11. Børne- og Familieudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "11. Børne- og Familieudvalget"

Transkript

1 11. Børne- og Familieudvalget Budget 2015 på politikområder, Drift Politikområder U/I Budget 2015 Dagtilbud U kr. I kr. Skoler U kr. I kr. Familieområdet U kr. I kr. Grand total U kr. I kr. Netto U/I kr Dagtilbud Opgaver og målsætninger/organisation: Dagtilbudsområdet består bl.a. af: Dagplejen 12 kommunale daginstitutioner - heraf 3 med vuggestuepladser 4 selvejende daginstitutioner 1 specialbørnehave 6 privatinstitutioner Der er pasningsgaranti for alle børn med pasningsbehov. Dagpleje eller vuggestue (integreret institution) tilbydes for børn i alderen 0-2 år. For børn i alderen fra 2 år og 11 mdr. og indtil skolestart tilbydes børnehave. Politik for Dagtilbud besluttes hvert fjerde år. Den udgør den værdi- og indholdsmæssige ramme for området. Politikken forbinder Lov om dagtilbud med Skive Kommunes egne politikker. Indsatsområderne evalueres hvert andet år. Dagtilbuddene giver en tilbagemelding til Børne- og Familieudvalget gennem deres virksomhedsplaner. Ud fra virksomhedsplanerne laver forvaltningen en kvalitetsplan, der består af to dele: 1) en sammenfatning af den pædagogiske indsats og praksis og opstilling af nye mål og indsatser for området 2) en sammenlignelig del, der består af nøgletal på området. Kvalitetsplanen forelægges Børne- og Familieudvalget hvert andet år i oktober.

2 Der er tre indsatsområder, der er et særligt fokus på, og som der gives tilbagemeldinger til Børne-og Familieudvalget på to gange årligt: Indsatserne er sprog, systematik og tidlig opsporing samt sundhed kost, krop og bevægelse. Sprog: Jo bedre børn er sprogligt, inden de starter i skole, desto bedre er de, når de forlader folkeskolen. I Skive har vi en lokalpolitisk beslutning om, at ALLE tre-årige skal tilbydes en sprogvurdering, og opfølgning som 5 årig. Det er en opstramning i forhold til gældende lovgivning. I 2014 er der sprogvurderet årige børn og årige. Heraf er 15 børn tosprogede. Vurderingerne af de 3 årige: Generel indsats Fokuseret indsats Særlig indsats 78% 12% 9% Vurderingerne af de 5 årige: Generel indsats Fokuseret indsats Særlig indsats 66% 19% 15% Vurderingerne af de tosprogede: Generel indsats Fokuseret indsats Særlig indsats 20% 80% Det er altid vigtigt at læse og gennemgå hver enkelt sprograpport og nøje vurdere hvilke sproglige områder, der giver anledning til ekstra opmærksomhed. Det er forventeligt at vurderingerne for de 5 årige er dårlige. Det er de børn, der i 3 års alderen scorede i fokuseret eller særlig indsats. Vurderingen fra den ledende tale-hørekonsulent i kommunen er, at den massive sproglige indsats i 3 års alderen kan ses. Vi skal dog stadig blive bedre til at matche barnets vanskeligheder med de rette sprogindsatser, og vi skal fortsat være meget opmærksomme på tosprogede børns sproglige udvikling. Systematik og tidlig opsporing: Det er stadig for tilfældigt, hvilke børn, der popper op, hvordan et tværfagligt samarbejde tilrettelægges, hvem der kaldes på, og hvordan forældrene drages ind som medspillere. Det er også stadig uvist, om de indsatser, der sættes i værk, faktisk matcher det behov, der er. Det skal udvikles og forbedres, hvis vi skal være med til at bryde negativ social arv. Der er i dag oprettet stafetlogge på ca. 30% af alle børn i dagtilbud. Det er et fortsat fokus, at samarbejde etableres så tidligt som muligt både med forældre og med øvrige samarbejdspartnere. Derfor har vi iværksat en to årig proces, hvor vi arbejder målrettet på at implementere en arbejdsform, hvor alle børn systematisk gennemgås hver uge, ud fra et trivselsskema. På baggrund af børnenes trivsel drøftes, hvilke indsatser, der skal i værksættes. Efter en analyse af ca. 34 cases ved vi, at vi skal blive bedre til at matche de behov, der er, med de rigtige indsatser.

3 Sundhed krop, kost og bevægelse Dagtilbuddene skal selvfølgelig være en del af kampen imod sukker- og fedmeepidemi. Vi har fokus på søvn, sukker og daglig bevægelse i kombination med de pædagogiske aktiviteter. Alt dette har direkte sammenhæng med og indflydelse på børnenes mulighed for læring. at flere har købt forskellige motorikredskaber, og mange har uddannet pædagoger inden for motorik og bevægelse. Der er et overvejende fokus på udendørs bevægelse. Der er ca. 100 nye børn om året, der indstilles til fysioterapeut eller ergoterapeut. Det, der kendetegner disse børn er, at de er udfordret på sanserne. Én ting er helt afgørende for disse børn; og det er at få sanseindtrykkene til at passe sammen. Hvis man ikke kan sortere i indtryk, kan man heller ikke holde fokus. Dem, der er udfordret, er dem, der ikke tåler så meget, når der sker meget. Derfor er det opmærksomhedspunkt for daginstitutionerne at være opmærksomme på også at skabe mulighed for, at børnene kan få pauser. Og uderummet er et godt rum til det. Herudover er IT-Strategi 2 et vigtigt indsatsområde. I 2013 implementerede vi digital forældrekommunikation. I 2014 og 2015 er der i højere grad fokus på brugen af IT i et pædagogisk perspektiv. Et mål er, at alle børn får kendskab til digitale medier og benytter dem i forbindelse med leg og læring Andre faste ejendomme kr. Ejendommen Roslevhus, Kirkebakken 3, Roslev Fælles formål kr. Der budgetteres bl.a. med udgifter til: Løn til fællesansatte Søskendetilskud Tilskud til forældre, der vælger privat pasning Tilskud til forældre, der vælger pasning af egne børn Vippeordning til institutionerne IT Uddannelse Pædagogisk udvikling Rummelighed i daginstitutionerne Pædagogisk grunduddannelse Mellemkommunale betalinger vedr. dagtilbud på tværs af kommunegrænserne

4 05.11 Dagpleje kr. Der er budgetteret med pasning af 690 børn i dagplejen, hvoraf 10 børn forventes at være rummelighedsbørn. Der er budgetteret med lønninger til 199 dagplejere, 1 dagplejeleder og 8 dagplejepædagoger. Forældrebetalingen udgør 25 % af de budgetterede udgifter, og der betales i 12 mdr. Taksterne fremgår af takstoversigten. Budgettet til dagplejen er fordelt efter nedenstående ressourcetildeling. Normering Dagplejeleder Antal børn pr. Dagplejepædagog Antal børn pr. Dagplejer Rummelighedsbørn yderligere tildeling Drift Personaleudgifter Børneafhængige ydelser Tjenestekørsel Forsikringer 1 fuldtidsstilling 83,5 børn 3,47 børn 0,25 fuldtidsstilling (dagplejer) kr. pr. fuldtidsansat kr. pr. barn kr kr.

5 05.14 Daginstitutioner kr. Budgettet til daginstitutioner for børn indtil skolestart, er fordelt efter nedenstående ressourcetildeling. Normering (pædagogtid og ledelse inkl. vikar) Grundtildeling Vuggestue fuldtid Vuggestue deltid Børnehave fuldtid Børnehave deltid 20 timer pr. institution 9,95 timer pr. barn 6,45 timer pr. barn 4,95 timer pr. barn 3,20 timer pr. barn Daginstitutioner med lavt børnetal Tillæg Deltidsbørn omregnes med kr. 0,65 pr. barn 25 fuldtids børnehavebørn Til institutioner og afdelinger med færre børnehavebørn end Øvrig drift Drift pr. barn (deltids og fuldtids) Drift pr. kvm. Grundbeløb, drift børnehaver Grundbeløb, drift pr. afdeling i afdelingsopdelt kr. 431 kr kr kr. børnehave Grundbeløb, drift vuggestuer kr. Moduler Fuldtidsmodul 51,5 timer pr. uge Deltidsmodul 25,0 timer pr. uge Budgettet til daginstitutioner er udarbejdet efter et skønnet antal børn i fuldtids- og deltidspladser. Der er budgetteret med følgende antal børn.

6 Børnehave Børnehave Vuggestue Vuggestue Institution Heltidsplads Deltidsplads Heltidsplads Deltidsplads Apoteker Norgårds Børnehave 56 1 Breum Børnehave 39 2 Børnegården Durup 49 2 Børnehaven Rosenbakken 61 2 Børnehaven i Roslev 55 1 Daginstitutionen Hedemarken Daginstitutionen Lærkereden Daginstitutionen Paletten Daginstitution Valhalla 85 8 Nr. Søby Børnehave 68 2 Oddense Børnehave 25 0 Resen Daycare Rødding Børnehave Grankog Selde Børnehave 31 0 Troldehusene Tumlegården 55 0 Forvaltningen (vippeordning) 43 0 I alt Hvis der er flere/færre børn i Daginstitutionerne end budgetteret, vil der blive foretaget en regulering til det faktiske antal børn (vippeordning). Forældrebetalingen udgør 25 % og fremgår af takstoversigten Særlige dagtilbud og særlige klubber kr. Der er budgetteret med 12 børn i Vidensgruppen, som er en del af Resen Daycare Børnene bliver visiteret af et visitationsudvalg.

