Udviklingscenter Familiehusene

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udviklingscenter Familiehusene"

Transkript

1 Udviklingscenter Familiehusene Udviklingscenter Familiehusene er et forebyggelsestilbud i Greve Kommune. Vi vil udvikle i stedet for at behandle. Familiehusene er et tilbud til børn, unge og familier, der har brug for hjælp til at løse aktuelle eller mere langsigtede problemstillinger. Det kan enten være, fordi et barn er ensomt eller bliver mobbet, eller at forældrene ikke kan enes eller eventuelt er i et misbrug. Afdelinger Alt efter, hvad der er mest hensigtsmæssigt for den enkelte, har vi flere afdelinger: Forældrehusene, hvis det primære fokus er at arbejde med relationen mellem forældre og børn. Skolen, som også arbejder med relationen i familien, men hvor familien ikke har brug for et decideret døgntilbud. Her arbejder vi blandt andet med, hvordan forældrene kan støtte barnet i at gå i skole. Ungeafdelingen, hvor vi har flere tilbud til unge, der har brug for at komme væk hjemmefra i en periode. Uanset hvilken afdeling, barnet/familien bliver en del af, bliver hele familien inddraget, da vi forebygger bedst ved at arbejde med det, der er lige rundt om barnet eller den unge. Vi arbejder på familiens præmisser, får familiens medlemmer til at tage ejerskab i forløbet og hjælper dem med at huske deres succeser. Vi tager udgangspunkt i familiernes egne mål og samarbejder med medarbejderne i kommunens forvaltning, skoler og daginstitutioner. Visitation For at komme på Familiehusene, kræver det, at barnet bliver visiteret af kommunen. Et forløb starter ofte med, at forældre, lærere eller pædagoger henvender sig, fordi de er bekymrede for barnet. Her vurderer familiens rådgiver, i kommunens Center for Børn og Familier, hvilken løsning der vil være mest hensigtsmæssig, og hvis det mest hensigtsmæssige er, at barnet/familien kommer på Familiehusene, tager rådgiveren kontakt til den relevante afdelingsleder. Vi løser primært opgaver for familier i Greve Kommune, men har også familier fra andre kommuner. Kontaktpersoner Alle afdelinger arbejder med begrebet kontaktperson/tovholder, som er en medarbejder på afdelingen, der sikrer kontakten mellem Familiehusene og øvrige samarbejdspartnere. Kontaktpersonen koordinerer og sørger for kontinuitet i forløbet, aftaler ferier med familien og har særlig opmærksomhed på familien/barnet og deltager i udviklingsmøder og samarbejdsmøder.

2 Forskellige forløb Alle afdelinger tilbyder følgende tre standard forløb: Afklaringsforløb: Her afdækkes hvilke ressourcer og vanskeligheder barnet/familierne står i og hvilke muligheder, de har for at udvikle sig. Forventet varighed: fire til seks måneder. Udviklingsforløb: Et udviklingsforløb kan være fortsættelsen af et afklaringsforløb. Her sættes fokus på at arbejde specifikt med de problemstillinger, der er defineret i afklaringsforløbet. Opfølgning: Når et barn/en familie afslutter et ophold i Familiehusene, kan de få et opfølgningsforløb, hvis de har brug for det. Dette laves individuelt og kan eventuelt være, at en støtteperson kommer hjem til familien i et aftalt forløb, så familierne hjælpes til at fastholde de nye samspil. Akut modtagelse: Forældrehusene og Ungeafdelingen er døgnåbne hele året og har også en akutfunktion, hvilket betyder, at børn eller hele familier kan komme til med det samme, hvis deres situation gør, at de ikke kan vente, til de eventuelt bliver visiteret. Akutte kan blive i maksimalt 14 dage. Herefter tages der stilling til, hvad de skal. Og måske er løsningen, at de bliver i Familiehusene, men det er ikke sikkert.

3 Forældrehusene 6 familier har i en periode mulighed for at bo i de tre parcelhuse. Målgruppen er forældre, der har brug for hjælp til at håndtere deres børn. Der kan ligge mange forskellige grunde bag dette. Det kan være fordi, at: - der er krise i hjemmet på grund af vold eller skilsmisse - forældrene er meget unge og usikre på forældrerollen og har brug for særlig støtte. Nogle unge kommer allerede, mens kvinden er gravid. - forældre og børn er kørt fast, og forældrene har brug for hjælp til at skabe kontakt til barnet. - Greve Kommune har besluttet, at der skal foretages en undersøgelse af forældrenes kompetencer i forhold til at være forældre. Følgende er ikke i målgruppen: Forældre med et problem med alkohol eller stofmisbrug Forældre, der har akut behov for psykiatrisk hjælp Forældre, der er så truede af vold, at de ikke kan beskyttes godt nok her. Egen dagligdag Forældrehusene arbejder for, at forældrene bliver i stand til selv at tage vare på deres børn igen ved at gribe mindst muligt ind i deres liv og ved at de undervejs bevarer mest muligt ansvar for deres egne børn. Og vi støtter dem til at blive de forældre, de gerne vil være. Herudover lærer vi også forældrene at strukturere deres dagligdag på en mere hensigtsmæssig måde. Forældrehusene skal forebygge, og vi sætter som udgangspunkt ikke børn i behandling. Samarbejdet mellem familier og personale er en forudsætning for, at familierne udvikler forandringer, der er bæredygtige, efter kontakten til Forældrehusene ophører. Derfor vil vi skabe forandringer i den konkrete families hverdagsliv og mønstre, så de nye samspil passer til det liv, de gerne vil leve, når de kommer hjem - i stedet for at inddrage familierne i et Forældrehus-hverdagsliv, som ikke passer til de vilkår, familierne skal leve i, når de slutter deres forløb her. Derfor har Forældrehusene ingen faste rutiner, familierne laver selv mad og spiser, når det passer ind i deres hverdag. Nogle gange bliver flere familier enige om at lave mad sammen. Faste aktiviteter Mens familierne er i Forældrehusene, deltager de i flere faste aktiviteter. Blandt andet har vi ugentlige faste aktiviteter for børn og voksne, hvor familierne laver forskellige aktiviteter sammen, så de kan arbejde med deres relation. Aktiviteterne er tilpasset børnenes alder. Vi har også forældrefokus, hvor medarbejderne støtter forældrene i at se hinandens ressourcer og potentialer med henblik på, at de kan hjælpe hinanden på vej. Her er fokus også på det at være voksen i et parforhold, ulvetimer og eksempelvis det at sætte grænser

4 for sig selv. Dertil kommer at støtte deres samarbejde om børnene med andre offentlige institutioner. Udover vores standarder for indsatserne: akut-, afklarings- og udviklingsforløb, som er faste tilbud i hele Udviklingscenter Familiehusene, laver Forældrehusene også forældrekompetenceundersøgelser og overvåget samvær, og vi samarbejder med sundhedsplejen, skoler og daginstitutioner. Efter et ophold i Forældrehusene, sker det, at børnene får en aflastningsfamilie, så forældrene kan få et pusterum og være nogle gode forældre de allerfleste dage. Nogle forældre kommer også hjem til en hverdag helt uden støtte, fordi de ikke har brug for det, mens få børn ikke kommer med hjem. Forældrehusene ligger i Greve Kommune, tæt ved S-tog og bus. Afdelingen består af tre parcelhuse med plads til to tre familier i hver. Hver familie har deres eget værelse og deles om køkken, stue, vaskerum, toilet og bad med de øvrige familier. Forløbene varierer i tid, men almindeligvis planlægges de for tre måneder ad gangen. Forældrehusene har døgnåbent året rundt. Her arbejder fem pædagoger og en afdelingsleder. Forældrehusene ligger på Strandmarken i Karlslunde, og afdelingen kan kontaktes på tlf. nr eller direkte på

