4750 Avisen Beldringe - Bårse - Køng - Lundby - Svinø - Sværdborg - Udby

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "4750 Avisen Beldringe - Bårse - Køng - Lundby - Svinø - Sværdborg - Udby"

Transkript

1 Nr Februar Avisen Beldringe - Bårse - Køng - Lundby - Svinø - Sværdborg - Udby Medborgerhusets bestyrelse går af Cacao Carlo plyndrer banken... Svinø-dilettanterne slår til igen med en latter-farce af de helt store lørdag den 5. februar. Læs meget mere s. 9 Samtlige bestyrelsesmedlemmer i Medborgerhuset Lundby ApS har besluttet at gå af på generalforsamlingen onsdag den 2. februar. Det kan føre til Medborgerhusets lukning, hvis ikke nye kræfter tager over. Formand for bestyrelsen, Jens Chr. Rasmussen, siger til 4750Avisen, at bestyrelsen er kørt træt, og der må nye kræfter til. Samtidig afleverer formanden endnu et flot regnskab for huset. Læs side 3-4 Lundby indsamlede kr. til Asien kroner blev det til, da Lundby samlede ind til Asien ved husstandsindsamlingen nytåraftensdag og dertil indsamlet i indsamlingsbøsser hos de handlende. Læs side 13 Lundby Amatør Teater er klar med ny latterorkan februar opfører Lundby Amatør Teater årets skuespil i Medborgerhuset Lundby. Midt i Kontortiden hedder farcen, hvor Frk. Kish (Susan Glad) er meget glad for unge Svendsen (Børge Jensen). Læs mere side 14-15

2 Avisen udgives og produceres af Foreningen Lundbyweb og 4750Avisen Møllergaarden Lundby CVR-nr.: Bank: Vordingborg Bank, Lundby Afdeling Ansv.hav. red.: Peter Sten Hansen Nyheder og annoncer sendes til: eller: 4750Avisen, Møllergaarden Lundby eller: tlf Tryk: Centraltrykkeriet i Vordingborg Oplag: Avisen distribueres med Post Danmark til samtlige husstande i 4750 Lundby samt 4760 Sværdborg Sogn og 4720 Bårse og Beldringe Sogne. Dette blad omdeles onsdag-torsdag den januarr 2005 Har du ikke fået bladet, så ring til Post Danmark i Vordingborg, tlf el Sidste frist for indlevering af stof og annoncer til næste nummer af 4750Avisen er tirsdag den 15. februar Februar-nr. udkommer onsdag-torsdag den februar Det sker i 4750 i februar 2005 Onsdag den 26. januar kl : Generalforsamling i Medborgerhusets Støtteforening i Medborgerhuset Lundby. Onsdag den 26. januar kl : Informationsmøde for en børnehave på Sværdborg Friskole. Mødet holdes på skolen. Torsdag den 27. januar kl : Liv i Lundbys grupper (alle aktive) mødes i Medborgerhuset Lundby. Torsdag den 27. januar kl : Generalforsamling i Svend Gønges Venner i Køng Forsamlingshus. Dagsorden iflg. vedtægterne. Mandag den 31. januar kl : Zeniordans i Bårse Samlingshus. Dørene åbnes kl. 13. Gevinster, kaffe & kage samt sød betjening. Entre kr. 60,-. Mulighed for efterfølgende spisning, kr. ca. 65,-. Mandag den 31. januar kl : Erfaringsmøde om årets juletræsfest på Lundby Efterskole. Liv i Lundby, Lundby-spejderne og Efterskolen. Tirsdag den 1. februar kl : Lundby Sognearkiv holder åbent i lokalerne Lundby Hovedgade 100, kld. Tirsdag den 1. februar kl : Tirsdagstræf på Sværdborg Friskole. Onsdag den 2. februar kl : Generalforsamling i Medborgerhuset Lundby ApS i Medborgerhuset Lundby. Torsdag den 3. februar kl : Generalforsamling i Foreningen Lundbyweb & 4750Avisen i Medborgerhuset Lundby. Lørdag den 5. februar kl : Generalprøve på Cacao Carlo plyndrer banken, årets dilettantstykke i Svinø Forsamlingshus. Gratis adgang. Lørdag den 5. februar kl : Premiere på Cacao Carlo plyndrer banken, årets dilettantstykke i Svinø Forsamlingshus. Entré: 75,- kr. Mandag den 7. februar kl : Køng Sognearkiv har åbent på Køng Kirkevej i graverboligen ved siden af kirken. Mandag den 7. februar kl Lundby og Omegns mavedansere holder åbent hus i Medborgerhuset Lundby. Tirsdag den 8. februar kl : Tirsdagstræf på Sværdborg Friskole. Tirsdag den 8. februar: Lundby-spejderne holder generalforsamling. FLERE ARRANGEMENTER PÅ SIDE 21! Her er priserne på en annonce i 4750 Avisen 4 farver 1 gang 4 farver m. rabat* Sort-hvid 1 gang Sort-hvid m. rabat* 1/1 side 1600 kr kr 1300 kr 1200 kr. 1/2 side 1200 kr kr. 900 kr. 800 kr. 1/4 side 800 kr. 700 kr. 600 kr. 500 kr. 1/8 side 500 kr. 400 kr. 350 kr. 300 kr. 1/16 side 300 kr. 250 kr. 200 kr. 175 kr. Disse annoncepriser gælder første seks måneder af *Rabatprisen opnås ved at tegne en annonce i fem numre af 4750Avisen i træk. 1/1 sides annoncer modtages gerne reproklare - resten laver vi gerne for dig, hvis du ønsker det. ALLE PRISER ER UDEN MOMS!

3 Medborgerhuset Lundbys bestyrelse går samlet af 3 Medborgerhuset Lundby skal have ny bestyrelse. I indkaldelsen til generalforsamlingen i Medborgerhuset onsdag den 2. februar meddeler formand Jens Chr. Rasmussen, at ingen af de nuværende bestyrelsesmedlemmer Generalforsamling 2. februar Onsdag den 2. februar kl afholder Medborgerhuset Lundby ApS generalforsamling i Medborgerhuset Lundby. Her vil det vise sig, om der kan stables en ny bestyrelse på benene. ønsker genvalg. Til Lundbyweb siger Jens Chr. Rasmussen, at det er en samlet bestyrelse, der går, og begrundelsen er, at bestyrelsen er kørt træt. Man kan også sige, at fornyelsen har været for lille. - Vi har ikke været gode til at spørge om hjælp, og nu orker vi ikke mere. Det påvirker os også, at de medlemmer af støtteforeningens bestyrelse, som vi har arbejdet tæt sammen med, holder op. - Hvad sker der, hvis der ikke kan vælges en ny bestyrelse? - Det beslutter vi på et bestyrelsesmøde umiddelbart før generalforsamlingen, siger Jens Chr. Rasmussen. Vi håber, at huset kan fortsætte. - Siger du dermed, at huset lukker, hvis det ikke lykkes at finde en ny bestyrelse? - Det kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt, siger Jens Chr. Rasmussen, som ikke vil udelukke, at det kan være, at nogle af bestyrelsesmedlemmerne blot skal have en pause. Bestyrelsen består inden generalforsamlingen af TRÆPILLER 960 kg svenske i 16 kg sæk (4800 Kcal/kg) Kr. 1440, kg svenske i 20 kg sæk (4800 Kcal/kg) Kr. 1480, kg i 25 kg sæk (0,2 % aske) Kr. 1480,- Svenske træpiller leveres løst / blæst ind BRIKETTER 960 kg svenske briketter med høj brændværdi Kr.1250,- Levering i 4750-området Kr. 125,- pr. palle / tons Alle priser er inkl. moms Afhentning søndag kl eller efter aftale Hammer Hestehave 6 (mellem Lundby og Hammer) Tlf: / Jens Chr. Rasmussen, formand, Ib Lundfort, Benny Krabbe, Marianne Hansen og Jan Elmelund. Kun anpartshavere i Medborgerhuset Lundby ApS har adgang onsdag den 2. februar. Sydsjællands Perle Helaftens arrangementer fra 472 kr. pr. couvert Alt inkl. Åben for store som små selskaber alle ugens dage Mad ud af huset Husmandskost fra kr. 85,- Smørrebrød fra kr. 17,- Festmenu fra kr. 145,- Buffet fra kr. 110,- Ring efter brochure samt danseplan Bårse Samlingshus Pia & Mikael LÆKKERT BRØD OG KAGER Bårse Bageri Næstvedvej 40, Bårse tlf Åbningstider: Hverdage: lørdag-søndag: Lundby Kiosken & Solcenter Lundby Hovedgade 95 åben alle dage fra 7.30 til Frisk brød fra Bårse Bageri hver dag Brødbestillinger på alle bagerens produkter modtages gerne, senest kl. 16 dagen før. NYHED: Kom og få en gang sol Pris: 25,- 10 turskort 1 gang gratis Ingen tidsbestilling Vi udlejer også DVD-film

4 4 Ib Lundfort: Derfor vil jeg ikke mere! Her er min begrundelser for, at jeg ikke vil være med mere i bestyrelsen for Medborgerhuset. Den daglige indsats i huset, det spænder fra håndværk, udlejning med mere er blevet for stor, folk der ringer for at bestille huset konkluderer, vi vil gerne leje i vores hus, dette med vores hus gælder kun når man skal have noget, når der skal arbejdes, så er der ingen der kan. Adskillige har sagt, ring til mig, hvis I skal have udført noget, man ringer 1 gang, nej i dag har jeg ikke tid, ring igen. Det forsøger man så, samme resultat. Folk ringer om booking, den værste ringede kl om natten, forespørgsler hele Salon Bente i Bårse Frisøren med den individuelle hårpleje aftenen, nej tak. Jeg har i de år huset har bestået brugt flere tusinde timer, først som bestyrelsesmedlem og senere som næstformand. Der er ingen tvivl om mit engagement i de forløbne år, jeg er den i bestyrelsen som har fået det hele til at hænge sammen, med dertil hørende arbejdspres som følger, nu er det helt slut. Jeg bliver ikke under nogen omstændigheder, festen er forbi, jeg håber der er andre der kan tage over, lige pt. kan jeg ikke se nogen der har den fornødne tid, men lad os se til Generalforsamlingen, det er ikke nok bare at være medlem af bestyrelsen, der skal arbejde til. Ib Lundfort Medborgerhusets økonomi er i orden Alt tyder på, at Medborgerhuset Lundby har en god og sund økonomi regnskabet, som fremlægges på generalforsamlingen den 2. februar, har godt nok et mindre underskud på ca kroner, men det skal ses på baggrund af, at husets 1. sal har stået tom i mange måneder på grund af problemer med lejerne. De er nu løst, da hele 1. salen er udlejet til én rolig lejer. Bestyrelsesmedlem søges, marts 2005 Vi søger et medlem med grundlæggende kendskab til EDB, der kan varetage følgende opgaver: Mødereferater til Vandværkets Protokol. Diverse statistikker over vandforbrug. Udfærdigelse af skrivelser. Udarbejde / ajourføre tilstandsrapport, beredskabsplan mm. Indhente tilbud på etablering af hjemmeside. Udarbejde materiale til siden og efterfølgende forestå løbende opdatering med referater, vandanalyser, nyheder, orienteringer mm. Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til formand Egon Keinicke tlf eller Steen Nielsen tlf Børnehave på Sværdborg Friskole? Har du et barn i (snart-)børnehavealderen? Drømmer du om en lille børnehave til dit barn? Kunne du tænke dig at være med til at starte en børnehave? Kan du svare ja til et eller flere af spørgsmålene så kom til informationsmøde om planerne om en privat børnehave på Sværdborg Skole Onsdag den 26. Januar 2005 kl på Sværdborg Friskole Med venlig hilsen Arbejdsgruppen for en privat børnehave Line Dahl Abildgård ( ) Karen Havn ( ) Anja Valhøj ( )

