GADEFEST 13 SEPTEMBER 2008 GAMMELHOLM I ANLEDNING AF GADEFESTEN DEN 13. SEPTEMBER UDGIVER GAMMELHOLM BEBOERFORENING DENNE AVIS

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "GADEFEST 13 SEPTEMBER 2008 GAMMELHOLM I ANLEDNING AF GADEFESTEN DEN 13. SEPTEMBER UDGIVER GAMMELHOLM BEBOERFORENING DENNE AVIS"

Transkript

1 GAMMELHOLM FESTAVIS 2008 I ANLEDNING AF GADEFESTEN DEN 13. SEPTEMBER UDGIVER GAMMELHOLM BEBOERFORENING DENNE AVIS Indhold Foreningens nye logo - hvorfor og hvordan s.2 Ved Havnefronten - af Torben Brosrøm s.4 Festdagens program s.6 Tyve spørgsmål til borgmesterne s.8 Om Gammelholm Beboerforening s.11 Nyt logo for Gammelholm Beboerforening Indsigelse mod Havnegade II s.12 HVORFOR EN GADEFEST OG DENNE FESTAVIS? Efter festen sidste år modtog bestyrelsen for Gammelholm Beboerforening overvældende god respons, så vi besluttede straks at gøre gadefesten til en årlig begivenhed: den anden lørdag i september skal der hvert år festes igennem fra morgen til aften her på Gammelholm med loppemarked og gang i den nede på Havnefronten. Desværre er 2008 ikke blevet året, hvor anlægsarbejderne i Havnegade er kommet i gang. De var kørt i stilling her hen over sommeren, men på grund af regeringens anlægsstop, måtte Teknikog Miljøudvalget (TMU) fravælge nogle projekter, heriblandt vores. Gammelholm Beboerforening tager de sager op, der har betydning for kvarteret som beboelsesområde. Her i forsommeren blev de to midterheller ved Peder Skramsgade og Tordenskjoldsgade endelig etableret. Et resultat af en ihærdig indsats fra Gadelavet i Tordenskjoldsgade og os. TMU vil med projekt Nyt liv i gamle Nyhavn gerne styre udviklingen i hele det område, der strækker sig fra Knippelsbro til Sankt Annæ Plads. Mange beboere deltog i den tilhørende workshop i juni måned på Nyhavns Hoved (hjørnet af Nyhavn og Havnegade). I denne forbindelse har Teknik- og Miljøforvaltningen (TMF) samlet en Nyhavnsgruppe af interessenter, herunder Nyhavns Erhvervsforening, Nyhavnsforeningen, Træskibsforeningen, kanalrundfartens selskaber, Københavns Havn, nogle beboerforeninger på solsiden af Nyhavn samt Gammelholm Beboerforening. Det er lykkedes os interessenter at få forvaltningen til at indse det spændende i forskellighederne i de tre bydele, det drejer sig om. Nemlig det sprudlende Nyhavn med de gamle skibe, kanalrundfart og restauranter, det mere rolige kvarter omkring Strandstræderne og Sankt Annæ Plads med beboelse, gallerier og mindre erhverv og Gammelholm som beboelsesområde. Mangfoldigheden skal herefter egentlig især styrkes, således at de tre bydele kommer i et spændende samspil med hinanden. Med en gadefest og en festavis bliver vi som beboergruppe mere homogene og synlige. Birthe Skou formand for Gammelholm Beboerforening SIDE 1

2 NYT LOGO TIL FORENINGEN Gammelholm Beboerforening har i en del år brugt den gamle toldbygning på Havnegade som logo. Det er en smuk bygning som foreningen mente repræsenterede området på værdig vis. Custom House har nu overtaget den gamle bygning og foreningen besluttede derfor at lave et nyt logo for at differentiere sig fra restaurationsdriften i bygningen. Bestyrelsen drøftede de parametre som logoet skulle afspejle: mangfoldighed, farverighed, unik beliggenhed ved havn og Kgs. Nytorv, smukke linier o.m.a. Resultatet blev, at vi tog at bydelskort og farvede de enkelte kareer i hver deres farve og vi fik lavet et grafisk symbol som her er gengivet i gråtoner. FÅ PLADS PÅ LOPPEMARKEDET 2008 LOPPEMARKEDET 2007 VAR EN STOR SUCCES. DERFOR FORTSÆTTER VI HER I 2008 MED TILBUDDET OM AT BØRN OG VOKSNE KAN SÆLGE DERES TING OG SAGER FRA LOFT, KÆLDER OG GEMMER. SIDSTE ÅR KUNNE 30 IKKE FÅ PLADS, SÅ I ÅR HAR VI SØRGET FOR ET STØRRE AREAL. KONTAKT FORENINGEN FOR AT FÅ EN STADEPLADS. DET KOSTER KR. 200,- FOR VOKSNE OG KR. 75,- FOR BØRN. SKRIV TIL OG RESERVER EN PLADS. HILSEN BESTYRELSEN SIDE 2

3 ANNONCE DFDS CANAL TOURS ET ALTERNATIV TIL KØBENHAVNERE OG DERES GÆSTER. Vi kender alle de idylliske DFDS Canal Tours, turisterne valfarter til Nyhavn og Gammel Strand. Som inkarneret københavner gik jeg forbi Nyhavn forleden dag og besluttede mig for at bruge en times tid, på at se vores smukke by fra vandet. Man opdager pludselig hvor meget byen udvikler sig og hvor fantastiske vor gamle klenodier er. Waterbus hop-on hop off. DFDS Canal Tours har et super tilbud til københavnerne og deres gæster nemlig; Waterbus hop-on hop-off; et koncept til os der ikke har lyst at bruge vores kostbare tid i trafikkaos i indre by, der samtidig rammer alle byens hovedpunkter og fantastiske seværdigheder. Turen er uden guide og for blot 50 kr, kan man hoppe på og af hele dagen. Der finder tre ruter, en grøn, orange og en blå. Den grønne sejler fra Nyhavn via Operaen til Langelinie (fra Langelinie kan man tage en anden båd til Refshaleøen, hvor det er muligt at få en helikoptertur over København ( se ) og fortsætter ud til søfortet Trekroner, på hjemturen er der desuden stop ved Beach klubben Halvandet. Den Orange rute der ligeledes udgår fra Nyhavn, sejler via Operaen gennem Christianshavns Kanal fordi Diamanten og ind i Frederiksholms Kanal, forbi Gammel Strand, Børsen mv. til Nyhavn. Endelig er der den blå rute, også med udgangspunkt i Nyhavn sejler den via Christianshavns Kanal til Islands Brygges havnebad og videre til Fisketorvets Shoppingcenter, hvor der ligeledes er mulighed for at bade i havnen, Og tilbage igen. Jazzcruise. Hver søndag fra april til december og hver torsdag fra juni til september arrangerer DFDS Canal Tours jazzcruise med skiftende, live, jazzband. Turene udgår fra Nyhavn og går gennem de romantiske kanaler, ud i havnen og måske med en lille pause på søfortet Trekroner, hvor der kan købes drikkevarer, for efter ca. 1½ times tid igen at ende i Nyhavn. Under Copenhagen Jazz Festival, arrangeres desuden romantisk Måneskindsjazz hvor turen starter lige før tusmørket. Lej din egen båd. DFDS Canal Tours udlejer gerne deres overdækkede både til arrangementer. Mulighederne er endeløse, men absolut fantasifulde. Man komponerer i samarbejde med DFDS SIDE 3 Canal Tours arrangementet, hvad enten det drejer sig om en stille tur i havn og kanaler, eller en tur med jazzorkester, harmonikaspiller eller måske en frokost/middag. Ligeledes er det muligt at få en spændende, professionel foredragsholder til at fortælle. DFDS Canal Tours samarbejder med bl. andet Peter Olesen, Allan Mylius Thomsen, Flemming Pless, George Metz, Jytte Hilden, Claus Hagen, Gregers Dirckinck-Holmfeld mf. Stik til søs (og ikke til maden...) DFDS Canal Tours overdækkede restaurantbåde har plads til, henholdsvis 66 og 54 spisende gæster ved 6 personers borde. Vinduerne i bådenes glastag kan åbnes i varme perioder og bådene kan opvarmes i kolde perioder. DFDS Canal Tours A/S Trangravsvej København K

