Akademisk Råd - SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 16. juni 2011 kl Sted: CSS, mødelokale

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Akademisk Råd - SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 16. juni 2011 kl Sted: CSS, mødelokale"

Transkript

1 DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Akademisk Råd - SAMF MØDEREFERAT 23. JUNI 2011 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Torsdag den 16. juni 2011 kl Sted: CSS, mødelokale ØSTER FARIMAGSGADE KØBENHAVN K Referent: Maria Fjallstein TLF DIR Til stede: Troels Østergaard Sørensen, Birgitte Sloth, Henrik Larsen, Hanne Mogensen, Poul Poder, Inger P. Dutton, Tom Kozuch, Birgitte Boas Hein, Laura Katrine Telling Hansen, Tue Hammer Lerche Ikke til stede: Mariane Hedegaard, Christian Hjorth-Andersen, Cecilia Milwertz, May-Britt Brændstrup, Anne Sofie Juel Adolfsen FAX mfj@samf.ku.dk REF: MFJ Dagsorden: Ad 1) Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Ad 2) Godkendelse af referat fra ekstraordinært møde den 30. maj om biblioteker Laura Katrine Telling Hansen (LKTH) bemærkede til følgende sætning på side 3: TBP fortalte, at SAMF-studerende er dem på KU, der i højest grad bruger andre biblioteker i KU og KB regi, hvilket viser, at nogle studerende får deres behov stillet andre steder., at det ikke var sådan LKTH forstod Tina B. Pipas kommentar. Udover ovennævnte kommentar blev referatet godkendt.

2 Henrik Larsen (HL) bemærkede som opfølgning til referatet, at alle valgte medlemmer af AR var imod de planer, som ledelsen havde fremlagt på mødet, og alligevel besluttede ledelsen at gennemføre planerne, hvilket HL mente vil få følgevirkning får rådets arbejde i øvrigt. HL fortalte videre, at baglandet spørger om rådets arbejde nytter noget, og det er et problem, at rådet ikke har reel indflydelse. SIDE 2 AF 6 Birgitte Sloth (BISL) svarede hertil, at ledelsen faktisk havde truffet en anden beslutning, i det ledelsen fastholder, at der skal ske en sammenlægning af bibliotekerne, men tidsplanen er rykket. Troels Østergaard Sørensen (TOES) fortalte i forlængelse hertil, at dekanatet fornemmede på sidste møde, at det var bekymring om de akademiske og studiemæssige spørgsmål ifm. sammenlægningerne, og at det var nødvendigt med mere tid til planlægning af sammenlægningen, og det havde dekanatet taget til efterretning. Ad 3) Opfølgning på referat fra sidste møde TOES bemærkede til referatet, at han endnu ikke kendte noget til budgetsituationen for Ad 4) Økonomi Q1-indberetning TOES gennemgik på mødet de udsendte oversigter over Q samt Q0 og Q1 for Q4 er det samme som regnskabet for 2010, og her fik fakultetet et overskud på 21,9 mio. kr. Overskuddet skyldes bl.a. det kvalificerede ansættelsesstop og den nye ordning, hvor fakulteterne nu kan beholde deres opsparing og råde over den i senere år. TOES bemærkede videre, at der på fakultetet arbejdes på at blive endnu bedre til at forudse udgifter og indtægter. Ad 5) Forskningsevaluering TOES opridsede processen. Dekanatet modtog rapporterne fra evalueringspanelerne og sendte dem derefter til institutterne, hvorefter institutlederne har indsendt deres kommentar til rapporterne til dekanatet. TOES fortalte, at det endnu ikke er besluttet, om rapporterne offentliggøres, da rapporterne er meget heterogene til trods for, at panelerne har fået det samme kommissorium, og i et par af rapporterne kan man identificere enkeltpersoner, hvilket ikke var hensigten. TOES spurgte rådet til deres indtryk af forløbet og af rapporterne. HL bemærkede hertil, at det desværre ikke har været muligt at drøfte rapporterne med baglandet, idet materialet er fortroligt. Hanne Mogensen (HM) fortalte, at antropologi har været glad for deres rapport.

