Harald Mortensen medvirkede i den af Holger-Madsen danskproducerede stumfilm Himmelskibet i 1918 i en rolle som telegrafist.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Harald Mortensen medvirkede i den af Holger-Madsen danskproducerede stumfilm Himmelskibet i 1918 i en rolle som telegrafist."

Transkript

1 HARALD MORTENSEN Harald Johan Jørgen Mortensen, født i Århus den 17. november 1891, død i København den 12. januar Søn af bogforlægger Christen Mortensen. Oprindelig guitarist, senere hawaii-guitarist, violinist og kapelmester. (HMs fødselsdato findes også angivet som 17. oktober 1897 og 12. januar hvilke ikke er sandsynlige). Uddannet som violinist hos Anton Svendsen. Debuterede som 17-årig i Café Himmerige på Nørrebro. Ca havde Harald Mortensen - iflg. Edvard Brink - engagement på Møllecaféen, der lå på Amager Boulevards vestlige side nær Amagerbrogade (*1). Møllecaféen var et andet navn for Røde Mølle (på Christianshavn havde man Lille Mølle, som imidlertid kun blev brugt til beboelse). Dette billede er netop taget i 1910 og reklamen Concert hver Aften godtgør fuldgyldigt Edvard Brinks erindring. Telefoninstallationen tyder på stærk søgning. Denne berygtede kro blev revet ned i 1916, hvorefter området blev byggemodnet. Møllen stod på grunden mellem Kongedybet og Under Elmene, som ved nybyggeriet blev udfyldt med et par store massive boligkarréer (færdiggjort september 1923). Der herskede en større utilfredshed med, at møllen blev anvendt som restaurations-, udskænknings- og (løssluppent) forlystelsessted. Illustreret Tidende beskrev situationen i januar 1916: Se blot Møllecaféen, en hæslig anvendelse af en landskabelig mølle, der tilmed nu også minder om et afskyeligt mord, planlagt blandt dens forsumpede gæster. Det er kun godt, at den skal forsvinde fuldstændigt! I baggrunden til venstre ses ejendommen Sundbyholm (på Amagerbrogade overfor Prags Boulevard), der blev opført i 1901.

2 Et tidligere foto, hvor "Røde Mølle" endnu står i fuld højde (midt i billedet, foroven), og hvor Amagerbrogade/Amager Boulevard er ubebyggede. Harald Mortensen medvirkede i den af Holger-Madsen danskproducerede stumfilm Himmelskibet i 1918 i en rolle som telegrafist. I årene turnerede gruppen Bird of Paradise i Europa. Et af medlemmerne, Segis Luvaun (Juan Akoni), omtalt som Mr. Luvaun, The famous Hawaiian player, kom til Danmark i 1919 og medvirkede i Scala Revyen - der det år hed Takt og Tone. Premiére den 1. maj - i nummeret Australien sammen med Solveig Oderwald-Lander. Vore Herrer skrev i juli 1919: En mærkelig mand med et mærkeligt ansigt, en mærkelig skæbne og lige så mærkelige evner. Fra det frie liv i Honolulu har han tumlet verden rundt, ansat snart på et kemisk laboratorium, snart på amerikanske restauranter, offer for et natbombardement i London, stadig på farten og i stadig længsel efter hjemlandets kraterø. Kun en kort tid vil det københavnske publikum finde lejlighed til at høre hans ukulele -instrument og den på én gang barbariske og uendelig blide Hawaii-musik, hvis glidende toner sætter sind og sanser i hidtil ukendte svingninger ved deres forunderlige melodiøsitet. Den barbariske Mr. Luvaun i juli og oktober 1919 Da Takt og Tone i oktober nærmede sig de 200 opførelser, indforskrev Carl Alstrup den svenske revystjerne Ernst Rolf til at medvirke

