SKOVHUS-AVISEN JUNI 2015 NR. 6

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SKOVHUS-AVISEN JUNI 2015 NR. 6"

Transkript

1 15 SKOVHUS-AVISEN JUNI 2015 NR. 6 Redaktion: Grethe Gram, bolig 23 Nete Johansen, bolig 320 Mette Sperling, adm. medarbejder Tina Laurberg, husassistent Team B Marianne Frejlev, Skovkilden Charlotte Kock Petersen, plejecenterleder

2 SOL OP SOL NED v. Grethe Gram, bolig 23 Onsdag d. 3. juni Sol op: Sol ned: Fredag d. 5. juni Grundlovsdag er dagen, hvor vi fejrer den danske grundlov, som blev indført den 5. juni 1849 Flagdag Onsdag d. 10. juni Sol op: Sol ned: Mandag d. 15. juni Flagdag Valdemars-dag - Genforenings-dag Valdemars-dag er en national festdag til minde om miraklet i 1219, da Dannebrog faldt ned fra himlen i Lydanise i Estland. Genforenings-dag er det symbolske udtryk for den formelle overdragelse af Nordslesvig til Danmark fra Tyskland d. 15. juni 1920, da Christian den 10. til hest, krydsede den gamle grænse mellem Kolding og Tyskland. Onsdag d. 17. juni Sol op: Sol ned: Søndag d. 21. juni Årets længste dag Solhverv Tirsdag d. 23. juni Sankthans-aften Onsdag d. 24. juni Sankthans-dag Sol op: Sol ned: Næste nummer af Skovhus-Avisen udkommer: Obs. Deadline til redaktionen: På eller i udprintet form SIDE 1

3 NYT FRA SKOVHUSET Midsommer og Valdemars dag står for døren Majs kulde gør laderne fulde. Jeg håber at høsten i år står mål med den kolde Maj vi har haft. Regn og blæst har præget maj måned, men det har ikke forhindret Skovskolen i at få fældet træer så vi nu kan se søen. Op til 7 mand med motorsave og AGV er har trods vejret givet os søens spejl, og en rigtig fin skovbund. Vi kan se at der er et andepar der er flyttet ind ved søen. Vi køber nu et andehus, og bygger en flydeponton til andeparret. Også mejsen har unger, og vi følger dagligt med på skærmen i Skovkilden når det flittige fuglepar fodrer deres meget sultne unger. Juni kommer til at byde på gode stunder til samvær. Der holdes Valdemars dag d. 15. juni i boligfløjene, og vi får igen i år snaps fra De Danske Spritfabrikker. Vi mødes til midsommerfest d. 17. juni med stor grill, musik, dans, midsommerbål, og en lidt anderledes båltale, som vil handle om midsommerens trolde, elver og hekse i Hillerød og Nordsjælland, ledsaget af musik. Som man kan læse i aviserne er der en del artikler og debatindlæg om Ældreanalysen. Det er den analyse som kommunen har bestilt af revisionsfirmaet BDO, og som har peget på mulige steder at spare i hjemmeplejen og på plejecentre. Over sommeren behandles anbefalingerne politisk, og i sensommeren ved vi, hvordan det konkret får indflydelse på plejecentre i kommunen, og i Skovhuset. I Skovhuset vil vi forberede os på følgende måde: Vi har tidligere besluttet, at vi vil bruge 2015 til at evaluere de tiltag der er i Skovhuset. Det gør vi ved interviews med beboere, familier, medarbejdere og frivillige over sensommeren. Det vil give os viden om, hvad der fungerer rigtig godt, og hvad der kunne være anderledes. Denne viden bliver relevant når vi efterfølgende kender de politiske beslutninger, og skal tilpasse hverdagen. Jeg vil løbende orientere Beboer-familiegruppen og gennem Skovhusavisen, i takt med at vi får mere viden. Et afsluttende godt budskab er, at vi er kommet godt i gang med projektet Cykling uden alder og vi kan se, at der nu melder sig cykelpiloter der tilbyder at cykle ud i det blå eller ned i byen med en beboer. På gensyn til juni måneds arrangementer Charlotte Kock Petersen, plejecenterleder SIDE 2

4 NYT FRA SKOVHUSET Der blev ryddet op og ryddet ud ved Skovhusets lille skovsø og det var elever fra Skovskolen i Nødebo der stod for arbejdet. Chefen fortalte: Uddannelsen som skov- og naturtekniker er en ca. 3-årig uddannelse i skov og miljø og indebærer såvel praktikforløb som skoleforløb. Eleverne der var hos os var omkring 2 år inde i deres uddannelsesforløb. Praktikanterne er naturplejere, og når man klatrer i træerne er navnet en Aborist. Der blev givet plads til lys fra øst og sydøst for at give søen varmen fra solen - det forbedrer miljøet så der kan komme salamandere. Dog har nogle af de udgåede træer fået lov at blive stående, for at give plads til fugle og smådyr. I Skovkilden kunne fældningen følges fra 1. parket, og det var spændende at se folkene håndtere motorsaven højt oppe i træerne for at save grene og kviste af, inden selve træet blev fældet. Efterfølgende blev der savet brænde og lavet flis. Det er fantastisk at kunne se søen, og spændende at kunne følge den med årstiderne. SIDE 3

5 NYT FRA SKOVHUSET SIDE 4

6 NYT FRA SKOVHUSET Cykling uden alder En smuk og varm forårsdag den 6. maj kom Cykling Uden Alder i gang. Alle 6 plejecentre var mødt op og mange cykler, beboere og personale tog opstilling på Torvet. Cyklerne blev pyntet med flag og balloner og feststemningen var medbragt. Skovhuset blev repræsenteret ved Anne, pædagog, Rosa fra Skovkilden, Steen fra team A, Lilli fra Team B, Else fra team C, Nete fra team D. Også husets pedel Kim, fysioterapeut Maria og Charlotte Kock var med. Musikskolen akkompagnerede til Jeg er så glad for min cykel og efter fællessangen holdt borgmester Dorthe Meldgaard talen og den røde snor blev klippet. Cyklerne tog herefter turen ned af gågaden og der blev ivrigt delt flyers ud til forbipasserende. På torvet forsøgte alle ligeledes at hverve frivillige og Danske Bank stillede op med kaffe og hjemmebagt drømmekage. Skovhuset har allerede fået de første 5 frivillige piloter. Både vi og de glæder sig til alle de gode cykelture vi skal have i fremtiden for alle har ret til vind i håret. Forårsfest i Skovhuset Igen i år åbnede Skovhuset dørene for naboer, frivillige, beboere, familie og venner og hvem der eller havde lyst til at slå vejen forbi den 7. maj. Charlotte indledte med en kort velkomsttale og herefter stillende Skovhus-koret op med to smukke forårssange. Med toner fra klaveret, spillet af Julie, sang koret og de fremmødte med på I skovens dybe stille ro og hvor skoven dog er frisk og stor, hvortil Klaverfabrikken leverede smuk underlægningsmusik. Der var stillet boder op som bl.a. viste billeder af hverdagen i huset, teknologierne var også repræsenteret og det var muligt at blive vejledt i kost. Der var også arrangeret rundture i såvel huset som i haven. Til de fremmødte var der små tapas anretninger og Røde Kors sørgede igen i år for lækkerier på grillen. SIDE 5

7 NYT FRA SKOVHUSET Mellemmåltider Skrevet af klinisk diætist studerende Nanna Brosolat Jensen I perioden den 20. april til 8. maj 2015 gennemgik jeg et praktikforløb som klinisk diætist studerende her i Skovhuset. Det var et lærerigt forløb, hvor jeg, sammen med klinisk diætist Heidi Niemeier, vejledte beboere i ernæring i Skovhuset samt på andre plejecentre i Hillerød kommune. Praktikforløbet lærte mig om livet som ældre på et plejecenter. Jeg oplevede bl.a., hvilken betydning Levebo-køkkenerne har for jeres daglige trivsel på plejecentret. Levebo-køkkenerne danner rammen for en hyggelig og hjemlig atmosfære, hvilket kan medvirke til at fremme lysten til at spise mere og bedre ernæringstilstanden. Ældre har behov for stort set den samme mad som øvrige voksne for at kroppen kan fungere, som den skal og for at forebygge undervægt, overvægt eller sygdom. Ældre har et lavere energibehov end øvrige voksne grundet et nedsat aktivitetsniveau og mindre muskelmasse, men behovet for vitaminer og mineraler er uændret. Dette stiller øgede krav til kostens lødighed. Mange ældre er underernæret eller i risiko for underernæring, men ældre kan i lige så høj grad også have et ønske om at være vægtstabile eller tabe sig. Derfor har jeg valgt at sætte fokus på sunde og nærende mellemmåltider, som har et lavt indhold af fedt og et højt indhold af kostfibre og/eller protein. Mellemmåltiderne bidrager til, at ældre får behovet for energi, kostfibre, vitaminer og mineraler dækket. Et mellemmåltid indtages mellem hovedmåltiderne, hvilket vil sige et par timer efter morgenmad, frokost og aftensmad. Et mellemmåltid er mindre end et hovedmåltid og kan bestå af både mad og/eller drikke. Billede taget ved forårsfesten i Skovhuset, hvor der blev serveret sunde og nærende mellemmåltider. Forslag til 5 sunde og nærende mellemmåltider indeholdende kcal SIDE 6

