GADEFEST 13 SEPTEMBER 2008 GAMMELHOLM I ANLEDNING AF GADEFESTEN DEN 13. SEPTEMBER UDGIVER GAMMELHOLM BEBOERFORENING DENNE AVIS

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "GADEFEST 13 SEPTEMBER 2008 GAMMELHOLM I ANLEDNING AF GADEFESTEN DEN 13. SEPTEMBER UDGIVER GAMMELHOLM BEBOERFORENING DENNE AVIS"

Transkript

1 GAMMELHOLM FESTAVIS 2008 I ANLEDNING AF GADEFESTEN DEN 13. SEPTEMBER UDGIVER GAMMELHOLM BEBOERFORENING DENNE AVIS Indhold Foreningens nye logo - hvorfor og hvordan s.2 Ved Havnefronten - af Torben Brosrøm s.4 Festdagens program s.6 Tyve spørgsmål til borgmesterne s.8 Om Gammelholm Beboerforening s.11 Nyt logo for Gammelholm Beboerforening Indsigelse mod Havnegade II s.12 HVORFOR EN GADEFEST OG DENNE FESTAVIS? Efter festen sidste år modtog bestyrelsen for Gammelholm Beboerforening overvældende god respons, så vi besluttede straks at gøre gadefesten til en årlig begivenhed: den anden lørdag i september skal der hvert år festes igennem fra morgen til aften her på Gammelholm med loppemarked og gang i den nede på Havnefronten. Desværre er 2008 ikke blevet året, hvor anlægsarbejderne i Havnegade er kommet i gang. De var kørt i stilling her hen over sommeren, men på grund af regeringens anlægsstop, måtte Teknikog Miljøudvalget (TMU) fravælge nogle projekter, heriblandt vores. Gammelholm Beboerforening tager de sager op, der har betydning for kvarteret som beboelsesområde. Her i forsommeren blev de to midterheller ved Peder Skramsgade og Tordenskjoldsgade endelig etableret. Et resultat af en ihærdig indsats fra Gadelavet i Tordenskjoldsgade og os. TMU vil med projekt Nyt liv i gamle Nyhavn gerne styre udviklingen i hele det område, der strækker sig fra Knippelsbro til Sankt Annæ Plads. Mange beboere deltog i den tilhørende workshop i juni måned på Nyhavns Hoved (hjørnet af Nyhavn og Havnegade). I denne forbindelse har Teknik- og Miljøforvaltningen (TMF) samlet en Nyhavnsgruppe af interessenter, herunder Nyhavns Erhvervsforening, Nyhavnsforeningen, Træskibsforeningen, kanalrundfartens selskaber, Københavns Havn, nogle beboerforeninger på solsiden af Nyhavn samt Gammelholm Beboerforening. Det er lykkedes os interessenter at få forvaltningen til at indse det spændende i forskellighederne i de tre bydele, det drejer sig om. Nemlig det sprudlende Nyhavn med de gamle skibe, kanalrundfart og restauranter, det mere rolige kvarter omkring Strandstræderne og Sankt Annæ Plads med beboelse, gallerier og mindre erhverv og Gammelholm som beboelsesområde. Mangfoldigheden skal herefter egentlig især styrkes, således at de tre bydele kommer i et spændende samspil med hinanden. Med en gadefest og en festavis bliver vi som beboergruppe mere homogene og synlige. Birthe Skou formand for Gammelholm Beboerforening SIDE 1

2 NYT LOGO TIL FORENINGEN Gammelholm Beboerforening har i en del år brugt den gamle toldbygning på Havnegade som logo. Det er en smuk bygning som foreningen mente repræsenterede området på værdig vis. Custom House har nu overtaget den gamle bygning og foreningen besluttede derfor at lave et nyt logo for at differentiere sig fra restaurationsdriften i bygningen. Bestyrelsen drøftede de parametre som logoet skulle afspejle: mangfoldighed, farverighed, unik beliggenhed ved havn og Kgs. Nytorv, smukke linier o.m.a. Resultatet blev, at vi tog at bydelskort og farvede de enkelte kareer i hver deres farve og vi fik lavet et grafisk symbol som her er gengivet i gråtoner. FÅ PLADS PÅ LOPPEMARKEDET 2008 LOPPEMARKEDET 2007 VAR EN STOR SUCCES. DERFOR FORTSÆTTER VI HER I 2008 MED TILBUDDET OM AT BØRN OG VOKSNE KAN SÆLGE DERES TING OG SAGER FRA LOFT, KÆLDER OG GEMMER. SIDSTE ÅR KUNNE 30 IKKE FÅ PLADS, SÅ I ÅR HAR VI SØRGET FOR ET STØRRE AREAL. KONTAKT FORENINGEN FOR AT FÅ EN STADEPLADS. DET KOSTER KR. 200,- FOR VOKSNE OG KR. 75,- FOR BØRN. SKRIV TIL OG RESERVER EN PLADS. HILSEN BESTYRELSEN SIDE 2

3 ANNONCE DFDS CANAL TOURS ET ALTERNATIV TIL KØBENHAVNERE OG DERES GÆSTER. Vi kender alle de idylliske DFDS Canal Tours, turisterne valfarter til Nyhavn og Gammel Strand. Som inkarneret københavner gik jeg forbi Nyhavn forleden dag og besluttede mig for at bruge en times tid, på at se vores smukke by fra vandet. Man opdager pludselig hvor meget byen udvikler sig og hvor fantastiske vor gamle klenodier er. Waterbus hop-on hop off. DFDS Canal Tours har et super tilbud til københavnerne og deres gæster nemlig; Waterbus hop-on hop-off; et koncept til os der ikke har lyst at bruge vores kostbare tid i trafikkaos i indre by, der samtidig rammer alle byens hovedpunkter og fantastiske seværdigheder. Turen er uden guide og for blot 50 kr, kan man hoppe på og af hele dagen. Der finder tre ruter, en grøn, orange og en blå. Den grønne sejler fra Nyhavn via Operaen til Langelinie (fra Langelinie kan man tage en anden båd til Refshaleøen, hvor det er muligt at få en helikoptertur over København ( se ) og fortsætter ud til søfortet Trekroner, på hjemturen er der desuden stop ved Beach klubben Halvandet. Den Orange rute der ligeledes udgår fra Nyhavn, sejler via Operaen gennem Christianshavns Kanal fordi Diamanten og ind i Frederiksholms Kanal, forbi Gammel Strand, Børsen mv. til Nyhavn. Endelig er der den blå rute, også med udgangspunkt i Nyhavn sejler den via Christianshavns Kanal til Islands Brygges havnebad og videre til Fisketorvets Shoppingcenter, hvor der ligeledes er mulighed for at bade i havnen, Og tilbage igen. Jazzcruise. Hver søndag fra april til december og hver torsdag fra juni til september arrangerer DFDS Canal Tours jazzcruise med skiftende, live, jazzband. Turene udgår fra Nyhavn og går gennem de romantiske kanaler, ud i havnen og måske med en lille pause på søfortet Trekroner, hvor der kan købes drikkevarer, for efter ca. 1½ times tid igen at ende i Nyhavn. Under Copenhagen Jazz Festival, arrangeres desuden romantisk Måneskindsjazz hvor turen starter lige før tusmørket. Lej din egen båd. DFDS Canal Tours udlejer gerne deres overdækkede både til arrangementer. Mulighederne er endeløse, men absolut fantasifulde. Man komponerer i samarbejde med DFDS SIDE 3 Canal Tours arrangementet, hvad enten det drejer sig om en stille tur i havn og kanaler, eller en tur med jazzorkester, harmonikaspiller eller måske en frokost/middag. Ligeledes er det muligt at få en spændende, professionel foredragsholder til at fortælle. DFDS Canal Tours samarbejder med bl. andet Peter Olesen, Allan Mylius Thomsen, Flemming Pless, George Metz, Jytte Hilden, Claus Hagen, Gregers Dirckinck-Holmfeld mf. Stik til søs (og ikke til maden...) DFDS Canal Tours overdækkede restaurantbåde har plads til, henholdsvis 66 og 54 spisende gæster ved 6 personers borde. Vinduerne i bådenes glastag kan åbnes i varme perioder og bådene kan opvarmes i kolde perioder. DFDS Canal Tours A/S Trangravsvej København K