3 Luvaun blev et stykke tid i Danmark og introducerede brugen af steel guitar. Af ham lærte Harald Mortensen de tekniske færdigheder forbundet med at spille hawaii-guitar, og Mortensen var formentlig den første i Danmark - før end Valdemar Eiberg, der også lærte af Luvaun - som spillede professionelt på dette instrument (indspillede hawaii-plader for Polyphon omkring 1920). Björn Nalle Gustaf Halldén og Russell Jones, Russell Jones spillede tillige guitar, cello, violin og klaver, og var også vokalist. I 1922 annonceret som Sveriges populäraste negerhumorist. Jones var født i USA, men voksede op i Berlin og blev med tiden medlem af den London-baserede gruppe The Five Royal Imperials, som gæstespillede på Blanchs Café og/eller Svarte Katten i Stockholm, hvorefter Jones tog ophold i Sverige. Læs mere om Russell Jones under Jack Harris/Bernhard Navitzky biografi). HM og BNGH samarbejdede som hhv. komponist og tekstforfatter ved nodeudgivelser (et samarbejde måske af hjemlig oprindelse, idet Halldéns første hustru, Emma Jacobsen, var dansk). Notits: I efteråret 1919 spillede Björn Nalle Halldéns jazzband med den danske violinist og sanger Harald Mortensen på Fenixpalatset i Stockholm. Efter et besøg i London i 1919 lancerede svenskeren Ernst Rolf ( ) et original jazzband from USA i sin revy Kvinnan du gav mig på Intiman, Odenplan, Stockholm. Her sad nu ingen deciderede amerikanske jazzmusikere, men i stedet bl.a. Harald Mortensen på violin, teaterkapelmesteren Björn Nalle Halldén ( ) på klaver og banjoisten Russell Jones (1891/USA-1959). Rolf sang i revyen en melodi med titlen Jazz, hvilket fik det Svenske Musikerforbund til at blokere Blanchs Café for at engagere et negerorkester (Joyners American Jazzband) med begrundelsen dårlig smag og illoyal konkurrence overfor svenske musikere. Anders Soldén, 1923: På Bal Tabarin spelade Harald Mortensens Orkester. Fra venstre: Curt Schör Ljunggren, bjo. Nils Ture Nisse Söderman ( ), piano. Harald Mortensen, vln. Bernhard Navitzky, alt. Fred Sunesson, dms. Disse medlemmer var alle pionerer i svensk jazz, og især Ljunggren og Söderman hævdede sig i senere fine bands.

4 Under navnet Mortensens Dansorkester indspillede Harald Mortensen med ukendt besætning 6 sider (alle titler komponeret og arrangeret af ham selv) for HMV i Stockholm den 24. maj 1924 (se diskografi). Gustav Chicken Törnblad:... nu var jeg alltså proffs och när jobbet på Nöjesfältet var slut så måste jag börja tänka på att ha någonting att göra på hösten -25. Min kompis Sama hade fått et jobb med Harald Mortensen på Bal Palais, eller Bal Tabarin, som det hette också, några kvällar i veckan. Det var fint. Mortensen var en underbar människa, glad och vänlig. Men så hände det sig att jeg fick telefon från Anders Soldén, batteristen. Han frågade om jag kunde ställa upp på en provspelning på Restaurant Cecil dan därpå. Jag gick dit.... Mortensens Dansorkester på Bal Tabarin (senere Bal Palais ) i sensommeren Fra venstre: Sam Sama Jakobsson, alt. Gösta Chicken Törnblad, tpt. Harry Totta Nygren, dms. Lill-Buddah Johansson, pno. Harald Mortensen, vln. Sam Sama Jakobsson, alt. Gösta Chicken törnblad, tpt, fra Södra Hörnan plus Harry Totta Nygren. I 1925 også arbejde med Apollo-Revyen i København. I 1926 tilbage i Stockholm på Bal Tabarin med bl.a. Rudi "Bolmi" Bolmgren, sax. Bernhard Navitzky, pno!! Og stadig Harry Totta Nygren på trommer. Mortensen fortsatte samarbejdet med Ernst Rolf i Stockholm frem til 1931, hvor han var kapelmester ved Rolfs teaterforestillinger. Derefter en turné i Sverige eftersommeren 1931 inden han i marts 1932 tiltrådte som kapelmester hos "Lorry" ("Landsbyen") i København.