5 Signe Ryge kommer til Lundby TVØsts meget populære formiddags-studievært Signe Ryge Petersen kommer tirsdag den 10. februar til Rytterskolen i Lundby, hvor hun fortæller om sit arbejde på den regionale TV-Station. Signe Ryge har lavet mange interessante pro- grammer, blandt andet en lang række portrætter af regionens mest spændende kirker. I sit arbejde møder Signe Ryge Petersen mange spændende mennesker, og dem kommer vi også til at høre om i Rytterskolen i Gl. Lundby torsdag den 10. februar kl Det er Lundby Menighedsråd, der har arrangeret aftenen med Signe Ryge. Der er gratis adgang, men kaffe og kage koster 20 kroner pr. næse. Alle er velkomne. Støtteforening drænes for tre krumtapper Tre af krumtapperne i Medborgerhuset Lundbys Støtteforening forlader bestyrelsen på generalforsamlingen onsdag den 26. januar kl i Medborgerhuset Lundby. Det er formand Lizzie Hansen, kasserer Wini Lundfort og Tømrermester Ole J. Larsen Lundby Hovedgade 70, 4750 Lundby næstformand Benny Krabbe. Lizzie Hansen begrunder sit ophør med, at hun ønsker yngre kræfter i bestyrelsen, og de to andre henviser til helbredsmæssige forhold. Tilbage er kun Lone Adolfsen og Rikardt Ovesen. Snedker og tømrerarbejde Mobil: Fax: Blikkenslagerfirmaet Aut. Vand & gasmester Kaj O. Jensen & Søn ApS Hovedgaden 74, 4750 Lundby UDBY SY OG PRODUKTION * Bådkalecher * Hynder Privat: Palle O. Jensen Værksted: Banevej 6, Lundby Cykler til hele familien Åbningstider: ma-fre: lørdag: 9-15 JP Cykler Jan Petersen Næstvedvej 288 Kastelev Tlf Smart Safety Cykelsikring cykeltyvens bagdel - din fordel Stort udvalg i brugte cykler * Presenninger * Alt i grovere syning * Reparation af diverse opgaver * Vask og imprægnering Ring for et tilbud Prins Jørgens Allé 3, 4760 Vordingborg Tlf mobiltlf

6 6 Informationsmøde om børnehave på Sværdborg Friskole Onsdag den 24. november blev der afholdt et første informationsmøde om mulighederne for etablering af børnehave på Sværdborg Friskole. Denne aften sammen med en masse positive tilkendegivelser i dagene op til mødet viste at der ER INTE- RESSE for en lille børnehave på Sværdborg Friskole. "Skønt fremmødet på selve mødet ikke var så stort som håbet, var engagementet hos de fremmødte stort, og vi fik nedsat en arbejdsgruppe. Arbejdsgruppen er i gang med benarbejdet med at få kontakt til potentielle forældre og arrangerer endnu et informationsmøde, hvor vi forventer at få en foreløbig liste over potentielle børn. 4750Avisen udkommer: MARTS 2005: februar: deadline: 15. feb. APRIL 2005: marts: deadline: 15. marts MAJ 2005: april: deadline: 15. april JUNI 2005: juni: deadline: 15. maj JULI 2005: INGEN UDGIVELSE Hvornår børnehaven bliver en realitet afhænger af mange forhold, bla. selvfølgelig af tilslutningen af børn men også af en del praktiske forhold der skal på plads først lige fra forhandlinger med kommunen, pædagogiske og budgetmæssige overvejelser, ansættelse af personale, drøftelser med friskolen om hvor børnehaven kan være osv. Så mest realistiske bud er nok opstart august Det er vores mål. Skoleleder Morten Fogh Jensen deltog også i mødet som repræsentant fra Friskolen, og han udtrykte på egne og bestyrelsen vegne en meget positiv holdning til idéen, og betonede da også friskolens interesse i, at der kommer en børnehave: "Det er klart, at friskolen har en interesse i at få en naturlig fødning til skolen, så vi selv kan fylde vores børnehaveklasse ud, men børnehaven skal også pædagogisk og størrelsesmæssigt kunne rummes inden for friskolens rammer og pædagogiske grundlag. Friskolen bygger på tryghed, nærhed og overskuelige rammer, og det er klart, at hvis friskolen skal gå ind i det skal børnehaven være i tråd med det." Morten Fogh deltager også i det kommende informationsmøde. Tankerne om friskolen er kun i sin indledende fase og intet er jo lagt fast endnu, men de ting, der blev drøftet på mødet, var: tryghed, overskuelighed, skovbørnehave, naturoplevelser, udeliv, gerne madordning og gerne økologisk, samarbejde med skolen og at det skal være en lille børnehave. Næste informationsmøde er den 26. januar 2005 kl på Sværdborg Friskole. Hvis man ikke kan komme, men gerne vil med i arbejdsgruppen eller hvis man er potentiel forældre kan man kontakte en fra arbejdsgruppen eller man kan sende en e- mail til skoleleder Morten Fogh Jensen på adressen svaerdborgfriskole.dk, som så formidler kontakten videre. Arbejdsgruppen består af: Line Dahl Abildgård ( ) Karen Havn ( ) Anja Valhøj ( ) Tækkemand Jens C. Kuno Nielsen 3 generationers erfaring mobil:

7 7 Hvad sker der, hvis du mister erhvervsevnen? Kom ind og få en snak med os i Vordingborg Bank!

8 8 Disse gæve gutter er også en del af Lundbys historie. Vi aner desværre ikke, hvem de er. Tømrer & snedkermester Ole Pedersen Ibsvej Lundby * Tagudskiftning * Reparationer * Nybygninger * Totalentrepriser * Om & tilbygninger * Køkkener, bad & garderobe *Døre, vinduer og glasarbejde * Opsætning af lofter * Lægning af gulve Telefon Mobil Vil du være med til at fortælle Lundby-historie? Igennem de sidste år har forskellige Lundby-borgere skrevet om Lundby i gamle dage - f.eks. om Lundby i 1920 erne, i 1930 erne osv. Det har været spændende læsning, og det er vores indtryk, at det også har været spændende for personerne at tænke tilbage på barndommen, skolegangen, konfirmationen osv. Om ikke andet har børnebørnene ofte været meget glade for at få en historiebog, som bedstefar eller bedstemor har skrevet. I 2004 var vi så heldige at få lov til at skrive en lang barndomserindring rent på computeren. Emmy Hansen i Gl. Lundby havde skrevet flere stilehæfter fulde, og det var en guldgrube for arkivet at få del i denne Lundby-historie. Tidligere har Herman Rasmussen beskrevet sin barndom i Lundby Torp, afdøde Johannes Hansen har fortalt om sin barn- og ungdomstid i Gl. Lundby og Lars Balleby, der nu bor på Als, har beskrevet husene og deres beboere fra stationen til amerikanerhusene, som han huskede det fra slutningen af 1930 erne. Knud Erik Antonsen, søn af Lydum Pedersen tømrermester Privat: Bellisvej 19 Kostræde Banke 4750 Lundby tlf betjent Antonsen, har i sine to bøger ligeledes beskrevet Lundby set med den unges øjne i 1950 erne. Lundby Sogneakiv vil gerne opfordre andre til at fortælle eller beskrive deres Lundby, en lille del af byen, som den var før. Det behøver ikke at være mange sider - lidt har også en stor værdi. Hvis man er nervøs for ikke at få det hele med, eller man er usikker på, hvad arkivet synes, der kunne være spændende, har vi spørgeskemaer, som man kan få gode ideer og inspiration af. Hvis man ikke har lyst til at skrive, men hellere vil fortælle, vil vi altid gerne komme med en båndoptager og en skriveblok i lommen. Giv dit barnebarn eller oldebarn en god historie - din egen historie om din tid i Lundby - og lad sognearkivet kigge med. Så har du virkelig gjort en indsats til glæde for din egen familie og til glæde for sognearkivet. God skrive/ fortælle-lyst! Karen Johansson, Lundby Sognearkiv. Træbyg aps Manøvej 23 Næstved

9 9 Der bliver ikke lagt fingre imellem, når Svinø-dilettanterne går til løjerne i Cacao Carlo plyndrer banken... Cacao Carlo plyndrer banken Så er der røvere på spil i omegnen men bare rolig, det vil begrænse sig til Svinø Forsamlingshus lørdag den 5. februar, hvor dilettanterne vil opføre en farce af Henning Jørgensen. Stykket hedder i år Cacao Carlo plyndrer banken. Skylder her og der Vi bevæger os ind til den arbejdsløse Karl, som skylder penge både her og der. Fjernsynet er lige blevet hentet af fogeden. Konen Magda er meget utilfreds med Karl, og hun har pantsat næsten alt, hvad der kan pantsættes. Hjælpen er dog nær. Karls gode ven Carlo vil gerne have hjælp til et bræk i banken. Karl, Magda, nevøen Birger og vennen Oscar går med til at hjælpe. Alt går efter planen, men. I vil blive ført gennem mange sjove optrin og forviklinger, før planen lykkes?? De medvirkende i år er: Leif Jylov, Birthe og Werner Petersen, Marilin Guttesen, Jess Nielsen, Dorte Nielsen, Randi Hansen, Anders Hansen og Lis Svane Nielsen. Sufflør: Henrik Pedersen. Sminkør: Henriette Jylov. Instruktør: Hanne Breitenstein. Der er generalprøve lørdag den 5. februar kl og premiere samme dag kl Billetter købes ved indgangen. Lørdag kl er der gratis adgang til generalprøven, og der er mulighed for at købe kaffe og kage. Entréen til premieren i Svinø Forsamlingshus kl er 75,- kroner. Og der er mulighed for at bestille smørrebrød i pausen, som så indtages efter forestillingen. Tak til Carsten Svinødilettanterne ønsker her igennem at sige tak til Carsten Jylov, som gennem mange år har ført os gennem utallige aftener. Vi har ikke altid hørt efter, men vi har været glade for hans optimistiske opbakning. Nu er Carsten i færd med store ombygninger og må holde en pause, men du skal have tak fra de håbløse dilettanter. Også tak til Kirsten for sminkningen af os.

