Notat med påklage af Fredningskendelsen af 29. januar 2010 for Stavnsholtkilen m.v.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Notat med påklage af Fredningskendelsen af 29. januar 2010 for Stavnsholtkilen m.v."

Transkript

1 Notat med påklage af Fredningskendelsen af 29. januar 2010 for Stavnsholtkilen m.v. Følgende punkter påklages: A) Nye bestemmelser, der ikke var indeholdt i det reviderede fredningsforslag af december 2008 (og som således ikke har været i høring hos kommunen). Det er bestemmelse om: B) 1. Udsigtskile i parken på golfarealerne ( 4, stk.7). 2. Delbestemmelse med: Eksisterende væsentlig bevoksning skal bevares. Der må ikke etableres ny beplantning, der hindrer udsigten over arealet fra omgivende veje og stier, samt alléen fra Birkerød Parkvej til Hestkøbgård skal bevares ( 8, afsnit 2). 3. Placering af foderhuse på matr. nr. 99 og 102 Birkerød by, Bistrup, ( 9, afsnit 5). Bestemmelser, der - ift. udformningen i det reviderede fredningsforslag - er sammenfattet/ændret/revideret i kendelsen og herved findes upræcise og vanskelige at administrere. C) Bestemmelser i det reviderede fredningsforslag, der er bortfaldet i kendelsen. D) Bestemmelser i kendelsen, der bør udelades, fordi de er indeholdt i lovbestemmelserne eller at der ikke er lovmæssigt er hjemmel i Naturbeskyttelsesloven. Ad A): 1: Parkområdet ved bebyggelsen Hestkøbgård på golfarealet udgør en karakterstærk og markant bevoksning. Op til bebyggelsen mod syd og vest indeholder parken store indre lysåbne arealer som i sin helhed er omkranset med randbeplantning. En stor del af parken er underlagt fredskovspligt og indeholder bl.a. et indre søområde omgivet af ubrudt skov med tilhørende uforstyrrethed. Den ubrudte skov og randbeplantning afskærmer parkområdet og giver offentligheden mulighed for at opleve områdets særlige rekreative værdier og samspillet imellem naturtyperne i uforstyrrethed uden gener fra golfaktiviteterne på de tilliggende arealer. Muligheden for at etablere udsigtskiler mod golfarealerne vil skabe åbning i den omkransende beplantning/skov og bryde ovennævnte afskærmende effekt mod generne fra golfaktiviteterne. Herved vurderes områdets nuværende uforstyrrethed brudt og offentlighedens oplevelse af parken

2 at blive væsentlig forringet. Endvidere brydes parkbevoksningens markante helhedsmæssige fremtræden mod de åbne arealer. Med begrundelse i ovennævnte ønskes bestemmelse 4, stk. 7 samt henvisningen hertil i 8 derfor taget ud af fredningen. 2: Det tilføjede vedr. bevaring af bevoksning, allébeplantning samt udsigten over golf- og park arealene fra omgivende veje og stier findes væsentligt og anbefales fastholdt. 3: Det vurderes uhensigtsmæssig og uensartet med en detaljeret og særlig bestemmelse på en specifik ejendom i betragtning af, at kendelsen ikke indeholder bestemmelse om tilsvarende foranstaltninger f.eks. med placering af landbrugsmæssige fornødne læskure og lignende. Det placeringsmæssige bør ligesom de øvrige forhold omkring foderpladserne være et dispensationsanliggende. Ad B): I kendelsens 3 (Tilstandsændringer m.v.) er der mod hidtidig praksis lavet en bred samlebestemmelse med sammenskrivning og reducering af det reviderede forslags 2 (Tilstandsændringer, terrænændringer m.v.), 3 (Byggeri og boliger), 4 (Veje og tekniske anlæg m.v.) og 5 (Retningslinier for skov- og landbrugsdrift). Samlebestemmelsen er udformet så forbuddene fastlægges med en fælles oplistning på tværs af forskellige kategorier (tilstand, bebyggelse, anlæg osv.). Efterfølgende er listens punkter kun uddybet på få områder (bebyggelse og hegning). På alle øvrige punkter mangler der uddybning og præcisering af, hvad der er tilladt og ikke tilladt, hvilket gør bestemmelsen meget restriktiv og vanskelig at forstå for lodsejere og at administrere for kommunerne. Til afhjælpning heraf ønskes samlebestemmelsen i 3, stk. 1-4 i stedet at ændres tilbage til den forudgående og traditionelle - opdeling i det reviderede forslag med selvstændige og nuancerede -bestemmelser svarende til de forskellige kategorier af forhold. Ad C): Følgende bestemmelser i det reviderede fredningsforslag af december 2008 som er helt eller delvis bortfaldet i kendelsen (jf. bemærkninger og ønsker indledningsvist under C): 2 Tilstandsændringer, terrænændringer, m.v: Bortset fra en overordnet bestemmelse (Kendelsens 3, 1) om, der ikke må foretages ændringer i terræn og vandstand eller foretages deponering er bestemmelserne er bortfaldet i sin helhed med: 1.afsnit om, at der ikke må ske ændringer i arealernes udnyttelse, som forringer betydningen og adgangen for almenheden, 3. afsnit om, at jordvolde ikke er tilladt.

3 5. afsnit om, at der ikke må nydrænes. 6. afsnit om fodring i søer og vandhuller ikke er tilladt. 7. afsnit om eksisterende vandindvinding og forudsætninger i forbindelse med udvidelse og nyetablering. 8. afsnit om, at der ikke må etableres helikopterlandingspladser. 3 Byggeri og boliger: Følgende bestemmelser er bortfaldet: 1. afsnit, hvad angår, at der ikke må ikke opføres skure, boder, jagthytter eller lignende eller opstilles campingvogne og andre letflytbare indretninger. 2. afsnit, hvad angår præcisering af, at bebyggelse skal placeres i umiddelbar nærhed. 3. afsnit i sin helhed, bortset fra næstsidste sætning vedr. materialevalg. Udeladte bestemmelser er bl.a. forbud mod etablering af nye selvstændige boliger, bestemmelse om fredningsnævnets godkendelse af udvidelser ud over 250 m² boligetageareal samt at det samlede projekt skal godkendes af fredningsnævnet. 4 Veje og tekniske anlæg m.v: Følgende bestemmelser er bortfaldet: 1.afsnit, delvist om, at der ikke må etableres faste konstruktioner 3. afsnit, delvist om, at hegn skal holdes i jordfarver. 4. afsnit i sin helhed om, at der ikke må anlægges campingpladser, sportspladser, motorbaner, skydebaner mv. 5. afsnit i sin helhed om, at der ikke må etableres lysanlæg omkring baner og anlæg. 6. afsnit om, at der ikke må anlægges nye vej, bortset fra mindre veje til landbrugsdriften 7. afsnit om, at fredningen ikke er til hinder for etablering af stier i området efter plejemyndighedens anvisning. 5 Retningslinier for skov- og landbrugsdrift:

4 Følgende bestemmelser er bortfaldet: 1. afsnit i sin helhed om 5 m dyrknings- og gødningsfri bræmme omkring søer, vandløb osv. Store dele af bestemmelsen var bl.a. videreført fra eksisterende fredning af golfområdet. 2. afsnit i sin helhed, bortset fra, hvad angår udsigtshæmmende beplantning, som vurderes omfattet dog uden præcisering - i den overordnede oplistning i 3,3 om der bl.a. ikke må ske nyplantning. Bestemmelsen findes meget vidtgående og vanskelig at administrere. Af hensyn til sikring af fredningsområdet mod tilplantning, som slører kulturarvsspor og udsigtforhold bør det i bestemmelsen præciseres, hvad der er forbudt, f.eks. ny træ- og busktilbeplantning, læhegn og landbrugsmæssig tilplantning med nåletræer og pynktegrøntskultur, majs, energipil og etablering af plantager. 6 Naturpleje og -genopretning: Stk. 3 i sin helhed om pleje og afholdelse af udgifter m.v. Stk. 6 i sin helhed om genopretning af kunstigt afvandende søer og vådområder. Stk. 7 delvis om, at plejen skal sikre synliggørelse af Hesselbækkens snoede forløb gennem skovsumpen. 8 Særbestemmelser: Stk. 3 i sin helhed om fastlæggelse til almen rekreativt område med fri færdsel overalt på de offentlige grønne områder med de fire bynære kiler på matr. nr.é: 1 et og 1 a Hestkøb, Bistrup, 5 b og 5dl Kajerød By, Bistrup og 116 l Birkerød By, Bistrup samt de offentlige arealer matr. nr.é 102 d og 102 e Birkerød By, Bistrup ved Julmose Sø. Ad D): 4, stk. 6 i sin helhed om, at plejeplanen kan indeholde bestemmelse om fornyelse af eksisterende frugtplantager. Bestemmelsen er overflødig, da en eksisterende anvendelse altid vil kunne videreføres (herunder ved fornyelse i vedligeholdelsesøjemed) med mindre det er præciseret at anvendelsen skal ophøre og opretholdelse ikke må ske ved fornyelse af beplantningen. 5 i sin helhed om fordeling af tilsynsmyndighed (stk. 1) og tilsyn af overholdelse håndhævelse (stk. 2). Bestemmelsen vedr. håndhævelse i sidste sætning i stk. 2 er der ikke hjemmel til i Naturbeskyttelsesloven. Den øvrige del af 5 er lovbestemmelse og vurderes overflødig som specifik fredningsbestemmelse. 7, 1. afsnit i sin helhed om yderligere fredningsformål. Bestemmelse er indeholdt i 1. punkt 2 om at det er fredningens formål at skabe grundlag for naturplejede og genopretning.

5 i sin helhed om yderligere fredningsformål for Fingerplan 2007 s indre og ydre kile. Formålsbestemmelserne, som svarer til det fastlagte i Fingerplan 2007, er rettet mod at understøtte den gældende planlægning. Da dette ikke er et naturbeskyttelsesmæssigt anliggende, men i stedet planlovsmæssigt et anliggende, vurderes der ikke hjemmel for at medtage bestemmelserne i kendelsen. Til brug for administration og forståelse af fredningen ønskes de påtalte ændringer i B) og C) ændret tilbage til de forudgående bestemmelser i det reviderede forslag af december 2008 og indarbejdet/tilrettet de tidligere fremsendte bemærkninger i det fælles høringssvar til forslaget fra Rudersdal og Furesø kommuner samt DN`s lokalkomitéer. Bemærkningerne er kun i meget lille omfang indarbejdet i kendelsen. Bemærkninger til fredningskortet Fredningskortet er baseret på et forældet kortmateriale og indeholder en række mangler og fejl. Eksempelvis mangler der angivelse af Duemosevejens forlængelse og nogle for længst nedrevne bygninger er angivet på kortet, ligesom der er flere fejl, hvad angår markering eller manglende markering af skovområder og nåletræsbevoksninger, Signaturen for området omkring Forårsvej skal ændres, hvad angår den vestlige afgrænsning, idet de to vestlige ejendomme er helårsbeboelse. Delområdeafgrænsningen for golfbanen omfatter fejlagtigt ikke den del af golfbanen, der ligger i Furesø Kommune. Der mangler markering af anlagte og planlagte stiforløb på det samlede golfbaneareal. Angivelse af stinettet (bl.a i henhold til kortbilag i Lokalplan nr. 70 for området i Rudersdal) er væsentligt, da fastlæggelsen af stisystemet i sin helhed på kortet er en væsentlig del af videreførelse af bestemmelserne i den hidtidige fredning af golfarealerne. Desuden mangler der i forbindelse med sti-signaturen angivelse af stitype, f.eks. trampesti eller befæstet sti. Endvidere ønskes der i forbindelse med stiangivelsen/-signaturen også anført om der et tale om en udlagt men endnu ikke anlagt sti, som f.eks. stiforbindelsen fra Duemosevej og langs vestskel af matr. nr. 103 b og 102d, Birkerød By, Bistrup op til Julmosegård matr. nr. 102 a Birkerød By, Bistrup. På kortet er den fejlagtigt anført som eksisterende sti. Der mangler angivelse af udsigtspunkter og eksisterende væsentlige beplantninger og levende hegn. Desuden vil det være ønskeligt, hvis også andre værdifulde træer, eksempelvis det solitære træ øst for gården Fuglsang på matr.nr. 15 Stavnsholt By, markeres på kortet ud over de angivne 4 træer på matr.nr. 9g og 11o, Stavnsholt By. Endeligt er det ikke klart, hvilke kriterier havesignaturerne er afsat efter. Eksempelvis er der fejlagtigt angivet havesignatur på en stor del af den kommunalt ejede ejendom matr. nr. 102 d, Birkerød By, Bistrup, der er ubebygget og beliggende i landzone i det åbne land.

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Høje Gladsaxe Park. Domme. Taksatio ns kom miss ionen.

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Høje Gladsaxe Park. Domme. Taksatio ns kom miss ionen. 07935.00 Afgørelser - Reg. nr.: 07935.00 Fredningen vedrører: Høje Gladsaxe Park Domme Taksatio ns kom miss ionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 13-07-2000 Kendelser Deklarationer

Læs mere

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet.

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet. Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme Taksationskommissionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Kendelser Deklarationer Fredningsnævnet for Nordsjælland Sdr.

Læs mere

Juelsberg Slotspark. Fredningsforslag i Nyborg kommune. Udarbejdet af Danmarks Naturfredningsforening, 26.11.2015

Juelsberg Slotspark. Fredningsforslag i Nyborg kommune. Udarbejdet af Danmarks Naturfredningsforening, 26.11.2015 Fredningsforslag i Nyborg kommune Juelsberg Slotspark Udarbejdet af Danmarks Naturfredningsforening, 26.11.2015 Danmarks Naturfredningsforening Masnedøgade 20 2100 København Ø Tlf. 39 17 40 00 dn@dn.dk

Læs mere

Stavnsholtkilen, Stavnsholt Overdrev og Hestkøbgård

Stavnsholtkilen, Stavnsholt Overdrev og Hestkøbgård Revideret fredningsforslag i Furesø og Rudersdal kommuner Stavnsholtkilen, Stavnsholt Overdrev og Hestkøbgård Udarbejdet af Danmarks Naturfredningsforening December 2008 Danmarks Naturfredningsforening

Læs mere

Det er en forudsætning for landzonetilladelsen, at den ansøgte helårsbolig erstatter den eksisterende bolig på ejendommen, der nedrives.

