Anlæg og. Drift. kryds. Udført: MWE/EG. Kontrolleret:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Anlæg og. Drift. kryds. Udført: MWE/EG. Kontrolleret:"

Transkript

1 Vejdirektoratet Anlæg og Drift H05011 Rampeombygning, 65 Kolding S Signalanlæg, Tankedalsvej. Rampek kryds Trafikteknisk beskrivelse 4993not001, Rev. 2, Udført: MWE/EG Kontrolleret:

2 Indholdsfortegnelse 1. Indledning Trafikbelastning Geometri og afmærkning Østkryds Vestkryds Signalopstilling Østkrydset Vestkrydset Signalmateriel Funktionsbeskrivelse Signalprogrammer Styrediagrammer Særlige funktioner Fælles præferencestilling Gensidige bindinger af skift mellem faser Fælles grønstart i hovedretningen Kun stop i ét anlæg for hovedretningstrafik Trafikstyret udrømning mellem anlæggene Venstresvingsfase før tværfase Afbrydelse af tilstrømning ved risiko for blokering Tidlig anmeldelse for venstresvingende mod ramperne Tidligt grønt i 2. kryds ved tæt indsvingende trafik Tømning af rampe til vestkryds ved kø Detektorer Gensidige påvirkninger mellem anlæggene... 14

3 Side 1 1. Indledning For at afhjælpe kødannelser på motorvejsfrakørslen i det østlige rampekryds (herefter kaldet østkrydset) i tilslutningsanlæg 65, Kolding S signalreguleres dette rampekryds. Det vestlige rampekryds (herefter kaldet vestkrydset) er signalreguleret i forvejen og der ændres ikke i den geometriske udformning af dette kryds. Afstanden mellem de to rampekryds er kun 185 meter fra krydsmidte til krydsmidte. Det er således vigtigt, at signalstyringen i de to kryds tilrettelægges i indbyrdes sammenhæng, så man undgår uhensigtsmæssige signalskift og ophobning af trafik på broen mellem anlæggene. Samtidig med at østkrydset signalreguleres foretages der derfor de nødvendige tilpasninger af detektering og styring i vestkrydset. Endvidere tilpasses signalopstilling og signalmateriel, så de to anlæg fremstår ensartede. Den overførte vej, Tankedalsvej, er motortrafikvej og cyklister er således ikke tilladt. Den tilladte hastighed på Tankedalsvej er lokalt skiltet ned til 70 km/t frem imod tilslutningsanlægget.

4 Side 2 2. Trafikbelastning For østkrydset foreligger følgende grundlag: Notat fra nctrafik dateret 22. februar Trafikbelastning morgen og eftermiddag for henholdsvis år 2012 (manuel tælling) samt fremskrivning til år For vestkrydset foreligger trafikdata som fremgår af dokumentationen for signalanlægget. Dokumentationen er udarbejdet i år Trafiktallene stammer fra en manuel tælling foretaget i år I projekteringen af signalreguleringen er trafikken fremskrevet til år 2015.

5 Side 3 3. Geometri og afmærkning 3.1 Østkryds Østkrydset ombygges, som det fremgår af tegning H , signalopstillingsplan. De væsentligste ændringer i geometri og afmærkning er beskrevet herunder. Venstresvingssporet for vestgående trafik på broen mellem krydsene forlænges baglæns igennem østkrydset, så venstresvingsbanen begynder allerede i krydsets østlige tilfart. Herved kan venstresvingende adskilles fra de ligeudkørende tidligere, hvilket giver en bedre udnyttelse af grøntiden. Den største trafikstrøm fra øst er højresvinget mod motorvejen. Denne føres uden om signalreguleringen, idet der etableres en højresvingsshunt. Højresvingende trafik fra frakørselsrampen mod øst føres fortsat uden om krydset i et shuntspor. Afmærkningsmæssigt udlægges højresvingsshunten som primærsporet på frakørselsrampen, mens venstre-/ligeudsporet afgrænses med bred punkteret linje. Der etableres en delehelle mellem ligeudkørende og venstresvingende fra vest for placering af de nødvendige signaler til separatregulering af den venstresvingende trafikstrøm. Ved enden af frakørselsrampen, etableres hjørnerne med lille eller ingen afrunding for at tydeliggøre, at der ikke må svinges til højre ind på eller ud fra rampen. Vognbaner i tilfarterne på Tankedalsvej afmærkes med vognbanepile som vist på signalopstillingsplanen. R14.4 i den venstre vognbane i østkrydsets østlige tilfart suppleres med tavle C 11.2, venstresving forbudt på signalmasten på midterhellen på Tankedalsvej (mast nr. 5). 3.2 Vestkryds Krydsets geometri og afmærkning ændres ikke. Geometri og afmærkning fremgår af tegning H , signalopstillingsplan.

6 Side 4 4. Signalopstilling Signalopstilling for de to rampekryds fremgår af signalopstillingsplanerne, hhv. tegning nr. H for østkrydset og tegning nr. H for vestkrydset. 4.1 Østkrydset For trafik fra øst, signalgruppe C2L, opsættes 2 lavtsiddende og 2 højtsiddende lanterner. Lanternerne placeres foran krydset ca. 5 m efter stoplinjen. For ligeudkørende trafik fra vest, signalgruppe C1L, opsættes 3 lavsiddende lanterner ved stoplinjen og i nogen afstand efter denne. Desuden etableres 1 højtsiddende lanterne i højre vejside. De to lavtsiddende lanterner i højre vejside opsættes, så den forreste set på afstand skygger for den bageste. For venstresvingende trafik fra vest, signalgruppe C1V, opsættes 2 lavtsiddende lanterner foran krydset og 1 i krydsets fjerne venstre hjørne. Lanternen på skillehellen til højre for venstresvingssporet opsættes ved siden af og på samme signalmast som den lavtsiddende lanterne for ligeudtrafik. Det bemærkes, at afstanden fra stoplinjen herved bliver ca. 10 m. Det samlede signalbillede for trafik fra vest fremstår således svækket i forhold til signalbilledet for samme trafikretning i vestkrydset. For trafik fra rampen, signalgruppe D1, opsættes 2 lavtsiddende og 1 højtsiddende lanterne. Lanternerne placeres foran krydset ca. 5 m. efter stoplinjen. 4.2 Vestkrydset Signalopstillingen i vestkrydset tilpasses efter de samme principper som for østkrydset. Således nedtages de højtsiddende lanterner for trafik fra øst på skillehellen mellem ligeudspor og venstresvingsspor, signalgrupperne A1L og A1V, så det samlede signalbillede for trafik fra øst fremstår svækket i forhold til signalbilledet for samme trafikretning i østkrydset. Endvidere opsættes en supplerende lanterne for venstresvingende trafik fra øst, signalgruppe A1V, i krydsets fjerne venstre hjørne. Stoplinjesignaler for signalgrupperne A1L og B1H findes ikke pga. kørsel med vingetransporter, og dette ændres ikke.

7 Side Signalmateriel Signallanterner i vestkrydset udskiftes med lanterner af samme type, som leveres til østkrydset, for at sikre ensartede lystekniske egenskaber og fremtræden i øvrigt i de to kryds.

8 Side 6 5. Funktionsbeskrivelse I forbindelse med etableringen af signalanlæg i østkrydset må signalstyringen i vestkrydset ændres, så de to anlæg tilpasses til hinanden. Derfor opsættes der nyt styreapparat i vestkrydset samtidig med, at anlægget i østkrydset etableres, og styreapparaterne i de to anlæg indrettes med de nødvendige gensidige funktioner for en hensigtsmæssig fælles styring. Med en krydsafstand på 185 m er det vigtigt at opretholde en indbyrdes sammenhæng mellem anlæggene. Der lægges således for begge køreretninger på Tankedalsvej vægt på, at: Biler, der holder for rødt ved det første kryds, normalt ikke ser signalerne ved det andet kryds gå til grønt inden de selv får grønt. Biler, der har været standset ved det første kryds, normalt ikke også bliver standset ved det andet kryds. Biler, der har forlænget grønt ved det første kryds, normalt har mulighed for ligeledes at forlænge grønt ved det andet kryds. Den nuværende rød hvile -drift i vestkrydset omlægges til præferencedrift, svarende til østkrydset, og hovedretningsprioriteringsfunktionen udgår. Vestkrydset er endvidere i dag indrettet med trafikstyret forlængelse af mellemtider. Dette ændres til faste mellemtider, som er gjort større end nuværende minimumstider. Mellemtider for begge anlæg fremgår af mellemtidsmatrix, tegning nr. H Signalprogrammer Anlæggene indrettes begge med et trafikstyret program, der som udgangspunkt er i drift i alle trafiksituationer. Programmet skal findes i 3 ens udgaver, hvis tidsindstillinger let kan modificeres og tages i brug, hvis forskellige trafiksituationer kræver det. Desuden forsynes anlæggene med et tidsstyret reserveprogram. Signalprogrammernes tidsindstillinger fremgår af signalgruppeplanerne, tegning nr. H , blad 1 og 2. Omløbstiden er fælles for krydsene, og største omløbstid er valgt til 100 sek., svarende til hvad der er gældende i vestkrydset i dag. Det forventes, at vestkrydset med disse indstillinger vil være belastet til tæt ved kapacitetsgrænsen, mens der vil være god reservekapacitet i østkrydset. I de trafikstyrede programmer styres tidsudmålingen af anlæggenes detektorer, se afsnit 6, ved hjælp af de funktioner, der er defineret i detektorfunktionsskemaerne, tegning nr. H , blad 1 og 2.

