Besvarelse af høring vedrørende forslag til Masterplan for lokalisering af centralforvaltningerne og Borgerindgange.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Besvarelse af høring vedrørende forslag til Masterplan for lokalisering af centralforvaltningerne og Borgerindgange."

Transkript

1 Kultur- og Fritidsforvaltningen Københavns Ejendomme Gyldenløvesgade 15, 5. sal Postkoks København V. Dato: J.nr.: Besvarelse af høring vedrørende forslag til Masterplan for lokalisering af centralforvaltningerne og Borgerindgange. Københavns Ejendomme har den 3. marts 2006 fremsendt to rapporter med forslag til fremtidig lokalisering af centraladministrationen som følge af ændret forvaltningsstruktur samt etablering af et antal Borgerindgange i kommunen. Masterplanen Masterplanen for lokalisering af centralforvaltningerne indeholder en række scenarier, der dels tager sigte på at sammenflytte Teknik- og Miljøforvaltningen, dels skabe mulighed for at samle Kultur- og Fritidsforvaltningens og Børne- og Ungdomsforvaltningens (BUF) centrale administrative funktioner i den kommunale ejendom Hans Nansens Gård (HNG), som i al væsentlighed henstår rømmet efter Skatteforvaltningens overgang til Staten. For så vidt angår den påtænkte indplacering af BUF i HNG skal der knyttes følgende kommentarer: På baggrund af et samlet anvendeligt bruttoetageareal på m2 (inkluderer nyindretning af bygningens 7. sal) forudsættes bygningen efter en ombygning at kunne rumme ca. 800 medarbejdere. BUF foreslås tildelt i alt m2 ud fra en forholdsmæssig beregning på grundlag af personaletallet. BUF har som det nævnes i rapporten i forbindelse med udarbejdelsen af rapporten allerede tidligere påpeget en række forhold af betydning for forudsætningerne for BUF s indflytning i HNG, herunder særligt vedrørende anvendelsen af bygningen Artillerivej 126. BUF har således den 12. januar 2006 i brev til KFF gjort opmærksom på, at der i Masterplanen ikke ses at være taget højde for følgende:

2 2 Center for Informatiks (CI) større arealkrav til undervisningsrum værksteder m.m. Øgede arealkrav til Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Center for Informatik, Artillerivej 126 BUF s IT aktiviteter er i dag samlet i et særligt ansvarsområde - Center for Informatik - som også rummer IT-kursusaktiviteter. Centeret er placeret i bygningen Artillerivej 126. Center for Informatik har ansvaret for udvikling og drift i forhold til: digitalisering af undervisningen - integration af IT og medier. digitalisering af forvaltningen arbejdsgange og ydelser. Center for Informatik har organiseret sin virksomhed i tre hovedområder: 1) Pædagogiske aktiviteter, IT og medier i undervisning og til aktivering 2) IT-udvikling, fælles kommunale initiativer, BUF strategier, koordinering og udvikling 3) IT-driftscenter, support, implementering, systemvedligeholdelse, indkøb, værksted. Center for Informatiks lokaler på Artillerivej 126 er specifikt indrettet til ITaktiviteter, IT-support, Hot Line mv. herunder også pædagogiske serviceydelser og kursusaktivitet. Det skal bemærkes, at centeret på den pågældende adresse er knudepunkt for al elektronisk kommunikation i BUF. Det vil være forbundet med ikke ubetydelige omkostninger at flytte disse forbindelser til anden lokalitet. Disse omkostninger er ikke søgt estimeret i forbindelse med Masterplanen. Det er ikke umuligt at flytte Center for Informatik til andre lokaler, men det vil være en god idé, at centerets aktiviteter holdes samlet for at opretholde synergi og ressourceoptimering mellem de forskellige aktiviteter. Under alle omstændigheder er det nødvendigt, at kursuslokalerne fremstår permanent tilgængelige med fast apteret IT udstyr. PPR - Pædagogisk Psykologisk Rådgivning PPR s primære arbejde indeholder fortrolige samtaler, visitation m.m. som foregår i cellekontorer og samtalerum. Aktiviteten kan for så vidt placeres hvor som helst, men kan arbejdets karakter taget i betragtning under ingen omstændigheder fungere i åbenrum kontormiljøer, som indgår i planen for Hans Nansens Gårds ombygning.. BUF fremtidige arealbehov for de centrale funktioner Med udgangspunkt i Masterplanens forudsætninger om 25 m 2 /medarbejder og muligheden for at indrette og optimere HNG og samle alle BUF s aktiviteter i bygningen kan BUF s fremtidige arealbehov i HNG opgøres således:

3 3 Arealkrav til BUF incl. PPR og CI Antal medarbejdere Areal pr. medarb. (m²) Areal i alt (m²) Leje pr. m² 1) Udover arbejdspladser for CI medarbejdere skal der tillægges 1000 m 2 som indeholder 6 undervisningslokaler, 1 værksted, 2 varelager, 1 serverrum, 3 lokaler til klargøring, test og installation, 1 værksted til reparation samt diverse arkiver og depoter 2) PPR er tillagt en højere m 2 /medarbejdere da deres primære arbejde indeholder fortrolige samtaler, visitation m.m. Aktiviteten kan for så vidt placeres hvor som helst, men kan arbejdets karakter taget i betragtning under ingen omstændigheder fungere i åbenrum kontormiljøer. Leje i alt (kr.) BUF inkl. Skoletjenesten BUF - CI BUF CI værksteder og undervisning PPR I alt BUF Det anses for mindre realistisk, at der vil være plads til CI s aktiviteter i HNG (jfr. ovenfor), hvorfor det foreslås i hvert fald indtil videre at bibeholde CI på Artillerivej 126. Det bemærkes, at der i Masterplanen ikke endeligt er endeligt er taget stilling til, hvad der skal ske med Artillerivej 126, men ejendommen nævnes som et muligt salgspotentiale. Umiddelbart arealbehov for BUF incl. PPR i HNG Antal medarbejderdarb. Areal pr. me- Leje i alt (m²) Areal i alt (m²) Leje pr. m² (kr.) BUF inkl. Skoletjenesten PPR I alt BUF HNG CI -Artillerivej I alt BUF Fremtidige huslejeomkostninger Med udgangspunkt i ovenstående kan BUF s fremtidige huslejeomkostninger beregnes på følgende scenarier BUF fremtidige husleje i HNG incl. CI Adresse Areal* (m²) Årlig leje (kr.) FØR (Islands Brygge mv.)

