Socialpædagogerne i fremtiden En særlig indsats i Kreds Sydjylland

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Socialpædagogerne i fremtiden En særlig indsats i Kreds Sydjylland"

Transkript

1 NOTAT Kontakt: Anne-Dorthe Jeppesen Dok.nr Sagsnr SL231SJ jun 2015 Socialpædagogerne i fremtiden En særlig indsats i Kreds Sydjylland Med dette notat ønsker Socialpædagogerne i kreds Sydjylland at skabe et synligt grundlag for det videre lokale arbejde i kredsen med forbundets særlige indsats Fremtidens socialpædagoger. En indsats, som nu har været til behandling på to kongresser samt flere hoved- og kredsbestyrelsesmøder. Overordnet har forbundet samlet sin indsats omkring fire af ti besluttede pejlemærker, herunder en helt særlig prioritering i forhold til medlemmernes arbejdsmiljø. De fire prioriterede pejlemærker er: Et menneskeligt netværk (Pejlemærke 1). Nationale mål og høj kvalitet (Pejlemærke 6). Fagligt stærke miljøer (Pejlemærke 8). Fleksibilitet og tryghed (Pejlemærke 10). Pejlemærkerne er alle nærmere beskrevet i pjecen Socialpædagogerne i fremtiden Faglige mål og handlingsplan Kredsbestyrelsen er tidligere gennem drøftelserne på hhv. kongresser og bestyrelsesmøder nået frem til følgende overordnede tilgang til indsatsen omkring de fire pejlemærker: Pejlemærkerne kan ikke ses som isolerede indsatsområder adskilt fra hinanden. De bør i høj grad indtænkes i de aktiviteter, som kredsen allerede har iværksat eller påtænker at iværksætte i den kommende periode. Kredsbestyrelsen har i januar 2015 drøftet og peget på en række indsatsområder/aktiviteter, hvor de fire pejlemærker bør indtænkes i kredsens arbejde. I forlængelse heraf tegner der sig et billede af følgende tematiserede områder, som efterfølgende uddybes i notatet: Socialpædagogernes medlemmer arbejder dagligt for og med børn, unge og voksne med sociale problemer eller funktionsnedsættelser.

2 Side 2 af 8 Den lokale socialpolitiske indflydelse. Særlig indsats omkring arbejdsmiljø. Fokus på faget faglighed og ledelsesfaglighed. Kernefagligheden og kerneopgaven. Tillidsreformen. Løn- og ansættelsesforhold. Kommunikationen og dokumentationen omkring kredsens særlige indsats. Behovet for at konkretisere og synliggøre den lokale indsats er blevet aktualiseret af hovedbestyrelsens beslutning i januar 2015 om at tilføre kredsene særlige midler øremærket til denne indsats. For Kreds Sydjyllands vedkommende betyder det en tilførsel af ekstra midler i perioden på kr Kredsen er forpligtet til i perioden at redegøre for forbruget og anvendelsen af disse særlige midler over for hovedbestyrelsen. Kredsbestyrelsen stiller forslag til generalforsamlingen om, at der i den næste periode udpeges et fuldtids frikøbt bestyrelsesmedlem, der hovedsagelig skal beskæftige sig med Socialpædagogerne i fremtiden En særlig indsats i Kreds Sydjylland. Ansvarsområder for det frikøbte bestyrelsesmedlem Det frikøbte bestyrelsesmedlem vil referere til den politiske ledelse af kredsen. Det frikøbte bestyrelsesmedlem vil deltage ad hoc i de lokale forretningsudvalgsmøder, hvor det giver mening i forhold til opgavevaretagelsen. Samtidig mener kredsbestyrelsen, at porteføljen for et frikøbt bestyrelsesmedlem vil være at etablere en lokal uddannelse til kredsens arbejdsmiljørepræsentanter (AMR). Hovedformålet med uddannelsen vil være at øge AMR s kompetencer til at varetage tillidshvervet som valgt AMR. Kernefagligheden og kerneydelsen er to hyppigt brugte begreber til beskrivelse af det socialpædagogiske arbejdsfelt. Samtidig er det to begreber, der kan virke modsatrettede og dermed er med til at sætte det socialpædagogiske arbejde under pres. Kredsbestyrelsen ønsker at iværksætte et lokalt projekt til beskrivelse af de indbyggede dilemmaer, og hvordan dilemmaerne kan håndteres. Ansvarsområderne vil være mere uddybet fra side 4 i notatet med en beskrivelse af indsatsområderne. Kredsbestyrelsen indstiller, at der på generalforsamlingen 22. oktober 2015 vedtages et budget, som trækker på kredsens formue og som indeholder et fuldtids frikøb af et bestyrelsesmedlem for en toårig periode til løsning af ovenstående opgaver, Kredsbestyrelsen ser gerne at vedkommende har følgende kompetenceprofil: Uddannet socialpædagog. Kendskab til Socialpædagogerne som organisation. Kan arbejde selvstændigt og projektorienteret.

3 Side 3 af 8 Har et indgående kendskab til socialpædagogernes arbejdsområde og kernefaglighed. Kendskab til kommunale MED-aftaler. Forhandlings- og undervisningserfaring. Relevant kendskab til IT. God til at formulere sig skriftligt og mundtligt. Gerne med diplom- og/eller masteruddannelse. Gerne med ledererfaring. Kan indgå i det daglige arbejde sammen med kredsens øvrige valgte. Vedkommende vil have sit daglige virke på kontoret i Esbjerg. Kredsbestyrelsen afsætter følgende budget for Socialpædagogerne i fremtiden En særlig indsats i Kreds Sydjylland: Budgettet skal ses som vejledende, da den særlige indsats starter i efteråret 2015 og vil løbe indtil udgangen af Det vil derfor ikke på nuværende tidspunkt være muligt at opstille et mere detaljeret budget. Budget Udgifter Projekter AMR-uddannelse Kernefaglighed Fokus på faget Lønsum fuldtids frikøbt bestyrelsesmedlem Udgifter i alt Indtægter HB-pulje Træk på formuen Indtægter i alt Kredsbestyrelsen finder projektet så vigtigt, at der afsættes midler ud over den tildelte pulje fra hovedbestyrelsen, og at der således trækkes på kredsens formue. Kredsen vil stadig være konsolideret og have en formue stående til eventualiteter. Det frikøbte bestyrelsesmedlem vil have hovedfokus på tre indsatsområder: 1. Være med til at frigive ressourcer til formanden/faglige sekretærer til varetagelse af den lokale socialpolitiske indflydelse. 2. AMR-uddannelse. 3. Projekt kernefaglighed. Derudover vil kredsen have fokus på: 4. Fokus på faget. 5. Tillidsreformen. 6. Løn- og ansættelsesforhold. 7. Kommunikation og dokumentation af indsatsen.