5 Ungeafdelingen Unge, der henvises til Udviklingscenter Familiehusene, har flere forskellige muligheder. De kan enten bo i Ungehuset eller være tilknyttet afdelingens Udgående Medarbejder, som har kontakt til unge, der bor andre steder i kommunen. De kan også bo i Hyblerne, som er lejligheder, hvor tre unge bor i en lejlighed sammen eller i en ungdomsbolig med tilsyn. For alle unge gælder, at de og deres familier kan få støtte i Omega, hvis den unge eller andre i familien er i misbrug. Ungehuset Otte normalt begavede unge i alderen år kan bo i Ungehuset, og deres forældre inviteres til at deltage så meget som muligt. De unge bor typisk i Ungehuset i et afklaringsforløb på fire til seks måneder, mens personalet undersøger, hvad den unge har svært ved, og hvordan de bedst muligt kan hjælpes videre. Herefter bliver nogle her, enten fordi et andet tilbud først skal sættes i gang, eller fordi de skal fortsætte i et decideret udviklingsforløb i Ungehuset. Imidlertid er de fleste her kun på et afklaringsforløb og kommer hjem igen bagefter. Mens de unge bor her, passer de deres skole/arbejde og deres almindelige fritidsliv. De skiftes til at lave aftensmad sammen med en pædagog, og dem, der er hjemme, spiser sammen klokken Herudover tager de på forskellige udflugter sammen, alle har et kort til det lokale motionscenter, og om mandagen holder de beboermøde, hvor de kan få indflydelse på, hvad der skal ske i afdelingen. Hver anden torsdag kommer deres forældre til fællesspisning. Ungehusets adresse er Strandmarken 49 i Karlslunde, og Ungehuset kan kontaktes på tlf.nr , direkte til afdelingen på eller direkte til afdelingslederen på mobil Her arbejder otte pædagoger og en afdelingsleder, der er leder for hele Ungeafdelingen. Udgående Medarbejdere Ungeafdelingen har tilknyttet 2 udgående medarbejdere, til i alt 5 unge mellem 13 og 18 år. Det er unge og deres familier, med behov for støtte fra en medarbejder, som de og eller deres forældre kan kontakte døgnet rundt. Dette tilbud er typisk relevant for unge, der ikke kan profitere af en døgnanbringelse, eller som gerne vil blive i deres miljø og arbejde med de nære relationer, de har i forvejen. Nogle er også tilknyttet en udgående medarbejder, fordi de ikke magter at bo så tæt på andre, som de ville skulle i Ungehuset. Tilbuddet er fleksibelt, alt efter hvad den unge har brug for. Både i forhold til hvor massiv en støtte vedkommende har brug for, men også i forhold til, hvor længe de er tilknyttet den udgående medarbejder. Nogle slutter forløbet af med, at de bevarer muligheden for fortsat at ringe.

6 Hyblerne Hyblerne består af 3 lejligheder i en opgang med plads til 9 unge under uddannelse eller i arbejde i alderen 18 til 25 år. I særlige tilfælde kan unge få lov til at flytte ind, helt ned til 16-års alderen. Værelserne suppleres med ungdomsboliger til yderligere 6 unge med tilsyn. Boligerne er beliggende forskellige steder i kommunen. De unge, der bor i Hyblerne, kan af forskellige grunde ikke bo hjemme hos deres familie og er endnu ikke parate til at bo for sig selv. De har typisk brug for støtte for at passe deres skole eller arbejde, ligesom de kan have brug for hjælp til det praktiske i dagligdagen som at holde styr på deres økonomi eller vaske tøj. De unge bor i Hyblerne midlertidigt, og deres lejekontrakt forlænges et år ad gangen, så længe de stadig har brug for det. De unge deler køkken, bad og toilet og er derfor fælles om at gøre disse områder rene. Men ellers passer de sig selv. Da de bor så tæt, kan unge ikke bo i Hyblerne, hvis de har et stofmisbrug, er kriminelle eller har store psykiske problemer. En gang i kvartalet holder beboerne beboermøde med socialmedarbejderen, hvor de drøfter de mere formelle forhold som husorden og vedligeholdelse ect. Herudover holder de fællesaften også med socialarbejderen - en til to gange om måneden. De unge skal selv have møbler og køkkenudstyr med, når de kommer, og hver har sit eget skab i køkkenet. Ungdomsboligerne er på cirka 22 m2 og 10 m2. Nogle gange bruges Hyblerne som udslusning for unge, der har været døgnanbragt. Socialmedarbejderen kan kontaktes mandag 15 til 20 og torsdag mellem 16 og 19 samt efter aftale på Hyblernes adresse er: Hedelyparken 51 i Greve. 1 socialmedarbejder og de to udgående medarbejdere er tilknyttet Hyblerne Omega Omega er et støttetilbud til familier, hvor et eller flere medlemmer er i misbrug. Omega holder til på Hundigeskolen. Tilbuddet består af samtale og gruppeforløb med op til 12 deltagere i hver gruppe. Der optages løbende nye medlemmer, og et forløb varer mellem 6 og 12 måneder. Herudover kan de unge gå i individuelle forløb. Deltagerne inddeles i følgende grupper: - unge i misbrug - teenage-gruppe for unge, der vokser op i familier i misbrug - børne-gruppe for børn, der vokser op i familier i misbrug - forældre til unge i misbrug. Her arbejder to misbrugsterapeuter, udgående medarbejder og afdelingslederen delvist. Henvendelse via mobiltelefon se pjece eller læs mere på

7 Skolen på Familiehusene Skolen er en del af Greve Kommunes forebyggende arbejde til de børn, der bor hjemme. Her er plads til 19 børn i alderen seks til 12 år samt deres forældre. Skolen er inddelt i to afdelinger: Elevklasserne og Familieskolen. Børnene er typisk normalt begavede, men er i forskellige sociale vanskelligheder eksempelvis i forhold til at have kontakt med andre. Nogle kan have fået en diagnose som f. eks. ADHD mens andre har samspils problemstillinger, som eksempelvis har udviklet sig, fordi forældrene ikke har været i stand til at håndtere en skilsmisse. Eleverne undervises i basisfag som dansk, matematik og engelsk. Der arbejdes individuelt ud fra deres eget niveau. Herudover undervises de også mere emneorienteret, blandt andet i naturfag, hvor de har mulighed for at komme på ture ud af huset. Eleverne kan også blive undervist i historie og geografi, hvis de er motiveret for det. Gymnastik og svømmeundervisning er obligatorisk og foregår på henholdsvis Strandskolen og i Greve Svømmehal. Hver elev har undervisnings - og udviklingsplaner, som er lavet i samarbejde med forældre og øvrige samarbejdspartnere. Inden børnene starter, kommer de med deres forældre til et indskrivningsmøde, hvor de hører, hvad Skolen på Familiehusene kan hjælpe dem med. Her beskriver forældrene, hvad de ser som deres vanskeligheder, og hvad de mener, de har brug for at arbejde med. Efter et ophold på skolen kommer eleverne enten tilbage til almenskolen, i specialklasser eller måske på efterskole bagefter. Skolerne er indrettet i to parcelhuse på Strandmarken 45 og 55 i Karlslunde. Ferierne følger Greve Kommunes skoleferieplan. Skolen kan kontaktes på eller direkte på I skolen arbejder seks lærere, tre pædagoger og en skoleleder Elevklasserne Her er plads til 12 børn, der er delt i to forskellige klasser. Her kommer børn, hvor der ikke er det samme behov eller mulighed for at arbejde med hele familien. Det kan være fordi barnets primære vanskeligheder ikke kun løses ved at ændre samspillet i familien. Måske fordi familien har arbejdet med deres udfordringer i andet regi, eller måske fordi forældrene af den ene eller anden grund ikke er i stand til at gå aktivt ind i de vanskeligheder, der er at tage fat på. Det kan også være, at barnets vanskeligheder primært er beskrevet med en diagnose, der kræver indsats i form af en særlig struktur eller træning. Forældrene inddrages alligevel mest muligt i forhold til barnet, dog i mindre omfang end de forældre, der går i Familieskolen. De kommer blandt andet til samtaler efter skoletid. I Elevklasserne går børnene typisk i to til tre år.

