øse Nyt Læs i avisen om Problemer med Mosen Hæderspris til Leif Nielsen Månedens engel Volvo Udflugt til Gavnø Ny forening Og meget mere

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "øse Nyt Læs i avisen om Problemer med Mosen Hæderspris til Leif Nielsen Månedens engel Volvo Udflugt til Gavnø Ny forening Og meget mere"

Transkript

1 S øse Nyt 19. Årgang Nummer 05 juni 2015 Læs i avisen om Problemer med Mosen Hæderspris til Leif Nielsen Månedens engel Sammenlægning af afdelinger Sengeløse bliver i Serie 3 Sengeløse, den 15. juni 2015 Kære alle jer Sengeløseborgere, Endnu en byfest er slut - denne gang med det flotteste fyrværkeri man kan tænke sig. Dagen startede i det skønneste solskinsvejr, men som lovet blev det regnfuldt hen under aften, og de sidste på skansen blev drivvåde. Skønt at se så mange besøgende, det er jo derfor vi laver detfor at vi sammen skal have en morsom og hyggelig dag i hinandens selskab, store som små, unge som gamle. Husk fortsat på, at uden de frivillige tovholdere og hjælpere til teltrejsning, indkøb og madlavning mmm. havde vi ikke denne dejlige begivenhed en gang om året. God sommer til jer alle. Sankthansfest ved hallen Volvo Udflugt til Gavnø Ny forening Og meget mere Næste nummer udkommer august Deadline: 4. august 2015

2 Sengeløse Gymnastik- og Idrætsforening Hovedformand: Birthe Olesen, Hovedkasserer: Jørn Brendstrup, Næstformand: Jens Bertelsen Amatørscene: Marianne Neumann, Fodbold: Hans Juul-Olsen, Hultoften 8, Fællesidræt: Tina Hjortsø Gymnastik: Formand Helle Breinholt Senioridræt Hilde Hjort Nielsen Birgit Sonne Volleyball: Martin Nedergaard.Møller Festudvalg: John Jørgensen, Cafeteria: Uffe Wolstrup, Sengeløse Hallens Cafeteria : SGIF Klublokale Spangåvej 10, Hjemmeside : Sengeløse Pensionistforening Sommerudflugt den kl Husk tilmelding senest til Miriam tlf eller til Lonnie tlf Bestyrelsen Hej jeg hedder Maja og går i femte klasse. Mig og nogen af mine venner skal være en del af et project, som hedder en uddannelse for mig, men til gengæld skal vi lave 20 timers frivillig arbejde for Sengeløse Så hvis I har brug for nogen hjælp, så ring , så er der en stor chance for, at jeg eller en af de andre kommer og hjælper jer Hej Maja Åbent hus Da jeg bliver 50 år, vil der fredag d. 26. juni være muglighed for både grøn og rød sodavand, et par tørre kiks, og ballondans med blokfløjtespil fra kl til Hilsen Lars Hammel Sengeløse Nyt Vintoften 34, Sengeløse, 2630 Taastrup Tlf.: Redaktion og bladudvalg: Ole Holm (ansv.), tlf.: Lars Petersen, tlf.: Kurt Søborg, tlf.: Gert Lauridsen tlf.: Merry Lisbeth Rasmussen tlf.: Oplag: Husstandsomdeles i Sengeløse sogn, den gamle Sengeløse kommune Der er deadline 04.august 2015 Avisen udkommer august 2015 Læs Sengeløse Nyt på

3

4 SGIF Sengeløse Idræt Lille kontingentstigning Til køb af nye redskaber og instruktøropkvalificering Nogle kontingenter stiger muligvis en smule til næste år, fordi vi ønsker at investere lidt flere penge i instruktør-undervisning, og samtidig har vi brug for at indkøbe nye redskaber, da vi bl.a. har en handicappet trampolin (det ene ben er knækket) og ligeledes mangler en trampolin, der er af tilstrækkelig god kvalitet til at kunne blive brugt til konkurrencetræning, så vi har samme forudsætninger, som de andre klubber. Selv om kontingenterne stiger en smule, vil Sengeløse fortsat være langt billigere end alle nærliggende byer, der udbyder tilsvarende træning, kvalitet og engagement i undervisningen. Indsamling til ny trampolin! Til opvisningen fortalte vi, at vi havde en handicappet trampolin den har et brækket ben. Vi har nu brugt den gennem de to sidste sæsoner, men det er bestemt ikke optimale træningsvilkår. Derfor samlede vi ind til køb af en ny trampolin. Den nye trampolin, vi har udset os, er af væsentligt bedre kvalitet, end den nuværende, og betyder, at vi også vil kunne bruge den til konkurrencetræning. Det er afgørende, at Sengeløses børn får både sikre og lige så gode vilkår at træne under, som alle de andre børn og unge i de nærliggende sogne, så derfor er vi nødt til at skaffe en ny trampolin inden næste sæsonstart. Ved opvisningen lykkedes det os med salget fra både sportstøj- og madboderne, og med frivillige bidrag fra forældre og øvrige deltagere at indsamle 3000 kr. til trampolinen. Vi har derudover været så heldige, at Cafeteriaets Venner gerne vil støtte indkøb af ny trampolin, og derfor har doneret et beløb til køb af den nye trampolin. Det er vi meget, meget glade for. Vi mangler dog stadig en del tusinde kr. for at kunne købe trampolinen, men vil i førte omgang bruge af vores opsparing. Så skulle der være en velvillig sponsor et sted derude, som ville have interesse i at hjælpe os med at rejse et beløb, så gerne kontakt SGIF Gymnastikafdeling på: Helle Breinholt Klinik for fodterapi v/stats.aut fodterapeut Jane Dani Bygsø Kirkestien 5 Sengeløse 2630 Taastrup Tidsbestilling tlf i/s arkitekt-tegnestuen v/ Jesper Holm Landsbygaden Taastrup Renovering, byfornyelse, nybyggeri, tilbygning, tilstandsrapport, energimærke, vedligeholdelsesplan SGIF s Gymnastikafdeling og Fællesidræt er blevet én stor afdeling Det unikke ved årets gymnastikopvisning i foråret er, at to afdelinger under SGIF, Gymnastikafdelingen og Fællesidræt, der begge er gymnastikog idrætsafdelinger, samarbejder om opvisningen, så vi får én flot og storslået opvisning på tværs af alle de hold, som hele vinteren træner i hallen og skolens gymnastiksal, og udover det sportslige, også har det kammeratlige i højsædet. Men når man er to afdelinger, der ikke til dagligt samarbejder og holder bestyrelsesmøder sammen, så vanskeliggøres koordinering på tværs. Vi får heller ikke så meget idérigdom eller videnudveksling, som hvis vi var én afdeling - så det ville vi gerne gøre noget ved. Derfor blev vi enige om at afholde to ekstra ordinære generalforsamlinger onsdag 10. juni for at sammenlægge de to afdelinger. Forslaget om fusionen af afdelingerne blev vedtaget enstemmigt med klapsalver dog ikke med stående ovation men det var vist kun, fordi vi ikke gad løfte måsen! Men der var hjemmebagt kage til og højt humør! SGIF Sengeløse Idræt Den nye fælles gymnastik- og idrætsafdeling hedder SGIF Sengeløse Idræt og tilbyder faktisk meget andet end gymnastik så derfor det nye navn. Vi har ca. 10 hold med gymnastik- og springhold, men vi udbyder også rulleskøjteløb - badminton - håndbold - hockey triathlon og meget meget mere - se vores sæsonprogram i næste nummer af Sengeløse Nyt! Du kan også finde det på vores hjemmeside : vælg idræt, og herefter SGIF gymnastik/ Fælles Idræt. De to afdelinger har haft løbende kontakt om idéen om en fusion hen over foråret og har mødtes til 2 møder, hvor vi åbent har diskuteret fordele og knaster ved at blive sammenlagt. De forskelligheder, som afdelingerne har, er blevet åbent og ærligt diskuteret og herefter nedskrevet i vores nye fælles vedtægter, således at vi fortsat sikrer, at de særkender og egenskaber, der har gjort hver af afdelingerne unikke og succesfulde, fortsat kan videreudvikles og styrkes. Samtidig mener vi også, at begge foreninger vil stå sig bedre ved at fusionere, fordi vi herved kan sikre både breddeidrætten, som Fællesidræt primært har repræsenteret og eliteidrætten, som Gymnastikafdelingen primært har repræsenteret. Det skyldes, at eliteidrætten er afhængig af at kunne rekruttere flest mulige motiverede talenter blandt de børn, som Fællesidræt underviser, samtidig med at Fællesidræt kan gøre brug af de instruktørkompetencer, som Gymnastikafdelingen har. Desuden fortsætter vi det gode samarbejde med institutionerne i byen: Sengeløse Børnehave og Vuggestue, Sengeløse Klub og Sengeløse SFO. Eks. er det SFO ens dedikerede personale, der står for undervisningen i Sportsmix. Udover, at vi vil kunne højne kvaliteten og måske bredden af gymnastik- og idrætsudbuddene i Sengeløse i den nye sammenlagte afdeling, så mener vi også at kunne gøre det med færre administrative ressourcer, når vi sidder i samme bestyrelse. Det er en vigtig faktor, idet der er mange opgaver, der skal varetages, så som fastelavnsfest, opvisning, kontingentopkrævning, programlægning, konkurrencetilmelding, lokalebooking, rekruttering af instruktører, artikelskrivning til Sengeløse Nyt (!), interview i Sengeløse Radio etc. etc. Det har været vigtigt for os, at alle de bestyrelsesmedlemmer, der var i hver af afdelingerne også fortsat har bestyrelsespost, de brænder for i den nye sammenlagte afdeling, såfremt de har ønsket at fortsætte og det har alle dem, der på det seneste har været aktive heldigvis! Helle Breinholt

