Sicilien Kulturel rundrejse til

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sicilien Kulturel rundrejse til"

Transkript

1 Kulturel rundrejse til Palermo, Monreale, Siracusa, Cefalu, Villa Romane del Casale, Agrigento, Segesta og Etna Oplev antikkens smukkeste templer i Agrigento og Segesta Besøg, med udsøgt frokost, på s bedste vingårde Normannernes unikke arkitektur på nærmeste hold Etna, en forrygende naturoplevelse 9 dage oktober 2017 Carsten Cramon Gyden Brædstrup tel.: carsten@cramon.dk

2 Indledning 1 Der er kun få steder i verden, der kan se tilbage på en så spændende og omtumlet historie som Italiens sydligste region:. Allerede et hurtigt blik på en kronologisk oversigt fortæller, at øen gennem de sidste ca år stort set uden afbrydelse har været under fremmed herredømme. Omkring den tid, da David var konge i Jerusalem, i 900-tallet f. Kr., anlagde fønikerne, der kom fra det nuværende Libanon, handelspladser på, bl.a. Panormas, det senere Palermo. I begyndelsen af 700-tallet f. Kr. søgte grækere i tusindvis mod vest. Efter at have grundlagt kolonier på det syditalienske fastland, drog nogle af dem videre til, hvor de vistnok i 735 f. Kr. gik i land ved Naxos på østkysten nær Taormina. Herpå fulgte et halvt årtusind med græsk dominans. Byer grundlagdes i stort tal, især langs øst- og sydkysten: Siracusa, Catania, Messina, Gela, Agrigento, Selinunte og flere andre. I løbet af de to første puniske krige i 3. århundrede f. Kr. kom under Roms herredømme, et forhold der varede ved i omkring 700 år, indtil det vestromerske riges nedgang i 400-tallet e. Kr. Derpå fulgte en tid med fremmede folks, goters og vandalers, udplyndringer, indtil den østromerske (byzantinske) kejser Justinian i 535 lod general Belisarius besætte øen. I 827 påbegyndte arabiske og nordafrikanske muslimer en erobring af. Tre år senere havde de taget Palermo, som de gjorde til hovedby; men den endelige muslimske erobring af hele øen var først gennemført med Taorminas fald i 902. En af de mest spændende perioder i s historie tog sin begyndelse med normannernes ankomst til Syditalien i 11. århundrede. I starten levede de som lejesoldater; men snart gik de over til egentlig erobringskrig på egen hånd. Nogle brødre fra den berømte Hauteville-slægt tog ledelsen: Robert med tilnavnet Guiscard blev hertug i Syditalien, og hans lillebroder Roger underlagde sig i løbet af 30 år (fra ) hele. Derpå fulgte en ca. 100-årig periode med normannisk styre: Roger I blev storgreve, medens Roger II, Vilhelm I og Vilhelm II herskede som konger til sidstnævntes død i Under normannerne blomstrede kunst og kultur på øen. Forskellige religioner og nationaliteter kristne, jøder og muslimer; normanner, latinere, grækere, arabere m. fl. trivedes fredeligt side om side, og meget er endnu at se fra den tid, især i Palermo, Monreale og Cefalù. Efter normannerne var til midten af 1200-tallet under de tyske Hohenstaufere. Derpå under den franske Karl af Anjou,

3 Indledning 2 indtil et blodigt oprør den sicilianske vesper i 1282 i løbet af få timer gjorde det af med alle franskmænd på øen. I 1302 enedes man om, at en søn af kong Pedro af Aragonien, Federigo, skulle være s nye konge, hvorefter øen stod under spanierne helt til Derpå fulgte en tid under Savoien, senere Østrig og endelig har siden 1860 været en del af det nye Italien og fra 1947 med udstrakt regional selvstændighed. I dag er den en gang så rige ø et af Europas fattigste områder med store sociale og politiske problemer. Men stadig vidner maleriske ruiner og vidunderlige kirker om tidligere tiders storhed, om åndelig og materiel rigdom.

4 Dag 1 Rejsen starter om eftermiddagen fra Kastrup Lufthavn med fly mod Catania på s østkyst, hvor vi vil være fremme først på aftenen. Vi fortsætter straks med bus mod vores hotel i Arkimedes fødeby Siracusa. Vi indlogerer os tæt på den gamle bydel - Isola di Ortigia.

5 Dag 2 Vi starter ud fra hotellet efter morgenmaden for at begive os imod s mest berømte og imponerende naturfænomen - Etna. Etna er verdens mest aktive vulkan og har haft udbrud hvert år de sidste ti år, vi skal dog ikke være bange for at få lave i hovedet, da vulkanen er under konstant observation fra det Det Nationale Institut for Geofysik og Vulkanologi i den sicilianske by Catania tæt ved Etna. Etna har sit flotte kegleformede hovedkrater i en højde af meter, men den har også en lang række mindre kratere ned langs vulkanen sider, som er opstået, når gastrykket ikke har været stort nok til at sende lavaen op igennem hovedkrateret. Vi kører op til Refugio Sapienza på Etnas sydside i meters højde. Her kan vi nyde et fantastisk lavelandskab fra Silvester kraterne. En ikke strabaserende gåtur på kraterranden af en af Silvester kraterne kan stærkt anbefales. Efter en kaffepause kører vi nedad Etna på østsiden. Imellem Zafferana Etnea og Viagrande støder vi på BENANTIs vingård, som ligger for foden af Etna. Her dyrkes igen noget af s bedste vin i den meget mineralholdige vulkanske jord. Vingården holder specielt åbent denne dag alene for vores besøg, hvilket vi udnytter til en guided rundtur på vingården afsluttende med en let frokost med udsøgte specialiteter og seks af vingårdens bedste vine i den tilhørende vinsmagning. Efter vingårdsbesøget går turen tilbage til vores hotel i Siracusa, hvor vi er tilbage sidst på eftermiddagen.