4 VED HAVNEFRONTEN Af TORBEN BROSTRØM Jeg savner Bornholmerbåden i bylandskabet. Senest lå den i bassinet ud for Pakhushotellet, kaldet Kvæsthusgraven, førhen ved kajen i Havnegade. Og det var det rigtige sted. Dens mægtige skrog var en vigtig del af havnens kolorit og lyd. Dens afgangsbrøl var ikke til at tage fejl af. Den hilste en i mørket mellem husene, set fra mine vinduer i Holbergsgade som en kolos, der ragede op over husenes tagryg. Min overbo, digteren Peter Poulsen, havde det på samme måde: Hver aften ser jeg bornholmerbåden komme svævende gennem mørket med lys i salonerne som en langsom surrealistisk drøm for enden af Cort Adelers Gade. Vi kunne endda nå endnu en gang at nyde synet, når den sekunder senere viste sig frem i Herluf Trolles Gades sigtepunkt. Ikke at jeg rejste meget med båden. Men dens signal kl. 23 handlede om opbrud, bevægelse, eventyr, og var en stimulans for mennesket på stenbroen før søvnens indtræden. Og det på trods af, at jeg havde haft en ganske umunter oplevelse med den som ung, længe før jeg boede i kvarteret, da jeg som værnepligtig skulle indskrives som rekrut ved Almegårds Kaserne uden for Rønne. Båden var overfyldt af de kommende styrker ved Bornholms Værn, og hvis vi ikke brækkede os efter at have sørget rigeligt for at slukke tørsten den sidste aften som civilister, så gjorde vi det i hvert fald af søsyge under den særegne rullen, som ʼKongedybetʼ var berygtet for. Det gjaldt fremtidig om at vælge alternativet ʼRotnaʼ, der lå roligere på vandet. Og det var lidt af en ankomst i sin tid at flytte fra Aalborg og som provinsstudent påbegynde erobringen af hovedstaden fra søsiden. Da var det ikke søsyge, men vild forventning, der prægede landgangen og morgenkaffen på det nu længst nedlagte Hotel Victoria. Øresundsbroen er en udmærket indretning for naboskabet. Jeg var oprindelig imod tanken. En af de mange bekymringer, man luftede, gik ud på, at byggeriet var til skade for fiskebestanden! Palle Lauring, der var en begejstret fortaler for den faste forbindelse, overbeviste mig om, at det var en unødig omsorg for havdyrene. Jeg er sikker på, at de sagtens kan svømme uden om bropillerne! sagde han. Og det simple ræsonnement bortvejrede min tvivl. De har det vist fint også under broen derude. Derimod har broen fremkaldt en anden nostalgisk forestilling: savnet af Øresundsbådene og det adstadige og kulørte liv de opretholdt. Der var det statelige skib ʼØrnenʼ, der i ro og mag besejlede Malmø herfra, en rigtig damper med en stor, fin skorsten. Den blev afløst af de kvikkere, mindre både, der iværksatte en livlig sundtrafik, som blev en forlystelse i sig selv mere end en egentlig transport. Pensionisterne kunne frem og tilbage nå en fugtig frokost på de hvide både i det våde element. Fortid er også ruterne til Aalborg og Århus, hvor man fra Kvæsthusbroen bekvemt kunne gå om bord hen mod midnat, få sig en porter i restauranten og derefter sove og drømme sig frem til disse gode bestemmelsessteder frem for nu at spilde dagtimer med tog og fly. Kongedybet med Vor Frelser Kirke i baggrunden SIDE 4

5 Der blev udleveret gratis billetter. At bådene også hidtog festglade eller indkøbslystne svenskere, var en ekstra kolorit til Gammelholms gader. Corona-lageret i Holbergsgade holdt straks op med at sælge skrivemaskiner og helligede sig udbud af oste med dansk smag. Den sidste sundsejlads blev udført af de hurtige hydofoilbåde, der svævede hårdt og effektivt på bølgerne, og hvis terminal nu kun er en tomt. Tom tomt i venten på nye ideer. Nu befares havneløbet af de klodsede, gule træsko, der flytter folk fra bred til bred mellem havnerundfartens skuder, hvor man får forklaret, hvad man ser undervejs, mens den danske havnefront smiler fagert i sommervinden. ankomst, opankring og afgang nærer en stadig længsel udad og hjemad, et liv som i en sejlrende, i rolig forandring. Med bund under fødderne, men i stadig bevægelse. Erindringen taler om store forandringer, om visse tab og forbedringer, men den vil fastholde identiteten. Stedets praktiske ånd. København er en søstad, selv om fordelene ved netop det ikke altid er taget i betragtning af myndigheder eller investorer. Henne ved Kalvebod Brygge har man således gjort sig store anstrengelser for at skjule det. Andre steder ligger kajerne ubrugt hen som bolværk mod æstetiske fantasier og initiativer. Men så kan man da se herlighederne på den anden side, som heller ikke er længere væk, end at man kan spadsere derover til de gamle pakhuse, drikke kaffe på den højthængende glasveranda i arkitekturhusets restaurant, hvorfra jeg kan beskue min egen bolig, som tilfældet også er fra Nordatlantens Brygge, hvor perspektivet indenfor udvides mod vores fjernere naboer. At bo nær ved vand formet som havneløb, kanaler og smalle grave med kajpladser til Torben Brostrøm SIDE 5

6 DAGSPROGRAM GADEFEST 13. SEPTEMBER MORGENKAFFE LOPPEMARKED FOR BØRN OG VOKSNE FÆLLES GRILL Medbring dit eget kød og køb grill-garniture i salgsboden PÅ SCENEN: TAI CHI Fælles Tai Chi med instruktør OLE FRA DRʼS BØRNETIME Gæsteoptræden af balletbørn fra Det Kgl. Teater MALENE MORTENSEN QUINTET Lounge-jazz TANGO OPVISNING THE ORGANIZERS Jazz, Blues og Funky rytmer FESTEN SLUTTER STED: HAVNEGADE MELLEM CORT ADELERS GADE OG TORDENSKJOLDSGADE Udvalg fra boden: Øl, vand, vin og kaffe Suppe og vafler Salat og Hommus til fællesgrillen Dankort modtages ikke SIDE 6

7 PÅ FESTDAGENS SCENE OPTRÆDER: OLE KIBSGAARD Ole Kibsgaard, kendt fra bl.a. Kaj & Andrea og Shubidua skaber en aktiv, fortryllende og musikalsk atmosfære fra scenekanten og ud til børnene. Han vil fortælle små løgne-historier så spændende, at selv de voksne vil lytte med. Mellem historierne synger og spiller Ole numre fra sit seneste album Drengen der dagdrømte, og vi kommer sandsynligvis også til at opleve ham som tryllekunstner. En magisk middagsstund, hvor ingen vil få mulighed for at kede sig eller sidde og dagdrømme. MALENE MORTENSEN Malene Mortensen har som jazzsangerinde haft en kometagtig karriere, og hendes sødmefyldte og overbevisende stemme har betaget ikke blot herhjemme, men langt ud over Danmarks grænser. Efter en tournée i Frankrig til november går 26- årige Malene inden jul i studiet med sit 5. album i eget navn sammen med Carl Mörner Ringström, guitar, Magnus Hjorth, piano, Petter Eldh, bas, og Snorre Kirk, trommer. Malene er vokset op på Gammelholm og glæder sig til at spille med sin kvintet i barndommens kvarter. THE ORGANIZERS The Organizers første CD med gruppenavnet er for længst udsolgt og har opnået kultstatus. Siden har bandet udgivet en række CDer med salgstal de fleste jazzgrupper kun kan drømme om. Med Bob Rockwell på sax i verdensklasse og Kjeld Lauritsen på kreativt orgel har gruppen spillet utallige koncerter lige fra finkulturelle koncerter til festivaler og jazzværtshuse. Gruppens to trommeslagere sørger for en stærk rytmisk backing for de to solister, og musikken har fået klare latinamerikanske inspirationer. Jazzballader, swingende blues og funky jazz er The Organizers varemærke. SIDE 7

