Hvilke opgaver understøtter Navision Stat 5.1? Hvornår vil Navision Stat 5.1 blive implementeret?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvilke opgaver understøtter Navision Stat 5.1? Hvornår vil Navision Stat 5.1 blive implementeret?"

Transkript

1 Navision Stat 5.1 Hvilke opgaver understøtter Navision Stat 5.1? Regnskabsregistrering, budgettering, likviditetsstyring, kreditoradministration, debitoradministration, afstemninger og omkonteringer. Hvornår vil Navision Stat 5.1 blive implementeret? Navision Stat 5.1 implementeres i perioden 23. oktober september Navision Stat 5.1 er en del af den samlede implementering af Navision Stat 5.1, RejsUd, ØS LDV og IndFak. Hvilke institutioner skal anvende Navision Stat 5.1? Det er tvunget for de fleste statsinstitutioner at anvende systemet. Nogle ganske få har dispensation. De fleste selvejende institutioner har selv valgt at installere Navision Stat. Hvordan driftes Navision Stat 5.1? Systemet driftes hos enten institutionen, KMD, CSC eller TMI. Hvis I har et andet økonomisystem i forvejen, er I ikke forpligtede til at installere Navision Stat 5.1, med mindre I er på vej til at blive kunde i Økonomiservicecentret (ØSC) i Økonomistyrelsen. Navision Stat har integration til: Statens Koncernsystem (SKS), CØSA, Statens Lønsystem (SLS), IndFak, det lokale datavarehus ØS LDV, Nemkonto, PBS, Danske Bank, CVR, RejsUd (GIS), M-Tid (GIS), TIME SAG (GIS), TAS (GIS), Nyt fraværs- og tidsregistreringssystem (GIS).

2 ØS LDV lokalt datavarehus Hvilke opgaver understøtter ØS LDV? Ledelsesinformation, rapportering og analyser på følgende områder: Økonomi (regnskab), løn og personale, rejseafregning, indkøb, tidsregistrering. Hvornår vil ØS LDV blive implementeret? ØS LDV er en del af den samlede implementering af Navision Stat 5.1, RejsUd, ØS LDV og IndFak. Er implementeret hvad angår løn- og økonomidata. Hvilke institutioner skal anvende ØS LDV? Der er ingen krav om, at institutionerne skal anvende ØS LDV. Hvordan driftes ØS LDV? ØS LDV tilbydes driftet hos hostingleverandører. Det er jer, der bestemmer, hvor jeres datavarehus skal være placeret. Der er sammenhæng til Statens Lønsystem (SLS), Navision Stat, RejsUd, IndFak og fraværs- og tidsregistreringssystem.

3 RejsUd rejse- og udlægsafregning Hvilke opgaver understøtter RejsUd? Håndtering af rejseafregninger og dertil hørende udgifter samt håndtering af andre mindre udlæg, der ikke kan kobles direkte til en rejse. Målgruppen er primært de rejsende, men da alle institutionens ansatte kan have udlæg, er det reelt alle institutionens ansatte, der er målgruppen. Hvornår vil RejsUd blive implementeret? RejsUd er en del af den samlede implementering af Navision Stat 5.1, RejsUd, ØS LDV og IndFak. Det vil nå ud til jer primo Pilottesten har været igangsat siden september 2009, og implementeringen forventes afsluttet ultimo Hvilke institutioner skal anvende RejsUd? Systemet er som hovedregel obligatorisk for alle institutioner, der er kunde i Økonomisevicecentret (ØSC) og frivilligt for andre statslige og selvejende institutioner. Der kan dog i særlige tilfælde dispenseres fra denne regel. Hvordan driftes RejsUd? Systemet er en hostet ASP-løsning, hvor selve systemet er driftet af Logica A/S. De institutioner, som allerede har et rejseafregningssystem i dag, skal have opsagt deres gamle kontrakt samt lukket deres gamle system, således at de stadig har adgang til kontrol- og transaktionssporet i et læsbart format 5 år tilbage. Systemet leverer uddata til SKAT, ØS LDV, Navision Stat 5.1, og det modtager data fra kreditkortaktører (Danske Bank), Navision Stat 5.1 og statens rejsebureau (CWT).

4 IndFak indkøbs- og fakturahåndtering Hvilke opgaver understøtter IndFak? I IndFak håndteres processen for både indkøbs- og fakturahåndtering, dvs. alle processer fra katalog til faktura. Desuden håndteres også afledte processer som f.eks. ordreændring, kreditnota og rykker. Målgruppen er brugere i institutionerne, der køber varer og tjenesteydelser, godkender indkøb og faktura samt opfølgningsprocesser i relation hertil. Hvornår vil IndFak blive implementeret? IndFak er en del af den samlede implementering af Navision Stat 5.1, RejsUd, ØS LDV og IndFak. Forventes implementeret fra marts Hvilke institutioner skal anvende IndFak? Statsinstitutioner, der benytter Navision Stat, skal anvende systemet til fakturahåndtering og i stadigt større omfang til digitale indkøb. Institutioner, der ikke benytter Navision Stat, forventes at kunne vælge, om de vil anvende IndFak eller systemer tilpasset til deres lokale økonomisystem (fx SAP). Selvejende institutioner, hvis bevilling er optaget på finansloven, kan vælge at benytte IndFak. Hvordan driftes IndFak? IndFak leveres som software as a service og ejes og driftes derfor af systemleverandøren. Institutionerne tilgår systemet via internettet. Hvis I har et tilsvarende system, skal dette udfases ved overgangen til IndFak. Dette planlægges i samarbejde med Økonomistyrelsen som en del af planlægningen af overgangen. IndFak er integreret med Navision Stat, således at bl.a. kreditorstamdata, kontoplan m.v. overføres fra Navision Stat til IndFak. Omvendt overføres forretningsdokumenter efter berigelse i IndFak til Navision Stat. Dette kan f.eks. være faktura til betaling eller ordrekopier til dispositionsregnskabet. På sigt skal IndFak integreres til ØS LDV..

