ARTiFAKTi. Inspirationsmateriale til undervisere. God fornøjelse!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ARTiFAKTi. Inspirationsmateriale til undervisere. God fornøjelse!"

Transkript

1 ARTiFAKTi Inspirationsmateriale til undervisere Sex Shop (2013) Udstillingen TAL R - THE VIRGIN kan opleves på ARoS i perioden 23. nov april Tal R har de seneste 10 år udstillet på en lang række museer og kunstinstitutioner verden over. På dansk jord har han bl.a. udsmykket Operaen på Holmen samt Kronprinsparrets residens: Frederik VIII s Palæ på Amalienborg. TAL R - THE VIRGIN Allerede tidligt i sin karriere blev den dansk/israelske kunstner Tal R internationalt anerkendt og står i dag som en af de kunstnere, der banede vejen for det 21. århundredes unge maleri. Særudstillingen TAL R - THE VIRGIN giver dig en unik mulighed for at opleve over 600 af hans værker - her samlet som et kreativt og labyrintisk univers af myldrende farver, materialer og kompositioner. God fornøjelse SCAN materialets QR-koder og få adgang til Tal R s personlige skitsebog med tegninger og inspirationskilder.

2 Tal R nævner tit, at han ser mennesket som et regnskab, der konstant bliver regnet på, lagt til og trukket fra, men som nok aldrig går helt op. Hvad mener han med det Tal R har på armen tatoveret The Virgin Hvilke situationer kender du til, hvor det kan føles nødvendigt at stoppe op og evt. nulstille sig, for at komme videre Serien Adieu Intressant består af i alt ni collager i hver deres farve. På udstillingen vil du opleve, hvordan kontinuitet og brud er gennemgående for Tal R s virke. Tingfinderen Tal R Tal R, døbt Rosenzweig, er født i Israel (1967), men flyttede som barn til Danmark sammen med sin familie. I 1994 kom han ind på Det Kgl. Danske Kunstakademi i København, og kort tid efter sin færdiguddannelse tog tingene fart for hans kunstneriske karriere. Tal R ser det at skabe billeder som noget grundliggende menneskeligt. I den forbindelse ser han kunsten som en mulighed for at beskrive de personlige erfaringer og fælles historier, der gør os til dem, vi er. Dette syn på kunstens muligheder er også med til at forklare den udtalte samlermani, som Tal R tilsyneladende altid har besiddet, og som gennem tiden har skabt enorme materialeophobninger bestående af udklip fra reklamer, børnebøger, fotos, sexmagasiner samt små og store fundne genstande. Selvom den internationale anerkendelse er gået stærkt for Tal R, har han ind imellem haft svært ved at tillade sig selv at falde til ro i en kunstnerisk identitet. Denne søgen kulminerede i slutningen af 00 erne, hvor han netop var på kanten af helt at have opgivet, at han genopdagede sig selv som kunstner. Kontinuitet og brud Når du står foran de tre kæmpecollager fra serien Adieu Interessant fra perioden , iagttager du eksempler på den kunstneriske nulstilling, som Tal R fandt nødvendig. Disse collager består af centimetertykke lag af materialer, som krævede en flerårig arbejdsindsats fra Tal R, hans venner, assistenter og elever. Hvordan vil du med dine egne ord forklare Tal R s menneskesyn Hvordan kommer dette menneskesyn til udtryk i Tal R s kunst Tal R beskriver selv sin samlermani som et medfødt tingfinder-gen. Flovmand (2008) Den jiddische betegnelse kolbojnik er et udtryk for den fælles skraldespand, hvor alle madresterne fra kibbutzen ender. Tal R bruger samme betgenelse for de myldrende billeder, figurer og referencer, han bruger i sin kunst. Kunstnerens atelier

