Tema: Uddannelse og jobmuligheder Klassetrin 4., 5. og 6. klasse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tema: Uddannelse og jobmuligheder Klassetrin 4., 5. og 6. klasse"

Transkript

1 Tema: Uddannelse og jobmuligheder Klassetrin 4., 5. og 6. klasse Elevopgaver: 1. Job og uddannelse Gruppeopgave: Find billeder af mennesker på job. Lim billedmaterialet op på karton. Undersøg jobtitlen. Hvordan uddanner man sig til jobbet på billedet? Gruppen kan evt. benytte sig af de elektroniske programmer: "Vaks i Jobland" eller "Maxi-Due"; begge programmer er fra forlaget Studie og Erhverv. 2. Drømmejob Hvad drømmer klassens elever om at blive? Alle i klassen må skrive to jobs, som de drømmer om at blive. Samtlige elevers drømme skrives på tavlen / karton eller lignende. Er der forskel på pigers og drenges drømme? Vil klassen med deres drømme kunne få et samfund til at fungere? Hvilke job(s) mangler efter elevernes vurdering? Efter endt undersøgelse og diskussion i klassen, kan klassen evt. fortsætte sit arbejde med følgende opgave: Undersøg: Hvad drømte skolens 9. klasses elever om, da de gik i 4., 5. og 6 klasse? Samtlige drømmejobs skrives på et stykke karton og hænges op ved siden af klassens egne drømme. Er der forskel på klassens drømme og 9. klassernes? Hvis ja, hvilke? Er der kommet nye jobs til, som klassen ikke kender? Lad en eller flere af de store elever komme ind i klassen og fortælle om deres drømme og hvordan de regner med at nå drømmejobbet. 3. Oplæg til projektarbejdsformen: Klassetrin: 6. klasse GRUPPEARBEJDSKORT Job og uddannelse

2 Opgave: I skal vide noget om de forskellige jobs, der er i en virksomhed. I skal samarbejde om opgaven. I skal præsentere/fremstille et færdigt resultat af jeres arbejde for resten af klassen. I skal løse følgende opgave: Gruppen skal vælge en arbejdsplads i lokalområdet. Find ud af hvilke forskellige jobs, der er i virksomheden og hvordan man uddanner sig til disse jobs! Kom godt i gang: Planlæg jeres arbejde. Tid: Lav en tidsplan. Fordeling: Hvem gør hvad? osv. I skal kontakte en lokal virksomhed. Fortæl om jeres opgave. Lav en aftale om besøg på virksomheden. I kan få hjælp af jeres lærer og skolevejleder. I kan bruge skolens edb-udstyr, videokamera, båndoptager, digitale fotografiapparat mm. Forbered fremlæggelsen for de andre i klassen, Hvordan vil I gøre den spændende? 4. Forberedelse til den første vejledningssamtale med skolevejlederen. Lad eleverne forberede sig til den første vejledningssamtale med skolevejlederen. NB Aftal opgaven med skolens vejleder i forvejen. Print forslaget til uddannelseshæftet ud og kopiér en til hver elev. Lad eleverne arbejde med hæftet på klassen. Efter endt arbejde, afleveres hæfterne til skolevejlederen, der så har et godt udgangspunkt for at kunne forberede sig til den første samtale med eleverne. Klassen er på vej til lejrskolen, hvor I skal tilbringe de næste 5 dage. Alle glæder sig og I har forberedt jer godt. Togturen tager 6 timer, så der er god tid til at slappe af og snakke med hinanden. To andre klasser fra en anden skole skal samme sted hen som jer. Der bliver nogen at snakke med og evt. blive lidt kærester med!! 5 spændende dage venter foran jer. Men hvor mange forskellige mennesker med forskellige jobtitler har klassen mødt, fra I startede med at bestille rejsen og til I kommer til stedet? Lav en liste over de jobtitler, I mener har været med til at arrangere jeres lejrtur. Lav en tegning af toget, I bliver transporteret i og placer den på bagvæggen i klasselokalet. Skriv navnene på de jobs, der er i forbindelse med at transportere jer og føre jer sikkert frem til lejrskolen. Placer dem rundt om toget, hvor I mener de passer. Lav evt. en tegning af hele jeres tur lige fra start til slut med de jobs, der har hjulpet jer med turen.

3 6. De 12 ungdomsuddannelser i lokalområdet Klassen deles i 6 hold. Hvilket hold finder navnene og adresserne på de 12 forskellige ungdomsuddannelser, der ligger nærmest skolen? 10. klasse Efterskole EUD - tekniske erhvervsuddannelser EUD - merkantile erhvervsuddannelser HF - højere forberedelseseksamen STX - studentereksamen HTX - højere teknisk eksamen HHX - højere handelseksamen FUU - fri ungdomsuddannelse EGU - Erhvervsgrund-uddannelse SOSU- social og sundhedsuddannelserne Søfartsuddannelserne Landbrugsuddannelserne 7. Vælg en eller flere personer i hæftet: "Arbejdere i Danmark", du synes, ser ud til at have et spændende arbejde. Få hæftet tilsendt fra LO skolekontakt. Fortæl om personen på billedet: Skriv en historie. Tegn en historie. Lav en radioudsendelse om personen. Undersøg ved hjælp af din lærer, skolebibliotekar eller skolevejleder, hvordan man uddanner sig til jobbet? Tegn, skriv eller lav en radioudsendelse om vejen til jobbet. 8. "En dag i tøjet - dag" Lav jeres egen konkurrence i klassen. Hvert hold i klassen skal finde eks. 4 forskellige stk. tøj, der er typiske for jobbene. Lad eleverne "klæde sig ud ". De andre hold skal gætte, hvilket job der er tale om. Lav jeres egne konkurrenceregler. 9. " Modeshow - karrieredag" Inviter 4-6 arbejdere ind på besøg i klassen. De skal selvfølgelig komme i deres typiske arbejdstøj. Lav skilte med arbejdernes job. Et sæt skilte til hver gruppe i klassen. Lad eleverne placere dem foran medarbejderne. Hvilket hold får flest rigtige? Derefter fortæller arbejderne om deres job og karriereforløb. Maks. 10 min for hver. Eleverne skal derefter være sammen med en arbejder og præsentere deres arbejdsplads (skolen). Derefter, hvis det er muligt, besøger gruppen arbejderens arbejdsplads, hvor det er arbejderen, der er vært. D ft l b jd b h i lill f ld b d l l