9 Side 7 Endvidere styres anlæggene hver for sig og indbyrdes ved hjælp af en række r særlige funktioner: Fælles præferencestilling Gensidige bindinger af skift mellem faser Fælles grønstart i hovedretningen Kun stop i ét anlæg for hovedretningstrafik Trafikstyret t udrømning mellem anlæggene Venstresvin ngsfase før tværfase Afbrydelse af tilstrømning ved risiko for blokering Tidlig anmeldelse for venstresving gende mod ramperne Tidligt grønt i 2. kryds ved tæt indsvingende trafik Tømning af f rampe til vestkryds ved kø Den fælles præference og fælles start af hovedretningsgrønt binder anlæggene til at følges ad, hvis begge skifter. Det betyder også, at det af anlæggene, der i det enkelte omløb o har det største samlede grøntidsbehov,, er bestemmende for omløbstideno n. Det er derfor sær- For at sikre præcise grøntidsafslutninger benyttes lange detektor- spoler i passende afstand fra stoplinjerne i alle spor. Der foretages f ligt vigtigt, at tidsudmålingerne ikke bliver unødvendigt rigelige. endvidere i forbindelse med ibrugtagningen og i den første driftstid en tilpasning t af indstillingerne for tidsudmåling, detektorerr og ind- byrdes bindinger. 5.2 Styrediagrammerr Styrediagrammerne for de to anlæg fremgår af samt af tegningg nr. H : nedenstående figur Signalanlæg, Tankedalsvej. Rampekryds ÅF - HANSENN & HENNEBERG\...\ \4993not001-Rev2-Trafikteknisk beskrivelse.docx Rev. 2,

10 Side 8 Overordnet set gennemløbes tilstandene i styrediagrammerne for hvert anlæg i den angivne rækkefølge, men overspringes, hvis de tilhørende signalgrupper ikke er anmeldt. Kun anmeldte grupper får grønt og kun så længe, der forlænges af de tilknyttede detektorer eller medforlænges af andre grupper. Medforlængelse opretholdes, så længe en anden - ikke fjendtlig - gruppe forhindrer skift til en anmeldt fjendtlig gruppe hørende til en efterfølgende tilstand. I tillæg til medforlængelsen skal fratidsforlængelse på A1L forlænge A1V og fratidsforlængelse på C1L skal forlænge C1V, så venstresvingsgrønt for en køreretning ikke afsluttes før ligeudgrønt ved skift til tværretning. I tillæg hertil påvirker anlæggene hinanden, se afsnit Særlige funktioner Fælles præferencestilling Anlæggene har præference med grønt for ligeudkørende trafik på Tankedalsvej. Præferencestillingen er fælles for de to anlæg Gensidige bindinger af skift mellem faser I præferencestillingen kan hvert af anlæggene skifte frit i overensstemmelse med sit styrediagram, så længe der ikke er anmeldt sekundær trafik i det andet anlæg. Det enkelte anlæg kan således skifte til venstresvingsfasen og tilbage til præferencestillingen eller til tværfasen og tilbage til præferencestillingen, ligesom det kan skifte først til venstresvingsfasen og derefter til tværfasen, hvorefter det vender tilbage til præferencestillingen. I vestkrydset kan tværfasen være reduceret og kun indeholde højresving fra rampen. Skift i det ene anlæg vil imidlertid lægge bindinger på skiftemulighederne i det andet anlæg som følger: Når det ene anlæg er skiftet til venstresvingsfasen og der fortsat er grønt for venstresvinget, kan også det andet anlæg skifte til venstresvingsfasen. - Hvis der herefter ikke er anmeldelse for tværtrafik, vil begge anlæg fra denne stilling gå tilbage til præferencestillingen uafhængigt af hinanden. - Hvis der derimod også er anmeldelse for tværtrafik i blot det ene anlæg, vil begge anlæg skifte fra venstresvingsfasen til tværfasen. Tværfaserne i de to anlæg fastholder derefter hinanden til forlængelsen er ophørt i begge anlæg, sådan at anlæggene skifter tilbage til hovedretningen samtidigt. Når det ene anlæg er skiftet til venstresvingsfasen og der anmeldes for tværtrafik, men ikke for venstresving, i det andet anlæg,

11 Side 9 vil begge anlæg skifte til tværfasen. Tværfaserne i de to anlæg fastholder derefter hinanden som beskrevet ovenfor. Når det ene anlæg er skiftet til tværfasen og der fortsat er grønt for tværfasen, kan også det andet anlæg skifte til tværfasen, og tværfaserne fastholder derefter hinanden som beskrevet ovenfor. Anmeldt venstresvingstrafik vil derimod først blive afviklet, når begge anlæg igen er nået til præferencestillingen. For vestkrydset gælder i tillæg hertil: Når anlægget i dette kryds skifter fra venstresvingsfasen til tværfasen, kan skiftet - dersom venstresvingende fra øst forlænger mere end ligeudkørende fra øst - ske gennem den reducerede tværfase, hvor kun højresving fra rampen er indeholdt. Den fulde tværfase kan imidlertid ikke udelades, når det andet anlæg ikke er i præferencestilling - højresvingende trafik fra rampen skal i den situation tillige anmelde for venstresving fra rampen Fælles grønstart i hovedretningen Når tværfaserne i de to anlæg anmelder og fastholder hinanden som beskrevet i afsnit 5.3.2, sikres det, at grønt i hovedretningen tændes samtidigt i begge kryds. Formålet hermed er at undgå, at en trafikant, der holder for rødt ved det første kryds, foretager for tidlig start, fordi signalerne ved det andet kryds går til grønt. Fælles grønstart kan dog fraviges, når der svinger tæt trafik ind fra sideretningen, se afsnit Kun stop i ét anlæg for hovedretningstrafik Minimumsgrønt i den korte hovedretning i et anlæg (A2 respektive C2L) skal give forlængelse i lang hovedretning (C1L respektive A1L) i det andet anlæg, hvis der har været belægning på langspolen (D6 respektive D107/D108) under rødt. Forlængelsen skal være lang nok til, at første startende bil kan nå det følgende anlægs 130 m detektor. Dette vil normalt sikre, at biler på Tankedalsvej, der er standset for rødt ved første kryds, ikke også standses ved det andet kryds Trafikstyret udrømning mellem anlæggene Forlængelse af grønt i den korte hovedretning i et anlæg (A2 respektive C2L) som følge af belægning på langspolen (D6 respektive D107/D108) skal give forlængelse i lang hovedretning (C1L respektive A1L) i det andet anlæg. Forlængelsen skal være lang nok til, at en bil på langspolen kan nå det følgende anlægs 130 m detektor.

12 Side 10 Dette vil sikre, at de fleste biler, der har givet anledning til grøntidsforlængelse i det første kryds, også forlænger grønt i det andet kryds, til dette er passeret Venstresvingsfase før tværfase Dersom et anlæg har indledt skift fra præferencestillingen på grund af en sideretningsanmeldelse (B1 respektive D1), skal venstresvinget (A1V respektive C1V) indkobles inden sideretningen, såfremt det anmeldes, mens der fortsat er grønt i A1L respektive C1L, og der ikke er gået mere end en for hvert anlæg indstillelig tid efter at grønt i A2 respektive C2L er afsluttet (tidsforslag 12 sek.). Venstresvinget kan således komme med i den første del af en igangværende udrømning mellem krydsene Afbrydelse af tilstrømning ved risiko for blokering Hvis der i et af venstresvingssporene opstår kø, der når tilbage til det første kryds, vil der kunne opstå blokering. Der indrettes derfor køregistrering ved begyndelsen af de to venstresvingsspor. Funktionen findes i vestkrydset i dag og etableres tilsvarende i østkrydset. Der registreres belægningsgrad hvert sekund på D7 i vestkrydset og på D109 i østkrydset. Den målte belægningsgrad udjævnes løbende, idet ny belægningsgrad indregnes i det gamle resultat med en udjævningskoefficient, som sættes til ½ ved stigende værdi og til ¼ ved faldende værdi. Der meldes kø, når den udjævnede belægning gennem 4 sek. har været større end 75 %, og der afmeldes igen, når den udjævnede belægning gennem 4 sek. har været mindre end 50 %. Udjævningskoefficienterne, grænseværdierne og antallet af sekunder skal være parametre, der kan justeres ved idriftsættelse. Ved kø ophører grøntiden for A2 og C2L respektive hurtigst muligt, idet forlængelse af maxgrønt afbrydes. Det bemærkes, at kødetektorerne tillige anvendes til tidlig anmeldelse for venstresvingende i det andet kryds, se afsnit Tidlig anmeldelse for venstresvingende mod ramperne Anmeldelse for venstresving sker ved venstresvingssporenes begyndelse. I vestkrydset findes en kødetektor i østkrydsets venstresvingsspor (D7). Denne spole skal anvendes til at anmelde for venstresving i østkrydset. Spolens nuværende funktion - afbrydelse af A2-grønt ved kødannelse for at undgå blokering af vestkrydset - opretholdes som udgangspunkt, se afsnit 5.3.7, selv om det forventes, at funktionen ikke eller kun sjældent vil komme i anvendelse. For den modsatte køreretning etableres i vestkrydsets venstresvingsspor en tilsvarende spole (D109), også udført til køregistre-