8 Yoghurt med müsli 2 dl mager surmælksprodukt med 2 spsk. müsli eller grovflakes. Energi: 121 kcal Protein: 9,1 g Kulhydrat: 17 g Fedt: 0,8 g Kostfibre: 1,2 g Hytteostcreme på ristet rugbrød eller knækbrød ½ stk. (ristet) rugbrød eller 1 stk. knækbrød, hytteostcreme bestående af 1 dl hyttost, 50 g peberfrugt i tern, 40 g rødløg I tern, krydret med salt, peber, dild og lime. Energi: 178 kcal Protein: 15 g Kulhydrat: 21 g Fedt: 4,6 g Kostfibre: 3,8 g Frugtsalat og skyr 1 dl skyr, 40 g mango i tern, 40 g pære i tern, 40 g jordbær, 5 g hakkede mandler. Energi: 158 kcal Protein: 13 g Kulhydrat: 21 g Fedt: 2,7 g Kostfibre: 1,8 g Grovflute med flødeost og grønt 40 g grovflute med 25 g pikant ost dækket og 30 g grøn peberfrugt, brøndkarse til pynt. Energi: 165 kcal Protein: 5,2 g Kulhydrat: 21 g Fedt: 6,6 g Kostfibre: 2,8 g Fiberkiks med pålæg og rød peberfrugt 2 tranebær fiberkiks, 1 skive ost 30+, 1 skive kyllingepålæg, 2 skiver peberfrugt Energi: 126 kcal Protein: 10 g Kulhydrat: 12 Fedt: 4,3 Kostfibre: 6,1 g SIDE 7

9 NYT FRA SKOVHUSET HERREKLUB Savner du nogen at dele dine interesser med - eller måske blot andre mænd at dele dine tanker med? Vi er et netværk kun for mænd over 60 år i Hillerød øst. Og tilbyder fællesskab og aktiviteter omkring alt fra ostemad til kaffe, ture og kurser. Hvornår mødes vi? Vi mødes mandage i ulige uger, fra kl og næste gang er: hvor der vil blive fortalt om det gamle Hillerød. Mandag d. 1. juni kl i Skovkilden Mandag den 15. juni kommer Røde Kors og fortæller om organisationen, førstehjælp og hjertestarteren. Mødested: Skovhuset/Skovkilden, Centervænget 43, Hillerød. Tilmelding: Preben Bisp telefon mail: har lyst til en tur som passager, eller måske på at, SIDE 8

10 NYT FRA SKOVHUSET Fødselsdage i juni 8. juni Ruth Andersen 87 år bolig juni Lone V. Møller 75 år bolig juni John Worsøe 75 år bolig juni Mustafa Saric 77 år bolig juni Søren Christiansen 95 år bolig juni Mia Elster Philipsen 68 år bolig juni Ester T. Møller 85 år bolig 119 Skovhuset ønsker alle hjertelig tillykke med fødselsdagen VELKOMMEN TIL NYE BEBOERE 1. maj Anna Knøvl Ibsen bolig juni Niels Jensen bolig juni Carl Chr. Olsen bolig juni Lena Bymose bolig 303 SIDE 9

11 Dødsfald 1. maj Mohd Iskandarani bolig maj Mona M. Rasmussen bolig maj Krista Jensen bolig 103 Æret være deres minde. Vores tanker går til familien. SIDE 10

12 TRADITIONER I SKOVHUSET Påskefrokosterne vel overstået i alle teams Den 7. maj - Nabo-/Frivillige-fest. Se side 5 Den 19. maj - Kagens Dag, se side 18 og 20 Den 15. juni - Valdemarsdag, i alle teams Den 17. juni - Midsommerfest i Skovkilden Den 19. august - Fødselsdagsfest i Skovkilden, vi fejrer Skovhuset 2 år Den 21. september - Alzheimerdag, i alle teams I oktober - Oktoberfest i Skovkilden, nærmere dato følger I oktober - Suppedag, i alle teams, nærmere dato følger Den 27. november - Juletræstænding i Skovkilden I december - Julefrokost i alle teams, nærmere dato følger I december - Lucia optog, nærmere dato følger I december - Drabantgarden i Skovkilden, nærmere dato følger Den 24. december - Julegudstjeneste i Skovkilden SIDE 11

13 MÅNEDENS PORTRÆT Lidt af mit livs historie af Erik Jørgensen, Klostervej 15. Hillerød. Født 29. juni 1924, i Vestjylland i DSB slægt. Som 4-årig flyttet vi til Falster. Vi boede ved Guldborgsund. Min far var DSB mand. Jeg havde en spændende barndom, her gik jeg i stråtækte skole som vi kaldte det på landet. Jeg lærte hurtigt at sejle og stange ål i Guldborgsund, til glæde for min mor. Ellers skulle jeg op i brugsen og købe kæbesnitte til middagsret. Så ålen var jo en bedre middagsret. Som lidt ældre havnede jeg hos en bagermester, hvad jeg nød. Det skabte mig ret mange glæder, her skete en masse. Søndag kørte vi ud og solgte wienerbrød i oplandet. Mesters broder og jeg skulle springe ind og spørge, om de var salgsinteresserede. Det udviklede sig til, at jeg var bedre til at sælge end bagerens bror. Så efterhånden solgte jeg brødet og han kørte bilen. Det gik fint. Min nabo var erhvervsfisker, ham var jeg ret tit med ude og fiske. Det var pragtfulde ture. Særligt rejefiskeriet i maj, hvor vi sov derude i kvasen om natten. Simpelthen ganske vidunderligt. Efter min konfirmation var jeg en kort tid i min broders gartneri. Men det job var lidt for jordnært til mig. Jeg fik så en plads på et dagblad som bud. En dag spurgte redaktøren mig, om jeg ikke havde lyst til at blive, til en dansk prøve, som evt. typograflærling. Han blev forbavset over det gode resultat. Den var fejlfri og tegnsætningen helt korrekt. Hvor har du gået i skole? I den stråtækte. Så kom jeg i typograflære. Det var en spændende tid, som jeg nød, med stor glæde. Det var i Nykøbing Falster hvor jeg var, indtil min familie og jeg flyttede til Hillerød, for at møde nye udfordringer på livets vej. Det kom der også ret hurtigt. Mit liv bød snart på nye oplevelser i det nordsjællandske. Jeg kom ind som typograf på Berlingske tidende, hvor jeg var i 10 år. I mellemtiden blev jeg kontaktet her i byen af amtsavisen. De kendte mine kvalifikationer fra Nykøbing F. De havde planer om at starte en annonce ugeavis i Hillerød. Den skulle jeg så starte op som redaktør. Jeg husker jeg sagde: H. A. tror du ikke I overvurderer mine evner Nej, lød svaret. Der var et blad i forvejen. Efter 2 år var det der ikke mere. Det gik bedre end jeg havde håbet på. Som redaktør kørte jeg bladet en årrække. Der var kun fremgang hele tiden, hvad jeg nød med stor glæde. Senere blev jeg tilbudt et salgsjob fra Berlingske tidende i Lyngby. Det lød udfordrende, så det tog jeg. Der var jeg et par år. Det betød nye spændende oplevelser. Men Hillerød ville gerne have den forsvundne søn hjem i folden igen. Efter nogle forhandlinger kom jeg så hjem igen. Bladet lavede særtillæg til byerne heroppe. Dem skulle jeg så ud og sælge annoncer til. Helt nye kunder jeg aldrig havde mødt før. Det var virkelig spændende. Også en ny spændende tid, som jeg havde en årrække, indtil jeg efterhånden gik på efterløn for at være lidt bedre ved mig selv. Som en lille sidegevinst blev jeg også sangskriver. Det var noget jeg fandt ud af, jeg som 16 årig havde i mig. Ad åre er det blevet til ca festsange og taler. Nu hvor jeg har rundet de 90 år, har jeg stoppet på vers!!! Man kan ikke blive ved. Stemmen ruster med alderen. Med venlig hilsen SIDE 12

