Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet"

Transkript

1 Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:30 Mødested: Rådhuset, Lokale 428 Fraværende: Vibeke Købsted (uden afbud) Mai-Britt Beith Jensen Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Ledelsesinformation 2 2 Overdragelse af ejendommen Ved Skolen (tandklinik i Hirtshals) jf. 4 EXIT-strategi 3 Frigivelse af Anlægsrammer på SÆH området for Brugerbetaling på aktivitetscentrene - opfølgning på evaluering tildelingsrunde 2016 for 18-ansøgninger til drift og projekter over kr. 6 Orientering om status for etablering af botilbud i Bispecentret 21 7 Renovering af værestedet Bøjen efter rotteangreb 25 8 Etablering af midlertidig regionsklinik i det nye sundhedscenter 27 9 puljeansøgning - projekt om styrket demensindsats i plejeboligen gennem demensrejsehold Orientering for Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 32

2 Side Ø Ledelsesinformation Resumé Der fremlægges ledelsesinformation (tidligere benævnt miniøkonomirapport) pr. 31. okt Sagsfremstilling Efter SÆH-udvalgets ønske, fremlægges løbende ledelsesinformation over udviklingen i økonomi og nøgletal på udvalgte områder. Vedlagte bilag for november 2015, er opdateret t.o.m. oktober Lovgrundlag Ingen bemærkninger Økonomi Ingen bemærkninger Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger Bilag: 1. SÆH-LIS november Direktøren for Sundhed, Ældre og Handicap indstiller, At SÆH-udvalget tager orienteringen til efterretning.

3 Side 3. Beslutning SÆH-udvalget tog orienteringen til efterretning. Vibeke Købsted og Mai-Britt Beith Jensen deltog ikke i mødet

4 Side S Overdragelse af ejendommen Ved Skolen (tandklinik i Hirtshals) jf. EXIT-strategi Resumé I henhold til kommunens EXIT-strategi ift. ejendomme og bygninger og i forlængelse af Økonomiudvalgets beslutning 2. oktober 2013, overdrages ejendommen Ved Skolen i Hirtshals (tidligere tandklinik) fra Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget til Økonomiudvalget. Sagsfremstilling Økonomiudvalget godkendte 2. oktober 2013 Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalgets indstilling om at overdrage ejendommen Ved Skolen 1 i Hirtshals, som hidtil har været anvendt af den kommunale tandpleje, til Økonomiudvalget. Overdragelsen skulle ske når ejendommen var rømmet. Tandplejen på Sundheds-, Ældre- og Handicapområdet rømmede ejendommen efter strukturomlægningen i den kommunale tandpleje i Siden da har ejendommen imidlertid været anvendt som byggepladskontor i forbindelse med ombygningen af den nærliggende Hirtshals Skole. Denne ombygning er nu afsluttet, og ejendommen kan således overdrages til Økonomiudvalget med virkning fra 1. december Udmøntningen af EXIT-strategien på Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalgets område omfatter i alt 6 ejendomme med et areal på i alt m². Efter overdragelsen af Ved Skolen 1 til EXIT kan status for udmøntningen af EXIT-strategien på Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalgets område opgøres således:

5 Side 5. Ejendom m² Tinpottegyden 6, Hjørring 521 Møllegården, Vrå Solgården, Sindal 870 Østergade 18, Vrå 287 Ved Skolen 1, Hirtshals 173 Overdraget til EXIT i alt Afventer Markedsgade 3, Sindal 164 EXIT-strategi i alt på SÆH Overdragelsen af Markedsgade 3 til EXIT er foreløbig udskudt til Markedsgade 3 indeholder træningsfaciliteter, som ved EXIT af ejendommen skal placeres andetsteds i Sindal. En mulig alternativ placering i Aktivhuset, som i dag bruges af frivillige, har været drøftet. En sådan placering forudsætter, at de frivillige vil kunne finde andre egnede lokaler.

6 Jf. Økonomiudvalgets beslutning 10. marts 2015 bør stillingtagen til alternativ placering af træningsfaciliteterne ses i sammenhæng med Byrådets beslutning om at udvikle kultur- og samlingssteder i Sindal. Derfor blev det besluttet at indlede en dialog dels med de frivillige brugere af Aktivhuset, og dels med repræsentanter for Sindals foreninger og borgere om fremtidige samlingssteder i Sindal. Plan og Udvikling på Økonomiudvalgets område er tovholder for denne proces, og Sundheds-, Ældre- og Handciapudvalgets overdragelse af Markedsgade 3 til EXIT på Økonomiudvalgets område afventer således den afklaring, som skal komme ud af denne proces. Hjørring Kommune Side 6. Lovgrundlag Lov om kommuners styrelse. Økonomi I henhold til Princip for overdragelse af EXIT-ejendomme er det udgangspunktet, at "besparelserne på driften af de kommunale bygninger, der overdrages som led i exitstrategierne for de enkelte fagområder, overføres fra fagudvalgenes budgetter til Økonomiudvalget" (Direktionen, 21/5 2013). Ejendomsdriftsudgifterne for Tandplejen vedr. Ved Skolen 1 har beløbet sig til ca kr. årligt. Rømningen af Ved Skolen 1 er imidlertid ikke forbundet med ejendomsdriftsbesparelser for Tandplejen. Efter udflytningen fra Ved Skolen er tandplejen i stedet flyttet ind i lokaler ved den nyetablerede Emmersbæk børnehave på Toftagervej 1 i Hirtshals, hvor Tandplejen afholder ejendomsdriftsudgifter af en tilsvarende størrelse. Det foreslås derfor, at overdragelsen af Ved Skolen 1 fra SÆH til ØKU ikke ledsages af en budgetoverførsel vedr. ejendomsdriftsudgifter. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger.

