Montage af Deltabjælke. Montage af Deltabjælke. Levering. Opmagasinering på stedet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Montage af Deltabjælke. Montage af Deltabjælke. Levering. Opmagasinering på stedet"

Transkript

1 Montage af Deltabjælke Formålet med denne Deltabjælke-montageanvisninger er at supplere montagebeskrivelsen for projektet. Peikkos tekniske support kan om nødvendigt hjælpe. Hvis der er forskelle mellem projektets montageanvisning og dette dokument, skal forskellene godkendes af den projektansvarlige. BEMÆRK: HVIS MONTAGETOLERANCERNE FOR DELTABJÆLKERNE IKKE OVERHOLDES, SKAL PEIKKO KONTAKTES. DELTABJÆLKER ELLER SAMLINGER MELLEM DELTABJÆLKER MÅ IKKE ÆNDRES UDEN TILLADELSE FRA PEIKKO. Levering Deltabjælker leveres på byggepladsen ifølge den aftalte projektplan. Levering af hver forsendelse skal bekræftes af Peikko to uger inden afsendelse. Deltabjælker med forskellige længder lastes på fabrikken ikke i den rækkefølge, de skal monteres, fordi det hverken er økonomisk forsvarligt eller er praktisk. Bjælkerne mærkes med bjælkenumre i overensstemmelse med tegningerne. Opmagasinering på stedet Deltabjælkers synlige dele under dækket er overfladebehandlet med en primer. Såfremt bjælker skal opmagasineres i længere tid inden montage, skal de tildækkes. Der anvendes strøer under bjælkerne for at skåne overfladebeskyttelsen. Strøerne skal være fri for fedt eller andre stoffer, der kan beskadige overfladebeskyttelsen. Hvis bjælkerne opmagasineres oven på hinanden, skal bæreevnen og overfladeplanet eftervises.

2 Løft og håndtering Deltabjælker skal løftes og håndteres ved hjælp af almindeligt løfteudstyr som f.eks. kraner eller gaffeltrucks. Hver enkelt Deltabjælkes vægt kan ses på en mærkat på bjælken eller fremgår af produktionstegningerne. Mærkaten med CE-mærkningen findes også på bjælken. Deltabjælker skal løftes ved hjælp af løfteøjer på toppladen symmetrisk omkring tyngdepunktets akse. Løftekædernes maksimale tilladte løftevinkler skal overholdes. I særlige tilfælde, hvor der ikke er nogen løfteøjer, kan Deltabjælkerne løftes med kæder, der er fastgjort til kropshullerne. I nogle tilfælde er der brug for en tredje kæde til at løfte Deltabjælkerne og holde balancen. For eksempel skal Deltabjælker med brede forskallingsplader løftes ved hjælp af løfteøjerne, og en tredje kæde skal monteres på pladen. BEMÆRK: BRUG ALTID GODKENDTE LØFTEKÆDER OG LÅS KÆDEKROGENE. INGEN LØFTESTROPPE / LØFTEKÆDER RUNDT OM DELTABJÆLKER: DETTE UDGØR EN RISIKO FOR SIKKERHEDEN.

3 Montage af Deltabjælker Projektbeskrivelsen for projektet skal til enhver tid følges. Hver Deltabjælke har et bjælkenummer på toppladen. Bjælkerne monteres således, at nummeret på Deltabjælkens topplade læses i samme retning som vist på tegningerne. D114 Samling af Deltabjælker Deltabjælker samles ifølge projektbeskrivelsen for projektet, montageplanerne og samlingsdetaljerne. Samlingsdetaljerne er specificeret i konstruktionsplanen for hvert enkelt projekt. Afstandsskiver og pladeklip skal placeres ifølge projektbeskrivelsen. Levering af Deltabjælker omfatter kun bolte til samlingerne mellem Deltabjælkerne (Gerber- og Side-samlinger). Deltabjælkens vægt er typisk ikke stor nok til at stabilisere rammen under montage af dækelementerne. Deltabjælkerne skal derfor samles, inden afstivningerne og dækelementerne monteres. Dette forhindrer bjælkerne i at flytte sig. Hvis der er behov for svejsning på stedet, skal processen og svejsernes kvalifikationer være i overensstemmelse med projektbeskrivelsen. Der anvendes som standard afstandsskiver i Gerber- og Side-samlinger for at give mulighed for montagetolerance. Montagetolerancen er på +5 mm / -10 mm, og afstandsskivernes maksimumstykkelse er 15 mm. Deltabjælkernes længde er projekteret med afstandsskiven, således at en afstandsskive på 5 mm påsættes hver enkelt samling, efter at Deltabjælken er monteret, men inden boltene fastspændes. Der tages højde for mulige variationer af bjælkens samlede projekterede længde ved at tilføre eller fjerne nogle af afstandsskiverne fra andre samlinger inden for de tilladte tolerancer. Gerber-samling

4 Ved montage af kontinuerte Deltabjælker skal placeringen af hver enkelt Deltabjælke og bjælkeaksens samlede længde bekræftes inden fastspænding af boltene i Gerber-samlingerne og andre samlinger. Det skal hindres, at enderne af de kontinuerte bjælker kan løfte sig under montage af dækelementerne. Vederlagsplader placeres på den armerede betonkonstruktion, således at virkningen af kontakttrykket forbliver inden for perimeteren af bøjlearmeringen. Risikoen for afskalling kan reduceres ved at anvende affasninger på betonkonstruktionens kanter. Det anbefales at undgå anvendelse af neopren mellem Deltabjælker og understøtningen. BEMÆRK: DER MÅ IKKE SKÆRES I DELTABJÆLKER ELLER ETABLERES UDVIDEDE BOLTEHULLER OSV. UDEN TILLADELSE OG ANVISNINGER FRA PEIKKO. Afstivning af Deltabjælker Afstivning skal foretages ifølge projektbeskrivelsen for projektet inden montage af dækelementerne. Inden afstivning skal Deltabjælker samles ifølge projektbeskrivelsen, montageplanerne og samlingsdetaljerne. Placeringen af afstivningerne og belastningerne på afstivningerne skal være i overensstemmelse med projektets anvisninger. Afstivningernes stabilitet skal bekræftes, når de er monteret. Fundamentet for afstivningerne skal også være sikkert og fast. Afstivningerne skal monteres så tæt på bjælkeunderstøtningen som muligt. Afstivningerne skal placeres på den belastede side af bjælken, neden under kroppen på bjælken. Afstivningerne kan først fjernes, når fugebetonen og udfyldningsbetonen til Deltabjælkerne har opnået den fornødne styrke. Ved huldæk anvendes der kun Deltabjælke-afstivning for at forhindre bjælken i at rotere ved understøtningerne. Understøtningerne må ikke forhindre Deltabjælkes pilhøjde i at sætte sig. Direkte understøtning på huldækkene skal verificeres af dæk producenten. Når Deltabjælken er bærende på enden af en væg, der løber parallelt med bjælken, skal projektbeskrivelsen følges nøje.

5 Deltabjælkens brede forskallingsplade skal altid understøttes. Der anbringes et bræt under hjørnet af den brede forskallingsplade. Brættet understøttes med afstivninger. Brættet skal være lige så langt som den understøttede forskallingsplade. Der skal lægges særlig vægt på asymmetrisk belastede bjælker, lange bjælkespænd eller store understøtningshøjder. Når høje understøtninger, anvendes der traditionelle fremgangsmåder som f.eks. midlertidige søjler eller tårne. Peikko kan tilbyde særlige løsninger på afstivningsproblemer, som der dog skal tages højde for ved projekteringen af Deltabjælkerne. BEMÆRK: DER ANVENDES KUN DELTABJÆLKE-AFSTIVNING VED HULDÆK FOR AT FORHINDRE BJÆLKEN I AT ROTERE VED UNDERSTØTNINGERNE.

