Fredagsbrevet uge 18. Nyt fra ledelsen. Kære alle.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fredagsbrevet uge 18. Nyt fra ledelsen. Kære alle."

Transkript

1 1 Fredagsbrevet uge 18 Nyt fra ledelsen Kære alle. På kontoret er vi i fuld sving med planlægningen af næste skoleår og selv om vi godt ved at mange af jer er meget spændte på hvordan den endelige fagfordeling kommer til at se ud - så må I have tålmodighed lidt endnu. Så snart vi er færdige får I og børnene naturligvis besked. For nyligt fastansatte vi Anette Brøgger i stillingen som børnehaveklasseleder og i aftes ansatte vi Simone Pedersen i en fast stilling som pædagog i Fritteren og som ansvarlig for tidlig skolestart. Vi kommer til at slå en lærerstilling op før vi er helt færdig med forårets fagfordeling. Dialogudvalget og jeg håber I alle vil sætte et stort X i kalenderen d. 11. maj kl og dukke op til årets Dialogmøde. Dialogudvalget, Bestyrelsen og ledelsen håber I vil komme og deltage i en aften med diskussion af vores mødetidspunkt og vores klassekvotienter. Ved skoleårets start ændrede vi forsøgsmæssigt mødetidspunktet fra til 9 til kl 8. En ændring, der primært slog igennem for indskolingen og MT1. Vores skoledag skal strikkes sammen så det giver den bedste skoledag for vores børn - og meget tyder på at kl. 8 ikke er det pædagogiske mest optimale tidspunkt. Trafikalt er mødetid kl 8.00 også temmelig problematisk - der er pres på trafikken og vores i forvejen usikre skolevej bliver endnu farligere af at vores børn skal manøvrere og navigerer igennem trafikken på det værste tidspunkt om morgenen. Vi ønsker i høj grad jeres input til hvad der er det optimale mødetidspunkt for vores/jeres børn. Det skal vi bla. bruge Dialogmødet til. Vi vil også meget gerne tale med jer om hvor mange elever vi skal være på Norddjurs Friskole i fremtiden. På nuværende tidspunkt optager vi 18 elever i indskolingen, yderligere 2 når klassen kommer i 5. klasse og yderligere 2 når man kommer i overbygningen modellen har sine gode sider - men bestemt også sine udfordringer. Det er fx. ikke altid er der er elever til pladserne når vi har besluttet, at vi gerne vil optage yderligere elever. Nogen børne-årgange er små og vi må kæmpe for at få pladserne fyldt op andre årgange er store og presset for at få en plads - fx. til et søskendebarn kan være stort. Nogen store elever vælger at tage 9. klasse på en efterskole og det efterlader pladser i 9. klasse - det er ikke de letteste pladser at få fyldt op. Om 4 år sender vi Rød og Orange videre ud i verden - og siger dermed farvel til 2 klasser samtidig med at vi kun optager en enkelt børnehaveklasse nedefra. Hvis vi ikke foretager os noget i den anledning vil den nødvendige konsekvens være at vi skal sige farvel til 1,5 lærerstilling. De økonomiske midler der tilflyder skolen har gennem mange år været faldende. Vi modtager statstilskud pr. elev der er tilmeldt skolen pr. 5.september - og vi vil gerne sikre at vi også fremover har et elevoptag - og fordeling der passer til vores værdigrundlag og FREDAGSBREVET UGE

2 2 den skole vi er og fortsat gerne vil være. Et elevoptag der nu og i fremtiden sikrer fagligt, pædagogisk og dannelsesmæssigt frirum og frihed. Vi håber derfor at I vil møde talstærkt op og deltage i dialogen om hvordan vi skal indrette vores elevoptag fremover. Vi glæder os til at se jer Mange hilsener Dorte Husk at glemmetøj samles ind og afleveres til genbrug den sidste fredag i måneden. Vi er 2 drenge som hedder Jesper og Markus, og går i Turkis på Norddjurs Friskole. Vi har projekt i overbygningen, som omhandler miljø og energi/bæredygtighed. Vi har valgt og lave en offentlig Facebook side som hedder Norddjurs Friskoles loppemarked, hvor i kan sælge eller bytte de ting som i ikke bruger mere. Så gå ind på Facebook og søg Norddjurs Friskoles loppemarked, og tryk bliv medlem af gruppe. Og gør miljøet en tjeneste. Rengøring i kommende weekender: Uge 18 Rød og Guld2 Uge 19 Hvid og Guld3 Uge 20 Gul og Turkis1 KALENDER Uge 18 Mandag: dialogudvalgsmøde 17-18,30 og Rød skole/hjem samtaler Tirsdag: personalemøde Onsdag: Hvid skole/hjem samtaler FREDAGSBREVET UGE