13 Side 11 ring. Spolen anvendes dels til anmeldelse for venstresving i vestkrydset og dels til afbrydelse af grønt i C1L ved kø for at modvirke blokering i østkrydset Tidligt grønt i 2. kryds ved tæt indsvingende trafik Som beskrevet i afsnit og indrettes der bindinger mellem anlæggene, som sikrer, at alle signaler for hovedretningen i de to anlæg normalt går til grønt samtidig, sådan at en holdende trafikant ved den første stoplinje ikke forledes til at køre frem i utide. Dersom en tæt trafikstrøm svinger fra rampen ind foran en sådan trafikant, er risikoen for opstart i utide imidlertid minimal, og samtidig kan det være hensigtsmæssigt at tænde grønt ved anlæg nr. 2 for at afvikle denne indsvingende trafik. Funktionen er kun relevant i situationer, hvor der er tæt trafik fra den ene rampe, men ikke fra den anden. Der indrettes derfor en særlig detekteringsfunktion, der ophæver bindingen mellem tværfaserne i de to kryds: Der foretages i hvert kryds en tælling af biler, der svinger til venstre fra rampen. I vestkrydset etableres en separat tællespole, D13, der passeres af venstresvingende biler fra rampen. I østkrydset anvendes stoplinjespolen på rampen, D115, til tællingen. Når der er grønt for rampetrafikken tælles antallet af biler, der kører tættere på den foregående end en indstillelig værdi (forslag 2,5 sek.). Hvis antallet overstiger et indstilleligt antal (forslag 6 biler) inden for et indstilleligt tidsrum (forslag 14 sek.), afbrydes fastholdelsen af tværgrønt i det andet kryds, sådan at dette får mulighed for at skifte hurtigere til grønt i hovedretningen, hvis egen forlængelse af tværgrønt ophører Tømning af rampe til vestkryds ved kø Der er i dag en funktion i vestkrydset, der opprioriterer rampetrafikken, hvis der registreres kødannelser på rampen. Denne funktion bevares: Der registreres belægningsgrad hvert sekund på D10 i vestkrydset. Den målte belægningsgrad udjævnes løbende, idet ny belægningsgrad indregnes i det gamle resultat med en udjævningskoefficient, som sættes til ½ ved stigende værdi og til ¼ ved faldende værdi. Der meldes kø, når den udjævnede belægning gennem 4 sek. har været større end 75 %, og der afmeldes igen, når den udjævnede belægning gennem 4 sek. har været mindre end 50 %. Udjævningskoefficienterne, grænseværdierne og antallet af sekunder skal være parametre, der kan justeres ved idriftsættelse.

14 Side 12 Ved kø indkobles tværfase i begge kryds hurtigst muligt, idet forlængelse af maxgrønt i hovedretning og venstresvingsfase afbrydes, ligesom ikke påbegyndt venstresvingsfase overspringes.

15 Side Detektorer Det nuværende anlæg i vestkrydset styres ved hjælp af et antal detektorspoler samt en videodetektor på broen over motorvejen. Detektorsystemet ændres på enkelte punkter, og der etableres detektering for østkrydset på tilsvarende måde. Detektorplaceringer fremgår af tegning nr. H , og funktionerne af detektorfunktionsskemaerne, tegning nr. H , blad 1 og 2. Vestkrydset Stoplinjedetektorerne for ligeudtrafik på Tankedalsvej, signalgrupperne A1L og A2, udgår som en konsekvens af, at anlæggets styring ændres fra rød hvile til præference. Endvidere udgår 200 m - detektoren på Tankedalsvej vest, da hovedretningsprioritering udgår. Der suppleres med en tælledetektor efter stoplinjen for trafik fra rampen, signalgruppe B1, se afsnit Øvrige detektorer anvendes fortsat. Østkrydset For trafik fra øst etableres detektorer i ca. samme afstande foran østkrydset som de eksisterende detektorer i vestkrydset for trafik fra vest, dvs. ca. 130 m, 85 m samt m. For ligeudtrafik fra vest etableres detektorer i ca. 130 m, 85 m (brodæk) og m. For venstresvingende trafik fra vest etableres detektorer i ca. 60 m (brodæk) og 0-25 m, den sidste opdelt på en langspole og en stoplinjespole. For trafik fra rampen etableres detektorer i ca. 70 m og 0-25 m, den sidste opdelt på en langspole og en stoplinjespole. Detektorer på brodækket må som udgangspunkt ikke etableres i vejbanen. Den nøjagtige funktion skal indrettes efter den valgte detektortype.

16 Side Gensidige påvirkninger mellem anlæggene Anlæggene skal overføre impulser til hinanden til brug for de beskrevne funktioner. Alle impulser overføres redundant i to uafhængige kabler for høj driftsikkerhed. Bortfald af forbindelsen må ikke hindre anlæggenes selvstændige og uafhængige funktion. De enkelte overførte impulser i hver retning skal kunne slås fra og til gennem styreapparaternes fjernbetjening. Overførte impulser forventes at omfatte følgende: Et anlæg i præferencestilling tillader det andet anlæg at skifte frit. Et anlæg på vej til eller i venstresvingsgrønt tillader skift til venstresving i det andet anlæg. Et anlæg på vej til eller i venstresvingsgrønt tillader skift til tværretning i det andet anlæg (og vil selv gå til tværretning, da anmeldelse overføres). Et anlæg på vej til eller i tværgrønt tillader skift til tværretning i det andet anlæg (men ikke skift til venstresving). Et anlæg på vej til eller i tværgrønt fastholder det andet anlæg i tværgrønt, dersom dette er anmeldt eller under udmåling. Tælling af tilstrækkeligt mange indsvingende fra rampen fjerner denne fastholdelse. Anmeldelse for tværretning i et anlæg anmelder for tværretning i det andet anlæg, såfremt dette ikke er i præferencestilling. B1H anmelder B1, når anlægget i østkrydset ikke er i præferencestilling. Impuls på kødetektoren D7 i vestkrydset anmelder for venstresving i østkrydset. Impuls på kødetektoren D109 i østkrydset anmelder for venstresving i vestkrydset. Der overføres forlængelsesimpulser fra vestkrydset til østkrydset, når: - Der er minimumsgrønt i A2 og langspolen D6 har været belagt under rødt. - Der er forlængelse af grøntid på A2 og langspolen D6 er belagt. De to impulser skal give anledning til forlængelse af C1L med individuelt indstillelige forlængelsestider. Der overføres forlængelsesimpulser fra østkrydset til vestkrydset, når: - Der er minimumsgrønt i C2L og mindst en af langspolerne D107 eller D108 har været belagt under rødt. - Der er forlængelse af grøntid på C2L og mindst en af langspolerne D107 eller D108 er belagt. De to impulser skal give anledning til forlængelse af A1L med individuelt indstillelige forlængelsestider.

Vejdirektoratet. Rampekryds på Slagelse Omfartsvej ved E20 Vestmotorvejen. Signalregulering af rampekryds. 4429not002, Rev. 2, 24.1.

Vejdirektoratet. Rampekryds på Slagelse Omfartsvej ved E20 Vestmotorvejen. Signalregulering af rampekryds. 4429not002, Rev. 2, 24.1. Vejdirektoratet Rampekryds på Slagelse Omfartsvej ved E20 Vestmotorvejen Signalregulering af rampekryds 4429not002, Rev. 2, 24.1.2013 Udført: MWE Kontrolleret: PBH Godkendt: TW Side 1 1. Indledning I forbindelse

Læs mere

Vejdirektoratet. Afdeling hos kunden/bygherren. Signalanlæg i krydset Borgdalsvej - Linåvej. Trafikteknisk notat

Vejdirektoratet. Afdeling hos kunden/bygherren. Signalanlæg i krydset Borgdalsvej - Linåvej. Trafikteknisk notat Vejdirektoratet Afdeling hos kunden/bygherren Signalanlæg i krydset Borgdalsvej - Linåvej Trafikteknisk notat 4920not003, Rev. 0, 6.6.2013 Udført: MWE Kontrolleret: PBH Side 1 1. Indledning I forbindelse

Læs mere

Holbækmotorvejen 1150 Fløng Roskilde Vest Vej- og trafikteknik

Holbækmotorvejen 1150 Fløng Roskilde Vest Vej- og trafikteknik Vejdirektoratet Holbækmotorvejen 1150 Fløng Roskilde Vest Vej- og trafikteknik Trafikteknisk detailprojekt for 3 signalregulerede kryds på Udgivelsesdato : 18. november 2010 Projekt : 21.9090.01 Version

Læs mere

TEGNINGSBILAG ENTREPRISE H Signalarbejder. H50 Frøslev Kolding >>> H05011 Rampeombygning, 65 Kolding S JUNI 2014