3 Gå på opdagelse i et af Adieu Interessant collagernes mylder af referencer og genstande. Find 5 elementer som fortæller noget om dig som person. Hvilke stemninger vil du tillægge de tre forskellige collager i serien Hvilke associationer får du gennem collagernes strålelignende komposition Tal R skaber sjældent blot ét eller to enkeltstående malerier, men arbejder ofte med sammenhængende serier af værker. Med Adieu Interessant serien havde Tal R ryddet ud og gjort sig klar til at starte på en frisk. I dag er blindgyderne blevet en del af det, der driver ham som kunstner. Som det vil fremgå af udstillingen, er Tal R en personlighed for hvem en afslutning altid er lig med en ny begyndelse - og et besteget bjerg udgør foden af et nyt. Garbage Man Adieu Interessant ( ) Garbage Man kan opleves som endnu et spadestik ned i Tal R s omfattende billedarkiv med mere eller mindre personlige referencer. Iscenesat på en helt særlig måde består Garbage Man af ialt 200 collager skabt af materialer indsamlet i perioden fra 1989 til i dag. Hvilken betydning har den måde hvor Garbage Man serien er udstillet på for din oplevelse af disse collager Udpluk fra Garbage Man ( ) Hvilken effekt har det på dig, når et udtryk er serielt fremfor enkeltstående Serien indeholder motiver, myter og elementer, der er sammensat af det Tal R beskriver som frivillige såvel som ufrivillige interesser. Med titlen Garbage Man ønsker Tal R nemlig at understrege sin egen rolle som en form for skraldemand, der ikke altid selv bestemmer, hvad han samler op, og hvad han bærer med videre til andre værker. Bestil en værkstedspakke eller workshop og få koblet en række kreative indgangsvinkler på oplevelsen af Tal R s kunst. Selvom om Tal R lader flere af sine motiver gå igen fra Adieu Interest (2003) de helt tidlige værker til de seneste malerier og collager, udfordrer han konstant sig selv med nye teknikker, medier og motiver. I Tal R s værker vil du opleve, hvordan motiver flyttes mellem medierne og dermed indgår i forskellige nye betydningssammenhænge.

4 Frisøren (1999) Han er en charmerende og ustoppelig billedhorer. Alligevel møder Tal R sine nye erobringer som en jomfru Hvordan fortolker du ovenstående citat fra kataloget relateret til udstillingen Tal R udtrykker sig gennem et utal af medier: skultpur, maleri, grafik, stof, mode - og han har sågar lavet en række møbler. Hvilke sammenhænge ser du generelt mellem mode og kunst Hvilken rolle spiller mode og design for dig I hvilket omfang ønsker du at signalere noget om dig selv gennem din påklædning og de ting, du omgiver dig med En verden i tegning Hver gang, Tal R går i gang med et motiv, overvejer han, hvilken krop han skal give det - om det skal være skulptur, maleri, grafik eller noget helt fjerde. Men især tegning er et medie, han vender tilbage til i mange sammenhænge. Tal R har nemlig siden sin barndom brugt tegninger til at give form til det, han ikke forstod. Ved at omsætte disse ting til sit eget billedsprog, arbejdede han sig hen mod et bedre begreb om det uforståelige og kunne på denne måde opnå en vis følelse af kontrol over det uforståelige. Spiral Bar (2002) Tegningen er for Tal R derved en måde at oversætte verden på, og han gør derfor også brug af dette medie igen og igen. Udtryk på stof og i mode Tal R er en bred kunstner, der på ingen måde lader sig begrænse af bestemte materialer eller specifikke arbejdsmetoder. Heriblandt har han med tiden fundet interesse for design relateret til mode, stof og kostumer. At klæde sig på som var det den sidste dag i ens liv, er for Tal R en generøs og rørende gestus at udvise overfor sine medmennesker og sine omgivelser. Skriv et kort essay om et eller flere af Tal R s tegninger fra serierne Burda og Baghave. Hvad sker der på tegningerne, og hvordan er stemningen Untitled (1997) Tal R ser det at skabe billeder som noget grundliggende menneskeligt. Hvilken rolle spiller billeder for dig I hvilke sammenhænge skaber eller bruger du billeder Et sted i udstillings-labyrinten findes et lille rum med Tal R s erotiske, japansk inspirerede tegninger - men du skal være lidt vaks for at finde rummet. Hermés crossed (2012)