4 VED HAVNEFRONTEN Af TORBEN BROSTRØM Jeg savner Bornholmerbåden i bylandskabet. Senest lå den i bassinet ud for Pakhushotellet, kaldet Kvæsthusgraven, førhen ved kajen i Havnegade. Og det var det rigtige sted. Dens mægtige skrog var en vigtig del af havnens kolorit og lyd. Dens afgangsbrøl var ikke til at tage fejl af. Den hilste en i mørket mellem husene, set fra mine vinduer i Holbergsgade som en kolos, der ragede op over husenes tagryg. Min overbo, digteren Peter Poulsen, havde det på samme måde: Hver aften ser jeg bornholmerbåden komme svævende gennem mørket med lys i salonerne som en langsom surrealistisk drøm for enden af Cort Adelers Gade. Vi kunne endda nå endnu en gang at nyde synet, når den sekunder senere viste sig frem i Herluf Trolles Gades sigtepunkt. Ikke at jeg rejste meget med båden. Men dens signal kl. 23 handlede om opbrud, bevægelse, eventyr, og var en stimulans for mennesket på stenbroen før søvnens indtræden. Og det på trods af, at jeg havde haft en ganske umunter oplevelse med den som ung, længe før jeg boede i kvarteret, da jeg som værnepligtig skulle indskrives som rekrut ved Almegårds Kaserne uden for Rønne. Båden var overfyldt af de kommende styrker ved Bornholms Værn, og hvis vi ikke brækkede os efter at have sørget rigeligt for at slukke tørsten den sidste aften som civilister, så gjorde vi det i hvert fald af søsyge under den særegne rullen, som ʼKongedybetʼ var berygtet for. Det gjaldt fremtidig om at vælge alternativet ʼRotnaʼ, der lå roligere på vandet. Og det var lidt af en ankomst i sin tid at flytte fra Aalborg og som provinsstudent påbegynde erobringen af hovedstaden fra søsiden. Da var det ikke søsyge, men vild forventning, der prægede landgangen og morgenkaffen på det nu længst nedlagte Hotel Victoria. Øresundsbroen er en udmærket indretning for naboskabet. Jeg var oprindelig imod tanken. En af de mange bekymringer, man luftede, gik ud på, at byggeriet var til skade for fiskebestanden! Palle Lauring, der var en begejstret fortaler for den faste forbindelse, overbeviste mig om, at det var en unødig omsorg for havdyrene. Jeg er sikker på, at de sagtens kan svømme uden om bropillerne! sagde han. Og det simple ræsonnement bortvejrede min tvivl. De har det vist fint også under broen derude. Derimod har broen fremkaldt en anden nostalgisk forestilling: savnet af Øresundsbådene og det adstadige og kulørte liv de opretholdt. Der var det statelige skib ʼØrnenʼ, der i ro og mag besejlede Malmø herfra, en rigtig damper med en stor, fin skorsten. Den blev afløst af de kvikkere, mindre både, der iværksatte en livlig sundtrafik, som blev en forlystelse i sig selv mere end en egentlig transport. Pensionisterne kunne frem og tilbage nå en fugtig frokost på de hvide både i det våde element. Fortid er også ruterne til Aalborg og Århus, hvor man fra Kvæsthusbroen bekvemt kunne gå om bord hen mod midnat, få sig en porter i restauranten og derefter sove og drømme sig frem til disse gode bestemmelsessteder frem for nu at spilde dagtimer med tog og fly. Kongedybet med Vor Frelser Kirke i baggrunden SIDE 4

5 Der blev udleveret gratis billetter. At bådene også hidtog festglade eller indkøbslystne svenskere, var en ekstra kolorit til Gammelholms gader. Corona-lageret i Holbergsgade holdt straks op med at sælge skrivemaskiner og helligede sig udbud af oste med dansk smag. Den sidste sundsejlads blev udført af de hurtige hydofoilbåde, der svævede hårdt og effektivt på bølgerne, og hvis terminal nu kun er en tomt. Tom tomt i venten på nye ideer. Nu befares havneløbet af de klodsede, gule træsko, der flytter folk fra bred til bred mellem havnerundfartens skuder, hvor man får forklaret, hvad man ser undervejs, mens den danske havnefront smiler fagert i sommervinden. ankomst, opankring og afgang nærer en stadig længsel udad og hjemad, et liv som i en sejlrende, i rolig forandring. Med bund under fødderne, men i stadig bevægelse. Erindringen taler om store forandringer, om visse tab og forbedringer, men den vil fastholde identiteten. Stedets praktiske ånd. København er en søstad, selv om fordelene ved netop det ikke altid er taget i betragtning af myndigheder eller investorer. Henne ved Kalvebod Brygge har man således gjort sig store anstrengelser for at skjule det. Andre steder ligger kajerne ubrugt hen som bolværk mod æstetiske fantasier og initiativer. Men så kan man da se herlighederne på den anden side, som heller ikke er længere væk, end at man kan spadsere derover til de gamle pakhuse, drikke kaffe på den højthængende glasveranda i arkitekturhusets restaurant, hvorfra jeg kan beskue min egen bolig, som tilfældet også er fra Nordatlantens Brygge, hvor perspektivet indenfor udvides mod vores fjernere naboer. At bo nær ved vand formet som havneløb, kanaler og smalle grave med kajpladser til Torben Brostrøm SIDE 5

6 DAGSPROGRAM GADEFEST 13. SEPTEMBER MORGENKAFFE LOPPEMARKED FOR BØRN OG VOKSNE FÆLLES GRILL Medbring dit eget kød og køb grill-garniture i salgsboden PÅ SCENEN: TAI CHI Fælles Tai Chi med instruktør OLE FRA DRʼS BØRNETIME Gæsteoptræden af balletbørn fra Det Kgl. Teater MALENE MORTENSEN QUINTET Lounge-jazz TANGO OPVISNING THE ORGANIZERS Jazz, Blues og Funky rytmer FESTEN SLUTTER STED: HAVNEGADE MELLEM CORT ADELERS GADE OG TORDENSKJOLDSGADE Udvalg fra boden: Øl, vand, vin og kaffe Suppe og vafler Salat og Hommus til fællesgrillen Dankort modtages ikke SIDE 6

7 PÅ FESTDAGENS SCENE OPTRÆDER: OLE KIBSGAARD Ole Kibsgaard, kendt fra bl.a. Kaj & Andrea og Shubidua skaber en aktiv, fortryllende og musikalsk atmosfære fra scenekanten og ud til børnene. Han vil fortælle små løgne-historier så spændende, at selv de voksne vil lytte med. Mellem historierne synger og spiller Ole numre fra sit seneste album Drengen der dagdrømte, og vi kommer sandsynligvis også til at opleve ham som tryllekunstner. En magisk middagsstund, hvor ingen vil få mulighed for at kede sig eller sidde og dagdrømme. MALENE MORTENSEN Malene Mortensen har som jazzsangerinde haft en kometagtig karriere, og hendes sødmefyldte og overbevisende stemme har betaget ikke blot herhjemme, men langt ud over Danmarks grænser. Efter en tournée i Frankrig til november går 26- årige Malene inden jul i studiet med sit 5. album i eget navn sammen med Carl Mörner Ringström, guitar, Magnus Hjorth, piano, Petter Eldh, bas, og Snorre Kirk, trommer. Malene er vokset op på Gammelholm og glæder sig til at spille med sin kvintet i barndommens kvarter. THE ORGANIZERS The Organizers første CD med gruppenavnet er for længst udsolgt og har opnået kultstatus. Siden har bandet udgivet en række CDer med salgstal de fleste jazzgrupper kun kan drømme om. Med Bob Rockwell på sax i verdensklasse og Kjeld Lauritsen på kreativt orgel har gruppen spillet utallige koncerter lige fra finkulturelle koncerter til festivaler og jazzværtshuse. Gruppens to trommeslagere sørger for en stærk rytmisk backing for de to solister, og musikken har fået klare latinamerikanske inspirationer. Jazzballader, swingende blues og funky jazz er The Organizers varemærke. SIDE 7