TEGNINGSBILAG ENTREPRISE H Signalarbejder. H50 Frøslev Kolding >>> H05011 Rampeombygning, 65 Kolding S JUNI 2014 TEGNINGSBILAG ENTREPRISE H05011.76 Signalarbejder H50 Frøslev Kolding >>> H05011 Rampeombygning, 65 Kolding S JUNI 2014 H50 Frøslev Kolding H05011 Signalanlæg ved TSA 65 Tankedalsvej H05011 Signalanlæg,

Læs mere

Kapacitetsanalyse på Stevnsvej

Kapacitetsanalyse på Stevnsvej Afsender Ashti Bamarne E-mail Ashti.bamarne@afconsult.com Dato 07/11/2017 Projekt ID 5958 Modtager Stevns Kommune Kapacitetsanalyse på Stevnsvej 5958rap001-Rev0-Kapacitetsanalyse.docx Page 1 (10) Indholdsfortegnelse

Læs mere

6 Anmeldelse og forlængelse 4. Signalanlægget har følgende signalgrupper:

6 Anmeldelse og forlængelse 4. Signalanlægget har følgende signalgrupper: VEJDIREKTORATET FUNTIONSBESKRIVELSE FOR NYT SIGNALANLÆG VED KOLLEKOLLEVEJ ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Signalgrupper

Læs mere

Vejdirektoratet. Afdeling For mindre anlæg. H Signalanlæg ved TSA 7, Kokkedal. Trafikteknisk notat

Vejdirektoratet. Afdeling For mindre anlæg. H Signalanlæg ved TSA 7, Kokkedal. Trafikteknisk notat Vejdirektoratet Afdeling For mindre anlæg H14.18.76 Signalanlæg ved TSA 7, Kokkedal Trafikteknisk notat 5104not003, Rev. 1, 25.04.2014 Udført: MAP Kontrolleret: LJE Side 1 1. Indledning Vejdirektoratet

Læs mere

Tegningsbilag Signalanlæg Holstebro N. Holstebromotorvejen Holstebro N - Aulum. September 2016

Tegningsbilag Signalanlæg Holstebro N. Holstebromotorvejen Holstebro N - Aulum. September 2016 Tegningsbilag 6714.700 Signalanlæg Holstebro N Holstebromotorvejen Holstebro N - Aulum September Side 1 af 1 H67 Holstebro - Vejle H6714 Holstebro N - Aulum 6714.700 Signalanlæg Holstebro N. 06.07.. Tegn.nr.

Læs mere

Krydset Vesterbrogade/Frydendalsvej/Halls Allé er et forsat 4-benet signalreguleret kryds. Frederik Barfods Skole

Krydset Vesterbrogade/Frydendalsvej/Halls Allé er et forsat 4-benet signalreguleret kryds. Frederik Barfods Skole Krydset Vesterbrogade/Frydendalsvej/Halls Allé Eksisterende forhold Krydset Vesterbrogade/Frydendalsvej/Halls Allé er et forsat 4-benet signalreguleret kryds. Ny Hollænderskolen Frederik Barfods Skole

Læs mere

Tegningsbilag. Entreprise Signalanlæg ved Borgdalevej. Herning Aarhus >>> Hårup Låsby. Maj 2013

Tegningsbilag. Entreprise Signalanlæg ved Borgdalevej. Herning Aarhus >>> Hårup Låsby. Maj 2013 Tegningsbilag Entreprise 25.00 Signalanlæg ved Borgdalevej Herning Aarhus >>> Hårup Låsby Maj 2013 25.00 Signalanlæg ved Borgdalsvej Tegningsfortegnelse 0.0.2013 Tegn.nr. Tegning Mål Rev. Dato Bem. 25-4501

Læs mere

Signalanlæg. H60.15 Rampeombygning, 52 Skanderborg V. juni 2013

Signalanlæg. H60.15 Rampeombygning, 52 Skanderborg V. juni 2013 Tegningsbilag ENTREPRISE H0.1.7 Signalanlæg H0.1 Rampeombygning, 2 Skanderborg V juni 2013 H0 ØSTJYSKE MOTORVEJ H0.1 RAMPEOMBYGNING, 2 SKANDERBORG V H0.1.7 Signalanlæg, tegningsfortegnelse 10.0.2013 Tegn.nr.

Læs mere

SIGNALTYPER. 3-lys 1-lys. 3-lys pil 1-lys pil. 2-lys lydsignal. 2-lys - minusgrønt. Pilsignal. Cykelsignal. Fodgængersignal. Hovedsignal.

SIGNALTYPER. 3-lys 1-lys. 3-lys pil 1-lys pil. 2-lys lydsignal. 2-lys - minusgrønt. Pilsignal. Cykelsignal. Fodgængersignal. Hovedsignal. SIGNALOPSTILLING SIGNALTYPER Pilsignal 3-lys 1-lys Cykelsignal 3-lys 3-lys pil 1-lys pil Hovedsignal 3-lys 2-lys - minusgrønt Fodgængersignal 2-lys lydsignal Bussignal 3-lys 2-lys SIGNALSIGNATURER MASTER

Læs mere

Næstved Kommune. Trafikteknisk gennemgang af 8 signalanlæg. Beskrivelse og anbefalinger

Næstved Kommune. Trafikteknisk gennemgang af 8 signalanlæg. Beskrivelse og anbefalinger Skelbykrydset Tappernøjekrydset Karrebækkrydset Næstved Kommune Trafikteknisk gennemgang af 8 signalanlæg Beskrivelse og anbefalinger Udarbejdet af Niels Chresten Johannessen nctrafik, Version 1 Baggrund

Læs mere

Kapacitetsvurdering af krydset Ballerup Byvej/Lautrupparken

Kapacitetsvurdering af krydset Ballerup Byvej/Lautrupparken NOTAT Projekt Signalstrategi i Ballerup Kommune Kunde Ballerup Kommune Dato 2014-09-17 Til Noreen Ilyas Din Fra Nicolai Ryding Hoegh Kopi til Kapacitetsvurdering af krydset Ballerup Byvej/Lautrupparken

Læs mere

Signalregulering i et Dynamisk ruderanlæg Vejforum, 6. december 2017

Signalregulering i et Dynamisk ruderanlæg Vejforum, 6. december 2017 Signalregulering i et Dynamisk ruderanlæg Vejforum, 6. december 2017 Eric Gautier, ÅF Infrastructure Planning Jacob Ravn Jønsson, Vejdirektoratet 1 Dynamisk ruderanlæg TSA 52 Odense SV - Assensvej (Google

Læs mere

Signalbegreber og Vejregler. VEJ-EU Copyright Tekst og billeder på denne slide må ikke bruges i andre sammenhænge.

Signalbegreber og Vejregler. VEJ-EU Copyright Tekst og billeder på denne slide må ikke bruges i andre sammenhænge. Signalbegreber og Vejregler Signalbegreber og Vejregler Kært barn har mange navne Trafiksignal (officiel term) Gadesignal Signalanlæg Lyssignal Signalkryds Trafiklys Lyskryds Lyskurv Nomenklatur for vejsignaler

Læs mere

UDKAST. Gladsaxe Kommune

UDKAST. Gladsaxe Kommune UDKAST Trafik- og Teknikudvalget 27.01.2014 Punkt 6, bilag 1 Projektering af busfremkommelighedstiltag for linje 200S Projektbeskrivelse NOTAT 18. december 2013 ph/tak 1 Baggrund Indholdsfortegnelse 1

Læs mere

Gode signaler for en sikkerheds skyld

Gode signaler for en sikkerheds skyld Gode signaler for en sikkerheds skyld Af Lars Bo Frederiksen, Center for Trafik, Københavns Kommune, larfre@tmf.kk.dk Claus Rosenkilde, Center for Trafik, Københavns Kommune, claros@tmf.kk.dk I Københavns

Læs mere

Notat. 1 Notatets formål. Projekt: Krydsombygning Højnæsvej. Emne: Kapacitet og signaloptimering. Notat nr.: Rev.: Fordeling:

Notat. 1 Notatets formål. Projekt: Krydsombygning Højnæsvej. Emne: Kapacitet og signaloptimering. Notat nr.: Rev.: Fordeling: Notat Dato: 17.07.2015 Projekt nr.: 1004095-001 T: +45 2540 0108 E: ivi@moe.dk Projekt: Krydsombygning Højnæsvej Emne: Kapacitet og signaloptimering Notat nr.: Rev.: Fordeling: Birgit Knudsholt Ramus Peter

Læs mere

Intelligente løsninger i lyskryds. v/ Dennis Bjørn-Pedersen. Workshop, 4. februar 2015

Intelligente løsninger i lyskryds. v/ Dennis Bjørn-Pedersen. Workshop, 4. februar 2015 Copyright 2014 Grontmij A/S CVR 48233511 Fremkommelighed på Supercykelstier Intelligente løsninger i lyskryds Workshop, 4. februar 2015 v/ Dennis Bjørn-Pedersen Tiltag til forbedring af fremkommelighed

Læs mere

Entreprise H

Entreprise H Tegningsbilag Entreprise H370.02.76 Signalentreprise H370 Herning - Varde >>> H370.02 Rampekryds ved Vardevej maj 2012 Tegningsliste for H370.02.76, Rampeanlæg ved Vardevej: Betegnelse Mål Dato Tegn. nr.