7 05.19 Tilskud til private institutioner kr. Budgettet indeholder tilskud til private institutioner og er udarbejdet efter et skønnet antal vuggestueog børnehavebørn. Der er budgetteret med følgende antal børn i private institutioner: Institution Vuggestuebørn Børnehavebørn Børnehaven Sanglærken 1 18 Fur Børnehus 6 15 Glyngøre Vuggestue & Børnehave Harrevig Børnehus 9 18 Thise Vuggestue 13 0 Thise Børnehave 0 27 Institutioner i andre kommuner 2 1 I alt Politisk organisation kr. Udgifter vedr. kommissioner, råd og nævn 11.2 Skoler Organisation: Skoleområdet dækker undervisning i folkeskolen, specialundervisning, skolefritidsordninger, eftermiddag- og fritidsklubber, ungdomsskolen m.v. Fra august 2014 består Skive Kommunes skolevæsen af ni skoler med 0.-6.årgang, ni skoler med årgang, et 10. klassecenter, modtagerklasse for tosprogede elever, en ungdomsskole samt en skole for årgang for elever med autisme spektrum forstyrrelser. Fire skoler har tilknyttet specialklasserækker, og en ungdomsklasse er placeret på Ungdomsskole-Skive. På skoleområdet vedtages i Byrådet hvert 4. år en skolepolitik, som fungerer som langsigtet ledetråd for skolerne. Skolepolitikken bygger ovenpå Den sammenhængende børnepolitik, som dækker 0-18 år. Skolepolitik har indsatsområderne Fleksibilitet i undervisningen, Faglige udfordringer for alle vore børn, Dannelse i fællesskab, Skole - hjemsamarbejde samt Innovation i blandt andet lokalsamfundet. Indsatsområderne kan være 2 eller 4-årige indsatsområder. Arbejdet med disse indsatsområder på skolerne og i skolevæsenet afrapporteres i skolernes virksomhedsplaner og i Kvalitetsrapport for folkeskolerne i Skive Kommune hvert andet år. Kvalitetsrapport for folkeskolerne i Skive Kommune: Kvalitetsrapporten for det kommunale skolevæsen udarbejdes på grundlag af de enkelte skolers virksomhedsplaner og forelægges Byrådet til godkendelse. Gennem kvalitetsrapporten fører Byrådet tilsyn med det kommunale skolevæsen. Når Byrådet har godkendt kvalitetsrapporten følger Skoleafdelingen op ved dialog med hver enkelt skole om de fremadrettede indsatser. Folkeskolereform: 1. august 2014 trådte en ny folkeskolereform i kraft. Reformen har tre overordnede formål: 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan.

8 2. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater. 3. Tilliden til og trivslen i folkeskolen skal styrkes blandt andet gennem respekt for professionel viden og praksis. Elevernes skoledag bliver længere og timetallet forhøjes i dansk, matematik, natur/teknik og musik. Der indføres tidligere fremmedsprog og valgfag fra 7. klasse. Der afsættes tid til lektiehjælp og faglig fordybelse, og der skal indgå mindst 45 minutters bevægelse og motion i gennemsnit om dagen. Der indføres en ny aktivitet, også kaldet den understøttende undervisning. Denne skal supplere og understøtte undervisningen i fagene. De nuværende fag sløjd og håndarbejde erstattes af faget håndværk og design. Madkundskab erstatter hjemkundskab. Ressourcebank: Skolevæsenet har særligt fokus på Folkeskolereformen og initiativerne i forbindelse hermed. Et af initiativerne er etablering af en ressourcebank, som henvender sig til alle skolernes undervisere. Ressourcebanken skal indeholde beskrivelser af læringsforløb tilsat et særligt Skive DNA og oplysninger om mulige samarbejdspartneres tilbud til skolerne i Skive Kommune. Kompetenceudviklingsplan: En langsigtet kompetenceudviklingsplan for skolevæsenet er især præget af målsætningen om fuld kompetencedækning i folkeskolens fag i Tilrettelæggelsen sker i et samarbejde med Læreruddannelsen i Skive og professionshøjskolen VIA University College, som udbyder undervisningsfag som enkeltfag og særligt tilrettelagte forløb. Skoleafdelingen tilrettelægger kursusdage, der understøtter de fælleskommunale tiltag, faglig ajourføring, netværksdage samt projekter, man kan deltage i med sin klasse Folkeskoler kr. På skoleområdet er der udarbejdet ressourcetildeling for skoleåret 2014/2015. Tildelingen er primært udregnet på baggrund af elevtallet pr (indberettet ). Ressourcetildelingen skal senere ændres bl.a. på grund af ændret tildeling i f.m. folkeskolereformen og ændret tildeling til specialskoler m.m. Undervisningstid: Klassetrin Årlige antal undervisningstimer Undervisningstimer pr. fase 0. klasse 780 timer 1. klasse 780 timer 2. klasse 780 timer 3. klasse 780 timer 0. klasse 3. klasse timer 4. klasse 990 timer 5. klasse 990 timer 6. klasse 990 timer klasse timer 7. klasse timer 8. klasse timer 9. klasse timer klasse timer 10. klasse timer klasse timer

9 Udgift pr. elev: Indskoling Melletrin Udskoling klasse klasse klasse kr kr kr. Øvrig drift: Drift pr. elev Drift pr. m² Grundbeløb pr. skole Skoler med lav klassekvotient (under 14) får ekstra tildeling pr. elev. Økonomi kr. 273 kr kr. Undervisning af tosprogede: Timer pr. elev Undervisning i modtageklasser 380 timer Supplerende dansk 25 timer Supplerende dansk tildeles til minimum 9 elever pr. skole Modtagerklassen på Skivehus Skole modtager som minimum timer, svarende til 26 undervisningslektioner/uge Specialklasser: Kr. pr. elev Alm. Specialklasser kr. Hold P praktisk/faglig linje (takst x 2) kr.. Øremærket tildeling: Tildeling der udmøntes til konkrete aktiviteter på den enkelte skole. Fordelingen af timerne sker individuelt. På fællesområdet er afsat timer og beløb til nogle af aktiviteterne. Aktivitet(Fælles og skoler) Kr. Tildeling Konsulenter og koordinatorer Projekter og Fagteam Aldersreduktion/skoletid Uddannelse og udvikling Øremærkede timer til enkeltelever Skolepulje Skoleudviklingspulje kr kr kr kr kr kr kr.

10 Tildelingen i skoleåret 2014/2015 er baseret på nedenstående elevtal: Skole 2014/2015 Breum Skole 273 Brårup Skole 770,5 Durup Skole 128 Fursund Skole 81 Glyngøre Skole 120 Hem Skole 78 Højslev Skole 431 Jebjerg Skole 135 Nr. Søby Skole 170 Oddense Skole 109 Resen Skole 597 Roslev Skole 398 Skivehus Skole 486 Tieren (Ungdomsskolen) 88 VSD Balling Skole 381 VSD Lem Undervisningsafdeling 116 VSD Ramsing Undervisningsafdeling 39 VSD Rødding Undervisningsafdeling 119 Ørslevkloster Skole 100 Ådalskolen Dalgas Undervisningsafdeling 109 Ådalskolen Rønbjerg Undervisningsafdeling 73 Aakjærskolen 430 Forvaltningen specialklasseelever (fald) -4,5 I alt Fællesudgifter for kommunens skolevæsen kr. Området dækker bl.a.: Praktikafregning med Skive Seminarium og udlån af lærere til f.eks. Skive Lærerforening, Musikskolen m.fl. Løn til konsulenter/ koordinatorer/skoleassistenter/praktisk hjælp

11 Materiale- og aktivitetsudgifter Forsikringer (personale) IT Brokholm Naturcenter/tilskud Vester Vandet/tilskud Møder, rejser, repræsentation, børneteater, IT-udvikling m.m. Undervisning af plejeanbragte børn og undervisning over kommunegrænser (frit skolevalg) Betaling for svømmeundervisning. Leje af lokaler m.v. Skolebiblioteker Budget vedr. Skolereformen Syge- og hjemmeundervisning kr. Undervisning af syge børn (sygehusundervisning og ekstraundervisning/hjemmeundervisning) Skolefritidsordninger/klubber kr. Der er udarbejdet elevtalsbaseret ressourcetildeling på SFO-området, eftermiddagsklubberne samt for fritidsklubberne ved Brårup Skole, Aakjærskolen, Ådalskolen og juniorklubberne ved Ådalskolen, Brårup Skole samt for Brårup Skoles ungdomsklub. Der er desuden tilknyttet 2 specialklubber ved Ådalskolen (Oasen og Skovbrynet) med speciel tildeling samt 2 institutioner ved VSD (Vestsalling Skole og Dagtilbud - kun for børn indtil skolestart (Birkely og Fjordbo). Tildeling til SFO: Normering SFO børn Leder Personale 21 - Pr. barn Drift Beskæftigelsesmaterialer Administration Uddannelse Forældrebetaling Forældrebetaling 37 timer 5 timer 1,45 timer 956 kr. pr. barn 1% af lønsum 1% af lønsum 11 måneder

12 Særlige tillæg til SFO: Brårup Fritidscenter (SFO) kr. (ledelse, administration, udvidet ferieåbning m.m.) Oasen (Centerklassen Ådalskolen) speciel ressourcetildeling kr. og handicapklubben Skovbrynet er kr. Ressourcer til børnehavebørn i de udvidede SFO er og de særlige pasningsordninger (Birkely og Fjordbo) tildeles efter samme model, som anvendes til børnehaverne.. Der forventes nedenstående antal børn tilmeldt SFO/USFO samt Birkely/Fjordbo skoleåret 2014/2015: Skole 2014/2015 Udvidet SFO Breum Skole 50 Brårup Skole 150 Durup Skole 45 Fursund Skole 30 Glyngøre Skole 42 Hem Skole Højslev Skole 75 Jebjerg Skole Nr. Søby Skole 70 Oddense Skole 40 Resen Skole 135 Roslev Skole 65 Skivehus Skole 100 VSD Fjordbo - Lime 19 (heraf 5 vuggestuebørn) VSD Birkely - Lem 36 VSD Balling Undervisningsafdeling 80