10 10 ISG skal have ny formand OM Det overnaturlige Hvad siger du til en aften om det overnaturlige, en aften, hvor spørgsmålet stilles: Findes der mere mellem himmel og jord, end vi går og tror. Du får flere muligheder for at opleve en aften med en foredragsholder, der vil tale om det overnaturlige og uforklarlige. Kan man læse tanker? Findes der spøgelser. Kan fremtiden forudsiges. I Bårse kan du opleve aftenen om det overnaturlige mandag den 21. februar kl i Bårse Samlingshus. I Lundby finder arrangementet sted onsdag den 2. marts på Svend Gøngeskolen. Idrætsforeningen Svend Gønge skal have ny formand. Den nuværende formand Leif Andersen, Kostræde Banker, har besluttet, at han trænger til mindre tidskrævende opgaver i ISG, og det samme har to andre bestyrelsesmedlemmer næstformand Egon Jacobsen og Lena Rasmussen. Kæmpe arbejde De har igennem en længere årrække gjort et kæmpe arbejde for foreningen, men nu vil de meget gerne have lov til at være mindre aktive. - Det er simpelt hen et spørgsmål om manglende tid, siger Leif Andersen til 4750Avisen. - Derfor er det vigtigt at vi alle bruger en masse kræfter på at finde andre med lyst og energi til at tage en bestyrelsespost, hedder det i omtalen af generalforsamlingen på ISG s hjemmeside. Mangler ildsjæle Også i de forskellige udvalg mangler der ildsjæle, som kan være med til at forme foreningen og sikre at ISG, også i fremtiden, kan være et stærkt aktiv for vores lokalsamfund Formandsskiftet finder sted på generalforsamlingen i ISG, som finder sted torsdag den 10. februar kl i Køng Forsamlingshus. Dagsordenen for generalforsamlingen er den i vedtægterne foreskrevne. Også vennerne gør status Svend Gønges Venner holder generalforsamling torsdag den 27. januar kl i Køng Forsamlingshus. Dagsorden efter vedtægterne.

11 11 Tønde-slagning og fastelavnsboller Fastelavn på Køng Præstegårds gårdsplads. Først en kort Friluftsgudstjeneste. Dernæst tøndeslagning, kaffe, sodavand og fastelavnsboller til alle og slikposer til børnene. Arrangeres i samarbejde med KFUM-spejderne i Lundby. Søndag den 6. februar. Start kl.14,00. I Sværdborg fejrer sognet også fastelavn med tøndeslagning efter gudstjenesten kl Udby Kirke er klar igen På billedet her ses Udby kirke udefra og smuk ser den jo ud. Nu er tiden inde til igen at nyde Udby kirke indefra! Og det er et endnu smukkere kirkerum, der nu står færdigt efter kalkmalerierne er blevet restaureret af Nordisk Konservering. Nye malerier er tilmed dukket op i kirkens kor, finafdækket og restaureret af Nationalmuseet. Samtidig har knæfaldet fået et nyt udseende - og et helt nyt lydanlæg tages i brug når kirken genåbner. Vi vil hermed indbyde jer Selv en lille annonce bliver set i 4750Avisen. Se vores tilbud på side 2 alle til genåbningen af Udby kirke søndag den 20. februar kl Det bliver en festlig gudstjeneste med deltagelse af provst Niels Toft samt i øvrigt sanger Rebecca Persson. Efter gudstjenesten vil menighedsrådet byde på en forfriskning i våbenhuset med mulighed for at se nærmere på kirkerummet. Vi håber, mange har lyst og lejlighed til at deltage i Udby kirkes genåbningsgudstjeneste søndag den 20. februar kl Hestebokse Udlejes På Svinø Moderne bokse Daglig adgang til store græsfolde Fodring 3 gange daglig Idrætsforeningen Svend Gønge afholder Generalforsamling torsdag den 10. febr. kl i Køng Forsamlingshus Dagsorden ifølge vedtægterne Leif Andersen, formand Mere info: Peter Christensen Kornhøjvej 2, tlf: Vær med i debatten - skriv til 4750Avisen, Møllergaarden 3, 4750 Lundby, eller send en mail til

12 NORD Nr.01 Nr Andelsboligerne Gønge-Husene i Lundby: Projekt udviklet til lokalområdet Der har i den senere tid været stor opmærksomhed på de aktive initiativer, som har udgangspunkt i Liv i Lundby, hvor det handler om at skabe interesse for bosætning i lokalområdet. Gønge-Husene på Svend Poulsensvej i Lundby skal i høj grad ses som et initiativ til at skabe mere udvikling i lokalområdet. Det er nødvendigt med nye attraktive boliger, således at der kan frigøres egnede store boliger til tilflyttede børnefamilier. De ti boliger er særligt egnet til senior familier, hvor man ønsker at fastholde en tilknytning til lokalsamfundet og samtidigt har behov for lidt mindre plads. Boligtyperne er særligt egnede til denne gruppe, fordi der er taget Kirkens Korshær søger frivillige Kirkens Korshær søger frivillige, til forefaldende arbejde i vores genbrugsbutik i Remkolde gamle Mejeri. Vi søger også et par frivillige til at hente og bringe møbler. Vi har chauffør og bil. Åbningstider: tirsdag, torsdag og lørdag: Vi kan ikke tilbyde dig løn, da genbrugsbutikken udelukkende drives med frivillig arbejdskraft, men vi kan tilbyde dig et dejligt socialt samvær - vi har det rigtigt sjovt! Henv.: Else Madsen tlf Plan mål 1:100 UV OP VM/ TT BOLIGTYPE A2 Gavl variant 4 værelses bolig Andelsbolig nr.: 01 (retvendt) 06 (spejlvendt) Antal boliger: 2 Brutto areal: 106 m2 HV, KV NORD Komfur Køle-/fryseskab Vask Forberedt for opvaskemaskine Forberedt for vaskemaskine og tørretumbler 12,6m² Værelse 7,1m² Bryggers Type A2 (106m²) G TE GA (Der kan forekomme mindre ændringer i mål og indretning.) Plan tegninger er vist modsat af situationsplanen G en række praktiske hensyn med henblik på at skabe en positiv oplevelse for de kommende beboere. Hustypen er således tilsvarende de boliger som er opført i Nørre Alslev, og som har været en stor succes. Der er tale om lyse og venlige boliger, som er udformet i gedigne materialer og med kendte detaljer som betontagsten og murede facader. Gønge-Husene opføres således i gule mursten fra Lundby teglværk. I forbindelse med præsentationen af projektet blev der udtrykt ønske om mulighed for større huse med et ekstra værelse. Vi har derfor tegnet 2 boliger, som har 4 rum med et boligareal på 106 m2. Boligerne i øvrigt er på 95 m2. Vi har endvidere forbedret boligerne således, at stuearealet er forøget og badeværelserne har fået en bedre indretning ved bruseområdet. Gønge-husene er prissat meget konkurrencedygtigt i forhold til mange tilsvarende projekter. Det er således ikke altid, at en lav månedlig ydelse er udtryk for en lav totalpris. Der kan være tale om en meget kortsigtet finansiering. Vi har valgt at fastsætte en stabil finansiering, som også på længere sigt vil være acceptabel.vi står som arkitekter til rådighed for en personlig rådgivning af interesserede købere, idet vi samtidigt kan redegøre for de mange muligheder, der er for at skabe sin personlige boligindretning med hensyn til valg af farver og indretninger ud over standard. 8,5m² Køkken Garderobeskab Teknikskab Gulvafløb Betonfliser 25,1m² Stue 7,2m² Terasse 0 7,7m² Entré ,2m² Værelse 9,8m² Værelse 3 5,7m² Bad/toil. 4 5 m Vi har valgt at lægge et højt niveau på byggeriet, således at også standardløsningen er et udmærket valg. Vi ser frem til et positivt samarbejde med Liv i Lundby, fordi vi mener at dette projekt er sammenfaldende med de gode initiativer, som en række ildsjæle har lagt tid og kræfter til. Det er nødvendigt at være aktiv, ellers kører toget forbi! Vi vil i den kommende tid arrangere nogle aftenmøder, hvor vi kan være til stede for en konstruktiv snak og forhåbentlig en aftale om køb af en af de dejlige boliger. Venlig hilsen A/Plan arkitekter Kjeld Andersen Lundby, andelsboliger

13 13 Lundby samlede ind til Asien Ikke mindre end kroner samlede Lundby Menighedsråd ind til Asien nytårsaftensdag på under to timer! Lundby-borgerne var meget villige til at betale, endog store beløb. En borger reagerede på resultatet med følgende bemærkning: - Hvor var det dejligt at høre, at hele Lundby gav så gavmildt. Det er da en by, man kan være bekendt at bo i. - Jeg giver normalt kun til Kræftens Bekæmpelse, men det her er noget særligt, sagde Finn Jørgensen, Ibsvej i Lundby. I baggrunden sognepræst Lillian Saaek og sønnike Ulrik. Yderst til venstre skimtes Marie Louise Jørgensen, Lundby, en konfirmand, som deltog i indsamlingen. Allerede mandag den 3. januar blev de mange tusinde kroner sendt til Folkekirkens Nødhjælp, gebyrfrit via Vordingborg Bank i Lundby. Yderligere kr. Lundby Kiosken og Coma har siden nytår samlet yderligere 2410 kroner ind i to indsamlingsbøsser i butikkerne. Dermed er den samlede indbetaling fra Lundby til Asiens ofre kroner. Maja Hansen Gl. Lundby ville bare aflevere sine 100 kroner til indsamlingen, men blev kapret som indsamler, da hun mødte op i Rytterskolen. Margit Hansen og Thilde Laustsen modtager penge af Bodil og Peter Larsens Anna. Læs også side 20: Vi samler ind til Afrika søndag den 6. marts!

14 14 Hele årets hold: Grethe Sandberg (suffløse), Lone Jeppesen, Ruth Tandrup Nielsen, Lizette Jeppesen og bagest: Peter Hansen, Lise- Lotte Christensen, Børge Jensen og Susan Glad. Lise-Lotte Christensen som den snusende Frk. Løwe. Midt i kontortiden Midt i Kontortiden hedder årets latterorkan fra Lundby Amatør Teater. Udgangspunktet for løjerne er en ikke helt almindelig dag i 4750Banken i Lundby. Bankens personale venter bankdirektørens hjemkomst efter en forretningsrejse til Paris, og så bliver en væltet kaffekop udgangspunktet for alle løjerne. Mens direktøren har været bortrejst har chefsekretær Fru Jensen af nød ansat Mustafa, tidligere økonomiprofessor fra Universitetet i Ankara, som rengøringsassistent i banken - meget mod sin vilje, men nød lærer jo nøgen kvinde at spinde. Og da Mustafa på et tidspunkt kommer til at erklære sin ubetingede kærlighed til kontoreleven Fia Thomsen, bliver den stilige Fru Jensen så befippet, at hun vælter en kop kaffe ned over sin nederdel. Og hermed er der lagt op til alle løjerne, som indbefatter mere eller mindre afklædte kvind og mandfolk, udklædninger ud over det sædvanlige, forklædninger og meget mere. Rollerne indehaves i år af Peter Hansen (Mustafa), Lone Jeppesen (Fru Jensen), Lizette Jeppesen (Fia Thomsen), Ruth Tandrup Nielsen (Fru Lisby), Lise- Lotte Christensen (Frk. Løwe), Susan Glad (Frk. Kish) og Børge Jensen (Ulrik Svendsen). Grethe Sandberg er sufflør, bag scenen regerer Bent Jørgensen og Ole Kristiansen. Sminkøse: Henriette Jeppesen. Instruktør: Ib Andersen. Lone Jeppesen som den statelige chefsekretær Fru Jensen, der bliver nødt til at svinge moppen og klæde sig ud. Bankdirektør fru Lisby, kontorelev Fia, Fru Jensen og under bordet Mustafa.

