Størrelsen betyder noget, når det gælder ledergrupper

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Størrelsen betyder noget, når det gælder ledergrupper"

Transkript

1 Størrelsen betyder noget, når det gælder ledergrupper Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. Det var et tidspunkt et slogan i forskellige græsrodsbevægelser der hed noget i retning af: Småt er godt stort er noget lort. Noget tyder på, at dette slogan også kunne have en vis bæring på ledergruppens størrelse. Teglkamp & Co har undersøgt, hvilken betydning ledere selv lægger i ledergruppens størrelse. Det er der kommet en række spændende resultater ud af. Deltagerne i undersøgelsen har udover at svare på spørgeskemaet bidraget med mange værdifulde refleksioner over ledergruppearbejdet. En del af refleksionerne er inddraget i denne rapport. 244 har deltaget i undersøgelsen om ledergruppens størrelse. Mindre ledergrupper opleves mere velfungerende Ledergruppen er på mange måder omdrejningspunktet for virksomheden. Det er her linjerne lægges og de store beslutninger træffes. Derfor har det stor betydning både for medarbejderne og ikke mindst for virksomhedens resultater, at ledergruppen er velfungerende. Kun 4 ud af 10 deltagere i undersøgelsen karakteriserer imidlertid deres ledergruppe som god eller særdeles velfungerende. Der er mange elementer, der har indflydelse på, hvor velfungerende en ledergrupper er. Denne undersøgelse har haft til formål at se på, om antallet af medlemmer i ledergruppen har indflydelse på hvor velfungerende ledergruppen er. Undersøgelsen viser, at ledergruppens størrelse har en indflydelse. Undersøgelsen viser en klar tendens mod at jo mindre ledergruppen er, desto større chance er der for, at den opleves som velfungerende af deltagerne. Godt halvdelen af de ledergrupper der består af 2-3 medlemmer oplever sig selv som velfungerende mod kun hver 3. af de ledergrupper, der har flere end 9 medlemmer.

2 Her er et par af kommentarer fra deltagerne til hvorfor mindre ledergrupper opleves mere velfungerende: Jo færre desto større fortrolighed og åbenhed. Hvis vi var alt for mange ville det være sværere at "nå bordet rundt". For personalet tror jeg også, det er nemmere at forholde sig til en mindre gruppe. Gruppen er ikke større end alle kommer til orde, og beslutningernes gang er til at Overskue. Vi er i stand til at tage beslutninger forholdsvis hurtigt grundet den beskedne størrelse og vi er alligevel store nok til at dække det meste af virksomhedens aspekter. Har for to måneder siden ændret ledergruppen fra 10 til 6, det er langt mere effektivt nu. Og her er hvorfor deltagerne oplever at større ledergrupper er dårligere fungerende: Ledergruppen på op til 18 personer var for stor. 12 er maksimum, 5-8 optimalt. Det er "tungere" at træffe beslutninger. Mindre taletid til den enkelte medfører, at de "højest-råbende" får for meget indflydelse - de er ikke nødvendigvist de mest reflekterende... Det kan være enormt svært at "høre" alle hvis der er for mange i ledergruppen. Mange i ledergruppe kan gøre beslutninger sværere. Er ledergruppen for stor bliver det nemt et konsortium frem for en ledergruppe med fælles mål. Dvs. en gruppe, hvor medlemmerne arbejder for egne særinteresser frem for gruppens fælles mål. Ja da størrelsen har en betydning Deltagerne i undersøgelsen er blevet spurgt, om de selv mener, at ledergruppens størrelse har betydning for hvor velfungerende ledergruppen er. Hver 3. deltager

