 20,6. Parterne er enige om at den nye struktur giver et godt fundament for at arbejde med mindre eksklusion og øget inklusion. Udover reduktionen på 5 mio. kr. i 2011 og egenfinansiering af opdriften på 6 mio. kr. er parterne enige om, at der skal fastsættes et ambitiøst mål om øget inklusion og faldende udgifter i 2013 og 2014 på yderligere 5 mio. kr. pr. år, således at der samlet er reduceret med 21 mio. kr. ud fra udgiftsbehovet i 2011 ved uændret serviceniveau, svarende til en reduktion på ca. 25 %. Parterne er enige om at der ved en optimeret decentral anvendelse af arbejdstidsaftalen for lærerne med fokus på øget undervisningstid og mindre tidsanvendelse på øvrige opgaver skal tilvejebringes 0,5 mio. kr. i 2011 stigende til 3 mio. kr. i Det øvrige provenu tilvejebringes via omlægning til den nedenfor beskrevne struktur. Samlet giver det følgende finansiering af de 39,4 mio. kr. i 2014: Klassekvotient Specialundervisning Arbejdstidsaftale Struktur Andre tiltag (indenfor sektoren) 11,2 mio. kr. 10,0 mio. kr. 3,0 mio. kr. 14,7 mio. kr. 0,5 mio. kr. De 14,7 på strukturen realiseres via følgende: Lukning af Rakkeby, Lørslev, Hørmested og Vrensted skoler Lukning af Skallerup Skole Lukning af Mosbjerg Skole Lukning af Ulvkærskolen Finansiering tomgangsudgifter og øgede kørselsudgifter I alt 9,6 mio. kr. 2,1 mio. kr. 2,2 mio. kr. 4,5 mio. kr. - 3,7 mio. kr. 14,7 mio. kr.

3 Side 3 Med aftalen opnås at alle elever i Hjørring Kommunes skolevæsen som minimum kan undervises ud fra det vejledende timetal frem til 2016/2017, da skolevæsnet som helhed har en klassekvotient på over 20,6 frem til denne periode. Principper for skolestrukturen Det er parternes intention at gøre skoleområdet så robust, således at de forudsætninger, der er indarbejdet i budget 2011 kan håndteres. Samtidig skal skoleområdet rekonstrueres således, at der etableres en faglig og økonomisk robusthed frem til Strukturforslaget tager udgangspunkt i en række principper som hviler på det overordnede mål om økonomisk og faglig robusthed samt de udarbejdede anbefalinger. De gældende principper er: 1. Sikring af enhedernes muligheder for opretholdelse af det vejledende timetal 2. Sikring af enhedernes faglige robusthed nu og i fremtiden 3. Sikring af enhedernes muligheder for holddeling og fleksibel undervisning der tager udgangspunkt i den enkelte elevs forudsætninger 4. Sikring af en robust og fagligt stærk fase 3 5. Sikring af geografisk dækning således at der tilbydes undervisning til eleverne i de centrale byområder i kommunen 6. Sikring af enhedernes økonomiske råderum i et 14-årigt perspektiv 7. Udnyttelse af den eksisterende lokalekapacitet på skoleområdet Overordnede målsætninger for skolestrukturen I Hjørring Kommune ønskes fortsat kvalitet og udvikling af folkeskolen. De nationale anbefalinger og målsætninger for folkeskolen som blandt andet er tilvejebragt gennem regeringens 360-graders-eftersyn samt KL s anbefalinger i Nysyn på folkeskolen vil være retningsgivende for udviklingen af folkeskolen i Hjørring Kommune. Der vil være fokus på følgende: Økonomisk og faglig robusthed Gennem større enheder sikres skolernes faglige og økonomiske robusthed. Strukturen giver skolerne råderum til at prioritere kompetenceudvikling og giver mulighed for en effektiv ressourceudnyttelse. Herved kan timetallet øges og fagligheden samt udviklingen af de specialiserede kompetencer styrkes.

4 Side 4 Inklusion Elever fra specialklaser skal i videst muligt omfang tilbage i folkeskolen, og der skal omprioriteres økonomi fra specialområdet til almenområdet. Opgaven kan lykkes ved at skolernes kompetencecentre tilføres specialpædagogiske kompetencer og ved at skolerne har råderum til at prioritere inklusionsfremmende tiltag såsom holddeling, to-lærerordninger mv. Styrket fase 3 Ved sammenlægning af overbygningerne på færre enheder sikres en tilstrækkelig volumen, så der opnås økonomisk og faglig robusthed. Der bliver tilstrækkeligt med linjefagsuddannede lærere og der bliver mulighed for et bredt valgfagsudbud. Undervisningen kan tilrettelægges fleksibelt med udgangspunkt i elevernes læring og deres forudsætninger og behov. 95 % tager en ungdomsuddannelse Målsætningen om, at 95 % af en ungdomsårgang tager en ungdomsuddannelse, kan nås, hvis vi styrker fase 3, brobygningen til ungdomsuddannelserne samt sætter elevens læring i centrum. Der skal være adgang til fleksible læringsmiljøer for eleverne med brede valgmuligheder og anvendelse af IT, så alle elevers behov tilgodeses. Strukturændringer pr. 1. august 2011 Skolestrukturen indrettes med 8 distrikter med flere undervisningssteder. Hvert distrikt indeholder en selvstændig skole med et personale og en bestyrelse. Der foretages nyvalg til skolebestyrelserne i foråret 2011 og disse tiltræder formelt pr. 1. august Følgende distrikter oprettes: Distrikt 1 Hirtshals skole: Hirtshals skole (fase 1+2+3), Horne skole (fase 1+2) og Tornby skole (fase 1+2). Ulvkærskolen tillægges distriktet og anvendes ikke til skoledrift. Distrikt 2 Sindal skole: Sindal skole (fase 1+2+3), Bindslev skole (fase 1+2), Lendum skole (fase 1+2) og Tversted skole (fase 1+2). Mosbjerg og Hørmested skole tillægges distriktet og bygningerne anvendes ikke til skoledrift. Distrikt 3 Tårs skole: Tårs skole (fase 1+2+3), Vrejlev Hæstrup skole (fase 1+2) Lørslev skoledistrikt tillægges og bygningerne anvendes ikke til skoledrift.