15 15 Lundby Amatør Teater klar med ny latter-orkan Lundby Amatør Teater knokler hver tirsdag aften på de skrå brædder i Medborgerhuset Lundby for at få alt klar til premieren på årets farce fredag den 25. februar kl Der spilles som sidste år tre dage, fredag den 25. februar, lørdag den 26. februar. Begge aftener indledes med spisning. En flot buffet fra Udby Kro samt dessert og chokoladekage til kaffen. Klokken 20 går tæppet til aftenens løjer på scenen. Og fra kl. 22 er der dans til glad jazz-musik, nemlig Erik Bondes kvartet. Prisen for alle disse herligheder er 175,- kroner. Søndag den 27. februar er der forestilling med kaffe og kage kl Prisen for søndagsforestillingen er 65,- kroner. Da det sidste år kneb med billetter til nogle af forestillingerne, har vi i år arrangeret forsalg tirsdag den 1. februar kl Vil du være helt sikker på at få dine billetter, skal du altså møde op i Medborgerhuset (krostuen) denne aften. Fra onsdag den 2. februar til fredag den 18. februar sælges billetter i Coma og Lundby Kiosken i Lundby. Kontorelev i 4750Banken Fia (Lizette Jeppesen) og spionen Frk. Løwe fra StorBanken (Lise- Lotte Christensen). Børge Jensen i sin glansrolle som Ulrik Svendsen, der kalder på mor.,er Musikken leveres af Erik Bonde Erik Bonde Kvartet har igennem snart mange år leveret kompromisløs dansevenlig underholdning til mange lejligheder. Essensen af tidernes jazzmusik er her komprimeret til dansevenlig musik med alle de kendte evergreens. Her vil man kunne høre Fly me to the moon og Leo Mathiesens sange side om side med den fællesnævner, at det er musik som man får lyst til at danse til. Jazzmusik er nemlig blevet til sammen med dans som alfa og omega. Kvartetten spiller Bebop, Samba, New Orleans Funk, Swing, Blues, Big Band, Bossa Nova og Dixieland med en intensitet som afspejler deres kærlighed til al dansvenlig Jazz- og fordi de ikke kan lade være. Erik Bonde Kvartet Består af fire kompetente musikere med deres rødder plantet i al slags musik, og som alle har spillet i utallige sammenhænge, men som her er bragt sammen af deres kærlighed til Jazz. Erik Bonde Kvartet Trommer: Katrine Andersen Bas: Jannek Haarding Guitar: Mikkel Andersen Trompet/sang: Erik Bonde

16 16 Rensdyrjægerne 4750 FØR OG NU 2 For omkring år siden var landet atter isfrit. Den mørke muld var endnu ikke dannet af døde plantedele, og overfladen var gråhvid af råjordens kalk. De dybere jordlag var stadig bundet af permafrost. Om sommeren tøede de øvre lag, men på grund af frosten kunne vandet ikke synke ned, og overfladen blev meget blød. På skrånende terræn begyndte jorden at flyde og skylle ned i de søfyldte lavninger som Barmose og den store mose mellem Køng, Lundby og Sværdborg. Her har geologer boret gennem metertykke lag af nedskyllet ler, der i dag udnyttes af Lundby Teglværk i graven nord for vejen til Køng. Langsomt begyndte en lav arktisk plantevækst at binde overfladen. I leret i Lundby mose har man fundet blade af dværgbirk. Senere bredte der sig en åben skov af birk, røn, bævreasp og hæg. Et af de første større planteædende dyr, der indvandrede, var renen, fulgt af sine naturlige fjender som ulv og jærv og af rensdyrjægerne, der havde overvintret syd for de isdækkede egne. I moserne finder man nu og da renens takker, når ploven går dybt eller ved dræningsarbejde. Tyrens gevir er fejet ved brunsten i september og kastes i november/december. Da her både findes takker siddende på pandeskal og kastede takker, må her have været rener til ud på vinteren. Renerne blev især jaget om efteråret, efter de havde ædt sig fede om sommeren, og den tykke vinterpels var udvokset. Af de seje takker fremstillede man harpuner. Velegnede jagtpladser var, hvor dyrene under deres vandringer skulle passere svømmesteder. Datidens langstrakte sø mellem Kastelev og Ring har været en hindring, men mellem Lundby og Køng var den snævret ind af Flaskholmen. Her kan have været et svømme- og vadested, hvor man lagde nutidens vej over mosen efter, at banen kom til Lundby i På østsiden af Flaskholmen er der da også fundet et par af rensdyrjægernes karakteristiske store lansespidser af flint, og på Lundbysiden er der fundet en harpun. Mon der også kan findes knogler og takker af druknede rener i teglværkets lergrav? Lanse-spids af flint, som har ramt en knogle. Størrelse: ca. 1:2. I første afsnit af denne artikelserie bragte vi et kort over landskabets udvikling. Vi skylder at fortælle, at det er lavet af glacialmorfolog Johannes Krüger. På dette kort ses de tidligere vidtstrakte moseområder mellem Lundby og Køng og mellem Sallerup og Sværdborg. De strakte sig helt fra Ring i nord til Kastelev i syd. Ved pilen kan renerne have haft et overgangssted fra Flaskholm mod Lundby. Her er de blevet jaget af vores forfædre, rensdyrjægerne. Amatørarkæolog Axel Degn Johansson fra Lundby skriver i hele 2005 om 4750områdets historie i 4750Avisen. Du får en artikel i hvert nummer.

17 17 De gode gamle dage I aviser og fjernsyn har nutidens hel- og halvakademikere, gennem flere år, haft rigtig travlt med, at de gode gamle dage ikke var så gode endda. Sideløbende følger pædagoger og lærere op med idelige angreb på den såkaldte sorte skole og gastronomisk er forældregenerationen sunket til hidtil ukendte dybder ved, at de på hjemvejen køber Pizza eller dåsemad, så familien kan nå at spise inden, de skal falde i søvn foran fjernsynet. Denne del af udviklingen kan vi takke politikerne for, da de, gennem lovgivning, absolut skal fastslå, hvad social velfærd består i. I praksis er politikerne kommet ud på en isglat vrøvlevej, for de har ikke gjort sig den ulejlighed, at finde frem til en definition på, hvad social velfærd er for en størrelse, men de har lyttet til hel og halvakademikerne. De er, formodentlig uden at vide det, kommet frem til den kendsgerning, at social velfærd og livsværdier er som forbundne kar. Disse fødes dog ikke automatisk af penge efter en tabel, der angiver et økonomisk minimumseksistensgrundlag. S ocial velfærd og livsværdier fødes ud fra de aktuelt eksisterende samfundsforhold i et specifikt geografisk kulturelt område, fuldstændig som nydelsen af en god middag, udover gastronomens hæderværdige indsats, bestemmes af selskabets sammensætning og omgivelserne. S ocial velfærd i dagens Danmark = pleje af dovenskab. Livsværdier = penge, prestige og magt, elementer, der er indenfor lovgivningens rammer. Men ligningen social velfærd + livsværdier = livsindhold, er en ligning, der ligger udenfor det politiske regelsæts muligheder for intervention. Hel og halvakademikerne tager pædagoger og skolelærere i hånden og politikerne ved skægget og bruger masser af energi på deres heksejagt på fortiden og dem, der ryger tobak. Fuldstændig som i heksejagtens glade dage, hvor almuen fylkedes omkring bålet og skreg af fryd, når stigen, med den fastbundne heks, væltede ind i bålets flammer, således samles flertallet om nutidens heksebål, aviserne og fjernsynet. Her håner og brænder man tidligere slægter, der i deres ansigts sved skabte et samfund med livkraft og livsværdier, som vi nyder godt af i dag. Det gjorde de under forhold, der var anderledes, men deri ligger ikke, at de var dårlige. Ansigtets sved bestod i respekt, der blev indgivet det enkelte individ i hjem og skole. Den såkaldte sorte skole skabte, gennem effektiv undervisning, en vel forberedt ungdom, der blev sendt ud i samfundet med basal viden og en trænet hukommelse, der satte dem i stand til fortsat at modtage og bearbejde ny viden. Hvilket enormt spild af uddannelse på den generation, der tegner nutidens samfund i fjernsyn og aviser, hvilket minder mig om ordene: Begavelse er evnen til at lære, intelligensen er evnen til at bruge det lærte fornuftigt. N ostalgien kommer op i mig, når jeg står ved mit komfur og laver gule ærter med fedt flæsk, saltet flæsk, røget flæsk og kogt pølse, som det blev lavet i de gode gamle dage, for ikke at tale om de efterfølgende, i Grand Marnier eller Cognac flamberede, pandekager med tilhørende hjemmesyltede jordbær og så slår det mig: De, der har opfundet denne pragtfulde spise, må have haft en god og livsbekræftende tilværelse. Det var nok fordi, de ikke blev forfulgt af diætister og andre hel eller halvstuderte fanatikere. Det kan godt være, at politikerne har givet os flere penge i lommen, men de har samtidig gjort os fattigere på oplevelser - eller rettere åndeligt fattigere end de var, i de gode gamle dage, hvor den sorte skole fødtes. Gastronomicus

18 18 En dansk stil af Ina Nielsen, gymnasieelev 1. g Vordingborg Gymnasium - bopæl: Ibsvej i Lundby Liv i Lundby En tidlig forårsmorgen for år siden drager en gruppe jægere og hunde af sted på jagt. Det var ikke en helt almindelig jagttur, de begav sig ud på. Byttedyret, en elg, var udpeget på forhånd. Den hørte til blandt de største dyr og skulle sikre bopladsen kød i lang tid fremover. Sådan starter en fortælling, om hvordan det kan være gået til, at knogler fra mindst tre elge ligger i Lundby mose. Elgene er dateret til at have levet engang i sidste istid. Senere, langt senere engang i 1600-tallet, får Svend Poulsen Gønge tildelt Lundbygård af Danmarks konge. Lundby er ikke bare en by, nej det er en speciel by. Den har det hele, en historisk fortid, en levende nutid og en fantastisk fremtid, i hvert fald efter min mening. Først tænkte jeg, ja, hvad er der egentlig godt ved Lundby? var der en der sagde. Men der er faktisk meget godt. Jeg kom træt hjem fra arbejde. I vores stue sad det nye menighedsråd. De så virkelig ud til at hygge sig med fyrfadslys på bordet, kage og kaffe. Jeg greb chancen til at stille dem det simple spørgsmål: Hvad er godt ved Lundby? Da jeg skal skrive en artikel i dansk om lokal livet, der hvor jeg bor. Hvis man vil være aktiv sker der meget var der en der sagde. De andre nikkede samtykkende. Stationen er altså også et stort plus, sagde en anden. Lige pludselig sad jeg med en længere liste over, hvad de faktisk synes er godt. Der er faktisk meget godt ved Lundby, kunne de konkludere. Først tænkte jeg, ja, hvad er der egentlig godt ved Lundby?, var der en der sagde men der er faktisk meget godt. Ja, det er meget sundt lige sådan at tænke over, hvad der er godt, vi har jo faktisk overraskende meget godt. Jeg må sige, at jeg selv blev lidt overrasket over hvor meget de kunne finde, det har altid været total nedtur at bo i sådan en skod by som Lundby. Hvor er det nu lige Lundby ligger, der er jo mere end en Lundby i Danmark. Vi ligger midt mellem Næstved, Vordingborg og Præstø. Så hvis Vordingborg kommune og Næstved kommune slår sig sammen, bliver Rådhuset jo nødt til at ligge i midten, altså i Lundby, det er i hvert fald Lundby borgernes eget bud. Lundby Amatør Teater opfører Midt i Kontortiden en farce i to akter Vi spiller fredag den 25. februar kl. 18, lørdag den 26. februar kl. 18 og søndag den 27. februar kl. 14 Lørdag og søndag: Lækker buffet, dessert, kaffe og kage fra Udby Kro, forestilling samt dans til levende musik ved Erik Bonde Kvartet: 175,- kr. Søndag : Forestilling samt kaffe og kage: 65,- kr. Forsalg: tirsdag den 1. februar kl i krostuen i Medborgerhuset Lundby Fra onsdag den 2. februar til og med fredag den 18. februar kan billetter købes i Lundby Kiosken og Coma i Lundby.

