Fredagsbrevet uge 18. Nyt fra ledelsen. Kære alle.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fredagsbrevet uge 18. Nyt fra ledelsen. Kære alle."

Transkript

1 1 Fredagsbrevet uge 18 Nyt fra ledelsen Kære alle. På kontoret er vi i fuld sving med planlægningen af næste skoleår og selv om vi godt ved at mange af jer er meget spændte på hvordan den endelige fagfordeling kommer til at se ud - så må I have tålmodighed lidt endnu. Så snart vi er færdige får I og børnene naturligvis besked. For nyligt fastansatte vi Anette Brøgger i stillingen som børnehaveklasseleder og i aftes ansatte vi Simone Pedersen i en fast stilling som pædagog i Fritteren og som ansvarlig for tidlig skolestart. Vi kommer til at slå en lærerstilling op før vi er helt færdig med forårets fagfordeling. Dialogudvalget og jeg håber I alle vil sætte et stort X i kalenderen d. 11. maj kl og dukke op til årets Dialogmøde. Dialogudvalget, Bestyrelsen og ledelsen håber I vil komme og deltage i en aften med diskussion af vores mødetidspunkt og vores klassekvotienter. Ved skoleårets start ændrede vi forsøgsmæssigt mødetidspunktet fra til 9 til kl 8. En ændring, der primært slog igennem for indskolingen og MT1. Vores skoledag skal strikkes sammen så det giver den bedste skoledag for vores børn - og meget tyder på at kl. 8 ikke er det pædagogiske mest optimale tidspunkt. Trafikalt er mødetid kl 8.00 også temmelig problematisk - der er pres på trafikken og vores i forvejen usikre skolevej bliver endnu farligere af at vores børn skal manøvrere og navigerer igennem trafikken på det værste tidspunkt om morgenen. Vi ønsker i høj grad jeres input til hvad der er det optimale mødetidspunkt for vores/jeres børn. Det skal vi bla. bruge Dialogmødet til. Vi vil også meget gerne tale med jer om hvor mange elever vi skal være på Norddjurs Friskole i fremtiden. På nuværende tidspunkt optager vi 18 elever i indskolingen, yderligere 2 når klassen kommer i 5. klasse og yderligere 2 når man kommer i overbygningen modellen har sine gode sider - men bestemt også sine udfordringer. Det er fx. ikke altid er der er elever til pladserne når vi har besluttet, at vi gerne vil optage yderligere elever. Nogen børne-årgange er små og vi må kæmpe for at få pladserne fyldt op andre årgange er store og presset for at få en plads - fx. til et søskendebarn kan være stort. Nogen store elever vælger at tage 9. klasse på en efterskole og det efterlader pladser i 9. klasse - det er ikke de letteste pladser at få fyldt op. Om 4 år sender vi Rød og Orange videre ud i verden - og siger dermed farvel til 2 klasser samtidig med at vi kun optager en enkelt børnehaveklasse nedefra. Hvis vi ikke foretager os noget i den anledning vil den nødvendige konsekvens være at vi skal sige farvel til 1,5 lærerstilling. De økonomiske midler der tilflyder skolen har gennem mange år været faldende. Vi modtager statstilskud pr. elev der er tilmeldt skolen pr. 5.september - og vi vil gerne sikre at vi også fremover har et elevoptag - og fordeling der passer til vores værdigrundlag og FREDAGSBREVET UGE

2 2 den skole vi er og fortsat gerne vil være. Et elevoptag der nu og i fremtiden sikrer fagligt, pædagogisk og dannelsesmæssigt frirum og frihed. Vi håber derfor at I vil møde talstærkt op og deltage i dialogen om hvordan vi skal indrette vores elevoptag fremover. Vi glæder os til at se jer Mange hilsener Dorte Husk at glemmetøj samles ind og afleveres til genbrug den sidste fredag i måneden. Vi er 2 drenge som hedder Jesper og Markus, og går i Turkis på Norddjurs Friskole. Vi har projekt i overbygningen, som omhandler miljø og energi/bæredygtighed. Vi har valgt og lave en offentlig Facebook side som hedder Norddjurs Friskoles loppemarked, hvor i kan sælge eller bytte de ting som i ikke bruger mere. Så gå ind på Facebook og søg Norddjurs Friskoles loppemarked, og tryk bliv medlem af gruppe. Og gør miljøet en tjeneste. Rengøring i kommende weekender: Uge 18 Rød og Guld2 Uge 19 Hvid og Guld3 Uge 20 Gul og Turkis1 KALENDER Uge 18 Mandag: dialogudvalgsmøde 17-18,30 og Rød skole/hjem samtaler Tirsdag: personalemøde Onsdag: Hvid skole/hjem samtaler FREDAGSBREVET UGE

3 3 Torsdag: Rød og Brun skole/hjem samtaler Uge 19 De skriftlige prøver starter. Separat ugeplan gives til afgangsklassen. Mandag: bestyrelsesmøde 18,30-22 Tirsdag: udendørsmøde Onsdag: Rubin forældremøde Torsdag: Hvid og indskolingen holder forældremøde forud for lejren. Uge 20 Mandag: dialogmøde for alle Mandag: kommunikationsudvalgsmøde Torsdag og fredag: skolefri Fritteren Vi har været i byggeren og lavet mad på bål, også har Simone været på bål kursus så hun nu selv kan lave bål. Derudover har vi nydt at der er blevet lavet om i byggeren, der er blevet fældet nogle træer også er det gamle skib og de gamle byg selv "huse" blevet fjernet. Vi glæder os til at benytter os af alt den nye plads. FREDAGSBREVET UGE

4 Udover at være meget ude på legepladsen og i byggeren arbejder vi fortsat med renoveringen, vi har fået et nyt skab op inde i krea og der er blevet lavet en hygge-hænge ud krog i slagmarken. I forlængelse af vores renovering vil vi gerne invitere til bedsteforældre sy dag. Vi vil i fritteren gerne åbne dørene op for alle de søde bedsteforældre vores søde børn har. Dagen kommer til at stå i syningens tegn. Vi håber i har lyst og tid til at komme og sy med jeres børnebørn. Vi har puderne, stof og nogle maskiner men i må meget gerne tage jeres egen personlige maskine med så sætter vi strøm til. Der vil være kaffe og kage til de deltagene.

5 Det hele foregår onsdag d. 13 maj. I fritteren. Fra kl. 12:15-15:00. I må meget gerne komme og sige hvis i ønsker at deltage så vi har en ide om hvor mange kager vi skal bage:) OBS. OBS. OBS. Vi minder vores forældre om at der kan være solskin denne tid på året så husk at give jeres børn noget solcrém på og evt. med i deres kasser. Solen er mere fremme men der kan stadig komme regnbuer og kraftige vinde så husk ekstra tøj. Så er der igen nyt fra Bronze gruppe. Vi kan starte med at fortælle en fantastisk nyhed! Vi har fået besked om en af vores balloner. Den er blevet fundet i Tyskland, på en strand af et tysk par som var ude og spadsere. Det er Elias ballon så han blev meget glad for at høre nyt om den. Vi har besluttet os for at sende dem et svar retur, og har derfor skrevet et brev sammen med Helena der bla. Underviser de store i tysk. Vi har også lavet nogle flotte tegninger, og sendt med derned.

6 Vi har i disse uger beskæftiget os meget med bogstaver. Vi har været ved at rive bogstaver i papir, og er indtil videre nået til D. Børnene får et stykke papir med bogstavet på, både det store og det lille, også skal de selv dekorere det med afrevet papir. Børnene har haft stor glæde ved at kunne rive deres egne bogstaver ud i papir, så de på den måde stille og roligt er ved at lave deres eget alfabet. Alle de færdige bogstaver kommer i deres ABC mappe som ligger i klassen.