Læs mere

Trafiksikkerhed. Uheldsanalyser og forebyggelse. VEJ-EU Copyright Tekst og billeder på denne slide må ikke bruges i andre sammenhænge.

Trafiksikkerhed. Uheldsanalyser og forebyggelse. VEJ-EU Copyright Tekst og billeder på denne slide må ikke bruges i andre sammenhænge. Trafiksikkerhed Uheldsanalyser og forebyggelse Konfliktpunkter Konfliktpunkter i knudepunkter Kryds Rundkørsel 32 konflikter bil-bil 4 konflikter bil-bil 24 konflikter bil-fodgænger 36 konflikter cykel-bil

Læs mere

HÅNDBOG PROJEKTERING AF TRAFIKSIGNALER ANLÆG OG PLANLÆGNING SEPTEMBER 2017 HØRINGSUDGAVE

HÅNDBOG PROJEKTERING AF TRAFIKSIGNALER ANLÆG OG PLANLÆGNING SEPTEMBER 2017 HØRINGSUDGAVE HÅNDBOG ANLÆG OG PLANLÆGNING SEPTEMBER 2017 HØRINGSUDGAVE FORORD Denne håndbog omhandler projektering af trafiksignaler. Håndbogen er en del af vejregelserien om Trafikledelsessystemer der er udarbejdet

Læs mere

TEGNINGSBILAG ENTREPRISE H Signalanlæg. H14 Helsingør København >>> Rampekrydsombygning TSA 7, Kokkedal MAJ 2014

TEGNINGSBILAG ENTREPRISE H Signalanlæg. H14 Helsingør København >>> Rampekrydsombygning TSA 7, Kokkedal MAJ 2014 TEGNINGSBILAG ENTREPRISE H14.18.76 Signalanlæg H14 Helsingør København >>> Rampekrydsombygning TSA 7, Kokkedal MAJ 14 H14 Helsingørmotorvejen H14.18.76 Signalanlæg ved TSA 7, Kokkedal H14.18.76 Signalanlæg,

Læs mere

Styreblok 1A. A1cy. Styreblok 2. Styreblok 3

Styreblok 1A. A1cy. Styreblok 2. Styreblok 3 Styrelok 1B Styrelok 1A A1y ag af A1y ag af A1y A1L A1y A1L A2 A2y A2 A2h Styrelok 2 A1y ag af A1y A1L A1V Styrelok 3 BH BV A2h - Såfremt A2y er anmeldt indkoles styrelok 1B i starten af omløet, hvorefter

Læs mere

NOTAT - UDKAST TRAFIKAFVIKLING I KRYD- SET USSERØD KONGE- VEJ/BREELTEVEJ

NOTAT - UDKAST TRAFIKAFVIKLING I KRYD- SET USSERØD KONGE- VEJ/BREELTEVEJ NOTAT - UDKAST TRAFIKAFVIKLING I KRYD- SET USSERØD KONGE- VEJ/BREELTEVEJ Projekt Trafikafvikling i krydset Usserød /Breeltevej Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. V2 Dato 2017-12-04 Til Charlotte Skov Fra

Læs mere

Glostrup Kommune Computercity Kapacitetsberegning

Glostrup Kommune Computercity Kapacitetsberegning Computercity Kapacitetsberegning NOTAT Rev. 1-29. august 2016 Rev. 2-4. januar 2017 RAR 0 Indledning Der er foretaget en vurdering af de trafikale konsekvenser ved udbygning af computercity med en discountbutik

Læs mere

Trafikledelse i Ørestad

Trafikledelse i Ørestad Trafikledelse i Ørestad 1. Indledning I forbindelse med udvidelsen af motorvejstilslutningen fra Øresundsmotorvejen til Ørestad etableres et af Danmarks hidtil mest omfattende trafikledelsessystemer. I

Læs mere

A4 Signalregulering med radar Forbedret trafikstyring i trafiksignalanlæg ved anvendelse af ny radarteknologi. Bo Westhausen

A4 Signalregulering med radar Forbedret trafikstyring i trafiksignalanlæg ved anvendelse af ny radarteknologi. Bo Westhausen A4 Signalregulering med radar Forbedret trafikstyring i trafiksignalanlæg ved anvendelse af ny radarteknologi Bo Westhausen Vejdirektoratet har igangsat et FUD-projekt, der bl.a. skal afprøve og anbefale

Læs mere

2 Busprioritering i 4 signalanlæg

2 Busprioritering i 4 signalanlæg FURESØ KOMMUNE FORBEDRING AF BUSFREMKOMMELIGHEDEN FOR LINJE 500S GENNEM FARUM ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT INDHOLD

Læs mere

Frederiksberg Kommune

Frederiksberg Kommune 1 Frederiksberg Kommune I Frederiksberg Kommune forløber Albertslundruten fra Grøndalsparken via Finsensvej til Howitzvej hvor stien fortsætter gennem Frederiksberg Bymidte ad Den grønne sti. Ved krydsningen

Læs mere

TEGNINGSBILAG ENTREPRISE Signalanlæg Elverdam Regstrup >>> Signalanlæg ved Ringstedvej MAJ 2014

TEGNINGSBILAG ENTREPRISE Signalanlæg Elverdam Regstrup >>> Signalanlæg ved Ringstedvej MAJ 2014 TEGNINGSBILAG ENTREPRISE 11910.201 Signalanlæg 11910 Elverdam Regstrup >>> Signalanlæg ved Ringstedvej MAJ 2014 11910 Elverdam - Regstrup Signalanlæg ved Ringstedvej Projekt til anlæg 05.05.2014 Tegn.nr.

Læs mere

Hvordan forbedrer vi signalstyringer?

Hvordan forbedrer vi signalstyringer? Hvordan forbedrer vi signalstyringer? Civilingeniør Peter Christensen, Swarco Trafik A/S peter.christensen@swarco.com Signalanlæg indgår som en væsentlig del i trafikafviklingen særligt i byer. Det burde

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Vejbetjening af erhvervscenter i Vemmelev - østvendte ramper ved Bildsøvej m.m. Slagelse Kommune. Trafiktekniske vurderinger

Indholdsfortegnelse. Vejbetjening af erhvervscenter i Vemmelev - østvendte ramper ved Bildsøvej m.m. Slagelse Kommune. Trafiktekniske vurderinger Slagelse Kommune Vejbetjening af erhvervscenter i Vemmelev - østvendte ramper ved Bildsøvej mm Trafiktekniske vurderinger COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF NY DAGLIGVAREBUTIK PÅ HOLBÆKVEJ I RINGSTED INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Sammenfatning 2. 3 Ny dagligvarebutik mv.

TRAFIKVURDERING AF NY DAGLIGVAREBUTIK PÅ HOLBÆKVEJ I RINGSTED INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Sammenfatning 2. 3 Ny dagligvarebutik mv. FL-CONSULT APS TRAFIKVURDERING AF NY DAGLIGVAREBUTIK PÅ HOLBÆKVEJ I RINGSTED ADRESSE COWI A/S Nørretorv 14 4100 Ringsted Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TRAFIKNOTAT INDHOLD

Læs mere

Indhold. Coop Danmark A/S Trafikvurdering COOP Albertslund. 1 Baggrund 2

Indhold. Coop Danmark A/S Trafikvurdering COOP Albertslund. 1 Baggrund 2 31. maj 2017 Notat Coop Danmark A/S Trafikvurdering COOP Albertslund Projekt nr.: 228841 Dokument nr.: 1223944187 Version 3 Revision 1 Udarbejdet af THPO Kontrolleret af ACH Godkendt af THPO Indhold 1

Læs mere

RØDOVRE NORD - ISLEV INDHOLD. 1 Indledning

RØDOVRE NORD - ISLEV INDHOLD. 1 Indledning RØDOVRE KOMMUNE RØDOVRE NORD - ISLEV TRAFIKANALYSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 1 2 Grundtrafikken 2 2.1 Fordeling

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA ULBA RLHA

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA ULBA RLHA REBILD KOMMUNE HOBROVEJ I STØVRING TRAFIKSIKKERHEDSVURDERING ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund og formål 2 1.1 Trafikgrundlag

Læs mere

RAPPORT PROJEKT NR BUSFREMKOMMELIGHED 3A BLEGDAMSVEJ PROJEKTFORSLAG TEKNISK PROJEKTBESKRIVELSE PROJEKTNUMMER

RAPPORT PROJEKT NR BUSFREMKOMMELIGHED 3A BLEGDAMSVEJ PROJEKTFORSLAG TEKNISK PROJEKTBESKRIVELSE PROJEKTNUMMER PROJEKTNUMMER 22.2814.01 PROJEKT NR. 001303 BUSFREMKOMMELIGHED 3A BLEGDAMSVEJ PROJEKTFORSLAG TEKNISK PROJEKTBESKRIVELSE SWECO DANMARK A/S Københavns Kommune DKJELS Sweco Ændringsliste VER. DATO ÆNDRINGEN

Læs mere

HØJRESVINGENDE CYKLISTER VED "RØDE PORT" INDHOLD. 1 Indledning og konklusion 2. 2 Projektbeskrivelse 3