13 VSD Lem Undervisningsafdeling 60 VSD Ramsing Undervisningsafdeling VSD Rødding Undervisningsafdeling 55 Ørslevkloster Skole 25 Ådalskolen Rønbjerg Undervisningsafdeling Ådalskolen Dalgas Undervisningsafdeling 40 Aakjærskolen Forældrebetalingen for skolefritidsordningerne og udvidede skolefritidsordninger fremgår af takstoversigten. Det samme gælder eftermiddagsklubber, fritidsklubber, juniorklubber og ungdomsklubber. Der forventes ca. 368 børn tilmeldt til klubber, eftermiddagsklubber, juniorklubber og ungdomsklubber Befordring af elever i grundskolen kr. Budgettet indeholder primært udgifter til befordring af elever i normalklasser, specialklasser, modtagerklasser og befordring af syge elever Kommunale specialskoler m.v kr. Budgettet indeholder udgifter til interne udgifter (20.2. undervisning i andre kommuner, overhead vedr. Ådalskolens centerklasse og Krabbeshus Heldagsskole, undervisning/pasning og øvrig drift Krabbeshus Heldagsskole og Ådalskolens Centerklasser samt udgifter til Eneundervisning på Ungdomsskolen). Desuden indtægter fra andre kommuner for betaling for undervisning og pasning i Ådalskolens Centerklasser og Krabbeshus Heldagsskole samt indtægter for pasning af Skive-børn Krabbeshus Heldagsskole. Ådalskolen (Dalgas Undervisningsafdeling), Centerklasserne er en specialafdeling for elever med vidtgående handicap. Der er budgetteret med 32 elever, hvoraf 1 elev er fra anden kommune. Der tildeles kr. pr. elev (uden befordringsudgifter). Krabbeshus Heldagsskole er en folkeskole for elever med autisme spektrum forstyrrelser. Der er budgetteret med 75 elever, hvoraf 34 elever er fra andre kommuner.. Hovedparten af ressourcerne tildeles efter elevtal. Efter tildelingsmodellen får Krabbeshus Heldagsskole kr. pr. elev. Tildelingen til SFO varierer efter antallet af timer, som den enkelte elev bruger SFO en.

14 03.09 Efter- og videreuddannelse i Folkeskolen kr. Udgifter vedrørende uddannelse af ledere og lærere m.fl Bidrag til statslige og private skoler kr. Området dækker bidrag til staten for elever i friskoler og friskolers SFO der er budgetteret med ca. 332 elever (undervisning) og 136 elever i SFO i skoleåret 2014/ Efterskoler og ungdomsskoler kr. Området dække bidrag til staten for elever på ungdoms- og efterskoler. Af det budgetterede beløb er ca kr. øremærket til ekstra tilskud til elever på specialefterskoler. Hver elev på specialefterskoler får ca kr. pr. skoleår. Der er budgetteret med ca. 394 elever på efter- og ungdomsskoler i skoleåret 2014/ Erhvervsgrunduddannelse kr. Erhvervsgrunduddannelsen (EGU-undervisning) varetages af Ungdomsskolen Skive Ungdomsskolevirksomhed kr. Budgettet dækker heltidsundervisning, herunder særlig indsats over for unge, fritidsundervisning, ungdomsklubber samt diverse projekter. Ungdomsskoletilbuddet gives til elever fra 7. klasse og op til det fyldte 18. år. Der er knyttet 15 ungdomsklubber til ungdomsskolen. Ledelsen er centralt placeret på Tambohus i Skive med en decentral struktur passende til hele kommunens geografi. Kommunens Center for 10. klasse, Tieren er organisatorisk tilknyttet Ungdomsskolen Skive Elevtilskud kr. Beløbet dækker tilskud til elever under 18 år på husholdningsskoler/ højskoler/håndarbejdsskoler (bidrag til staten) Sociale opgave og beskæftigelse (fællesområde) kr. Budgettet dækker Førskoleklassen (løn og øvrig drift) samt søskendetilskud vedr. Birkely (VSD) Daginstitutioner (kun for børn indtil skolestart) kr. Her budgetteres med udgifter/indtægter vedr. Birkely og Fjordbo, som hører under VSD Særlige dagtilbud og særlige klubber kr.

15 Her budgetteres med udgifter til handicapklubben Skovbrynet, som hører under Ådalskolen Socialt/Forebyggende indsats kr. Budgettet anvendes til SSP og særlig indsats m.m. varetages af Ungdomsskolen Skive Politisk organisation kr. Udgifter vedr. kommissioner, råd og nævn (skolebestyrelsesvalg m.m.). ca kr. er tildelt Tambohus Ungdomsskole (vedr. ungdomsrådet) Familieområdet Organisation: Familieområdet omfatter Pædagogisk Psykologisk Rådgivning, Sundhedsplejen, Familiecenter Sabroegaarden, Multi, og Familiesektionen (tilbud til børn og unge med særlige behov, herunder ophold i familiepleje, socialpædagogiske opholdssteder, døgninstitutioner samt forebyggende foranstaltninger m.v.) Hovedfokus er tidlig indsats, forebyggelse og sundhedsfremme. Med udgangspunkt i bl.a. Region Midtjyllands rapport Hvordan har du det, er målsætningen, at sundhed og trivsel blandt børn og unge forbedres og gerne kan aflæses i ny rapport i I forbindelse med vedtagelse af overgrebspakken, med ikrafttrædelse den 1. oktober 2013, blev der indført en række tiltag med henblik på at sikre rettidig indsats i forhold til udsatte børn og unge. Blandt de centrale tiltag er: Børnesamtale skal gennemføres i forbindelse med den børnefaglige undersøgelse Skærpet underretningspligt ved skolefravær 24-timers frist for vurdering af underretninger, pligt til central registrering af underretninger samt krav om, at en sag skal genvurderes med inddragelse af ny sagsbehandler, ved ny underretning i eksisterende sag. Krav om beredskab i forhold til forebyggelse og håndtering af overgreb på børn og unge Udvidet støtte til plejefamilier, der tager et barn i pleje med henblik på adoption Samtidig er der med lovændringen etableret Børnehuse, der skal inddrages i alle sager vedrørende vold og overgreb mod børn og unge. Der er etableret Børnehuse i hver region, i Midtjylland i Århus. Myndighedsansvaret er fortsat i kommunen, der også har ansvaret for at vurdere, hvornår Børnehuset skal inddrages. Inddragelse kan enten ske som rådgivning eller ved at de nødvendige udredninger og undersøgelser foregår i Børnehuset. Familieafdelingen indgår i det tidlige tværfaglige samarbejde bl.a. ved deltagelse i stafetlogmøder i lokalområderne.

16 Familieafdelingens vision og mission: Vision: At alle børn og unge i Skive Kommune har optimale vilkår for at udvikle deres kompetencer, og at alle indgår i udviklende fællesskaber, der til hver en tid styrker deres livskompetencer. Mission: At understøtte og udvikle de kompetencer børn, unge og familier har, samt indgå i udviklingen af fællesskaber, hvor mangfoldighed er en styrke, og hvor modvindskompetence understøttes Fællesudgifter for kommunens skolevæsen kr. Følgende områder hører under Familieområdet (PPR): Læsekonsulenter Tale/høreundervisning Tale-hørekonsulenterne er ansvarlige for tale-/høreundervisning af børn i aldersgruppen 0-18 år. Der arbejdes med følgende vanskeligheder: sprog, fonologi/udtalevanskeligheder, hørelse, stammen, stemmer og læbe/ganespalte. Der gives undervisning individuelt eller på hold. Ud over undervisningen arbejdes der konsultativt i forhold til forældre, institutioner og skoler. Læse-/stavekonsulenterne dækker alle skoler og alle specialklassetilbud Pædagogisk psykologisk rådgivning (PPR) kr. PPR omfatter endvidere psykologer, ergo- og fysioterapeuter. Målgruppe: Den primære målgruppe er børn og unge mellem 0 18 år med særlige behov samt deres forældre. PPR s opgaver består bl.a. i at: Bidrage med høj faglig specialviden, som skal understøtte den inkluderende praksis Indgå i procesorienteret samarbejde med både børn, forældre, skoler, dagtilbudsområdet og andre samarbejdspartnere. Være med til at afdække og påvirke de forhold og sammenhænge, som har betydning for barnets udvikling og trivsel. Yde rådgivning og vejledning til forældre, lærere og pædagoger vedr. børn, som har behov for specialpædagogisk bistand. PPR s opgaver udspringer fra folkeskoleloven, serviceloven og sundhedsloven. Iflg. folkeskoleloven ydes specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand til elever i specialklasser og specialskoler. Desuden ydes specialpædagogisk bistand til elever, hvis undervisning i den almindelige klasse kun kan gennemføres med støtte i mindst 9 undervisningstimer ugentligt. PPR skal inddrages af skolen, hvis det vurderes, at der er behov for specialpædagogisk bistand Kommunal sundhedstjeneste kr. Sundhedsplejens arbejde er lovmæssigt beskrevet i Sundhedsloven (lov nr. 546 af 24. juni 2005) samt bekendtgørelse om forebyggende sundhedsordninger for børn og unge.

