Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 20. juni 2005 J.nr /1 /hbi. Referat

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 20. juni 2005 J.nr /1 /hbi. Referat"

Transkript

1 Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 20. juni 2005 J.nr /1 /hbi fil: f:\hbi\altraad\ Referat af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling 10. juni 2005 I mødet deltog: Charlotte Yde, SundhedsRådet Inge Kellermann, SundhedsRådet Anni Simonsen, SundhedsRådet Annemarie Goldschmidt, SundhedsRådet Poul Feilberg, LNS Jan Helge Kofod-Jensen, LNS Lillian Neldeborg. SDZ Else Rasmussen, SDZ Lene Rohde, SDZ Claus Hancke, DSOM Olejann Malchau, RABforum Freddy Knudsen, RABforum Frede Christensen, RABforum Anker Nielsen, RABforum Steffen Bager, Lægemiddelstyrelsen Leila Eriksen, udpeget af SST Anne Mette Dons, SST Michael von Magnus, SST Helle Bihlet, SST Afbud fra: Kirsten Andersen, Holistisk Sundhed Birgit Nielsen, SundhedsRådet Janina Sørensen, LNS Anette Løvenkjær, Indenrigs- og Sundhedsministeriet Sundhedsstyrelsen Islands Brygge 67 Postboks København S Tlf.: Fax Sekr.: afdelingsleder Helle Bihlet, direkte tlf , HBI@SST.DK

2 2 Pkt. 1 - godkendelse af referat fra Rådets møde 4. februar 2005 Referatet blev godkendt med et par små rettelser. Pkt. 2 - meddelelser Michael von Magnus indledte med at præsentere Mette Dons, der bliver hans afløser som formand for Rådet, når han går på pension med udgangen af august. Mette Dons er speciallæge i samfundsmedicin og bliver fra 1.9. kontorchef for Sundhedsstyrelsens enhed for overvågning og tilsyn. Da der siden sidst er sket store udskiftninger både hos LNS og SundhedsRådet, var der en kort præsentationsrunde. Leila Eriksen fortalte, at hun i marts måned deltog i et møde for lungemedicinere i Korsør, hvor hun var inviteret til at tale om zoneterapeutisk behandling. Også en klassisk homøopat deltog som oplægsholder. Der er planlagt en kontrolleret astmaundersøgelse, der bliver støttet fra VIFAB med kr. 2,4 mio. En styregruppe består af en professor og en overlæge fra Århus Sygehus forskningsafdeling amt en klassisk homøopat og en RAB-zoneterapeut. Professor Ronald Dahl og Leila Eriksen har skrevet en artikel på baggrund af mødet i Korsør. Denne er sendt til de alternative behandlerorganisationer. Fagbladet Zoneconnection har publiceret den i deres juni/juli udgave Leila har tidligere omtalt et pilotprojekt i Vallensbæk kommune, der omhandler arbejdsfastholdelse i hjemmeplejen, hvor der tilbydes zoneterapi og massage. Dette arbejde forløber planmæssigt. Herudover omtalte Leila bl.a. kort nogle nye initiativer vedr. etablering af tværvidenskabelige forskningsmiljøer vedr. alternativ behandling med bl.a. Københavns Universitet og Odense Universitet. Hun er inviteret med som konsulent. Der vil senere komme mere information om dette. Inge Kellermann omtalte to projekter, som Foreningen for Phytoterapeuter er involveret i. Det er dels et projekt om kronisk træthedssyndrom og dels et diabetesprojekt. Pkt. 3 orientering fra Lægemiddelstyrelsen Steffen Bager omtalte en international konference om traditionel kinesisk medicin. Konferencen TCM at the Crossroads between China and Europe - finder sted i Odense oktober Der har siden sidst været afholdt 2 møder i HMPC - Committee on Herbal Medicinal Products marts og juni om EU-direktiv vedr. traditionel plantemedicin. Guidelines vil blive lagt på og Lægemiddelstyrelsens hjemmeside.

3 3 Endelig var der i sidste uge en workshop i London om bedre gennemskuelighed med patientorganisationer, forbrugere og Lægemiddelorganisationer. Pkt. 4 orientering fra medlemmer af bestyrelsen for VIFAB Leila Eriksen var den eneste tilstedeværende, der havde været til det sidste bestyrelsesmøde i VIFAB. Hun fortalte, at der den 24. februar havde været afholdt en minikonference for alternative behandlere, der arbejder med forskning. Her blev præsenteret projekter, der ikke har været publiceret i videnskabelige tidsskrifter. Man kan læse mere på VIFAB s hjemmeside, hvor også årsberetningen for 2004 er at finde, Der har været fokus på uddelingen af VIFAB s ekstrabevilling på 10. mio. kr. Ansøgere får besked inden længe. Afslutningsvis fortalte Leila, at næsten hele bestyrelsen skal gå af, da den har siddet i den tilladte periode (man må højst fungere 2 x 3 år). Næste bestyrelsesmøde er planlagt til september Pkt. 5 orientering fra den norske KAM kongres i Oslo april 2005 og fra det europæiske møde for zoneterapeuter (RIEN/Reflexology in Europe Network i maj 2005 Leila Eriksen orienterede om den norske KAM-kongres, der blev afholdt , hvor der havde været en del spændende nationale og internationale talere. Man vil tilstræbe at gentage succesen. Leila, der havde deltaget som koordinator for RIEN s Research Group i den årlige RIENkongres i maj, orienterede kort herom. Der havde været 38 deltagere fra 21 organisationer fra 15 lande. Der er stor interesse for europæisk samarbejde og udveksling af informationer ikke mindst på uddannelses- og forskningsområdet. Leila omtalte herudover en EU-Master i komplementær sundhedsvidenskab. Læs mere på NAFKAM, der er en norsk pendant til VIFAB, se et møde i Stockholm, hun havde deltaget i om et nordisk databaseprojekt. Projektet blev sidste år gennemført i Danmark og planlægges nu gennemført i Sverige. Endelig orienterede Leila om, at standardjournalens forside og vejledning er oversat til engelsk, og der er stor international interesse for den. Såfremt nogen har bemærkninger til den engelske udgave, må de sende deres kommentarer til Helle Bihlet, hbi@sst.dk senest den 28. juni. Leila vil så forsøge at indarbejde ændringsforslagene, hvorefter den vil blive offentligt tilgængelig på diverse hjemmesider. Michael von Magnus takkede Leila Eriksen for det store arbejde, hun udførte og gav udtryk for, at det vil øge respekten for den alternative verden, at initiativer som disse bliver sat i gang.