5 Fraværs- og tidsregistreringssystem Hvilke opgaver understøtter fraværs- og tidsregistreringssystemet? Den fælles fraværs- og tidsregistreringsløsning henvender sig primært til de institutioner, der betjenes af Økonomiservicecentret (ØSC) i Økonomistyrelsen, hvor løsningen bliver en del af den samlede systempakke, der stilles til rådighed. Systemet skal først og fremmest anvendes af statens medarbejdere og ledere til at holde styr på timer og ressourceforbrug. Endvidere skal det anvendes af HR-afdelingen, lønafdelingen og økonomiafdelingen ifm. administration, ledelsesrapportering mv. Hvornår vil fraværs- og tidsregistreringssystemet blive implementeret? I 2010 gennemføres et udbud og vælges leverandør. I første halvår 2011 gennemføres pilotimplementeringer i institutioner, der er kunder i ØSC. Herefter implementeres systemet hos resten af ØSC-kunderne og hos de øvrige statslige og selvejende institutioner, der ønsker det. Hvilke institutioner skal anvende fraværs- og tidsregistreringssystemet? Systemet bliver en del af den ydelse, som institutionerne betaler for ØSC. ØSC-kunderne kan dog fortsat benytte andre fraværs- og tidsregistreringssystemer. For at sikre en standardiseret snitflade mellem ØSC og ØSC-kunderne vil ØSC formulere krav om, hvordan institutionerne skal aflevere data til Statens Lønsystem (SLS) og evt. til relevante fagsystemer. Dette vil være relevant for de institutioner, der bruger et andet fraværs- og tidsregistreringssystem end den kommende fælles løsning. Kravene vil blive specificeret nærmere i starten af Hvordan driftes fraværs- og tidsregistreringssystemet? Dette er endnu ikke afklaret. Dette er endnu ikke afklaret. Systemet forventes som minimum at blive integreret med Statens Lønsystem (SLS), Navision Stat og ØS LDV, så den samlede tids- og fraværsregistreringsproces understøttes systemmæssigt.

6 Campus statens fælles læringsløsning Hvilke opgaver understøtter Campus? Anvendes til kursusadministration, håndtering af MUS, kompetencestyring o. lign. Målgruppe: HR- og personalemedarbejdere samt ca slutbrugere i de berørte statsinstitutioner. Hvornår vil Campus blive implementeret? I 2009 er der gennemført implementeringsforløb med projektgrupper i 15 ministerområder. Fra januar 2010 og året ud vil Campus blive lanceret overfor slutbrugere i ministerområderne. Forventes færdigimplementeret i ultimo Hvilke institutioner skal anvende Campus? Statens institutioner (ekskl. selvejeområdet) skal anvende Campus til at tilgå den fællesstatslige e-læring. Herudover kan de vælge at bruge det til kursusadministration, MUS og kompetencestyring. Selvejende institutioner kan vælge at koble sig på løsningen. Hvordan driftes Campus? Systemet hostes hos KMD A/S Hvis I har et learning management system eller et kursusadministrativt system, skal I stadig benytte Campus til at tilgå den fællesstatslige e-læring. Øvrig kursusadministration kan foregå via eksisterende system (det er tilfældet ved flere SAP-brugere) Data til brugeroprettelse hentes fra Statens Lønsystem (SLS). Integration til Navision Stat 5.1 er under udvikling. I 2010 vil der blive arbejdet på en ØS LDV-løsning. Økonomistyrelsen tilbyder også webservice til institutioner med personaleadministrative systemer, der kan erstatte import fra SLS.

7 HR-Løn indberetning til SLS Hvilke opgaver understøtter HR-Løn? Værktøj som gør indberetning til Statens Lønsystem (SLS) nemmere. Erstatter blanketterne til ØSC-lønindberetning. Henvender sig til HR- og personalemedarbejdere. Hvornår vil HR-Løn blive implementeret? Implementering sker i to trin: Første trin sker i sommeren 2010, andet og fulde trin i foråret Hvilke institutioner skal anvende HR-Løn? Institutioner, der er kunder i Økonomiservicecentret i Økonomistyrelsen, skal anvende systemet. Selvejende institutioner vil blive tilbudt at anvende det. Hvordan driftes HR-Løn? Webbaseret løsning med direkte indberetning til Statens Lønsystem (SLS). HR-Løn driftes af leverandøren Logica A/S. Ingen institutioner har et tilsvarende system. Men nogle institutioner har tilsluttet eller planlægger at tilslutte deres tidsregistreringssystem eller fagsystem til SLS web-services og indberette på den måde. Derved vil mange indberetninger ske automatisk. Disse institutioner vil stadig have behov for HR-Løn til de indberetninger, der ikke sker automatisk. HR-Løn integreres via web-services til SLS og fungerer som ny indberetningsflade.

8 Statens erekruttering Hvilke opgaver understøtter erekruttering? Fællesstatsligt, digitalt rekrutteringsværktøj baseret på systemet HR Manager erecruitment. Henvender sig til HR- og personalemedarbejdere i statens institutioner og næsten 600 selvejende institutioner. Etableres i samarbejde mellem Økonomistyrelsen og Personalestyrelsen. Hvornår vil erekruttering blive implementeret? Statens erekruttering implementeres i 30 pilotinstitutioner fra januar Fra 2. kvartal følger bølger af ca. 20 institutioner. Selvejende institutioner kan blive implementeret fra og med 1. bølge. Implementeringen sker i samarbejde med leverandøren HR Manager Danmark og PA Consulting Group. Hvilke institutioner skal anvende erekruttering? Statsinstitutioner kan vælge at anvende systemet. Systemet er finansieret via rammebeskæringer i staten. Selvejende institutioner kan ligeledes vælge at anvende systemet, men skal betale for brug af systemet. Hvordan driftes erekruttering? Systemet er webbaseret og supporteres af leverandøren HR Manager Danmark. Løsningen hostes og driftes af HR Manager i Norge. I kan vælge at anvende systemet. Det gælder også for institutioner, der allerede har et rekrutteringssystem. I skal da blot sørge for at opsige den nuværende aftale. Det kan typisk ske med få måneders varsel. Økonomistyrelsen henstiller til, at institutionerne ikke indgår nye aftaler eller er opmærksomme på eventuelle opsigelsesfrister. Der er ikke sammenhæng til andre systemer.

Rejseafregning. 4C Kundeerfaringer. Allan Harder Carlsen Økonomistyrelsen

Rejseafregning. 4C Kundeerfaringer. Allan Harder Carlsen Økonomistyrelsen Rejseafregning 4C Kundeerfaringer Allan Harder Carlsen Økonomistyrelsen Erfaring med implementering af RejsUd i statens institutioner Præsentation ved Baswares Brugerforum 12./13. oktober 2011 Præsentationen

Læs mere

Bilag 3 Administration af brugeradgang

Bilag 3 Administration af brugeradgang Bilag 3 Administration af brugeradgang Dette bilag indeholder dels en oversigt over, hvordan institutionerne har adgang til brugeradministration for de forskellige systemer og dels informationer, som kan

Læs mere

At være kunde i Økonomiservicecenteret: Opgaver i HR og økonomiafdelingerne

At være kunde i Økonomiservicecenteret: Opgaver i HR og økonomiafdelingerne At være kunde i Økonomiservicecenteret: i HR og økonomiafdelingerne Værktøjskonference 2009 Kristian Havskov Sørensen, Niels Peter Fredslund, Økonomistyrelsen Du får indblik i en kundes s - erfaringer

Læs mere

Servicebeskrivelse Version 1.0

Servicebeskrivelse Version 1.0 Notat 5. maj 2014 ØSY/KLA/JRN Servicebeskrivelse Version 1.0 Indhold Indhold... 2 Servicebeskrivelser... 3 Systemer og ydelser... 3 Institutionernes systemanvendelse... 3 Overordnet ansvarsdeling vedrørende