4 Side 4 af 8 Det frikøbte bestyrelsesmedlem kunne også som fokus have følgende indsatsområder. Dette skal dog drøftes yderligere: 8. Organisering (ej beskrevet). 9. Frivillighed (ej beskrevet). 10. Nye jobområder (ej beskrevet). Uddybning af indsatsområder 1. Den lokale socialpolitiske indflydelse I kredsens arbejdsgrundlag er arbejdet med at udøve lokal socialpolitisk indflydelse et i forvejen højt prioriteret indsatsområde. Det er tidligere besluttet at gennemføre en løbende kommunerunde med dialogmøder med de ansvarlige socialudvalgsformænd og børn- og ungeudvalgsformænd. Udgangspunktet for dialogmøderne er, at de gennemføres uden dagsorden og referat samt typisk uden forvaltningens deltagelse. Indholdet i møderne er blandt andet: Kommunen versus Socialpædagogernes tanker om udviklingen af området i de kommende år, herunder kommunens tanker om den fremtidige organisering af arbejdsområderne. Kerneydelsen og betydningen af fagligheden. Rehabilitering versus habilitering. Medlemmernes arbejdsmiljø i den pågældende kommune (også på konkrete arbejdspladser). Lokale forhold som eksempelvis samspillet med forvaltningen på en række udvalgte områder. Ledelsen af de socialpædagogiske tilbud. Ledernes rammer, muligheder og mangel på samme. Tanker og visioner (eller mangel på samme) omkring Tillidsreformens udfoldelse i kommunen. Socialt indeks som et nyt emne, der samtidig må forventes at få fornyet interesse ultimo (Pejlemærkerne 1, 8 og 10 er indtænkt i denne aktivitet). Ressourcer og prioritering Opgaven varetages af kredsformanden sammen med en faglig sekretær eller kontorlederen. Aktiviteten er i forvejen højt prioriteret, men møderne er ofte vanskelige at få ind i en fyldt kalender for både kommunalpolitikerne og kredsens repræsentanter. En frigørelse af ressourcer til at opprioritere opgaven kunne være hensigtsmæssig. Det ville formentlig kunne betyde flere og hyppigere dialogmøder til kredsens (medlemmernes) fordel.

5 Side 5 af 8 Kredsbestyrelsen har besluttet, at det frikøbte bestyrelsesmedlem deltager i dele af de lokale Forretningsudvalgsmøder og i samarbejde med det øvrige forretningsudvalg planlægger opgaverne. Ved at fordele opgaverne på flere personer er målet, at der frigives ressourcer til kredsformanden til varetagelse af kontakten med udvalgsformænd og direktører. 2. Arbejdsmiljøstrategien. Med forbundets arbejdsmiljøundersøgelser i 2014 og kongressens vedtagelse af en ny arbejdsmiljøstrategi er dette tema sat højt på dagsorden i hele organisationen. Der er p.t. nedsat hhv. en styregruppe og en referencegruppe under hovedbestyrelsen. Hovedbestyrelsen har på sit møde i juni udfolde strategien på baggrund af arbejdsgruppernes indstilling. Kredsen afholdt i 2014 tre kommunerunder i samarbejde med fællestillidsrepræsentanterne. Målet var en nærmere dialog om den lokale indsats ud fra forbundets undersøgelser og en forberedelse til kongressen i november Herudover afholdt kredsen i februar 2015 et særligt arrangement for AMR om mobning. Mødet var et led i den samlede indsats under uge 4-5-kampagnen. Forretningsudvalget indstiller, at de videre lokale aktiviteter omkring arbejdsmiljøindsatsen afventer hovedbestyrelsens behandling i juni. Kredsbestyrelsen behandler det videre arbejde på kredsbestyrelsesmødet 24. august. Den lokale indsats kan endvidere tænkes ind i bestyrelsens forslag til fremtidigt arbejde for næste generalforsamlingsperiode (Pejlemærke 10 er indtænkt i denne aktivitet). Ressourcer og prioritering afventer hovedbestyrelsens behandling. Kredsbestyrelsen har besluttet, at det frikøbte bestyrelsesmedlem iværksætter et lokalt uddannelsesforløb for kredsens AMR. Uddannelsen skal have fokus på spændingsfeltet mellem kerneopgaven og kerneydelsen. Derudover skal uddannelsen give AMR større forudsætninger for at indtænke arbejdsmiljøet strategisk i MED-sammenhænge. Endelig har uddannelsesrækken til formål at etablere et samarbejde mellem Kreds Sydjylland og den enkle AMR, og gøre Socialpædagogerne til det naturlige valg for AMR, når der søges råd og vejledning i arbejdsmiljøarbejdet. Uddannelsesrækken er tænkt som et todageskursus med frikøb af AMR. Vi forventer at kunne uddanne tre hold i perioden. Uddannelsen skal evalueres med henblik på, om den skal forsætte. Derefter er det op til kredsbestyrelsen at finde midlerne dertil. 3. Kernefagligheden og kerneopgaven Medlemsarrangementerne under Fokus på faget kan ikke stå alene.

6 Side 6 af 8 Arrangementerne kan være gode til at eksemplificere vores kernefaglighed og synliggøre kredsens arbejde med medlemmernes faglighed, men arrangementerne bør i højere grad sammentænkes med en erfaringsopsamling, der kan kobles til blandt andet den lokalpolitiske indsats og dialog med de politiske beslutningstagere. Med HB-projektet Den socialpædagogiske kernefaglighed er der skabt et nyt defineret grundlag for at kunne arbejde offensivt og politisk med medlemmernes kernefaglighed. En måde at angribe dette arbejde på lokalt kunne være konferencer, rundbordssamtaler og lignende med lokal politisk deltagelse. Arrangementer, hvor kernefagligheden samtidigt bliver holdt op imod kommunernes tilgang til kerneydelsen. Det kunne for eksempel handle om, hvordan socialpædagogernes kernefaglighed harmonerer med en konkret kommunes rehabiliteringsstrategi. Også arbejdsmiljøet har en naturlig kobling til dette indsatsområde. Kredsbestyrelsen har besluttet, at det frikøbte bestyrelsesmedlem etablerer et lokalt projekt omkring kernefagligheden. Projektets udspring skal være på en socialpædagogisk arbejdsplads eller i en forvaltning i en enkelt kommune. Projektet skal nærmere beskrives og defineres i samarbejde med det frikøbte bestyrelsesmedlem, som skal være projektansvarlig. Der kan være behov for at tilkøbe ad hoc-konsulenter til udførelse af elementer i projektet. Der skal eventuelt være en referencegruppe forankret i kredsbestyrelsen (to-tre medlemmer). Den projektansvarlige refererer til forretningsudvalget. 4. Fokus på faget Faglighed og ledelsesfaglighed Siden 2010 har kredsen kontinuerligt udbudt medlemsarrangementer der sætter medlemmernes fag og faglighed i fokus. Der er udbudt fire til seks arrangementer hvert halve år, og kun få arrangementer er blevet aflyst. Til gengæld har interessen for at deltage været støt stigende gennem årene. Parallelt med disse arrangementer har kredsen også udbudt særlige arrangementer til leder-og mellemledergruppen. Her har fokus primært været rettet mod de ledelsesfaglige udfordringer, som denne medlemsgruppe oplever i disse år. Forretningsudvalget/kredsbestyrelsen har peget på en oprustning af denne indsats. Det vil med de særlige midler være muligt at udbyde flere og mere målrettede medlemsarrangementer, der inkluderer både Pejlemærke 1, 6 og 8. Fokus bør dog primært forsat være rettet mod Pejlemærke 8, og det bør overvejes, om aktiviteterne i efteråret 2015 og 2016 også kan kobles tæt til temaet Kernefagligheden og kerneopgaven. Eventuelt som et udviklingsprojekt og kombineret med en foredragsrække med fokus på kerneydelsen på socialpædagogernes forskellige arbejdsområder. Det må forventes, at et udviklingsprojekt omkring kernefagligheden og kerneopgaven også vil have ledergruppens interesse. Det bør derfor i samarbejde med ledersektionen overvejes, om der vil være aktiviteter, der i den sammenhæng skal have en særlig ledervinkel eller -profil.