6 Dag 3-1 Hele dagen tilbringes i Siracusa, der under grækerne, romerne og byzantinerne, fra 733 f. Kr. til 878 e. Kr., var s hovedby ja, ikke alene s hovedby men en af oldtidens største og vigtigste byer. Her opholdt Platon sig mellem 387 og 360 f. Kr., og her dræbtes Archimedes ( forstyr ikke mine cirkler! ) af romerne i 212 f. Kr. i forbindelse med den 2. puniske krig. Da grækerne i 480 f. Kr. under ledelse af Athen og Sparta traf forberedelser til at modstå perserne (slaget ved Salamis), sendte de bud til Siracusas tyran Gelon om hjælp. Da han stillede som betingelse, at han skulle have overkommandoen over de samlede græske styrker, betakkede de sig. I 413 f. Kr. fik Athen for alvor Siracusas styrke at føle. Under krigen med Sparta sendte Athen således en stor flåde mod Siracusa, der var allieret med Sparta. Hele flåden udslettedes i farvandet ud for byen. Under Dinonysius I ( f. Kr.) vandt Siracusa en afgørende sejr over Karthago, og herefter var byen en virkelig stormagt. At der skulle have boet omkring en million mennesker her, som visse kilder hævder, er nok en overdrivelse; men det er hævet over enhver tvivl, at Siracusa hørte til tidens allerstørste byer. Med Siracusas selvstændighed var det slut, da romerne i 212 f. Kr. under ledelse af konsul Marcellus stormede og indtog byen. I Siracausa besøger vi søndag formiddag det omfattende arkæologiske område. Her ser vi det store romerske amfiteater, det velbevarede græske teater, Paradis-stenbruddet, hvor man i århundreder har hentet bygningsmateriale, og hvor man har efterladt nogle vældige fordybninger med en rig vegetation, der har givet anledning til navnet.

7 Dag 3-2 Formiddagens sidste programpunkt finder vi tæt ved det arkæologiske museum. Det drejer sig om valfartskirken Santuario della Madonna delle Lacrime, der opførtes fra til at huse et undergørende Madonna-billede. Den store og meget moderne kirke er tegnet af to franske arkitekter, Michel Andrault og Pierre Parat. Efter frokost på egen hånd ser vi nærmere på den gamle bydel, der ligger på en ø, Isola di Ortigia. Vi ser bl.a. Arethusa-kilden, som mytologien forbinder med det græske Arkadien, og domkirken, der er bygget ind i et græsk tempel fra 400-tallet f. Kr. Derefter er der tid på egen hånd i Siracusa.

8 Dag 4-1 Efter morgenmad forlader vi Siracusa og kører til den senantikke Villa Romana del Casale ved Piazza Armerina. Det vides ikke, hvem der lod villaen opføre; men den tåler afgjort sammenligning med de store kejservillaer og residenser som Hadrians ved Tivoli og Diokletians i Split. Villaen synes at være blevet brugt frem til den arabiske invasion i 800-tallet. Dele af den anvendtes endnu i den normanniske periode, hvorefter den gik i glemmebogen indtil genopdagelsen i Sporadiske udgravninger foretoges i 1881; men først med de mere omfattende udgravninger i 1930 rne og siden 1950 blev det klart, at vi her har at gøre med et af de mest seværdige byggerier fra den romerske kejsertid. Som sagt er det ikke klart, hvem villaen tilhørte. Man har bl.a. foreslået Maximian, kejser i vest , hans søn Maxentius, der herskede over Italien og Nordafrika og en provinsguvernør af den følgende generation. Hvad, der er at se i dag, er et samlet anlæg fra o. 300 e. Kr. med meget omfattende og velbevarede mosaikgulve i karakteristisk senantik stil. Efter dette bevægende besøg fortsætter vi igennem s betagende natur til Agrigento. Nutidens Agrigento, der i oldtiden hed Akragas, ligger på et højdedrag, der tidligere var identisk med den store bys Acropolis. I en langstrakt dal mellem byen og havet finder vi den meget spektakulære Templernes Dal, hvorfra terrænet skråner jævnt ned mod stranden. Det drejer sig om et omfattende område med

9 Dag 4-2 betydelige rester af den græske bosættelse, som udvandrere fra Gela længere østpå i 582 f. Kr. Særligt bemærkelsesværdige er ruinerne af fem dorisk templer fra 400- og 500-tallet f. Kr. Forenet med Siracusa vandt Agrigento en stor sejr over Karthago i 480 f. Kr. ved Himera. Storhedstiden, der fulgte, varede ca. 100 år, og i denne periode menes byens befolkningstal at være nået op på flere hundrede tusinde. I 406 vendte kathagerne imidlertid tilbage, og denne gang klarede byen ikke forsvaret. Så da romerne indtog byen i 210 f. kr., var der ikke meget tilbage. Efter besøget i Agrigento kører vi til vort hotel Don Giovanni i dejlige landlige omgivelser nær Sambuco di Sicilia. Her indlogerer vi os for to nætter. Efter indkvartering er der fælles middag på hotellet.

10 Dag 5 Efter morgenmaden på hotellet kører vi den korte vej forbi den smukt beliggende middelalderby Sambuca di Sicilia til familien Planetas vingård Ulmo meget smukt beliggende udenfor Sambuca. Planeta-familien regnes blandt specialister for s bedste vinproducent. Vingården ligger skønt ved de svagt skrånende vinmarker, der ender ved Lago Arancio og med Sambuca smurt ud på skråningen på den anden side af søen. Vi får en introduktion til vingårdens historie og dens nutidige overvejende økologiske produktionsmetoder. Besøget afsluttes med en let frokost med udsøgte lokale specia-liteter, akkomponeret med fire af Planetas bedste vine. Efter vingårdsbesøget går turen tilbage til vores hotel, hvor Hans Jørgen Frederiksen inden den fælles middag på hotellet giver et kulturhistorisk overblik over s brogede historie, mens Carsten Cramon fortæller den spændende historie om antikkens matematiske troldmand - Arkimedes fra Siracusa.

11 Dag 6-1 Efter morgenmaden forlader vi vores dejlige hotel for først at tage retning mod resterne af oldtidsbyen Segesta, der trods den græskprægede arkitektur ikke var nogen græsk by. Segesta grundlagdes formentlig i 12. årh. f. Kr. af elymerne, der siges at stamme fra Troja. Fra 409 f. Kr. var Segesta allieret med det fønikiske Karthago, og i 307 f. Kr. ødelagdes byen af grækere fra Siracusa. I løbet af nogle år genopstod den imidlertid for under 1. puniske krig ( f. Kr.) at komme under romersk herredømme. I dag, hvor templet og teatret næsten alene om at repræsentere en bymæssig bebyggelse i det storslåede landskab, er det vanske-ligt at forestille sig den store by, der lå her, indtil saracenerne ødelagde

12 Dag 6-2 byen i 900-tallet e. Kr. Det imponerende tempel fra 400 f. Kr. er det bedst bevarede monumentale byggeri i området. Teatret, der har mindre imponerende dimensioner, stammer fra 3. årh. f. Kr. Første del af vores rejse omkring det antikke afløses nu af det normaniske, når vi fra Segesta bevæger os mod Monreale. Her vil hovedinteressen samle sig om den store domkirke, bygget af normannerkongen Vilhelm II Kirken rummer først og fremmest en af verdens største og fornemste mosaikudsmykninger, der alt i alt dækker et areal på ca kvadratmeter. Praktisk talt alle de nytestamentlige begivenheder er skildret her ligesom en stor del af Det gamle Testamente fra skabelsens første dag til Jakobs kamp med englen. Fra apsishvælvingen behersker en af verdens mest monumentale Kristusfremstillinger fuldstændig det over 100 meter lange kirkerum. Også klostergården, ved siden af kirken, er i høj grad et besøg værd. 228 søjler i mange forskellige udformninger og med spændende figurkapitæler fordeler sig omkring den kvadratiske gård. Efter oplevelsen af dette storslåede monument fortsætter vi til vores hotel Palermo. Om aftenen besøger vi en god restaurant i byen, hvor vi skal nyde en dejlig middag med gode vine til.