14 DEBATREDAKTIONEN v. Grethe Gram, bolig 23 Spild - Spild - Spild I "Skovhus-Avisen" nr skrev redaktionen om det madspild, der hver eneste dag finder sted i "Skovhuset", under overskriften: Hvert år bliver der i Danmark smidt tons mad ud. Der bestilles hver dag 12 portioner varm mad fra Storkøkkenet: "Mad til hver dag" til hver afdeling, men der tages ikke højde for, at en 90 årig plejehjems-beboer ikke spiser det samme som en 40 årig jord-og betonarbejder. Langt de fleste beboere er, hvad hospitalet kalder: "Småt spisende." Skovhus-Avisen foreslog, at der først blev bestilt varm mad til 11 beboere, og blev der stadig smidt meget mad ud, så til 10 personer. Storkøkkenet svarede på artiklen, at blev der smidt mad ud, var det ikke Storkøkkenet's ansvar men Skovhuset's. Siden skrev redaktionen artiklen: "Pesticider Nej Tak." om det forhold, at det er videnskabeligt bevist, at udenlandsk frugt og grøntsager indeholder langt flere pesticider og tungmetaller end dansk frugt og endnu flere pesticider end økologisk frugt. At Skovhuset's beboere spiser den udenlandske billige frugt og grønt er et økonomisk spørgsmål, men blev det varme måltid skåret ned til beboernes behov, blev der nok råd til økologisk frugt og grønt. Den manglende vask af frugt og grønt, er der en naturlig forklaring på. En rundspørge blandt medarbejderne viste at, Een ud af 9 medarbejdere læser "Skovhus-Avisen." Årsagen: "Har aldrig tid". Det står enhver frit for at købe den forklaring. Men holder den forklaring vand, og der derfor ikke er reageret på hverken "Madspild" eller "Pesticider Nej Tak" så må de beboere der kan, til tasterne og råbe politikerne, også de lokale op. Husk der snart er valg! Grethe Gram SIDE 13

15 NYT FRA SKOVKILDEN JUNI MÅNEDS AKTIVITETER DAG DATO KL. ARRANGEMENT MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG SALG AF TASKER GYMNASTIK. GUNNER SPILLER GÅTUR I OMRÅDET. MØDES VED INDGANGEN I STUEN GYMNASTIK KOR V/JULIE GYMNASTIK HOLDTRÆNING I REDSKABERNE GUDSTJENESTE BUSTUR FOR STUEN FREDAG 5 DAGCENTRET SKOVKILDEN LUKKET GRUNDLOVSDAG LØRDAG 6 SØNDAG 7 MANDAG BUSTUR FOR UDEFRAKOMMENDE DAGCENTERBRUGERE GYMNASTIK. GUNNER SPILLER KLASSISK LYTTEGRUPPE I SKOVKILDEN BUSTUR FOR GÆSTEHUSET TIRSDAG CA BUSTUR FOR UDEFRAKOMMENDE DAGCENTERBRUGERE BØRNEHAVEN I SKOVKILDEN GÅTUR I OMRÅDET. MØDES VED INDGANGEN I STUEN GYMNASTIK ONSDAG VALDEMARSDAG GYMNASTIK SPISNING FOR UDEFRA KOMMENDE DAGCENTER BRUGERE HOLDTRÆNING I REDSKABERNE HÅNDARBEJDSKLUBBEN TORSDAG TØJSALG FREDAG SYNG MED. LAU SPILLER SIDE 14

16 LØRDAG 13 SØNDAG 14 MANDAG GYMNASTIK. GUNNER SPILLER TIRSDAG BANKOSPIL ONSDAG KORSANG GYMNASTIK HOLDTRÆNING I REDSKABERNE MIDSOMMERFEST TORSDAG GUDSTJENESTE M/NADVER KØRETUR FOR 3. SAL FREDAG KØRETUR FOR UDEFRA KOMMENDE DAGCENTERBRUGERE GYMNASTIK LØRDAG 20 SØNDAG 21 ÅRETS LÆNGSTE DAG MANDAG GYMNASTIK. GUNNER SPILLER KLASSISK LYTTEGRUPPE I KOGLEN TIRSDAG DANS ONSDAG 24 SANKTHANSDAG GYMNASTIK HOLDTRÆNING I REDSKABERNE KØRETUR FOR SAL TORSDAG GYMNASTIK FREDAG GYMNASTIK LØRDAG 27 SØNDAG 28 MANDAG GYMNASTIK. GUNNER SPILLER TIRSDAG BANKOSPIL Aktiviteten forbeholder sig ret til ændringer. SIDE 15

17 NYT FRA SKOVKILDEN Dansens dag I Grønnegadecentret den 29. april kl , var der opvisning i anledning af dansens dag. Sonja, Daisy 1. sal, Else og John 2.sal, samt Ulla og Marianne Skovkilden var nysgerrige, så vi måtte ud for at se opvisning af Folkedans, Lance, Standarddans, Zumba og Linedans. Vi kunne deltage hvis vi ville, så John, Ulla og Marianne tog en tur med linedansen. Det sluttede kl Som Daisy sagde, så var vi også møre. Maddag i Skovkilden. Der blev grillet pølser til den store guldmedalje. Hertil var der kartoffelsalat og diverse tilbehør. Det var også muligt selv at fabrikere sig en hotdog eller flere. Succesen var stor og der ønskes flere af den slags maddage. Løvspringsture. Alle afdelinger er blevet tilbudt at komme med på løvspringsture. Skovkilden søgte om tilladelse til at køre i Gribskov ved Esrum sø. Det har været godt vejr stort se alle de dage vi har været afsted. Skoven er fantastisk at køre igennem. Der var mange tilkendegivelser om nogle dejlige ture. Udendørs trænings redskaber. Så er det tid til at benytte, de udendørs trænings redskaber. Med håb om at sommeren bliver god. Skovhusets redekasse kan ses på det store tv bagerst i Skovkilden Slå vejen forbi Skovkilden og nyd de 8 små nye fugleunger i redekassen SIDE 16

18 MÅNEDENS GULDKORN v. Nete Johansen, bolig 320 En udvalgt bogsamling er sjælens medicin. Demokrat ca f. Kr. Løst og fast om livets gang på 3 sal. Hurtigt gik maj "du søde milde" den gode forårsmåned, og vi byder juni "den første sommermåned" velkommen. Maj var også tiden hvor vi fik fældet en masse træer, så der kom lys og luft til søen. Her fra 3. sal kunne vi rigtigt følge de dygtige unge mænd arbejde i stor højde. Alt det fældede træ blev fuldt udnyttet og er endt i fine brændestabler ved bålpladsen bag hønsehuset. Resten er endt som flis til skovbunden og resultatet blev rigtigt godt. 1/5 - store bededag - kunne vi byde velkommen til ny beboer i lejlighed.nr Så et stort velkommen til 100-årige Anna Knøvl Ibsen. 6/5 var det store cykeldag på Torvet. Vejret var godt og alle fik vind i håret. Borgmesteren holdt åbningstale og mange interesserede var mødt op. Ligeledes hilste vi på mange på cykleturen gennem Slotsgade. Så vi håber nogle stabile cykelpiloter melder sig. 19/5 var store kagedag, som blev holdt i "syd". Lone Thomsen og hendes dygtige datter Sofie havde kreeret og bagt mange lækre kager. Stor tak for det. 20/5 Løvspringstur. Med Ulla bag rettet og Marianne som guide gik turen til Gribskov. En pragtfuld udtur langs Esrum sø og hjemturen længere inde i skoven, forbi de mange bunkers fra krigens tid. Et meget vekslende smukt skovområde, som Skovstyrelsen har givet os tilladelse til at befærde med bus. Vi på 3 sal - Finn O., Lis, Ole B. Bente og undertegnede - var meget glade for turen og håber at mange andre beboere får samme gode tur. Nete Lejlighed.320 SIDE 17