4 4 EFTER (HNG) I alt Reduktion Fordyrelse BUF fremtidige husleje med CI på Artillerivej Adresse Areal* (m²) Årlig leje (kr.) FØR (Islands Brygge mv.) EFTER (HNG og Artillerivej) I alt Reduktion Besparelse Samlet set med den forudsatte bygningrummelighed vurderes det realistisk at indplacere BUF s centrale funktioner i HNG forudsat, at CI bibeholdes på adressen Artillerivej 126 (eller andetsteds). Borgerindgange Rapporten indeholder forslag til, hvorledes de fremtidige Borgerindgange i Københavns Kommune kan placeres. Forslaget tager primært sigte på kommunale kontorer med publikumssøgning, men i arbejdet har også indgået placeringen af BUF s administrative distriktskontorer. Nedenfor er i skematisk form oplistet de lokaliseringer, der foreslås anvendt til distriktskontorer for BUF. For hver enkelt adresse er der efterfølgende knyttet kortfattede kommentarer. Det skal bemærkes, at visse faktuelle oplysninger i skemaet synes ukorrekte. De estimerede istandsættelsesomkostninger beror på en af BUF foretaget helt foreløbig vurdering baseret på erfaringstal, hvorfor de må tages med forbehold. I forbindelse med ar BUFs distriktskontorer Adresse Areal Årlig leje Husleje Antal Kr./kvm Istandsættelse 1) medarb 1) Istandsættelsen indeholder gennemgang af vægge, gulve, lofter mm. samt gennemgang af elektriske inst. og edb, herunder visse steder fuldstændig nykabling. Indeholder ikke inventar Areal pr. medarb. Islands Brygge Larslejsstræde Svendborggade Griffenfeldsgade Ørnevej Linde Allé Brønshøjvej Gl. Køge Landevej Matthæusgade I alt

5 5 Amager Adressen Islands Brygge 37 må bero på en misforståelse. Bygningen forudsættes i henhold til Masterplanen rømmet og afhændet. Der foreligger ikke pt. noget forslag til distriktskontorets placering. Distriktskontoret er midlertidigt placeret på Islands Brygge 37. Det Centrale Byområde Adressen Larslejsstræde 2 benyttes i dag af De Københavnske Huslejenævn og Beboerklagenævn, som påtænkes indflyttet i Hans Nansens Gård som et led i Kultur- og Fritidsforvaltningens sammenflytning. Beliggenheden til brug for distriktskontor er god, men det vil med det den nuværende indretning være forbundet med vanskelighed at få fornøden plads. Der kan blive tale om at evt. inddrage loftetage. Mulighederne vil blive vurderet nærmere. Istandsættelsesomkostningerne skønnes at udgøre kr Distriktskontoret er midlertidigt placeret på Islands Brygge 37. Østerbro Adressen Svendborggade 5, stuen og 1. sal er velbeliggende og i tilknytning til et Lokalcenter. Nødtørftig indflytning er sket på 1. sal. Lokalerne kræver omfattende istandsættelse/ombygning. Istandsættelsesomkostningerne skønnes at udgøre kr Nørrebro Adressen Griffenfeldsgade 44, 2. sal er velbeliggende og i tilknytning til et Lokalcenter. Der er tale om tidligere plejehjemslokaliteter (Skt. Josephs Hospital), som kræver omfattende istandsættelse/nyindretning. Omkostningen skønnes at udgøre kr Distriktskontoret er midlertidigt indflyttet på Islands Brygge 37. Bispebjerg Adressen Ørnevej 55, 3.sal er velbeliggende i tilknytning til et Lokalcenter. Etagen har hidtil været anvendt til Lokalcenter, der omflyttes internt i bygningen. Istandsættelsesomkostningerne er moderate og skønnes at udgøre kr Distriktskontoret er midlertidigt indflyttet på en anden etage i bygningen. Vanløse/Brønshøj-Husum Adressen Linde Allé er velbeliggende i tilknytning til Lokalcenter. Administration og et antal sundhedsplejersker (er i bygningen i forvejen) indplaceres her. Et antal sundhedsplejersker forbliver efter aftale i nogle få kontorer i bygningen Brønshøjvej Der skal ikke placeres distriktskontor på adressen Brønshøjvej 17-19, således som det fremgår af skemaet ovenfor. Det anførte areal er fejlagtigt. Istandsættelsesomkostningerne skønnes at udgøre ca. kr samt ca. kr i forbindelse med sundhedsplejerskernes kontorer på Brønshøjvej Distriktskontoret er midlertidigt indflyttet på adressen Ørnevej 55.

6 6 Valby Adressen Gl. Køge Landevej 3 er velbeliggende i tilknytning til Lokalcenter. Omkostningerne til istandsættelse er moderate og skønnes at udgøre kr Distriktskontoret er midlertidigt indplaceret i andre lokaler i bygningen og vil blive omflyttet i forbindelse med andre rokeringer. Vesterbro/Kgs. Enghave Adressen Matthæusgade 37 er velbeliggende. Omkostningerne til istandsættelse er moderate og skønnes at udgøre kr baseret på det angivne areal, der formodes at være det samlede bygningsareal inkl. kælder. BUF s arealbehov skønnes ikke at omfatte hele bygningen. Distriktskontoret er midlertidigt placeret i bygningens tagetage. Samlet set vurderes 6 af de foreslåede placeringer at være egnede til indretning af BUF s distriktskontorer. For så vidt angår Amager savnes forslag til placering, ligesom muligheden for at indplacere Det Centrale Byområde i Larslejsstræde må vurderes nærmere. Afslutningsvis skal det det bemærkes, at der i forbindelse med omflytningerne vil være forbundet ikke ubetydelige omkostninger i forbindelse med medarbejdernes fysiske flytning. Det kan i denne sammenhæng oplyses, at egentlige flytteomkostninger i forbindelse med BUF s foreløbige omflytninger - overførsel af medarbejdere fra andre forvaltninger mv. har udgjort ca kr. pr. medarbejder. Med venlig hilsen Bo Asmus Kjeldgaard

Varige ændringer Reducering af huslejeudgifter Service Samlet varig ændring

Varige ændringer Reducering af huslejeudgifter Service Samlet varig ændring INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel: Kort resumé: Der søges om midler fra: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Effektivisering af administrative m2 i områdeforvaltningerne Forslaget omhandler

Læs mere

STRATEGISK SPACEMANAGEMENT UDVIKLING AF FLYTTEKOMPERATOR en case. DFM Bæredygtig FM: Arbejdspladsen anno 2009 Københavns Ejendomme tirsdag den 5.

STRATEGISK SPACEMANAGEMENT UDVIKLING AF FLYTTEKOMPERATOR en case. DFM Bæredygtig FM: Arbejdspladsen anno 2009 Københavns Ejendomme tirsdag den 5. STRATEGISK SPACEMANAGEMENT UDVIKLING AF FLYTTEKOMPERATOR en case DFM Bæredygtig FM: Arbejdspladsen anno 2009 Københavns Ejendomme tirsdag den 5. maj Case: Udvikling af flyttekomperator i samarbejde med

Læs mere

Borgerindgange. Københavns Kommune

Borgerindgange. Københavns Kommune Borgerindgange Københavns Kommune 6. marts 2006 1. I... 3 1.1 INDLEDNING... 3 1.2 SCENARIER FOR DE TRE FORVALTNINGER... 4 2. LOKALCENTRE...5 3. SOCIALFORVALTNINGEN... 7 3.1 SCENARIER FOR 2 HANDICAPCENTRE...