5 Side 5 Distrikt 4 Vrå skole: Vrå skole (fase 1+2+3), Hundelev skole (fase 1+2) og Løkken skole (fase 1+2+3) Vrensted skole distrikt tillægges og bygningerne anvendes ikke til skoledrift. Distrikt 5 Højene skole: Højene skole (fase 1+2+3), Bjergby skole (fase 1+2) og Astrup skole (1+2) Distrikt 6 Lundergårdskolen: Lundergårdskolen (fase 1+2+3) Distrikt 7 - Holmegaardskolen Holmegaardskolen (fase 1+2+3) - Skallerup tillægges distriktet og anvendes ikke til skoledrift. Distrikt 8 Muldbjergskolen: Muldbjergskolen (fase 1+2+3) Distrikt 9 - Bagterp: Bagterpskolen (fase 1+2+3), Rakkeby skole tillægges distriktet og anvendes ikke til skoledrift. Distrikt 10 Hjørring ny 10.: Hjørring ny 10. (10. klasses center) dækker hele Hjørring kommune. Dermed er der fase 3 (7. til 9. klasse) på følgende skoler: Hirtshals, Sindal, Tårs, Vrå, Løkken, Højene, Lundergård, Holmegaard, Muldbjerg og Bagterp. Parterne er enige om at fase 3 kun bør bevares på undervisningssteder såfremt der samlet er mere end 61,8 elever i de tre årgange for at sikre økonomisk robusthed i den enkelte overbygning. Andet Parterne vil til byrådsmødet i januar måned tage stilling til tilpasninger af distriktsgrænserne med baggrund i den nye struktur. Parterne vil efterfølgende tage stilling til udmøntning af anlægsmidlerne for 2011 for børne- og undervisningsudvalgets område, samt den i forbindelse med budgetaftalen aftalte pulje under Fritids- og kulturudvalget til udvikling i områder, hvor skolen nedlægges. Parterne er enige om at denne pulje skal være på 2 mio. kr. i 2011 og 1 mio. kr. i Det forventes, at de kommende ændringer af dagtilbudsstrukturen i høj grad varetager et nærhedshensyn, der af forligsparterne anses for vigtigt. Parterne vil med bag-

6 Side 6 grund i dette fastlægge en ny struktur på dagtilbudsområdet med sigte på ikrafttræden pr. 1. januar Strukturarbejdet sættes i gang på ny snarest muligt. Parterne vil i forbindelse med budget 2012 sikre etablering af juniorklubber bredt i kommunen. Parterne vurderer at dette er et tiltag, der vil medvirke til at realisere målsætningerne om budgetreduktioner indenfor børne- og familieområdet. Parterne vil fastlægge en ny specialundervisningsstruktur. Parterne vil for at sikre skolerne det bedst mulige grundlag for at implementere den nye struktur og arbejde med målsætningerne på specialundervisningsområdet undlade at overføre 8 mio. kr. af det merforbrug, som undervisningsområdet har overført fra tidligere år. Dato: Arne Boelt (Borgmester) Peter Duetoft (A) Viggo Bilde (T) Jens Broen (C) Bent Mikkelsen (F) Susanne Sander (V) Morten A. Petersen (O)

Denne sagsfremstilling indeholder forslaget til ny skolestruktur og de økonomiske konsekvenser heraf.

Denne sagsfremstilling indeholder forslaget til ny skolestruktur og de økonomiske konsekvenser heraf. Side 3. 00.00.00-P20-258-09 1. Forslag til ny struktur påområdet Resumé Børne- og Undervisningsudvalget påbegyndte den 30. november2009 arbejdet med en helhedsplanfor -og dagtilbudsområdet herunderudarbejdelse

Læs mere

Kampprogram for Veteran 2019.

Kampprogram for Veteran 2019. Kampprogram for Veteran 2019. Pulje A Pulje B Bjergby Frem 2 Ilbro Tårs H I Hundelev Horne Sport 81 Sindal Bagterp Thise Skallerup S H I Vrå 1 Tornby Lendum Bindslev Hirtshals Frem 1 Vrå 2 Dag Dato Tid

Læs mere

Hjørring Kommune. Internt notat Børne og Undervisning. Revidering af fritidsmodel BSU

Hjørring Kommune. Internt notat Børne og Undervisning. Revidering af fritidsmodel BSU Hjørring Kommune Internt notat Børne og Undervisning Sag nr. 17.13.00-A00-1-15 22-05-2015 Side 1. Revidering af fritidsmodel BSU Indledning I forbindelse med implementeringen af den nye folkeskolereform

Læs mere

e s ly a n a js e v le HJØRRING KOMMUNE o k S

e s ly a n a js e v le HJØRRING KOMMUNE o k S Skolevejsanalyse HJØRRING KOMMUNE Skolevejsanalyse Baggrundsrapport til Hjørring Kommunes Trafiksikkerhedsplan 2010 Udarbejdet af Hjørring Kommune i samarbejde med Grontmij Carl Bro as Kontaktoplysninger:

Læs mere

Notat vedr. Beskrivelse af model for tildeling af økonomi til folkeskolerne ( Ressourcetildelingsmodel )

Notat vedr. Beskrivelse af model for tildeling af økonomi til folkeskolerne ( Ressourcetildelingsmodel ) Notat vedr. Beskrivelse af model for tildeling af økonomi til folkeskolerne ( Ressourcetildelingsmodel ). Beskrivelse af modellen, baggrund samt historik. 2. Oversigt over budgetreduktioner, der omfatter

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:15 Mødested: Familiehuset Kløvergården,

Læs mere

Forslag til områdeinddeling på dagtilbudsområdet fra januar 2020

Forslag til områdeinddeling på dagtilbudsområdet fra januar 2020 Forslag til områdeinddeling på dagtilbudsområdet fra januar 2020 Forslaget til områdeinddeling fra januar 2020 er udarbejdet ud fra det aktuelle gennemsnitlige børnetal i 2018. Vuggestuebørn tæller for

Læs mere

Afdækning af reduktionspotentialer

Afdækning af reduktionspotentialer Afdækning af reduktionspotentialer Byrådet Syddjurs 20.maj 2015 Peter Bogh, Claus Herbert, Morten H. Vestergaard, KLK 1 Hvad skal vi igennem? Hvad viser nøgletal Sektoranalysen Hvor ligger potentialerne?