3 mener, at antallet af medlemmer har en høj grad af betydning, hvorimod kun knapt hver 10. mener, at antallet af medlemmer er uden betydning for, hvor velfungerende ledergruppen er. Deltagernes uddybende kommentarer: Antallet har betydning for, hvor godt kendskab man har til hinandens sagsområder. Og for hvor tillidsfuldt samarbejdet kan være. Omvendt kan en for lille gruppe være meget følsom overfor selv mindre uoverensstemmelser mellem 2 eller flere medlemmer. En lille og 'agil' ledergruppe er at foretrække - min erfaring er at når der passeres 4 personer bliver det 'tungere at danse med' - måske fordi der er flere hatte (f.eks. afdelingsledere) der hver synes de skal pleje deres egen butik i butikken (grundet manglende forståelse for helheden). Men er man en større virksomhed kan jeg godt se nødvendigheden af der er flere i ledergruppen netop for at få en bredere repræsentation af alle 'virksomhedens hjørner' (evt. verdenshjørner). For stor kreds vil afholde nogle fra at "komme på banen". Nogle mennesker er mere trygge i mindre forsamlinger. Ligesom andre tænker mere inden de "går på", så jo større kreds desto større risiko for, at disse ikke når at komme til orde. Men det er ifølge deltagerne ikke kun størrelsen det kommer an på: Det kommer an på kvaliteten af medlemmerne. Specielt direktøren. Direktører bliver desværre ikke valgt udefra deres evne til at få en ledergruppe til at fungere, selvom det er noget af det vigtigste for at en virksomhed er godt ledet. Antal medlemmer er kun én faktor for succes - Geografi, kønsfordeling, personlighedsdiversitet og mange flere. Antallet er ikke afgørende, det beror mere på om strategi og mål er klare så man sammen kan arbejde i den retning. I det offentlige er ledergrupperne markant større end i det private Undersøgelsen viser en markant forskel på antallet af medlemmer af ledergruppen i henholdsvise offentlige og private virksomheder. Generelt er de offentlige ledergrupper større, eksempelvis sidder 35% af de offentligt ansatte deltagere i ledergrupper med 9 eller flere medlemmer. Tilsvarende er der kun 13% af de privatansatte deltagere, der sidder i så store ledergrupper. Knapt halvdelen af de privatansatte kommer fra ledergrupper med 5-7 medlemmer mod 38% af deltagerne i de offentlige ledergrupper.

4 Når det kommer til de helt små ledergrupper er de privat ansatte klart mere repræsenteret. Hver 3. af de privatansatte kommer fra ledergrupper med mellem 2 og 4 medlemmer, hvorimod kun hver 5. offentligt ansatte deltager sidder i så små ledergrupper. Det er interessant at se, at de offentlige deltagere er mere kritiske overfor ledergruppen. Således er der kun 37% af de offentlige ansatte ledere, der opfatter deres ledergruppe som velfungerende mod 45% af de privatansatte ledere. Måske det har noget med størrelsen at gøre? Small is beautiful Hos deltagerne i undersøgelsen er der ingen tvivl. Antallet af medlemmer i den optimale ledergruppe ligger i området mellem 3-7 medlemmer. Når man ser lidt nærmere på tallene er det interessant at se, at der er en klar tendens mod, at de dårligst fungerende ledergrupper helst ser små ledergrupper med 3-5 medlemmer og de bedst fungerende ledergrupper at gruppestørrelsen er på 5-7 medlemmer.

5 Når de dårligst fungerende ledergrupper lægger stor vægt på at blive færre medlemmer i ledergruppen, kan det handle om, at man tror, at det bliver nemmere, hvis man er færre. Men at ændre på ledergruppens størrelse er sjældent løsningen, der i sig selv løser de helt grundlæggende problemer omkring en ledergruppe. Ofte handler det om dårlig ledelse af ledergruppen, konfliktskyhed, manglende kompetencer, forskellige holdninger til strategien. At reducere størrelsen kan selvfølgelig gøre nogle ting nemmere, men man risikerer også at de grundlæggende udfordringer stadig findes i ledergruppen. Større ønske om mindre ledergrupper i det offentlige end i det private Både ledere i det offentlige og i det private har et generelt ønske om mindre ledergrupper. Men i det offentlige er der en markant større forskel på ledergruppens faktiske størrelse og den størrelse, som de offentlige ledere finder mest optimalt. Eksempelvis sidder knapt hver 4. deltager i en ledergruppe med 10 medlemmer eller derover, mens kun knapt hver 10. deltager finder det optimalt at sidde i så store ledergrupper. 8 ud af 10 peger på en ledergruppe størrelse på 3-7 medlemmer altså væsentlige færre medlemmer end i ledergrupperne i dag. De private ledergrupper er generelt mindre end de offentlige ledergrupper. Alligevel giver de også udtryk for et ønske om at reducere antallet af medlemmer i ledergruppen. Her peger flere en halvdelen af deltagerne på en ledergruppestørrelse på 3-5 medlemmer som det optimale.