3 3 Torsdag: Rød og Brun skole/hjem samtaler Uge 19 De skriftlige prøver starter. Separat ugeplan gives til afgangsklassen. Mandag: bestyrelsesmøde 18,30-22 Tirsdag: udendørsmøde Onsdag: Rubin forældremøde Torsdag: Hvid og indskolingen holder forældremøde forud for lejren. Uge 20 Mandag: dialogmøde for alle Mandag: kommunikationsudvalgsmøde Torsdag og fredag: skolefri Fritteren Vi har været i byggeren og lavet mad på bål, også har Simone været på bål kursus så hun nu selv kan lave bål. Derudover har vi nydt at der er blevet lavet om i byggeren, der er blevet fældet nogle træer også er det gamle skib og de gamle byg selv "huse" blevet fjernet. Vi glæder os til at benytter os af alt den nye plads. FREDAGSBREVET UGE

4 Udover at være meget ude på legepladsen og i byggeren arbejder vi fortsat med renoveringen, vi har fået et nyt skab op inde i krea og der er blevet lavet en hygge-hænge ud krog i slagmarken. I forlængelse af vores renovering vil vi gerne invitere til bedsteforældre sy dag. Vi vil i fritteren gerne åbne dørene op for alle de søde bedsteforældre vores søde børn har. Dagen kommer til at stå i syningens tegn. Vi håber i har lyst og tid til at komme og sy med jeres børnebørn. Vi har puderne, stof og nogle maskiner men i må meget gerne tage jeres egen personlige maskine med så sætter vi strøm til. Der vil være kaffe og kage til de deltagene.

5 Det hele foregår onsdag d. 13 maj. I fritteren. Fra kl. 12:15-15:00. I må meget gerne komme og sige hvis i ønsker at deltage så vi har en ide om hvor mange kager vi skal bage:) OBS. OBS. OBS. Vi minder vores forældre om at der kan være solskin denne tid på året så husk at give jeres børn noget solcrém på og evt. med i deres kasser. Solen er mere fremme men der kan stadig komme regnbuer og kraftige vinde så husk ekstra tøj. Så er der igen nyt fra Bronze gruppe. Vi kan starte med at fortælle en fantastisk nyhed! Vi har fået besked om en af vores balloner. Den er blevet fundet i Tyskland, på en strand af et tysk par som var ude og spadsere. Det er Elias ballon så han blev meget glad for at høre nyt om den. Vi har besluttet os for at sende dem et svar retur, og har derfor skrevet et brev sammen med Helena der bla. Underviser de store i tysk. Vi har også lavet nogle flotte tegninger, og sendt med derned.

6 Vi har i disse uger beskæftiget os meget med bogstaver. Vi har været ved at rive bogstaver i papir, og er indtil videre nået til D. Børnene får et stykke papir med bogstavet på, både det store og det lille, også skal de selv dekorere det med afrevet papir. Børnene har haft stor glæde ved at kunne rive deres egne bogstaver ud i papir, så de på den måde stille og roligt er ved at lave deres eget alfabet. Alle de færdige bogstaver kommer i deres ABC mappe som ligger i klassen.

7 Udover at rive deres egne individuelle bogstaver, så har klassen også lavet et fælles projekt, denne uge. De har alle sammen lavet en del af et træ, som nu hænger og pynter i klassen. De fik alle sammen et stykke af træet, som de så skulle dekorere med flotte afrevet stykker papir, fra nogle ugeplade. Da de alle sammen var færdig, satte vi alle stykkerne sammen og skabte et smukt træ. Da stammen var færdig, lavede de alle sammen et udklip af deres hånd, som blev hængt op på træet som blade. Vi blev alle sammen meget glade for resultatet.

8 I ugens løb har vi været heldige med vejret og der har bronze benyttet sig af, vi har nemlig være på tur med vores store venner fra orange. Vi besluttede os for at gå en tur ud i snegleskoven og spise vores madpakker og lege lidt. Alle børnene hyggede sig helt vildt.

9

10 På en anden dejlig solskins dag flyttede vi undervisningen udenfor, og lavede et søge-løb børnene fik et stykke papir med nogle tegninger på, af ting de skulle finde på skolens grund. De blev derefter delt op to og to og sent ud og finde tingene.

11 Vi er i denne uge også begyndt på noget nyt, inde i klassen. Hverdag i sidste pause laver vi fuglene. Det vil sige at vi på klassen snakken om, om man har rød fugl i maven eller grøn fugl. Har børnene haft en grøn fugl betyder det at de har haft en god dag i solen. Har de haft en rød fugl betyder det at der i løbet af dagen er sket noget som har gjort dem enten kede af det eller sure, også snakker vi om det på klassen, så de alle kan gå glade i fritter og/eller hjem. OBS OBS OBS Husk at hvis jeres børn skal bruge bestik til deres madpakker, skal de selv have det med. Vi vil meget gerne bede jer om at sende tomme syltetøjs glas og tomme dåser med jeres børn, hvis i har nogle vi skal nemlig bruge dem, til en lille hemmelighed.