Læs mere

Hjørring Kommune. Internt notat Børne- og Undervisning. Ændret princip for klassedeling på folkeskolerne i Hjørring Kommune

Hjørring Kommune. Internt notat Børne- og Undervisning. Ændret princip for klassedeling på folkeskolerne i Hjørring Kommune Hjørring Kommune Internt notat Børne- og Undervisning Sag nr. 00.30.10-Ø00-1-17 16-05-2017 Side 1. Ændret princip for klassedeling på folkeskolerne i Hjørring Kommune I forbindelse med Byrådets behandling

Læs mere

Læring og trivsel hos børn og unge

Læring og trivsel hos børn og unge Indledning Motivation og hovedbudskab Læring og trivsel hos børn og unge Hovedbudskabet med omstillingen er: Alle unge skal have forudsætninger for at få uddannelse Vores børn skal trives, og de skal lære

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Drift På baggrund af prognoseberegningen ved økonomirapport 1 for perioden 1. januar 31. marts 2019 forventes regnskabet

Læs mere

REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl i lokale 188

REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl i lokale 188 REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl. 08.00 13.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Skolestrukturdebat 3. Budget 2008 4. Pressen 5. Eventuelt 1 Fraværende:

Læs mere

Dialogmøde VIA University College - den 16. juni

Dialogmøde VIA University College - den 16. juni Dialogmøde VIA University College - den 16. juni Målet med dialogmødet Orientere om status for arbejdet med Skolestrategi 2021 Få inspiration til det videre arbejde frem til august Program 19.00 Velkommen

Læs mere

4. BS Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialklasser m.v. i Horsens Kommune

4. BS Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialklasser m.v. i Horsens Kommune 4. BS Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialklasser m.v. i Horsens Kommune 00.30.02-G01-1-16 Resumé Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialskoler, specialklasser mv. på Børne- og Skoleudvalgets

Læs mere

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen D. 22. oktober 2014, Børne- og ungesekretariatet Baggrund Byrådet besluttede med vedtagelsen af budget 2015 at iværksætte en proces med henblik på at

Læs mere

Udvikling/Tendenser folkeoplysningsområdet

Udvikling/Tendenser folkeoplysningsområdet Udvikling/Tendenser folkeoplysningsområdet 1) Foreninger: 150 foreninger har fået tilskud for 2015 (151 foreninger i 2014) 2 af foreningerne er dog i løbet af 2015 blevet fusioneret med en anden forening.

Læs mere

Udkast til evalueringstemaer og tidsramme for evaluering af dagtilbuds- og skolestruktur.

Udkast til evalueringstemaer og tidsramme for evaluering af dagtilbuds- og skolestruktur. HOLBÆK KOMMUNE FAGCENTER FOR LÆRING & TRIVSEL Dato: 23. januar 2018 Udkast til evalueringstemaer og tidsramme for evaluering af dagtilbuds- og skolestruktur. Udvalget Læring og Trivsel for Børn og Unge

Læs mere

Åben referat Børne- og Undervisningsudvalget Direktionssekretariat

Åben referat Børne- og Undervisningsudvalget Direktionssekretariat Åben referat Børne- og Undervisningsudvalget Direktionssekretariat Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 21.30 Mødested: Mødelokale e, 4. sal Codanhus Fraværende: Følgende sager

Læs mere

Bilag 5. Oplæg angående det samlede budgetforslag. Budget Børne- Skole og Uddannelsesudvalget

Bilag 5. Oplæg angående det samlede budgetforslag. Budget Børne- Skole og Uddannelsesudvalget Budget 2018-2021 Børne- Skole og Uddannelsesudvalget DEL 1 BUDGETFORSLAG 2018-2021 Mio. kr. Budget 2018 Budget 2019 Budget 2020 Budget 2021 Sektor Undervisning 567,0 560,5 561,6 561,6 Sektor Dagtilbud

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 1 for perioden 1. januar 31. marts 2017 viser en samlet forventet mindreudgift på ca. 14,8 mio. kr. Børne-

Læs mere

SPECIALUNDERVISNING OG SPECIALPÆDAGOGISK BISTAND I FREDENSBORG KOMMUNE

SPECIALUNDERVISNING OG SPECIALPÆDAGOGISK BISTAND I FREDENSBORG KOMMUNE SPECIALUNDERVISNING OG SPECIALPÆDAGOGISK BISTAND I FREDENSBORG KOMMUNE Politiske målsætninger for skolernes specialundervisning og specialpædagogisk bistand i det almindelige undervisningsmiljø Forord

Læs mere

NOTAT Økonomisk Afdeling

NOTAT Økonomisk Afdeling Driftsøkonomisk vurdering af skolestruktur NOTAT Økonomisk Afdeling Bilag 5 Baggrund Med baggrund i Børne- og Undervisningsudvalgets beslutning den 29. april 2011 om det videre arbejde med fremtidig skolestruktur

Læs mere

Hjørring Kommune. 2. Oversigt over politikker, strategier og øvrigt på Børne-, Fritids- og. Undervisningsudvalgets område

Hjørring Kommune. 2. Oversigt over politikker, strategier og øvrigt på Børne-, Fritids- og. Undervisningsudvalgets område Hjørring Kommune Sag nr. 85.02.02-A26-1-17 03-01-2018 Side 1. Bilag 3 Oversigt over politikker, strategier og øvrigt på Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalgets område 1. Overleveringsmateriale til det

Læs mere

Serviceinformation for Fritidshjem (FO) og klubtilbud i dagtilbudsområdet Gældende fra 1. august 2014