4 En god idé! Lav et kort kursus for børnene, hvor de lærer de mest grundlæggende elementer for en god bog. Tekst, layout, tegninger m.m. (Tegning af foldebogsfremstilling) Ungdomsuddannelser i Danmark: 10. klasse 10. klasse er meget forskellig fra kommune til kommune. Du kan få oplysninger om din kommunens tilbud på din skole eller hos skolevejlederen på din skole. Der er mange elever, der vælger at gå i 10. Klasse, fordi de gerne vil være lidt mere modne, inden de begynder på en af de øvrige ungdomsuddannelser, som du kan læse om her eller ved at snakke med din skolevejleder. Skolevejlederen har helt sikkert materiale om lige netop det, du ønsker dig. Så spørg bare skolevejlederen om hjælp, hvis du vil vide mere! Efterskole De fleste efterskoler tilbyder forløb, der strækker sig over ca. 40 uger ligesom folkeskolen. de fleste steder får man både undervisning i fag, som du kender fra din skole. F.eks. dansk, matematik og engelsk samt undervisning i særlige fag som efterskolen lægger vægt på. Det kan være idræt, musik eller religion osv. De fleste efterskoler tilbyder de samme afgangsprøver efter 9. og 10. klasse som din folkeskole. Dine forældre skal betale for dig, for at du kan gå på en efterskole. Prisen er ca. 1200,- kr. om ugen, men alle elever får støtte fra kommunen, så betalingen er noget mindre end 1200,- kr. pr uge. Du kan få prisen regnet ud, hvis du besøger adressen www. efterskole.dk HF Bogstaverne står for højere forberedelseseksamen og er en gymnasial uddannelse. Den varer 2 år. Du kan kun blive optaget på HF, hvis du har gennemført 10. klasse i folkeskolen. På HF kan man selv være med til at vælge de fag, man gerne vil have, og måske er dygtig til i forvejen. De fleste, der består en HF eksamen, fortsætter med at uddanne sig. Ofte som lærer, pædagog eller sygeplejerske. Din skolevejleder har helt sikkert en folder om HF, hvis du vil vide mere.

5 HHX HHX står for højere handelseksamen. Den varer 3 år og er en gymnasial uddannelse. På uddannelsen arbejder man meget med økonomi og sprog. Med en HHX eksamen kan man læse videre på samme måde som man kan læse videre med de andre gymnasiale uddannelser: HF, STX, HTX. Mange tager en HHX eksamen, fordi de gerne vil arbejde i det private erhvervsliv. F.eks. som revisor, bankmedarbejder, økonom, IT- medarbejder osv. Din skolevejleder har helt sikkert en folder om HHX, hvis du vil vide mere. HTX Bogstaverne står for højere teknisk eksamen. Den varer 3 år ligesom HHX og gymnasiet. På uddannelsen arbejder man meget med teknik og teknologi. På HTX arbejder man både teoretisk i klasselokalerne og praktisk i værkstederne. Mange unge vælger en HTX ungdomsuddannelse, fordi de gerne vil arbejde med teknik og eksempelvis uddanne sig til ingeniør efter endt eksamen. Eksempler på andre veje efter endt eksamen kunne være: Datateknolog, byggetekniker, kemiingeniør etc. Din skolevejleder har helt sikkert en folder om HTX, hvis du vil vide mere. STX Bogstaverne står for studentereksamen. Gymnasiet er delt op i to linjer, inden man starter: En sproglig linje og en matematisk linje. Uddannelsen varer 3 år. Der er mange fag, der er fælles på de to linjer. På matematisk linje er det selvfølgelig matematik, man skal være særlig god til og på den sproglige linje er det selvfølgelig sprogene, der tæller mest. Med en studentereksamen kan du lige som med de andre gymnasiale uddannelser (HF,HTX,HHX) uddanne dig videre. Det kunne f.eks. være som bibliotekar, præst, biolog, læge, ingeniør, lærer osv. Din skolevejleder har helt sikkert en folder om STX, hvis du vil vide mere. EUD - teknisk erhvervsuddannelse: EUD står for erhvervsuddannelserne, som foregår både på teknisk skole og på handelsskolen. Du kan tage mange forskellige tekniske og praktiske uddannelser på EUD. På teknisk skole er der seks hovedindgange: Hovedindgang: eksempel på uddannelse: Teknologi og Kommunikation fotograf, datamekaniker Bygge og Anlæg Tømrer, murer, maler Håndværk og Teknik Maskinarbejder, pottemager Fra jord til Bord Gartner, kok, tjener Mekanik, Transport og Logistik Automekaniker, chauffør, falckredder Service Frisør, urmager, kosmetiker Uddannelsen foregår på teknisk skole og ude på arbejdspladsen. Uddannelsen varer typisk fra 3-4 år. Din skolevejleder har helt sikkert en folder om EUD, hvis du vil vide mere.

6 EUD - merkantil erhvervsuddannelse: (handel og kontor) EUD står for erhvervsuddannelse Den merkantile erhvervsuddannelse er uddannelser inden for handel og kontor. Ved start på en handelsskole er der to muligheder: 1. 2 år på skolen og to år i praktik i en virksomhed. Ca. 10 uger af de sidste to år i en virksomhed skal man tilbage til handelsskolen og have undervisning år på skolen og 3 år i en virksomhed med skoleophold på ca. 20 uger. Man kan også starte sin uddannelse med praktik i en virksomhed og så komme på handelsskolen ca. 60 uger i alt. FUU FUU står for den fri ungdomsuddannelse. Her har du mulighed for selv at bestemme, hvordan din uddannelse skal se ud. Uddannelsen kan f. eks. starte på en efterskole, hvor du skal være med til at bestemme, hvordan din FUU uddannelse skal se ud. Efter en periode på efterskolen skal du måske have et ophold i udlandet, hvor du lærer sprog eller andre ting, som passer til dine interesser. Tilbage i Danmark, læser du måske nogle HF-enkeltfag. Du har mulighed for at prøve og afprøve dig selv i 2 år. EGU EGU står for erhvervsgrunduddannelse. Det er en uddannelse for de elever, der kan have lidt svært ved at komme ind på en af de andre ungdomsuddannelser. Uddannelsen varer som regel 2 år. En del af tiden arbejder man i en virksomhed og en del af tiden får man skoleundervisning. Undervisningen kan foregå mange forskellige steder. F.eks. teknisk skole, ungdomsskolen, landbrugsskole osv. SOSU Social - og sundhedsuddannelserne er korte uddannelser, der består af praktik og undervisning. Uddannelsen fører frem til job, der har med omsorg og pleje af andre mennesker. F.eks. Social - og sundhedshjælper med arbejde på f.eks. et plejehjem. Uddannelsen varer 1 år med 8 mdr. i praktik og 4. mdr. på skolen. Man kan uddanne sig videre til social - og sundhedsassistent. Det tager 1_ år mere. Man kan også uddanne sig til f.eks. pædagogmedhjælper. Uddannelsen varer 1_ år efter indgangsåret, som man starter med. Søfartsuddannelser. Uddannelsen til skibsofficer kræver, at du har gennemført en ungdomsuddannelse, meget gerne en gymnasial ungdomsuddannelse. Men vil du uddanne dig til f.eks. skibsassistent, kan du starte med et 20 ugers grundkursus på en søfartsskole eller på et skoleskib. Derefter 6 måneders sejltid plus 20 ugers undervisning på en søfartsskole igen. Så 12 måneders sejltid igen. I alt 2 år og 4 måneder.