12 Brun gruppe Vi har haft et par uger uden helt den samme struktur som vi plejer. Den står stadig på indianertema som forberedelse til vores lejr. Vi har målt og klippet vores indianerdragter og farvet indianertegninger. Husk der er forældremøde vedr. lejren torsdag den 7.5 kl Jeg laver kaffe og hvis i synes vi skal ha kage til, så skal i selv aftale hvem der tager med I tillæg til vores indianerforberedelser arbejder vi med læsning, skrivningen og regning. Pga afsp blandt os i indskolingen har vi enkelte dage, som er meget anderledes, da vi dækker hinanden på disse dage. Tirsdag var vi f eks allesammen ude, hvor der var mulighed for fodbold, sækkeløb, tegning og leg på legepladsen på tværs af grupperne i første modul. På mandag dækker Anette - gruppelærer i orange - mit 2. Modul, hvor gruppen skal arbejde med deres portrætter, som skal forvandles til indianerportrætter og jeg glæder mig vildt til at se resultatet når jeg kommer tilbage tirsdag. Onsdag og torsdag i denne uge har gruppen været ved Sundhedsplejeske - de har et papir med hjem i tasken fra hende. Husk at Louise - Sundhedsplejersken - opfordrer jer, til at kontakte hende og lave en aftale, hvis i har noget i vi drøfte med hende. Go ekstra lang weekend Kh Anette Kære Sølv forældre. Det har været et par uger med et særligt fokus, fordi vi har måtte sige farvel til en klassekammerat. Men midt i de mange spørgsmål har vi da både nået Pelle og Molly, snakken om transportmidlernes udvikling og de andre faste elementer i vores dagligdag. Foran ligger to uger med intens fokus på lejren. Eleverne skal være medbestemmende ift mad, vi skal snakke aktiviteter og grupper, og i løbet af ugen ryger der et lejrbrev med hjem. Det betyder i øvrigt, at der ikke er "Pelle og Molly"-læsning før efter lejren igen. De skal dog arbejde med små teaterstykker, som de gerne må øve sig på hjemme også. Bemærk også, at mandag den 11/5 afspadserer jeg. Hav en dejlig weekend.

13 Kom alle med -sangen er nu indspillet færdig og musikvideoen er også færdig. Jeg har desværre ikke haft så meget tid til at redigere videoen, som jeg havde med vores Monster-rap. Men heldigvis er klassen tilfredse, og jeg er glad for, at det kommer til udtryk, at det er børnene selv, der har bestemt hvad der skal ske i musikvideoen. Jeg har sendt den af sted til Aktive timer i børnehøjde (Atib), og de har bekræftet, at de har modtaget både sang og musikvideo. Der er sidste frist for aflevering d. 1. maj, og lige nu har de vist modtaget 9 sange fra andre skoler/klasser. Jeg sendte først sangen uden video, og skrev at det havde været et rigtig godt forløb. Det var de meget glade for at høre, og ville meget gerne se musikvideoen også. Nu må vi se, om det er Hvid der vinder konkurrencen eller om de andre har lavet noget der er bedre. 3. klasse er vist den mindste klasse, der kunne indsende noget, og 6. klasse er den ældste, men vi venter med spænding. Videoen kan ses her på et skjult link: https://youtu.be/lr1qqrgswta Vi er færdige med Fandango arbejdsbogen, og jeg har snakket med klassen om, at vi frem til sommerferien skal arbejde med grammatik, som passer til der hvor de er lige nu. Jeg har udleveret kopiark med grammatik til 8 elever (dem der får grammatik-sæt 3), og har bestilt nye arbejdsbøger til de andre. De får en grammatikbog ved navn Pirana Dansk. De ved hvilke elever, der har samme sæt/bog som dem selv, og hvem de (ud over mig) kan spørge om hjælp eller blive spurgt om hjælp af. Vi læser stadig i Fandango Grundbogen, og snakker meget om teksterne (lige nu handler det meget om synsvinkel). Det er stadig vigtigt, at de husker en god frilæsningsbog der er stadig en del, der enten har glemt eller ikke har en frilæsningsbog endnu. Tak for nogle gode skole-hjem samtaler. Husk forældremøde torsdag d. 7. maj 18-19, som vil handle meget om lejr. God weekend Brian