8 Familieskolen Her er plads til syv børn og deres forældre. Forældrene deltager aktivt i arbejdet i op til tre dage om ugen fra klokken 8.00 til klokken De øvrige dage går eleverne i deres almenskole. De forældre, der har et arbejde, kan blive købt fri, de dage de kommer her. De familier, der kommer i Familieskolen, er familier, hvor barnets vanskelligheder vil kunne afhjælpes, hvis vi arbejder med samspillet i familierne. Det kan enten være, at forældrene har svært ved at tackle barnet, eller at de har udviklet samspil, som de med fordel kan ændre på. I Familieskolen får forældrene støtte til at være sammen med deres børn på en mere hensigtsmæssig måde og til at kommunikere anderledes både forældrene imellem og med deres børn. For at blive indskrevet i Forældreskolen, kræver det, at forældrene har både lyst og vilje til at arbejde med de udfordringer, der er. Hvis det er nødvendigt, trækker vi gerne på aktiviteter i Familieværkstedet, på medarbejdere i PPR og på Familiekonsulenterne, der alle, ligesom Udviklingscenter Familiehusene, er en del af Center for Børn og Familie i Greve Kommune. Nogle familier har allerede et samarbejde med dem, og hvis det fungerer fint, fortsætter samarbejdet selvfølgelig, mens familien er tilknyttet skolen, så familien møder færrest muligt nye mennesker i forløbet. Her går familierne typisk i et halvt til et helt år. Nogle elever fortsætter i Elevklasserne bagefter. Januar 2011

Udviklingscenter Familiehusene

Udviklingscenter Familiehusene Udviklingscenter Familiehusene Udviklingscenter Familiehusene er et forebyggelsestilbud i Greve Kommune. Vi vil udvikle i stedet for at behandle. Familiehusene er et tilbud til børn, unge og familier,

Læs mere

Udviklingscenter Greve

Udviklingscenter Greve Udviklingscenter Greve er et forebyggelsestilbud i Greve Kommune. Vi udvikler i stedet for at behandle. Udviklingscenter Greve er et tilbud til børn, unge og familier, der har brug for hjælp til at løse

Læs mere

Beskrivelse af Familiehusenes udgående medarbejderes indsats

Beskrivelse af Familiehusenes udgående medarbejderes indsats Beskrivelse af den udgåendes funktioner... 2 Målgruppe... 2 Målsætning... 2 Visitation... 2 Samarbejdspartnere... 2 Møder... 2 Opgavetyper... 3 Afklaringsopgaven... 3 Udviklingsopgaven... 3 Kontrakten...

Læs mere

Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141, Sundhedsloven 142 og Serviceloven 101

Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141, Sundhedsloven 142 og Serviceloven 101 Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141, Sundhedsloven 142 og Serviceloven 101 Introduktion Greve Kommune tilbyder behandling til borgere med et alkohol og/eller

Læs mere

Værd at vide om Center for Børn & Familier

Værd at vide om Center for Børn & Familier Støttepædagogkorpset Rådhusholmen 10 43 97 96 05 jaru@greve.dk Familierådgivningen Rådhusholmen 10 Hundige Distrikt 43 97 84 12 Midt og Syd Distrikt 43 97 91 07 boern@greve.dk Pædagogisk Psykologisk Rådgivning

Læs mere

Tilbud til sårbare børn og unge

Tilbud til sårbare børn og unge Tilbud til sårbare børn og unge Tilbud til sårbare børn og unge 0-6 årige, side 7-17 årige, side 18-22 årige, side Tilbud til familier, side Tilbud til familier Aflastningsophold Børn og familiecentrene;

Læs mere

Skoleholmen. Pædagogisk Psykiatrisk Vejledningscenter (PPV) Greve Kommune

Skoleholmen. Pædagogisk Psykiatrisk Vejledningscenter (PPV) Greve Kommune Skoleholmen Pædagogisk Psykiatrisk Vejledningscenter (PPV) Greve Kommune Revideret den 10. januar 2017 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse... 2 Skoleholmen... 3 Udendørs rammer... 4 Indendørs rammer...

Læs mere

Norddjurs Familieundervisning Kvalitetsstandard

Norddjurs Familieundervisning Kvalitetsstandard Norddjurs Familieundervisning Kvalitetsstandard 26. marts 2013 1 Norddjurs Familieundervisning Det overordnede formål med Norddjurs Familieundervisning er - i et aktivt samarbejde med forældre og skole

Læs mere

Botilbud for unge med lettere hjerneskader, dysfunktioner, ADHD problematik og psykosociale problemer. HAUGE GAARD

Botilbud for unge med lettere hjerneskader, dysfunktioner, ADHD problematik og psykosociale problemer. HAUGE GAARD Botilbud for unge med lettere hjerneskader, dysfunktioner, ADHD problematik og psykosociale problemer. HAUGE GAARD Velkommen til Haugegaard! Eleverne Vi er et botilbud for unge mellem 18-35 år med lettere

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig rådgiver og kontaktperson for børn og unge på handicapområdet

Kvalitetsstandard for personlig rådgiver og kontaktperson for børn og unge på handicapområdet Kvalitetsstandard for personlig rådgiver og kontaktperson for børn og unge på handicapområdet Område Lovgrundlag: Forebyggelse ift. børn og unge med nedsat funktionsevne Tildeling af en personlig rådgiver

Læs mere

Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141 og 142 samt Lov om social service 101

Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141 og 142 samt Lov om social service 101 Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141 og 142 samt Lov om social service 101 Introduktion Greve Kommune tilbyder behandling til borgere med et alkohol- og/eller

Læs mere

Kvalitetsstandard for psykiatriområdet lov om social service 107. midlertidigt botilbud Damtoften 6B, 1. sal.