8 TYVE SPØRGSMÅL TIL BORGMESTEREN (1) OVERBORGMESTER RITT BJERREGAARD 1. Oplever du, at dine drømme, er værd at skrive ned? Nej. Mine drømme behøver jeg ikke skrive ned dem oplever jeg. 2. Hvad er din foretrukne morgenmad? Jeg starter altid dagen med en kop urtete. Det har jeg gjort hele mit liv. 3. Dyrker du motion? Jeg cykler rundt i byen og så får jeg god motion når jeg passer min æbleplantage. Derudover går jeg til yoga en gang om ugen, men det er ikke nok suk! 4. Bruger du cykelhjelm? Ja. Jeg har lige fået mig en ny smart en i rød. 5. Går du i kirke? Jeg er hverken religiøs eller kirkegænger. 6.Har du kørekort? Ja, men det bliver ikke slidt op. Jeg foretrækker min cykel, når jeg bevæger mig rundt i byen. 7. Har du parkeringsproblemer i Kbh.? Nej det er altid let at finde et sted at parkere sin cykel. 8. Bruger du mac eller pc? Jeg bruger primært min computer i forbindelse med arbejde. Kommunen bruger PC, så det gør jeg også. 9. Hvad spiser du til frokost? Jeg skal ærligt indrømme, at det ikke er altid, at jeg når at spise frokost. Hvis jeg har travlt, tager jeg ofte bare et æble. 10. Holder du siesta? Det er der ikke plads til i en Overborgmester-kalender, men det ville være dejligt. 11. Hvem køber ind? Jeg får en kasse fra Årstiderne hver 14-dag - så er der styr på grøntsager og basisvarer. 12. Har du nogensinde inhaleret? Jeg ryger ikke. 13. Passer byliv og familieliv sammen? København blev her i sommer kåret til verdens bedste by at leve i af det engelske magasin Monocle. Jeg tror, at en af grundene til, at Monocle kårede København til verdens fedeste by er, at København er en fantastisk by for familier. Som københavner kan du både have et spændende og krævende arbejde samtidig med, at du har tid til og gode rammer for et velfungerende familieliv 14. Synes dine venner, at du er en god kok? Det kan jeg ikke forestille mig. Jeg overlader madlavningen til min mand Søren, som til gengæld er en fremragende kok. 15. Hvordan nyder du bedst København? En søndag i sol gennem kongens have. 16. Skal du bo i København, når du bliver gammel? Jeg forlader ikke København før jeg skal bæres ud. 17. Hvad er dit forhold til Gammelholm-kvarteret? Jeg synes, at det er et rigtig hyggeligt kvarter som rummer en spændende historie. 18. Kommer du til vores gadefest? Det falder sammen med budgetforhandlingerne inde på Rådhuset, så det kan jeg desværre ikke. 19. Hvad tager du på? Det skal være en overraskelse. 20. Hvor mange timers nattesøvn får du i gennemsnit? For lidt. SIDE 8

9 TYVE SPØRGSMÅL TIL BORGMESTEREN (2) TEKNIK OG MILJØBORGMESTER KLAUS BONDAM 1. Oplever du, at dine drømme, er værd at skrive ned? Jeg har en masse visioner og drømme for København. Mine personlige drømme holder jeg for mig selv. 2. Hvad er din foretrukne morgenmad? Smoothies med økologiske frugter og bær 3. Dyrker du motion? Jeg løber 2-3 gange ugentligt i Fælledparken. Og så cykler jeg, så tit jeg kan komme til det. 4. Bruger du cykelhjelm? Ja 5. Går du i kirke? Nej 6. Har du kørekort? Ja 7. Har du parkeringsproblemer i Kbh.? Tja, hvis det bliver regnet for et problem, at der ikke kan parkeres lige nede foran gadedøren. Jeg synes ikke, det er et problem, vi bor i en by, hvor nogle opfører sig som om det er en menneskeret, at ens bil kan stå på gaden. Det er det ikke, og det optager plads fra noget af alt det andet, vi gerne vil bruge byen til. 8. Bruger du mac eller pc? pc - jeg har en IBM, både på rådhuset og derhjemme. 9. Hvad spiser du til frokost? Jeg ville ønske, jeg kunne sige, jeg altid fik salat, men det bliver alt for tit til en hurtig sandwich mellem to møder. 10. Holder du siesta? Nej. Bortset fra når jeg holder ferie. 11. Hvem køber ind? Det skiftes vi til, ligesom vi får frugt og grønt leveret fra Årstiderne.dk. 12. Har du nogensinde inhaleret? Ja, hver eneste dag inhalerer jeg københavnerluft, som ikke er ren nok. Det skal vi have gjort noget ved, men regeringen ignorerer os og vil ikke tale om nogle af de tiltag, som virkelig vil gøre en forskel - det er altså trængselsafgifter, der som det eneste, vil løse vores problemer med luftforurening. Jeg kommer også til at ryge en cigaret i ny og næ! 13. Passer byliv og familieliv sammen? Ja. Det er noget af det, jeg mener, kendetegner København. Vi har en by, som både er pulserende storby og fuld af åndehuller. Der skal være muligheder for alle og plads til alle. 14. Synes dine venner, at du er en god kok? Jeg er ikke nogen Claus Meyer. Jeg holder af at spise god mad - og er heldigvis godt gift, hvad det angår. Men jeg er god til salatdressinger. 15. Hvordan nyder du bedst København? Om morgenen på cykel ned ad Nørrebrogade og over Dr. Louises bro. 16. Skal du bo i København, når du bliver gammel? Jeg er københavner med stort K og kan ikke forestille mig at flytte herfra. 17. Hvad er dit forhold til Gammelholm-kvarteret? Gammelholm er et af byens fine historiske steder, som er omgivet af rigtigt meget godt kulturliv. Jeg kan godt lide at komme der - for mig er det noget af det der udgør Københavns hjerte. 18. Kommer du til vores gadefest? Gadefesten falder sammen med kommunens budgetforhandlinger, så der er jeg højst sandsynligt alle mine vågne timer på Rådhuset. 19. Hvad tager du på? Til budgetforhandlingerne? Sikkert et par kilo. Til næste år når jeg skal til gadefest på Gammelholm tager jeg nok et par cowboybukser og en skjorte på. 20. Hvor mange timers nattesøvn får du i gennemsnit? 6 timer SIDE 9

10 GAMMELHOLM BEBOERFORENING SIGER TAK TIL VORES SPONSORER OG ANNONCØRER Alida Marstrand City Print Custom House Damindra DFDS-Canal Tours Foto C Nyhavns Vinhandel IRMA IsBar KlinikInterval Nihaw Akupunktur og Taichi Oasen Saga Queen Selina Pizzaria Van Ruijs Kontakt til Gammelholm beboerforening web: Formand Birthe Skou Peder Skrams Gade 26, 1. th K Telefon Mobil Konto: SIDE 10

11 Sager, der pt. er i spil, og som udgør foreningens fremtidige arbejde. 1. Havnefronten. Anlægsarbejderne er af Teknik- og Miljøudvalget (TMU) sat i bero indtil videre på grund af regeringens anlægsstop. Vi overvejer at sende forslag til justerering, når det alligevel tager så lang tid for forvaltningen at føre planerne ud i livet. Vi vil f.eks. gerne have sat nogle pæle, så vi har mulighed for at overdække dele af arealet til forskellige arrangementer. 2. Lokalplan Havnegade II. Gammelholm Beboerforening afleverede d. 20.maj en indsigelse, som er trykt her i avisen. 3. Nyt liv i gamle Nyhavn. Gammelholm Beboerforening har siden juni måned i år deltaget i et følgegruppeforløb, ledet af Lene Andersen, Teknik- og Miljøforvaltningen (TMF), Center for Bydesign. Der står lidt om det på forsiden af denne avis. På kommunens hjemmeside er der pt. ikke noget materiale af betydning, men det kommer nok. 4. Bro eller flydende fortov. Gammelholm Beboerforening sendte en indsigelse mod broer til Holmen. Vi anbefalede pendul færger også kaldet flydende fortov i stedet for km i timen. Vi vil arbejde på det i forlængelse af sagen om midterhellerne. 6. Et supermarked. En Irma lige over for Foto C er et stort ønske. Vi arbejder på sagen. 7. En roklub. Og et fremtidigt samarbejde med HavneForum København. 8. Morgen Tai Chi for alle nede på Havnefronten som en daglig foreteelse. 9. Historien. Gammelholm Beboerforening har taget kontakt til den gruppe af personer, der i 1971 dannede Beboerforeningen Gammelholm. De kan allesammen fortælle lidt om 1970ʼerne, og en af dem, journalisten og gadedigteren, Christian Kronman, har nogle plakater og noget materiale fra 1970ʼerne, som han vil donere til os. SIDE 11