17 Formålet med ydelserne er at bidrage til at sikre børn og unge en sund opvækst og skabe gode forudsætninger for en sund voksentilværelse ved: At yde en generel sundhedsfremmende og sygdomsforebyggende indsats Vejledning og individuel støtte til gravide, spæd- og småbørnsforældre At yde en individorienteret indsats til alle børn og unge gennem vederlagsfri sundhedsvejledning, bistand og funktionsundersøgelser indtil undervisningspligtens ophør At tilbyde alle børn og unge med særlige behov en øget indsats indtil undervisningspligtens ophør At bistå skoler og kommunale dagtilbud med vejledning om almene sundhedsfremmende og sygdomsforebyggende foranstaltninger Der aflægges barselsbesøg hos størstedelen af de nyfødte i hjemmet på dagen efter fødslen. Det vil i nogle tilfælde betyde, at der skal aflægges besøg i familien i weekender eller på helligdage. Sundhedsplejen er rådgivende, vejledende og opsøgende i forhold til børn og børnefamilier. Sundhedsplejen arbejder fortrinsvis kombineret i lokalområder/skoledistrikter, dvs. sundhedsplejerskerne varetager både spæd-, små- og skolebørn i et bestemt distrikt/område. Kerneydelserne er hjemmebesøg, ind- og udskolingsundersøgelser, funktionsundersøgelser og sundhedsorienterede samtaler med elever og deltagelse i det tværfaglige og tværsektorielle samarbejde omkring udsatte børn og unge. Sundhedsplejen er i den sammenhæng som udgangspunkt stafetholdere i Stafetloggen i forhold til børn i alderen 0-1 år. Der er fra indført en fleksibel tildelingsmodel ift. Sundhedsplejens budget, således at rammen reguleres automatisk i forhold til ændringer i børnetallet Indtægter fra den centrale refusionsordning kr. Her budgetteres med indtægter fra den centrale refusionsordning for dyre enkeltsager inkl. familier med mere end fire anbragte børn samt til Kvindekrisecentre. For udgifter mellem kr. og kr. pr. barn/ung eller pr. hustand med fire eller flere anbragte børn, yder staten 25 % i refusion, og 50 % i refusion for udgifter over kr. Beløbsgrænserne gælder for Fælles formål kr. Der budgetteres med udgifter til ergoterapeuter, som er en del af PPR.

18 05.16 Klubber og andre socialpædagogiske fritidstilbud kr. Der er budgetteret med udgifter til private legestuer Særlige dagtilbud og særlige klubber kr. Der er budgetteret med udgifter til specialpædagogisk bistand (aftale med Region Midtjylland/IKH Institut for Kommunikation og Handicap) Plejefamilier og opholdssteder m.v. for børn kr. Der er budgetteret med udgifter til 59 børn anbragt i familiepleje, 11 børn anbragt i netværksfamiliepleje, 25 børn i socialpædagogiske opholdssteder, 3 børn på kost- og efterskoler/eget værelse. Heri indgår, at Skive Kommune er betalingskommune i forhold til andre kommuner for 9 børn. Derudover er Skive Kommune handlekommune i sager, hvor andre kommuner er betalingskommuner. Udgifter til det nye socialtilsyn er også budgetteret her med kr Forebyggende foranstaltninger for børn og unge kr. Der ydes en tværfaglig indsats med det formål at sikre en tidlig indsats over for børn/familier med behov for særlig støtte. Budgettet indeholder bl.a. udgifterne til døgnophold til forældre og børn, aflastningsordninger for børn/unge (socialt/handicappet), efterskoleophold, kontaktpersonsordninger samt støtte og behandling ydet fra de kommunale leverandører Familiecenter Sabroegaarden og Multi. Der kan desuden ydes økonomisk støtte med henblik på at undgå anbringelse uden for eget hjem. Der er ca. 52 børn i aflastning. Forebyggende foranstaltninger omfatter desuden forældreuddannelse og udgifter forbundet med afholdelse af familierådslag, processuelle netværksmøder og SSP. I beløbet er også indregnet driften til Poppelhuset, Asylgade 4, samt Familiecentret. Der foretages en individuel vurdering i forbindelse med visitering til forebyggende foranstaltninger. Familiecentret: Familiecenter består af familiebehandlerteam, familieplejekonsulenter, integrationsvejledere, handicapterapeut samt børn- & unge rådgivning (B & U) samt administration. Budgettet vedr. B&U er anført under Rådgivning og rådgivningsinstitutioner. Familiebehandlerteamets hovedopgaver er familiebehandling, undersøgelser i h.t. Lov om Social Service 50 og forældrekompetenceundersøgelser. Familieplejekonsulenterne yder bistand i anbringelsessager til plejefamilier og opholdssteder. De udarbejder undersøgelser med henblik på godkendelse af konkrete plejefamilier. Familieplejekonsulenternes opgaver er hovedsagelig supervision, matchning og uddannelse af familieplejere.

19 Integrationsvejlederne varetager vejledning og praktisk pædagogisk støtte til flygtninge i de første 3 år af deres ophold til Danmark. I Efteråret 2014 er der en markant øgning af flygtninge fra Syrien i Danmark og herunder også Skive. Der ydes 100% refusion til indsatsen. Multi: Multi består af ungdomskonsulenter, terapeuter og pædagogisk personale. Endvidere administreres støttekontaktkorpset fra Multi. Multis hovedopgaver er at yde individuel støtte, terapeutisk behandling og praktisk pædagogisk støtte/udvikling primært til anbringelsestruede unge og deres familier. Børnehuse: Endelig er der her budgetteret med udgifter på kr. til drift af Børnehuse. Finansieringen af Børnehusene sker primært ved objektiv finansiering Døgninstitutioner for børn og unge kr. Der budgetteres med ca.14 børn/unge (årspladser), der har ophold på en døgninstitution i kortere eller længere tid. Sabroegaarden: Sabroegaarden er en døgninstitution for 8 børn og unge, som fordeler sig således: Sabroegaarden er normeret til 5 pladser til unge i alderen 2 16 år. Spædbørnsordningen er normeret til 3 årspladser, hvilket vil sige, at børnene passes af plejefamilier ansat af Sabroegaarden, som fører tilsyn. Skive Kommunes udgifter til børn på Sabroegaarden er budgetteret under døgninstitutioner. På familiedøgnafdelingen kan der bo 3 familier. Der arbejdes primært med forældrekompetenceundersøgelser og familiebehandling Sikrede døgninstitutioner for børn og unge kr. Udgiften til sikrede institutioner opkræves af regionerne, hvori de sikrede institutioner er beliggende. Udgifterne på området består dels af en objektiv del, hvor udgifterne fordeles forholdsmæssigt mellem kommunerne, dels en individuel udgift for de børn og unge, der er anbragt på institutionerne. Der er budgetteret med 1 barn/ung (helårsplads) med ophold på sikret døgninstitution Rådgivning og rådgivningsinstitutioner kr. Der er budgetteret med udgifter til økonomisk støtte til forældremyndighedsindehaveren efter Servicelovens 52a.1.1 (konsulentbistand jf. Servicelovens 11, stk. 3.). Desuden budgetteres med udgifter til Familiecentrets Børn- og Ungerådgivning (B&U). B & U arbejder med familier med børn under 18 år, hvor barnet har særlige vanskeligheder socialt, følelsesmæssigt og/eller adfærdsmæssigt, der truer barnets udvikling.

20 05.42 Botilbud for personer med særlige sociale problemer kr. Der er budgetteret med udgifter til ophold på Kvindekrisecentre. Det fremgår af servicelovens 109, at kommunerne skal tilbyde kvinder (som har været udsat for vold, trusler om vold eller tilsvarende krise i relation til familie- eller samlivsforhold) og deres børn et midlertidigt ophold på et krisecenter. Kvinder, som har børn, skal desuden tilbydes familierådgivning til at etablere et nyt liv uden vold. Alle børn, der er med på et krisecenter, skal have tilbud om professionel psykologbehandling til at bearbejde deres oplevelser. Der ydes 50% refusion fra staten Kontaktperson- og ledsagerordninger kr. Her er budgetteret med udgifter til kontakt- og ledsagerordninger for handicappede børn. Ordningen er gældende for årige Sociale opgaver og beskæftigelse m.v kr. Der budgetteres med udgifter til merudgiftsydelse ved forsørgelse af børn med nedsat funktionsevne og hjælp til dækning af tabt arbejdsfortjeneste. Merudgiftsydelse: Til forsørgelse i hjemmet af børn og unge under 18 år med betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller indgribende kroniske eller langvarige lidelser yder kommunen dækning af de nødvendige merudgifter. Der er ca. 185 aktive sager. Tabt arbejdsfortjeneste: Tabt arbejdsfortjeneste kan gives til familier med børn og unge op til 18 år, hvor barnet eller den unge har en betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller en indgribende kronisk eller langvarig lidelse. Det er en betingelse, at det er en nødvendig følge af barnets eller den unges nedsatte funktionsevne, at barnet passes i hjemmet af en af forældrene. Der er ca. 83 aktive sager. En del af familierne får udbetalt både merudgiftsydelse og tabt arbejdsfortjeneste. Der ydes 50% refusion fra staten.