19 Man er ikke i tvivl om at Gøngehøvdingen er tæt knyttet til byen. Vejene har navne som Ibsvej, Snaphanevej, Ane Mariesvej og Svend Poulsens vej. Et varmt emne i øjeblikket er da også, om man skal grave i jorden på sydsiden af koret i Lundby kirke, for at se om det er rigtigt at Svend Gønge ligger begravet der. Det var sogne arkivets ide, og nu er det så op til menighedsrådet at afgøre om man skal grave i jorden. En af de ting menighedsrådet også sagde, da jeg spurgte dem, hvad der er godt ved Lundby, var, at vi har en lille hyggelig kirke. Det vil jeg give dem ret i, der er ca. plads til 100 personer, en tiendedel af Lundbys indbyggere. Det gav en særlig hyggelig stemning da Michael Falch var og optræde sidste efterår. Kirken var tæt pakket. Folk sad nærmest på skødet af hinanden på kirkebænkene. Jeg var heldig og havde fået en klapstol ude på gangen, og oven i købet næsten forrest. Mørket havde lagt sig som en tung dyne om vores lille landsbykirke. De kæmpemæssige vinduer farvet kulsorte, som en fantastisk kontrast til den kridhvide kalkvæg, og de smukt skinnende lysekroner. Han sad på en taburet kun med sin guitar og stemme. Selvom byen ikke er stor er der fem forretninger på hovedgaden og flere selvstændige i byen. Tilbage i vores stue kommenteres også byens handlende. Vi har da også lægehuset, og en dyrlæge. siger en og lidt funderende siger en anden: Ja vi har faktisk dækket de basale behov, de ting andre ligger og kører efter har vi faktisk lige her. Skolen er to sporet fra bh. til 9. Klasse, der er børnehave og SFO. Skolen er under ombygning og renovering for omkring 30 millioner kr. I skolens kælder ligger også Klubben, som kalder sig Danmarks bedste beskyttelses kælder. Da jeg spurgte min lille søster og fire af hendes veninder, hvad der er godt ved Lundby, var det første de svarede Klubben. Det er der de hænger ud, snakker med vennerne, og der er meget man kan lave sammen med Klubben, hvis det er det man vil. De nævner også at det er rart at man kan være tryg, når man går hjem, for der er ingen bander her. De har også visioner for Lundby, en lang gågade med butikker, eller bare en enkelt butik der solgte softice ville de være glade for. Selvom de alle gerne vil bo i en større by er de faktisk også enige om at de godt kunne finde på at vende til bage når de selv engang får børn. Der sker noget i Lundby Liv i Lundby er en græsrodsbevægelse, der kort sagt vil skabe liv i Lundby. Skolens ombygning viser også at kommunalpolitikerne gerne vil bevare Lundby og gøre det mere attraktivt at bo her. De sørger også for at toget fortsat stopper her. Men kommunalpolitikerne er ikke de eneste, der gør en indsats for Lundby. Jeg vil vove at påstå, at vi faktisk gør mest selv. Jeg tror ikke, jeg kan huske, at der har været så meget aktivitet i Lundby, som efter Liv i Lundby er kommet. Liv i Lundby er en græsrodsbevægelse, der kort sagt vil skabe liv i Lundby. Det må man sige de har gjort. Det fungerer på den måde, at der er forskellige grupper, som tager sig af et emne, f.eks. at Lundby skal være smukkere. De har afholdt hold Lundby-ren-dag. Der sker også meget andet, f.eks. er der startet en teatergruppe, der er nogle der danser mavedans. Af øvrige foreninger kan nævnes IF Svend Gønge og Spejderne i Lundby, som lige har haft 25 års jubilæum. Og så er der dejligt mørkt om aftenen, så man kan se på stjerner. En anden ting, som også er blevet sat i gang inden for de senere år, er et projekt, der går ud på at få tilplantet et område omkring skolen 19 og SFO en til en skov. Siden projektet blev startet er åen blevet frilagt, der er blevet lavet en lille sø, ved søen er der også bygget to sheltere. Næsten hele området er efterhånden blevet plantet til med træer af Lundbys borgere ved den årlige plantedag. I den anden ende af byen ligger Lundby parken. Så selvom det er en by, så er der grønne områder og mulighed for at komme ud i naturen, og så er der dejligt mørkt om aftenen, så man kan se på stjerner. Jeg står på vores altan og kigger ud over markerne. Jeg kan i ny og næ høre en bil kører med for høj fart ned ad Hovedgaden. Gadelygten på hjørnet er tændt, men dens skær forstyrrer ikke mit udsyn. En kæmpemæssig mørk himmel hvælver sig over mig. Jeg kan tydeligt se lyset fra de man- Af Ina Nielsen 1. g Vordingborg Gymnasium Bopæl: Ibsvej Lundby

20 20 Billede af lille dreng og hans mor: Få måneder efter høsten gik det galt for Macdonard. Han var så underernæret, at han kun vejede 4,4 kilo. Det svarer til, hvad en solid nyfødt kunne veje i Danmark. Men Macdonard var halvandet år gammel. Foto: Mike Kollöffel Stop den stille sult Meld dig som indsamler til Sogneindsamling 2005 i Lundby sogn og vær med til at dæmme op for den sult, der koster små børn livet om dagen Macdonard har været heldig. Han var kun halvandet år gammel, da han blev så syg af sult, at han næsten døde af det. Og heldet bestod i, at han kom på hospitalet i tide og fik hjælp til at komme sig. Kort tid efter var den gal igen. Familien havde ikke mad nok, og igen nåede Macdonards vægt ned på 4,4 kg det svarer til, hvad en velnæret nyfødt vejer i Danmark. Igen var Macdonard heldig, og han blev sammen med sin mor indlagt på Likuni hospitalet i Malawi i det sydlige Afrika, hvor de reddede ham med intravenøs næring og derefter masser af faste mælkemåltider. Hvad vil I have, jeg skal gøre? spørger Macdonards mor Linily træt. Maden er sluppet op, og der er fem nådesløse måneder til næste høst. Alt er spist. I år er endnu et hungerår i Malawi. Men som hovedregel sulter alle selv i de gode år. Der er altid flere måneder til høst, end maden rækker til. Og de fattige forsøger at klare sig, så godt de nu kan. Man søger arbejde, sælger brænde eller sælger sig selv som prostitueret, når det går værst for sig. Sulten betyder, at aidsepidemien griber voldsomt om sig i landet. Mange er i forvejen svækkede af sulten, men det går særlig hårdt ud over de mindste børn, der ikke har så stor modstandskraft. Det er ikke svært at skabe en positiv fremtid for de sultende børn og deres familier. Folkekirkens Nødhjælp støtter et projekt, der hjælper med køkkenhaver og trædepumper, så både børn og voksne kan få bedre mad og dermed skabe sig et bedre liv. Det er et af de projekter, der skal samles ind til ved sogneindsamlingen søndag den 6. marts overalt i Danmark. Også Lundby slutter op om indsamlingen. Det er en menneskeret at få tilstrækkeligt med mad hver dag, understreger indsamlingsleder Majsan Nord Specht, der har taget initiativ til indsamlingen i Lundby. Og der er brug for, at flere vil give et par timer søndag den 6. marts og deltage i indsamlingen for at stoppe den stille sult i Malawi og andre steder i verden. Her i Lundby vil vi ikke bare se til, mens små børn dør af sult andre steder i verden, siger indsamlingsleder Majsan Nord Specht fra Lundby sogn. Selv om vi ikke nødvendigvis er rige eller lever i stor overflod, er vi jo alligevel blandt de heldige her i verden. Vi er nogle få frivillige, som har lyst til at samle ind søndag den 6. marts, men vi mangler stadig indsamlere. Og jo før du melder dig, des bedre for indsamlingen og for ofrene for den stille sult. Du kan melde dig som indsamler ved at kontakte indsamlingsleder Majsan Nord Specht på telefon eller Folkekirkens Nødhjælp på , der er åben hele døgnet. Indsamlingsleder i Lundby Sogn Majsan Nord Specht.

21 21 Den tidligere købmandshandel og el-installatørforretning på Lundby Hovedgade 45 bliver nu ombygget til udlejnings-lejligheder. Er du interesseret i at reservere en lejlighed, så læs hvordan du gør i artiklen. Nye lejligheder i Lundby Ejendommen Lundby Hovedgade 45 er planlagt til ombygning, med færdiggørelse ca Der bliver tale om 3 lejligheder i stueetagen på ca. 72 m2, indrettet med køkkenalrum, entre, bad og to værelser. Leje pr. måned ca. kr ,- plus forbrug. På første sal bliver der garage/værksted 5 stk. Der er en stor have med mulighed for indretning af spændende fælles faciliteter, oplyser bygherren Ronny Kær. Hvorfor vælge lejebolig - Såfremt du er pensionist, eller har en lav indkomst så er der mulighed for boligydelse/boligsikring lejligheder, beløbet kan være, lavere alt efter indtægts og formueforhold, og er kun nævnt som eksempel. Du kender din husleje i modsætning til Dem som køber hus/rækkehus/ andelsbolig, idet næsten alle disse er finansieret med variable og billige lån, men hvor huslejen bundet hvis priserne på ejendomme falder, og muligheden for boligsikring/ydelse opvejer en stor del af dette. Du kan bruge din formue på at leve godt og foretage dig spændende ting, og skulle du ønske at bo et andet sted senere, så er det forholdsmæssigt meget billigere med en lejebolig, indrettet 2 store lejligheder Du kan kontakte din kommune nemt kan stige betragteligt siger Ronny Kær. på ca. 92 m2 pr. stk. indeholdende entre, køkken, bad, stue og 3 værelser. Leje pr. måned ca kr ,- plus forbrug. Derudover bliver der mulighed for leje af separat for beregning af boligsikring/boligydelse, eller selv gå ind på netborger.dk. f.eks. vil en enlig folkepensionist kunne få ca kr ,- pr. måned i boligsikring på de små hvis renten stiger. Rentestigning er udlejers problem. Du har ingen opsparing i en lejebolig, men på den anden side så risikere du heller ikke at blive stavns- Hvis du ønsker yderligere oplysning, eller ønsker at blive skrevet op til en lejlighed, så kan du kontakte Ronny Kær på tlf , eller send en mail på Det sker i 4750 i februar fortsat fra side 2 Torsdag den 10. februar kl : Signe Ryge Petersen fortæller om sit arbejde på TVØst i Rytterskolen i Gl. Lundby - lige ved siden af kirken. Torsdag den 10. februar kl : Idrætsforeningen Svend Gønge holder generalforsamling. Søndag den 13. februar kl : Søndagsdans i Bårse Samlingshus. Dans og 2 retter, kaffe & småkager. Bordbestilling Pris 115,- inkl. entré. Fra kl : Entré 60,- kr. inkl. dans, kaffe og småkager. Mandag den 21. februar kl En aften om det overnaturlige i Bårse Samlingshus. Tirsdag den 22. februar Tirsdagstræf på Sværdborg Friskole med Madcafé. Fredag den 25. februar kl : Premiere på Lundby Amatør Teaters forestilling Midt i Kontortiden i Medborgerhuset Lundby. Lørdag den 26. februar kl : Lundby Amatør Teater opfører Midt i Kontortiden i Medb.huset Lundby. Søndag den 27. februar kl : Lundby Amatør Teater opfører Midt i Kontortiden i Medb.huset Lundby. Mandag den 28. februar kl : Zeniordans i Bårse Samlingshus. Dørene åbnes kl. 13. Gevinster, kaffe & kage samt sød betjening. Entre kr. 60,-. Mulighed for efterfølgende spisning, kr. ca. 65,-. Vil du have dit arrangement med i Det sker, så send det til eller 4750Avisen, Møllergaarden 3, 4750 Lundby.