7 Landbrugsuddannelser Uddannelsen til landmand foregår på en landbrugsskole og med praktik hos en landmand. I alt varer den 3_ år. Hvis man gerne vil have det grønne bevis, varer det ca. 4 år. Efter endt uddannelse til landmand kan man f.eks. uddanne sig videre til jordbrugsteknolog. Din skolevejleder har helt sikkert en folder om Landbrugsuddannelsen, hvis du vil vide mere. Litteratur og links: Håndbøger, edb - programmer Uddannelsesbogen, Andreasen, K.Å. Opdateres hvert år. DUEL Dansk uddannelses- og Erhvervs Leksikon fås også i edb udgave. Opdateres hvert år. Politikens, Hvad kan jeg blive? Opdateres hvert år. Job i Danmark, Jensen. L, forlaget Studie og Erhverv. Opdateres hveres år. SPOR edb program, forlaget Studie og Erhverv. Ung ABZ, forlaget DAFOLO. Frederikshavn. Opdateres hvert år. Vi undersøger, materiale til brug i UEA på 6. og 7. klassetrin RUE. Opdateres hvert år. Uddannelsesnøglen, Aafeldt. M/forlaget Aschehoug. Opdateres hvert år. Unges fremtid - meget afgøres tidligt. Poul Skov, 1998 DPI.

8 Generelt kan man ved henvendelse til organisationerne få megen relevant information og litteratur. Dansk Arbejdsgiverforening (DA). Tlf Dansk Industri (DI). Tlf Landbrugsrådet. Tlf LO-skolekontakt. Tlf Move On: Rådet for Uddannelses- og Erhvervsorientering: rue.dk Statens Uddannelsesstøtte: Studie og Erhverv: Undervisningsministeriet: Generelt vil litteratur listen og relevante links blive opdateret fortløbende. Tryk på den røde knap og download "Kend dig selv" Undervisningshæfte for 6. klasse.

Unge på vej. Hvad kan jeg vælge?

Unge på vej. Hvad kan jeg vælge? Unge på vej Hvad kan jeg vælge? Hvorfor uddannelse? For at få et godt job For at få en god løn, så man kan For at få et godt liv Men hvad er god og godt? Er det det samme for os alle? Har vi de samme ønsker

Læs mere

Unge på vej. Hvad kan jeg vælge?

Unge på vej. Hvad kan jeg vælge? Unge på vej Hvad kan jeg vælge? Hvorfor uddannelse? For at få et godt job For at få en god løn, så man kan For at få et godt liv Men hvad er god og godt? Er det det samme for os alle? Har vi de samme ønsker

Læs mere

Uddannelsesparathed. Faglige kompetencer Sociale kompetencer Personlige kompetencer Motivation

Uddannelsesparathed. Faglige kompetencer Sociale kompetencer Personlige kompetencer Motivation Uddannelser efter 9. og 10. klasse Job eller uddannelse Erhvervsuddannelser 1½ - 5 år Fx murer, smed, bager, elektriker, salgsassistent, social- og sundhedsassistent EUX Gymnasiale uddannelser 3 år STX

Læs mere

Uddannelsesønsker 2008 9. klasse

Uddannelsesønsker 2008 9. klasse Uddannelsesønsker 2008 9. klasse 10. skoleår 10. klasse folkeskolen, efterskoler og fri grundskoler 423 205 218 Erhvervsuddannelser Tekniske skoler, handelsskoler, landbrugsskoler og Sosu 90 47 43 Stx,

Læs mere

Om at vælge uddannelse. http://videotool.dk/unic/sc1650/c1650/v13391

Om at vælge uddannelse. http://videotool.dk/unic/sc1650/c1650/v13391 Om at vælge uddannelse http://videotool.dk/unic/sc1650/c1650/v13391 Hvad skal jeg være? Smed Lærer Advokat Fysiker Mediegrafiker Dyrlæge Økonom Diætist Frisør Socialrådgiver Kok IT-supporter Skuespiller

Læs mere

Virksomhedsplan 2012 - Bilag

Virksomhedsplan 2012 - Bilag Virksomhedsplan 2012 - Bilag Når vejledningen foregår helt ud i skoven i 7. klasse med UD & OP programmet UU-Nordvestjylland varetager ungdommens uddannelsesvejledning i Holstebro, Lemvig og Struer kommuner

Læs mere

Hvorfor uddannelse? Bedre muligheder for job Højere løn Personlig udvikling Selvtillid og selvværd. Uddannelse er vejen til en god fremtid

Hvorfor uddannelse? Bedre muligheder for job Højere løn Personlig udvikling Selvtillid og selvværd. Uddannelse er vejen til en god fremtid Hvorfor uddannelse? Bedre muligheder for job Højere løn Personlig udvikling Selvtillid og selvværd Uddannelse er vejen til en god fremtid Uddannelsessystemet Krav til unge i uddannelse Den unge skal: Ønske

Læs mere

UDDANNELSESAFTEN i 8. kl. 2012 VEJLEDNING VIRKER

UDDANNELSESAFTEN i 8. kl. 2012 VEJLEDNING VIRKER UDDANNELSESAFTEN i 8. kl. 2012 VEJLEDNING VIRKER Uddannelsesorientering Bente Villadsen Sønderup, UU-konsulent (Ungdommens Uddannelsesvejledning) Mobil: 24 45 70 59 E-mail: uuvbs@herning.dk Aftenens program

Læs mere

Antal elever der har ønsket Fra 9. klasse Fra 10. klasse

Antal elever der har ønsket Fra 9. klasse Fra 10. klasse 1. klasse Struer Statsgymnasium Tina Boel van Ingen Antal elever der har ønsket Fra 9. klasse Fra 1. klasse 1. klasse Efterskoler Folkeskoler incl Special Friskoler og private grundskoler Husholdnings-

Læs mere

UU Århus Ungdommens Uddannelsesvejledning i Samsø og Århus Kommuner

UU Århus Ungdommens Uddannelsesvejledning i Samsø og Århus Kommuner UU Århus Ungdommens Uddannelsesvejledning i Samsø og Århus Kommuner Uddannelsesvalget pr. 15. marts 2007 Marts 2007 Side 1 af 12 Uddannelsesvalget pr. 15. marts 2007 er en opgørelse over de unges tilmeldinger

Læs mere

UDDANNELSESAFTEN i 8. klasse 2012 VEJLEDNING VIRKER

UDDANNELSESAFTEN i 8. klasse 2012 VEJLEDNING VIRKER UDDANNELSESAFTEN i 8. klasse 2012 VEJLEDNING VIRKER Uddannelsesorientering Sally Damgaard, UU-vejleder (Ungdommens Uddannelsesvejledning) Mobil: 29 22 02 68 E-mail: sd@uu-herning.dk Aftenens program Oplæg:

Læs mere

Bidrag til elev- og uddannelsesplanen for elever i 8. klasse

Bidrag til elev- og uddannelsesplanen for elever i 8. klasse Bidrag til elev- og uddannelsesplanen for elever i 8. klasse Navn: CPR. nr.: E-mail: Mobilnr.: Klasse: Skole: Klasselærer: Vejleder: Om elev- og uddannelsesplanen Fra 8. klasse indeholder elev- og uddannelsesplanen

Læs mere

10. klasse er et valgfrit skoleår

10. klasse er et valgfrit skoleår Afklaring Jeg ved ikke, hvilken ungdomsuddannelse jeg skal vælge Personlig udvikling Jeg skal blive mere moden 10. klasse er et valgfrit skoleår Personlig udfordring Jeg vil sige noget mere og være mere

Læs mere

Bidrag til elev- og uddannelsesplanen (for elever i 8. klasse 2009-10)

Bidrag til elev- og uddannelsesplanen (for elever i 8. klasse 2009-10) Bidrag til elev- og uddannelsesplanen (for elever i 8. klasse 2009-10) Navn: CPR. nr.: E-mail: Mobilnr.: Klasse: Skole: Klasselærer: UU-vejleder: Til eleven Efter 9. eller 10. klasse skal du vælge ungdomsuddannelse.