Dagplejen 12 kommunale daginstitutioner - heraf 3 med vuggestuepladser 4 selvejende daginstitutioner 1 specialbørnehave 6 privatinstitutioner

Dagplejen 12 kommunale daginstitutioner - heraf 3 med vuggestuepladser 4 selvejende daginstitutioner 1 specialbørnehave 6 privatinstitutioner 11.1 Dagtilbud Opgaver og målsætninger/organisation: Dagtilbudsområdet består bl.a. af: Dagplejen 12 kommunale daginstitutioner - heraf 3 med vuggestuepladser 4 selvejende daginstitutioner 1 specialbørnehave

Læs mere

11.2 Skoler Organisation: Kvalitetsrapport for folkeskolerne i Skive Kommune: Folkeskolereform: Ressourcebank: Kompetenceudviklingsplan:

11.2 Skoler Organisation: Kvalitetsrapport for folkeskolerne i Skive Kommune: Folkeskolereform: Ressourcebank: Kompetenceudviklingsplan: 11.2 Skoler Organisation: Skoleområdet dækker undervisning i folkeskolen, specialundervisning, skolefritidsordninger, eftermiddag- og fritidsklubber, ungdomsskolen m.v. Fra august 2014 består Skive Kommunes

Læs mere

Familieafdelingen indgår i det tidlige tværfaglige samarbejde bl.a. ved deltagelse i stafetlogmøder i lokalområderne.

Familieafdelingen indgår i det tidlige tværfaglige samarbejde bl.a. ved deltagelse i stafetlogmøder i lokalområderne. 11.3 Familieområdet Organisation: Familieområdet omfatter Pædagogisk Psykologisk Rådgivning, Sundhedsplejen, Familiecenter Sabroegaarden, Multi, og Familiesektionen (tilbud til børn og unge med særlige

Læs mere

11. Børne- og Familieudvalget

11. Børne- og Familieudvalget 11. Børne- og Familieudvalget Budget 2015 på politikområder, Drift Politikområder U/I Budget 2015 Dagtilbud U 214.987.800 kr. I -46.164.600 kr. Skoler U 504.154.400 kr. I -50.743.200 kr. Familieområdet

Læs mere

SKIVEKOMMUNE Budget 2013. 12. Børne- og Familieudvalget

SKIVEKOMMUNE Budget 2013. 12. Børne- og Familieudvalget 12. Børne- og Familieudvalget 129 130 12. Børne- og Familieudvalget Budget 2013 på politikområder Politikområder U/I Budget 2013 Dagtilbud U 236.295.080 I -50.143.683 Skoler U 485.711.383 I -63.992.730

Læs mere

SKIVEKOMMUNE Budget 2014. 12 Børne- og Familieudvalget

SKIVEKOMMUNE Budget 2014. 12 Børne- og Familieudvalget 12 Børne- og Familieudvalget 131 132 12. Børne- og Familieudvalget Budget 2014 på politikområder, Drift Politikområder U/I Budget 2014 Dagtilbud U 232.817.800 I -49.924.900 Skoler U 490.607.500 I -59.696.900

Læs mere

Budgetoplysninger 2015 - drift Bår

Budgetoplysninger 2015 - drift Bår Budgetoplysninger - drift Bår Kolonnenavne Oprindeligt 17 Børne og familieudvalget 871.914.700-136.386.200 735.528.500 01 Dagtilbud 214.987.800-46.164.600 168.823.200 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger

Læs mere

Børne- og Familieudvalget

Børne- og Familieudvalget Børne- og Familieudvalget Udgift Indtægt i alt 17 Børne og familieudvalget 891.691.665-151.517.287 740.174.378 1 Skattefinansieret 891.691.665-151.517.287 740.174.378 01 Dagtilbud 234.602.290-50.143.683

Læs mere

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Bilag: BR2 2017 - Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Skoler 0.-9. klasse På Skoleområdet forventer vi et merforbrug på 2,6 mio. kr. Uddybende beskrivelse af afvigelser

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret budget 2017

Læs mere

Serviceudgifter 141.298 136.652 135.279 135.279. 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 7.930 7.930 7.930 7.930

Serviceudgifter 141.298 136.652 135.279 135.279. 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 7.930 7.930 7.930 7.930 Familieområdet Opgaver under området Budget omfatter udgifter i forbindelse psykologbetjening på skole og institutioner mv, børns og unges ophold uden for hjemmet, forebyggende foranstaltninger, rådgivning

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret budget 2017

Læs mere

Et fagligt løft af folkeskolen. Skive Kommune

Et fagligt løft af folkeskolen. Skive Kommune Et fagligt løft af folkeskolen Skive Kommune Tre overordnede mål Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget

Børne- og Skoleudvalget Børne- og Skoleudvalget Netto Børne- og Skoleudvalget 409.363 407.691-1.672-2.708 Anden undervisning og kultur 11.962 11.962 0 0 Dagtilbud til børn og unge 96.808 97.086 278 278 Folkeskolen 166.266 166.498

Læs mere

BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (FAMILIE)

BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (FAMILIE) 127 BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (FAMILIE) BEMÆRKNINGER 128 03.22.02 SSP-samarbejde Udgifter 1.737 Netto 1.737 Mariagerfjord Kommunes udgifter til SSP-samarbejde (Socialforvaltning, Skole og Politi). I 2013-budgettet

Læs mere

Opvækst- og uddannelsesudvalget: Familieområdet

Opvækst- og uddannelsesudvalget: Familieområdet Budget- og styringsprincipper Hovedområde i 1.000 kr. udgift indtægt Netto 05.28.20 Plejefamilier og opholdssteder mv. for børn og unge 58.623-12.053 46.570 05.28.21 Forebyggende foranstaltninger for børn

Læs mere

Forventet regnskab kr.

Forventet regnskab kr. BUDGETOPFØLGNING 21 PR. 31.3.1 UDDANNELSE-, SOCIAL- OG KULTURUDVALGET 31.3.1 Politikområde 15 Uddannelse incl. SFO 145.678 37.937 149.74 3.396 16 Musik- og ungdomsskole 4.594 1.95 4.594 17 Børn og unge

Læs mere

Børne- og Unge Rådgivning

Børne- og Unge Rådgivning Børne- og Unge Rådgivning Området Børne- og Unge Rådgivning udgør 5,6 pct. af de samlede kommunale nettodriftsudgifter og kan opdeles på følgende områder: (netto) Budget 2009 Andel i pct. Pædagogisk psykologisk

Læs mere

Kortlægning af den specialpædagogiske bistand til småbørn i Skive Kommune

Kortlægning af den specialpædagogiske bistand til småbørn i Skive Kommune Kortlægning af den specialpædagogiske bistand til småbørn i Skive Kommune - Målgruppe, ydelse, proces og bevilling Specialpædagogisk bistand til småbørn Ét af formålene med dagtilbudsloven er at forebygge

Læs mere

Serviceudgifter 126.249 121.677 118.257 118.257 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 8.420 8.331 8.331 8.331

Serviceudgifter 126.249 121.677 118.257 118.257 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 8.420 8.331 8.331 8.331 Familieområdet Opgaver under området Budget omfatter udgifter i forbindelse psykologbetjening på skole og institutioner mv, børns og unges ophold uden for hjemmet, forebyggende foranstaltninger, rådgivning

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelse for Skolefritidsordninger i Skive Kommune

Mål- og indholdsbeskrivelse for Skolefritidsordninger i Skive Kommune Mål- og indholdsbeskrivelse for Skolefritidsordninger i Skive Kommune Forord Formålet med mål - og indholdsbeskrivelse for fritidsordninger i kommunen er at give borgerne mulighed for at få indblik i den

Læs mere

Specifikation budget Udvalget for Børn og Læring

Specifikation budget Udvalget for Børn og Læring Specifikation budget 2018 - Udvalget for Børn og Læring Udgifter markeret kan der ikke umiddelbart reduceres på Godkendt Bemærkninger Budget 2018 Skoleområdet: 516.741.390 Folkeskolen m.m: 487.207.270

Læs mere

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28)

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.2 - side 1 Dato: Maj2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016 TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) 5.28.20 Opholdssteder for børn og unge På denne funktion

Læs mere

FAMILIE OG BØRN Budget Budgetbeskrivelse Familie og børn

FAMILIE OG BØRN Budget Budgetbeskrivelse Familie og børn Budget 217-22 Budgetbeskrivelse Familie og børn Side 1 af 1 1. Det overordnede budget Politikområdet Familie og børn hører under Udvalget for Skoler, Familie og Børn, og har et samlet budget på 91,9 mio.

Læs mere

Delegationsplan for Børne- og Skoleudvalgets område

Delegationsplan for Børne- og Skoleudvalgets område Delegationsplan for ørne- og Skoleudvalgets område Dagtilbudsloven...2 Folkeskoleloven...5 Lov om efterskoler og frie fagskoler...7 Lov om voksenansvar for anbragte børn og unge...7 Retssikkerhedsloven...7

Læs mere

Budget 2018 samt overslagsårene i 2018-prisniveau

Budget 2018 samt overslagsårene i 2018-prisniveau Skole- og Børneudvalget 3.01 Skoler 032201 Folkeskoler 1 Drift 296.458.968 296.482.269 296.482.269 296.482.269 296.458.968 296.482.269 296.482.269 296.482.269 Staben for HR, Udvikling & It 253.265 253.265

Læs mere

Budgettets hovedposter (nettotal i 2018 prisniveau og kr.):

Budgettets hovedposter (nettotal i 2018 prisniveau og kr.): tets hovedposter (nettotal i prisniveau og 1.000 kr.): Serviceområde 16 - Børn og familie 03.22.01 Folkeskoler 1.599 1.612 1.517 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning mv. 10.353 11.810 12.292 03.22.08

Læs mere

I alt mindreudgift Sektor 02 Teknik og Anlæg Bygningsvedligeholdelse

I alt mindreudgift Sektor 02 Teknik og Anlæg Bygningsvedligeholdelse 1 Bilag til Direktionens besparelsen Sektor: Konto Korrigeret Forventet merforbrug + Tekst inkl. begrundelse for mer/mindreforbrug Kontonr. budget 211 regnskab 211 Mindreforbrug - Sektor 2 Teknik og Anlæg

Læs mere

Perspektivnotat. Faktabeskrivelse SERVICEOMRÅDE 10 DAGTILBUD FOR BØRN OG SERVICEOMRÅDE 12 FOLKE- OG UNGDOMSSKOLER

Perspektivnotat. Faktabeskrivelse SERVICEOMRÅDE 10 DAGTILBUD FOR BØRN OG SERVICEOMRÅDE 12 FOLKE- OG UNGDOMSSKOLER Faktabeskrivelse Center for Børn og Læring består af to serviceområder: SO 10 Dagtilbud for børn SO 12 Folke- og ungdomsskoler Den strukturelle beskrivelse af de to områder er opdelt efter serviceområde.