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

for Lyne Sogn Februar 2015

for Lyne Sogn Februar 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Februar 2015 Nedbrydning af gødningshus 2014 Indhold: * Bork Præstegård: Skumringstime * Lyne Kroket & Petanqueklub: Generalforsamling

Læs mere

for Lyne Sogn Maj 2014 Indhold:

for Lyne Sogn Maj 2014 Indhold: Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Maj 2014 De gamle skilte på hotellet Afholdshotel fra 1914 til 1970 Indhold: Krocketklubben. Avisindsamling. Støtteforeningen

Læs mere

Referat af generalforsamling i Skovlunde Kirkes Ungdomsgård mandag den 10. marts 2014 kl. 19.30

Referat af generalforsamling i Skovlunde Kirkes Ungdomsgård mandag den 10. marts 2014 kl. 19.30 Referat af generalforsamling i Skovlunde Kirkes mandag den 10. marts 2014 kl. 19.30 21 fremmødte 1. Indledning Det er i dag et vejr nr. 266 i højskoledagbogen 1.1 Valg af dirigent Finn Seerup blev valgt.

Læs mere

Kirkebladet. Den danske kirke i Lyksborg og omegn marts - maj 2015

Kirkebladet. Den danske kirke i Lyksborg og omegn marts - maj 2015 Kirkebladet Den danske kirke i Lyksborg og omegn marts - maj 2015 Foråret så sagte kommer... 2 Sådan lød titlen på Kaj Munks erindringsbog, og mens disse linjer skrives, står foråret på spring. Solen skinner,

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015 META Nyhedsbrev uge 10 2015 Dagene er blevet lysere og længere og vi glæder os til foråret, vel vidende at der sagtens kan komme meget mere vinter i marts måned. Vintergækkene står nu i fuldt flor, og

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 27 juli / august. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Søndag den 31. august 2008 søndag den 7. september 2008

Søndag den 31. august 2008 søndag den 7. september 2008 Seniorkulturuge 2008 Søndag den 31. august 2008 søndag den 7. september 2008 Kulturelt Samråd, Solrød Bibliotekerne, Kræftens Bekæmpelse, AOF, Super Brugsen, Lokalhistorisk Forening, Lions, Ældresagen,

Læs mere

Støtteforeningen 2012-2013

Støtteforeningen 2012-2013 Støtteforeningen 2012-2013 Set med mine øjne 2012 blev for mig et inspirerende og lærerigt år. På Støtteforeningens generalforsamling i februar blev jeg på et hængende hår valgt ind, og jeg var glad og

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

Byens Avis og dens ansatte

Byens Avis og dens ansatte Byens Avis og dens ansatte Vores avis hedder byens avis. Vi er 13 ansatte, og vi hedder Janus, Matilde Degania, Christina, Hanne, Zenia, Asger, Mads, Joachim, Frederik, Patrick, Frida og Lena. Dens ansatte

Læs mere

Oddervej 17 EDC AROS. Tranbjerg Hovedgade 58-8310 Tranbjerg Tlf. 86720088-831@edc.dk

Oddervej 17 EDC AROS. Tranbjerg Hovedgade 58-8310 Tranbjerg Tlf. 86720088-831@edc.dk Oddervej 17 Sag: 83100358 edc.dk EDC AROS Tranbjerg Hovedgade 58-8310 Tranbjerg Tlf. 86720088-831@edc.dk Boligen Opført 2013 Rum/Værelser 5/5 Bolig 164 m² Grund 445 m² Energimærke: Fantastisk udsigt over

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 14. juni 2013 Fredagsbrev nr. 744 Næste uger: 15. juni 17. juni 20.juni 21.juni Arbejdsdag i skovbørnehaven Udlejning Baunen Fælles foto kl. 09.30 Lærer kursus kl.12.00 Rundvisning

Læs mere

Arrangementer for børn

Arrangementer for børn Varde Bibliotek tlf. 75221088 Rådhusstræde 2 6800 Varde biblioteket@vardebib.dk Arrangementer for børn Bibliotekerne i Varde Kommune Januar-juli 2013 Læs mere på www.vardebib.dk Arrangementer for børn

Læs mere

Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00

Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00 1. halvår 2014 Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00 SAMVÆRdSHUSET Søndergade 27-3700 Rønne Kontakt: Formand: Ruth Kjær Hansen mob. 50 57 29 14 Kasserer: Kjeld Pedersen E-mail: pilgaarden@sol.dk

Læs mere

Smukt resultat af forebyggende vedligeholdelse

Smukt resultat af forebyggende vedligeholdelse Smukt resultat af forebyggende vedligeholdelse Forebyggende vedligeholdelse kan være smukt! Frederiksberg Kirkes menighedsråd har her i oktober fået færdiggjort en facaderenovering af præsteboligen og

Læs mere

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj www. blistrup-graested-folkedansere.dk Marts 2015 Nr. 1 28. årgang Indhold: Formandens indlæg side 2 Referat fra generalforsamling side 2 Bestyrelse og udvalg side 3 Sæsonprogram forår/sommer 2015 side

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Velkommen til. Forsamlingsgården Sundeved. Vester Sottrup. Dit lokale kulturhus

Velkommen til. Forsamlingsgården Sundeved. Vester Sottrup. Dit lokale kulturhus Velkommen til Forsamlingsgården Sundeved Vester Sottrup Dit lokale kulturhus 2014 Foreningen for Forsamlingsgården Sundeveds formål: - At bevare Forsamlingsgården som et socialt og kulturelt samlingssted

Læs mere

Afslutning d. 31. marts 2014

Afslutning d. 31. marts 2014 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2014 30. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning d. 31. marts 2014 Vi mødes kl. 18.45 i Gimsing Sognegård, hvor vi holder Struer Folkedanserforening

Læs mere

Juni 2014 Kære forældre Stafet for livet Sidste uge inden sommerferien Grillaften

Juni 2014 Kære forældre Stafet for livet Sidste uge inden sommerferien Grillaften Juni 2014 1 2 3 Ti Forældrekaffe SFO 4 5 To Grundlovsdag Stafet for Livet 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 On Dimission 9. klasse 26 To Grill-aften 27 Fr Sidste skoledag 28 29 30

Læs mere

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden.

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Bestyrelsen håber at Hermods medlemmer vil benytte sig af muligheden for at være med til at fylde

Læs mere

ARENDSE NYT Juni 2013

ARENDSE NYT Juni 2013 ARENDSE NYT Juni 2013 Sankt Hans 23. juni 2013 Indholdsfortegnelse Juni 2013 Forside Indholdsfortegnelse Forstanders indlæg Nye Priser Velkommen til nye medarbejdere Fødselsdage Referat af beboermøde April

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

ARV. Luciaoptog. www.furbib.dk. barndommens gade skikke eventyr genkendelse traditioner. klassikere brætspil rim & remser sanglege

ARV. Luciaoptog. www.furbib.dk. barndommens gade skikke eventyr genkendelse traditioner. klassikere brætspil rim & remser sanglege Luciaoptog Nattergalen skal findes sæsonprogram børn efterår 2015 furesø bibliotek & borgerservice Zebra-ze-ze ARV Brætspilscafé Mis med de blå øjne R barndommens gade skikke eventyr genkendelse traditioner

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Julemanden skal vækkes.

Julemanden skal vækkes. Bladet For Rørbæk & Opland - November 2005-15. årgang Julemanden skal vækkes. Lørdag d. 10. December kl. 10.30, så han kan nå at blive vågen til han skal ud med de mange gaver. Kom og hjælp med at vække

Læs mere

1. Bestyrelsesmøde i BIF Klubhusets mødelokale den 6 januar 2014 kl. 19.00

1. Bestyrelsesmøde i BIF Klubhusets mødelokale den 6 januar 2014 kl. 19.00 1. Bestyrelsesmøde i BIF Klubhusets mødelokale den 6 januar 2014 kl. 19.00 Inviterede: Bestyrelsen: Ole, Bent, Kim, Søren, Erik, Marianne Fra afdelingerne: Lars, Ole, Rikke, Solveig, Birger, og Hanne Østergaard.

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker Maj * Juni * Juli * August 2014 NYT FRA PASTORATET Velkommen til dette første Sognebladet for Karrebæk og Fodby kirker. De to menighedsråd er blevet enige om at udgive

Læs mere

Gilleleje Marineforening

Gilleleje Marineforening Gilleleje Marineforening Nr. 19 december 2011 Adresse Gilleleje Marineforening ønsker alle medlemmer en rigtig glædelig jul samt et godt nytår I gamle dage Inspireret af Søren Svendsens foredrag om gamle

Læs mere

DEN 2011. KNU Marts. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 34. Årgang Nr. 338. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1

DEN 2011. KNU Marts. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 34. Årgang Nr. 338. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1 KNU Marts DEN 2011 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 34. Årgang Nr. 338 Side 1 Christian Petersen Anna Rasmussen Ingrid Petersen 1. Marts 25. Marts 28. Marts Redaktionen ønsker

Læs mere

Krejbjerg - Nyt Juni 2015

Krejbjerg - Nyt Juni 2015 Krejbjerg - Nyt Juni 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn ÅRETS BYFEST 2015 Den 23. 27. juni afholdes der byfest i Krejbjerg. Tirsdag den 23. juni kl. 18.30 Cykeltur til Nymølle kl. 20.00

Læs mere

Krejbjerg - Nyt September 2015

Krejbjerg - Nyt September 2015 Krejbjerg - Nyt September 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn HØSTFEST Lørdag, den 19. september kl. 19.00 holdes årets høstfest i Krejbjerg Forsamlingshus. I år prøver vi at gøre det på

Læs mere

Kære generalforsamlingsdeltagere: Jeg vil gerne, som formand for bestyrelsen, byde jer alle sammen velkommen til den 100. generalforsamling i Hvalsø Brugsforening. 100-års jubilæum. Som sagde i min velkomst

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale 1. jan Ki, Tr 6. jan Aftengymnastik

Læs mere

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET Guide -Skab synlighed om jeres arrangement Skal I have stablet et arrangement på benene og vil I gerne have nogle tips til, hvordan I kan nå ud til andre end jeres eksisterende medlemmer? Så tjek nedenstående

Læs mere

Årsberetning 2011. Venlig hilsen. E s b j e r g B ø r n e - o g U n g d o m s t e a t e r Teaterhuset, Borgergade 25 6700 Esbjerg Cvr-nr: 77 07 37 28

Årsberetning 2011. Venlig hilsen. E s b j e r g B ø r n e - o g U n g d o m s t e a t e r Teaterhuset, Borgergade 25 6700 Esbjerg Cvr-nr: 77 07 37 28 Årsberetning 2011. Efter generalforsamlingen forsatte vi i bestyrelsen vores arbejde, hvor vi måtte fordele de opgaver, som Ingelise og Pia havde før. Maj/juni: Vores sommerstykke Jorden rundt på 80 dage

Læs mere

Skolenyt uge 37 www.ørdingfriskole.dk

Skolenyt uge 37 www.ørdingfriskole.dk Skolenyt uge 37 www.ørdingfriskole.dk Ugens højdepunkter Efter en dejlig uge med solskin er vi nu nået til at kigge lidt tilbage på ugens løb og evaluere samt kigge lidt frem på næste undervisningsuge

Læs mere

Så er vi allerede nået til september, jamen dog, hvor tiden løber. Dette sjove foto er oppe fra, hvor jeg bor. Sejerøbugten med Nekselø i baggrunden.