3 Efterfølgende blev drøftet, hvilke tværgående temaer rådet mente, man kunne konkludere fra rapporterne, og som eventuelt kan indgå i fakultetets nye strategi: HL opridsede tre emner, som han så som gennemgående i rapporterne: 1) Ens publikationskriterier og kritik af publikationslisterne 2) Understregning af, at publikationer på dansk også er vigtigt 3) Kritik af at fordelingsnøglen ikke er bundet op på forskningsmæssig produktivitet. HM støttede op om det sidste punkt, og HM så også gerne, at den historiske fordelingsnøgle blev revideret. Poul Poder (PP) fandt at et gennemgående tema var, hvordan man sikrer forskningssemestre. Som opfølgning på rapporten skal dette emne drøftes på et VIP-seminar på sociologi efter sommerferien. TOES opridsede nogle fælles temaer, som han havde konkluderet pba. rapporterne: 1) Fastlæggelse af ambitionsniveau og vision i strategien, 2) Ansættelsespolitik (processen, internationale opslag og ansættelser (direkte kontakter), karriereveje for interne, Tenure track osv.), 3) Publikationspolitik og incitamenter, 4) Forskningsorganisering, forskningsgrupper, forskningsledelse og forskningsudvalg 5) Peer Review 6) Sabbaticals og sammenhængende forskningstid, 7) Interdisciplinaritet 8) Vægtningen af international/national/nordisk, 8) Forskningsproduktivitet, 9) Ph.d.-området (placement/karriereveje, internationalisering, vejledningskvalitet og kursusaktivitet og udvælgelseskriterier), 10) Funding 11) Forskerservice, 12) Generationsskifte, 13) Strategi for gæster og netværk, 14) Budget og ressourcer SIDE 3 AF 6 PP spurgte til, hvordan dekanatet tænker, at udfordringen med generationsskifte på nogle institutter skal håndteres, og om det er instituttets eget problem. TOES fortalte hertil, at 70 års reglen har besværliggjort problematikken yderligere, og dekanatet meget gerne vil indgå i dialog med institutterne om, hvordan generationsskiftet kan håndteres. HL bemærkede, at det i statskundskabs rapport nævnes, at en måde hvorpå instituttet kunne fremme den videnskabelige produktion var ved at ansætte flere unge forskere, som skal have færre administrative opgaver, da der er en tendens til at ældre forskere får flere administrative opgaver, og HL spurgte dekanatet til, hvad deres holdning var til dette. TOES svarede, at han selv havde bemærket denne sætning, og han synes, at panelet var lidt uklart i deres anbefaling, og han havde ikke noget svar på, hvad løsningen er. PP bemærkede hertil, at det i hvert fald ikke vil være en god fremgangsmåde på de små institutter, da der er behov for at alle bidrager til alle typer opgaver, i det det ellers bliver for sårbart.

4 BISL fortalte, at studielederkredsen har drøftet, hvordan man kan give mere undervisning og vejledning for de samme ressourcer f.eks. via vejledning i grupper. TOES fortalte videre, at det bliver en udfordring at få forskningsog undervisningssiden til at hænge sammen, særligt fordi at det er nødvendigt at hente flere eksterne bevillinger, og hvordan får man så undervisningssiden dækket. Det vil blive et tema i den kommende tid. VIPrepræsentanter bemærkede hertil, at det er stressende for medarbejdersiden, at man hele tiden skal gøre det hele bedre for de samme ressourcer, og det hele kan ikke løses ved omlægning f.eks. af eksamensformer. Det er nødvendigt med prioriteringer. SIDE 4 AF 6 TOES fortalte afslutningsvis, at den nye strategi ikke vil blive markant anderledes end den foregående, da tingene ikke ændrer sig så hurtigt, men at der skal mere fokus på uddannelse, hvilket de studerende bakkede op om. Ad 6) Ny fakultetsstrategi for Dekanatet havde på opfordring af rådet lavet en evaluering af den nuværende strategi. TOES fortalte, at strategien har givet et fikspunkt i mange diskussioner og prioriteringer, og dekanatet synes, at det var værd at have strategien og bruge tiden på den. TOES understregede også, at det er vigtigt at følge strategien op med handleplaner. PP fandt, at emner som forskningsexcellence og fokusområder har mistet momentum og spurgte til, om det skal det med i den nye strategi. TOES fortalte hertil, at det skal med i den nye strategi, da det er vigtigt at lave overordnede faglige prioriteringer uden, at det skal gribe ind i forskningsfriheden, bl.a. da det er svært at tiltrække store eksterne bevillinger, hvis man ikke har fokus på særlige excellenceområder. PP spurgte videre til, hvorvidt temapakkerne skal gentages. BISL fortalte, at der fortsat er nødvendigt med stort fokus på tværfaglighed dels ift. eksterne midler, og dels fordi at der er mange grænseområder mellem fagene på fakultetet, hvor der kan være meget relevant forskning, og af begge grunde vil fakultetet gerne understøtte tværfaglighed. KU har desuden lavet et opslag, hvor man kan søge midler til tværfaglig forskning. HM spurgte til, hvad der menes med full scale internationalisering, hvortil TOES fortalte, at det handler om at få flere fuldtidsansatte udenlandske forskere og rekruttere internationalt og få flere full degree studerende, idet fakultetet tidligere primært kun har haft gæsteforskere og udvekslingsstuderende. Desuden handler det om at udvikle nye uddannelsestilbud, hvor man kan tiltrække flere udenlandske studerende.

