De 5 største fælder ved valg af gulv til hospitaler

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "De 5 største fælder ved valg af gulv til hospitaler"

Transkript

1 De 5 største fælder ved valg af gulv til hospitaler Har du også haft problemer med et relativt nyt gulv? Små skader, der er dukket op, såsom ridser, pletter, der ikke kan fjernes, åbne fuger, der er blevet til et hygiejneproblem? Enkelte områder er måske blevet glatte, og rengøringsprocessen er en udfordring? Det er sikkert muligt at reparere gulvet og dets belægning, men det er for dyrt, og du kan ikke tillade dig at have stilstandstid. Denne rapport vil hjælpe dig til at reducere udgifterne til reparation og vedligeholdelse af dit gulv samt udskiftning i utide. Vi har skitseret nogle almindelige fejl og lavet en liste over, hvordan de kan undgås. For at sikre at disse kriterier opfyldes på rette vis, er det ofte nødvendigt, at de tages i betragtning allerede under planlægningsfasen, og at de fastlægges i specifikationen.

2 FEJL NR. 1 Når du vælger et produkt efter pris I dag leveres alle gulve med en PU-overfladebelægning, som er nem at rengøre og vedligeholde. Vi behøver ikke at bekymre os! Kæmpe fælde! Vidste du, at mange af disse overfladebeskyttelser udelukkende er påført gulvet for at beskytte det under selve monteringen? At de ofte kræver yderligere beskyttelse med kemikalier for at kunne tages i brug på hospitaler? Disse belægninger har ofte en kort levetid, og i nogle tilfælde er de helt slidt væk efter blot få uger med intens trafik/eller grundig vedligeholdelse. Det er især gulve med PVC-belægning, men også gulve med linoleum og gummi, der i dag leveres med denne form for overfladebeskyttelse. Dette kan føre til yderligere udgifter på 2-5 EUR/m 2 årligt til afslibning og belægning. Tager man dette i betragtning, ville det sandsynligvis være en bedre idé at påføre en ny PU-belægning fra starten (10-15 EUR/m 2 ). Hvis du ikke følger disse omkostningsintensive vejledninger fra nogle gulvfabrikanter, kan du endog miste din garanti. Et billigt produkt kan blive meget dyrere end forventet. Men findes der et alternativ?

3 De 5 største fælder ved valg af gulv til hospitaler FEJL NR. 1 Linoleum surface 1:500 PVC surface 1:500 Rubber surface 1:500 Source: Dr. Jürgen Schmiegel, Piepenbrock (Facility Management Company, Germany, April 2011 Cross section noraplan: without coating Det er nødvendigt at beskytte gulve med åbne og popøse overflader, som f.eks. gulve med PVC, linoleum og visse andre plasttyper. Men det er også muligt at opnå en tæt og lukket overflade uden at påføre nogen form for belægning overhovedet sådan som det er tilfældet med gummigulve af høj kvalitet. Dette er gjort muligt gennem en behandling med udvalgte UV-frekvenser, som giver overfladen en tæt og lukket karakter, der holder igennem hele produktets levetid. Cross section PVC: with PU coating Hvis der ikke er noget på, er der heller ikke noget, der kan slides af! På dette foto kan du se, at PU-belægningslagene er ekstremt tynde, så selv små sandkorn kan ødelægge dem. Tykkelserne på 6-20 mikrometer kan ikke modstå et hospitalsmiljøs konstante belastning. Det eneste alternativ er en kostbar udskiftning samt specialbehandling med voks og belægninger. Tætte overflader kræver ikke voks og belægning. Til fjernelse af pletter, gammelt snavs, rengørings- og desinfektionsrester kan du bruge diamantskiver. Diamantskiver egner sig kun til gulve uden belægning. Se, hvordan et gulv så ud, før det blev gjort rent med diamantskiver

4 FEJL NR. 2 Når du bruger billige gulvlæggere Disse produkter er blevet standardiserede, og alle uddannede gulvlæggere kan lægge dem. Du kan blot vælge det billigste tilbud i udbudsprocessen. Billige gulvlæggere vælger ofte underleverandører uden særlig erfaring med det valgte produkt i det særlige hospitalsmiljø. En gulvlægger, der aldrig har arbejdet i dette miljø, bør testes i forvejen, og der er væsentlige forskelle i gulvlægningsteknikker mellem PVC, linoleum, gummi og andre materialer. Der er også forskel på de installationsløsninger, de forskellige producenter anvender til f.eks. fodpaneler, vinkler, hjørner og afløb. Gulvlæggeren bør oplæres, og hvis det er muligt, certificeres af gulvproducenten. Hvis gulvbelægningsleverandøren kan tilbyde oplæring på stedet for at sikre, at alt forløber korrekt, vil det være det bedste. Dette bør præciseres i tilbuddet.

5 De 5 største fælder ved valg af gulv til hospitaler FEJL NR. 2 These can always be avoided.

6 FEJL NR. 3 Når du vælger et billigt produkt Det billigste produkt er bedst for vores budget. Vi har ikke råd til noget, der er dyrere. Hvad betyder billigt? Er det købsprisen alene for materialet, prisen for montering, inklusive førstegangsrensning? Eller er de samlede udgifter til vedligeholdelse, reparation og udskiftning etc. i hele produktets levetid inkluderet i prisen? Og hvor lang er den reelle levetid? Svarer materialets kvalitet til det, du forventer? Er materialet egnet til det respektive anvendelsesområde? Budgetter er ofte delt op i investering og vedligeholdelse og indkøberen tager sig kun af sit eget ansvarsområde. Et gulv er et af de sidste elementer, der indkøbes og monteres i bygningen og midlerne på budgetterne er ofte allerede allokeret til andre installationer, hvis der kun tages højde for investeringsbudgettet. Det kan være fristende at spare penge på gulvet, hvis der findes et billigere alternativ. Men dette er en fælde: Du finder snart ud af, at udgifter til vedligeholdelse, reparation og istandsættelse er væsentligt højere end, hvis du fra starten havde valgt en god kvalitet med mulighed for lang levetid, hvilket i første omgang syntes at være en bekostelig affære. New type of PVC-free plastic floor, hard surface, scratch sensitive, difficult to glue.