Så er vi allerede nået til september, jamen dog, hvor tiden løber. Dette sjove foto er oppe fra, hvor jeg bor. Sejerøbugten med Nekselø i baggrunden. TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV SEPTEMBER 2015 Kære alle, Så er vi allerede nået til september, jamen dog, hvor tiden løber. Dette sjove foto er oppe fra, hvor jeg bor. Sejerøbugten med Nekselø

Læs mere

bebyggelsen -kvalitet og variation Arkitekturen vinduer eller murede facader med helt andre udtryk.

bebyggelsen -kvalitet og variation Arkitekturen vinduer eller murede facader med helt andre udtryk. Royal Golf Center Ørestads Blvd. bebyggelsen -kvalitet og variation Bella Center Bella Center station M Kalvebod Fælled Horisonten2 Horisonten1 Center Blvd. 2A 2B 2C 2D Byparken 4 C. F. Møllers Allé Edvard

Læs mere

DODO & THE DODOS UPGRADE

DODO & THE DODOS UPGRADE DODO & THE DODOS UPGRADE Dodo Gad: Vokal, kor Jens Rud: Vokal, kor, percussion Steen Christiansen; Keyboard, bas, kor Lars Thorup: Trommer, percussion Anders Valbro: Guitar DODO & THE DODOS UPGRADE Produceret

Læs mere

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk ÅRG. 29 INFORMATION Klokkebjergs bestyrelse er: Henning Hansen, Esbjerg (formand) Svend Engrob, Tarm (næstformand) Birgit Storbjerg, Ølgod Frida Skade, Skjern Torben Hvergel, Ringkøbing Bestyrelsen for

Læs mere

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Helle Larsen, Hune Bageri Merete Hansen, Hune Blokhus Cykeludlejning Baggrunden/opstarten på samarbejde med Naturstyrelsen Merete Startede samarbejde

Læs mere

Beredskabsbunkeren i Bernstorffsparken

Beredskabsbunkeren i Bernstorffsparken 14. årgang Kære Venner af Fortet Dette FORTNYT er en udgave med forskellige praktiske informationer til medlemmerne; først og fremmest invitationen til udflugten til Beredsskabsbunkeren i Bernstorffparken.

Læs mere

NØDEBO NIMBUS NYT. 1. kvartal 2010

NØDEBO NIMBUS NYT. 1. kvartal 2010 NØDEBO NIMBUS NYT 1. kvartal 2010 Nødebo Nimbus Klub Nødebo Nimbus Klub er en af de gamle lokalklubber for Nimbus i Danmark, startet i 1976 som en gruppe af MC-ejere med interesse for den dansk producerede

Læs mere

BRØNSHØJ JAZZ NYT. 21. Årgang Nr. 2 Februar 2009. Björn Ingelstam Band. Lørdag den 7. februar

BRØNSHØJ JAZZ NYT. 21. Årgang Nr. 2 Februar 2009. Björn Ingelstam Band. Lørdag den 7. februar BRØNSHØJ JAZZ NYT 21. Årgang Nr. 2 Februar 2009 Björn Ingelstam Band Lørdag den 7. februar Spisning ekskl. entré kr. 80,00 kl. 19.00 Dørene åbnes kl. 18.30 Musikken begynder kl. 20.30 Entré kr. 40,00/60,00

Læs mere

H E L E E Nr. 6 juli 2015

H E L E E Nr. 6 juli 2015 HELE E Nr. 6 juli 2015 HELENENYT Nr. 6 (juli årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout &

Læs mere

Pigeaften hos Ringkøbing Landbobank Tarm

Pigeaften hos Ringkøbing Landbobank Tarm Pigeaften hos Ringkøbing Landbobank Tarm Se bankens annonce. Tilmelding på tlf. 97 37 62 48 senest fredag den 15. februar. Vi kan max være 40 i alt, så det er først-til-mølle-princippet, der gælder. Evt.

Læs mere

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie Smørhullet Skolen Fredag 1 Forældrekaffe Lørdag 2 Søndag 3 Mandag 4 Der arbejdes med perler i værkstedet DH omsorgsdag Tirsdag 5 Der arbejdes med perler i værkstedet 3.F: skole-hjem-samtaler Onsdag 6 Der

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

- Jobbutikken (Side 4) - Café Blomst (Side 7) - Den sjove side (Side 11)

- Jobbutikken (Side 4) - Café Blomst (Side 7) - Den sjove side (Side 11) - Jobbutikken (Side 4) - Café Blomst (Side 7) - Den sjove side (Side 11) Så er det fjerde gang at man på CSV-SydØstfyn kan læse et fremragende skoleblad. På grund af lidt manglende arbejdskraft og en sommerferie

Læs mere

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling Sæson 2014 / 2015 Ubberud Gymnastik afdeling BØRNE - UNGDOM HOLD Piger spring/rytme 0 2 klasse Onsdag kl. 15.30 16.30 i Ubberud hallen fra 03-09-14 (NB: Tidspunktet rettet!) Hej Piger Starter vi en ny

Læs mere

Folkemusikseminar. i St. Bededagsferien d. 15. - 18. maj 2014 i Skørping. www.folkemusikskole.dk / kontakt@folkemusikskole.dk / Tlf.

Folkemusikseminar. i St. Bededagsferien d. 15. - 18. maj 2014 i Skørping. www.folkemusikskole.dk / kontakt@folkemusikskole.dk / Tlf. Folkemusikseminar i St. Bededagsferien d. 15. - 18. maj 2014 i Skørping www.folkemusikskole.dk / kontakt@folkemusikskole.dk / Tlf. 3082 5010 Velkommen 2014 til Folkemusikseminar Folkemusikseminaret i St.

Læs mere

OPSLAGSTAVLEN. www.scthanserne.dk

OPSLAGSTAVLEN. www.scthanserne.dk Marts 2006 2 OPSLAGSTAVLEN www.scthanserne.dk Generalforsamling torsdag 16. marts kl. 19.30 Sidste tilmelding til Eventyrløbet søndag 23. april Teater & Natmad Fredag 19. maj kl. 19.30 Eventyrløbet torsdag

Læs mere

sognepræst Birgit Lundholm, Kl. 12.15 sognepræst Birgit Lundholm, sognepræst Kl. 10,30 Birgit Lundholm, Kl. 09.00: sognepræst

sognepræst Birgit Lundholm, Kl. 12.15 sognepræst Birgit Lundholm, sognepræst Kl. 10,30 Birgit Lundholm, Kl. 09.00: sognepræst Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.3. februar. 2015 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: 15. februar Fastelavn Kl. 10.30 Birgit Lundholm, 22. februar 1. søndag i fasten Kl. 12.15 Birgit Lundholm,

Læs mere

Generalforsamling. Torsdag 13/3 2014 kl. 19.00

Generalforsamling. Torsdag 13/3 2014 kl. 19.00 Generalforsamling Bjerringbro IF inviterede til generalforsamling Torsdag 13/3 2014 kl. 19.00 Generalforsamlingen blev liver afholdt i Bjerringbro IFs klubhus Dagsorden: 1) Valg af dirigent og referent

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling

Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling Beretning for lokalafdelingens arbejde 2014 Et år er gået, og det er tid til at se tilbage på, hvad har året bragt. Generalforsamlingen står for døren. Der er masser

Læs mere

Virup Skovvej 51A-63 og 97-187 65 lavenergiboliger i Hjortshøj

Virup Skovvej 51A-63 og 97-187 65 lavenergiboliger i Hjortshøj Virup Skovvej 51A-63 og 97-187 65 lavenergiboliger i Hjortshøj 1 FLOTTE LAVENERGIBOLIGER I HJORTSHØJ Boligkontoret Århus opfører 65 nye og energirigtige boliger i et skønt naturområde, som samtidig ligger

Læs mere

Krejbjerg - Nyt Februar 2015

Krejbjerg - Nyt Februar 2015 Krejbjerg - Nyt Februar 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn FASTELAVNSFEST Så er det igen tid til at slå katten af tønden. Der holdes fastelavnsfest i forsamlingshuset søndag d. 15. februar

Læs mere

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre Uddrag fra Peters dagbog Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre Morfars forældre, dine oldeforældre Morfars oldeforældre, dine tip,tipoldeforældre Christian Worm og Maren Thinggaard Morfars mormor

Læs mere

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af.

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af. Kirkeblad sommeren 2008 Afskedshilsen Tiden er nu inde til at skrive en lille afskedshilsen midt i alle flyttekasserne. Tiden er inde til at sige farvel og tak for den tid vi har været her i Fjellerup

Læs mere

hestholm Orientering Januar 2009 Nr. 1

hestholm Orientering Januar 2009 Nr. 1 hestholm Orientering Januar 2009 Nr. 1 Passer din bank ordentligt på din økonomi? Lad os se på din privatøkonomi med friske øjne. En ny bank kan måske give din økonomi det lille løft i hverdagen, der giver

Læs mere

SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE

SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE FYSISK SUNDHED AUGUST 2013 SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE Spis sund mad, se mindre TV, bevæg dig, sov godt, lav en klar aftale om alkohol med dine forældre og hold dig fra rygning. Spis

Læs mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Oversigt over arrangementer i resten af 2015 mm. Torsdag den 25. juni 2015 tur til Vestkysten Den 13. 20 august 2015. Tur til Skotland Fredag den 2. oktober 2015.

Læs mere

1. sal: Dagcenteret: 2. sal: 3. sal: 4. sal: 5. sal: Avisen for Othellos beboere og brugere

1. sal: Dagcenteret: 2. sal: 3. sal: 4. sal: 5. sal: Avisen for Othellos beboere og brugere 1. sal: Dagcenteret: 6. årgang 1. udgave 1. juni 2015 5. Eva Hjort 6. Anna Elvira Andersen 7. Anna Wraa 15. Eli Agnethe Hansen 2. sal: 1. Rigmor Vils 2. Ole Kragh Pedersen 3. Vagner Hansen 12. Gerda Jepsen

Læs mere

Red i Andst Af Viggo Kaspersen.