Læs mere

Notat vedr. budgetopfølgning pr. 3l. august 2014 Udvalget for Børn og Undervisning.

Notat vedr. budgetopfølgning pr. 3l. august 2014 Udvalget for Børn og Undervisning. Dato 12. september 2014 Lb.nr. 118340-14 Sagsnr. 14-2023 Ref. Jette Poulsen Notat vedr. budgetopfølgning pr. 3l. august 2014 Udvalget for Børn og Undervisning. Skoleområdet: Folkeskoleområdet/SFO-området:

Læs mere

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto 1 03.22.02 SSP-samarbejde Udgifter 1.716.000 1.714.000 1.639.409 74.591 Indtægter 0 0 0 0 Netto 1.716.000 1.714.000 1.639.409 74.591 Mariagerfjord Kommunes udgifter til SSP-samarbejde (Socialforvaltning,

Læs mere

Der foretages ikke demografiregulering inden for service- og overførselsydelser under familie-området.

Der foretages ikke demografiregulering inden for service- og overførselsydelser under familie-området. Familieområdet Opgaver under området Budget omfatter udgifter i forbindelse med børns og unges ophold uden for hjemmet, forebyggende foranstaltninger, rådgivning og rådgivningsinstitutioner og ophold på

Læs mere

Opvækst- og uddannelsesudvalget: Familieområdet

Opvækst- og uddannelsesudvalget: Familieområdet Den samlede budgetramme for 2011 kan opgøres som følgende: Hovedområde i 1.000 kr. udgift indtægt Netto 05.28.20 Plejefamilier og opholdssteder mv. for børn og unge 52.919-5.403 47.516 05.28.21 Forebyggende

Læs mere

Forældre til børn med handicap

Forældre til børn med handicap Forældre til børn med handicap - vi hjælper jer på vej. Indhold Familierådgivningen, Handicapgruppen...3 Sundhedsplejerskerne...4 Tale/hørepædagogerne, PPR...5 Ergo/Fysioterapeuterne, PPR...6 Psykologerne,

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2015. Udvalg for Børn og Undervisning 00 Byudvikling bolig- og miljøforanstaltninger

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2015. Udvalg for Børn og Undervisning 00 Byudvikling bolig- og miljøforanstaltninger Bemærkninger - regnskab Udvalg: Hovedkonto: Hovedfunktion: Udvalg for Børn og Undervisning 00 Byudvikling bolig- og miljøforanstaltninger 25 Faste ejendomme Samlet regnskab: Korrigeret budget 143.942 42.058

Læs mere

BILAG til Styrelsesvedtægt for Folkeskolerne

BILAG til Styrelsesvedtægt for Folkeskolerne 1 Indledning... 2 1.1 Værdigrundlag for folkeskolerne... 2 1.2 Politikker... 2 1.3 Kvalitetsrapport... 3 2 Skolestrukturen... 4 2.1 Folkeskolerne og deres omfang... 4 2.2 Skoledistriktsinddeling... 5 3

Læs mere

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28)

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.2 - side 1 Dato: Oktober 2016 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2016 TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) 5.28.20 Opholdssteder for børn og unge På denne

Læs mere

Kvalitets Plan. Dagpleje, vuggestue og børnehave. Skive kommune

Kvalitets Plan. Dagpleje, vuggestue og børnehave. Skive kommune Kvalitets Plan 2014 Dagpleje, vuggestue og børnehave Skive kommune 1 Forord I denne plan gør vi status over det pædagogiske arbejde med børnene, de politiske beslutninger, resultaterne vi har nået - og

Læs mere

Tekniske besparelsespotentialer på børne- og ungeområdet

Tekniske besparelsespotentialer på børne- og ungeområdet e besparelsespotentialer på børne- og ungeområdet Center for Økonomi og Personale, april 2017 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Besparelsespotentialer... 4 3. Samlet oversigt over teknisk besparelsespotentiale

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Uddannelsesudvalget 00 Serviceudgifter Overførsler Den centrale refusionsordning -114

Note Område Beløb i kr. Uddannelsesudvalget 00 Serviceudgifter Overførsler Den centrale refusionsordning -114 Regnskab 2017 Udvalg: Uddannelsesudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Uddannelsesudvalget -7.137 00 Serviceudgifter -7.595 11 Overførsler 571 55 Den centrale refusionsordning -114 00 10 Skole- og klubområdet

Læs mere

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto 1 Bevilling: 03.22.02 SSP-samarbejde Udgifter 1.346.000 1.346.000 1.374.948-28.948 Indtægter 0 0 0 0 Netto 1.346.000 1.346.000 1.374.948-28.948 Mariagerfjord Kommunes udgifter til SSP-samarbejde (Socialforvaltning,

Læs mere

Konsultentløn. Koordinator Fællessamling, manglende beløb til tillæg XG

Konsultentløn. Koordinator Fællessamling, manglende beløb til tillæg XG Bilag 2, 2. budgetopfølgning Sektor 3 Folkeskole Konto Korrigeret Forventet Merforbrug + Tekst inkl. begrundelse for mer/mindreforbrug Profitcenter Omkostnings PSP element Art budget 2014 regnskab 2014

Læs mere

Børn og unge med særlige behov side 1

Børn og unge med særlige behov side 1 Børn og unge med særlige behov side 1 Indhold 3.04 Skolepsykolog... 2 3.08 Kommunale specialskoler Struer Skole- og Behandlingshjem... 3 5.07 Indtægter den centrale refusionsordning... 4 5.20 Opholdssteder

Læs mere

FAKTA OM: 4. Børn og familier med særlige behov og sundhed for børn og unge

FAKTA OM: 4. Børn og familier med særlige behov og sundhed for børn og unge FAKTA OM: 4. Børn og familier med særlige behov og sundhed for børn og unge Beskrivelse af brugere Brugerne er børn og familier med behov for særlig støtte, vejledning eller behandling. Der gives et bredt

Læs mere

Skole & Børneudvalget Budget 2015. Budget forslag 2016

Skole & Børneudvalget Budget 2015. Budget forslag 2016 Velfærdssekretariatet Sagsnr. 270302 Brevid. 2115211 Ref. GIMN Dir. tlf. 46 31 52 11 gittemn@roskilde.dk NOTAT: notat SBUs budget 27. maj 2015 Notatet viser Skole- og Børneudvalgets budget og oplister

Læs mere

Specifikation budget Udvalget for Børn og Læring til brug ved budgetlægning i 2020.

Specifikation budget Udvalget for Børn og Læring til brug ved budgetlægning i 2020. Specifikation budget 2019 - Udvalget for Børn og Læring til brug ved budgetlægning i 2020. Udgifter markeret kan der ikke umiddelbart reduceres på Godkendt Bemærkninger Budget 2019 Skoleområdet: 516,143,710

Læs mere

Folkeskoler. Bemærkninger:

Folkeskoler. Bemærkninger: 144 Fagligt område: Politiske mål: Undervisning Hensigtserklæringer: Folkeskolen Den enkelte skole skal så vidt muligt tilbyde undervisning svarende til de vejledende timetal. Skolebesparelsen skal hæftes

Læs mere

Overblik - Børneudvalget

Overblik - Børneudvalget Overblik - Børneudvalget I 1000 kr. 2014-prisniveau Børneudvalg Regnskab 2013 13-pl. Opr. budget 2014 Basisbudget 2015 Overførselsudgifter 3.966 3.018 3.018 3.018 3.018 3.018 Børn 3.966 3.018 3.018 3.018

Læs mere

PRÆSENTATION AF DET SOCIALE BØRNE- OG UNGEOMRÅDE. Borger og Social

PRÆSENTATION AF DET SOCIALE BØRNE- OG UNGEOMRÅDE. Borger og Social PRÆSENTATION AF DET SOCIALE BØRNE- OG UNGEOMRÅDE Borger og Social Borger og Social Organisationen Flemming Bøchmann Andersen Afdelingschef for Borger og Social Personale- og faglig ledelse af økonomi,

Læs mere

Budget 2017 samt overslagsårene i 2017-prisniveau

Budget 2017 samt overslagsårene i 2017-prisniveau Børne- og Ungeudvalget 862.466. 837.958. 835.475. 833.22. Skoler 5.838. 48.295. 478.798. 475.824. 3221 Folkeskoler 1 Drift 299.511. 298.432. 298.455. 298.455. 299.511. 298.432. 298.455. 298.455. Staben

Læs mere

Styrelsesvedtægt. Folkeskolen i Skive Kommune

Styrelsesvedtægt. Folkeskolen i Skive Kommune Styrelsesvedtægt Folkeskolen i Skive Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Kapitel 1... 3 Indledning... 3 Kapitel 2... 3 Skolebestyrelsen... 3 Sammensætning og valg... 3 Mødevirksomhed... 4 Forretningsorden... 4