6 Det er interessant, at der er denne forskel på størrelsen af offentlige og private ledergrupper. Undersøgelsen siger ikke noget om hvorfor der er denne forskel. Min hypotese er, at der i det offentlige er tradition for mere demokratiske processer, hvor flere skal høres og have indflydelse. Det smitter af på ledergruppen, hvor man hellere tager for mange end for få med. Når så stor en andel af de offentlige leder har peget på mindre ledergrupper som det optimale, kan give et fingerpeg om, at vi måske i fremtiden kommer til at se ledergrupper med færre medlemmer i de offentlige organisationer. Yderligere oplysninger: Direktør Susanne Teglkamp, Teglkamp & Co., telefon / , ste@teglkamp.dk Om undersøgelsen Undersøgelsen er gennemført over internettet i løbet af juni og juli måned. Undersøgelsen er anonym. Der er indkommet ialt 244 besvarelser. Om Susanne Teglkamp Susanne Teglkamp er konsulent og direktør i Teglkamp & Co. Hun er uddannet jurist og reserveofficer og afsluttet sin tid i forsvaret med grad af oberstløjtnant. Susanne Teglkamp har suppleret med flere lederuddannelser senest Executive Board Programme fra INSEAD. Susanne Teglkamp fik Ildsjælsprisen 2012 af DJØFs Brancheforening Selvstændige. Susanne Teglkamp har tung ledelsesmæssig erfaring og har bl.a. været kommunaldirektør, HR-direktør i to forskellige it-virksomheder og udviklingschef. Hun har i mange år arbejdet som managementkonsulent, karriererådgiver og facilitator. Derudover har Susanne Teglkamp udgivet flere bøger, hvoraf den seneste: Ledergruppen i udvikling udkom i Se mere på Om Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. arbejder med udvikling af ledelse og ledergrupper. Vi arbejder ud fra perspektivet: ledelse i øjenhøjde. Det vil sige, at vi møder lederne på deres bane. Vi tager udgangspunkt i virksomhedernes udfordringer og bringer vores erfaringer ind et frugtbart samarbejde med ledere og ledergrupper. Teglkamp & Co. deler gerne af sin viden og erfaring omkring ledelse. På vores hjemmeside kan man derfor finde flere end 100 artikler om ledelse og flere end 25 undersøgelser om forskellige ledelsesmæssige spørgsmål. Se mere på August 2015

Forskellen på gode og dårlige ledergrupper - ifølge lederne selv

Forskellen på gode og dårlige ledergrupper - ifølge lederne selv Forskellen på gode og dårlige ledergrupper - ifølge lederne selv Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk 244 ledere har i en undersøgelse evalueret deres egen ledergruppe.

Læs mere

Unge og ældre medarbejdere har størst trivsel på arbejdet

Unge og ældre medarbejdere har størst trivsel på arbejdet Unge og ældre medarbejdere har størst trivsel på arbejdet Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk Sig mig hvor gamle dine medarbejdere er og jeg skal fortælle dig, hvor

Læs mere

Afskedigelser Hvad med dem, der bliver tilbage?

Afskedigelser Hvad med dem, der bliver tilbage? Afskedigelser Hvad med dem, der bliver tilbage? Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk Oven på krisen er der ikke mange virksomheder hverken de private eller offentlige,

Læs mere

Ledermøderne energifyldte eller energiforladte? Del 2

Ledermøderne energifyldte eller energiforladte? Del 2 Ledermøderne energifyldte eller energiforladte? Del 2 Af: Susanne Teglkamp, Teglkamp & Co. Fra Susanne Teglkamps helt nye bog: Ledergruppen i udvikling bring potentialet frem, bringes her 2. del af et

Læs mere

Trivsel fremmes af indflydelse og gode opgaver mistrivsel af en dårlig chef!

Trivsel fremmes af indflydelse og gode opgaver mistrivsel af en dårlig chef! Trivsel fremmes af indflydelse og gode opgaver mistrivsel af en dårlig chef! Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk Går du glad på arbejdet de fleste dage, så har du formentlig

Læs mere

Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse

Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I marts, april og maj måned 2006 gennemførte Teglkamp & Co. en internetbaseret undersøgelse af, hvordan virksomheder

Læs mere

Undersøgelse af hvorledes den aktuelle situation påvirker virksomhederne

Undersøgelse af hvorledes den aktuelle situation påvirker virksomhederne Undersøgelse af hvorledes den aktuelle situation påvirker virksomhederne Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af hvorledes

Læs mere

Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse

Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har i samarbejde med jobportalen StepStone A/S taget temperaturen på vores arbejdspladser.