7 De 5 største fælder ved valg af gulv til hospitaler FEJL NR. 3 Erfaringen viser: Jo billigere investering, jo højere vedligeholdelsesomkostninger. Udregn omkostningerne for the monterede produkt, herunder svejste samlinger og vedligeholdelse det første år. Regn derefter ud, hvor meget den daglige vedligeholdelse (manuel rengøring og/eller maskinvask med regelmæssige mellemrum) erfaringsmæssigt vil koste dig. Anvender du sprayrensemidler for at opretholde den pæne overfladefinish? Eller kan du anvende rengøringsmetoder med meget lidt behov for kemikalier, såsom diamantskiver eller damprengøring? Gulve med tæt overflade uden behov for belægning (som f.eks. gummigulve af høj kvalitet) kræver ikke disse foranstaltninger og er derfor en væsentlig billigere løsning på lang sigt (deres levetid er år). Der er mulighed for at reducere omkostningerne betydeligt. Investeringsomkostningerne er kun en lille del af det, der følger efter. Tag højde for mellemrengøring (intensive eller dybdegående rengøringsprocesser til fjernelse af ophobet snavs). Bruger du kemikalier til rengøringen, eventuelt i forbindelse med afslibning og påføring af ny belægning, eller gør du det udelukkende ved hjælp af vand og et rengøringssystem baseret på diamantskiver? Hvad er din erfaring med varigheden af overfladebeskyttelse? Har du behov for at påføre ny belægning eller vedligeholde gulvet ud over den regelmæssige vedligeholdelse? Hvor ofte er dette nødvendigt? Dette er en modelberegning over 15 år, hvor der er taget højde for alle disse parametre baseret på brugernes og teknikernes rapporter og erfaringer. Udgifter til belægning og overfladereparation (hovedsageligt nedslidte PU-belægninger eller lignende) udgør næsten halvdelen af udgifterne i løbet af produktets levetid. Reparationerne er måske ikke påkrævet lige i starten men afhængigt af brug, trafik og produkttype vil overfladebeskyttelser forsvinde før eller senere. Summary life cycle cost calculations Values in TSd Euro m 2 Total Ownership costs 15 years Surface Refurbishment Regular Maintenance Investment PU-belægning skal fornys helt igennem ved at slibe de gamle lag af og påføre en ny overfladebeskyttelse. Der kommer yderligere udgifter, stilstandsperioder etc. Gulve med vandbaserede belægninger skal behandles med voks tidligere, hvilket fører til højere vedligeholdelsesomkostninger. 0 noraplan pad noraplan Lino acryl Lino PU PVC PU

8 FEJL NR. 4 Når du antager, at alle gulve med svejste samlinger er hygiejniske Vores gulvbelægning er helt igennem hygiejnisk, fordi alle fuger og overgange til vægge samt fodpaneler er helt tætte! Dette er standard! Hvad er det officielle krav til et hygiejnisk gulv? Gulvet skal være uden samlinger, ikkeporøst med en glat overflade og nemt at rengøre. Blødgøringsmidler i PVC-gulve bevæger sig og får gulvet til at skrumpe. Eftersom andelen af blødgøringsmidler ofte er mere end en tredjedel af den totale blanding, kan det gøre en stor forskel! Det kræver reparation ellers får du et hygiejneproblem. Derfor er svejste samlinger ikke løsningen for skrumpende gulve. Plasticizers in PVC floors migrate and make the floor shrink.

9 De 5 største fælder ved valg af gulv til hospitaler FEJL NR. 4 Du må derfor hellere bruge et gulv, hvor fuger ikke kræver svejsning og er lukkede under hele gulvets levetid. Umuligt? Overhovedet ikke. Se her: Gulvet, der er afbildet til højre, kræver ikke svejste samlinger. Evelina Children Hospital, London Siden 2005 er der installeret nora-gummigulve med mange særdeles sofistikerede motiver, hvor de naturligvis ikke er indlagt med svejste samlinger. Gulvet forekommer stabilt, har ingen åbne fuger eller skader og kræver ikke reparation.

10 FEJL NR. 5 Når du vælger et splinternyt produkt Vi har anvendt et helt nyt produkt! Det er meget bedre, end alle tidligere produkter, ingen PVC, laveste udledningsværdier, nemt at rengøre! Vi fik et klart udsagn fra fabrikanten! Hvor er det fantastisk! Den perfekte gulvbelægning - bare uden erfaring? Hvor ofte har du ikke set nye typer af hospitalsgulve dukke op på markedet for derefter at forsvinde igen nogle år senere? Fabrikanterne fremstillede et perfekt nyt gulv men de glemte bare at afprøve det i brug. Ud over dets kemiske sammensætning er et gulv hovedsageligt et erfaringsprodukt. Et nyt gulv betyder, at du er forsøgskanin, du afprøver det, og du tager risikoen, hvis det ikke fungerer. Mange nye produkter kræver konstant forbedring, før kvaliteten er stabil, selv om de fra starten blev anset som en god løsning. Og navnlig i et hospitalsmiljø med alle de specifikke krav er der ikke plads til den slags eksperimenter. Tænk på den tid, det tager at udskifte et gulv, og på de omkostninger, der er forbundet med, at et bestemt rum ikke kan anvendes i denne periode. Eksempler: Gummigulve fra Italien, PU-overfladen smuldrer på grund af påvirkningen fra UV-lyset. Ny type PVC-frit plastgulv, hård overflade, bliver nemt ridset, vanskeligt at lime.

11 De 5 største fælder ved valg af gulv til hospitaler FEJL NR. 5 Vær forsigtig! Afprøv, hvad du end bruger, besøg andre lignende faciliteter, især dem med ældre gulvbelægninger, for at se, hvorledes gulvet arter sig over tid. Sørg for at få et ordentligt tilbud under udbudsprocessen, så du er sikker på, at du får, hvad du ønsker og ikke en billig kopi, der ikke fungerer!

NATURLIGE GULVE SOM BEVARER UDSEENDET

NATURLIGE GULVE SOM BEVARER UDSEENDET NATURLIGE GULVE SOM BEVARER UDSEENDET Dr. Schutz betyder langvarig beskyttelse, let påing og derfor mere glæde af dit gulv. Dr. Schutz - et brand af DEN BEDSTE PLEJE TIL LAKEREDE TRÆ- & KORKGUVLE Vedvarende

Læs mere

Skræddersyede overflader: LPX og PUR Eco

Skræddersyede overflader: LPX og PUR Eco Skræddersyede overflader: LPX og PUR Eco Perfekt tilpassede linoleumsgulve med LPX og PUR Eco Den fabrikspåførte overfladebehandlingen beskytter linoleummet mod snavs, letter den daglige rengøring og forlænger

Læs mere

Gulve reparation af gulvbelægninger

Gulve reparation af gulvbelægninger Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri Gulve reparation af gulvbelægninger Undervisningsministeriet. Januar 2012. Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri

Læs mere

Smukt at se på perfekt at gå på!