Kvalitetsstandard for psykiatriområdet lov om social service 107. midlertidigt botilbud Damtoften 6B, 1. sal. Kvalitetsstandard for psykiatriområdet lov om social service 107. midlertidigt botilbud Damtoften 6B, 1. sal. Udarbejdet af: Sundhed og Handicap Dato: Oktober 13 Sagsid.: Tone Version nr.: 2 Kvalitetsstandard

Læs mere

Velkommen til Bethesda

Velkommen til Bethesda Velkommen til Bethesda Velkommen til Bethesda. Vi glæder os til at være sammen med dig og din familie. I denne pjece er der nyttige informationer til dig om dagligdagen, husregler og alt det praktiske

Læs mere

Beboermappe. - til dig som bor på Næstvedvej

Beboermappe. - til dig som bor på Næstvedvej Beboermappe - til dig som bor på Næstvedvej Indhold Næstvedvej... 3 Vores kerneydelser... 4 Info mappe... 4 Forventninger til dig, der bor på Næstvedvej... 4 Morgenmad og frokost... 6 Husregler... 7 Type

Læs mere

Familierådgivningen Charlotte Ibsen/Charlotte Lindell. Hvidovre Ungecenter Heidi Larsen. U-start. skolefravær. Porten. Karin Werge.

Familierådgivningen Charlotte Ibsen/Charlotte Lindell. Hvidovre Ungecenter Heidi Larsen. U-start. skolefravær. Porten. Karin Werge. Hvidovre Ungecenter Hvidovre Ungecenter Familierådgivningen Charlotte Ibsen/Charlotte Lindell Hvidovre Ungecenter Heidi Larsen U-start skolefravær Ungekontakten Jannik Offenberg Porten Karin Werge XyZ

Læs mere

Brydes en døgninstitution for unge under VIFU

Brydes en døgninstitution for unge under VIFU DØGN Brydes en døgninstitution for unge under VIFU DØGNANBRINGELSE INTERNE & EKSTERNE VÆRELSER EFTERVÆRN OMSORG KONTINUITET VEDHOLDENHED Fleksibel, målrettet og individuelt tilrettelagt døgnanbringelse

Læs mere

Kvalitetsstandard for ophold på forsorgshjem

Kvalitetsstandard for ophold på forsorgshjem Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for ophold på forsorgshjem Når du læser kvalitetsstandarden, skal du være opmærksom på, at den består af to dele. Den første del er information til dig og

Læs mere

Servicedeklaration for Kvindehuset i Lyngby

Servicedeklaration for Kvindehuset i Lyngby LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Job og Social Service Journalnr. : 2007060956 Socialcenter Dato...: 15.06.2007 Servicedeklaration for Kvindehuset i Lyngby 1. Målgruppe og antal

Læs mere

HVEM ER VI? VI LÆGGER VÆGT PÅ TOLERANCE OG EN ÅBEN OG LIGEVÆRDIG DIALOG MED ELEVERNE OG MED DERES FAMILIER

HVEM ER VI? VI LÆGGER VÆGT PÅ TOLERANCE OG EN ÅBEN OG LIGEVÆRDIG DIALOG MED ELEVERNE OG MED DERES FAMILIER HVEM ER VI? VI LÆGGER VÆGT PÅ TOLERANCE OG EN ÅBEN OG LIGEVÆRDIG DIALOG MED ELEVERNE OG MED DERES FAMILIER Skolen ved Sorte Hest er et selvejende skole og dagbehandlingstilbud for børn i den skolepligtige

Læs mere

Center for Rusmiddel og Forebyggelse 2014

Center for Rusmiddel og Forebyggelse 2014 SAMARBEJDSAFTALE MELLEM FAMILIEAFDELINGERNE, KOMMUNALE DAGBEHANDLINGSTILBUD I HOLSTEBRO, STRUER OG LEMVIG KOMMUNER OG Center for Rusmiddel og Forebyggelse Formål: Formålet med at lave en samarbejdsaftale

Læs mere

KVALITETSSTANDARD FOR ÅHUSENES BOSTEDER. Bostøtte til borgere med varig og betydelig nedsat psykisk eller fysisk funktionsevne

KVALITETSSTANDARD FOR ÅHUSENES BOSTEDER. Bostøtte til borgere med varig og betydelig nedsat psykisk eller fysisk funktionsevne Odder Kommune KVALITETSSTANDARD FOR ÅHUSENES BOSTEDER Bostøtte til borgere med varig og betydelig nedsat psykisk eller fysisk funktionsevne dækker ydelsen? Overordnet formål med indsatsen: 85 og 107 i

Læs mere

Lundevej 18D - beskrivelse af Kollegiet

Lundevej 18D - beskrivelse af Kollegiet Lundevej 18D - beskrivelse af Kollegiet Dag- og døgnafdelingen Lovgrundlag Kollegiet er opført jf. Lov om almene boliger 5 stk. 3. Det er Frederikssund kommune, der har anvisningsretten til lejlighederne.

Læs mere

BESKRIVELSE AKT. OBS.STØTTEAFDELINGENS TILBUD JANUAR 2011

BESKRIVELSE AKT. OBS.STØTTEAFDELINGENS TILBUD JANUAR 2011 BESKRIVELSE AF AKT. OBS.STØTTEAFDELINGENS TILBUD JANUAR 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Daginstitutionsområdet side 3 1.1. Intensivt udviklingsforløb - 12 uger side 3 1.2. Længerevarende støtteforløb side

Læs mere

Ungenetværkets indsatser efter SEL 11.3

Ungenetværkets indsatser efter SEL 11.3 Center for Børn og Unge Ungenetværket Næstved Kommune Farimagsvej 65 4700 Næstved Ungenetværkets indsatser efter SEL 11.3 Konsulentbistand efter 11.3 kan tilbydes i de tilfælde, hvor det må antages, at

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn ved Fonden Bethesda

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn ved Fonden Bethesda Aarhus Kommune, Socialforvaltningen, Tilsynsenheden Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn ved Fonden Bethesda 10. september 2013 Oplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn Fonden Bethesda Tilbudstype og form

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn ved. Døgncentret Chr. IX s Børnehjem - 20. september 2012

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn ved. Døgncentret Chr. IX s Børnehjem - 20. september 2012 Aarhus Kommune, Socialforvaltningen, Tilsynsenheden Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn ved Døgncentret Chr. IX s Børnehjem - 20. september 2012 10. oktober 2012 Oplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn

Læs mere

Servicestandard for praktisk pædagogisk støtte i hjemmet

Servicestandard for praktisk pædagogisk støtte i hjemmet Servicestandard for praktisk pædagogisk støtte i hjemmet Lovgrundlag Lov om Social Service 52, stk. 3, nr. 2 Mål med indsats Målet er at understøtte forældrene til at tage vare på og ansvar for barnet

Læs mere

Servicedeklarationer for tilbud til udsatte borgere Godkendt i Social- og Arbejdsmarkedsudvalget d. 28. oktober 2014

Servicedeklarationer for tilbud til udsatte borgere Godkendt i Social- og Arbejdsmarkedsudvalget d. 28. oktober 2014 Servicedeklarationer for tilbud til udsatte borgere Godkendt i Social- og Arbejdsmarkedsudvalget d. 28. oktober 2014 1 Servicedeklaration Viborg Krisecenter Tilbuddets navn og kontaktoplysninger: Viborg

Læs mere

Juli 2003. Et redskab til matchning af brugere og botilbud. Indflytningsparathedsskema IPAS. for evaluering

Juli 2003. Et redskab til matchning af brugere og botilbud. Indflytningsparathedsskema IPAS. for evaluering Juli 2003 Et redskab til matchning af brugere og botilbud Indflytningsparathedsskema IPAS for evaluering Forord Notatet om indflytningsparathedsskemaet IPAS er udarbejdet på baggrund af en evaluering af

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Albertslund Kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Albertslund Kommune Albertslund Kommune Albertslund Kommune Kontaktperso n Line Friis Brorholt/Cec ilie Engell Tlf. nr. 43686115/43686 525 Line.friis.brorholt@albertslund.dk/cecilie.engell@alb Mail.: ertslund.dk Skemaet er

Læs mere

Specialafdeling Egely

Specialafdeling Egely Specialafdeling Egely Specialafdeling Egely henvender sig til elever, der har brug for vidtgående specialundervisning samt en specialpædagogisk tilgang, der kan imødekomme de udfordringer eleverne kommer

Læs mere

Kvalitetsstandarder. Viljen til forandring. august 2010

Kvalitetsstandarder. Viljen til forandring. august 2010 Kvalitetsstandarder Viljen til forandring august 2010 Motivationsforløb for unge med et problematisk forbrug af euforiserende stoffer At motivere den unge til at arbejde med sit forbrug At formidle viden

Læs mere

Forord. Kære veteran.