7 Udover at rive deres egne individuelle bogstaver, så har klassen også lavet et fælles projekt, denne uge. De har alle sammen lavet en del af et træ, som nu hænger og pynter i klassen. De fik alle sammen et stykke af træet, som de så skulle dekorere med flotte afrevet stykker papir, fra nogle ugeplade. Da de alle sammen var færdig, satte vi alle stykkerne sammen og skabte et smukt træ. Da stammen var færdig, lavede de alle sammen et udklip af deres hånd, som blev hængt op på træet som blade. Vi blev alle sammen meget glade for resultatet.

8 I ugens løb har vi været heldige med vejret og der har bronze benyttet sig af, vi har nemlig være på tur med vores store venner fra orange. Vi besluttede os for at gå en tur ud i snegleskoven og spise vores madpakker og lege lidt. Alle børnene hyggede sig helt vildt.

9

10 På en anden dejlig solskins dag flyttede vi undervisningen udenfor, og lavede et søge-løb børnene fik et stykke papir med nogle tegninger på, af ting de skulle finde på skolens grund. De blev derefter delt op to og to og sent ud og finde tingene.

11 Vi er i denne uge også begyndt på noget nyt, inde i klassen. Hverdag i sidste pause laver vi fuglene. Det vil sige at vi på klassen snakken om, om man har rød fugl i maven eller grøn fugl. Har børnene haft en grøn fugl betyder det at de har haft en god dag i solen. Har de haft en rød fugl betyder det at der i løbet af dagen er sket noget som har gjort dem enten kede af det eller sure, også snakker vi om det på klassen, så de alle kan gå glade i fritter og/eller hjem. OBS OBS OBS Husk at hvis jeres børn skal bruge bestik til deres madpakker, skal de selv have det med. Vi vil meget gerne bede jer om at sende tomme syltetøjs glas og tomme dåser med jeres børn, hvis i har nogle vi skal nemlig bruge dem, til en lille hemmelighed.

12 Brun gruppe Vi har haft et par uger uden helt den samme struktur som vi plejer. Den står stadig på indianertema som forberedelse til vores lejr. Vi har målt og klippet vores indianerdragter og farvet indianertegninger. Husk der er forældremøde vedr. lejren torsdag den 7.5 kl Jeg laver kaffe og hvis i synes vi skal ha kage til, så skal i selv aftale hvem der tager med I tillæg til vores indianerforberedelser arbejder vi med læsning, skrivningen og regning. Pga afsp blandt os i indskolingen har vi enkelte dage, som er meget anderledes, da vi dækker hinanden på disse dage. Tirsdag var vi f eks allesammen ude, hvor der var mulighed for fodbold, sækkeløb, tegning og leg på legepladsen på tværs af grupperne i første modul. På mandag dækker Anette - gruppelærer i orange - mit 2. Modul, hvor gruppen skal arbejde med deres portrætter, som skal forvandles til indianerportrætter og jeg glæder mig vildt til at se resultatet når jeg kommer tilbage tirsdag. Onsdag og torsdag i denne uge har gruppen været ved Sundhedsplejeske - de har et papir med hjem i tasken fra hende. Husk at Louise - Sundhedsplejersken - opfordrer jer, til at kontakte hende og lave en aftale, hvis i har noget i vi drøfte med hende. Go ekstra lang weekend Kh Anette Kære Sølv forældre. Det har været et par uger med et særligt fokus, fordi vi har måtte sige farvel til en klassekammerat. Men midt i de mange spørgsmål har vi da både nået Pelle og Molly, snakken om transportmidlernes udvikling og de andre faste elementer i vores dagligdag. Foran ligger to uger med intens fokus på lejren. Eleverne skal være medbestemmende ift mad, vi skal snakke aktiviteter og grupper, og i løbet af ugen ryger der et lejrbrev med hjem. Det betyder i øvrigt, at der ikke er "Pelle og Molly"-læsning før efter lejren igen. De skal dog arbejde med små teaterstykker, som de gerne må øve sig på hjemme også. Bemærk også, at mandag den 11/5 afspadserer jeg. Hav en dejlig weekend.

13 Kom alle med -sangen er nu indspillet færdig og musikvideoen er også færdig. Jeg har desværre ikke haft så meget tid til at redigere videoen, som jeg havde med vores Monster-rap. Men heldigvis er klassen tilfredse, og jeg er glad for, at det kommer til udtryk, at det er børnene selv, der har bestemt hvad der skal ske i musikvideoen. Jeg har sendt den af sted til Aktive timer i børnehøjde (Atib), og de har bekræftet, at de har modtaget både sang og musikvideo. Der er sidste frist for aflevering d. 1. maj, og lige nu har de vist modtaget 9 sange fra andre skoler/klasser. Jeg sendte først sangen uden video, og skrev at det havde været et rigtig godt forløb. Det var de meget glade for at høre, og ville meget gerne se musikvideoen også. Nu må vi se, om det er Hvid der vinder konkurrencen eller om de andre har lavet noget der er bedre. 3. klasse er vist den mindste klasse, der kunne indsende noget, og 6. klasse er den ældste, men vi venter med spænding. Videoen kan ses her på et skjult link: https://youtu.be/lr1qqrgswta Vi er færdige med Fandango arbejdsbogen, og jeg har snakket med klassen om, at vi frem til sommerferien skal arbejde med grammatik, som passer til der hvor de er lige nu. Jeg har udleveret kopiark med grammatik til 8 elever (dem der får grammatik-sæt 3), og har bestilt nye arbejdsbøger til de andre. De får en grammatikbog ved navn Pirana Dansk. De ved hvilke elever, der har samme sæt/bog som dem selv, og hvem de (ud over mig) kan spørge om hjælp eller blive spurgt om hjælp af. Vi læser stadig i Fandango Grundbogen, og snakker meget om teksterne (lige nu handler det meget om synsvinkel). Det er stadig vigtigt, at de husker en god frilæsningsbog der er stadig en del, der enten har glemt eller ikke har en frilæsningsbog endnu. Tak for nogle gode skole-hjem samtaler. Husk forældremøde torsdag d. 7. maj 18-19, som vil handle meget om lejr. God weekend Brian