7 Side 7 af 8 Ressourcer og prioritering Opgaven forankres forsat i kredsens pædagogiske udvalg og for ledernes vedkommende i ledersektionen. Kredsbestyrelsen har besluttet at øge rammen til aktiviteter ud over det, som allerede er prioriteret i driften på kr. i efteråret foråret 2016 og kr. i efteråret foråret Tillidsreformen Det er vanskeligt at få øje på, at reformen overhovedet har ændret noget i de sydjyske kommuners måde at tænke styring og ledelse på. Dialogmøderne med social- og børn- og ungeudvalgsformændene har heller ikke givet nogen klare svar på, hvad kommunerne egentlig tænker med reformen. Socialpædagogernes Landsforbund har i samarbejde med OAO udarbejdet et kursus for tillidsrepræsentant og leder på samme arbejdsplads omkring tillidsreformen. Deltagerne på kurset bliver klædt på til at være lokale Tillidsambassadører. Kurset har kørt som et projekt i to kredse og udloddes nu til samtlige kredse. Fem arbejdspladser vil i første omgang kunne deltage i uddannelsen. Kredsen vil vurdere behovet og mulighederne for lokal forankring af kurset i Løn og ansættelsesforhold. Pejlemærke 10 (Fleksibilitet og tryghed) rummer ud over arbejdsmiljøindsatsen mulighed for at prioritere en række andre indsatsområder. Kredsen har i forvejen fokus på nedenstående indsatsområder: Bisidderrollen særlig indsats i foråret Kommunale familieplejere. Lokal løndannelse. Særlig indsats omkring tillids- og fællestillidsrepræsentanter. Omstillings- og forandringsprocesser. Kredsen kan inden for nuværende drift/ressourceforbrug forsat sætte fokus på løn og ansættelsesforhold i allerede planlagte aktiviteter. 7. Kommunikationen og dokumentationen omkring kredsens særlige indsats. Kredsbestyrelsen finder det vigtigt, at den særlige indsats, som Kreds Sydjylland iværksætter med dette notat dokumenteres og formidles videre til medlemmerne. Kredsen har i forvejen afsat midler til journalistisk bistand til formidlingsopgaver og har en journalist tilknyttet til ad hoc-opgaver.

8 Side 8 af 8 Ud over de nævnte indsatsområder ses nedenstående indsatsområder som værende vigtige, men de er ikke endnu prioriterede i forhold til den særlige indsats: 8. Organisering (ej beskrevet). 9. Frivillighed (ej beskrevet). 10. Nye jobområder (ej beskrevet).

Socialpædagogerne i fremtiden.

Socialpædagogerne i fremtiden. Socialpædagogerne i fremtiden. Socialpædagogerne i fremtiden er en politisk strategi. Kongressen 2012 Har været og er omdrejningspunktet for hele forbundets politiske udviklingsindsatser og nye aktiviteter.

Læs mere

Socialpædagogerne Sydjylland

Socialpædagogerne Sydjylland Socialpædagogerne Sydjylland VIRKSOMHEDSPLAN FOR SOCIALPÆDAGOGERNE SYDJYLLAND 2015-2017 Indholdsfortegnelse Indledning:... 3 Fakta om Kreds Sydjylland... 4 Besvarede telefonopkald:... 4 Servicering af

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D februar Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D februar Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 9. -10. februar 2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand

Læs mere

Referat fra møde i ledersektionens bestyrelse DEN 15. maj 2017

Referat fra møde i ledersektionens bestyrelse DEN 15. maj 2017 Ref.: pts Dato: 15. maj 2017 Dato: 15. maj 2017 Tid: kl. 12:00 15:00 Sted: Birk Centerpark 4 7400 Herning Indkaldte: Susanne Østergård Linda Nørgaard Tina Brandhøj Boel Bo Christensen Peter Sandkvist Referat

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 11. oktober Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 11. oktober Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 11. oktober.2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

www.dsr.dk/hovedstaden 1

www.dsr.dk/hovedstaden 1 DSR Kreds Hovedstadens AMiRstrategi Revideret version vedtaget af kredsbestyrelsen maj 2010 Indledning I kredsens arbejde med at medvirke til at forbedre sygeplejerskernes arbejdsmiljø er et godt og tæt

Læs mere

MASTERPLAN Ledersektionen inddrages i arbejdet omkring faglighed mhp. at sikre fælles fodslaw og adgang til arbejdspladserne.

MASTERPLAN Ledersektionen inddrages i arbejdet omkring faglighed mhp. at sikre fælles fodslaw og adgang til arbejdspladserne. MASTERPLAN 2016 Bestyrelsens vision / værdigrundlag for arbejdet i 2016 tager udgangspunkt i den formulerede mission, centralt besluttede indsatsområder og projekter i SLC, samt det fremtidige arbejde

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 7. september Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 7. september Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 7. september 2017 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand

Læs mere

Eksternt organisationscirkulære nr. 6

Eksternt organisationscirkulære nr. 6 Eksternt organisationscirkulære nr. 6 1/6 Familieplejernes organisering Baggrund og formål Organiseringen Familieplejerne i Socialpædagogerne har som primært formål at samle alle familieplejere i Socialpædagogerne

Læs mere

Lokal løndannelse/lønstrategi

Lokal løndannelse/lønstrategi NOTAT Kontakt: Steffen Nielsen sni@sl.dk Dok.nr. 2629252 Sagsnr. 2015-SLCFA-10793 15. september 2015 Lokal løndannelse/lønstrategi 2015-2018 Indledning Siden indførelsen af den lokale løndannelse i 1998

Læs mere

AMR/FTR temadag. AMR/FTR Temadag d. 3. februar

AMR/FTR temadag. AMR/FTR Temadag d. 3. februar AMR/FTR temadag AMR/FTR Temadag d. 3. februar 2015 1 Dagens program 9.30-10.30 Velkomst & oplæg om SL s arbejdsmiljøstrateg og den lokale indsats 10.30-10.45 Pause 10.45-12.15 Forebyg mobning ved Stig

Læs mere

Dette er rammerne, som det enkelte kredsbestyrelsesmedlem skal virke indenfor.