Serviceinformation for Fritidshjem (FO) og klubtilbud i dagtilbudsområdet Gældende fra 1. august 2014 Serviceinformation for Fritidshjem (FO) og klubtilbud i dagtilbudsområdet Gældende fra 1. august 2014 Pladsanvisningen Børne- og Undervisningsforvaltningen Springvandspladsen 5, 9800 Hjørring Tlf. 72 33

Læs mere

NOTAT. Antallet af elever definerer tildelingen af personaleressourcer efter følgende parametre:

NOTAT. Antallet af elever definerer tildelingen af personaleressourcer efter følgende parametre: SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD NOTAT Emne: Til: Ressourcetildelingsmodel - folkeskolen Byrådet Dato: 23. januar 2014 Sagsbeh.: Thomas Petersen Sagsnr.: Tildelingsmodellen i Solrød Kommune er baseret

Læs mere

HØRINGSSVAR, BU SAG 283 SPECIALUNDERVISNING

HØRINGSSVAR, BU SAG 283 SPECIALUNDERVISNING HØRINGSSVAR, BU SAG 283 SPECIALUNDERVISNING Erikstrupskolens skolebestyrelse har nøje gransket Endelig rapport angående rationalisering på specialundervisningsområdet marts 2009. Rapporten beskriver udførligt

Læs mere

Forslag til ændring af skolestrukturen i Køge Kommune

Forslag til ændring af skolestrukturen i Køge Kommune Høringsmateriale Forslag til ændring af skolestrukturen i Køge Kommune Side 1/16 Indledning Ny skolestruktur Køge Kommune har med vedtagelse af Budget 2012-15 samt Budgeterklæringens punkt b ønsket at

Læs mere

Dragør Kommune Skole Kultur og Fritid Side nr. 1

Dragør Kommune Skole Kultur og Fritid Side nr. 1 Dragør Kommune Skole Kultur og Fritid Side nr. 1 I forbindelse med den gennemførte høring vedrørende Kommunalbestyrelsens forslag om ændret skolestruktur i Dragør Kommune er der indkommet i alt 19 høringssvar.

Læs mere

Hjørring Kommune. 1. Beskrivelse af principper for ny skole. Til Skolebestyrelser. Hjørring den

Hjørring Kommune. 1. Beskrivelse af principper for ny skole. Til Skolebestyrelser. Hjørring den Hjørring Kommune Til Skolebestyrelser Hjørring den 08-09-2016 Sagsnr.: 17.01.04-K04-1-16 Børne- og Undervisningsforvaltningen Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk

Læs mere

De tre scenarier er nærmere beskrevet i notatet angående ny skolestruktur, jf. vedlagte

De tre scenarier er nærmere beskrevet i notatet angående ny skolestruktur, jf. vedlagte GLADSAXE KOMMUNE Børne- og Kulturforvaltningen Børne- og Undervisningsudvalgets møde d. 17.05. 2011. Sag nr. 89. NOTAT Dato: 17.05.2011 Ny skolestruktur - tre scenarier Børne- og Undervisningsudvalget

Læs mere

Udvalg Børne- og Skoleudvalget

Udvalg Børne- og Skoleudvalget REGNSKAB 2014 Udvalg Børne- og Skoleudvalget Bevillingsområde 30.33. Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Udvalgets sammenfatning og vurdering Årets samlede regnskabsresultat på ramme 30.33 lyder på et mindreforbrug

Læs mere

Politisk aftale om fremtidig drift og udvikling af Nyborg Kommunes skoler

Politisk aftale om fremtidig drift og udvikling af Nyborg Kommunes skoler Bilag 5 15. august 2010 Politisk aftale om fremtidig drift og udvikling af Nyborg Kommunes skoler Forligspartierne (Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og Socialistisk Folkeparti)

Læs mere

Kvalitetseftersyn på inklusions- og specialundervisningsområdet Afrapportering om udfordringer og anbefalinger

Kvalitetseftersyn på inklusions- og specialundervisningsområdet Afrapportering om udfordringer og anbefalinger Kvalitetseftersyn på inklusions- og specialundervisningsområdet Afrapportering om udfordringer og anbefalinger 1 Indledning Inklusion har præget den offentlige debat siden 2012, hvor der blev gennemført

Læs mere

Inklusionspolitik på Nordfyn

Inklusionspolitik på Nordfyn Inklusionspolitik på Nordfyn Evalueret 2015 Oprettet den 6. april 2016 Dokument nr. 480-2016-108394 Sags nr. 480-2016-14317 Indhold Indledning og baggrund... 2 Visionen for inklusion på Nordfyn... 3 Nordfyns

Læs mere

Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Forbrug Vedtaget budget

Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Forbrug Vedtaget budget I mio. kr. Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Forbrug Overførsel Korr. pr. 31. Afvigelse korrigeret til 2018 Budget december Heraf overførsel til 2019 (+) = merforbrug (+) = merforbrug (-) = mindreforbrug

Læs mere

Forslag til ny skolestruktur i Køge Kommune

Forslag til ny skolestruktur i Køge Kommune Forslag til ny skolestruktur i Køge Kommune 1 Hvorfor forslag om ny skolestruktur? Køge Kommunes skolevæsen skal over de næste år foretage besparelser svarende til ca. 40 millioner kr. for at bidrage til

Læs mere

Skolefællesskaber og økonomi

Skolefællesskaber og økonomi Skolefællesskaber og økonomi Når elevtallet falder, bliver der færre penge til skolerne I Silkeborg Kommune bliver budgettet til skoleområdet tilpasset udviklingen i antallet af børn i skolealderen i kommunen.