14 Kære alle i Blå. I får bare en lille hilsen denne gang. Sidste fredagsbrev var langt - meget langt ;-) Jeg vil egentlig bare, rigtig gerne, opfordre jer til at tage imod de opgaver, der måtte komme omkring vores sommerlejr. Jeg har sendt en mail til Dorte om mad og indkøb, men håber I vil bidrage med at bage boller, kage m.m. Der er opgaver nok. Så vil jeg gerne udmelde nye skolehjemsamtale-tider. Jeg afholder samtaler torsdag den 8/5 og mandag den 11/5. De, som skal til samtale torsdag er dem, der også skulle torsdag den 16/4. Dem der skulle onsdag den 15/4 skal i stedet for mandag den 11/5. Hvis I vælger at bytte, vil jeg bare rigtig gerne vide besked. Håber det passer alle. Dejlig bededagsferie til jer herfra! Kh. Louise Kære rød Hvor er det bare dejligt at være tilbage! Jeg har fået den bedste velkomst man kunne ønske sig og hvad gør det ikke at komme med til VM, når man har den fornøjelse at kunne vende tilbage til verdens smukkeste skole og Danmarks sødeste klasse. Jeg har fået en masse inspiration, imens jeg har arbejdet som tilkaldevikar på den lokale folkeskole. Der arbejder mange med ugeskemaer. Metoden kaldes faktisk ugeskemarevolutionen, men jeg syndes, måske, det er at blæse det lidt stort op. Jeg har set det fungere på Hornslet skole og det tyder på at det samme gør sig gældende på NDF. Jeg har ganske enkelt lavet et skema med alt det klassen skal lave på 2 uger (det der svare til et emne + repitation). Jeg differentiere med farver hvilke sider, opgaver, ekstraopgaver, træningsopgaver, kurser, spil, app s, lege, m.m., hver enkelt elev skal nå på to uger. Hvide felter skal man lave, gul må man lave og sort må man ikke lave. Når de to uger er omme skal man have lavet alle de hvide og gerne mange af de gule. På den måde bliver undervisningen i højere grad tilpasset den enkeltes arbejdstempo og niveau. Det betyder samtidig at alt tavleundervisning fjernes fra matematiktimerne. Men hvordan lære de så noget nyt? Når de skal lære noget nyt, fx hvad procent er eller hvordan man laver et cirkeldiagram på ipad, så skriver man sig på listen og når der så er en lille gruppe kalder jeg på eleverne og giver et kursus. Imens de venter laver de bare nogle af de andre opgaver i ugeskemaet. Kulturen bliver at når det ringer ind til matematik, begynder man med det samme på at lave sit ugeskema. Når en opgave er løst krydser man sig af i skemaet. I disse to første uger prøver vi arbejdet med ugeskema af, men efter lejr bliver det sådan at hvis man ikke når sine hvide felter, måske fordi man kom til at snakke for meget, så må man lave det som lektier hjemme. Hvis man er syg eller er på ferie kan man stadig følge med og undgår huller. Jeg vil løbende være i dialog med hver enkelt elev (hvilket man har meget mere tid til), om de har for meget eller for lidt på deres skema. Om det er for let eller for svært eller om der

15 er noget i ugeskemaet de gerne vil have mere af en andet, så alle kan opnå succes hvis de gør det de kan. Hvis I har spørgsmål eller oplever problemer, skal I endelig kontakte mig. Vi skal snart på lejr :) Alle elever har fået et kompendium, med en masse info om turen, med hjem. Det skal læses af min. en forældre og underskrives, så jeg kan se I har modtaget informationen. Rød og orange skal afsted sammen og dertil har vi fået fornøjelsen af også at få Lise (tidl. lærer på NDF) med på turen. Lise har været på sagnlandet Lejre med lilla og grøn, så vi kan trække på hendes store erfaring og ikke mindst hendes skønne væsen. Det er vigtigt I ringer til mig hvis der er nogle spørgsmål eller noget jeg skal vide i forbindelse med turen. Med venlig hilsen Jeanette Kære forældre i Grøn Gruppe Tillykke med de kære unge mennesker med konfirmationerne. Selvom jeg faktisk ikke er en stor kirkegænger, så må jeg sige, at jeg nød netop grøns konfirmationsgudstjeneste. Det var dejligt at se dem fromme og stolte over deres dag, og fedt at se den glæde de udstrålede ved at optræde for familie og venner. Jeg kan nu godt afsløre, at vi i de sidste uger, også har brugt en del tid på at skrive taler, så jeg håber at nogle af jer blev glædeligt overrasket :) I den næste periode skal vi igang med et emnearbejde om Unge og multimedier. Vi bruger daglig dosis som grundmateriale, og emnearbejdet står beskrevet på s De skal arbejde med: hvordan man tilrettelægger et projektarbejde på længere tid, hvordan vælger man et emne, hvordan afgrænser man emnet, hvordan laver man problemformulering, hvordan skriver man spørgsmål, hvordan indsamler man oplysninger og materiale til sit emne, hvordan besvarer man sin problemformulering, hvordan laver man en undersøgelse, hvordan fremlægger man sit projekt, hvordan laver man en konklusion og meget mere. Grøn rykker fra på mandag ind i gulds grupperum, da der skal afvikles prøver for Guld i grøns grupperum. Dette bliver fremover grøns nye gruppelokale indtil de går ud af skolen. Forældremøde onsdag d. 6. maj Husk, at der er forældremøde i næste uge fra kl Jeg håber, at vi kan nå dagsordenen inden Dagsordenen ser således ud: 1) Status på gruppen - socialt - fagligt 2) Rejseaktiviteter - lilleskolefestival - lejrtur i 8. klasse 3) Festkultur og alkoholpolitik (forældrepunkt) - opsamling på sidste forældremøde - skolens rolle vs. forældres rolle 4) Evt.

16 Hvis I måtte have ønsker om et punkt til dagsordene, så skriv en mail til mig, så placerer jeg det under evt. Kontraktaftale fra sidste forældremøde Forældrene skal sammen tage ansvar for, at både børn og forældre sørger for at: 1) skabe en kultur for fest uden alkohol, hvor der er fokus på tema/aktivitet, som er det, der gør festen sjov i 7. og 8. klasse 2) have respekt for forskellighed i forhold til, at have lyst til at drikke alkohol via dialog i hjemmene 3) vi kontakter hinanden som forældre, hvis vi ser børn fra klassen gør noget som bekymrer os f.eks. drikker alkohol 4) aftalen drøftes igen i løbet af skoleåret 15/ 16 Ugeplan for resten af skoleåret ser således ud Mandag Onsdag Fredag Uge 19 Emne: Unge og multimedier Obs: vi flytter ind i nyt grupperum! Grammatik - tegnsætning - grammatip - verbers bøjninger Emne: Unge og multimedier Uge 20 Emne: Unge og multimedier Emne: Unge og multimedier Kristihimmelfartsferie Uge 21 (Faguge) Emne: Unge og multimedier Andet skema følger Emne: Unge og multimedier Andet skema følger Emne: Unge og multimedier (fremlæggelser) Andet skema følger Uge pinsedag OB-PROJEJKT MED TURKIS OB-PROJEJKT MED TURKIS Uge 23 OB-PROJEJKT MED TURKIS OB-PROJEJKT MED TURKIS OB-PROJEJKT MED TURKIS Uge 24 OB-PROJEJKT MED TURKIS OB-PROJEJKT MED TURKIS OB-PROJEJKT MED TURKIS Uge 25 Evaluering af året og hængepartier Evaluering af året og hængepartier Evaluering af året og hængepartier Uge 26 Sidste skoleuge De bedste hilsner - Stefan Kære Turkis!