Det er en forudsætning for landzonetilladelsen, at den ansøgte helårsbolig erstatter den eksisterende bolig på ejendommen, der nedrives. Landzonetilladelse Landzonetilladelse til ny helårsbolig på Bistrupvej 189, 3460 Birkerød Du har på vegne af ejerne søgt om tilladelse til at opføre en helårsbolig på ejendommen matr. nr. 11t Stavnsholt

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 21. august 2013 J.nr.: NMK-33-01380 Ref.: KAGRA AFGØRELSE i sag om afslag på dispensation til at opsætte hegn omkring matr.

Læs mere

07506.00. Afgørelser - Reg. nr.: 07506.00. Fredningen vedrører: Dyndeby. Domme. Taksations kom miss ion en. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet

07506.00. Afgørelser - Reg. nr.: 07506.00. Fredningen vedrører: Dyndeby. Domme. Taksations kom miss ion en. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet 07506.00 Afgørelser - Reg. nr.: 07506.00 Fredningen vedrører: Dyndeby Domme Taksations kom miss ion en Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 20-11-1990 Kendelser Deklarationer FREDNINGSNÆVNET>

Læs mere

UDKAST til Idéoplæg til fredning af landskabet nord for Bastrup

UDKAST til Idéoplæg til fredning af landskabet nord for Bastrup UDKAST til Idéoplæg til fredning af landskabet nord for Bastrup Udarbejdet af Allerød Kommune og Danmarks Naturfredningsforening som grundlag for en forhåndsdialog med lodsejere indenfor den foreløbige

Læs mere

Fredningens formål er at friholde ådalen for yderligere bebyggelse sikre og forbedre landskabelige, geologiske interesser og kulturhistoriske

Fredningens formål er at friholde ådalen for yderligere bebyggelse sikre og forbedre landskabelige, geologiske interesser og kulturhistoriske 11 1. Fredningens formål Fredningens formål er at friholde ådalen for yderligere bebyggelse sikre og forbedre landskabelige, geologiske interesser og kulturhistoriske kvaliteter sikre områdets n~turtyper

Læs mere

J.nr Gribskov Kommunes 3 registrering af matr. nr. 1y m.fl. Dronningemølle

J.nr Gribskov Kommunes 3 registrering af matr. nr. 1y m.fl. Dronningemølle Naturklagenævnet Rentemestervej 8 2400 København V Jens Flensborg Advokat Åboulevarden 49, 4. sal DK-8000 Århus C Telefon:+45 86 18 00 60 Telefax:+45 88 32 63 26 J.nr. 09-10400 - 7 jfl@energiogmiljo.dk

Læs mere

Pay and play golfbane ved Lindum

Pay and play golfbane ved Lindum Tillæg nr. 67 til Regionplan 2000-2012 Pay and play golfbane ved Lindum Viborg Amtsråd September 2004 VIBORG AMT - Miljø og Teknik 1 J.nr. 8-52-6-2-511-02 Tillæg nr.67 til Regionplan 2000-2012 er udarbejdet

Læs mere

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 136 FOR ET OMRÅDE ØST FOR KULSVIERVEJ

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 136 FOR ET OMRÅDE ØST FOR KULSVIERVEJ HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 136 FOR ET OMRÅDE ØST FOR KULSVIERVEJ GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde nærværende lokalplan

Læs mere

Bygge- og beskyttelseslinjer Naturbeskyttelsesloven

Bygge- og beskyttelseslinjer Naturbeskyttelsesloven Bygge- og beskyttelseslinjer Naturbeskyttelsesloven Møde i Teknisk Udvalg d. 9. januar 2017 Fremlagt af Michael Krogh, Naturmedarbejder Bygge- og beskyttelseslinjer Naturbeskyttelsesloven er en forbudslov

Læs mere

AFGØRELSE i sag om bibeholdelse af sø, bålhytte og haveanlæg med flagstang i Helsingør Kommune

AFGØRELSE i sag om bibeholdelse af sø, bålhytte og haveanlæg med flagstang i Helsingør Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 21. maj 2014 J.nr.: NMK-522-00190 Ref.: MEH-NMKN AFGØRELSE i sag om bibeholdelse af sø, bålhytte og haveanlæg med flagstang

Læs mere

Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer af lokalplanen

Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer af lokalplanen 1 Februar 2017 Oversigt over høringssvar til Lokalplan 44 Boliger ved Kongeskrænten og kommuneplantillæg 8 Høringssvar nr. Afsender: Navn og adresse Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger

Læs mere

Wilhelminelyst GRENAA KOMMUNE FOR ET OMRÅDE TIL CAMPINGPLADS PÅ ANHOLT

Wilhelminelyst GRENAA KOMMUNE FOR ET OMRÅDE TIL CAMPINGPLADS PÅ ANHOLT Wilhelminelyst GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR.72 FOR ET OMRÅDE TIL CAMPINGPLADS PÅ ANHOLT o GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 72 Lokalplan for et område til campingplads på Anholt. l jss J E2 *S ' ' : ' -"^ 2J

Læs mere

Introduktion Danmarks Naturfredningsforening (DN) har rejst et forslag om fredning af områderne Nordbjerg, Vesterklit og Sønderbjerg på Anholt.

Introduktion Danmarks Naturfredningsforening (DN) har rejst et forslag om fredning af områderne Nordbjerg, Vesterklit og Sønderbjerg på Anholt. Oplæg til drøftelse af fredningsforslag for Nordbjerg, Vesterklit og Sønderbjerg på Anholt", forud for offentligt møde på Anholt den????? 2008. J.nr. 08/6551 Introduktion Danmarks Naturfredningsforening

Læs mere

AFGØRELSE i klagesag om Allerød Kommunes afslag på landzonetilladelse til opførelse af sommerhus på Lerbjergstien, Birkerød

AFGØRELSE i klagesag om Allerød Kommunes afslag på landzonetilladelse til opførelse af sommerhus på Lerbjergstien, Birkerød 10. november 2017 Sagsnr. NMK-31-01963 KlageID:100430 MAS-NH AFGØRELSE i klagesag om Allerød Kommunes afslag på landzonetilladelse til opførelse af sommerhus på Lerbjergstien, Birkerød Allerød Kommune

Læs mere

Fællesnotat Hørsholm Kommune og Danmarks Naturfredningsforening vedr. Fredning af Usserød Ådal

Fællesnotat Hørsholm Kommune og Danmarks Naturfredningsforening vedr. Fredning af Usserød Ådal Fællesnotat Hørsholm Kommune og Danmarks Naturfredningsforening 06.11.2007 vedr. Fredning af Usserød Ådal Notater fra Fredningsnævnets besigtigelse den 24.10.2007. Fredningsnævnet (FN) ønskede efter de

Læs mere

Formål med dokumentet Grundlag for fastlæggelse af bestemmelser for beplantningsbælte/hegn med hensyn til bredde, arter og højde.