Læs mere

Alternativ 1. Debatoplæg vedr. ændringer i skolestruktur i forhold til høringsforslaget

Alternativ 1. Debatoplæg vedr. ændringer i skolestruktur i forhold til høringsforslaget Alternativ 1 Debatoplæg vedr. ændringer i skolestruktur i forhold til høringsforslaget Ikke 6 skoler, men 5 skoler lukkes: Vestermose Skole lukkes elever overføres til Nymarksskolen Boeslunde Skole lukkes

Læs mere

Ressourcestyringsmodel Muligheder for tilpasninger

Ressourcestyringsmodel Muligheder for tilpasninger Ressourcestyringsmodel Muligheder for tilpasninger På baggrund af børneudvalgets møder i december og januar samt de efterfølgende indkomne høringssvar har administrationen foretaget beregninger på en række

Læs mere

Udgift til gennemførelse af den nye folkeskolereform

Udgift til gennemførelse af den nye folkeskolereform 13. september 2013 KKN Dok.nr. 119505-13 Udgift til gennemførelse af den nye folkeskolereform Den nye folkeskolereform medfører, at der fastsættes et gennemsnitligt ugentligt minimumstimetal, som kommunerne

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 30. september 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 3 for perioden 1. januar 30. september 2016 viser en samlet forventet afvigelse på 46,1 mio. kr. i mindreforbrug.

Læs mere

REFERAT Udvalget for Børn og Unge den 02. august 2007 kl i lokale 188

REFERAT Udvalget for Børn og Unge den 02. august 2007 kl i lokale 188 REFERAT Udvalget for Børn og Unge kl. 12.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Skolestrukturdebat 3. Udtræden af skolebestyrelsen Ellebækskolen 4. Vakant skolelederstilling 5. Vakant skolelederstilling

Læs mere

Hirtshals den 9. september Borgmester Arne Boelt Viceborgmester, udvalgsformand Daniel Rugholm Direktør Jens Otto Størup

Hirtshals den 9. september Borgmester Arne Boelt Viceborgmester, udvalgsformand Daniel Rugholm Direktør Jens Otto Størup 1 Hirtshals den 9. september 2014 Borgmester Arne Boelt Viceborgmester, udvalgsformand Daniel Rugholm Direktør Jens Otto Størup Ved Skolen 2 9850 Hirtshals Telefon 7233 4200 hirtshalsskole@hjoerring.dk

Læs mere

66. Månedlig økonomirapport pr. 31. juli 2011

66. Månedlig økonomirapport pr. 31. juli 2011 Dagsorden til mødet i Udvalget for Børn og Familie den 9. august 2011 kl. 17:00 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 66 Månedlig økonomirapport pr. 31.

Læs mere

Budget 2011 Børne- og Undervisningsudvalget

Budget 2011 Børne- og Undervisningsudvalget Budget 2011 Børn og Familie 17,4% Dagtilbud 23,1% Undervisning 58,4% PPR 1,2% I mio. kr. Budget 2011 BO 2012 BO 2013 BO 2014 1.099,693 1.084,821 1.068,940 1.060,395 Idegrundlag og vision og forvaltningsområdet

Læs mere

Ressourcetildeling til folkeskolerne i Faxe Kommune

Ressourcetildeling til folkeskolerne i Faxe Kommune Ressourcetildeling til folkeskolerne i Faxe Kommune 1 Indledning Byrådet besluttede på deres møde d. 9. februar 2012 en ny organisering af Faxe Kommunes skolevæsen. Den nye organisering af Faxe Kommunes

Læs mere

Læring og trivsel hos børn og unge

Læring og trivsel hos børn og unge Læring og trivsel hos børn og unge Omstillingsgruppens anbefalinger Materiale til byrådet - juni 2014 På baggrund af de første to møder i omstillingsgruppen er der formuleret tre temaer: Større sammenhæng

Læs mere

Alternativ 4. Debatoplæg vedr. ændringer i skolestruktur i forhold til høringsforslaget

Alternativ 4. Debatoplæg vedr. ændringer i skolestruktur i forhold til høringsforslaget Alternativ 4 Debatoplæg vedr. ændringer i skolestruktur i forhold til høringsforslaget Ikke 6 skoler, men 4 skoler lukkes: Flakkebjerg Skole lukkes eleverne overføres til Dalmose Centralskole Vestermose

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Økonomirapport pr. 30. september 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Drift På baggrund af prognoseberegningen ved økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september 2018 forventes regnskabet

Læs mere

Fremtidens skolevæsen i Randers Kommune

Fremtidens skolevæsen i Randers Kommune AFTALEFORLIG. - Anmodning om udtalelse fra skolebestyrelser ved de berørte skoler: Fremtidens skolevæsen i Randers Kommune 1 Indhold 1. Forord... 3 2. Udtalelse til ændringer i forslaget til ny skolestruktur...

Læs mere

Pennie Poulsen Sundhedsplejen. Henriette Brandt Dagplejen Ingen dagplejere fra 1/ indtil da Mette Bak Psykolog

Pennie Poulsen Sundhedsplejen. Henriette Brandt Dagplejen Ingen dagplejere fra 1/ indtil da Mette Bak Psykolog Se hvilke rådgivere, sundhedsplejersker, psykologer, fysioterapeuter, læse og tale- /hørekonsulenter, der er tilknyttet de enkelte skoler og dagtilbud i Hjørring Kommune Hirtshals Skole Hirtshals undervisningssted

Læs mere

Budgetmateriale vedr. Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget:

Budgetmateriale vedr. Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget: Budgetmateriale vedr. Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget: Udvalg Budgettype Område Bemærkninger Budget 2020 Budget 2021 Budget 2022 Budget 2023 Resultat af trykprøvning af den demografiregulering,

Læs mere

Godkendelse af finansiering af merforbrug på specialområdet - 1. behandling

Godkendelse af finansiering af merforbrug på specialområdet - 1. behandling Punkt 3. Godkendelse af finansiering af merforbrug på specialområdet - 1. behandling 2015-057885 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender at der gennemføres en reduktion af ressourcerne til DUS-tilbuddene

Læs mere

17 STK. 4 UDVALGET FOR EN STYRKET SKOLESTRUKTUR. Møde nr. 4, den 10. januar 2019

17 STK. 4 UDVALGET FOR EN STYRKET SKOLESTRUKTUR. Møde nr. 4, den 10. januar 2019 17 STK. 4 UDVALGET FOR EN STYRKET SKOLESTRUKTUR Møde nr. 4, den 10. januar 2019 Orienteringspunkter I. Faktaark: De er i produktion, og skal bruges på næste møde. I dag fokuseres på strukturmodeller og