7 Side 7. Direktionen indstiller at Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget overfor Økonomiudvalg og Byråd anbefaler, at ejendommen Ved Skolen 1 i Hirtshals overdrages til Økonomiudvalget jf. EXIT-strategi Beslutning SÆH-udvalget godkendte indstillingen Vibeke Købsted og Mai-Britt Beith Jensen deltog ikke i mødet

8 Side Ø Frigivelse af Anlægsrammer på SÆH området for 2016 Resumé Det foreslås, at Byrådet frigiver rådighedsbeløb afsat på investeringsoversigten for 2016 på Sundheds-, Ældre- og Handicapområdet. Sagsfremstilling På Sundheds-, Ældre- og Handicapområdets investeringsoversigt for 2016 er der afsat en række rådighedsbeløb i form af rammebeløb. Det drejer sig om rammebeløb vedrørende vedligeholdelse af servicearealer på Ældrecentrene og vedligeholdelse af ejendomme på Sundheds- og Handicapområdet. Derudover er der rådighedsbeløb til reinvestering i køkkenudstyr, udskiftning af udstyr i tandplejen og på træningsenheden samt pulje til videreførelse af omlægningsprojekter på det specialiserede socialområde. For en nærmere beskrivelse af vedligeholdelsesrammen vedrørende servicearealer på Ældrecentrene og sammenhængen med beboernes finansiering af vedligeholdelse over huslejen henvises til bilag 1. Det foreslås, at Byrådet frigiver det samlede rammebeløb på 7,95 mio. kr. således, at det overdrages til Sundheds-, ældre og Handicapudvalget at prioritere midlerne på projektniveau. Dette vil sikre bedre muligheder for at løse akutte problemer og efterkomme påbud med korte tidsfrister. Det foreslås ligeledes, at Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget bemyndiger forvaltningen til at godkende reinvesteringer i køkkenudstyr samt udskiftning af udstyr i tandplejen og på træningsenheden, da investeringerne på disse områder er en løbende proces over hele året. Rammebeløbene på investeringsoversigten til vedligeholdelse er:

9 Side 9. Vedligeholdelsesramme Ældre - servicearealer 2016 Rammen afsættes til løbende vedligeholdelse af ejendomme og anlæg på Ældreområdets servicearealer. Beløbet tager udgangspunkt i Teknik- og Miljøområdets vurdering af bygningstilstand. Vedligeholdelsesramme Sundhed/Handicap Rammen afsættes til løbende vedligeholdelse af ejendomme på Sundheds- og Handicapområdet. Beløbet tager udgangspunkt i Teknik- og miljøområdets vurdering af nødvendige investeringer. Reinvestering i køkkenudstyr For at opretholde en tidsvarende og rationel drift på køkkenområdet skal produktionsfaciliteterne vedligeholdes. Køkkenområdet er takstfinansieret og afskrivning af reinvesteringer indgår i takstberegningen. Udskiftning af udstyr i Tandplejen Af hensyn til en tidssvarende og rationel drift på tandplejen er der brug for en løbende vedligeholdelse/udskiftning af særligt tandplejeudstyr. Udskiftning af udstyr på Træningsenheden Der er et stort behov for udskiftning/opgradering af træningsudstyr til en tidssvarende standard på træningsområdet. Omlægninger på det specialiserede socialområde Pulje til videreførelse af omlægningsprojekter på det specialiserede socialområde, jf. investeringsoversigt ,500 mio. kr. 2,000 mio. kr. 1,700 mio. kr. 0,370 mio. kr. 0,380 mio. kr. 1,500 mio. kr. Lovgrundlag Lov om kommunernes styrelse. Økonomi Ingen bemærkninger. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger.

10 Side 10. Bilag: 1. Notat om vedligeholdelse af ældrecentre 2. SÆH investeringsoversigt 2016 Direktionen indstiller, at: Sundheds-, Ældre og Handicapudvalget overfor Økonomiudvalg og Byråd anbefaler, at der meddeles en anlægsudgiftsbevilling på 3,500 mio. kr. til vedligeholdelse af ældreområdets servicearealer, at der meddeles en anlægsudgiftsbevilling på 2,000 mio. kr. til vedligeholdelse af ejendomme på Sundheds- og Handicapområdet, at der meddeles en anlægsudgiftsbevilling på 1,700 mio. kr. til reinvestering af køkkenudstyr, at der meddeles en anlægsudgiftsbevilling på 0,370 mio. kr. til udskiftning af udstyr i tandplejen, at der meddeles en anlægsudgiftsbevilling på 0,380 mio. kr. til udskiftning af udstyr i træningsenheden, at der meddeles en anlægsudgiftsbevilling på 1,500 mio. kr. til omlægninger på det specialiserede socialområde, at anlægsudgiftsbevillingen til vedligeholdelse af ældreområdets servicearealer finansieres ved frigivelse af rådighedsbeløb på 3,500 mio. kr. til vedligeholdelsesramme ældre (servicearealer) afsat på investeringsoversigten for 2016, at anlægsudgiftsbevillingen til vedligeholdelse af ejendomme på Sundheds- og Handicapområdet finansieres ved frigivelse af rådighedsbeløb på 2,000 mio. kr. til vedligeholdelsesramme Sundhed/Handicap afsat på investeringsoversigten for 2016, at anlægsudgiftsbevillingen til reinvestering af køkkenudstyr finansieres ved frigivelse af rådighedsbeløb på 1,700 mio. kr. til reinvestering i køkkenudstyr, afsat på investeringsoversigten for 2016,

11 Side 11. at anlægsudgiftsbevillingen til udskiftning af udstyr i tandplejen finansieres ved frigivelse af rådighedsbeløb på 0,370 mio. kr. til udskiftning af tandplejeudstyr, afsat på investeringsoversigten for 2016, at anlægsudgiftsbevillingen til udskiftning af udstyr i træningsenheden finansieres ved frigivelse af rådighedsbeløb på 0,380 mio. kr. til udskiftning af træningsudstyr, afsat på investeringsoversigten for 2016, at anlægsudgiftsbevillingen til omlægninger på det specialiserede socialområde finansieres ved frigivelse af rådighedsbeløb på 1,500 mio. kr. til omlægninger på det specialiserede socialområde afsat på investeringsoversigten for 2016, at Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget indenfor ovennævnte rammebeløb bemyndiges til at prioritere midlerne på projektniveau, at Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget bemyndiger forvaltningen til at godkende reinvesteringer i køkkenudstyr samt udskiftning af udstyr i tandplejen og på træningsenheden. Beslutning SÆH-udvalget godkendte indstillingen Vibeke Købsted og Mai-Britt Beith Jensen deltog ikke i mødet