5 På spørgsmål til slide 13, fortalte BISL, at der er mange incitamenter til at belønne god forskning, men der er ikke mange incitamenter til at bedrive god undervisning, og det så hun gerne anderledes. BISL fortalte videre, at studielederne har arbejdet på et indlæg til strategien omkring, at det skal være sjovt at undervise. LKTH bakkede op om det øgede fokus på undervisning. HL fortalte, at på statskundskab har man haft en ordning, hvor man underviser lidt mere hvert semester for at have undervisningsfri det ottende semester. SIDE 5 AF 6 LKTH opfordrede til fortsat fokus på det indre marked, da det ikke er en realitet endnu. LKTH fortalte, at det er svært at finde ud af hvilke fag, der er på uddannelser, ansøgningsproceduren er besværlig og det er svært at finde ud af hvilke kvalifikationer man skal have for at følge bestemte fag. BISL fortalte hertil, at det er svært at lave en kursusdatabase på KU, men man kunne starte med at lave et katalog på fakultetet. BISL fortalte videre, at for at få et velfungerede indre marked kræver det også, at studienævnene arbejder sammen f.eks. omkring ensartet størrelser på fag. PP spurgte til, hvad man har fået ud af ledelsesudviklingsprogrammet på KU, og hvad man mener, at en god institutleder er, og hvordan programmet har bidraget til det. TOES fortalte, at der afventes en central evaluering. [Se også artikel på KUnet TOES opridsede den videre proces. Input til ny strategi har været diskuteret i studenterdialogforum, Akademisk Råd, FSU og institutlederkredsen, og dekanatet vil begynde at skrive et første udkast til strategien i løbet af sommeren. HL anbefalede substantielle mål i stedet for relative mål. Ad 7) Nyt medlem til KU s praksisudvalg Fakultetet er blevet bedt om, at indstille et medlem og en suppleant til Praksisudvalget til Rektor. Fakultetets nuværende repræsentant Christian Hjorth- Andersen kan genudpeges, og TOES har spurgt, om han vil sidde yderligere en periode, og det vil han gerne. Akademisk Råd støttede indstillingen af Christian Hjorth-Andersen til genudpegning. Der skal også udpeges en suppleant, og TOES foreslog, at han spurgte Peter Nedergaard, om han vil være suppleant, og hvis han ikke vil, indstiller fakultetet ikke en suppleant. Rådet bakkede op om denne indstilling [Peter Nedergaard har efterfølgende indvilget i at blive suppleant, og dette er indstillet til rektor]. Ad 8) Udvalg vedr. videnskabelig uredelighed og praksis udpegning af medlemmer

6 Akademisk Råd er blevet bedt om at udpege et VIP-medlem til deltagelse i udvalg vedr. videnskabelig uredelighed og praksis. Rådet fandt det hensigtsmæssigt, at det var Christian Hjorth-Andersen, der sad i dette udvalg, og det blev aftalt, at TOES spørger Christian Hjorth-Andersen [Christian Hjorth-Andersen har efterfølgende indvilget i at blive udpeget til udvalget, og dette er meddelt udvalgets sekretær]. SIDE 6 AF 6 Ad 9) Høring om "Praktiske råd vedr. god videnskabelig praksis" Akademisk Råd er blevet bedt om kommentarer til Praksisudvalgets folder med forslag til Praktiske råd vedr. god videnskabelig praksis. Denne mail var blevet overset, og fakultetet har fået udskudt fristen for tilbagemelding til den 17. juni. HL havde nogle kommentarer til sætningen Brud på god videnskabelig praksis sår tvivl om videnskabens autoritet og er dermed hæmmende for fremskridt inden for videnskaben. Dette kan have skadelige virkninger, der rækker langt ud over den videnskabelige verden., og sætningen forslås omformuleret til Brud på god videnskabelig praksis sår tvivl om videnskabens legitimitet. Dette kan have skadelige virkninger, der rækker langt ud over den videnskabelige verden. Kommentarerne vil blive indsendt til Praksisudvalget. Ad 10) Meddelelser Mødeplan efteråret 2011 udsendes sammen med referatet fra dagens møde. Møderne er fastlagt til den 22. september kl og den 15. december kl samt budgetseminar den 10. november kl Budget 2012: TOES fortalte, at Videnskabsministeriet blander sig i, hvordan universiteterne skal udmønte de besparelser de er pålagt gennem genopretningsplanen, og nu skal universiteterne indsende handlingsplaner for, hvordan man vil spare på administrationen. De økonomiske videnskaber på KU: Til spørgsmål fra LKTH fortalte TOES, at udvalget skal aflevere rapport inden skt. Hans, og han afventer rapporten inden han kan sige mere. Ad 11) Tildelte ph.d.-grader TOES bemærkede til oversigten, at ph.d. erne i stigende grad bliver færdige inden for normeret tid + 1 år. Ad 12) Evt.

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 10. marts 2011 kl Sted: CSS, mødelokale

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 10. marts 2011 kl Sted: CSS, mødelokale DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT 11. MARTS 2011 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Torsdag den 10. marts 2011 kl. 13-15

Læs mere

Akademisk Råd - SAMF. Akademisk Råd - SAMF. Forum. Møde afholdt: Mandag den 30. maj 2011 kl Sted: CSS, mødelokale

Akademisk Råd - SAMF. Akademisk Råd - SAMF. Forum. Møde afholdt: Mandag den 30. maj 2011 kl Sted: CSS, mødelokale DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Akademisk Råd - SAMF MØDEREFERAT 30. MAJ 2011 Forum Akademisk Råd - SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Mandag den 30. maj 2011 kl. 15-16

Læs mere

Til medlemmerne af Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 11. marts 2010 kl

Til medlemmerne af Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 11. marts 2010 kl DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Til medlemmerne af Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT 15. MARTS 2010 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Torsdag den 11.

Læs mere

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 7. juni Sted: CSS, mødelokale Maria Fjallstein.