4 4 Pkt. 6 - drøftelse af Rådets fremtid Lillian Neldeborg fortalte, at hun havde stået i spidsen for arbejdet med udfærdigelse af forslag til nyt kommissorium. Invitation til møde herom var sendt bredt ud, men desværre var kun tre personer mødt op. Grunden til at der ikke var indsendt forslag til ny medlemskreds skyldtes, at man ikke kunne blive enige. Et punkt der gav anledning til uenighed var, at SundhedsRådets oprindelige RAB-udvalg havde dannet en selvstændig forening RABforum. FDZ havde valgt ikke at gå med i denne, bl.a. af økonomiske grunde. SundhedsRådet har efterfølgende nedsat et nyt RAB-udvalg. Freddy Knudsen gjorde opmærksom på, at indkaldelsen i forbindelse med dannelse af RABforum var sendt bredt ud, og at alt var foregået helt åbent og demokratisk. Charlotte Yde mente, det var vigtigt at arbejde imod at få én samlet gruppe. Dette kunne Michael von Magnus bakke 100% op. Han har igennem mange år ofte sagt til Rådets medlemmer, at samling og enighed er vejen frem. Man bør ligesom eksempelvis lægeforeningen have én stor paraplyorganisationer med forskellige ben. Det vil være en stor styrke i forhold til politikere, presse og befolkning. Desværre er det endnu ikke lykkedes. Michael von Magnus ridsede den historiske baggrund op. Rådet blev etableret i Indtil 1990 var hovedparten af medlemmerne læger. Efter 1990 blev Rådet udvidet med repræsentanter for de egentlig alternative behandlere, således at læger i dag udgør en mindre del af Rådets medlemmer. Formålet er at dække bredden af de alternative behandlere bedst muligt, og målgruppen er paraplyorganisationer for behandlerforeninger og ikke skoler eller erhvervsgrupper. RAB-ordningen har alle i Rådet været med til at søsætte, og den er en slags kvalitetsstempel, idet kun de foreninger, der opfylder visse krav til uddannelse og regler kan blive godkendt til at registrere deres medlemmer. Denne kvalitetssikring skal til stadighed udbygges, og derfor vil RAB fremover veje tungt i Rådets arbejde. Da Sundhedsstyrelsen ikke havde modtaget forslag til medlemskreds, har styrelsen selv udarbejdet et forslag, der blev omdelt til mødedeltagerne. Michael gjorde opmærksom på, at baggrunden for at samarbejdende zoneterapeuter ikke længere figurerede var, at det var en overgangsordning, man på et tidspunkt enedes om for at støtte bestræbelserne for at få zoneterapeutforeningerne til at slå sig sammen til én forening. Selv om dette ikke helt er lykkedes, er man dog kommet langt. Herudover sagde han, at det var blevet foreslået, at Sundhedsstyrelsens Center for Forebyggelse blev medlem, hvilket de har indvilliget i. Herudover vil styrelsen rette henvendelse til Forbrugerrådet og spørge, om de fortsat ønsker at være med. De er ikke mødt op meget længe.

5 5 Charlotte Yde mente, at SundhedsRådet havde mange foreninger. Sundhedsstyrelsens forslag om kun 3 medlemmer til SundhedsRådet vil betyde, at mange af de små foreninger ikke kan komme med. Hun mente, at det var vigtigt, at forskellige personer kunne være med. Hertil svarede Michael von Magnus, at det vil de aldrig kunne. Meningen med Rådet er ikke at drøfte særinteresser men helt overordnede problemstillinger, som de valgte repræsentanter herefter kan kanalisere ud til baglandet. Hvis man skal have en dynamisk gruppe, skal man passe på, at den ikke bliver for stor. Claus Hancke nævnte, at Dansk Selskab for Orthomolekylær Medicin også omfatter tandlæger, og det er ikke noget problem, at han som læge også skal repræsentere dem. Charlotte Yde udtrykte bekymring for, at der ville blive kamp mellem SundhedsRådet og RAB-forum. Freddy Knudsen troede ikke på kamp, og også Annemarie Goldschmidt håbede på enighed. Lillian Neldeborg sagde, at økonomi var det, der skilte SundhedsRådet og RABforum. Til Sundhedsstyrelsens forslag til fremtidig medlemsliste var hendes bemærkning, at Sundheds- Rådet burde have flere medlemmer end LNS. Michael von Magnus svarede, at han godt var klar over, at hvis man begyndte at regne på, hvor mange behandlere, der er medlemmer af foreningerne, så var fordelingen skæv, men dels ønskede han at få denne problematik løst uden for stor dramatik, og dels er det jo i sidste ende altid kun nogle få, der fører ordet, mens de andre lytter. Det er bedre med en lille kreds, der kan føre en kvalificeret diskussion og arbejde konstruktivt. Men han var godt klar over, at det ikke var nemt. Anker Nielsen mente, at forskellene på RABforum og SundhedsRådets RAB-udvalg var, at i RABforum kunne alle få rådgivning, også de der ikke var medlemmer. I SundhedsRådet var det kun medlemmer. Desuden mente han, at RABforum i hvert fald Freddy Knudsen, Frede Christensen og han selv havde et godt samarbejde med LNS. Endelig påpegede han, at i RABforum sidder de mennesker, der har været med helt fra starten, har deltaget i det lovforberedende arbejde og i de første godkendelser. Poul Feilberg sagde, at bestyrelsen i LNS var ny, og det var nu en anderledes forening. Han havde hørt, at der tidligere havde været fejder mellem LNS og SundhedsRådet, men mente det nu var slut. LNS vil gerne samarbejde. Han sagde, at både Jan Helge Kofod-Jensen og han selv var selvstændige erhvervsdrivende. Efter hans opfattelse var RAB-forum en døgnflue. I LNS vil man nu i stedet arbejde for ISO-certificering af alle behandlere. Det er mere omfattende end RAB-ordningen, men han mente, det var vejen frem. Herudover mente han ikke, Rådet skulle bestå af flere end de af Sundhedsstyrelsen foreslåede 18 medlemmer. Det var måske allerede for mange. Han så ikke noget problem i at repræsentere alle medlemsforeninger.