Læs mere

I tilknytning til denne beslutning er der indlagt følgende driftsbesparelser på bygningerne:

I tilknytning til denne beslutning er der indlagt følgende driftsbesparelser på bygningerne: Beslutningen Budget 2013 indeholder en beslutning om, at: Administrationsbygningerne i Aakirkeby, på Østre Ringvej i Rønne, og i Nyker udfases som kommunale arbejdspladser. Nexø Rådhus fastholdes som administrationsbygning

Læs mere

Notat. 1. Etablering af den sammenlagte hjemmepleje på én adresse

Notat. 1. Etablering af den sammenlagte hjemmepleje på én adresse Til: Kopi til: ØKU og KMB MADB og INKR BALLERUP KOMMUNE Dato: 10. juni 2015 E-mail: kcs@balk.dk Kontakt: Karsten Schrøder Sagsid: 82.25.00-P20-2-15 Notat Sammenlægning af Hjemmeplejen på Telegrafvej 4

Læs mere

Social- og Sundhedsforvaltningen tænker, at følgende funktioner sammenlægges på samme matrikel:

Social- og Sundhedsforvaltningen tænker, at følgende funktioner sammenlægges på samme matrikel: GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Psykiatri- og Handicapafdelingen Placeringsmuligheder for et dagcenter NOTAT Dato: 9. maj 2010 Af: Rasmus Bækgaard Placeringsmuligheder for et dagscenter

Læs mere

Midlertidige lejeboliger til tilflyttere

Midlertidige lejeboliger til tilflyttere Ankestyrelsens brev til Bornholms Regionskommune Midlertidige lejeboliger til tilflyttere Bornholms Regionskommune har den 25. april 2018 skrevet til Ankestyrelsen, som i medfør af kommunestyrelseslovens

Læs mere

Børne- og Ungdomstandplejen. Kapacitetsplan 2008-11

Børne- og Ungdomstandplejen. Kapacitetsplan 2008-11 Børne- og Ungdomstandplejen Kapacitetsplan 2008-11 Bilag 1 April 2007 KAPACITETSPLAN 2008-11 1. Principper for udbygning og omstrukturering af tandklinikker Indledning Ifølge Sundhedsloven af 24. juni

Læs mere

Ansøgning om skema-a godkendelse for nybyggeri af Ingeborggården.

Ansøgning om skema-a godkendelse for nybyggeri af Ingeborggården. Frederiksberg Kommune Rådhuset 2000 Frederiksberg Østerbro, den 8. maj 2019 Ansøgning om skema-a godkendelse for nybyggeri af Ingeborggården. Frederiksberg Kommune opfører 200 nye plejeboliger med et bruttoareal

Læs mere

TM14 Supplerende finansiering til Mimersparkens kvarterhus

TM14 Supplerende finansiering til Mimersparkens kvarterhus KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen BUDGETNOTAT Den 22. februar 2018 TM14 Supplerende finansiering til Mimersparkens kvarterhus Baggrund Københavns Kommune har tidligere vedtaget, at der i

Læs mere

INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel:

INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel: INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel: Kort resumé: BU06/BCXX - Effektivisering af kommunal dagbehandling Københavns Kommunes dagsbehandlingstilbud er dyrere i enhedsprisen end eksterne dagbehandlingstilbud.

Læs mere

Skoleudvalget og BUF-Sekretariat Børne- og Uddannelsesforvaltningen Torvet 1, 4600 Køge Sendt til: 31.

Skoleudvalget og BUF-Sekretariat Børne- og Uddannelsesforvaltningen Torvet 1, 4600 Køge Sendt til: 31. Skoleudvalget og BUF-Sekretariat Børne- og Uddannelsesforvaltningen Torvet 1, 4600 Køge Sendt til: hoering-su@koege.dk 31. maj 2019 Høringssvar fra Herfølge Skole Bestyrelsen for Herfølge Skole har modtaget

Læs mere

Denne behovsprognose viser, at der i perioden er behov for minimum 22 ekstra spor på skolerne i København og tilhørende fritidstilbud.

Denne behovsprognose viser, at der i perioden er behov for minimum 22 ekstra spor på skolerne i København og tilhørende fritidstilbud. KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen sstyring NOTAT Bilag - skole og fritidsprognose Flere skolebørn Børne- og Ungdomsforvaltningen har beregnet behovet for skole og fritidskapacitet i København

Læs mere

Moderne ejendom tæt på Toftegårds Plads

Moderne ejendom tæt på Toftegårds Plads Moderne ejendom tæt på Toftegårds Plads Krumtappen 2-4 2500 Valby Med denne adresse følger en central beliggenhed tæt på offentlig transport, høj udnyttelse af kvadratmeterne, gårdmiljø, fælles kantine

Læs mere

Byrådet besluttede den 12. august 2014 at iværksætte projekt: Muligheder for ændring af rådhus. Projektet blev opdelt i 3 undersøgelsesscenarier:

Byrådet besluttede den 12. august 2014 at iværksætte projekt: Muligheder for ændring af rådhus. Projektet blev opdelt i 3 undersøgelsesscenarier: Notat vedr. Rådhusprojekt Vejen Kommune Dato: 08.06.2015 Byrådet besluttede den 12. august 2014 at iværksætte projekt: Muligheder for ændring af rådhus. Projektet blev opdelt i 3 undersøgelsesscenarier:

Læs mere

Region Midtjylland. Etablering af driftscenter i Holstebro. Bilag. til Forberedelsesudvalgets møde den 20. september 2006 Punkt nr.

Region Midtjylland. Etablering af driftscenter i Holstebro. Bilag. til Forberedelsesudvalgets møde den 20. september 2006 Punkt nr. Region Midtjylland Etablering af driftscenter i Holstebro Bilag til Forberedelsesudvalgets møde den 20. september 2006 Punkt nr. 4 REGION MIDTJYLLAND Under dannelse Tingvej 15 8800 Viborg Dato: 11. september

Læs mere

Notat vedr. økonomien i projekterne vedr. midlertidige boliger til flygtninge

Notat vedr. økonomien i projekterne vedr. midlertidige boliger til flygtninge Hjørring Kommune Notat Økonomistaben, Økonomisk Forvaltning 3.juni 2016 Side 1. Notat vedr. økonomien i projekterne vedr. midlertidige boliger til flygtninge Nærværende notat vil gennemgå beregninger af

Læs mere

Bilag 3 gennemgang og vurdering af samtlige 74 lokaliteter

Bilag 3 gennemgang og vurdering af samtlige 74 lokaliteter Bilag 3 gennemgang og vurdering af samtlige 74 lokaliteter Forvaltningen har vurderet 1461 parkeringspladser fordelt på 74 lokaliteter. De er blevet fysisk besigtiget, gennemgået og vurderet ud fra nedenstående