5 Forny havemiljøet med belægningssten og fliser fra Frandsens Cementstøberi ApS Håndværkerbakken 1-3, Sengeløse hjemmeside: mail: * tlf.: Vi giver 10% i Sengeløse-rabat

6 Træningslejr på Sydhavsøerne Sengeløse Hallens CAFETERIA - altid klar med Fast Food og forfriskninger - før kampen - - under kampen - - efter kampen - og når du bare kommer forbi Fadøls-Bar udlejes til arrangementer i Fritidshuset Hallens Cafeteria drives af frivillige Brug Hallens Cafeteria - så støtter du Sporten i Sengeløse Hallens Cafeteria har åbent på hverdage fra kl til kl. ca Herudover tilpasses åbningstiderne efter aktiviteter i Hallen I weekenden den 30. og 31. maj 2015 drog SGIF s U9 drenge på træningslejr på Sydhavsøerne, nærmere bestemt Maribo Boldklub. Her ventede 2 dages intens træningslejr, specielt med fokus på det sociale samværd for de 13 deltagende drenge. Det var en super god tur, hvor vi blandt andet fik trænet og spillet kamp med spillere fra et lokalt hold, FREM Sakskøbing. Vi var også til damptræf, hvor der blev affyret kanoner med rigtigt krudt, fløjet med modelfly og set på alle mulige former for dampdrevne maskiner. Det var endda også tid til undervisning i historie og fremstilling af kanoner. Nyt Sponsortøj På vores træningslejr blev drengene også overrasket af vores trofaste sponsor FAXE KONDI, der forærede drengene et nyt spillersæt med eget navn og selvvalgt nr. Rigtig fedt for drengene, det bliver lige 20% sjovere at spille med sit eget navn på trøjen. Endnu engang for en helt overvældende opbakning fra vores sponsor og pr-chef Martin Alsø og FAXE KONDI. Fodbold, fodbold og fodbold Fodboldsæsonen har været lang for drengene med udendørs træning og turnering hele året. Der har været trænet, så græsset har fløjet om ørerne, og der er blevet hentet mange medaljer og pokaler til hylden på værelset. Tak til drengene for en rigtig god sæson med rigtig mange oplevelser og god sommerferie til alle. Vi ses på græsset igen til august Det er rigtig sjovt at spille fodbold i Sengeløse. Så hvis du har lyst til at prøve, så kig endelig forbi stadion, der er træning for de fleste hold om tirsdagen eller tag fat i Hans Juul- Olsen for at høre nærmere

7 Akut vejarbejde på Landsbygaden Brud på vandledning på et trafikalt uheldigt sted. Hæderspris til Leif Nielsen SGIF s Gymnastikafdeling. Af Jens Bertelsen Entreprenøren og bestyrelsesmedlem for Sengeløse Vandværk, Einar Koch, besigtiger udgravningen. Byens uløste trafikale problemer bliver særlig tydelige, når der sker ledningsbrud, der gør det nødvendigt delvis at afspærre Landsbygaden. Dette var tilfældet i slutningen af ugen op til byfesten. Et sprunget vandrør, hvor en stor mængde vand var strømmet ud under asfalten nødvendiggjorde et hastegravearbejde. Sengeløse vandværks faste entreprenør kom i problemer, fordi man ikke umiddelbart kunne lokalisere lækken. Et forsøg med sporingsudstyr var misvisende, og først i tredje forsøg fik man frilagt brudstedet. Det forsinkede og vanskeliggjorde processen, at asfaltlaget her ligger i flere lag med stabilgrus imellem, i alt 40 cm, idet der er asfalteret oven på ældre belægninger. Rent trafikalt har der i forbindelse med afspærringen af den halve vejbane været mange farlige situationer. Specielt når store sættevogne med anhænger måtte undvige op på det modsatte fortov. Det er kun held, at der ikke skete nogen ulykker. Nu torsdag eftermiddag er ledningen repareret og entreprenøren har travlt med at få stampet jorden fast, så hullet snart kan lukkes og forsegles med ny asfalt, så der skulle blive fri passage igen. Svenske 6 og 8 mm træpiller i 16 kg sække stablet på paller eller i løs vægt. Svensk fyringsklar ege- og bøgebrænde. Firkantede lyse briketter fra Sverige Anders Gøricke A/S Herringløse Mobil I forbindelse med den årlige prisuddeling på Taastrup Teater havde udvalgsformand for Fritids- og kulturudvalget Merete Scheelsbeck følgende begrundelse for udnævnelsen. Fritids- og Kulturudvalgets Hæderspriser 2015 går til en yderst loyal og vedholdende ildsjæl. Man siger om nogle mennesker, at de har viet deres liv til en bestemt aktivitet det kan man i høj grad sige om næste prismodtager. Personen er et levende eksempel på, at det er muligt at være aktiv hele livet, hvilket bestemt har betydet en forskel for andre i lokalsamfundet. En lyslevende rollemodel for ikke bare en men flere generationer, et menneske der ikke er bange for at springe ud i opgaver. En sund sjæl i et sundt legeme. Vedkommendes aktiviteter var noget af et tilløbsstykke, og alle ønskede at blive udtaget. En udtagelse betød nemlig oplevelser i eget lokalområde og i nabokommunerne. Rigtig mange børn og unge har haft mange gode timer i vedkommendes aktiviteter. Klinik for fodterapi Åbent mandage og fredage Trine Pehrson Statsautoriseret fodterapeut Hultoften 7, Sengeløse 2630 Tåstrup Tlf For dem, der tog springet, har det lagt kimen til et livslangt forhold til aktiviteten. Man kan sige, at personen er vokset med opgaven med årene, faktisk er m/k vokset sammen med deltagerne. Vedkommende har fulgt mange af de nuværende deltagere gennem hele livet, hvilket har betydet en livsstilsændring. Vedkommende har været engageret, initiativrig og givende gennem en menneskealder utrætteligt har han stillet sig til rådighed for sin forening og borgerne i kommunen. Myndig er et af de mange positive, der kan sættes på m/k s ledelse af aktiviteterne i foreningen. Og de kan lide det i den lokale idrætshal, for mange af deltagere er kommet der sammen med vedkommende fra junior- til seniorårene. Det er mig en stor glæde at kunne give Hædersprisen til 50 årsjubilaren Leif Nielsen fra SGIF s Gymnastikafdeling.

8 Kommunen arbejder med plejeplanerne for den fredede del af Vasby Mose og Sengeløse Mose Der er forslag om, at planerne sendes i høring 8 uger hos lodsejerne Vasby Mose og Sengeløse Mose udgør to vigtige botaniske lokaliteter, og begge moser er fredede for at bevare de værdifulde lysåbne kalkkær. Den ekstensive drift og pleje er mange steder opgivet, og den altovervejende trussel mod naturværdierne i moserne er tilgroning. Til opretholdelse af de to fredningers formål er der behov for at gennemføre naturpleje. Høje-Taastrup Kommune er plejemyndighed, og for at kommunen kan gennemføre plejetiltag i et fredet område, skal der udarbejdes en plejeplan for området. Plejeplanerne er nødvendige for, at Høje- Taastrup Kommune kan opfylde de statslige Natura 2000 mål og de internationale krav, der er for de to moseområder. Indstilling At Plan- og Miljøudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet godkender, at forslag til plejeplaner for Vasby Mose og Sengeløse Mose sendes i høring hos lodsejere og høringsberettige parter i 8 uger. Sagsfremstilling Vasby Mose og Sengeløse Mose indeholder begge nogle særlige naturværdier, som er baggrunden for, at moserne dels er blevet fredet og dels er blevet udpeget til internationalt beskyttet naturområde. Disse to moser indgår sammen med en række andre fredede moser - Porsemosen, Høholm Sø og Tysmosen, samt Katrinebjerg Enge og Nybølle Å - i et sammenhængende strøg af naturbeskyttede moser på Københavns Vestegnen. Fredningerne er inden for de seneste år blevet moderniseret og Det fredede område, Sengeløse Mose, som plejeplanen dækker. revideret, og der er derved sikret plejemuligheder og udvikling af naturværdierne. Byrådet skal for arealer, der ønskes plejet, udarbejde en plejeplan, der omfatter det fredede areal. Plejeplanen skal indeholde en beskrivelse af den naturtilstand, der ønskes oprethold eller genskabt, og en beskrivelse af de foranstaltninger, der sigter mod opnåelse af fredningens formål. Fredningskendelserne for Vasby Mose og Sengeløse Mose indeholder bestemmelser, der danner rammen for plejeplanernes indhold. Formålet med plejeplanen er at sikre en langsigtet forvaltning, der bevarer og udvider de naturværdier, som området indeholder, for at opnå formålet med fredningen. Plejeplanerne er udarbejdet med henblik på at være handlingsorienterede og fleksible, samtidig med at de hjælper med til at skabe overblik over indsatsen i de fredede områder. Plejeplanerne udarbejdes for en 5-årig periode og skal herefter revideres. Både Vasby Mose og Sengeløse Mose indgår i Natura 2000 området. Udarbejdelse af plejeplanerne har afventet de statslige udmeldinger om, hvilke mål der skal opnås inden for Natura området. Høje-Taastrup kommune er myndighed for gennemførelse af de statslige mål. Indsatsen for Vasby- og Sengeløse moser drejer sig i hovedtræk om at sikre og genindføre lysåbne forhold ved rydning og drift (græsning og høslæt) af naturtyperne. De to plejeplaner er et udtryk for de tiltag, der er nødvendige for dels at opnå formålene med fredningerne og dels målene, der er fastsat i den statslige Natura 2000 plan og den kommunale handleplan. Kommunen har som plejemyndigheden en plejeret, men kan gennemføre tiltagene i det tempo, der er ressourcer hertil. Lodsejerne har mulighed for selv at udføre plejen efter nærmere aftale med kommune. Der er mulighed for at søge støtte via de statslige Landdistriksmidler til hegning og rydning. Såfremt lodsejeren ikke selv ønsker at foretage plejen, kan kommunen gennemføre plejetiltagene. Over de seneste to år har der været afholdt tre lodsejermøder, og på det seneste møde var et af hovedemnerne drøftelse af plejeplanernes rammer og mulige indhold. Efter Byrådets godkendelse sendes plejeplanerne i 8 ugers høring hos de berørte lodsejere og høringsberettigede parter. Herefter vil de indkomne bemærkninger og kommentarer blive behandlet og indarbejdet i plejeplanerne i det omfang, det er muligt. Hvis bemærkningerne vurderes ikke at være i overensstemmelse med fredningens formål, videresendes bemærkningerne til Fredningsnævnet til behandling, og Fredningsnævnet træffer en endelig afgørelse i den konkrete sag. Med baggrund i Fredningsnævnets afgørelse tilrettes plejeplanerne endeligt. Herefter forelægges plejeplanerne til endelig vedtagelse i Byrådet. Økonomi Det forventes at plejetiltagene kan udføres inden for budgettet. Til finansiering af plejetiltagene vil kommunen kunne hjemtage midler fra den statslige Landdistrikspulje på ejeres vegne. Til gennemførelse af Natura 2000 arbejdet, har Høje- Taastrup Kommune i samarbejde med 5 andre kommuner og Naturstyrelsen sendt en fælles ansøgning til Europakommissionen om støtte til at udføre naturplejeindsatsen.