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 7. juni Sted: CSS, mødelokale Maria Fjallstein. DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT 11. JUNI 2012 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Torsdag den 7. juni 2012 Sted: CSS,

Læs mere

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 11. juni 2009 kl Sted: CSS, mødelokale

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 11. juni 2009 kl Sted: CSS, mødelokale DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT 15. JUNI 2009 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Torsdag den 11. juni 2009 kl. 13-15

Læs mere

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 2. JULI 2007 Forum: Akademisk Råd (SAMF) DEKANATET Møde afholdt: 31. maj 2007 kl. 13-15 Sted: Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Læs mere

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 13. december 2012 kl Sted: CSS, mødelokale

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 13. december 2012 kl Sted: CSS, mødelokale DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT 14. DECEMBER 2012 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Torsdag den 13. december 2012 kl.

Læs mere

Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET

Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT- ÅBEN UDGAVE 15. JANUAR 2019 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Torsdag den 6. december

Læs mere

Studenterdialogforum med dekanen

Studenterdialogforum med dekanen D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studenterdialogforum med dekanen M Ø D E R E F E R A T 14. DECEMBER 2009 Forum Studenterdialogforum

Læs mere

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 20. juni 2013 kl Sted: CSS, mødelokale MED.

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 20. juni 2013 kl Sted: CSS, mødelokale MED. DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Akademisk Råd MØDEREFERAT 4. JULI 2013 Forum Akademisk Råd LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Torsdag den 20. juni 2013 kl. 13-15 Sted: CSS,

Læs mere

Tea Malthesen TLF

Tea Malthesen TLF KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Dekanens dialogforum med studerende MØDEREFERAT NOVEMBER 2015 Forum Dekanens dialogforum med studerende STUDIE- OG EKSAMENSKONTORET Møde afholdt:

Læs mere

Akademisk Råd - SAMF. Møde afholdt: Torsdag den 7. februar 2008 kl Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale

Akademisk Råd - SAMF. Møde afholdt: Torsdag den 7. februar 2008 kl Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT Forum: Akademisk Råd - SAMF DEKANATET Møde afholdt: Torsdag den 7. februar 2008 kl. 13-15 Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale

Læs mere

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt Torsdag den 16. marts 2017 kl

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt Torsdag den 16. marts 2017 kl KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT 31. MARTS 2017 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Torsdag den 16. marts 2017 kl. 13.15-15.15

Læs mere

Dekanens dialogforum med studerende

Dekanens dialogforum med studerende DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Dekanens dialogforum med studerende MØDEREFERAT 16. MARTS 2015 Forum Dekanens dialogforum med studerende LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Mandag

Læs mere

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 2. maj 2017 kl Sted CSS, mødelokale

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 2. maj 2017 kl Sted CSS, mødelokale K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Akademisk Råd SAMF M Ø D E R E F E R A T 4. MAJ 2017 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET

Læs mere

Studenterdialogforum med dekanen. Studenterdialogforum med dekanen. Forum. Møde afholdt: Mandag den 15. december kl

Studenterdialogforum med dekanen. Studenterdialogforum med dekanen. Forum. Møde afholdt: Mandag den 15. december kl DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studenterdialogforum med dekanen MØDEREFERAT 12. JANUAR 2009 Forum Studenterdialogforum med dekanen DEKANKONTORET Møde afholdt: Mandag den 15.

Læs mere

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Medlemmerne af aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 1. JUNI 2011 Forum Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi Møde

Læs mere

Dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET. Tea Malthesen TLF

Dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET. Tea Malthesen TLF K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Medlemmer af Dialogforum M Ø D E R E F E R A T MARTS 2018 Forum Dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

Dekanens dialogforum med studerende

Dekanens dialogforum med studerende DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Dekanens dialogforum med studerende MØDEREFERAT 29. NOVEMBER 2011 Forum Dekanens dialogforum med studerende LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt:

Læs mere

Der bliver ansat en prodekan for forskning og omverdensrelationer.

Der bliver ansat en prodekan for forskning og omverdensrelationer. Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 19. JUNI 2014 Forum Aftagerpanelet STUDIEADMINISTRATIONEN Møde afholdt: 19. juni kl. 16:30

Læs mere

Akademisk Råd på Samf. Møde afholdt: 6. september 2007 kl Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale

Akademisk Råd på Samf. Møde afholdt: 6. september 2007 kl Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Akademisk Råd på Samf MØDEREFERAT 11. SEPTEMBER 2007 Forum: Akademisk Råd på Samf DEKANATET Møde afholdt: 6. september 2007 kl. 14-16 Sted: CSS,

Læs mere

Tea Malthesen TLF

Tea Malthesen TLF K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Medlemmer af Dialogforum M Ø D E R E F E R A T 11. SEPTEMBER 2017 Forum Dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: 24. september Sted: Lea Allingham Nielsen. Referent:

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: 24. september Sted: Lea Allingham Nielsen. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Akademisk Råd SAMF M Ø D E R E F E R A T 24. SEPTEMBER 2015 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET

Læs mere

Tea Malthesen TLF

Tea Malthesen TLF KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Dekanens dialogforum med studerende MØDEREFERAT OKTOBER 2015 Forum Dekanens dialogforum med studerende STUDIE- OG EKSAMENSKONTORET Møde afholdt:

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Akademisk Råd MØDEREFERAT (GODKENDT) 27. MAJ 2008 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt:

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. maj 2013, kl. 10.30 12.00 Bygning 1431 021. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltager: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Olav W. Bertelsen, Leif Flensborg, Jens Barfod,

Læs mere

Mødelokale ØF2A (på administrationsgangen)

Mødelokale ØF2A (på administrationsgangen) I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel R E F E R A T OKTOBER 2016 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Mødedato:

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00 PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 17. MAJ 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 4. maj 2016 kl. 10.00-12:00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 13b.0.27 Mia

Læs mere

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 26. OKTOBER 2011 Forum Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson.