5 Tal R s kunst udspringer ofte af egne oplevelser, men er altid også filtreret, angrebet og indoptaget af andre motiver fjernt fra hans egen virkelighed. I Tal R s verden er der ikke langt fra udtryk gennem klassiske medier til udtryk gennem mode. For ham kan det at lave dragter ses som en måde at give maleriets figurer en tredimensinel form - sidestillet med det at skabe en skulptur. Nyt pigment - gammel opskrift Hvis du blander tørret hud fra en hare sammen med noget lim, efterfølgende varmer det op og til sidst tilsætter farvepigment - ja så har du faktisk en traditionel form for pigmentmaling ved navn harelim. Den teknik, der knytter sig til brugen af harelim er imidlertid temmelig kompliceret. Denne pigmentmaling lægger sig nemlig et stykke over lærredet og er kun arbejdsom i ganske kort tid efter det er påført. Da det ikke er muligt at rette og male over (som ved alm. terpentin- og oliemaling), må maleprocessen nødvendigvis foregå som one-take. Maleren må derfor også starte forfra, hvis det ikke gøres rigtigt første gang. Det er netop dette harelim, Tal R bl.a. har benyttet i flere af sine Københavnermotiver, og som giver farverne en luftig og nærmest svævende karakter. Tal R s Hermés tørklæder er skabt på baggrund af hans dybe fascination af det sofistikerede og perfekte, som dette eksklusive tørklæde brand Hermés står for. Tal R sætter ofte nogle underfundige spilleregler op for sig selv, Ich tötet den Pädagogen (2007) Hvilken betydning har det for dig, at du oplever et tæppe udstillet på væggen på et kunstmuseum som derved skaber benspænd fremfor at se det ligge i en sofa for den undersøgelse, han vil derhjemme foretage. Et eksempel på dette er serien Burned ( ). Her besluttede han sig for kun at måtte bruge syv farver. Tal R nævner selv at hans pigmentmalerier er udført med samme omhu som en teenagepige, der lægger makeup før hun skal i byen. Fiol (2013) The Bitch (2010) Veranda (2010) Vesterport (2013) Tal R har i mange sammenhænge været fremstillet som en spontan og ekspressiv maler, som går uforberedt og impulsivt til lærredet. Hvordan kan Tal R s brug af pigmentmaleri ses som en chance for at synliggøre sin arbejdsproces og f.eks. gøre op med forestillingen om at han er uforberedt og impulsiv På hvilken måde fører Tal R maleriet ad nye veje

6 Hvilken sammenhæng ser du mellem udstillingens undertitel THE VIGIN og Tal R s generelle tilgang til de kunstneriske processer Hele opbygningen og indretningen af særudstillingen er nøje tilrettelagt i samarbejde med kunstneren selv. i hvlike sammenhænge oplever du, at en hindring, udfordring eller tilsyneladende svær problemstilling i sidste ende viser sig at være givtig - og måske ligefrem bidrage til noget positivt Grafik i alle afskygninger Sortedams Skærebræt Pavillion På udstillingen vil du opleve, hvordan det at sætte ting sammen og skabe collager af lag på lag er grundlaget for Tal R s arbejde - men også en vigtig pointe i hans måde at se mennesket på. I sin vedvarende nysgerrighed på alverdens kunstneriske udtryksformer har Tal R gennem årene arbejdet med en lang række grafiske teknikker. En sådan proces indbefatter, at man først f.eks. skærer, ridser, ætser eller på anden måde præger det ønskede motiv ned i den valgte flade, såsom linolium, sten, kobber etc. Derefter påføres maling eller sværte, hvorefter motivet er klar til tryk. På det seneste har Tal R udviddet sine grafiske trykketeknikker med brug af gamle skærebrætter - som bl.a. har resulteret i installationerne Sortedam Skærebræt Pavillion (2013). På vej mod en ny begyndelse Som du har oplevet på udstillingen er Tal R en kunstner, der både bygger op og bryder ned - fører ting videre og etablerer forhindringer for sig selv. Måske er vi - som Tal R hævder det - summen af vores foregående oplevelser, indtryk og minder I så fald har du med udstillingen TAL R - THE VIRGIN fået en solid mængde visuelle indtryk, som du kan flette ind i din mentale collage. Find eksempler på måden hvorpå Tal R arbejder med spor (konkret og i overført betydning). Hvordan oplever du stemningerne i de forskellige udstillingsrum Hvilken rolle spiller vægfarve og belysning i den sammenhæng SE kunstnervideoen med Tal R: Filmen er produceret af Heine Sand Kristensen (Cand.pæd., billedkunst). ARTiFAKTi er udarbejdet af Formidlingsafdelingen, ARoS Tekst og Layout: Anne Mette Høncke Kilder: Materialets tekst er delvist hentet fra udstillingskataloget. Yderligere Information Har du spørgsmål til materialet eller ønsker råd og vejledning om brug af udstillingen i undervisningssammenhæng, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os: Formidlingsafdelingen på ARoS Aros Allé 2 DK-8000 Tlf: eller

praktisk-musiske fag

praktisk-musiske fag Velkommen til samarbejde Hvordan kan VORES BØRN lære mere i skolen? Glæden ved at SKABE OG FORME om de praktisk-musiske fag i skolen Tekst af Niels Rebsdorf, Karen Sandager og Jørgen Mogensen AKTIVE FORÆLDRE

Læs mere

Kunsten at føre dialog...