12 Side P Brugerbetaling på aktivitetscentrene - opfølgning på evaluering Resumé Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget forelægges opfølgning på evaluering af brugerbetaling på aktivitetscentrene. Sagsfremstilling Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget (SÆH-udvalget) blev 6. oktober 2015 forelagt evaluering af brugerbetaling på aktivitetscentrene (bilag 1 og 2). I forlængelse af SÆH-udvalgets beslutning, forelægges udvalget her forvaltningens indledende dialog med borgere der falder udenfor målgruppen, om vilkår for brugen af lokalerne tilknyttet de seks aktivitetscentre, samt forvaltningens oplæg til en alternativ betalingsmodel. Dialog med borgere udenfor målgruppen på Lynggården Lederen af aktivitetscentrene har holdt dialogmøde med brugere der falder udenfor målgruppen på Aktivitetscenter Lynggården, der har udtrykt utilfredshed med brugerbetalingens indførelse. På mødet blev mulighederne for og konsekvenserne af at være frivillig og/eller være en del af en frivillig klub på aktivitetscenteret drøftet. Som en del af frivillig klub kan aktivitetscenteret eventuelt stille et lokale til rådighed, men der er ingen brugerbetaling, da borgerne udenfor målgruppen ikke deltager i aktivitetscenterets aktiviteter eller benytter sig yderligere af aktivitetscenterets ressourcer. Nogle af deltagerne udtrykte efterfølgende accept af brugerbetalingen samt ønske om at fortsætte som betalende brugere af aktivitetscenteret. Andre ønskede fremadrettet ikke at benytte aktivitetscenteret grundet brugerbetalingen, da de hellere ville prioritere deres penge til andre formål. Dialog med borgere udenfor målgruppen på Bålhøjcenteret Lederen af aktivitetscentrene har yderligere holdt dialogmøde med borgere på Bålhøjcenteret, der falder udenfor målgruppen, og har ytret utilfredshed med brugerbetalingen. Utilfredsheden viste sig her at bunde i, at en frivillig klub, hvor medlemmerne ikke på noget tidspunkt har været en del af brugerbetalingen, er

13 blevet bedt om at finde et andet lokale at mødes i, da deres nuværende placering er uhensigtsmæssig i forhold til medarbejdernes arbejdsgang. Lederen af aktivitetscentrene har nu fundet et andet lokale, hvor den frivillige klub kan mødes, hvilket er blevet positivt modtaget. Hjørring Kommune Side 13. Forslag til ny betalingsmodel for brugerbetaling Når en borger er blevet henvist til et aktivitetscenter, aftaler en aktivitetsmedarbejder i samarbejde med borgeren, hvor ofte denne har behov for at besøge aktivitetscenteret. Dette gøres af hensyn til kommunens kapacitet. For at imødekomme SÆH-udvalgets ønske om en alternativ betalingsmodel foreslår forvaltningen, at brugerne opkræves et fast beløb én gang månedligt. Beregningerne for en månedlig brugerbetaling baserer sig på, hvor mange gange ugentligt, brugerne var planlagt til at besøge aktivitetscentrene. I ugerne 43 og 44 i 2015 var følgende aftalt: Antal aftalte besøg pr. uge Antal brugere i uge Antal brugere i uge besøg besøg besøg besøg besøg I alt Forvaltningen foreslår at opdele brugerbetalingen i tre pakker: Pakke 1 er for de brugere, der er aftalt til at besøge aktivitetscenteret 1 gang pr. uge. Pakke 2 er for de brugere, der er aftalt til at besøge aktivitetscenteret 2-3 gange pr. uge. Pakke 3 er for de brugere, der er aftalt til at besøge aktivitetscenteret 4-5 gange pr. uge. Formålet med at operere med tre pakker er at gøre betalingen så retfærdigt som muligt for brugerne, således at brugerne betaler så tæt på de antal besøg, de har i aktivitetscenteret, som muligt. Indførelse af pakker medfører, at når aktivitetscenteret og den nye bruger aftaler, hvor ofte brugeren skal komme i aktivitetscenteret, vil brugeren blive tilknyttet en brugerbetalingspakke, der dækker over de aftalte antal besøg i aktivitetscenteret. Afregning vil ske månedsvis og være den samme uanset om brugeren har holdt fri, og således reelt har benyttet sig af alle de aftalte besøg. Hvis brugeren eller aktivitetscenteret oplever, at brugerens behov for at komme i aktivitetscenteret

14 øges eller mindskes, foretages der en genvurdering af, hvilken pakke der er den mest hensigtsmæssige for brugeren. Side 14. Størrelsen af brugerbetalingen for de enkelte pakker fremgår af nedenstående tabel: Pakkestørrelse Pakke 1 (1 besøg pr. uge) Pakke 2 (2-3 besøg pr. uge) Pakke 3 (4-5 besøg pr. uge) Brugerbetaling pr. måned 45,00 kr. 105,00 kr. 195,00 kr. Beregningen af brugerbetalingen for de enkelte pakker er baseret på antallet af henvisninger i ugerne 43 og , jævnfør tidligere tabel. Beregningerne er desuden baseret på, at det som en del af budget er besluttet, at indtægtsbevillingen vedrørende brugerbetaling på aktivitetscentrene udgør kr. Provenu pr. måned via Pakke 1 (1 besøg pr. uge) Provenu pr. måned via Pakke 2 (2-3 besøg pr. uge) Provenu pr. måned via Pakke 3 (4-5 besøg pr. uge) Samlet provenu pr. måned Samlet provenu pr. år Gennemsnitlig brugerbetaling pr. betalende bruger pr. måned 7.869,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr kr. 90,00 kr. Tabellen viser, hvor meget brugerne af de tre pakker vil bidrage til at opnå det samlede provenu. Sidste række i tabellen viser, at brugerne skal betale 90,00 kr. pr. måned, hvis alle betaler det samme, uanset hvor meget det er aftalt, at de skal komme i aktivitetscenteret. Da aktivitetscentrene har lukket i juli forudsætter beregning af de månedlige overslag én betalingsfri måned. Endvidere forudsættes det, at brugerne ikke gives fradrag i brugerbetalingen i forbindelse med fravær.

15 Side 15. Forvaltningen gør opmærksom på, at selvom SÆH-udvalget beslutter at indføre månedlig brugerbetaling baseret på pakker, vil daglig registrering af antallet af brugere i aktivitetscentrene fortsætte, da det bruges som et administrativt redskab til eksempelvis at skabe generelt overblik over brugen af aktivitetscentrene. Det vil således stadig være muligt at fastholde den gældende brugerbetaling, hvor brugeren betaler pr. besøg brugeren aflægger i aktivitetscenteret. Orientering om udvikling i antal brugere og antal besøg på aktivitetscentrene Nedenstående figur illustrerer udviklingen i antal brugere og antal besøg på aktivitetscentrene i perioden november 2013 til oktober Som det fremgår af figuren, har antallet af betalingsberettigede brugere været stigende i perioden juli 2015 til oktober Det er endnu uvist, hvorvidt brugerantallet med tiden vil stige til samme niveau som før brugerbetalingens indførelse.