6 6 Til Inge Kellermanns spørgsmål om, hvad ISO-certificering var, svarede Poul Feilberg, at det bl.a. indebar, at man en gang årligt blev checket af en udefra. Der ville blive stillet spørgsmål til klienter, og kundekritik og fejl ville blive registreret. Michael von Magnus mente, det var svært at forholde sig til. Umiddelbart troede han ikke på det, selv om det ikke kan afvises. En anden gang kunne det være interessant at høre mere om, hvad LNS forestiller sig. Anni Rasmussen opfordrede til at RABforum og SundhedsRådets RAB-udvalg arbejdede sig ind på hinanden. Hun var ikke i tvivl om, at den bedste kompetence i øjeblikket er i RABforum. Claus Hancke foreslog, at man prøvede Sundhedsstyrelsens forslag til medlemskreds i 1-2 år. Så kunne man altid drøfte det igen. Frede Christensen erklærede sig enig heri. Annemarie Goldschmidt mente, men i stedet skulle bibeholde den nuværende medlemsfordeling. Herudover så hun gerne, at VIFAB blev fast medlem. Til det sidste svarede Michael von Magnus, at VIFAB altid er velkomne, de får invitation til at deltage i alle møderne. Han mente ikke, det var nødvendigt at gøre det mere formelt end det, men ville gerne spørge dem. Else Rasmussen gav udtryk for, at hun helt klart mente, at RABforum burde være med. Dette var Anker Nielsen glad for at høre. Han støttede i øvrigt Sundhedsstyrelsens forslag til medlemskreds. Freddy Knudsen støttede forslaget om en forsøgsperiode med Sundhedsstyrelsens forslag. Han forudså desuden, at RAB ville fylde en del. På baggrund af LNS s ideer om en certificering i stedet for RAB-ordningen, mente Poul Feilberg ikke, RAB-ordningen burde være dominerende, og at RABforum derfor skulle have færre end de 3 medlemmer som er foreslået. Michael von Magnus sagde, at vægten må ligge på indhold og ikke på antal medlemmer. Herudover slog han fast, at RAB vil bestå. Der er vedtaget en lov. Det har været et meget stort arbejde at få det op at stå, og det var hans overbevisning, at det ville være et tab for Rådet, hvis de kvalificerede personer ikke er med i det videre arbejde med hele tiden at forbedre ordningen. Poul Feilberg spurgte, om man hver gang, der kom en ny forening, skulle optage dem i Rådet. Michael von Magnus svarede, at han godt kunne følge ham, men at RAB er noget nyt, og at vi er interesseret i, at så mange som muligt bliver registreret, så vi lægger vægt på denne ny-

7 7 skabelse. Umiddelbart troede han ikke på certificering, men skulle det alligevel ske, kunne man tage det op til den tid. Han mente, at RABforum bør være med. Sundhedsstyrelsen har brug for folk, der kan støtte. De behøver ikke nødvendigvis at være organisationsudpeget. Anker Nielsen orienterede om, at RAB-ordningen skal revurderes 3 år efter vedtagelsen. Så ordningen vil løbende blive forbedret. Leila Eriksen sagde, at det var lige så væsentligt for foreningerne at være repræsenteret ved formøderne som på Rådsmøderne. Herudover tilsluttede hun sig forslaget om at forsøge sig med Sundhedsstyrelsens forslag i 1 år. Michael von Magnus konkluderede, at man nok aldrig ville opnå enighed om dette emne. Han besluttede, at vi prøver Sundhedsstyrelsens forslag i et år, hvorefter det kan tages op til revurdering. Herefter blev det indsendte forslag til kommissorium gennemgået. Der var bl.a. diskussion om nogle formuleringer samt om, hvem der kan og skal rådgive hvem. Der var enighed om, at Sundhedsstyrelsen på baggrund af drøftelserne skriver kommissoriet om, hvorefter det vil blive sendt til medlemmerne. Pkt. 7 drøftelse af forslag om udarbejdelse af ny statusrapport Else Rasmussen mente, der var sket meget siden 2000, da den sidste statusrapport blev udarbejdet. Hun mente derfor, det ville være godt at få en ny. Michael von Magnus svarede hertil, at det kunne han godt forstå, men det krævede tid. Sidste gang var det meningen, at Rådets medlemmer skulle medvirke, men det var ikke så nemt at få til at fungere, så arbejdet påhviler Sundhedsstyrelsen, der kan få svært ved at afsætte tid. Det blev dog aftalt, at man til næste møde kan komme med forslag til, hvad der skal indgå i en sådan rapport. Herefter vil Sundhedsstyrelsen se på det, uden at lægge sig fast på en frist. Pkt. 8 orientering om rapport fra SundhedsRådets Brobygningsgruppe Lillian Neldeborg præsenterede kort den forud udsendte rapport. Pkt. 9 næste møde Næste møde blev fastsat til fredag den 28. oktober 2005, kl Materialet og forslag til dagsordenen skal være Sundhedsstyrelsen i hænde senest 7. oktober Pkt. 10 eventuelt Da det var sidste møde med Michael von Magnus som formand, blev der taget afsked med taler og gaver. Helle Bihlet

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 11. oktober 2004 J.nr /1 /hbi. Referat

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 11. oktober 2004 J.nr /1 /hbi. Referat Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 11. oktober 2004 J.nr. 0-205-01-3/1 /hbi Referat af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling 24. september

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 21. maj 2008 J.nr. 7-205-01-1/1/HBI REFERAT

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 21. maj 2008 J.nr. 7-205-01-1/1/HBI REFERAT Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 21. maj 2008 J.nr. 7-205-01-1/1/HBI Til Rådets medlemmer REFERAT af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedr. alternativ behandling

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 10. juni 2004 J.nr /1 /hbi. Referat

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 10. juni 2004 J.nr /1 /hbi. Referat Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 10. juni 2004 J.nr. 0-205-01-3/1 /hbi Referat af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling 4. juni 2004

Læs mere

Referat af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling 26. januar 2007

Referat af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling 26. januar 2007 Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 21. februar 2007 J.nr. 7-205-01-3/1 /HBI Referat af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling 26. januar

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 5. oktober 2006 J.nr /1 /HBI

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 5. oktober 2006 J.nr /1 /HBI Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 5. oktober 2006 J.nr. 0-205-01-3/1 /HBI Referat af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling 29. september

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 17. februar 2005 J.nr /1 /hbi. Referat

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 17. februar 2005 J.nr /1 /hbi. Referat Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 17. februar 2005 J.nr. 0-205-01-3/1 /hbi Referat af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling 4. februar

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 18. december 2007 J.nr /1 /hbi REFERAT

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 18. december 2007 J.nr /1 /hbi REFERAT Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 18. december 2007 J.nr. 7-205-01-1/1 /hbi Til Rådets medlemmer REFERAT af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedr. alternativ behandling

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 10. december 2009 J.nr /1/hbi REFERAT

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 10. december 2009 J.nr /1/hbi REFERAT Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 10. december 2009 J.nr. 7-205-01-1/1/hbi Til Rådets medlemmer REFERAT af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedr. alternativ behandling

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 8. marts 2006 J.nr /1 /hbi. Referat

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 8. marts 2006 J.nr /1 /hbi. Referat Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 8. marts 2006 J.nr. 0-205-01-3/1 /hbi Referat af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling 24. februar

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 3. november 2005 J.nr /1 /hbi. Referat

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 3. november 2005 J.nr /1 /hbi. Referat Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 3. november 2005 J.nr. 0-205-01-3/1 /hbi Referat af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling 28. oktober

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 8. maj 2003 J.nr /1 /hbi. Referat

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 8. maj 2003 J.nr /1 /hbi. Referat Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 8. maj 2003 J.nr. 0-205-01-3/1 /hbi Referat af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling 2. maj 2003 I