Smukt at se på perfekt at gå på! NY! t H e F L o o r Smukt at se på perfekt at gå på! Den nye DLW Linoleum med LPX overfladebehandling. Et frisk, klart udseende nemt at rengøre og hurtigt at vedligeholde. Den nye LPX overfladebehandling

Læs mere

5-I-1 LISTE. Ordrekode Foto Dimensioner Pakkemængder

5-I-1 LISTE. Ordrekode Foto Dimensioner Pakkemængder Ordrekode Foto Dimensioner Pakkemængder PGINCP(-)MD215 2150 x 13 mm x 48 mm 1 (inklusive kniv + skinne) Produktbeskrivelse Listen med Incizo teknologi er en enkel løsning til at skabe et perfekt finish

Læs mere

Et naturprodukt. Jute Cork Træmel Harpiks

Et naturprodukt. Jute Cork Træmel Harpiks Lino Art Linea Lino Art Linea 01. Linoleum et naturprodukt 02. DLW gulvbelægning en stolt tradition 03. Lino Art Linea kollektionen 04. Tekniske egenskaber 05. LPX nem rengøring 06. Anvendelsesområder

Læs mere

GULVE DER FORBLIVER FLOTTE

GULVE DER FORBLIVER FLOTTE GULVE DER FORBLIVER FLOTTE Dr. Schutz betyder langvarig beskyttelse, let påføring og derfor mere glæde af dit gulv. Dr. Schutz - et brand af DEN BEDSTE PLEJE TIL ELASTISKE GULVE Perfekt tilpasset til dine

Læs mere

Rengøringsvejledninger

Rengøringsvejledninger og pleje af dit lakerede og oliebehandlede Pergo parketgulv Hvorfor? HOLDBAR BRUGERVENLIG EFFEKTIV Korrekt rengøring af gulvet sikrer, at det bliver vedligeholdt perfekt. Produkterne er blevet udviklet

Læs mere

noraplan - monteringsvejledning

noraplan - monteringsvejledning noraplan - monteringsvejledning Iht. DIN EN 1817 "Elastiske gulvbelægninger Til limning af noraplan gummigulve skal der bruges en dispersionslim. Nogle limtyper suger mindre end andre. Dette skal der tages

Læs mere

Vokspleje overflade plejeguide & plejeprodukter

Vokspleje overflade plejeguide & plejeprodukter Vokspleje overflade plejeguide & plejeprodukter Tillykke med købet af dit nye Wiking Gulv! Følg denne vejledning/instruktion således din hårdvoks olierede overflade forbliver holdbar, smuk og let at pleje.

Læs mere

SVØMMEHALLER. Ventilationsaggregater af. komposit

SVØMMEHALLER. Ventilationsaggregater af. komposit SVØMMEHALLER Ventilationsaggregater af komposit Vores styrke, din fordel FORDELE > Korrossionsfri Lang levetid, lav vedligeholdelse > Lav vægt Forstærkning af tagkonstruktionen er unødvendig > Hygiejnisk

Læs mere

Sneplov/-skraber til ATV

Sneplov/-skraber til ATV Original brugsanvisning Varenr.: 9056715 Sneplov/-skraber til ATV Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Sneplov/-skraber til ATV - Varenr. 9056715 Beskrivelse:

Læs mere

MONTERING AF DINE QUICKSTEP-FLISER

MONTERING AF DINE QUICKSTEP-FLISER MONTERING AF DINE QUICKSTEP-FLISER 1) GENERELT QUICKSTEP UNICLIC er et revolutionerende system til lægning af laminatgulve uden brug af lim. Det praktiske not-/ferdesign betyder, at fliserne klikkes sammen.

Læs mere

nora tilbehør monterings anbefalinger

nora tilbehør monterings anbefalinger nora tilbehør monterings anbefalinger Generelt nora profiler er lavet af gummi. Fastgørelse Kontakt-/eller dispersionslim eller nora Profix kan bruges til fastgørelse af nora profiler. (efter samråd med

Læs mere

Dr. Schutz - et brand af IMAGE: KWG DESIGNGULVE & VEDLIGEHOLDELSE

Dr. Schutz - et brand af IMAGE: KWG DESIGNGULVE & VEDLIGEHOLDELSE Dr. Schutz - et brand af IMAGE: KWG DESIGNGULVE & VEDLIGEHOLDELSE HVAD ER ET DESIGNGULV? Designgulve - også kaldet LVT (Luxury Vinyl Da der sjældent kan ses forskel på et originalt Tiles) - er modulopbyggede,

Læs mere

CUBE DESIGN. Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S. - en guide til pleje og vedligeholdelse af møbler

CUBE DESIGN. Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S. - en guide til pleje og vedligeholdelse af møbler CUBE DESIGN Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S - en guide til pleje og vedligeholdelse af møbler Sådan passer du bedst på dit Cube Design produkt Denne vejledning giver dig mulighed for at pleje

Læs mere

Bæredygtighed og rengøring og vedligehold på hospitaler elastiske gulvbelægningers betydning

Bæredygtighed og rengøring og vedligehold på hospitaler elastiske gulvbelægningers betydning Bæredygtighed og rengøring og vedligehold på hospitaler elastiske gulvbelægningers betydning Uddrag Der skal tages højde for gulvbelægningers overfladeegenskaber som et afgørende element, der påvirker

Læs mere

Gulve til ethvert behov

Gulve til ethvert behov Gulve til ethvert behov Vi tilbyder: VOC-fri gulve Hurtig og simpel installation Særdeles hurtige hærdningstider Hårdføre overflader Dekorativt gulv Skridsikre og antimikrobielle gulve Hvorfor DekoFlake?

Læs mere

Fugning med nora fugemasse

Fugning med nora fugemasse Fugning med nora fugemasse 1. Fugning af samlinger Rens samlingerne for snavs (med børste ell. lign.). Der påsmøres en nora flydende voks over samlingerne, som skal fuges. Der må ikke løbe voks ned i samlingen

Læs mere

TOMCAT DANMARK. Pads / Tilbehør / EDGE

TOMCAT DANMARK. Pads / Tilbehør / EDGE TOMCAT DANMARK Pads / Tilbehør / EDGE 20/02-2019 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 3 Pad start pakke - Stick-Edge / Nano-Edge --- 4 Øko behandlings pad (kemi fri stripping) --- 5 Lilla pad ---

Læs mere

Fem grunde mere til at købe Kährs

Fem grunde mere til at købe Kährs Fem grunde mere til at købe Kährs Der er mange gode grunde til at vælge et gulv fra Kährs. Naturlig skønhed og teknisk overlegenhed, for eksempel. Her er et par stykker mere. 1 2 3 4 5 Længste erfaring

Læs mere

fade PLUS+ System datablad 2017/1 made from natural materials in Scandinavia

fade PLUS+ System datablad 2017/1 made from natural materials in Scandinavia fade System datablad PLUS+ 07/ made from natural materials in Scandinavia Indhold. Fade Akustikpudssystem. System navn. Anvendelsesområde 4. Materialer & produkter 5. Egenskaber 6. Egnede bæreværk 7. Montage

Læs mere

AquaCoat. En nyhed i overfladebehandling

AquaCoat. En nyhed i overfladebehandling AquaCoat En nyhed i overfladebehandling Her er beviset: Fantastisk holdbarhed AquaCoats helt enestående holdbarhed og evne til at beskytte mod korrosion er blevet testet igen og igen af uafhængige testinstitutter.