HØJRESVINGENDE CYKLISTER VED RØDE PORT INDHOLD. 1 Indledning og konklusion 2. 2 Projektbeskrivelse 3 ROSKILDE KOMMUNE HØJRESVINGENDE CYKLISTER VED "RØDE PORT" ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning og konklusion

Læs mere

Simulering af trafikafvikling ved Bybusterminalen i Aalborg

Simulering af trafikafvikling ved Bybusterminalen i Aalborg Simulering af trafikafvikling ved Bybusterminalen i Aalborg Forfattere: Civilingeniør Azhar Saeed, COWI A/S og Civilingeniør René Hollen Pedersen, Aalborg Kommune Aalborg Kommune står over for at skulle

Læs mere

Den trafikale vurdering omfatter:

Den trafikale vurdering omfatter: UDKAST Rema 1000 Butik på Bagsværd Hovedgade Trafikal vurdering NOTAT 8. februar 2007 JVL/psa 1 Indledning Rema 1000 overvejer at etablere en butik og syv boliger på Bagsværd Hovedgade ved krydset med

Læs mere

Skitseprojekt - Østvendte motorvejsramper ved Vemmelev

Skitseprojekt - Østvendte motorvejsramper ved Vemmelev Slagelse Kommune Skitseprojekt - Østvendte motorvejsramper ved Vemmelev Trafiksikkerhedsrevision Juni 2009 COWI A/S Nørretorv 14 4100 Ringsted Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Slagelse

Læs mere

SIMULERING AF ETA-RADAR OG SIGNALANLÆG UDEN OMLØBSTID SIMULERING AF ETA-RADAR OG SIGNALANLÆG UDEN OMLØBSTID 7/

SIMULERING AF ETA-RADAR OG SIGNALANLÆG UDEN OMLØBSTID SIMULERING AF ETA-RADAR OG SIGNALANLÆG UDEN OMLØBSTID 7/ SIMULERING AF ETA-RADAR OG SIGNALANLÆG UDEN OMLØBSTID 1 INDHOLD PRÆSENTATION Baggrund for projektet Lokalitet Funktionalitet af signalanlæg uden omløbstid Simulering af ETA-radar og signalanlæg uden omløbstid

Læs mere

Samfundsbesparelser ved bedre signalanlæg

Samfundsbesparelser ved bedre signalanlæg Samfundsbesparelser ved bedre signalanlæg af civiling. Steen Lauritzen, Vejdirektoratet (email: ste@vd.dk) Vejdirektoratet har ved COWIs hjælp gennemført en analyse af betydningen af, at signalanlæg er

Læs mere

Teknisk notat. Søborg Hovedgade/Andersen Nexø Vej - trafikvurdering Forventet trafikal effekt af nyt butiksområde. Vedlagt : Kopi til :

Teknisk notat. Søborg Hovedgade/Andersen Nexø Vej - trafikvurdering Forventet trafikal effekt af nyt butiksområde. Vedlagt : Kopi til : Teknisk notat Grontmij Carl Bro A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6898 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Søborg Hovedgade/Andersen Nexø Vej - trafikvurdering Forventet

Læs mere

NOTAT. Signaloptimering i Lautrupområdet. 1. Baggrund. 2. Trafikale forhold, før-situation

NOTAT. Signaloptimering i Lautrupområdet. 1. Baggrund. 2. Trafikale forhold, før-situation NOTAT Projekt Signalstrategi i Ballerup Kommune Kunde Ballerup Kommune Dato 2015-03-20 Til Morten Mortensen Fra Nicolai Ryding Hoegh Kopi til Signaloptimering i Lautrupområdet Dette notat beskriver kortfattet

Læs mere

SIGNALREGULEREDE VEJKRYDS I ÅBENT LAND

SIGNALREGULEREDE VEJKRYDS I ÅBENT LAND HÅNDBOG ANLÆG OG PLANLÆGNING OKTOBER 2012 FORORD Denne håndbog omhandler projektering af signalregulerede vejkryds i åbent land. Håndbogen er en del af vejregelserien Udformning af veje og stier i åbent

Læs mere

Fastlæggelse af sikkerhedstider i signalanlæg

Fastlæggelse af sikkerhedstider i signalanlæg Fastlæggelse af sikkerhedstider i signalanlæg Program for Workshoppen: Indledning og rammesætning af workshoppen 3 korte indlæg: Hvorfor behov for bedre grundlag for fastlæggelse af sikkerhedstider? (Baggrund

Læs mere

TRAFIKVURDERING BLINDGADE 2 I SKANDERBORG INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Forudsætninger 2. 3 Analyse 5. 4 Vurdering 9

TRAFIKVURDERING BLINDGADE 2 I SKANDERBORG INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Forudsætninger 2. 3 Analyse 5. 4 Vurdering 9 NRE CONSTRUCTION TRAFIKVURDERING BLINDGADE 2 I SKANDERBORG ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning 1 2 Forudsætninger

Læs mere

Cykel ITS løsningskatalog ITS løsninger for signalanlæg

Cykel ITS løsningskatalog ITS løsninger for signalanlæg for signalanlæg CVR 48233511 for signalanlæg Udgivelsesdato : 19. maj 2015 Vores reference : 22.2790.01 Udarbejdet : Dennis Bjørn-Pedersen, Sara Elisabeth Svantesson Kontrolleret : Ute Stemmann 1 for signalanlæg

Læs mere

TEGNINGSBILAG ENTREPRISE Signalanlæg Slagelse Omfartsvej. 127 Slagelse Omfartsvej >>> Slagelse Omfartsvej JANUAR 2013

TEGNINGSBILAG ENTREPRISE Signalanlæg Slagelse Omfartsvej. 127 Slagelse Omfartsvej >>> Slagelse Omfartsvej JANUAR 2013 TEGNINGSBILAG ENTREPRISE 12710.700 Signalanlæg Slagelse Omfartsvej 127 Slagelse Omfartsvej >>> 12710 Slagelse Omfartsvej JANUAR 2013 127 Slagelse Omfartsvej 12710.700 Signalanlæg Slagelse Omfartsvej Tegningsfortegnelse,

Læs mere

RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV TRAFIKALE LØSNINGER SCT. KNUDSGADE SCT BENDTSGADE NØRREGADE-TORVET NOTAT RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV

RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV TRAFIKALE LØSNINGER SCT. KNUDSGADE SCT BENDTSGADE NØRREGADE-TORVET NOTAT RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV TRAFIKALE LØSNINGER SCT. KNUDSGADE SCT BENDTSGADE NØRREGADE-TORVET NOTAT 2016.05.20 Projektforslag TRAFIKALE LØSNINGER SCT. KNUDSGADE-SCT BENDTSGADE-NØRREGADE-TORVET Der

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA/KSC OWJ KSC

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA/KSC OWJ KSC GRUE + KIRKGAARD NY BEBYGGELSE VED VIBORGVEJ I MEJRUP ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TRAFIKAL VURDERING INDHOLD 1 Baggrund og formål 2 1.1

Læs mere

Evaluering af Københavns Amts adaptive styresystem MOTION i Lyngby

Evaluering af Københavns Amts adaptive styresystem MOTION i Lyngby Evaluering af Københavns Amts adaptive styresystem MOTION i Lyngby Københavns Amt har etableret flere områder med adaptiv styring inden for de seneste 3 år, heraf 3-4 områder med MOTION omfattende i alt

Læs mere

Notatet indeholder en afrapportering af trafiksimuleringen og DanKap beregningerne, herunder de anvendte forudsætninger, samt resultater.

Notatet indeholder en afrapportering af trafiksimuleringen og DanKap beregningerne, herunder de anvendte forudsætninger, samt resultater. Notat Projekt: Bogensevej/Gl. Hovedvej Dato: 12.09.2016 Projekt nr.: 1006064 T: +45 2540 0108 E: ivi@moe.dk Dato: 07.09.2016 Emne: Kapacitetsanalyse af to-sporet rundkørsel Notat nr.: 001 Rev.: 1 Fordeling:

Læs mere

Indførelse af Trafikstyret programvalg i Københavns Kommune. v/ afdelingsingeniør Peter Schøller Rasmussen

Indførelse af Trafikstyret programvalg i Københavns Kommune. v/ afdelingsingeniør Peter Schøller Rasmussen Indførelse af Trafikstyret programvalg i Københavns Kommune v/ afdelingsingeniør Peter Schøller Rasmussen Vej & Park, Københavns Kommune Trafikstyret programvalg er en overordnet signalstyring, der automatisk

Læs mere

Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé

Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé Notat Dato: 29.03.2019 Projekt nr.: 1010242 T: +45 2880 4964 E: jeli@moe.dk Projekt: Hvidovre Hospital Emne: Notat nr.: 1 Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé Rev.: 0 1 Formål og baggrund

Læs mere

Bundet venstresving forbedrer trafiksikkerheden. Winnie Hansen, Søren Underlien Jensen og Thomas Skallebæk Buch

Bundet venstresving forbedrer trafiksikkerheden. Winnie Hansen, Søren Underlien Jensen og Thomas Skallebæk Buch Bundet venstresving forbedrer trafiksikkerheden Winnie Hansen, Søren Underlien Jensen og Thomas Skallebæk Buch Oversigt Baggrund og formål Litteraturstudie Før-efter ulykkesevaluering Fremgangsmåde Resultater

Læs mere

Den nye multihal er placeret på den vestlige side af Gersonsvej og en meget stor andel af brugerne bor i villakvarteret på østsiden af Gersonsvej.