13 Dag 7-1 Dagen tilbringes i Palermo, hvor hovedinteressen samler sig om byens glansperiode under normannerne Først besøger vi domkirken, der ligger umiddelbart ved siden af vores hotel. Katedralen påbegyndtes i 1185 af byens engelske ærkebiskop Walter of the Mill. I øvrigt er kirken meget præget af senere tiders ombygninger; men den rummer stadig de imponerende sarkofager med de jordiske rester af bl.a. Roger II, Henrik VI og den tysk-romerske kejser Frederik II. Fra domkirken spadserer vi lidt op ad Corso Vittorio Emanuele til Palazzo dei Normanni med det pragtfulde Capella Palatina, opført under Roger II. Her går det blanke marmorgulv, de byzantinsk prægede mosaikker og det arabiske stalaktitloft op i en højere kunstnerisk enhed. Paladset, der i dag er hjemsted for s parlament, er som helhed især præget af om- og tilbygninger i tallet; men paladskapellet er en helstøbt normannisk/byzantinsk bygning, der endnu i alt væsentligt fremtræder som i det 12. århundrede. Lige i nærheden finder vi kirken San Giovanni degli Eremiti, der med sine høje røde kupler minder os om den arabiske tid før normannerne. Den opførtes af Roger II i 1130 rne men med genanvendelse af dele fra en ældre bygning, der kan have fungeret som moské. I forbindelse med kirken ser vi den maleriske klostergård fra slutningen af 1200-tallet.

14 Dag 7-2 Efter siesta begiver vi os ud på en lille byvandring, der i første omgang bringer os via gadekrydset Quattro Canti, der er udformet med barokudsmykninger, og Piazza Pretoria til La Martorana. Det drejer sig om en lille kirke bygget af Roger II s admiral Georgios Antiochenos omkring 1140 og ligesom Capella Palatina fyldt med smukke mosaikker. Foruden en række bibelske motiver og helgenbilleder finder vi her de to berømte mosaikker med kong Roger, der modtager kronen af Kristus, og admiralen, der kaster sig ned for Jomfru Maria. Videre går turen omkring den enkle og fine normannerkirke Chiesa della Magione og kirkeruinen Complesa di Santa Maria dello Spasio. Der bliver også tid til at indsnuse noget af Palermo på egen hånd. Sidst på eftermiddagen kører vi de 60 km. til en anden af s perler - Cefalu. Efter indcheck på hotellet er der fælles middag samme sted.

15 Dag 8 Efter morgenmaden går vi langs strandpromenaden ind til den meget smukt beliggende gamle bydel i Cefalu. Byens grundlæggelse går helt tilbage til den før-græske tid; men det er fortrinsvis senere perioder først og fremmest den normanniske der har krav på interesse her. Cefalù blev bispeby i 732; men ved arabernes erobring i 857 ødelagdes byen totalt. Større betydning fik den først, da Roger II ca. 300 år senere begyndte at interessere sig for stedet. Fra denne tid stammer den meget regulære byplan og flere bygninger, først og fremmest den vidunderlige katedral. Byggeriet påbegyndtes i 1131, og det var planen, at kirken skulle blive normannerkongernes gravkirke. Denne ære overgik imidlertid senere til bl.a. domkirken i Palermo. Mosaikkerne i kirkens kor hører til 1100-tallets skønneste. Efter besøget i domkirken vil der være tid på egen hånd i den dejlige by, hvorefter aftensmaden indtages på en af Cefalùs bedste restauranter, hvor vi har udsigt over havet.

16 Dag 9 Denne dag kører vi efter morgenmaden gennem det smukke sicilianske landskab til Catania, hvorfra vi flyver tilbage til Danmark. Vi vil være i kastrup ved 18-tiden efter nogle begivenhedsrige dage på denne smukke ø.

17 Praktiske Rejsedato: 17/10-25/ Afrejse fra: København Pris: kr. Enkeltværelse: kr. Sygeafbestillingsforsikring: + 6 % (Undersøg om du ikke allerede har denne forsikring i din indboforsikring). Indeholdt i prisen: Fly: København - Catania (tur/retur). Bus: De i programmet nævnte transporter med bus. Hotel: Delt dobbeltværelse på smukke og dejlige 3- og 4-stjernede hoteller med bad og toilet. Enkeltværelse er DUS, hvilket er dobbeltværelse brugt som enkeltværelse. Pension: Morgenmad 7 dage, frokost 3 dage og middag 5 dage. Gode eller udsøgte vine og vand til maden alle dage. Heraf specielle kulinariske oplevelser som frokost med vinsmagning på Planetas vingård i Ulmo, frokost med vinsmagning på Benantis vingård ved foden af Etna, middag på Ristorante Alfindaco del Comte i Palermo og middag med havudsigt på Ristorante Kentia i Cefalu. Udflugter: Samtlige udflugter inkl. entré. Rejseledere: Lektor Hans Jørgen Frederiksen, Århus Universitet. Mag. art. i kunsthistorie. Forfatter til en lang række bøger og artikler om kunsthistoriske emner. Har ledet en lang række kulturrejser i hele Europa. Carsten Cramon, cand. scient. i mate matik. Har afholdt foredrag og workshops i en årrække om matematikkens musiske sider. Bl.a. kurser i islamiske mønstre, det gyldne snit, frak taler m.m. Har ledet en lang række kulturrejser. Foredrag: Ca. 4 timers foredrag med Hans Jørgen og Carsten. Kompendium: Tidsskriftet SFINX s temahefte om og Syditalien(64 sider). Afgifter: Afgift til Rejsegarantifonden. Andet: Leje af foredragssal med A/V udstyr. Diverse: Tilmelding: Depositum: Senest mandag den 17. juli Tilmeld dig på Cramon Kulturrejsers hjemmeside, ring / eller send et brev til Gyden 5, 8740 Brædstrup. Betales med kr. ved tilmelding til konto Evt. sygeafbestillingsforsikring betales samtidig. Restbetaling: Senest mandag den 17. juli Forbehold: Ret til ændringer i programmet forbeholdes.