Læs mere

Center for Familie, Social & Beskæftigelse

Center for Familie, Social & Beskæftigelse Center for Familie, Social & Beskæftigelse Høringsvar til Ejendomsstrategiens 10. spor fra CenterMED, Center for Familie, social & Beskæftigelse Vi har i Center for Familie, Beskæftigelse valgt at indgive

Læs mere

Du har den 25. juni 2018 stillet følgende spørgsmål til forvaltningen:

Du har den 25. juni 2018 stillet følgende spørgsmål til forvaltningen: KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen 3. juli 2018 Sagsnr. 2018-0174451 Spørgsmål om cyklistprøver Dokumentnr. 2018-0174451-1 Kære Marcus Vesterager Du har den 25. juni 2018 stillet følgende

Læs mere

Bilag 2 : Liste over de kommunalt opstillede hjertestartere i Københavns Kommune

Bilag 2 : Liste over de kommunalt opstillede hjertestartere i Københavns Kommune Bilag 2 : Liste over de kommunalt opstillede hjertestartere i Københavns Kommune Forvaltning Navn Adresse Postnr./by Dato- udleveret SOF Socialcentret City Nørrevoldgade 15 1358 KBH K 21-04-2005 TMF Miljøkontrollen

Læs mere

Bilag 1: Københavns Ejendommes redegørelse for mulige boliger til flygtninge

Bilag 1: Københavns Ejendommes redegørelse for mulige boliger til flygtninge KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Københavns Ejendomme NOTAT Bilag 1: Københavns Ejendommes redegørelse for mulige boliger til flygtninge Københavns Ejendomme har afsøgt egen ejendomsportefølje

Læs mere

TM133 Tilgængelighedsteams

TM133 Tilgængelighedsteams KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen BUDGETNOTAT Den 28. august 2018 TM133 Tilgængelighedsteams Baggrund Der er blevet bestilt et budgetnotat til Budget 2019 om oprettelse af tilgængelighedsteams

Læs mere

Notat Lokalisering af det fynske trafikselskab

Notat Lokalisering af det fynske trafikselskab Fyns Amt 17. maj 2006 Vejvæsenet 8-16-84-3-2006 JGH Notat Lokalisering af det fynske trafikselskab 1. Baggrund Den tekniske arbejdsgruppe på Fyn har nedsat en arbejdsgruppe til vurdering af mulige lokaliseringer

Læs mere

Konvertering af beskyttede boliger og lukning af utidssvarende og ikke-ombygningsegnede plejehjem

Konvertering af beskyttede boliger og lukning af utidssvarende og ikke-ombygningsegnede plejehjem Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Faglig Udvikling Ældrestaben BILAG 1.1 23. marts 2006 Sagsnr.: 290802 Dok.nr.: 1800708 /PC Budget 2007 Prioriteringsrum Konvertering af beskyttede boliger og

Læs mere

= fleksibel ejendom. tæt på Toftegårds Plads. Krumtappen Valby

= fleksibel ejendom. tæt på Toftegårds Plads. Krumtappen Valby = fleksibel ejendom tæt på Toftegårds Plads 2500 Valby 1 Velbeliggende ejendom i gåafstand fra Valby Station Området omkring ejendommen er efterspurgt grundet dets rolige beliggenhed helt ugeneret af trafik

Læs mere

WDGÅET 1 4 Ml 2013. .Rebild Kommune

WDGÅET 1 4 Ml 2013. .Rebild Kommune Rebild kommune Fællessekretariatet Hobrovej 88 9530 Støvring WDGÅET 1 4 Ml 2013.Rebild Kommune Lejerbo, Skørping - opfølgning på økonomisk situation og handleplan Vedlagt er brev af 25. marts, hvor Lejerbo

Læs mere

Afsender Høringsresume Evt. kommentarer fra forvaltningen Indre By/ Østerbro

Afsender Høringsresume Evt. kommentarer fra forvaltningen Indre By/ Østerbro KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Kapacitetsstyring NOTAT 28-11-2013 Oversigt over indkomne høringssvar med kommentarer fra forvaltningen Sagsnr. 2013-0225944 Dokumentnr. 2013-0225944-9

Læs mere

INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel:

INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel: INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel: Kort resumé: Effektivisering af kommunal dagbehandling Københavns Kommunes dagsbehandlingstilbud er dyrere i enhedsprisen end eksterne dagbehandlingstilbud. ser et

Læs mere

Forvaltningshøring om Træpolitik for Københavns Kommune

Forvaltningshøring om Træpolitik for Københavns Kommune KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Bilag 3 Forvaltningshøring om Træpolitik for Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen har udarbejdet et forslag til en samlet træpolitik for Københavns

Læs mere

Halsnæs Kommune. Plejecentret Halsnæs. Indstillingsnotat

Halsnæs Kommune. Plejecentret Halsnæs. Indstillingsnotat Halsnæs Kommune Plejecentret Halsnæs Indstillingsnotat Dato 06.10.10 Side: 2 af 10 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Resumé... 3 2. Baggrund og forudsætninger... 3 3. Planforhold... 4 4. Indhold og funktion... 4

Læs mere

Du har den 30. januar 2018 stillet følgende spørgsmål til forvaltningen:

Du har den 30. januar 2018 stillet følgende spørgsmål til forvaltningen: KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Sundheds- og Omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (F) Politikerspørgsmål om pasningsgaranti, prognoser mv. 5. februar 2018 Sagsnr. 2018-0047327 Dokumentnr.

Læs mere

Beskrivelse af anlægsforslag: De forventede indtægter er et skøn fra den administrativt nedsatte arbejdsgruppe vedrørende jordforsyning.

Beskrivelse af anlægsforslag: De forventede indtægter er et skøn fra den administrativt nedsatte arbejdsgruppe vedrørende jordforsyning. Nummer: A101 Anlægget vedrører: jordforsyningen - boligformål Udgifter -6.005-6.321-9.769-8.662 Netto -6.005-6.321-9.769-8.662 De forventede indtægter er et skøn fra den administrativt nedsatte arbejdsgruppe

Læs mere

Høring om byfornyelse. Byfornyelsen omfatter følgende vedligeholdelsesarbejder: Hvad skal istandsættes i Bjarkeshus? Hvad koster det?