Dette er rammerne, som det enkelte kredsbestyrelsesmedlem skal virke indenfor. Beskrivelse af hverv som politisk valgt i Kreds Midtjylland Dette dokument beskriver hvervene som hhv.: - Kredsbestyrelsesmedlem - Frikøbt kredsformand/kredsnæstformand Hvervet som kredsbestyrelsesmedlem

Læs mere

GENERALFORSAMLING og TEMAMØDE

GENERALFORSAMLING og TEMAMØDE SOCIALPÆDAGOGERNE SYDJYLLAND AUGUST 2016 GENERALFORSAMLING og TEMAMØDE Tirsdag 27. september kl. 16.00 - senest 21.30 Indskrivning fra kl. 15.30 Scandic, Kokholm 2, Kolding Kredsbestyrelsen, valgt på generalforsamlingen

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR SOCIALPÆDAGOGERNE SYDJYLLAND

VIRKSOMHEDSPLAN FOR SOCIALPÆDAGOGERNE SYDJYLLAND Socialpædagogerne Sydjylland VIRKSOMHEDSPLAN FOR SOCIALPÆDAGOGERNE SYDJYLLAND Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Fakta om Kreds Sydjylland... 4 Fordeling af tidsforbruget på kredskontoret... 4 Servicering

Læs mere

Arbejdsmiljø og faglighed v. Tine Maj Holm

Arbejdsmiljø og faglighed v. Tine Maj Holm Arbejdsmiljø og faglighed v. Tine Maj Holm En fortælling om udviklingen af Socialpædagogernes arbejdsmiljøstrategi. Og hvordan kommer vi fra ord til handling? men først et lille citat vi er hinandens arbejdsmiljø.

Læs mere

NOTAT. Beskrivelse af ansvar, vakante opgaver og profil for faglige sekretærer

NOTAT. Beskrivelse af ansvar, vakante opgaver og profil for faglige sekretærer NOTAT 21-03-2017 Beskrivelse af ansvar, vakante opgaver og profil for faglige sekretærer Forord: Dette notat er udfærdiget med henblik på, at synliggøre de vakante opgaver, der opstår i kredsens nærmeste

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 28 marts Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 28 marts Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 28 marts 2017 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

Vi flytter grænser i organisation, fag og samfund

Vi flytter grænser i organisation, fag og samfund Hvervet som frikøbte politikere Dansk Sygeplejeråd Kreds Midtjylland I Dansk Sygeplejeråd Kreds Midtjylland vælges der fem politikere til at varetage den daglige politiske ledelse. De fem politikere vælges

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 10.3.2017 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

Indkaldelse til bestyrelsesmøde

Indkaldelse til bestyrelsesmøde Ref.: JIJ Dok.nr.: 4708593 Sag.nr.: 2017-SL211NJ-15983 06-12-2018 Indkaldelse til bestyrelsesmøde Dato: 11. december 2018 Tid: 09.00-16.00 Sted: FOA Nordjylland, Baghuset lokale Toppen, Østerport 2, Aalborg

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Formand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Formand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 72 48 65 00 Fax 72 48 65 10 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 25.3.2019 Venlig hilsen Lisbeth Schou Formand Dagsorden

Læs mere

DAGSORDEN TIL BESTYRELSESMØDE I LEDERSEKTIONEN DEN 11. juni 2015

DAGSORDEN TIL BESTYRELSESMØDE I LEDERSEKTIONEN DEN 11. juni 2015 Dato: Ref.: DAGSORDEN TIL BESTYRELSESMØDE I LEDERSEKTIONEN DEN 11. juni 2015 Tid: 12.00-15.00 Sted: Birk Centerpark Indkaldte: Susanne Østergaard Ulla Blok Kristensen Tina Boel Bo Christensen Linda Nørgaard

Læs mere

Referat af møde i Midt- og Vestjyllands Kredsbestyrelsen

Referat af møde i Midt- og Vestjyllands Kredsbestyrelsen Dato: 07.12.2018 Tid: Sted: Ref.: kl. 09:00 13:00, herefter frokost Glashuset Birk Centerpark 4 7400 Herning pts/lsr Indkaldte: Peter Sandkvist Grete Rask Afbud Anders Røn Kallesøe Lene Skovsager René

Læs mere

Medarbejdertilfredshedsundersøgelse. Inspirationshæfte

Medarbejdertilfredshedsundersøgelse. Inspirationshæfte Medarbejdertilfredshedsundersøgelse Inspirationshæfte En medarbejdertilfredshedsundersøgelse (MTU) er en kortlægning af medarbejdernes opfattelse af arbejdspladsen, arbejdet og trivslen på Målet er at

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017 Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017 kl. 9.00 11.00 intro for nye KB medlemmer der er kaffe fra kl. 8.30 Kl. 11.00 14.30 ordinært KB møde kl. 15.00 18.00 Reception i forbindelse med ændringer i kredsformandskabet

Læs mere

Arbejdsmiljøpolitik for Aarhus Kommune

Arbejdsmiljøpolitik for Aarhus Kommune Arbejdsmiljøpolitik for Aarhus Kommune Indledning Den lokale MED Aftale og Arbejdsmiljøaftalen fastsætter de overordnede rammer for arbejdsmiljøarbejdet i Aarhus Kommune, herunder at Fælles MED Udvalget

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Ref.: JIJ Dok.nr.: 4817598 Sag.nr.: 2018-SL211NJ-17138 11-02-2019 Referat fra bestyrelsesmøde Dato: 25. januar 2019 Tid: 09.00-16.00 Sted: Skansevej 90b, 9400 Nørresundby Indkaldte: Afbud: Peter, Lotte,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Ref.: HEM Dok.nr.: 4985280 Sag.nr.: 2019-SL211NJ-17171 03-05-2019 Referat af bestyrelsesmøde Dato: 10. maj 2019 Tid: 09.00-16.00 Sted: Skansevej 90b, 9400 Nørresundby Indkaldte: Afbud: Dirigent/er: Peter,

Læs mere

Politisk organisering og ledelse af Kreds Sydjylland

Politisk organisering og ledelse af Kreds Sydjylland Socialpædagogernes Landsforbund SLSJ 1/8 NOTAT Arbejdsgrundlag for Socialpædagogerne Sydjylland 2011-2013 Kredsbestyrelsen skal efter generalforsamlingen den 24.10.2011 arbejde med en konkretisering af

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse arbejdsmiljø københavn Guide til en god trivselsundersøgelse Indhold Indledning... 2 Trivselsundersøgelsen... 3 Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1)... 4 Sørg for at forankre arbejdet med trivselsundersøgelsen...