Læs mere

Formål med IndFak. Staten skal have ét system til håndtering af indkøb og fakturaer Procesbesparelser ved at automatisere arbejdsgange og kontroller

Formål med IndFak. Staten skal have ét system til håndtering af indkøb og fakturaer Procesbesparelser ved at automatisere arbejdsgange og kontroller Inspirationsdag Uni-C 4/6-2012 Formål med IndFak Staten skal have ét system til håndtering af indkøb og fakturaer Procesbesparelser ved at automatisere arbejdsgange og kontroller Ind: Mål om at der i stor

Læs mere

Bilag 2 Servicemål og ydelsesbeskrivelse

Bilag 2 Servicemål og ydelsesbeskrivelse Version 1.0 Side 1 af 15 Bilag 2 Servicemål og ydelsesbeskrivelse Bilag 2 indeholder servicemål og ydelsesbeskrivelser for Moderniseringsstyrelsens systemer. Servicemål vedrørende generel support af systemer

Læs mere

Leverings- og vedligeholdelsesvilkår. for. Økonomistyrelsen lokale datavarehus ØS LDV

Leverings- og vedligeholdelsesvilkår. for. Økonomistyrelsen lokale datavarehus ØS LDV Leverings- og vedligeholdelsesvilkår for Økonomistyrelsen lokale datavarehus ØS LDV Økonomistyrelsen Landgreven 4, postboks 2193 DK-1017 København K (i det følgende benævnt Økonomistyrelsen) 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Campus leveres af Moderniseringsstyrelsen

Campus leveres af Moderniseringsstyrelsen Campus leveres af Moderniseringsstyrelsen DAGSORDEN Idégrundlag & baggrund Funktionalitet E-læring Tilslutning Afrunding & spørgsmål Idégrundlag & baggrund IDÉGRUNDLAG & BAGGRUND Campus er en fællesoffentlig

Læs mere

Implementering af fælles systemer. April 2019

Implementering af fælles systemer. April 2019 Implementering af fælles systemer April 2019 Dagsorden Velkommen og præsentation Hvilke systemer implementeres Status implementeringen Organisatorisk implementering Registreringsrammen Implementeringen

Læs mere

Enkel og værdiskabende styring og sammenhæng til de nye fællesstatslige IT-systemer

Enkel og værdiskabende styring og sammenhæng til de nye fællesstatslige IT-systemer Enkel og værdiskabende styring og sammenhæng til de nye fællesstatslige IT-systemer Til statslige topledere September 2018 KOM GODT IGANG MED DE NYE FÆLLESSTATSLIGE IT-SYSTEMER I de kommende år implementeres

Læs mere

Bilag 7 Forretningsnødplaner

Bilag 7 Forretningsnødplaner Bilag 7 Forretningsnødplaner 6. juli 2015 ØSY/LHR/SAR Version 1.3 Dette bilag beskriver forretningsnødplaner for de mest kritiske opgaver i følgende systemer: Statens Lønsystem/Statens Pensionssystem/HR-Løn

Læs mere

BAC Nyt. BAC s næste skridt

BAC Nyt. BAC s næste skridt BAC Nyt November 2005 BAC s næste skridt Udviklingsopgaver i 2006 Kort nyt Andre om BAC Der er nu formuleret en strategi og handlingsplan for videreudviklingen af BAC i de næste 2-3 år. Første udfordring

Læs mere

Skrivelse. Målgruppe: rapportadministratorer i LDV samt den indsigtsansøgende. Indsigtsbegæringsrapport. Juli Side 1 af 5

Skrivelse. Målgruppe: rapportadministratorer i LDV samt den indsigtsansøgende. Indsigtsbegæringsrapport. Juli Side 1 af 5 Skrivelse Indsigtsbegæringsrapport Målgruppe: rapportadministratorer i LDV samt den indsigtsansøgende Juli 2018 Side 1 af 5 1. Skrivelse om Indsigtsbegæringsrapport Denne skrivelse beskriver udformningen

Læs mere

Bilag 2 Servicemål og ydelsesbeskrivelse

Bilag 2 Servicemål og ydelsesbeskrivelse Version 1.1 Side 1 af 16 Bilag 2 Servicemål og ydelsesbeskrivelse Bilag 2 indeholder servicemål og ydelsesbeskrivelser for Moderniseringsstyrelsens systemer. Servicemål vedrørende generel support af systemer

Læs mere

SBS - Det Statslige Budgetsystem

SBS - Det Statslige Budgetsystem SBS - Det Statslige Budgetsystem I perioden juni 2017 til december 2018 bistod Vision Managements konsulenter Moderniseringsstyrelsen med fastlæggelse af de forretningsmæssige processer, udvikling og test

Læs mere

Leverings- og vedligeholdelsesvilkår for Moderniseringsstyrelsen lokale datavarehus LDV

Leverings- og vedligeholdelsesvilkår for Moderniseringsstyrelsen lokale datavarehus LDV Leverings- og vedligeholdelsesvilkår for Moderniseringsstyrelsen lokale datavarehus LDV Indhold 1. DEFINITIONER... 2 2. BAGGRUND OG FORMÅL... 2 3. MODERNISERINGSSTYRELSENS YDELSER... 3 4. INSTITUTIONENS

Læs mere

Servicebeskrivelse for Statens BI LDV. Juni 2019

Servicebeskrivelse for Statens BI LDV. Juni 2019 Servicebeskrivelse for Statens BI LDV Juni 2019 Indhold 1. Indledning og beskrivelse af løsningen 3 1.1 Forretningsområdet 3 1.2 Kunder og brugere 3 1.3 Funktionalitet 3 2. Ansvarsdeling mellem parterne

Læs mere

Servicebeskrivelse. 6. juli 2015 ØSY/LHR/SAR. Version 1.3

Servicebeskrivelse. 6. juli 2015 ØSY/LHR/SAR. Version 1.3 Servicebeskrivelse 6. juli 2015 ØSY/LHR/SAR Version 1.3 Indhold Indhold... 2 Servicebeskrivelser... 3 Systemer og ydelser... 3 Overordnet ansvarsdeling vedrørende systemer og ydelser... 4 Levering og implementering

Læs mere

Forord. Pjecen er målrettet institutioner der ikke anvender Statens lønløsning. Pjecen indeholder information om følgende:

Forord. Pjecen er målrettet institutioner der ikke anvender Statens lønløsning. Pjecen indeholder information om følgende: Forord Statens Lønløsning har eksisteret siden 1969, og anvendes af både statslige og selvejende institutioner. Undervejs er lønløsninget blevet udviklet og moderniseret, frem til i dag hvor systemet har