14 Kære alle i Blå. I får bare en lille hilsen denne gang. Sidste fredagsbrev var langt - meget langt ;-) Jeg vil egentlig bare, rigtig gerne, opfordre jer til at tage imod de opgaver, der måtte komme omkring vores sommerlejr. Jeg har sendt en mail til Dorte om mad og indkøb, men håber I vil bidrage med at bage boller, kage m.m. Der er opgaver nok. Så vil jeg gerne udmelde nye skolehjemsamtale-tider. Jeg afholder samtaler torsdag den 8/5 og mandag den 11/5. De, som skal til samtale torsdag er dem, der også skulle torsdag den 16/4. Dem der skulle onsdag den 15/4 skal i stedet for mandag den 11/5. Hvis I vælger at bytte, vil jeg bare rigtig gerne vide besked. Håber det passer alle. Dejlig bededagsferie til jer herfra! Kh. Louise Kære rød Hvor er det bare dejligt at være tilbage! Jeg har fået den bedste velkomst man kunne ønske sig og hvad gør det ikke at komme med til VM, når man har den fornøjelse at kunne vende tilbage til verdens smukkeste skole og Danmarks sødeste klasse. Jeg har fået en masse inspiration, imens jeg har arbejdet som tilkaldevikar på den lokale folkeskole. Der arbejder mange med ugeskemaer. Metoden kaldes faktisk ugeskemarevolutionen, men jeg syndes, måske, det er at blæse det lidt stort op. Jeg har set det fungere på Hornslet skole og det tyder på at det samme gør sig gældende på NDF. Jeg har ganske enkelt lavet et skema med alt det klassen skal lave på 2 uger (det der svare til et emne + repitation). Jeg differentiere med farver hvilke sider, opgaver, ekstraopgaver, træningsopgaver, kurser, spil, app s, lege, m.m., hver enkelt elev skal nå på to uger. Hvide felter skal man lave, gul må man lave og sort må man ikke lave. Når de to uger er omme skal man have lavet alle de hvide og gerne mange af de gule. På den måde bliver undervisningen i højere grad tilpasset den enkeltes arbejdstempo og niveau. Det betyder samtidig at alt tavleundervisning fjernes fra matematiktimerne. Men hvordan lære de så noget nyt? Når de skal lære noget nyt, fx hvad procent er eller hvordan man laver et cirkeldiagram på ipad, så skriver man sig på listen og når der så er en lille gruppe kalder jeg på eleverne og giver et kursus. Imens de venter laver de bare nogle af de andre opgaver i ugeskemaet. Kulturen bliver at når det ringer ind til matematik, begynder man med det samme på at lave sit ugeskema. Når en opgave er løst krydser man sig af i skemaet. I disse to første uger prøver vi arbejdet med ugeskema af, men efter lejr bliver det sådan at hvis man ikke når sine hvide felter, måske fordi man kom til at snakke for meget, så må man lave det som lektier hjemme. Hvis man er syg eller er på ferie kan man stadig følge med og undgår huller. Jeg vil løbende være i dialog med hver enkelt elev (hvilket man har meget mere tid til), om de har for meget eller for lidt på deres skema. Om det er for let eller for svært eller om der

15 er noget i ugeskemaet de gerne vil have mere af en andet, så alle kan opnå succes hvis de gør det de kan. Hvis I har spørgsmål eller oplever problemer, skal I endelig kontakte mig. Vi skal snart på lejr :) Alle elever har fået et kompendium, med en masse info om turen, med hjem. Det skal læses af min. en forældre og underskrives, så jeg kan se I har modtaget informationen. Rød og orange skal afsted sammen og dertil har vi fået fornøjelsen af også at få Lise (tidl. lærer på NDF) med på turen. Lise har været på sagnlandet Lejre med lilla og grøn, så vi kan trække på hendes store erfaring og ikke mindst hendes skønne væsen. Det er vigtigt I ringer til mig hvis der er nogle spørgsmål eller noget jeg skal vide i forbindelse med turen. Med venlig hilsen Jeanette Kære forældre i Grøn Gruppe Tillykke med de kære unge mennesker med konfirmationerne. Selvom jeg faktisk ikke er en stor kirkegænger, så må jeg sige, at jeg nød netop grøns konfirmationsgudstjeneste. Det var dejligt at se dem fromme og stolte over deres dag, og fedt at se den glæde de udstrålede ved at optræde for familie og venner. Jeg kan nu godt afsløre, at vi i de sidste uger, også har brugt en del tid på at skrive taler, så jeg håber at nogle af jer blev glædeligt overrasket :) I den næste periode skal vi igang med et emnearbejde om Unge og multimedier. Vi bruger daglig dosis som grundmateriale, og emnearbejdet står beskrevet på s De skal arbejde med: hvordan man tilrettelægger et projektarbejde på længere tid, hvordan vælger man et emne, hvordan afgrænser man emnet, hvordan laver man problemformulering, hvordan skriver man spørgsmål, hvordan indsamler man oplysninger og materiale til sit emne, hvordan besvarer man sin problemformulering, hvordan laver man en undersøgelse, hvordan fremlægger man sit projekt, hvordan laver man en konklusion og meget mere. Grøn rykker fra på mandag ind i gulds grupperum, da der skal afvikles prøver for Guld i grøns grupperum. Dette bliver fremover grøns nye gruppelokale indtil de går ud af skolen. Forældremøde onsdag d. 6. maj Husk, at der er forældremøde i næste uge fra kl Jeg håber, at vi kan nå dagsordenen inden Dagsordenen ser således ud: 1) Status på gruppen - socialt - fagligt 2) Rejseaktiviteter - lilleskolefestival - lejrtur i 8. klasse 3) Festkultur og alkoholpolitik (forældrepunkt) - opsamling på sidste forældremøde - skolens rolle vs. forældres rolle 4) Evt.