Læs mere

Undersøgelse af lederes udfordringer og vilkår i dag

Undersøgelse af lederes udfordringer og vilkår i dag Undersøgelse af lederes udfordringer og vilkår i dag Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I maj, juni og juli måned 2007 gennemførte Teglkamp & Co. en større internetbaseret undersøgelse af

Læs mere

Inspirationsmøder Book et inspirerende møde til virksomheden!

Inspirationsmøder Book et inspirerende møde til virksomheden! Inspirationsmøder Book et inspirerende møde til virksomheden! Af og til er der brug for et pusterum og lidt inspiration udefra for at sætte gang i den interne udvikling på arbejdspladsen. Til det formål

Læs mere

Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer

Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af i hvor høj grad vi oplever

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til knapt 6.000

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til knapt 6.000 NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2018 15. årgang Udsendes til knapt 6.000 INDHOLD 1. Mistrivsel på arbejdet koster på bundlinjen 2. Om at skabe følgeskab 3. Har du husket at motionere din hjerne? 4. Skal du

Læs mere

Fusioner og store organisationsændringer resultat af undersøgelse 2007

Fusioner og store organisationsændringer resultat af undersøgelse 2007 Fusioner og store organisationsændringer resultat af undersøgelse 27 Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I marts og april måned 27 gennemførte Teglkamp & Co. en større internetbaseret undersøgelse

Læs mere

Karriereudvikling resultat af undersøgelse

Karriereudvikling resultat af undersøgelse Karriereudvikling resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I marts, april og maj måned 2006 gennemførte Teglkamp & Co. en internetbaseret undersøgelse af hvordan vi forholder

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Er din dør altid åben for dine medarbejdere? Så kan det skyldes, at du aldrig er på dit kontor. Læs hvordan du kan sætte

Læs mere

Undersøgelse om mål og feedback

Undersøgelse om mål og feedback Undersøgelse om mål og feedback Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Mellem januar og marts 2008 gennemførte Teglkamp & Co. i samarbejde med StepStone Solutions A/S en internetbaseret undersøgelse

Læs mere

Undersøgelse omkring ledergruppens arbejde

Undersøgelse omkring ledergruppens arbejde Undersøgelse omkring ledergruppens arbejde Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af ledergruppernes arbejde. I alt 267 ledere

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober årgang Udsendes til knapt 6.000

NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober årgang Udsendes til knapt 6.000 NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober 2018 15. årgang Udsendes til knapt 6.000 INDHOLD 5 centrale spørgsmål til ledergruppen Internationale kompetencer kan de komme i spil? Deltag i ny undersøgelse 12-12 seminar

Læs mere

Undersøgelse om møder og deres effektivitet

Undersøgelse om møder og deres effektivitet Undersøgelse om møder og deres effektivitet Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. gennemførte i 2008 undersøgelse om ledermøder. Nu har vi lavet en opfølgende undersøgelse, hvor

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE December årgang Udsendes til knapt Sådan får ledere og medarbejdere en hyggelig julefrokost - sammen!

NYHEDSBREV OM LEDELSE December årgang Udsendes til knapt Sådan får ledere og medarbejdere en hyggelig julefrokost - sammen! NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2018 15. årgang Udsendes til knapt 6.000 INDHOLD Sådan får ledere og medarbejdere en hyggelig julefrokost sammen! 2 pladser tilbage - Skal du med i ledernetværket i 2019?

Læs mere

Undersøgelse om firmajulefrokosten

Undersøgelse om firmajulefrokosten Undersøgelse om firmajulefrokosten Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af vores forhold til julefrokoster. I alt 423 har deltaget

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til knapt 6.000

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til knapt 6.000 NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2018 15. årgang Udsendes til knapt 6.000 INDHOLD 1. Hjælp, jeg vil have et nyt job Nu! 2. Bliv bedre ledere! 3. Giv plads til faglighed i forandringsprocesser 4. Skal du rykke

Læs mere

Pauser på arbejdet resultat af undersøgelse

Pauser på arbejdet resultat af undersøgelse Pauser på arbejdet resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af hvordan vi forholder os til pauser på arbejdspladsen.