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets nettodriftsbudget udgør i alt 94,067 mio. kr. Dette beløb anvendes indenfor områderne: Haller og bygninger Biblioteker Museer

Læs mere

ARBEJDSPAPIR Drøftelser vedrørende skolestruktur 2014

ARBEJDSPAPIR Drøftelser vedrørende skolestruktur 2014 Drøftelser vedrørende skolestruktur 2014 Randers Kommune Randers Kommune Disposition d. 12. maj 2014 Velkomst Indlæg om overbygningsskoler v/skoleleder Arne Omar Sørensen, Hobro Søndre Skole Gennemgang

Læs mere

Modeller for ændret skolestruktur

Modeller for ændret skolestruktur Modeller for ændret skolestruktur Skolernes rammevilkår (ressourcemæssige og faglige) kan forbedres ved at ændre på skolestrukturen. Hvor mange ressourcer, der kan frigives og omprioriteres er afhængig

Læs mere

Strukturanalyse. II Indhold og grundlag. II Scenarier. II Rapportindhold. Præsentation for Børne- og Skoleudvalget 5. maj Martin Kronika Fliess

Strukturanalyse. II Indhold og grundlag. II Scenarier. II Rapportindhold. Præsentation for Børne- og Skoleudvalget 5. maj Martin Kronika Fliess Strukturanalyse II Indhold og grundlag II Scenarier II Rapportindhold II Præsentation for Børne- og Skoleudvalget 5. maj 2014 Martin Kronika Fliess mkf@broendum-fliess.dk DAGSORDEN II 1. Kort om analyseindhold

Læs mere

Forening Ammo Ground Air Soft Asdal Idrætsforening Astrup Rideklub Astrup-Sønderskov Idrætsforening B75 Bagterp Idrætsforening Baptisternes

Forening Ammo Ground Air Soft Asdal Idrætsforening Astrup Rideklub Astrup-Sønderskov Idrætsforening B75 Bagterp Idrætsforening Baptisternes Ammo Ground Air Soft Asdal Idrætsforening Astrup Rideklub Astrup-Sønderskov Idrætsforening B75 Bagterp Idrætsforening Baptisternes Søndagsskoleforening Tårs Baptistspejderne Sindal Baptistspejderne Vrå

Læs mere

Foreløbig godkendelse af ny skolestruktur i Silkeborg Kommune

Foreløbig godkendelse af ny skolestruktur i Silkeborg Kommune Dagsordenpunkt Foreløbig godkendelse af ny skolestruktur i Silkeborg Kommune Sagsbehandler: Dr16610 Sags-ID: EMN-2015-01327 Resume Den 11 april 2016 er der tiltrådt en bred politisk aftale om den fremtidige

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets nettodriftsbudget udgør i alt 92,030 mio. kr. Dette beløb anvendes indenfor områderne: Haller og bygninger Biblioteker Museer

Læs mere

Anlægsopfølgning ØK Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018

Anlægsopfølgning ØK Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Anlægsopfølgning ØK2 2018 Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 I mio. kr. Overførsel til 2018 Korr. Budget Frigivet Forbrug pr. 30. sept. 2018 Forv. Forbrug Forv. rest korr. Forv. overførsel til 2019 Afvigelse

Læs mere

Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar Ø Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016

Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar Ø Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 00.30.02-Ø00-9-16 3. Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 Resumé Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget følger op på dialogmødet med skolebestyrelser

Læs mere

Fremtidens Skole - tillæg til rapport

Fremtidens Skole - tillæg til rapport Fremtidens Skole - tillæg til rapport Sagsnr. 10/27490 Sagsansvarlig Sagsfremstilling Løsningsforslag Jette Østergaard Efter at høringssvarene er indkommet til oplægget Forslag til en strategi for Fremtidens

Læs mere

Hjørring Kommune. Internt notat Undervisning. Referat - dialogmøde 6. februar 2017 om tildelingsmodellen

Hjørring Kommune. Internt notat Undervisning. Referat - dialogmøde 6. februar 2017 om tildelingsmodellen Hjørring Kommune Internt notat Undervisning Sag nr. 00.01.00-P35-1-13 08-02-2017 Side 1. Referat - dialogmøde 6. februar 2017 om tildelingsmodellen Deltagere: SkoleCenter Hirtshals: Skolebestyrelsesformand

Læs mere

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Ib Holst-Langberg Sagsnr Ø Dato:

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Ib Holst-Langberg Sagsnr Ø Dato: Økonomi og Administration Sagsbehandler: Ib Holst-Langberg Sagsnr. 00.30.00-Ø00-8-15 Dato:10.3.2015 Temaer til Børne- og Skoleudvalgets drøftelse af driftsbudget for 2016 Som oplæg til Børne- og Skoleudvalgets

Læs mere

Den vedtagne Helhedsplan rummer følgende målsætninger på skoleområdet:

Den vedtagne Helhedsplan rummer følgende målsætninger på skoleområdet: 2009-23605/ Henning Josefsen Beslutningstema Skolestruktur og kvalitet i folkeskolen. Sagsbeskrivelse Kommunalbestyrelsen har på et temamøde den 18. februar 2010 drøftet, hvordan den med sine beslutninger

Læs mere

Hjørring Kommune. Internt notat Undervisning. Regnskabsnotat 2016

Hjørring Kommune. Internt notat Undervisning. Regnskabsnotat 2016 Hjørring Kommune Internt notat Undervisning Sag nr. 17.00.00-S00-1-16 20-02-2017 Side 1. Regnskabsnotat 2016 Nedenstående handleplaner for det decentrale niveau på undervisningsområdet er udarbejdet i

Læs mere

Bilag 3: Økonomien i folkeskolereformen

Bilag 3: Økonomien i folkeskolereformen Bilag 3: Økonomien i folkeskolereformen Resumé I det netop vedtagne budget for 2014-2017 er det indlagt som forudsætning, at reformen er udgiftsneutral, dvs. den finansieres efter den model, der er lagt

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret Bevillingsramme 30.33 Pædagogisk psykologisk rådgivning Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Sammendrag Bevillingsramme 30.33 Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret : Det

Læs mere

Byrådets temamøde. Folkeskole reform og økonomiske udfordringer.