12 Foreningens indsigelse imod lokalplan Havnegade II. København mandag d. 20. maj Gammelholm beboerforening har allerede for 2 år siden sendt en udtalelse vedr. bebyggelse på matrikel 373, Øster Kvarter til borgmester Klaus Bondam og TMU samt til daværende projektleder, Rasmus Grandelag, og Sven Algren, Algren og Bruun, Landskabsarkitekter ApS. Vi skrev dengang følgende, og det er stadigvæk vores holdning: Gammelholm Beboerforening har ved generalforsamlingen den 10. maj d.a. diskuteret Havnegade-projektet. Der er stor glæde og forventning til den kommende promenade. Gennem arbejdet i følgegruppen har beboerforeningen erfaret, at Centerplan har en byggeret på ca. 260 m2 på Havnegadekajens nordligste del. Vi mener, at kommunens landskabskonsulent nu er nået frem til et udgangspunkt for dispositionsforslag, som vi fuldt kan støtte. Dette projekt indeholder ikke byggeri på det omtalte sted. Pladsen Nyhavn/Havnegade er unik, idet Nyhavns-promenaden og Havnegade-promenaden hér knyttes sammen. Det er vigtigt, at pladsen møbleres, så den indgår i helheden og at man tilgodeser, at netop denne plads er vartegn fra søsiden for porten til indre by. Vi kan derfor ikke forestille os, at der på dette sted på Havnegade-promenaden skal udføres en bygning. I stedet burde hjørneområdet udpeges som et areal, der kan danne udgangspunkt for en åben idékonkurrence, hvor billedkunstnere og andre skabende sjæle kan bidrage med forslag til et smukt vartegn, som også på langt sigt kan indgå som et væsentligt element i det københavnske byliv. Vi anmoder derfor Borgerrepræsentationens medlemmer om at sørge for, at Centerplans byggeret på det omtalte område afvikles for på denne måde at skabe grundlag for, at Nyhavns-promenaden og Havnegade-promenaden på dette sted knyttes sammen på en kunstnerisk forsvarlig måde, som på langt sigt vil være en pryd for byen København. Gammelholm Beboerforening går ikke ind for byggeri af mindre bebyggelse til publikumsorienterede erhverv på matrikel 373. Vi mener, at det ville være en invalidering af en enestående, 500 meter lang, 1870-er-facade langs Havnegade. Vi foreslår mageskifte: Centerplan overtager grunden under Custom House, og Københavns Kommune overtager matrikel 373. Gammelholm beboerforening foreslår, at der udskrives en konkurrence om forslag til et smukt vartegn til hjørnegrunden, og vi foreslår, at projektleder i Carlsberg Ejendomme, arkitekt MAA Claus Biilmann, Holbergsgade 28 A, indtræder i bedømmelsesudvalget/ dommerkomitéen. Claus Biilmann har været projektleder for flere boligprojekter i Tuborg Nord og - Syd og har været dommerkomiteens rådgiver ved arkitektkonkurrencen om Vores By på Carlsberg-grunden. Ud over at vi hermed har ytret os vedr. matrikel 373 og hjørnegrunden, har vi endnu nogle bemærkninger til lokalplan Havnegade II. Gammelholm Beboerforening gør indsigelse mod dominans af publikumsorienterede funktioner som cafeer og restauranter i området. Aktiviteterne i Custom House har vist, at udeservering og moderne restaurantdrift er meget støjende og har en "tivoliserende" effekt på området. Kvarteret udgør et af Indre Bys store boligområder med ca boliger, og mange beboere bliver stærkt generet af berusede og larmende restaurationsgæster i aftenog nattetimene. Gammelholm Beboerforening ønsker, at området bibeholdes som en unik oase til glæde for byens beboere og byens gæster - med plads både til ro og fordybelse og til aktiviteter for alle aldersgrupper ved Havnefronten. Vedrørende parkeringspladser, så viste generalforsamlingen i aftes i Gammelholm Beboerforening en enighed i at gøre indsigelse mod nedlægning af 56 parkeringspladser i området. Det har også hele tiden været bestyrelsens og følgegruppens opfattelse, at der ville blive anlagt alternative p-pladser, når der blev sløjfet p-pladser langs med Havnegade i forbindelse med Havnegadeprojektet. Endelig foreslår Gammelholm Beboerforening, at man under 2. Område på side 13 i lokalplanforslaget fjerner den sidste sætning..., samt alle parceller, der efter den 1. maj 2007 udstykkes i området. Med venlig hilsen Gammelholm Beboerforening SIDE 12

13 ANNONCE TAI CHI CHUAN Tʼai Chi Chuans rødder går tilbage til 500 f.kr. og i følge legenden blev T'ai Chi Chuan skabt af en taoistisk munk, som sad og mediterede, han blev forstyrret af støj fra sin baghave. Han kiggede ud og opdagede en trane og en slange i en indædt kamp, hvor ingen af dem kunne få overtaget. Hver gang slangen huggede efter tranen, afværgede den angrebet med et slag af sine kraftige vinger og hver gang tranen huggede efter slangen med sit næb, snoede den sig så den undgik angrebet. Munken, som var meget kompetent indenfor den hårde Shaolin Kung Fu kampkunst indså, at det bløde og eftergivende altid vinder over det hårde og usmidige og skabte derved T'ai Chi Chuan. Tʼai Chi Chuan betyder således Det Ultimative, dvs. den ultimative dynamiske relation mellem Yin og Yang. Tegnet Yin betyder skyggesiden af bjerget og tegnet Yang betyder den solbeskinnede side af bjerget. Yin repræsenterer således noget der er koldt, sammentrækkende og passivt, mens Yang repræsenterer det varme, stigende, udvidende og aktive. Tʼai Chi Chuan handler således om at skabe balance mellem Yin og Yang. Selve begrebet chuan betyder knyttet hånd og henviser til det kampmæssige aspekt i bevægelserne, mens begrebet chi betyder energi og derved henviser til den energi man via bevægelserne frigør i kroppen. T'ai Chi Chuan består af en række langsomme bevægelser, der blidt glider over i hinanden. Ved hjælp af bevægelserne, som imiterer dyrs bevægelser opbygges energien (chi) i kroppen. Energien i kroppen styrkes og frigøres og har til formål at opnå en harmoni i krop, sind og sjæl. Gennem disse bløde bevægelser får T'ai Chi kroppen til at slappe af og forhindrer, at spændinger opbygges, du bliver mere tolerant, selvsikker og stærkere. Tʼai Chi Chuan er således en af de metoder som bedst harmoniserer krop og sind. I den vestlige verden har vi længe adskilt krop og bevidsthed; vi betragter ofte tingene i små detaljer og overser helheden. I Østen opfatter man derimod kroppen og sindet som en helhed. I modsætning til andre former for motion og sport, bygger Tʼai Chi ikke på styrke, kraft og hurtighed, derved det bliver en ideel form for motion for alle uanset alder, køn og styrke. Tommy Iversen Nihaw Akupunktur og Taichi Peder Skrams Gade 17A, st. tv SELINA PIZZARIA OG BURGER HUS HOLBERGSGADE SIDE 13

14 GADEFEST OG LOPPEMARKED 2007 Lørdag den 8. september 2007 fejrede Gammelholm Beboerforening, at det var 130 år siden kvarteret som helhed stod færdigbygget. Derfor blev der arrangeret gadefest med musik og loppemarked. Det var fantastisk at se kvarteres beboere slæbe ting og sager frem fra lofter og kældre. For foreningens bestyrelse var det også en fornøjelse at fornemme den energiske stemning som opstod, da flere hundrede deltog i den største beboerfest for hele kvarteret i mange år. Det var et kæmpe arbejde at arrangere festen, men med hjælp fra beboere og ikke mindst Ole Arbo fra Nyhavns Erhvervsforening, lykkedes det at få arrangeret en rigtig god fest. Bestyrelsen har lært af erfaringerne og vi glæder os til at arangere gadefesten den 13. september Stadepladserne til loppemarkedet 2007 blev hurtigt udsolgt og vi måtte klemme et par ekstra stande ind på selve dagen. Tak til alle der deltog. Vi håber at I deltager med samme iver her i Michael Thorup SIDE 14

15 SIDE 15

16 Vores printcentre tilbyder løsninger af alle typer printopgaver Fra visitkort til banner - fra folder til opslagsværk. Med den hurtighed og fleksibilitet print åbner mulighed for. Print er en ny og spændende mulighed for at levere iøjnefaldende reklamer. Gennem 45 år har vi løbende opdateret vor maskinpark, for konstant at være up to date med produktsortiment og vore kunders behov. Vi råder, som et af de eneste printcentre øst for Storebælt, over en Xerox igen3 farveprinter. Den kan printe på g papir og har et max. format på 350 x 560 mm, så selv opgaver, der falder udenfor traditionelle formater, kan printes. Derudover har vi 2 andre nye spændende maskiner, disse kan f.eks. løfte opgaver som: Print&cut - print direkte på plader op til 10 mm - store bannere - alle former for klistermærker m.m. i alle formater og på stort set alle medier. Vore printcentre er beliggende i København og Rødovre. Du er velkommen til selv at aflevere ordren, eller sende den pr. mail, du kan også vælge, at ligge den op på vores FTP-server. Uanset oplagets størrelse er printløsning den mest fleksible, både hvad angår tid og kvalitet. Ønsker du et prøvetryk inden produktion, kan dette rekvireres. Levering af ordrer foregår med vore egne bude, vi leverer på hele Sjælland. Fleksibilitet print, 281 pjecer og 2 bannere Vælger du print, behøver du kun at producere det oplag, du har behov for. Skulle oplaget have været større end ordret, kan vi hurtigt levere flere print. Messe eller masse Synlighed Om du skal til messe og har brug for små oplag print, skal udsende en masse brochure eller på anden måde synliggøre dig, kan vi løse opgaven snilt og effektivt med vore printløsninger. Glem de traditionelle formater Plads Med vores Xerox igen3 har vi mulighed for at printe i formatet 350 x 560 mm, dvs. at skæve formater ikke er en hindring for optimal udnyttelse af arket. Papir, stof, lærred eller...? Kreativitet Vi printer på stort set alle materialer, og med de nyeste printere er der ingen begrænsninger for kreativiteten. Vi har ingen standardformater,og vores limit er kundens behov og ønske. Format Format til det hele og lidt mere Vores nye storformatprintere kan printe og skære i én arbejdsgang på næsten alle materialetyper, lige fra det lille klistermærke til det store banner. Både til inden- og udendørsbrug. Service Husk - vi har egne chauffører, der sørger for, at dit job bliver fragtet hurtigt og sikkert frem og tilbage. Ønskes levering direkte til din kunde, giver du bare besked. St. Kongensgade 3, 1264 København K, tlf.: , fax: H J Holst Vej 6, 2610 Rødovre, tlf.: , fax: CityPrint ApS. og Povlsen Digital A/S er søsterselskaber. Firmaerne har samme høje kvalitetskrav, ledelse og forretningsplan. CityPrint ApS. er beliggende i St. Kongensgade 3 i København og yderligere produktionskapacitet på H J Holst Vej 6 i Rødovre. Povlsen Digital A/S hovedproduktion foregår på H J Holst Vej 6 i Rødovre, dog er kunderne altid velkomne til at benytte butikken i St. Kongensgade 3, med de samme handelsaftaler, som de handler med hos Povlsen Digital A/S. Firmaerne ligger i tæt samarbejde, dette skaber stor knowhow inden for printproduktion. SIDE 16