6 Montage af dækelementer Deltabjælkernes samlinger og afstivninger skal monteres sikkert, spændes eller svejses inden montage af dækelementerne. For at minimere bjælkens rotation skal dækelementerne monteres skiftevis på bjælkens forskellige sider. Efter at dækkene er monteret, foretages den nødvendige forskalling, kantformning og pladearmering. Dækelementer skal monteres direkte på bjælkeflangen. Det anbefales at undgå anvendelse af neopren. Dækelementer skal monteres således, at der er et mellemrum på højst 30 mm mellem Deltabjælkens krop og enden af dækelementet. Hvis dette mellemrum bliver større, skal man kontakte Peikko for nærmere afklaring. Endelig skal alle huller på bunden af Deltabjælken (placering af konsoller, Side-forbindelser og Gerber-samlinger) tilstoppes for at betonen ikke løber ud. Fuge- og randarmeringen monteres også. maks. 30 Trapezdæk skal monteres ifølge projektbeskrivelsen. Trapezdæk skal understøttes i samme kote som bjælken og følge bjælkens pilhøjde. Der skal ikke kalkuleres med plads til nedbøjning. Filigrandæk understøttes med samme nominelle overhøjde. Deltabjælken fremstilles med pilhøjder for at sikre, at Deltabjælken er i vater efter montage af dækket. BEMÆRK: DER MÅ IKKE OPMAGASINERES MATERIALE PÅ DÆKKET, FØR UDSTØBNINGSBETONEN ER HÆRDET. DÆKKET OVENOVER MÅ IKKE REJSES, INDEN UDSTØBNINGSBETONEN ER HÆRDET.

7 In situ-støbt betonplade In situ-støbte betondæk udføres til den teoretiske kote. For at opnå en plan bundkote med dækket anbefales det, at forskallingen opbygges under bundpladen. Med vederlagsprofiler (Downstands) på bjælkeflangen placeres forskallingen mod vederlagsprofilet. Armering Armering monteres i overensstemmelse med projektbeskrivelsen. Minimumstværarmeringen for Deltabjælker er 94 mm2/m. Tværarmeringen skal monteres, selv om der bøjes armeringsjern hen over Deltabjælken. Tværarmeringen skal altid gå igennem Deltabjælkens kropshuller eller gennem de yderligere kropshuller (med dybe Deltabjælker). Der er et hul i Side-samlingen til montage af ringarmeringen og et indhak i Gerber-samlingen til armeringsjern. Støbning af betonen Deltabjælker udstøbes med beton samtidig med pladen eller fugerne i huldækkene. Deltabjælker skal udfyldes med beton i én arbejdsgang. Deltabjælker skal udstøbes fuldstændigt for at sikre, at man opnår en kompositbjælkes egenskaber. Deltabjælker projekteres til midlertidig nyttelast ifølge DS/EN og de danske nationale annekser dertil. Betonklassen er i overensstemmelse med projektbeskrivelsen for projektet. Betonens egenskaber bestemmes alt efter betonblandingsplanen for projektet. Den anbefalede maksimumsstørrelse for tilslagsmateriale er 8 mm (ikke over 16 mm). De nederste dele af Gerber- og Side-samlinger skal udfyldes ordentligt med beton. Der udstøbes overbeton ifølge projektbeskrivelsen.

8 Støbning af betonen: 1. Det bekræftes, at Deltabjælken er ren til støbning. 2. Det bekræftes, at forskallingen og armeringen er i overensstemmelse med projekteringen. 3. Den indledende udfyldning kan foretages gennem indstøbningshullerne i toppladen. Deltabjælken udfyldes med beton op til bunden af kropshullerne. 4. Efter den indledende udfyldning, foretages den endelige betonudstøbning kun fra den ene side af Deltabjælken. 5. Det skal sikres, at Deltabjælken er helt udfyldt med beton ved at kontrollere lufthullerne på den modsatte side af Deltabjælken. Bjælken er fuld, når betonen løber igennem lufthullerne. Man skal undgå at spilde beton på bjælken, da dette gør det vanskeligere at holde øje med, om bjælken er fuld. 6. Betonen kompakteres med en stavvibrator samtidig med betonudstøbningen. Hele udfyldningsprocessen kan foregå gennem indstøbningshullerne i toppladen, men det vil være langsommere og kræve en større arbejdsindsats med stavvibratoren for at få betonen til at løbe. Ved anvendelse af stavvibrator skal man holde øje med forskallingspladen og den lodrette krop. Yderligere brandsikring Der foretages yderligere brandsikring ifølge projektbeskrivelsen for projektet. Deltabjælker med ekspansionsfuger skal sikres mod brand nedefra. Når ekspansionsfugen er på bjælkeflangen, skal hele bredden og længden af bjælken sikres mod brand. Ekspansionsfugen kan også placeres ved endesamlingen eller ved Side-samlingen. Den lodrette krop af Deltabjælker af DR-typen skal sikres mod brand på stedet, hvis den lodrette krop ikke er sikret mod brand via permanente bygningskonstruktioner såsom vægge. En væg kan fungere som permanent konstruktionsbrandsikring. Hvis Deltabjælker samles med et brandsikret stålskelet, skal brandsikringen ske ifølge projektbeskrivelsen. Ubeskyttede Deltabjælker vil gennem samlingen lede varme hen til stålskelettet.

9 Efter montage Eventuelle skader på overfladebeskyttelsen skal repareres hurtigst muligt. Overfladebehandlingen skal hurtigst muligt færdiggøres med dæklagene. Sikkerhed Alle gældende arbejdsmiljøregler skal følges under montagen. Fastgørelsespunkter til håndlister og andre sikkerhedsprodukter kan bestilles separat.

10 Checkliste på stedet 1. Opmagasinering på stedet Der skal anvendes strøer for at skåne overfladebeskyttelsen. Deltabjælker, der skal opmagasineres i lang tid på stedet, skal tildækkes. 2. Løft og håndtering Deltabjælker løftes i løftehullerne i toppladen. Løftekæderne skal altid fastlåses. Kædernes maksimale tilladte løftevinkler skal overholdes. INGEN LØFTESTROPPE / LØFTEKÆDER RUNDT OM DELTABJÆLKER: RISIKO FOR ARBEJDSMILJØET 3. Montage af Deltabjælker Først kontrolleres anvisningerne og kravene i projektbeskrivelsen. Deltabjælker monteres således, at identifikationskoderne på bjælkerne læses i samme retning som vist i opstillingstegningen for elementet. Bjælkerne skal (ved hjælp af bolte eller svejsninger) samles med understøtninger, inden montagen af dækelementerne påbegyndes. Ved montagesamling af Deltabjælker på armerede betonsøjler anvendes der enten en bred stålpakning eller to mindre pakninger: én lille pakning i midten er ikke nok. Inden fastspænding af boltene på Gerber-samlingerne kontrolleres placeringen af hver Deltabjælke og den samlede længde af bjælkeaksen. 4. Afstivning Ved huldæk så tæt på Deltabjælke-understøtningen som muligt, i den belastede side af bjælken, neden under kroppen. Ved andre dæktyper følges projektbeskrivelsen. Fjernes først, når betonen er hærdet. 5. Montage af dækelementer Dækelementerne monteres direkte på bjælkeflangen uden nogen lag imellem. Højst 30 mm mellemrum mellem Deltabjælkens krop og enden af dækelementet. For at minimere bjælkens rotation monteres dækelementerne skiftevis på bjælkens forskellige sider. 6. Armering Minimumstværarmeringen gennem Deltabjælker er 94 mm2/m, fra plade til plade i fuger eller hulrum. I kantbjælker bruges der L- eller U-formede armeringsjern. 7. Støbning af betonen Udfyldes i én arbejdsgang, udfyldes kun fra den ene side, hold øje med den anden side. Bjælken er fuld, når betonen begynder at løbe igennem de små lufthuller i den øverste del af kroppen. Ved anvendelse af stavvibrator skal man holde øje med forskallingspladerne. Det skal sikres, at betonen udfylder mellemrummet mellem Gerber- og Side-samlinger. DER MÅ IKKE SKÆRES I DELTABJÆLKER ELLER ETABLERES UDVIDEDE BOLTEHULLER OSV. UDEN TILLADELSE OG ANVISNINGER FRA PEIKKO. DER MÅ IKKE OPMAGASINERES MATERIALE PÅ DÆKKET, FØR UDFYLDNINGSBETONEN ER HÆRDET. DÆKKET OVENOVER MÅ IKKE REJSES, FØR UDFYLDNINGSBETONEN ER HÆRDET.