16 Hvis I måtte have ønsker om et punkt til dagsordene, så skriv en mail til mig, så placerer jeg det under evt. Kontraktaftale fra sidste forældremøde Forældrene skal sammen tage ansvar for, at både børn og forældre sørger for at: 1) skabe en kultur for fest uden alkohol, hvor der er fokus på tema/aktivitet, som er det, der gør festen sjov i 7. og 8. klasse 2) have respekt for forskellighed i forhold til, at have lyst til at drikke alkohol via dialog i hjemmene 3) vi kontakter hinanden som forældre, hvis vi ser børn fra klassen gør noget som bekymrer os f.eks. drikker alkohol 4) aftalen drøftes igen i løbet af skoleåret 15/ 16 Ugeplan for resten af skoleåret ser således ud Mandag Onsdag Fredag Uge 19 Emne: Unge og multimedier Obs: vi flytter ind i nyt grupperum! Grammatik - tegnsætning - grammatip - verbers bøjninger Emne: Unge og multimedier Uge 20 Emne: Unge og multimedier Emne: Unge og multimedier Kristihimmelfartsferie Uge 21 (Faguge) Emne: Unge og multimedier Andet skema følger Emne: Unge og multimedier Andet skema følger Emne: Unge og multimedier (fremlæggelser) Andet skema følger Uge pinsedag OB-PROJEJKT MED TURKIS OB-PROJEJKT MED TURKIS Uge 23 OB-PROJEJKT MED TURKIS OB-PROJEJKT MED TURKIS OB-PROJEJKT MED TURKIS Uge 24 OB-PROJEJKT MED TURKIS OB-PROJEJKT MED TURKIS OB-PROJEJKT MED TURKIS Uge 25 Evaluering af året og hængepartier Evaluering af året og hængepartier Evaluering af året og hængepartier Uge 26 Sidste skoleuge De bedste hilsner - Stefan Kære Turkis!

17 Tak for et kort og godt forældremøde sidste onsdag. Det var Gitte -vores uu-vejleder- der fik det meste af taletiden, og som I kunne høre, er der mange uddannelsesmæssige ting at forholde sig til, OGSÅ som forældre. Jeg lovede at ridse de væsentligste punkter op fra mødet, her i fredagsbrevet, men husk også, at bruge indgangsportalerne på nettet. Gitte sagde bl.a.: Nye regler indenfor uddannelsesvejledning/optagelse på ungdomsuddannelse.: -der er skåret ned på vejledning...nu kun for de, der ikke erklæres egnet til den uddannelse de vil begynde på efter 9. klasse. Derimod kan man selvfølgelig stadig benytte sig af e-vejledning. Gitte vil desuden vejlede i fx brobygning og praktik. Dvs, at det er den unge og forældrene selv, der står for tilmelding af ungdomsuddannelse. -EUD...erhvervsuddannelserne. Nu skal man have min 02 i dansk og matematik for at komme ind. Tilsvarende krav er på tale i de gymnasiale uddannelser. Det er snittet i de skriftlige karakterer der tæller. -De unge, der ikke har et snit, som er adgangsgivende, efter 9. klasse, kan tage 10. klasse, eller gå på produktionsskolen. Der udarbejdes en uddannelsesplan i samarbejde mellem uu-vejleder, elev og forældre. -man søger ind på 9. klasse-karakteren som udgangspunkt. Man kan vælge at bruge 10. klassekarakteren. Man kan gå op til en optagelsesprøve. -uddannelsesmesse den 4 november i Grenå Søg videre vejledning på Her sidder "levende mennesker" man kan tale med. Endvidere ; ministeriets uddannelsesguide. På mødet talte I forældre også om alkoholen for skoleregi. Det er et punkt som skolen ikke blander sig i. I aftalte: at der ingen alkohol er i fester/sammenkomster i klasseregi. Denne aftale holdes indtil næste forældremøde efter sommerferien. Sidst, men ikke mindst; jeg løftede sløret for Studieturen i 9. klasse. Turen skal gå til Mallorca. Det er selvfølgelig med forbehold, da vi endnu ikke har de sidste aftaler på plads. Endvidere har vi jo før oplevet, at arrangøren ændrer rejsemålet op til afrejsen. Tidsrummet ligger ikke fast endnu. Der er lidt til kalenderen: mandag den 11. maj, får Turkis fornøjelsen af, at lave teater en hel dag. Vi får nemlig besøg af Prisme Forumteater, der laver workshop og teater med Turkis en HEL dag! God bededagsferie til jer alle Jose