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 23. juni 2006 J.nr /1 /HBI

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 23. juni 2006 J.nr /1 /HBI Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 23. juni 2006 J.nr. 0-205-01-3/1 /HBI Referat af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling 9. juni 2006

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 4. juni 2010 J.nr. 7-205-01-1/1/ghb REFERAT

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 4. juni 2010 J.nr. 7-205-01-1/1/ghb REFERAT Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 4. juni 2010 J.nr. 7-205-01-1/1/ghb Til Rådets medlemmer REFERAT af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedr. alternativ behandling

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 15. april 2011 J.nr. 7-205-01-1/1/ghb REFERAT

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 15. april 2011 J.nr. 7-205-01-1/1/ghb REFERAT Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 15. april 2011 J.nr. 7-205-01-1/1/ghb Til Rådets medlemmer REFERAT af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedr. alternativ behandling

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 9. oktober 2003 J.nr. 0-205-01-3/1 /hbi

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 9. oktober 2003 J.nr. 0-205-01-3/1 /hbi Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 9. oktober 2003 J.nr. 0-205-01-3/1 /hbi Referat af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling 3. oktober

Læs mere

REFERAT. Møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling fredag den 30. januar 2009

REFERAT. Møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling fredag den 30. januar 2009 Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 30. juli 2009 J.nr. 7-205-01-1/1/HBI REFERAT Møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling fredag den 30.

Læs mere

Sammendrag af SundhedsRådets historie

Sammendrag af SundhedsRådets historie Sammendrag af SundhedsRådets historie 1998 2009 Af Annemarie Goldschmidt Hvornår blev SundhedsRådet stiftet, og hvilket arbejde lå forud for stiftelsen? SundhedsRådet blev stiftet den 3. januar 1998 kl.

Læs mere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse REFERAT FU 08/10 Emne Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato Onsdag den 10. november kl. 13.30-16.00 Sted Deltagere Ikke til stede, lokale B Cheflæge, dr.med.

Læs mere

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Torsdag 27. april 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

REFERAT MØDE I RÅDET FOR MENNESKERETTIGHEDER, 8. MAJ 2019 KL. 13:00-16:00 NORDSKOV: WILDERS PLADS 8K, 1403 KØBENHAVN K

REFERAT MØDE I RÅDET FOR MENNESKERETTIGHEDER, 8. MAJ 2019 KL. 13:00-16:00 NORDSKOV: WILDERS PLADS 8K, 1403 KØBENHAVN K REFERAT MØDE I RÅDET FOR MENNESKERETTIGHEDER, 8. MAJ 2019 KL. 13:00-16:00 NORDSKOV: WILDERS PLADS 8K, 1403 KØBENHAVN K DOK. NR. 19/00980-4 REF. LELI 1. Status på Danmarks arbejde i FN s Menneskerettighedsråd

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 14. november 2014 J.nr. 5-6610-5/1 /miu

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 14. november 2014 J.nr. 5-6610-5/1 /miu Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 14. november 2014 J.nr. 5-6610-5/1 /miu Til Rådets medlemmer REFERAT af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedr. alternativ behandling fredag den

Læs mere

Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan

Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan Regionssekretariatet Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan Tel. 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat af 2. møde i styregruppen vedrørende evaluering af Region

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 3. februar 2015

Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 3. februar 2015 Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 3. februar 2015 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Sekretariatet orienterer 3. Bestyrelsens arbejde i 2015 4. Årsrapport 5. Symposium 2015 6. Kendskab

Læs mere

Alternativ behandling dialogen mellem læge og patient

Alternativ behandling dialogen mellem læge og patient ALTERNATIV BEHANDLING 775 Alternativ behandling dialogen mellem læge og patient Anette I.S. Ranneries & Bo Christensen I den forrige artikel i denne serie blev de nyeste Cochrane-oversigter om effekten

Læs mere

1. Godkendelse af referatet fra BM 18/08/15

1. Godkendelse af referatet fra BM 18/08/15 Dagsorden for møde i: Bestyrelsen for Dato for møde: 16. september 2015, kl. 13.45-16.00. For referat: Janus Pill Christensen Sted: Videokonference via LifeSize. Deltagere: Martin B. Josefsen, Bente Andersen,

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde tirsdag den 13. marts 2018 kl ca Restaurant Ambassaden, Hovedgaden 57, Nordby

Referat fra bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde tirsdag den 13. marts 2018 kl ca Restaurant Ambassaden, Hovedgaden 57, Nordby Referat fra bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde tirsdag den 13. marts 2018 kl. 18.30 ca. 20.00 Restaurant Ambassaden, Hovedgaden 57, Nordby (Bemærk besøg i Nyttehaven inden bestyrelsesmødet færge fra Esbjerg

Læs mere

Folkekirkens mellemkirkelige Råd. Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark

Folkekirkens mellemkirkelige Råd. Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark Folkekirkens mellemkirkelige Råd Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark Snoghøj, d. 4. februar 2011 J.nr. 013 JSS/jn Protokol fra møde i Folkekirkens mellemkirkelige

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D februar Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D februar Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 9. -10. februar 2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand

Læs mere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 5.september Sted Deltagere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 5.september Sted Deltagere R E F E R A T Emne Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 5.september 14.30-17.00 Sted Deltagere Afbud Mødecenter, lokale C Lone Winther Jensen, formand

Læs mere

Referat af møde mellem. bestyrelsen for DM-FOVU og repræsentanter for DM-FOF. Hotel Storebælt, Nyborg, den 20. oktober 2015

Referat af møde mellem. bestyrelsen for DM-FOVU og repræsentanter for DM-FOF. Hotel Storebælt, Nyborg, den 20. oktober 2015 Referat af møde mellem bestyrelsen for DM-FOVU og repræsentanter for DM-FOF Hotel Storebælt, Nyborg, den 20. oktober 2015 Tilstede: Hans Beksgaard, Helle Waagner, Thomas Vils Pedersen, Olav W. Bertelsen

Læs mere

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref. Møde den: 4. marts 2011 REFERAT Dekanmøde med studerende Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.) Dato: 09. marts 2011 Sagsnr.: Ref: Side 1/5 Dagsorden 1.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 24. august 2014

Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 24. august 2014 Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 24. august 2014 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Diverse orienteringer fra Sekretariatet 3. Fondsmidler 2015 4. Fondsmidler 2014 5. Symposium

Læs mere

Generalforsamling i Husejerforeningen Horsbred (HH) tirsdag den 26. februar 2019 kl. 19:30

Generalforsamling i Husejerforeningen Horsbred (HH) tirsdag den 26. februar 2019 kl. 19:30 Nr. 3 marts 2019 47. årgang Hjemmeside: https:/www.bricksite.com/husejerforeningenhorsbred Facebook: Husejerforeningen Horsbred mail: hh.horsbred@gmail.com Generalforsamling i Husejerforeningen Horsbred

Læs mere

Dansk Neurokirurgisk Selskab

Dansk Neurokirurgisk Selskab Dansk Neurokirurgisk Selskab Marts 2017 Referat af DNKS generalforsamling afholdt den 10. marts 2017 i Charlottehaven på Østerbro. Dagsordenen: 1. Valg af dirigent og referent 2. Godkendelse af referatet

Læs mere

Generalforsamling den 20. marts 2013, kl. 19 i Kerteminde Skoles festsal.