Formål med dokumentet Grundlag for fastlæggelse af bestemmelser for beplantningsbælte/hegn med hensyn til bredde, arter og højde. Notat Vurdering af beplantningsbælte/hegn omkring Helnæs Campingplads Formål med dokumentet Grundlag for fastlæggelse af bestemmelser for beplantningsbælte/hegn med hensyn til bredde, arter og højde. Revideret

Læs mere

LOKALPLAN 5. For Folkeparken i Lyngby bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 5. For Folkeparken i Lyngby bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 5 For Folkeparken i Lyngby bydel Lyngby-Taarbæk Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Baggrunden for lokalplanen 1 Lokalplanens indhold 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning 5 Lokalplanens retsvirkninger

Læs mere

5. Forslag til fredningsbestemmelser

5. Forslag til fredningsbestemmelser 5. Forslag til fredningsbestemmelser 1 Fredningens formål Fredningen har til formål at, - bevare og forbedre områdets naturværdier, herunder levemulighederne for plante- og dyreliv. sikre og udvikle gunstige

Læs mere

Samarbejdet med fredningsnævnene, MFKN mfl. kommunens medvirken i fredningssagerne

Samarbejdet med fredningsnævnene, MFKN mfl. kommunens medvirken i fredningssagerne Samarbejdet med fredningsnævnene, MFKN mfl. kommunens medvirken i fredningssagerne EnviNA fredningskursus 15.-16. maj 2019 Jørgen Heinemeier 13 fredningsnævn Formand er byretsdommer (evt. retspræsident)

Læs mere

Afgørelse i sag om tilsyn med beplantningsplaner for fredede arealer i Tibirke Bakker

Afgørelse i sag om tilsyn med beplantningsplaner for fredede arealer i Tibirke Bakker Afgørelse i sag om tilsyn med beplantningsplaner for fredede arealer i Tibirke Bakker Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse af 20. maj 2015 Sag NMK-522-00219 Natur- og Miljøklagenævnet har tru et afgørelse

Læs mere

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 117 FREDERIKSBORG STATSSKOLE OG FREDERIKSBORG BYSKOLE

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 117 FREDERIKSBORG STATSSKOLE OG FREDERIKSBORG BYSKOLE HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 117 FREDERIKSBORG STATSSKOLE OG FREDERIKSBORG BYSKOLE GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Status for området før planen Det område, som lokalplanen omfatter, er beliggende mellem

Læs mere

Skovrejsningsplan for udvidelse af Elmelund Skov

Skovrejsningsplan for udvidelse af Elmelund Skov 12. juni 2019 Endeligt udkast til høring Skovrejsningsplan for udvidelse af Elmelund Skov Udarbejdet af Naturstyrelsen Fyn Juni 2019 1 Indledning Naturstyrelsen har i 2018 opkøbt 2 mindre arealer på til

Læs mere

REDEGØRELSE. Baggrunden for lokalplanen

REDEGØRELSE. Baggrunden for lokalplanen INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE... 3 Baggrunden for lokalplanen... 3 Lokalplanområdet... 3 Offentlig høring... 3 Lokalplanens indhold... 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning... 4 LOKALPLAN L 5...

Læs mere

,e Domme Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Langtved Klit. Taksatio nskom miss ion en.

,e Domme Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Langtved Klit. Taksatio nskom miss ion en. 02760.04 Afgørelser - Reg. nr.: 02760.04 Fredningen vedrører: Langtved Klit,e Domme Taksatio nskom miss ion en Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 14-02-1962 Kendelser Deklarationer FREDNINGSNÆVNET>

Læs mere

AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET

AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET Den 4. december 2018 Sagsnr.: 18/05227 Klagenr.:1000658 MBT-NH AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET OPHÆVELSE OG HJEMVISNING af afslag på dispensation i sag om opførelse af staldbyggeri indenfor

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse

Sammenfattende miljøredegørelse 19. marts 2012 Sammenfattende miljøredegørelse Lokalplan 33-002 for Boligområde mellem golfbanen og Sensommervej i Resenbro I forbindelse med den endelige vedtagelse af lokalplan 33-002 for boligområde

Læs mere

Albertslund Kommune. Lokalplan nr. 25.4. Daghaver i Egelundparken. Daghaver med fællesbygning og redskabsskure. Kongsbak Informatik

Albertslund Kommune. Lokalplan nr. 25.4. Daghaver i Egelundparken. Daghaver med fællesbygning og redskabsskure. Kongsbak Informatik Albertslund Kommune Lokalplan nr. 25.4 Daghaver i Egelundparken Daghaver med fællesbygning og redskabsskure 1990 Kongsbak Informatik Hvad er en lokalplan? Planloven, lokalplanpligt og lokalplanret Ifølge

Læs mere

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner.

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. I medfør af 5 b, stk. 6, jf. 3, stk. 1, i lov om planlægning,

Læs mere

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 133 FOR ET GRØNT OMRÅDE I HILLERØD ØST

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 133 FOR ET GRØNT OMRÅDE I HILLERØD ØST HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 133 FOR ET GRØNT OMRÅDE I HILLERØD ØST Grundlaget for lokalplanen Indledning Hillerød Kommune har i henhold til Planlægningslovens bestemmelser udarbejdet lokalplan for et

Læs mere

HOLSTEBRO KOMMUNE LOKALPLAN NR. 365 FOR EN UDVIDELSE AF HOLSTEBRO GOLFKLUBS BANER, RÅSTED INDHOLDSFORTEGNELSE

HOLSTEBRO KOMMUNE LOKALPLAN NR. 365 FOR EN UDVIDELSE AF HOLSTEBRO GOLFKLUBS BANER, RÅSTED INDHOLDSFORTEGNELSE HOLSTEBRO KOMMUNE LOKALPLAN NR. 365 FOR EN UDVIDELSE AF HOLSTEBRO GOLFKLUBS BANER, RÅSTED INDHOLDSFORTEGNELSE side Beskrivelse af hæftets indhold 2 Hvad er en lokalplan 2 Lokalplanens indhold 3 Lokalplanens

Læs mere

LOKALPLAN NR Udarbejdet af Teknisk forvaltning Udgivet af Vallø kommune, september 1992

LOKALPLAN NR Udarbejdet af Teknisk forvaltning Udgivet af Vallø kommune, september 1992 LOKALPLAN NR. 6-06 Udarbejdet af Teknisk forvaltning Udgivet af Vallø kommune, september 1992 Kortet på forsiden er trykt med Geodætisk Instituts tilladelse (A.894/70) VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 6-06

Læs mere

ODENSE KOMMUNE LOKALPLAN NR FOR AVLSKOVGÅRD.

ODENSE KOMMUNE LOKALPLAN NR FOR AVLSKOVGÅRD. ODENSE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 14-217 FOR AVLSKOVGÅRD. I N D H 0 L D S F 0 R T E G N E L S E Afsnit 1 Lokalplanens formål........... Afsnit 2 Områdets afgrænsning.......... Afsnit 3 Områdets anvendelse...........