Læs mere

Svanemærkede rengøringsløsninger. vi gør det nemt at købe og bruge professionelle rengøringsrekvisitter

Svanemærkede rengøringsløsninger. vi gør det nemt at købe og bruge professionelle rengøringsrekvisitter Svanemærkede rengøringsløsninger vi gør det nemt at købe og bruge professionelle rengøringsrekvisitter Vælg Svanemærket på den lange bane og oplev forskellen i totaløkonomien Med svanemærkede microfiberprodukter

Læs mere

Monterings- og vedligeholdelsesvejledning af bordplader i Solid Surface materialet Corian Vigtigt læses straks ved modtagelse!

Monterings- og vedligeholdelsesvejledning af bordplader i Solid Surface materialet Corian Vigtigt læses straks ved modtagelse! Monterings- og vedligeholdelsesvejledning af bordplader i Solid Surface materialet Corian Vigtigt læses straks ved modtagelse! Generelt Kontroller altid bordpladen ved modtagelsen. Ved modtagelse af din

Læs mere

træplejesystem Rengøring & Pleje indendørs

træplejesystem Rengøring & Pleje indendørs træplejesystem Rengøring & Pleje indendørs Pleje af lakerede gulve Forlænger lakkens og gulvets levetid Vælg produkt Junckers LakPleje er et unikt produkt, der forlænger lakkens levetid og bibeholder lakkens

Læs mere

3M Industri. Tape og Lim. VHB tape. Det afprøvede alternativ. til skruer, nitter og svejsning

3M Industri. Tape og Lim. VHB tape. Det afprøvede alternativ. til skruer, nitter og svejsning 3M Industri Tape og Lim VHB tape Det afprøvede alternativ til skruer, nitter og svejsning Kvaliteten er afprøvet igennem 30 år 3M VHB tape blev opfundet af 3M for over 30 år siden. Tapen har vist sig at

Læs mere

Starfloor. Lægningsvejledning. 17.september 2013

Starfloor. Lægningsvejledning. 17.september 2013 Starfloor Lægningsvejledning 17.september 2013 Lægningsvejledning Brugsklasse Anvendelsesområder STARFLOOR CLICK er et gulv udviklet til bolig segmentet. * *følg lægningsvejledningen nøje Akklimatisering

Læs mere

SKAB NYT UD AF GAMMELT

SKAB NYT UD AF GAMMELT SKAB NYT UD AF GAMMELT Renover dine gulve i stedet for at erstatte dem. Dr. Schutz - et brand af GAMLE GULVE NYT DESIGN MED PU DESIGN Udskiftning af et gammelt, slidt gulv er tidskrævende, snavser og er

Læs mere

KÆRE BEBOER I AB BELLMANSGADE 7-11

KÆRE BEBOER I AB BELLMANSGADE 7-11 KÆRE BEBOER I AB BELLMANSGADE 7-11 Arbejder i jeres lejligheder. Byggeriet skrider hastigt frem, og håndværkerne skal snart i gang med arbejderne indvendigt i din lejlighed og ude på altanen. Du bliver

Læs mere

REPARATION AF ÆGTE TÆPPER TEKST & FOTO: JAN ANDERSEN

REPARATION AF ÆGTE TÆPPER TEKST & FOTO: JAN ANDERSEN REPARATION AF ÆGTE TÆPPER TEKST & FOTO: JAN ANDERSEN Bøger om reparation af orientalske tæpper: Peter F. Stone: Oriental Rug Repair, Greenleaf Company, Chicago 1981, ISBN: 0-940582-00-7 Majid Amini: Oriental

Læs mere

RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING

RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING 1 KONTECH A/S ønsker dig tillykke med din nye altan. KONTECH A/S ønsker dig tillykke med din nye altan. Vi håber at du i fremtiden vil nyde tiden på altanen og dens

Læs mere

Vordingborg Bad. plejeanvisninger

Vordingborg Bad. plejeanvisninger Vordingborg Bad Montage og plejeanvisninger Montagevejledning af dit bad arrangement. Før du påbegynder montage af dine bad skabe, så pak dem ud og gå for synlige skader. Skader på allerede monterede skabe

Læs mere

Ultra kabel og minikanaler. Enkelt og smart

Ultra kabel og minikanaler. Enkelt og smart Ultra kabel og minikanaler Enkelt og smart kabel og minikanaler er enkelt, smart og udført i miljøvenlige materialer. effektive løsninger til moderne bygninger og boliger Ultra er enkle og smarte kabel-

Læs mere

Optimal ydelse, bedre afkast. DRIFT OG VEDLIGEHOLDELSE SOLCELLEANLÆG. ProSolar A/S CVR: 34579504. 4600 Køge salg@prosolar.

Optimal ydelse, bedre afkast. DRIFT OG VEDLIGEHOLDELSE SOLCELLEANLÆG. ProSolar A/S CVR: 34579504. 4600 Køge salg@prosolar. Optimal ydelse, bedre afkast. DRIFT OG VEDLIGEHOLDELSE SOLCELLEANLÆG Dit behov for sikker drift. Vi sørger for dit anlæg altid er i drift, og vedligeholder det løbende! Maksimalt udbytte ved optimal drift:

Læs mere

LÆGNINGSVEJLEDNING. LÆGNINGSTEMPERATUR Den ideelle lægningstemperatur er 20 og skal være inden for et interval fra 15 C til 28 C.