Generalforsamling den 20. marts 2013, kl. 19 i Kerteminde Skoles festsal. Generalforsamling den 20. marts 2013, kl. 19 i Kerteminde Skoles festsal. Referat. Punkt 1: Velkomst, valg af dirigent og 2 stemmetællere: Per Buch valgt som dirigent. Kent Stephensen valgt som referent.

Læs mere

Referat fra møde i ULA tirsdag d. 10. juni 2014

Referat fra møde i ULA tirsdag d. 10. juni 2014 Referat fra møde i ULA tirsdag d. 10. juni 2014 Til stede: Bjarne Andresen (lokalklub 2), Anders Milhøj (lokalklub 4), Elisabeth Kofod-Hansen (kadk), Peter B. Andersen (lokalklub 1), Thomas Vils Pedersen

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde torsdag den 22. januar 2009 i Domus Medica

Referat fra bestyrelsesmøde torsdag den 22. januar 2009 i Domus Medica Dato: 30. januar 2009 J.nr. 2007-12842/115764 Referat fra bestyrelsesmøde torsdag den 22. januar 2009 i Domus Medica Tilstede: Afbud: J. Michael Hasenkam, Hans Kirkegaard, Ulla Breth Knudsen, Niels Qvist,

Læs mere

1. møde i etisk udvalg for Personlig Medicin

1. møde i etisk udvalg for Personlig Medicin REFERAT 1. møde i etisk udvalg for Personlig Medicin Dato og sted Onsdag 4. oktober 2017 kl. 10.00 12.45 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København K., Lokale S.27 Dagsorden Punkt Ca.

Læs mere

Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde den 24. oktober 2017, kl. 17:00 Skovbakkevej 92B

Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde den 24. oktober 2017, kl. 17:00 Skovbakkevej 92B Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde den 24. oktober 2017, kl. 17:00 Skovbakkevej 92B Bestyrelsen: Susan Egede, Merete Kjær, Tonni Munkberg, Jan Kragh og Tommy Hjuler. Afbud: Fra KAB: Driftschef

Læs mere

Tirsdag den 29. maj 2018, kl Domus Medica, Salonen

Tirsdag den 29. maj 2018, kl Domus Medica, Salonen 06.06.18 Tirsdag den 29. maj 2018, kl. 10.15-15.15 Domus Medica, Salonen Referat Til stede: Anette Hygum, Henrik Larsen, Merete Paludan, Mette Hallas, Kristoffer Marsaa, Jette Pærregaard, Per Sjøgren og

Læs mere

Handicaprådsmøde den 14. november kl , mødelokale 1, Esbjerg Rådhus

Handicaprådsmøde den 14. november kl , mødelokale 1, Esbjerg Rådhus Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 14. november 2013 Sagsbehandler Susanne Hartvig Telefon direkte 76 16 92 63 Sagsid 2013-26214 Referat Handicaprådsmøde den 14. november kl. 13.00, mødelokale 1, Esbjerg

Læs mere

Afbud: Hjørdis Espensen, Bjarne Mortensen, Knud Johnsen, Steen Reinhold Jeppson og Svend Aage Sørensen.

Afbud: Hjørdis Espensen, Bjarne Mortensen, Knud Johnsen, Steen Reinhold Jeppson og Svend Aage Sørensen. Referat Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 10. oktober 2017 kl. 12.30 til 14.30 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Svend Aage Sørensen (formand), Vera Eckhardt (næstforkvinde),

Læs mere

Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016

Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016 Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016 Punkt 1: Valg af a) Dirigent b) Referent c) Bisidder d) 2 stemmetællere Inger Christensen, formand for Aalborg Tegnsprogsforening

Læs mere

Referat fra møde i Det regionale uddannelsesråd, Uddannelsesregion Nord, 6. juni 2018.

Referat fra møde i Det regionale uddannelsesråd, Uddannelsesregion Nord, 6. juni 2018. Referat fra møde i Det regionale uddannelsesråd, Uddannelsesregion Nord, 6. juni 2018. Deltagere: Formand, Sygeplejefaglig direktør Claus Graversen Oversygeplejerske Kirsten Gjernø Yde Leder for sygeplejefaglig

Læs mere

REFERAT. Bestyrelsesmøde. Dato: 9. juni Tidspunkt: Kl Terndrup Rådhus Sted: Skørpingvej Terndrup

REFERAT. Bestyrelsesmøde. Dato: 9. juni Tidspunkt: Kl Terndrup Rådhus Sted: Skørpingvej Terndrup REFERAT Bestyrelsesmøde Dato: 9. juni 2016 Tidspunkt: Kl. 17.00 19.00 Terndrup Rådhus Sted: Skørpingvej 7 9575 Terndrup Til stede: Birgit Christensen Carsten Bojesen Jørgen Nielsen Lene Nygaard Lilli Brunø

Læs mere

FS Nefro Sygeplejefaglige aftryk i specialeplanen for nefrologi. Koldkærgård 1-2 oktober 2014

FS Nefro Sygeplejefaglige aftryk i specialeplanen for nefrologi. Koldkærgård 1-2 oktober 2014 FS Nefro Sygeplejefaglige aftryk i specialeplanen for nefrologi Koldkærgård 1-2 oktober 2014 Afdelingssygeplejerske Anni Sørensen Oversygeplejerske Karina Bruun Dagsorden Specialeplanen, hvad er det, hvem

Læs mere

1. Godkendelse af referat og dagsorden Dagsordenens oprindelige punkt 3 rykkes op som nyt punkt 2

1. Godkendelse af referat og dagsorden Dagsordenens oprindelige punkt 3 rykkes op som nyt punkt 2 DB s Digitaliseringsudvalg Mandag den 6. december 2010 kl. 10.30 12.30 Hovedbiblioteket, Århus, Møllegade 1, 8000 Århus C lokale B på 2. sal Mødet startede ca. en time senere end planlagt pga. forsinket

Læs mere

REFERAT. Træskibs Sammenslutningens bestyrelsesmøde fredag den 6. juni 2014 kl. 18.00 på Flensborg Søfartsmuseum, Flensborg.