Læs mere

Priser og leveringsvilkår 2015. Juli 2014

Priser og leveringsvilkår 2015. Juli 2014 Priser og leveringsvilkår 2015 Juli 2014 Moderniseringsstyrelsens betalingsordning i 2015 I 2015 omfatter Moderniseringsstyrelsens betalingsordning følgende ydelser: SLS, herunder HR-løn og Job-i-Staten

Læs mere

Handlingsplan til implementering af RejsUd

Handlingsplan til implementering af RejsUd Handlingsplan til implementering af RejsUd Januar 2010 I forbindelse med implementeringen af rejseafregningssystemet skal institutionen udføre visse opgaver for at være klar til at modtage systemet. De

Læs mere

Pjece om Statens Lønløsning. Februar 2019

Pjece om Statens Lønløsning. Februar 2019 Pjece om Statens Lønløsning Februar 2019 1. Statens Lønløsning Statens Lønløsning har eksisteret siden 1969, og anvendes af både statslige og selvejende institutioner. Undervejs er lønløsningen blevet

Læs mere

Hvorfor er kreditor og betaling ikke låst?

Hvorfor er kreditor og betaling ikke låst? Hvorfor er kreditor og betaling ikke låst? 15.04.16 TIE/CPS/ØSY Hvorfor er der ikke låst for editering af kreditorer og udbetalinger? Af og til bliver vi mødt med spørgsmålet om, hvorfor det er muligt

Læs mere

Priser og leveringsvilkår. Februar 2016

Priser og leveringsvilkår. Februar 2016 Priser og leveringsvilkår Februar 2016 Moderniseringsstyrelsens betalingsordning i 2016 I 2016 omfatter Moderniseringsstyrelsens betalingsordning følgende ydelser: Statens Lønløsning, herunder Statens

Læs mere

Oprettelse og opdatering af kreditorer

Oprettelse og opdatering af kreditorer Oprettelse og opdatering af kreditorer 05.07.18 ØSY/CPS Restriktiv behandling af kreditorer og tilknyttede betalingsdata For at reducere muligheden for svig for egen vindings skyld, er der i Navision Stat

Læs mere

Generel Servicebeskrivelse. Juni 2019

Generel Servicebeskrivelse. Juni 2019 Generel Servicebeskrivelse Juni 2019 Indhold 1. Indledning 3 1.1 Moderniseringsstyrelsens rolle 3 2. Ledelseserklæring 4 3. Oversigt over opgave- og ansvarsfordeling 5 3.1 Generel fordeling af opgaver

Læs mere

Lønkontrol Cases til inspiration

Lønkontrol Cases til inspiration Lønkontrol Cases til inspiration Marts 2015 Indhold 1. Forord 3 2. Institution løser alle opgaver i eget hus 3 3. Institution får løst opgaver i et løncenter 4 4. Institution får løst nogle opgaver i et

Læs mere

Implementering af Prophix budgetsystem

Implementering af Prophix budgetsystem Implementering af Prophix budgetsystem 1 Indhold Introduktion... 3 Aktiviteter... 3 IT-miljø... 5 Forudsætninger... 5 2 Introduktion NaturErhvervstyrelsen skal have implementeret Prophix budgetsystem.

Læs mere

IndFak Indkøbs- og Fakturasystem. Implementering

IndFak Indkøbs- og Fakturasystem. Implementering IndFak Indkøbs- og Fakturasystem Implementering Formål og baggrund med IndFak Ét system til håndtering af indkøb og fakturaer i staten Referencegruppe været med til at kravspecificere Anskaffet ved udbud

Læs mere

ØSC Kundeforum. Den 19. juni 2012

ØSC Kundeforum. Den 19. juni 2012 ØSC Kundeforum Den 19. juni 2012 Dagsorden 1. Velkommen og præsentation 2. Status for ØSC drift og projekter 3. Justering af opgavesplittet (orientering og drøftelse) 4. Kundetilfredshedsundersøgelse 2012

Læs mere

Bilag 2: Styringsrelevant registreringsramme

Bilag 2: Styringsrelevant registreringsramme Bilag 2: Styringsrelevant registreringsramme August 2015 INDLEDNING Styringsrelevans Hensigten med en registreringsramme er at understøtte styringsbehovene. Derfor kan opsætningen af en registreringsramme

Læs mere

FGU opgaver under systemimplementeringen. April 2019

FGU opgaver under systemimplementeringen. April 2019 FGU opgaver under systemimplementeringen April 2019 FGU opgaver systemimplementeringen Aktiviteter Tidsplan 2019 1 Virksomhedsregistrering 2 Registreringsramme 3 Webinar/E-læring 4 Opsætningsworkshop 5

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om staten som indkøber. Marts 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om staten som indkøber. Marts 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om staten som indkøber Marts 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om staten som indkøber (beretning nr. 13/05) 2. marts 2010

Læs mere

Ebba Ehlers/Hanne Mortensen

Ebba Ehlers/Hanne Mortensen Notat 22/2-2010 Vedrørende: Opgradering til Navision 5.1 Fordeling: Professionshøjskoler, Danmarks Medie- og journalisthøjskole og TAMU Skrevet af: Ebba Ehlers/Hanne Mortensen Version nr.: Professionshøjskoler,

Læs mere

Anvendelse og funktion af Ændring af momssats i RejsUd og Rejsekonto i RejsUd Navision

Anvendelse og funktion af Ændring af momssats i RejsUd og Rejsekonto i RejsUd Navision Anvendelse og funktion af Ændring af momssats i RejsUd og Rejsekonto i RejsUd Navision Februar 2011 1 Hvad er en rejsekonto? En rejsekonto er et virtuelt Danske Bank kreditkort, som anvendes ved opkrævning

Læs mere

Dokumenterne er nu oploaded i en word udgave. Der gennemføres én analyse og designfase for det samlede økonomisystemet,

Dokumenterne er nu oploaded i en word udgave. Der gennemføres én analyse og designfase for det samlede økonomisystemet, NOTAT Projekt Udbud af økonomi- og lønsystem Kunde Odsherred Kommune Dato -09-23 Til Offentliggørelse på hjemmesiden Fra Odsherred Kommune 1. Spørgsmål svar 1. Vi kan se, at udbudsmaterialet nu er gjort

Læs mere

Single sign-on til statens systemer. April 2019 version 5

Single sign-on til statens systemer. April 2019 version 5 Single sign-on til statens systemer April 2019 version 5 Velkommen Formålet med i dag er, at I skal vide, hvad der kræves at tilslutte sig MODST SSO hvornår I bliver berørt af MODST SSO Agenda for dagen

Læs mere

Statens Administration ydelser og betalingsmodel for Økonomiservicecentret (ØSC) 2015

Statens Administration ydelser og betalingsmodel for Økonomiservicecentret (ØSC) 2015 Statens Administration ydelser og betalingsmodel for Økonomiservicecentret (ØSC) 2015 Pr. 1. januar 2014 er ØSC overgået til en aktivitetsbaseret betalingsmodel. I 2015 inkluderes de ydelser, der tidligere