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Velkommen til Strandkanten. - med tæerne i havet og byen i ryggen

Velkommen til Strandkanten. - med tæerne i havet og byen i ryggen Velkommen til Strandkanten - med tæerne i havet og byen i ryggen Da Strandkanten endnu ikke er færdigbygget, er brochurens billeder af bygningen og interiør ikke rigtige fotos, men såkaldte arkitekt 3D

Læs mere

DODO & THE DODOS UPGRADE

DODO & THE DODOS UPGRADE DODO & THE DODOS UPGRADE Dodo Gad: Vokal, kor Jens Rud: Vokal, kor, percussion Steen Christiansen; Keyboard, bas, kor Lars Thorup: Trommer, percussion Anders Valbro: Guitar DODO & THE DODOS UPGRADE Produceret

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

H E L E E Nr. 6 juli 2015

H E L E E Nr. 6 juli 2015 HELE E Nr. 6 juli 2015 HELENENYT Nr. 6 (juli årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout &

Læs mere

Opsamling fra informationsmøde afholdt d. 13. maj 2014

Opsamling fra informationsmøde afholdt d. 13. maj 2014 Til Informationsmøde om Kvæsthusprojektet og Sankt Annæ Projektet 13. maj 2014 Fra Kvæsthusselskabet og Sankt Annæ Selskabet ddd Opsamling fra informationsmøde afholdt d. 13. maj 2014 Kvæsthusselskabet

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

ORIENTERING Ansøgning om at flytte restaurationsbåden Viva fra Langebrogade til Nyhavn

ORIENTERING Ansøgning om at flytte restaurationsbåden Viva fra Langebrogade til Nyhavn Teknik- og Miljøforvaltningen ORIENTERING Ansøgning om at flytte restaurationsbåden Viva fra Langebrogade til Nyhavn PROBLEMSTILLING Direktør Buster Schmidt fra restaurant Viva har ansøgt om at få flyttet

Læs mere

Copenhagen Street Food Papirøen, Trangravsvej 14, 1436 København info@copenhagenstreetfood.dk copenhagenstreetfood.dk

Copenhagen Street Food Papirøen, Trangravsvej 14, 1436 København info@copenhagenstreetfood.dk copenhagenstreetfood.dk Copenhagen Street Food Papirøen, Trangravsvej 14, 1436 København info@copenhagenstreetfood.dk copenhagenstreetfood.dk Papirøen? - udsigten fra Skuespilhuset, Nyhavn PAPIRØEN - Beliggenhed Copenhagen Street

Læs mere

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Tlf.: 7649 6000 Tlf.: 7586 5533 Aktiv Familie Ferie... med sjove udfordringer & skønne natur- og friluftsoplevelser Drømmer I om at slippe hverdagens daglige gøremål,

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

Sekundær persona og scenarie for Michael Christiansen og hans spøgelsesven

Sekundær persona og scenarie for Michael Christiansen og hans spøgelsesven Sekundær persona og scenarie for Michael Christiansen og hans spøgelsesven Forretningsmanden Michael Christiansen er 39 år. Han er oprindeligt uddannet cand. merc. fra Handelshøjskolen i Herning, men gennemførte

Læs mere

Unik central beliggenhed

Unik central beliggenhed Unik central beliggenhed Guldfarve: Pantone 871 - CMYK 20, 30, 60, 10 Rødt A: Pantone 187 - CMYK 0, 100, 100, 30 Guldfarve: Pantone 871 - CMYK 20, 30, 60, 10 Velkommen til Tivoli Congress Center Vi er

Læs mere

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne.

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne. Sysselkoret Planlægning af besøg af Gaudium i dagene fra søndag, den 4. maj til tirsdag, den 6. maj. Planlægningsgruppen: Karin BH, Daniel, Jens samt fra bestyrelsen Flemming, Åse og Elisabeth. Referat

Læs mere

Jule frokost bag tremmer????

Jule frokost bag tremmer???? FTK nyhedsbrev Februar 2014 ********************************************** Har klubben afholdt den årlige dyst for medlemmerne. Denne gang i en stemning af ølbar. Der var diverse konkurrence måder, så

Læs mere

Unik. central. beliggenhed

Unik. central. beliggenhed Unik central beliggenhed Velkommen til Tivoli Congress Center Unik beliggenhed Downtown Copenhagen Vi er meget stolte af at kunne præsentere Tivoli Congress Center, Downtown Copenhagen. Tivoli Congress

Læs mere

Totalrenoverede ejerlejligheder i Østerbros eftertragtede ambassadekvarter

Totalrenoverede ejerlejligheder i Østerbros eftertragtede ambassadekvarter Totalrenoverede ejerlejligheder i Østerbros eftertragtede ambassadekvarter Hovedstadens eksklusive åndehul At bo på Østerbro har altid været forbundet med en vis prestige, og historisk set har det hovedsagligt

Læs mere

Tranerne ved Søen. Nyhedsbrev #5. Indhold: Sorø, august 2011. 1. Praktiske oplysninger til medlemmer

Tranerne ved Søen. Nyhedsbrev #5. Indhold: Sorø, august 2011. 1. Praktiske oplysninger til medlemmer Tranerne ved Søen Nyhedsbrev #5 Sorø, august 2011 Indhold: 1. Praktiske oplysninger til medlemmer 2. Træning ved Søen fra september flyttet til lørdag 3. Sommerarrangement 2011 udskudt til 12. november

Læs mere

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14 I denne udgave af nyhedsbrevet Efteråret er kommet...1 Røgfri på Arendalsvej...2 Fitness - så er vi igang...4 Trænger din økonomi til et servicetjek?...5 Café Solskin - en solskinshistorie...6 Bagagerumsmarked...8

Læs mere

Gruppe 1 Skrevet i den rækkefølge de er udtalt

Gruppe 1 Skrevet i den rækkefølge de er udtalt Borgermøde den 20. januar 2014 om Fremtidens Sølund Input fra grupperne Gruppe 1 Skrevet i den rækkefølge de er udtalt (Denne gruppe valgte ikke at udarbejde en prioriteringspils-planche) Kan Læssøegade

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

Denne dagbog tilhører Norah

Denne dagbog tilhører Norah Denne dagbog tilhører Norah Den lille bog, du står med i hænderne nu, er en dagbog fra en russisk pige. Hun hedder Norah og er 12 år gammel. Dagbogen handler om hende og hendes familie. De var russiske

Læs mere

Det praktiske hvornår, hvor og hvordan

Det praktiske hvornår, hvor og hvordan Det praktiske hvornår, hvor og hvordan Allerførst skal du planlægge de praktiske rammer for din meditation. Første skridt er at lægge aktiviteten ind i din kalender. Sæt allerførst en startdato, gerne

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. X 1. Hvornår kan Søren blive klippet? 18.00 17.00 17.30 2. Hvilken farve er flottest? hvid rød grøn

Læs mere

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14 Folkemødet 2014 Folkemødet er en årlig politik festival, som finder sted på solrige Bornholm. Folkemødet er fyldt med spændende, indholdsrige debatter og events. Ved Folkemødet 2014 var vi 5 elever så

Læs mere

Indbydelse til ATG Konferencen En tur langs med havnen i 2015 med Erhvervshavnen og Byhavnen. Onsdag, 5. november 2008 kl 08.30 til kl 16.