Læs mere

Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 30. juni Drifts og statsrefusion ,

Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 30. juni Drifts og statsrefusion , Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 2019 2019 2018 Noter Hele 1.000 kr. Oprindeligt budget Korrigeret budget Forventet regnskab Forventet rest budget* Drifts og statsrefusion 659.077 661.747

Læs mere

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28)

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.2 side 1 TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) Denne funktion omfatter udgifter og indtægter vedrørende særlig støtte til børn og unge og herunder vedrørende

Læs mere

Børne- og Uddannelsesudvalget

Børne- og Uddannelsesudvalget Børne- og Uddannelsesudvalget Børne- og Uddannelsesudvalgets oprindelige bevilling udgør 30 % af Assens Kommunes samlede budget. Bevillingen indeholder budget til: Sundhedspleje for mødre og småbørn, samt

Læs mere

Udvalg: Børn og skoleudvalget

Udvalg: Børn og skoleudvalget Udvalg: Børn og skoleudvalget Serviceramme Bemærkninger bevilling 2.1 - skole Servicerammen - skole Afvigelse ml korr og forv 2.1 Skole Fællesudgifter 13,6 13,6 13,6 0,0 Folkeskoler m.m. 599,5 600,3 596,5-3,8

Læs mere

Undervisnings- og Børneudvalget Plan for opfølgning på politikker i 2016

Undervisnings- og Børneudvalget Plan for opfølgning på politikker i 2016 Undervisnings- og Børneudvalget Plan for opfølgning på politikker i 2016 Politikområde 6: SUNDHEDSFREMME og FOREBYGGELSE Sundhedspolitik (tværgående) Sundhedsplejen tilbud til småbørnsfamilier Sundhedsplejen

Læs mere

Kvalitetsrapport For folkeskolerne

Kvalitetsrapport For folkeskolerne Kvalitetsrapport 2013 For folkeskolerne www.skive.dk - 1 - Forord... 3 Innovation blandt andet i lokalsamfundet... 4 Sundhed... 4 Fakta om skolevæsenet 2012-2013... 5 Nøgletal fra Indenrigsministeriet...

Læs mere

Nytårshilsen fra UU 2014

Nytårshilsen fra UU 2014 Nytårshilsen fra UU 2014 Med denne hilsen vil vi forsøge at give et indblik i vores arbejdsområder, beskrevet af UU-vejlederne og redigeret af UU-leder, Henry Hansen UU skal sikre, at de unges valg af

Læs mere

Sagsbehandlingstider - Børn- og Ungeforvaltningen Opdateret pr. 1/

Sagsbehandlingstider - Børn- og Ungeforvaltningen Opdateret pr. 1/ Sagsbehandlingstider - Børn- og Ungeforvaltningen Opdateret pr. 1/12 2018 Lov Område Sagsbehandling stider Bemærkninger Serviceloven 11 stk. 2 og 3 Tidlig og forebyggende indsats til børn /unge i alderen

Læs mere

Erhvervsservice og iværksætteri 064867 2.258 2.258 2.258 2.258

Erhvervsservice og iværksætteri 064867 2.258 2.258 2.258 2.258 53 A. Driftsvirksomhed 0. Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25.119-9.607 24.367-9.607 24.367-9.607 24.367-9.607 Heraf refusion -60-60 -60-60 Jordforsyning 0022 276-979 276-979 276-979 276-979

Læs mere

Budgetforslag 2013 Børneudvalget

Budgetforslag 2013 Børneudvalget Budgetforslag 2013 Børneudvalget August 2012 Overblik - Børneudvalget I 1000 kr. Regnskab 2011 Opr. Budget 2012 Korr. basisbudget 2013 BO1 2014 Prisniveau 11 pr. 12 pr. BO2 2015 BO3 2016 Børneudvalg 321.129

Læs mere

Dagtilbud 24 stk. 24 dagtilbud inkl. Dagplejen heraf 4 selvejende institutioner års institutioner. 5 børnehaver. 55 dagplejere.

Dagtilbud 24 stk. 24 dagtilbud inkl. Dagplejen heraf 4 selvejende institutioner års institutioner. 5 børnehaver. 55 dagplejere. Dagtilbud 24 stk. 24 dagtilbud inkl. Dagplejen heraf 4 selvejende institutioner 18 0-6 års institutioner. 5 børnehaver. 55 dagplejere. Gyrstinge/Allindelille Allindelille Børnehuse Kildeskolens Børnehave

Læs mere

Budget 2018 og budgettildelingsmodeller

Budget 2018 og budgettildelingsmodeller Budget 2018 og budgettildelingsmodeller Børne- og Uddannelsesudvalgets budget 2018 (1.259,3 mio. kr. netto) 2 BU-mødet 7/3-2018 Dagtilbudsområdets budget 2018 (398,4 mio. kr. netto) Dagpleje Den centrale

Læs mere

RÅDGIVNINGSAFDELINGEN I HOLSTEBRO KOMMUNE

RÅDGIVNINGSAFDELINGEN I HOLSTEBRO KOMMUNE Martin Helfer, Leder af Børn og Ungeklinikken: RÅDGIVNINGSAFDELINGEN I HOLSTEBRO KOMMUNE 22-03-2013 1 Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Spiren Familiesektionen Sundhedsplejen Østervang Tandplejen Børn

Læs mere

303 Udsatte børn og unge

303 Udsatte børn og unge OPGAVEOMRÅDER Serviceudgifter: Udsatte børn og unge Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge Forebyggende foranstaltninger for børn og unge Døgninstitutioner for børn og unge Gademedarbejdere Overførselsudgifter:

Læs mere

Anvendelsen af bevillingsbeløbet besluttes af Børne- og Skoleudvalget i overensstemmelse med de generelle retningslinjer for mål- og rammestyring.

Anvendelsen af bevillingsbeløbet besluttes af Børne- og Skoleudvalget i overensstemmelse med de generelle retningslinjer for mål- og rammestyring. REGNSKAB 2013 Udvalg Børne- og Skoleudvalget Bevillingsområde 30.33. Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Udvalgets sammenfatning og vurdering Årets samlede regnskabsresultat på ramme 30.33 lyder på et mindreforbrug

Læs mere

Familieområdet. Opgaver under området. Budget- og styringsprincipper UDDANNELSESUDVALGET

Familieområdet. Opgaver under området. Budget- og styringsprincipper UDDANNELSESUDVALGET Familieområdet Den samlede budgetramme for politikområde Familie opgøres som følger: Tabel 1: -221 Funktion Hovedområde 1. kr. BF BF BF BF 218 219 22 221 Serviceudgifter 139.553 136.949 134.932 134.932

Læs mere

I 2007 ydes refusion af udgifter over kr. årligt med 25 % og udgifter over kr. årligt med 50 %.

I 2007 ydes refusion af udgifter over kr. årligt med 25 % og udgifter over kr. årligt med 50 %. 50.50. Børn og unge Serviceområdet handler om særlig støtte til børn og unge i henhold til serviceloven kapitlerne 11 og 12. Formålet er at yde støtte til børn og unge, der har særligt behov for denne,

Læs mere

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august Stevns Dagskole. Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august Stevns Dagskole. Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning 12.03.19 April 2019 S. 1/11 Indhold 1 - Indledning...3 2 - Model 5 30/33 ugentlige timer

Læs mere

Børn og unge med særlige behov side 1

Børn og unge med særlige behov side 1 Børn og unge med særlige behov side 1 Indhold 3.04 Skolepsykolog (pædagogisk psykologisk rådgivning)... 2 3.08 Kommunale specialskoler Struer Skole- og Behandlingshjem... 3 5.07 Indtægter den centrale

Læs mere

Center for Børn og Læring Serviceområde 10 Dagtilbud for Børn og Serviceområde 12 Folke- og ungdomsskoler

Center for Børn og Læring Serviceområde 10 Dagtilbud for Børn og Serviceområde 12 Folke- og ungdomsskoler ØKONOMI, PERSONALE O G BORGERSERVICE Perspektivnotat Dato: 19. februar 2013 Center for Børn og Læring Serviceområde 10 Dagtilbud for Børn og Serviceområde 12 Folke- og ungdomsskoler Faktaoplysninger Center

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger Budget 2015

Varde Kommune Bemærkninger Budget 2015 Udvalg: Udvalg for Børn og Undervisning Hovedkonto: 00. Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger Hovedfunktion: 25. Faste ejendomme Bevillingsniveau Regnskab 2013 Budget 2014 13. Andre faste ejendomme

Læs mere

Udvalget for Børn og Unge

Udvalget for Børn og Unge Udvalget for Børn og Unge Udvalget varetager forvaltningen af kommunale opgaver for børn og unge op til 18 år (samt efterværn op til det 23. år), herunder betalingsspørgsmål vedrørende: dagtilbud klubtilbud

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Drift På baggrund af prognoseberegningen ved økonomirapport 1 for perioden 1. januar 31. marts 2019 forventes regnskabet

Læs mere

Forventningen til regnskabet for 2016 ultimo august er i øvrigt på samme niveau som forventningen ved opfølgningen ultimo april.