REFERAT. Træskibs Sammenslutningens bestyrelsesmøde fredag den 6. juni 2014 kl. 18.00 på Flensborg Søfartsmuseum, Flensborg. REFERAT af Træskibs Sammenslutningens bestyrelsesmøde fredag den 6. juni 2014 kl. 18.00 på Flensborg Søfartsmuseum, Flensborg. Deltagere: Formand Lauge Damstrup Brøndum Næstformand Merete Ettrup Kasserer

Læs mere

Bestyrelsesmøde Elverhøjen

Bestyrelsesmøde Elverhøjen Placering: Græsted Børnehuse» Forældrebestyrelsen - Græsted Børnehuse» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Resumé: Type: MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere: Mødestatus: Referat Mødetidspunkt: 12-10-2016 kl.:

Læs mere

REFERAT. SBFF-2015-2 Mandag den 23. februar 2015, kl. 14 17.30 Mødelokale 3, 4. sal (DM3) Dagsorden. DM 5. marts 2015

REFERAT. SBFF-2015-2 Mandag den 23. februar 2015, kl. 14 17.30 Mødelokale 3, 4. sal (DM3) Dagsorden. DM 5. marts 2015 SBFF-2015-2 Mandag den 23. februar 2015, kl. 14 17.30 Mødelokale 3, 4. sal (DM3) Erik Alstrup, Erik S. Christensen, Anders Dalsager, Anneli Fuchs, Anders H. Johnsen (fra kl. 15), Lise Kapper, Jan Skytte,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde. Tirsdag den 2. december 2008 kl i Lægeforeningen

Referat af bestyrelsesmøde. Tirsdag den 2. december 2008 kl i Lægeforeningen Godkendt 11. marts 2009 J.nr. 2007-14719/212292 Referat af bestyrelsesmøde Tirsdag den 2. december 2008 kl. 16.00 i Lægeforeningen Tilstede: Thomas Gjørup (TG), Hanne Jørsboe (HJ), Jørn Starklint (JS),

Læs mere

Referat af møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt

Referat af møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt Journal nr.: 16/10940 Dato: 13. februar 2017. Udarbejdet af: Helle Marie Sejr Bentsen og Morten Jessen-Hansen E-mail: helle.marie.sejr.bentsen@rsyd.dk mjh@aabenraa.dk Telefon: 51709731 Referat af møde

Læs mere

Sag XXX-XX: Klage over (A)s afholdelse af C-stævne uden anvendelse af autoriseret banedesigner

Sag XXX-XX: Klage over (A)s afholdelse af C-stævne uden anvendelse af autoriseret banedesigner J.nr. XXXX-XX Sag XXX-XX: Klage over (A)s afholdelse af C-stævne uden anvendelse af autoriseret banedesigner BAGGRUND Disciplinærudvalget modtog den XX.XX.2017 en klage fra Springudvalget over (A) i anledning

Læs mere

Mandag d. 24. oktober 2016, kl på DHF s kontor, Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby

Mandag d. 24. oktober 2016, kl på DHF s kontor, Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby Brøndby den 2. november 2016 Referat af bestyrelsesmøde nr. 4 2016-2017 Mandag d. 24. oktober 2016, kl. 17.30 på DHF s kontor, Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby Deltagere: Per Bertelsen (PB),

Læs mere

i. Intern fordeling af ansvarsområder ii. Høringssvar hvordan får vi bygget en effektiv organisering op? iv. Spørgeskema til hospitalerne v.

i. Intern fordeling af ansvarsområder ii. Høringssvar hvordan får vi bygget en effektiv organisering op? iv. Spørgeskema til hospitalerne v. 10. juli 2012 Referat: 13. ordinære møde i Dansk Sygeplejeselskabs Forskningsråd Mandag d. 16. april, 2012 kl. 10.00 16.00 Sted Mødeleder Tove Lindhardt Dansk Sygeplejeråd Sankt Annæ Plads 30 1250 København

Læs mere

Tidspunkt: Mandag d. 12. juni 2017 kl (efterfølgende møde med DPBO kl )

Tidspunkt: Mandag d. 12. juni 2017 kl (efterfølgende møde med DPBO kl ) Referat Møde: Bestyrelsesmøde i BUP-DK Tidspunkt: Mandag d. 12. juni 2017 kl. 10.00-15.45 (efterfølgende møde med DPBO kl. 16.00) Sted: Deltagere: Domus Medica Kristianiagade 12 2100 København Ø Anne Marie

Læs mere

næstformand,teknik- Miljøudvalget

næstformand,teknik- Miljøudvalget REFERAT Teknik og Miljø Miljø Sagsnr. 95151 Brevid. 1287389 Ref. HCJ Referat af lodsejermøde den 27. juni 2011 kl. 17 00-20 00 gensidig information om vådområdeprojekt Salmosen 30. januar 2012 Deltagere:

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00 PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 17. MAJ 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 4. maj 2016 kl. 10.00-12:00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 13b.0.27 Mia

Læs mere

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 15. november 2010 kl Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 15. november 2010 kl Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø REFERAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Esben Frederiksen Social & Arbejdsmarked D 4646 4720 E esfr@lejre.dk Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag

Læs mere

PSP-samarbejdet i Faxe Kommune Årsrapport

PSP-samarbejdet i Faxe Kommune Årsrapport PSP-samarbejdet i Faxe Kommune 2017 Årsrapport Marts 2018 Indhold 1. Baggrund... 2 2. Evalueringsmetode...3 3. Årsrapport... 3 3.1. PSP-møderne...4 3.2. Udbytte af PSP-samarbejdet...4 4. Konklusion...

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Malou Juelskjær foreslog et punkt 6a om beslutningskompetencer/beslutningsprocesser. Herefter blev dagsordenen godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Malou Juelskjær foreslog et punkt 6a om beslutningskompetencer/beslutningsprocesser. Herefter blev dagsordenen godkendt. Møde den: 13. maj 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Malou Juelskjær, Bue Bohr, Maja Berggreen, Morten Høyer Fraværende: Anne Morin, Iben

Læs mere

FSD generalforsamling 2011. FSD s 62. ordinære generalforsamling, afholdt på Hotel Pejsegården i Brædstrup, onsdag den 5. oktober 2011, kl.16.00.

FSD generalforsamling 2011. FSD s 62. ordinære generalforsamling, afholdt på Hotel Pejsegården i Brædstrup, onsdag den 5. oktober 2011, kl.16.00. FSD generalforsamling 2011. FSD s 62. ordinære generalforsamling, afholdt på Hotel Pejsegården i Brædstrup, onsdag den 5. oktober 2011, kl.16.00. Der var mødt 42 personer op til generalforsamlingen heraf

Læs mere

Referat fra Skolepraktikrådsmøde 20. januar 2012

Referat fra Skolepraktikrådsmøde 20. januar 2012 Referat fra Skolepraktikrådsmøde 20. januar 2012 Fra praksis: Annette Dippel Larsen, Birgitte Sandahl Bogner, Stefi Olesen, Susanne Pallesen, Anne-Marie Sørensen, Vera Larsen, Ruth Schriver Fra skolen:

Læs mere

-51- Ekstraordinært Hovedbestyrelsesmøde afholdt lørdag den 12. marts 2011 på Blommenslyst Kro.