9 Vil Høje Taastrup Kommune lade 16 husstande i Sengeløse oversvømme?! Vil Høje Taastrup Kommune lade 16 husstande i Sengeløse oversvømme?! Nu er klokken ved skæbnesvangert at falde i slag for Sengeløse- og Vadsby Mose. Byrådet skal nu endeligt vedtage plejeplanerne for de to fredede moser. Det er med hårrejsende spænding, at vi beboere i de 16 truede husstande i Sengeløse Mose afventer byrådets fastlæggelse af hvilke principper og regler, der skal gælde for den fredede udgave af de to moser. Høje Taastrup Kommune er plejemyndighed for fredningen, og det vise byråd skal agere inden for retningslinier udlagt af staten, ved Miljøministeriet, og selveste EU's Natura 2000 planer. Det varsler ilde. Tungt, stift, superbureaukratisk og menneskefjendsk. Uha! Uha! Hele denne naturfredningssag hviler på nogle helt bizarre og groteske præmisser. Sengeløse Mose er ikke et egentligt naturområde. Som den fremstår i dag, er den i allerhøjeste grad menneskeskabt. Fra blev resterne af Sengeløse Sø pumpet bort af et til lejligheden etableret privat pumpelaug. I 1999 blev dette laug nedlagt på foranledning af daværende miljøtilsyn København Amt, som jo også var vandløbsmyndighed og derfor skulle sørge for, at vandet kunne løbe bort fra mosen. I 2007 overtog Høje Taastrup Kommune denne myndighed. Problembarnet er Sengeløse Å. Den er på strækningen fra sit udspring ved Vasehuset på Cathrinebjergvej gennem mosen en kunstig kanal frem til mosens gamle naturlige afløb. For at føje spot til skade er den så rørlagt fra mosen og frem til Nybølle Å. Hele udpumpningen af søen blev gennemført for at skaffe Landbrugsjord. Men der kunne ikke etableres agerjord på det indvundne område, og græsningsarealerne var ikke gode, og de blev hurtigt overflødige. Derfor mistede landbruget hurtigt interessen for mosen, som nu i snart 50 år har henligget nærmest ubrugt. Følgerne af dette blev en tiltagende og naturlig tilgroning med træer og urter, der kan vokse i moser. Projektet med udpumpningen fejlede, fordi resterne af Sengeløse Sø var for dybe, til at vandet naturligt kunne løbe til Nybølle Å. De gamle bønder gik ellers helt til den fysiske grænse. Sengeløse Å har i hele sin udstrækning et absolut minimalt fald på kun 1-2 0/00. Nutidens stigende grundvandsstand i området har gjort afvandingen for lille. Søen er under gendannelse. Det er dette fejlslagne projekt, myndighederne har fredet og ønsker at tilbageføre til de forhold, der herskede i 50`ne. Hvis det er natur, ja, så er Sengeløse Kirkegård også natur! Alligevel er det da bestemt en god ide at frede moserne. Men hvis prisen bliver, at vi alle skal miste det kønne og hyggelige bælte af skov, der strækker sig næsten hele vejen fra Ole Rømersvej til Tostholmvej, så er der rigtig grund til at ærgre sig. Som området fremstår nu, huser det formentligt kommunens rigeste og mest varierede sammensætning af både pattedyr, fugle, padder, andre krybdyr, insekter, edderkopper, snegle, træer og urter. Det er så absolut fredningsværdigt. I årene etablerede kommunen et parcelhuskvarter, Birkevænget, som delvist ligger i den gamle sø, altså den nuværende mose. Vandstigningerne i mosen truer disse huse og de få andre huse, der også ligger i mosen. Vi, der bor i disse 16 truede huse, er nu meget spændte på, om byrådet nu husker, at det ikke kun er plejemyndighed for fredningen, men også vandløbsmyndighed. Hvis byrådet tillader nogen vandstigning i mosen overhovedet, mister vi vores huse og grunde. Byrådet har dog gode chancer for at vide, hvilke leveforhold den manglende afvanding af mosen giver os i de truede huse. Ved vejsynet i maj 2012 kom en stor delegation på mere end 30 personer fra byrådet og administrationen på besøg hos undertegnede, for med egne øjne at besigtige de utålelige forhold. Det gjorde et stort indtryk på alle. De to udvalgsformænd Laurids Christensen og Lars Prior hjalp os lynhurtigt med en retablering af det overfladedræn, som Sengeløse Kommune havde ødelagt, da områdets kloakering blev lavet i Tak for det. Det gjorde forholdene bedre, men problemet bliver først endeligt løst, når kommunen tilbagefører vandstanden i mosen til niveauet fra 1965, hvor Birkevænget blev projekteret. For at hjælpe på hukommelsen, kan byrådets medlemmer og andre studere hosstående fotografi. Husk det nu! Vandstanden skal nedad. Niels og Lise Larsen.

10 Veterankøretøjer, klassikere og andre (s)køretøjer. 9 Volvo 140 serien. Lavlund Brolægning Aps Brolæggermester Michael Lavlund Tåstrup Vænge Tåstrup cvr. nr Mob. tlf Henning og konen ved den flotte gamle Volvo. Bemærk den originale nummerplade. Der var en gang, hvor Sverige havde en fremgangsrig og fremragende bilindustri. Og det er ikke engang længe siden. Forudsætningerne var da også indlysende. Med en stor og veludviklet stålindustri, mange veluddannede ingeniører, en god og velmotiveret arbejdskraft på alle niveauer, samt et ægte svensk ambitionsniveau, der bestemt aldrig har fejlet noget, var scenen i det 20. årh. sat til skabelsen af en gedigen sværindustri, hvori Volvos og senere Saabs bilfabrikation skulle komme til at udgøre to markante hjørnesten. Volvo kom først og blev som bilfabrik grundlagt i Den var et barn af svenske SKF, som først og fremmest var og er kendt for fremstilling af kuglelejer. Allerede i 1915 havde SKF lavet et lille datterselskab til mindre opgaver og kaldt det Volvo. Det er latin og betyder jeg ruller, hvilket jo bestemt er et passende navn for produkter fra en fabrik, der fremstiller kuglelejer. Folkene bag initiativet havde begge været ansat hos SKF. Det var salgschefen Assar Gabrielsen og ingeniøren Gustaf Larson. De overbeviste SKFs direktion om mulighederne i bilfabrikation og fik kr.