Forord. Kære veteran. Veteranstrategi 2 Indhold Forord... 3 Målgruppe og baggrund for strategien... 4 Tilbud til veteraner i Greve Kommune... 5 Job eller uddannelse... 5 Familien... 6 Bolig... 6 Akuttilbud... 7 Hjælpemidler

Læs mere

Servicestandard for praktisk pædagogisk støtte i hjemmet

Servicestandard for praktisk pædagogisk støtte i hjemmet Servicestandard for praktisk pædagogisk støtte i hjemmet Lovgrundlag Lov om Social Service 52, stk. 3, nr. 2 Mål med indsats Målet er at understøtte forældrene til at tage vare på og ansvar for barnet

Læs mere

På efterskole med diabetes

På efterskole med diabetes Skolen for Gastronomi, Musik & Design På efterskole med diabetes Skolen for Gastronomi, Musik & Design Højskolevej 9 7100 Vejle Tlf. 75 85 80 12 Mail: info@skolenfor.dk www.skolenfor.dk På efterskole med

Læs mere

Skoleudsættelse. Information og vejledning til forældre om udsat skolestart

Skoleudsættelse. Information og vejledning til forældre om udsat skolestart Skoleudsættelse Information og vejledning til forældre om udsat skolestart I denne pjece kan I læse om gode råd til, hvordan I kan hjælpe med at gøre jeres barn skoleparat, samt om proceduren for skoleudsættelse

Læs mere

Social- og Sundhedscenteret. Kvalitetsstandard for ophold på forsorgshjem

Social- og Sundhedscenteret. Kvalitetsstandard for ophold på forsorgshjem Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for ophold på forsorgshjem 2 Kvalitetsstandard for ophold på forsorgshjem Formålet med hjælpen Forsorgshjem er et midlertidigt botilbud, hvor du kan bo og

Læs mere

For at opnå så succesfuldt og udbytterigt et skoleforløb på Trivselscenter Ulvedal som muligt, arbejder vi ud fra denne pædagogiske grundholdning:

For at opnå så succesfuldt og udbytterigt et skoleforløb på Trivselscenter Ulvedal som muligt, arbejder vi ud fra denne pædagogiske grundholdning: Trivselscenter Ulvedals pædagogik Pædagogisk grundholdning Nystartede elever på Trivselscenter Ulvedal kæmper erfaringsmæssigt med et lavt selvværd med manglende tro på egne evner i både sociale og faglige

Læs mere

TILSYNSNOTAT. Anmeldt tilsyn på den interne skole på Holmstrupgård den 1. december 2011. Den interne skole på behandlingshjemmet Holmstrupgård

TILSYNSNOTAT. Anmeldt tilsyn på den interne skole på Holmstrupgård den 1. december 2011. Den interne skole på behandlingshjemmet Holmstrupgård BH Side 1 TILSYNSNOTAT Anmeldt tilsyn på den interne skole på Holmstrupgård den 1. december 2011 Tilbudstype Navn på den interne skole Adresse Intern skole på behandlingshjem Den interne skole på behandlingshjemmet

Læs mere

Samarbejdspartnere. Familieorienteret. Rusmiddelbehandling Enghavevej. Center for Rusmiddelbehandling København

Samarbejdspartnere. Familieorienteret. Rusmiddelbehandling Enghavevej. Center for Rusmiddelbehandling København Samarbejdspartnere Familieorienteret Rusmiddelbehandling Enghavevej Center for Rusmiddelbehandling København Velkommen til Enghavevej Denne pjece er til dig som professionel samarbejdspartner, der overvejer

Læs mere

Midlertidige botilbud

Midlertidige botilbud Midlertidige botilbud Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for midlertidige botilbud Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af det serviceniveau, som tilbydes i Sønderborg Kommune. Hvem kan få ophold i et

Læs mere

Bofællesskab Bregnerødvej 55-57

Bofællesskab Bregnerødvej 55-57 Bofællesskab Bregnerødvej 55-57 2 Bofællesskab Bregnerødvej 55 57 Om Bregnerødvej 55 57 Bofællesskab Bregnerødvej ligger i Birkerød tæt på offentlige transportmidler. Der bor seks voksne borgere i bofællesskabet,

Læs mere

Værd at vide om. Center for Børn & Familier AUG 2017

Værd at vide om. Center for Børn & Familier AUG 2017 Værd at vide om AUG 2017 Velkommen I har vi valgt, at samle fagfolk og tilrettes efter de behov familierne har, således at vi institutioner med særlig viden om de mange for- så vidt muligt kan løse de

Læs mere

Specialtillbuddet Kridthuset. Assens Skole

Specialtillbuddet Kridthuset. Assens Skole Specialtillbuddet Kridthuset Assens Skole 1 Målgruppebeskrivelse Kridthuset er et specialpædagogisk og tidsbegrænset skole- og fritidstilbud med en fælles pædagogisk målsætning til elever i den undervisningspligtige

Læs mere

107 - midlertidige botilbud

107 - midlertidige botilbud Helsingør Kommunes kvalitetsstandard for 107 - midlertidige botilbud Godkendt i Socialudvalget 3. november 2015 Formål Det overordnede formål med et midlertidigt botilbud er at sikre støtte til borgere,

Læs mere

Forebyggende indsatser for unge og familier

Forebyggende indsatser for unge og familier Kontakt og visitation For henvendelser vedr. visitation: Leder af VIFU Forebyg Bo Rasmussen 3113 7620 eu3t@kk.dk Leder af VIFU Kristian Skow Hopp 3118 6910 b74m@kk.dk For øvrige henvendelser og spørgsmål:

Læs mere

TILBUD OG SAMARBEJDSPARTNERE TIL DE UDSATTE BORGERE TILBUD TIL VOKSNE OVER 18 ÅR

TILBUD OG SAMARBEJDSPARTNERE TIL DE UDSATTE BORGERE TILBUD TIL VOKSNE OVER 18 ÅR TILBUD OG SAMARBEJDSPARTNERE TIL DE UDSATTE BORGERE TILBUD TIL VOKSNE OVER 18 ÅR HVOR? FOR HVEM? HVILKET TILBUD? VISITATION? Psykiatrisk skadestue Gl. Vardevej 101 6715 Esbjerg N Tlf.: 7918 2962 Voksne