19 NYT FRA TEAM A, stuen og TEAM B, 1. sal Tirsdag den 19. maj blev der afholdt Kagens Dag i team A og B. Allerede fra morgenstunden duftede der af chokolade og vanilje og andre lækre sager. På 1. sal havde Laila og Ubon gang i Den store Bagedyst og forberedte eftermiddagens store kagebord. Kl var alle kagerne færdige, og alle med en sød tand havde sat sig til bords, ingen blev skuffede der var gammeldags æblekage, chokoladekage med citroncreme, vandbakkelsessvaner, amerikansk cheesecake og dansk kanelstjerne. Selv om der blev taget godt fra fadene var der heldigvis rester til dagen efter. Vi håber alle sammen, at Kagens Dag bliver en ny tradition En hilsen fra de kageglade SIDE 18

20 NYT FRA TEAM C, 2. sal Hvorfor skal det være så surt som en af beboerne fra syd plejer at sige. Det behøver det heller ikke. Livet skal stadigt leves, hver dag skal være en fest, og vi er selv med til at skabe stjernestunder i det nu, som vi lever i. Der blev inviteret til Amerikaner fest fredag aften d. 15. maj 2015 på 2. sal. Aftenen startede med skål i champagne og jordbær, Elvis blev spillet på fjernsynet. Både pårørende, beboere og personale fik sig en svingom på dansegulvet.og SÅ var festen i gang. Menuen var hjemmelavede hamburgere, pommes frites, lækkert tilbehør og milkshakes. Udsmykningen bestod af gode billeder om det store land og dets historie med præsidenter, Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor og selvfølgelig det store idol Elvis Presley. Der var dækket smukt op med langbord med blå dug med små sølvstjerner og dekorationer i de amerikanske farver, og i loftet hang serpentiner og balloner. Aftenen bød på overraskelser af personalet, vores pædagog Anne havde en smuk 50 er kjole på, som taget ud af filmen Grease med John Travolta. Nancy havde modet til at være aftenens Pimp med frækt tøj, Mary var smuk som et stjerneskud og var aftenens Marilyn Monroe, og Eva som en yngre model af Elvis Presley. Historierne gik og man huskede de gange (og de var mange ) hvor man snød sin mor og far med at gå til jitterbug - en dans som dengang blev oplevet som voldsom og fræk. Og om hvordan drengene nærmest stod i kø for at få lov til at varte én op og få en svingom med pigerne. Pigerne som nu bor hos os og kan fortælle historier om deres liv, som vi gerne vil være en del af. SIDE 19

21 NYT FRA TEAM D, 3. sal Tirsdag d. 19.maj Kagens Dag og møde med beboere og familier fra kl på 3 sal. Stemningen var helt i top og der blev snakket og grinet godt ved alle borde. Der var god gang i kagespisningen, og aktiv deltagelse i vurderingen af hvilken der var flottest og hvilken der smagte bedst dem alle. Det var de færreste der fik smagt alle kager men det betød jo blot at kagen til aftenkaffen var sikret. SIDE 20

22 NYT FRA LEJERBO Plan for vinduespudsning: Den : Pudsning kun indvendig kr. 80 Man tilmelder sig vinduespudsning i administrationen i Skovhuset hvor man også får betalingsvejledning. Betalingen kan ske gennem bankoverførsel. Tilmelding og betaling senest 5 hverdage før. Evt. telefonnr. til bogholderiet, Lone Mejlby hos firmaet Globus: Betaling: Bankoverførsel : Reg nr 9309 konto nr Den dag vinduespudseren kommer skal vindueskarmen være ryddet. NB! Vi arbejder på at få en lettere gang til betaling af vinduespudsning i fremtiden. Mere information følger. Hvis der er fejl i din bolig Hvis du oplever en fejl i din lejlighed, så kan du få hjælp hos medarbejderne til at indberette fejlen til Lejerbo. KONTAKTOPLYSNING til Lejerbo: TELEFON: kontortid mellem 9-10 (læg gerne besked) SIDE 21

23 NABOER Grønnevang Kirke Turnus Kirke Care Øst juni 2015 Følgende fredage fra kl.19 kl. ca.23 (Mødes og afslutter i Skovhuset): 5/6 Henning F og Charlotte 12/6 Thyge og Annette 19/6 Claus og Per 26/6 Birgitte og Jørgen Sommerfest Lørdag den 13. juni kl.14 - ca. 20 Kl Velkomst og Sommersang. Kl Cafeen åbner køb kaffe, the, sodavand, kage, is m.m. Amerikansk lotteri med lækre præmier. Dart konkurrence præmier til bedste mand, kvinde og barn. Godt genbrug kom og gør et røverkøb. Slik-gæt gæt hvor mange stykker der er og vind glasset. Og meget mere. Kl Auktion fra vinduespudsning til sejltur. Kl Koncert med kirkens eget Spirekor. Kl Spisning lækker grillmad med tilbehør til rimelige priser. Måske Skovhuset kan arrangere en tur til Sommerfesten. Overskuddet går til Grønnevangfonden. Cafe-koncert søndag den 21. juni kl.15. SpurvMøderSvane er et band, der med sin nye musik vil fortolke og formidle den unikke poesi og det liv, der gemmer sig i Grundtvig's salmeunivers. Guitaristen Ruben Engelhardt har med salmebogen i den ene hånd og guitaren i den anden skrevet nye rytmiske melodier. Gratis adgang. Kaffe, the og kager kan købes. Assist i uge 27 (den 29.juni - 4.juli. Igen i år får Grønnevang Sogn besøg af unge kristne studerende, som gerne hjælper lokale borgere med praktiske opgaver. Tilbuddet gælder også for beboere i Skovhuset. Har man brug for hjælp til oprydning eller andet, bedes man kontakte sognepræst Thyge Enevoldsen på mail eller telefon senest 19. juni, så kan man få besøg af 2 unge kristne studerende en formiddag eller eftermiddag i uge 27. Vores yndlings-salmer Daisy's: "Op,al den ting, som Gud har gjort" nr.12 Grethe's: "Se, nu stiger solen af havets skød" nr. 700 " "At sige verden ret farvel" nr. 609 Hvis du gerne vil ha' sunget din yndlings-salme til gudstjenesten i Skovhuset, så er vore præster glade for at få sunget beboernes yndlingssalmer. Du behøver ikke kende nummeret på salmen, men henvend dig til Grethe i stuen Nord nr. 23. Grethe Gram SIDE 22

24 MÅNEDENS DIGT v.grethe Gram, bolig 23 Piet Hein SIDE 23

25 MÅNEDENS QUIZ v. Tina Laurberg Vinderen af maj måneds quiz er: Søren Bendsen, bolig 211 Præmien er en æske chokolade. QUIZ JUNI 1. Hvad hedder skoven, som er nabo til Skovhuset? a. Dyrehaven? b. Dyreskoven? c. Store Dyrehave? 2. Hvornår kan Skovhuset fejre sin første fødselsdag? a. 1. januar? b. 19. august? c. 1. november? 3. Hvor mange beboere er der plads til i Skovhuset? a. 104? b. 204? c. 304? Navn: Bolig nummer: Svarene på denne quiz lægges i den hvide postkasse ved spaden i stueetagen (kopirummet) senest søndag den 14. juni SIDE 24

26 TELEFONLISTE Administration Hovednummer Centervænget 43-45, 3400 Hillerød Hjemmeside: Plejecenterleder Charlotte Kock Petersen Aktivitetscenter Skovkilden Skovkilden Aktivitet Musikterapeut Julie Kolbe Krøier Faglig udvikling Områdeleder for sygeplejen Hanne Jensen Klinisk vejleder Kostansvarlig Helle K. Rasmussen Klinisk diætist Heidi Niemeier Fysioterapeut Maria W. Bernburg Klinisk sygeplejespecialist Vibeke Munck Boligfløjene: Stuen Områdeleder Kirsten Blæsgaard Svendsen Personalekontor sal Områdeleder Birgitte Rosenquist Personalekontor sal Områdeleder Lone Thomsen Personalekontor sal Områdeleder Lone Thomsen Personalekontor Gæstehus, 1. sal Områdeleder Birgitte Rosenquist Personalekontor SIDE 25