17 Tak for et kort og godt forældremøde sidste onsdag. Det var Gitte -vores uu-vejleder- der fik det meste af taletiden, og som I kunne høre, er der mange uddannelsesmæssige ting at forholde sig til, OGSÅ som forældre. Jeg lovede at ridse de væsentligste punkter op fra mødet, her i fredagsbrevet, men husk også, at bruge indgangsportalerne på nettet. Gitte sagde bl.a.: Nye regler indenfor uddannelsesvejledning/optagelse på ungdomsuddannelse.: -der er skåret ned på vejledning...nu kun for de, der ikke erklæres egnet til den uddannelse de vil begynde på efter 9. klasse. Derimod kan man selvfølgelig stadig benytte sig af e-vejledning. Gitte vil desuden vejlede i fx brobygning og praktik. Dvs, at det er den unge og forældrene selv, der står for tilmelding af ungdomsuddannelse. -EUD...erhvervsuddannelserne. Nu skal man have min 02 i dansk og matematik for at komme ind. Tilsvarende krav er på tale i de gymnasiale uddannelser. Det er snittet i de skriftlige karakterer der tæller. -De unge, der ikke har et snit, som er adgangsgivende, efter 9. klasse, kan tage 10. klasse, eller gå på produktionsskolen. Der udarbejdes en uddannelsesplan i samarbejde mellem uu-vejleder, elev og forældre. -man søger ind på 9. klasse-karakteren som udgangspunkt. Man kan vælge at bruge 10. klassekarakteren. Man kan gå op til en optagelsesprøve. -uddannelsesmesse den 4 november i Grenå Søg videre vejledning på Her sidder "levende mennesker" man kan tale med. Endvidere ; ministeriets uddannelsesguide. På mødet talte I forældre også om alkoholen for skoleregi. Det er et punkt som skolen ikke blander sig i. I aftalte: at der ingen alkohol er i fester/sammenkomster i klasseregi. Denne aftale holdes indtil næste forældremøde efter sommerferien. Sidst, men ikke mindst; jeg løftede sløret for Studieturen i 9. klasse. Turen skal gå til Mallorca. Det er selvfølgelig med forbehold, da vi endnu ikke har de sidste aftaler på plads. Endvidere har vi jo før oplevet, at arrangøren ændrer rejsemålet op til afrejsen. Tidsrummet ligger ikke fast endnu. Der er lidt til kalenderen: mandag den 11. maj, får Turkis fornøjelsen af, at lave teater en hel dag. Vi får nemlig besøg af Prisme Forumteater, der laver workshop og teater med Turkis en HEL dag! God bededagsferie til jer alle Jose

18 Kære Guld. Mødetid inden hver prøve: 15 minutter FØR! Uge 19 Mandag, den 4. maj Dansk, retskrivning CD/HR/JJ Dansk, læsning CD/JJ Tirsdag, den 5. maj Matematiske færdigheder Digitalt DA starter prøven op HR/BN Onsdag, den 6. maj Dansk skriftlig fremstilling CD/EAA Torsdag, den 7. maj Matematisk problemløsning DA starter prøven op EAA + vikar Fredag, den 9. maj Almindelig skoledag Pause CD/EAA EAA + vikar Biologi (undervisning) CD/DA HR/DA Uge 20 Mandag, den 12. maj Tysk skriftlig CD + JJ Tirsdag, den 13. maj Normal skoledag Onsdag, den 14. maj Biologi CD + DA Torsdag, den 15. maj Kristi Himmelfartsdag Fredag, den 16. maj Ferie CD + JJ CD + JJ Skemaerne ligger også på FB-gruppen. Og det er jo ikke fordi, jeg ikke vil skrive mere, men det er jo dette, der tæller i de kommende par uger. Vigtigt er det, at de møder et kvarter før hver prøve og finder sig til rette, så der er ro på, når de skal i gang. Derudover er alt jo gennemgået på fyraftensmødet i sidste uge. Selvom der er hektisk pres på de unge netop nu, så er der ret godt styr på det hele. De er velforberedte og fortjener al mulig ros for at gennemføre og holde gejsten oppe.

19 God weekend herfra - Helena

UGEBREV nr. 77 uge 24

UGEBREV nr. 77 uge 24 UGEBREV nr. 77 uge 24 Årgang 5 Samlæsning På en lille friskole som vores, er det en grundbetingelse, at vi skal samlæse klasserne, så de forskellige årgange har undervisning sammen. Det er en fin ting,

Læs mere

UGEBREV nr. 79 uge 26

UGEBREV nr. 79 uge 26 UGEBREV nr. 79 uge 26 Årgang 5 Sommerferie Efter et langt og godt skoleår kan alle nu holde en velfortjent sommerferie. Alle børnene har fået et brev med hjem til hver familie med et sommerbrev, skemaer,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter

Indholdsfortegnelse. 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter Indholdsfortegnelse Side 2: Skolelederen har ordet Side 4: Kalenderen Side 5: Nyt fra Klubben Side 6: Så er der fest i indskolingen Side 7: Rundt på skolen Side

Læs mere

UGEBREV nr. 02 uge 34

UGEBREV nr. 02 uge 34 UGEBREV nr. 02 uge 34 Kære børn og forældre Så er vi igennem den anden uge i det nye skoleår i dejligt vejr og en rar stemning på friskolen. Mon ikke vi også lærer en masse, når nu de andre betingelser

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 14. juni 2013 Fredagsbrev nr. 744 Næste uger: 15. juni 17. juni 20.juni 21.juni Arbejdsdag i skovbørnehaven Udlejning Baunen Fælles foto kl. 09.30 Lærer kursus kl.12.00 Rundvisning

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 25. april 2014 Fredagsbrev nr. 778 Næste uge: 28. april 29. april 30. april 02. maj UU-besøg 8.kl. PJ fri Skole/hjem indskolingen 8.-9. kl. danseworkshop kl. 9.00 13.00 Lærermøde

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 23. maj Fredagsbrev nr. 782 Næste uge: 24. maj 26. maj 27. maj 28. maj 29. maj 30. maj Indvielse af bålhytte Fællesfoto kl. 09.30(udenfor) Naturskolen 4.kl. Oprykningsdag Dyredag

Læs mere

Der er godt nok frost i mudderet i skolegården, men solen skinner, og foråret pibler frem. Håber det holder ved vi er klar J

Der er godt nok frost i mudderet i skolegården, men solen skinner, og foråret pibler frem. Håber det holder ved vi er klar J Hold øje uge 9 1. marts Den dag foråret kom til byen. Der er godt nok frost i mudderet i skolegården, men solen skinner, og foråret pibler frem. Håber det holder ved vi er klar J Også i denne uge er medierne

Læs mere

SFO NYT MAJ OG JUNI 2013

SFO NYT MAJ OG JUNI 2013 SFO NYT MAJ OG JUNI 2013 FÆLLES Sommerferien nærmer sig og vi vil være i det Gl. Hus hele ferien. Med mindre andet er aftalt skal børnene være her senest klokken 9.30. Hvis tilmeldte børn ikke møder i

Læs mere

Fredagsbrevet uge 22. Rengøring i kommende weekender: Uge 24 Grøn og Guld 1. Nyt fra ledelsen.

Fredagsbrevet uge 22. Rengøring i kommende weekender: Uge 24 Grøn og Guld 1. Nyt fra ledelsen. Fredagsbrevet uge 22 Nyt fra ledelsen. Kære alle. Vi nærmere og afslutningen af skoleåret med hastige skridt...men først er det tid til vores årlige sommerfest hvor vi håber at se jer alle sammen. Sommerfesten

Læs mere

Madpolitik i overbygningen.

Madpolitik i overbygningen. Hold Øje uge 41. Lyden af efterårsferie og et bolsje.. Sanne, Sanne, Sanne.. Kære Alle. Så er der efterårsferie. I ønskes alle en dejlig uge vi ses igen om en uge bl.a. til musicalperiode for OB. Hilsen

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 27. marts 2015 Fredagsbrev nr. 816 Næste uge: 28.marts 02.april 05.april Konfirmation i Korskirken Påskeferie Skole igen Lærermøde Forældrerådsmøde Skov.bh.haven 5.kl.forældre

Læs mere

Rengøring: Uge 47: bh.kl: Agnes 1.-2. Kl: Søren 3.kl: Nickolas Uge 48: bh.kl: Andreas 1.-2. Kl: Tilde 3.kl: Selma.