8 TYVE SPØRGSMÅL TIL BORGMESTEREN (1) OVERBORGMESTER RITT BJERREGAARD 1. Oplever du, at dine drømme, er værd at skrive ned? Nej. Mine drømme behøver jeg ikke skrive ned dem oplever jeg. 2. Hvad er din foretrukne morgenmad? Jeg starter altid dagen med en kop urtete. Det har jeg gjort hele mit liv. 3. Dyrker du motion? Jeg cykler rundt i byen og så får jeg god motion når jeg passer min æbleplantage. Derudover går jeg til yoga en gang om ugen, men det er ikke nok suk! 4. Bruger du cykelhjelm? Ja. Jeg har lige fået mig en ny smart en i rød. 5. Går du i kirke? Jeg er hverken religiøs eller kirkegænger. 6.Har du kørekort? Ja, men det bliver ikke slidt op. Jeg foretrækker min cykel, når jeg bevæger mig rundt i byen. 7. Har du parkeringsproblemer i Kbh.? Nej det er altid let at finde et sted at parkere sin cykel. 8. Bruger du mac eller pc? Jeg bruger primært min computer i forbindelse med arbejde. Kommunen bruger PC, så det gør jeg også. 9. Hvad spiser du til frokost? Jeg skal ærligt indrømme, at det ikke er altid, at jeg når at spise frokost. Hvis jeg har travlt, tager jeg ofte bare et æble. 10. Holder du siesta? Det er der ikke plads til i en Overborgmester-kalender, men det ville være dejligt. 11. Hvem køber ind? Jeg får en kasse fra Årstiderne hver 14-dag - så er der styr på grøntsager og basisvarer. 12. Har du nogensinde inhaleret? Jeg ryger ikke. 13. Passer byliv og familieliv sammen? København blev her i sommer kåret til verdens bedste by at leve i af det engelske magasin Monocle. Jeg tror, at en af grundene til, at Monocle kårede København til verdens fedeste by er, at København er en fantastisk by for familier. Som københavner kan du både have et spændende og krævende arbejde samtidig med, at du har tid til og gode rammer for et velfungerende familieliv 14. Synes dine venner, at du er en god kok? Det kan jeg ikke forestille mig. Jeg overlader madlavningen til min mand Søren, som til gengæld er en fremragende kok. 15. Hvordan nyder du bedst København? En søndag i sol gennem kongens have. 16. Skal du bo i København, når du bliver gammel? Jeg forlader ikke København før jeg skal bæres ud. 17. Hvad er dit forhold til Gammelholm-kvarteret? Jeg synes, at det er et rigtig hyggeligt kvarter som rummer en spændende historie. 18. Kommer du til vores gadefest? Det falder sammen med budgetforhandlingerne inde på Rådhuset, så det kan jeg desværre ikke. 19. Hvad tager du på? Det skal være en overraskelse. 20. Hvor mange timers nattesøvn får du i gennemsnit? For lidt. SIDE 8

9 TYVE SPØRGSMÅL TIL BORGMESTEREN (2) TEKNIK OG MILJØBORGMESTER KLAUS BONDAM 1. Oplever du, at dine drømme, er værd at skrive ned? Jeg har en masse visioner og drømme for København. Mine personlige drømme holder jeg for mig selv. 2. Hvad er din foretrukne morgenmad? Smoothies med økologiske frugter og bær 3. Dyrker du motion? Jeg løber 2-3 gange ugentligt i Fælledparken. Og så cykler jeg, så tit jeg kan komme til det. 4. Bruger du cykelhjelm? Ja 5. Går du i kirke? Nej 6. Har du kørekort? Ja 7. Har du parkeringsproblemer i Kbh.? Tja, hvis det bliver regnet for et problem, at der ikke kan parkeres lige nede foran gadedøren. Jeg synes ikke, det er et problem, vi bor i en by, hvor nogle opfører sig som om det er en menneskeret, at ens bil kan stå på gaden. Det er det ikke, og det optager plads fra noget af alt det andet, vi gerne vil bruge byen til. 8. Bruger du mac eller pc? pc - jeg har en IBM, både på rådhuset og derhjemme. 9. Hvad spiser du til frokost? Jeg ville ønske, jeg kunne sige, jeg altid fik salat, men det bliver alt for tit til en hurtig sandwich mellem to møder. 10. Holder du siesta? Nej. Bortset fra når jeg holder ferie. 11. Hvem køber ind? Det skiftes vi til, ligesom vi får frugt og grønt leveret fra Årstiderne.dk. 12. Har du nogensinde inhaleret? Ja, hver eneste dag inhalerer jeg københavnerluft, som ikke er ren nok. Det skal vi have gjort noget ved, men regeringen ignorerer os og vil ikke tale om nogle af de tiltag, som virkelig vil gøre en forskel - det er altså trængselsafgifter, der som det eneste, vil løse vores problemer med luftforurening. Jeg kommer også til at ryge en cigaret i ny og næ! 13. Passer byliv og familieliv sammen? Ja. Det er noget af det, jeg mener, kendetegner København. Vi har en by, som både er pulserende storby og fuld af åndehuller. Der skal være muligheder for alle og plads til alle. 14. Synes dine venner, at du er en god kok? Jeg er ikke nogen Claus Meyer. Jeg holder af at spise god mad - og er heldigvis godt gift, hvad det angår. Men jeg er god til salatdressinger. 15. Hvordan nyder du bedst København? Om morgenen på cykel ned ad Nørrebrogade og over Dr. Louises bro. 16. Skal du bo i København, når du bliver gammel? Jeg er københavner med stort K og kan ikke forestille mig at flytte herfra. 17. Hvad er dit forhold til Gammelholm-kvarteret? Gammelholm er et af byens fine historiske steder, som er omgivet af rigtigt meget godt kulturliv. Jeg kan godt lide at komme der - for mig er det noget af det der udgør Københavns hjerte. 18. Kommer du til vores gadefest? Gadefesten falder sammen med kommunens budgetforhandlinger, så der er jeg højst sandsynligt alle mine vågne timer på Rådhuset. 19. Hvad tager du på? Til budgetforhandlingerne? Sikkert et par kilo. Til næste år når jeg skal til gadefest på Gammelholm tager jeg nok et par cowboybukser og en skjorte på. 20. Hvor mange timers nattesøvn får du i gennemsnit? 6 timer SIDE 9

10 GAMMELHOLM BEBOERFORENING SIGER TAK TIL VORES SPONSORER OG ANNONCØRER Alida Marstrand City Print Custom House Damindra DFDS-Canal Tours Foto C Nyhavns Vinhandel IRMA IsBar KlinikInterval Nihaw Akupunktur og Taichi Oasen Saga Queen Selina Pizzaria Van Ruijs Kontakt til Gammelholm beboerforening web: Formand Birthe Skou Peder Skrams Gade 26, 1. th K Telefon Mobil Konto: SIDE 10

11 Sager, der pt. er i spil, og som udgør foreningens fremtidige arbejde. 1. Havnefronten. Anlægsarbejderne er af Teknik- og Miljøudvalget (TMU) sat i bero indtil videre på grund af regeringens anlægsstop. Vi overvejer at sende forslag til justerering, når det alligevel tager så lang tid for forvaltningen at føre planerne ud i livet. Vi vil f.eks. gerne have sat nogle pæle, så vi har mulighed for at overdække dele af arealet til forskellige arrangementer. 2. Lokalplan Havnegade II. Gammelholm Beboerforening afleverede d. 20.maj en indsigelse, som er trykt her i avisen. 3. Nyt liv i gamle Nyhavn. Gammelholm Beboerforening har siden juni måned i år deltaget i et følgegruppeforløb, ledet af Lene Andersen, Teknik- og Miljøforvaltningen (TMF), Center for Bydesign. Der står lidt om det på forsiden af denne avis. På kommunens hjemmeside er der pt. ikke noget materiale af betydning, men det kommer nok. 4. Bro eller flydende fortov. Gammelholm Beboerforening sendte en indsigelse mod broer til Holmen. Vi anbefalede pendul færger også kaldet flydende fortov i stedet for km i timen. Vi vil arbejde på det i forlængelse af sagen om midterhellerne. 6. Et supermarked. En Irma lige over for Foto C er et stort ønske. Vi arbejder på sagen. 7. En roklub. Og et fremtidigt samarbejde med HavneForum København. 8. Morgen Tai Chi for alle nede på Havnefronten som en daglig foreteelse. 9. Historien. Gammelholm Beboerforening har taget kontakt til den gruppe af personer, der i 1971 dannede Beboerforeningen Gammelholm. De kan allesammen fortælle lidt om 1970ʼerne, og en af dem, journalisten og gadedigteren, Christian Kronman, har nogle plakater og noget materiale fra 1970ʼerne, som han vil donere til os. SIDE 11