LÆGNINGSVEJLEDNING. LÆGNINGSTEMPERATUR Den ideelle lægningstemperatur er 20 og skal være inden for et interval fra 15 C til 28 C. Vi anbefaler at læse følgende lægningsvejledning for ikke at glemme noget og for at drage fuld nytte af dit gulv i mange år. ANVENDELSE LÆGNINGSVEJLEDNING BRUG Gulvbelægning som udelukkende er beregnet

Læs mere

OVERSIGT PROFESSIONELLE VEDLIGEHOLDELSES SYSTEMER TIL INDUSTRIGULVE. BECO TREAT APS - Nebelvej 15-8700 Horsens (Danmark)

OVERSIGT PROFESSIONELLE VEDLIGEHOLDELSES SYSTEMER TIL INDUSTRIGULVE. BECO TREAT APS - Nebelvej 15-8700 Horsens (Danmark) OVERSIGT PROFESSIONELLE VEDLIGEHOLDELSES SYSTEMER TIL INDUSTRIGULVE DYB RENGØRING FJERNELSE AF PLETTER Meget snavsede betongulve kræver en mere intens rengøring. Med DUALTREAT DeepCleaningPad fjernes dybe

Læs mere

Dansk Gulvpleje. Professionel pleje af: - Gulvtæpper - Trægulve - Stengulve - Betongulve - Linoleum. Tæpper Flisegulv Nålefilt Profilgulv

Dansk Gulvpleje. Professionel pleje af: - Gulvtæpper - Trægulve - Stengulve - Betongulve - Linoleum. Tæpper Flisegulv Nålefilt Profilgulv Dansk Gulvpleje Tæpper Flisegulv Nålefilt Profilgulv Anti-Skrid Linoleum Stengulv Trægulv Professionel pleje af: - Gulvtæpper - Trægulve - Stengulve - Betongulve - Linoleum Dansk Gulvpleje Stenbukvej 65

Læs mere

DURA-BRIGHT. WHEELS Flot udseende nem vedligeholdelse DURA-BRIGHT

DURA-BRIGHT. WHEELS Flot udseende nem vedligeholdelse DURA-BRIGHT DURA-BRIGHT WHEELS Flot udseende nem vedligeholdelse DURA-BRIGHT Alcoa Dura-Bright EVO wheels Næstegenerationsbehandling fra Dura-Bright med endnu bedre overfladebeskyttelse. Alcoa tilbyder dig hermed

Læs mere

Retningslinje nr. 10 til afdelingsbestyrelserne

Retningslinje nr. 10 til afdelingsbestyrelserne Retningslinje nr. 10 til afdelingsbestyrelserne Afdelingens økonomi Er det nødvendigt for jer at vide, hvordan ejendommens økonomi hænger sammen? Det korte svar er ja. Eftersom det er jeres pligt at sørge

Læs mere

AROS Manuel Pumpe CARPU1001

AROS Manuel Pumpe CARPU1001 AROS Manuel Pumpe CARPU1001 Teknisk Manual 10057010 V1.0 2012 12 04 DK enriching urban life Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE...2 INTRODUKTION...3 PRODUKTKOMPONENTER...4 SIKKERHEDSINFORMATIONER...5

Læs mere

Omnisports Excel, Reference, Training, Speed & Compact

Omnisports Excel, Reference, Training, Speed & Compact Enhver brug af produktet til andre formål end dem der er fastsat i betingelserne for brug, skal indsendes til Tarkett til godkendelse. Omnisports belægningen kan monteres på forskellige underlag alt efter

Læs mere

norament 926 grano MODERNE MULIGHEDER. LANGTIDSHOLDBAR STIL.

norament 926 grano MODERNE MULIGHEDER. LANGTIDSHOLDBAR STIL. norament 926 grano MODERNE MULIGHEDER. LANGTIDSHOLDBAR STIL. Pålidelig egenskaber opfrisket med en moderne palette Skab et fundament af langtidsholdbar egenskaber med norament 926 grano, det eneste premium

Læs mere

Ready Play Tennis i Växjö valgte tennisunderlag. Unisport

Ready Play Tennis i Växjö valgte tennisunderlag. Unisport Tennisunderlag 04 Ready Play Tennis i Växjö valgte tennisunderlag fra Unisport 04 06 08 Taraflex Tennisunderlag Kunstgræs ProCourt - Syntetisk rødgrus Greenset PU Proflex Claytech 04 06 08 10 12 14 10

Læs mere

Utmaningar med nya produkter livslängd på våtrum, installationer och tätskikt. Leon Buhl, Teknologisk Institut

Utmaningar med nya produkter livslängd på våtrum, installationer och tätskikt. Leon Buhl, Teknologisk Institut Utmaningar med nya produkter livslängd på våtrum, installationer och tätskikt Leon Buhl, Teknologisk Institut Agenda Krav der kan stilles til vådrums egenskaber Hvor er vådrummet kritisk Bygningskonstruktioner,

Læs mere

til mange overflader Problemfri fjernelse Hurtig indflytning Et vægbearbejdningssystem

til mange overflader Problemfri fjernelse Hurtig indflytning Et vægbearbejdningssystem Problemfri fjernelse Hurtig indflytning Et vægbearbejdningssystem til mange overflader Vægbearbejdningssystemet PWR 180 CE med dets alsidige forsatser fjerner puds, fliseklæber- eller tapetrester og glatter

Læs mere

Skader i Vådrum. Leon Buhl Teknologisk Institut, Energi & Klima

Skader i Vådrum. Leon Buhl Teknologisk Institut, Energi & Klima Skader i Vådrum Leon Buhl Teknologisk Institut, Energi & Klima Agenda Udførelse af installationer i gulve og vægge Krav til melding ved utæthed Installation og reparation af gulvafløb Krav til anvendelse

Læs mere

A01.00 DK Brugsvejledning. Køkkenarmatur Håndvaskarmatur

A01.00 DK Brugsvejledning. Køkkenarmatur Håndvaskarmatur A01.00 DK Brugsvejledning Køkkenarmatur Håndvaskarmatur 2 Anvendelse ADORA armaturer er produceret med henblik på at forsyne en vask med koldt drikkevand, varmt vand og blandet vand til husholdning ADORA

Læs mere

LIBERTY BACK SYSTEM GB NL D N S DK SF F

LIBERTY BACK SYSTEM GB NL D N S DK SF F LIBERTY BACK SYSTEM GB NL D N S SF F User manual Gebruiksaanwijzing Gebrauchsanweisung Brukermanual Bruksanvisning Brugermanual Käyttöohje Mode d emploi AVAILABLE STANDARD MODEL Liberty BC AVAILABLE STANDARD

Læs mere

FOR KORREKT PLEJE AF JERES SPORTSGULV, FØLG VENLIGST VORES ANVISNING.