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet januar 2015

Natur- og Miljøklagenævnet januar 2015 Natur- og Miljøklagenævnet Email: nmkn@nmkn.dk Byplan Øverødvej 2 2840 Holte Tlf. 46 11 25 00 Byplan@rudersdal.dk www.rudersdal.dk Fredning af Søllerød Naturpark Udtalelse fra Naturstyrelsen og Rudersdal

Læs mere

Behandling af høringssvar lokalplan 4.2-4. Høringssvar 1 Grete og Georg Jørgensen, Svinget 6, Haarby

Behandling af høringssvar lokalplan 4.2-4. Høringssvar 1 Grete og Georg Jørgensen, Svinget 6, Haarby Behandling af høringssvar lokalplan 4.2-4 Høringssvar 1 Grete og Georg Jørgensen, Svinget 6, Haarby Indhold i bemærkninger Administrations bemærkninger Ændringsforslag Ønsker at der etableres en sti vest

Læs mere

Fredningsnævnet har den 31. oktober 2008 truffet delafgørelse om fredningens afgrænsning og herved udtaget ca. 380 ha. af fredningsområdet.

Fredningsnævnet har den 31. oktober 2008 truffet delafgørelse om fredningens afgrænsning og herved udtaget ca. 380 ha. af fredningsområdet. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse af 25. oktober 2016 om fredning af Stavnsholtkilen, Stavnsholt Overdrev og Hestkøbgård

Læs mere

Høringssvar fra Aarhus Kommune angående Fredningsforslag for Botanisk Have

Høringssvar fra Aarhus Kommune angående Fredningsforslag for Botanisk Have Byens Anvendelse Drift og Myndighed Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C UDKAST Side 1 af 7 Høringssvar fra Aarhus Kommune angående Fredningsforslag for Botanisk Have Fremsat af Danmarks Naturfredningsforening

Læs mere

Forslag til retningslinier for landområderne i Kommuneplan 2009

Forslag til retningslinier for landområderne i Kommuneplan 2009 Forslag til retningslinier for landområderne i Kommuneplan 2009 Furesø Kommunes landområder omfatter alle arealer, der ikke er udlagt til byzone eller planlagt til fremtidig byudvikling. I landområderne

Læs mere

Analyse af 3 strandenge

Analyse af 3 strandenge Analyse af 3 strandenge Hovedkonklusioner Kategorierne af ansøgte tilstandsændringer varierer en del mellem 2006 og 2008, men afgørelsespraksis for de kategorier af tilstandsændringer, der er registreret

Læs mere

Partiel byplanvedtægt nr. 9. Byplanvedtægt. for et område i Dragør kommunes østlige del mellem Kirkevej og Boligselskabet Engparken"

Partiel byplanvedtægt nr. 9. Byplanvedtægt. for et område i Dragør kommunes østlige del mellem Kirkevej og Boligselskabet Engparken Partiel byplanvedtægt nr. 9 Byplanvedtægt for et område i Dragør kommunes østlige del mellem Kirkevej og Boligselskabet Engparken" Partiel byplanvedtægt no. 9. Byplanvedtægt for et område i Dragør kommunes

Læs mere

Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet

Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet EGENARTSANALYSE ALTERNATIV TIL ØFK FORUNDERSØGELSE FORUNDERSØGELSE HISTORIE Amagers landskab har gennem de sidste hundrede år skiftet karakter fra et åbent landbrugsområde

Læs mere

Sammenfattende redegørelse. Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20

Sammenfattende redegørelse. Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20 Sammenfattende redegørelse Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20 Juni 2017 2 Miljørapport, Sammenfattende redegørelse I 1. I 4 2. M 5 3.

Læs mere

LOKALPLAN 4-13 Adventkirken

LOKALPLAN 4-13 Adventkirken LOKALPLAN 4-13 Adventkirken KØGE KOMMUNE 1987 LOKALPLAN 4-13 ADVENTKIRKEN INDHOLD : side Redegørelse Forhold til anden planlægning 5 6 Retsvirkninger 7 Lokalplanen 9 Kortbilag bagerst i hæftet KØGE KOMMUNE,

Læs mere

for et område omkring kirken i Vindinge,

for et område omkring kirken i Vindinge, 1-2.. )..Q Lokalplan nr, 249 for et område omkring kirken i Vindinge, Redegørelse, Indledning: Vindinge 1782. Vindinge landsby bestod oprindelig af både tre- og firlængede gårde og enkelte småhuse, der

Læs mere

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Natur- og Miljøklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet.

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Natur- og Miljøklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet. Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme Taksationskommissionen Natur- og Miljøklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Forslag Dispensationer: sidst i filen med den nyeste til sidst Tårnby

Læs mere

Fredningsområdet. Planlægningsmæssige forhold

Fredningsområdet. Planlægningsmæssige forhold Naturklagenævnets afgørelse af 21. december 2007 om fredning af Langsødalen og Kedelsødalen med omgivelser i Allerød og Frederikssund Kommuner (sag nr. NKN-111-00024) Fredningsnævnet for Frederiksborg

Læs mere

Assistens Kirkegård. Fredningsforslag i Københavns kommune. Udarbejdet af Danmarks Naturfredningsforening november 2010

Assistens Kirkegård. Fredningsforslag i Københavns kommune. Udarbejdet af Danmarks Naturfredningsforening november 2010 Fredningsforslag i Københavns kommune Assistens Kirkegård Udarbejdet af Danmarks Naturfredningsforening november 200 Danmarks Naturfredningsforening Masnedøgade 20 200 København Ø Tlf. 39 7 40 00 dn@dn.dk

Læs mere

Lokalplan 9-19 for et område vest for Ærøskøbing by.

Lokalplan 9-19 for et område vest for Ærøskøbing by. Lokalplan 9-19 for et område vest for Ærøskøbing by. ÆRØSKØBING KOMMUNE 1 Indhold Redegørelse side 3 Tillæg til kommuneplan 5 Lokalplan 7 Formål 8 Område og zonestatus 8 Områdets anvendelse 8 Udstykninger

Læs mere

LOKALPLAN 134. For Skovtofte Socialpædagogiske Seminarium, Hummeltoftevej 145 i Sorgenfri bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 134. For Skovtofte Socialpædagogiske Seminarium, Hummeltoftevej 145 i Sorgenfri bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 134 For Skovtofte Socialpædagogiske Seminarium, Hummeltoftevej 145 i Sorgenfri bydel Lyngby-Taarbæk Kommune Indholdsfortegnelse Baggrunden for lokalplanen................... 1 Lokalplanens indhold........................

Læs mere

Vedr. etablering af sommerfolde m. m., indtil arbejdet med udvidelse af Helsingørmotorvejen er afsluttet.