SKOVHUS-AVISEN MAJ 2015 NR. 5

SKOVHUS-AVISEN MAJ 2015 NR. 5 15 SKOVHUS-AVISEN MAJ 2015 NR. 5 Redaktion: Grethe Gram, bolig 23 Nete Johansen, bolig 320 Mette Sperling, adm. medarbejder Tina Laurberg, husassistent Team B Marianne Frejlev, Skovkilden Charlotte Kock

Læs mere

SKOVHUS-AVISEN MARTS 2015 NR. 3

SKOVHUS-AVISEN MARTS 2015 NR. 3 15 SKOVHUS-AVISEN MARTS 2015 NR. 3 Redaktion: Grethe Gram, bolig 23 Nete Johansen, bolig 320 Mette Sperling, adm. medarbejder Tina Laurberg, husassistent Team B Marianne Frejlev, Skovkilden Charlotte Kock

Læs mere

SKOVHUS-AVISEN JULI/AUGUST 2015 NR. 7

SKOVHUS-AVISEN JULI/AUGUST 2015 NR. 7 15 SKOVHUS-AVISEN JULI/AUGUST 2015 NR. 7 Redaktion: Grethe Gram, bolig 23 Nete Johansen, bolig 320 Mette Sperling, adm. medarbejder Tina Laurberg, husassistent Team B Marianne Frejlev, Skovkilden Charlotte

Læs mere

Krejbjerg - Nyt September 2015

Krejbjerg - Nyt September 2015 Krejbjerg - Nyt September 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn HØSTFEST Lørdag, den 19. september kl. 19.00 holdes årets høstfest i Krejbjerg Forsamlingshus. I år prøver vi at gøre det på

Læs mere

Dagcenteret: 1. sal: 2. sal: 3. sal: 4. sal: 5. sal: Avisen for Othellos beboere og brugere

Dagcenteret: 1. sal: 2. sal: 3. sal: 4. sal: 5. sal: Avisen for Othellos beboere og brugere 1. sal: Dagcenteret: 5. årgang 4. udgave 1. september 2014 3. Kaj Otto Holm 3. Inge Elisabeth Ramberg 17. Gudrun Elise Nielsen 22. Jacky Aage Schmidt 2. sal: 1. Lilli Erika Olsen 4. Alice Ingrid Hansen

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

SKOVHUS-AVISEN APRIL 2015 NR. 4

SKOVHUS-AVISEN APRIL 2015 NR. 4 15 SKOVHUS-AVISEN APRIL 2015 NR. 4 Redaktion: Grethe Gram, bolig 23 Nete Johansen, bolig 320 Mette Sperling, adm. medarbejder Tina Laurberg, husassistent Team B Marianne Frejlev, Skovkilden Charlotte Kock

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Lokalcenter Fuglebakken

Lokalcenter Fuglebakken Aktiviteter på Fuglebakken Ann Toustrup Eriksen, Leder af plejebolienheden Fuglebakken Der er mange aktiviteter på Fuglebakken, og de er meget forskelligartet, da der er mange forskellige ønsker. Såfremt

Læs mere

FIF til hvordan. du styrer din trang. til sukker

FIF til hvordan. du styrer din trang. til sukker FIF til hvordan du styrer din trang til sukker af. Hanne Svendsen, klinisk diætist og forfatter 1 Håber du får inspiration og glæde af denne lille sag. Jeg ønsker for dig, at du når det, du vil. Valget

Læs mere

Forslag til dagens måltider

Forslag til dagens måltider Forslag til dagens måltider for en kvinde på 31 60 år med normal vægt og fysisk aktivitet, som ikke indtager mælkeprodukter 8300 kj/dag + råderum til tomme kalorier på 900 kj/dag svarende til 10 % af energiindtaget

Læs mere

ARENDSE NYT Juni 2013

ARENDSE NYT Juni 2013 ARENDSE NYT Juni 2013 Sankt Hans 23. juni 2013 Indholdsfortegnelse Juni 2013 Forside Indholdsfortegnelse Forstanders indlæg Nye Priser Velkommen til nye medarbejdere Fødselsdage Referat af beboermøde April

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

DEN 2011. KNU Marts. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 34. Årgang Nr. 338. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1

DEN 2011. KNU Marts. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 34. Årgang Nr. 338. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1 KNU Marts DEN 2011 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 34. Årgang Nr. 338 Side 1 Christian Petersen Anna Rasmussen Ingrid Petersen 1. Marts 25. Marts 28. Marts Redaktionen ønsker

Læs mere

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14 I denne udgave af nyhedsbrevet Efteråret er kommet...1 Røgfri på Arendalsvej...2 Fitness - så er vi igang...4 Trænger din økonomi til et servicetjek?...5 Café Solskin - en solskinshistorie...6 Bagagerumsmarked...8

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 27 juli / august. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk ÅRG. 29 INFORMATION Klokkebjergs bestyrelse er: Henning Hansen, Esbjerg (formand) Svend Engrob, Tarm (næstformand) Birgit Storbjerg, Ølgod Frida Skade, Skjern Torben Hvergel, Ringkøbing Bestyrelsen for

Læs mere

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015 META Nyhedsbrev uge 10 2015 Dagene er blevet lysere og længere og vi glæder os til foråret, vel vidende at der sagtens kan komme meget mere vinter i marts måned. Vintergækkene står nu i fuldt flor, og

Læs mere

Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Stavgang generelt:

Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Stavgang generelt: Side 1 af 5 Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Bestyrelsesmøder: Alle planlagte bestyrelsesmøder har været afholdt.

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Velkommen - Forældre til forældre

Velkommen - Forældre til forældre Velkommen - Forældre til forældre Vi synes selv, at vi har verdens bedste børnehave... -Og I bydes hjerteligt velkommen! Børnehaven er et rigtigt godt valg for Jer, der ønsker en lille og hyggelig børnehave.

Læs mere

1. sal: Dagcenteret: 2. sal: 3. sal: 4. sal: 5. sal: Avisen for Othellos beboere og brugere

1. sal: Dagcenteret: 2. sal: 3. sal: 4. sal: 5. sal: Avisen for Othellos beboere og brugere 1. sal: Dagcenteret: 6. årgang 1. udgave 1. juni 2015 5. Eva Hjort 6. Anna Elvira Andersen 7. Anna Wraa 15. Eli Agnethe Hansen 2. sal: 1. Rigmor Vils 2. Ole Kragh Pedersen 3. Vagner Hansen 12. Gerda Jepsen

Læs mere

Så er vi allerede nået til september, jamen dog, hvor tiden løber. Dette sjove foto er oppe fra, hvor jeg bor. Sejerøbugten med Nekselø i baggrunden.

Så er vi allerede nået til september, jamen dog, hvor tiden løber. Dette sjove foto er oppe fra, hvor jeg bor. Sejerøbugten med Nekselø i baggrunden. TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV SEPTEMBER 2015 Kære alle, Så er vi allerede nået til september, jamen dog, hvor tiden løber. Dette sjove foto er oppe fra, hvor jeg bor. Sejerøbugten med Nekselø

Læs mere

H E L E E Nr. 6 juli 2015

H E L E E Nr. 6 juli 2015 HELE E Nr. 6 juli 2015 HELENENYT Nr. 6 (juli årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout &

Læs mere

Nyheder fra Friplejehjemmet Lillebælt - maj 2015

Nyheder fra Friplejehjemmet Lillebælt - maj 2015 Nyheder fra Friplejehjemmet Lillebælt - maj 2015 Dejligt mange havde tilmeldt sig vores påskefrokost, som blev en god oplevelse. Der var pyntet fine påskeborde, og maden var som sædvanlig vellykket (og

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 Kære alle, Med disse smukke blomstrende grene plukket af Lena Løbner - vil jeg ønske jer en god maj måned. Så kan jeg fortælle jer, at jeg er blevet

Læs mere

KNU Juni DEN 2013. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 36 Årgang Nr. 361. Ølstykke. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Sct. Georgs Gildet.