Sicilien Kulturel rundrejse til

Sicilien Kulturel rundrejse til Kulturel rundrejse til Palermo, Monreale, Siracuse, Cefalu, Villa Romane del casale, Agrigento, Segesta og Etna Oplev antikkens smukkeste templer i Agrigento og Segesta Besøg, med udsøgt frokost, på s

Læs mere

Sicilien - Oldtidens skønhed

Sicilien - Oldtidens skønhed Sicilien - Oldtidens skønhed Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 21.09.2019 28.09.2019 8.745,- Højdepunkter Vulkanen Etna Siracusa Palermo De berømte bikinipiger Vores lokale guider

Læs mere

Sicilien - langtidsferie - 25 dage

Sicilien - langtidsferie - 25 dage Sicilien - langtidsferie - Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 25.10.2020 18.11.2020 10.995,- Højdepunkter Vulkanen Etna Palermo Mød den græske fortid i Agrigento tempeldalen, Piazza

Læs mere

Toscana - Flyv på busrejse

Toscana - Flyv på busrejse Toscana - Flyv på busrejse Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 21.07.2020 28.07.2020 5.845,- Højdepunkter Direkte fly til Firenze Cypresser og olivenlunde Det Skæve Tårn i Pisa Hyggelige

Læs mere

Toscana - Flyv på busrejse

Toscana - Flyv på busrejse Toscana - Flyv på busrejse Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 5.995,- Højdepunkter Direkte fly til Firenze Cypresser og olivenlunde Det Skæve Tårn i Pisa Hyggelige middelalderbyer

Læs mere

Program TAORMIA. København, den 3. juni, 2015. VEDR.: Rejesfondens forårsturen til Sicilien den 28. april - 1. maj 2016.

Program TAORMIA. København, den 3. juni, 2015. VEDR.: Rejesfondens forårsturen til Sicilien den 28. april - 1. maj 2016. København, den 3. juni, 2015 VEDR.: Rejesfondens forårsturen til Sicilien den 28. april - 1. maj 2016. Program TAORMIA Taormina er Siciliens mest kendte destination. Allerede romerne opdagede Taormina

Læs mere

DALMATIEN ALL INCLUSIVE

DALMATIEN ALL INCLUSIVE NYHED 8 dage kun kr. 5.698 Afrejse d. 19. og 26. september Hotel i Dalmatien direkte ud til vandet alle værelser med balkon. All Inclusive i Dalmatien inkl. vin, øl og vand ad libitum til frokost og aftensmad.

Læs mere

Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013.

Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013. Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013. Spaniens-kenderen Claus Berner gennemfører unik 7 dages MC tur i Midtspanien i maj 2013. MC Turen vil have et kulturelt og historisk islæt med besøg i en

Læs mere

Andalusien - Sydspanske klassikere

Andalusien - Sydspanske klassikere Andalusien - Sydspanske klassikere Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 10.10.2019 17.10.2019 7.395,- Højdepunkter Granada med Alhambra Det jødiske kvarter og moskeen i Córdoba Den

Læs mere

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE 19.-24. maj 2015 Gastronomi, vin og kulturrejse Barcelona & Catalonien I 1980 erne og 1990 erne kom en række revolutionære unge vinmagere

Læs mere

Prag - André Rieu. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Prag - André Rieu. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Prag - André Rieu Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 5.395,- Højdepunkter André Rieu koncert Theresienstadt Prags flotte pladser Borgen Hradcany Udsigten fra Karlsbroen Side 1 af

Læs mere

Toscana - Chiantivinens land

Toscana - Chiantivinens land Toscana - Chiantivinens land Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 5.495,- Højdepunkter Rejsen over Alperne Middelalderbyen Lucca Torvet i Siena Firenze med lokalguide Montecatini

Læs mere

Gotland - Middelalder og eksotiske landskaber

Gotland - Middelalder og eksotiske landskaber Gotland - Middelalder og eksotiske landskaber Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 8.695,- Højdepunkter Visby - som trukket ud af Middelalderen Lokalguide på Gotland De naturskabte

Læs mere

Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni. Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage. Løgumkloster Refugium

Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni. Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage. Løgumkloster Refugium Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage Løgumkloster Refugium Busrejse til Harzen 10. 17. juni 2011 med forberedende dage på

Læs mere

Kunstrejse til Madrid og Toledo den maj 2019

Kunstrejse til Madrid og Toledo den maj 2019 SKIVE KUNSTFORENING HAVNEVEJ 14 DK-7800 SKIVE WWW.SKIVEKUNSTFORENING.DK KONTAKT@SKIVEKUNSTFORENING.DK Arrangør: Skive Kunstforenings rejsegruppe Kunstrejse til Madrid og Toledo den 25.-30. maj 2019 Så

Læs mere

Tag med Det Spanske Hus til Salamanca, Ávila og Madrid

Tag med Det Spanske Hus til Salamanca, Ávila og Madrid Tag med Det Spanske Hus til Salamanca, Ávila og Madrid Salamanca, Plaza Mayor Oplev en af Spaniens smukkeste og mest spændende historiske byer, Salamanca, kom et smut til den velbevarede middelalderby

Læs mere

Rom - Flyv på storbyferie

Rom - Flyv på storbyferie Rom - Flyv på storbyferie Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra: Pris fra: 5.895,- Højdepunkter Hotel Navonas placering lige ved Piazza Navona Oplevelserne med vores lokale guider i Rom og ved Pompei

Læs mere

Toscana & Umbrien Kultur, historie og det toskanske køkken

Toscana & Umbrien Kultur, historie og det toskanske køkken Grupperejse Landbosenior Nordsjælland Fra den 2.9-9.9.2017 Toscana & Umbrien Kultur, historie og det toskanske køkken Toscana er balsam for kunst- og naturelskeres sjæle med sine uovertrufne rigdomme af

Læs mere

Schweiz - fra sin smukkeste side

Schweiz - fra sin smukkeste side Schweiz - fra sin smukkeste side Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 7.895,- Højdepunkter Luzerns enestående beliggenhed og historie Med tandhjulsbane til Pilatus Skt. Gotthardtunnelen

Læs mere

Flodkrydstogt Venedig og og den venetianske lagune

Flodkrydstogt Venedig og og den venetianske lagune Flodkrydstogt Venedig og og den venetianske lagune Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 13.045,- Højdepunkter Venedig uden mylder Stor udflugtspakke inkluderet Murano og Burano All

Læs mere

8 dages cykelferie i Cuba

8 dages cykelferie i Cuba 8 dages cykelferie i Cuba Aktive og sjove oplevelser - garanterede afrejser Aktiv oplevelsesrejse til Cuba med 2 8 dages aktiv oplevelsesrejse Cykelture i Cuba Aktive kulturrejser i Cuba Tag med Svane

Læs mere

Livsnyderrejse til Rom d. 18. - 24. april 2008

Livsnyderrejse til Rom d. 18. - 24. april 2008 Livsnyderrejse til Rom d. 18. - 24. april 2008 Fredag, d. 18. april Bustransport til lufthavn. Ans Bussen kører ned gennem Jylland med opsamlingspunkter i Ålborg, Randers, Århus, Vejle, Fredericia og Kolding.