Vedr. etablering af sommerfolde m. m., indtil arbejdet med udvidelse af Helsingørmotorvejen er afsluttet. FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN Retten i Lyngby Lyngby Hovedgade 96 2800 Kgs. Lyngby Telefon: 99 68 48 00 Telefax: 99 68 48 99 Den 1.D"SEP. 2013 FRS nr. 22/2013 Dok 22-2013A Rudersdal Kommune Byplan Plan

Læs mere

Notat. Mulighederne for at ophæve/ændre en fredning

Notat. Mulighederne for at ophæve/ændre en fredning Notat Til: Vedrørende: Miljø- og Planlægningsudvalget Bilag 3, Juridisk vurdering af mulighederne for at ændre/ophæve en fredning Mulighederne for at ophæve/ændre en fredning I forbindelse med den påbegyndte

Læs mere

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Silkeborg Kommune FORSLAG Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 er i offentlig høring i perioden fra 3. juni 2019 til

Læs mere

Lokalplan nr. 74. for et område mellem Fuglebakkevej og Duevej (Skolen på Duevej)

Lokalplan nr. 74. for et område mellem Fuglebakkevej og Duevej (Skolen på Duevej) Lokalplan nr. 74 for et område mellem Fuglebakkevej og Duevej (Skolen på Duevej) Oktober 1991 INDLEDNING 1. Lokalplanens indhold Lokalplanen går ud på at udlægge området (Skolen på Duevej) til undervisningsformål

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER.

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER. LOKALPLAN NR. 14 for området ved idrætsplads i Uvelse. I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 287 af 26. juni 1975) fastsættes herved følgende bestemmelser for det i 2 nævnte område. Redegørelse for lokalplanen

Læs mere

LOKALPLAN NR For et område på Munkeengen. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR For et område på Munkeengen. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 203 For et område på Munkeengen Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser udarbejdet lokalplan

Læs mere

Lokalplan nr. 6. Beskyttede boliger Brønsholmsdalsparken. Vedtagelsesdato: 15. marts Ikrafttrædelsesdato: 7. juni 1978.

Lokalplan nr. 6. Beskyttede boliger Brønsholmsdalsparken. Vedtagelsesdato: 15. marts Ikrafttrædelsesdato: 7. juni 1978. Lokalplan nr. 6 Beskyttede boliger Brønsholmsdalsparken Teknik & Miljø Vedtagelsesdato: 15. marts 1978 Ikrafttrædelsesdato: 7. juni 1978 \ x ' / BESKYTTEDE BOLIGER BRØNSHOLMSDALSPARKEN

Læs mere

Lokalplan nr. 72. for et område ved Danasvej mellem Sankt Knuds Vej og Lykkesholms Allé

Lokalplan nr. 72. for et område ved Danasvej mellem Sankt Knuds Vej og Lykkesholms Allé Lokalplan nr. 72 for et område ved Danasvej mellem Sankt Knuds Vej og Lykkesholms Allé September 1991 INDLEDNING 1. Lokalplanens indhold Lokalplanen går ud på at åbne mulighed for opførelse af boligbebyggelse

Læs mere

Lokalplan nr. 61. for et område mellem Mariendalsvej og Ågade

Lokalplan nr. 61. for et område mellem Mariendalsvej og Ågade Lokalplan nr. 61 for et område mellem Mariendalsvej og Ågade Oktober 1988 INDLEDNING 1. Lokalplanens indhold Lokalplanen går ud på at åbne mulighed for at opføre etageboligbebyggelse. Lokalplanen opdeles

Læs mere

Vallø Kommune Lokalplan nr. 1-26

Vallø Kommune Lokalplan nr. 1-26 Vallø Kommune Lokalplan nr. 1-26 Boligområde ved Nordmarken Vedtaget af Vallø Kommunalbestyrelse den 16. december 2004 1 Lokalplan 1-26 Boligområde ved Nordmarken Indholdsfortegnelse Lokalplanens redegørelse

Læs mere

AFGØRELSE i klagesag om Furesø Kommunes dispensation fra lokalplanen til opførelsen

AFGØRELSE i klagesag om Furesø Kommunes dispensation fra lokalplanen til opførelsen 9. oktober 2017 Sagsnr. NMK-33-03805 KlageID: 113062 MIKPRI AFGØRELSE i klagesag om Furesø Kommunes dispensation fra lokalplanen til opførelsen af et rækkehusbyggeri Furesø Kommune har den 29. august 2016

Læs mere

IV. Fredningsnævnets bemærkninger

IV. Fredningsnævnets bemærkninger Bemærkninger og fredningsbestemmelser IV. Fredningsnævnets bemærkninger Generelle bemærkninger Fredningsnævnets afgørelse er truffet i enighed. Efter naturbeskyttelseslovens 33, stk. 1, kan fredningsnævnet

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens 26a, stk. 3.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens 26a, stk. 3. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 22. september 2014 J.nr.: NMK-512-00086 Ref.: LTP-NMKN AFGØRELSE i sag om nedlæggelse af en sti i Faxe Kommune Natur- og

Læs mere

AFGØRELSE i klagesag om Hillerød Kommunes afslag på landzonetilladelse til redskabsskur på Ravnsbjergvej, Alsønderup

AFGØRELSE i klagesag om Hillerød Kommunes afslag på landzonetilladelse til redskabsskur på Ravnsbjergvej, Alsønderup 7. juni 2018 Sagsnr. NMK-31-02245 KlageID: 183863 MAS-NH AFGØRELSE i klagesag om Hillerød Kommunes afslag på landzonetilladelse til redskabsskur på Ravnsbjergvej, Alsønderup Hillerød Kommune har den 18.

Læs mere

LOKALPLAN' NR. 034 FOR ET OMRÅDE TIL OFFENTLIGT FORMÅL (KIRKE OG KIRKEGÅRD) I HØJVANGEN LOKALPLANOMRÅDE

LOKALPLAN' NR. 034 FOR ET OMRÅDE TIL OFFENTLIGT FORMÅL (KIRKE OG KIRKEGÅRD) I HØJVANGEN LOKALPLANOMRÅDE LOKALPLAN' NR. 034 FOR ET OMRÅDE TL OFFENTLGT FORMÅL (KRKE OG KRKEGÅRD) HØJVANGEN LOKALPLANOMRÅDE SKANDERBORG KOMMUNE 1985 NDHOLDSFORTEGNELSE SDE REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanens indhold Lokalplanens

Læs mere

Frederiksværk Kommune. Lokalplan for erhvervsområde ved Havnevej. September Frederiksværk Kommune

Frederiksværk Kommune. Lokalplan for erhvervsområde ved Havnevej. September Frederiksværk Kommune Frederiksværk Kommune Lokalplan 04.14 for erhvervsområde ved Havnevej September 1987 Frederiksværk Kommune LOKALPLAN 04.14 FOR ET ERHVERVSOMRÅDE VED HAVNEVEJ. INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE... 1 LOKALPLAN...

Læs mere

Afgørelse i sag om offentlighedens adgang med løse hunde indenfor fredningen af arealer ved Hvide Klint i Halsnæs Kommune

Afgørelse i sag om offentlighedens adgang med løse hunde indenfor fredningen af arealer ved Hvide Klint i Halsnæs Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 21. oktober 2014 J.nr.: NMK-522-00182 Ref.: LTP-NMKN Afgørelse i sag om offentlighedens adgang med løse hunde indenfor fredningen

Læs mere

TREHØJE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 151 Boligområde ved Kærvænget i Vildbjerg

TREHØJE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 151 Boligområde ved Kærvænget i Vildbjerg TREHØJE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 151 Boligområde ved Kærvænget i Vildbjerg INDHOLDSFORTEGNELSE side Lokalplanen... 2 Afgrænsning... 3 Zonestatus... 3 Formål... 3 BESTEMMELSER 1 Anvendelse... 5 2 Afgrænsning

Læs mere

Afgørelse i sagen om opførelse af en halmlade ved Voldby i Nørre Djurs Kommune.