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Børne- og familieinstitutionen Wibrandtsvej, Københavns Kommune. Torsdag den 16. februar 2012 fra kl

Uanmeldt tilsyn på Børne- og familieinstitutionen Wibrandtsvej, Københavns Kommune. Torsdag den 16. februar 2012 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Børne- og familieinstitutionen Wibrandtsvej, Københavns Kommune Torsdag den 16. februar 2012 fra kl. 13.30 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg

Læs mere

Servicedeklaration Ungdomskollegiet Tårnly

Servicedeklaration Ungdomskollegiet Tårnly Servicedeklaration Ungdomskollegiet Tårnly Tilbuddets navn og kontaktoplysninger Ungdomskollegiet Tårnly Egeskovvej 4 8800 Viborg www.taarnly.viborg.dk Tlf.nr.: 87 87 72 15 Mobil: 24941303 Mail: tarnly@viborg.dk

Læs mere

For børn med epilepsi BØRNESKOLEN

For børn med epilepsi BØRNESKOLEN For børn med epilepsi BØRNESKOLEN Børneskolen ved Epilepsihospitalet Børneskolen underviser og observerer børn fra børnehaveklasse til 9. klasse, mens de er indlagt på Epilepsihospitalet. Børnene, som

Læs mere

Evaluering af Socialforvaltningens samarbejde om fire pladser med Alexandrakollegiet ( )

Evaluering af Socialforvaltningens samarbejde om fire pladser med Alexandrakollegiet ( ) KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Mål- og Rammekontoret for Voksne NOTAT Til Socialudvalget Evaluering af Socialforvaltningens samarbejde om fire pladser med Alexandrakollegiet (2012-2013) Socialudvalget

Læs mere

Specialcenter Kongehøj specialklasser med OU-funktion

Specialcenter Kongehøj specialklasser med OU-funktion Specialcenter Kongehøj specialklasser med OU-funktion Specialcenter Kongehøj er et af Aabenraa Kommunes tilbud til elever, der har særlige behov. Specialcenteret er en selvstændig afdeling af Kongehøjskolen.

Læs mere

Husorden P7. Velkommen til afsnit P7. Adfærd og omgangstone. Alkohol og euforiserende stoffer. Aktiviteter. Besøg

Husorden P7. Velkommen til afsnit P7. Adfærd og omgangstone. Alkohol og euforiserende stoffer. Aktiviteter. Besøg Område: Psykiatrien i Region Syddanmark Afdeling: Psykiatrisk Afdeling Middelfart Dato: 27. maj 2015 Udarbejdet af: IG/tj Husorden P7 Velkommen til afsnit P7 For at gøre dit ophold i afsnittet så positivt

Læs mere

Undersøgelse af hjemløse i Åbenrå Kommune

Undersøgelse af hjemløse i Åbenrå Kommune Undersøgelse af hjemløse i Åbenrå Kommune Alternative overnatningsformer - 110 Opgørelse over køn, alder for den gruppe af Aabenraa borgere, som har opholdt sig mere end 30 dage på 110 bosted. Periode

Læs mere

FleXklassen - indhold

FleXklassen - indhold FleXklassen er en ny begyndelse på skolelivet for elever i 8. og 9. klasse. Vi har den nødvendige tid og mulighed for at bygge relationer ved en praktisk tilgang til undervisningen. FleXklassen FleXklassen

Læs mere

Principper for støtte til børn og unge og deres familier

Principper for støtte til børn og unge og deres familier Principper for støtte til børn og unge og deres familier Indledning På de kommende sider kan du læse hvilke principper, der bliver lagt til grund, når vi i Familie- og Handicapafdelingen yder støtte til

Læs mere

Informationshæfte for. Indskolingen Ørslevkloster Skole

Informationshæfte for. Indskolingen Ørslevkloster Skole Informationshæfte for Indskolingen Ørslevkloster Skole 2014 2015 11. udgave s. 1 En skole i forandring Ørslevkloster skole er en skole i forandring. I vil opleve en skole, som er anderledes, end da I selv

Læs mere

Skiftesporet Et socialpædagogisk dagtilbud til unge mellem 18 og 25 år i Thisted Kommune

Skiftesporet Et socialpædagogisk dagtilbud til unge mellem 18 og 25 år i Thisted Kommune Skiftesporet Et socialpædagogisk dagtilbud til unge mellem 18 og 25 år i Thisted Kommune Hvad er Skiftesporet? Skiftesporet et socialpædagogisk dagtilbud til unge mellem 18 og 25 år, som har behov for

Læs mere

Det ungdomsmiljø, kollegiet tilbyder, giver dig mulighed for forskellige interessefællesskaber og venskaber.

Det ungdomsmiljø, kollegiet tilbyder, giver dig mulighed for forskellige interessefællesskaber og venskaber. SORAS-KOLLEGIET SORAS-kollegiet er et midlertidigt botilbud til unge over 18 år med autisme, som brug for ekstra støtte i en periode til at lære at bo i egen bolig. Kollegiet SORAS-kollegiet er et midlertidigt

Læs mere

Uanmeldt kommunalt tilsyn på Harboøre Omsorgscenter udført den 4. oktober 2017 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef

Uanmeldt kommunalt tilsyn på Harboøre Omsorgscenter udført den 4. oktober 2017 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Uanmeldt kommunalt tilsyn på Harboøre Omsorgscenter udført den 4. oktober 2017 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Retssikkerhedloven 15. Kommunalbestyrelsen har ansvaret for og beslutter, hvordan

Læs mere

Helhedsorienteret familie indsats 3-12 år (23) år

Helhedsorienteret familie indsats 3-12 år (23) år Helhedsorienteret familie indsats 3-12 år 13 18 (23) år Lovgrundlag: Servicelovens 52,3,9, jfr. 52a, stk. 1 punkt 2 og 3. Rammer for projektet: Formål: Familier med børn i alderen 3 12 år - forankret i

Læs mere

ØSTRE GASVÆRK DØGNBEHANDLING AMBULANT BEHANDLING BESKÆFTIGELSES/UDDANNELSES AFKLARING DAGBEHANDLING

ØSTRE GASVÆRK DØGNBEHANDLING AMBULANT BEHANDLING BESKÆFTIGELSES/UDDANNELSES AFKLARING DAGBEHANDLING ØSTRE GASVÆRK DØGNBEHANDLING AMBULANT BEHANDLING BESKÆFTIGELSES/UDDANNELSES AFKLARING DAGBEHANDLING Om Østre Gasværk Østre Gasværk er en selvstændig selvejende institution (Alment velgørende Fond), med

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Østre Gasværk, Københavns Kommune. Tirsdag den 4. juni 2013 fra kl

Uanmeldt tilsyn på Østre Gasværk, Københavns Kommune. Tirsdag den 4. juni 2013 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Østre Gasværk, Københavns Kommune Tirsdag den 4. juni 2013 fra kl. 14.00 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg på Østre Gasværk. Formålet

Læs mere

Samtaler om børn og unges trivsel der bygger på:

Samtaler om børn og unges trivsel der bygger på: a3-plakater_layout 1 06/12/11 09.15 Side 1 Samtaler om børn og unges trivsel der bygger på: l at fællesskaber i skoler og daginstitutioner sætter betingelserne for børns handlemuligheder og trivsel ikke

Læs mere

Det åbne tilbud. Skelbækgård. Kompetencecenter for unge sent udviklede/mentalt retarderede med kriminel adfærd