FOR KORREKT PLEJE AF JERES SPORTSGULV, FØLG VENLIGST VORES ANVISNING. FOR KORREKT PLEJE AF JERES SPORTSGULV, FØLG VENLIGST VORES ANVISNING. Kære Kunde! For at kunne få optimal glæde af jeres Pulastic sportsgulv, bedes I følge nedenstående anvisninger. Rengøringsanbefalinger

Læs mere

AFSNIT 6: BADEVÆRELSE

AFSNIT 6: BADEVÆRELSE AFSNIT 6: BADEVÆRELSE Den 23.04.2018 47 Badeværelset i din lejlighed er en såkaldt badekabine, der leveres nøglefærdigt på byggepladsen og monteres samtidig med facader og vægge. Væggene er lavet af krydsarmeret

Læs mere

AQUA DANMARK EN NY VERDEN

AQUA DANMARK EN NY VERDEN AQUA DANMARK Leyco SOFT EN NY VERDEN GOD KAFFE MILJØET AT SPARE PENGE GOD KVALITET MINDRE RENGØRING ET RENT HJEM BLØDT TØJ 1 2 Leyco SOFT SERIEN Leyco SOFT har med sit innovative design, gjort det endnu

Læs mere

fade LITHOS System datablad 2017/1 made from natural materials in Scandinavia

fade LITHOS System datablad 2017/1 made from natural materials in Scandinavia fade System datablad LITHOS 07/ made from natural materials in Scandinavia Indhold. Fade kustikpudssystem. System navn. nvendelsesområde 4. Materialer & produkter 5. Egenskaber 6. Egnede bæreværk 7. Montage

Læs mere

Gulve reparation af trægulve

Gulve reparation af trægulve Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri Gulve reparation af trægulve Undervisningsministeriet. Januar 2012. Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri i

Læs mere

Drift og vedligeholdelse

Drift og vedligeholdelse RENGØRING AF PULASTIC SPORTSGULV Kære Kunde! For at kunne få optimal glæde af jeres Pulastic sportsgulv, bedes I følge nedenstående anvisninger. Rengøringsanbefalinger Regelmæssig rengøring garanterer,

Læs mere

Eminent VINYL HOMOGEN GULVBEL ÆGNING

Eminent VINYL HOMOGEN GULVBEL ÆGNING Eminent HOMOGEN GULVBEL ÆGNING VINYL > Bred og ny kollektion med et unikt design koncept > Ikke retningsbestemt mønster med 3D effect > iq intelligent kvalitet PUR forstærket overflade > Ingen brug af

Læs mere

Rund trampolin Ø396 cm Til nedgravning

Rund trampolin Ø396 cm Til nedgravning Original brugsanvisning Varenr.: 9055928 Rund trampolin Ø396 cm Til nedgravning Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Rund trampolin t. nedgravning - Varenr.

Læs mere

OBS! Læs altid monteringsvejledningen! Gem vejledningen til senere brug!

OBS! Læs altid monteringsvejledningen! Gem vejledningen til senere brug! Monteringsvejledning max 110 kg OBS! Læs altid monteringsvejledningen! Gem vejledningen til senere brug! Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 90356AS2X3VII 2016-12 Kære kunde! Gem vejledningen til senere brug.

Læs mere

Flydespartlen er pumpebar, cementbundet og polymermodificeret pudslag.

Flydespartlen er pumpebar, cementbundet og polymermodificeret pudslag. Arbejdsanvisning weberfloor industri Anvendelsesområde Boliger, garager, kældre, butikker, kontorer, gallerier og atelierer: Til gulve udsat for fodtrafik, håndtrukket pallevogne, kørsler med lette lastbiler

Læs mere

HÆRDEPLASTBELÆGNING TIL LEVNEDSMIDDEL OG INDUSTRI

HÆRDEPLASTBELÆGNING TIL LEVNEDSMIDDEL OG INDUSTRI HÆRDEPLASTBELÆGNING TIL LEVNEDSMIDDEL OG INDUSTRI Tekniske gulvløsninger baseret på hærdeplast opfylder levnedsmiddelindustriens krav til fødevaresikkerhed og hygiejne Indholdsfortegnelse Side 2 Indledning

Læs mere

wedi verdensnyhed under PVC-belægninger: wedi Solso en noget anderledes gulvelement

wedi verdensnyhed under PVC-belægninger: wedi Solso en noget anderledes gulvelement wedi verdensnyhed under PVC-belægninger: wedi Solso en noget anderledes gulvelement DK wedi Solso Ingen alternativer under PVC. 2 Ny brusevæg Nyt materiale Det sikre brusegulv-system til brug under PVC-belægninger

Læs mere

.dk. www. Hygiea Rejse bade- og toiletstol. Brugsanvisning. HMN a/s

.dk. www. Hygiea Rejse bade- og toiletstol. Brugsanvisning. HMN a/s Hygiea Rejse bade- og toiletstol Brugsanvisning INDHOLDSFORTEGNELSE GENERELT 3 INTRODUKTION 3 ANVENDELSESFORMÅL 3 FORVENTET LEVETID 3 GARANTI 3 RESERVEDELS, KLAGE 3 SIKKERHED 4 ANVENDELSESFORMÅL 4 ADVARSEL

Læs mere

BS 2000 / BS 3000 MØNSTER/FARVE-FLAGER EPOXYFLEX TRANSPARENT

BS 2000 / BS 3000 MØNSTER/FARVE-FLAGER EPOXYFLEX TRANSPARENT MØNSTER/FARVE-FLAGER EPOXYFLEX TRANSPARENT Dekorativ og slidstærk gulvbelægning / epoxymaling Underlag: beton, puds, murværk, keramik Garager 1. Grunder: BS 2000 2. Toplag BS 3000 Hobbyrum 3. Mønster flager

Læs mere

MiniHuset.dk Torpsgade 25, Smidstrup, 7000 Fredericia www.minihuset.dk - info@minihuset.dk. Udvendig Dekorering

MiniHuset.dk Torpsgade 25, Smidstrup, 7000 Fredericia www.minihuset.dk - info@minihuset.dk. Udvendig Dekorering Udvendig Dekorering Det udvendige udseende er på mange måder den vigtigste del af dit dukkehus, da det er den del, der bliver vist det meste af tiden. Den stil du vælger til dit hus vil ofte diktere det

Læs mere

Bedst og billigst til gulvrenovering!