Afgørelse i sagen om opførelse af en halmlade ved Voldby i Nørre Djurs Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 9. februar 2004 J.nr.: 03-31/700-0059 mam Afgørelse i sagen

Læs mere

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN Danmarks Naturfredningsforening Att.: Ove Løbner Via e-post: o.loebner@vip.cybercity.dk Retten i Lyngby Lyngby Hovedgade 96 2800 Kgs. Lyngby Tlf. 99 68 48 00 kobenhavn@fredningsnaevn.dk

Læs mere

LOKALPLAN NR FOR ET OMRÅDE VED HOLE SKOV. (KORUPSTIEN.)

LOKALPLAN NR FOR ET OMRÅDE VED HOLE SKOV. (KORUPSTIEN.) LOKALPLAN NR. 22-213 FOR ET OMRÅDE VED HOLE SKOV. (KORUPSTIEN.) INDHOLDS FORTE G N E L S E AFSNIT 1. Lokalplanens formål side 1 AFSNIT 2. Område- og zonestatus side 1 AFSNIT 3. Områdets anvendelse side

Læs mere

Lokalplan Boldfælleden ved stranden

Lokalplan Boldfælleden ved stranden Lokalplan 1.10 Boldfælleden ved stranden Ishøj Kommune 2003 ISHØJ KOMMUNE - LOKALPLAN 110 Lokalplanens indhold Lokalplanen, der omfatter arealet begrænset af Ishøj Strandvej mod nord, Store Vejleå og kommunegrænsen

Læs mere

Lokalplantillæg 55.1 og kommuneplantillæg nr. 14

Lokalplantillæg 55.1 og kommuneplantillæg nr. 14 Lokalplantillæg 55.1 og kommuneplantillæg nr. 14 Gammelmark Strand Camping Område til campingformål Indholdsfortegnelse 1 Broager kommune Lokalplantillæg 55.1 Område til campingformål Indledning Hvad er

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE LOKALPLAN F 36 INDLEDNING... 3 LOKALPLANENS INDHOLD... 4 LOKALPLANENS FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING...

INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE LOKALPLAN F 36 INDLEDNING... 3 LOKALPLANENS INDHOLD... 4 LOKALPLANENS FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING... INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE INDLEDNING... 3 LOKALPLANENS INDHOLD... 4 LOKALPLANENS FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING... 4 LOKALPLAN F 36 1 LOKALPLANENS AFGRÆNSNING... 5 2 LOKALPLANENS FORMÅL... 5 3 OMRÅDET

Læs mere

Fredningen vedrører: Bøgeskovvej 30 i Fredericia

Fredningen vedrører: Bøgeskovvej 30 i Fredericia Afgørelser Reg. nr.: 08143.00 Fredningen vedrører: Bøgeskovvej 30 i Fredericia Domme Taksationskommissionen Naturklagenævnet Fredningsnævnet 14-03-2011 Forslag 21-04-2010 Dispensationer: sidst i filen

Læs mere

FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG 7. Hyldager Bakker 2019

FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG 7. Hyldager Bakker 2019 FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG 7 Hyldager Bakker 2019 + 1 Forslag til Kommuneplantillæg 7 Redegørelse Efter planloven kan Kommunalbestyrelsen godkende en lokalplan, hvis den er i overensstemmelse med kommuneplanen

Læs mere

(&# )# "#$%&*+##&%&#%&!! #!- %&%##!!#&#%$&!%#$+ &%,111#$%&%!,%&!! 2%& Side 1

(&# )# #$%&*+##&%&#%&!! #!- %&%##!!#&#%$&!%#$+ &%,111#$%&%!,%&!! 2%& Side 1 !"#$%&'"#$%&% (&# )# "#$%&*+##&%&#%&!!,-#&&#&%,&#.#,$+& #!- *+#/%#!&%,&#$#$+& -#%#0##&,#$+#%#!! #0#&&!%-#&-## *+#/%#$!&#%&!!,-%$ %&%##!!#&#%$&!%#$+ &##!-&,#& &%,111#$%&%!,%&!! $$&%#&*&###2,111#$%&%34*&5

Læs mere

05593.03. Afgørelser - Reg. nr.: 05593.03. Fredningen vedrører: v. Engklit. Domme. Taksatio ns komm iss io nen. Naturklagenævnet

05593.03. Afgørelser - Reg. nr.: 05593.03. Fredningen vedrører: v. Engklit. Domme. Taksatio ns komm iss io nen. Naturklagenævnet 'e 05593.03 Afgørelser - Reg. nr.: 05593.03 Fredningen vedrører: v. Engklit Domme Taksatio ns komm iss io nen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet 08-07-1988 Fredningsnævnet 20-12-1985 Kendelser Deklarationer

Læs mere

Agroplan aps. Løvelbrovej 9 8830 Tjele Telefon 86 69 92 16. Notat for gennemførelse af projekter ved Tjele Langsø 2005/2006

Agroplan aps. Løvelbrovej 9 8830 Tjele Telefon 86 69 92 16. Notat for gennemførelse af projekter ved Tjele Langsø 2005/2006 Agroplan aps Løvelbrovej 9 8830 Tjele Telefon 86 69 92 16 Notat for gennemførelse af projekter ved Tjele Langsø 2005/2006 Indledning Der er planlagt en række projekter ved Tjele Langsø ved henholdsvis

Læs mere

Natura 2000-handleplan Gyldenså. Natura 2000-område nr. 185 Habitatområde H161

Natura 2000-handleplan Gyldenså. Natura 2000-område nr. 185 Habitatområde H161 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Gyldenså Natura 2000-område nr. 185 Habitatområde H161 Titel: Natura 2000-handleplan for Gyldenså Udgiver: Bornholms Regionskommune År: 2017 Kort: Miljøstyrelsen og Bornholms

Læs mere

Afgørelse i sagen om opførelse af et helårshus og en carport på en ejendom ved Vrold, Skanderborg Kommune

Afgørelse i sagen om opførelse af et helårshus og en carport på en ejendom ved Vrold, Skanderborg Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 25. august 2004 J.nr.: 03-31/700-0111 03-132/700-0035 KPA Afgørelse

Læs mere

Tillæg 6. Silkeborg Kommuneplan 2013-2025. Billedstørrelse: 6,84 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,22cm (vandret) 4,45 cm (lodret)

Tillæg 6. Silkeborg Kommuneplan 2013-2025. Billedstørrelse: 6,84 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,22cm (vandret) 4,45 cm (lodret) Billedstørrelse: 6,84 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,22cm (vandret) 4,45 cm (lodret) Tillæg 6 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Billedstørrelse: 11,46 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,26cm (vandret)