16 Side 16. Lovgrundlag Servicelovens 79 omhandlende tilbud med aktiverende og forebyggende sigte. Økonomi Forvaltningen foreslår, at udmøntningsforslaget igangsættes pr. 1. januar Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkning. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkning. Bilag 1. Referat af SÆH-udvalgets møde 6. oktober Evaluering af brugerbetaling på aktivitetsområdet Direktøren for Sundhed, Ældre og Handicap indstiller, at Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget tager resultatet af dialogmøderne med borgere der falder udenfor målgruppen til efterretning tager stilling til, om den nuværende betalingsmodel for brugerbetaling skal ændres og i givet fald beslutter, hvad der skal sættes i stedet Beslutning SÆH-udvalget tog resultatet af dialogmøderne med borgerne, der falder uden for målgruppen til efterretning. SÆH-udvalget besluttede at fastholde den nuværende brugerbetaling på kr. 16,00 pr. gang. Vibeke Købsted og Mai-Britt Beith Jensen deltog ikke i mødet

17 Side Ø tildelingsrunde 2016 for 18-ansøgninger til drift og projekter over kr. Resumé Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget (SÆH-udvalget) forelægges 18- ansøgninger til 1. tildelingsrunde 2016 til projekter og drift over kr. til godkendelse, og 18-ansøgninger til drift og projekter under kr til orientering. Sagsfremstilling Hjørring Kommune yder støtte til frivilligt socialt arbejde gennem 18-puljen. Den 15. oktober er der frist for 18-ansøgninger til 1. tildelingsrunde, dvs. projekt- og driftsansøgninger over kr. for det kommende år. Derudover er der frist for 18-ansøgninger til drift under kr. for det kommende år og til projekter under kr. for indeværende år. For at komme i betragtning til tilskud fra 18-puljen skal foreningernes ansøgninger leve op til en række kriterier, som er beskrevet i Hjørring Kommunes Frivilligpolitik, jævnfør bilag 1. Forvaltningens vurderinger af 18-ansøgninger foretages med udgangspunkt i et administrationsgrundlag for tildeling af 18-midler (se bilag 2). Dette grundlag er udarbejdet med udgangspunkt i Frivilligpolitikken, og beskriver tildelingskriterier og retningslinjer for ansøgninger til puljen. Ansøgninger til 1. tildelingsrunde til drift og projekter over kr. 1. tildelingsrunde for 18 er forbeholdt projekt- og driftsansøgninger over kr. for det kommende år. Der er indkommet 26 ansøgninger over kr. til puljen (se oversigt i bilag 3), hvor der i alt ansøges om mio. kr. Ansøgningerne fremgår af den lukkede dagsorden som fortrolige bilag 1-26: Optimisterne ansøger om kr. Der indstilles til afslag. Børns Vilkår ansøger om kr. Der indstilles til bevilling af kr. Ældre Sagen Sindal ansøger om kr. Der indstilles til bevilling af kr. Kræftens Bekæmpelse Hjørring ansøger om kr. Der indstilles til bevilling af kr. Røde Kors Sindal ansøger om kr. Der indstilles til kr.

18 Udviklingshæmmedes Landsforbund ULF ansøger om kr. Der indstilles til bevilling af kr. Skolens Venner ansøger om kr. Der indstilles til afslag. Kamillius Hjørring ansøger om kr. Der indstilles til bevilling af kr. Selvhjælp Nord Hjørring ansøger om kr. Der indstilles til bevilling på kr. Hundelev seniorklub ansøger om kr. Der indstilles til bevilling af kr. Forsamlingsbygningens bestyrelse ansøger om kr. Der indstilles til afslag. 3F Skagerak efterløns- og seniorklub i Hirtshals ansøger om kr. Der indstilles til bevilling af kr. Høreforeningen Hjørring Lokalafdeling ansøger om kr. Der indstilles til bevilling af kr. Gigtforeningen Hjørring lokalgruppe ansøger om kr. Der indstilles til bevilling af kr. Forsamlingsbygningens bestyrelse ansøger om kr. Der indstilles til bevilling af kr. Hundelev Harmonika venner ansøger om kr. Der indstilles til bevilling af kr. Hjernesagen i Hjørring Kommune ansøger om kr. Der indstilles til bevilling af kr. Frivilligcenter Hjørring ansøger om kr. Der indstilles til bevilling af kr. SIND Hjørring Lokalafdeling ansøger kr. Der indstilles til bevilling af kr. SIND Hjørring Lokalafdeling ansøger om kr. Der indstilles til bevilling af kr. Ældre Sagen Løkken Vrå ansøger om kr. Der indstilles til bevilling af kr. Bedre psykiatri Vendsyssel ansøger om kr. Der indstilles til bevilling af kr. Venligboerne ansøger om kr. Der indstilles til bevilling af kr. Hjørring Krisecenter ansøger om kr. Der indstilles til bevilling af kr. SIND Hjørring Lokalafdeling ansøger om kr. Der indstilles til bevilling af kr. Denne bevilling dækker telefonudgifter i forbindelse med deres psykologiske rådgivning. Der vil være tale om en betinget bevilling, som udmøntes, hvis foreningen finder en løsning på at få en psykolog tilknyttet rådgivningen. Hjørring Kommune Side 18.

19 Osteoporoseforeningen Vendsyssel ansøger om kr. Der indstilles til bevilling af kr. Hjørring Kommune Side 19. Forvaltningen vurderer, at 23 ansøgninger opfylder tildelingskriterierne beskrevet i Frivilligpolitikken og administrationsgrundlaget for tildeling af 18-midler, og de er indstillet til at blive imødekommet med kr. De resterende tre ansøgninger vurderes til ikke at opfylde tildelingskriterierne, og de indstilles således til afslag. Til 1. tildelingsrunde for 2015 var der indkommet 25 ansøgninger, og der blev indstillet til uddeling af kr. Stigningen i mængden af indstillede bevillinger for nærværende tildelingsrunde kan bl.a. forklares ud fra, at forvaltningen i stigende grad opfordrer foreninger til at efterleve, at ansøgninger om midler til tilbagevendende aktiviteter skal ske gennem driftsansøgninger. Det har tidligere været således, at foreninger ofte ansøgte til tilbagevendende aktiviteter gennem projektansøgninger, som egentlig er forbeholdt ansøgninger til enkeltstående aktiviteter mv. Dette betyder, at der for nogle foreningers vedkommende ansøges om større driftsbeløb til denne tildelingsrunde end tidligere. Ansøgninger til drift og projekter under kr. Der er i alt indkommet 59 driftsansøgninger under for det kommende år. De har i alt ansøgt om kr., og de bevilliges kr. Der er desuden indkommet 8 projektansøgninger under for indeværende år. De har i alt ansøgt om kr., og de bevilliges kr. (se bilag 4). Frivilligpolitikken Der er igangsat en proces med at udarbejde en ny Frivilligpolitik for Hjørring Kommune. SÆH-udvalget vil på mødet 15.december 2015 blive forelagt de input til en videre proces, som blev drøftet på dialogmødet den 27. oktober 2015 med den frivillige verden. Lovgrundlag Servicelovens 18 vedrører, at kommunalbestyrelsen årligt skal afsætte et beløb til støtte til frivilligt socialt arbejde. Økonomi Budgetrammen for 18-puljen er i 2016 på kr. inkl. overførsler fra 2015, jævnfør bilag 5. Udgifter forbundet med afholdelse af borgermøder i forbindelse med udarbejdelsen af den nye Frivilligpolitik finansieres gennem 18- puljen.