-51- Ekstraordinært Hovedbestyrelsesmøde afholdt lørdag den 12. marts 2011 på Blommenslyst Kro. -51- Ekstraordinært Hovedbestyrelsesreferat for perioden 2008-2012 Ekstraordinært Hovedbestyrelsesmøde afholdt lørdag den 12. marts 2011 på Blommenslyst Kro. Der var afbud fra: Mona Dahl (Kreds 9) Conni

Læs mere

24. februar 2014/ HO J.nr. 5.01 / 11-288. Referat fra møde i kontaktudvalget den 18. februar 2014

24. februar 2014/ HO J.nr. 5.01 / 11-288. Referat fra møde i kontaktudvalget den 18. februar 2014 Taxinævnet i Region Hovedstaden Frederiksberg Rådhus Smallegade 1 2000 Frederiksberg Telefon 3821 2750 man-torsdag 09.00-12.00 - Fax 3821 2749 Eksp.tid: mandag og torsdag 9.00-17.00, tirs., ons., fredag

Læs mere

Der forelå referater til godkendelse fra bestyrelsens møder den 9. maj 2012.

Der forelå referater til godkendelse fra bestyrelsens møder den 9. maj 2012. Bestyrelsesmøde, onsdag den 23. maj 2012, på kontoret, Kallemosen 16, Aabenraa: Mødt var fra bestyrelsen: Egon Soll, formand Birthe Hansen Leif Poulsen Steen Valentin Kurt Johannsen Erling Sandbeck ES

Læs mere

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 12. december 2014, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget DAGSORDEN Medlemmer: Søren K Kjærgaard Annette Bachmann Bo Martin Bibbi Kim Iburg Janni Mosgaard Jensen Eva

Læs mere

Referat. Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Torsdag den 7. september 2017 kl Sted : SPICE kulturcafé Udsendt : 31.

Referat. Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Torsdag den 7. september 2017 kl Sted : SPICE kulturcafé Udsendt : 31. Referat Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Torsdag den 7. september 2017 kl. 1630 Sted : SPICE kulturcafé Udsendt : 31. august 2017 DAGSORDEN: 1. Forhandlings- og revisionsprotokol 2.

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-15,10 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/42 Motion

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 1. februar 2016 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Helmut Madsen

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 1. februar 2016 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Helmut Madsen Referat Mødelokale 2, Kl. 10:15 Medlemmer Flemming Pihl Marianne Jensen Lilly Meisner Pedersen Frank R. Taarup Birthe Høfler Bodil Nielsen Helmut Madsen Karsten P. Smith Oda Petersen Bemærkning: Afbud

Læs mere

Referat fra Dalyfos generalforsamling den 14. april 2013 på Severin kursuscenter i Middelfart

Referat fra Dalyfos generalforsamling den 14. april 2013 på Severin kursuscenter i Middelfart Referat fra Dalyfos generalforsamling den 14. april 2013 på Severin kursuscenter i Middelfart Formanden Lise Petersen bød velkommen til årets generalforsamling. Valg af dirigent: Lise foreslog på bestyrelsens

Læs mere

01.01.10 Referat af generalforsamling i LNS den 24-04-2010 Værløse Kirke, Højeloft Vænge 20

01.01.10 Referat af generalforsamling i LNS den 24-04-2010 Værløse Kirke, Højeloft Vænge 20 01.01.10 Referat af generalforsamling i LNS den 24-04-2010 Værløse Kirke, Højeloft Vænge 20 1 Generalforsamlingen åbnes af formanden Vera Marcher og fællessang Det er i dag et vejr. 2 Valg af dirigent

Læs mere

Referat Ligestillingsudvalget for Jammerbugt Kommune

Referat Ligestillingsudvalget for Jammerbugt Kommune Til Medlemmerne af Ligestillingsudvalget Udviklingsafdelingen Toftevej 43 Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Poul Veje Pedersen Direkte 7257 7457 pvp@jammerbugt.dk 28.

Læs mere

Afbud:Brian Lund Madsen, Stig Hansen, Bilal Titrek,, Erik Vestergaard, Tom Nielsen, Ena Juhl

Afbud:Brian Lund Madsen, Stig Hansen, Bilal Titrek,, Erik Vestergaard, Tom Nielsen, Ena Juhl Referat af Integrationsrådets møde den 11. december 2008. Tilstede: Jamal Tabari, Nimer Shama, Farjam A. Davani, Lisbeth Jørgensen, Miasser Hawwa, Sabahat Cilgin Jelena Rajovic, Lolan Ottesen, Lisbeth

Læs mere

R E F E R A T. Emne Referat SRAB møde 15. april 2016

R E F E R A T. Emne Referat SRAB møde 15. april 2016 R E F E R A T Emne Referat SRAB møde 15. april 2016 Mødedato 15. april 2016 Sted 501 Deltagere Marie Dalgaard Jones (STPS), Anette Lykke Petri (STPS), Bente Møller (STPS), Nanna Andersen (STPS), Kasper

Læs mere

Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010

Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010 Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010 Mødet blev afholdt kl. 19.00 i Samlingssalen, H. C. Andersens vej 24, Næstved. Formand Jesper Poulsen bød velkommen til

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 18. marts 2014

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 18. marts 2014 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 18. marts 2014 Medlemmer af bestyrelsen: Svend Aage Koch-Christensen Fhv. adm. direktør Formand. Udpeget af DI Fyn Herdis Hanghøi Socialudvalgsformand

Læs mere

Referat af 22. ordinære generalforsamling 14. april 2011

Referat af 22. ordinære generalforsamling 14. april 2011 Referat af 22. ordinære generalforsamling 14. april 2011 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Forelæggelse af årsregnskab, forslag til værdiansættelse og eventuel revisionsberetning,

Læs mere

Notat. Referat af 6. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken

Notat. Referat af 6. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken Dato:26. oktober 2009 Referat af 6. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken Kirkeministeriet Sagsbehandler Lone Klixbüll Mødet fandt sted torsdag den 8. oktober 2009

Læs mere

VIDEREUDDANNELSE VIDEREU. . Sagsnr. 17. juni 2013 Helene S. Kristensen

VIDEREUDDANNELSE VIDEREU.  . Sagsnr. 17. juni 2013 Helene S. Kristensen DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREU IDEREUDDANNEL DDANNELSESREGION NORD Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnr.

Læs mere

Styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning

Styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning Styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning Styregruppemøde, referat Dato: 14.12.2017, kl. 15.00-17.00 Sted: Deltagere: Afbud fra: Møderum 3.15, 3. sal, Tårnet, Psykiatrisygehuset

Læs mere

Produktionsskoleforeningen Bestyrelsesmøde den 26. oktober 2010 Nr. 7/2010 REFERAT BESTYRELSESMØDE D. 26. OKTOBER 2010 PÅ CHRISTIANSBORG, KØBENHAVN.