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse Guide til en god trivselsundersøgelse - Guiden er bygget op over faserne: Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1) Under: Gennemførelse af undersøgelsen (fase 2) Efter: Opfølgning (fase 3) Udarbejdet

Læs mere

FDF søger udviklingschef med ansvar for kredsudvikling, kredsstart og uddannelse

FDF søger udviklingschef med ansvar for kredsudvikling, kredsstart og uddannelse STILLINGSOPSLAG FDF søger udviklingschef med ansvar for kredsudvikling, kredsstart og uddannelse Vi søger en dygtig leder, der kan være en central kulturbærer i en værdistærk organisation. Du kommer til

Læs mere

Indkaldelse til bestyrelsesmøde

Indkaldelse til bestyrelsesmøde Ref.: JIJ Dok.nr.: 4793359 Sag.nr.: 2018-SL211NJ-17138 23-01-2019 Indkaldelse til bestyrelsesmøde Dato: 25. januar 2019 Tid: 09.00-16.00 Sted: Skansevej 90b, 9400 Nørresundby Indkaldte: Afbud: Peter, Lotte,

Læs mere

REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE I LEDERSEKTIONEN 7. SEPTEMBER 2015

REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE I LEDERSEKTIONEN 7. SEPTEMBER 2015 Dato: Ref.: REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE I LEDERSEKTIONEN 7. SEPTEMBER 2015 Tid: 09.00-12.00 Sted: Birk Centerpark Indkaldte: Susanne Østergaard, mødeleder Ulla Blok Kristensen Afbud Tina Boel Bo Christensen

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse Guide til en god trivselsundersøgelse Udarbejdet af Arbejdsmiljø København November 2016 Indhold Indledning... 2 Trivselsundersøgelsen... 3 Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1)... 5 Sørg for at

Læs mere

SOCIALPÆDAGOGEN LILLEBÆLT

SOCIALPÆDAGOGEN LILLEBÆLT SOCIALPÆDAGOGEN LILLEBÆLT JUNI 2014 8. ÅRGANG Generalforsamlinger Mandag 22. september kl. 15.00 - ca. 21.00 Danmarksgade 16, Odense Det handler om din hverdag Indkaldelse og dagsorden Regnskab og budget

Læs mere

1. august Sagsnr Notat om tillidsdagsordenen og arbejdsfællesskaber. Dokumentnr

1. august Sagsnr Notat om tillidsdagsordenen og arbejdsfællesskaber. Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen NOTAT 1. august 2019 Notat om tillidsdagsordenen og arbejdsfællesskaber Tillidsdagsordenen er bredt forankret i Københavns Kommune, og dagsordenen har stor opbakning

Læs mere

Ref.: Lene Andersen Dato: Dato: 8. juni Tid: kl. 09:00 15:00. Socialpædagogerne Midt- og Vestjylland Birk Centerpark Herning

Ref.: Lene Andersen Dato: Dato: 8. juni Tid: kl. 09:00 15:00. Socialpædagogerne Midt- og Vestjylland Birk Centerpark Herning Dato: 8. juni 2018 Ref.: Lene Andersen Dato:08.06.2018 Tid: kl. 09:00 15:00 Sted: Socialpædagogerne Midt- og Vestjylland Birk Centerpark 4 7400 Herning Der er kaffe og rundstykker fra kl. 8:30 Der er frokost

Læs mere

REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE I LEDERSEKTIONEN DEN 9. MARTS 2015

REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE I LEDERSEKTIONEN DEN 9. MARTS 2015 Dato: Ref.: REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE I LEDERSEKTIONEN DEN 9. MARTS 2015 Tid: 09.00-12.00 Sted: Birk Centerpark Indkaldte: Susanne Østergaard Ulla Blok Kristensen Tina Boel Bo Christensen Peter Sandkvist

Læs mere

Ejerstrategi for. Syddjurs Spildevand A/S

Ejerstrategi for. Syddjurs Spildevand A/S Ejerstrategi for Syddjurs Spildevand A/S Syddjurs Spildevand A/S ("selskabet") blev stiftet den 1. januar 2009 af Syddjurs Kommune (herefter "kommunen"), som er eneaktionær i selskabet. Syddjurs Kommune

Læs mere

KOMMISSORIUM FOR IT-KLUBBEN 2014-1017

KOMMISSORIUM FOR IT-KLUBBEN 2014-1017 KOMMISSORIUM FOR IT-KLUBBEN 2014-1017 18. DECEMBER 2014 FORMÅL MED IT-KLUBBEN IT-klubben er et netværk for it-tillidsvalgte & it-professionelle medlemmer i Finansforbundet IT-klubben skal sikre en kontinuerlig

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

TR politik for Socialpædagogerne Lillebælt.

TR politik for Socialpædagogerne Lillebælt. TR politik for Socialpædagogerne Lillebælt. TR politik, vedtaget på Kredsbestyrelsesmødet den 13. juni 2016 Socialpædagogerne Lillebælt forfølger, at TR-strukturen skal matche organisationsstrukturen i

Læs mere

TR politik for Socialpædagogerne Lillebælt.

TR politik for Socialpædagogerne Lillebælt. TR politik for Socialpædagogerne Lillebælt. Socialpædagogerne Lillebælt forfølger, at TR - strukturen skal matche organisationsstrukturen i de nye kommuner/region. For at realisere denne vision skal bestyrelsen

Læs mere

JOURNAL NR. 2011/195707 131 Bilag 4: Arbejdsmiljøarbejdet i Odense Kommune Ny lovgivning gav nye muligheder. Den 1. oktober 2010 trådte en ny lov om arbejdsmiljø i kraft. Den nye lovgivning har blandt

Læs mere

Referat fra BESTYRELSESMØDE den 27. juni 2016

Referat fra BESTYRELSESMØDE den 27. juni 2016 Dato: 17.06.2016 Ref.: Referat fra BESTYRELSESMØDE den 27. juni 2016 Tid: 09.00 15.00 Sted: Mødelokalet Kredskontoret Birk Centerpark 4 7400 Herning Indkaldte: Peter Sandkvist Grete Rask Anders Røn Kallesøe