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Allerførst vil jeg gerne slå et slag for min nye undersøgelse om ledergruppen anno 2013. Jeg håber, at du også vil bruge

Læs mere

Hvordan håndteres internationale erfaringer

Hvordan håndteres internationale erfaringer Hvordan håndteres internationale erfaringer Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk Globalisering og vækst på udenlandske markeder - sådan har mantraet lydt de seneste mange

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Så er vi tilbage efter sommerferien fuld af energi og med et helt frisk nyhedsbrev. Der er mange spændende indslag og muligheder

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE September årgang Udsendes til godt 5.900

NYHEDSBREV OM LEDELSE September årgang Udsendes til godt 5.900 NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Vi lægger i dette nyhedsbrev ud med 6. artikel i artikelserien om ledergruppens 7 dødssynder. I dette nummer handler

Læs mere

Flertallet af alle fusioner ender med problemer, dokumenterer undersøgelse

Flertallet af alle fusioner ender med problemer, dokumenterer undersøgelse Frederiksborg Amts Avis den 16. marts 2006: Af.: Henrik Helmer Petersen Forside: Flertallet af alle fusioner ender med problemer, dokumenterer undersøgelse Fusioner fører til medarbejderflugt. Det viser

Læs mere

Hvordan kan man kende en leder?

Hvordan kan man kende en leder? Hvordan kan man kende en leder? Susanne Teglkamp, er konsulent og direktør i Teglkamp & Co. Hun er uddannet jurist og reserveofficer og har et bredt erfaringsgrundlag fra ansættelser i det private erhvervsliv

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts årgang Udsendes til godt 6.000

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts årgang Udsendes til godt 6.000 NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2019 16. årgang Udsendes til godt 6.000 INDHOLD Når kollegaen lyver Vil du have mere plads til at lede? Jeg har givet mig selv en udfordring Tag ledergruppens ansvar på jer!

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Der kan være mange gode grunde til at give sig i kast med en lederuddannelse. I dette nyhedsbrev får du 5 gode grunde. En

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.900

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.900 NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Vi lægger i dette nyhedsbrev ud med 5. artikel i artikelserien om ledergruppens 7 dødssynder. I dette nummer handler det

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar årgang Udsendes til godt 5.800

NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar årgang Udsendes til godt 5.800 NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.800 Kære læser! Indimellem render vi på mennesker, som bare ved alt og kan alt altså ifølge dem selv. De udtaler sig skråsikkert om al

Læs mere

Undersøgelse af Lederkompetencer

Undersøgelse af Lederkompetencer Undersøgelse af Lederkompetencer Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af hvad vi synes kendetegner den gode leder. I alt 401

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Selvom vi har haft krise og de fleste både offentlige og private virksomheder har været igennem afskedigelsesrunder, så er

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juli årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juli årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Juli 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Sommerferien står for døren, vi har travlt og skal lige nå de sidste ting. Måske får du læst nyhedsbrevet, inden du går på

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Mange store virksomheder arbejder systematisk med at udvikle deres medarbejdere. Hvis de er rigtig ambitiøse laver de store

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Hvis I står foran ar skulle lave en personalepolitik eller vil give jeres nuværende et servicetjek, så vil jeg anbefale nyhedsbrevet

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Selvom vinteren trækker ud, kan du godt gå foråret i møde. Vi har samlet en buket af artikler og gode tilbud til dig i dette

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til godt 5.900

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til godt 5.900 NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Vi lægger i dette nyhedsbrev ud med 4. artikel i artikelserien om ledergruppens 7 dødssynder. I dette nummer handler det om

Læs mere

Pejling på ledergruppen del 2

Pejling på ledergruppen del 2 Pejling på ledergruppen del 2 Hver 2. ledergruppe mangler formål med ledergruppearbejdet Hvis man vil have succes med ledergruppearbejdet, så er det en rigtig god idé at starte med at finde ud af, hvorfor

Læs mere

Når arbejdspladsen udfordres resultat af undersøgelse

Når arbejdspladsen udfordres resultat af undersøgelse Når arbejdspladsen udfordres resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har gennemført en internetbaseret undersøgelse af, hvordan ledelse og medarbejdere oplever,

Læs mere

Vi arbejder meget resultat af undersøgelse

Vi arbejder meget resultat af undersøgelse Vi arbejder meget resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I august og september måned 2006 gennemførte Teglkamp & Co. en internetbaseret undersøgelse af, hvor meget vi

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE September årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE September årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Nogle kalder det et ledelsesgrundlag andre et ledelseskommissorium. Hvad man end kalder det, er formålet ofte det samme:

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.800 Kære læser! Mange af jer har før sommerferien deltaget i undersøgelsen om den vanskelige samtale. Nu foreligger resultatet og det