Bedst og billigst til gulvrenovering! Bedst og billigst til gulvrenovering! Gulvrenovering i særklasse! En sikker investering Der er rigtig mange penge at spare ved korrekt behandling og renovering af gulve. Med relative få midler kan du få

Læs mere

Trampolin 512x305 cm

Trampolin 512x305 cm SIKKERHEDSANVISNINGER OG SAMLEVEJLEDNING Varenr.: 9053595 Trampolin 512x305 cm Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Trampolin, firkantet - Varenr. 9053595 Beskrivelse:

Læs mere

Gulvløsninger til hospitaler

Gulvløsninger til hospitaler Gulvløsninger til hospitaler Hvorfor ikke vælge det bedste gulv, når det også er det billigste!? AF PALLE SUNDDAL, nora systems At vælge den rigtige gulvbelægning er svært, og ofte bliver det et traditionelt

Læs mere

SCHÖNOX MAX FORMAT. System MAX FORMAT. www.schonox.dk

SCHÖNOX MAX FORMAT. System MAX FORMAT. www.schonox.dk SCHÖNOX MAX FORMAT Foto: RAK Ceramics GmbH SCHÖNOX MAX FORMAT System MAX FORMAT Et program med optimalt tilpassede produkter til montering af meget store fliser samt meget tynde fliser Sikkert og effektivt

Læs mere

ASTM D 3207-96 eller anden gældende version. Standard Test

ASTM D 3207-96 eller anden gældende version. Standard Test Bilag 7 Dette bilag består af 5 dele: Del 1 omhandler gulvpolish. Effektivitetstest af professionelle produkter Del 2 vaskepolish og vaskeplejemiddel med voks. Del 3 grundpolish. Del 4 polishfjerner og

Læs mere

ISERIT A/S. Normalistandsættelse og vedligeholdelse af boligen. vægge - lofter - gulve

ISERIT A/S. Normalistandsættelse og vedligeholdelse af boligen. vægge - lofter - gulve ISERIT A/S Normalistandsættelse og vedligeholdelse af boligen vægge - lofter - gulve 1 Vejledning til vedligeholdelse Normalistandsættelse af boligen Der er placeret mange forskellige materialer, installationer

Læs mere

Hvad er tagpap... 2. Vedligehold af taget... 3 Gangbaner... 4 Drift... 4 Vedligehold... 4 Storm og usædvanlige vejrforhold... 5 Levetider...

Hvad er tagpap... 2. Vedligehold af taget... 3 Gangbaner... 4 Drift... 4 Vedligehold... 4 Storm og usædvanlige vejrforhold... 5 Levetider... www.hydrotec.dk Hvad er tagpap... 2 Vedligehold af taget... 3 Gangbaner... 4 Drift... 4 Vedligehold... 4 Storm og usædvanlige vejrforhold... 5 Levetider... 5 Tagpap adskiller sig fra andre former for

Læs mere

Alcoa smedede aluminiumsfælge. Fakta & Tal

Alcoa smedede aluminiumsfælge. Fakta & Tal Alcoa smedede aluminiumsfælge Fakta & Tal VIDSTE DU? Alcoa fælge er de stærkeste fælge Hver fælg starter som en hel blok meget stærk og korrosionsbestandig aluminiumslegering. Med et tryk på 8000 ton bliver

Læs mere

ELEKTRISK TERRASSEVARMER

ELEKTRISK TERRASSEVARMER ELEKTRISK TERRASSEVARMER HN 12362 Brugervejledning Læs brugervejledningen omhyggeligt, før terrassevarmeren tages i brug, og gem den til senere brug. Pak terrassevarmeren ud og kontroller, at alle dele

Læs mere

imop Lite Rengøring i bevægelse

imop Lite Rengøring i bevægelse imop Lite Rengøring i bevægelse Velkommen til revolutionen imop Lite imop Lite er den nyeste og mest fleksible gulvvaskemaskine i i-mop-serien. Ved at udvide det aktuelle udvalg af i-mopper, tilbyder i-team

Læs mere

Tillykke med din nye unica line bruseløsning. Håndtering

Tillykke med din nye unica line bruseløsning. Håndtering vejledninger unica line bruseløsning Tillykke med din nye unica line bruseløsning Når du har valgt en unica line løsning i glas, har du valgt at kombinere moderne design og kvalitet. Vi er sikre på, at

Læs mere

Vibo afdeling 118 Rengørings- og vedligeholdelsesvejledning til badeværelset

Vibo afdeling 118 Rengørings- og vedligeholdelsesvejledning til badeværelset Indholdsfortegnelse Afløb i baderum... 2 Rist.... 2 Vandlås... 2 Bordplade og vask... 4 Almindelig rengøring af bordplade og vask:... 4 Fjernelse af kalk... 4 Vedligeholdelse af Bordplade og vask:... 4

Læs mere

10 gange test, afprøvning og kontrol PU Systemet fra Europas Nr. 1

10 gange test, afprøvning og kontrol PU Systemet fra Europas Nr. 1 10 gange test, afprøvning og kontrol PU Systemet fra Europas Nr. 1 Garanteret, sikkert produktvalg Indledning Indhold 10 gange test, afprøvning og kontrol For 10 år siden, da den første PU Sealer blev

Læs mere

Brugermanual. HAJO pladeløfter SCC050 SCC075 SCC150 SCC300 SCC600

Brugermanual. HAJO pladeløfter SCC050 SCC075 SCC150 SCC300 SCC600 Brugermanual HAJO pladeløfter SCC050 SCC075 SCC150 SCC300 SCC600 Instruktion i korrekt brug af HAJO pladeløfter. Opbevar denne manual let tilgængelig for brugeren. Det er vigtigt at brugeren forstår advarslerne

Læs mere

Når du flytter. 1. Boligen skal tømmes og rengøres. Kære beboer

Når du flytter. 1. Boligen skal tømmes og rengøres. Kære beboer Når du flytter Når du flytter Kære beboer Du har nu valgt at fraflytte din bolig i Baldersbo. I den forbindelse ønsker vi at sikre dig en så problemfri fraflytning som mulig. Når du læser denne brochure,

Læs mere

Oliering og Pleje af Trægulve

Oliering og Pleje af Trægulve Oliering og Pleje af Trægulve 1. Oliering - nylagte ubehandlede massive trægulve 2. Plejeoliering - nylagte fabriksolierede trægulve 3. Plejeoliering eksisterende olierede trægulve 4. Rengøring og vask

Læs mere

Litochrom STARLIKE. Planspartler Forsegler Klæber

Litochrom STARLIKE. Planspartler Forsegler Klæber Litochrom STARLIKE Planspartler Forsegler Klæber DK Tre funktioner i ét produkt Planspartler Forsegler Klæber Smudsafvisende og vandafvisende. Forebygger udbredelsen af svamp og mug. Ideel til at forny

Læs mere

Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S

Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S CUBE DESIGN Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S - en guide til pleje og vedligeholdelse af møbler Denne vejledning hjælper dig med at pleje og vedligeholde dine produkter fra Cube Design, så

Læs mere

MØBEL RENOVERING NYHED RENOVERING MED VEDLIGEHOLDELSESFRI RECYCLING PLAST

MØBEL RENOVERING NYHED RENOVERING MED VEDLIGEHOLDELSESFRI RECYCLING PLAST MØBEL RENOVERING NYHED RENOVERING MED VEDLIGEHOLDELSESFRI RECYCLING PLAST BY BANG tilbyder renovering af eksisterende møbler - både med skift af beklædning og ny galvanisering. Vores recyclingplast planker

Læs mere

Vedligeholdelsesreglement

Vedligeholdelsesreglement Vedligeholdelsesreglement Godkendt på afdelingsmødet 26-09-2012 Indhold A-ordning (normalistandsættelse)... 3 I Generelt... 3 1. Ikrafttræden... 3 2. Ændring af lejekontrakten... 3 3. Beboerklagenævn...