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Charlotte Baarts (Forperson, Studieleder), Jakob Demant,

Læs mere

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref. Møde den: 4. marts 2011 REFERAT Dekanmøde med studerende Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.) Dato: 09. marts 2011 Sagsnr.: Ref: Side 1/5 Dagsorden 1.

Læs mere

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Mødedato: Torsdag d. 15. september 2011, kl TAGENSVEJ 16

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Mødedato: Torsdag d. 15. september 2011, kl TAGENSVEJ 16 D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 28. SEPTEMBER 2011 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato: Torsdag d. 15. september

Læs mere

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted:

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelmøde den 13. februar 2014 M Ø D E R E F E R A T 25. MARTS 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT (GODKENDT) 21. JANUAR 2010 Forum Akademisk Råd Mødedato: Tirsdag d. 5. januar 2010, kl. 12.00-14.00

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07.

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER 2018 Forum Ph.d.-udvalget på HUM Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00 Sted Referent Lokale 15B-0-07 Olivia Mortensen,

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

M Ø D E R E F E R A T

M Ø D E R E F E R A T D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Akademisk Råd M Ø D E R E F E R A T 3. JANUAR 2014 Forum Akademisk Råd LEDELSESSEKRETARIATET Møde

Læs mere

Medlemmer og suppleanter i FSU

Medlemmer og suppleanter i FSU DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Medlemmer og suppleanter i FSU MØDEREFERAT 22. SEPTEMBER 2011 Forum Fakultetets Samarbejdsudvalg PERSONALESEKTIONEN Møde afholdt: Torsdag den

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16, 2200 København N Frokoststuen på 2. sal

Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16, 2200 København N Frokoststuen på 2. sal D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til MØDEINDKALDELSE 22. OKTOBER 2008 Forum Mødedato: Tirsdag d. 28. oktober 2008, kl. 13.00-16.00 Sted:

Læs mere

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY Tenure Track ST 2 SCIENCE AND TECHNOLOGY TENURE TRACK Science and Technology Tenure Track ved Aarhus Universitet er et attraktivt karrieretilbud til lovende forskere fra

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18 I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 1. september 2017, kl. 11.30 13.30 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Niels Trolle

Læs mere

Dekanens dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET. Tea Malthesen TLF

Dekanens dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET. Tea Malthesen TLF KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Dekanens Dialogforum MØDEREFERAT MAJ 2017 Forum Dekanens dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt 15. maj 2017 Sted 4.1.02 ØSTER FARIMAGSGADE

Læs mere

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 18. september 2008 kl Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 18. september 2008 kl Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1. DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT 29. SEPTEMBER 2008 Forum Akademisk Råd SAMF DEKANKONTORET Møde afholdt: Torsdag den 18. september 2008 kl. 14-16

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. IKS Institutforum Møde d. 11. december 2012 kl Mødelokale: 1453/513

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. IKS Institutforum Møde d. 11. december 2012 kl Mødelokale: 1453/513 IKS Institutforum Møde d. 11. december 2012 kl. 13.00-16.00 Mødelokale: 1453/513 REFERAT Til stede: Bjarke Paarup, Peter Lodberg, Else Marie Wiberg, Birte Poulsen, Armin Geertz, Felix Riede, Stine Knudsen,

Læs mere

Vicki Antosz (VA) TEL

Vicki Antosz (VA) TEL UNIVERSITY OF COPENHAGEN INSTITUT FOR ANTROPOLOGY [Modtager maks. 7 linjer] (tryk F11 for at springe fra felt til felt) REFERAT 29 SEPTEMBER 2015 Forum Samarbejdsudvalget Sociologi SEKRETARIATET FOR ANTROPOLOGI

Læs mere

Bestyrelsen. 37. bestyrelsesmøde. Forum. 27. januar 2009 kl.13.00. Møde afholdt: Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Bestyrelsen. 37. bestyrelsesmøde. Forum. 27. januar 2009 kl.13.00. Møde afholdt: Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T 10. FEBRUAR 2009 Forum Møde afholdt: 37. bestyrelsesmøde 27. januar 2009 kl.13.00 REKTORSEKRETARIATET NØRREGADE 10 Sted: CSS,

Læs mere

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt Torsdag den 8. juni 2017 kl Sted CSS, mødelokale

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt Torsdag den 8. juni 2017 kl Sted CSS, mødelokale K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Akademisk Råd SAMF M Ø D E R E F E R A T 12. JUNI 2017 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET

Læs mere

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T HSU S A G S N O T A T NOVEMBER 2010 Vedr.: HSU konference den 11. oktober 2010 Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose HR OG ORGANISATION ARBEJDSMILJØ

Læs mere

Tea Malthesen TLF

Tea Malthesen TLF KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Dekanens dialogforum med studerende MØDEREFERAT MARTS 2016 Forum Dekanens dialogforum med studerende STUDIE- OG EKSAMENSKONTORET Møde afholdt:

Læs mere

Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET

Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT 29. SEPTEMBER 2016 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Torsdag den 22. september 2016 kl.