Læs mere

Polens prægtige bjerge

Polens prægtige bjerge Polens prægtige bjerge Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 29.08.2020 06.09.2020 5.895,- Højdepunkter Storslåede bjergkæder Gode hoteller i smukke omgivelser Flotte og interessante

Læs mere

Maggioresøen. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Maggioresøen. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Maggioresøen Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 6.395,- Højdepunkter Sejltur til og besøg på Borromeo Øerne Modens mekka - Milano Togturen med Centovalli-banen Trøfler og rødvin

Læs mere

Hamburg. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Hamburg. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Hamburg Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 2.895,- Højdepunkter En fantastisk millionby så tæt på Mulighed for havnerundfart og museumsbesøg Vi bor på centralt hotel i Hamburg Side

Læs mere

Makedonien - kultur og vandring Flotte nationalparker

Makedonien - kultur og vandring Flotte nationalparker Makedonien - kultur og vandring Flotte nationalparker Makedonien ligger midt på Balkan, og selv om der ikke er en kystlinje, så giver 50 søer og 16 bjergtoppe over 2000 meter en varieret og flot natur.

Læs mere

Budapest - Donaus Perle

Budapest - Donaus Perle Budapest - Donaus Perle Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 4.195,- Højdepunkter Fiskerbastionen To smukke bydele, Buda og Pest Udflugt til Pusztaen med hesteshow Udsigten fra Gellérthøjen

Læs mere

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming.

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming. KINA REJSE 2013 Tag med på en spændende og uforglemmelig rejse til YUNNAN PROVINSEN i det sydvestlige Kina fra den 20. juli til den 3. august 2013 Ved tilmelding senest den, 1. januar 2013 gives der kr.

Læs mere

Vidunderlige Sicilien

Vidunderlige Sicilien Vidunderlige Sicilien 9 dage Lad os gøre din rundrejse bedre fakta om turen Vidunderlige Sicilien 9 dages rundrejse med dansk rejseleder Sicilien! Denne skønne middelhavsø har igennem tiden været stærkt

Læs mere

Velkommen til Ballumhus!

Velkommen til Ballumhus! Hotel Ballumhus Velkommen til Ballumhus! Introduktion Hotel Ballumhus ligger klods op ad Nationalpark Vadehavet, og I bor således lige i nærjeden af fantastiske naturoplevelser - det er bare med at udforske

Læs mere

Hamburg. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Hamburg. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Hamburg Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 2.795,- Højdepunkter En fantastisk millionby så tæt på Mulighed for havnerundfart og museumsbesøg Vi bor på nyt velbeliggende hotel i

Læs mere

Flodkrydstogt på Donau - med fly

Flodkrydstogt på Donau - med fly Flodkrydstogt på Donau - med fly Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 9.145,- Højdepunkter Den gode mad om bord **** skib Stort udflugts inkluderet 3 smukke hovedstæder på ét og samme

Læs mere

Introduktion. Grønland. Ilulissat Isbjergenes holdeplads

Introduktion. Grønland. Ilulissat Isbjergenes holdeplads Introduktion På opfordring og i samarbejde med Albatros Travel arrangerer IPA Vordingborg igen i 2012 oplevelses/kultur/- naturrejse til Grønland. Turen er for IPA medlemmer med familie og evt. bekendte.

Læs mere

Normandiet - Caen. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Normandiet - Caen. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Normandiet - Caen Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 4.895,- Højdepunkter Invasionskysten Bayeuxtapetet Memorial Museet i Caen Mont Saint-Michel klosteret Side 1 af 5 Normandiet

Læs mere

Østrig og Istrien. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Østrig og Istrien. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Østrig og Istrien Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 7.895,- Højdepunkter Historiske Hotel Mozart i Bad Gastein Oplev Hitlers Ørnerede Besøg Termalbadene i Bad Gastein Udflugt til

Læs mere

Flodkrydstogt på Douro i Portugal

Flodkrydstogt på Douro i Portugal Flodkrydstogt på Douro i Portugal Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 9.495,- Højdepunkter Portvinens hjemland Naturskøn sejlads gennem landskaberne fra Porto til Spanien Mulighed

Læs mere

Greifswald, Rügen, Usedom

Greifswald, Rügen, Usedom Greifswald, Rügen, Usedom Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 2.995,- Højdepunkter Sejltur ved Rügens kridtkyst Prora feriekomplekset Universitetsbyen Greifswald Ferieøen Usedom

Læs mere

Jul på Costa del Sol - Torremolinos

Jul på Costa del Sol - Torremolinos Jul på Costa del Sol - Torremolinos Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra: Pris fra: 3.745,- Højdepunkter Udflugt til Gibraltar Granada med Alhambra Malaga Den hvide by Mijas ****hotel i populære Torremolinos

Læs mere

Historisk rundrejse til Sicilien fra antikken til moderne tid, 11 dage maj og oktober 2017

Historisk rundrejse til Sicilien fra antikken til moderne tid, 11 dage maj og oktober 2017 Historisk rundrejse til Sicilien fra antikken til moderne tid, 11 dage. 4. 14. maj og 19. -29. oktober 2017 Thomas Køllner som historisk ekspertguide. Palermo Cefalu Monreale Marsala Agrigento Syracusa-

Læs mere

Vin, mad og velvære 9 dage blandt vinmarker i Piemonte

Vin, mad og velvære 9 dage blandt vinmarker i Piemonte Vin, mad og velvære 9 dage blandt vinmarker i Piemonte Forkæl dig selv med udsøgte vine, gastronomiske oplevelser og besøg hos små vingårde i Barolo, Babaresco og Roeros bølgende bakker - En sansemæssig