11 som startkapital samt det lille firma Volvo som ramme om bestræbelserne. Det gik godt. Fra begyndelsen satsede Volvo på både personbiler, lastbiler, busser, entreprenørmaskiner og militært udstyr. Senere blev interesseområdet udvidet til også at omfatte landbrugstraktorer samt bådog skibsmotorer. Personvognsproduktionen blev hurtigt udskilt i et underselskab, som allerede fra begyndelsen fremstod som lillebroderen i foretagenet. Efter Anden Verdenskrig kom der rigtig gang i personvognsafdelingen. I 1947 kom gennembruddet i 12. forsøg med Volvo P.V. 444, som fra var udviklet til P.V Begge kom også som stationcars, som hed 445 og 210. Begge gik under navnet Duet. Fra løb 120 serien, som vi husker under navnet Volvo Amazon. Disse første tre storsælgende modeller fra Volvo blev alle legender i bilverdenen. Solide, pålidelige og nærmest uopslidelige, som de var, indhentede de hver især kælenavnet Traktoren Men tiden står aldrig stille. I begyndelsen af tresserne fremstod Amazonen som noget gammeldags. Volvo måtte videreudvikle sit topprodukt til en ny model. Det blev 140 serien, som kom i Teknikken var i vid udstrækning overtaget fra Amazonen, men motorerne blev større og præstationerne bedre frem til modellens udfasning i I den periode skulle man læse Volvos trecifrede betegnelse således, at første tal angav serien, andet ciffer cylinderantal og tredje tal viste antallet af døre. 140 serien var kantet og funktionel. Den blev fremstillet i Torslanda ved Gøteborg, og fremstod som en gedigen mellemklassevogn til fem personer. Akselafstanden var 2,6 m. længde 4,65 m. bredde 1.73 m. og højden 1.44 m. Egenvægten lå fra 1170 kg kg. alt efter model. Benzinøkonomien lå på godt 10 km pr. liter. Motorerne var fra ccm. Og ydede fra 75- ca. 110 hk. Topmodellen 164 havde seks cylindre, 3000 ccm. Og ydede mellem 130 og 145 hk. Den gik kun 7-8 km pr. liter. Der blev produceret eksemplarer af 140 serien. I 1974 kom afløseren 240 serien, som kørte til modelserierne 700, 800 og 900 fulgte hurtigt, men så begyndte nedturen for Volvo personbiler. I 1974 havde Volvo købt DAF personbiler, som udviklede 300 og 400 serierne. Både Volvo og Saab måtte i 1970`ne indse, at deres personvognsfabrikker var for små til at gøre sig gældende internationalt, og i 1977 forsøgte klartskuende bestyrelsesmedlemmer i begge koncerner, at få de to fabrikker fusioneret for at opnå en tyngde, der kunne fremtidssikre svensk bilproduktion. Men de to virksomheders kulturer var meget forskellige. De betragtede vel nærmest hinanden med en skuldertrækkende og nedladende ligegyldighed. Set i bagklogskabens ulideligt klare lys, er det let at se, hvordan de to virksomheder havde brug for hinanden, og hvordan de kunne have tilført hinanden vægtige supplementsværdier. Men som det alt for ofte går i fusionsforhandlinger, blev det også i dette tilfælde personfnidder, der væltede projektet. Kampene om pladserne i både den nye bestyrelse og den nye direktion skaber altid mange tabere, og de bliver pludseligt meget giftige for processen, og kan kun se de negative dele af projektet. Forsøget mislykkedes, og det blev skæbnesvangert for begge virksomheder. Saab flirtede først med Fiat koncernen, men det bragte ikke meget nyt med sig. Senere blev Saab en del af GM, men amerikanerne ønskede ikke at købe hele Saab koncernen. Adskillige redningsforsøg mislykkedes, og Saab er i dag en saga blot. Pehr Gyllenhammer, Volvos stærke og selvrådende direktør, forsøgte i 1993 efter mange års tæt samarbejde med Renault at få en fusion mellem parterne. Han blev tvunget bort af sin egen bestyrelse, da den ikke så en fremtid med det statsejede franske foretagende, og i 1999 var det slut for Volvo personbiler på svenske hænder. Ford købte virksomheden for 6.45 mia. USD. Da Ford i 2010 manglede penge for at overleve, solgte de den videre til kinesiske Geely for 1.3 mia. Euro. For at føje spot til skade for svensk ejerskab har VW opkøbt aktiemajoriteten i Scania. Volvos produktion af erhvervskøretøjer går heldigvis stadig strygende. Henning Kristensen er den lykkelige ejer af en lyseblå Volvo 144 DL. Den er et arvestykke, idet Hennings far, gartner Ejnar Kristensen købte den fra ny d. 21 marts 1974 hos Svend P. Auto. Da Ejnar gik bort i 1981 arvede Henning bilen, som da havde gået km. Nu er den 41 år gammel og har gået godt km. Med samme motor naturligvis. Det er jo en Volvo. Hennings fremgangsmåde er en god og billig metode, hvis man ønsker at holde bil. Man skal købe en ny bil af god kvalitet. Den skal have et godt ry for holdbarhed, og fabrikken skal have en god tradition for at holde reservedelsmarkedet ved lige. Man skal på alle måder passe og pleje den og naturligvis overholde alle forskrifter, særlig i forbindelse med vask, rustbeskyttelse og serviceprogrammet. Så er man stadig godt kørende efter både 30 år, 40 år, ja måske endda efter 50 år. Og så kommer alle vi gamle biltosser rendende og savler, mens vi ganske indiskret begynder at byde prisen op igen. Niels Larsen Bondehøjvej 6B, DK 2630 Taastrup

12 Lektiehjælp til de unge Farmor fortæller godnathistorie -for de små Nu skal du få en godnathistorie om rotter. Den rotte, vi har i Danmark, hedder den brune rotte - og vi har millioner af dem. Det er vi ikke spor glade for, fordi rotter smitter med sygdomme. Det er faktisk sådan, at hvis du ser en rotte, så skal du melde det, og så kommer der folk og lægger gift ud! SÅ bange er vi for dem! Det, jeg nu vil fortælle dig, skete for mange år siden! Jeg tror, jeg var 6 år gammel, og jeg var på besøg hos min farmor. Mine fastre ( det er min fars søstre) var ved at slagte høns, og det kunne jeg ikke fordrage at være med til! I stedet for gik jeg ud i laden sammen med Perle, en kvik lille sort - hvid hund ( den hedder en dansk-svensk gårdhund) og den er fantastisk dygtig til at fange rotter! Pludselig hørte Perle en skraben henne fra roerne - aha, en rotte. Perle gravede som en rasende, men kunne ikke flytte de store roer (roer ligner næsten kæmperadiser). Nå, så måtte jeg jo hjælpe til! Jeg flyttede roerne - og Perle blev mere og mere ivrig! Og endelig måtte rotten springe frem, men blev hurtigt bidt ihjel af hunden. Jeg var pave-stolt, og med hånden om rottens hale gik jeg og Perle ind i bryggerset, for at vise vores bytte frem!! Og hvad skete der så, tror du? Min farmor og fastre skreg op, glemte alt om høns, og rev mig ud på badeværelset, hvor jeg blev vasket ren! Der var skam ingen præmie til Perle og mig, men kun skæld-ud! En gang imellem er voksne lidt mærkelige, synes jeg. Mange år senere, da min nevø ( en nevø er min brors ellers søsters dreng) var 6 år gammel, siger han til sin mor og far: Der går noget på min dyne om natten!. Pjat, sagde hans far og mor, det er noget, du har drømt! Et par dage efter sagde han det samme: Der går altså nogen på min dyne om natten! Igen sagde de voksne Pjat - bare en drøm! Men tredje Gang tænkte hans far, at han ville undersøge sagen nærmere. Så han sov i drengens seng, mens drengen sov hos sin mor. Og hvad tror du, der skete? Midt om natten gik der virkelig nogen på dynen - nemlig en stor rotte!!! Du kan tro, at de voksne fik travlt med at undersøge, hvor den var kommet ind, der måtte jo være et rottehul. Og det var der også. Ved vandrørene, der førte ind i huset, havde rotten gnavet sig et fint hul! Du kan tro, det hul blev stoppet hurtigt! Nu må du sove rigtig godt, men lad være med at drømme om rotter, ikke`? Godnatknus fra FARMOR Projekt Uddannelse Til Mig her i Sengeløse går i luften med første outdoor modul om ganske kort tid, nemlig d juni. Der er samlet 16 deltagere fra de kommende 6. klasser på Sengeløse Skole, otte drenge og otte piger. Det er en 1/3 mere end oprindeligt planlagt, da efterspørgslen har været meget stor. Det er ret fantastisk og viser endnu engang, at det landsbyen her rummer, er en masse gode kræfter. Adgangsbilletten for de unge er 20 timers frivilligt velgørende arbejde i lokalområdet, som de er i fuld gang med: Eks. hjælp til havearbejde hos dem, som ikke kan selv, gåture med de ældre på plejehjemmet, oprydning på skolen og SFO en samt forskellige indsatser i forbindelse med byfesten. Står du og mangler hjælp, fordi du ikke selv kan eller kender én, der har brug for hjælp?... så er det nu i den kommende uge! DU har også selv chancen for at hjælpe et ungt menneske: De unge har brug for ugentlig lektiehjælp á ca. 1½ time hjemme hos dem selv fom. uge 33 i skoleåret. Jeg har som projektleder selv været frivillig og hjulpet Emil de sidste fire år, så måske du også har lidt overskudskapacitet, når det virkelig gælder? Har du lyst til at gøre en forskel i praksis, så tag fat i projektleder Mads Cronquist på tlf / Projektet blev omtalt i Radio Sengeløse d. 6. juni (1 t. tema om projektet sendes d. 8. aug), ligesom Lokalavisen Taastrup havde en flot artikel d. 2. juni. Mere info på facebook-gruppen Uddannelse Til Mig fremtidens lederberedskab og God sommer og kom så landsbyvenner; de unge har brug for vores hjælp! Mads & de 16 unge Stiftende generalforsamling I Lodsejerforeningen for Sengeløse mose. Efter at Sengeløse mose er blevet fredet, skal Høje Taastrup kommune udarbejde plejeplaner for de fredede områder. For at lodsejerne kan få størst mulig indflydelse på disse planer og den videre udvikling af mosen, indkalder vi til en stiftende generalforsamling torsdag d. 13. august 2015 kl , Hultoften 33, 2630 Taastrup. Det er kun lodsejere i Sengeløse mose der kan blive medlem af foreningen. Interesserede lodsejere kan rekvirere forslag til vedtægter ved henvendelse til Kristian Riegels Thomsen Poul Neumann mobil mobil