Deltabjælken Kompositbjælke. Versio: DK 10/2015. Teknisk Manual

Deltabjælken Kompositbjælke. Versio: DK 10/2015. Teknisk Manual Deltabjælken Kompositbjælke Versio: DK 10/2015 Teknisk Manual Deltabjælken Kompositbjælke Systemfordele Hurtig og nem montage Standardiserede samlinger Sparer konstruktionshøjde Nem HVAC-montage Omkostningseffektiv

Læs mere

Installing HPM Ankerbolt

Installing HPM Ankerbolt Installing Identifikation af produktet e findes i standardmodeller (16, 20, 24, 30, og 39) svarende til bolte med M-gevinddiameter. Modellen af ankerbolt fremgår af navnet på mærket på produktet og produktets

Læs mere

Montagevejledning for OP-DECK

Montagevejledning for OP-DECK Montagevejledning for OP-DECK Forberedelse før montering af OP-DECK sandwich paneler Generelt skal de nødvendige sikkerhedsmæssige foranstaltninger tages inden montagestart. (kantbeskyttelse, net osv.)

Læs mere

4.1.3 NY!!! Huldæk, detaljer og samlinger

4.1.3 NY!!! Huldæk, detaljer og samlinger Side 1 af 16 4.1.3 NY!!! Huldæk, detaljer og samlinger Vederlag Huldæk produceres med lodret afskårne ender. Krævet mindste vederlagsdybde på beton er 55 mm. Den projektmæssige vederlagsdybde skal fastlægges

Læs mere

ØSB A/S. Leverandørbrugsanvisning. Betonelementer

ØSB A/S. Leverandørbrugsanvisning. Betonelementer Leverandørbrugsanvisning for Betonelementer Indholdsfortegnelse Generelt... 3 Lovgrundlaget... 3 Brugsanvisningen... 3 Ansvarsfordeling... 4 Rådgiveren... 4 Leverandøren... 4 Montageentreprenøren... 4

Læs mere

GSY KOMPOSITBJÆLKE PRODUKTBLAD KONSTRUKTIONSFRIHED TIL KOMPLEKST BYGGERI

GSY KOMPOSITBJÆLKE PRODUKTBLAD KONSTRUKTIONSFRIHED TIL KOMPLEKST BYGGERI GSY KOMPOSITBJÆLKE PRODUKTBLAD KONSTRUKTIONSFRIHED TIL KOMPLEKST BYGGERI GIVE STÅLSPÆR A/S GSY BJÆLKEN 1 GSY BJÆLKEN 3 2 TEKNISK DATA 4 2.1 BÆREEVNE 4 2.2 KOMFORTFORHOLD 9 2.3 BRAND......................................

Læs mere

SL-DÆK MONTAGEVEJLEDNING

SL-DÆK MONTAGEVEJLEDNING SL-DÆK MONTAGEVEJLEDNING MONTAGE AF SL-DÆK I STANDARDBREDDE 2400 MM ANHUGNING, LØFT OG MONTAGE: Alle SL-dæk fra Perstrup Beton Industri A/S leveres med 4 stk. indstøbte kugleankre. Ved anhugning skal kugleankrene

Læs mere

Thisted-Fjerritslev Cementvarefabrik A/S Stevnsvej 17, 7700 Thisted Telefon (+45) Leverandør- Brugsanvisning Juli 2009

Thisted-Fjerritslev Cementvarefabrik A/S Stevnsvej 17, 7700 Thisted Telefon (+45) Leverandør- Brugsanvisning Juli 2009 Thisted-Fjerritslev Cementvarefabrik A/S Stevnsvej 17, 7700 Thisted Telefon (+45) 97 92 25 22 Leverandør- Brugsanvisning Juli 2009 Facader Vægge Søjler - Bjælker Thisted- Fjerritslev Cementvarefabrik A/S

Læs mere

Generel montagevejledning for opsætning af balkon.

Generel montagevejledning for opsætning af balkon. Generel montagevejledning for opsætning af balkon. Moduler, bolte og alle samledele tælles op før montage. Værktøj du skal bruge: Hammer Momentnøgler Skruetvinger Træbjælker (bruges som ben ) Beton- eller

Læs mere

Drejebog Elementmontage. Logistik & Produktionsvejledning. 23.04.2015 Mikael D. Lauridsen

Drejebog Elementmontage. Logistik & Produktionsvejledning. 23.04.2015 Mikael D. Lauridsen Drejebog Elementmontage Logistik & Produktionsvejledning 23.04.2015 Mikael D. Lauridsen Indholdsfortegnelse Drejebog Elementmontage 1 Logistik 3 Byggeplads 3 Procesopstartsmøde 4 Sikkerhed 4 Montage 5

Læs mere

Montagevejledning for OP-DECK

Montagevejledning for OP-DECK Montagevejledning for OP-DECK Forberedelse før montering af OP-DECK sandwich paneler Generelt skal de nødvendige sikkerhedsmæssige foranstaltninger tages inden montagestart. (kantbeskyttelse, net osv.)

Læs mere

Entreprise 8800.01 Viborg Station Levering af tunnelelementer

Entreprise 8800.01 Viborg Station Levering af tunnelelementer Entreprise 8800.01 Viborg Station Levering af tunnelelementer Udbudskontrolplan (UKP) August 2015 Entreprise: 8800.01 Arbejde: Slap armering : 10.08.2015 Acceptkriterium Krav dokumentation Bemærkninger

Læs mere

Betonelement a s leverer og monterer efter aftale på byggepladsen. Angående montage se Betonelement a s' leverandørbrugsanvisning.

Betonelement a s leverer og monterer efter aftale på byggepladsen. Angående montage se Betonelement a s' leverandørbrugsanvisning. Bærende rammer i levende byggeri Generelt Huldæk anvendes som etageadskillelse og tagdæk i bolig-, erhvervs- og industribyggeri. Huldæk kan også anvendes som vægelementer. Betonelement a s producerer forspændte

Læs mere

Af Erik Busch, Dansk Beton - Blokgruppen

Af Erik Busch, Dansk Beton - Blokgruppen 12.4.2 Udstøbningsblokke Af Erik Busch, Dansk Beton - Blokgruppen Udstøbningsblokke kaldes også ofte fundablokke. Blokkene er betonblokke, som er hule med en forvange og en bagvange holdt sammen af tværvanger.