Kunsten at føre dialog... DIALOG HÅND BOGEN...og facilitere dialogworkshops Kunsten at føre dialog... Mette Lindgren Helde Mette Lindgren Helde Dialoghåndbogen Forfatter: Mette Lindgren Helde Titel: Dialoghåndbogen kunsten at føre

Læs mere

A K RY L PÅ L Æ R R E D M A L D I G G L A D MAL DIG GLAD

A K RY L PÅ L Æ R R E D M A L D I G G L A D MAL DIG GLAD A K RY L PÅ L Æ R R E D M A L D I G G L A D m ø b e r g s f o r l a g MAL DIG GLAD MAL DIG GLAD af Susanne Møberg Copyright Møbergs Forlag, 2008 1. udgave 1. oplag Layout og foto: Søren Larsen Tlf. +45

Læs mere

4 Hvorfor efterskole og hvorfor ikke?

4 Hvorfor efterskole og hvorfor ikke? 4 Hvorfor efterskole og hvorfor ikke? 5 Hvorfor efterskole og hvorfor ikke? Rapporten er udarbejdet af: Katja Krabbe, cand.scient.soc Louise Dam, stud.comm Nikolaj Stagis, mdd, stud.md AnneMarie Herold

Læs mere

Elevernes stemme i inklusion

Elevernes stemme i inklusion ELEVEVALUERING JUNI 2013 Elevernes stemme i inklusion Elevevaluering projekt Alle børn har lyst til at lære Udgiver: Udarbejdet af: Grafi sk kommunikation & design: Forlag: Tryk: Marselisborg Center for

Læs mere

Rammeplan for det pædagogiske arbejde med de 0-10 årige. - om det betydningsfulde i børns læring og udvikling

Rammeplan for det pædagogiske arbejde med de 0-10 årige. - om det betydningsfulde i børns læring og udvikling Rammeplan for det pædagogiske arbejde med de 0-10 årige - om det betydningsfulde i børns læring og udvikling Rammeplanen er udarbejdet med udgangspunkt i Børnepolitikken og det fælles værdigrundlag for

Læs mere

Diakonalt nærvær fællesskab, der rækker ud

Diakonalt nærvær fællesskab, der rækker ud Diakonalt nærvær fællesskab, der rækker ud Den lille Prins og Ræven I Antoine de Saint-Exupérys eventyr om Den lille Prins, der forlader sin asteroide for at finde nogle venner på de andre planeter, møder

Læs mere

14 STØTTE OVER TID. Da det tager lang tid at erkende tabet og indrette sig i det nye liv, ønsker mange efterladte støtte over tid.

14 STØTTE OVER TID. Da det tager lang tid at erkende tabet og indrette sig i det nye liv, ønsker mange efterladte støtte over tid. 95 14 STØTTE OVER TID Det tager tid at erkende, at ægtefællen er død og indrette sig i det nye liv. Derfor ønsker efterladte støtte over tid, en vedholdende opmærksomhed og interesse fra omgangskredsen.

Læs mere

Lærervejledning. Dansk, samfundsfag. Hjemkundskab. Filmfremvisning, individuelle opgaver, gruppearbejde, debat, klasseøvelser og fremlæggelse.

Lærervejledning. Dansk, samfundsfag. Hjemkundskab. Filmfremvisning, individuelle opgaver, gruppearbejde, debat, klasseøvelser og fremlæggelse. Film: Formål: Målgruppe: Fag: Lektioner: Form: Hvad nu hvis jeg aldrig bliver tynd? At eleverne får fokus på indre kvaliteter frem for ydre omstændigheder. At eleverne får fokus på egne samt klassens styrker

Læs mere

"Mød dig selv"-metoden

Mød dig selv-metoden "Mød dig selv"-metoden af Bjarne W. Andresen En lille plante løfter en tung sten for at kunne udfolde sig til sit fulde potentiale. Egå Engsø forår 2014. Bjarne W. Andresen 1. udgave. Aarhus, april 2015