Læs mere

Rom - Flyv på storbyferie

Rom - Flyv på storbyferie Rom - Flyv på storbyferie Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra: Pris fra: 2.795,- Højdepunkter Hotel Navonas placering lige ved Piazza Navona Oplevelserne med vores lokale guide i Rom De historiske

Læs mere

Løve s vinrejse til Italien

Løve s vinrejse til Italien Løve s vinrejse til Italien 9 dages rejse fra d. 23. april - 1. maj 2016 Italiens vine: Barolo, Brunello, Amarone, Supertoscaner m.fl. - 6 vinsmagninger - 5 besøg hos vingårde i Alsace, Piemonte, Chianti,

Læs mere

Polens prægtige bjerge

Polens prægtige bjerge Polens prægtige bjerge Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 27.07.2019 04.08.2019 6.095,- Højdepunkter Side 1 af 6 Storslåede bjergkæder Gode hoteller i smukke omgivelser Scenariske

Læs mere

Vinrejse - Barolo og Valpolicella

Vinrejse - Barolo og Valpolicella Vinrejse - Barolo og Valpolicella Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 28.09.2019 06.10.2019 9 dage Fyn, Jyl., Sjæ. 7.595,- Højdepunkter To af Italiens største vindistrikter Spændende

Læs mere

Jul i Rom. Højdepunkter dage Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra: Pris fra:

Jul i Rom. Højdepunkter dage Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra: Pris fra: Jul i Rom Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra: Pris fra: 23.12.2019 27.12.2019 5 dage Sjæ. 4.045,- Højdepunkter Hotel Navonas placering lige ved Piazza Navona 2 formiddage med informativ dansktalende

Læs mere

Nytår i Rom. Højdepunkter dage Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra: Pris fra:

Nytår i Rom. Højdepunkter dage Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra: Pris fra: Nytår i Rom Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra: Pris fra: 4.145,- Højdepunkter Hotel Navonas placering lige ved Piazza Navona 2 formiddage med informativ dansktalende lokalguide De historiske seværdigheder

Læs mere

RUNDREJSE SPANIEN DET KLASSISKE SPANIEN!

RUNDREJSE SPANIEN DET KLASSISKE SPANIEN! RUNDREJSE SPANIEN DET KLASSISKE SPANIEN! Rejsebeskrivelse Dansktalende rejseleder Oplev det skønneste af Spanien på denne fantastiske rundrejse, som tager dig til de største og mest spændende spanske byer!

Læs mere

Samsø - Endelave - Århus

Samsø - Endelave - Århus Samsø - Endelave - Århus Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 3.895,- Højdepunkter Sejltur på Silkeborgsøerne Vidunderlige Samsø med lokalguide Kattegatøen Endelave med lokalguide

Læs mere

RETREAT I THAILAND. med sparring og mentoring til din kreative proces. - Med kreativ rådgiver Dorthe Walbum og rejseleder, antropolog Lise Kloch

RETREAT I THAILAND. med sparring og mentoring til din kreative proces. - Med kreativ rådgiver Dorthe Walbum og rejseleder, antropolog Lise Kloch RETREAT I THAILAND med sparring og mentoring til din kreative proces - Med kreativ rådgiver Dorthe Walbum og rejseleder, antropolog Lise Kloch AFREJSE : 10-18. november 2016-9 dage PRIS: DKK 13.900 kr.

Læs mere

Krakow. 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr

Krakow. 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr Krakow 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr Storbyferie i Krakow Flyrejser 5 dage Krakow byder på store oplevelser til meget rimelige priser. Tag med til én af Europas smukkeste kulturbyer. Krakow

Læs mere

Livsnyderrejse til Rom d. 13. - 17. maj 2016

Livsnyderrejse til Rom d. 13. - 17. maj 2016 Livsnyderrejse til Rom d. 13. - 17. maj 2016.. Fredag: Flyafgang fra Danmark: Vi flyver direkte til Rom. Der er planmæssig afgang kl. 10,20 fra København. Deltagere med provinstilslutning får direkte besked

Læs mere

Kroatien-Istrien-Adriaterhavet

Kroatien-Istrien-Adriaterhavet Kroatien-Istrien-Adriaterhavet Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 5.295,- Højdepunkter Det azurblå Adriaterhav **** hotel i Rabac m. én drikkevare til middagen inkl. Postojna Grotten

Læs mere

5 dages luksus vinterferie til Grønland: Ilulissat Hundeslæde, nordlys, isbjerge og bygdebesøg

5 dages luksus vinterferie til Grønland: Ilulissat Hundeslæde, nordlys, isbjerge og bygdebesøg 5 dages luksus vinterferie til Grønland: Ilulissat Hundeslæde, nordlys, isbjerge og bygdebesøg Isbjerge, nordlys, bygdebesøg og hundeslæde Det er sammen med meget andet, hvad der kan opleves på turen.

Læs mere

Catalonien, Andorra og Pyrenærerne

Catalonien, Andorra og Pyrenærerne Catalonien, Andorra og Pyrenærerne Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 13.09.2020 24.09.2020 8.195,- Højdepunkter Populære Roses Barcelona med lokalguide Andorra i Pyrenæerne Dejligt

Læs mere

Foreløbigt program til Historiske Huses studietur til Andalusien, oktober 2018

Foreløbigt program til Historiske Huses studietur til Andalusien, oktober 2018 Foreløbigt program til Historiske Huses studietur til Andalusien, 22. 27. oktober 2018 Andalusiens hovedstad Sevilla er indbegrebet af spansk kultur. Her findes en skøn blanding af historie, solskin, flamenco

Læs mere

Berlin. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Berlin. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Berlin Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 28.06.2020 02.07.2020 3.395,- Højdepunkter Brandenburger Tor De store boulevarder Det gamle Østberlin Mulighed for besøg og middag i Rigsdagskuplen

Læs mere

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kultur rejse til Budapest

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kultur rejse til Budapest Vi gentager succesen for 4. gang Ta med på en uforglemmelig tennis- og kultur rejse til Budapest Udrejse 30. maj hjemrejse 6. juni 2017 Budapest er hovedstaden i Ungarn. Navnet er sammensat af navnene

Læs mere

Vejen til Rom Via Francigena

Vejen til Rom Via Francigena Vejen til Rom Via Francigena Lørdag 26. maj lørdag 2. juni 2018 Vandring og kulturoplevelser på den gamle pilgrimsvej Via Francigena ind til Rom. Vi går ad gamle stier og veje gennem det Toscanske landskab