Høring om byfornyelse. Byfornyelsen omfatter følgende vedligeholdelsesarbejder: Hvad skal istandsættes i Bjarkeshus? Hvad koster det? HØRING OM BYFORNYELSE BJARKESHUS DECEMBER 2011 / JANUAR 2012 Bjarkesvej 6, Aksel Møllers Have 32 2000 Frederiksberg Høring om byfornyelse Bjarkeshus blev opført i 1918 og trænger til at blive renoveret

Læs mere

ryesgade 25 - lejlighedsplan 25th - 2.- 4. sal - vær opmærksom på, at enkelte forhold vil være anderledes i Stuen og 1. sal.

ryesgade 25 - lejlighedsplan 25th - 2.- 4. sal - vær opmærksom på, at enkelte forhold vil være anderledes i Stuen og 1. sal. ryesgade 5 - lejlighedsplan 5th -.-. sal - vær opmærksom på, at enkelte forhold vil være anderledes i Stuen og. sal. (ved gen-udlejning/rokering) ny elevator mod Ryesgade 5th + ekstra +ekstra køkken +nedbrydning

Læs mere

Forslag til pulje til strategiske investeringer, resume

Forslag til pulje til strategiske investeringer, resume Forslag til pulje til strategiske investeringer, resume Forslagets titel: Etablering af hybeltilbud til unge anbragte Forvaltning, driftsenhed: Børne- og Kulturforvaltningen, Familie og Rådgivning Kort

Læs mere

Notat. for plejeboliggarantien

Notat. for plejeboliggarantien Notat Vedrørende: Løsningsscenarier for realisering af beredskabsplan for plejeboliggarantien Notatet redegør muligheder for at etablere midlertidige aflastningsboliger, frem til at kunne opretholde plejeboliggarantien,

Læs mere

Sidst i brevet kan du se, hvordan du indsender dine eventuelle bemærkninger.

Sidst i brevet kan du se, hvordan du indsender dine eventuelle bemærkninger. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Bilag 3 20. marts 2018 Sagsnr. 2018-0080909 Dokumentnr. 2018-0080909-4 Naboorientering - fældning af bevaringsværdigt træ Konsortiet Friis

Læs mere

BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen

BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen BUPL skal hermed svare på kommunens høringsmateriale vedrørende implementering af den kommende skolereform i Næstved Kommune.

Læs mere

Ad punkt 2.2.2. Sikringscellen

Ad punkt 2.2.2. Sikringscellen Den 18. april 2001 sendte jeg en opfølgningsrapport nr. 2 vedrørende min inspektion den 2. marts 1999 af Arresthuset i Århus. I rapporten meddelte jeg at jeg afventede svar fra direktoratet vedrørende

Læs mere

EFFEKTIVISERINGSFORSLAG

EFFEKTIVISERINGSFORSLAG EFFEKTIVISERINGSFORSLAG Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Effektivisering af arbejdet med pædagogiske psykologiske vurderinger (PPV) Psykologerne binder stadig

Læs mere

Det forudsættes, at dagslyset i de nye tagboliger opfylder kravene i BR18.

Det forudsættes, at dagslyset i de nye tagboliger opfylder kravene i BR18. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT Bilag 4 Notat om lysforhold Notatet skal oplyse nærmere om lovgrundlaget for at regulere tagboliger ud fra den byggelovmæssige helhedsvurdering

Læs mere

Bilag: Præsentation af mulige scenarier

Bilag: Præsentation af mulige scenarier Bilag: Præsentation af mulige scenarier Scenarier Nedenfor ses en uddybet beskrivelse af de forskellige scenariers indhold og konsekvenserne fagligt, økonomisk og tidsmæssigt med fordele og ulemper. Der

Læs mere

EFFEKTIVISERINGSFORSLAG

EFFEKTIVISERINGSFORSLAG EFFEKTIVISERINGSFORSLAG Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Forenkling af vejledningen af unge på Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) Det foreslås at

Læs mere

Bilag nr. 3 FAKTA Forslag til udarbejdelse af lokalplan Gammel Køge Landevej med tilhørende forslag til kommuneplantillæg. Bydel Valby.

Bilag nr. 3 FAKTA Forslag til udarbejdelse af lokalplan Gammel Køge Landevej med tilhørende forslag til kommuneplantillæg. Bydel Valby. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 01-10-2018 Bilag nr. 3 FAKTA Forslag til udarbejdelse af lokalplan med tilhørende forslag til kommuneplantillæg. Bydel Valby. GÆLDENDE LOKALPLANER

Læs mere

Vejledning om overgang

Vejledning om overgang Børne- og Ungdomsforvaltningen Kapacitetsstyring NOTAT BILAG 5 Vejledning om overgang (Brev udsendt til alle institutioner, der i kommenteringsfasen har udtrykt ønske om at skifte tilhørsforhold 7. juli

Læs mere

Indstilling. Flytning af Center For Misbrugsbehandling fra Valdemarsgade 18 til Sumatravej 3, 8000 Aarhus C. 1. Resume

Indstilling. Flytning af Center For Misbrugsbehandling fra Valdemarsgade 18 til Sumatravej 3, 8000 Aarhus C. 1. Resume Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 6. september 2011 Aarhus Kommune Sociale Forhold og Beskæftigelse Flytning af Center For Misbrugsbehandling fra Valdemarsgade 18 til Sumatravej 3, 8000

Læs mere

ØKONOMIUDVALGET. for mødet den , kl. 15:00 i Rådhuset, Udvalgsværelse F på 2. sal

ØKONOMIUDVALGET. for mødet den , kl. 15:00 i Rådhuset, Udvalgsværelse F på 2. sal ØKONOMIUDVALGET DAGSORDEN for mødet den 28.02.2012, kl. 15:00 i Rådhuset, Udvalgsværelse F på 2. sal 3. Anlægsbevilling til køb og udvidelse af Schous Børnehus på Dortheavej, NV (2011-180581) 1 ØKONOMIUDVALGET

Læs mere

Til Fåborg Kommune. Teknik og Miljø - Plankontoret.

Til Fåborg Kommune. Teknik og Miljø - Plankontoret. Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Faaborg Kommunes afgørelse af 29. november 2006 om afslag på projektforslag for halmvarme i Horne Energiklagenævnet modtog den 15. januar 2007 fra

Læs mere

Bilag 1: Kultur- og Fritidsforvaltningens idékatalog til Smarte investeringer i kernevelfærden

Bilag 1: Kultur- og Fritidsforvaltningens idékatalog til Smarte investeringer i kernevelfærden Bilag 1: Kultur- og Fritidsforvaltningens idékatalog til Smarte investeringer i kernevelfærden IDÉBESKRIVELSE Smarte investeringer i kernevelfærden Forslagets titel: Fremstillende forvaltning: Projektejer

Læs mere

Kontorlejemål Ørestad City 286-1.285 m 2

Kontorlejemål Ørestad City 286-1.285 m 2 Kontorlejemål Ørestad City 286-1.285 m 2 Bliv en del af en international business park med mange fælles faciliteter Moderne kontorejendom centralt i Ørestad 5 min. gang til nærmeste metrostation Moderne,

Læs mere

Anlæg 200. Samlet økonomisk påvirkning

Anlæg 200. Samlet økonomisk påvirkning INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel: Kort resumé: Der søges om midler fra: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Udskiftning af el-biler med el-cykler i parkeringskontrollen Det foreslås,

Læs mere

STM MODEL 2A/2C - STM MODEL 2A/2C - ST. MAGLEBY SKOLE - HELHEDSSKOLE KLASSE I 3 SPOR

STM MODEL 2A/2C - STM MODEL 2A/2C - ST. MAGLEBY SKOLE - HELHEDSSKOLE KLASSE I 3 SPOR MODEL 2A/2C - MODEL 2A/2C - ST. MAGLEBY SKOLE - HELHEDSSKOLE - 0.- 9. KLASSE I 3 SPOR 2A/2C - FREMTIDIGE FOR - BESKRIVELSE AF INDGREB Beskrivelse af indgreb Model 2A/2C St. Magleby Skole indskoling 0.-9.