Læs mere

Præfa Betonelement A/S. Leverandørvejledning. - Marts 2019

Præfa Betonelement A/S. Leverandørvejledning. - Marts 2019 Præfa Betonelement A/S Leverandørvejledning - Indhold Generelt... 2 Elementdata... 2 Modtagelse... 3 Transportsikring... 3 Reparation af mindre skader... 3 Reklamation... 3 Montage... 4 Generelt... 4 Afstivning

Læs mere

Schöck Isokorb type KS

Schöck Isokorb type KS Schöck Isokorb type 20 1VV 1 Schöck Isokorb type Indhold Side Tilslutningsskitser 13-135 Dimensioner 136-137 Bæreevnetabel 138 Bemærkninger 139 Beregningseksempel/bemærkninger 10 Konstruktionsovervejelser:

Læs mere

Montagevejledning HODY. forskallings- og armeringsplade. HODY forskallings- og armeringsplade

Montagevejledning HODY. forskallings- og armeringsplade. HODY forskallings- og armeringsplade Montagevejledning HODY EFTEX ApS - HI-PARK 411-7400 HERNING - Tlf 86 66 20 00 - Fax 86 66 23 96 - WWW.EFTEX.DK Indholdsfortegnelse Side 2 Fordele ved HODY pladen HODY Tekniske data Side 3 Lagring af HODY

Læs mere

SWT-ANVISNINGER. Anvisninger for projektering og montage af SWT-systemet. Version: 2.3 Senest revideret: 2016-02-25

SWT-ANVISNINGER. Anvisninger for projektering og montage af SWT-systemet. Version: 2.3 Senest revideret: 2016-02-25 -ANVISNINGER Anvisninger for projektering og montage af -systemet. Sprog: Dansk Version: 2.3 Senest revideret: 2016-02-25 SCANDINAVIAN WELDTECH GROUP, HOVEDKONTOR: Scandinavian WeldTech AB Box 853 781

Læs mere

Arbejdsbeskrivelse 06. Betonelementmontage

Arbejdsbeskrivelse 06. Betonelementmontage Arbejdsbeskrivelse 06. Betonelementmontage Hovedprojekt Side : 1/11 Indholdsfortegnelse... 1 1. Orientering... 2 1.1 Generelt... 2 2. Omfang... 3 2.2 Bygningsdele... 3 2.4 Byggeplads... 3 2.5 Sikkerhed

Læs mere

11 TVANGSDEFORMATIONER 1

11 TVANGSDEFORMATIONER 1 11 TVANGSDEFORMATIONER 11 TVANGSDEFORMATIONER 1 11.1 Tvangsdeformationer 2 11.1.1 Luftfugtighedens betydning 2 11.1.2 Temperaturens betydning 3 11.1.3 Lastens betydning 4 11.1.3.1 Eksempel Fuge i indervæg

Læs mere

(29)5.01 (29)5.01. Maglegårds Allé 65 - Svalegange Maglegårds Allé 65 A-H, Matr. nr. 2d Buddinge EKJ sag nr DETALJER AF BJÆLKEFORSTÆRKNING

(29)5.01 (29)5.01. Maglegårds Allé 65 - Svalegange Maglegårds Allé 65 A-H, Matr. nr. 2d Buddinge EKJ sag nr DETALJER AF BJÆLKEFORSTÆRKNING (29)5.01 Maglegårds Allé 65 - Svalegange Maglegårds Allé 65 A-H, Matr. nr. 2d Buddinge EKJ sag nr. 12.0600 revision : init. kontr. rev. dato Modelfil DETALJER AF BJÆLKEFORSTÆRKNING (29)5.01 mål tegn. af

Læs mere

Træelementer. Dagsorden Thomas Larsen Produktion af tegninger Produktion af træelementer Kvalitetssikring Spørgsmål stilles gerne undervejs

Træelementer. Dagsorden Thomas Larsen Produktion af tegninger Produktion af træelementer Kvalitetssikring Spørgsmål stilles gerne undervejs Træelementer Dagsorden Thomas Larsen Produktion af tegninger Produktion af træelementer Kvalitetssikring Spørgsmål stilles gerne undervejs Thomas Larsen Uddannelser 1990-96 Teknonom Ledelsesteknisk linje

Læs mere

Montage af Ytong Dækelementer

Montage af Ytong Dækelementer Montage af Ytong Dækelementer Generelt Aflæsning af elementer Ytong Dækelementer leveres med lastbil uden kran. Bygherren skal sikre gode tilkørselsforhold på fast vej. Elementerne leveres på paller, der

Læs mere

LEVERANDØR BRUGSANVISNING 2010

LEVERANDØR BRUGSANVISNING 2010 LEVERANDØR BRUGSANVISNING 2010 VÆGGE FACADER DÆK EXPAN Ribevej 45 6650 Brørup 7637 7000 www.expan.dk www.expanvilla.dk Side 1 af 10 EXPAN Leverandørbrugsanvisning 2010 Gyldighedsområde Leverandørbrugsanvisningen

Læs mere

Montage- & Leveringsvejledning

Montage- & Leveringsvejledning Montage- & Leveringsvejledning Svinestaldskanaler Give Elementfabrik A/S Hjortsvangen 19/ 7323 Give / Tlf. 76 70 15 40 / Fax 75 73 25 03 / E-mail: ge@elementer.dk / www.elementer.dk 1 Svinestaldskanaler:

Læs mere

Praktisk design. Per Goltermann. Det er ikke pensum men rart at vide senere

Praktisk design. Per Goltermann. Det er ikke pensum men rart at vide senere Praktisk design Per Goltermann Det er ikke pensum men rart at vide senere Lektionens indhold 1. STATUS: Hvad har vi lært? 2. Hvad mangler vi? 3. Klassisk projekteringsforløb 4. Overordnet statisk system

Læs mere

Udførelsesstandard for betonarbejder

Udførelsesstandard for betonarbejder Byggelovgivning (Byggeloven + BR 10) DS/ Nationalt anneks EN 1990 DK NA DS 409 DS/ Nationalt anneks EN 1992 DK NA DS 411 Udførelsesstandard for betonarbejder DS/EN 13670 og DS 2427 DS 2426 DS481 DS/ DS/

Læs mere

Monteringsanvisning på dobbelt modulskorstene

Monteringsanvisning på dobbelt modulskorstene Monteringsanvisning på dobbelt modulskorstene Montageanvisning for dobbelt modul skorstene CE-mærket Certifikat 0036 CPD 90219 001 Producent Schiedel Skorstene A/S Industrivej 23 DK-7470 Karup T450 = temperaturklasse

Læs mere

Søjler. Projektering: GENEREL PROJEKTERING 2 Elementgeometri 2 Geometri 2 Længder 2 Armering 2

Søjler. Projektering: GENEREL PROJEKTERING 2 Elementgeometri 2 Geometri 2 Længder 2 Armering 2 Projektering: Søjler * Interaktiv indholdsfortegnelse - klik på emne GENEREL PROJEKTERING 2 Elementgeometri 2 Geometri 2 Længder 2 Armering 2 Andre geometriske udformninger 2 Udsparinger 2 Fortandinger

Læs mere

Vesterport VP-K-F Detaljer - Tagetage. Side nr. Titel 1.udgave Rev. dato VP-K-F GINNERUP ARKITEKTER A/S ARKITEKT:

Vesterport VP-K-F Detaljer - Tagetage. Side nr. Titel 1.udgave Rev. dato VP-K-F GINNERUP ARKITEKTER A/S ARKITEKT: 07-04-2016 16:49:12 VP-K-F00-363 Side nr. Titel 1.udgave Rev. dato VP-K-F00-363_(01) Detalje K301 VP-K-F00-363_(02) Princip for placering af bjælker VP-K-F00-363_(03) Princip for vederlag på teglmur VP-K-F00-363_(04)

Læs mere

Produktbeskrivelse -&Montagevejledning

Produktbeskrivelse -&Montagevejledning Produktbeskrivelse -&Montagevejledning 2011 Patentanmeldt Malskærvej 3, Gylling info@bsbyggeservice.dk Produktbeskrivelse Produkt BS FALSEN er den energi rigtige type fals til vindues- og døråbninger i