20 Side 20. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag 1. Hjørring Kommunes Frivilligpolitik 2. Administrationsgrundlag for tildeling af 18-midler 3. Oversigt over ansøgninger over kr. 4. Oversigt over ansøgninger til drift og projekter under kr. 5. Økonomiopfølgning for 18-puljen Direktøren for Sundhed, Ældre og Handicap indstiller, at Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget godkender indstillingen af bevillinger til drift og projekter over kr. at Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget tager orienteringen vedrørende bevillinger til drift og projekter under kr. til efterretning. at Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget tager orientering vedrørende forvaltningens administrationsgrundlag for tildeling af 18-midler til efterretning. Beslutning SÆH-udvalget godkendte indstillingen Vibeke Købsted og Mai-Britt Beith Jensen deltog ikke i mødet

21 Side P Orientering om status for etablering af botilbud i Bispecentret Resumé Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget orienteres om status for etablering af botilbud i Bispecentret. Sagsfremstilling Byrådet besluttede den 18. december 2014 at gennemføre en sammenlægning af de mindre botilbud uden døgndækning ved etablering af et botilbud i Bispecentret. Målgruppen til den ene del af botilbuddet med 24 pladser var beboerne fra de mindre botilbud, dvs. primært midaldrende og ældre borgere med lettere udviklingshæmning, som kunne forventes at ville få større plejebehov med alderen og derfor ville få brug for et botilbud med døgndækning. Den anden del af botilbuddet med 6 pladser øverst i Bispecentret henvendte sig til en yngre målgruppe, som er kendetegnet ved komplekse og forskellige funktionsnedsættelser, for eksempel nedsat social, psykisk og/eller intellektuel funktionsevne. Etablering af den sidstnævnte del af botilbuddet var ikke en del af Byrådets beslutning, da denne del af botilbuddet blandt andet forudsatte en mere dybdegående målgruppeanalyse. Tilpasning af de fysiske rammer og genhusning af lejerne på Bispecentret Etablering af det nye botilbud i Bispecentret krævede en ombygning af Bispecentret samt installering af automatisk brandalarmanlæg og automatisk sprinkleranlæg. Der var tale om et omfattende projekt, og det har været nødvendigt at genhuse Bispecentrets lejere, mens det er blevet gennemført. Forvaltningen har afholdt informationsmøder med lejerne i Bispecentret omkring ombygningen og genhusningen i januar Lejerne er blevet genhuset på Svanelundsbakken på nær en enkelt, der er blevet boende i sin lejlighed på 2. sal i Bispecentret. Genhusningen er udgiftsneutral for den enkelte lejer. Lejerne er blevet tilbudt at blive i deres genhusningsbolig. Langt hovedparten har sagt ja til dette tilbud. Dog har 3 lejere ønsket at flytte tilbage til Bispecentret efter endt ombygning, og 1 lejer er i tvivl. Lejeren, som er i tvivl om vedkommende ønsker at flytte tilbage til Bispecentret, skal give svar til forvaltningen senest 1. december Lejerne, der flytter tilbage til Bispecen-

22 tret, flytter ind i 3-4 boliger på øverste etage. De tre nederste etager på Bispecentret er således ledige med henblik på at etablere det ønskede nye botilbud til de mindre botilbuds beboere. Ombygningen af Bispecentret forventes færdigt 15. januar 2016, og lejerne forventes at flytte tilbage til Bispecentret fra 1. februar Hjørring Kommune Side 22. I og med at 3-4 lejere ønsker at flytte tilbage til Bispecentret, må planerne om at etablere botilbud på den øverste etage udsættes. Udover at 3-4 lejere flytter tilbage til den øverste etage på Bispecentret anvendes den øverste etage også til sygeplejeklinik og fælleslokaler. Derudover er der 4-5 boliger til udlejning til anden målgruppe. Beboerne i de mindre botilbud De tre nederste etager i Bispecentret omdannes til botilbud efter Servicelovens 108, det vil sige varigt botilbud med egenbetaling for boligudgifter mm. Der udregnes en individuel egenbetaling som sikrer, at beboerne ikke får højere boligudgifter end i deres nuværende bolig. De 24 beboere i de små botilbud er blevet tilbudt at flytte samlet til det ombyggede botilbud på Bispecentret. Det nye botilbud vil være døgndækket. Det betyder, at beboerne før tiden får et fremtidssikret døgndækket botilbud. Flytningen fra de mindre botilbud til det nye botilbud på Bispecentret er udgiftsneutral for beboerne, da deres nuværende botilbud nedlægges og flyttes til Bispecentret. Selvom de mindre botilbud nedlægges, er det frivilligt for beboerne, om de ønsker at flytte eller blive boende og modtage bostøtte efter Servicelovens 85. Forvaltningen har holdt informationsmøder om etableringen af botilbuddet i Bispecentret for pårørende/værger i januar og august/september Derudover er emnet drøftet med beboerne og deres pårørende på dialogmøder i de mindre botilbud i Såvel beboere som deres pårørende/værgerne har på møderne givet udtryk for stor tilfredshed med beslutningen om at etablere et samlet botilbud på Bispecentret. Næste skridt i processen er, at forvaltningen holder individuelle møder med beboerne med henblik på visitation til det ny botilbud på Bispecentret. Visitationsmøderne med beboerne blev påbegyndt i uge 45 i 2015, og alle visitationsmøderne forventes afholdt ved udgangen af november Beboerne fra de små botilbud forventes at flytte ind i Bispecentret fra 1. februar Beboerne flytter ind etapevis og på en etage ad gangen.