Læs mere

Det Danske. Uddannelsessystem. Hvordan finder jeg rundt?

Det Danske. Uddannelsessystem. Hvordan finder jeg rundt? Det Danske Uddannelsessystem Hvordan finder jeg rundt? Folkeskolens 9. Klasse med prøve 10. Klasse med prøve Ungdomsuddannelser Erhvervsuddannelser Gymnasiale uddannelser 10. klasse Folkeskoler Privatskoler

Læs mere

UU vejleder på besøg

UU vejleder på besøg UU vejleder på besøg Tidsforbrug 2 lektioner - forslag Check in ca. 10 minutter (Computere, netværk, intro) Oplæg fra UU vejleder 1. del ca 20 minutter Hands on på ug.dk søgefunktion / uddannelsesvælgeren

Læs mere

Virksomhedsplan Bilag

Virksomhedsplan Bilag Virksomhedsplan 2013 - Bilag Til uddannelsesmønstring på skoleskibet Marilyn Anne i 7. klasse med UD & OP programmet UU-Nordvestjylland varetager ungdommens uddannelsesvejledning i Holstebro, Lemvig og

Læs mere

Virksomhedsplan 2016 - Bilag

Virksomhedsplan 2016 - Bilag Virksomhedsplan 2016 - Bilag Elever fra 9. klasse på Tvis Skole har undervisningsdag på den lokale virksomhed TMK, der producerer køkken, bad, bryggers og garderobeløsninger - oktober 2015 UU Nordvestjylland

Læs mere

Der kommer en tid efter 9. klasse og hva så?

Der kommer en tid efter 9. klasse og hva så? Der kommer en tid efter 9. klasse og hva så? Dagsorden erhvervsuddannelser gymnasiale uddannelser erhvervsgrunduddannelse (EGU) 10. klasse produktionsskoler Brobygningskurser - praktik Uddannelsesplan

Læs mere

Virksomhedsplan 2014 - Bilag

Virksomhedsplan 2014 - Bilag Virksomhedsplan 2014 - Bilag Praktikdag i slagterafdelingen på Uddannelsescenter Holstebro i 7. klasse med UD & OP programmet UU-Nordvestjylland varetager ungdommens uddannelsesvejledning i Holstebro,

Læs mere

Dropud 19 årige - periode 1/8 06-1/9 09

Dropud 19 årige - periode 1/8 06-1/9 09 Dropud 19 årige - periode 1/8 06-1/9 09 Rækkeetiketter Antal af CPR 10.Efterskole 3 Specialskole 1 10.Folkeskole 1 11.Efterskole 1 Bil fly og andre transportmidler - grundforløb 1 Arbejde 4 Mad til mennesker

Læs mere

Undersøg job ARBEJDSKORT 1. Job i dagligdagen. Opgaven. Sådan kommer du i gang. Resultat. Tid

Undersøg job ARBEJDSKORT 1. Job i dagligdagen. Opgaven. Sådan kommer du i gang. Resultat. Tid ARBEJDSKORT 1 Undersøg job Job i dagligdagen Hver dag møder du, overalt hvor du kommer, mennesker på job. Hos bageren, i indkøbscentret, i sportshallen, i biografen, på gaden. På skolen er der dine lærere,

Læs mere

Uddannelsesplan for elever i 10. klasse 2009-10 til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet

Uddannelsesplan for elever i 10. klasse 2009-10 til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Uddannelsesplan for elever i 10. klasse 2009-10 til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Navn: CPR. nr.: E-mail: Mobil nr.: Skole: Klasse: UU-vejleder: Til eleven I 10. klasse skal du arbejde videre

Læs mere

Forældremøde i 8.klasse 2015-16

Forældremøde i 8.klasse 2015-16 Forældremøde i 8.klasse 2015-16 Vejlederen har ordet Samarbejde Vejledningsaktiviteter Kort om uddannelsessystemet Uddannelsesparathedsvurdering i 8. klasse Optagelse.dk ( * 15. januar 2016) Almen information

Læs mere

Informationsaften om ungdomsuddannelserne. Velkommen til

Informationsaften om ungdomsuddannelserne. Velkommen til Informationsaften om ungdomsuddannelserne Velkommen til Elever og forældre i 8. klasse Repræsentanter fra ungdomsuddannelserne UU vejledere fra UU Aarhus-Samsø Program 1. Uddannelsesparathed v/uu Aarhus-Samsø

Læs mere

VEJLEDNING VIRKER Fælles Tilmelding til Ungdomsuddannelse Optagelse.dk 2016

VEJLEDNING VIRKER Fælles Tilmelding til Ungdomsuddannelse Optagelse.dk 2016 VEJLEDNING VIRKER Fælles Tilmelding til Ungdomsuddannelse Optagelse.dk 2016 Indledning Hvad vælger de unge efter skolen, og er de vurderet uddannelsesparate til deres valg? Primo marts 2016 afleverede

Læs mere

Bidrag til uddannelsesplanen for elever i 10. klasse 2012-13

Bidrag til uddannelsesplanen for elever i 10. klasse 2012-13 Bidrag til uddannelsesplanen for elever i 10. klasse 2012-13 Navn: CPR. nr.: E-mail: Mobil nr.: Klasse: Skole: Klasselærer: Vejleder: Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du

Læs mere

Ungdomsuddannelse hvad vælger DU?

Ungdomsuddannelse hvad vælger DU? Ungdomsuddannelse hvad vælger DU? Program UU-vejledning 10. klasse Erhvervsuddannelser EUX Gymnasiale uddannelser Andre og individuelle udd. Afrunding Mulighed for uddybende/afklarende spørgsmål Uddannelsesvejledning

Læs mere

Forældremøde Rønde Efterskole November 2013

Forældremøde Rønde Efterskole November 2013 Forældremøde Rønde Efterskole November 2013 Uddannelsesvalg Hvad vil du være? Hvem vil du være? Hvad kan du styre efter, når du skal vælge uddannelse? God, grundig og rigelig uddannelse? Hvad du er god

Læs mere

Om uddannelsesmuligheder og vejledning. 10. klasse

Om uddannelsesmuligheder og vejledning. 10. klasse Om uddannelsesmuligheder og vejledning 10. klasse Aug 2013 Program Uddannelsessystemet et overblik Erhvervsuddannelserne EUX 2 uddannelser i én De gymnasiale uddannelser Adgangskrav Uddannelsesparathed

Læs mere

UNDERVISNINGSMINISTERIETS BRUGERUNDERSØGELSE AF UUH 2015

UNDERVISNINGSMINISTERIETS BRUGERUNDERSØGELSE AF UUH 2015 UNDERVISNINGSMINISTERIETS BRUGERUNDERSØGELSE AF UUH 2015 Er du dreng/pige Dreng 329 Pige 336 Ikke besvaret 2 Besvarelse fordelt på skoler Antal 10. klasseskolen 36 Dreng 14 Pige 22 Arresø Skole 84 Dreng

Læs mere

Dagens program. Mulighederne i ungdomsuddannelserne

Dagens program. Mulighederne i ungdomsuddannelserne Dagens program 1. Brush up 2. Oplæg om muligheder efter 9. klasse 3. Appetitvækker film om EUD og GYM 4. Informationssøgning 5. Uddannelsesvalg dialogkort 6. Afrunding Study Aalborg Mulighederne i ungdomsuddannelserne

Læs mere

UURS Ungdommens Uddannelsesvejledning Region Sjælland

UURS Ungdommens Uddannelsesvejledning Region Sjælland Kørekort til ungdomsuddannelserne UURS Ungdommens Uddannelsesvejledning Region Sjælland Kørekort til ungdomsuddannelser: Søg info på www.ug.dk Velkommen til kørekort til ungdomsuddannelser. I skal nu møde

Læs mere

Hvad valgte du som nr. 1, da du den 1. marts skulle vælge, hvad du skal efter det her skoleår?