Det åbne tilbud. Skelbækgård. Kompetencecenter for unge sent udviklede/mentalt retarderede med kriminel adfærd Det åbne tilbud Skelbækgård Kompetencecenter for unge sent udviklede/mentalt retarderede med kriminel adfærd Bakkegården Kompetencecenter for unge sent udviklede/mentalt retarderede med kriminel adfærd

Læs mere

Målgruppe SUF Albertslund er et tilbud om støtte og behandling i egen bolig for:

Målgruppe SUF Albertslund er et tilbud om støtte og behandling i egen bolig for: Indledning SUF Albertslund er et socialpædagogisk støtte- og behandlingstilbud til unge mellem 18 og ca. 35 år med sociale, adfærds, personlige, psykiske og/eller psykiatriske problemer. SUF Albertslund

Læs mere

Lille Tjørnegård. en ny start

Lille Tjørnegård. en ny start Lille Tjørnegård en ny start Velkommen til Lille Tjørnegård Målgruppen Lille Tjørnegård er et heldagstilbud til normalt begavede børn med adfærdsproblemer, og til elever, hvis udvikling er så truet, at

Læs mere

Psykiatrien i Nordvest

Psykiatrien i Nordvest sykiatrien i Nordvest Foto: Ole Mortensen April 2018 Informationspjece til praktiserende læger, Lægevagten og øvrige samarbejdspartnere Kort om tilbuddet sykiatrien i Nordvest er et samarbejde mellem Lemvig,

Læs mere

Tangshave Bo- og Aktivitetscenter - Bolig 7

Tangshave Bo- og Aktivitetscenter - Bolig 7 PLEJECENTRE/JOB OG VELFÆRD Tangshave Bo- og Aktivitetscenter - Bolig 7 Specialplejeboliger til ældre udviklingshæmmede borgere Servicedeklaration Indledning Tangshave Bo- og Aktivitetscenter Bolig 7 er

Læs mere

Antimobbestrategi på Tappernøje Dagskole

Antimobbestrategi på Tappernøje Dagskole Antimobbestrategi på Tappernøje Dagskole Målsætning Det er skolens målsætning og hensigt, at være en mobbefri skole. Skolen tolererer ikke mobning, da skolen ses som værende elevernes fristed i hverdagen.

Læs mere

Bofællesskab Langebjerg 3

Bofællesskab Langebjerg 3 Bofællesskab Langebjerg 3 2 Bofællesskab Langebjerg 3 Til hver bolig er der desuden et udendørs skur til opbevaring. I stueplan er der et stort fællesrum, et køkken og et kontor til medarbejderne. Det

Læs mere

Servicedeklaration for. Bofællesskabet Røde Anes Vej. Thisted Kommune

Servicedeklaration for. Bofællesskabet Røde Anes Vej. Thisted Kommune Servicedeklaration for Bofællesskabet Røde Anes Vej Thisted Kommune Adresse: Røde Anes Vej 34, Hundborg Leder: Bente Topp Hansen Telefon: 99173800 E-mail: rodeanes.bof@thisted.dk Fax: 97937576 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Helhedsorienteret Familie Indsats 0-3 år

Helhedsorienteret Familie Indsats 0-3 år Helhedsorienteret Familie Indsats 0-3 år Lovgrundlag: Servicelovens 52,3,9, jfr. 52a, stk. 1 punkt 2 og 3. Rammer for projektet: Familier med børn i alderen 0 3 år. Forankring: i Børnefamiliehuset. Formål:

Læs mere

Kvalitetsrapport 2008/2009. Moltrup Skole Haderslev Kommune. Godkendt af bestyrelsen november 2009.

Kvalitetsrapport 2008/2009. Moltrup Skole Haderslev Kommune. Godkendt af bestyrelsen november 2009. Kvalitetsrapport 2008/2009 Moltrup Skole Haderslev Kommune Godkendt af bestyrelsen november 2009. 1 Indholdsfortegnelse Kap. 1: Resumé med konklusioner side 3 Kap. 2: Tal og tabeller side 4 Kap. 3: Fagligt

Læs mere

Servicedeklaration for Lundens Bofællesskab

Servicedeklaration for Lundens Bofællesskab Servicedeklaration for Lundens Bofællesskab Lovgrundlag: Lundens Bofællesskab drives i henhold til 107 i Serviceloven. 107, stk. 1: Kommunalbestyrelsen kan tilbyde midlertidigt ophold i boformer til personer,

Læs mere

Tilsynsrapport. Center for opholdssteder, botilbud og plejefamilier. piger i alderen 15 22 år med psykosociale problemer, som har medført stofmisbrug.

Tilsynsrapport. Center for opholdssteder, botilbud og plejefamilier. piger i alderen 15 22 år med psykosociale problemer, som har medført stofmisbrug. Tilsynsrapport Center for opholdssteder, botilbud og plejefamilier Tilbuddets navn og målgruppe Opholdsstedet Bjerget, godkendt til 7 unge piger i alderen 15 22 år med psykosociale problemer, som har medført

Læs mere

Botilbud til voksne med særlige behov

Botilbud til voksne med særlige behov Kollegiet Axeltorv Lejligheder og kollegieværelser for voksne udviklingshæmmede og sent udviklede med pædagogisk støtte, vejledning og beskæftigelse. I henhold til lov om social service 85 Adresse Kollegiet

Læs mere

Kvalitetsstandard for ophold på forsorgshjem

Kvalitetsstandard for ophold på forsorgshjem Social- og Sundhedscenteret Godkendt i Byrådet den 20. juni 2017 Kvalitetsstandard for ophold på forsorgshjem 2 Kvalitetsstandard for forsorgshjem Formålet med hjælpen Forsorgshjem er et midlertidigt botilbud,

Læs mere

Hjerneskadeområdet. Skredsande et botilbud til borgere med en erhvervet hjerneskade Socialpædagogisk støtte til borgere med erhvervet hjerneskade

Hjerneskadeområdet. Skredsande et botilbud til borgere med en erhvervet hjerneskade Socialpædagogisk støtte til borgere med erhvervet hjerneskade Hjerneskadeområdet Skredsande et botilbud til borgere med en erhvervet hjerneskade Socialpædagogisk støtte til borgere med erhvervet hjerneskade Social og Arbejdsmarked Skredsande et botilbud til borgere

Læs mere

Styrkelse af indsatsen overfor kriminalitetstruede børn og unge

Styrkelse af indsatsen overfor kriminalitetstruede børn og unge Styrkelse af indsatsen overfor kriminalitetstruede børn og unge Politisk målsætning I Esbjerg Kommune ydes der en konsekvent, hurtig og målrettet indsats overfor Kriminalitetstruede unge og unge lovovertrædere.

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 85 Socialpædagogisk støtte i eget hjem

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 85 Socialpædagogisk støtte i eget hjem Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 85 Socialpædagogisk støtte i eget hjem Godkendt af Byrådet den xxxx Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og målgruppe 2. Støtte i eget hjem

Læs mere

SK-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune

SK-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune SK-klasserne - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Hvorfor har Aalborg Kommune specialundervisningstilbud? I Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune arbejder vi hver dag med at tage hånd om alle

Læs mere

Servicedeklaration for Børneskolen, Filadelfia 2015

Servicedeklaration for Børneskolen, Filadelfia 2015 Praktiske oplysninger Dr. Sellsvej 23, 4293 Dianalund Tlf.: 58 27 12 30 Daglig leder: Jesper Thor Olsen Hjemmeside: www.boerneskolen.dk E-mail: boerneskolen@filadelfia.dk Servicedeklaration for Børneskolen,

Læs mere

Sanatorievej B 17. Postboks 150. 3920 Qaqortoq. Forstander: Sara Tessing, forstander@inaat.gl, tlf. +299 642117 lok.1 mobil nr.