Rengøring: Uge 47: bh.kl: Agnes 1.-2. Kl: Søren 3.kl: Nickolas Uge 48: bh.kl: Andreas 1.-2. Kl: Tilde 3.kl: Selma. Ugebrev 48 Indskoling mandag 26.nov-fredag d.30.nov Kære forældre i indskolingen: De første nisser har indfundet sig - vi gør ellers hvad vi kan for at holde dem hen til næste fredag, hvor vi holder bedsteforældredag.

Læs mere

Dagsorden og referat fra stort forældremøde på GKF den 15. januar 2015

Dagsorden og referat fra stort forældremøde på GKF den 15. januar 2015 Dagsorden og referat fra stort forældremøde på GKF den 15. januar 2015 1. Sang og velkomst 2. Orientering fra skolen v. Palle Fogh 3. Orientering fra bestyrelsen v. Marie N. 4. Præsentation af Marietta,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Skolelederen har ordet. SMS-service på Intraen. Forældremøderne Idrætsdagene på Herlev Stadion Nyt fra Klubben og Høstfesten

Indholdsfortegnelse. Skolelederen har ordet. SMS-service på Intraen. Forældremøderne Idrætsdagene på Herlev Stadion Nyt fra Klubben og Høstfesten Indholdsfortegnelse side 2: side 4: side 5: side 6: side 8: side 9: side 9: side 10: side 11: side 12: Skolelederen har ordet Kalenderen SMS-service på Intraen Huskeliste Forældremøderne Idrætsdagene på

Læs mere

UGEBREV nr. 11 uge 44

UGEBREV nr. 11 uge 44 UGEBREV nr. 11 uge 44 Årgang 4 Kære alle børn og forældre! Der har godt nok været en del syge børn og voksne i denne uge. Der har været mandefald pga. opkast og dårlig mave, og det er åbenbart ret smitsomt.

Læs mere

Ugebrev 16 Indskolingen 2015

Ugebrev 16 Indskolingen 2015 Ugebrev 16 Indskolingen 2015 Fælles info: Kære indskolingsforældre. Det ser ud til at foråret endelig har fundet Odsherred herligt, herligt. Det betyder bl.a., at der skal skiftes lidt ud i garderoben.

Læs mere

Velkommen til Bankagerskolens SFO Delfinen

Velkommen til Bankagerskolens SFO Delfinen Velkommen til Bankagerskolens SFO Delfinen Bankagerskolens SFO Delfinen Bankagervej 99 8700 Horsens Tlf. 76 29 33 50 Velkommen SFO Delfinen er en funktionsopdelt skolefritidsordning, der er en del af Bankagerskolen.

Læs mere

NYHEDSBREV FRA VINDE HELSINGE EFTERSKOLE - 8. FEBRUAR 2012

NYHEDSBREV FRA VINDE HELSINGE EFTERSKOLE - 8. FEBRUAR 2012 EFTERNYT NYHEDSBREV FRA VINDE HELSINGE EFTERSKOLE - 8. FEBRUAR 2012 Så kommer der endnu et lille nyhedsbrev om tiden fremover. Vær specielt opmærksom på, at vi har indlagt endnu en gymnastikopvisning og

Læs mere

Information omkring næste skoleår

Information omkring næste skoleår Information omkring næste skoleår Kære forældre til elever på Skolecenter Jetsmark Sommerferien nærmer sig og vi skal sige farvel til en velkendt skoledag og goddag til en ny og anderledes skoledag. Ikke

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Sommerferien nærmer sig og vejret er jo helt fint. Vi er i gang med planlægningen af det kommende skoleår.

Sommerferien nærmer sig og vejret er jo helt fint. Vi er i gang med planlægningen af det kommende skoleår. Uge 23 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Sommerferien nærmer sig og

Læs mere

UGEBREV nr. 46 uge 39

UGEBREV nr. 46 uge 39 UGEBREV nr. 46 uge 39 Årgang 5 Kære alle børn og forældre! Vi havde en rigtig god arbejdslørdag, tusinde tak til alle fremmødte. Man kan virkelig se, at der blev lavet en masse. Vi er ved at have så meget

Læs mere

Ugebrev 26 Indskolingen 2015

Ugebrev 26 Indskolingen 2015 Ugebrev 26 Indskolingen 2015 Fælles info: Kære indskolingsforældre. Her kommer så dette skoleårs sidste ugebrev inden ferien: I den kommende uge er der hjemgruppeuge, dette betyder, at alle møder fra 8

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

HURRA vores nye 15 personers bus er klar til syn, vi regner med den er klar til efter sommerferien.

HURRA vores nye 15 personers bus er klar til syn, vi regner med den er klar til efter sommerferien. Nyhedsbrev nr.7-2013 Nyt fra Skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev. Årets sommerfest blev afholdt torsdag den 13. juni. Der har været en flot opbakning og jeg har haft mange gode

Læs mere

SOMMERFERIEN, DER GIK og skoleåret, der kommer

SOMMERFERIEN, DER GIK og skoleåret, der kommer SOMMERFERIEN, DER GIK og skoleåret, der kommer Velkommen tilbage Kære alle, Så er sommerferien endegyldigt forbi og et nyt skoleår venter. Vi går det nye år i møde med 45 elever et plus på tre elever i

Læs mere

Stensnæsskolen. Juli 2015. Skoleåret 2015-16. Nyhedsbrev Årgang 14 Nummer 7. Kære forældre

Stensnæsskolen. Juli 2015. Skoleåret 2015-16. Nyhedsbrev Årgang 14 Nummer 7. Kære forældre Stensnæsskolen Skoleåret 2015-16 Juli 2015 Nyhedsbrev Årgang 14 Nummer 7 I dette nummer: Skoleåret 2015-16 1 Rullende indskoling 2 Personale 2 Møde-/bustider 3 1. skoledag 4 Hjemmeside mm. 4 Kontaktlærerordning

Læs mere

UGEBREV nr. 1 uge 33. Årgang 3. Kære alle børn og forældre! Skolestart

UGEBREV nr. 1 uge 33. Årgang 3. Kære alle børn og forældre! Skolestart UGEBREV nr. 1 uge 33 Årgang 3 Kære alle børn og forældre! Skolestart Vi havde en rigtig god dag den første skoledag i det nye skoleår. Dejligt vejr, glade børn og voksne og hele tre indvielser udover skolens

Læs mere

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14.

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Her på skolen er vi meget interesserede i at tilbyde den bedst mulige undervisning, trivsel og service til vores elever og jer som forældre. Derfor

Læs mere

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie Smørhullet Skolen Fredag 1 Forældrekaffe Lørdag 2 Søndag 3 Mandag 4 Der arbejdes med perler i værkstedet DH omsorgsdag Tirsdag 5 Der arbejdes med perler i værkstedet 3.F: skole-hjem-samtaler Onsdag 6 Der

Læs mere

NYT Herskindskolen Maj 2011

NYT Herskindskolen Maj 2011 NYT Herskindskolen Maj 2011 Nyt personale Mit navn er Sille Aarlit Jensen, jeg er 35 år gammel og bor i Skanderborg med min mand og vores to børn. Jeg stammer egentlig fra Århus, men flyttede efter lidt

Læs mere

Aktuelt. Husk at den årlige generalforsamling foregår på mandag, kl. 19.00.

Aktuelt. Husk at den årlige generalforsamling foregår på mandag, kl. 19.00. Uge 16 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Dejligt at være tilbage på

Læs mere

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Grejs Friskole.

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Grejs Friskole. Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Grejs Friskole. Tag dig tid til at læse spørgsmål og svarmuligheder godt igennem. Du kan kun sætte 1 kryds ud for hvert spørgsmål, hvis ikke der står noget andet.