Hvad valgte du som nr. 1, da du den 1. marts skulle vælge, hvad du skal efter det her skoleår? Brugerundersøgelse 2015 UU-Lillebælt Er du: Dreng Pige 423 47,8% 457 51,6% Hvilken klasse går du i? 9. klasse 702 79,3% 10. klasse 183 20,7% Specialklasse 0 Hvad valgte du som nr. 1, da du den 1. marts

Læs mere

8. klasse - UEA Uddannelsesveje

8. klasse - UEA Uddannelsesveje 8. klasse - UEA Uddannelsesveje Efterskoler Husholdningsskoler EGU EUD Andre Produktionsskoler STU www.ug.dk Efterskoler Der findes over 240 efterskoler, hvor du kan gå i 8., 9.., 10., 11.og 12. klasse.

Læs mere

En stærk start med 10. klasse. - Høj faglighed og fedt studiemiljø

En stærk start med 10. klasse. - Høj faglighed og fedt studiemiljø En stærk start med 10. klasse - Høj faglighed og fedt studiemiljø Aalborg Kommunes 10. Klassecenter giver dig en stærk start på din videre uddannelse. På Seminarieskolen og Tech College tilbyder vi dig

Læs mere

"Målsætning og samarbejde med Erhvervsskolerne

Målsætning og samarbejde med Erhvervsskolerne Skoleudvalgsmøde tirsdag d. 16. maj 2017 "Målsætning og samarbejde med Erhvervsskolerne Centerleder UU Ole Ervolder Samarbejde erhvervsuddannelser I 2020 skal 25% vælge EUD/EUX direkte fra 9./10. klasse

Læs mere

9. og 10. klasseelevernes tilmelding til ungdomsuddannelserne

9. og 10. klasseelevernes tilmelding til ungdomsuddannelserne 9. og 10. klasseelevernes tilmelding til ungdomsuddannelserne Af Susanne Irvang Nielsen De uddannelsesvalg, eleverne i 9. og 10. klasse har foretaget pr. 15. marts, viser, at de gymnasiale uddannelser

Læs mere

1400 af disse unge har deres daglige skolegang på én af de skoler hvor UU Vejle forestår Vejledningsopgaven.

1400 af disse unge har deres daglige skolegang på én af de skoler hvor UU Vejle forestår Vejledningsopgaven. Notat vedr. Vejles 9. og 10. kl. elevers tilmelding til optagelse.dk Det skal i første omgang bemærkes, at UU Vejle har oplevet en del vanskeligheder i forbindelse med indhentning af data til dette notat.

Læs mere

Workshop Tema 2 De unge skal have et godt afsæt for at kunne træffe deres uddannelsesvalg

Workshop Tema 2 De unge skal have et godt afsæt for at kunne træffe deres uddannelsesvalg Workshop Tema 2 De unge skal have et godt afsæt for at kunne træffe deres uddannelsesvalg Ved Ole Ervolder, leder af Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) Formål med workshop Kort oplæg med fokus på (5-10

Læs mere

Oplæg om ungdomsuddannelser. for forældre til elever i 7.klasse

Oplæg om ungdomsuddannelser. for forældre til elever i 7.klasse Oplæg om ungdomsuddannelser for forældre til elever i 7.klasse Dagsorden: Ny lovgivning, nye reformer: Uddannelsesparathedsvurdering i 8.klasse Fokusering af vejledningsindsatsen Ug.dk og e-vejledning

Læs mere

Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord

Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord Forældreinformation Uddannelser efter 9. og 10. klasse Uddannelsessystemet Erhvervsuddannelser (EUD) Uddannelsessystemet Gymnasiale uddannelser Uddannelsesparathedsvurdering (UPV) Særlige forløb for ikke

Læs mere

UU-Frederiksberg. Ungdommens Uddannelsesvejledning Frederiksberg. Finsensvej 86, 2 sal. 2000 Frederiksberg

UU-Frederiksberg. Ungdommens Uddannelsesvejledning Frederiksberg. Finsensvej 86, 2 sal. 2000 Frederiksberg UU-Frederiksberg Ungdommens Uddannelsesvejledning Frederiksberg Finsensvej 86, 2 sal 2000 Frederiksberg www.uu-frederiksberg.dk Vejledning i 8.klasse Kollektiv orientering om uddannelsessystemet Uddannelsesmesse

Læs mere

Præsentation af uddannelsessystemet

Præsentation af uddannelsessystemet Præsentation af uddannelsessystemet På vej mod uddannelse Fra grundskolen til ungdomsuddannelse I løbet af din skoletid kommer der vigtige valg! Det første vigtige valg er : Tilvalg af 2. fremmedsprog

Læs mere

Studenter i erhvervsuddannelserne. Tabelrapport

Studenter i erhvervsuddannelserne. Tabelrapport Studenter i erhvervsuddannelserne Tabelrapport Studenter i erhvervsuddannelserne Tabelrapport 2013 Studenter i erhvervsuddannelserne 2013 Danmarks Evalueringsinstitut Citat med kildeangivelse er tilladt

Læs mere

Forældremøde i 10.klasse 2015-16

Forældremøde i 10.klasse 2015-16 Forældremøde i 10.klasse 2015-16 Vejlederen har ordet Samarbejde Vejledningsaktiviteter Kort om uddannelsessystemet Uddannelsesparathed og krav til optag Tilmelding: optagelse.dk (procedure og ansvar)

Læs mere

7. klasse. Ca. 5 dage

7. klasse. Ca. 5 dage Job og uddannelse Anbefalet klassetrin: 7. klasse Beskrivelse: Besøg af forskellige relevante virksomheder på skolen, ekskursioner på virksomheder og projektarbejde om lokalmiljøets uddannelser og jobs.