Forventningen til regnskabet for 2016 ultimo august er i øvrigt på samme niveau som forventningen ved opfølgningen ultimo april. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo august 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo august 2016 et merforbrug på 1,3 mio. kr. Heri indgår

Læs mere

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2017

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2017 Indledning Området er henlagt til Socialudvalget, og omfatter tilbud til børn og unge med særlige behov, tilbud til ældre og handicappede, rådgivning, tilbud til voksne med særlige behov, støtte til frivilligt

Læs mere

Budget Kultur- og Familieforvaltningen. 28. august 2018 Byrådets temamøde - Deltagelse af Hoved-MED

Budget Kultur- og Familieforvaltningen. 28. august 2018 Byrådets temamøde - Deltagelse af Hoved-MED Budget 2019-2022 Kultur- og Familieforvaltningen 28. august 2018 Byrådets temamøde - Deltagelse af Hoved-MED Tidsplan budget 2019 14. juni 2018: Budgetorientering 6. august 2018 kl. 10: Høringsfrist Kultur-

Læs mere

Uddannelsesudvalget DRIFT Side: 1

Uddannelsesudvalget DRIFT Side: 1 Uddannelsesudvalget DRIFT Side: 1 102 Uddannelsesudvalget 776.335.822 010 Skole- og klubområdet 464.958.697 03 Undervisning og kultur 445.347.634 22 Folkeskolen m.m. 428.748.442 01 260.629.003 001780 FORSIKRINGER

Læs mere

Budget 2016 Bemærkninger til basisbudget Syddjurs Kommune

Budget 2016 Bemærkninger til basisbudget Syddjurs Kommune 1 of 9 Indholdsfortegnelse Udvalget for familie og institutioner...3 Familieområdet...3 11.528 Familieområdet...3 Skoleområdet...6 11.322 Skoleområdet...6 11.322 Skoleområdet anlæg...7 Dagtilbud til børn...8

Læs mere

Næstved Smnl. Region Hele Kommune gruppen Sjælland landet

Næstved Smnl. Region Hele Kommune gruppen Sjælland landet BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV 8.60 BUDGET 2013 5.28.20 Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge kr. 0-22 årig 4043 4414 5206 3730 5.28.21 Forebyggende foranstaltninger for børn og unge kr. 0-22

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Budgetopfølgning pr. 30/4 2019

Børne- og Skoleudvalget. Budgetopfølgning pr. 30/4 2019 Børne- og Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 30/4 2019 Børne - og skoleudvalget 1/1-30/4-2019 Hele året Periodens Forbrug Oprindeligt Korrigeret Forventet Forventede Beløb i 1.000 kr. netto budget pr.

Læs mere

Udvalget for familie og institutioner

Udvalget for familie og institutioner Indholdsfortegnelse Udvalget for familie og institutioner...2 11.528 Børn, Unge og Familier drift...3 11.322 Skoleområdet drift...4 11.322 Skoleområdet anlæg...4 11.525 Dagtilbud til børn og unge drift...5

Læs mere

Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge kr årig

Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge kr årig BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV 8.60 BUDGET 2014 5.28.20 Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge kr. 0-22 årig 3875 4785 5123 3770 5.28.21 Forebyggende foranstaltninger for børn og unge kr. 0-22

Læs mere

Opgørelser af driftsoverførsler 2014 til 2015

Opgørelser af driftsoverførsler 2014 til 2015 Opgørelser af driftsoverførsler til 13-04- Oprindeligt til Udvalget for Politisk Koordination & Økonomi 283.088 293.701 261.072 32.629 18.025 0 18.025 Udvalget for Læring 804.555 826.049 812.262 13.787

Læs mere

Styrelsesvedtægt. Folkeskolen i Skive Kommune

Styrelsesvedtægt. Folkeskolen i Skive Kommune Styrelsesvedtægt Folkeskolen i Skive Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Kapitel 1... 3 Indledning... 3 Kapitel 2... 3 Skolebestyrelsen... 3 Sammensætning og valg... 3 Mødevirksomhed... 3 Forretningsorden... 4

Læs mere

Udvalg Børne- og Skoleudvalget

Udvalg Børne- og Skoleudvalget REGNSKAB 2014 Udvalg Børne- og Skoleudvalget Bevillingsområde 30.33. Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Udvalgets sammenfatning og vurdering Årets samlede regnskabsresultat på ramme 30.33 lyder på et mindreforbrug

Læs mere

Juridisk afdækning vedr. udmøntning af åben og anonym rådgivning

Juridisk afdækning vedr. udmøntning af åben og anonym rådgivning Juridisk afdækning vedr. udmøntning af åben og anonym rådgivning I det følgende opridses, hvad de forskellige lovgivninger på børne-, unge- og familieområdet siger om åben anonym rådgivning, og hvad lovgivningen

Læs mere

Opmærksomhedsliste. Familieudvalget

Opmærksomhedsliste. Familieudvalget Familieudvalget Budgetoplæg 2010 Drift i 2010-priser i 2010-priser Mio. kr. Mio. kr. Samlet resultat 527,5 6,077 Undervisning 328,3 2,135 Svømmeundervisning 0,1 Syge og Hjemmeundervisning 0,6 Befordring

Læs mere

Temamøde i BU 11. februar 2014

Temamøde i BU 11. februar 2014 Temamøde i BU 11. 1 stevns kommune 50-undersøgelse Almen indsat i normalsystemet F.eks. Daginstitutioner Skoler SFO Klubber Almen forebyggende indsat F.eks. Sundhedspleje Praktiserende læger Screeninger

Læs mere

DØGNINSTITUTIONER, OPHOLDSSTEDER MV. OG FORE- BYGGENDE FORANSTALTNINGER FOR BØRN OG UNGE

DØGNINSTITUTIONER, OPHOLDSSTEDER MV. OG FORE- BYGGENDE FORANSTALTNINGER FOR BØRN OG UNGE Budget- og regnskabssystem 4.5.3 - side 1 DØGNINSTITUTIONER, OPHOLDSSTEDER MV. OG FORE- BYGGENDE FORANSTALTNINGER FOR BØRN OG UNGE 5.20 Plejefamilier og opholdssteder mv. for børn og unge På denne funktion

Læs mere

Aftaleholder Thyholm Skole 16.681.904 16.681.910 16.681.910 16.681.910. Thyholm Skole 1520040001 16.681.904 16.681.910 16.681.910 16.681.

Aftaleholder Thyholm Skole 16.681.904 16.681.910 16.681.910 16.681.910. Thyholm Skole 1520040001 16.681.904 16.681.910 16.681.910 16.681. Børne- og Uddannelsesudvalgets basisbudget - -prisniveau Budgetforslag Samlet resultat 334.982.387 332.989.296 331.599.019 331.599.019 32201 Folkeskoler 144.153.655 143.539.151 143.527.886 143.527.886

Læs mere

Formålet med en decentral visitation er at øge den lokale handlekompetence i det pædagogiske arbejde.

Formålet med en decentral visitation er at øge den lokale handlekompetence i det pædagogiske arbejde. 1 NOTAT om Decentral visitation Af Anbefaling 10 fremgår, at Familie- og Kulturudvalget forelægger model/modeller for, hvordan en decentral visitationsmodel til særlige ydelser og tilbud med lokal visitation

Læs mere

Sagsbehandlingstider - Børn- og Ungeforvaltningen Opdateret pr. 1/1 2017

Sagsbehandlingstider - Børn- og Ungeforvaltningen Opdateret pr. 1/1 2017 Sagsbehandlingstider - Børn- og Ungeforvaltningen Opdateret pr. 1/1 2017 Lov Område Sagsbehandlings tider Bemærkninger Serviceloven 11 stk. 2 og 3 Tidlig og forebyggende indsats til børn /unge i alderen

Læs mere

Beskrivelse af samarbejdsflader Dagtilbud og Undervisning og Børn og Familie har med private børnepassere, privatinstitutioner og friskoler

Beskrivelse af samarbejdsflader Dagtilbud og Undervisning og Børn og Familie har med private børnepassere, privatinstitutioner og friskoler Beskrivelse af samarbejdsflader Dagtilbud og Undervisning og Børn og Familie har med private børnepassere, privatinstitutioner og friskoler Juni 2017 1 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund... 1 Dagtilbud og

Læs mere

Mål og Midler Dagtilbud

Mål og Midler Dagtilbud Fokusområder i 2015 Fokusområder er de faglige og økonomiske mål/indsatser, som der sættes særligt fokus på i budgetperioden. De udvælges ud fra politiske målsætninger, ny lovgivning eller aktuelle udfordringer.

Læs mere

Skoleudvalgsmøde 21. januar 2014

Skoleudvalgsmøde 21. januar 2014 Skoleudvalgsmøde 21. januar 2014 Budgettal på skoleområdet Budget 2014-2017 Budget 2014 (i 1.000 kr.) Drift Anlæg Skoler 2.043.124 58.500 Administration 34.193 0 I alt 2.077.317 58.500 Budget 2014 2017

Læs mere

1. Beskrivelse af opgaver

1. Beskrivelse af opgaver Bevillingsområde 30.33 Pædagogisk Psykologisk Rådgivning 1. Beskrivelse af opgaver Bevillingen supplerer den almindelige folkeskoledrift. Bevillingen har til formål at understøtte og udvikle undervisningen

Læs mere

Børn- og Skoleudvalget

Børn- og Skoleudvalget Børn- og Skoleudvalget Drift i 1.000 kr. Oprindeligt budget 2013 Korrigeret budget 2013 Regnskab 2013 Afvigelse til oprindeligt budget *) Afvigelse til korr. Budget *) Uddannelse 353.155 350.504 339.193

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2016 for Børne-, Skole og Uddannelseset. Drift Økonomirapport 1 for perioden 1. januar 31. marts 2016 viser en samlet forventet mindreudgift på ca. 11,6 mio. kr. Børne- Skole

Læs mere

BOP BUL

BOP BUL BOP 1 2018 BUL 10.04.18 Anita Iversen april 2018 stevns kommune 1 BUL Samlet overblik Samlet overblik på politikområder: Forventet overskud på rammeaftaler og lønsumsstyring Forventet merforbrug på øvrig

Læs mere