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE November årgang Udsendes til godt 5.800

NYHEDSBREV OM LEDELSE November årgang Udsendes til godt 5.800 NYHEDSBREV OM LEDELSE November 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.800 Kære læser! Den første artikel handler om virksomhedskultur og er et bearbejdet uddrag fra min helt nye bog: Fusioner og forandringsledelse

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Et af dine vigtigste ledelsesredskaber har du lige ved hånden eller rettere lige ved munden! Selvom kommunikation er tidkrævende,

Læs mere

Respekt omkring den vanskelige samtale resultat af undersøgelse

Respekt omkring den vanskelige samtale resultat af undersøgelse Respekt omkring den vanskelige samtale resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af håndtering og erfaringer

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til godt 5.800

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til godt 5.800 NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.800 Kære læser! Det er heltdigvis ikke hverdagskost, at medarbejdere udsættes for chefer, der bedriver Management by Fear. Men når det sker,

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! I dette nummer af nyhedsbrevet tager vi hul på en længere artikelserie nærmere bestemt 7 artikler over temaet: Ledergruppens

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE December årgang Udsendes til 5.800

NYHEDSBREV OM LEDELSE December årgang Udsendes til 5.800 NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2017 14. årgang Udsendes til 5.800 INDHOLD 1. Leder du er ikke alene.! 2. Teglkamp & Cos traditionsrige julequiz 3. Undgå de største julefælder på din arbejdsplads 4. Skal

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til godt 6.000

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til godt 6.000 NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2019 16. årgang Udsendes til godt 6.000 INDHOLD Karrieresporene afsættes tidligt i livet Mere tid til ledelse! 140 kr. pr. bog uanset tidligere pris Når autopiloten styrer en

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.700 INDHOLD 1. Når man laver en fejlansættelse 2. 15 års jubilæum 3. Kører din karriere på skinner? 4. Om at stå på sin ret og blive kørt

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Store organisationsændringer betyder ofte også skift på lederpladserne. Det er vigtigt hurtigt og professionelt at få udpeget

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Velkommen hjem fra sommerferien. Jeg håber, den har været god. Jeg håber også, at du ser frem til hverdagen igen inklusiv

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.800 Kære læser! Vi gør ofte ting unødigt kompliceret, derfor støver vi et gammelt men særdeles relevant princip af: KISS eller Keep It

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Der er mange, der stadig hænger fast i krisen. Og så er der dem, der er kommet videre. Ulrik Hartmann, direktør og ejer af

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE November 2014 11. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Allerførst vil jeg gerne slå et slag for et nyt inspirationsmøde, som jeg udbyder: Hvad kan ledere lære af militær ledelse?

Læs mere

Hvad er vigtigt for os på jobbet? resultat af undersøgelse

Hvad er vigtigt for os på jobbet? resultat af undersøgelse Hvad er vigtigt for os på jobbet? resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har gennemført en internetbaseret undersøgelse af, hvad det er der betyder noget

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE September årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE September årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.700 INDHOLD 1. Når der mobbes i ledergruppen 2. Karriereworkshop + individuel sparring 3. Ledelse kan kun udøves én vej nedad! 4. Kører

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2014 11. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Tillid er en vigtig ingrediens, hvis man vil være en ledergruppe og ikke bare en gruppe af ledere. Tillid er en vigtig

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE November årgang Udsendes til knapt 6.000

NYHEDSBREV OM LEDELSE November årgang Udsendes til knapt 6.000 NYHEDSBREV OM LEDELSE November 2018 15. årgang Udsendes til knapt 6.000 INDHOLD Ansætter du kun Rip, Rap og Rup? Skal du med i ledernetværket i 2019? Forandringsprocessens nøglepersoner: Frontløberne,

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts årgang Udsendes til godt 5.800

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts årgang Udsendes til godt 5.800 NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.800 Kære læser! Du har kun et liv og kan ikke gøre det om. Vi skylder os selv, at tage vores liv og de valg, vi rent faktisk har, alvorligt,

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.700 Kære læser! Jeg håber, at du er kommet godt ind i det nye år. For mit eget vedkommende er året startet med, at jeg har udgivet en

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Så er sommerferien slut for de fleste af os. Vi er tilbage på arbejdet og hurtigt tilbage i de gamle rutiner på godt og