13 En god slutspurt SGIF fodbolds serie 3 hold slutter på en sjette plads. Tillykke. - Lita Jensen - Sengeløseven gennem 15 år En halv time i haven hver dag er nok til at holde den pæn og dig selv glad, det tror jeg på, siger hun. Og man kan faktisk se på hendes ny have på Bondehøjvej, at det passer. Jeg elsker at have mange blomster, for så er der altid noget at skære af til buketter. Litas mand gennem 42 år, Jens Peter, bor nu på plejehjemmet, og hans stuer er fyldt med blomster. Vi var 11 piger og to drenge. De første seks piger voksede op på børnehjem, blandt dem var jeg. Det er nok derfor jeg er så social, for vi lærte at tage os af hinanden. Jeg er med i Sengeløse Venner, fordi jeg kan lide det. Vi er 15 personer, der deles om alle opgaver. I dag skal jeg til sommergrillfesten, dvs. hjælpe beboerne med at hente maden, gæsterne kan jo klare sig selv. Vi står for hele arrangementet fra indkøb til borddækning osv. Se, jeg har købt en ny kjole for 35 kr. i genbrug, så synes beboerne, at jeg ser ny ud, siger Lita og griner. At Lita også er fast med ved sogneindsamling og aktion ren by er klart. En æske dejlige chokolader er på vej til Lita. Højskolen Marielyst 27/9-3/ Turen er nu på plads. Kurset er lavet specielt for Sengeløse Nyt s læsere og stadig åben for tilmelding. Kursets overskrift er Strejftog på Sydhavsøerne, hvilket indbefatter en heldagsudflugt til Lolland, foredrag, sangaftener koncert og festmiddag. Udførligt program sendes til deltagerne i god tid forinden. Højskolen ligger kun 200 m fra Østfalsters kyst med Danmarks bedste badestrand og vidunderlig natur. Prisen er 4.100,- pr. person i dobbeltværelse, inkl. kost og logi, (tillæg for enkeltværelse kr. 375,00). Privat transport. Ankomst 27/9 ca. kl retur lørdag den 3/10. Tilmelding til: Sengeløse Nyt, Ole Holm, tlf eller til Mandagsaftener, Gert Lauridsen, Se evt. mere om denne type kursus på højskolens hjemmeside: https://hojskolenmarielyst.dk. Fristen for tilmelding er indtil videre den 1. august. Efter en svær efterårssæson, hvor holdet havde svært ved at holde sig fri af nedrykningspladserne, lykkedes det holdet at vinde mange af de sidste kampe, således at de nu efter den sidste kamp slutter på en flot sjette plads. Årets holdbillede blev taget lige efter kampen mod Svogerslev, som endte med 4-0 til Sengeløse. Holdet kom hurtigt foran 3-0 og først Senioridræts sommerudflugt Vi kørte afsted i bus oppe fra hallen torsdag d. 21. maj i fint solskin og højt humør. Vi vidste som sædvanligt ikke, hvor vi skulle hen, og spændte var vi på, hvad festudvalget nu havde fundet på. Det blev en fantastisk tur. Vi skulle køre ned til Gavnø Slot, se slotsparken og få en guidet tur både på slottet samt slotskirken. Det var bare så flot. Tulipanerne var lige på det sidste, men stadig væk smukke. Alle løg bliver skiftet ud hvert år, så farvetemaet er nyt igen til næste år. Efter besøget på slottet kørte bussen videre til Karrebæksminde, hvor vi spiste frokost i Kanal Cafeen. Super lækkert alt sammen. Vi havde lidt tid efter frokosten til at lege turister, gøre vigtige indkøb, og BRENDSTRUP REVISION ApS HÅNDVÆRKERBAKKEN 17 SENGELØSE 2630 TAASTRUP JØRN BRENDSTRUP Reg. revisor sidst i 2. halvleg blev sejren slået fast med endnu et mål. Det var tydeligt på spillerne, at det har været forløsende med medgangen her i de sidste kampe og fik slået fast, at holdet sagtens kan begå sig i serie 3. og kan spille lige op med de øvrige hold. Tillykke med endnu en sæson i serie 3 til byens førstehold. så gik turen hjemad igen godt kørt af vor dygtige chauffør Per Hammel. Tak til festudvalget for en god tur fra os alle i senioridræt, og vi ses efter sommerferien. Lonnie Johansen TELEFON TELEFAX

14 Gudstjenester i Sengeløse Kirke 3. søndag efter trinitatis 21. juni kl Spillemandsmesse Merry Lisbeth Rasmussen Kirkebilen kører Hvidvin og jordbær i sognegården 4. søndag efter trinitatis 28. juni kl Lukasevangeliet 6, Thomas Laurberg Vedel 5. søndag efter trinitatis 5. juli kl Lukasevangeliet 5, 1-11 Anders Nielsen 6. søndag efter trinitatis 12. juli kl Matthæusevangeliet 5, Maria Rosted Smith 7. søndag efter trinitatis 19. juli kl Lukasevangeliet 19, 1-10 Anders Nielsen 8. søndag efter trinitatis 26. juli kl Matthæusevangeliet 7, Merry Lisbeth Rasmussen 9. søndag efter trinitatis 2. august kl Lukasevangeliet 16, 1-9 Merry Lisbeth Rasmussen 10. søndag efter trinitatis 9. august kl Lukasevangeliet 19, Merry Lisbeth Rasmussen 11. søndag efter trinitatis 16. august kl Lukasevangeliet 18, 9-14 N.N. Gudstjeneste på Sengeløse Plejehjem Onsdag d. 26. august kl Menneskesyn økonomisk set De politiske debatter er i skrivende stund fuld gang, og sådan skal det være, når valget står for døren. Lad mig begynde med at slå fast, at vi som samfund selvfølgelig ikke kommer udenom at tale økonomi. Pengene skal være der, før vi kan bruge dem. Er det ikke sådan politikerne plejer at sige? Når jeg nu forhåbentligt har cementeret nødvendigheden af økonomisk ansvarlighed, vil jeg komme med et lille indskud i debatten, som efter min mening mangler et menneskeligt ansigt. Vi er som samfund gået for langt ud af en vej, hvor penge er blevet et formål i sig selv. Det betyder, at mennesket ikke længere er det vigtigste - det er pengene. Pengene er over menneskene. Penge dikterer mennesker i stedet for at være et middel til at tjene mennesker. Mennesker er pludselig blevet et middel til at realisere et formål, som handler om penge. Men hvad er det for et menneskesyn, der ligger til grund for denne tankegang? Forståelsen af mennesket, som jeg netop har sagt, er begrænset til, at det er et middel, et instrument, som skal tjene et andet og højere formål end mennesket selv, som er økonomiens formål. Mennesket er med andre ord ikke længere et værdigt formål i sig selv. Og her må alle kristne sige fra og åbne munden, fordi det strider imod det kristne menneskesyn. Selvfølgelig skal vi have driftige mennesker, der får hjulene til at dreje rundt, selvfølgelig skal enhver yde sit efter bedste evne, og selvfølgelig skal økonomien hænge sammen, men midt i alt det må vi ikke glemme menneskeligheden. Folketingsvalg 2015 Et indskud i debatten Menneskesyn kristeligt set Kristeligt set kan mennesket ikke begrænses til at skulle forstås inden for rammerne af kold økonomisk tænkning. Det er faktisk meget ukristeligt at tænke på den måde. Du kan ikke tjene både Gud og mammon, står der et sted i Bibelen. For husk, at der lige midt i 2 kronen er et stort, gabende tomt hul. I den kristne tænkning og tro sættes mennesket ind i en helhedstænkning af tilværelsen, hvor Gud har skabt verden og mennesket med, og i sin skabthed har et hvert menneske ubetinget værdi, og et hvert menneske er elsket af Gud uafhængigt af, om samfundets pengekasse er fuld eller tom. Forståelsen af mennesket hænger altså nøje sammen med forståelsen af Gud. Gud som har skabt os. Gud som har vist sig for os i Jesus Kristus og kaldet os til at leve som hans børn. Jesus lærte os, i det vi kalder det dobbelte kærlighedsbud at: "Du skal elske Herren din Gud" og "Du skal elske din næste som dig selv". Det kan man læse i Matthæusevangeliet kapitel 22 vers 37 og frem. I lignelsen om den barmhjertige samaritaner i Lukasevangeliet kapitel 10 vers lærer Jesus os, at det betyder, at vi skal hjælpe, hvor mennesker er i nød. Det afgørende at forstå i denne helhedstænkning af tilværelsen, hvor Gud og mennesker hører sammen, er, at troen må omsættes til handling i hverdagen til gavn for den næste, som er i nød, men som trods sin nød er ligeså meget værd i Guds øjne som du og jeg, fordi hvert menneske er skabt i hans billede. Det enkelte menneskes værdi gælder også dem, vi beklager os over, er for dyre for statskassen, og som vi måler og vejer i procenter af det samlede statsbudget - alle dem, som ikke bidrager til statskassen, men kun er en udgift: Det svage menneske, det syge menneske, børnene og de unge, de studerende, de gamle, de psykisk syge, ja alle, som på den ene eller den anden måde er på det, vi kalder overførselsindkomst. I den kristne tænkning og tro må vi afvise, at mennesket og menneskelivet er ligegyldigt eller en belastning for samfundet, blot fordi det ikke kan tage vare på sig selv. Martin Luther skriver i den lille katekismus sådan her: "Jeg tror, at Gud har skabt mig og alle skabninger, har givet mig Kirkelig vejviser Sognepræst Merry Lisbeth Rasmussen Sengeløse Præstegård Landsbygaden 70 Tlf Træffetid: Tirsdag, onsdag og fredag Torsdag Eller efter aftale Graver og kirketjener Mie Andersen Træffes tirsdag til fredag, kl. 8 16, Tlf Sekretær for sognepræsten Sus la Cour Alle henvendelser skal ske i præstens kontortid. Sognemedhjælper Trine May Knutzen Tlf.: Træffes i sognegården onsdag. Formand for menighedsrådet Henny Sørensen Tlf Sengeløse Kirkes Sognegård (Præstegårdens hovedbygning) Brug af lokalerne aftales med Merry Lisbeth Rasmussen på tlf Hjemmeside Kirkebilen bestilles senest dagen før hos sognepræst Merry Lisbeth Rasmussen på tlf.:

15 legeme og sjæl, øjne, øren og alle lemmer, fornuft og alle sanser, og endnu opholder dette". Mennesket må derfor forstå sig selv i lyset af at være skabt af Gud, og deri finder det sin værdi, som ingen kan tage fra det. Den politiske debat har desværre givet os det indtryk, at et menneskes værdi skal måles i, hvor mange procenter det belaster det samlede statsbudget med, eller omvendt hvor meget det bidrager med. Tænk, om vi skulle måle vores egen værdi på, hvor meget vi betaler i skat, eller på hvor meget vi koster fællesskabet, eller på hvor meget eller lidt vi kan præstere. Det er en kold og umenneskelig måde at forstå mennesket. Som kristne forstår vi mennesket og livet på den måde, at det er Gud, der har givet os det liv, vi er i fuld gang med at leve. Derfor har ethvert menneske værdi af den simple årsag, at det er skabt. Næsten og de kolde fakta Når jeg lytter til politiske debatter på tværs af rød og blå blok, hvor man med den økonomiske tænkning som det højeste formål i sig selv debatterer menneskers liv, bliver jeg bekymret for fremtiden: Hvor mange børn kan vi presse ind i børnehaven, og hvor få pædagoger kan vi sætte til at passe dem for derved at holde lønudgifterne i ro? Fakta: I 2015 går 28, 9 % af de kommunale og regionale budgetter til børne- og ungdomsområdet. Eller hvor hurtigt kan vi presse vore unge igennem uddannelsessystemet, så vi kan spare på Statens Uddannelsesstøtte? Fakta: I 2013 var statens udgifter til SU ca. 17 milliarder kr. Eller hvor mange gamle kan vi nå at bespise og hjælpe i seng på plejehjemmet uden at sprænge budgetterne? Fakta: I 2015 går 20, 6 % af de kommunale og regionale budgetter til ældre og handikapområdet. Eller hvor mange kræftoperationer kan man nå at udføre på de danske sygehuse, og hvor få rengøringsmedarbejdere kan man ansætte uden den manglende rengøring går ud over patienternes helbred? Fakta: 15% af statens samlede budget på mia. kr. i 2015 går til sundhedsområdet. Jeg bliver bekymret, fordi den kolde procentregning mangler et menneskeligt ansigt. Hvis jeg bliver gammel og kommer på plejehjem, skal jeg føle mig som en belastning, hvis jeg er ung og studerende, skal jeg føle mig som en belastning, hvis jeg er nødstedt, skal jeg føle mig som en belastning. Et pust til den politiske debat Vi mangler i den politiske debat at få formuleret et menneskesyn, som ikke er begrundet i økonomi, men som er begrundet i, at ethvert menneske har værdi, af den simple årsag, at det er skabt af Gud. I det lys skal vi møde den gamle på plejehjemmet, i det lys skal vi møde vore børn i institutioner og skoler, og i det lys skal vi møde de nødstedte, som har brug for vores hjælp. Den tidligere biskop i Roskilde stift har engang sagt: Den nødstedte næste er den næste, som for tiden er svag. Underforstået, næste gang kan det være mig, som er for tiden svag. Et menneske er altså ikke enten stærkt eller svagt. Vi har perioder i vort liv, hvor vi er enten det ene eller det andet og af mange forskellige årsager. Husk nu, at i midten af tokronen er der et stort gabende tomt hul. Det er der ikke i det fællesskab, som er baseret på de kristne værdier. Der er der venskab og fylde. Merry Lisbeth Rasmussen Høstgudstjeneste og fest Den 6. september Slå et kryds i kalenderen allerede nu og husk at komme til høstgudstjeneste og efterfølgende høstfest i præstegårdshaven med grill og jazzmusik. Høstgudstjenesten begynder kl Se næste Sengeløse Nyt for uddybende beskrivelse. Vil du være minikonfirmand? Alle børn i kommende 3. klasser på Sengeløse Skole tilbydes et kort kursus over 10 onsdage i efteråret Her kan du høre mere om kirke og kristendom og komme en tur op i tårnet. Sognemedhjælper Trine May Knutzen fortæller: Minikonfirmand er ikke undervisning, men samvær om kristendommen. Vi gør de ting sammen, som man gør, når man går i kirke: synger, beder og hører fortællinger. På den måde bliver børnene mere fortrolige med gudstjenesten, når de skal konfirmeres i 8. klasse. Præsten, organisten og sognemedhjælperen er nogle af de voksne, som børnene møder. De voksne vil gøre alt for, at børnene får nogle gode oplevelser i kirken. Vi vil bruge dans, leg og bevægelse til salmerne og tilbyde et forløb, hvor man også kan være kreativ. De gode fortællinger fra Bibelen, skal vi selvfølgelig også høre. En af de rigtig spændende aktiviteter i forløbet er at komme op at se tårnet og klokkerne. Minikonfirmand foregår onsdag efter skoletid kl , og hver gang er der saftevand og boller i sognegården. Det er gratis at gå til minikonfirmand. Nærmere information sendes til de tilmeldte lige efter sommerferien. Tilmeldingsskema til minikonfirmand kan hentes på kirkens hjemmeside: under minikonfirmander. For yderligere spørgsmål kontakt sognemedhjælper Trine May Knutzen, Landsbygaden 68, 2630 Taastrup, mail: Meddelelse I ugerne er sognepræsten ikke til stede i sognet. For præsteanliggender kan præsterne i Taastrup Nykirke kontaktes på tlf.: For attester, navneændringer og lignende kan præstesekretær Sus la Cour kontaktes på tlf.: eller på

16 795,-

Prædiken til konfirmation i Mørdrup Kirke d. 14. maj 2015 kl. 10 og kl. 12; tekst: Lk. 10,38-42 DDS: 749 331 29 634 787

Prædiken til konfirmation i Mørdrup Kirke d. 14. maj 2015 kl. 10 og kl. 12; tekst: Lk. 10,38-42 DDS: 749 331 29 634 787 Prædiken til konfirmation i Mørdrup Kirke d. 14. maj 2015 kl. 10 og kl. 12; tekst: Lk. 10,38-42 DDS: 749 331 29 634 787 Kære konfirmander, forældre og familie og venner. Lige når foråret er allersmukkest

Læs mere

Generalforsamling Torsdag d. 7. maj 2015 kl. 19.00, i Vipperødhallen

Generalforsamling Torsdag d. 7. maj 2015 kl. 19.00, i Vipperødhallen Generalforsamling Torsdag d. kl. 19.00, i Vipperødhallen Til stede: Fra bestyrelsen: Marianne, Charlotte, Mette, Malene, Anne Dorthe, samt 6 medlemmer. Fraværende: Morten, Pia 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

15. søndag efter Trinitatis

15. søndag efter Trinitatis 15. søndag efter Trinitatis Salmevalg 751 Gud ske tak og lov 29 Spænd over os dit himmelsejl 400 Så vældig det mødte os 321 O Kristelighed 678 Guds fred er glæden i dit sind Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

skyld skaber ny klubform Fodbold for samværets

skyld skaber ny klubform Fodbold for samværets Formand Thomas Auens Laursen samlede for tre år siden nogle gamle venner, der havde lagt fodbolden på hylden. I dag er der 55 seniorspillere i klubben. DEN NY KLUB HAR IKKE HAFT TILGANG FRA DEN EKSISTERENDE

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Referat fra Lægårdens Generalforsamling 22. maj 2010

Referat fra Lægårdens Generalforsamling 22. maj 2010 Referat fra Lægårdens Generalforsamling 22. maj 2010 0) Indkaldelse til generalforsamling I henhold til vedtægter er generalforsamlingen ikke indkaldt rettidigt. Dette skyldes at Årskonferencen indtil

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Håndbold Foreningen MORS

Håndbold Foreningen MORS Håndbold Foreningen MORS CVR. NR. 15171294 www.hfmors.dk hf@mors.dk Referat fra generalforsamlingen i HF Mors mandag den 28. marts 2011 1. Valg af dirigent 2. Valg af stemmetællere 3. Bestyrelsens beretning

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Beretning til VIF s generalforsamlingen 2014

Beretning til VIF s generalforsamlingen 2014 Beretning til VIF s generalforsamlingen 2014 Fredag den 7. juli 1939 var startskuddet til det vi er en del af i dag. I år er året, hvor Vivild Idrætsforening fylder 75 år. Oprettelsen af VIF var et billede

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det knagede fælt i den gamle badebro. Skulle de ikke hellere lade være med at gå ud på den? Tanken

Læs mere

Julefællesspisning: Fredag 3. december kl

Julefællesspisning: Fredag 3. december kl Krejbjerg Nyt Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn November 2010 www.krejbjerg.dk Julefællesspisning: Fredag 3. december kl. 19.00 Nu er der ikke længe til Dermed nærmer sig tiden også til et

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 28 september / oktober 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Referat af den ordinære generalforsamling for Team HK Køge den 26 februar 2014

Referat af den ordinære generalforsamling for Team HK Køge den 26 februar 2014 Referat af den ordinære generalforsamling for Team HK Køge den 26 februar 2014 Formanden v. Poul Henning byder velkommen og præsenterer bestyrelsen. Tilstede fra bestyrelsen er; Kenni Thunø, Torben Olsen,

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

Aktivitetsmøde i Idrættens Hus Brøndby Søndag den 4. november 2012 Kl. 09.00

Aktivitetsmøde i Idrættens Hus Brøndby Søndag den 4. november 2012 Kl. 09.00 Aktivitetsmøde i Idrættens Hus Brøndby Søndag den 4. november 2012 Kl. 09.00 Hermed indkaldes til Aktivitetsmøde i Udvalget for TeamGym Søndag den 4. november 2012 kl. 9.00, bemærk starttidspunkt. Dagsorden*

Læs mere

Hele familiens nyhedsbrev April 2015 Så er vi startet i TAK.