Produktionsskoleforeningen Bestyrelsesmøde den 26. oktober 2010 Nr. 7/2010 REFERAT BESTYRELSESMØDE D. 26. OKTOBER 2010 PÅ CHRISTIANSBORG, KØBENHAVN. REFERAT BESTYRELSESMØDE D. 26. OKTOBER 2010 PÅ CHRISTIANSBORG, KØBENHAVN. Mødedeltagere: Lennarts Damsbo-Andersen, Anne Knudsen, Fritze Tillisch, Martin Taarup, Gert Møller, Oluf Brandt, André Gremaud

Læs mere

Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl

Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl. 10.15-12.00 Deltagere: Jessica Carter (JC), Yuri Goegebeur (YG), Arthur Zimek (AZ), Hans Christian Petersen (HCP), Daniel Merkle

Læs mere

PSP-samarbejdet i Faxe Kommune Årsrapport

PSP-samarbejdet i Faxe Kommune Årsrapport PSP-samarbejdet i Faxe Kommune 2018 Årsrapport Indhold 1. Baggrund... 2 2. Evalueringsmetode...2 3. Årsrapport... 3 3.1. PSP-møderne...4 3.2. Udbytte af PSP-samarbejdet...4 4. Konklusion... 5 1. Baggrund

Læs mere

Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar 2010

Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar 2010 Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Regionalt Sundhedssamarbejde Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

Afdeling: Praksis Udarbejdet af: Annemarie Heinsen Journal nr.: Dato: 27. juni 2018 Telefon:

Afdeling: Praksis Udarbejdet af: Annemarie Heinsen Journal nr.: Dato: 27. juni 2018 Telefon: Afdeling: Praksis Udarbejdet af: Annemarie Heinsen Journal nr.: 18-1123 E-mail: Annemarie.Heinsen@rsyd.dk Dato: 27. juni 2018 Telefon: 4022 0107 Referat Møde: 2. møde i Temagruppen for data og kvalitet

Læs mere

Ekstraordinært bestyrelsesmøde i Idom-Råsted Borgeforening den 14/6-2017

Ekstraordinært bestyrelsesmøde i Idom-Råsted Borgeforening den 14/6-2017 Ekstraordinært bestyrelsesmøde i Idom-Råsted Borgeforening den 14/6-2017 Baggrund: Der er i Råsted opstået en pludselig modstand blandt et ukendt antal borgere, mod Vindteams vindmølleprojekt i Blæsbjerg.

Læs mere

Møde i uddannelsesudvalget på læreruddannelsen den 7. februar 2017

Møde i uddannelsesudvalget på læreruddannelsen den 7. februar 2017 Dato & tid 7. februar 2017 kl. 14-16 Referent Sine Hadrup Sinding Afbud Inger Andersen (afventer ny udpegning), Anders Bülow (afventer ny udpegning), Jan Vistisen, Ane Marie Kristensen Deltagere Tue Hækkerup,

Læs mere

DAI REGION HOVEDSTADEN. Referat fra. Årsmøde (Generalforsamling)

DAI REGION HOVEDSTADEN. Referat fra. Årsmøde (Generalforsamling) DAI REGION HOVEDSTADEN Referat fra Årsmøde (Generalforsamling) 25. marts 2014 1 DAI Region Hovedstadens regionsmøde, tirsdag den 25.3.2014. Til stede: 10 stemmeberettigede og 11 gæster. Dagsorden 1. Valg

Læs mere

17. møde i Den Regionale Baggrundsgruppe

17. møde i Den Regionale Baggrundsgruppe R E F E R A T Emne 17. møde i Den Regionale Baggrundsgruppe Mødedato 17. december 2009 Sted s mødelokale 501 Deltagere Lone de Neergaard (formand), Mikkel Grimmeshave, Region Nordjylland Tove Nilsson,

Læs mere

Referat af møde i Beboer Pa rørende Ra det den 2. marts 2015

Referat af møde i Beboer Pa rørende Ra det den 2. marts 2015 Referat af møde i Beboer Pa rørende Ra det den 2. marts 2015 Deltagere: Formand/pårørende, Lene Rasmussen Bestyrelse/pårørende, Sara Skelbæk Bestyrelse/beboer, Karen Marie Tøgersen Bestyrelse/beboer, Birte

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 27. august 2014, København

Referat af bestyrelsesmøde den 27. august 2014, København Referat af bestyrelsesmøde den 27. august 2014, København Til stede: Knud Henning Andersen, Ebbe Lilliendal, Lasse Breddam, Kurt Pedersen og Anne Wieth-Knudsen (referent) Afbud: Per Fruerled, Finn Pedersen

Læs mere

Referat. Møde i Regionsrådet torsdag den 7. december 2017 kl. 18:00 Rådssalen. Deltagere:

Referat. Møde i Regionsrådet torsdag den 7. december 2017 kl. 18:00 Rådssalen. Deltagere: Referat Møde i Regionsrådet 2018-2021 torsdag den 7. december 2017 kl. 18:00 Rådssalen Deltagere: Anders Koefoed Anne Møller Ronex Annemarie Knigge Bodil Sø Brigitte Klintskov Jerkel Bruno Jerup Camilla

Læs mere

Styrelsen/ministeren har nu fastlagt datoer og bestemt modellen for den fremtidige fremdriftsbetingede SU-aktivitetskontrol. Mads orienterer.

Styrelsen/ministeren har nu fastlagt datoer og bestemt modellen for den fremtidige fremdriftsbetingede SU-aktivitetskontrol. Mads orienterer. Møde den: 03.01.2016 1443-313 (Vært: Michael) VEST båndmøde REFERAT Deltagere: Lisette Prins (HE), Jesper Sølund Hansen (AR), Anne Christine Teglborg (FS/båndordfører), Eva Kvistgaard Arent (ST) og Esben

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om faglighed og ytringsfrihed på arbejdspladsen

Det siger FOAs medlemmer om faglighed og ytringsfrihed på arbejdspladsen FOA Kampagne og Analyse 11. november 2010 Det siger FOAs medlemmer om faglighed og ytringsfrihed på arbejdspladsen FOA gennemførte i perioden 4. oktober til 13. oktober 2010 en undersøgelse blandt de erhvervsaktive

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Nøddeparken onsdag den 26. februar 2014

Referat fra ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Nøddeparken onsdag den 26. februar 2014 30 huse var repræsenteret. Referat fra ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Nøddeparken onsdag den 26. februar 2014 Carsten Zornig bød velkommen og fortalte, at Kasper, som var bestyrelsens

Læs mere

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 10. NOVEMBER 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent:

Læs mere