Læs mere

EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016

EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016 EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016 Dette års efterårstur går til den dejlige vinby Altenahr syd for Bonn. Altenahr er beliggende ved floden Ahr i det sydvestlige Tyskland i Eiffel-bjergene,

Læs mere

Berlin. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Berlin. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Berlin Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 26.07.2020 30.07.2020 3.195,- Højdepunkter Brandenburger Tor De store boulevarder Det gamle Østberlin Mulighed for besøg og middag i Rigsdagskuplen

Læs mere

Æventyrlige Italien September 2018

Æventyrlige Italien September 2018 Æventyrlige Italien 11.-18. 18. September 2018 - rejser siden 1986 Tidligere var det populært blandt kulturpersonligheder fra mange lande at tage på dannelsesrejse til Italien. Landets glorværdige historie

Læs mere

Wien - Nytårsrejse med Le Grand Bal på Hofburg

Wien - Nytårsrejse med Le Grand Bal på Hofburg Wien - Nytårsrejse med Le Grand Bal på Hofburg Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 14.045,- Højdepunkter Enestående Wienerbal og Wienervalse Tradition og romantik Nytårskoncert i

Læs mere

Vinrejse - Brunello og Chianti

Vinrejse - Brunello og Chianti Vinrejse - Brunello og Chianti Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 6.595,- Højdepunkter Toscanske vinoplevelser Seks spændende besøg på lokale vingårde De store vine, Vino Nobile

Læs mere

Toscana - Rom - Sorrento, 8 dage

Toscana - Rom - Sorrento, 8 dage Toscana - Rom - Sorrento, 8 dage Fly Italiens højdepunkter samlet i en rejse Afgang: 11. oktober 2015 Italien Oplev Toscana, Pisa, Firenze, Rom, Napoli, Pompei og Amalfikysten i en og samme rejse. 2 nætter

Læs mere

Dagsprogram. Søndag 20.9. (ca. 4½ t. inkl. pauser)

Dagsprogram. Søndag 20.9. (ca. 4½ t. inkl. pauser) Dagsprogram Lørdag 19.9. Afgang København kl. 14.30. Efter mellemlanding i Istanbul ankommer vi til Dalaman kl. 21.25 (måltider er ikke inkluderet på flyene). Transfer fra lufthavnen i Dalaman til pensionen

Læs mere

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE 19.-24. maj 2015 Gastronomi, vin og kulturrejse Barcelona & Catalonien For blot 30 år siden kostede de vinene fra Priorat området syd for

Læs mere

Udrejse fra Danmark til Zary Efter endt opsamling i Danmark, kører vi mod vort overnatningshotel i Zary i Polen, hvor middagen venter.

Udrejse fra Danmark til Zary Efter endt opsamling i Danmark, kører vi mod vort overnatningshotel i Zary i Polen, hvor middagen venter. Rejsedato: Lør 111014 - Søn 191014 Dage: 9 Tillæg enkeltværelse: 1650,- Pris pr person: 5295,- Krakow, som anses for Polens smukkeste by, var den kongelige hovedstad i over et halvt M Morgenmad år tusind

Læs mere

INVITATION. DANSK BYGGERI / Vejle Lokalafdeling Bergamo 25. - 28. april 2014

INVITATION. DANSK BYGGERI / Vejle Lokalafdeling Bergamo 25. - 28. april 2014 HOTEL: INVITATION DANSK BYGGERI / Vejle Lokalafdeling Bergamo 25. - 28. april 2014 Der er forhåndsreserveret 22 dobbelt-værelser på ****Hotel Cappello D Oro i Bergamo. Hotellet ligger i centrum af Bergamos

Læs mere

GOLF i Italien. UNIK GOLFFERIE i ITALIEN. - begrænset antal pladser

GOLF i Italien. UNIK GOLFFERIE i ITALIEN. - begrænset antal pladser GOLF i Italien UNIK GOLFFERIE i ITALIEN - begrænset antal pladser ENESTÅENDE mulighed Det unikke ved at spille golf i Italien er de fantastiske omgivelser i form af bjerge, dale, søer - ja selve naturen

Læs mere

Krydstogtsprogram Moskva - Rostov, 19 dage

Krydstogtsprogram Moskva - Rostov, 19 dage Krydstogtsprogram Moskva - Rostov, 19 dage med M/S Rakhmaninov Velkommen ombord på M/S Rakhmaninov på dennes sidste rejse inden vinterpausen i Rostov. Rejsen starter i Moskva og slutter 19 dage senere

Læs mere

Alle kan deltage i kurset! Både begyndere, øvede og erfarne malere er meget velkomne. Der vil være tid til individuel hjælp og vejledning.

Alle kan deltage i kurset! Både begyndere, øvede og erfarne malere er meget velkomne. Der vil være tid til individuel hjælp og vejledning. Georgien (Malerejse) For rejselystne, som elsker at lære, opleve og skabe, lancerer Alt Rejser en grupperejse for kunstelskere vi kalder det et Art Trip. Dette Art Trip er et akvarelmalekursus på en spændende

Læs mere

Balatonsøen. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Balatonsøen. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Balatonsøen Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 5.995,- Højdepunkter Fantastisk feriemål i Ungarn Attraktive udflugter til Budapest, Puszta, Heviz og sejltur på søen Godt turisthotel

Læs mere

Kampen om landet og byen

Kampen om landet og byen Mellemøstenhar gennem tiderne påkaldt sig stor opmærksomhed, og regionen er i dag mere end nogensinde genstand for stor international bevågenhed. På mange måder er Palæstina, og i særdeleshed Jerusalem

Læs mere

Kent - Englands Have. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Kent - Englands Have. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Kent - Englands Have Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 5.895,- Højdepunkter Haver og hyggelige byer Guldkysten ved Brighton Imponerende Leeds Castle Højt roste Sissinghurst Garden

Læs mere

KØBENHAVNS MALERLAUGS REJSEFOND Forårsturen 2014 21.-25. maj DETAILPROGRAM. Rejsearrangør: Profil Grupperejser A/S

KØBENHAVNS MALERLAUGS REJSEFOND Forårsturen 2014 21.-25. maj DETAILPROGRAM. Rejsearrangør: Profil Grupperejser A/S KØBENHAVNS MALERLAUGS REJSEFOND Forårsturen 2014 21.-25. maj DETAILPROGRAM Rejsearrangør: Profil Grupperejser A/S FLYTIDER 21MAJ14 København Milano / Malpensa 0825-1030 25MAJ14 Venedig København 1415-1615

Læs mere

Vandring på Via Francigena - Lucca Til Siena - VF5

Vandring på Via Francigena - Lucca Til Siena - VF5 Vandring på Via Francigena - Lucca Til Siena - VF5 Dette er en legendarisk pilgrimsrute i Toscana og er en perfekt introduktion til regionen. Turen er ideel for de, som elsker museer, gallerier og romersk