Red i Andst Af Viggo Kaspersen. Red i Andst Af Viggo Kaspersen. Efter Borgermøde 2 d. 15. dec. er der 115 Andst borgere, der har tilkendegivet et ja til projektet, tusind tak for jeres opbakning. Desværre udgør dette antal tilkendegivelser

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Drømmen om at bo for sig selv

Drømmen om at bo for sig selv Artikel i Muskelkraft nr. 2, 2001 Drømmen om at bo for sig selv Peter Bang Jensen er glad for, at han flyttede væk fra en institution og ud i egen lejlighed, men hverdagen kan være svær uden hjælpere Af

Læs mere

Beretning til generalforsamling i foreningen Ørstedspavillonen den 15. april 2014

Beretning til generalforsamling i foreningen Ørstedspavillonen den 15. april 2014 Beretning til generalforsamling i foreningen Ørstedspavillonen den 15. april 2014 Ved generalforsamlingen sidste år i april fortalte jeg, at licitationen på den udvendige renovering var overstået, og ganske

Læs mere

Stenalderen. Jægerstenalderen

Stenalderen. Jægerstenalderen Stenalderen Helt tilbage til år 12.000 f. kr. var der istid i Danmark. Hele landet var dækket af is med over en kilometer i tykkelse, så der var ikke meget liv. Langsomt begyndte isen at smelte, og istiden

Læs mere

Her kan du tilmelde dig vores hold, der hedder: Team Ejby Løb For Livet her: http://www.stafetforlivet.dk/dit-hold/

Her kan du tilmelde dig vores hold, der hedder: Team Ejby Løb For Livet her: http://www.stafetforlivet.dk/dit-hold/ Stafet for Livet Sted: Køge Marina. Tid: 20-21 juni fra kl 14-12 Hvad er Stafet for Livet Stafetten er en event, der løber over 22 timer, og formålet er at støtte kræftpatienter, og samtidig have en fest

Læs mere

Husk: Nød i Præstegården

Husk: Nød i Præstegården NR. 118 NOVEMBER 2004 Medlemsblad for S.A.G., Søndersø Amatørteater Gruppe www.sag-teater.dk Husk: Nød i Præstegården 1 Medlemsnyt. Indmeldelser: Udmeldelser: Anne-Birgitte Helbo Rosenlunden 20 5471 Søndersø

Læs mere

Aktivitetsprogram. Aktivitetsprogram. Roskilde Lokalforening. Aktivitetsprogram. Roskilde Lokalforening. Roskilde Lokalforening

Aktivitetsprogram. Aktivitetsprogram. Roskilde Lokalforening. Aktivitetsprogram. Roskilde Lokalforening. Roskilde Lokalforening Jyllinge JyllingeGundsømagle Jyllinge RoskildeGundsømagle 13 8. årgang 13 13 8. årga Viby Roskilde Gundsømagle Roskilde Viby Viby Roskilde Lokalforening Aktivitetsprogram Roskilde Lokalforening Roskilde

Læs mere

Sydfyns Single- og Venskabsklub

Sydfyns Single- og Venskabsklub Sydfyns Single- og Venskabsklub www.svendborgsingleklub.dk OBS!! Af hensyn til danseaftner på Skærven i Nyborg, er klubaftnerne fremover flyttet til 3. fredag i måneden April 2013 Søndag den 7. april kl.

Læs mere

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Parti fra Hudevad 2009/1 Siden sidst. Udflugt til Ladbyskibet d. 13. 9. 2008 En dejlig solrig lørdag i september drog 15 personer til Ladby. Det blev en oplivende

Læs mere

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i JSF 1940. Mandag d. 28. marts 2011 kl. 16:00 i. Luftfartshuset; Mødelokale A (ved receptionen i stuen).

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i JSF 1940. Mandag d. 28. marts 2011 kl. 16:00 i. Luftfartshuset; Mødelokale A (ved receptionen i stuen). Historisk materiale. Det følgende er klippet fra Julespareforeningens gamle hjemmeside, der indeholdt originale dokumenter fra foreningens generalforsamlinger fra 2001 til og med 2011. Indkaldelse til

Læs mere

for Lyne Sogn December 2014

for Lyne Sogn December 2014 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn December 2014 Bedsteforældredag i Børnebo Indhold: * Lyne Kirke/Vennekredsen: Per Nielsen * Vennekredsen: Julehygge i fælleshuset

Læs mere

Program for Landdistrikternes Uge

Program for Landdistrikternes Uge Program for Landdistrikternes Uge For 16. gang afholdes i Sønderho Landdistrikternes Uge 11. til 18. oktober 2015 Søndag d. 11. oktober. Kl. 9.30: Gudstjeneste i Sønderho Kirke. Arrangør: Nordby og Sønderho

Læs mere

PROTOKOL GENERALFORSAMLING

PROTOKOL GENERALFORSAMLING Ordinær generalforsamling i Kaj Lykke Golfklub - 2015 Tidspunkt: Tirsdag den 24. februar 2015 Sted: Bramming Kultur & Fritidscenter, Idræts Alle 10, 6740 Bramming Tidspunkt: kl. 19:00 Dagsorden: 1. Valg

Læs mere

Nadververs 294 v. 3 Af Talsmand som på jorderige

Nadververs 294 v. 3 Af Talsmand som på jorderige 1 Prædiken i Engesvang 5. s. e. påske 402 Den signede dag 674 v. 1-3 Sov sødt barnlille 674 v. 4-7 Sov sødt barnlille 292 Kærligheds og sandheds Ånd 325 Jeg ved et lille Himmerig Nadververs 294 v. 3 Af

Læs mere

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så Vi skal ud og sejle Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig for at blive inde og lege.

Læs mere

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk Nyhedsbrev uge 05-2014 Side 1 Kreativ med Jakob Side 4-8 Børnehaven Side 2 Nyt fra Troels Side 9 Kalender

Læs mere

Husbestyrelsen. Mødedato: 9. november 2009. Mødetidspunkt: Kl. 15.00-17.00. Medborgerhuset Korskær. Emne for mødet: Formål med mødet:

Husbestyrelsen. Mødedato: 9. november 2009. Mødetidspunkt: Kl. 15.00-17.00. Medborgerhuset Korskær. Emne for mødet: Formål med mødet: Emne for mødet: Formål med mødet: Forbered inden mødet: Medbring: Til stede: Beboerrepræsentanter: Anne-Dorthe Tuemose (næstformand) Inga Pedersen Kajus Nielsen Personalerepræsentanter: Grethe Hansen Tina

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 Kære alle, Med disse smukke blomstrende grene plukket af Lena Løbner - vil jeg ønske jer en god maj måned. Så kan jeg fortælle jer, at jeg er blevet

Læs mere

AABENRAA ALMENE BOLIGSELSKAB

AABENRAA ALMENE BOLIGSELSKAB AABENRAA ALMENE BOLIGSELSKAB Kallemosen 16 6200 Aabenraa Tlf. 74 64 36 00 Fax 74 64 36 32 Til beboere i afdeling 1 Kirkevej Tinglev Cvr-nr 14 79 86 17 Sydbank A/S Kto. 7910-1751331 30. marts 2012 Referat

Læs mere

MIDTVENDSYSSEL AMATØRSCENE BYDER VELKOMMEN TIL FORESTILLINGEN. UD AF RØRET Skrevet af Knud Erik Meyer Ibsen STØT VORE SPONSORER, DE STØTTER OS

MIDTVENDSYSSEL AMATØRSCENE BYDER VELKOMMEN TIL FORESTILLINGEN. UD AF RØRET Skrevet af Knud Erik Meyer Ibsen STØT VORE SPONSORER, DE STØTTER OS 2006 MIDTVENDSYSSEL AMATØRSCENE BYDER VELKOMMEN TIL FORESTILLINGEN UD AF RØRET Skrevet af Knud Erik Meyer Ibsen BESØG OS PÅ HTTP://WWW.MVAS.DK 34 BESØG OS PÅ HTTP://WWW.MVAS.DK INDHOLDSFORTEGNELSE NYHED

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Fra Rolfsted Skole 2008/1 Siden sidst. Lørdag d. 15-9-07 var der tur til Carl Nielsens Barndomshjem i Nr. Søby. Der var mødt ca. 20. Det var spændende at høre om

Læs mere

FEBRUAR 2012 NR 4/49. AFTENENS VISEVÆRTER: Yrsa & Inge K. Tema: Livstræet

FEBRUAR 2012 NR 4/49. AFTENENS VISEVÆRTER: Yrsa & Inge K. Tema: Livstræet FEBRUAR 2012 NR 4/49 AFTENENS VISEVÆRTER: Yrsa & Inge K Tema: Livstræet Teatersalen Domus fredag den 23. marts 2012 kl. 20:00. Dørene åbnes kl. 18:30 OPLAGSTAL :350 - Udsendes 5 gange årligt til samtlige

Læs mere

med Hjerneskadeforeningen og Vestsjælland

med Hjerneskadeforeningen og Vestsjælland Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Billedet er fra "En anderledes handicapkonference" med Hjerneskadeforeningen og DFDS. Billedet er fra Oslo i maj 2013. Nyhedsbrev Januar 2014 Aktivitetskalender 1. kvartal

Læs mere

Åbne aktiviteter ledet af frivillige Lokalcenter Vejlby

Åbne aktiviteter ledet af frivillige Lokalcenter Vejlby Besøgstjenesten i Vejlby Besøgstjenesten Vejlby drives i et samarbejde mellem Vejlby Kirke, Ellevang Kirke og Lokalcenter Vejlby og henvender sig til borgere i Ellevang og Vejlby Sogne. Alle med lyst og

Læs mere

Sdr. Nærå. Juni Juli August September 2014. Valgmenighed

Sdr. Nærå. Juni Juli August September 2014. Valgmenighed Sdr. Nærå Juni Juli August September 2014 Valgmenighed Kære alle Tak for en god generalforsamling. Og tak for vores lille værksted, dejligt, at høre jeres stemme. Nu er det blot at trække de gode forslag

Læs mere

Månedsinformation. Skole og SFO

Månedsinformation. Skole og SFO Månedsinformation Skole og SFO December 2012 Siden sidst. Sne, sne, sne.. Først var det vores penge der var indefrosset, og nu har sne og frost gjort, at færdiggørelsen af legepladsen bliver lidt forsinket.

Læs mere

Kære beboere, pårørende og personale

Kære beboere, pårørende og personale Kære beboere, pårørende og personale Violhuset har fået et flot akvarium, og der ventes allerede familieforøgelse Holbergcentrets månedsnyt for november 2014 Kære beboere, pårørende og personale November

Læs mere

Siden sidst Onsdag den 16. januar Fredag den 18 januar Tirsdag den 23 april Lørdag den 1-juni

Siden sidst Onsdag den 16. januar Fredag den 18 januar Tirsdag den 23 april Lørdag den 1-juni 2013-2 Siden sidst Onsdag den 16. januar var der foredrag på Ferritslev Friskole. Sognepræst ved Brahetrolleborg, Øster Hæsinge og Krarup Kirker, Ole Buhl Hansen, fortalte om,hvordan vi ved hjælp af humoren

Læs mere

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet Hørning d. 1.2.2012 Kære Forældre Vinterferie I uge 7 er der pasning på Højbo SFO. Der er ingen tilmelding, åbningstiderne er som vanligt fra

Læs mere