5 Harald Mortensens Orkester med Anker Skjoldborg (nr. 2 fra højre) møder Max Lefkos Orkester med Leo Mathisen (nr. 1 og 2 fra venstre) i Sverige ca. eftersommeren Damen til højre er Bell Mathisen. Harald Mortensens Orkester 1931 (ny besætning). Til højre Albert Fischer. Stråhatten var Morttensens tidligere arbejdsgiver Ernst Rolfs 'varemærke'. I august-september 1936 var Harald Mortensens orkester på Femina i Berlin. Her spillede han også hawaii-guitar. Fra Berlin hjemvendte HM til fortsat engagement i Lorry og han blev i alt i 8 år hos Lorry. I sommeren 1948 med "Cirkusrevyen". Den spillede Mortensens orkester i Lübeck-området, og har sikkert været på turné i militærzonesammenhæng. Adskillige sæsoner på Kilden i Aalborg, 18 år i Hollænderbyen på Amager, og til sidst 7 år i Prater på Nørrebro, hvor han spillede til få dage før sin død.

6 Harald Mortensens orkester under et tidsmæssigt ukendt (formentlig mellem ) engagement på National-Scala, fra venstre: E. Striegler, tenorsax. H. Madsen, altsax. P. Bjerregaard, trommer. Peter Hermann Hoffmark, piano. Harald Mortensen. Albert Fischer, guitar/bas. Aage Overgaard, trombone, og Poul Jensen, trompet. Flere af disse var tidligere jazzmænd, særdeles dygtige musikere, og flittige komponister af indbringende schlagere. -o0o- (*1): På den anden side af Amager Boulevard lå Jernbanepavillonen (Store Mølle Vej, hvor Amagerbanens bygninger lå), hvor Edvard Brink på samme tid havde et 6-mands, senere 10-mands, orkester med bl.a. Sigurd Falting, vln. Charles Bulder Jørgen Jørgensen, dms. Nogle gange gik Brink over til Harald Mortensen og gav et nummer, ligesom Mortensen af og til gav et nummer hos Brink. Derfra kom Brink til Berliner Caféens Concertsal, Nørrebrogade 32, 1. sal, hvor den populære Stadil var overtjener (åbnede senere STADIL på Rådhuspladsen) og hvor direktøren var den ikke mindre kendte LODBERG. Derefter kom Brink til Belvedere i Sjællandsgade på Nørrebro, hvor han fik værtindens 18-årige søstersøn med i orkestret = violinisten Harald Andersen. Derfra blev Harald Andersen koncertmester hos Jacob Gade, og senere kapelmester på Regina i Århus og Bellevue Strandhotel ). Edvard Brink, ca. 1911: I nogen tid havde jeg komponeret på livet løs, uden at det var lykkedes mig at frembringe noget, der var rigtig bid i. Måske var grunden, at jeg ikke havde lyttet til de nyere amerikanske rytmer, de såkaldte ragtimes - for jeg masede stadig videre med polkaer og valse, alt mit umoderne lort, som byens musikdirektører indrullerede i deres repertoire, bl.a. Valdemar Nielsen. Gardens Valde (Valde, Valde, Valdemar, pi rnes egen Valde), som Axel Andreasen og Johannes Dam skrev til en Scala-revy. Jeg måtte begynde at skrive og tænke i den nye tids rytmer. Skandinavien-Amerika Linjen tilbød på et tidspunkt Edvard Brink at lede skibsorkestret på en rundrejse til New York (hvor han netop gerne ville have studeret de ny ragtime-rytmer), men han måtte afslå, da han ikke kunne løses fra sine teaterforpligtelser.

VALDEMAR EIBERG. Valdemar Eiberg 1923 og 1962

VALDEMAR EIBERG. Valdemar Eiberg 1923 og 1962 VALDEMAR EIBERG Valdemar Eiberg 1923 og 1962 Kapitel 1: Familieoprindelse Nærmeste familie og andre slægtsforhold. Waldemar Sophus Gerlach Eiberg (VE) er født den 23. august 1892 i Kolding (fornavnet oprindeligt

Læs mere

JACK HARRIS. Scala Teatrets revy Rosen blusser, 1925. Fra venstre: Harris, Johnsson, Lington, Hasseltine, Navitzky og Marie Brandstrup..