18 Kære Guld. Mødetid inden hver prøve: 15 minutter FØR! Uge 19 Mandag, den 4. maj Dansk, retskrivning CD/HR/JJ Dansk, læsning CD/JJ Tirsdag, den 5. maj Matematiske færdigheder Digitalt DA starter prøven op HR/BN Onsdag, den 6. maj Dansk skriftlig fremstilling CD/EAA Torsdag, den 7. maj Matematisk problemløsning DA starter prøven op EAA + vikar Fredag, den 9. maj Almindelig skoledag Pause CD/EAA EAA + vikar Biologi (undervisning) CD/DA HR/DA Uge 20 Mandag, den 12. maj Tysk skriftlig CD + JJ Tirsdag, den 13. maj Normal skoledag Onsdag, den 14. maj Biologi CD + DA Torsdag, den 15. maj Kristi Himmelfartsdag Fredag, den 16. maj Ferie CD + JJ CD + JJ Skemaerne ligger også på FB-gruppen. Og det er jo ikke fordi, jeg ikke vil skrive mere, men det er jo dette, der tæller i de kommende par uger. Vigtigt er det, at de møder et kvarter før hver prøve og finder sig til rette, så der er ro på, når de skal i gang. Derudover er alt jo gennemgået på fyraftensmødet i sidste uge. Selvom der er hektisk pres på de unge netop nu, så er der ret godt styr på det hele. De er velforberedte og fortjener al mulig ros for at gennemføre og holde gejsten oppe.

19 God weekend herfra - Helena

Fredagsbrevet uge 12. Nyt fra ledelsen.

Fredagsbrevet uge 12. Nyt fra ledelsen. 1 Fredagsbrevet uge 12 Nyt fra ledelsen. Kære alle. Det er forår, og forår er højsæson for generalforsamlinger så vedhæftet finder I indkaldelse og dagsorden til årets ordinære generalforsamling torsdag

Læs mere

Fredagsbrevet uge 22. Rengøring i kommende weekender: Uge 24 Grøn og Guld 1. Nyt fra ledelsen.

Fredagsbrevet uge 22. Rengøring i kommende weekender: Uge 24 Grøn og Guld 1. Nyt fra ledelsen. Fredagsbrevet uge 22 Nyt fra ledelsen. Kære alle. Vi nærmere og afslutningen af skoleåret med hastige skridt...men først er det tid til vores årlige sommerfest hvor vi håber at se jer alle sammen. Sommerfesten

Læs mere

Fredagsbrevet uge 10. Kære forældre på Norddjurs Friskole. Nyt fra Ledelsen Om skolens netværk..

Fredagsbrevet uge 10. Kære forældre på Norddjurs Friskole. Nyt fra Ledelsen Om skolens netværk.. 1 Fredagsbrevet uge 10 Kære forældre på Norddjurs Friskole. Sæt et stort X i kalenderen torsdag d. 9. april kl. 17.00, for da er det tid til den årlige ordinære generalforsamling på NDF. Sammen med denne

Læs mere

Heidi C er sygemeldt, foreløbigt frem til jul. Timerne i første klasse læses ag Heidi S og matematiktimerne i 6. klasse, læses af Johnny.

Heidi C er sygemeldt, foreløbigt frem til jul. Timerne i første klasse læses ag Heidi S og matematiktimerne i 6. klasse, læses af Johnny. Uge 50 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Julen nærmer sig med raske

Læs mere

Tag jer lidt tid sammen med jeres børn, spørg dem interesseret i hvad de bruger tiden til foran computeren.

Tag jer lidt tid sammen med jeres børn, spørg dem interesseret i hvad de bruger tiden til foran computeren. Uge 10 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt I det sidste nye Friskoleblad

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. 12. september 2014 Vallekilde-Hørve Friskole. Fredagsbrev nr. 792 Næste uge: 15.september 16. september 17. september 19. september 20. september 4.kl. Børnetandpleje kl.9.00 Sex + samfund besøger 8.-

Læs mere

Den sidste tid har været præget af afslutningsfester for både elever og forældre, så nu er vi klar til at sende eleverne på sommerferie.

Den sidste tid har været præget af afslutningsfester for både elever og forældre, så nu er vi klar til at sende eleverne på sommerferie. Uge 26 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Den sidste tid har været præget

Læs mere

Midtjyllands kristne Friskole Brændgårdvej 4, 7400 Herning Tlf. 97 12 36 77. Nyt fra skolelederen. Sommerferie en tid mellem to skoleår.