Byrådets temamøde. Folkeskole reform og økonomiske udfordringer. Byrådets temamøde Folkeskole reform og økonomiske udfordringer. Program 1. halvleg Oplæg om folkeskolereformen og debat 2. halvleg Oplæg og debat om økonomiske udfordringer på folkeskoleområdet Reformens

Læs mere

Foreløbig rapport vedrørende analyse af organisering og struktur på skoleområdet

Foreløbig rapport vedrørende analyse af organisering og struktur på skoleområdet Foreløbig rapport vedrørende analyse af organisering og struktur på skoleområdet Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Fakta... 2 Mål... 2 Modeller... 3 Model 1... 3 Model 2... 4 Model 3... 5 Model 4...

Læs mere

Forslag til justeret ressourcetildeling som følge af folkeskolereform

Forslag til justeret ressourcetildeling som følge af folkeskolereform Notatark Sagsnr. 17.00.00-P17-2-13 Sagsbehandler Per Lunding 27.11.2013 Forslag til justeret ressourcetildeling som følge af folkeskolereform I forbindelse med Byrådets beslutning om budget 2014 og implementering

Læs mere

Høringsoplæg om fremtidig skolestruktur i Fredensborg Kommune. 21. juni 2010

Høringsoplæg om fremtidig skolestruktur i Fredensborg Kommune. 21. juni 2010 Høringsoplæg om fremtidig skolestruktur i Fredensborg Kommune 21. juni 2010 2/23 Indhold: Indledning... 4 En folkeskole i overmorgen - Visioner og mål...4 Hvorfor en ny skolestruktur...4 Konkrete målsætninger

Læs mere

Beskrivelse af ændringer i ressourcetildelingsmodellen (gældende fra 1. august 2014)

Beskrivelse af ændringer i ressourcetildelingsmodellen (gældende fra 1. august 2014) Beskrivelse af ændringer i ressourcetildelingsmodellen (gældende fra 1. august 2014) Indledning Indledning tilrettet i forhold til ny skolereform, herunder en samlet ressourcetildelingsmodel for skoler,

Læs mere

Serviceniveau-reduktioner

Serviceniveau-reduktioner CENTER FOR ØKONOMI Dato: 23. september 2019 Tlf. dir.: 2479 8824 E-mail: jba2@balk.dk Kontakt: Jeppe Bønløkke Bang Sagsid: 00.30.04-P05-3-19 Serviceniveau-reduktioner 2020-2023 Børne- og Skoleudvalget/Ramme

Læs mere

Digitale læremidler Refererer til punkt 3.1. i Den fælleskommunale handlingsplan for digitalisering (KL s 32 indsatsområder)

Digitale læremidler Refererer til punkt 3.1. i Den fælleskommunale handlingsplan for digitalisering (KL s 32 indsatsområder) Center for Børn og Undervisning 3. april 2013 Analyse af det fremtidige IT-behov på skoleområdet Efter indstilling fra Børne- og Undervisningsudvalget samt Økonomi- og Planudvalget behandlede Byrådet den

Læs mere

Den 12. april 2016: Præsentation af. Politisk aftale om den fremtidige skolestruktur i Silkeborg Kommune

Den 12. april 2016: Præsentation af. Politisk aftale om den fremtidige skolestruktur i Silkeborg Kommune Den 12. april 2016: Præsentation af Politisk aftale om den fremtidige skolestruktur i Silkeborg Kommune Underskrevet den 11. april 2016, formidlet til skoleledere samt Dialogforum den 12. april 2016, offentliggøres

Læs mere

Aftale om ny skolestruktur

Aftale om ny skolestruktur Aftale om ny skolestruktur 1 Norddjurs 5. oktober 2018 Aftale om ny skolestruktur Aftalen er indgået af Socialdemokratiet, Venstre og Dansk Folkeparti. Aftalen er bilag til budgetaftale 2019-2022. I forbindelse

Læs mere

Aftale om ny skolestruktur

Aftale om ny skolestruktur Aftale om ny skolestruktur 1 Norddjurs 22. august 2018 Aftale om ny skolestruktur Aftalen er indgået af Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Aftalen er

Læs mere

Udgift til gennemførelse af den nye folkeskolereform

Udgift til gennemførelse af den nye folkeskolereform 21. februar 2014 Dok.nr. 26438-14 Udgift til gennemførelse af den nye folkeskolereform Den nye folkeskolereform medfører, at der fastsættes et gennemsnitligt ugentligt minimumstimetal, som kommunerne skal

Læs mere

Afdækning af reduktionspotentialer

Afdækning af reduktionspotentialer 1 Afdækning af reduktionspotentialer Byrådet Syddjurs Kommune 24. juni 2015 Peter Bogh og Morten H. Vestergaard, KLK Måltal for budgetreduktioner Byrådsmødet 25. februar 2015 blev det besluttet at få foretaget

Læs mere

Folkeskolereform. Sektorudvalg. www.ballerup.dk

Folkeskolereform. Sektorudvalg. www.ballerup.dk Folkeskolereform Sektorudvalg www.ballerup.dk Folkeskolereformen Folkeskolereformen Den 13. juni 2013 blev regeringen, DF, V og K enige om en folkeskolereform. Reformen træder i kraft med skoleåret 14/15,

Læs mere

Ny organisering af skolerne et forslag

Ny organisering af skolerne et forslag Helsingør Kommune 31-05-2011 Center for dagtilbud og skoler 11/13231 Ny organisering af skolerne et forslag Til byrådets budgetseminar den 20./21. januar 2011 forelå et notat fra Center for Dagtilbud og

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Børne- og Skoleudvalget Dagsorden til ordinært møde Møde den 27. oktober Tirsdag 27.10.2015 kl. 16:00 Følgende sager behandles på mødet Side Styrelsesvedtægt for skolerne 2 Velfærd frem for mursten - en