12 Foreningens indsigelse imod lokalplan Havnegade II. København mandag d. 20. maj Gammelholm beboerforening har allerede for 2 år siden sendt en udtalelse vedr. bebyggelse på matrikel 373, Øster Kvarter til borgmester Klaus Bondam og TMU samt til daværende projektleder, Rasmus Grandelag, og Sven Algren, Algren og Bruun, Landskabsarkitekter ApS. Vi skrev dengang følgende, og det er stadigvæk vores holdning: Gammelholm Beboerforening har ved generalforsamlingen den 10. maj d.a. diskuteret Havnegade-projektet. Der er stor glæde og forventning til den kommende promenade. Gennem arbejdet i følgegruppen har beboerforeningen erfaret, at Centerplan har en byggeret på ca. 260 m2 på Havnegadekajens nordligste del. Vi mener, at kommunens landskabskonsulent nu er nået frem til et udgangspunkt for dispositionsforslag, som vi fuldt kan støtte. Dette projekt indeholder ikke byggeri på det omtalte sted. Pladsen Nyhavn/Havnegade er unik, idet Nyhavns-promenaden og Havnegade-promenaden hér knyttes sammen. Det er vigtigt, at pladsen møbleres, så den indgår i helheden og at man tilgodeser, at netop denne plads er vartegn fra søsiden for porten til indre by. Vi kan derfor ikke forestille os, at der på dette sted på Havnegade-promenaden skal udføres en bygning. I stedet burde hjørneområdet udpeges som et areal, der kan danne udgangspunkt for en åben idékonkurrence, hvor billedkunstnere og andre skabende sjæle kan bidrage med forslag til et smukt vartegn, som også på langt sigt kan indgå som et væsentligt element i det københavnske byliv. Vi anmoder derfor Borgerrepræsentationens medlemmer om at sørge for, at Centerplans byggeret på det omtalte område afvikles for på denne måde at skabe grundlag for, at Nyhavns-promenaden og Havnegade-promenaden på dette sted knyttes sammen på en kunstnerisk forsvarlig måde, som på langt sigt vil være en pryd for byen København. Gammelholm Beboerforening går ikke ind for byggeri af mindre bebyggelse til publikumsorienterede erhverv på matrikel 373. Vi mener, at det ville være en invalidering af en enestående, 500 meter lang, 1870-er-facade langs Havnegade. Vi foreslår mageskifte: Centerplan overtager grunden under Custom House, og Københavns Kommune overtager matrikel 373. Gammelholm beboerforening foreslår, at der udskrives en konkurrence om forslag til et smukt vartegn til hjørnegrunden, og vi foreslår, at projektleder i Carlsberg Ejendomme, arkitekt MAA Claus Biilmann, Holbergsgade 28 A, indtræder i bedømmelsesudvalget/ dommerkomitéen. Claus Biilmann har været projektleder for flere boligprojekter i Tuborg Nord og - Syd og har været dommerkomiteens rådgiver ved arkitektkonkurrencen om Vores By på Carlsberg-grunden. Ud over at vi hermed har ytret os vedr. matrikel 373 og hjørnegrunden, har vi endnu nogle bemærkninger til lokalplan Havnegade II. Gammelholm Beboerforening gør indsigelse mod dominans af publikumsorienterede funktioner som cafeer og restauranter i området. Aktiviteterne i Custom House har vist, at udeservering og moderne restaurantdrift er meget støjende og har en "tivoliserende" effekt på området. Kvarteret udgør et af Indre Bys store boligområder med ca boliger, og mange beboere bliver stærkt generet af berusede og larmende restaurationsgæster i aftenog nattetimene. Gammelholm Beboerforening ønsker, at området bibeholdes som en unik oase til glæde for byens beboere og byens gæster - med plads både til ro og fordybelse og til aktiviteter for alle aldersgrupper ved Havnefronten. Vedrørende parkeringspladser, så viste generalforsamlingen i aftes i Gammelholm Beboerforening en enighed i at gøre indsigelse mod nedlægning af 56 parkeringspladser i området. Det har også hele tiden været bestyrelsens og følgegruppens opfattelse, at der ville blive anlagt alternative p-pladser, når der blev sløjfet p-pladser langs med Havnegade i forbindelse med Havnegadeprojektet. Endelig foreslår Gammelholm Beboerforening, at man under 2. Område på side 13 i lokalplanforslaget fjerner den sidste sætning..., samt alle parceller, der efter den 1. maj 2007 udstykkes i området. Med venlig hilsen Gammelholm Beboerforening SIDE 12

13 ANNONCE TAI CHI CHUAN Tʼai Chi Chuans rødder går tilbage til 500 f.kr. og i følge legenden blev T'ai Chi Chuan skabt af en taoistisk munk, som sad og mediterede, han blev forstyrret af støj fra sin baghave. Han kiggede ud og opdagede en trane og en slange i en indædt kamp, hvor ingen af dem kunne få overtaget. Hver gang slangen huggede efter tranen, afværgede den angrebet med et slag af sine kraftige vinger og hver gang tranen huggede efter slangen med sit næb, snoede den sig så den undgik angrebet. Munken, som var meget kompetent indenfor den hårde Shaolin Kung Fu kampkunst indså, at det bløde og eftergivende altid vinder over det hårde og usmidige og skabte derved T'ai Chi Chuan. Tʼai Chi Chuan betyder således Det Ultimative, dvs. den ultimative dynamiske relation mellem Yin og Yang. Tegnet Yin betyder skyggesiden af bjerget og tegnet Yang betyder den solbeskinnede side af bjerget. Yin repræsenterer således noget der er koldt, sammentrækkende og passivt, mens Yang repræsenterer det varme, stigende, udvidende og aktive. Tʼai Chi Chuan handler således om at skabe balance mellem Yin og Yang. Selve begrebet chuan betyder knyttet hånd og henviser til det kampmæssige aspekt i bevægelserne, mens begrebet chi betyder energi og derved henviser til den energi man via bevægelserne frigør i kroppen. T'ai Chi Chuan består af en række langsomme bevægelser, der blidt glider over i hinanden. Ved hjælp af bevægelserne, som imiterer dyrs bevægelser opbygges energien (chi) i kroppen. Energien i kroppen styrkes og frigøres og har til formål at opnå en harmoni i krop, sind og sjæl. Gennem disse bløde bevægelser får T'ai Chi kroppen til at slappe af og forhindrer, at spændinger opbygges, du bliver mere tolerant, selvsikker og stærkere. Tʼai Chi Chuan er således en af de metoder som bedst harmoniserer krop og sind. I den vestlige verden har vi længe adskilt krop og bevidsthed; vi betragter ofte tingene i små detaljer og overser helheden. I Østen opfatter man derimod kroppen og sindet som en helhed. I modsætning til andre former for motion og sport, bygger Tʼai Chi ikke på styrke, kraft og hurtighed, derved det bliver en ideel form for motion for alle uanset alder, køn og styrke. Tommy Iversen Nihaw Akupunktur og Taichi Peder Skrams Gade 17A, st. tv SELINA PIZZARIA OG BURGER HUS HOLBERGSGADE SIDE 13