Indbydelse til ATG Konferencen En tur langs med havnen i 2015 med Erhvervshavnen og Byhavnen. Onsdag, 5. november 2008 kl 08.30 til kl 16. Indbydelse til ATG Konferencen En tur langs med havnen i 2015 med Erhvervshavnen og Byhavnen Onsdag, 5. november 2008 kl 08.30 til kl 16.45 Radisson SAS Scandinavian Hotel Århus ATG Aarhus Transport Group

Læs mere

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Program Byfest for 2014 Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Bjerregrav 2015 Den 11. - 14. juni Program Torsdag d. 11. juni Programmet er foreløbigt, og der kan komme ændringer/justeringer

Læs mere

på ISLANDS BRYGGE arrangører har åbent hus fra 18:00 til 24:00

på ISLANDS BRYGGE arrangører har åbent hus fra 18:00 til 24:00 på ISLANDS BRYGGE 4 arrangører har åbent hus fra 18:00 til 24:00 ulturnatten Torvegade Christianshavn 5 Her finder du 1 Kulturhuset H. C. Andersens Boulevard Langebro 1 Amager Boulevard Njalsgade M Metrostationen

Læs mere

Ophold. på hotel koldingfjord i afslappende omgivelser

Ophold. på hotel koldingfjord i afslappende omgivelser Ophold på hotel koldingfjord i afslappende omgivelser Smuk beliggenhed Imponerende arkitektur Hotel Koldingfjord ligger midt i den smukkeste natur omkranset af 25 ha fredskov og direkte ned til Kolding

Læs mere

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014 Polen rundt med Grænseegnens Touring Club 14 24. juni 2014 1 Referat fra turen til Polen i tidsrummet 14. til 24. juni, 2014 Jeg har brugt lidt tid på at finde en form for hvordan jeg kan beskrive den

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

og nyt liv i Varde midtby

og nyt liv i Varde midtby Områdefornyelse og nyt liv i Varde midtby side 2 Områdefornyelse og nyt liv i Varde midtby Området I Vardes absolutte centrum omkranset af Torvegade, Kræmmergade, Fiskergade og ligger der et upåagtet område

Læs mere

Informationsfolder til Frivillige foreninger på Grøn Koncert

Informationsfolder til Frivillige foreninger på Grøn Koncert Informationsfolder til Frivillige foreninger på Grøn Koncert Kære frivillige lokalforeningsfolk! eller som vi ynder at kalde jer LokalCrew (udtales Kræw ). I Muskelsvindfonden er vi meget glade for, at

Læs mere

AaCRM på hjul af Contador & Co.

AaCRM på hjul af Contador & Co. AaCRM på hjul af Contador & Co. Figur 1 AaCRM foran hotellet er klar til første tur Costa Blanca, Alicante og den spanske østkyst det må være grisefester, betonhoteller og badedyr! Sådan var min klare

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Fuglsøcentret. Kursus og konferencecenter

Fuglsøcentret. Kursus og konferencecenter Fuglsøcentret Kursus og konferencecenter VELKOMMEN >> Et besøg på Fuglsøcentret er noget ganske særligt! Det er et ophold, hvor service, engagement og rummelighed går hånd i hånd med ro, smuk natur og

Læs mere

Velkommen til Sommermotion i parkerne 2010

Velkommen til Sommermotion i parkerne 2010 Velkommen til Sommermotion i parkerne 2010 Her kan du læse om alle de aktiviteter som bliver udbudt i forbindelse med sommermotion i parkerne 2010. Det er gratis at deltage. Mød blot op i tidsrummet kl.

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Mauritius

Inspiration Rejsemål: Mauritius Inspiration Rejsemål: Mauritius Mauritius er en østat, der ligger i den vestlige del af det Indiske Ocean ca. 900 km øst for Madagaskar. Øen har et areal på ca. 1900 km². Store dele af øen er dækket af

Læs mere

HOTEL FIRESTJERNET FORKÆLELSE SERVICE I TOPKLASSE. citat TripAdvisor

HOTEL FIRESTJERNET FORKÆLELSE SERVICE I TOPKLASSE. citat TripAdvisor SERVICE I TOPKLASSE citat TripAdvisor HOTEL FIRESTJERNET FORKÆLELSE Lige der, hvor den gamle Lillebæltsbro rammer Jylland. Lige der, hvor Lillebælt smyger sig gennem noget af det smukkeste natur i Danmark.

Læs mere

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013.

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. TURBESKRIVELSE 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. Individuelle rejser til Island. Vi mødes i Akurery lufthavn søndag eftermiddag d. 15 september. Som regel passer det med

Læs mere

Bar Lobby Gentofte Hotel blev i sommeren 2008 færdig med en omfattende renovering fra kælder til kvist, og tilføj 7 helt nye værelser med udsigt over Gentoftes hovedgade. Gentofte Hotel er kendetegnet

Læs mere

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE 19.-24. maj 2015 Gastronomi, vin og kulturrejse Barcelona & Catalonien I 1980 erne og 1990 erne kom en række revolutionære unge vinmagere

Læs mere

Restaurant Pakhuskælderen Lobby Lobby

Restaurant Pakhuskælderen Lobby Lobby Lobby Lobby 71 Nyhavn Hotel ligger på hjørnet af Nyhavn og Københavns Havn, med udsigt over vandet, og Skuespilhuset som nærmeste nabo. Hvad end anledningen er for dit næste besøg i hjertet af København,

Læs mere

Medlemsaktiviteter. i Fraktion 4

Medlemsaktiviteter. i Fraktion 4 Medlemsaktiviteter i Fraktion 4 Mandag d. 13. april 2015 kl. 14.00 17.00 i Kulturhuset, Bluhmesgade 19, 9510 Arden. Det er lykkedes os at få en aftale i stand med tre personer, der med ord, billeder, litteratur,

Læs mere

Tranerne ved Søen. Nyhedsbrev #4. Indhold: Sorø, juni 2011. 1. Praktiske oplysninger til medlemmer. 2. Søndagstræning ved Søen

Tranerne ved Søen. Nyhedsbrev #4. Indhold: Sorø, juni 2011. 1. Praktiske oplysninger til medlemmer. 2. Søndagstræning ved Søen Tranerne ved Søen Nyhedsbrev #4 Sorø, juni 2011 Indhold: 1. Praktiske oplysninger til medlemmer 2. Søndagstræning ved Søen 3. Sommer arrangementer 2011 4. Inspiration til træning 5. Kinesisk ordsprog 6.

Læs mere

hvor du kan nyde det kreative køkken og årstidernes skiftende menuer.

hvor du kan nyde det kreative køkken og årstidernes skiftende menuer. Lobby Lobby 71 Nyhavn Hotel ligger på hjørnet af Nyhavn og Københavns Havn, med udsigt over vandet, og Skuespilhuset som nærmeste nabo. Uanset anledningen for dit næste besøg i hjertet af København, skaber

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

OPERAen i København: PORGY & BESS

OPERAen i København: PORGY & BESS I løbet af januar udsender vi via NETS kontigentopkrævning for 2014. www.silkeborg-teaterkreds.dk Nyhedsbrev nr. 48 5. december 2013 Julegaveidé: GAVEKORT TIL TEATERFORESTILLINGER Du kan glæde dine nærmeste

Læs mere

Tag med Six Foot Stompers til 43. Dixielandfestival i Dresden. Torsdag 16. maj mandag 20. maj 2013.

Tag med Six Foot Stompers til 43. Dixielandfestival i Dresden. Torsdag 16. maj mandag 20. maj 2013. Tag med Six Foot Stompers til 43. Dixielandfestival i Dresden. Torsdag 16. maj mandag 20. maj 2013. Six Foot Stompers på Højbro Plads under Copenhagen Jazzfestival 2012. Six Foot Stompers inviterer til

Læs mere

San Francisco og Hawaii

San Francisco og Hawaii San Francisco og Hawaii Denne rejse kombinerer storbyliv i San Francisco med natur og badeferie på den billeskønne Hawaii-ø Maui. Med tre dage i San Francisco har du god tid til at nyde byens mange seværdigheder.