JACK HARRIS. Scala Teatrets revy Rosen blusser, 1925. Fra venstre: Harris, Johnsson, Lington, Hasseltine, Navitzky og Marie Brandstrup.. JACK HARRIS Jack Harris var født i Canada 1889, og døde - formentlig i Stockholm - 1970. Harris ledede eget band i mange år, hvori han selv spillede banjo og sav, og er kort nævnt her, fordi Otto Lington

Læs mere

Kapitel 4: 1923-24 Centralcaféen i Frederiksberggade; Adlon-Klubben ; tvungen orkesterændring; den første danske jazzpladeindspilning - for HMV;

Kapitel 4: 1923-24 Centralcaféen i Frederiksberggade; Adlon-Klubben ; tvungen orkesterændring; den første danske jazzpladeindspilning - for HMV; Kapitel 4: 1923-24 Centralcaféen i Frederiksberggade; Adlon-Klubben ; tvungen orkesterændring; den første danske jazzpladeindspilning - for HMV; derefter Polyphon optagelse. Maxim og Palace Hotellets Marmorhaven.

Læs mere

BIOGRAFI AXEL SKOUBY

BIOGRAFI AXEL SKOUBY BIOGRAFI AXEL SKOUBY Axel Skouby LBR: Hans Karl Axel Skouby blev født den 27. august 1901 i landsbyen Idestrup ved Sdr. Vedby på Falster. Faderen var skomager og spillede selv lidt violin. Fra omkring

Læs mere

Kapelmester Otto Lington Et liv i musik. En Bio-Diskografi

Kapelmester Otto Lington Et liv i musik. En Bio-Diskografi Kapelmester Otto Lington Et liv i musik En Bio-Diskografi Samlet af René Aagaard - 2009 Kapelmester Otto Lington Et liv i musik En Bio-Diskografi 2 Indledning Dette værk som jeg kalder en Bio-Diskografi

Læs mere

I pausen spillede The Amateur Dances Jazz-Band dirigeret af Hr. Børge Rosenwald.

I pausen spillede The Amateur Dances Jazz-Band dirigeret af Hr. Børge Rosenwald. Efter sit udenlandsophold siden Danmarks Tournéens afslutning - begynder Otto Lington den 1. september 1931 at spille hos Pagh i Frederiksbergsgade. Derefter fra november hos Ritz. Den 20. december 1931

Læs mere

En stribe kapelmestre var inviteret til premiere i marts 1942 på UFA-filmen Kejseren danser ( Tanz mit dem Kaiser )

En stribe kapelmestre var inviteret til premiere i marts 1942 på UFA-filmen Kejseren danser ( Tanz mit dem Kaiser ) En stribe kapelmestre var inviteret til premiere i marts 1942 på UFA-filmen Kejseren danser ( Tanz mit dem Kaiser ) 106 CIRKUS REVYEN (1942-46 + 1951-52) Efter Apolloteatret kom jeg til een af Danmarks

Læs mere

SKANDINAVIEN-AMERIKA LINIEN Skibsmusikere samt andre danske musikere, der besøgte USA

SKANDINAVIEN-AMERIKA LINIEN Skibsmusikere samt andre danske musikere, der besøgte USA SKANDINAVIEN-AMERIKA LINIEN Skibsmusikere samt andre danske musikere, der besøgte USA Fra de første udprægede emigrationsår omkring begyndelsen af 1800-tallet var det umuligt at emigrere direkte fra Danmark

Læs mere

Biografi Ib Glindemann 1934-59

Biografi Ib Glindemann 1934-59 Biografi Ib Glindemann 1934-59 Kapitel 1: Denne beretning dækker hovedsageligt Ib Glindemanns indledende jazzbetonede karriere i 1950 erne, idet hans senere orkesteraktivitet er beskrevet i booklets til

Læs mere

Carl Nielsen. 2 s. s. 8lærervejledning. 4Fynsk Forår. Vi skal høre med øjnene Se med ørerne Lugte med hænderne Tænke med hjertet og føle med hjernen

Carl Nielsen. 2 s. s. 8lærervejledning. 4Fynsk Forår. Vi skal høre med øjnene Se med ørerne Lugte med hænderne Tænke med hjertet og føle med hjernen Carl Nielsen Vi skal høre med øjnene Se med ørerne Lugte med hænderne Tænke med hjertet og føle med hjernen Carl Nielsen Carl Nielsen (1865-1931) er den mest kendte komponist, vi nogensinde har haft i

Læs mere

Nr. 78 26. november 2014

Nr. 78 26. november 2014 1 Nr. 78 26. november 2014 Her ved udgangen af 2014 er det tid til et tilbageblik. Det har været et godt spilleår hvor traditioner som legestuer, baller, og spil i forskellige sammenhænge er blevet fulgt

Læs mere

den rytmiske romantiker Uddrag af Lars Boye Jensens bog Den rytmiske romantiker. Bestil bogen på > www.larsboye.dk Catfish Row

den rytmiske romantiker Uddrag af Lars Boye Jensens bog Den rytmiske romantiker. Bestil bogen på > www.larsboye.dk Catfish Row Uddrag af Lars Boye Jensens bog Den rytmiske romantiker. Bestil bogen på > www.larsboye.dk Catfish Row Gershwins største værk, Porgy and Bess, kom til verden midt under depressionen i trediverne. I modsætning

Læs mere

Arne & Lea hos Gurli & Allan, 22.7.2007.