Læs mere

Danskerne tager arbejdet med på ferie resultat af undersøgelse

Danskerne tager arbejdet med på ferie resultat af undersøgelse Danskerne tager arbejdet med på ferie resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har gennemført en internetbaseret undersøgelse af, hvorvidt vi holder ferie

Læs mere

Undersøgelse om effekten af uddannelse og kurser

Undersøgelse om effekten af uddannelse og kurser Undersøgelse om effekten af uddannelse og kurser Af: Anne Tang Thomsen, Konsulent i Teglkamp & Co. og Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I sommeren 2017 gennemførte Teglkamp & Co. en internetbaseret

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE November 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.900 Kære læser! November måned er jubilæumsmåned. Jeg fejrer mit 10 års jubilæum med bogen: I den gode ledelses tjeneste. Du kan hele

Læs mere

Forskellen på gode og dårlige ledergrupper - ifølge lederne selv

Forskellen på gode og dårlige ledergrupper - ifølge lederne selv Forskellen på gode og dårlige ledergrupper - ifølge lederne selv Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk 244 ledere har i en undersøgelse evalueret deres egen ledergruppe.

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2013 10. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! I anledning af, at vi er gået ind i december måned, bringer vi bringer to artikler, der handler om forskellige ledelsesmæssige

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2014 11. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Ledermødet er en væsentlig aktivitet i forhold til lederarbejdet. Men langt fra alle ledermøder opleves som det dynamiske

Læs mere

Undersøgelse omkring afskedigelse

Undersøgelse omkring afskedigelse Undersøgelse omkring afskedigelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I august måned 2007 gennemførte Teglkamp & Co. i samarbejde med StepStone A/S en større internetbaseret undersøgelse af

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2014 11. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Det hænder, at der er nogle mennesker, som man oplever, at man har meget svært ved at arbejde sammen med. Ofte siger vi, at

Læs mere

Alle taler om krisen. Resultat af undersøgelse

Alle taler om krisen. Resultat af undersøgelse Alle taler om krisen. Resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse omkring den krise, alle taler om. Er krisen

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.600 Kære læser! Hvorfor kuldsejler mange projeker eller i bedste fald bliver meget forsinkede eller har store budgetoverskridelser? Vi

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2014 11. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Det kan være hårdt og ret ensomt at være leder. Men det hjælper gevaldigt, hvis man har gode lederkollegaer. Er du selv

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar årgang Udsendes til godt 5.900

NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar årgang Udsendes til godt 5.900 NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Jeg håber, du er kommet godt ind i det nye år! Vi lægger ud med en række spændende artikler i dette årets første nyhedsbrev.

Læs mere

Undersøgelse om jobsøgning

Undersøgelse om jobsøgning Undersøgelse om jobsøgning Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har gennemført en internetbaseret undersøgelse omkring jobsøgning og hvilke erfaringer jobsøgerne har. I alt har

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar årgang Udsendes til godt 5.900

NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar årgang Udsendes til godt 5.900 NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Vi lægger i dette nummer hårdt ud med en overlevelsesguide for topchefer. Selv om du ikke er topchef, så kan du nu også

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.600 Kære læser! Alle har brug for feedback også ledere. Der kan imidlertid være mange grunde til, at lederen ikke får feedback. Læs hvordan

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! I dette nummer af nyhedsbrevet kan du læse den anden artikel i artikelserien: Ledergruppens 7 dødssynder. Du kan læse om

Læs mere

Kvinder på topposter i it-branchen 2009. Medlemsundersøgelse af IT-Branchen og Styregruppen Kvindelige Ledere i ITB

Kvinder på topposter i it-branchen 2009. Medlemsundersøgelse af IT-Branchen og Styregruppen Kvindelige Ledere i ITB Kvinder på topposter i it-branchen 2009 Medlemsundersøgelse af IT-Branchen og Styregruppen Kvindelige Ledere i ITB marts 2009 1 Analysens hovedkonklusioner IT-Branchen (ITB) har i samarbejde med Styregruppen

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.900 Kære læser! Vi foretager hele tiden valg. Nogle gange står valget, om vi fortsat har lyst til at være ansat i virksomheden, vi

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.600 Kære læser! HR er ikke noget der er forbeholdt HR-afdelingen. HR er en management disciplin. Læs hvorfor HR er noget som enhver leder

Læs mere

Danske lærebøger på universiteterne

Danske lærebøger på universiteterne Danske lærebøger på universiteterne Dansk Universitetspædagogisk Netværk (DUN) og Forlæggerforeningen har gennemført en undersøgelse blandt studielederne på landets otte universiteter om danske lærebøger

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Jeg håber, at du er kommet godt ind i det nye år. Årets første nyhedsbrev indeholder dels en række nye artikler, men vi

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Vi bruger persontests som aldrig før. Vi elsker at putte hinanden i kasser. Jeg er selv en ivrig bruger af persontest, men

Læs mere

Lægges karrieresporene tidligt i livet?