Læs mere

NemHandel i den offentlige sektor

NemHandel i den offentlige sektor NemHandel i den offentlige sektor Ny lovgivning Helle Schade-Sørensen Chefkonsulent IT og Telestyrelsen De første erfaringer Jan Hansen Indkøbskonsulent Høje Taastrup Kommune NemHandel ny lovgivning Hvad

Læs mere

Indkøbs workshop. Implementering af indkøbsdelen i IndFak2

Indkøbs workshop. Implementering af indkøbsdelen i IndFak2 Indkøbs workshop Implementering af indkøbsdelen i IndFak2 Novemberr 2015 MÅLGRUPPE Medarbejdere i jeres Institution som har kendskab til indkøbsaftaler, indkøbsprocesser og kontering, som i praksis skal

Læs mere

Brugerservice. Årsværkene og deres forventede finansiering i 2004

Brugerservice. Årsværkene og deres forventede finansiering i 2004 Brugerservice omfatter administrative og tekniske tværgående funktioner: Administration, It samt Information og Service. Brugerservice varetager således administrative opgaver for både interne og eksterne

Læs mere

Rejseafregning og best practice

Rejseafregning og best practice Rejseafregning og best practice Værktøjskonference 2009 ved Ida Wollenberg Juul, Økonomistyrelsen og Henrik Sjøqvist, Basware Minikonferencens forløb Baggrunden for det nye rejseafregningssystem Tankerne

Læs mere

Integrationsmanual. SLS integration til Campus Version 4. Moderniseringsstyrelsen SLS integration til Campus

Integrationsmanual. SLS integration til Campus Version 4. Moderniseringsstyrelsen SLS integration til Campus Integrationsmanual SLS integration til Campus Version 4 Moderniseringsstyrelsen SLS integration til Campus 2018 1 1. Indholdsfortegnelse l 1. Indholdsfortegnelse... 2 2. Formål og indledning... 3 3. Oversigt

Læs mere

Navision Stat 9.2. HR Medarbejder. Overblik. Side 1 af 11. ØSY/SKH 5. december 2018

Navision Stat 9.2. HR Medarbejder. Overblik. Side 1 af 11. ØSY/SKH 5. december 2018 Side 1 af 11 Navision Stat 9.2 ØSY/SKH 5. december 2018 HR Medarbejder Overblik Det er med Navision Stats HR medarbejdertabel mulighed for at modtage medarbejder-data fra det fælles statslige HR system,

Læs mere

Emne: Indstilling fra HR-sporets projekt 3 vedrørende: Digitalisering af det personaleadministrative område på AU.

Emne: Indstilling fra HR-sporets projekt 3 vedrørende: Digitalisering af det personaleadministrative område på AU. AARHUS UNIVERSITET J.NR. AU- INDSTILLING Møde: Mødedato: Mødested: Den administrative forandringsproces, Styregruppemøde 6. oktober 2009 Emne: Indstilling fra HR-sporets projekt 3 vedrørende: Digitalisering

Læs mere

Forberedelser til implementering af LDV

Forberedelser til implementering af LDV Forberedelser til implementering af LDV Målgruppe: Implementeringsansvarlig November 2009 (tilrettet marts 2015) Indledning Vejledningen er rettet til dig, der er ansvarlig for implementering af LDV. Vejledningen

Læs mere

NemHandel registreringsvejledning. Navision Stat, INDFAK og Nemkonto. Introduktion. Overblik. Side 1 af 15. ØS/ØSY/CPS 7.

NemHandel registreringsvejledning. Navision Stat, INDFAK og Nemkonto. Introduktion. Overblik. Side 1 af 15. ØS/ØSY/CPS 7. Side 1 af 15 NemHandel registreringsvejledning ØS/ØSY/CPS 7. januar 2015 Navision Stat, INDFAK og Nemkonto Dette dokument beskriver den nødvendig EAN registrering på Nemhandelsregistret via NS NHR WEB

Læs mere

Bemærk! Det er ministerområdernes ansvar at registreringen foretages korrekt, herunder at det sker på de korrekte konti..

Bemærk! Det er ministerområdernes ansvar at registreringen foretages korrekt, herunder at det sker på de korrekte konti.. FAQ INDKØB 15. april 2009 KUN/MAI/CDN Regelsættet: 1. Hvornår skal der angives en indkøbskategori? Indkøbskategorien skal benyttes på alle driftsrelaterede udgifter. Det vil oftest være udgifter, som bogføres

Læs mere

Moderniseringsstyrelsen Kørselsplan for 2014 Version 1.0 Bemærkninger Opdateret 15-11-2013

Moderniseringsstyrelsen Kørselsplan for 2014 Version 1.0 Bemærkninger Opdateret 15-11-2013 Bemærkninger Opdateret 15-11-2013 Bemærkninger til kørselsplan for 2014 Informationer i kørselsplanen er inddelt i 7 emnegrupper med hver sin farve: Den overordnede regnskabsaflæggelse og godkendelse Statens

Læs mere

Fakturafordeler Udvidet uddannelse

Fakturafordeler Udvidet uddannelse IndFak Dagsorden Fakturafordeler Udvidet uddannelse Dagsorden 1. Præsentation 2. Ideen bag IndFak 3. Elementær forretningsforståelse 4. Sikrer funktions forståelse 5. Superbruger hvad er det? Ideen bag

Læs mere

Gode råd og tips - til implementering af RejsUd

Gode råd og tips - til implementering af RejsUd Gode råd og tips - til implementering af RejsUd Juli 2011 Indledning I forbindelse med implementeringen af rejse- og udlægsafregningssystemet RejsUd skal institutionen være opmærksom på forskellige opgaver

Læs mere

Dokumenterne er nu oploaded i en word udgave. Der gennemføres én analyse og designfase for det samlede økonomisystemet,

Dokumenterne er nu oploaded i en word udgave. Der gennemføres én analyse og designfase for det samlede økonomisystemet, NOTAT Projekt Udbud af økonomi- og lønsystem Kunde Odsherred Kommune Dato -09-12 Til Offentliggørelse på hjemmesiden Fra Odsherred Kommune 1. Spørgsmål svar Nr. Spørgsmål Svar Dato 1. Vi kan se, at udbudsmaterialet

Læs mere

Gældende ansvarsfordeling ved integration mellem lokalt fagsystem og Navision Stat via den generiske integrationssnitflade, GIS.