Læs mere

Monteringsvejledning

Monteringsvejledning Monteringsvejledning Indholdsfortegnelse Nødvendigt værktøj Fundament Kontrol af pakkens indhold Kantramme og strøer Vægge Dør og vinduer Gavltrekant Tag Forankring af tag Gulv Overfladebehandling Vedligeholdelse

Læs mere

Arbejdsbeskrivelse 06. Betonelementmontage

Arbejdsbeskrivelse 06. Betonelementmontage Arbejdsbeskrivelse 06. Betonelementmontage Hovedprojekt Side : 1/12 Indholdsfortegnelse... 1 1. Orientering... 2 1.1 Generelt... 2 2. Omfang... 3 2.2 Bygningsdele... 3 2.4 Byggeplads... 3 2.5 Sikkerhed

Læs mere

Styroment Projekterings - og montagevejledning

Styroment Projekterings - og montagevejledning ...fokus på isolering Styroment Projekterings - og montagevejledning l kortere byggetid l enkel montering l effektiv fundering l lette materialer ...fokus på isolering Indhold Projekteringsvejledning...........................3

Læs mere

Generel montagevejledning for opsætning af Glas-balkon

Generel montagevejledning for opsætning af Glas-balkon Læs denne brugs- og montagevejledning grundig inden opsætning. Hverken producent eller importør kan holdes ansvarlig ej heller erstatningspligtig for skader forvoldt på personer eller ejendom, som er forårsaget

Læs mere

I dette kapitel behandles udvalgte dele af bygningens bærende konstruktioner. Følgende emner behandles

I dette kapitel behandles udvalgte dele af bygningens bærende konstruktioner. Følgende emner behandles 2. Skitseprojektering af bygningens statiske system KONSTRUKTION I dette kapitel behandles udvalgte dele af bygningens bærende konstruktioner. Følgende emner behandles : Totalstabilitet af bygningen i

Læs mere

fermacell Drift og vedligehold Fibergips Juni 2015

fermacell Drift og vedligehold Fibergips Juni 2015 fermacell Drift og vedligehold Juni 2015 222 Information IHA, Aarhus, Danmark Bygherre Arkitekt Entreprenør Ingeniør Underentreprenører Forskningsfondens Ejendomsselskab A/S Arkitektfirmaet C. F. Møller

Læs mere

Stål carport Enkelt / Dobbelt

Stål carport Enkelt / Dobbelt Stål carport Enkelt / Dobbelt 1 1 Denne vejledning er gældende for følgende produkter: - Carport - Enkelt: Varenummer: 210000(Silvan nr 9842958) - Carport - Dobbelt: Varenummer: 210001(Silvan nr 9842959)

Læs mere

Særlig arbejdsbeskrivelse (SAB) er supplerende, særlig arbejdsbeskrivelse til AAB Fælles for vejudstyr og AAB Afmærkningsmateriel

Særlig arbejdsbeskrivelse (SAB) er supplerende, særlig arbejdsbeskrivelse til AAB Fælles for vejudstyr og AAB Afmærkningsmateriel 1 af 6 SAB Afmærkning H1114.45 Afmærkningsmateriel 1. Alment Særlig arbejdsbeskrivelse (SAB) er supplerende, særlig arbejdsbeskrivelse til AAB Fælles for vejudstyr og AAB Afmærkningsmateriel 1.1 Omfang

Læs mere

Leverandør- Brugsanvisning

Leverandør- Brugsanvisning Thisted-Fjerritslev Cementvarefabrik A/S Stevnsvej 17, 7700 Thisted Telefon (+45) 97 92 25 22 Leverandør- Brugsanvisning Oktober 2011 Trapper og reposer 1 Indholdsfortegnelse: Indholdsfortegnelse:...2

Læs mere

Højisolerede funderingselementer. Den bedste måde at opnå lavenergi på

Højisolerede funderingselementer. Den bedste måde at opnå lavenergi på Højisolerede funderingselementer Den bedste måde at opnå lavenergi på Højisolerede funderingselementer Da der blev indført nye og strammere Regler for varmetab i BR10, blev det unægteligt vanskeligere

Læs mere

Fremgangsmåde i brug af mursko

Fremgangsmåde i brug af mursko Fremgangsmåde i brug af mursko Revision 25.06.2014 Udarbejdet af Claus Jessen FBJ Rådg. Ingeniører A/S Merkurvej 5 6000 Kolding Tlf.: +45 75 26 46 11 Fax: +45 75 26 46 12 CVR nr. 32 76 34 05 www.fbj.dk

Læs mere

Montagevejledning. Fritspændte kompositdæk med forskallings- og armeringsplader

Montagevejledning. Fritspændte kompositdæk med forskallings- og armeringsplader Montagevejledning Fritspændte kompositdæk med forskallings- og armeringsplader Indholdsfortegnelse Fordele ved en forskallings- og armeringsplade i stål... 3 Tekniske data... 3 HODY... 3 AFINO60... 4 AFINO88...

Læs mere

DS/EN 15512 DK NA:2011

DS/EN 15512 DK NA:2011 DS/EN 15512 DK NA:2011 Nationalt anneks til Stationære opbevaringssystemer af stål Justerbare pallereolsystemer Principper for dimensionering. Forord Dette nationale anneks (NA) er det første danske NA

Læs mere

PECAFIL FORSKALLING PECAFIL DET UNIVERSELLE FORSKALLINGS MATERIALE

PECAFIL FORSKALLING PECAFIL DET UNIVERSELLE FORSKALLINGS MATERIALE PECAFIL FORSKALLING PECAFIL DET UNIVERSELLE FORSKALLINGS MATERIALE BYGGERIETS OG INDUSTRIENS FORETRUKNE 1 SAMARBEJDSPARTNER... PECAFIL DET UNIVERSELLE FORSKALLINGS MATERIALE INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE Pecafil

Læs mere

Når du skal fjerne en væg

Når du skal fjerne en væg Når du skal fjerne en væg Der skal både undersøgelser og ofte beregninger til, før du må fjerne en væg Før du fjerner en væg er det altid en god idé at rådføre dig med en bygningskyndig. Mange af væggene

Læs mere

Yderligere oplysninger om DSK samt tilsluttede leverandører, kan fås ved henvendelse til:

Yderligere oplysninger om DSK samt tilsluttede leverandører, kan fås ved henvendelse til: Landbrugets Byggeblade Konstruktioner Bærende konstruktioner Produktkrav for spaltegulvselementer af beton Bygninger Teknik Miljø Arkivnr. 102.09-21 Udgivet Dec. 1990 Revideret 19.06.2009 Side 1 af 5 Dette

Læs mere

Leverandørbrugsanvisning for: Vægge, facader, søjler, bjælker, altanplader og altangange. Leveret af PL Beton a/s

Leverandørbrugsanvisning for: Vægge, facader, søjler, bjælker, altanplader og altangange. Leveret af PL Beton a/s Leverandørbrugsanvisning for: Vægge, facader, søjler, bjælker, altanplader og altangange Leveret af PL Beton a/s 1 Version 1.2 Juni 2008 Leverandørbrugsanvisning Indhold: Tidligere anvisninger...side 3

Læs mere

Hovedentreprise Dato : Arbejdsbeskrivelse Betonelementer, montage Rev.dato : Indholdsfortegnelse Side : 1/16. Indholdsfortegnelse...