14 GADEFEST OG LOPPEMARKED 2007 Lørdag den 8. september 2007 fejrede Gammelholm Beboerforening, at det var 130 år siden kvarteret som helhed stod færdigbygget. Derfor blev der arrangeret gadefest med musik og loppemarked. Det var fantastisk at se kvarteres beboere slæbe ting og sager frem fra lofter og kældre. For foreningens bestyrelse var det også en fornøjelse at fornemme den energiske stemning som opstod, da flere hundrede deltog i den største beboerfest for hele kvarteret i mange år. Det var et kæmpe arbejde at arrangere festen, men med hjælp fra beboere og ikke mindst Ole Arbo fra Nyhavns Erhvervsforening, lykkedes det at få arrangeret en rigtig god fest. Bestyrelsen har lært af erfaringerne og vi glæder os til at arangere gadefesten den 13. september Stadepladserne til loppemarkedet 2007 blev hurtigt udsolgt og vi måtte klemme et par ekstra stande ind på selve dagen. Tak til alle der deltog. Vi håber at I deltager med samme iver her i Michael Thorup SIDE 14

15 SIDE 15

16 Vores printcentre tilbyder løsninger af alle typer printopgaver Fra visitkort til banner - fra folder til opslagsværk. Med den hurtighed og fleksibilitet print åbner mulighed for. Print er en ny og spændende mulighed for at levere iøjnefaldende reklamer. Gennem 45 år har vi løbende opdateret vor maskinpark, for konstant at være up to date med produktsortiment og vore kunders behov. Vi råder, som et af de eneste printcentre øst for Storebælt, over en Xerox igen3 farveprinter. Den kan printe på g papir og har et max. format på 350 x 560 mm, så selv opgaver, der falder udenfor traditionelle formater, kan printes. Derudover har vi 2 andre nye spændende maskiner, disse kan f.eks. løfte opgaver som: Print&cut - print direkte på plader op til 10 mm - store bannere - alle former for klistermærker m.m. i alle formater og på stort set alle medier. Vore printcentre er beliggende i København og Rødovre. Du er velkommen til selv at aflevere ordren, eller sende den pr. mail, du kan også vælge, at ligge den op på vores FTP-server. Uanset oplagets størrelse er printløsning den mest fleksible, både hvad angår tid og kvalitet. Ønsker du et prøvetryk inden produktion, kan dette rekvireres. Levering af ordrer foregår med vore egne bude, vi leverer på hele Sjælland. Fleksibilitet print, 281 pjecer og 2 bannere Vælger du print, behøver du kun at producere det oplag, du har behov for. Skulle oplaget have været større end ordret, kan vi hurtigt levere flere print. Messe eller masse Synlighed Om du skal til messe og har brug for små oplag print, skal udsende en masse brochure eller på anden måde synliggøre dig, kan vi løse opgaven snilt og effektivt med vore printløsninger. Glem de traditionelle formater Plads Med vores Xerox igen3 har vi mulighed for at printe i formatet 350 x 560 mm, dvs. at skæve formater ikke er en hindring for optimal udnyttelse af arket. Papir, stof, lærred eller...? Kreativitet Vi printer på stort set alle materialer, og med de nyeste printere er der ingen begrænsninger for kreativiteten. Vi har ingen standardformater,og vores limit er kundens behov og ønske. Format Format til det hele og lidt mere Vores nye storformatprintere kan printe og skære i én arbejdsgang på næsten alle materialetyper, lige fra det lille klistermærke til det store banner. Både til inden- og udendørsbrug. Service Husk - vi har egne chauffører, der sørger for, at dit job bliver fragtet hurtigt og sikkert frem og tilbage. Ønskes levering direkte til din kunde, giver du bare besked. St. Kongensgade 3, 1264 København K, tlf.: , fax: H J Holst Vej 6, 2610 Rødovre, tlf.: , fax: CityPrint ApS. og Povlsen Digital A/S er søsterselskaber. Firmaerne har samme høje kvalitetskrav, ledelse og forretningsplan. CityPrint ApS. er beliggende i St. Kongensgade 3 i København og yderligere produktionskapacitet på H J Holst Vej 6 i Rødovre. Povlsen Digital A/S hovedproduktion foregår på H J Holst Vej 6 i Rødovre, dog er kunderne altid velkomne til at benytte butikken i St. Kongensgade 3, med de samme handelsaftaler, som de handler med hos Povlsen Digital A/S. Firmaerne ligger i tæt samarbejde, dette skaber stor knowhow inden for printproduktion. SIDE 16

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Copenhagen Street Food Papirøen, Trangravsvej 14, 1436 København info@copenhagenstreetfood.dk copenhagenstreetfood.dk

Copenhagen Street Food Papirøen, Trangravsvej 14, 1436 København info@copenhagenstreetfood.dk copenhagenstreetfood.dk Copenhagen Street Food Papirøen, Trangravsvej 14, 1436 København info@copenhagenstreetfood.dk copenhagenstreetfood.dk Papirøen? - udsigten fra Skuespilhuset, Nyhavn PAPIRØEN - Beliggenhed Copenhagen Street

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

Christianshavns Lokalråd Beboerhuset Dronningensgade 34 1420 København K www.christianshavnslokalraad.dk

Christianshavns Lokalråd Beboerhuset Dronningensgade 34 1420 København K www.christianshavnslokalraad.dk Christianshavns Lokalråd Beboerhuset Dronningensgade 34 1420 København K www.christianshavnslokalraad.dk Christianshavn den 22. juli 2009 Frank Jensen Socialdemokraterne Artillerivej 34 2300 København

Læs mere

KØBENHAVN. Designernes

KØBENHAVN. Designernes Designernes KØBENHAVN Dansk design er et hit både herhjemme og i udlandet. Men hvor elsker designerne selv at færdes,? Læs her om, og bliv inspireret til at se, din storby på en ny måde. TEKST: LOUISE

Læs mere

Velkommen til Strandkanten. - med tæerne i havet og byen i ryggen

Velkommen til Strandkanten. - med tæerne i havet og byen i ryggen Velkommen til Strandkanten - med tæerne i havet og byen i ryggen Da Strandkanten endnu ikke er færdigbygget, er brochurens billeder af bygningen og interiør ikke rigtige fotos, men såkaldte arkitekt 3D

Læs mere

Eventyret om det skæve slot

Eventyret om det skæve slot 24 Eventyret om det skæve slot Tema I Børnekulturhus Ama r er et eventyr om, hvordan det lykkedes at bygge landets første børnekulturhus opført fra grunden på baggrund af hårdt arbejde fra en ildsjæl og

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Jule frokost bag tremmer????

Jule frokost bag tremmer???? FTK nyhedsbrev Februar 2014 ********************************************** Har klubben afholdt den årlige dyst for medlemmerne. Denne gang i en stemning af ølbar. Der var diverse konkurrence måder, så

Læs mere

Debat- og informationsmøde om Vester Voldgade-kvarteret. - Opsummering -

Debat- og informationsmøde om Vester Voldgade-kvarteret. - Opsummering - Debat- og informationsmøde om Vester Voldgade-kvarteret - Opsummering - Om mødet Mødet blev afholdt tirsdag d. 15. september kl. 16.30-18.30 på Borups Højskole, Frederiksholms Kanal. Indre By Lokaludvalg

Læs mere

Surf symposium 2013. Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var

Surf symposium 2013. Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var Surf symposium 2013 Fredag den 18. oktober, drog to kajakroere fra HTN (Jacob Jensen & Kristian Balslev ) afsted mod Klitmøller. Med en vis portion spænding i maven, masser af grej i bagagerummet og to

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 FREDAGSNYT FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 Sidste skoledag Fredag den 24. juni fra kl. 8.05-11.15. Storegruppen møder allerede kl. 7.30 til morgenkaffe med lærerne. Efter morgensang

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Det Gode Liv. Grøn og Mad

Det Gode Liv. Grøn og Mad Det Gode Liv Grøn og Mad Hvordan går(d) det? I flere af gårdene er der rigtig gode og varme sammenhold. Der afholdes jævnligt fællesarrangementer og fester. I andre gårde er fællesskabet endnu ikke blevet

Læs mere

Velkommen i vores forening

Velkommen i vores forening 2 Tur - Folder 2015-16 Tur - Folder 2015-16: For Brøndby & Hvidovre Udgiver: Cyklistforbundet Rømersgade 5 33 32 31 21 www.cyklistforbundet.dk Redaktion: Finn Ivo Heller, Trykkeri: Rådhustrykkeriet, Hvidovre.