23 Forvaltningen foreslår, at der afholdes indvielse af det nye botilbud i foråret 2016, når alle beboerne er godt etableret i deres nye boliger, og således kan medvirke til at vise det nye tilbud frem. Hjørring Kommune Side 23. Tidsplan Den resterende del af projektet forventes gennemført efter følgende tidsplan: Tid Aktivitet September januar 2016 Ombygningen af Bispecentret gennemføres. 1. februar 2016 Botilbuddet er klar til indflytning. Beboerne flytter ind etapevis. Foråret 2016 Indvielse af det nye botilbud. Lovgrundlag Servicelovens 85 og 108. Økonomi Forvaltningen er i gang med at undersøge de økonomiske konsekvenser af den ændrede udnyttelse af den øverste etage på Bispecentret. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Direktøren for Sundhed, Ældre og Handicap indstiller, at Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget tager orienteringen til efterretning

24 Side 24. Beslutning SÆH-udvalget tog orienteringen til efterretning Vibeke Købsted og Mai-Britt Beith Jensen deltog ikke i mødet

25 Side Ø Renovering af værestedet Bøjen efter rotteangreb Resumé Det socialpsykiatriske værested Bøjen, i Hirtshals skal renoveres efter et omfattende rotteangreb Sagsfremstilling Det socialpsykiatriske værested Bøjen, beliggende i Hirtshals har været udsat for et rotteangreb. Team Kommunale bygninger har undersøgt skadernes omfang, og vurderer, at der skal iværksættes udbedringer jf. vedlagte bilag. Af bilaget fremgår endvidere, at den samlede udgift overslagsmæssigt er beregnet til 0,280 mio. kr. Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalgets vedligeholdelsespuljer for 2015 er allerede disponeret, men der vil være en nettobesparelse på allerede afsluttede projekter i 2015 i størrelsesordenen 0,80 mio. kr. Udgiften til renovering af Bøjen vil således kunne finansieres indenfor SÆHudvalgets samlede anlægsramme. Team Kommunale Bygninger har foretaget en byggeteknisk vurdering af bygningens almene vedligeholdelsesmæssige og tekniske stand. Team Kommunale Bygninger vurderer, at det vil være økonomisk forsvarligt at gennemføre renovering, set i forhold til eventuelt nybyggeri eller flytning til anden lokalitet. Team Kommunale Bygningers vurdering vedlægges som bilag 1. Det forventes, at arbejdet kan gennemføres på ca. 1 måned. Genhusning kan etableres enten ved at leje en lejlighed i boligselskabet, der har ledige lokaler i e bebyggelse lige over for Bøjen, eller benyttelse af Værestedet på N.C. Jensensvej der aktuelt holder åbent 2 dage om ugen. Det skal i den forbindelse oplyses, at Bøjen i lighed med øvrige væresteder indenfor socialpsykiatrien har åbent 3

26 dage om ugen. I ombygningsperioden kunne N.C. Jensensvej således udnyttes 5 dage om uge. Hjørring Kommune Side 26. Lovgrundlag Lov om kommunernes styrelse Økonomi Den samlede renovering beløber sig til kr. Driftsmæssigt vil genhusning kunne gennemføres med en marginal udgift ex. 2 mdr. husleje, eller uden merudgifter, hvis SÆH-udvalget vælger løsningen med genhusning på N.C. Jensensvej. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger Bilag: 1. Overslag fra Team Kommunale bygninger 2. Byggeteknisk notat vedr. Bøjen Direktøren for Sundhed, Ældre og Handicap indstiller, Der meddeles anlægsbevilling på 0,280 mio. kr. til renovering af Bøjen Anlægsbevillingen finansieres inden for SÆH-udvalgets samlede anlægsramme for Beslutning SÆH-udvalget godkendte indstillingen Vibeke Købsted og Mai-Britt Beith Jensen deltog ikke i mødet

27 Side A Etablering af midlertidig regionsklinik i det nye sundhedscenter Resumé Region Nordjylland har rettet henvendelse til Hjørring Kommune med ønske om at leje lokaler i det nye sundhedscenter (Bistrupvej 3) til etablering af en midlertidig regionsklinik i det nye sundhedscenter. Sagsfremstilling Pr. 1. december 2015 lukker en af de praktiserende læger i Hjørring sin praksis. Det har ikke været muligt at finde en praktiserende læge, der kan overtage den pågældende praksis, og Region Nordjylland opretter derfor en regionsklinik for at sikre, at de ca patienter fortsat har adgang til et lægetilbud. Med henblik på at finde egnede lokaler til regionsklinikken har regionen rettet henvendelse til Hjørring Kommune, hvorpå den regionale og kommunale administration i samarbejde har fundet frem til tre lokaler på 1. sal i det nye sundhedscenter (se bilag). Fællesarealerne kan benyttes af regionsklinikkens ansatte og patienter på lige fod med de øvrige aktører i sundhedscentret. Regionsklinikken fungerer som en midlertidig løsning, indtil der kan findes et permanent lægetilbud for patienterne. Region Nordjylland driver regionsklinikken, som vil blive bemandet med en speciallæge i almen medicin, en sygeplejerske og en sekretær. Region Nordjyllands forretningsudvalg godkendte løsningen den 9. november Økonomi Anlægsudgiften til etablering af regionsklinikken beløber sig skønsmæssigt til 0,01mio. kr. Udgiften afholdes af Region Nordjylland. Region Nordjylland tilbydes de samme lejevilkår for regionsklinikken, som der er for jordemodercentret. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger.

28 Side 28. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag 1. Plantegninger Regionsklinik Bistrupvej 3 Direktøren for Sundhed, Ældre og Handicap indstiller, at Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget godkender etablering af en midlertidig regionsklinik i det nye sundhedscenter Beslutning SÆH-udvalget godkendte indstillingen Vibeke Købsted og Mai-Britt Beith Jensen deltog ikke i mødet

29 Side Ø puljeansøgning - projekt om styrket demensindsats i plejeboligen gennem demensrejsehold Resumé SÆH-udvalget orienteres om puljeansøgning til projekt om styrket demensindsats i plejeboligen gennem demensrejsehold. Sagsfremstilling Forvaltningen har ansøgt om satspuljemidler til at styrke demensindsatsen på tre af kommunens ældrecentrene (bilag 1). Som led i satspuljeaftalen er afsat midler til at kvalificere plejen af beboere med demens på en række ældrecentre. Konkret nedsætter Sundhedsstyrelsen et Demensrejsehold bestående af eksperter på demensområdet. Demensrejseholdet varetager et kompetenceudviklingsforløb på de udvalgte ældrecentre. Indsatsen retter sig mod afprøvning af praksisnære læringsforløb, som skal give medarbejdere kompetencer til at håndtere den aktuelle udfordring med en stigning i antallet af beboere med demens, som har komplekse behov. Det vil betyde en bedre tilværelse for beboerne og et bedre arbejdsmiljø for personale og ledelse. Forløbet med demensrejseholdet strækker sig over en periode på uger. I løbet af denne periode vil alle medarbejdere på de deltagende ældrecentre deltage i workshops og temamøder. Derudover uddannes 6-10 nøglepersoner på hvert ældrecenter. Forløbet afsluttes med en implementeringsfase hvori indsatsen implementeres og forankres. Der ansættes en projektkoordinator mens projektet står på. Lovgrundlag Ingen bemærkninger.