Hovedentreprise Dato : Arbejdsbeskrivelse Betonelementer, montage Rev.dato : Indholdsfortegnelse Side : 1/16. Indholdsfortegnelse... Hovedentreprise Dato : 2015-10-2020 Indholdsfortegnelse Side : 1/16 Indholdsfortegnelse... 1 1. Orientering... 2 1.1 Generelt... 2 2. Omfang... 3 2.1 Generelt... 3 2.2 Bygningsdele... 3 2.7.4 Kontroldokumentation...

Læs mere

MONTAGEVEJLEDNING FOR HÆNGSLET BRANDDØR

MONTAGEVEJLEDNING FOR HÆNGSLET BRANDDØR MONTAGEVEJLEDNING FOR HÆNGSLET BRANDDØR MODEL MH0751EI260 / MH0752EI260 Door System - Hovvejen 148, 8361 Hasselager - T: 8692 1171 - F: 8692 1181 - E: info@doorsystem.dk - CVR: 21226734 Indhold Indhold...

Læs mere

MONTERINGSVEJLEDNING

MONTERINGSVEJLEDNING MONTERINGSVEJLEDNING JABO Type V J1003 Art.-nr 6502 Type V Medfølgende dele x2 x4 9x9 90 9x9 90 x2 505 210 9x9 90 x2 507 2x19,5 x2 600 x1 11,5x11,5 x6 2x19,5 604 80 x1 x4 2x19,5 596 4,5x16 x7 2x19,5 501

Læs mere

Schöck Isokorb type KS. For tilslutning af udkragede stålbjælker. til armeret beton. Armeret beton-stål. Schöck Isokorb type QS

Schöck Isokorb type KS. For tilslutning af udkragede stålbjælker. til armeret beton. Armeret beton-stål. Schöck Isokorb type QS 130 Schöck Isokorb type Side 132 For tilslutning af udkragede stålbjælker til armeret beton. Schöck Isokorb type QS Side 153 For tilslutning af understøttede stålbjælker til armeret beton. 131 Schöck Isokorb

Læs mere

Oprettet den 01.01.2013 Udg. 1 MONTAGEVEJLEDNING

Oprettet den 01.01.2013 Udg. 1 MONTAGEVEJLEDNING Oprettet den 01.01.2013 Udg. 1 MONTAGEVEJLEDNING Montagevejledning Montage kræver omhu Levering Modtagekontrol Byggepladsen Montagetolerancer Vejrligsforanstaltninger Gandrup Elements vintertilbudsliste

Læs mere

SUMO Vægsko. Til boltede vægsamlinger. Teknisk Manual. Version: DK 11/2015

SUMO Vægsko. Til boltede vægsamlinger. Teknisk Manual. Version: DK 11/2015 Vægsko Til boltede vægsamlinger Version: DK 11/2015 Teknisk Manual Vægsko Til boltede vægsamlinger Systemfordele Stærk trækforbindelse: Giver mulighed at udføre vægge, som skal optage skivekræfter, af

Læs mere

PLANSILO Systembrochure

PLANSILO Systembrochure PLANSILO Systembrochure www.rc.dk Et stærkt system RC plansiloelementer er komplette silosystemer Med plansiloer fra RC Betonvarer fås et komplet fremtidssikret silosystem til landbrug og industri, hvor

Læs mere

SkanDek tagelementer. - nye normer for fremtidens byggeri, når det gælder tid, pris og kvalitet

SkanDek tagelementer. - nye normer for fremtidens byggeri, når det gælder tid, pris og kvalitet SkanDek tagelementer - nye normer for fremtidens byggeri, når det gælder tid, pris og kvalitet SkanDek tagelementer det er størrelsen, der gør det Det er de store ting, man først lægger mærke til, men

Læs mere

Montagevejledning. 07.01.2016 Side 1 af 8. Mørupvej 15 DK-7400 Herning Tlf.: +45 60 12 88 60 E-mail: sht@sht.dk Hjemmeside: www.sht.

Montagevejledning. 07.01.2016 Side 1 af 8. Mørupvej 15 DK-7400 Herning Tlf.: +45 60 12 88 60 E-mail: sht@sht.dk Hjemmeside: www.sht. Montagevejledning Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse. 1. Forord. 2. Ansvarsfordeling. 3. Generelle anvisninger. 4. Detailanvisning. 5. Anhugning og løft. 6. Lagring. 7. Transport 8. Aflæsning. 9. Belastning.

Læs mere

armerings- og afretningsplader

armerings- og afretningsplader Monteringsvejledning MAX 4 FS09 armerings- og afretningsplader Indhold side MAX 4 FS09 2 Tekniske specifikationer 2 Sikkerhed 3 Forberedelse 3 Vådrum 3 Tilskæring 3 Kantprofiler 3 Udlægning 4 Dilatationsfuger

Læs mere

Redegørelse for den statiske dokumentation Nedrivning af bærende væg - Ole Jørgensens Gade 14 st. th.

Redegørelse for den statiske dokumentation Nedrivning af bærende væg - Ole Jørgensens Gade 14 st. th. Redegørelse for den statiske dokumentation Nedrivning af bærende væg - Ole Jørgensens Gade 14 st. th. Dato: 19. juli 2017 Sags nr.: 17-0678 Byggepladsens adresse: Ole Jørgensens Gade 14 st. th. 2200 København

Læs mere

FASTGØRELSE AF ELEMENTSTØTTER. Systemløsning, laster, sikkerhed for bæreevne og input til APV

FASTGØRELSE AF ELEMENTSTØTTER. Systemløsning, laster, sikkerhed for bæreevne og input til APV FASTGØRELSE AF ELEMENTSTØTTER Systemløsning, laster, sikkerhed for bæreevne og input til APV BAGGRUND Formålet: At lave en løsning der understøtter Betonelementforeningens (BEF) anvisninger for montage

Læs mere

Frivillig produktcertificering:

Frivillig produktcertificering: Resultatet af undersøgelsen må kun gengives i sin helhed. I uddrag kun med skriftlig godkendelse fra Teknologisk Institut Resultatet af undersøgelsen må kun gengives i sin helhed. I uddrag kun med skriftlig

Læs mere

VED KØB AF SKUR TIL CARPORT

VED KØB AF SKUR TIL CARPORT TILLÆG TIL MONTAGE VEJLEDNING. VED KØB AF SKUR TIL CARPORT Det er kun nødvendigt at læse denne vejledning, hvis du også har valgt skur på din carport. Du SKAL dog også læse vejledning fra carporten, da

Læs mere

Indhold. MOVE-MH-01-D-DA.doc 2

Indhold. MOVE-MH-01-D-DA.doc 2 Indhold Leverancens indhold... 3 Typer af vægge/befæstigelse... 3 Montage... 4 Nødvendigt værktøj for montage... 4 Kontrol af hulmål... 4 Afstande mellem væg og karm... 4 Montage af karm... 5 Montage af

Læs mere

Eksempel på montering af et vindue fortalt i ord og billeder!

Eksempel på montering af et vindue fortalt i ord og billeder! Eksempel på montering af et vindue fortalt i ord og billeder! Kontroller målet på det nye vindue, og udtag herefter det gamle vindue og rens hullet for snavs og gammel fugemasse. I dette tilfælde er der

Læs mere

EN DK NA:2007

EN DK NA:2007 EN 1999-1-1 DK NA:2007 Nationalt Anneks til Eurocode 9: Aluminiumkonstruktioner Del 1-1: Generelle regler og regler for bygninger Forord I forbindelse med implementeringen af Eurocodes i dansk byggelovgivning

Læs mere

Konklusioner fra workshoppen

Konklusioner fra workshoppen Workshop om broer med og uden støbestilladser Teknologisk Institut, 2. november 2016 Konklusioner fra workshoppen Konklusioner fra workshoppen I Danmark er der mange års tradition for in-situ støbte broer.