Læs mere

Unik central beliggenhed

Unik central beliggenhed Unik central beliggenhed Guldfarve: Pantone 871 - CMYK 20, 30, 60, 10 Rødt A: Pantone 187 - CMYK 0, 100, 100, 30 Guldfarve: Pantone 871 - CMYK 20, 30, 60, 10 Velkommen til Tivoli Congress Center Vi er

Læs mere

Tale af overborgmester Ritt Bjerregaard. Anledning: Workshop om byliv og social mangfoldighed i Nordhavn

Tale af overborgmester Ritt Bjerregaard. Anledning: Workshop om byliv og social mangfoldighed i Nordhavn Tale af overborgmester Ritt Bjerregaard Anledning: Workshop om byliv og social mangfoldighed i Nordhavn Hovedbudskab Byliv, social mangfoldighed og social bæredygtighed handler ikke kun om det, der foregår

Læs mere

Ugekalender for Jammerbugten

Ugekalender for Jammerbugten Ugekalender for Jammerbugten Fra fredag den 10. juli - søndag den 19. juli udgives hver uge af Jammerbugt Turistbureau Redaktør: Anitta Olesen. Mail: aol@jammerbugt.dk Dato/tid Fredag den 10. juli - søndag

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye.

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye. BE 2010 BENTLEY USER KONFERENCE I PHILADELPHIA Det sjove. Vi var 3 fra VD, Kåre Friis-Christensen, VDS, Allan Lundgren, VDK og jeg, Jette Voigt, VDS. Kåre og jeg startede fra Skanderborg kl. 04:50 lørdag

Læs mere

Tranerne ved Søen. Nyhedsbrev #5. Indhold: Sorø, august 2011. 1. Praktiske oplysninger til medlemmer

Tranerne ved Søen. Nyhedsbrev #5. Indhold: Sorø, august 2011. 1. Praktiske oplysninger til medlemmer Tranerne ved Søen Nyhedsbrev #5 Sorø, august 2011 Indhold: 1. Praktiske oplysninger til medlemmer 2. Træning ved Søen fra september flyttet til lørdag 3. Sommerarrangement 2011 udskudt til 12. november

Læs mere

H E L E E Nr. 6 juli 2015

H E L E E Nr. 6 juli 2015 HELE E Nr. 6 juli 2015 HELENENYT Nr. 6 (juli årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout &

Læs mere

Unik. central. beliggenhed

Unik. central. beliggenhed Unik central beliggenhed Velkommen til Tivoli Congress Center Unik beliggenhed Downtown Copenhagen Vi er meget stolte af at kunne præsentere Tivoli Congress Center, Downtown Copenhagen. Tivoli Congress

Læs mere

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí?

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí? Kære Aabenraa Rotary Klub Como vão as coisas por aí? Jeg vil gerne først takke mange gange for, at I har givet mig muligheden for at komme ud som udvekslingsstudent og opleve en helt ny og spændende kultur!

Læs mere

ORIENTERING Ansøgning om at flytte restaurationsbåden Viva fra Langebrogade til Nyhavn

ORIENTERING Ansøgning om at flytte restaurationsbåden Viva fra Langebrogade til Nyhavn Teknik- og Miljøforvaltningen ORIENTERING Ansøgning om at flytte restaurationsbåden Viva fra Langebrogade til Nyhavn PROBLEMSTILLING Direktør Buster Schmidt fra restaurant Viva har ansøgt om at få flyttet

Læs mere

Vejen til Noah og overdragelsen af ham!

Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Charlotte S. Sistrup, eneadoptant og mor til Noah Truong fra Vietnam fortæller sin historie Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Den 29. august 2004 sendte jeg ansøgningspapirerne af sted til adoptionsafsnittet,

Læs mere

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL NYT FRA PLADS TIL FORSKEL Juni 2016 BJERGPOSTEN o Præsentation af PLADS TIL FORSKEL o Invitation til Sct. Hans o Familieaften på Borgen o Sommerferieaktiviteter Hvad er PLADS TIL FORSKEL og hvem er vi?

Læs mere

NYT LIV I GAMLE NYHAVN

NYT LIV I GAMLE NYHAVN NYT LIV I GAMLE NYHAVN OPLÆG TIL VISIONER OG UDVIKLINGSSCENARIER, DER SKAL LIGGE TIL GRUND FOR BYRUMSPLAN FOR NYHAVNSOMRÅDET OPLÆG TIL VISIONER OG UDVIKLINGSSCENARIER Baggrunden for dette oplæg er at give

Læs mere

BESTYRELSENS BERETNING HØJER LOKALRÅD

BESTYRELSENS BERETNING HØJER LOKALRÅD BESTYRELSENS BERETNING HØJER LOKALRÅD den 05. november 2014. Endnu et år er gået og som jeg indledte beretningen med sidste år, så er Højer Lokalråd efterhånden blevet en helt naturlig ting, hvor det kan

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

Kære 10. klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden.

Kære 10. klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. 1 Kære 10. klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. Først vil jeg ønske jer til lykke med eksamen. Det er for de fleste en tid med blandede følelser. Det er dejligt

Læs mere

Jeg bygger kirken -1

Jeg bygger kirken -1 kirken - Helligånden & kraft Mål: Det er første pinsedag dagen, hvor kirken startede Vi skal høre, hvordan det gik til, og vi skal opdage, at det alt sammen skete ved Helligånden og Guds kraft. Dette var

Læs mere

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES 20 PSYKOLOG NYT Nr. 20. 2004 HISTORIE Marianne er kronisk anorektiker. I snart 30 år har hun kæmpet forgæves for at slippe fri af sin sygdom. Fire gange har hun

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012

ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012 ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012 Sne, sjap, kulde og bilen vil ikke starte. eller sne, smukke landskaber, hygge indendøre, glögg. Begge dele er jo vinter, men mediernes fokus og måske vores eget?

Læs mere

KAN DU SE DINE VARER HER?

KAN DU SE DINE VARER HER? KAN DU SE DINE VARER HER? 100 stemningsfulde m² i byens livligste gade Går du med en drøm om at åbne dit eget lille city-galleri eller din egen hyggelige café, så gå begge to en tur forbi Gothersgade 3

Læs mere

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse.

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Cykelferie August 2016 Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Jeg siger gerne for sjov at jeg er medlem

Læs mere

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus Jeg vil se Jesus -2 Natanael ser Jesus Mål: Skab forventning til Jesus i børnene. Gennem undervisningen vil vi se på, hvordan Natanael møder Jesus, og hvad det gør i ham, og vi vil se på, hvordan vi kan

Læs mere

Studietur til Berlin

Studietur til Berlin Studietur til Berlin 13-14.oktober 2010 Onsdag den 13. oktober 2010 mødtes en delegation på 20 mennesker meget tidligt i Billund Lufthavn. Målet var Berlin for at hente inspiration til det boligpolitiske

Læs mere

INDHOLD I DETTE NUMMER! Fastelavn på Steins Plads! Cykeldagen 2016! Loppemarked den ! Havevandring den !

INDHOLD I DETTE NUMMER! Fastelavn på Steins Plads! Cykeldagen 2016! Loppemarked den ! Havevandring den ! Maj 2016 INDHOLD I DETTE NUMMER Fastelavn på Steins Plads Cykeldagen 2016 Loppemarked den 05.6.2016 Havevandring den 12.06.2016 Adresseliste Kære Naboer, Så blev det efterhånden forår. Vi kan nu for alvor

Læs mere

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne.