Læs mere

Vejrum-Viskum Friskole og Fribørnehave - Nyhedsbrev

Vejrum-Viskum Friskole og Fribørnehave - Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole og Fribørnehave - Nyhedsbrev Fredagsbrev uge 23-2012 Side 1 Indledning Side 3 Filuren Side 2 Side 4 Kalender, kontakt mm. Side 2 Pressemeddelelse Side 6 Balloner og Gud Så blev det

Læs mere

Trivselsevaluering 2010/11

Trivselsevaluering 2010/11 Trivselsevaluering 2010/11 Formål Vi har ønsket at sætte fokus på, i hvilken grad de værdier, skolen fremhæver som bærende, også opleves konkret i elevernes dagligdag. Ved at sætte fokus på elevernes trivsel

Læs mere

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk Nyhedsbrev uge 05-2014 Side 1 Kreativ med Jakob Side 4-8 Børnehaven Side 2 Nyt fra Troels Side 9 Kalender

Læs mere

Ny brændeovn i Brændeovnshytten i Regnbuen:

Ny brændeovn i Brændeovnshytten i Regnbuen: Ferie lukket: Hele SFO en holder ferie lukket i uge 29. Ny brændeovn i Brændeovnshytten i Regnbuen: Skorstensfejeren kasserede vores gamle brændeovn i hytten på marken. Men så kom Felix s bedstefar og

Læs mere

NYHEDSBREV OKTOBER 2014

NYHEDSBREV OKTOBER 2014 NYHEDSBREV OKTOBER 2014 Oktober måned er budt velkommen og efteråret har givet os mange dejlige timer udenfor i solskin, regn og blæst :- ) Vi nyder at være ude, og børnene er begyndt selv at efterspørge

Læs mere

Ugebrev 10 Indskolingen 2015

Ugebrev 10 Indskolingen 2015 Ugebrev 10 Indskolingen 2015 Fælles info: Kære forældre i indskolingen I denne uge i punktform! Læringsfestival: På tirsdag skal en del af skolens lærere på læringsfestival. I den forbindelse er der specielle

Læs mere

Ny Folkeskolereform Bogense Skole. Glæde, ordentlighed, mod, anerkendelse.

Ny Folkeskolereform Bogense Skole. Glæde, ordentlighed, mod, anerkendelse. Ny Folkeskolereform Bogense Skole Glæde, ordentlighed, mod, anerkendelse. Program 16. juni 2014. Velkomst. Bogense skoles visioner, mål og pejlemærker Skolereformen 2014. formål og indhold. Skolereformen

Læs mere

NYHEDSBREV OG SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING JUNI 2014

NYHEDSBREV OG SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING JUNI 2014 NYHEDSBREV OG SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING JUNI 2014 Så er endnu et skoleår ved at være gået. Hvor blev det år lige af!!!! Det er fantastisk dejligt vejr, solen skinner og børnene hygger sig i skolegården.

Læs mere

Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk

Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk Hvad er Skovbørnehaven i St. Bøgeskov? Verdens dejligste børnehave med højt til

Læs mere

UGEBREV nr. 58 uge 02

UGEBREV nr. 58 uge 02 UGEBREV nr. 58 uge 02 Årgang 5 Kære alle børn og forældre! Det var rigtig rart at se alle børn og voksne igen efter en god lang juleferie. Alle er mødt op med godt humør, så vi har haft en fin første uge

Læs mere

Nyhedsbrev maj 2015 Sommerfest

Nyhedsbrev maj 2015 Sommerfest Nyhedsbrev maj 2015 Vi går ind i milde maj måned med lysegrønne træer, blomstrende buske og varme i luften. Nedenfor kan I se et skema over maj måned, som giver et overblik over de mest overordnede ting,

Læs mere

Lektiepolitik på Dyssegårdsskolen

Lektiepolitik på Dyssegårdsskolen Lektiepolitik på Dyssegårdsskolen På Dyssegårdsskolen er lektier en integreret del af undervisningen og bidrager til den samlede læring. Den enkelte lærer vurderer, hvilke lektier og hvilken mængde af

Læs mere

Hold Øje uge 13-2015. Wauw det var bare rigtig fedt J

Hold Øje uge 13-2015. Wauw det var bare rigtig fedt J Hold Øje uge 13-2015 Wauw det var bare rigtig fedt J På Børnenes Friskole er de fleste dage egentlig ganske fede. Det gælder både de dage, hvor der knokles med fysik, idræt, musik, dansk etc. i det almindelige

Læs mere

Aktuelt. Forældrerengøringen i den kommende periode forestås af:

Aktuelt. Forældrerengøringen i den kommende periode forestås af: Uge 4 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460. Aktuelt Torsdag aften havde vi inviteret

Læs mere

Fredagsbrev den 30. januar 2015

Fredagsbrev den 30. januar 2015 Uge 6: Musical 9. og 10.kl. Emneuge 0.-8.kl. Onsdag den 4.2. kl. 19 Torsdag den 5.2. kl. 19 Uge 7: interferie Musical, billetter købes ved indgangen Musical, billetter købes ved indgangen, alle er velkomne!

Læs mere

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn 0. - 5. KLASSE - indskolingsafdelinger RØD/GUL www.kochs.dk - vi vil være verdens bedste skole - for børn Hvad indeholder pjecen? I denne pjece kan du læse om N. Kochs Skoles indskolingsafdelinger. I skolens

Læs mere

Årsplan dansk 8.b 2011/2012 CL

Årsplan dansk 8.b 2011/2012 CL Kære forældre i 8.B Hermed følger årsplan for faget dansk Årsplanen er tilrettelagt ud fra Folkeskolens formål og Undervisningsministeriets Fælles Mål Dansk. I vil kunne læse trinmålene for 8. klassetrin

Læs mere

Skolenyt uge 37 www.ørdingfriskole.dk

Skolenyt uge 37 www.ørdingfriskole.dk Skolenyt uge 37 www.ørdingfriskole.dk Ugens højdepunkter Efter en dejlig uge med solskin er vi nu nået til at kigge lidt tilbage på ugens løb og evaluere samt kigge lidt frem på næste undervisningsuge

Læs mere

Velkommen i skole. Kære forældre

Velkommen i skole. Kære forældre Velkommen i skole Velkommen i skole Kære forældre Første skoledag er en milepæl i jeres barns liv. Den er nemlig en helt særlig dag, som alle børn ser frem til med stor spænding. Den første skoletid er

Læs mere

Morgenåbning: I forbindelse med morgenåbning, tilbyder vi sund morgenmad. Dette er muligt indtil kl. 7.15. Kl. 7.45 sendes alle børnene i skole.

Morgenåbning: I forbindelse med morgenåbning, tilbyder vi sund morgenmad. Dette er muligt indtil kl. 7.15. Kl. 7.45 sendes alle børnene i skole. Kastaniehuset Vi vil her på Kastaniehusets hjemmeside dels komme med en del praktiske oplysninger men også fortælle lidt om institutionens historie, vores pædagogik, bevægelsespolitik m.v.. Hvor er vi:

Læs mere

Fredagsbrev. Århus Friskole Fredag d. 13. august 2010. Den lille ny 11.11 er i gang! Velkommen tilbage fra sommerferie.