Læs mere

Trin-for-trin-instruktioner Sådan bygger du et træhus i et træ

Trin-for-trin-instruktioner Sådan bygger du et træhus i et træ Trin-for-trin-instruktioner Sådan bygger du et træhus i et træ Valg af et træ Vælg et træ med den rigtige struktur, og sørg for, at det træ, du vælger, er sundt det er helt afgørende for, at du får et

Læs mere

Haderslev Andels Boligforening Blok 4, 5, 6, 7 Renovering og ombygning

Haderslev Andels Boligforening Blok 4, 5, 6, 7 Renovering og ombygning RÅDGIVENDE INGENIØRER Haderslev Andels Boligforening Blok 4, 5, 6, 7 Renovering og ombygning Hovedentreprise Arbejdsbeskrivelse A.7 - Beton, generelt og pladsstøbt 2013-11-14 Blok 4, 5, 6, 7 Renovering

Læs mere

MONTAGEVEJLEDNING - FORSKALLING AF TRÆ

MONTAGEVEJLEDNING - FORSKALLING AF TRÆ MONTAGEVEJLEDNING - FORSKALLING AF TRÆ Tegnforklaring: Forskallingen skal være min. 60 mm bred ved de korte endesamlinger (ved brug af træforskalling; stålforskalling kan være min. 45 mm). Den resterende

Læs mere

Haderslev Andels Boligforening Blok 4 Renovering og ombygning

Haderslev Andels Boligforening Blok 4 Renovering og ombygning RÅDGIVENDE INGENIØRER Haderslev Andels Boligforening Blok 4 Renovering og ombygning Hovedentreprise Arbejdsbeskrivelse A.2.1 - Nedbrydningsarbejde ing. blok 4 2013-11-14 Blok 4 Renovering og ombygning

Læs mere

Monteringsvejledning

Monteringsvejledning Kebony terrasse og brodæk Generel information Selve underkonstruktionen skal være fagmæssigt udført i henhold til gældende standarder og forskrifter. Sørg for god luftcirkulation under terrassen og undgå

Læs mere

TERRASSE Standard-terrasse. Montagevejledning

TERRASSE Standard-terrasse. Montagevejledning TERRASSE Standard-terrasse Montagevejledning R1-96975 / 28-05-2014 / Rev. 19-03-2015 Indholdsfortegnelse 1 Disponering 2 Komponentliste 3 Værktøjsliste 4 Montering af vægskinne 5 Montering af understøtning

Læs mere

Statisk redegørelse. Nedenstående punktliste angiver undertegnedes forudsætninger for udarbejdelse af projektet samt hvilke normer, der er anvendt.

Statisk redegørelse. Nedenstående punktliste angiver undertegnedes forudsætninger for udarbejdelse af projektet samt hvilke normer, der er anvendt. Side 1 af 5 Statisk redegørelse Sagsnr.: 16-001 Sagsadresse: Traneholmen 28, 3460 Birkerød Bygherre: Henrik Kaltoft 1. Projektet I forbindelse med forestående etablering af ny 1.sal på eksisterende ejendom

Læs mere

Vesterport VP-K-F Nedbrydnings- og afstivningsprincipper. Rev. dato. 1.udgave NOTE:

Vesterport VP-K-F Nedbrydnings- og afstivningsprincipper. Rev. dato. 1.udgave NOTE: 07-04-2016 16:09:32 VP-K-F00-374 Side. nr. Titel 1.udgave Rev. dato VP-K-F00-374_(01) Plan type 1 VP-K-F00-374_(02) Plan type 2 Principsnit K800 VP-K-F00-374_(04) Principsnit K801 - Princip for lodret

Læs mere

Edma i Danmark: Henning Sørensen ApS Ringager 12 DK-2605 Brøndby Tel. (+45) 43 45 80 00 - Fax (+45) 43 45 42 65 info@hesor.dk

Edma i Danmark: Henning Sørensen ApS Ringager 12 DK-2605 Brøndby Tel. (+45) 43 45 80 00 - Fax (+45) 43 45 42 65 info@hesor.dk Edma i Danmark: Henning Sørensen ApS Ringager 12 DK-2605 Brøndby Tel. (+45) 43 45 80 00 - Fax (+45) 43 45 42 65 info@hesor.dk REF. 1678 REF. 675 MONTERING OG BETJENINGSVEJLEDNING LIFT & FIX er kun fremstillet

Læs mere

Omega System Let og robust undergulv til bl.a. renovering

Omega System Let og robust undergulv til bl.a. renovering Omega System Let og robust undergulv til bl.a. renovering Omega System (svalehalesytem) 01/2016 ETAGEDÆK / OMEGA SYSTEM STØBT UNDERGULV Et velkendt og gennemprøvet system Knauf Omegapladen er den helt

Læs mere

Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byggeri, Konstruktion Tlf

Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byggeri, Konstruktion Tlf Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byggeri, Konstruktion Tlf. 33 66 53 01 N O T A T DATO: 16. oktober 2006 REV.: TIL: FRA: VEDR.: 10. oktober 2012 hanfin, holviv, firsha K-håndbog

Læs mere

DS/EN 1990, Projekteringsgrundlag for bærende konstruktioner Nationalt Anneks, 2 udg. 2007

DS/EN 1990, Projekteringsgrundlag for bærende konstruktioner Nationalt Anneks, 2 udg. 2007 Bjælke beregning Stubvænget 3060 Espergærde Matr. nr. Beregningsforudsætninger Beregningerne udføres i henhold til Eurocodes samt Nationale Anneks. Eurocode 0, Eurocode 1, Eurocode 2, Eurocode 3, Eurocode

Læs mere

Mall Armerede betonelementer Til regnvandsbassiner, sparebassiner, slambassiner og kloakrør

Mall Armerede betonelementer Til regnvandsbassiner, sparebassiner, slambassiner og kloakrør Mall Armerede betonelementer Til regnvandsbassiner, sparebassiner, slambassiner og kloakrør Inja Miljøteknik tilbyder bassinelementer, der er fremstillet af den tyske producent Mall Umweltsysteme, som

Læs mere

Store termoruder og andre problemer med vinduer

Store termoruder og andre problemer med vinduer Store termoruder og andre problemer med vinduer Revnede termoruder: Termiske revner Kantskader fra produktion eller montage Svigt i opklodsning af ruden Svigt i montage af karme Konstruktive forhold i

Læs mere

Glasroc F FireCase Brandisolering af bærende stålkonstruktioner

Glasroc F FireCase Brandisolering af bærende stålkonstruktioner Brandisolering af bærende stålkonstruktioner Generelt omkring montering Bearbejdning af : plader tilpasses med f.eks håndsav eller maskinsav med sug. Ved 15 mm tykke plader, kan der anvendes kniv efterfulgt

Læs mere

Beregningsopgave om bærende konstruktioner

Beregningsopgave om bærende konstruktioner OPGAVEEKSEMPEL Indledning: Beregningsopgave om bærende konstruktioner Et mindre advokatfirma, Juhl & Partner, ønsker at gennemføre ændringer i de bærende konstruktioner i forbindelse med indretningen af

Læs mere

Projekteringsprincipper for Betonelementer

Projekteringsprincipper for Betonelementer CRH Concrete Vestergade 25 DK-4130 Viby Sjælland T. + 45 7010 3510 F. +45 7637 7001 info@crhconcrete.dk www.crhconcrete.dk Projekteringsprincipper for Betonelementer Dato: 08.09.2014 Udarbejdet af: TMA

Læs mere

Bilag A: Elementmontering

Bilag A: Elementmontering Bilag : Elementmontering.1 Elementinddeling lle erne inddeles som vist på tegning #.1, #., #.3 Det er ved inddelingen taget hensyn til at få flest mulige af hver størrelse. Dog er der pga. husets specielle

Læs mere

HPKM Søjlesko Til boltede søjlesamlinger. Version: DK 12/2015 Godkendt: Europæisk teknisk godkendelse ETA-13/0603. Teknisk manual

HPKM Søjlesko Til boltede søjlesamlinger. Version: DK 12/2015 Godkendt: Europæisk teknisk godkendelse ETA-13/0603. Teknisk manual Søjlesko Til boltede søjlesamlinger Version: DK 12/2015 Godkendt: Europæisk teknisk godkendelse ETA-13/0603 Teknisk manual Søjlesko Til boltede søjlesamlinger Systemfordele Forsøg med betonelementer har

Læs mere

Til 50mm hytter. Har du grunden, så har vi huset...