Midtjyllands kristne Friskole Brændgårdvej 4, 7400 Herning Tlf. 97 12 36 77. Nyt fra skolelederen. Sommerferie en tid mellem to skoleår. Nyt fra skolelederen Sommerferie en tid mellem to skoleår. Midt i travlheden med planlægningen af det nye skoleår skal der også være tid til at kigge lidt tilbage på det netop overståede skoleår. En egentlig

Læs mere

SKOLEBLADET. December 2011 - nr. 2

SKOLEBLADET. December 2011 - nr. 2 SKOLEBLADET December 2011 - nr. 2 JUL En lille julehilsen! Kære elever, forældre, skolebestyrelse, skolekreds og alle andre læsere af dette skoleblad Hårslevvej 33. 4262 Sandved 5545 6266 SKOLEBLADET udgives

Læs mere

UGEBREV nr. 1 uge 33. Årgang 3. Kære alle børn og forældre! Skolestart

UGEBREV nr. 1 uge 33. Årgang 3. Kære alle børn og forældre! Skolestart UGEBREV nr. 1 uge 33 Årgang 3 Kære alle børn og forældre! Skolestart Vi havde en rigtig god dag den første skoledag i det nye skoleår. Dejligt vejr, glade børn og voksne og hele tre indvielser udover skolens

Læs mere

Laurids marts 2000 LAURIDS

Laurids marts 2000 LAURIDS LAURIDS Skoleblad for Laursens Realskole 1 generalforsamling forude Af Ruth Carlsen Så nærmer tiden sig atter for skolens årlige generalforsamling - den foregår i år: onsdag den 26. april så sæt allerede

Læs mere

Aktuelt. Husk at den årlige generalforsamling foregår på mandag, kl. 19.00.

Aktuelt. Husk at den årlige generalforsamling foregår på mandag, kl. 19.00. Uge 16 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Dejligt at være tilbage på

Læs mere

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde Hvorfor ville I gerne være lærer? Det startede med min egen, da jeg ville være lærer. Jeg kom nok fra en familie der ikke var så struktureret, så havde jeg en lærer, som var meget god til at holde den

Læs mere

Uge 5 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå

Uge 5 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Uge 5 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Dejligt at være tilbage på skolen

Læs mere

I næste uge er der igen temauge for lille og mellemgruppen. Vær opmærksom på de særlige meddelelser herom længere inde i ugebrevet.

I næste uge er der igen temauge for lille og mellemgruppen. Vær opmærksom på de særlige meddelelser herom længere inde i ugebrevet. Uge 15 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Efter veloverstået påskeferie

Læs mere

Lektier Leg Læring. Lektiecaféer i mange miljøer

Lektier Leg Læring. Lektiecaféer i mange miljøer Lektier Leg Læring Lektiecaféer i mange miljøer 2 3 Lektier Leg Læring Lektiecaféer i mange miljøer, 2011 Udgivet af Kommunernes Skolebiblioteksforening for Brug for alle unge, Ministeriet for Flygtninge,

Læs mere

Sådan kom vi igang S.12

Sådan kom vi igang S.12 ipad PÅ SKOLEN BYHAVEPROJEKT RECEPTION MELLEMTRIN Forsøg i gang med ipad S. 11 Sådan kom vi igang S.12 Karen fra Stenvad gik på efterløn S.15 Nyt fra mellemtrinnet S.21 Vi har også besøgt bedemanden Orla,

Læs mere

Bamse Polle i 3. klasse

Bamse Polle i 3. klasse 102 Bamse Polle i 3. klasse I elevhæftet er der historier, tegninger til historierne samt små opgaver til hver historie. Der er her i lærervejledningen forslag til et forældrebrev, (se s. 18) så man på

Læs mere

Årsberetninger 2011-2012

Årsberetninger 2011-2012 Årsberetninger 2011-2012 Indholdsfortegnelse Året der gik i SFO 2 Minikrogen 5 1. klasse 8 2. klasse 11 3. klasse 13 4. klasse 16 5. klasse 21 6. klasse 24 7. klasse 27 Mantle 7. klasse 30 Musik 33 1 Året

Læs mere

ULLERUP BÆK SKOLEN SKOLENYT DECEMBER 2014, ÅRGANG 3, NR. 10.