Læs mere

Juni. Nr. 3 Sjællands Motor Veteraner 36. Årgang

Juni. Nr. 3 Sjællands Motor Veteraner 36. Årgang Juni Nr. 3 Sjællands Motor Veteraner 36. Årgang 2014 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September Sjælsro på Samos Den 29/8-5/9 2015 Den 29. August 5. September Oplev 8 dage Med Sjælsro til Samos med direkte fly til det dejlige familiedrevne Anema Hotel I Karlowasi. September en den perfekte måned

Læs mere

Formandens beretning 1.4.2014 31.3.2015

Formandens beretning 1.4.2014 31.3.2015 Formandens beretning 1.4.2014 31.3.2015 Borgmesterfrokost og generalforsamling den 23. marts 2015 på Gladsaxe Rådhus, Rådhuskælderen. Sidste års frokost med borgmesteren, og den efterfølgende generalforsamling

Læs mere

KØBENAVN 25. april 2 maj BILLUND 25. april 2 maj

KØBENAVN 25. april 2 maj BILLUND 25. april 2 maj KØBENAVN 25. april Afrejse fra Københavnden 25 april kl. 06:30 ankomst til Palma kl. 09:25 DK 431 afrejse fra Palma den 02 maj kl. 10:45 ankomst til København kl. 13:45 DK 432 2 maj Afrejse fra København

Læs mere

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus Jeg vil se Jesus -2 Natanael ser Jesus Mål: Skab forventning til Jesus i børnene. Gennem undervisningen vil vi se på, hvordan Natanael møder Jesus, og hvad det gør i ham, og vi vil se på, hvordan vi kan

Læs mere

Byloppemarked i Troense

Byloppemarked i Troense Byloppemarked i Troense Lørdag og søndag 4.og 5.juni Kl. 10.00-16.00 Den hyggelige nye tradtion med at holde loppemarked i hele Troense by den første weekend i juni er i år den 4. og 5. juni. Sidste år

Læs mere

Præsentation af FOX WakeTour 2006

Præsentation af FOX WakeTour 2006 Præsentation af FOX WakeTour 2006 FOX WakeTour er et dynamisk event der henvender sig til unge. FOX WakeTour består af en Wakeboard konkurrence med 4 event stops gennem juli og august måned to stops i

Læs mere

Jeg bygger kirken -1

Jeg bygger kirken -1 kirken - Helligånden & kraft Mål: Det er første pinsedag dagen, hvor kirken startede Vi skal høre, hvordan det gik til, og vi skal opdage, at det alt sammen skete ved Helligånden og Guds kraft. Dette var

Læs mere

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014 Start fra Vildbjerg I alt 19 personer deltog på turen, som var proppet med oplevelser, fodbold, netværk og erhvervsindtryk. Turen gik fra Vildbjerg Sport- og Kulturcenter kl. 06.00 om morgenen, hvor Vildbjerg

Læs mere

Å STRAND SOMMERHØJSKOLE 2013 OPLEVELSER SAMVÆR KREATIVITET HUMOR FÆLLESSKAB NORDFYNS HØJSKOLE

Å STRAND SOMMERHØJSKOLE 2013 OPLEVELSER SAMVÆR KREATIVITET HUMOR FÆLLESSKAB NORDFYNS HØJSKOLE Å STRAND SOMMERHØJSKOLE 2013 OPLEVELSER SAMVÆR KREATIVITET HUMOR FÆLLESSKAB NORDFYNS HØJSKOLE Nordfyns Højskole Fælledvej 11 5400 Bogense Telefon 648 132 80 KONTOR@NFHS.DK INDHOLDSFORTEGNELSE SOMMERHØJSKOLE

Læs mere

Hekla Husene. 129 lejeboliger på Islands Brygge

Hekla Husene. 129 lejeboliger på Islands Brygge Hekla Husene 129 lejeboliger på Islands Brygge Hekla Husene 01 02 VELKOMMEN TIL EN NY AGA I HAVNETAD cenen er sat til Islands Brygge, nærmere betegnet Havnestad yd. Her opfører Lærernes Pension Hekla Husene

Læs mere

Dagsprogrammet. Dag 3 Efter morgenmaden forlader vi Ajloun for at køre videre til Madaba, hvor vi skal bo en nat på Mosaic City Hotel.

Dagsprogrammet. Dag 3 Efter morgenmaden forlader vi Ajloun for at køre videre til Madaba, hvor vi skal bo en nat på Mosaic City Hotel. Dagsprogrammet Dag 1 København Amman og bustransport til Ajloun, hvor vi skal have 2 overnatninger i den private Mount Birgish Camp. Vi ankommer sidst på eftermiddagen og får tid til at stifte bekendtskab

Læs mere

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Min tur til Sydafrika startede allerede fredag d. 3/4. Jeg holdt fri fra skole fredag for at køre til København. Der boede vi på Hotel Admiral til lørdag.

Læs mere

bebyggelsen -kvalitet og variation Arkitekturen vinduer eller murede facader med helt andre udtryk.

bebyggelsen -kvalitet og variation Arkitekturen vinduer eller murede facader med helt andre udtryk. Royal Golf Center Ørestads Blvd. bebyggelsen -kvalitet og variation Bella Center Bella Center station M Kalvebod Fælled Horisonten2 Horisonten1 Center Blvd. 2A 2B 2C 2D Byparken 4 C. F. Møllers Allé Edvard

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

LAD DIG FORFØRE Giv dig hen til idyllen lad dine sanser tage over

LAD DIG FORFØRE Giv dig hen til idyllen lad dine sanser tage over LAD DIG FORFØRE Giv dig hen til idyllen lad dine sanser tage over Panoramaudsigt over vandet uanset om du er på værelset, i restauranten eller i konferenceafdelingen. Himmel og vand så langt øjet rækker.

Læs mere

Fabelkunst EVA JOENSEN

Fabelkunst EVA JOENSEN Fabelkunst EVA JOENSEN Fabelagtig kunst... I århundreder har mennesker fortalt hinanden fabler. Fantasier og fortællinger i ord og billeder. God kunst er fabelagtig og Fabelkunst er udtryk, der gør indtryk

Læs mere

OPLEVELSER I UNIKKE OMGIVELSER FIRMAEVENTS EGESKOV DET LEVENDE SLOT PÅ FYN

OPLEVELSER I UNIKKE OMGIVELSER FIRMAEVENTS EGESKOV DET LEVENDE SLOT PÅ FYN OPLEVELSER I UNIKKE OMGIVELSER FIRMAEVENTS EGESKOV DET LEVENDE SLOT PÅ FYN DET PERFEKTE STED AT MØDES Unikke omgivelser til dit arrangement Egeskov er den perfekte ramme om Jeres næste arrangement. Med

Læs mere

Madglæde. En guide til restauranter og caféer i Viborg og omegn

Madglæde. En guide til restauranter og caféer i Viborg og omegn Madglæde En guide til restauranter og caféer i Viborg og omegn 1 Tokyo Hut Running Sushi & Take Away Som den første Running Sushi restaurant i Viborg præsenterer Tokyo Hut vores mange menuer og retter

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien:

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien: Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange er med klubben på

Læs mere

BILAG 8 NOTAT 22/05 2013 BELÆGNING UD FOR NYHAVN 71 KVÆSTHUSMOLEN SYD

BILAG 8 NOTAT 22/05 2013 BELÆGNING UD FOR NYHAVN 71 KVÆSTHUSMOLEN SYD BILAG 8 NOTAT 22/05 2013 BELÆGNING UD FOR NYHAVN 71 KVÆSTHUSMOLEN SYD Nyhavns huse står på nordsiden af kanalen, side om side med den kendte smalle, lodrette takt, med forskellige højder og farver. Her

Læs mere

Med dette indikerer jeg også at vi er en solid klub med faste traditioner. De fleste medlemmer har været medlemmer i rigtig mange år.

Med dette indikerer jeg også at vi er en solid klub med faste traditioner. De fleste medlemmer har været medlemmer i rigtig mange år. Beretning 2014-15 Vi har netop sluttet sæson nr. 21 og alle hold er afsluttet. Sjovt nok har vi en slags 50 års jubilæum, idet Hanne har været instruktør i 21 år, Hans i 19 år, og Birthe i 10 år. Det er

Læs mere

Kan du huske at have set denne reklamefilm?

Kan du huske at have set denne reklamefilm? Kan du huske at have set denne reklamefilm? Ja 99% 86 Nej 1% 1 Hvem reklameres der for? (hvis du ikke ved det, udfyldes boksen med "ved ikke") startour Spies Star Tour Noget rejsehalløj Star tour Startour

Læs mere

Musikskolen har brug for dig i uge 15!! Læs om vores aktiviteter og meld dig til!