Læs mere

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 10. NOVEMBER 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent:

Læs mere

Medlemmer og suppleanter i FSU

Medlemmer og suppleanter i FSU DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Medlemmer og suppleanter i FSU MØDEREFERAT 19. SEPTEMBER 2013 Forum Fakultetets Samarbejdsudvalg PERSONALESEKTIONEN Møde afholdt: Torsdag den

Læs mere

Referat af ekstraordinært studienævnsmøde. Ekstraordinært studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: CSS, b. Sted: Susanne Stoltz

Referat af ekstraordinært studienævnsmøde. Ekstraordinært studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: CSS, b. Sted: Susanne Stoltz Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Referat af ekstraordinært studienævnsmøde M Ø D E R E F E R A T 10. JUNI 2014 Forum Ekstraordinært studienævnsmøde STUDIE- OG

Læs mere

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd M Ø D E I N D K A L D E L S E O P D A T E R E T V E R S I O N 25. OKTOBER 2016 Forum Akademisk Råd LEDELSE

Læs mere

Medlemmer og suppleanter i FSU

Medlemmer og suppleanter i FSU DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Medlemmer og suppleanter i FSU MØDEREFERAT 20. SEPTEMBER 2012 Forum Fakultetets Samarbejdsudvalg PERSONALESEKTIONEN Møde afholdt: Torsdag den

Læs mere

IKS Institutforum Ordinært møde d. 15. juni 2017

IKS Institutforum Ordinært møde d. 15. juni 2017 IKS Institutforum Ordinært møde d. 15. juni 2017 Mødeleder: Annette Skovsted Hansen Referent: Camilla Dimke Dato: 15. juni 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Annette Skovsted Hansen Bjarke Paarup

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 2. marts 2010 kl

Møde afholdt: Tirsdag den 2. marts 2010 kl DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 8. MARTS 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: Tirsdag den 2. marts 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent: Mødesal

Læs mere

Medlemmer og suppleanter i FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: 26. maj 2005 kl Sted: Fakultetssekretariatet

Medlemmer og suppleanter i FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: 26. maj 2005 kl Sted: Fakultetssekretariatet D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Medlemmer og suppleanter i FSU M Ø D E R E F E R A T ( G O D K E N D T ) Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg

Læs mere

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 16. december 2010 kl. 13-15. Sted: CSS, mødelokale 5.1.46.

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 16. december 2010 kl. 13-15. Sted: CSS, mødelokale 5.1.46. DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT 20. DECEMBER 2010 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Torsdag den 16. december 2010 kl.

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Juni 2014 Sagsnr.: 2012-412-00017 Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Baggrund Procedure for selvevaluering og

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 5. november 2013 kl. 14.00-15.00 D347 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang Medlemmer B-siden: Charlotte

Læs mere

Studienævnet. Studienævnet. Forum. Møde afholdt: Den 19. maj Sted: Lokale Christina Holbøll. Referent:

Studienævnet. Studienævnet. Forum. Møde afholdt: Den 19. maj Sted: Lokale Christina Holbøll. Referent: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet M Ø D E R E F E R A T 19. MAJ 2014 Forum Studienævnet ANTROPOLOGI Møde afholdt: Den 19. maj 2014 Sted:

Læs mere

Ad 2) Strategiplan for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet TOES indledte drøftelsen med en kort opridsning af strategiens hovedpunkter:

Ad 2) Strategiplan for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet TOES indledte drøftelsen med en kort opridsning af strategiens hovedpunkter: DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Medlemmerne i Akademisk Råd MØDEREFERAT 13. JUNI 2008 Forum Akademisk Råd SAMF DEKANKONTORET Møde afholdt: Torsdag den 12. juni 2008 kl. 13-15

Læs mere

Medlemmer og suppleanter i FSU

Medlemmer og suppleanter i FSU KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Medlemmer og suppleanter i FSU MØDEREFERAT 24. SEPTEMBER 2015 Forum Fakultetets Samarbejdsudvalg SAMF-HR Møde afholdt: Torsdag den 24. september

Læs mere

det samfundsvidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 2013

det samfundsvidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 2013 det samfundsvidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 213 Forord Denne folder forklarer fakultetets budgetmodel og beskriver hovedtallene i fakultetets budget for 213. Budgetmodellen er en

Læs mere

Møde i Økonomisk Instituts aftagerpanel STUDIEADMINISTRATIONEN

Møde i Økonomisk Instituts aftagerpanel STUDIEADMINISTRATIONEN KØBENHAVNS UNIVERSITET ØKONOMISK INSTITUT Aftagerpanelet ved Økonomisk Institut MØDEREFERAT 29. AUGUST 2016 Forum Møde i Økonomisk Instituts aftagerpanel STUDIEADMINISTRATIONEN Møde afholdt 25-08-2016

Læs mere

Godkendt referat af ekstraordinært FSU-møde.