Arne & Lea hos Gurli & Allan, 22.7.2007. Arne Svensson - et mindeskrift om en savnet ven. Arne Svensson, 20.9.1928-10.11.2009. Allan: Det var et stort chok og med dyb sorg, at vi den 13. november af Lea modtog en helt uventet besked om Arnes

Læs mere

kapelmesteren Carl Nielsen som dirigent Om Sibelius Akademiet Generalforsamling 17. april på Rytmisk Musikkonservatorium

kapelmesteren Carl Nielsen som dirigent Om Sibelius Akademiet Generalforsamling 17. april på Rytmisk Musikkonservatorium kapelmesteren Medlemsblad for Dansk Kapelmesterforening Om Sibelius Akademiet Læs side 12 59 FORÅR 2015 Interview med tre dirigenter med hver sit ungdomsensemble Læs side 6 Carl Nielsen som dirigent Generalforsamling

Læs mere

ERIK MOSEHOLM ER DØD 2012

ERIK MOSEHOLM ER DØD 2012 ERIK MOSEHOLM ER DØD 2012 EN AF DANSK MUSIKLIVS STORE BLEV 82 ÅR af Georg Metz (nekrolog i Dagbladet Information samt mindetale ved Erik Moseholms båre. Bragt med tilladelse af GM) Få mennesker fik så

Læs mere

Fritidsaktiviteter i fritidsklubben i 1959. Den sammenbidte ungersvend til højre er Per Hansen, senere basguitarist i Boozers.

Fritidsaktiviteter i fritidsklubben i 1959. Den sammenbidte ungersvend til højre er Per Hansen, senere basguitarist i Boozers. Ringsted placerede sig overbevisende på Rockens Danmarkskort i de glade pigtrådsdage: Sjællandsmestre i pigtråd i 1964, Danmarksmestre i beat i 1965 og igen Danmarksmestre i pop i 1966. Efter de heftige

Læs mere

Kapelmesteren. Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Generalforsamling 0g rundvisning i. på Rosenørns Alle

Kapelmesteren. Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Generalforsamling 0g rundvisning i. på Rosenørns Alle Kapelmesteren Medlemsblad for Dansk Kapelmesterforening Generalforsamling 0g rundvisning i 41 marts 2009 Det Kgl. Danske Musikkonservatorium på Rosenørns Alle Dansk Kapelmesterforening afholder sin årlige

Læs mere

Her slutter historien om Kasper.

Her slutter historien om Kasper. KASPERS HISTORIE Hvert år forsvinder der hundredevis af danskere uden at give deres familie eller andre pårørende besked : en mand går ned i kiosken på hjørnet en søndag eftermiddag og kommer aldrig tilbage.

Læs mere

Holbæk i mit hjerte af HANNE NAUTRUP juni 2004

Holbæk i mit hjerte af HANNE NAUTRUP juni 2004 Holbæk i mit hjerte af HANNE NAUTRUP juni 2004 Min mand, Tage Olsen skulle have skrevet det her og han ville have elsket det. Men han døde i 2001, så det bliver i stedet mig, som skal fortælle om den tid,

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNES LOKALHISTORISKE TIDSSKRIFT NOVEMBER/DECEMBER 2013. HIPHOP, PIGTRÅD OG ROCK N ROLL Pionerer fra Amager NUMMER 6 / 2013 DEL 1

TÅRNBY KOMMUNES LOKALHISTORISKE TIDSSKRIFT NOVEMBER/DECEMBER 2013. HIPHOP, PIGTRÅD OG ROCK N ROLL Pionerer fra Amager NUMMER 6 / 2013 DEL 1 TÅRNBY KOMMUNES LOKALHISTORISKE TIDSSKRIFT NOVEMBER/DECEMBER 2013 HIPHOP, PIGTRÅD OG ROCK N ROLL Pionerer fra Amager NUMMER 6 / 2013 DEL 1 FORSIDE: Jan Pedersen klar bag trommerne til at banke rytmerne