Læs mere

Orientering om indstilling af midler til etablering af faste arbejdspladser

Orientering om indstilling af midler til etablering af faste arbejdspladser Børne- og Ungdomsforvaltningen Rødkilde Skole Att: Anders Busk Godthåbsvej 274 2720 Vanløse Dato: 29.01.2014 edoc nr. 2014-0023421-1 Orientering om indstilling af midler til etablering af faste arbejdspladser

Læs mere

RKB 12 Nordfløjen Change request

RKB 12 Nordfløjen Change request konsekvens for den efterfølgende drift 1.0 Bygningsafsnit indrettes /apteres eller bygges ikke. 1.1 Kontorer som råhus. Nettoarealer udgør samlet 3.516 kvm. jf. arealskema. Der kan være et mindre arealtillæg

Læs mere

Til BUU - Status for implementering af de administrative fællesskaber

Til BUU - Status for implementering af de administrative fællesskaber KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for policy NOTAT 10. oktober 2018 Til BUU - Status for implementering af de administrative fællesskaber BUU besluttede på mødet den 4. april 2018.

Læs mere

Notatet er opdelt i to dele med en beskrivelse af datakilder samt en beskrivelse af beregningsmetode og antagelser.

Notatet er opdelt i to dele med en beskrivelse af datakilder samt en beskrivelse af beregningsmetode og antagelser. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Københavns Ejendomme og Indkøb NOTAT Til Økonomiudvalget Bilag 1c Datagrundlag, antagelser og forudsætninger for beregning af økonomideling for ny ansvarsfordeling

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne var interesserede i at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne var interesserede i at købe. 1 København, den 27. maj 2008 KENDELSE Klagerne ctr. statsaut. ejendomsmæglere MDE Claus Ernsø og Kenneth Thiemke Hovedgaden 514 2640 Hedehusene Sagen angår spørgsmålet, om de indklagede er erstatningsansvarlige

Læs mere

50. HEJLS BØRNEHAVE. Det Lange Hus. Det Skæve Hus. Det Lige Hus. Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2010-2021. Hejls Landevej 20, 6094 Hejls

50. HEJLS BØRNEHAVE. Det Lange Hus. Det Skæve Hus. Det Lige Hus. Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2010-2021. Hejls Landevej 20, 6094 Hejls Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2010-2021 Bind III 50. HEJLS BØRNEHAVE Hejls Landevej 20, 6094 Hejls Institutionen er beliggende i Hejls og er normeret til 80 børnehavebørn med aftalt

Læs mere

Byfornyelsesredegørelse

Byfornyelsesredegørelse KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik BILAG 1 Til Teknik- og Miljøudvalget og Borgerrepræsentationen Byfornyelsesredegørelse 1. Indledning Byfornyelsesredegørelsen skaber et samlet

Læs mere

EFFEKTIVISERINGSFORSLAG

EFFEKTIVISERINGSFORSLAG EFFEKTIVISERINGSFORSLAG Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Ændret tilrettelæggelse af undervisningen mv. på Center for Specialundervisning for Voksne Det foreslås

Læs mere

ETAPE PROJEKTFORSLAG UDVIDELSE AF CAMPUS KUJALLEQ ILLUSTRATIONSHÆFTE FOR OMBYGNINGEN 17. NOVEMBER 2014

ETAPE PROJEKTFORSLAG UDVIDELSE AF CAMPUS KUJALLEQ ILLUSTRATIONSHÆFTE FOR OMBYGNINGEN 17. NOVEMBER 2014 ETAPE 2 PROJEKTFORSLAG UDVIDELSE AF CAMPUS KUJALLEQ ILLUSTRATIONSHÆFTE FOR OMBYGNINGEN 17. NOVEMBER 2014 INDHOLD INDLEDNING Indledning Placering i byen Campus Kujalleq: Eksisterende fysisk kapacitet Udvidelse

Læs mere

Flytning og ændring af tilbuddet Det skæve Hus (høringsgrundlag).

Flytning og ændring af tilbuddet Det skæve Hus (høringsgrundlag). Punkt 5. Flytning og ændring af tilbuddet Det skæve Hus (høringsgrundlag). 2012-3475. v. Jens Martin Sletting Hansen, Ældre- og Handicapforvaltningen Til høring Ældre og Handicapforvaltningen indstiller,

Læs mere

Oversigt over forvaltningernes indsatser i Københavns Kommunes sundhedspolitik Længe Leve København

Oversigt over forvaltningernes indsatser i Københavns Kommunes sundhedspolitik Længe Leve København Oversigt over forvaltningernes indsatser i Københavns Kommunes sundhedspolitik 2011-14 Længe Leve København Teknik- og Miljøforvaltningen: Fortsætte udbyggelsen af et sammenhængende netværk af gåruter,

Læs mere

Bilag 4 - Tekniske omplaceringer mellem udvalg, flerårige/varige 2013 ( (2014 P/L)

Bilag 4 - Tekniske omplaceringer mellem udvalg, flerårige/varige 2013 ( (2014 P/L) Bilag 4 - Tekniske omplaceringer mellem udvalg, flerårige/varige Udvalg Sag (emne) Bevilling IM-konto Kontotype Forklarende tekst (herunder politisk beslutning) 2013 (2013 2014 P/L) (2014 P/L) Beløb (1.000

Læs mere

Bilag nr. 3 FAKTA Forslag til udarbejdelse af lokalplan Gammel Køge Landevej med tilhørende forslag til kommuneplantillæg. Bydel Valby.

Bilag nr. 3 FAKTA Forslag til udarbejdelse af lokalplan Gammel Køge Landevej med tilhørende forslag til kommuneplantillæg. Bydel Valby. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 12-03-2019 Bilag nr. 3 FAKTA Forslag til udarbejdelse af lokalplan med tilhørende forslag til kommuneplantillæg. Bydel Valby. GÆLDENDE LOKALPLANER

Læs mere

Masterplan for administrationsbygninger. i Allingåbro, Glesborg og rådhuset i Grenaa. Direktionssekretariatet

Masterplan for administrationsbygninger. i Allingåbro, Glesborg og rådhuset i Grenaa. Direktionssekretariatet Masterplan for administrationsbygninger i Allingåbro, Glesborg og rådhuset i Grenaa. Direktionssekretariatet juni 2010 1. Indledning I forbindelse med budgetlægningen for 2011 udarbejdes denne masterplan

Læs mere

Region Midtjylland. Proces for etablering af Skive Sundhedshus. Bilag. til Regionsrådets møde den 17. december 2008. Punkt nr. 26

Region Midtjylland. Proces for etablering af Skive Sundhedshus. Bilag. til Regionsrådets møde den 17. december 2008. Punkt nr. 26 Region Midtjylland Proces for etablering af Skive Sundhedshus Bilag til Regionsrådets møde den 17. december 2008 Punkt nr. 26 Regionshospitalet Skive. - Placering af Myndighedsafdelingen, Skive Kommune