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Læreruddannelsen Zahle

Læreruddannelsen Zahle Læreruddannelsen Zahle Side 1 af 45 Bacheloropgave 2013: At gøre historiefaget vedkommende Af: Læreruddannelsen Zahle Studienummer: Dato: 12/04-2013 Indhold Indledning...3 - Problemstilling...5 - Problemformulering...5

Læs mere

Børnehaver med Plads til PippiPrinser og PiratPrinsesser. En inspirationsguide til at arbejde med køn og ligestilling i børnehaver

Børnehaver med Plads til PippiPrinser og PiratPrinsesser. En inspirationsguide til at arbejde med køn og ligestilling i børnehaver Børnehaver med Plads til PippiPrinser og PiratPrinsesser En inspirationsguide til at arbejde med køn og ligestilling i børnehaver Børnehaver med Plads til Pippiprinser og Piratprinsesser Udgivet marts

Læs mere

Undervisning i dansk af danske børn bosat i udlandet. Vejledning. Undervisningsministeriet 2009. (Publikationen findes kun i elektronisk form)

Undervisning i dansk af danske børn bosat i udlandet. Vejledning. Undervisningsministeriet 2009. (Publikationen findes kun i elektronisk form) Undervisning i dansk af danske børn bosat i udlandet Vejledning Undervisningsministeriet 2009 (Publikationen findes kun i elektronisk form) Forord Undervisningsministeriet udsender hermed 5. reviderede

Læs mere

Co-kreér dig selv og din verden Professionsbachelorprojekt 2011 Liv Berger Madsen 30281011

Co-kreér dig selv og din verden Professionsbachelorprojekt 2011 Liv Berger Madsen 30281011 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Kapitel 1. Indledning... 4 1.1 Problemformulering... 4 1.2 Læsevejledning... 4 Kapitel 2. Begrebsafklaring og teoretiske udgangspunkt... 5 2.1 Kreativitet

Læs mere

I ga n g. med pædagogiske læreplaner. Inspirationsmateriale til udarbejdelse og evaluering af pædagogiske læreplaner i dagtilbud

I ga n g. med pædagogiske læreplaner. Inspirationsmateriale til udarbejdelse og evaluering af pædagogiske læreplaner i dagtilbud I ga n g med pædagogiske læreplaner Inspirationsmateriale til udarbejdelse og evaluering af pædagogiske læreplaner i dagtilbud Forord af familie- og forbrugerminister Carina Christensen (k) en børnehave

Læs mere

Stemmer og Syner 2. En guide til mestring og recovery:

Stemmer og Syner 2. En guide til mestring og recovery: Stemmer og Syner 2 En guide til mestring og recovery: til forældre, pårørende og omsorgspersoner til børn og unge, der hører stemmer eller har andre sanseoplevelser. Om denne pjece Denne pjece er lavet

Læs mere

Find værdierne og prioriteringer i dit liv

Find værdierne og prioriteringer i dit liv værdierne og prioriteringer familie karriere oplevelser tryghed frihed nærvær venskaber kærlighed fritid balance - og skab det liv du drømmer om Værktøjet er udarbejdet af Institut for krisehåndtering

Læs mere

VIS manual Læsevejlederens kollegacoaching i forbindelse med den faglige læse og skriveundervisning

VIS manual Læsevejlederens kollegacoaching i forbindelse med den faglige læse og skriveundervisning VIS manual Læsevejlederens kollegacoaching i forbindelse med den faglige læse og skriveundervisning Elisabeth Arnbak i samarbejde med Louise Rønberg, Mia Finnemann Schultz og Trine Nobelius 2 Indhold 1.

Læs mere

Jeg blev ikke skilt af at være arbejdsløs. Jeg blev skilt, fordi vi ikke formåede at håndtere min arbejdsløshed

Jeg blev ikke skilt af at være arbejdsløs. Jeg blev skilt, fordi vi ikke formåede at håndtere min arbejdsløshed KAPITEL 5 MÆND OG KVINDER ER FORSKELLIGE OGSÅ SOM JOBJÆGERE Jeg blev ikke skilt af at være arbejdsløs. Jeg blev skilt, fordi vi ikke formåede at håndtere min arbejdsløshed sammen, som par. Citat fra mand

Læs mere

Skab gode trivselsprocesser

Skab gode trivselsprocesser Skab gode trivselsprocesser Inspiration til arbejdet med trivsel og psykisk arbejdsmiljø frastresstiltrivsel.dk Indhold: 3 Skab gode trivselsprocesser 25 Grundlaget for pjecen 6 Systematik i indsatsen