Musikskolen har brug for dig i uge 15!! Læs om vores aktiviteter og meld dig til! Musikskolen har brug for dig i uge 15!! Læs om vores aktiviteter og meld dig til! Kære elever og forældre! I uge 15 vender musikskolen op og ned på, hvordan vi gør tingene. Den normale undervisning bliver

Læs mere

Observatørrapport. Løbsnavn: Nordkystløbet. Dato: 22. juni 2014 DAF-observatør: Torben Bille

Observatørrapport. Løbsnavn: Nordkystløbet. Dato: 22. juni 2014 DAF-observatør: Torben Bille Observatørrapport Løbsnavn: Nordkystløbet Dato: 22. juni 2014 DAF-observatør: Torben Bille 1 Indledning I dag står foreninger bag de fleste motionsløb i Danmark, og sådan skal det selvfølgelig blive ved

Læs mere

PIGER SKABER BYRUM IDEER TIL FACILITETER OG BYRUM FOR PIGER DET AKTIVE BYRUM

PIGER SKABER BYRUM IDEER TIL FACILITETER OG BYRUM FOR PIGER DET AKTIVE BYRUM PIGER SKABER BYRUM IDEER TIL FACILITETER OG BYRUM FOR PIGER DET AKTIVE BYRUM INDHOLD Introduktion til projektet DET AKTIVE BYRUM SIDE 1 Hvordan skaber man et sted for piger? SIDE 2 Min nye byrumsfacilitet

Læs mere

Bredgade 37 DK-1260 København K Tel.: +45 3395 9500 Fax. +45 3333 9833 phoenixcopenhagen@arp-hansen.dk www.phoenixcopenhagen.dk

Bredgade 37 DK-1260 København K Tel.: +45 3395 9500 Fax. +45 3333 9833 phoenixcopenhagen@arp-hansen.dk www.phoenixcopenhagen.dk Bredgade 37 DK-1260 København K Tel.: +45 3395 9500 Fax. +45 3333 9833 phoenixcopenhagen@arp-hansen.dk www.phoenixcopenhagen.dk SX CPHPHO 13399 27111 CPHPO Om Arp-Hansen Hotel Group Arp-Hansen Hotel Group

Læs mere

BILAG 3 12-11-2012. Sagsnr. 2012-162582. Dokumentnr. 2012-875506

BILAG 3 12-11-2012. Sagsnr. 2012-162582. Dokumentnr. 2012-875506 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign BILAG 3 12-11-2012 Referat og behandling af modtagne henvendelser ved naboorientering om dispensation fra lokalplan nr. 280 til permanent

Læs mere

Her er lidt fra turen derover dagen før en anelse fra løbsdagen dagen derpå og hjemrejsen

Her er lidt fra turen derover dagen før en anelse fra løbsdagen dagen derpå og hjemrejsen Årets Bornholm Rundt blev afviklet i dagene 16. 18. august 2014. Vi var ca. 19 Rimo er, der tog af sted fredag nat altså natten mellem fredag og lørdag med båden fra Køge til Rønne. Ved ikke helt antallet

Læs mere

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med?

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med? Modul 2 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct X 1. Hvor mange penge har Simon med? 387 kr. 300 kr. 298 kr. 2. Hvor meget vandt Fredericia? 31-26 29-28

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk ÅRG. 29 INFORMATION Klokkebjergs bestyrelse er: Henning Hansen, Esbjerg (formand) Svend Engrob, Tarm (næstformand) Birgit Storbjerg, Ølgod Frida Skade, Skjern Torben Hvergel, Ringkøbing Bestyrelsen for

Læs mere

Kirsten og Ivan Holm Vejen, den 4. maj 2015 Venusvej 4 6600 Vejen Tlf.: 75363202 ivan@homvenusvej.dk

Kirsten og Ivan Holm Vejen, den 4. maj 2015 Venusvej 4 6600 Vejen Tlf.: 75363202 ivan@homvenusvej.dk Kirsten og Ivan Holm Vejen, den 4. maj 2015 Venusvej 4 6600 Vejen Tlf.: 75363202 ivan@homvenusvej.dk Til Vejen Kommune Teknik og Miljø Højmarksvej 20 6670 Holsted Bemærkninger til Lokalplan 271, Boligformål

Læs mere

BEBOERREPRÆSENTATIONEN BYDER DIG/JER VELKOMMEN TIL BYGMESTERHAVEN. www.bygmesterhaven.com

BEBOERREPRÆSENTATIONEN BYDER DIG/JER VELKOMMEN TIL BYGMESTERHAVEN. www.bygmesterhaven.com 1 BEBOERREPRÆSENTATIONEN BYDER DIG/JER VELKOMMEN TIL BYGMESTERHAVEN www.bygmesterhaven.com På følgende sider findes lidt praktisk info INDHOLDSFORTEGNELSE 2 NYTTIGE TELEFONNUMRE side 3 Datea A/S Akutte

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvinder Herning er kommet godt fra start i dette nye år. Hvad kan lokke friske og aktive kvinder ud i sne, frost, kulde og... fra en håndboldkamp? - Det kunne

Læs mere

have det skønt og præcis, som du vil

have det skønt og præcis, som du vil Paradise Lost Kunsten at gøre absolut ingenting En gang var vi bare de bedste til at servere præcis den morgenmad, som en rigtig skiløber har brug for at kunne fokusere på det, han eller hun elsker mest.

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

møder og konferencer. spa, wellness, restaurant og fest

møder og konferencer. spa, wellness, restaurant og fest Slottet i skoven møder og konferencer. spa, wellness, restaurant og fest Sanatorievej 26 DK-7140 Stouby Tel. +45 7682 3380 receptionen@vejlefjord.dk www.hotelvejlefjord.dk De gode drømme starter her! HOTEL-

Læs mere

Ørestadens arkitektur

Ørestadens arkitektur Ørestadens arkitektur Oplev den nye bydel Kom og oplev den nye Ørestad med masser af sport- og fritidsoplevelser 1 mnb tryksag.indd 1 28-11-2011 15:32:19 om Ørestad blev fremlagt. Det var fra starten tanken,

Læs mere

AFS. ledin & co. + + + 22650 + + + 0893 Sjælland USF B. Jernbanevej 5c, st. th., 2800 Kgs. Lyngby. Ja tak, jeg vil gerne kontaktes af LEDIN & CO.

AFS. ledin & co. + + + 22650 + + + 0893 Sjælland USF B. Jernbanevej 5c, st. th., 2800 Kgs. Lyngby. Ja tak, jeg vil gerne kontaktes af LEDIN & CO. Jernbanevej 5c, st. th., 2800 Kgs. Lyngby AFS. Ja tak, jeg vil gerne kontaktes af LEDIN & CO. Tlf 45 87 55 44 E-mail info@ledin.dk Web www.ledin.dk Navn Vej...................... Nr......... Postnr......

Læs mere

Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro. Uge 27 29/6 5/7 2014

Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro. Uge 27 29/6 5/7 2014 2014 Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro Uge 27 29/6 5/7 2014 Side 2 Afspænding meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro Med afsæt i det at kikke indad vil du

Læs mere

*halv pris børn. *Brunch buffet ( Mindre udvalg) *1 glas juice eller smoothie eller 1 glas øl pr person *Ubegrænset med isvand. *Velkomst cocktail

*halv pris børn. *Brunch buffet ( Mindre udvalg) *1 glas juice eller smoothie eller 1 glas øl pr person *Ubegrænset med isvand. *Velkomst cocktail Konfirmation Brunch Pakke 1 Pris pr person : kr.369.- *1 ekstra refill på velkomst drinken *Brunch buffet ( xl udvalg ) *Diverse kaffe *Samt Diverse juice *Smoothies og shakes i 1 time. *Alt andet er efter

Læs mere

BYG JERES HUS I EN ÆBLELUND TÆT VED HAVET

BYG JERES HUS I EN ÆBLELUND TÆT VED HAVET STOLPEGAARD - FÆLLES FACILITETER ET STENKAST FRA HAVET UNIK PLACERING INDFLYTNINGSKLAR FRA 2,7 MIO. KR. GØR DRØMMEN TIL VIRKELIGHED: BYG JERES HUS I EN ÆBLELUND TÆT VED HAVET Byg jeres drømmehus i det,

Læs mere

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2015

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2015 Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2015 Velkommen til årets sommerprogram hos Idræt og kultur. Programmet er blevet til ved et fællesmøde i idræt og kulturtilbuddet, hvor der kom mange idéer på banen.

Læs mere

METROPOL FOR MENNESKER. Vedtaget af Københavns Borgerrepræsentation

METROPOL FOR MENNESKER. Vedtaget af Københavns Borgerrepræsentation METROPOL FOR MENNESKER Vision og mål for Københavns byliv 2015 Vedtaget af Københavns Borgerrepræsentation 2 METROPOL FOR MENNESKER KØBENHAVN HAR EN VISION Vi vil være verdens bedste by at leve i. En bæredygtig

Læs mere

EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE

EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE Årets efterårsrejse går til de tidligere danske besiddelser i Schleswig-Holsten, nærmere betegnet til Schleswig og Husum. Vi bor på det dejlige

Læs mere

Enestående Ejendom i Bredgade, tæt ved Kongens Nytorv Bredgade 14 1260 København K

Enestående Ejendom i Bredgade, tæt ved Kongens Nytorv Bredgade 14 1260 København K JAKOB KRISTENSEN E JE N DO M S AD M I NI ST R AT IO N Enestående Ejendom i Bredgade, tæt ved Kongens Nytorv Bredgade 14 1260 København K Samlet etage areal Afkast 1. år Hæftelser til overtagelse Pris ved

Læs mere

Hvor meget energi har jeg brug for?

Hvor meget energi har jeg brug for? Hvor meget energi har jeg brug for? Du bruger energi hele tiden. Når du går, når du tænker, og selv når du sover. Energien får du først og fremmest fra den mad, du spiser. Den kommer fra proteiner, og

Læs mere