Læs mere

Mundtlig beretning GF 15

Mundtlig beretning GF 15 Mundtlig beretning GF 15 Indledning Så gik der endnu et år. For pokker, hvor går det stærkt. Denne mundtlige beretning dækker perioden fra sidste generalforsamling, altså det sidste år. Den skriftlige

Læs mere

Socialpædagogerne Sydjyllands lønpolitik for overenskomstperioden 2015 til 2018:

Socialpædagogerne Sydjyllands lønpolitik for overenskomstperioden 2015 til 2018: Socialpædagogerne Sydjyllands lønpolitik for overenskomstperioden 2015 til 2018: Socialpædagogerne Sydjyllands mål er: At faget og faglighed bringes i centrum. At der er synlig sammenhæng mellem løn, funktioner

Læs mere

MASTERPLAN Indsatsområde Medlem TR/AMR/MED Lederne Fag & fagpolitik Politik Organisation Socialpædagogerne i Fremtiden

MASTERPLAN Indsatsområde Medlem TR/AMR/MED Lederne Fag & fagpolitik Politik Organisation Socialpædagogerne i Fremtiden MASTERPLAN 2017 Bestyrelsens vision / værdigrundlag for arbejdet i 2017 tager udgangspunkt i den formulerede mission, centralt besluttede indsatsområder og projekter i SLC, samt det fremtidige arbejde

Læs mere

Referat af BESTYRELSESMØDE den 29. april 2016

Referat af BESTYRELSESMØDE den 29. april 2016 Dato: 29.04.2016 Ref.: Referat af BESTYRELSESMØDE den 29. april 2016 Tid: 09.00 15.00 Sted: Mødelokalet Kredskontoret Birk Centerpark 4 7400 Herning Indkaldte: Peter Sandkvist Grete Rask Anders Røn Kallesøe

Læs mere

Socialpædagogerne Sydjylland

Socialpædagogerne Sydjylland Socialpædagogerne Sydjylland VIRKSOMHEDSPLAN FOR SOCIALPÆDAGOGERNE SYDJYLLAND 2017-2019 Indholdsfortegnelse Indledning:... 3 Fakta om Kreds Sydjylland... 4 Nyt kredskontor:... 4 Servicering af medlemmerne...

Læs mere

Københavns Kommune gennemfører hvert andet år en fælles trivselsundersøgelse på alle arbejdspladser i kommunen.

Københavns Kommune gennemfører hvert andet år en fælles trivselsundersøgelse på alle arbejdspladser i kommunen. TRIVSELSUNDERSØGELSEN 2015 Indhold Indledning 3 Fase 1: Før Forberedelse af undersøgelsen 5 Fase 2: Under Gennemførelse af undersøgelsen 8 Fase 3: Efter Analyse og dialog om undersøgelsen 11 Indledning

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. KB s arbejdsform 3.1.1. Udkast

Læs mere

Direktionens årsplan

Direktionens årsplan Direktionens årsplan 2019 Indhold Indledning 3 Fortælling, vision og pejlemærker 3 Fokusområder i Direktionens årsplan 2019 4 Mål for 2019 med central forankring 7 Mål for 2019 for institutioner og afdelinger

Læs mere

Referat fra BESTYRELSESMØDE den 18. marts 2016

Referat fra BESTYRELSESMØDE den 18. marts 2016 Dato: 18.03.2016 Ref.: Referat fra BESTYRELSESMØDE den 18. marts 2016 Tid: 09.00 14.00 Sted: Mødelokalet Kredskontoret Birk Centerpark 4 7400 Herning Indkaldte: Peter Sandkvist Grete Rask Anders Røn Kallesøe

Læs mere

Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem!

Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem! www.bupl.dk/fyn Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem! Et fagligt fællesskab for pædagoger BUPL Fyn tilbyder dig at være en del af et fællesskab. Et fællesskab sammen med andre

Læs mere

KONCEPT FOR TRIVSELSMÅLING

KONCEPT FOR TRIVSELSMÅLING KONCEPT FOR TRIVSELSMÅLING 1. Indledning Dette notat beskriver konceptet for gennemførelse af Trivselsmåling i Syddjurs Kommune. Konceptbeskrivelsen angiver de overordnede principper for gennemførelse

Læs mere

Risikostyringspolitik. for. Århus Kommune

Risikostyringspolitik. for. Århus Kommune Risikostyringspolitik (Bygnings- og tingsskade) for Århus Kommune Århus Kommune Juridisk Afdeling Borgmesterens Afdeling Juridisk Kontor juni 2005 Indhold Indhold... 2 1. Formål... 2 1.1. Sikring frem

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 13. oktober Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 13. oktober Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 13. oktober 2017 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

Strategi og handleplan

Strategi og handleplan Strategi og handleplan for tillidsrepræsentantområdet Dansk Sygeplejeråd, Kreds Midtjylland 1 1. Indledning Dansk Sygeplejeråds kongres har vedtaget Udviklingsretning for TR i fremtidens DSR, der skal

Læs mere

Tids- og procesplan for udarbejdelse af Børne- og Ungdomsforvaltningen og Socialforvaltningens forebyggelsesstrategi

Tids- og procesplan for udarbejdelse af Børne- og Ungdomsforvaltningen og Socialforvaltningens forebyggelsesstrategi KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for mål og rammer NOTAT Tids- og procesplan for udarbejdelse af Børne- og Ungdomsforvaltningen og Socialforvaltningens forebyggelsesstrategi Socialudvalget

Læs mere

Samarbejdsstruktur med praksis på SOSU området pr. 1/7 2015

Samarbejdsstruktur med praksis på SOSU området pr. 1/7 2015 Samarbejdsstruktur med praksis på SOSU området pr. 1/7 2015 Social- og Sundhedsskolens øverste organ er bestyrelsen, som er ansvarlig for skolens drift, økonomi og organisation. Bestyrelsens medlemmer

Læs mere

Øhavets Lærerkreds arbejdsmiljøpolitik

Øhavets Lærerkreds arbejdsmiljøpolitik Øhavets Lærerkreds arbejdsmiljøpolitik 16. marts 2015 Formål: I Øhavets Lærerkreds arbejder vi for et sundt og sikkert arbejdsmiljø med fokus på at udvikle og fastholde et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø

Læs mere

HK HANDELs målprogram

HK HANDELs målprogram HK HANDELs målprogram 2016-2020 HK HANDELs kongres besluttede i 2012, at organiseringsmodellen skal anvendes som grundlag for det faglige arbejde. Derfor har vi gennem de seneste fire år arbejdet målrettet

Læs mere

Statusoversigt 16/ Side 1 af 7

Statusoversigt 16/ Side 1 af 7 Statusoversigt Der er handleplanen for 2016-17 arbejdet med en bred vifte af indsatser på frivillighedsområdet med henblik på at realisere politikkens fire strategimål: Strategimål 1: Vi skaber gode rammer