Godkendt referat af ekstraordinært FSU-møde. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Godkendt referat af ekstraordinært FSU-møde. Dato: Fredag den 18. marts 2005. Tidspunkt: 13.00-14.00 Lokale: 10.1.30.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum REFERAT Til stede: Michael Steinicke, Søren H. Mørup, Mette Neville, Henrik Skovgaard-Pedersen, Bente Schandorff Hansen, Cita

Læs mere

Statut for Center for Militære Studier

Statut for Center for Militære Studier C E N T E R F O R M I L I T Æ R E S T U D I E R K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Statut for Center for Militære Studier 11. JANUAR 2014 Statut for Center for Militære Studier NAVN CENTER FOR MILITÆRE

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T SAGSNOTAT 24 APRIL 2012 Vedr.: Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. IKS Institutforum Møde den 16. maj 2012 kl Mødelokale: Bygning 1463, lokale 317

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. IKS Institutforum Møde den 16. maj 2012 kl Mødelokale: Bygning 1463, lokale 317 IKS Institutforum Møde den 16. maj 2012 kl. 13.00-15.30 Mødelokale: Bygning 1463, lokale 317 REFERAT Deltagere: Poul Pedersen, Else Marie Wiberg, Birte Poulsen, Armin Geertz, Stine Knudsen, Stig Thøgersen,

Læs mere

TOES bød velkommen til Karl Gunnar Persson, som er konstitueret institutleder på Økonomisk Institut.

TOES bød velkommen til Karl Gunnar Persson, som er konstitueret institutleder på Økonomisk Institut. DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Medlemmer og suppleanter i FSU MØDEREFERAT (GODKENDT) Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: 1. juni 2006 kl. 10.00-12.00 Sted: Fakultetssekretariatet

Læs mere

Aftagerpanel for Økonomiuddannelsen på KU

Aftagerpanel for Økonomiuddannelsen på KU ØKONOMISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 14. JANUAR 2012 Forum Aftagerpanel for Økonomiuddannelsen på KU ØKONOMISK STUDIENÆVN Møde afholdt: 12. januar 2012 Sted: Mødelokalet 2. sal, Økonomisk

Læs mere

Medlemmer og suppleanter i FSU

Medlemmer og suppleanter i FSU DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Medlemmer og suppleanter i FSU MØDEREFERAT 8. OKTOBER 2010 Forum Fakultetets Samarbejdsudvalg PERSONALESEKTIONEN Møde afholdt: Torsdag den 23.

Læs mere

Medlemmer og suppleanter i FSU

Medlemmer og suppleanter i FSU DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Medlemmer og suppleanter i FSU MØDEREFERAT 20. JUNI 2013 Forum Fakultetets Samarbejdsudvalg PERSONALESEKTIONEN Møde afholdt: Torsdag den 20. juni

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017

IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017 IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 6. april 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved Jørn

Læs mere

Medlemmer og suppleanter i FSU

Medlemmer og suppleanter i FSU DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Medlemmer og suppleanter i FSU MØDEREFERAT 7. MARTS 2013 Forum Fakultetets Samarbejdsudvalg PERSONALESEKTIONEN Møde afholdt: Torsdag den 7. marts

Læs mere

M Ø D E R E F E R A T

M Ø D E R E F E R A T KØBENHAVNS UNIVERSITET INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB Medlemmerne af INSS institutråd MØDEREFERAT 1. MAJ 2016 Forum INSS institutråd Møde afholdt 28. april 2016, kl. 13-15 Sted Rasmus

Læs mere

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018 Referat Akademisk Råd Akademisk råd 02/21/2018 14:30-02/21/2018 17:30 Bygning 1520-737. Sky Lounge Fysik Punkt 1: Mødeinformation Ingen tilføjelser Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering

Læs mere

Medlemmer og suppleanter i FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: 12. december 2006 kl Sted: Fakultetssekretariatet

Medlemmer og suppleanter i FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: 12. december 2006 kl Sted: Fakultetssekretariatet DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Medlemmer og suppleanter i FSU MØDEREFERAT (GODKENDT) Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: 12. december 2006 kl. 11.00-13.00 Sted:

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017

IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017 IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 7. juni 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jørn Borup Liselotte

Læs mere

Aftagerpanelet på Institut for Statskundskab. Aftagerpanel på institut for Statskundskab. Forum. Møde afholdt: Institut for Statskundskab

Aftagerpanelet på Institut for Statskundskab. Aftagerpanel på institut for Statskundskab. Forum. Møde afholdt: Institut for Statskundskab I N S T I T U T F O R S T A T S K U N D S K A B Aftagerpanelet på Institut for Statskundskab M Ø D E R E F E R A T 30. NOVEMBER 2015 Forum Aftagerpanel på institut for Statskundskab INSTITUT FOR STATSKUNDSKAB

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet I henhold til 22, stk.6, i vedtægten for Københavns universitet, fastsætter Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige

Læs mere

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 21. januar 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Anne Morin, Malou Juelskjær, Kirstine Louise Mei Petersen, Bue Bohr, Lise Lefevre

Læs mere

Referat af møde i Anerkendelsesudvalget

Referat af møde i Anerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i Anerkendelsesudvalget Tirsdag 29. april 2014, kl. 12.00-17.30. 17. juni 2014 Til stede