Læs mere

Evaluering brobygning

Evaluering brobygning or_6739.mdb Evaluering brobygning November 2008 Sydvestjyllands Efterskole SELVEVALUERING 2008-09 Evaluering brobygning [ S Y D V E S T J Y L L A N D S E F T E R S K O L E N O V E M B E R 2 0 0 8 ] I ugerne

Læs mere

Dagens program. Mulighederne i ungdomsuddannelserne

Dagens program. Mulighederne i ungdomsuddannelserne Dagens program 1. Brush up 2. Oplæg om muligheder efter 9. klasse 3. Appetitvækker film om EUD og GYM 4. Informationssøgning 5. Uddannelsesvalg dialogkort 6. Afrunding Study Aalborg Mulighederne i ungdomsuddannelserne

Læs mere

Vordingborg kommunale skoler Gåsetårn Kulsbjerg. Svend Gønge- Vordingborg Møn Skole Præstø skole 9. klasser

Vordingborg kommunale skoler Gåsetårn Kulsbjerg. Svend Gønge- Vordingborg Møn Skole Præstø skole 9. klasser Vordingborg kommunale skoler Gåsetårn Kulsbjerg Svend Gønge- Vordingborg Møn Skole Præstø skole 9. klasser skolen Skole Skolen Ungdomsskole Hovedtotal Grundskolen 82 53 33 34 13 4 219 10.Andet 1 2 1 4

Læs mere

Uddannelse dit barns fremtid

Uddannelse dit barns fremtid Uddannelse dit barns fremtid Dit barn skal vælge uddannelse Bedre muligheder for job Højere løn Personlig udvikling Mere selvtillid Status Krav til unge i uddannelse Den unge skal: selv ønske at tage uddannelsen

Læs mere

Undersøg job. Arbejdskort 1. Job på skolen. Opgave. Hjælp. Resultat. Tid

Undersøg job. Arbejdskort 1. Job på skolen. Opgave. Hjælp. Resultat. Tid Arbejdskort 1 Undersøg job Job på skolen Hver dag møder du mennesker på job overalt, hvor du kommer. Hos bageren, i butikker, i sportshallen, i biografen, på gaden. På skolen er der dine lærere, servicemedarbejdere

Læs mere

Kollektiv vejledning 9.1. Veje til uddannelse

Kollektiv vejledning 9.1. Veje til uddannelse Kollektiv vejledning 9.1 Veje til uddannelse Dagens program Uddannelsessystemet Studievalgsportfolio 10. klasse Optagelse på ungdomsuddannelse Brobygning og erhvervspraktik Uddannelsessystemet Job Grundskole

Læs mere

Uddannelsesaften. På vej mod ungdomsuddannelse

Uddannelsesaften. På vej mod ungdomsuddannelse Uddannelsesaften På vej mod ungdomsuddannelse Program Velkomst Forældrenes rolle Første fælles opgave Start på fremtiden Ungdomsuddannelser og adgangskrav Ansøgning og optagelse E-vejledning Sådan valgte

Læs mere

SØGÅRDSSKOLEN MANDAG D.6.MAJ

SØGÅRDSSKOLEN MANDAG D.6.MAJ SØGÅRDSSKOLEN MANDAG D.6.MAJ UU-Nord 48 centre: Ungdommens Uddannelsesvejledning Professionel uvildig vejledning UU Nord s Struktur ( Herlev Gladsaxe Lyngby Gentofte ) HVEM ER JEG? HVAD KAN JEG? HVOR SKAL

Læs mere

Mariagerfjord 10. klassecenter Kirketoften 5, Hobro

Mariagerfjord 10. klassecenter Kirketoften 5, Hobro Mariagerfjord 10. klassecenter Kirketoften 5, Hobro Mariagerfjord 10. klassecenter Kirketoften 5, Hobro Efterskolen uden senge 10. klasse er ikke afslutning på folkeskolen, men et skridt ind i ungdomsuddannelserne

Læs mere

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til ungdomsuddannelserne

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til ungdomsuddannelserne BEK nr 440 af 13/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juli 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j. nr. 008.860.541 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Alle 10'ere 10./11. skoleår 2,2 3,3 2,0 1,6 EUD 29,3 23,4 31,1 31,4 Gymnasiale 59,8 62,2 58,8 59,5 STU/EGU 2,7 2,9 2,5 2,8 Andet 6,0 8,1 5,7 4,8

Alle 10'ere 10./11. skoleår 2,2 3,3 2,0 1,6 EUD 29,3 23,4 31,1 31,4 Gymnasiale 59,8 62,2 58,8 59,5 STU/EGU 2,7 2,9 2,5 2,8 Andet 6,0 8,1 5,7 4,8 Alle 9'ere Hele UU Faxe Næstved Vordingborg 10. skoleår 44,7 48,3 36,8 55,7 EUD 10,6 11,5 11,7 7,8 Gymnasiale 39,9 35,9 46,4 31,6 STU/EGU 0,4 0,2 0,3 0,6 Andet 4,5 4,1 4,8 4,4 Alle 10'ere 10./11. skoleår

Læs mere

STATISTIK. 9. og 10. klasses tilmeldinger til ungdomsuddannelserne 2000-2006. UU Center Himmerland

STATISTIK. 9. og 10. klasses tilmeldinger til ungdomsuddannelserne 2000-2006. UU Center Himmerland STATISTIK 9. og 10. klasses tilmeldinger til ungdomsuddannelserne 2000-2006 UU Center Himmerland Bilag til årsberetning 2005-2006 Udvikling i antallet af 9. og 10. kl. elever der søger ind på de gymnasiale

Læs mere

Til elever og forældre. Information til elever og forældre om vurdering af uddannelsesparathed

Til elever og forældre. Information til elever og forældre om vurdering af uddannelsesparathed Til elever og forældre Information til elever og forældre om vurdering af uddannelsesparathed Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Aarhus-Samsø Januar 2011 Vurdering af uddannelsesparathed Når du forlader

Læs mere

UEA (Uddannelses-, Erhvervs- og Arbejdsmarkedsorientering) er et emne, der skal arbejdes med i 0.-9. klasse.

UEA (Uddannelses-, Erhvervs- og Arbejdsmarkedsorientering) er et emne, der skal arbejdes med i 0.-9. klasse. 0. klasse Job UEA i 0. klasse UEA (Uddannelses-, Erhvervs- og Arbejdsmarkedsorientering) er et emne, der skal arbejdes med i 0.-9. klasse. I UU København opfordrer vi alle skoler og klasser til at arbejde

Læs mere

Start din MERKANTILE ungdomsuddannelse/erhvervsuddannelse 16. JANUAR 2017

Start din MERKANTILE ungdomsuddannelse/erhvervsuddannelse 16. JANUAR 2017 Start din MERKANTILE ungdomsuddannelse/erhvervsuddannelse 16. JANUAR 2017 Center forfor handel & kontor Handelsskolen Center handel & kontor Handelsskolen en del af Uddannelsescenter Holstebro Døesvej

Læs mere

UU Aarhus-Samsø Ungdommens Uddannelsesvejledning i Aarhus og Samsø Kommuner Uddannelsesvalget pr. 15. marts 2018

UU Aarhus-Samsø Ungdommens Uddannelsesvejledning i Aarhus og Samsø Kommuner Uddannelsesvalget pr. 15. marts 2018 Ungdommens Uddannelsesvejledning i Aarhus og Samsø Kommuner Uddannelses pr. 15. marts 2018 Folkeskoler, privatskoler og frie grundskoler Uddannelses pr. 15. marts 2018 er en opgørelse over de unges tilmeldinger

Læs mere

Mellemtrin. Job i lokalsamfundet

Mellemtrin. Job i lokalsamfundet Job i lokalsamfundet Job i lokalsamfundet Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dagens tema Vores lokalsamfund Vores lokalsamfund Portræt af en virksomhed Klassens jobbog Job i andre lokalområder 1. modul

Læs mere

Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord

Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord Forældreinformation Uddannelser efter 9. og 10. klasse Uddannelsessystemet Erhvervsuddannelser (EUD) Uddannelsessystemet Gymnasiale uddannelser Uddannelsesparathedsvurdering Særlige forløb for ikke uddannelsesparate