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Ref.: HEM Dok.nr.: 5078303 Sag.nr.: 2019-SL211NJ-17170 24-06-2019 Referat af bestyrelsesmøde Dato: 24. juni 2019 Tid: 09.00 13.00 incl. frokost Sted: Skansevej 90b, 9400 Nørresundby Indkaldte: Peter, Lotte,

Læs mere

Generalforsamling 2019 Socialpædagogerne Nordsjælland 9. oktober 2019

Generalforsamling 2019 Socialpædagogerne Nordsjælland 9. oktober 2019 Generalforsamling 2019 Socialpædagogerne Nordsjælland 9. oktober 2019 Kl. 15 21 (indskrivning fra kl. 14.30) på Pharmakon, Milnersvej 42, Hillerød Dagsorden: 1. Valg af dirigent(er) 2. Valg af referent(er)

Læs mere

Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue. Fælles kommunale retningslinjer for standard 2.1 kompetenceudvikling

Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue. Fælles kommunale retningslinjer for standard 2.1 kompetenceudvikling Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue Fælles kommunale retningslinjer for standard 2.1 kompetenceudvikling 2 Fælles kommunale retningslinjer for standard 2.1 kompetenceudvikling

Læs mere

Rammeaftale for samarbejdet mellem Socialforvaltningen i Københavns Kommune og de selvejende tilbud. [Vælg datoen]

Rammeaftale for samarbejdet mellem Socialforvaltningen i Københavns Kommune og de selvejende tilbud. [Vælg datoen] Rammeaftale for samarbejdet mellem Socialforvaltningen i Københavns Kommune og de selvejende [Vælg datoen] 2 Indholdsfortegnelse Rammeaftalens formål... 3 Baggrund for rammeaftalen... 3 Rammeaftalens parter...

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D.5.2.2019 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010

Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010 Indkaldelse til HB møde den 9. marts 2010 Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010 Dagsorden: 1. Referater til underskrift Der foreligger referat fra HBM 18/02/10 til underskrift 2. Mødeaktivitet og rulledagsorden

Læs mere

Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst

Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst Kommissorium 28. april 2016 1. Baggrund De udsatte boligområder skal udvikle sig til attraktive bydele, med en alsidig beboersammensætning, tryghed,

Læs mere

Notat: kommissorier for SSP organisationens parter

Notat: kommissorier for SSP organisationens parter Notat: kommissorier for SSP organisationens parter Tingvej 7 4690 Haslev Børn, Familie og Uddannelse Telefon 56 20 30 00 Telefax 56 20 30 01 www.faxekommune.dk Dato j.nr. Direkte telefon 5620 3959 Mail

Læs mere

Øvrige Udvikling af den offentlige sektor Lederforum Forhandlingsudvalg nedsættes hoc i forbindelse med overenskomstforhandlinger

Øvrige Udvikling af den offentlige sektor Lederforum Forhandlingsudvalg nedsættes hoc i forbindelse med overenskomstforhandlinger Udvalg i ny hovedorganisation I det følgende er principper for udvalg i den nye hovedorganisation beskrevet. Desuden er der gengivet en oversigt over udvalgene samt udkast til kommissorierne. Principper

Læs mere

Indhold. side 2 Praktiske oplysninger

Indhold. side 2 Praktiske oplysninger Ergoterapeutforeningens TR-kursuskatalog 2014 I 2014 kan Etf s tillidsrepræsentanter, TR, fællestillidsrepræsentanter, FTR, og arbejdsmiljørepræsentanter, AMiR, vælge mellem uddannelse, kurser og workshops

Læs mere

Strategi og handleplan for tillidsrepræsentantområdet

Strategi og handleplan for tillidsrepræsentantområdet Strategi og handleplan for tillidsrepræsentantområdet, Kreds Midtjylland Indledning Dansk Sygeplejeråds kongres har vedtaget Udviklingsretning for TR i fremtidens DSR, der skal ses i sammenhæng med Dansk

Læs mere

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur NOTAT HR-stab Arbejdet med en mere klar og tydelig ledelse er med dette oplæg påbegyndt. Oplægget definerer de generelle rammer i relation

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 12.5.2016. Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 12.5.2016. Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 12.5.2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i ledersektionen 8. november 2013 kl. 10-14

Referat fra bestyrelsesmøde i ledersektionen 8. november 2013 kl. 10-14 Side 1 af 5 Referat fra bestyrelsesmøde i ledersektionen 8. november 2013 kl. 10-14 Tilstede: Anders Fløjborg, Helle Christoffersen, Anne Steenberg, Jeppe Bülow Sørensen, Rikke Rødekilde og Charlotte Holmershøj

Læs mere

En undersøgelse af, hvordan vi bedst arbejder med fag og faglighed. SOSU faggruppelandsmøde, maj 2016 Tom Bjerregaard, FOA kampagne og analyse

En undersøgelse af, hvordan vi bedst arbejder med fag og faglighed. SOSU faggruppelandsmøde, maj 2016 Tom Bjerregaard, FOA kampagne og analyse En undersøgelse af, hvordan vi bedst arbejder med fag og faglighed SOSU faggruppelandsmøde, maj 2016 Tom Bjerregaard, FOA kampagne og analyse Jeres opgave: Bring diskussion ind i jeres faggruppe så vil

Læs mere

PF GENERALFORSAMLING 27. SEPTEMBER 2012 i Patientforsikringen VELKOMMEN

PF GENERALFORSAMLING 27. SEPTEMBER 2012 i Patientforsikringen VELKOMMEN PF GENERALFORSAMLING 27. SEPTEMBER 2012 i Patientforsikringen VELKOMMEN Oplæg 27. SEPTEMBER 2012 PF og medlemstallet PF fyldte 60 år d. 10. maj 2012 PF havde 210 medlemmer pr. 1. januar 2012 600 Medlemmer

Læs mere

MED-grunduddannelse. Albertslund Kommune PUF MED-underviser Joan Bendiksen

MED-grunduddannelse. Albertslund Kommune PUF MED-underviser Joan Bendiksen MED-grunduddannelse Albertslund Kommune PUF MED-underviser Joan Bendiksen 1 MED-grunduddannelsen - program Dag 1 Velkomst præsentation af program Deltagerpræsentation og forventningsafstemning Deltagernes

Læs mere

Arbejdsmiljøstrategi, FOA Social- og Sundhedsafdeling

Arbejdsmiljøstrategi, FOA Social- og Sundhedsafdeling 1 Arbejdsmiljøstrategi, FOA Social- og Sundhedsafdeling 2016 2020 Indledning Arbejdsmiljøstrategien for FOA Social- og Sundhedsafdelingen er udarbejdet med afsæt i FOA s politik og strategi for arbejdsmiljøarbejdet