Læs mere

Kontor domicil fra 400-2.000 m 2. OLAV de LINDE. Årlig leje fra kr 1.000,- pr. m 2. - til leje... Sverigesgade 5, Odense Havn

Kontor domicil fra 400-2.000 m 2. OLAV de LINDE. Årlig leje fra kr 1.000,- pr. m 2. - til leje... Sverigesgade 5, Odense Havn - til leje... Kontor domicil fra 400-2.000 m 2 Sverigesgade 5, Odense Havn Årlig leje fra kr 1.000,- pr. m 2 Særdeles repræsentabel ejendom med unik beliggenhed på Odense Havn Enestående mulighed for kontordomicil

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. København, den 4. december Aktstykke nr. 52 Folketinget

Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. København, den 4. december Aktstykke nr. 52 Folketinget Finansudvalget 2018-19 Aktstk. 52 Offentligt Aktstykke nr. 52 Folketinget 2018-19 52 Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. København, den 4. december 2018. a. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet

Læs mere

NYE SUPER- LAVENERGI BOLIGER

NYE SUPER- LAVENERGI BOLIGER NYE SUPER- LAVENERGI BOLIGER på 84-114 m² BOLIGSELSKABET AF 1964 I HJØRRING S 2 SVANEHUSENE 52 NYE LEJEBOLIGER PÅ BISPETORVET SVANEHUSENE I HJØRRING FREMTIDENS ENERGIRIGTIGE BOLIGER Svanehusene opføres

Læs mere

Svar på Enhedslistens protokolbemærkning til måltal for de særlige jobordninger i KK som arbejdsplads for 2019 på ØU møde d. 19.

Svar på Enhedslistens protokolbemærkning til måltal for de særlige jobordninger i KK som arbejdsplads for 2019 på ØU møde d. 19. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen NOTAT 21. februar 2019 Svar på Enhedslistens protokolbemærkning til måltal for de særlige jobordninger i KK som arbejdsplads

Læs mere

18.1 VAMDRUP SKOLE VEST

18.1 VAMDRUP SKOLE VEST Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for folkeskolerne 2014-2021 Bind III 18.1 VAMDRUP SKOLE VEST Herredsvej 45, 580 Vamdrup Vamdrup Skole udgøres af afdeling øst, den tidligere Kongeåskole, der ligger

Læs mere

Politikerspørgsmål vedr. ansættelsesprocedurer på institutionsområdet. Du har i sommerferien stillet følgende spørgsmål til forvaltningen:

Politikerspørgsmål vedr. ansættelsesprocedurer på institutionsområdet. Du har i sommerferien stillet følgende spørgsmål til forvaltningen: KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen 13. august 2018 Knud Holt Nielsen (Ø) Sagsnr. 2018-0206385 Dokumentnr. 2018-0206385-1 Politikerspørgsmål vedr. ansættelsesprocedurer på institutionsområdet

Læs mere

STM MODEL 2B - STM MODEL 2B - ST. MAGLEBY SKOLE - HELHEDSSKOLE - 0.- 9. KLASSE I 2½ SPOR

STM MODEL 2B - STM MODEL 2B - ST. MAGLEBY SKOLE - HELHEDSSKOLE - 0.- 9. KLASSE I 2½ SPOR MODEL 2B - MODEL 2B - ST. MAGLEBY SKOLE - HELHEDSSKOLE - 0.- 9. KLASSE I 2½ SPOR 2B - FREMTIDIGE FOR - BESKRIVELSE AF INDGREB Beskrivelse af indgreb Model 2B St. Magleby Skole indskoling 0.-9. klasse 0.-9.

Læs mere

Bilag 5a: Oversigt over aktivitets- og samværstilbud på det socialpsykiatriske område

Bilag 5a: Oversigt over aktivitets- og samværstilbud på det socialpsykiatriske område Bilag 5a: Oversigt over aktivitets- og samværstilbud på det socialpsykiatriske område Bydel Navn Type Adresse Kort beskrivelse af målgruppe/tilbud Åbningstider Budget 208 (.000 kr.) Varig/ ikke varig Antal

Læs mere

Supplerende spørgetema II

Supplerende spørgetema II 7510537 PIN/ALLI/aha Supplerende spørgetema II til supplerende skønserklæring af 13. oktober 2015 i sagen om værdien af navnerettighederne til Viborg Stadion Til Retten i Viborg I sag nr. BS 1-270/2015:

Læs mere

13.1 DAGINSTITUTIONEN FIRKLØVERET - ENGLØKKE

13.1 DAGINSTITUTIONEN FIRKLØVERET - ENGLØKKE Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2014-2021 Bind III 13.1 DAGINSTITUTIONEN FIRKLØVERET - ENGLØKKE Engløkke 5-7, 6091 Sdr. Bjert Institutionen er opdelt i to afdelinger beliggende på

Læs mere

1.6 Forvaltningsspecifikke effektiviseringsforslag

1.6 Forvaltningsspecifikke effektiviseringsforslag 1.6 Forvaltningsspecifikke effektiviseringsforslag Effektiviseringsforslag 2012 2013 2014 2015 Beskrivelse Arealoptimering -1.500-1.500-1.500-1.500 Øget udnyttelse af eksisterende arealer på Islands Brygge

Læs mere

Byggeselskab Mogens de Linde

Byggeselskab Mogens de Linde QR kode haslegaarden bygning b og c 5.102 Byggeselskab Mogens de Linde Sag 05.102 Haslegaarden Haslegaardsvej 8-10, Bygning B, 8210 Århus V lokaler udlejes 1564 m 2 Byggeselskab Mogens de Linde - Ringgade

Læs mere

Projektforslaget er præsenteret for Østerbro Lokaludvalg på deres møde 16. august 2017.

Projektforslaget er præsenteret for Østerbro Lokaludvalg på deres møde 16. august 2017. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Udførelse af Anlæg Bilag 6 19-09-2017 Bilag 6. Høring af Østerbro Lokaludvalg Projektforslaget er præsenteret for Østerbro Lokaludvalg på deres

Læs mere

SOF og BUF ønsker begge at fraflytte lejemålet, der ikke kan opsiges delvist.