Den nye multihal er placeret på den vestlige side af Gersonsvej og en meget stor andel af brugerne bor i villakvarteret på østsiden af Gersonsvej. Memo Dato Sag 7. januar 006 Gentofte Kommune Vedr: Til: Vurdering af trafikforhold omkring Gersonsvej i forbindelse med ny idræts- og fritidscenter Skolebestyrelsen for Tranegårdsskolen - Gentofte Ref

Læs mere

Styring og information på M3

Styring og information på M3 Præsentation nr. 1 Dias nr. 1 Styring og information på M3 NVF23 Akureyri 4-5.9.2006 af Eric Gautier Præsentation nr. 1 Dias nr. 2 M3 udvides fra 4 til 6 spor 2005-2008 Trafikbelastning (i 2000) Præsentation

Læs mere

Prioritering af frivillige brandfolk i signalanlæg

Prioritering af frivillige brandfolk i signalanlæg VEJUDSTYR Prioritering af frivillige brandfolk i signalanlæg Når frivillige brandfolk får en alarm, skal de hurtigst muligt frem til brandstationen. Fra alarmen er modtaget til de er på brandstationen

Læs mere

Forsøgsprojekter med variable tavler og lyssøm. Michael Bloksgaard, Århus Kommune. Karen Marie Lei, COWI A/S. Indlægsholdere:

Forsøgsprojekter med variable tavler og lyssøm. Michael Bloksgaard, Århus Kommune. Karen Marie Lei, COWI A/S. Indlægsholdere: Forsøgsprojekter med variable tavler og lyssøm Indlægsholdere: Michael Bloksgaard, Århus Kommune Karen Marie Lei, COWI A/S # 1 9. dec. 2010 Vejforum 2010 3 forsøgsprojekter Variable tavler for cyklister

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om vejafmærkning

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om vejafmærkning BEK nr 313 af 21/03/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 9. august 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Vejdirektoratet, j.nr. 18/15242

Læs mere

Memo. Rudersdal Kommune. Kongevejen - opgavebeskrivelse. Rudersdal Kommune COWI A/S. 1 Eksisterende forhold

Memo. Rudersdal Kommune. Kongevejen - opgavebeskrivelse. Rudersdal Kommune COWI A/S. 1 Eksisterende forhold Memo Rudersdal Kommune Titel Dato 5 marts 2010 Til Kopi Fra Kongevejen - opgavebeskrivelse Rudersdal Kommune COWI A/S COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12

Læs mere

ANALYSE AF RØD- OG GULKØRSLER INDHOLD. 1 Baggrund 2

ANALYSE AF RØD- OG GULKØRSLER INDHOLD. 1 Baggrund 2 ÅRHUS KOMMUNE ANALYSE AF RØD- OG GULKØRSLER ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk RESULTATER OG METODE - FØRUNDERSØGELSE INDHOLD 1 Baggrund 2 2

Læs mere

Ballerup Kommune. Indhold. Ballerup Boulevard Trafikvurdering RESUME 7. april 2015 RAR

Ballerup Kommune. Indhold. Ballerup Boulevard Trafikvurdering RESUME 7. april 2015 RAR Ballerup Boulevard Trafikvurdering RESUME 7. april 2015 RAR Indhold 1 Indledning... 2 2 Resumé... 3 2.1 Trafikstruktur... 3 2.2 Trafikmængder på Ballerup Boulevard... 4 2.3 Kapacitet i kryds... 4 Søvej

Læs mere

6-benet Rundkørsel i Kolding Vest

6-benet Rundkørsel i Kolding Vest 6-benet Rundkørsel i Kolding Vest Supplerende undersøgelse af trafikantadfærd i 2-sporet rundkørsel Belinda la Cour Lund 1. December 2015 Scion-DTU Diplomvej 376 2800 Kgs. Lyngby www.trafitec.dk Supplerende

Læs mere

TSA 52, Odense SV. Evaluering af dynamisk ruderanlæg. Annette Jørgensen, Vejdirektoratet Ole Svendsen, Vejdirektoratet Jonas H.

TSA 52, Odense SV. Evaluering af dynamisk ruderanlæg. Annette Jørgensen, Vejdirektoratet Ole Svendsen, Vejdirektoratet Jonas H. TSA 52, Odense SV Evaluering af dynamisk ruderanlæg Annette Jørgensen, Vejdirektoratet Ole Svendsen, Vejdirektoratet Jonas H. Olesen, Cowi Før 2 Efter 3 4 5 6 Hvad forventer vi af det dynamiske ruderanlæg?

Læs mere

VEJDIREKTORATET TRAFIKANALYSE I KARUP

VEJDIREKTORATET TRAFIKANALYSE I KARUP Til Vejdirektoratet Dokumenttype Rapport Dato 10.01.2011 VEJDIREKTORATET TRAFIKANALYSE I KARUP VEJDIREKTORATET TRAFIKANALYSE I KARUP Revision 1 Dato 2011-01-10 Udarbejdet af Anders Aagaard Poulsen, Brian

Læs mere

UDKAST. Alberslund og Glostrup Kommune. 0 Indledning. Modulvogntog UPS Danmark. NOTAT 18. juni 2012 SB/ssn/uvh

UDKAST. Alberslund og Glostrup Kommune. 0 Indledning. Modulvogntog UPS Danmark. NOTAT 18. juni 2012 SB/ssn/uvh UDKAST Alberslund og Glostrup Kommune Modulvogntog UPS Danmark NOTAT 18. juni 2012 SB/ssn/uvh 0 Indledning I forbindelse med et ønske fra UPS Danmark om at få tilladelse til at køre med modulvogntog mellem

Læs mere

Samspillet DK PTV UGM 2015 mellem vejtrafik og letbane på Ring 3

Samspillet DK PTV UGM 2015 mellem vejtrafik og letbane på Ring 3 Samspillet DK PTV UGM 2015 mellem vejtrafik og letbane på Ring 3 Morten Hedelund COWI A/S 1 Baggrund Etablering af en Letbane på Ring 3 i København Fakta: Længde: 27 km Antal stationer: 27 Køretid: 55

Læs mere

TRAFIKUNDERSØGELSE AF UDBYHØJVEJSRUNDKØRSLEN INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning Konklusioner 2

TRAFIKUNDERSØGELSE AF UDBYHØJVEJSRUNDKØRSLEN INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning Konklusioner 2 RANDERS KOMMUNE TRAFIKUNDERSØGELSE AF UDBYHØJVEJSRUNDKØRSLEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund og sammenfatning 2

Læs mere

NOTAT KRYDSUDFORMNING MELLEM KLEPHOLMVEJ OG HOBROVEJ. 1 Indledning

NOTAT KRYDSUDFORMNING MELLEM KLEPHOLMVEJ OG HOBROVEJ. 1 Indledning NOTAT Projektnavn Infrastrukturprojekt Støvring Ådale, Etape 2 Projektnr. 1100035423 Kunde Rebild Kommune Notat nr. 01 Version 3.0 Til Rebild Kommune Fra Michael Eilersen Udarbejdet af MLE, ANJEN, MNSS

Læs mere

Arkitektgruppen A/S. 1 Indledning. Nyt domicil for NNIT Overordnede trafikale vurderinger. 10. marts 2009 UVH/SB Rev. 1

Arkitektgruppen A/S. 1 Indledning. Nyt domicil for NNIT Overordnede trafikale vurderinger. 10. marts 2009 UVH/SB Rev. 1 Nyt domicil for NNIT Overordnede trafikale vurderinger 1 Indledning 10. marts 2009 UVH/SB Rev. 1 Arkitektgruppen A/S planlægger udarbejdelse af projekt for et kontorbyggeri på grundene Østmarken 3 og Sydmarken

Læs mere

Hastighed og uheldsrisiko i kryds

Hastighed og uheldsrisiko i kryds Trafiksikkerhed og Miljø Hastighed og uheldsrisiko i kryds Trafikdage på AUC 1996 Paper af: Civ. ing. Poul Greibe og Civ. ing. Michael Aakjer Nielsen Vejdirektoratet Trafiksikkerhed og Miljø Tel: 33 93

Læs mere

NOTAT. 1. Trafikale forudsætninger

NOTAT. 1. Trafikale forudsætninger NOTAT Projekt Usserød Kongevej trafiksimulering Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 1100025067-02 Dato 2017-12-11 Til Fra Charlotte Skov Rambøll - By og Trafik 1. Trafikale forudsætninger En række byudviklingsprojekter

Læs mere

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Indledning. Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium. NOTAT 22.