ULLERUP BÆK SKOLEN SKOLENYT DECEMBER 2014, ÅRGANG 3, NR. 10. ULLERUP BÆK SKOLEN SKOLENYT DECEMBER 2014, ÅRGANG 3, NR. 10. Så er det tid til juleferie! I dette nummer af Skolenyt: Indhold Side Leder v/ Jan T. Voss, Distriktsskoleleder 2 Nyt fra Skolebestyrelsen 3

Læs mere

Projektopgaven 9. klasse

Projektopgaven 9. klasse Projektopgaven 9. klasse http://www.emu.dk/elever7-10/projektarbejde/projektopgaven/ Projektopgaven i 9. klasse Projektopgaven er en tværfaglig opgave, hvor du bruger forskellige fags indhold og metoder.

Læs mere

Notat. Om årsager til frafald fra HF. - En pilotundersøgelse af frafaldne elever.

Notat. Om årsager til frafald fra HF. - En pilotundersøgelse af frafaldne elever. Notat Om årsager til frafald fra HF. - En pilotundersøgelse af frafaldne elever. Indholdsfortegnelse: Forord... s. 2 Metode s. 2 Sammenfatning/konklusion s. 2 Årsager til frafald s. 5 -Flytning på grund

Læs mere

Nyhedsbrev for februar

Nyhedsbrev for februar Nyhedsbrev for februar Kære forældre Jeg vil først og fremmest indlede med, at fortælle hvor glad jeg er for, at være blevet pædagogisk leder i Spirrevippen. Jeg glæder mig over, at se og mærke engagerede

Læs mere

Nr. 52 marts 2009 årgang 12. Skolebladet. Gårslev Skole

Nr. 52 marts 2009 årgang 12. Skolebladet. Gårslev Skole Skolebladet Gårslev Skole 2 Indholdsfortegnelse Redaktion... side 4 Nyt fra skolelederen... side 5 Skolebestyrelsen... side 8 Svalebo... side 13 Førskolegruppen... side 18 Kristina og Anja i Klubben...

Læs mere

UGEBREV nr. 1 uge 33. Årgang 2. Kære alle børn og forældre!

UGEBREV nr. 1 uge 33. Årgang 2. Kære alle børn og forældre! UGEBREV nr. 1 uge 33 Årgang 2 Kære alle børn og forældre! Velkommen tilbage til det andet år i skolens historie. Vi havde en fin opstartsdag mandag, som endte med hyggelig fødselsdagsfest på terrassen

Læs mere

FORORD Af Rani Bødstrup Hørlyck, Skoleleder

FORORD Af Rani Bødstrup Hørlyck, Skoleleder YEARBOOK 2010/11 Redaktion Rani Bødstrup Hørlyck, skoleleder Margit Lindahl Eriksen, lærer sdr@mbu.aarhus.dk Oplag: 500 stk. Design: Ivan Hvam Hvam Trykkeri: Codex Tryk FORORD Af Rani Bødstrup Hørlyck,

Læs mere

Projekt Bamse Polle. Lærervejledning. For børn i førskolealderen samt elever i 0. klasse 3. klasse. www.bamsepolle.dk

Projekt Bamse Polle. Lærervejledning. For børn i førskolealderen samt elever i 0. klasse 3. klasse. www.bamsepolle.dk Projekt Bamse Polle For børn i førskolealderen samt elever i 0. klasse 3. klasse Lærervejledning 1 www.bamsepolle.dk Polle Noller Sigurd Søren Lasse (2. - 3. kl.) Maren Snella Lise Helle Børnehaven Jytte

Læs mere

Samlet bilag. Logbog observationer. Matematik v/britt. Matematik v/britt. Idræt v/henrik. Observationer af Mathias. Observationer af Aisha

Samlet bilag. Logbog observationer. Matematik v/britt. Matematik v/britt. Idræt v/henrik. Observationer af Mathias. Observationer af Aisha Samlet bilag Logbog observationer Matematik v/britt Dato og tidspunkt: d. 7/10 2013, kl. 12:00-12:45 Observationer af Mathias Siger ikke så meget. Sidder stille og arbejder med sin siddemand. Skriver ned,

Læs mere

ADHD MAGASINET. TEMA: Teenagere. Danni Elmo, ny ambassadør Side 4. Hvordan kan du forstå dine forældre? En guide til teenagere med ADHD Side 21

ADHD MAGASINET. TEMA: Teenagere. Danni Elmo, ny ambassadør Side 4. Hvordan kan du forstå dine forældre? En guide til teenagere med ADHD Side 21 TEMA: Teenagere Danni Elmo, ny ambassadør Side 4 ADHD MAGASINET NUMMER 1 FEBRUAR 2015 Hvordan kan du forstå dine forældre? En guide til teenagere med ADHD Side 21 Tips og ideer til teenage-årene Side 26

Læs mere

Trinberetning for 2013-2014

Trinberetning for 2013-2014 Trinberetning for 2013-2014 Holbæk lille Skole Her beskrives de enkelte trins fokusområder for det forgangne skoleår. Derudover laves der en beskrivelse af trinnet, lejrskoler/studieture en konklusion

Læs mere