Læs mere

Forældremøde 9.kl. 2015

Forældremøde 9.kl. 2015 Forældremøde 9.kl. 2015 Program Vejledningsaktiviteter Kort om uddannelsessystemet Uddannelsesparathed og krav til optag Tilmelding: optagelse.dk (procedure og ansvar) Almen information og nyttige links

Læs mere

11.-12.-13. skoleår på efterskole

11.-12.-13. skoleår på efterskole Opgørelse af HOVEDPLACERING april 2011 for unge, der forlod 9. klasse juni 2007 Opgørelsen omfatter Folkeskoler, Efterskoler og Privatskoler (bemærk at April 2008 og April 2009 også omfatter elever, der

Læs mere

Evaluering af. efterår 2013

Evaluering af. efterår 2013 Evaluering af Brobygning for 10. klasser efterår 2013 Brobygningskurser - nogle tal 2072 koordineringer (elevkurser) 148 brobygningskurser udbudt i UU Nordvestjylland 131 af disse kurser gennemført 17

Læs mere

Hobro - Kirketoften 5 Hadsund - Tempovej 3

Hobro - Kirketoften 5 Hadsund - Tempovej 3 Hobro - Kirketoften 5 Hadsund - Tempovej 3 Design dit eget år i 10. klasse Valg af studieretning (gym./ erhverv/ afklarende/eud10) Valgfag (brobygningslinjer tømrer, elektriker, handelsskole, kok, sosu,

Læs mere

UURS Ungdommens Uddannelsesvejledning Region Sjælland Lærerhæfte

UURS Ungdommens Uddannelsesvejledning Region Sjælland Lærerhæfte Kørekort til ungdomsuddannelserne UURS Ungdommens Uddannelsesvejledning Region Sjælland Lærerhæfte 1 Forord Kære klasselærer. UURS ( UU Region Sjælland) har udarbejdet et materiale til dig og din klasse.

Læs mere

Uddannelsesaften. På vej mod ungdomsuddannelse

Uddannelsesaften. På vej mod ungdomsuddannelse Uddannelsesaften På vej mod ungdomsuddannelse Program Velkomst Forældrenes rolle Første fælles opgave Start på fremtiden Ungdomsuddannelser og adgangskrav E - Vejledningen Ansøgning og optagelse Et anderledes

Læs mere

Kollektiv vejledning 9.1. Veje til uddannelse

Kollektiv vejledning 9.1. Veje til uddannelse Kollektiv vejledning 9.1 Veje til uddannelse Dagens program Uddannelsessystemet Studievalgsportfolio Brobygning og erhvervs-praktik 10. Klasse / FGU Studievalgsportfolio 1. Indtast ung.unoung.dk i din

Læs mere

Eleven lærer at bruge app'en og aflevere besvarelser. Samtidig spores elevens tanker ind på valg af uddannelse.

Eleven lærer at bruge app'en og aflevere besvarelser. Samtidig spores elevens tanker ind på valg af uddannelse. 1. pakke: Opstart Pakken rummer missioner, som eleven skal løse første gang, der spilles med MissionEUX-app'en. Eleven lærer at bruge app'en og aflevere besvarelser. Samtidig spores elevens tanker ind

Læs mere

Lærerkursus tirsdag. 27. oktober 2015. 9.15 Velkommen 9.30 Ungdomsuddannelsessystemet 10.00 Uddannelsesparathedsvurdering (skema +

Lærerkursus tirsdag. 27. oktober 2015. 9.15 Velkommen 9.30 Ungdomsuddannelsessystemet 10.00 Uddannelsesparathedsvurdering (skema + Program: Lærerkursus tirsdag 27. oktober 2015 9.15 Velkommen 9.30 Ungdomsuddannelsessystemet 10.00 Uddannelsesparathedsvurdering (skema + 10.30-10.45 Pause hæftet +Tidslinje vedr. UP/IUP) 10.45 11.45 IUP/UP

Læs mere

I Haderslev kommune har vi, i samarbejde med de 3 andre sønderjyske UUér, designet en pakkeløsning af én uges varighed.

I Haderslev kommune har vi, i samarbejde med de 3 andre sønderjyske UUér, designet en pakkeløsning af én uges varighed. Introduktionskurser i 8. klasse I Haderslev kommune har vi, i samarbejde med de 3 andre sønderjyske UUér, designet en pakkeløsning af én uges varighed. Eleverne vælger så i samråd med vejleder, forældre

Læs mere

Forældremøde i 9. klasse

Forældremøde i 9. klasse Forældremøde i 9. klasse Gæstelærer Study Aalborg Introkurser Uddannelse & Job Erhvervspraktik Virksomhedsbesøg Kollektiv vejledning Individuel vejledning 7. klasse 8. klasse 9. klasse MEN Forældre HVEM

Læs mere

Projekt katalog Skemaperiode 2 2014-2015

Projekt katalog Skemaperiode 2 2014-2015 Projekt EUC nord Automekaniker, for dig der vil vide mere om autobranchen og dens muligheder I uddannelsesprojektet på EUC-Nord, kommer du til at beskæftige dig med. Teori og praksis i skøn forening -

Læs mere

Orientering om ungdomsuddannelserne

Orientering om ungdomsuddannelserne Orientering om ungdomsuddannelserne Program Erhvervsuddannelser Gymnasiale uddannelser 10. klasse Uddannelsesparathed Optagelse Nyttige links Mulighed for uddybende/afklarende spørgsmål Ungdomsuddannelser

Læs mere

Uddannelsesstatistik Marts 2014 Sorø Kommune

Uddannelsesstatistik Marts 2014 Sorø Kommune Uddannelsesstatistik Marts 2014 Sorø Kommune UU s ledelsesinformation. Placeringsstatistikker: 15 17årige: Antallet af unge i gang med uddannelse og unge i forberedende aktiviteter ligger samlet på 98,2%.

Læs mere

UU Aarhus-Samsø Ungdommens Uddannelsesvejledning i Aarhus og Samsø Kommuner Uddannelsesvalget pr. 15. marts 2019

UU Aarhus-Samsø Ungdommens Uddannelsesvejledning i Aarhus og Samsø Kommuner Uddannelsesvalget pr. 15. marts 2019 UU Aarhus-Samsø Ungdommens Uddannelsesvejledning i Aarhus og Samsø Kommuner Uddannelses pr. 15. marts 2019 Folkeskoler, privatskoler og frie grundskoler Uddannelses pr. 15. marts 2019 er en opgørelse over

Læs mere

Uddannelsesaften 8. klasse 2013

Uddannelsesaften 8. klasse 2013 Uddannelsesaften 8. klasse 2013 Bente Villadsen Sønderup, UU-konsulent (Ungdommens Uddannelsesvejledning) Mobil: 24 45 70 59 E-mail: uuvbs@herning.dk Aftenens program Oplæg: Ungdomsuddannelser Vejledning

Læs mere

Kørekort til uddannelsesguiden

Kørekort til uddannelsesguiden Kørekort til www.ug.dk Kørekort til uddannelsesguiden www.ug.dk: Velkommen til kørekort til ug. Du bliver nu præsenteret for nogle unge mennesker, på din egen alder og lidt ældre, der alle har tanker og

Læs mere

Velkommen på TCR, TiendeklasseCenter Roskilde.