Læs mere

FREDNINGSNÆVNET FOR SYDJYLLAND, NORDLIG DEL Kolding Åpark 11, 6000 Kolding Telefon , mail:

FREDNINGSNÆVNET FOR SYDJYLLAND, NORDLIG DEL Kolding Åpark 11, 6000 Kolding Telefon , mail: FREDNINGSNÆVNET FOR SYDJYLLAND, NORDLIG DEL Kolding Åpark 11, 6000 Kolding Telefon 99686800, mail: sydjyllandnord@fredningsnaevn.dk Orienteringsbrev til lodsejerne, foreningerne, Miljøstyrelsen, Vejle

Læs mere

Bilag 5 Behandling af høringssvar fra offentlighedsfasen

Bilag 5 Behandling af høringssvar fra offentlighedsfasen Bilag 5 Behandling af høringssvar fra offentlighedsfasen Holbæk Kommune Vækst og Bæredygtighed -Plan og Strategisk forsyning ankll J.nr. 15/16315 25. marts 2015 Forslag til kommuneplantillæg 3 og Lokalplanforslag

Læs mere

Udarbejdet af Danmarks Naturfredningsforening, Hørsholm og Rudersdal kommuner Juni måned 2010

Udarbejdet af Danmarks Naturfredningsforening, Hørsholm og Rudersdal kommuner Juni måned 2010 Fredningsforslag i Rudersdal og Hørsholm kommuner Vedbæk-Smidstrup Udarbejdet af Danmarks Naturfredningsforening, Hørsholm og Rudersdal kommuner Juni måned 2010 UDKAST 30.06..2010 Danmarks Naturfredningsforening

Læs mere

Lokalplanen fastlægger hovedretninger for områdets anvendelse. REDEGØRELSE FOR FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING

Lokalplanen fastlægger hovedretninger for områdets anvendelse. REDEGØRELSE FOR FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 9-9208 Spang Nord bådebroer BESKRIVELSE AF FORSLAGET Lokalplanen omfatter et areal på ca. 3.800 m 2 beliggende på en del af pynten ved Spang Nor i Ulkebøl. Området er beliggende

Læs mere

18 Dispensation til opførelse af nyt stuehus nær gravhøj nr på matr. nr. 3f Sjøstrup By, Aars, beliggende Aggersundvej 25, 9600 Aars.

18 Dispensation til opførelse af nyt stuehus nær gravhøj nr på matr. nr. 3f Sjøstrup By, Aars, beliggende Aggersundvej 25, 9600 Aars. John René Jensen Dr. Christines Vej 12 9600 Aars Dato: 15. november 2018 Teknik- og Økonomiforvaltning Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 01.05.02-P00-11-18 18 Dispensation til opførelse af nyt

Læs mere

Lokalplan nr for et område ved Roskildevej 56-58

Lokalplan nr for et område ved Roskildevej 56-58 Lokalplan nr. 124 for et område ved Roskildevej 56-58 Juli 2002 INDLEDNING Lokalplanen for området ved Roskildevej 56-58, gør det muligt at opføre ældreegnede boliger med tilhørende fælles- og servicearealer

Læs mere

1. Lokalplanområdets forhold til omgivelserne og de tilstødende arealer og bebyggelser.

1. Lokalplanområdets forhold til omgivelserne og de tilstødende arealer og bebyggelser. ØVRIGE OPLYSNINGER Beskrivende tekst suppleres så vidt muligt med angivelser på målfaste kortbilag. Se i øvrigt vejledningen på side 6-8, vedrørende ansøgningens indhold og udformning. A. Basisoplysninger:

Læs mere

Lokalplan nr. 1.8 Lindevangshjemmet m.m.

Lokalplan nr. 1.8 Lindevangshjemmet m.m. Lokalplan nr. 1.8 Lindevangshjemmet m.m. INDHOLDSFORTEGNELSE Redegørelse...2 Lokalplanens indhold og baggrund...2 Lokalplanens retsvirkninger...3 LOKALPLANEN...4 1 - Områdets afgrænsning...5 2 - Lokalplanens

Læs mere

INDLEDNING Lokalplanen omfatter et blandet landbrugs- og boligområde i kommunens sydøstlige del, beliggende umiddelbart op til Sønderskov.

INDLEDNING Lokalplanen omfatter et blandet landbrugs- og boligområde i kommunens sydøstlige del, beliggende umiddelbart op til Sønderskov. INDLEDNING Lokalplanen omfatter et blandet landbrugs- og boligområde i kommunens sydøstlige del, beliggende umiddelbart op til Sønderskov. Det naturskønne område som bl. a. indeholder flere mindre søer,

Læs mere

5. Rammeområderne for Det Åbne Land

5. Rammeområderne for Det Åbne Land 5. rne for Det Åbne Land Planområde tematiseret på anvendelse Fælles friareal og rekreativ anvendelse Jordbrug Servicefunktioner Teknisk anlæg Åben/lav boligbebyggelse Byggeforhold 5B13, KILDEBRØNDE LANDSBY

Læs mere

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Natur- og Miljøklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet.

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Natur- og Miljøklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet. Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme Taksationskommissionen Natur- og Miljøklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Forslag Dispensationer: sidst i filen med den nyeste til sidst FREDNINGSNÆVNET

Læs mere

Lokalplan nr for et område ved Lindevangs Allé 11

Lokalplan nr for et område ved Lindevangs Allé 11 Lokalplan nr. 128 for et område ved Lindevangs Allé 11 Januar 2003 INDLEDNING Lokalplanen for et område ved Lindevangs Allé 11 gør det muligt at opføre boliger fortrinsvis som ungdoms- og kollegieboliger.

Læs mere

Lokalplan nr. 143. Nyborg Kommune Teknisk Afdeling, juli 2006. P-plads ved Hotel Nyborg Strand

Lokalplan nr. 143. Nyborg Kommune Teknisk Afdeling, juli 2006. P-plads ved Hotel Nyborg Strand Lokalplan nr. 143 Nyborg Kommune Teknisk Afdeling, juli 2006 P-plads ved Hotel Nyborg Strand Indholdsfortegnelse Lokalplanens redegørelse Lokalplanens baggrund...4 Forhold til anden planlægning...5 Forsyningsforhold...5

Læs mere

Indstilling. Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan Erhvervsområde ved Hasselager Allé og Genvejen, Hasselager, 1.

Indstilling. Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan Erhvervsområde ved Hasselager Allé og Genvejen, Hasselager, 1. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 22. oktober 2008 Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan 846 - Erhvervsområde ved Hasselager Allé og Genvejen, Hasselager, Århus.

Læs mere

I/S Søndergård skal også sikre sig, at man har alle nødvendige tilladelser eller godkendelser til dit projekt, herunder byggetilladelse.

I/S Søndergård skal også sikre sig, at man har alle nødvendige tilladelser eller godkendelser til dit projekt, herunder byggetilladelse. Teknik og Miljø Virksomhedsmiljø Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 I/S Søndergård Stanghedevej 13 8800 Viborg clp@viborg.dk viborg.dk Dato: 14-10-2014 Afgørelse om opførelse af ny malkestald

Læs mere