30 Side 30. Økonomi Rejseholdets indsats er gratis for kommunen. Den afsatte pulje vil blive fordelt, så hvert af de deltagende ældrecentre får kr. til delvis finansiering af: Vikardækning Frikøb af medarbejdere Udgifter til lokale og forplejning Kommunen skal påregne medfinansiering i form af projektstøtte (eksempelvis frikøb af projektkoordinator), vikardækning og andre projektrelaterede udgifter, som ikke kan rummes indenfor de kr. pr. center. Ved beregning med en gennemsnitsløn på 200 kr. i timen rækker kr. pr center til uddannelse af 8 nøglepersoner. Øvrige udgifter (vikarer, forplejning, projektkoordinator mv.) skal afholdes af Hjørring Kommune. Anslåede udgifter som kommer under egenfinansiering: Alle medarbejderes deltagelse i workshops og temamøder i projektperioden (for de tre deltagende ældrecentre): kr. Projektkoordinator i uger: kr. I alt: kr. Det foreslås at egenfinansieringen dækkes af henholdsvis overførte midler og midler afsat til kompetenceudvikling. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag: 1. Ansøgning om deltagelse i projekt om styrket demensindsats i plejeboligen gennem demensrejsehold.

31 Direktøren for Sundhed, Ældre og Handicap indstiller, at Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget godkender ansøgningen Hjørring Kommune Side 31. Beslutning Efter udsendelse af dagsordenen er der modtaget afslag på ansøgning og sagen trækkes derfor tilbage. Vibeke Købsted og Mai-Britt Beith Jensen deltog ikke i mødet

32 Side G Orientering for Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Udvalgsformanden Orienterede om status for byggeprojektet på Lynggården som er i den afsluttende fase Værdighedspulje indledende drøftelse Udvalgsmedlemmerne Direktøren Vibeke Købsted og Mai-Britt Beith Jensen deltog ikke i mødet

33 Side 33. Underskrifter Lilli Damsgård Christensen Mai-Britt Beith Jensen Erik Vadsager Louise Bilde Hvelplund Peter Duetoft Birthe Andersen Vibeke Købsted

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 319 Fraværende: Peter Duetoft

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:15 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:00 Mødet afsluttet: kl. 12:50 Mødested: Rådhuset, Lokale 319 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 6 Høring

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Rådhuset, Lokale 428 Fraværende:

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:35 Mødested: Rådhuset, Lokale 428 Fraværende: Erik Vadsager

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-329 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:00 Mødet afsluttet: kl. 13:00 Mødested: Rådhuset, Lokale 319 Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: 27.00.00-P00-2-16

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben referat Ældrerådet

Åben referat Ældrerådet Åben referat Ældrerådet Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Codanhus, mødelokale A Fraværende: Følgende

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Mødelokale 469, 4. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:50 Mødested:

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:45 Mødested: R-122 Fraværende: Carsten Møller Nielsen Følgende sager behandles: Pkt. Tekst

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale B - 6 sal - Jobcentret - benyt indgang v/ydelseskontoret Fraværende:

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:25 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Centralkøkkenet - M. P. Koefoeds Vej 1, 9800 Hjørring Fraværende:

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Lundgården, Stadionvej, 9760 Vrå Fraværende:

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:10 Mødested: Nordsøcentret, Hirtshals

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17.00 Mødested: Mødelokale E, 4. sal, Codanhus Fraværende: Kristine

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:15 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:00 Mødet afsluttet: kl. 11:45 Mødested: Køkkenområdet, M. P. Koefoeds

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 15:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Afbud fra

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:15 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: 27.36.00-K09-2-17 1. Årsrapport - tilsyn med hjemmeplejen

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:00 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 20:00 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

ADMINISTRATIONSGRUNDLAG for tildeling af 18-midler til frivilligt socialt arbejde

ADMINISTRATIONSGRUNDLAG for tildeling af 18-midler til frivilligt socialt arbejde ADMINISTRATIONSGRUNDLAG for tildeling af 18-midler til frivilligt socialt arbejde 18-puljen I Servicelovens 18 pålægges kommunen at yde økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde. Hjørring Kommune

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:45 Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt.

Læs mere

Dagsorden til møde i Socialudvalget

Dagsorden til møde i Socialudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Socialudvalget Mødetidspunkt 27-01-2016 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Socialudvalget 27-01-2016 17:00 1 (Åben) Kommissorium for opgaveudvalg

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden Region Midtjylland Regionssekretariatet 7. august 2017 /GRYOJE Dagsorden til møde i Udvalg vedrørende psykiatriområdet og det kl. 13:00 i Regionshuset Aarhus, mødelokale 13, Olof Palmes Allé 15, 8200 Aarhus

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:30 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Mai-Britt

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE

FREDERIKSHAVN KOMMUNE FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 18-01-2000 Mødedato: 18-01-2000 Mødetidspunkt: kl. 15.00-17.30 Mødested: B101, Børne- og ungdomsforvaltningen Fraværende: # 56136/20-01-2000 18-01-2000

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsudvalget den 19-01-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsudvalget Protokol Tirsdag den 19 januar 2010 kl 15:30 afholdt Social- og Sundhedsudvalget møde i Mødelokale F 6sal/T

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2018-2021 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 15:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 469 (FÆLLESMØDE

Læs mere

Referat. Ældre- og Omsorgsudvalget_ Mødedato: 4. juni Mødetidspunkt: 19:45. Mødested: Udvalgsværelse 2. Deltagere: Fraværende:

Referat. Ældre- og Omsorgsudvalget_ Mødedato: 4. juni Mødetidspunkt: 19:45. Mødested: Udvalgsværelse 2. Deltagere: Fraværende: Referat Mødetidspunkt: 19:45 Mødested: Udvalgsværelse 2 Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Sidetal: 2 Sidetal: 3 Indholdsfortegnelse Åbne dagsordenspunkter 61Borgerens lokale sundhedsvæsen 2019-20224

Læs mere

Sagsnr Til Socialudvalget. Dokumentnr

Sagsnr Til Socialudvalget. Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Til Socialudvalget Status på omstillingsplanen Socialudvalget besluttede den 30. november 2016, at Socialforvaltningen skal arbejde videre

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

- 18. Kapacitetsanalyse: Kommunal overtagelse og renovering af den selvejende institution Albo

- 18. Kapacitetsanalyse: Kommunal overtagelse og renovering af den selvejende institution Albo - 18. Kapacitetsanalyse: Kommunal overtagelse og renovering af den selvejende institution Albo Sagsnr.: 12/4333 Sagsansvarlig: Maria Eeg Smidt Kristensen SAGSFREMSTILLING Socialudvalget behandlede sagen