KNU Juni DEN 2013. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 36 Årgang Nr. 361. Ølstykke. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Sct. Georgs Gildet. KNU Juni DEN 2013 Sct. Georgs Gildet Sct. Georgs Gildet Ølstykke Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 36 Årgang Nr. 361 Side 1 Lisbeth Christensen Lis Larsen Ruth Pedersen Peter Hovgaard-Jensen Poul

Læs mere

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj www. blistrup-graested-folkedansere.dk Marts 2015 Nr. 1 28. årgang Indhold: Formandens indlæg side 2 Referat fra generalforsamling side 2 Bestyrelse og udvalg side 3 Sæsonprogram forår/sommer 2015 side

Læs mere

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter. Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter. Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni 2015 Valdemarshus, stedet hvor vi alle mødes Information om Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Centret

Læs mere

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014 Sommerkursus 2014 29. juni 5. juli 2014 Musik og Teaterhøjskolen vil summe af livsglæde, musik, udendørsaktiviteter, foredrag og hyggeligt samvær for dig, som har lyst til at være en del af et fællesskab

Læs mere

Forslag til dagens måltider for en dreng på 3 5 år med normal vægt og fysisk aktivitet

Forslag til dagens måltider for en dreng på 3 5 år med normal vægt og fysisk aktivitet Forslag til dagens måltider for en dreng på 3 5 år med normal vægt og fysisk aktivitet Ca. 5900 kj/dag + råderum til tomme kalorier på 300 kj/dag svarende til 5 % af energiindtaget (Svarer til ca. 1435

Læs mere

Kostpolitik for Idrætsbørnehaven Lærkereden

Kostpolitik for Idrætsbørnehaven Lærkereden Kostpolitik for Idrætsbørnehaven Lærkereden Denne kostpolitik er udarbejdet af personalet, og godkendt af forældrebestyrelsen. Vi håber, at kostpolitikken vil være til gavn og inspiration. Formålet med

Læs mere

Nyhedsbrev maj 2015 Sommerfest

Nyhedsbrev maj 2015 Sommerfest Nyhedsbrev maj 2015 Vi går ind i milde maj måned med lysegrønne træer, blomstrende buske og varme i luften. Nedenfor kan I se et skema over maj måned, som giver et overblik over de mest overordnede ting,

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Småfolket/Regnbuen Småfolket/Regnbuen. Sundhedspolitik

Småfolket/Regnbuen Småfolket/Regnbuen. Sundhedspolitik Sundhedspolitik I Småfolkets/ Regnbuens sundhedspolitik kan du læse om institutions politikker vedrørende kost, bevægelse, sygdom, søvn og pauser. For at sikre børnenes sundhed og trivsel er det vigtigt

Læs mere

Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk

Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk Hvad er Skovbørnehaven i St. Bøgeskov? Verdens dejligste børnehave med højt til

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille

Bofællesskabet Stenlille Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev vinter 2014 Vinteren går på hæld og vi begynder at glæde os over de små forårstegn. Heldigvis har vinteren ikke været slem i år. Der har kun været få dage, hvor det

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen.

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen. 1 Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen. 2 Den daglige pædagogiske praksis i Vuggestueafdelingen. I denne folder har vi forsøgt at beskrive vores mål for den

Læs mere

Mad og måltider i Valhalla Udarbejdet af kostgruppen 2007 Redigeret 2011. Vuggestuen

Mad og måltider i Valhalla Udarbejdet af kostgruppen 2007 Redigeret 2011. Vuggestuen - Mad og måltider i Valhalla Udarbejdet af kostgruppen 2007 Redigeret 2011 Vuggestuen Indledning Denne pjece er en informationsfolder til dig som forældre. Den fortæller om målene for mad og måltider i

Læs mere

1) Hvorfor kost politik: At sætte ramme for en god kostforplejning.

1) Hvorfor kost politik: At sætte ramme for en god kostforplejning. INDHOLD: 1) Hvorfor have en kostpolitik 2) De 10 kostråd 3) Måltids sammensætning 4) Råvarer 5) Indkøb 6) Spisemiljø 7) Køkkenets åbningstider 8) Køkkenets service 9) Elever med i køkkenet 10) Regler for

Læs mere

Gode råd til en sundere hverdag

Gode råd til en sundere hverdag LOGO2TH_Lille_NEGrød Gode råd til en sundere hverdag Vægtstopperne - Behandling af børn og unge efter Holbæk-modellen Kære Forældre Det er vigtigt at dit barn oplever en god mæthedsfølelse og spiser sundt

Læs mere

Sydfyns Single- og Venskabsklub

Sydfyns Single- og Venskabsklub Sydfyns Single- og Venskabsklub www.svendborgsingleklub.dk OBS!! Af hensyn til danseaftner på Skærven i Nyborg, er klubaftnerne fremover flyttet til 3. fredag i måneden April 2013 Søndag den 7. april kl.

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Kostpolitik i Dagmargården

Kostpolitik i Dagmargården Kostpolitik i Dagmargården Dagmargårdens kostpolitik er baseret på de 8 kostråd. De 8 kostråd De 8 kostråd er hverdagens huskeråd til en sund balance mellem mad og fysisk aktivitet. Lever du efter kostrådene,

Læs mere

Juli 2014. Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven. Side 1

Juli 2014. Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven. Side 1 Juli 2014 Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven Side 1 Nyt fra lederen Jeg holder ferie i uge 29-32. Med ønsket om en god sommer. Torben Ø. Nielsen Side

Læs mere

Centrets bedste Nyhedsavis

Centrets bedste Nyhedsavis Centrets bedste Nyhedsavis - At gå på CSV SydØstfyn. (Side 3) - Elever på Nytårsforsæt. (Side 10) - Den SJOVE side. (Bagsiden) Velkommen til skolens bedste nyhedsavis. For første gang i nyere tid har skolen

Læs mere

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier www.madkonceptet.dk Frokostordning Catering Om os vores værdier Kontakt os Frokostordning Få en oplevelse hver dag kl. 12

Læs mere

Laugposten. www.lynaesbaadelaug.dk. 19. årgang nr. 01-2010

Laugposten. www.lynaesbaadelaug.dk. 19. årgang nr. 01-2010 Laugposten 19. årgang nr. 01-2010 Standerhejsning Den nye bestyrelse Laugposten følger tiden Afholdte ture Nye forslag til aktiviteter Standerhejsning og generalforsamling d. 10 april Vejret var kun en

Læs mere

Mad- og måltidspolitik Bakkehuset

Mad- og måltidspolitik Bakkehuset Mad- og måltidspolitik Bakkehuset Forord Bakkehusets mad- og måltidpolitik er tænkt som et arbejdsredskab for at bevidstgøre børn, forældre og personale i forhold til sunde madvaner og livsstil. Igennem

Læs mere

HUSAVISEN STENSTRUP September / oktober 2015

HUSAVISEN STENSTRUP September / oktober 2015 HUSAVISEN STENSTRUP September / oktober 2015 Informationer Stenstrup Dagcenter: Åbent hverdage kl. 10-15 Afbud ved kørsel: Ring til Vester Skerninge Bilerne på tlf. 6224 2048 Øvrige afbud gives til Dagcenter:

Læs mere

Program for NLD-lejr den 4.-6. april 2014

Program for NLD-lejr den 4.-6. april 2014 Program for NLD-lejr den 4.-6. april 2014 Så er det igen tid til at pakke familien, tandbørsterne og det gode humør. NLD-lejren afholdes i naturskønne omgivelser i Fuglsø ved Mols Bjerge Bogensholmlejren

Læs mere

Menuplanerne er tilgængelige på Forældre-Intra samt ved opslag i institutionen.

Menuplanerne er tilgængelige på Forældre-Intra samt ved opslag i institutionen. Kostpolitik I Dr. Alexandrines børnehave vægter vi kosten højt, hvorfor vi har ansat en økonoma, der med sin faglige baggrund har en dybere indsigt i produktionen af mad. Vi har fuldkostordning, hvilket

Læs mere

VSVAvisen. September 2013. Vordingborg Sociale Virksomhed

VSVAvisen. September 2013. Vordingborg Sociale Virksomhed VSVAvisen September 2013 Vordingborg Sociale Virksomhed Nyt siden sidst - Regentparret var på besøg i vores kommune. - Miljøminister Ida Auken kom forbi Hyldevang. Danmarks Den 5. september besøgte Dronning

Læs mere

Tilbud om motion og socialt samvær- Vinter og forår 2014

Tilbud om motion og socialt samvær- Vinter og forår 2014 Kontakt: Lokalcenter Kristiansminde Margrethekær 2 4000 Roskilde. Kontakt for tilmelding. Mitra ergoterapeut i Dagcenter Tlf.: 46 31 66 74 Vi mødes over en kop kaffe og taler om alt mellem himmel og jord.