Velkommen på TCR, TiendeklasseCenter Roskilde. Velkommen på TCR, TiendeklasseCenter Roskilde. Efter 9. klasse har du mulighed for at slutte folkeskolen af med et skoleår, der rykker. På TCR er det 10. skoleår et fremtidsrettet år med valgmuligheder,

Læs mere

En stærk start på din ungdomsuddannelse

En stærk start på din ungdomsuddannelse En stærk start på din ungdomsuddannelse. Klassecenter Efter sommerferien 22 samler Aalborg Kommune sine undervisningstilbud til. årgang i et nyt. Klassecenter med adresse på Seminarieskolen og Løvvangskolen.

Læs mere

En stærk start med 10. klasse. - Høj faglighed og fedt studiemiljø

En stærk start med 10. klasse. - Høj faglighed og fedt studiemiljø En stærk start med 10. klasse - Høj faglighed og fedt studiemiljø En stærk start på din ungdomsuddannelse Aalborg Kommunes 10. Klassecenter giver dig en stærk start på din videre uddannelse. På Seminarieskolen

Læs mere

Uddannelsesinfo. På vej mod ungdomsuddannelse

Uddannelsesinfo. På vej mod ungdomsuddannelse Uddannelsesinfo På vej mod ungdomsuddannelse Program Klar til at træffe det overordnede valg EUD - GYM High School - 10. Klasse? Første overordnede valg Start på fremtiden Ungdomsuddannelser og adgangskrav

Læs mere

For god ordens skyld har vi valgt at bibeholde årsplanerne fra sidste skoleår, så I fortsat vil kunne bruge disse.

For god ordens skyld har vi valgt at bibeholde årsplanerne fra sidste skoleår, så I fortsat vil kunne bruge disse. Årsplaner De seneste årsplaner findes i en udgave med og uden GeometriFessor. Årsplanerne tager udgangspunkt i årsplaner, men vi tilføjer det materiale, så årsplanerne nu indeholder flere perioder med

Læs mere

Forældremøde 10. klasse

Forældremøde 10. klasse Forældremøde 10. klasse Dagsorden: Fokus på valg af uddannelse inden den 1. marts 2015 Nyt på erhvervsskoleområdet og uddannelsestendenser Informationer om uddannelsesmulighederne Brobygning i uge 47 og

Læs mere

Uddannelsesstatistik Marts 2014 Slagelse Kommune

Uddannelsesstatistik Marts 2014 Slagelse Kommune Uddannelsesstatistik Marts 2014 Slagelse Kommune UU s ledelsesinformation. Uddannelsesstatistik: 15 17 årige: Antallet af unge, der er i gang med en uddannelse er steget til 94,3 % i forhold til 93,2 %

Læs mere

Job. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Job på skolen Job på skolen Andre job Andre job. Arbejde med Jobkort

Job. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Job på skolen Job på skolen Andre job Andre job. Arbejde med Jobkort Indskoling Job Job Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dagens tema Job på skolen Job på skolen Andre job Andre job 1. modul Forberedelse af emnearbejdet Tur på skolen I praktik hos en medarbejder på skolen

Læs mere

9. og 10. klasseelevernes tilmeldinger til ungdomsuddannelserne

9. og 10. klasseelevernes tilmeldinger til ungdomsuddannelserne 9. og 1. klasseelevernes tilmeldinger til ungdomsne og 1. klasse 213 Af Tine Høtbjerg Henriksen Opsummering Dette notat beskriver tilmeldingerne til ungdomsne og 1. klasse, som eleverne i 9. og 1. klasse

Læs mere

Introduktion til spørgeskemaet

Introduktion til spørgeskemaet Bilag 3 - Spørgeskema Introduktion til spørgeskemaet Vi er en gruppe sociologistuderende fra Aalborg Universitet, der er i gang med at lave en undersøgelse om Brønderslev Gymnasium og HF-kursus. Vi har

Læs mere

Uddannelsesaften. På vej mod ungdomsuddannelse

Uddannelsesaften. På vej mod ungdomsuddannelse Uddannelsesaften På vej mod ungdomsuddannelse Program Velkomst Præsentation Forældrenes rolle Første fælles opgave Start på fremtiden Ungdomsuddannelser og adgangskrav E - Vejledningen Ansøgning og optagelse

Læs mere

Brugerundersøgelse om. UU Vejledningen. UU Vejle. Indledning, formål og afgrænsning

Brugerundersøgelse om. UU Vejledningen. UU Vejle. Indledning, formål og afgrænsning Brugerundersøgelse om UU Vejledningen UU Vejle 2013 Indledning, formål og afgrænsning Elever i 9. klasse, 10. klasse (herunder specialklasse) har i april og maj 2013 evalueret den vejledning, som de har

Læs mere

SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE

SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE Dato: 26. april 2016 NOTAT Sagsbehandler: Peter Sønderby Nøgletal for Ungdommens Uddannelsesvejledning i Herning Kommune 2016 Med dette notat gives en kort gennemgang af

Læs mere

18/19.

18/19. 18/19 www.tieren.dk 10. KLASSE CENTER SKIVE ER IKKE BARE EN ALMINDELIG 10. KLASSE Velkommen til 10. Klasse Center Skive. Her kan du frit vælge, hvad du vil fokusere på i løbet af året - vi har projektforløb

Læs mere

På vej i erhvervsuddannelse?

På vej i erhvervsuddannelse? På vej i erhvervsuddannelse? FLYT HJEMMEFRA PÅ DIT 10. SKOLEÅR VIND! En iphone 6 Vis os, at din fremtid er lys: Ta solbriller på og upload dit billede/video HASHTAG: #minfremtiderlys #friefagskoler Flest

Læs mere

UU Århus Ungdommens Uddannelsesvejledning i Samsø og Århus Kommuner

UU Århus Ungdommens Uddannelsesvejledning i Samsø og Århus Kommuner UU Århus Ungdommens Uddannelsesvejledning i Uddannelsesvalget pr. 15. marts 2008 Uddannelsesvalget pr. 15. marts 2008 er en opgørelse over de unges tilmeldinger til ungdomsuddannelserne (FTU). Der er tale

Læs mere

Spørgeskema til elever i 9. og 10. klasse om UU-vejledningen. 2013.

Spørgeskema til elever i 9. og 10. klasse om UU-vejledningen. 2013. Spørgeskema til elever i 9. og 1. klasse om UU-vejledningen. 213. Baggrundsspørgsmål 1. Er du: 315 34 Dreng Pige 2. Hvilken klasse går du i? 555 64 9. klasse 1. klasse Specialklasse 3. Hvad valgte du som

Læs mere

Uddannelsesvejledning v/ Annemette Ottesen UU-vejleder Brøndbyvester Skole 2016/2017

Uddannelsesvejledning v/ Annemette Ottesen UU-vejleder Brøndbyvester Skole 2016/2017 Uddannelsesvejledning v/ Annemette Ottesen UU-vejleder Brøndbyvester Skole 2016/2017 Aftenens punkter Kort præsentation af UU Center Syd Ungdommens Uddannelsesvejledning Gældende lov herunder uddannelsespligt

Læs mere