Gældende ansvarsfordeling ved integration mellem lokalt fagsystem og Navision Stat via den generiske integrationssnitflade, GIS. Side 1 af 5 Ansvarsfordeling ved anvendelse af GIS Opr. 06.12.13 Opd. 27.05.15 ØS/ØSY/SKH/CPS Gældende ansvarsfordeling ved integration mellem lokalt fagsystem og Navision Stat via den generiske integrationssnitflade,

Læs mere

IndFak Indkøbs- og Fakturasystem. Implementering

IndFak Indkøbs- og Fakturasystem. Implementering IndFak Indkøbs- og Fakturasystem Implementering Formål med IndFak Staten skal have ét system til håndtering af indkøb og fakturaer Systemet skal anvendes af alle statslige NS institutioner og kan anvendes

Læs mere

IVÆKST Økonomiværkstedet Bogholderi

IVÆKST Økonomiværkstedet Bogholderi IVÆKST Økonomiværkstedet Bogholderi 2012 Velkommen til Økonomiværkstedet Program 07:45 Kaffe 08:00 Bogholderi 08:30 Øvelse med Bogholderi 08:50 Pause 09:00 Case eksempler på løsning 09:20 Diskussion i

Læs mere

Opstartsmøde for implementering af Statens Budgetsystem. Marts 2019

Opstartsmøde for implementering af Statens Budgetsystem. Marts 2019 Opstartsmøde for implementering af Statens Budgetsystem Marts 2019 Dagens program 10.30-10.45 Velkommen Poul Taankvist Direktør, Moderniseringsstyrelsen 10.45-11.00 Implementeringsforløbet Simon Schulian

Læs mere

Opsætningsworkshop - Navision og IndFak. April/maj 2019

Opsætningsworkshop - Navision og IndFak. April/maj 2019 Opsætningsworkshop - Navision og IndFak April/maj 2019 Dagsorden Fælles opstart 10:00-10:30 Velkomst og program Status på FGU opgavelisten Opdeling formiddag 10:30-12:15 Gruppe 1 Navision Stat Gruppe 2:

Læs mere

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.3 og 9.4, frigivet over følgende builds 1 :

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.3 og 9.4, frigivet over følgende builds 1 : Side 1 af 8 Navision Stat 9.4 CSY/ØSY/JKH 23.05.19 Nyt i Navision Stat Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.3 og 9.4, frigivet over følgende builds

Læs mere

Institutionens indberetning af fravær og egenkontrol heraf

Institutionens indberetning af fravær og egenkontrol heraf Vejledning Institutionens indberetning af fravær og egenkontrol heraf Statsinstitutioner og selvejende institutioner, hvor staten dækker halvdelen af driftsudgifterne eller mere, har pligt til at indberette

Læs mere

Beskrivelse af SFTP kommunikation mellem NS og det eksterne fagsystem.

Beskrivelse af SFTP kommunikation mellem NS og det eksterne fagsystem. Side 1 af 6 Navision Stat 5.2.01 ØKO/SKH Den 10.05.11 Beskrivelse af SFTP kommunikation mellem NS 5.2.01 og det eksterne fagsystem. Overblik Introduktion Dokumentet indeholder en beskrivelse af overførsel

Læs mere

Kopiering af produktionsdatabaser for opsætning af testdatabaser

Kopiering af produktionsdatabaser for opsætning af testdatabaser Side 1 af 13 Navision Stat 7.x ØSY/MAC/ SKH/JKH/CPS 16.06.16 Kopiering af produktionsdatabaser for opsætning af testdatabaser Overblik Formål Når der bestilles nye testdatabaser hos hosting leverandøren,

Læs mere

Best Practice for administratormodulet i REJSUD

Best Practice for administratormodulet i REJSUD Best Practice for administratormodulet i REJSUD 30. oktober 2009 Den løbende opdatering af konfiguration samt bruger- og rettighedsstyring i REJSUD foregår via et administratormodul. Ansvaret for denne

Læs mere

Spar penge med data fra FLIS

Spar penge med data fra FLIS Spar penge med data fra FLIS Fælleskommunalt LedelsesInformationsSystem Tjekliste: 7 spørgsmål kommunen kan stille sig selv for at skabe økonomiske besparelser ved datakøb med FLIS FLIS er ikke kun et

Læs mere

Tilsynet med Statens Administration

Tilsynet med Statens Administration Tilsynet med Statens Administration Tilsynet med Statens Administrations opgavevaretagelse 1. marts 2018 KRT Finansministeriets departement Tilsynets udførelse Tilsynet med Statens Administrations (SAM)

Læs mere

KOMMUNIKATIONSPLAN FOR IMPLEMENTERING AF FI&D

KOMMUNIKATIONSPLAN FOR IMPLEMENTERING AF FI&D KOMMUNIKATIONSPLAN FOR IMPLEMENTERING AF FI&D HVEM, HVORFOR & HVORDAN? HVAD ER FI&D? Et nyt digitalt fælles indkøbs- og disponeringssystem (FI&D) Simplere indkøb og disponering på tværs af AAU Simplere

Læs mere

Navision Stat. Produktstrategi 2014. Opr. 26.03.14 Opd. 27.06.14 ØS/ØSY/CPS

Navision Stat. Produktstrategi 2014. Opr. 26.03.14 Opd. 27.06.14 ØS/ØSY/CPS Navision Stat Opr. 26.03.14 Opd. 27.06.14 ØS/ØSY/CPS Produktstrategi 2014 Introduktion Produktstrategien for Navision Stat består af en generel funktionalitetsstrategi samt et antal delstrategier, der

Læs mere

Anbefaling til procedure for anvendelse af e-fakturering i bygge- og anlægssager

Anbefaling til procedure for anvendelse af e-fakturering i bygge- og anlægssager Anbefaling til procedure for anvendelse af e-fakturering i bygge- og anlægssager Januar 2006 Indhold 1. Baggrund...2 2. Fakturaflow - fakturahåndtering...3 3. Fakturaforberedelse...5 4. Fakturagodkendelse...5

Læs mere

a. Finansministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til at igangsætte etableringen af et fællesstatsligt

a. Finansministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til at igangsætte etableringen af et fællesstatsligt Aktstykke nr. 133 Folketinget 2016-17 133 Finansministeriet. København, den 12. januar 2016. a. Finansministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til at igangsætte etableringen af et fællesstatsligt

Læs mere

BILAG 1 KRAVSPECIFIKATION ØKONOMI OG LØN

BILAG 1 KRAVSPECIFIKATION ØKONOMI OG LØN BILAG 1 KRAVSPECIFIKATION ØKONOMI OG LØN VEJLEDNING Kravspecifikationen af de udbudte løn- og økonomisystemer udgøres af: Bilag 1 kravspecifikation A (fælles) Bilag 1 kravspecifikation B (løn) Bilag 1

Læs mere

Statens Administration ydelser og betalingsmodel for Økonomiservicecentret (ØSC) 2014

Statens Administration ydelser og betalingsmodel for Økonomiservicecentret (ØSC) 2014 Statens Administration ydelser og betalingsmodel for Økonomiservicecentret (ØSC) 2014 Pr. 1. januar 2014 er ØSC overgået til en aktivitetsbaseret betalingsmodel. Betalingen til ØSC beregnes herefter på

Læs mere

Gemmer der sig flere penge i administrativ IT?