Læs mere

Bilag 4: Andre kommuners erfaringer med udlægning af budget- og visitationsansvar vedr. specialundervisning

Bilag 4: Andre kommuners erfaringer med udlægning af budget- og visitationsansvar vedr. specialundervisning Bilag 4: Andre kommuners erfaringer med udlægning af budget- og visitationsansvar vedr. specialundervisning I Hillerød Kommune lægges en beslutning om udlægning af budget og visitationskompetence til skoler

Læs mere

Høringssvar fra Skæring Skoles MED-udvalg og Skolebestyrelse til Sparekatalog 2018 version 2

Høringssvar fra Skæring Skoles MED-udvalg og Skolebestyrelse til Sparekatalog 2018 version 2 Skæring Skolevej 200, 8250 Egå Tlf. 87 13 96 00 ska@mbu.aarhus.dk www.skaering-skole.dk Skæring d. 14. september 2018 Høringssvar fra Skæring Skoles MED-udvalg og Skolebestyrelse til Sparekatalog 2018

Læs mere

Skoler i de nye kommuner Målsætning for ændring af skolestrukturen

Skoler i de nye kommuner Målsætning for ændring af skolestrukturen Skoler i de nye kommuner Målsætning for ændring af skolestrukturen Baggrund Kommunalreformen har medført større kommunale enheder pr. 1. januar 2007. For skoleområdet kan det medføre, at man vil se nærmere

Læs mere

Oversigt over svarene i høringen vedr. det alternative forslag til placering af specialtilbuddene

Oversigt over svarene i høringen vedr. det alternative forslag til placering af specialtilbuddene Oversigt over svarene i høringen vedr. det alternative forslag til placering af specialtilbuddene Dato: 13. november 2014 Skole Kommentar Kommentar fra Center for Skoler og Institutioner Egebjergskolen

Læs mere

Notat om specialpædagogisk bistand samt andre veje til at skabe den ikkeekskluderende

Notat om specialpædagogisk bistand samt andre veje til at skabe den ikkeekskluderende Notat om specialpædagogisk bistand samt andre veje til at skabe den ikkeekskluderende skole Indledning Nærværende analyse er en del af kommunens turnusanalyse på skoleområdet. Denne analyse vedrører indsatsområdet

Læs mere

Skolereform har tre overordnede formål:

Skolereform har tre overordnede formål: Skolereform har tre overordnede formål: 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan. Mål: Flere dygtige elever i dansk og matematik 2. Folkeskolen skal mindske betydningen

Læs mere

Forslag til fremtidig skolestruktur i Kalundborg Kommune. HØRINGSOPLÆG Godkendt i Kommunalbestyrelsen den 28. august 2007

Forslag til fremtidig skolestruktur i Kalundborg Kommune. HØRINGSOPLÆG Godkendt i Kommunalbestyrelsen den 28. august 2007 Forslag til fremtidig skolestruktur i Kalundborg Kommune HØRINGSOPLÆG Godkendt i Kommunalbestyrelsen den 28. august 2007 INDHOLD Indledning side 3 Beskrivelse af processen vedrørende ny skolestruktur side

Læs mere

Østskolen. 1. Skolebestyrelsen Øst, høringssvar vedr. kvalitetsl. Høring vedr. kvalitetsløft af folkeskolen

Østskolen. 1. Skolebestyrelsen Øst, høringssvar vedr. kvalitetsl. Høring vedr. kvalitetsløft af folkeskolen 1. Skolebestyrelsen Øst, høringssvar vedr. kvalitetsl Østskolen Gl. Strandvej 12 4640 Faxe Rolloskolen Telefon 5620 2750 Dato 15. november 2012 j.nr. 00-00-00-0000 Direkte telefon 00 00 00 00 Mail: rolloskolen@faxekommune.dk

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:10 Mødested:

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Forslag til økonomiske beredskab - Udvalget for Familie og Børn. Kirsten Schaksen og Annette Espenhain - Økonomikonsulenter

Forslag til økonomiske beredskab - Udvalget for Familie og Børn. Kirsten Schaksen og Annette Espenhain - Økonomikonsulenter Økonomisekretari atet Notat Til: Sagsnr.: 2010/15164 Dato: 10-02-2011 Sag: Sagsbehandler: - Udvalget for Familie og Børn Kirsten Schaksen og Annette Espenhain - Økonomikonsulenter Administrationen har

Læs mere

SKOLE- OG BØRNEUDVALGET

SKOLE- OG BØRNEUDVALGET SKOLE- OG BØRNEUDVALGET OPGAVER OG ØKONOMI Skole- og Børneudvalget består af følgende delområder: Daginstitutioner og dagpleje Folkeskoler og ungdomsskole Inklusionscenter og specialundervisning Skolefritidsordninger

Læs mere

NOTAT Folkeskolereformen. Arbejdsgruppe 4

NOTAT Folkeskolereformen. Arbejdsgruppe 4 NOTAT 3.9.2013 Folkeskolereformen Arbejdsgruppe 4 Arbejdsgruppe 4 Økonomi i relation til reformen Kommissorium: Arbejdsgruppen skal sikre at konsekvenserne af reformen bliver belyst og indarbejdet i budget

Læs mere

Beregninger på baggrund af indgået aftale - skolereform:

Beregninger på baggrund af indgået aftale - skolereform: Udgiftssiden - Almenområdet Flere undervisningstimer i almenundervisningen: Ifølge den indgåede aftale vil undervisningstimetallet blive udvidet med 14 lektioner mere om ugen i forhold til det nuværende

Læs mere

Elever i specialpædagogiske tilbud i alt Antal elever i specialklasse Andel elever i specialpædagogiske tilbud i alt

Elever i specialpædagogiske tilbud i alt Antal elever i specialklasse Andel elever i specialpædagogiske tilbud i alt Emne: Til Kopi til Budgetudfordringer på det specialpædagogiske område Børn og Unge-udvalget Side 1 af 5 Indledning Formålet med dette notat er at lave en kort sammenfatning af de budgetudfordringer, som

Læs mere