Sanatorievej B 17. Postboks 150. 3920 Qaqortoq. Forstander: Sara Tessing, forstander@inaat.gl, tlf. +299 642117 lok.1 mobil nr. Inuusuttut Inaat Hvem er vi? Inuusuttut Inaat er en døgninstitution under Grønlands selvstyre, Departementet for familie, ligestilling og socialvæsen og ligger i Qaqortoq i Sydgrønland. Vores adresse er:

Læs mere

VELKOMMEN TIL MUNKEGÅRDEN

VELKOMMEN TIL MUNKEGÅRDEN VELKOMMEN TIL MUNKEGÅRDEN Elevhåndbog Tilhører: DIN DAGLIGDAG Godt du kom Du møder naturligvis frisk og veludhvilet til. Arbejdstøj Du vil få udleveret det arbejdstøj og fodtøj, der er nødvendigt for den

Læs mere

Samarbejde med forældre om børns læring status og opmærksomhedspunkter juni 2015

Samarbejde med forældre om børns læring status og opmærksomhedspunkter juni 2015 Samarbejde med forældre om børns læring Samarbejde med forældre om børns læring status og opmærksomhedspunkter juni 2015 Side 1/7 Dette notat præsenterer aktuelle opmærksomhedspunkter i forbindelse med

Læs mere

Etablering af STU-kollegium i Norddjurs Kommune

Etablering af STU-kollegium i Norddjurs Kommune Socialområdet Januar 2013 Etablering af STU-kollegium i Norddjurs Kommune Baggrund Norddjurs Kommune har siden august 2007 haft et ungdomsuddannelsestilbud til unge med særlige behov. Dette på grundlag

Læs mere

Forord. Indsættes senere

Forord. Indsættes senere Veteranstrategi 2 Indhold Forord... 3 Målgruppe og baggrund for strategien... 4 Tilbud til veteraner i Greve Kommune... 5 Job eller uddannelse... 5 Familien... 6 Bolig... 6 Akuttilbud... 7 Hjælpemidler

Læs mere

M-klasse på mellemtrinnet på Jyllinge skole

M-klasse på mellemtrinnet på Jyllinge skole Tilbudsbeskrivelse M-klasse på mellemtrinnet på Jyllinge skole Formål: Det overordnede formål med M-klassen er at tilgodese intentionerne bag Roskilde Kommunes målsætning om den inkluderende skole og at

Læs mere

Bofællesskab Bregnerødvej 55-57

Bofællesskab Bregnerødvej 55-57 Bofællesskab Bregnerødvej 55-57 2 Bofællesskab Bregnerødvej 55 57 Om Bregnerødvej 55 57 Bofællesskab Bregnerødvej ligger i Birkerød tæt på offentlige transportmidler. Der bor seks voksne borgere i bofællesskabet,

Læs mere

Høje-Taastrup Kommune 14-12-2011. Høje-Taastrup Kommunes kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug ( 101 Lov om Social Service)

Høje-Taastrup Kommune 14-12-2011. Høje-Taastrup Kommunes kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug ( 101 Lov om Social Service) NOTAT Høje-Taastrup Kommune 14-12-2011 Høje-Taastrup Kommunes kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug ( 101 Lov om Social Service) Talkode for ydelsen og ydelsens navn Lovgrundlag for ydelsen

Læs mere

TILBUD TIL BORGERE MED SPISEFORSTYRRELSER ASKOVHUS BESKÆFTIGELSESFORLØB

TILBUD TIL BORGERE MED SPISEFORSTYRRELSER ASKOVHUS BESKÆFTIGELSESFORLØB TILBUD TIL BORGERE MED SPISEFORSTYRRELSER ASKOVHUS BESKÆFTIGELSESFORLØB FORMÅLET Formålet med Askovhus beskæftigelsesforløb er at hjælpe borgere med spiseforstyrrelse til at blive beskæftigelsesparate

Læs mere

Inkluderende tiltag på. Dronninggårdskolen. Dronninggårdskolen. Grænsen for inklusion finder vi hos os, de voksne, der er omkring barnet.

Inkluderende tiltag på. Dronninggårdskolen. Dronninggårdskolen. Grænsen for inklusion finder vi hos os, de voksne, der er omkring barnet. Inkluderende tiltag på Dronninggårdskolen Grænsen for inklusion finder vi hos os, de voksne, der er omkring barnet. Jørn Nielsen Dronninggårdskolen Rønnebærvej 33 2840 Holte Tlf.: 4611 4500 Dronninggaardskolen@rudersdal.dk

Læs mere

Oldekolle boligfællesskab til ældre med kognitive begrænsninger

Oldekolle boligfællesskab til ældre med kognitive begrænsninger Oldekolle boligfællesskab til ældre med kognitive begrænsninger Lovgrundlag/ Formål I boligfællesskabet Oldekolle tilbydes beboerne støtte efter 83 i Lov om social service: 83 - Personlig hjælp, omsorg

Læs mere

Center for Spiseforstyrrelser,

Center for Spiseforstyrrelser, Center for Spiseforstyrrelser, afsnit U2 Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt

Læs mere

BESKRIVELSE FAMILIEBEHANDLINGENS TILBUD. August 2008

BESKRIVELSE FAMILIEBEHANDLINGENS TILBUD. August 2008 BESKRIVELSE AF FAMILIEBEHANDLINGENS TILBUD August 2008 Indholdsfortegnelse Side 3 Terapi og praktiske øvelser Side 5 Støtte og vejledning hjemmet Side 6 Netværksmøde Side 8 Parent Management Training (PMT)

Læs mere

Serviceinformation. Midlertidig bolig

Serviceinformation. Midlertidig bolig Serviceinformation Midlertidig bolig Hvad er Midlertidig bolig? Kommunen kan tilbyde midlertidigt ophold til personer, der i en periode har et særligt behov for omsorg og pleje, jf. Lov om Social Service

Læs mere

Taleboblen på Næsbjerg Skole

Taleboblen på Næsbjerg Skole Taleboblen på Næsbjerg Skole Med fokus på sproget i samspil Taleboblen på Næsbjerg Skole Varde Kommune Taleboblen er en sproggruppe for 4-6 årige børn med svære tale/sprogvanskeligheder, hvor barnet deltager

Læs mere

Servicedeklaration for Forsorgshjemmet Roskildehjemmet 2015

Servicedeklaration for Forsorgshjemmet Roskildehjemmet 2015 Servicedeklaration for Forsorgshjemmet Roskildehjemmet 2015 Praktiske oplysninger Gammelgårdsvej 1 B, 4000 Roskilde Tlf. 46 36 90 00 Forstander: Per Hans Viinblad Thuesen Hjemmeside: www.roskildehjemmet.dk

Læs mere

Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold

Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold Social- og Sundhedscenteret Godkendt i Byrådet den 20. juni 2017 Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i botilbud 2 Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i botilbud Formålet med hjælpen Formålet

Læs mere