SOF og BUF ønsker begge at fraflytte lejemålet, der ikke kan opsiges delvist. KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Københavns Ejendomme NOTAT 07-08-2014 Opsigelse af lejemål på Tycho Brahes Allé - bilag til august-indstillingen Formål Casen understøtter udfasning af

Læs mere

Kultur- og Fritidsforvaltningen BILAG 1

Kultur- og Fritidsforvaltningen BILAG 1 Kultur- og Fritidsforvaltningen BILAG 1 Uddybende sagsbeskrivelse vedrørende Masterplan for lokalisering af centralforvaltningen og plan for fremtidige lokaler til borgerindgange Masterplanen Som følge

Læs mere

Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk digital kommunikation)

Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk digital kommunikation) Erhvervs- og Vækstministeriet Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Sendt til: om2@evm.dk Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk

Læs mere

Byggeselskab Mogens de Linde

Byggeselskab Mogens de Linde QR kode 5.101 bygning A Haslegaarden_731kvm Byggeselskab Mogens de Linde Sag 05.101 Haslegaarden Haslegaardsvej 8-10, Bygning A, 8210 Århus V lokaler udlejes 731 m 2 Byggeselskab Mogens de Linde - Ringgade

Læs mere

Punkt 13 på Byrådsdagsordenen den 3./4. juni

Punkt 13 på Byrådsdagsordenen den 3./4. juni Punkt 13 på Byrådsdagsordenen den 3./4. juni Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelses udtalelse vedr. SF, V, C og EL s budgetforslag om gratis psykologhjælp til unge i Aarhus Kommune

Læs mere

Resumé af byggeprogram Sydvestjysk Sygehus. Renovering af kontorlokaler i Bygning 00 - Laksen

Resumé af byggeprogram Sydvestjysk Sygehus. Renovering af kontorlokaler i Bygning 00 - Laksen Resumé af byggeprogram Sydvestjysk Sygehus Renovering af kontorlokaler i Bygning 00 - Laksen Side 2 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende notat indeholder de væsentlige afsnit af et byggeprogram

Læs mere

Vedligeholdelsesreglement. Udkast

Vedligeholdelsesreglement. Udkast Vedligeholdelsesreglement Udkast Udgivet: oktober 2013 1. GENERELT Reglernes ikrafttræden 1.1 Med virkning fra afdelingens første indflytninger i oktober 2013. Ændring af lejekontrakten 1.2 Vedligeholdelsesreglementet

Læs mere

Til Børne- og Ungdomsudvalget. Sagsnr Dokumentnr Notat om klubsituationen i Holmbladsgade-kvarteret

Til Børne- og Ungdomsudvalget. Sagsnr Dokumentnr Notat om klubsituationen i Holmbladsgade-kvarteret KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Kapacitetsstyring NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Notat om klubsituationen i Holmbladsgade-kvarteret Baggrund Nærværende notat er udarbejdet i forbindelse

Læs mere

Referat af Christianshavnermødet den 7. maj 2014 i Christianshavns Beboerhus om Kommuneplansstrategien

Referat af Christianshavnermødet den 7. maj 2014 i Christianshavns Beboerhus om Kommuneplansstrategien Referat af Christianshavnermødet den 7. maj 2014 i Christianshavns Beboerhus om Kommuneplansstrategien Poul Cohrt bød tilhørere velkommen og orienterede om dagsordenen. Første del: Kommuneplansstrategien

Læs mere

LOKALER OG BYGNINGSMÆSSIGE ARBEJDER VED LOKALEROKADE PÅ GLOSTRUP RÅDHUS - Udarbejdet af GEjd

LOKALER OG BYGNINGSMÆSSIGE ARBEJDER VED LOKALEROKADE PÅ GLOSTRUP RÅDHUS - Udarbejdet af GEjd LOKALER OG BYGNINGSMÆSSIGE ARBEJDER VED - Udarbejdet af GEjd LOKALEROKADE PÅ GLOSTRUP. FEBRUAR RÅDHUS 0 INDHOLD Centrenes eksisterende placering... Centrenes fremtidige placering... Center for Familie

Læs mere

Bilag 7 Teknisk gennemgang af ny model for tildeling af bevilling på rengøring og det tekniske område på skoler og bydækkende enheder

Bilag 7 Teknisk gennemgang af ny model for tildeling af bevilling på rengøring og det tekniske område på skoler og bydækkende enheder KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Budget og regnskab Bilag 7 Teknisk gennemgang af ny model for tildeling af bevilling på rengøring og det tekniske område på skoler og bydækkende enheder

Læs mere

Samlet varig ændring

Samlet varig ændring INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel: Kort resumé: Der søges om midler fra: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Angiv p/l: Overdragelse af privat belysning Teknik- og Miljøforvaltningen skal

Læs mere

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET REFERAT for mødet den 30.05.2012, kl. 13:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/44 8. Skoledistriktsændringer 2013-14 (2012-57812) 1 BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET 8. Skoledistriktsændringer

Læs mere

REFERAT. for mødet den , kl. 13:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/ Ændring af skoledistrikter til skoleåret 2020/2021 ( ) 2

REFERAT. for mødet den , kl. 13:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/ Ændring af skoledistrikter til skoleåret 2020/2021 ( ) 2 BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET REFERAT for mødet den 24.04.2019, kl. 13:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/44 4. Ændring af skoledistrikter til skoleåret 2020/2021 (2019-0049565) 2 BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET 4.

Læs mere

Bilag 1 Beskriv hvad indberetning en går ud på.

Bilag 1 Beskriv hvad indberetning en går ud på. e en kunne es? inge at til Kultur- og Fritidsforvaltningen Biblioteksområ Den samlede det. Manuel nationale opgørelse overblik over udstillinger, disse mindre brugerundervi aktiviteter sning, pcfaciliteter,

Læs mere

Redegørelse for spørgsmål fra Ungdomsskolens bestyrelsesmøde

Redegørelse for spørgsmål fra Ungdomsskolens bestyrelsesmøde Børne- og Ungdomsforvaltningen Ledelsessekretariatet NOTAT 10. marts 2006 Redegørelse for spørgsmål fra Ungdomsskolens bestyrelsesmøde den 9. december 2005 vedrørende Den selvstændige skole Grupperne 1.

Læs mere

Byggeprojektplan for den indstillede model for handicappede. Dette notat beskriver målgrupper, anlægsforslag og driftsudgifterne for Tryghedsplan II.

Byggeprojektplan for den indstillede model for handicappede. Dette notat beskriver målgrupper, anlægsforslag og driftsudgifterne for Tryghedsplan II. Bilag vedr. handicappede Dato: 24-05-2007 Sagsnr.: 2006-2915 Dok.nr.: 2006-25231 Tryghedsplan II Byggeprojektplan for den indstillede model for handicappede Dette notat beskriver målgrupper, anlægsforslag

Læs mere

LAGERKÆLDER 3 Illustrationer

LAGERKÆLDER 3 Illustrationer LAGERKÆLDER 3 Illustrationer Naboorientering i forbindelse med dispensation fra lokalplan nr. 432 til etablering af tagbygning på Lagerkælder 3 Februar-marts 2017 Bygningen idag Lagerkælder 3 er opført

Læs mere

d e t d a n s k e f o r fat t e r - o g o v e r s æ t t e r c e n t e r h a l d

d e t d a n s k e f o r fat t e r - o g o v e r s æ t t e r c e n t e r h a l d forslag til indretning af biblioteket i tårnet på Hald Hovedgaard d e t d a n s k e f o r fat t e r - o g o v e r s æ t t e r c e n t e r h a l d Maj 2004 h o v e d b y g n i n g f r a s y d m e d o r

Læs mere