Læs mere

Akademisk Råd på SCIENCE. Forum. Møde afholdt Fredag d. 28. juni 2019, kl

Akademisk Råd på SCIENCE. Forum. Møde afholdt Fredag d. 28. juni 2019, kl K ØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET MØDEREFERAT 1. JULI 2019 Forum Akademisk Råd på SCIENCE Møde afholdt Fredag d. 28. juni 2019, kl. 13.00-16.00 Sted Fakultetssekretariatet,

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Referat fra Studienævnsmøde Onsdag, den 22. januar 2014 kl. 11.00 14.30 Sted: Deltagere: Afbud: Aalborg Universitet, Kroghstræde 7, lokale 76a Lars Uggerhøj, Dorte

Læs mere

5) Økonomi a) Regnskab 2015 b) Fordeling og finansiering af EUD elever og laborantpraktikanter på ST fra 2016 og frem

5) Økonomi a) Regnskab 2015 b) Fordeling og finansiering af EUD elever og laborantpraktikanter på ST fra 2016 og frem INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 26.01.2016 kl. 9.00-11.30 Institutledelsen i MBG Mødelokale 5, 3140-114 Gustav Wieds Vej 10A, Aarhus Referat Deltagere: Anni H. Andersen (AHA), Bo Thomsen

Læs mere

DAGSORDEN. Mødedato og tidspunkt: Torsdag den 6. september 2018, kl. 09:00 11:00 Sted: FIB5, lokale 35

DAGSORDEN. Mødedato og tidspunkt: Torsdag den 6. september 2018, kl. 09:00 11:00 Sted: FIB5, lokale 35 DAGSORDEN Møde: FSU SAMF Mødedato og tidspunkt: Torsdag den 6. september 2018, kl. 09:00 11:00 Sted: FIB5, lokale 35 Deltagere: Rasmus Antoft (RA), Jesper Lindgaard Christensen (JLC), Lis Carlsen (LC),

Læs mere

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 28. februar 2008, kl i mødelokale 424, bygning 1481

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 28. februar 2008, kl i mødelokale 424, bygning 1481 DET PSYKOLOGISKE STUDIENÆVN, AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 28. februar 2008, kl. 09.15 i mødelokale 424, bygning 1481 Til stede: I. Preben Bertelsen, Henrik

Læs mere

30. maj 2005 AT/lt J.nr / STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR KOLLEGIALE ORGANER VED AALBORG UNIVERSITET

30. maj 2005 AT/lt J.nr / STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR KOLLEGIALE ORGANER VED AALBORG UNIVERSITET Ledelsessekretariatet Fredrik Bajers Vej 5 Postboks 159 9100 Aalborg Tlf. 9635 8080 Fax 9815 2201 www.aau.dk Anne Tonboe Sekretariatschef Tlf. 9635 9495 at@adm.aau.dk 30. maj 2005 AT/lt J.nr. 2005-003/01-0002

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET

Referat AARHUS UNIVERSITET Møde den: 26. juni 2015 kl. 10.00-12.00 Tandlægeskolen, Vennelyst Boulevard 9, bygning 1611, lokale 121B Samarbejdsudvalgsmøde, Administrationscenter Health Referat Til stede: Steen H. Jakobsen, Søren

Læs mere

Medlemmer og suppleanter i FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: 1. februar 2007 kl. 10.00-12.00. Sted: Fakultetssekretariatet

Medlemmer og suppleanter i FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: 1. februar 2007 kl. 10.00-12.00. Sted: Fakultetssekretariatet D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Medlemmer og suppleanter i FSU M Ø D E R E F E R A T ( G O D K E N D T ) Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I M Ø D E R E F E R A T 03. DECEMBER 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Medlemmer af FAMU FAMU. Forum. Møde afholdt: Fredag den 27. januar Sted: Peter Wedel Bay. Referent:

Medlemmer af FAMU FAMU. Forum. Møde afholdt: Fredag den 27. januar Sted: Peter Wedel Bay. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Medlemmer af FAMU M Ø D E R E F E R A T 9. FEBRUAR 2012 Forum FAMU Møde afholdt: Fredag den 27. januar 2012 Sted: 10.1.30 Referent: Peter Wedel Bay Til stede: Jens

Læs mere

Møde afholdt: 11. juni 2009, kl

Møde afholdt: 11. juni 2009, kl DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Medlemmer og suppleanter i FSU MØDEREFERAT 15. JUNI 2009 Forum Fakultetets Samarbejdsudvalg DEKANKONTORET - Møde afholdt: 11. juni 2009, kl. 10.00

Læs mere

Aftagerpanelet for Medicin

Aftagerpanelet for Medicin D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet for Medicin M Ø D E R E F E R A T 4. FEBRUAR 2015 Forum Møde mellem Aftagerpanelet

Læs mere

Aftagerpanelet, Institut for Antropologi. Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: Den 15. november Sted: Lokale Lasse Højmark Petersen

Aftagerpanelet, Institut for Antropologi. Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: Den 15. november Sted: Lokale Lasse Højmark Petersen I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet, Institut for Antropologi M Ø D E R E F E R A T 16. NOVEMBER 2016 Forum Aftagerpanelet ANTROPOLOGI Møde

Læs mere