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne. Sysselkoret Planlægning af besøg af Gaudium i dagene fra søndag, den 4. maj til tirsdag, den 6. maj. Planlægningsgruppen: Karin BH, Daniel, Jens samt fra bestyrelsen Flemming, Åse og Elisabeth. Referat

Læs mere

TEAMBUILDING, SJOV OG WELLNESS

TEAMBUILDING, SJOV OG WELLNESS TEAMBUILDING, SJOV OG WELLNESS - Spændende aktiviteter for firmaer, foreninger og grupper OPLEVELSER OG EVENTS Har I brug for fælles oplevelser, der kan ryste venner, kollegaer og afdelinger sammen eller

Læs mere

Mathilde i Mellemamerika. Costa Rica og Nicaragua Af Per H. Jacobsen

Mathilde i Mellemamerika. Costa Rica og Nicaragua Af Per H. Jacobsen Mathilde i Mellemamerika Costa Rica og Nicaragua Af Per H. Jacobsen Indhold Mathildes dagbog fra Costa Rica Side 4 Costa Rica Side 18 Mathildes dagbog fra Nicaragua Side 38 Nicaragua Side 50 Stikord Side

Læs mere

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015 HELE E Nr. 5 juni ti 2015 HELENENYT Nr. 5 (juni årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout

Læs mere

Kvarteret ved Ellebjerg Skole 4.7

Kvarteret ved Ellebjerg Skole 4.7 VÆRDIFULDE Kulturmiljøer i København københavnernes velfærd Kvarteret ved Ellebjerg Skole 4.7 4.7 Kvarteret ved Ellebjerg Skole Stedet Kulturmiljøet omfatter boligområde, haveforening, skole og kirke.

Læs mere

Med Rimo på Bornholm 2013.

Med Rimo på Bornholm 2013. Med Rimo på Bornholm 2013. Hold 4 5 6 og 7 tog i weekenden d. 17. 19. august på tur til Bornholm, for at køre Bornholm Rundt søndag d. 18.08.13. Her er (endelig) en lille stemningsrapport.. Rimo s (næsten)

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

HANDICAP Tour de Bornholm. Altid den første lørdag i september

HANDICAP Tour de Bornholm. Altid den første lørdag i september HANDICAP Altid den første lørdag i september Tag med til DANMARKS SJOVESTE IDRÆTSARRANGEMENT for handicappede og få en uforglemmelig oplevelse WWW.TOURDEBORNHOLM.DK Velkommen til Bornholm! Allan Hedegaard

Læs mere

Detaljeret program for Snedsted Festuge

Detaljeret program for Snedsted Festuge Detaljeret program for Snedsted Festuge Lørdag den 3. august Aktivitet: DM i Adventure Race (Thy til lands, til vands og i luften). Beskrivelse: Danmarksmesterskaberne i Adventurerace "Thy til lands til

Læs mere

FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016

FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016 FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016 Holland i forårstiden er blomsternes land og et af højdepunkterne på denne dejlige Holland-rejse er naturligvis et besøg i en af verdens mest berømte blomsterparker

Læs mere

Alle afgange er fra Cementen i Nyk. F..

Alle afgange er fra Cementen i Nyk. F.. Klub Solstrålen har sommerudflugter i uge 28-29-30. Ud fra medlemmernes forslag har brugerrådet, de Grønne Busser og personalet, planlagt de omtalte tilbud. Har du behov for støtte, så sørg for at få din

Læs mere

Sekundær persona og scenarie for Michael Christiansen og hans spøgelsesven

Sekundær persona og scenarie for Michael Christiansen og hans spøgelsesven Sekundær persona og scenarie for Michael Christiansen og hans spøgelsesven Forretningsmanden Michael Christiansen er 39 år. Han er oprindeligt uddannet cand. merc. fra Handelshøjskolen i Herning, men gennemførte

Læs mere

Julen Skiferier. Skiferie i Val d Isère med Hareskov skiklub. Vi var på en fantastisk skiferie, med super vejr og sne, som I kan se på billede.

Julen Skiferier. Skiferie i Val d Isère med Hareskov skiklub. Vi var på en fantastisk skiferie, med super vejr og sne, som I kan se på billede. Skiferie i Val d Isère med Hareskov skiklub Julen 2009 Skiferier Vi var på en fantastisk skiferie, med super vejr og sne, som I kan se på billede. Når man er med skiklubben går man blot uden for hotellet

Læs mere

Etableret med passion og ambition af en ung kok en aprilsdag i 1991

Etableret med passion og ambition af en ung kok en aprilsdag i 1991 Etableret med passion og ambition af en ung kok en aprilsdag i 1991 I dag står mange op hver morgen for sammen at hæve standarden for dialog, smag og sanselighed AXELBORG OSER AF STEMNING og inviterer

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Hvad er Hals Erhvervsforening. Hvorfor Tall ships race. Plan indtil nu. Leverandører. Hovedsponsorer. Sponsor eksponering. Økonomi.

Hvad er Hals Erhvervsforening. Hvorfor Tall ships race. Plan indtil nu. Leverandører. Hovedsponsorer. Sponsor eksponering. Økonomi. Hvad er Hals Erhvervsforening. Hvorfor Tall ships race. Organisation. Plan indtil nu. Leverandører. Kort over havn og p-områder. Hovedsponsorer. Sponsor eksponering. Markedsføring. Økonomi. Hvad er Hals

Læs mere

Vandhunde og vinterbadere i tidligere industrihavn

Vandhunde og vinterbadere i tidligere industrihavn 6 Vandhunde og vinterbadere i tidligere industrihavn Vandkultur I Landets første helårshavnebad er lagt til kaj i Aalborg Havn. Som et af de sidste elementer i byens enorme forvandling af den tidligere

Læs mere

Filnavn: Plan-4-juni.pdf Side 1 af 20. Holbæk Havn. Visionsplan

Filnavn: Plan-4-juni.pdf Side 1 af 20. Holbæk Havn. Visionsplan Filnavn: Plan-4-juni.pdf Side 1 af 20 Holbæk Havn Visionsplan Kontaktgruppen for havnens beboere Visioner, idéer og forslag. Juni 2013 Filnavn: Plan-4-juni.pdf Side 2 af 20 Krags Brygge bør føres igennem.

Læs mere

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt Mandag d. 26. september kl. 20:10 fløj 9.Q, og ankom i Finland kl. 22:40. Der skete ikke noget særligt på flyveturen, de fleste sad bare og snakkede eller hørte musik. Vi boede i hytter. Meget fine hytter.

Læs mere

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni Pris for turen excl. drikkevarer Dobbeltværelse m/morgenbuffet og aftensmad Tillæg for Enkeltværelse 3.195.- kr. plus 250.- kr. Inkluderet

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

Kun den fattige ved hvad kærlighed er.

Kun den fattige ved hvad kærlighed er. Kun den fattige ved hvad kærlighed er. Prædiken til den 29. juni (som i kirkens kalenderår hedder 2. trinitatis) 2012 i Havdrup Kirke Salmer: 752,604,685,681,367 Prædikenteksten er taget fra Lukasevangeliet

Læs mere

DODO & THE DODOS UPGRADE

DODO & THE DODOS UPGRADE DODO & THE DODOS UPGRADE Dodo Gad: Vokal, kor Jens Rud: Vokal, kor, percussion Steen Christiansen; Keyboard, bas, kor Lars Thorup: Trommer, percussion Anders Valbro: Guitar DODO & THE DODOS UPGRADE Produceret

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Kæreste nej tak- opgaver

Kæreste nej tak- opgaver Kapitler Spørgsmål teori med eksempler side 2 Kapitel 1 Mikkel side 3 Kapitel 2 Sport side 4 Kapitel 3 Arbejde side 5 Kapitel 4 Posthuset side 6 Kapitel 5 Chefen side 7 Kapitel 6 Postbud side 8 Kapitel

Læs mere

Opsamling fra informationsmøde afholdt d. 13. maj 2014

Opsamling fra informationsmøde afholdt d. 13. maj 2014 Til Informationsmøde om Kvæsthusprojektet og Sankt Annæ Projektet 13. maj 2014 Fra Kvæsthusselskabet og Sankt Annæ Selskabet ddd Opsamling fra informationsmøde afholdt d. 13. maj 2014 Kvæsthusselskabet

Læs mere

Idrætslinjen. Studietur, København fra d. 16. - 20. maj

Idrætslinjen. Studietur, København fra d. 16. - 20. maj Idrætslinjen Studietur, København fra d. 16. - 20. maj Uge 21 D. 20. maj 2009 Lørdag morgen d. 16. maj tog Idrætslinjen af sted på studietur til København. NT kørte os kl. 08.30 fra Løgstør og til Aalborg,