Læs mere

9.7 CUE SHEET TIL INTERVIEW MED IB GLINDEMANN 30/4 2007

9.7 CUE SHEET TIL INTERVIEW MED IB GLINDEMANN 30/4 2007 9.7 CUE SHEET TIL INTERVIEW MED IB GLINDEMANN 30/4 2007 01.30: Introduktion til interviewet 01.45: Barndommen I Slagelse 02.30: Ib s mor har en frisørsalon på Nørrebro. 04.15: Kommer ikke fra en speciel

Læs mere

Sangglæde. Løgumkloster Refugium. under ledelse af Stephan Kaae. Herre, vor Herre! Hvor herligt er dit navn over hele jorden

Sangglæde. Løgumkloster Refugium. under ledelse af Stephan Kaae. Herre, vor Herre! Hvor herligt er dit navn over hele jorden Sangglæde 2015 Herre, vor Herre! Hvor herligt er dit navn over hele jorden under ledelse af Stephan Kaae Løgumkloster Refugium 1 Sangglæde 2015 Layout: Stephan Kaae Tryk: Arabesque Musik Copyright Arabesque

Læs mere

INDHOLD. Nyt fra Aarhus bestyrelsen Musikerportræt Christian Windfeld Musk til liv og sjæl Symfomagica Siden sidst Temaaften og workshop Seniorklubben

INDHOLD. Nyt fra Aarhus bestyrelsen Musikerportræt Christian Windfeld Musk til liv og sjæl Symfomagica Siden sidst Temaaften og workshop Seniorklubben basunen juni 2013 1 2 basunen juni 2013 Vestergade 19, 2. sal 8000 Aarhus C 86 18 45 99 aarhus@dmf.dk www.basunen.dk Forside Carsten Knudsen Foto: Henrik Bruun Jensen Check stregkoder i Basunen med din

Læs mere

PROVINSEN KALDER - Omkring den første jazzturne i Danmark, i 1930. Erik Wiedemann

PROVINSEN KALDER - Omkring den første jazzturne i Danmark, i 1930. Erik Wiedemann 187 PROVINSEN KALDER - Omkring den første jazzturne i Danmark, i 1930 Erik Wiedemann Jazzen kom til Danmark omkring 1920, men igennem den første halve snes år forblev den næsten udelukkende et københavnsk

Læs mere

Serien af billeder af den excentriske, glamourøse og på ingen måde ukrukkede rumænske dirigent Sergiu Celibidache

Serien af billeder af den excentriske, glamourøse og på ingen måde ukrukkede rumænske dirigent Sergiu Celibidache Kapelmesteren M E D L E M S B L A D F O R D A N S K K A P E L M E S T E R F O R E N I N G Juli 2004 Blad nr. 27 Læs i dette nummer: Præsentation af nye medlemmer, side 2 Jesper Grove, side 3 Referat af

Læs mere

Johannes Jensen Kirkebjerggård var født i 1905

Johannes Jensen Kirkebjerggård var født i 1905 39. årgang, nr. 3 August 2014 1 Johannes Jensen Kirkebjerggård var født i 1905 2 FORMANDEN HAR ORDET Velkommen, velkommen og velkommen. Foreningen har over de sidste par måneder fået rigtig mange nye medlemmer.

Læs mere

Kvinden og klaveret København 1900-1950

Kvinden og klaveret København 1900-1950 81 Kvinden og klaveret København 1900-1950 AF INGE BRULAND Fra et hjem med klaver I løbet af 1. halvdel af det 19. århundrede udkrystalliseredes de forestillinger og idealer om kvindelighed, der skulle

Læs mere

DANSK POSTORKESTER FORBUND

DANSK POSTORKESTER FORBUND DANSK POSTORKESTER FORBUND Nr. 2 40. årgang Juni 2015 APO spiller op til rytmisk ballade ISSN 1902-2360 FORBUNDS NYT DANSK POST-ORKESTER FORBUND FORBUNDSFORMAND Martin Ørgård Hansen Spaniensgade 15A, 3.th

Læs mere