Hele familiens nyhedsbrev April 2015 Så er vi startet i TAK. Hele familiens nyhedsbrev April 2015 Så er vi startet i TAK. Der er gang i alle vores hold og vi er ret godt fyldt op. Der tegner sig en god klubånd som der plejer og vi håber at alle nye som gamle medlemmer

Læs mere

Tak for en rigtig god medlemsweekend med Generalforsamling m.m. I kan se referatet og formandsberetningen på hjemmesiden.

Tak for en rigtig god medlemsweekend med Generalforsamling m.m. I kan se referatet og formandsberetningen på hjemmesiden. Nyhedsbrev November 2012 Tak for en rigtig god medlemsweekend med Generalforsamling m.m. I kan se referatet og formandsberetningen på hjemmesiden. Kontingent 2013: Blandt de vigtige beslutninger der blev

Læs mere

Riis Friplejehjem. Lev livet hele livet

Riis Friplejehjem. Lev livet hele livet Riis Friplejehjem Lev livet hele livet 1 Indhold Et trygt hjem sammen med hinanden lev livet hele livet Aktiviteter en hverdag med aktiviteter og samvær Hjemligt duften af mad lejligheder med udsigt til

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2013

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2013 Lokalområde der søger Ansøger Forening/Gruppe/råd: Kontaktperson: Adresse: Telefon: Mail: Mønsted Lokalråd, Mønsted Idrætsforening, Mønsted Håndværker- og Handelsstandsforening En borgergruppe bestående

Læs mere

Månedsmagasinet Cross Court

Månedsmagasinet Cross Court Månedsmagasinet Cross Court SIDSTE NYT Hygge på lørdag Årgang 3 Udgave 12 1.holdet debuterer i 1.division... Motionist camp søndag 10.00-13.00 1.holdet debuterer lørdag den 28.oktober kl. 10.00 hjemme...

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september Pris: 325,00 kr. for en voksen og et barn Instruktør: Helle Tag mor, far eller en anden voksen med til tumlingeleg.

Læs mere

ÅRSRAPPORT SIK HÅNDBOLD 2013/2014

ÅRSRAPPORT SIK HÅNDBOLD 2013/2014 ÅRSRAPPORT SIK HÅNDBOLD 2013/2014 DET SPORTSLIGE Vores far/mor/barn-hold har igen i år samarbejdet med gymnastikafdelingen, dette har været en et godt samarbejde. Gymnastikafdelingen har givet udtryk for

Læs mere

Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl

Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl Årgang 24. År 2011 Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl Telefon: 79 94 73 44 3 kl. besked/telefonsvare 79 94 73 43 Fax nummer: 79 94 73 36 Hjemmeside: www.samuelsgaarden.dk E-mail: Samuelsgaarden@varde.dk

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

7. februar 2012. Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforening. Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforenings Venner

7. februar 2012. Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforening. Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforenings Venner 7. februar 2012 side 2-4 side 5 Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforening Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforenings Venner Referat fra generalforsamling i Hjallerup

Læs mere

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke!

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke! BERETNING 2009 Sportsligt har vi haft et godt år på senior siden, hvor serie 3 har formået at holde sig i netop serie 3. I foråret skulle vi afslutte den sidste hele sæson. Inden forårets kampe lå vi lige

Læs mere

Leder. Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen.

Leder. Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen. Leder Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen. Den kommende tid er hverdagene på Egely præget af, at det er feriesæson. Det

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Nyhedsbrev fra SFO februar 2012

Nyhedsbrev fra SFO februar 2012 Nyhedsbrev fra SFO februar 2012 Kære forældre Som skrevet ud til jer tidligere har vi fået et par nye ansigter i SFO. Shannon er vores nye studerende, som er her ½ år. Kristian er medhjælper og er her

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 27 juli / august. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt dem og sagde til dem:»fred være med jer!«da han havde

Læs mere

REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 15. NOVEMBER 2011 - KL. 19:00

REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 15. NOVEMBER 2011 - KL. 19:00 REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 15. NOVEMBER 2011 - KL. 19:00 DAGSORDEN IFØLGE VEDTÆGTERNES 8 1. Valg af dirigent. Kurt Jerritslev blev valgt der konstaterede at generalforsamlingen var

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

Formandens beretning 2012/2013

Formandens beretning 2012/2013 Formandens beretning 2012/2013 Timring Læringscenter har nu eksisteret i et år og dette er dermed den første beretning for Timring Læringscenter. Det har været et rigtig spændende første år, men også et

Læs mere

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-)

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-) Aarhus 1900 CÆCILIE Jeg er 24 år og kommer oprindeligt fra Aalborg, hvor jeg har læst idræt i et år på Aalborg Universitet. Jeg følte for at prøve noget nyt, og jeg valgte at tage overlov fra studiet for

Læs mere

GIF s. Start uge 38 2010/2011. Vintersæson

GIF s. Start uge 38 2010/2011. Vintersæson Start uge 38 GIF s Vintersæson 2010/2011 Velkommen til en ny sæson. Guldborg IF. byder alle velkommen - både nye og tidligere medlemmer. Vi har et aktivt instruktørteam, der står klar med motion, hyggeligt

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

SYDSJÆLLANDS GOLFKLUB

SYDSJÆLLANDS GOLFKLUB MOGENSTRU UP SYDSJÆLLANDS GOLFKLUB MOGENSTRUP Banen Flotte resultater af klubbens juniorer 3 Hole in One på 3 dage Resultater fra SuperSenior 14. NYHEDSBREV 22. september 2011 Banen Banen skal klippes

Læs mere

Generalforsamling. Torsdag 13/3 2014 kl. 19.00

Generalforsamling. Torsdag 13/3 2014 kl. 19.00 Generalforsamling Bjerringbro IF inviterede til generalforsamling Torsdag 13/3 2014 kl. 19.00 Generalforsamlingen blev liver afholdt i Bjerringbro IFs klubhus Dagsorden: 1) Valg af dirigent og referent

Læs mere

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning 1 Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 13. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Split. Sidste nummer af SPLIT Billeder Fra Bürstadt Interview med Hanne Jørgensen. www.silkeborg-p-d.dk. Medlemsblad for Silkeborg Pigerne & Drengene

Split. Sidste nummer af SPLIT Billeder Fra Bürstadt Interview med Hanne Jørgensen. www.silkeborg-p-d.dk. Medlemsblad for Silkeborg Pigerne & Drengene Split Medlemsblad for Silkeborg Pigerne & Drengene www.silkeborg-p-d.dk Sidste nummer af SPLIT Billeder Fra Bürstadt Interview med Hanne Jørgensen August 2007 Siden er det blevet til rundt regnet 50 store

Læs mere

Velkommen. Vi glæder os til at se medlemmer, børn, voksne, forældre og sponsorer til endnu en fantastisk sæson. Med Sportslig hilsen

Velkommen. Vi glæder os til at se medlemmer, børn, voksne, forældre og sponsorer til endnu en fantastisk sæson. Med Sportslig hilsen ÅRS 25JUBILÆUM Velkommen Med denne folder byder vi jer velkommen til en rigtig spændende sæson. Vores klub har 25 års jubilæum - det vil vi gerne markere med en række spændende aktiviteter og nye tiltag.

Læs mere

Bønner, skrevet under Per Vibskovs gudstjeneste i DR Kirken 6. søndag efter påske 2010

Bønner, skrevet under Per Vibskovs gudstjeneste i DR Kirken 6. søndag efter påske 2010 Følgende bønner blev læst op: Hey Maestro Hjælp mig til at finde tiden til andre... Yo J.K & Crew Tak for styrken til at gennemføre! Hjælp mig til at smide den kærlige kraft, du har begavet mig med, videre

Læs mere

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har Efter en meget spændende og programfyldt uge i sidste uge, har vi fået skruet tempoet lidt ned denne her uge. Vi havde set så meget frem til den berømte sommerlejr, at det blev helt tomt bagefter. Der

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL. 10.00 1.SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Thomas er væk! Peter var kommet styrtende ind i klassen og havde

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

PEDERSKER IF. Bane indvielsen lørdag d. 16. maj 2015

PEDERSKER IF. Bane indvielsen lørdag d. 16. maj 2015 PEDERSKER IF Bane indvielsen lørdag d. 16. maj 2015 24 1 Bestyrelsesmedlemmer / kontaktpersoner: Formand:??????? Næstformand????? Kasserer: : Preben Christoffersen, Strandvejen 10 Tlf. nr. 56978005 Sekretær:

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS FEBRUAR 2013. Det nye beboerråd består af: Sidse, Stine og Richard.

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS FEBRUAR 2013. Det nye beboerråd består af: Sidse, Stine og Richard. UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS FEBRUAR 2013 KOLLEGIE NYT Det nye beboerråd består af: Sidse, Stine og Richard. VIGTIGT: Kollegienyt kan endvidere ses på vores hjemmeside www.fredericiah.dk Ansvarshavende:

Læs mere

Referat fra Generalforsamling i VTK

Referat fra Generalforsamling i VTK Referat fra Generalforsamling i VTK Dato Tirsdag d. 13. marts 2014 Indkaldt af Sted Palle Klubbens lokaler Deltagere Antal stemme berettigede 12 Referent Palle Punkt 1.Valg af dirigent Dirigent Indkaldelse

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter August 2014. Velkommen tilbage fra sommerferie

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter August 2014. Velkommen tilbage fra sommerferie Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter August 2014 Velkommen tilbage fra sommerferie Jeg håber at I alle har haft en dejlig sommerferie og atter har samlet energi til en ny klubsæson. Flere af jer deltog

Læs mere

Referat af generalforsamlingen torsdag den 5. marts 2015.