Lægges karrieresporene tidligt i livet? Lægges karrieresporene tidligt i livet? Af: Susanne Teglkamp, ledelses- og karriererådgiver i Teglkamp & Co. Formålet med denne undersøgelse har været at afdække, om vi rent faktisk, gennem de valg vi

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Man skulle ikke skulle tro det med det forår, men vi skal faktisk til at planlægge vores sommerferie nu. Spørgsmålet er,

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.500 Kære læser! I årets sidste nummer af Nyhedsbrev om ledelse kan vi tilbyde et spændende nyt tiltag. Vi har oprettet et lederforum

Læs mere

Hvordan er det at være arbejdsmiljørepræsentant?

Hvordan er det at være arbejdsmiljørepræsentant? HH, d.. november 2013 Hvordan er det at være arbejdsmiljørepræsentant? 3F har gennem de sidste 3 år spurgt 3F arbejdsmiljørepræsentanterne (AMR erne), hvordan de oplever det er at fungere i en arbejdsmiljøorganisation.

Læs mere

Krise og arbejdsmiljø. Ledernes syn på finanskrisen og dens betydning for det psykiske arbejdsmiljø

Krise og arbejdsmiljø. Ledernes syn på finanskrisen og dens betydning for det psykiske arbejdsmiljø Krise og arbejdsmiljø Ledernes syn på finanskrisen og dens for det psykiske arbejdsmiljø Ledernes Hovedorganisation juli 2009 1 Indledning Den nuværende finanskrise har på kort tid og med stort kraft ramt

Læs mere

Presse-briefing: Elever og interesser på erhvervsuddannelserne

Presse-briefing: Elever og interesser på erhvervsuddannelserne Presse-briefing: Elever og interesser på erhvervsuddannelserne Dette notat præsenterer de første resultater fra en landsdækkende spørgeskemaundersøgelse blandt elever på fire forskellige af erhvervsuddannelsernes

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900

NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900 NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Vi lægger i dette nyhedsbrev ud med 7. og sidste artikel i artikelserien om ledergruppens 7 dødssynder. I dette nummer

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.550 Kære læser! Der er pres på lederne i disse år. Mange ledere slås med nedskæringer og øgede krav til effektivitet og kvalitet. Så

Læs mere

Ledelsesstil. Hvad er resultatet af god ledelse?.og af dårlig?

Ledelsesstil. Hvad er resultatet af god ledelse?.og af dårlig? Ledelsesstil Hvad er resultatet af god ledelse?.og af dårlig? Ledernes Hovedorganisation Maj 4 Indledning Meget moderne ledelsesteori beskæftiger sig med udvikling af forskellige ledelsesformer, og alene

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.200

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.200 NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.200 Kære læser! I dette nyhedsbrev kommer vi vidt omkring. Vi starter med en artikel som trækker nogle af de årsager frem til at der stadig

Læs mere

Lederes Behov for Sparring

Lederes Behov for Sparring 2018 Lederes Behov for Sparring CHRISTIAN STADIL Stadil Advice Oktober 2018 Forord I forbindelse med fejringen af mine 20 år som selvstændig d. 1/10-18 og startskuddet på min nyeste virksomhed Stadil Advice,

Læs mere

Faktaark om psykisk arbejdsmiljø og jobtilfredshed 2014

Faktaark om psykisk arbejdsmiljø og jobtilfredshed 2014 Faktaark om psykisk og jobtilfredshed 2014 Ref. KAB/- 12.06.2015 Indhold Hovedresultater... 2 Jobtilfredshed... 3 Trivsel... 5 Psykisk... 5 Tale åbnet om psykisk... 7 Forbedring af det psykiske... 8 Dette

Læs mere

Lys på Mørks skole 2017.

Lys på Mørks skole 2017. Lys på Mørks skole 07. Lys på Mørks skole 07. Forklaring: Lys på Mørks skole er en sammenlignelig evaluering af skolen foretaget af forældre, elever og ansatte. Den er enkel i opbygningen, og giver indikationer

Læs mere