Læs mere

September 2010 11. Årgang Nr. 3

September 2010 11. Årgang Nr. 3 September 2010 11. Årgang Nr. 3 www.marna.dk Formanden har ordet Per Thomsen Hej allesammen i foreningen Marna.Sejlsæsonen er ved at gå på held og vi har sidste Mandagssejlads d. 25 okt. kl. 1830. Når

Læs mere

St. Kongensgade 10, 3. sal 1264 København K

St. Kongensgade 10, 3. sal 1264 København K Når alle de fornuftige detaljer er på plads, står du tilbage med den vigtigste; Føles stedet rigtigt St. Kongensgade 10, 3. sal 1264 København K Ledigt kontorlejemål på 65 m² Central placering mit i byen

Læs mere

Ophold. på hotel koldingfjord i afslappende omgivelser

Ophold. på hotel koldingfjord i afslappende omgivelser Ophold på hotel koldingfjord i afslappende omgivelser Smuk beliggenhed Imponerende arkitektur Hotel Koldingfjord ligger midt i den smukkeste natur omkranset af 25 ha fredskov og direkte ned til Kolding

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

liv&sjæl SARA-MARIE TEMA Styrk dit åndedræt Lær at elske dig selv fantastisk familieliv lev grønt Bliv vægtvogter med hang til grøn mad

liv&sjæl SARA-MARIE TEMA Styrk dit åndedræt Lær at elske dig selv fantastisk familieliv lev grønt Bliv vægtvogter med hang til grøn mad liv&sjæl Magasinet for bevidst livskvalitet Nr. 5 - oktober/november 2013 Kr. 48,00 TEMA Styrk dit åndedræt Coach dig selv til et fantastisk familieliv Derfor bør du give dig selv alenetid Lev let lev

Læs mere

Tranerne ved Søen. Nyhedsbrev #4. Indhold: Sorø, juni 2011. 1. Praktiske oplysninger til medlemmer. 2. Søndagstræning ved Søen

Tranerne ved Søen. Nyhedsbrev #4. Indhold: Sorø, juni 2011. 1. Praktiske oplysninger til medlemmer. 2. Søndagstræning ved Søen Tranerne ved Søen Nyhedsbrev #4 Sorø, juni 2011 Indhold: 1. Praktiske oplysninger til medlemmer 2. Søndagstræning ved Søen 3. Sommer arrangementer 2011 4. Inspiration til træning 5. Kinesisk ordsprog 6.

Læs mere

Indvandreren Ivan. Historien om et godt fællesskab

Indvandreren Ivan. Historien om et godt fællesskab Indvandreren Ivan Historien om et godt fællesskab Ih, hvor jeg føler mig underlig i denne her by!, tænkte jeg den første gang, jeg gik mig en tur i byen, da vi lige var ankommet. Mit hjemland, Argentina,

Læs mere

VELKOMMEN TIL HOTEL STRANDPARKEN

VELKOMMEN TIL HOTEL STRANDPARKEN VELKOMMEN TIL HOTEL STRANDPARKEN Smukke, historiske rammer med udsigt til park og fjord Hotel Strandparken er beliggende i Holbæks smukke, historiske park, der skråner lige ned til Holbæk Fjord. Det velrenommerede

Læs mere

TURE & AKTIVITETER Med Skandinavisk talende guider. C o D a n T U R I S T O R T K O N

TURE & AKTIVITETER Med Skandinavisk talende guider. C o D a n T U R I S T O R T K O N C o D a n T U R I S T K O N T O R TURE & AKTIVITETER Med Skandinavisk talende guider CoDan Turistkontor Provaznická 11, CZ 110 00 Prague 1 Reservation: +420 251 019 360 Touristkontor: +420 602 185 124

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Det sker i Brøndby. Kulturhuset Brønden

Det sker i Brøndby. Kulturhuset Brønden KULTURKALENDER OKTOBER 2014 Det sker i Brøndby Lørdag den 25. oktober kl. 20.00 Irsk aften med Trad Lads & Green Steps Kulturhuset Brønden Kulturkalender oktober 2014 Det sker i Brøndby KULTURKALENDER

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 28. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 28 Emne: Familie og arbejde side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 28. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 28 Emne: Familie og arbejde side 1 Uge 28 Emne: Familie og arbejde Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 28 Emne: Familie og arbejde side 1 HIPPY HippHopp Uge28_familie_arbejde.indd 1 06/07/10 11.44 Uge 28 l Familie og

Læs mere

Indsamlerevaluering 2012

Indsamlerevaluering 2012 Indsamlerevaluering 2012 Generelt matcher svarene fra 2012 svarene i både 2010 og 2011. Hvis man skal fremhæve noget er det at: - 52 % vælger at gå sammen med en anden på ruten. - Folk er glade for at

Læs mere

3 retters menu Buffet Følgende drikkevare er med : Hvidvin og rødvin (husets vine) i 2 timer under middagen samt kildevand under menuen.

3 retters menu Buffet Følgende drikkevare er med : Hvidvin og rødvin (husets vine) i 2 timer under middagen samt kildevand under menuen. !!! Sommerfest Pakke 1 Min. 150-170 gæster Velkomst: SOSO Cocktail + velkomst Fingerfood : Lune og kolde hapsere serveres. 3 retters menu Buffet Følgende drikkevare er med : Hvidvin og rødvin (husets vine)

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Hvem ka? Gud ka! -1. Betty Baxters liv og omvendelse.

Hvem ka? Gud ka! -1. Betty Baxters liv og omvendelse. Hvem ka? Gud ka! -1 Betty Baxters liv og omvendelse. Mål: I denne undervisning kommer vi ind på frelsens budskab. Vi vil skabe plads til, at børn kan åbne deres hjerte op for Jesus, som Betty Baxter gjorde.

Læs mere

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Steffan Lykke 1. Ta mig tilbage Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Her er masser af plads I mit lille ydmyg palads men Her er koldt og trist uden dig Men hvor er du

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2014 STØT VORE SPONSORER - de støtter os Så blev der Pigefrokost igen. Beslutningen om en Pigefrokost 2014 blev taget og en Invitation blev sendt ud. Arrangementet

Læs mere

Bilag 8 Interview med Rasmus (telefon)

Bilag 8 Interview med Rasmus (telefon) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Bilag 8 Interview med Rasmus (telefon) hallo det er Rasmus INTERVIEWER1: Goddag Rasmus, vi fik lov til at ringe til

Læs mere

Informationsfolder til Frivillige foreninger på Grøn Koncert

Informationsfolder til Frivillige foreninger på Grøn Koncert Informationsfolder til Frivillige foreninger på Grøn Koncert Kære frivillige lokalforeningsfolk! eller som vi ynder at kalde jer LokalCrew (udtales Kræw ). I Muskelsvindfonden er vi meget glade for, at

Læs mere

K E N D E L S E. i sag nr. 230/04. afsagt den ******************************

K E N D E L S E. i sag nr. 230/04. afsagt den ****************************** 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 230/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Kreta. 09.07. 17.07.2004 PRIS: KLAGEN ANGÅR: KRAV: 9.906 kr. Voldsomme lydgener fra naboens hane,

Læs mere

På sporet af julen og Grundtvig

På sporet af julen og Grundtvig December i København På sporet af julen og Grundtvig jul 2009 N.F.S. Grundtvig er en vigtig skikkelse i DR s julekalender Pagten, hvor hans salmer og tanker om menneske og fællesskab spiller en rolle.

Læs mere

Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON

Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON - strategi og spilleregler Dette er en strategi for udvikling af Musicon on. Strategien kan ses som et spil med spillere, spilleregler og en spilleplade. Spillerne er aktørerne

Læs mere

Så står sommeren for døren, juni måned er kommet godt i gang, og det tegner til den bliver solrig, varm og aktiv her i Sokkehuset.

Så står sommeren for døren, juni måned er kommet godt i gang, og det tegner til den bliver solrig, varm og aktiv her i Sokkehuset. Så står sommeren for døren, juni måned er kommet godt i gang, og det tegner til den bliver solrig, varm og aktiv her i Sokkehuset. Sommerlejren: er absolut en af klublivets højdepunkter, den går i år til

Læs mere