Læs mere

Strong Premium. 1-komponent vandbaseret gulvlak. Til erhverv med meget tra k. Glansgrad:

Strong Premium. 1-komponent vandbaseret gulvlak. Til erhverv med meget tra k. Glansgrad: Strong Premium 1-komponent vandbaseret gulvlak. Til erhverv med meget tra k 1-komponent vandbaseret og lugtsvag top-lak til brug på meget tra kkerede trægulve, der anvendes til erhvervsmæssige formål.

Læs mere

Hydraseal DPM Beskrivelse Hydraseal DPM er en tokomponents opløsningsmiddelog benzylalkoholfri epoxyprimer. Anvendelsesområde Hydraseal DPM er en specialfremstillet primer, der muliggør umiddelbar installation

Læs mere

TRIP TRAP WOODCARE. Udendørs plejeprodukter. Nemt og effektivt Naturligvis

TRIP TRAP WOODCARE. Udendørs plejeprodukter. Nemt og effektivt Naturligvis TRIP TRAP WOODCARE Udendørs plejeprodukter Anbefalet af professionelle Nemt og effektivt Naturligvis 1 Det naturlige valg Træ skal ikke overfladebehandles; det skal styrkes og beskyttes indefra. Denne

Læs mere

ISOKLINKER. Efterisolering og murværk i ét. NUTIDENS LØSNING PÅ FREMTIDENS BEHOV

ISOKLINKER. Efterisolering og murværk i ét. NUTIDENS LØSNING PÅ FREMTIDENS BEHOV ISOKLINKER Efterisolering og murværk i ét. NUTIDENS LØSNING PÅ FREMTIDENS BEHOV Dear Reader, ISOKLINKER facade isoleringssystemer er blevet afprøvet og testet gennem mange år og løbende forskning og udvikling

Læs mere

Monteringsvejledning COMPACT

Monteringsvejledning COMPACT Monteringsvejledning COMPACT INDLEDNING Pro-User Compact cykelholder er fremstillet af Tradekar Benelux BV. Sikker og pålidelig foldning og vippe cykelholder til transport af to cykler Egnet til næsten

Læs mere

Råd om vedligeholdelse Følg disse nemme råd om vedligeholdelse for at få den optimale glæde af sengen.

Råd om vedligeholdelse Følg disse nemme råd om vedligeholdelse for at få den optimale glæde af sengen. Råd om vedligeholdelse Følg disse nemme råd om vedligeholdelse for at få den optimale glæde af sengen. Velkommen til en ny verden med din Hästens-seng Nyd din drømmeseng resten af dit liv begynder her.

Læs mere

Nivelleringssystemer til fliser Er der forskel på produkterne?

Nivelleringssystemer til fliser Er der forskel på produkterne? Nivelleringssystemer til fliser Er der forskel på produkterne? Vi møder i stigende grad flere udbydere af forskellige nivelleringssystemer til fliser på det danske marked. Det ser vi som en positiv udvikling,

Læs mere

-SKØNSERKLÆRING Journal nr

-SKØNSERKLÆRING Journal nr -SKØNSERKLÆRING Journal nr. 16.033 Besigtigelsesdato: Torsdag den 19.05.2016, kl. 16.30 Ejendommen: Klager: Beskikket bygningssagkyndig: Ansvarsforsikringsselskab: Tilstede ved skønsmødet: Bilag (herunder

Læs mere

Installationssystem. TacTiles

Installationssystem. TacTiles Installationssystem TacTiles Limfri installation For 2 år siden installerede vi 4.000 kvadratmeter tæppefliser i vores showroom med TacTiles, og jeg er stadig meget tilfreds. Jeg skal ærligt indrømme,

Læs mere

Flere støvreducerede produkter, med endnu flere anvendelsesområder

Flere støvreducerede produkter, med endnu flere anvendelsesområder Flere støvreducerede produkter, med endnu flere anvendelsesområder Let s stick together www.schonox.dk Vælg et støvfrit arbejdsmiljø. For helbredets, tidens og kundernes skyld Vores sortiment af støvreducerede

Læs mere

Acceptable skader ved aflevering af varebil

Acceptable skader ved aflevering af varebil Alm. Brand Leasing Acceptable skader ved aflevering af varebil Her kan du læse om, hvilke skader der accepteres, når bilen bliver vurderet efter endt leasingaftale. Når du afleverer bilen, bliver den gennemgået

Læs mere

Et svejsbart muffesystem til præisolerede rørsystemer. systemet

Et svejsbart muffesystem til præisolerede rørsystemer. systemet Et svejsbart muffesystem til præisolerede rørsystemer systemet det sikreste muffesystem til præisolerede rør Fremstillet af samme materiale som kapperøret Samme muffesystem til både lige rør og afgreninger

Læs mere

Vedligeholdelsesvejledning

Vedligeholdelsesvejledning VARDE BSB AFDELING 9001 afs. 1 STATIONSPARKEN Vedligeholdelsesvejledning Godkendt på afdelingsmødet den 7. juni 2001. 1 V Særlig udvendig vedligeholdelse 1. 2. Udlejer vedligeholder de malede overflader

Læs mere

ståldæk konstruktioner med beton en helt samlet reducerer lyden markant. etageadskillelse som kan minimere lyd.

ståldæk konstruktioner med beton en helt samlet reducerer lyden markant. etageadskillelse som kan minimere lyd. s r. r li 'a- :, i:. Eftex ApS har i samarbejde med de førende producenter af lyd reducerende materialer sammensat et unik sortiment til den danske byggebranche, og er i stand til at designe en etageadskillelse

Læs mere

SYSTEMET. + Anvendes til 3 belastningsklasser i henhold til EN

SYSTEMET. + Anvendes til 3 belastningsklasser i henhold til EN EASY SYSTEMET Anvendes til 3 belastningsklasser i henhold til EN433 Fremstillet i robust HD-PE materiale Kan leveres med forskellige ristetyper fremstillet i galvaniseret stål, rustfri stål eller støbejern

Læs mere