Til 50mm hytter. Har du grunden, så har vi huset... Montagevejledning Til 50mm hytter Bjælkehytter Bjælkehuse Træhuse Sommerhuse Fritidshuse Kolonihavehuse Jagthytter Anneks Campinghytter Redskabsrum Lysthuse Har du grunden, så har vi huset... Montagevejledning

Læs mere

Vejledning. Anvendelse af korrugerede rør i vægge. Dato: 21.08.2013 Udarbejdet af: TMA Kontrolleret af: Revision: LRE 2 Revisionsdato: 20.01.

Vejledning. Anvendelse af korrugerede rør i vægge. Dato: 21.08.2013 Udarbejdet af: TMA Kontrolleret af: Revision: LRE 2 Revisionsdato: 20.01. Vestergade 25 DK-4130 Viby Sjælland Vejledning T. + 45 7010 3510 F. +45 7637 7001 info@crhconcrete.dk www.crhconcrete.dk i vægge Dato: 21.08.2013 Udarbejdet af: TMA Kontrolleret af: Revision: LRE 2 Revisionsdato:

Læs mere

Hovedentreprise Dato : 2015-10-2020 Arbejdsbeskrivelse Betonelementer, leverance Rev.dato : Indholdsfortegnelse Side : 1/23. Indholdsfortegnelse...

Hovedentreprise Dato : 2015-10-2020 Arbejdsbeskrivelse Betonelementer, leverance Rev.dato : Indholdsfortegnelse Side : 1/23. Indholdsfortegnelse... 20 Indholdsfortegnelse Side : 1/23 Indholdsfortegnelse... 1 1. Orientering... 3 1.1 Generelt... 3 2. Omfang... 4 2.1 Generelt... 4 2.2 Bygningsdele... 4 2.3 Projektering... 4 2.5 Sikkerhed og sundhed...

Læs mere

Montage af støbekasser/luftkanaler til kørefaste riste Type P300

Montage af støbekasser/luftkanaler til kørefaste riste Type P300 Montage af støbekasser/luftkanaler til kørefaste riste Type P300 Opsætning/montering af metal støbekasser til kørefaste riste kræver at der arbejdes med den størst mulige omhyggelighed. Støbekasserne stilles

Læs mere

Bærende konstruktion Vejledning i beregning af søjle i stål. Fremgangsmåde efter gennemført undervisning med PowerPoint.

Bærende konstruktion Vejledning i beregning af søjle i stål. Fremgangsmåde efter gennemført undervisning med PowerPoint. Bærende konstruktion Fremgangsmåde efter gennemført undervisning med PowerPoint. Jens Sørensen 28-05-2010 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 FORORD... 3 BAGGRUND... 4 DET GENNEMGÅENDE EKSEMPEL...

Læs mere

Nye byggesystemer til broer: Brodæk med in situ-støbte elementer

Nye byggesystemer til broer: Brodæk med in situ-støbte elementer Nye byggesystemer til broer: Brodæk med in situ-støbte elementer Titel Nye byggesystemer til broer: Brodæk med in situ-støbte elementer Udarbejdet af Teknologisk Institut Beton Gregersensvej 2630 Taastrup

Læs mere

Kollaps af Rødovre Skøjtehal

Kollaps af Rødovre Skøjtehal Notat Kollaps af Rødovre Skøjtehal Indledning Den 14. januar 2009 kollapser gitterspær, betondæk og vægge under montagen på ny skøjtehal i Rødovre, Rødovre Parkvej 425. Nedenstående betragtninger er et

Læs mere

Stål Overdækning. Brugsanvisning for 2,1x2,1 og 3,1x3,1 meters overdækning

Stål Overdækning. Brugsanvisning for 2,1x2,1 og 3,1x3,1 meters overdækning Stål Overdækning 1 1 Denne vejledning er gældende for følgende produkter: - Overdækning 2,1x2,1 meter: Varenummer: 210004 (Silvan nr 9845002) - Overdækning 3,1x3,1 meter: Varenummer: 210005 (Silvan nr

Læs mere

BETONVÆGGE Nr.: CT O1 DATABLAD. Mads Clausens Vej Tinglev Danmark

BETONVÆGGE Nr.: CT O1 DATABLAD. Mads Clausens Vej Tinglev Danmark 2018-11-07 DATABLAD 1 GENERELT Generelt Contiga A/S (CT) fremstiller bærende- og ikke bærende vægelementer i beton og let konstruktionsbeton. Herudover fremstilles også helvægselementer af letbeton. C

Læs mere

3.4.1. y 2. 274 Gyproc Håndbog 9. Projektering / Etagedæk og Lofter / Gyproc TCA-Etagedæk. Gyproc TCA-Etagedæk. Dimensionering

3.4.1. y 2. 274 Gyproc Håndbog 9. Projektering / Etagedæk og Lofter / Gyproc TCA-Etagedæk. Gyproc TCA-Etagedæk. Dimensionering Projektering / Etagedæk og Lofter / Dimensionering Dimensioneringstabeller De efterfølgende tabeller 1 og 2 indeholder maksimale spændvidder for Gyproc TCA etagedæk udført med C-profiler. Spændvidder er

Læs mere

Arbejds- og bygningsdelsbeskrivelse

Arbejds- og bygningsdelsbeskrivelse Slagelse Boligselskab Renovering af Grønningen, afd. 10 Entreprise 2 Arbejds- og bygningsdelsbeskrivelse 2.7 Betonelementmontage Udgave 1 Totalrådgiver: Dato: 22.02.2013 Danneskiold-Samsøes Allé 28 Rev.

Læs mere

MONTAGEVEJLEDNING FOR HÆNGSLET DØR

MONTAGEVEJLEDNING FOR HÆNGSLET DØR MONTAGEVEJLEDNING FOR HÆNGSLET DØR MODELLER MH0401 / MH0402 MH0601 / MH0602 MH0631 / MH0632 MH0751 / MH0752 MH1001 / MH1002 MH1501 / MH1502 AH0401 / AH0402 AH0601 / AH0602 AH0751 / AH0752 Door System A/S

Læs mere

Produktdatablad ROCKPANEL Ply

Produktdatablad ROCKPANEL Ply Produktdatablad ROCKPANEL Ply 1 Produktbeskrivelse ROCKPANEL Ply plader med primer finish er præfabrikerede komprimerede mineraluldplader, med termohærdende syntetiske bindemidler. Den øverste (farve)

Læs mere

BJÆLKER / SØJLER. Nr.: CT O1 DATABLAD. Mads Clausens Vej Tinglev Danmark

BJÆLKER / SØJLER. Nr.: CT O1 DATABLAD. Mads Clausens Vej Tinglev Danmark DATABLAD 1 GENERELT Generelt Contiga (CT) producerer konsol- (KB) ensidige konsol- (KBE), og rektangulære bjælker (RB) som forspændte elementer. Herudover produceres både bjælker og søjler som slapt armerede.

Læs mere