Læs mere

Bæredygtighed og innovation i skole og læreruddannelse nødvendige udfordringer

Bæredygtighed og innovation i skole og læreruddannelse nødvendige udfordringer Søren Breiting, Ulla Kjær Kaspersen og Poul Kristensen Bæredygtighed og innovation i skole og læreruddannelse nødvendige udfordringer Læreruddannelsen ved University College Lillebaelt & Forskningsprogram

Læs mere

HVOR KOMMER DU FRA? Historiefortælling. Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser

HVOR KOMMER DU FRA? Historiefortælling. Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser HVOR KOMMER DU FRA? Historiefortælling Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser INTRODUKTION Alle har en historie at fortælle. Oftest giver en personlig historie os et billede af, hvem den fortællende

Læs mere

BØRNS EGEN STEMME. hvordan det opleves, når mor og far går hver til sit CENTER FOR FAMILIEUDVIKLING EGMONT FONDEN

BØRNS EGEN STEMME. hvordan det opleves, når mor og far går hver til sit CENTER FOR FAMILIEUDVIKLING EGMONT FONDEN BØRNS EGEN STEMME hvordan det opleves, når mor og far går hver til sit CENTER FOR FAMILIEUDVIKLING EGMONT FONDEN Børns egen stemme hvordan det opleves, når mor og far går hver til sit Center for familieudvikling

Læs mere

Når lærere samarbejder med forældre. billeder fra skolens praksis

Når lærere samarbejder med forældre. billeder fra skolens praksis Når lærere samarbejder med forældre billeder fra skolens praksis Indhold Indledning...3 Hvad foregår der i skole-hjemsamarbejdet? Hovedresultater fra et udviklingsarbejde...5 Hvad har vi gjort?...15 Scenen

Læs mere

AT VÆRE SIG SELV 6. - 7. KLASSE TEMAMATERIALE TIL LÆRERNE

AT VÆRE SIG SELV 6. - 7. KLASSE TEMAMATERIALE TIL LÆRERNE AT VÆRE SIG SELV 6. - 7. KLASSE TEMAMATERIALE TIL LÆRERNE INDHOLD AT VÆRE SIG SELV. TEMAMATERIALE TIL 6.-7. KLASSE................................. 3 1. HVEM ER VI? ICEBREAKER.................................................

Læs mere

Skab dig i fællesskabet

Skab dig i fællesskabet HÅNDBOG MED ØVELSER TIL LÆRERE Skab dig i fællesskabet TIL AT FREMME ELEVERS SELVFORSTÅELSE OG EVNE TIL AT INDGÅ I FÆLLESSKABER Hvem er vi og hvad vil vi? mere om det pågældende emne. Denne e-bog er primært

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING TIL UNDERVISNINGSFORLØBET COOL UDEN RØG

LÆRERVEJLEDNING TIL UNDERVISNINGSFORLØBET COOL UDEN RØG LÆRERVEJLEDNING TIL UNDERVISNINGSFORLØBET COOL UDEN RØG undervisningsforløbet Cool Uden Røg Formål Cool Uden Røg er et undervisningsforløb om rygning, identitet og selviscenesættelse. Formålet med forløbet

Læs mere

Susanne Teglkamp LEDERGRUPPEN I UDVIKLING BRING POTENTIALET FREM

Susanne Teglkamp LEDERGRUPPEN I UDVIKLING BRING POTENTIALET FREM Susanne Teglkamp LEDERGRUPPEN I UDVIKLING BRING POTENTIALET FREM Af samme forfatter: Ledergruppen - det dynamiske omdrejningspunkt (2012) I den gode ledelses tjeneste (2012) LEDERGRUPPEN I UDVIKLING Copyright

Læs mere

Om at Ole Ditlev NielseN. undervise. 20 skridt til at blive en bedre lærer. DaNsk psykologisk forlag

Om at Ole Ditlev NielseN. undervise. 20 skridt til at blive en bedre lærer. DaNsk psykologisk forlag Om at Ole Ditlev NielseN undervise 20 skridt til at blive en bedre lærer DaNsk psykologisk forlag OM AT UNDERVISE 20 SKRIDT TIL AT BLIVE EN BEDRE LÆRER Ole Ditlev Nielsen OM AT UNDERVISE 20 SKRIDT TIL

Læs mere