Referat af generalforsamlingen torsdag den 5. marts 2015. Generalforsamlingen blev åbnet af formand Joan Hansen, som bød velkommen til årets generalforsamling. Herefter begyndte den egentlige generalforsamling i henhold til dagordenen: 1. Valg af dirigent 2.

Læs mere

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Indhold: * Forsamlingshuset: Ekstraordinær generalforsamling * LYNE krocket

Læs mere

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger?

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Evaluering, forældre Hvilket hold har dit barn deltaget på? Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Har dit barn deltaget

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Foråret er på vej, og dermed er det også blevet tid til generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening.

Foråret er på vej, og dermed er det også blevet tid til generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening. Generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening 26. marts 2012 Formandens årsberetning Foråret er på vej, og dermed er det også blevet tid til generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening. Dette er min

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Nyhedsbrev fra MIK fodbold

Nyhedsbrev fra MIK fodbold Nyhedsbrev fra MIK fodbold Sommeren er i fuld gang og for en stund er fodbolden erstattet af ferie og afslapning. Dette skal dog ikke forhindre MIK fodbold i at gøre status over forårets bedrifter og kigge

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 20+21+22 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 20+21+22 2015 Grundlovsdag. Skolen har lukket Grundlovsdag, fredag den 5. juni. SFO har derfor åbent fra 06.15 til 12.00, idet der kun er tale om en ½ arbejdsdag/fridag! Husk i øvrigt at 5. juni også er Fars dag! Travl

Læs mere

Lis holder ferie i følgende perioder i juni og juli: Ferie i uge 27 og 28 Lis er på stævne i uge 29

Lis holder ferie i følgende perioder i juni og juli: Ferie i uge 27 og 28 Lis er på stævne i uge 29 Alle 4 søndage i juli måned, holder vi gudstjeneste samme med Roskide Baptistkirke i lighed med de foregående år. Roskilde Baptistkirke er beliggende på Vindingevej 32, 4000 Roskilde. Mandag den 3. juni

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Hejnsvig Jagtforening. Vinter 2011/2012

Hejnsvig Jagtforening. Vinter 2011/2012 Hejnsvig Jagtforening Vinter 2011/2012 Aktivitets program for Hejnsvig Jagtforening Foreningens årlige fællesjagt Lørdag d. 3/12 2011 har vi vores årlige fællesjagt. Vi starter med morgenkaffe i det gamle

Læs mere

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2013

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2013 Lokalområde der søger Viborg Nordbyen Ansøger Viborg Nørremarkens initiativgruppe Nordbyen i bevægelse Kontaktperson: Erik Ejlersen Adresse: Hermodsvej 23 Telefon: 21778811 Mail: erik.ejlersen@mail.dk

Læs mere

Hejnsvig Jagtforening 2014/2015

Hejnsvig Jagtforening 2014/2015 Hejnsvig Jagtforening 2014/2015 Aktivitets program for Hejnsvig Jagtforening Foreningens årlige fællesjagt. Lørdag d. 6/12 2014 har vi vores årlige fællesjagt. Vi starter med morgenkaffe i det gamle klubhus

Læs mere

Kære beboere, pårørende og personale

Kære beboere, pårørende og personale Kære beboere, pårørende og personale Violhuset har fået et flot akvarium, og der ventes allerede familieforøgelse Holbergcentrets månedsnyt for november 2014 Kære beboere, pårørende og personale November

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen.

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen. Nyhedsbrev Juni 2015 Fælles Det var en rigtig hyggelig afslutning vi havde den 29.maj. Og sikke et fremmøde. Vi havde løbende besøg fra skolen. Om eftermiddagen fik vi besøg, af bedsteforældre og andre

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 8. årgang nr 43 mar-apr 2011 Lysglimt-redaktionen Lizzi Klargaard, beboer på Afd B Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Lene Buchwald, Økonoma Rikke Søder, Aktivitetsleder

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen.

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen. Fra: Rita Vinter Emne: Sarah Dato: 7. okt. 2014 kl. 21.59.33 CEST Til: Janni Lærke Clausen Hej Janni. Jeg vil lige fortælle lidt om Sarah, inden du møder

Læs mere

Mødereferat. Generalforsamling

Mødereferat. Generalforsamling Mødereferat Generalforsamling Tidspunkt: Sted: MAN 1 OKT 2007 kl.1900 Klubhuset Højdevangen 25 3480 Fredensborg Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Fremlæggelse af foreningens reviderede

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013 Fælles info Dagen efter Kristihimmelfartsdag. Denne dag har vi lukket! Og når vi er ved det. Det har vi også grundlovsdag. Den 5. juni. Det er til gengæld de eneste 2 dage på et helt langt år vi har lukket.

Læs mere

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1 SFO Bladet SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1 Kære børn og forældre i SFO Buddinge Rigtig glædelig efterår det er nu, man skal gennemgå børnenes garderober, og sikre sig, at regntøjet og gummistøvlerne

Læs mere

Personale: Vores studerende Stinne i 1.praktikperiode, afslutter sin praktik hos os den 4.11. Vi siger tak for nu og ønsker hende fortsat god vind!

Personale: Vores studerende Stinne i 1.praktikperiode, afslutter sin praktik hos os den 4.11. Vi siger tak for nu og ønsker hende fortsat god vind! En hjemmelavet gave siger meget mere end en færdigkøbt fidus. Den fortæller, at man har brugt tid og kræfter. Den fortæller, det er noget personligt. Den fortæller, at man får for lidt i lommepenge. Citat;

Læs mere

Børne- og ungeklub/næstformand i KIF

Børne- og ungeklub/næstformand i KIF Bestyrelsesmøde KIF d. 23-4-2013 Punkt. 1 Til stede var: Tut Feveile Brigitte Kjeldstrøm Sigrid Andersen Tina Quaade Per Vanmann Suzanne Tone Hansen Karina Nielsen Rene Rasmussen Konni Brandt Jesper Skjold

Læs mere

OB & IK`S KLUBNYT. Nummer 2 August Formanden har ordet Nyt fra senior Nyt fra ungdom Nyt fra aktivitetsudvalget Andet

OB & IK`S KLUBNYT. Nummer 2 August Formanden har ordet Nyt fra senior Nyt fra ungdom Nyt fra aktivitetsudvalget Andet OB & IK`S KLUBNYT Nummer 2 August 2016 Formanden har ordet Nyt fra senior Nyt fra ungdom Nyt fra aktivitetsudvalget Andet FORMANDEN HAR ORDET Du sidder nu med 2. udgave i 2016 af OB & IK-klubnyt. Der sker

Læs mere

Påskedag den27. marts 2016 kl.10.00 i Skelager Kirke.

Påskedag den27. marts 2016 kl.10.00 i Skelager Kirke. Påskedag den27. marts 2016 kl.10.00 i Skelager Kirke. Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der kom et kraftigt jordskælv.

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

SIF NYT 15. årgang August 2015 AKTIVITETSBLAD

SIF NYT 15. årgang August 2015 AKTIVITETSBLAD SIF NYT 15. årgang August 2015 AKTIVITETSBLAD NYTTIGE ADRESSER Afdelingsformænd: Badminton Henrik Lauritsen Blindekildevej 98 4200 Slagelse Tlf. 51 37 79 30 hlaurits@mail.dk Bordtennis Michael Jensen Sørbyparkvej

Læs mere

Møllevangskolen 7. årgang

Møllevangskolen 7. årgang December Møllevangskolen 7. årgang 2 Efter vi er startet i 7.klasse, er vi kommet op til de store hvor vi før var de ældste elever, er vi nu de yngste elever på gangen. Det kan medføre visse problemer

Læs mere

SFO NYT JANUAR OG FEBRUAR 2014

SFO NYT JANUAR OG FEBRUAR 2014 SFO NYT JANUAR OG FEBRUAR 2014 FÆLLES Oliver, Valdemar og Victor sørger for vi kommer tørskoet ind Lukkedage i Allerød kommune 201 Den 14. + 15. + 16. april Den 1. maj: Vi har åbent 7.00 8.15, da skolen

Læs mere

Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus

Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Velkommen til 2014/2015 i Tånum Forsamlingshus. Med et fantastisk nyt gulv i begge sale tager vi fat på en ny sæson i Tånum Forsamlingshus.

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Forældrekaffe på tirsdag fra 14.30-16.

Forældrekaffe på tirsdag fra 14.30-16. Vi er kommet godt i gang efter ferien - og vi får rigtig tit besøg af de børn, som nu er startet i skole både i vuggestuen og i børnehaven. Som I kan se, er barnevognsskuret næsten klar til at komme i

Læs mere

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik 16. søndag efter trinitatis I Høstgudstjeneste i Jægersborg med Juniorkoret Salmer: Syng for Gud, 729, vinter er nær, 15, 730, 752 4-5, velsignelsen, 730, sensommervisen. I dag fejrer vi høstgudstjeneste

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. 10. oktober 2014 Vallekilde-Hørve Friskole. Fredagsbrev nr. 796 Næste uge: Uge 42 11. oktober Uge 43 20. oktober 22.-23.oktober 23.oktober 24. oktober Børnenes efterårsferie - Skole og SFO lukket. 9.kl.

Læs mere