Læs mere

JUNI 2015. Maglebrænde Sogns Beboerforening www.maglebraendeforsamlingshus.dk

JUNI 2015. Maglebrænde Sogns Beboerforening www.maglebraendeforsamlingshus.dk JUNI 2015 Maglebrænde Sogns Beboerforening www.maglebraendeforsamlingshus.dk Bestyrelsen Kaj Andersen og Henny Boch har ønsket at udtræde af bestyrelsen. I stedet er indtrådt Niels Hansen og Carl Petersen.

Læs mere

Kostpolitik ved evt. madordning i Hornsyld Idrætsbørnehus

Kostpolitik ved evt. madordning i Hornsyld Idrætsbørnehus Kostpolitik ved evt. madordning i Hornsyld Idrætsbørnehus Forord I Hornsyld Idrætsbørnehus sætter vi fokus på sund kost. Derfor har vi fundet det relevant at udvikle en kostpolitik, idet vi anser barnets

Læs mere

Menuplanerne er tilgængelige på Forældre-Intra samt ved opslag i institutionen.

Menuplanerne er tilgængelige på Forældre-Intra samt ved opslag i institutionen. Kostpolitik I Dr. Alexandrines børnehave vægter vi kosten højt, hvorfor vi har ansat en økonoma, der med sin faglige baggrund har en dybere indsigt i produktionen af mad. Vi har fuldkostordning, hvilket

Læs mere

KOMPLET KOSTPLAN TIL KVINDER VÆGTTAB FOR KVINDER BMI OG DIT ENERGIBEHOV EKSEMPEL PÅ KOSTPLAN VÆGTTAB

KOMPLET KOSTPLAN TIL KVINDER VÆGTTAB FOR KVINDER BMI OG DIT ENERGIBEHOV EKSEMPEL PÅ KOSTPLAN VÆGTTAB Indholdsfortegnelse KOMPLET KOSTPLAN TIL KVINDER VÆGTTAB FOR KVINDER BMI OG DIT ENERGIBEHOV EKSEMPEL PÅ KOSTPLAN VÆGTTAB PERSONLIG PLAN TIL DIG DER VIL HAVE SUCCES MED VÆGTTAB 3 4 5 7 9 Komplet kostplan

Læs mere

OSTEN P ALKE F Maj 2015 Figur 1

OSTEN P ALKE F Maj 2015 Figur 1 FALKEPOSTEN Maj 2015 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

PROGRAM FOR SÆSONEN 2013/2014

PROGRAM FOR SÆSONEN 2013/2014 PROGRAM FOR SÆSONEN 2013/2014 Evt. ændringer forbeholdes. Alle arrangementer er kun for foreningens medlemmer. Køge Borger- og Haandværkerforening Stiftet 24. januar 1847 Kontaktpersoner : Formand : Murermester

Læs mere

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013.

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. TURBESKRIVELSE 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. Individuelle rejser til Island. Vi mødes i Akurery lufthavn søndag eftermiddag d. 15 september. Som regel passer det med

Læs mere

Nyhedsbrev uge 14 2015

Nyhedsbrev uge 14 2015 Nyhedsbrev uge 14 2015 Så er tiden sat til sommertid og de andre sikre forårstegn som bl.a. vibens komme og anemoner i skovbunden. Enkelte beboere har nydt de første dejlige solskins timer på terrassen

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Træner du meget (4 6 timer om ugen eller mere), er det vigtigt, at du og dine forældre sørger for, at du får den rigtige sportsmad at spise.

Træner du meget (4 6 timer om ugen eller mere), er det vigtigt, at du og dine forældre sørger for, at du får den rigtige sportsmad at spise. KOSTVEJLEDNING 1 Kost og håndbold Kosten er vigtig for dig, der spiller håndbold! Træner du meget (4 6 timer om ugen eller mere), er det vigtigt, at du og dine forældre sørger for, at du får den rigtige

Læs mere

April 2014. Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven. Side 1

April 2014. Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven. Side 1 April 2014 Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven Side 1 Nyt fra lederen I forbindelse med at Plejecenterleder Gitte Jeppesen stopper sin ansættelse i Ballerup

Læs mere

I dette nummer: September 2015. 100-års fødsel- 1 dag. Fødselsdage mv. Anitta skriver. Bruger/ pårørenderåd. Høreomsorg. Venner af Skovvænget

I dette nummer: September 2015. 100-års fødsel- 1 dag. Fødselsdage mv. Anitta skriver. Bruger/ pårørenderåd. Høreomsorg. Venner af Skovvænget Plejecenter Skovvænget September 2015 I dette nummer: 100-års fødsel- 1 dag Fødselsdage mv. 2 Anitta skriver 3 Bruger/ pårørenderåd 4 Høreomsorg 4 Venner af Skovvænget 4 Aktivitetens kalender 5 Sommerdage

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

- Jobbutikken (Side 4) - Café Blomst (Side 7) - Den sjove side (Side 11)

- Jobbutikken (Side 4) - Café Blomst (Side 7) - Den sjove side (Side 11) - Jobbutikken (Side 4) - Café Blomst (Side 7) - Den sjove side (Side 11) Så er det fjerde gang at man på CSV-SydØstfyn kan læse et fremragende skoleblad. På grund af lidt manglende arbejdskraft og en sommerferie

Læs mere

Kære beboere, pårørende og personale

Kære beboere, pårørende og personale Kære beboere, pårørende og personale Violhuset har fået et flot akvarium, og der ventes allerede familieforøgelse Holbergcentrets månedsnyt for november 2014 Kære beboere, pårørende og personale November

Læs mere

April-Maj-Juni. Søbro Lokølcenter. Gårdhøvecøfåen. www. sa b rob ru g erraad. d k. hjemmeside - Sp e cielle øru angementer

April-Maj-Juni. Søbro Lokølcenter. Gårdhøvecøfåen. www. sa b rob ru g erraad. d k. hjemmeside - Sp e cielle øru angementer Søbro Lokølcenter Gårdhøvecøfåen Sp e cielle øru angementer April-Maj-Juni Festsalen den I3. marts med de mangefremmødte til cafåens ørrangement i forbindelse med revyen med "Gråspuryene" Caf6ens ugentlige

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Opskrifter på FiguAktiv-måltider

Opskrifter på FiguAktiv-måltider FIGUAKTIV KONCEPT Aloe Vera, FiguAktiv drikkepulver, FiguAktiv urtete, ProBalance FiguAktiv er en forbedring af Figuline, hvor smagen og indholdsstofferne er forbedret. Der er endnu mere B12 vitamin i.

Læs mere

Søndag den 31. august 2008 søndag den 7. september 2008

Søndag den 31. august 2008 søndag den 7. september 2008 Seniorkulturuge 2008 Søndag den 31. august 2008 søndag den 7. september 2008 Kulturelt Samråd, Solrød Bibliotekerne, Kræftens Bekæmpelse, AOF, Super Brugsen, Lokalhistorisk Forening, Lions, Ældresagen,

Læs mere

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne.

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne. Sysselkoret Planlægning af besøg af Gaudium i dagene fra søndag, den 4. maj til tirsdag, den 6. maj. Planlægningsgruppen: Karin BH, Daniel, Jens samt fra bestyrelsen Flemming, Åse og Elisabeth. Referat

Læs mere

SKOVBØRNEHUSETS MAD & MÅLTIDSPOLITIK

SKOVBØRNEHUSETS MAD & MÅLTIDSPOLITIK SKOVBØRNEHUSETS MAD & MÅLTIDSPOLITIK FORORD Uden mad og drikke duer helten ikke, siger et gammelt ordsprog. Det skal faktisk tages helt bogstaveligt. Selv den dyreste bil kan ikke køre uden benzin og smøring

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

SUND OG LÆKKER MAD PÅ SU

SUND OG LÆKKER MAD PÅ SU SUND OG LÆKKER MAD PÅ SU Skal du i gang med din egen husholdning for første gang i forbindelse med enten studie, uddannelse eller arbejde? Så har du her den korte lyn guide til, hvordan du let kommer i

Læs mere

Arrangementer / Aktiviteter oktober 2014

Arrangementer / Aktiviteter oktober 2014 Arrangementer / Aktiviteter oktober 2014 Forbeholdt for ændringer Onsdag d. 01. Uge 40 Kl. 10.00 Miniudflugt til Ejby/ Skibby efter aftale med Kl. 13.00 16.00 Vaccination i Oasen for pensionister i nærområdet.