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ekstraordinært møde Dato 21. april 2010 Tid 15:00 Sted Partirum 0.27 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V) Birgit S. Hansen

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: 13. januar 2015 Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Lars Jørn Lind Jakobsen Bemærkninger Følgende sager

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:10 Mødested:

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. 11:35 Mødested: R-329 - Høringsmøde Budget Fraværende: Bodil Kjær Bemærkninger

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:40 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:00 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:30 Mødet afsluttet: kl. 15:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:30 Mødested: Rådhuset, Lokale 428 Fraværende: Mai-Britt

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 21.02.2008 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Arne Krydsfeldt mødte kl. 16.40 og deltog derfor ikke fuldt ud i behandlingen

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:20 Mødested: Rådhuset, Lokale 428 Fraværende:

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18:45 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Bilag 2: Investeringsplan. Flere borgere i egen bolig - Investering i botilbudsindsatserne for borgere med sindslidelse (5-årsplan)

Bilag 2: Investeringsplan. Flere borgere i egen bolig - Investering i botilbudsindsatserne for borgere med sindslidelse (5-årsplan) Bilag 2: Investeringsplan Flere borgere i egen bolig - Investering i botilbudsindsatserne for borgere med sindslidelse (5-årsplan) Investeringsplan flere borgere i egen bolig Behovsanalysen af botilbudsområdet

Læs mere

Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget

Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Tabel 1 SÆH udvalget Vedtaget Budget Overførsel fra 2017 til Ompl. + Till.bev. Korrigeret budget i mio. kr. Regnskab Afvigelse korrigeret budget (+)=merforbrug (-)=min.forbrug

Læs mere

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Referat fra møde i onsdag den 13. januar 2010 Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...3 2. BU - Valg af næstformand...4 3. ØU - Udvalgets mødeplan

Læs mere

Referat Lægekommunekontaktudvalget SÆH-sekretariatet

Referat Lægekommunekontaktudvalget SÆH-sekretariatet Referat Lægekommunekontaktudvalget SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Hjørring Rådhus, lokale 329 Følgende sager behandles: Pkt. Tekst 1

Læs mere

Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Sundheds og Velfærdsudvalget 20102013 Møde nr. 37 Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Jesper Hammer (D), Poul Albrechtsen (O), Bitten

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært - Elektronisk møde Fraværende: Følgende sager

Læs mere

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune Ældrebolighandlingsplan 2. etape Norddjurs Kommune 17. april 2009 Dok. nr. 49984-09 / 50019-09 / 52320-09 / 56515-09 Indledning I forbindelse med udarbejdelsen af forslaget til ældrebolighandlingsplanens

Læs mere

Fra Sundheds-, Ældre- og Handicap Til Handicaprådet

Fra Sundheds-, Ældre- og Handicap Til Handicaprådet Høringsmateriale budget 2020-2023 Fra Sundheds-, Ældre- og Handicap Til Handicaprådet Kapitel 4.6 Øget tilgang til substitutionsbehandling og vikar for lægekonsulent Overordnet type: DRIFT Budgettype:

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Hjørring Kommunes Frivilligpolitik

Hjørring Kommunes Frivilligpolitik Hjørring Kommunes Frivilligpolitik Frivilligpolitikken et tilbud til den frivillige verden om støtte og samarbejde skal kommunen samarbejde med frivillige sociale organisationer eller foreninger. Hjørring

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Ansøgning

Læs mere

Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar Ø Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016

Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar Ø Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 00.30.02-Ø00-9-16 3. Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 Resumé Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget følger op på dialogmødet med skolebestyrelser

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Bilag II Analyse af ældrecentrenes kapacitet

Bilag II Analyse af ældrecentrenes kapacitet Bilag II Analyse af ældrecentrenes kapacitet Kombinationsmodeller og mulig pulje Indhold Indledning...3 Stenild Omsorgshjem kombineret med en delvis ældrecenterfunktion...3 Stenild Omsorgshjems perspektiv...3

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 28. november 2016 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl, Marianne Jensen og Helmut Madsen.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 28. november 2016 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl, Marianne Jensen og Helmut Madsen. Referat Mødelokale 2, Kl. 10:15 Medlemmer Flemming Pihl Marianne Jensen Lilly Meisner Pedersen Birthe Høfler Bodil Nielsen Helmut Madsen Karsten P. Smith Oda Petersen Jens Kierkegaard Bemærkning: Afbud

Læs mere

Indstilling. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 11. november 2013. Aarhus Kommune

Indstilling. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 11. november 2013. Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse Den 11. november 2013 Aktivitetslokaler til borgere med udviklingshæmning Forslag om opførelse af integrerede aktivitetslokaler

Læs mere

REFERAT. Referat af møde i Handicaprådet for Solrød Kommune. Mandag d. 7. december 2015 kl i lokale 1B. Åben dagsorden

REFERAT. Referat af møde i Handicaprådet for Solrød Kommune. Mandag d. 7. december 2015 kl i lokale 1B. Åben dagsorden SOLRØD KOMMUNE Job- og SocialCenteret REFERAT Emne: Referat af møde i Handicaprådet Mødedato: 7. december 2015 Kl.: 17-19.00 Sted: Lokale 1B Til: Arne Pedersen, Jane Noer, Mette Cadovious, Brian Mørch,

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15.30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling Beslutning Tiltrådt. Gennemgang af sagen På Sundheds- og Handicapudvalgets møde 03.05.2017, punkt 41, blev projektforslag

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Kl. 16:00 Egholm Slot, Trehøjevej 45, 4070 kr. Hyllinge. Afbud: Connie B. Jensen (A) Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 19:40 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: 01.11.00-P00-1-14

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. september 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 10:45 Mødested: R-122 Fraværende: Lene Smidstrup, Bodil Kjær, Lars J.L. Jakobsen,

Læs mere

Social- og Sundhedsunderudvalg Mandag, den 6. marts 2006, Kl Møde nr. 3 Værløse Rådhus, Mødelokale 1

Social- og Sundhedsunderudvalg Mandag, den 6. marts 2006, Kl Møde nr. 3 Værløse Rådhus, Mødelokale 1 FURESØ KOMMUNE Social- og Sundhedsunderudvalg Mandag, den 6. marts 2006, Kl. 19.00 Møde nr. 3 Værløse Rådhus, Mødelokale 1 Afbud: Kurt Bork Christensen og Sidika Yalin REFERAT Susanne Mortensen (C), formand

Læs mere

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Beslutningsprotokol 10-11-2015 08:30 Hammel Neurocenter, Voldbyvej 15, Hammel Afbud fra: Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif: 8970 1000 wwwsilkeborgkommunedk

Læs mere