Gemmer der sig flere penge i administrativ IT? Gemmer der sig flere penge i administrativ IT? Christian Torp Markedsdirektør dpublic Copyright 2010 Fujitsu A/S Paradigmeskiftet for standardsystemerne I går: A B C D I morgen: A B Arbejdsproces 3 Arbejdsproces

Læs mere

Manuelle opsætninger efter afsluttet opgradering til NS7.0

Manuelle opsætninger efter afsluttet opgradering til NS7.0 Navision Stat 3. juli 2015 ØSY/NSUDV/cps Manuelle opsætninger efter afsluttet opgradering til NS7.0 Nærværende dokument beskriver de regnskabsspecifikke opsætninger, som institutionen selv skal (overveje

Læs mere

Navision Stat 9.0+ Digital Post tilslutning for Navision Stat. Overblik. Side 1 af 24. ØSY/CPS Dato

Navision Stat 9.0+ Digital Post tilslutning for Navision Stat. Overblik. Side 1 af 24. ØSY/CPS Dato Side 1 af 24 Navision Stat 9.0+ ØSY/CPS Dato 13.11.17 Digital Post tilslutning for Navision Stat Overblik Introduktion For at man som afsendende myndighed kan benytte sig af Digital Post integrationen

Læs mere

Inspiration til registreringsrammer på FGU-institutionerne. April 2019

Inspiration til registreringsrammer på FGU-institutionerne. April 2019 Inspiration til registreringsrammer på FGU-institutionerne April 2019 1 FORORD Resultatet af arbejdsgruppeforløbet Gevinster ved en fælles registreringsramme Som led i regeringens beslutning om, at FGU-institutionerne

Læs mere

Baggrund og løsningsbeskrivelse

Baggrund og løsningsbeskrivelse Udfasning af ESR og nyt Ejendomsskat- og Ejendomsbidragssystem 04. juni 2015 BILAG 1 Baggrund og løsningsbeskrivelse Indholdsfortegnelse: 1. Baggrunden for projektet... 2 2. Udfasningen af Ejendomsstamregistret

Læs mere

Notat 12.09.08 -/- De grundlæggende begreber

Notat 12.09.08 -/- De grundlæggende begreber Notat 12.09.08 -/- Vedrørende: Fordeling: Skrevet af: Version nr.: 5 Skift af skolenummer, DS-nummer, IP-adresser, smemo og Oracle SID på en skoles EASY-A-system www.admsys.uni-c.dk UNI C Indledning...

Læs mere

Aktuel driftsstatus for IndFak

Aktuel driftsstatus for IndFak Aktuel driftsstatus for IndFak Side 1 af 5 Der er på nuværende tidspunkt 72 institutioner, som anvender IndFak. Der er fortsat forskellige driftsmæssige problemer samt uhensigtsmæssigheder i systemet.

Læs mere

Regnskabsregistrering af generelle fællesomkostninger

Regnskabsregistrering af generelle fællesomkostninger Regnskabsregistrering af generelle fællesomkostninger Maj 2015 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 2. HVAD ER GENERELLE FÆLLESOMKOSTNINGER... 4 2.1 ANDRE TYPER AF FÆLLESOMKOSTNINGER... 5 2.2 PRINCIPPER TIL VURDERING

Læs mere

Internt statsligt køb og salg i Navision Stat

Internt statsligt køb og salg i Navision Stat Internt statsligt køb og salg i Navision Stat 6. juni 2017 ØSY/TIE/CPS Forberedelse og midlertidig håndtering i overgangsperiode Indledning Som det fremgår af Moderniseringsstyrelsens vejledning om internt

Læs mere

Opstartsmøde indkøb. Implementering af indkøbsdelen i IndFak2

Opstartsmøde indkøb. Implementering af indkøbsdelen i IndFak2 Opstartsmøde indkøb Implementering af indkøbsdelen i IndFak2 September 2015 INDKØB I INDFAK - OVERBLIK LDV IndFak Varekataloger Upload af kataloger Aftaler FM, SKI, lokale Katalogordre eordre afsendes

Læs mere

Uddata. Side 1 af 20. I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvilke uddata du får, eller kan bestille fra lønsystemet. Indhold

Uddata. Side 1 af 20. I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvilke uddata du får, eller kan bestille fra lønsystemet. Indhold Uddata Side 1 af 20 I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvilke uddata du får, eller kan bestille fra lønsystemet. Indhold 1. Indhold... 2 2. Uddata fra SLS... 2 - U 198, Kontroluddata... 2 - U 700,

Læs mere

STATENS ADMINISTRATION. Møde i kundeforum OKTOBER 2011

STATENS ADMINISTRATION. Møde i kundeforum OKTOBER 2011 STATENS ADMINISTRATION Møde i kundeforum OKTOBER 2011 Velkommen Kort præsentation Ikke mulighed for nærmere drøftelse af betalingsmodellen i dag Næste møde er tirsdag den 28. februar 2012 kl. 14.00 16.00

Læs mere

Fakturering af: - Private kunder -Virksomheder - Det offentlige

Fakturering af: - Private kunder -Virksomheder - Det offentlige Fakturering af: - Private kunder -Virksomheder - Det offentlige Virksomhedens situation i dag Omkostninger i dag til fakturering? Kroner Manpower Investeringer Ledelsestid Besvær Omkostningselementer Papir

Læs mere

Forord... 1. Formål... 2. Beskrivelse af ØSC Lønportalen... 3. Vejledning til ØSC Lønportalen... 5. Brugeradministration... 10

Forord... 1. Formål... 2. Beskrivelse af ØSC Lønportalen... 3. Vejledning til ØSC Lønportalen... 5. Brugeradministration... 10 ØSC Lønportalen 12. august 2015 ØSC Løn/MRH Forord Oversendelsen af lønordrer fra kunderne til ØSC Løn sker via en blanketløsning, hvor de forskellige blankettyper kan tilgås. Adgangen til blanketløsningen

Læs mere

Lønkontrol for Økonomiservicecentrets

Lønkontrol for Økonomiservicecentrets Lønkontrol for Økonomiservicecentrets kunder Oktober 2009 Introduktion Formålet med denne publikation er at beskrive de kontroller, der skal varetages i den samlede proces for lønkontrol og særligt de

Læs mere

HR-Løn Fremtidens indrapportering af løn. ved Maja Møller Sousa og Espen Jürgensen, Økonomistyrelsen

HR-Løn Fremtidens indrapportering af løn. ved Maja Møller Sousa og Espen Jürgensen, Økonomistyrelsen HR-Løn Fremtidens indrapportering af løn ved Maja Møller Sousa og Espen Jürgensen, Økonomistyrelsen Dagens program Tidspunkt Emne 9:00-10:00 Indtjekning 10:00-10:10 Indledning Velkomst 10:10-10.45 Intro