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Indledning. Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium. NOTAT 22. UDKAST Gladsaxe Kommune Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium NOTAT 22. april 2009 SB/uvh 0 Indledning Gladsaxe Kommune ønsker at forbedre trygheden i det firbenede

Læs mere

Trafikanalyse for Haslev

Trafikanalyse for Haslev Trafikanalyse for Haslev Hovedrapport, Februar 2015 Side 1 Udgivelsesdato : 17. februar 2015, version 2 Vores reference : 22.5044.01 Udarbejdet : Anne Mette Bach-Jacobsen og Bo Brassøe Kontrolleret : Irene

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Trafikanalyse af Lågegyde. Hørsholm Kommune. 1 Indledning. 2 Forudsætninger

Indholdsfortegnelse. Trafikanalyse af Lågegyde. Hørsholm Kommune. 1 Indledning. 2 Forudsætninger Hørsholm Kommune Trafikanalyse af Lågegyde COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 Indledning 1 2 Forudsætninger 1 3 Grundlag

Læs mere

FORSØG MED HØJRE- SVING FOR RØDT FOR CYKLISTER

FORSØG MED HØJRE- SVING FOR RØDT FOR CYKLISTER FORSØG MED HØJRE- SVING FOR RØDT FOR CYKLISTER HØJRESVING FOR RØDT - HVORFOR? Transportministeriet arbejder med at formulere en ny national cykelstrategi. Visionen er, at hele Danmark skal op på cyklen.

Læs mere

Projektområde vest for Kolding Storcenter By- og Udviklingsforvaltningen

Projektområde vest for Kolding Storcenter By- og Udviklingsforvaltningen Kontornotits Projektområde vest for Kolding Storcenter By- og Udviklingsforvaltningen Vej og Park Emne: Vurdering af muligheder og konsekvenser ved at forbinde Kolding Storcenter og et projektområde vest

Læs mere

Traffic signals. Thomas Werdelin ÅF

Traffic signals. Thomas Werdelin ÅF Traffic signals Thomas Werdelin ÅF The effect of traffic signals in DK Approx. 2800 traffic signals in total. Potential road user savings of approx. 175.000.000 / 1.300.000.000 DKK per year. The report

Læs mere

Er der forskelle i resultaterne fra VISSIM og DanKap?

Er der forskelle i resultaterne fra VISSIM og DanKap? Af Civilingeniør Søren Olesen, Carl Bro as Er der forskelle i resultaterne fra og? Flere og flere er begyndt at anvende trafiksimuleringsprogrammet til kapacitets og fremkommelighedsanalyser idet programmet

Læs mere

Evaluering af tryghed, adfærd og registrerede konflikter i cykelprojekter i København

Evaluering af tryghed, adfærd og registrerede konflikter i cykelprojekter i København Evaluering af tryghed, adfærd og registrerede konflikter i cykelprojekter i København Aalborg trafikdage 24-25 aug. 2009 Anne Eriksson Center for Trafik, Københavns Kommune anneri@tmf.kk.dk Tre forskellige

Læs mere

Tema Point, cyklister Point, bilister Uheld 30 33 Utryghed 22 18 Stikrydsninger 19 15 Fremkommelighed 9 17 Hastighedsreduktion 19 17

Tema Point, cyklister Point, bilister Uheld 30 33 Utryghed 22 18 Stikrydsninger 19 15 Fremkommelighed 9 17 Hastighedsreduktion 19 17 30 Tema Point, cyklister Point, bilister Uheld 30 33 Utryghed 22 18 Stikrydsninger 19 15 Fremkommelighed 9 17 Hastighedsreduktion 19 17 Gennemsnit af borgernes prioritering på hjemmesiden. Tema Point Uheld

Læs mere

1. Indledning Beskrivelse af løsningsforslag Vejens indretning Indretning af signalanlæg... 3

1. Indledning Beskrivelse af løsningsforslag Vejens indretning Indretning af signalanlæg... 3 NOTAT Projekt Vendt ensretning på Kronprinsessegade Kunde Københavns Kommune Notat nr. 001 Dato 2017-03-24 Tidspunkt - Til Fra Henning Munke Hansen Lars Jørgensen/Jesper Larsen 1. Indledning... 2 2. Beskrivelse

Læs mere

HÅNDBOG VEJSIGNALER, TILLÆG OM TRAFIKSIGNALREGULERING AF LETBANER ANLÆG OG PLANLÆGNING APRIL 2016 HØRINGSUDGAVE

HÅNDBOG VEJSIGNALER, TILLÆG OM TRAFIKSIGNALREGULERING AF LETBANER ANLÆG OG PLANLÆGNING APRIL 2016 HØRINGSUDGAVE HÅNDBOG VEJSIGNALER, TILLÆG OM TRAFIKSIGNALREGULERING AF LETBANER ANLÆG OG PLANLÆGNING APRIL 2016 HØRINGSUDGAVE FORORD Dette tillæg til håndbog om 'Vejsignaler' omhandler regulering af letbaner ved brug

Læs mere

Tilfartsregulering til motorveje Har det nogen effekt?

Tilfartsregulering til motorveje Har det nogen effekt? Tilfartsregulering til motorveje Har det nogen effekt? Af civ.ing. Steen Lauritzen, Vejdirektoratet 1. Baggrund Vejtrafikken er gennem de seneste 15 år steget kraftig. På motorvejene har der været en særlig

Læs mere

Vejmyndighedsbehandling i Glostrup Kommune

Vejmyndighedsbehandling i Glostrup Kommune NOTAT: Vejmyndighedsbehandling i Glostrup Kommune Letbane Ring 3. Glostrup Kommune har modtaget udbudsprojekt for letbanen i Ring 3. Derudover er modtaget trafiksikkerhedsrevision, trin 2-3, udarbejdet

Læs mere

Karen Marie Lei, Sektionsleder og civilingeniør, COWI A/S klei@cowi.dk

Karen Marie Lei, Sektionsleder og civilingeniør, COWI A/S klei@cowi.dk Evaluering af pilotprojekt Variable tavler for cyklister ved højresvingende lastbiler Forfattere: Michael Bloksgaard, Ingeniør, Århus Kommune mib@aarhusdk Karen Marie Lei, Sektionsleder og civilingeniør,

Læs mere

6-benet Rundkørsel i Kolding Vest

6-benet Rundkørsel i Kolding Vest 6-benet Rundkørsel i Kolding Vest Undersøgelse af trafikanternes samspilsadfærd i ny 2-sporet rundkørsel Belinda la Cour Lund 7. September 2014 Scion-DTU Diplomvej 376 2800 Kgs. Lyngby www.trafitec.dk

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om vejafmærkning

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om vejafmærkning Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om vejafmærkning 1. I bekendtgørelse nr. 802 af 4. juli 2012 foretages følgende ændringer: 1. I indledningen ændres lovbekendtgørelse nr. 1047 af 24. oktober

Læs mere

Kørsel på vej. Øvelseshæfte

Kørsel på vej. Øvelseshæfte EasyDrive.dk Administration: Tranegilde Bygade 13, 2635 Ishøj Tlf. 24 25 42 00 e-mail info@easydrive.dk Kørsel på vej Øvelseshæfte Mål med øvelserne på vej Formålet med undervisningen er at give dig færdighed

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om ændring af vejafmærkningsbekendtgørelserne

Udkast til Bekendtgørelse om ændring af vejafmærkningsbekendtgørelserne Dato 1. november 2018 Sagsbehandler Pia Brix Mail pbx@vd.dk Telefon +45 7244 3486 Dokument 18/15242-18 Side 1/14 Udkast til Bekendtgørelse om ændring af vejafmærkningsbekendtgørelserne I bekendtgørelse

Læs mere

1f 10ao 10aq 10an AABO SØRENSEN TRAFIKVURDERING AF REVIDERET KRYDSUDFORMNING I SVENSTRUP SYD ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 1 Baggrund COWI

Læs mere

BYR har bedt Rambøll udarbejde en trafikal vurdering at en udvidelse af Rødovre Stationscenter.

BYR har bedt Rambøll udarbejde en trafikal vurdering at en udvidelse af Rødovre Stationscenter. NOTAT Projekt Trafikal vurdering omkring Rødovre Stationscenter Kunde BYR Notat nr. 1 Dato 10-05-2016 Til Fra Rødovre Kommune Christina Mose 1. Indledning BYR har bedt Rambøll udarbejde en trafikal vurdering

Læs mere

Symboltest april Sammenfatning af resultater af trafikantforståelse af udvalgte symboler og færdselstavler

Symboltest april Sammenfatning af resultater af trafikantforståelse af udvalgte symboler og færdselstavler Symboltest april 2011 Sammenfatning af resultater af trafikantforståelse af udvalgte symboler og færdselstavler Afmærkninger til standsning af vildfarne Spøgelsesbilister Den østrigske hånd : 91 % af respondenterne

Læs mere

USSERØD KONGEVEJ FORBEDRING AF FREMKOMMELIGHEDEN

USSERØD KONGEVEJ FORBEDRING AF FREMKOMMELIGHEDEN USSERØD KONGEVEJ FORBEDRING AF FREMKOMMELIGHEDEN WWW.RAMBOLL.COM INDHOLD Baggrund Nuværende trafik Trafikken i fremtiden Tiltag Busprioritering Nyt signalanlæg ved Birkevej Optimering af samordning mellem

Læs mere

TILTAG I SIGNALREGULEREDE KRYDS. undgå højresvingsulykker

TILTAG I SIGNALREGULEREDE KRYDS. undgå højresvingsulykker TILTAG I SIGNALREGULEREDE KRYDS undgå højresvingsulykker Undgå højresvingsulykker Tiltag til forebyggelse af ulykker mellem højresvingende lastbiler/biler og ligeudkørende cyklister i signalregulerende

Læs mere