Læs mere

Har du KOL? Så er måltider og motion vigtigt. Enkle råd om at holde vægten oppe

Har du KOL? Så er måltider og motion vigtigt. Enkle råd om at holde vægten oppe Har du KOL? Så er måltider og motion vigtigt Enkle råd om at holde vægten oppe 2 Indholdsfortegnelse Side KOL og vægttab 3 Hvilken betydning har energi? 4 Hvilken betydning har protein? 5 Derfor er behovet

Læs mere

Gyldendals Åbne Encyklopædi fortæller følgende om bedemandens opgaver gennem tiden:

Gyldendals Åbne Encyklopædi fortæller følgende om bedemandens opgaver gennem tiden: Den sidste rejse. af Hans Høilund-Carlsen Når en nær slægtning dør, henvender vi os i dag til en bedemand, der mod betaling hjælper de efterladte med at få løst de mange opgaver, der er knyttet til den

Læs mere

Uge-dag Tidsrum Aktivitet Sted Med-arbejder: Lærkebo Lærkebo 11.30-12-15 13.30 14.15. Ditte 11.30 12.15 Holdmotion

Uge-dag Tidsrum Aktivitet Sted Med-arbejder: Lærkebo Lærkebo 11.30-12-15 13.30 14.15. Ditte 11.30 12.15 Holdmotion 10.15 11.00 11.30-12-15 13.30 14.15 Styrketræning Poppelbos kælder 13.30 14.30 Motion for borgere med KOL 10.15-11.00 Stavgang / Walk and talk om det vi går forbi Udendørs Desuden er alle medlemmer naturligvis

Læs mere

Børnemadsvalget i Lejre Kommune. Udgives af: Center for Dagtilbud, Lejre Kommune

Børnemadsvalget i Lejre Kommune. Udgives af: Center for Dagtilbud, Lejre Kommune Børnemadsvalget i Lejre Kommune Udgives af: Center for Dagtilbud, Lejre Kommune Hvorfor skal jeg læse denne folder? Synes du at dit barn og de andre børn i børnehaven skal spise hjemmelavede madpakker

Læs mere

Udarbejdet af Eventyrhusets kostudvalg

Udarbejdet af Eventyrhusets kostudvalg Udarbejdet af Eventyrhusets kostudvalg Forord Eventyrhuset vil gerne give dit barn en god hverdag med velvære, trivsel, udvikling og en god opvækst med sunde kostvaner. Det er vigtigt med en sund kost,

Læs mere

Naturen i byen Overlade Skole. Et tværfagligt projekt for 5. + 6. klasse. For fagene: Dansk, Matematik, Billedkunst, Sløjd, Musik & Natur/Teknik.

Naturen i byen Overlade Skole. Et tværfagligt projekt for 5. + 6. klasse. For fagene: Dansk, Matematik, Billedkunst, Sløjd, Musik & Natur/Teknik. Et tværfagligt projekt for 5. + 6. klasse For fagene: Dansk, Matematik, Billedkunst, Sløjd, Musik & Natur/Teknik. Et MEGA godt emne det har været sjovt! Patrick Stistrup 6. klasse Indhold - Hvad har vi

Læs mere

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Program Byfest for 2014 Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Bjerregrav 2015 Den 11. - 14. juni Program Torsdag d. 11. juni Programmet er foreløbigt, og der kan komme ændringer/justeringer

Læs mere

Hjerm Dagtilbud. KOSTPOLITIK Dagpleje, vuggestue og børnehave TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR

Hjerm Dagtilbud. KOSTPOLITIK Dagpleje, vuggestue og børnehave TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR Hjerm Dagtilbud KOSTPOLITIK Dagpleje, vuggestue og børnehave TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR Hjerm Dagtilbuds kostpolitik Formål Formålet med loven om frokostordning i dagtilbud er, at give alle børn

Læs mere

Billedet er taget i haven mellem fløj 1 og 2

Billedet er taget i haven mellem fløj 1 og 2 Billedet er taget i haven mellem fløj 1 og 2 JULI 2015 Beboer nyt Fødselsdage i juli Birthe Lyng Andersen, bolig 102 Jette Olsen, bolig 106 Gerda R. Jeppesen, bolig 209 Inge Emmely Pedersen, bolig 309

Læs mere

KOSTPOLITIK FOR MADEN DER SERVERES PÅ BØDKERGÅRDEN. Indholdsfortegnelse:

KOSTPOLITIK FOR MADEN DER SERVERES PÅ BØDKERGÅRDEN. Indholdsfortegnelse: KOSTPOLITIK FOR MADEN DER SERVERES PÅ BØDKERGÅRDEN Indholdsfortegnelse: 1. Formålet med en kostpolitik på Bødkergården 2. Fødevarestyrelsens anbefalinger for kost til børn. 3. Børnenes energi- og væskebehov

Læs mere

Medlemsaktiviteter. i Fraktion 4

Medlemsaktiviteter. i Fraktion 4 Medlemsaktiviteter i Fraktion 4 Mandag d. 13. april 2015 kl. 14.00 17.00 i Kulturhuset, Bluhmesgade 19, 9510 Arden. Det er lykkedes os at få en aftale i stand med tre personer, der med ord, billeder, litteratur,

Læs mere

Til frivillige på HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV JULI & AUGUST 2014 v/frivilligkoordinator Tina Gyldmark

Til frivillige på HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV JULI & AUGUST 2014 v/frivilligkoordinator Tina Gyldmark Til frivillige på HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV JULI & AUGUST 2014 v/frivilligkoordinator Tina Gyldmark Kære alle, Så er det tid til sommerferie Jeg holder ferie i uge 30-31-32, samt torsdag i uge 27, hvor

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Kirkelige tilbud til ældre - invitation til samvær i Greve kommune

Kirkelige tilbud til ældre - invitation til samvær i Greve kommune Kirkelige tilbud til ældre - invitation til samvær i Greve kommune Alle kirker har forskellige tilbud om samvær og aktiviteter for voksne og ældre. Der er foredrag, udflugter, samtaler, fællessang og hygge.

Læs mere

Landsstævne for voksne

Landsstævne for voksne KFUM og KFUK i Danmark indbyder til det 24. Landsstævne for voksne på Hotel Nyborg Strand den 21.- 23. januar 2011 TEMA: Tid til stilhed tid til Gud... VELKOMMEN KFUM og KFUK i Danmark indbyder til det

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. X 1. Hvornår kan Søren blive klippet? 18.00 17.00 17.30 2. Hvilken farve er flottest? hvid rød grøn

Læs mere

Denne Kostpolitik er udarbejdet i samarbejde mellem forældrebestyrelsen og medarbejdere i dagplejen i Jammerbugt Kommune.

Denne Kostpolitik er udarbejdet i samarbejde mellem forældrebestyrelsen og medarbejdere i dagplejen i Jammerbugt Kommune. Kostpolitik 2 Denne Kostpolitik er udarbejdet i samarbejde mellem forældrebestyrelsen og medarbejdere i dagplejen i Jammerbugt Kommune. Kostpolitikken skal ses som information til forældre i dagplejen,

Læs mere

SFO Bakkeskolen. 1 S ide

SFO Bakkeskolen. 1 S ide 1 S ide Nyt fra SFO Bakkeskolen Personale: Vi siger tak for tiden her til Katrine og Christina, som har været studerende. Vi ønsker Katrine og Christina stor fornøjelse med udfordringerne fremover. Samtidig

Læs mere

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 Bestyrelsen Formand: Jytte Holt Nielsen, Bornholmsvej 8, 7400 Herning Tlf 20714010 j-k-hansen@mail.dk Kasserer: John F. Nielsen, jagtvej 10, 7400 Herning Tlf. 97118541 60738720

Læs mere

MAD- OG MÅLTIDSPOLITIK

MAD- OG MÅLTIDSPOLITIK Buldervang 2009 MAD- OG MÅLTIDSPOLITIK Måltidet er ikke bare mad Ud over at skulle dække et fysisk behov, er måltidet en social funktion, som vi vægter højt. Vi spiser sund og varieret kost. Vi spiser

Læs mere