Læs mere

Infomøde om projektledelsesaftalen

Infomøde om projektledelsesaftalen Infomøde om projektledelsesaftalen Torsdag den 11. februar 2016 Ved Marie Andersen & Mette Westergaard Bech DAGSORDEN Introduktion til projektledelsesaftalen Kursustyper Bestilling af kurser Bestilling

Læs mere

Indrapportering til ØSC med DDI. Møde i Kulturministeriet november 2010 v/karen Ejersbo Iversen

Indrapportering til ØSC med DDI. Møde i Kulturministeriet november 2010 v/karen Ejersbo Iversen Indrapportering til ØSC med DDI Møde i Kulturministeriet november 2010 v/karen Ejersbo Iversen Formål med Den Digitale Indberetning Systemunderstøtte indrapporteringen af serviceopgaver til ØSC et, for

Læs mere

WTM Tidsregistrering. Fordele i WTM Tidsregistrering: Nem og hurtig tidsregistrering. Øget faktureringsgrundlag og højere udfaktureringsgrad

WTM Tidsregistrering. Fordele i WTM Tidsregistrering: Nem og hurtig tidsregistrering. Øget faktureringsgrundlag og højere udfaktureringsgrad WTM Tidsregistrering Tid og udfaktureringsgrad er alfa og omega for en konsulentvirksomhed, der lever af at sælge sine ydelser på timebasis. Det gælder om at udnytte sine ressourcer fuldt ud og få betaling

Læs mere

FÅ DIN EGEN ØKONOMIAFDELING

FÅ DIN EGEN ØKONOMIAFDELING FÅ DIN EGEN ØKONOMIAFDELING VI HJÆLPER MED ALT LIGE FRA BOGFØRING, MOMS, LØNADMINISTRATION TIL DEBITORSTYRING Få din egen økonomiafdeling Dette servicekatalog beskriver, hvordan du kan benytte os, når

Læs mere

Forord... 1. Formål... 2. Beskrivelse af ØSC Lønportalen... 3. Vejledning til ØSC Lønportalen... 5. Brugeradministration... 10

Forord... 1. Formål... 2. Beskrivelse af ØSC Lønportalen... 3. Vejledning til ØSC Lønportalen... 5. Brugeradministration... 10 ØSC Lønportalen 24. august 2015 ØSC Løn/MRH Forord Oversendelsen af lønordrer fra kunderne til ØSC Løn sker via en blanketløsning, hvor de forskellige blankettyper kan tilgås. Adgangen til blanketløsningen

Læs mere

HR-Løn Fremtidens indrapportering af løn

HR-Løn Fremtidens indrapportering af løn HR-Løn Fremtidens indrapportering af løn Værktøjskonference 2009 ved Maja Møller Sousa og Espen Jürgensen, Økonomistyrelsen HR-Løn 1. Velkomst 2. Formål og udfordringer 3. Hvad kan HR-Løn? 4. Hvornår og

Læs mere

Informationsmøde om NemRefusion. Torsdag den 15. april 2010

Informationsmøde om NemRefusion. Torsdag den 15. april 2010 Informationsmøde om NemRefusion Torsdag den 15. april 2010 Velkomst Dagsorden Baggrunden for NemRefusion Præsentation af NemRefusion Informationskampagnen Spørgsmål Baggrunden for NemRefusion Mie Skovbæk

Læs mere

Navision Stat 5.4.02. NS/Digital Post tilslutning: Trin for trin. Overblik. Side 1 af 22. ØSY/CPS Dato 27.10.14

Navision Stat 5.4.02. NS/Digital Post tilslutning: Trin for trin. Overblik. Side 1 af 22. ØSY/CPS Dato 27.10.14 Side 1 af 22 Navision Stat 5.4.02 ØSY/CPS Dato 27.10.14 NS/Digital Post tilslutning: Trin for trin. Overblik Introduktion For at man som afsendende myndighed kan benytte sig af integrationen, skal der

Læs mere

Informationsmøde om budgetsystemet (SBS) Tirsdag den 8. maj 2018

Informationsmøde om budgetsystemet (SBS) Tirsdag den 8. maj 2018 Informationsmøde om budgetsystemet (SBS) Tirsdag den 8. maj 2018 Dagsorden Punkt Indhold Oplægsholder 1 Velkomst og program Vicedirektør Maria Damborg Hald 2 Hvorfor budgetsystem Systemejer Thomas Jensen

Læs mere

FLIS SYSTEMER DER LEVERE DATA TIL FLIS. Version

FLIS SYSTEMER DER LEVERE DATA TIL FLIS. Version FLIS SYSTEMER DER LEVERE DATA TIL FLIS Version 1.0 2018-07-10 Indholdsfortegnelse 1 FORMÅL... 2 2 ØKONOMI... 2 3 BORGER... 3 4 PERSONALE/FRAVÆRØKONOMI... 3 5 SKOLE... 4 6 ÆLDRE... 4 7 VOKSEN HANDICAPPEDE...

Læs mere

bips konference den 7 september 2010 # 1 2010 bips

bips konference den 7 september 2010 # 1 2010 bips bips konference den 7 september 2010 # 1 2010 bips bips konference Møde den 7. september 2010. Carsten Pietras Regionschef COWI A/S Byggeri, Management Tlf: +45 4597 1543 E-mail: capi@cowi.dk # 2 7sep

Læs mere

FÆLLES BIBLIOTEKSSYSTEM TRINVIS GUIDE TIL BESTILLING AF INTEGRATION MELLEM FBS OG ØKONOMISYSTEM. Version 1.0

FÆLLES BIBLIOTEKSSYSTEM TRINVIS GUIDE TIL BESTILLING AF INTEGRATION MELLEM FBS OG ØKONOMISYSTEM. Version 1.0 TRINVIS GUIDE TIL BESTILLING AF INTEGRATION MELLEM FBS OG ØKONOMISYSTEM Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 2 TRINVIS GENNEMGANG AF FAKTURAINTEGRATION... 4 3 TRINVIS GENNEMGANG AF DEBITORINTEGRATION...

Læs mere

Tidsplan til årsafslutningen 2015

Tidsplan til årsafslutningen 2015 Tidsplan til årsafslutningen 2015 Tidsplanen til årsafslutning 2015 henvender sig til kunder og medarbejdere i. Planen indeholder en beskrivelse af hvilke opgaver, der skal løses i forbindelse med omtalte

Læs mere

RS Standard. Effektivt og struktureret bogføringssamarbejde

RS Standard. Effektivt og struktureret bogføringssamarbejde RS Standard Effektivt og struktureret bogføringssamarbejde 1 RS Standard Spar penge - gør brug af vores erfaringer med hvad der virker! Benyt dig af vores standardiserede bogføringspakke RS Standard. RS

Læs mere