Fredagsbrev. Århus Friskole Fredag d. 13. august 2010. Den lille ny 11.11 er i gang! Velkommen tilbage fra sommerferie. Fredagsbrev Århus Friskole Fredag d. 13. august 2010 Den lille ny 11.11 er i gang! Velkommen tilbage fra sommerferie. Vi har savnet jer og glæder os til endnu et fantastisk, sjovt og lærerigt år på Århus

Læs mere

JUNI 2011 UDGAVEN SKREVET OG UDARBEJDET AF BØRN FRA: VEMMEDRUP SFO2 VEMMEDRUPVEJ 235, 4632 BJÆVERSKOV

JUNI 2011 UDGAVEN SKREVET OG UDARBEJDET AF BØRN FRA: VEMMEDRUP SFO2 VEMMEDRUPVEJ 235, 4632 BJÆVERSKOV JUNI 2011 UDGAVEN SKREVET OG UDARBEJDET AF BØRN FRA: VEMMEDRUP SFO2 VEMMEDRUPVEJ 235, 4632 BJÆVERSKOV 1 MAJ 2011 REDAKTIONEN: EMILIE 3.A. EMILIE 4.A. YASMIN 4A. (ORLOV) SOFIE N. 4.A. SIMON 5.A. (FREE LANCE)

Læs mere

UGEBREV nr. 18 uge 1. Årgang 3

UGEBREV nr. 18 uge 1. Årgang 3 UGEBREV nr. 18 uge 1 Årgang 3 Kære alle børn og forældre! Vi er kommet godt i gang med skolen efter en dejlig lang juleferie. Der har godt nok været mange børn syge her i den første uge, så influenzaen

Læs mere

JANUAR. Sundhed kost og motorik uge. 27 Personalemøde 28 29 30 31. Husk i denne måned

JANUAR. Sundhed kost og motorik uge. 27 Personalemøde 28 29 30 31. Husk i denne måned 1 1 1 1 JANUAR Sundhed kost og motorik uge Personalemøde 0 1 Bente S. fremlægger onsdag den januar hvad der skal ske i uge Tanja fremlægger onsdag den. januar hvad der skal ske i uge Jane og Jytte. Hvad

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Juni 2014 Kære forældre Stafet for livet Sidste uge inden sommerferien Grillaften

Juni 2014 Kære forældre Stafet for livet Sidste uge inden sommerferien Grillaften Juni 2014 1 2 3 Ti Forældrekaffe SFO 4 5 To Grundlovsdag Stafet for Livet 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 On Dimission 9. klasse 26 To Grill-aften 27 Fr Sidste skoledag 28 29 30

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015 Indsamlingsuge. I uge 3 havde vi vores årlige indsamlingsuge, hvor vi samler penge ind til de vores 2 fadderskaber gennem SOS Børnebyerne. Aktiviteten i år var gode gerninger og med jer forældre som sponsorer

Læs mere

Hold%Øje%uge%35.% Jubilæum% %30%år % Det%skal%fejres!%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30!% Kære!alle.!

Hold%Øje%uge%35.% Jubilæum% %30%år % Det%skal%fejres!%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30!% Kære!alle.! Jubilæum% %30%år % Sæt % Det%skal%fejres%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30% Viharplanlagt,atvibruge2dagetiljubilæumsGforberedelser.Alle klasserneforbereder2boder.derbliverbådeaktivitetsgog madboder,derkommerunderholdning,ogsåerderbestiltgodtvejr

Læs mere

Fredagsbrevet uge 12. Nyt fra ledelsen.

Fredagsbrevet uge 12. Nyt fra ledelsen. 1 Fredagsbrevet uge 12 Nyt fra ledelsen. Kære alle. Det er forår, og forår er højsæson for generalforsamlinger så vedhæftet finder I indkaldelse og dagsorden til årets ordinære generalforsamling torsdag

Læs mere

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet Hørning d. 1.2.2012 Kære Forældre Vinterferie I uge 7 er der pasning på Højbo SFO. Der er ingen tilmelding, åbningstiderne er som vanligt fra

Læs mere

Nyhedsbrev Trørødskolen

Nyhedsbrev Trørødskolen Nyhedsbrev Trørødskolen April 2015 Skolelederen 0.-5. klasse 6.-9. klasse Skolelederen v/suzanne Henningsen PISA 2015 på Trørødskolen PISA-undersøgelsen blev gennemført på Trørødskolen fredag den 10. april.

Læs mere

Telefon nummer: 99 45 49 70 JULEÅBENTHUS.

Telefon nummer: 99 45 49 70 JULEÅBENTHUS. Telefon nummer: 99 45 49 70 JULEÅBENTHUS. Torsdag d. 9. december inviterer vi alle Stjernehusets børn, forældre og søskende til Julehygge. Traditionen tro stiller vi an med små værksteder, hvor der kan

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien:

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien: Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange er med klubben på

Læs mere

PLAN T - læsecamp for teenagere

PLAN T - læsecamp for teenagere Distriktsudvalg Tarup, c/o Tarup Ungdomsskole, Rismarksvej 80, 5200 Odense V, tlf: 63 755 755, mail: tu.buf@odense.dk Evaluering af Plan T, eleverne, opsamling Modtaget 18 ud af 24 mulige svar (svarende

Læs mere

Nyhedsbrev juni Langemosen

Nyhedsbrev juni Langemosen NYBORG UNGDOMSSKOLE Nyhedsbrev juni Langemosen Juni 2015 DENN E G ANG: Nyt på skolen 1 Program for resten af skoleåret 2 Tider for mundtlige prøver i uge 25 Invitation til dimission 3 Københavnertur d.

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag fredag MORGENBÅND MORGENBÅND MORGENBÅND MORGENBÅND

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag fredag MORGENBÅND MORGENBÅND MORGENBÅND MORGENBÅND Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag fredag MORGENBÅND MORGENBÅND MORGENBÅND MORGENBÅND OPSAMLING STØT Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag fredag MORGENBÅND MORGENBÅND MORGENBÅND MORGENBÅND HUSK: At holde orden i klassen.

Læs mere

10. klasse har haft stor fokus på tysk og fysik/kemi.

10. klasse har haft stor fokus på tysk og fysik/kemi. OB-NYT April 2014 Overblik Fra bog til film I uge 14 og 15 har hele overbygningen været i gang med forskellige projekter. 7. og 8. klasse har arbejdet sammen på kryds og tværs i begge uger. Den første

Læs mere

Velkommen til Børnehaven Kornvængets årsplan.

Velkommen til Børnehaven Kornvængets årsplan. Velkommen til Børnehaven Kornvængets årsplan. Indledning: Tidligere år er der i børnehaven blevet udarbejdet en virksomhedsplan. Denne er nu erstattet med en årsplan. Årsplanen skal være grundlag for intern

Læs mere

Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program

Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program Torsdag den 19. juni 2014 kl. 18.30-20.00 Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program Kort orientering om overskrifterne i skolereformen Hvordan implementeres skolereformen på Brovst Skole,

Læs mere

Eleverne møder i god tid, så de selv kan få overtøj af, madpakke, taske på plads og få sagt farvel, inden morgensang begynder.