Læs mere

Vandring i Himalaya Mt. Everest View

Vandring i Himalaya Mt. Everest View Vandring i Himalaya Mt. Everest View 21. oktober 2017 8. november 2017; 19 dage Denne rejse henvender sig til naturelskere, som godt kunne tænke sig at vandre i de mægtige Himalayabjerge. Alle med almindelig

Læs mere

FIRMAREJSER I SPANIEN. arcelona. citytours

FIRMAREJSER I SPANIEN. arcelona. citytours FIRMAREJSER I SPANIEN citytours arcelona Introduktion Spanien er et oplagt valg til firmarejsen! City Tours Barcelona har base i Barcelona - en destination der har et bredt udvalg af tilbud og giver mulighed

Læs mere

Klassisk cykeltur i Puglia

Klassisk cykeltur i Puglia Klassisk cykeltur i Puglia Den sydlige del af Italien i regionen Puglia, som danner støvlens hæl, er ideel til en cykelferie for både børn og voksne. Strækningerne, som vi cykler ad, er for det meste moderate

Læs mere

Wien - Julerejse. Højdepunkter dage Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra:

Wien - Julerejse. Højdepunkter dage Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: Wien - Julerejse Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 6.445,- Højdepunkter Smukke, stolte og charmerende julepyntede Wien Julemarkeder og julestemning Stephansplatz med Stephansdom

Læs mere

Here we come California. 22 dages rundrejse

Here we come California. 22 dages rundrejse Here we come 22 dages rundrejse 22 dages rundrejse. 22 dages rundrejse. 22 dages rundrejse. 22 dages rundrej- Turen er en 22 dages rundrejse i det vestlige Californien. Turen har mange højdepuntker: natur,

Læs mere

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi 15 dages grupperejse med dansk rejseleder Ring 3051 7317 info@guldrejser.dk GULD REJSER ØST-THAILAND Grupperejse med dansk rejseleder - 15 dage På denne

Læs mere

Bornholm - Østersøens perle

Bornholm - Østersøens perle Bornholm - Østersøens perle Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 15.05.2020 4.195,- Højdepunkter Bornholms klippenatur Gode udflugter med lokal guide Hotel Abildgaard god mad og flot

Læs mere

Hotel Rügen Park ligger på den rolige vestside af Rügen, hvor der er færrest turister.

Hotel Rügen Park ligger på den rolige vestside af Rügen, hvor der er færrest turister. Hotel Rügen Park Hotel Rügen Park ligger på den rolige vestside af Rügen, hvor der er færrest turister. Introduktion Besøg Tysklands største og nok smukkeste ø, Rügen. Øen er et sandt naturparadis, hvor

Læs mere

Australien rejse i forbindelse med Konvention i Melbourne den april 2018

Australien rejse i forbindelse med Konvention i Melbourne den april 2018 Australien rejse i forbindelse med Konvention i Melbourne den 11-14.april 2018 Afrejse København den 1.april 2018 til 21.april 2018 Hermed følger den endelige rejseplan og pris i forbindelse med Konvention

Læs mere

Mosel - Cochem. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Mosel - Cochem. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Mosel - Cochem Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 3.895,- Højdepunkter Cochem top 3 by ved Mosel Sejltur på Mosel Køretur langs Moselpromenaden ****Hotel lige ved Moselfloden Festaften

Læs mere

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN Dato: august 2015 Det samlede tilbud bliver på i alt godt 13.000 DKK for to personer for 13 dage. 12 overnatninger med morgenmad og med fem arrangerede ture. Tilbuddet er

Læs mere

Stockholm - Storby og skærgård

Stockholm - Storby og skærgård Stockholm - Storby og skærgård Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 4.295,- Højdepunkter Skærgård og by Skansen og Vasa Museet Centralt beliggende hotel Middag første aften er inkluderet

Læs mere

Ta med BØJGAARD TRAVEL til Formel 1 i skønne Ungarn. 28. juli-1. august 2011 på Hungaroring i Budapest

Ta med BØJGAARD TRAVEL til Formel 1 i skønne Ungarn. 28. juli-1. august 2011 på Hungaroring i Budapest Ta med BØJGAARD TRAVEL til Formel 1 i skønne Ungarn 28. juli-1. august 2011 på Hungaroring i Budapest Det er ikke tilfældigt, at en af vores Formel 1-ture går til Budapest, som var et de første rejsemål

Læs mere

Syditalien med Klub Nordjyske

Syditalien med Klub Nordjyske Syditalien med Klub Nordjyske På denne rundrejse i Italien vil du opleve den vilde skønhed i det mindre kendte Apulien, i Syditalien, der med sin lange kystlinje ud til Adriaterhavet udgør hælen i den

Læs mere

OPERA PUCCINI PUCCINIS UDØDELIGE OPERAER OPLEV PUCCINI FESTIVALEN FAMILIEEJET HOTEL I DEN FINE KURBADEBY MONTECATINI

OPERA PUCCINI PUCCINIS UDØDELIGE OPERAER OPLEV PUCCINI FESTIVALEN FAMILIEEJET HOTEL I DEN FINE KURBADEBY MONTECATINI KULTURREJSER EUROPA» LAND» ITALIEN» OPERA PUCCINI OPERA PUCCINI PUCCINIS UDØDELIGE OPERAER Opera i de store komponisters land, Italien, er en drøm for mange, og denne rejse tilbyder to smukke Puccini-operaer

Læs mere

Livsnyderrejse til Rom den 15. 19. maj 2015... Fredag:

Livsnyderrejse til Rom den 15. 19. maj 2015... Fredag: Livsnyderrejse til Rom den 15. 19. maj 2015.... Fredag: Flyafgang fra Danmark: Der er planmæssig afgang kl. 8,25 fra Ålborg og fra København kl. 10,20 Deltagere med anden tilslutning får direkte besked

Læs mere

Krakow - Polens førende kulturby

Krakow - Polens førende kulturby Krakow - Polens førende kulturby Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 05.04.2020 11.04.2020 4.695,- Højdepunkter Centralt beliggende hotel Tømmerflådesejlads på Dunajec floden Saltminerne

Læs mere

Nordjylland - Skagen - Læsø

Nordjylland - Skagen - Læsø Nordjylland - Skagen - Læsø Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 3.595,- Højdepunkter Toppen af Danmark Hotel i Skagens centrum Tanghusene og saltsyderne på Læsø Vildmosens natur

Læs mere