Læs mere

NOTAT 23. oktober 2013. Folkeskolereformen. Arbejdsgruppe 5

NOTAT 23. oktober 2013. Folkeskolereformen. Arbejdsgruppe 5 NOTAT 23. oktober 2013 Folkeskolereformen Arbejdsgruppe 5 Arbejdsgruppe 5 Aftaler, arbejdstidsregler og kompetenceudvikling Kompetenceudviklingsstrategi Økonomi Opvækst- og Uddannelsesudvalget besluttede

Læs mere

Referat fra bestyrelseskonference i Pædagogisk sektor, Den 29. og 30.november, Skanderborg Vandrehjem

Referat fra bestyrelseskonference i Pædagogisk sektor, Den 29. og 30.november, Skanderborg Vandrehjem Referat fra bestyrelseskonference i Pædagogisk sektor, Den 29. og 30.november, Skanderborg Vandrehjem REFERAT Emne: Uddybning af punkt Referat 1. Formalia: a. Velkomst b. Tilstede og afbud. c. Ordstyrer:

Læs mere

Dagsorden til møde i Regionaludvalg Sjælland

Dagsorden til møde i Regionaludvalg Sjælland Dagsorden til møde i Regionaludvalg Sjælland Dato: Onsdag den 1. marts Tid: kl. 10.00 Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Status

Læs mere

Referat. Møde i Boligsamarbejdet d. 9. september 2015 kl. 16: I CIVICA s kantine, Thomas B. Thrigesgade 24, Odense.

Referat. Møde i Boligsamarbejdet d. 9. september 2015 kl. 16: I CIVICA s kantine, Thomas B. Thrigesgade 24, Odense. Referat Møde i Boligsamarbejdet d. 9. september 2015 kl. 16:30-18.30 I CIVICA s kantine, Thomas B. Thrigesgade 24, Odense. 1. Præsentation af nye ansigter (ca. 10 min.) og Bent Ove Jørgensen præsenterer

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Lederforeningen Den januar 2019 Kvæsthuset Kl. 10:00-15:00

Bestyrelsesmøde i Lederforeningen Den januar 2019 Kvæsthuset Kl. 10:00-15:00 Bestyrelsesmøde i Lederforeningen Den 23-24. januar 2019 Kvæsthuset Kl. 10:00-15:00 Onsdag d. 23. januar 2019 Kl. 10:00-11.15 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra sidste bestyrelsesmøde

Læs mere

TR møder marts TRs rolle i den pædagogiske udvikling på arbejdspladsen

TR møder marts TRs rolle i den pædagogiske udvikling på arbejdspladsen TR møder marts 2017 TRs rolle i den pædagogiske udvikling på arbejdspladsen Indhold Hvad står Socialpædagogerne for og hvor er vi på vej hen? Indsatsen: Socialpædagogerne i Fremtiden Socialpædagogernes

Læs mere

Referat fra møde i ledersektionens bestyrelsen den. 28. november 2018

Referat fra møde i ledersektionens bestyrelsen den. 28. november 2018 Ref.: pts Dato: 28. november 2018 Tid: kl. 09:00 12:00 (julefrokost 12-14) Sted: Glashuset Birk Centerpark 4 7400 Herning Indkaldte: Susanne Østergård Linda Nørgaard Tina Brandhøj Boel Bo Christensen Jan

Læs mere

Kære Hassan Nur Wardere

Kære Hassan Nur Wardere KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Direktionen Til Hassan Nur Wardere, MB E-mail: Hassan_Nur_Wardere@br.kk.dk Kære Hassan Nur Wardere 20. oktober 2017 Sagsnr. 2017-0124645

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 8. september Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 8. september Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 8. september.2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand

Læs mere

Stillings- og personprofil. Sekretariatschef Danske SOSU-skoler

Stillings- og personprofil. Sekretariatschef Danske SOSU-skoler Stillings- og personprofil Sekretariatschef Danske SOSU-skoler Marts 2015 Opdragsgiver Danske SOSU-skoler Adresse Danske SOSU-skoler Ny Vestergade 17, 2. sal 1471 København K Telefon: 42 41 35 01 Email:

Læs mere

Rammeaftale om personalepolitiske samarbejdsprojekter i amterne

Rammeaftale om personalepolitiske samarbejdsprojekter i amterne AMTSRÅDSFORENINGEN 11.16.1 Side 1 KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE Rammeaftale om personalepolitiske samarbejdsprojekter i amterne 2002 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OMRÅDE... 3 2. FORMÅL...

Læs mere

Handlingsplan Bestyrelsen

Handlingsplan Bestyrelsen Handlingsplan 2019 07-12-2018 Bestyrelsen Interessevaretagelse Interessevaretagelse over for beslutningstagere (især politikere og embedsmænd), lokalt, landsplan og internationalt Netværk og samarbejde

Læs mere

Medarbejderrepræsentantvilkår.

Medarbejderrepræsentantvilkår. BILAG 4 Medarbejderrepræsentantvilkår. Når medbestemmelse og medindflydelse skal være reel, vedkommende og i praksis bidrage konstruktivt til velfungerende arbejdspladser, er det en forudsætning, at medarbejdernes

Læs mere

Ofte stillede spørgsmål og svar om: samarbejdsudvalg i jobcentre

Ofte stillede spørgsmål og svar om: samarbejdsudvalg i jobcentre NOTAT Ofte stillede spørgsmål og svar om: samarbejdsudvalg i jobcentre Baggrund KL har tidligere orienteret om aftalen om samarbejde og samarbejdsudvalg i jobcentre på KLs hjemmeside. Selve aftalen og

Læs mere

Koncernfælles retningslinjer for kompetenceudvikling

Koncernfælles retningslinjer for kompetenceudvikling 15. december 2015 Koncernfælles retningslinjer for kompetenceudvikling Indledning Kompetente medarbejdere er en forudsætning for en god og effektiv opgaveløsning. Strategisk og systematisk kompetenceudvikling

Læs mere

Referat fra møde i Kredsbestyrelsen DEN 16. december 2016

Referat fra møde i Kredsbestyrelsen DEN 16. december 2016 Ref.: pts/grn Dato: 16.12-2016 Dato: 16. december 2016 Tid: kl. 08:30 15:00 (kaffe og morgenbrød fra kl. 8.30 9.00) Sted: Glashuset Birk Centerpark 4 7400 Herning Indkaldte: Peter Sandkvist Grete Rask

Læs mere

Aftalestyring. Aftale mellem Varde Byråd og Psykiatri og Voksenservice 2013

Aftalestyring. Aftale mellem Varde Byråd og Psykiatri og Voksenservice 2013 Aftalestyring Aftale mellem Varde Byråd og Psykiatri og Voksenservice 2013 Varde Kommunes overordnede vision Vi vil opleves som et sted - med et hav af muligheder, og plads til fyrtårne - hvor det gode

Læs mere