Eleverne møder i god tid, så de selv kan få overtøj af, madpakke, taske på plads og få sagt farvel, inden morgensang begynder. august 2012 ABC FOR INDSKOLINGEN ADRESSEÆNDRING AFLEVERING ANSVAR BESTYRELSE BLOMSTENS DAG BIRKEN BØGER CYKLER CYKELHJELM DELETIMER EKSTRA FRI ELEVRÅD Husk at give skolen besked via ForældreIntra om adresse-

Læs mere

Raketten - indskoling på Vestre Skole

Raketten - indskoling på Vestre Skole Børne- og Undervisningsudvalget 2012-13 BUU Alm.del Bilag 210 Offentligt Sådan hjælper du dit barn på vej I faget matematik Hjælp barnet til at blive opmærksom på alle de tal, der er omkring det i hverdagen

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING JULI KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke

KORSLØKKE AFDELING JULI KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke AFDELINGSADRESSER: Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12 14 59 MØDETIDER: Mandag: 18.00-20.00 Boldspil og

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

1 Samarbejdet mellem skole og hjem

1 Samarbejdet mellem skole og hjem 1 Samarbejdet mellem skole og hjem Skole-hjem samarbejdet praktiseres under mange former som fx Forældremøder Skole-hjem samtaler med fokus på underretning om elevens udbytte af undervisningen og alsidige

Læs mere

NYHEDSBREV MARTS 2014

NYHEDSBREV MARTS 2014 NYHEDSBREV MARTS 2014 Lørdag d. 1/3 Søndag d. 2/3 Mandag d. 3/3 Tirsdag d. 4/3 Onsdag d. 5/3 Torsdag d. 6/3 Fredag d. 7/3 9. kl. Sidste frist for aflevering af tilmelding til uddannelsessteder samt uddannelsesplan.

Læs mere

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Sydthy Friskole

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Sydthy Friskole Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Sydthy Friskole Tag dig tid til at læse spørgsmål og svarmuligheder godt igennem. Du kan kun sætte 1 kryds ud for hvert spørgsmål, hvis ikke der står noget andet.

Læs mere

Evaluering af SSP dagen elev 1

Evaluering af SSP dagen elev 1 Evaluering af SSP dagen elev 1 1. Hvorfor hedder SSP dagen Det er sejt at sige nej Det gør det fordi at det er godt at sige nej til noget dumt fx: at ryge, at stjæle og andre dumme ting. 2. Hvad lærte

Læs mere

Akvariet og Galaxen Parcelvej 167, 2830 Virum 45 28 44 40

Akvariet og Galaxen Parcelvej 167, 2830 Virum 45 28 44 40 Sfo v/ Virum Skole Akvariet og Galaxen Parcelvej 167, 2830 Virum 45 28 44 40 Velkommen til Virum Skoles Sfo Med denne pjece ønsker vi børn og forældre velkommen til vores skolefritidsordning. Vi håber,

Læs mere

Hjems Børnehaves lille A Å

Hjems Børnehaves lille A Å Hjems Børnehaves lille A Å A Afhentning ; Sig altid farvel til en personale! Skal foregå inden 16.45, hvor døren skal være låst - udefra! Giv besked, hvis det er andre der henter, vi må ellers ikke udlevere

Læs mere

NYT August 2015. Velkommen tilbage fra sommerferie.

NYT August 2015. Velkommen tilbage fra sommerferie. NYT August 2015 Velkommen tilbage fra sommerferie. Hækken er klippet, vinduerne pudset og solen skinner. Det er dejligt at komme tilbage fra ferien og se så mange glade, friske og veloplagte elever. Flere

Læs mere

Kære forældre, Først en stor tak til alle jer, som besvarede undersøgelsen i sidste nummer af Kildeskolenyt!

Kære forældre, Først en stor tak til alle jer, som besvarede undersøgelsen i sidste nummer af Kildeskolenyt! ildeskolenyt! Kære forældre, Først en stor tak til alle jer, som besvarede undersøgelsen i sidste nummer af Kildeskolenyt! Denne gang modtager I bladet med posten, så vi ved, at I får undersøgelsen vi

Læs mere

Nyhedsbrev Oktober. Dus Mellervang. Cykeltur til Hesteskoen. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.

Nyhedsbrev Oktober. Dus Mellervang. Cykeltur til Hesteskoen. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen. Cykeltur til Hesteskoen Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Oktober BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens

Læs mere

Skolereform 2014. Frejlev Skole. Sådan gør vi

Skolereform 2014. Frejlev Skole. Sådan gør vi Skolereform 2014 Frejlev Skole Sådan gør vi Til forældre ved Frejlev Skole Fra august 2014 træder den nye folkeskolereform i kraft. Dette indebærer, at såvel skoledagens form som indhold ser anderledes

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 10+11 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 10+11 2013 Fælles info Lektiecafe. Efter jul ændrede vi flere ting ved vores lektiecafe. Bl.a. at det blev frivilligt at komme der og at tidspunktet blev lige efter 5. lektion (kl. 12.40) tirsdag, onsdag og torsdag.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

SKOLESTART d. 10. august 2009 kl. 11.30

SKOLESTART d. 10. august 2009 kl. 11.30 SKOLESTART d. 10. august 2009 kl. 11.30 1. Velkommen. Goddag gooddaaag. Balder og jeg har såmænd glædet os til at se jer igen. Det har jo været en lang ferie kunne I kende hinanden? Skolen? Jeg har været

Læs mere

Trivselspolitik på Kragsbjergskolen

Trivselspolitik på Kragsbjergskolen Trivselspolitik på Kragsbjergskolen Kragsbjergskolen, efteråret 2010 At vi trives er vigtigt. Både for eleverne og for skolens personale. Trivsel skaber gode resultater og er afgørende for, at man lærer

Læs mere

Opgaveskyen.dk Opgavesæt nr. 1. Dansk 4. Klassetrin

Opgaveskyen.dk Opgavesæt nr. 1. Dansk 4. Klassetrin Opgavesæt nr. 1 Dansk 4. Klassetrin Opgave 1-5: Opgave 6-7: Opgave 8-11: Opgave 12-14: Opgave 15: Opgave 16-17: Opgave 18: Navneord Sætningsanalyse og ord Tillægsord Udsagnsord Skriv selv Dobbeltkonsonanter

Læs mere

KONTAKTEN Øster Snede Skole

KONTAKTEN Øster Snede Skole KONTAKTEN Øster Snede Skole Skoleåret 2012/2013 Nr. 4 Kalenderen skoleåret 2012 2013 Skolens aktivitetskalender kan ses på Skolens hjemmeside: www.oester-snede-skole.dk Ferieplan for skolerne - skoleåret

Læs mere

Modul 3 Læsning, Opgave 1

Modul 3 Læsning, Opgave 1 Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvad koster det for børn under 18 år? 2. Hvad hedder området, hvor man må spise sin

Læs mere

MAJ 2015. Dagen efter Kr. Himmelfartsdag er som bekendt en lukkedag. For tilmeldte børn i området, er der pasning i Nøddehegnet.

MAJ 2015. Dagen efter Kr. Himmelfartsdag er som bekendt en lukkedag. For tilmeldte børn i området, er der pasning i Nøddehegnet. MAJ 2015 KOM MAJ, - DU SØDE MILDE. Så er vi allerede nået til maj måned det betyder forhåbentlig sol og varme og at foråret er rigtig på vej, hvor alt springer ud, så maj måned er mere end velkommen. Nu

Læs mere

Sommerferiehilsen fra Lind Skole juni 2015

Sommerferiehilsen fra Lind Skole juni 2015 Sommerferiehilsen fra Lind Skole juni 2015 Afslutningen på dette skoleår er ved at være en realitet. Det har været et anderledes skoleår med ændringer og nye krav, der skal implementeres i forhold til

Læs mere

Børns erfaringer er forbundet til rum og rammer

Børns erfaringer er forbundet til rum og rammer Børns erfaringer er forbundet til rum og rammer Af Marie Sørensen, børnehaveklasseleder i samtale med Marianne Thrane - Det vigtigste er, at børn får en god og en glad skolestart, siger Marie Sørensen.

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere