nmlkji nmlkj KAM Kalundborg Museum Adelgade Kalundborg Museernes arbejdsplaner

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "nmlkji nmlkj KAM Kalundborg Museum Adelgade Kalundborg Museernes arbejdsplaner"

Transkript

1 Museernes arbejdsplaner Følgende filer er vedhæftet indsendelsen: Referencenummer: Formularens ID: 494 Sendt til: Sendt: : MUSEERNES 4-ÅRIGE ARBEJDSPLANER Kulturarvsstyrelsen Museer H.C. Andersens Boulevard København V Telefon: postmus@kulturarv.dk Vejledning Du kan få vejledende tekster til flere af felterne ved at køre musen hen over spørgsmålstegnene. Her vil være uddybende forklaringer til spørgsmålene. Vejledning til udfyldelse af skemaet fås desuden ved at klikke på spørgsmålstegnet øverst i højre hjørne. Når blanketten er udfyldt og afsendt på sidste side, modtager du en kvittering samt en vedhæftet en kopi af blanketten. Gem kladde Hvis du vil gemme en kladde af din blanket, skal du klikke på i menubaren øverst til højre. Man kan få hjælp ved at klikke på spørgsmålstegnet i øverste højre hjørne i samme menulinje som disketteikonet. Indtast museumsnummer og akronym Museumsnummer KAM CVR-nummer Museumsakronym Udfyld oplysninger om museet/institutionen og evt. afdeling samt navn på kontaktperson Museum-/institutionsnavn iflg. vedtægterne Kalundborg Museum kalundborgmuseum@kalmus.dk Institutionens journalnr. nmlkji nmlkj Dansk adresse Udenlandsk adresse Museets adresse 1: Adelgade 23 Postnummer By 4400 Kalundborg MUSEETS FORMÅL Hvad er museets mission (opgave og ansvarsområde) og vision? (Max 1 A4-side) Kalundborg Museum er et almindeligt kulturhistorisk museum med bopæl i Kalundborg by og med Kalundborg kommune som ansvarsområde. Museet arbejder indenfor hele tidsspektret fra ældste oldtid til nyeste tid og indenfor denne tidshorisont bredt med og for kulturhistoriske interesser. Opgave. Indenfor de givne økonomiske og bygningsmæssige rammer at indsamle, bevare, forske, registrere og formidle så levende, inspirerende og effektivt som muligt. Hovedvægten vil blive lagt på at arbejde

2 fokuseret indenfor de fokusområder, der er vedtaget for museet. Ansvarsområde. Kalundborg kommune. Dækkende kulturhistorien. Arkæologisk ansvar i samme område Vision. Det er museets vision at vandet skal være det gennemgående tema i museets udstillinger, forskning, indsamling og formidling. Det er en særlig del af visionen, at arbejde for at gennemføre den visionsplan for nyindretning af museet, der blev udarbejdet i Den er imidlertid så ambitiøs og økonomisk krævende, at det vil tage en del år at gennemføre. Vand og samspil mellem kyst og indland har været centrale omdrejningspunkter i Kalundborgs og egnens historie. Fokusområder. Med vand som samlende tema har museet valg nedenstående fokusområder. Fiskestenalder Museet har gennem flere år indsamlet viden omkring fiskeri i stenalderen. I museets ansvarsområde er fundet og udgravet fiskeanlæg fra stenalder. Der er allerede publiceret flere artikler og der er materiale til adskilligt flere. Det vurderes, at museet er førende på dette område, og at det er vigtigt, at den indsamlede viden færdiggøres og publiceres. Jernalder, vikingetid, Udgravningerne ved Tissø er baggrunden for at dette emne er i fokus. Der er allerede publiceret en del artikler, og Nationalmuseet skal udføre yderligere udgravninger på pladsen. Kalundborg museum ønsker at være med i formidlingen af denne interessante plads, der vil kunne bidrage med nye oplysninger og tolkninger omkring jernalder/vikingetids religiøse kult. Formidlingscenter Fugledegård, der er en selvstændig formidlingsenhed, har med stor succes fået gang i en levende og nærværende formidling af vikingetid i kombination med natur- og kulturformidling i hele Åmoseområdet. Det er naturligt for museet at indgå i formidlingsarbejdet på stedet og bidrage med den viden, museet har på området. Middelalder. Museet ønsker at fokusere i højere grad end tidligere på den enestående middelalderlige og velbevarede bykerne i Højbyen incl. museet selv og kirken.

3 Købstadhavnen, før, nu og fremover. Kalundborg havn har altid haft afgørende betydning for byens trivsel og udvikling. Dette er også tilfældet i dag, hvor der er planer om en stor og væsentlig udvidelse af havnen. Museet vil sætte havnens betydning gennem tiderne op mod havnens betydning for udvikling i dag. Emigration, gudelig og demokratisk vækkelse. Museet har udført en del arbejder omkring udvandring fra Hallebyore til USA. Museet har i sin varetægt upublicerede erindringer og andet kildemateriale, som museet i høj grad føler en forpligtigelse for at bringe frem til publicering og formidling. Hvordan vil museet arbejde med sin vision indenfor den 4-årige planperiode? (Max ½ A4-side) Vi vil fokusere målrettet på de fem ovennævnte fokusområder. INDSAMLING Afsnittet om indsamling skal indeholde status og en 4-årig strategi. Status og aktuelle udfordringer: Hvad er museets samlingsmæssige fokus (eksempelvis tidsperiode og geografisk område)? Angiv om der er dele af samlingen, der falder udenfor dette fokus (max 2 A4-sider) Status: Inden for nyere tids kulturhistorie dækker KAM's samlinger bredt inden for bonde- og borgerkultur. Museets samlinger af dragter og tekstiler er speciel, men også samlingerne af f.eks. indbo, husgeråd og husholdningsredskaber er udmærkede. Inden for næringsliv er håndværk velrepræsenteret, mens landbrug, handel, søfart og industri er mindre godt eller slet ikke dækket. Tidsmæssigt ligger hovedvægten af samlingerne i perioden KAM havde fra etableringen i 1910 en forsknings- og helhedsbaseret indsamlingsstrategi omkring indsamling og dokumentation af den lokale landbokultur, der var under afvikling herunder bygninger, inventar, klæder, værktøj og de til bondekulturen forbundne traditioner, tro og overtro. Museet fik som følge deraf tilvejebragt en unik samling af og kulturhistorisk viden om bondekultur og klædedragter. Resultaterne blev publiceret i flere store værker. Kun i meget få tilfælde dækker samlingerne tiden efter 1940'erne. En undtagelse er materiale fra undersøgelse om Carmen Curlers, som museet gennemførte som forskningsprojekt. Dertil kommer en undersøgelse af Gørlev Sukkerfabrik, inden den lukkede i Tilvækst af samlingerne foregår inden for flere af de traditionelle emner kun som supplementer. Museet har i de sidste 10 år arbejdet med at definere en indsamlingspolitik inden for emner som havn/søfart, tørvegravning, ind- og udvandring til og fra Kalundborgegnen i særdeleshed og Vestsjællands amt i almindelighed samt den religiøse/ gudelige vækkelse på Vestsjælland.

4 Aktuelle udfordringer: De eksisterende samlinger vil i perioden blive inddraget ved færdiggørelse af det regionale speciale, som omhandler 1800-tallets emigration fra Vestsjælland. Tilsvarende gælder arbejdet med dokumentering af 1800-tallets regionale religiøse vækkelse. Nyeste tids kulturhistorie vil koncentrere sig om Kalundborgegnens udvikling til industrisamfund med en af landets betydeligste havne. Kalundborgs 1000-årige havnehistorie vil i perioden have topprioritet, indsamlings- undersøgelses- og formidlingsmæssigt. Status: Museets arkæologiske samling er i væsentlig grad domineret af fundmateriale fra stenalderen (ældre og yngre), og er i stor mængde indleveret af privatpersoner enten som enkeltfund eller som større og mindre privatsamlinger i tiden frem til 1920-erne. Denne ældre del af stenaldersamlingen er ligeledes, ikke overraskende domineret af redskabstyper der har været lette at erkende som menneskeskabte og tillige har en æstetisk værdi, såsom slebne økser og fladehuggede dolke. Gennem museets undersøgelsesvirksomhed indenfor de seneste ca. 30 år er stenaldersamlingen tilført et langt mere bredspektret fundmateriale, hvilket så også er forklaringen på, at den mængdemæssigt største andel af museets samling fra stenalderen, er indkommet som resultat af kun 3 undersøgelseskampagner fra slut firserne og frem. Museets samling fra den øvrige del af forhistorien er ligeledes præget af en ældre del bestående af mere spektakulære fund, som igen ved museets undersøgelsesvirksomhed i nyere tid er tilført et mere ordinært og objektivt materiale. Tilvæksten i den arkæologiske samling forventes i dominerende grad at blive præget af kommende kapitel 8 arbejde, og må i så henseende få et vist tilfældigt præg, om end den i nogen grad tillige må forventes i et vist omfang at rette op på den noget periodemæssige skæve repræsentativitet. Tilvæksten vil naturligvis kunne blive mere målrettet i det omfang museet sætter undersøgelser i gang indenfor diverse fokusområder. Geografisk har museet i hele sin 100-årige levetid virket indenfor stort set det samme geografiske område. Dels som resultat af justeringer i det kommunale landskab samt kortvarig varetagelse af arkæologien i et nabomuseums ansvarsområde indgår der dog (til dels store mængder) oldsagsmateriale fra områder, som for nuværende ikke er eller aldrig har været museets egentlige arbejdsområde. Dette krydres så lidt med materiale som på mere eller mindre forklarlig vis er tilgået museet fra mere fjerntliggende områder. Sidstnævnte materiale kan evt., og har i et vist omfang været genstand for overførsel til mere relevante museer. Aktuelle udfordringer:

5 Den aktuelle udfordring for det arkæologiske materiale må være at sikre en overensstemmelse mellem de protokolførte oplysninger og materialets tilstedeværelse på museets magasin. Angiv hvilke faglige hensyn og nødvendige prioriteringer der ligger til grund for indsamlingen af værker og genstande (max ½ A4-side) Inden for Nyere Tid vil indsamlingen af genstande med en maritim eller havnerelateret proveniens blive prioriteret højt, da dette undersøgelsesområde er svagt præsenteret i museets samlinger. Museet forventer ikke, at genstandsmængden er stor inden for ovennævnte undersøgelsesområde, men af pladsmæssige årsager vil museet ikke kunne modtage større genstande, fx både, skibe, etc. Indsamlingen forventes primært at dreje sig om mindre genstande samt billede-, foto- og arkivmateriale. Den øvrige genstandsindsamlingen indenfor Nyere Tid begrænses mest muligt. Ved den passive indsamling af arkæologisk materiale (typisk indlemmelse af privatsamlinger) stilles der nogle klare krav til dette: Materialet skal have en klar tilknytning til museets ansvarsområde, skal kunne stedfæstes rimeligt præcist og tillige have en rimelig kulturhistorisk værdi. Den aktive indsamling vil helt klart være styret af museets undersøgelser og nødvendigheden af indenfor disse at hjembringe et repræsentativt materiale. Indenfor den enkelte undersøgelse og afhængigt af dennes karakter vil der naturligvis kunne foretages en vis styring af materialeindsamlingen, typisk ved frasortering i felten eller under den primære fundbehandling af materiale der er for dårligt bevaret og/eller skønnes ikke at have større informativ værdi. Redegør for den koordinering museet foretager med andre museer vedrørende indsamling (max ½ A4-side) Der er endnu ikke truffet konkrete aftaler med andre kulturhistoriske museer ang. indsamlingskoordinering og anden undersøgelsesvirksomhed. Museet forventer via deltagelse i Danske Museers Søfartspulje at kunne koordinere undersøgelses- og indsamlingsvirksomheden med øvrige danske statsanerkendte museer. Der er ikke tidligere foretaget og er ikke planer om koordinering med andre museer af indsamlet arkæologisk materiale. En sådan koordinering vil. komme på tale i det øjeblik museet måtte indgå i samarbejde om et fælles magasin for Vestsjællandske museer, som netop er blevet etableret, og hvor der fra Kalundborg Museums side arbejdes på at indgå i dette fællesskab. Strategidel med angivelse af årlige satsningsområder: Hvordan ønsker museet at prioritere sin indsamling i den 4-årige planperiode? Angiv de enkelte satsningsområder (max 2 A4-sider) Indenfor det generelle arkæologiske kapitel 8 arbejde kan der dårligt foretages indsamlingsprioritering. En sådan prioritering skulle i så fald bestå i en passende balance mellem repræsentativitet og fundmængde.

6 Ved sammenfald mellem kapitel 8 undersøgelser og fokusområder kan en prioritering naturligvis komme i spil, men vil dog oplagt først komme til udfoldelse ved igangsættelse af målrettede undersøgelser indenfor disse områder. Dette vil f.eks. være tilfældet omkring emnet: Havnen. Museets hovedmagasin (ca. 900 m2) er placeret på et moderne lagerhotel med klimastyring. Bevaringscenter Næstved besigtiger 1 gang årligt magasinet. Tilbage på Lindegården (museet) er dog stadig tekstilmagasinet placeret. Genstandene er her pakket Hvordan forholder museets indsamlingsstrategi sig til den overordnede vision og strategien for de øvrige hovedopgaver? (max ½ A4-side) Der har ikke på det arkæologiske område været nogen speciel samordning af indsamlingsstrategi og overordnede visioner. I det omfang museets undersøgelser fremadrettet måtte have relation til de udpegede fokusområder kan dette imidlertid naturligvis meget vel blive aktuelt. KONSERVERING OG BEVARING Afsnittet om konservering og bevaring skal indeholde status og en 4-årig strategi. Status og aktuelle udfordringer: Giv en overordnet status på samlingernes tilstand og redegør for aktuelle konserverings- /bevaringsrelaterede problemstillinger, der inkluderer såvel aktiv som præventiv konservering (max 2 A4-sider) Museets arkæologiske samling befinder sig for langt hovedparten i en god bevaringstilstand. I et vist omfang og vel nok så typisk for metalgenstandene er der foretaget bevarende konservering. Kalundborg Museum har dog i lang tid haft genstande magasineret under forhold der ikke kan betegnes som optimale, hvilket naturligvis har sat sit præg på museumsgenstandene konserveret eller ej. Museet havde indtil for få år siden hovedmagasin på loftet af en avlsbygning på Lerchenborg slot. Lejemålet for dette magasin blev imidlertid opsagt fra udlejers side, og museet blev nødsaget til på relativ kort tid at finde nyt magasin. Museet har således i dag stort set hele sin genstandsopbevaring samlet et sted og i en bygning der rent faktisk er egnet til formålet. Overførslen af genstande til det nye magasin og etablering af en magasindatabase for det arkæologiske materiale kombineret med arbejdsforholdene i magasinbygningen, har givet mulighed for at få et generelt indblik i genstandenes bevaringstilstand, ud fra hvilken det må skønnes at være påkrævet at foretage en mere systematisk gennemgang af samlingen, med henblik på at indkredse konserveringsbehov, der herved punktvis er blevet erkendt. De mere optimale magasinforhold må dog formodes i væsentlig grad at have reduceret nedbrydningstakten betydeligt. Ved en systematisk magasingennemgang kan ligeledes foretages en tiltrængt udskillelse af genstande til kassation, som tillige vil være relevant forud for eller i forbindelse med en overflytning til nyt fællesmagasin, som Kalundborg Museum som ovf. nævnt gerne skulle få andel i indenfor den nærmeste tid. Beskriv kort museets magasiner og vurder den bygningsmæssige tilstand. Redegør for eventuelle nedbrydningsfaktorer, der kan gøre sig gældende overfor samlingerne (max 2 A4- sider)

7 i overensstemmelse med de retningslinjer Danske Museer har opstillet for opbevaring af tekstiler. Tekstilmagasinet er ikke klimastyret, men luftfugtigheden overvåges fortløbende. Bevaringscenter Næstved har i en udtalelse fra den 30. marts 2009 vurderet bevaringsforholdene på Kalundborg Museum. Bevaringscentret påpeger, at bevaringsforholdene på Lindegården overordnet kunne klimastyres mere og at lysniveauet er for højt flere steder. Det nyetablerede magasin på Stejlhøj er der endnu ikke lang erfaring med. Bygningens klima er passivt styret. Tidligere tiders magasinforhold har medført, at mange genstande trænger til konservering. Bevaringscenteret påpeger, at genstandende nu er lette at overskue. I forbindelse med udstillinger samt indlån, udlån og nyerhvervelser inddrages Bevaringscenter Næstved. Dette er muligt i kraft af den ordning, Vestsjællands Amt i sin tid indgik med Bevaringscenter Næstved om at betale for konserveringsandele. Kalundborg Museums andel udgør 99 timer årligt. Konservatorerne besøger museet 3 4 gange om året.) Museets magasiner på Stejlhøj vurderes at være tilfredsstillende med henblik på opbevaring uden særlig nedbrydning. Museet ønsker at deltage i den fælles løsning med Magasiner i Ugerløse, da dette ses som en rigtig og fremtidssikret løsning. Museet er i aktiv dialog med kommunen omkring emnet. Redegør for den koordinering museet foretager med andre museer vedrørende konservering og bevaring (max ½ A4-side) Museet arbejder aktivt for et styrket samarbejde/fusion i mellem de nordvestsjællandske museer, deltagelse i fællesmagasin og herunder en fælles koordinering af museernes indsamlings-, bevarings- og konserveringspolitik. I dag sker der ingen særlig koordinering med andre museer. Et argument for at deltage i fællesmagsinet er et lette en korordineret indsamling, registrering og opbevaring mellem de deltagende museer. Strategidel med angivelse af årlige satsningsområder: Udpeg de vigtigste indsatsområder og angiv, hvorledes museet vil prioritere i den kommende planperiode. Beskriv i denne sammenhæng hvilke dele af samlingen museet vil gennemgå med henblik på eventuel konservering og kassation (max 2 A4-sider) Inden for Nyere Tids område er det vigtigste indsamlingsmæssige indsatsområde Havnehistorien. Museet vil fortsætte sin gennemgang af det øvrige genstandsmateriale med henblik på korrekt registrering i Regin, herunder genstandsmaterialets konserveringstilstand og behov. Hvor der er tale om dubletter uden - eller uden tilstrækkelig proveniens eller med et kritisk konserveringstilstand vil museet undersøge muligheden for kassation. Museet har de seneste år indført lysstyring i flere af udstillingsrummene. Denne proces vil fortsætte.

8 For arkæologiens vedkommende må konservering prioriteres forud for kassation, og konservering må naturligt prioriteres indenfor genstandsgrupper, som ud fra forskellige kriterier vurderes mere værdifulde. I det omfang de mere værdifulde og skrøbelige arkæologiske genstande ikke indgår i museets udstilling, da er disse i stort omfang udskilt i et særligt afsnit på museets magasin. Udstillingsgenstandene er ret systematisk blevet tilset af konservator. Noget tilsvarende burde være en rimelig overkommelig opgave for de separat udskilte genstande på magasinet, og må sættes som et vigtigt indsatsområde. Som nævnt ovenfor er der indenfor de seneste år i forbindelse med overførsel af museets genstande til et nyt magasin etableret en genstandsdatabase for det arkæologiske materiale. Databasen blev relevant i forbindelse med placering af genstandene i et nyt system, og i forbindelse med opstilling af genstandene indenfor dette system, er det naturligvis også relevant at konstatere at genstandene rent faktisk er til stede. Dette vil så også give lejlighed til mere systematisk at få indtryk af genstandenes bevaringstilstand, hvorfor der også af samme grund er givet muligheder for at gøre notater til sådanne forhold i databasen. Databaseoplysningerne vil således kunne blive redskab til en mere generel konserveringsindsats og stillingtagen til alternativ kassation. En arbejdsopgave der bør / kan tages op på et lidt længere sigt. Hvordan forholder museets planer vedr. konservering og bevaring sig til den overordnede vision og strategien for de øvrige hovedopgaver? (max ½ A4-side) Museet er ifølge museumslovens kapitel 1, 2 stk.1 forpligtet på at virke for sikring af Danmarks kulturarv. Det er nok imidlertid ikke ubekendt, at museerne generelt kæmper med et problem på bevaringssiden og i høj grad må foretage faglige prioriteringer på området i forhold til begrænsede økonomiske midler. Visioner / fokusområder kan i den forbindelse naturligvis til en vis grad få indflydelse på fremme af bevaringsindsats på udvalgte områder til skade for andre, men museet må dog på dette område have som hovedmål at bevare mere bredt. REGISTRERING Afsnittet om registrering skal indeholde status og en 4-årig strategi. Status og aktuelle udfordringer: Redegør for museets aktuelle registreringspraksis og -system (max ½ A4-side) Museets arkæologiske samlinger er 96 % fuldt registrerede og museets samlinger fra nyere tid er 98 % registrerede. Museet overgik i 2007 til at registrere i REGIN. På det arkæologiske område er ældre indkomster frem til 2006 regi strerede på blå kort og omlagt til REGIN. For indkomster efter 2006 afventer Kalund borg Museum, at MUD (Museernes udgravningsdata) bliver implementeret i museets registreringssystem. Der er et registreringsefterslæb inden for arkæologien og også in denfor nyere tid. Museet skønner, at der vil være behov for to årsværk til at indhente samtlige

9 efterslæb og tilendebringe revision af registreringer i forbindelse med omlæg ningen til REGIN/MUD. Museet har en omfattende fotosamling fra 100 års undersøgelses- og dokumentations praksis. Der skønnes desuden at være behov for 1 årsværk i tidsbegrænset projektarbej de til at systematisere og digitalisere billedsamlingen. Inden for Nyere Tids område gik museet fra og med 2007 over til sagsstyret genstandsregistrering, i henhold til Dansk Museums Dokumentations Standard. Museet indsender registreringerne til de centrale kulturarvsregistre via registreringssystemet Regin. Ved overgangen til Regin fik museet sine knap blå genstandskort OCR-scannet og overført til Regin, men der forestår stadig et stort arbejde med at rette fejl og tilføje manglende oplysninger (såsom magasinplacering, aktøroplysninger, tilføjelse af genstandsbilleder, konserveringsoplysninger, tidsperioder, etc.). Denne arbejdsopgave vil fortsætte gennem hele planperioden. Der er udarbejdet en manual for museets registrerings- og indsamlingsvirksomhed. Manualen er under løbende revision. Registreringen varetages af en inspektør samt 3 medarbejdere (samlet ca. 2/3 årsværk) For arkæologiens vedkommende er registrering via Regin ikke taget i daglig brug endnu, men forventes at være fuld implementeret i løbet af planperioden. Ligeledes vil registrering via MUD blive taget i brug snarest. Angiv status på handleplanen for indberetning til de centrale kulturarvsregistre KID og Museernes Samlinger (indsendt til Kulturarvsstyrelsen sommer 2008 og maj 2009) (max ½ A4- side) I Regin er pr. 14/ registreret 76 museumssager, indeholdende genstande. Museet har her ud over et registreringsefterslæb på ca. 850 analogt registrerede sager, der mangler at blive digitaliseret. Det drejer sig primært om arkæologiske sager, der allerede er indberettet til Det Kulturhistoriske Centralregister, men som ikke indgår i Regin og derfor ikke kan ses i Museernes Samlinger, samt om genstande, der er registreret i museets protokol, men aldrig er blevet registreret på blå kort, og derfor ikke digitaliseret til Regin. Genstandsmæssigt kan disse sager (primært af arkæologisk art) indeholde er af genstande. Museet har vurderet, at registreringsefterslæbet kan være indhentet 1/1 2015, og museet vurdere ligeledes, at den handlingsplan for konvertering fra analog til digital registrering forløber efter planen, således at der 1/ skønnes at være 700 manglende sagsregistreringer. Det gør bemærkes, at flere af disse sager kun indeholder én genstand, og at flere af sagerne/genstandene derfor samles i større sager ved overførelse til Regin. Strategidel med angivelse af årlige satsningsområder: Udpeg særlige indsatsområder (for eksempel OCR-scanninger, overgang til nyt registreringssystem m.m.) og angiv, hvorledes museet vil prioritere i den kommende planperiode (max 1 A4-side) Registrering af museets fotosamling (påpeget specifikt i Kvalitetsvurderingen) Rette fejl i tidl. OCR-scanninger og konvertering af

10 analogt registrerede genstande/sager til digital registrering. Genstandsfotografering. Arkæologiens omlægning til MUD og Regin-registrering Prioritering: Arkæologiens omlægning til Regin/MUD FORSKNING Afsnittet om forskning skal indeholde en status og en 4-årig strategi. Status og aktuelle udfordringer: Hvad er status for museets forskningsmæssige dækning af ansvarsområdet? (max 2 A4-sider) Museets faginspektører har i de senere år i stort omfang været bundet af administrative opgaver og sagsbehandling i forhold til kapitel 8 arbejde, lejlighedsvis suppleret med feltopgaver i tilknytning til samme. I det omfang man accepterer resultaterne af arkæologiske undersøgelser som forskning, så er det den forskning museet har bedrevet indenfor arkæologien i de seneste år, og i så tilfælde gennemført af projektansatte. Defineret som gennemførelse af undersøgelser af museets faste personale indenfor selvvalgte emnefelter og publicering af samme, så har museet ikke gennemført forskning indenfor de seneste år, hvilket museet også har fået kritik på i en kvalitetsvurdering. Hvordan løfter museet sin forskningsopgave? Redegør for lokale, nationale og internationale samarbejdsrelationer og partnerskaber museet har indgået i forbindelse med museets forskning (max 1 A4-side) Museet vil skærpe problemformuleringer i forskningen på de valgte fokusområder og søge at formulere projekter, der rækker ud over det lokalt fokuserede og formidlende og som dermed perspektiver den lokale historie i samarbejde med andre museer. Der er lokalt etableret et indtil videre løst defineret samarbejde mellem Holbæk Museum, Sydvestsjællands Museum og Kalundborg Museum på undersøgelser i Åmosen. Undersøgelsernes igangsættelse vil dog være afhængig af finansiering (delvis fra KUAS) og vil i første række have til formål at afdække udvalgte pladsers potentiale, hvilket dog på længere sigt kan give et forskningsmæssigt afkast. Strategidel med angivelse af årlige satsningsområder: Angiv de forskningsmæssige satsningsområder museets ønsker at forfølge i den kommende 4- årige periode, og markér årlige satsningsområder. (max 2 A4-sider) Museet har ved ansættelse af seniorforsker på halv tid styrket forskningsindsatsen. Emner for indsatsen vil være: Fiskestenalder ( ) Emigration og folkelig vækkelse (2013) Kult i vikingetid ( ) Middelalder byen (2013- ) Havnen (2011-) Kalundborg Museum befinder sig i forhold til udarbejdelse af den 4-årige arbejdsplan i den lidt specielle situation, at museet pr. 01. januar 2011

11 Museets udstilling er stort set udelukkende baseret får ny leder Martin Borring Olesen. Da den nye leder vil skulle tegne museet udadtil, burde det også være denne der gennem udarbejdelse af arbejdsplan satte rammerne for museets arbejde i den kommende 4-års periode. Da dette nu imidlertid ikke er tilfældet, må nærværende arbejdsplan ses lidt som en nødløsning, og vil givetvis skulle justeres i løbet af planperioden. Martin Olesen er dog som middelalderarkæolog meget opmærksom på potentialet i Kalundborg som middelalderby, og her i særdeleshed byens fremtrædende position i perioden ca Et potentiale som museet for så vidt har været opmærksom på i gennem flere år, men som dog aldrig rigtigt har udmøntet sig i videre formidling eller forskning. Der er gennem tiden gjort tilløb til at skabe et samlet overblik over de informationer museet ligger inde med for byen i denne periode og for middelalderen generelt, og dette arbejde forventes videreført og komplementeret med indhentning af informationer placeret udenfor museets rammer, eksempelvis Nationalmuseets arkiver. Denne videns indsamling og bearbejdning forventes at danne udgangspunkt for mere målrettede undersøgelser til belysning af denne vigtige periode af byens eksistens. Byens periodisk markante position må naturligt ses i sammenhæng med byens topografiske placering, eller rettere, Kalundborg fjord har givetvis haft en helt afgørende betydning for placering af by dette sted og for byens eksistensgrundlag. Dette både når vi taler om byen i forhistorisk tid og middelalder, men afgjort også op i nyere tid. Fjorden må således fra forhistorisk tid have haft væsentlig betydning i den søværts kommunikation og have fungeret som en oplagt naturhavn, som med tiden har udviklet sig til en regulær havn tilknyttet byen. Dette er en vigtig baggrund for museets satsningsområde på havnens historie, og indsamling af information omkring dette emne er allerede påbegyndt som led i arbejdet med etablering af en Havneudstilling på museet i det kommende år. Hvordan forholder museets forskningsstrategi sig til den overordnede vision og strategien for de øvrige hovedopgaver? (max ½ A4-side) Museets forskning indenfor kommende planperiode vil i store træk være knyttet direkte an til museets udpegede fokusområder. Museet er ved Kulturarvsstyrelsens kvalitetsvurdering i 2009 blevet kritiseret for ikke at gennemføre egenhændig forskningsarbejde. Dette søges der dermed rettet op på i kommende planperiode. FORMIDLING Afsnittet om formidling skal indeholde en status og en 4-årig strategi. Status og aktuelle udfordringer: Hvad er status for museets formidlingsmæssige dækning af ansvarsområdet (max 2 A4-sider)

12 på genstande fra museets ansvarsområde uden at der her skal tages stilling til om der også gør sig en geografisk jævn fordeling gældende indenfor dette. Udstillingen dækker også hele museets tidsmæssige ansvarsområde, om end de forskellige tidsafsnit er noget ujævnt repræsenteret i forhold til deres numeriske længde. Museets oldtidsudstilling er således ikke overvældende i omfang sammenholdt med nyere tids udstilling der fylder langt hovedparten af udstillingslokalerne. Resultatet af museets undersøgelser formidles ud på museets hjemmeside, i museets årbog og en lokalhistorisk årbog. Lejlighedsvis også i monografier eller artikler i mere landsdækkende publikationer. Museet har ingen skoletjeneste. En særbevilling til formidling blev i 2007 omdisponeret til leje af magasin, da museet fik et akut magasinproblem, og måtte flytte fra et billigt, men uegnet magasin til et velegnet, men dyrt. Der er indledt forhandlinger med kommunen om tilbageførsel af disse midler til formidling, så snart museet kan deltage i den fælles magasinløsning. Hvordan løfter museet sin formidlingsopgave? Redegør for lokale, nationale og internationale samarbejdsrelationer og partnerskaber museet har indgået i forbindelse med museets formidling (max 1 A4-side) Museet fik ved kvalitetsvurderingen en meget markant kritik af formidlingsindsatsen: Kulturarvsstyrelsen vurderer, at Kalundborg Museum har et meget stort behov for at styrke sin formidling. Kulturarvsstyrelsen forventer, at museet udarbejder en formidlingsstrategi. Hvad angår formidlingsstrategi afventer museet at den nye leder påbegynder sin ansættelse 1. januar 2001 og på baggrund af tidligere beskæftigelse som formidlingsinspektør på Roskilde Museum udarbejder en formidlingsstrategi for Kalundborg Museum. Kulturarvsstyrelsen har i sin kritik af formidlingsindsatsen nok så meget fokus på museets udstillinger, som også fra museets side erkendes i stort omfang at have for mange år på bagen og ikke lever op til en nutidig formidling. I overensstemmelse med anbefalinger fra KUAS vil museet fremadrettet begrænse sit antal af særudstillinger og bestræbe sig på at højne kvaliteten af den permanente udstilling. Større dele af den gamle udstilling forventes i øvrigt i løbet af 2011 at blive erstattet med en særudstilling om havnens betydning i fortid og fremtid. Museet samarbejder med Museerne i Holbæk og Odsherred om udgivelse af årbogen Fra Nordvestsjælland (tidligere Fra Holbæk Amt ), som således er forum for udbredelse af museets resultater ud i en lidt større kreds. Strategidel med angivelse af årlige satsningsområder: Angiv de formidlingsmæssige satsningsområder museets ønsker at forfølge i den kommende 4-årige periode og markér årlige satsningsområder. (max 2 A4-sider) Afventer udarbejdelse af formidlingsstrategi

13 Hvordan forholder museets formidlingsstrategi sig til den overordnede vision og strategien for de øvrige hovedopgaver (max ½ A4-sider) Afventer udarbejdelse af formidlingsstrategi

Horsens Kunstmuseum er et statsanerkendt kunstmuseum, der er forpligtiget til gennem indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling

Horsens Kunstmuseum er et statsanerkendt kunstmuseum, der er forpligtiget til gennem indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling Museernes arbejdsplaner Følgende filer er vedhæftet indsendelsen: Referencenummer: 117119 Formularens ID: 494 Sendt til: kunstmuseum@horsens.dk Sendt: 15-12-2010 16:19 ------------------------ MUSEERNES

Læs mere

nmlkji nmlkj BKR Bornholms Kunstmuseum Otto Bruuns Plads Gudhjem Museernes arbejdsplaner

nmlkji nmlkj BKR Bornholms Kunstmuseum Otto Bruuns Plads Gudhjem Museernes arbejdsplaner Museernes arbejdsplaner Følgende filer er vedhæftet indsendelsen: Referencenummer: 120377 Formularens ID: 494 Sendt til: lkm@bornholms-kunstmuseum.dk Sendt: 11-01-2011 12:49 ------------------------ MUSEERNES

Læs mere

Vision. afsæt i samling og museet.

Vision. afsæt i samling og museet. Museernes arbejdsplaner Følgende filer er vedhæftet indsendelsen: Referencenummer: 117126 Formularens ID: 494 Sendt til: post@stormp-museet.dk Sendt: 15-12-2010 17:04 ------------------------ MUSEERNES

Læs mere

nmlkji nmlkj 10109 SFM Statens Forsvarshistoriske Museum sfhm@sfhm.dk Frederiksholms Kanal 29 1220 København K Museernes arbejdsplaner

nmlkji nmlkj 10109 SFM Statens Forsvarshistoriske Museum sfhm@sfhm.dk Frederiksholms Kanal 29 1220 København K Museernes arbejdsplaner Museernes arbejdsplaner Følgende filer er vedhæftet indsendelsen: Referencenummer: 161487 Formularens ID: 494 Sendt til: sfhm@sfhm.dk Sendt: 20-06-2011 17:55 ------------------------ MUSEERNES 4-ÅRIGE

Læs mere

nmlkji nmlkj 43102 FFM Faaborg Museum for Fynsk Malerkunst info@faaborgmuseum.dk Grønnegade 75 5600 Faaborg Museernes arbejdsplaner

nmlkji nmlkj 43102 FFM Faaborg Museum for Fynsk Malerkunst info@faaborgmuseum.dk Grønnegade 75 5600 Faaborg Museernes arbejdsplaner Museernes arbejdsplaner Følgende filer er vedhæftet indsendelsen: Referencenummer: 139230 Formularens ID: 494 Sendt til: info@faaborgmuseum.dk Sendt: 04-02-2011 11:32 ------------------------ MUSEERNES

Læs mere

DANSKE MUSEER I TAL - oplysninger fra kalenderåret2012

DANSKE MUSEER I TAL - oplysninger fra kalenderåret2012 DANSKE MUSEER I TAL - oplysninger fra kalenderåret2012 Kulturstyrelsen Museer H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon: 33 74 51 00 E-mail: jba@kulturstyrelsen.dk Vejledning Du kan få vejledende

Læs mere

Mission: Billund Museum er Billund Kommunes videnscenter for kulturarv. I konstant veksling mellem forskning og formidling.

Mission: Billund Museum er Billund Kommunes videnscenter for kulturarv. I konstant veksling mellem forskning og formidling. Museernes arbejdsplaner Følgende filer er vedhæftet indsendelsen: Referencenummer: 117073 Formularens ID: 494 Sendt til: museum@billund.dk Sendt: 15-12-2010 15:29 ------------------------ MUSEERNES 4-ÅRIGE

Læs mere

nmlkji nmlkj 74101 SMT Økomuseum Samsø info@ecomuseum-samso.dk Museumsvej 10 8305 Samsø Museernes arbejdsplaner

nmlkji nmlkj 74101 SMT Økomuseum Samsø info@ecomuseum-samso.dk Museumsvej 10 8305 Samsø Museernes arbejdsplaner Museernes arbejdsplaner Følgende filer er vedhæftet indsendelsen: Referencenummer: 128985 Formularens ID: 494 Sendt til: info@ecomuseum-samso.dk Sendt: 28-01-2011 11:30 ------------------------ MUSEERNES

Læs mere

nmlkji nmlkj 22701 NMK Nivaagaards Malerisamling museum@nivaagaard.dk Gl. Strandvej 2 2990 Nivå Museernes arbejdsplaner

nmlkji nmlkj 22701 NMK Nivaagaards Malerisamling museum@nivaagaard.dk Gl. Strandvej 2 2990 Nivå Museernes arbejdsplaner Museernes arbejdsplaner Følgende filer er vedhæftet indsendelsen: Referencenummer: 117116 Formularens ID: 494 Sendt til: museum@nivaagaard.dk Sendt: 15-12-2010 15:51 ------------------------ MUSEERNES

Læs mere

nmlkji nmlkj 60701 FMF Museerne i Fredericia museerne@fredericia.dk Jernbanegade 10 7000 Udfyldes automatisk ved indtastning af postnummer

nmlkji nmlkj 60701 FMF Museerne i Fredericia museerne@fredericia.dk Jernbanegade 10 7000 Udfyldes automatisk ved indtastning af postnummer Museernes arbejdsplaner Følgende filer er vedhæftet indsendelsen: Referencenummer: 117036 Formularens ID: 494 Sendt til: museerne@fredericia.dk Sendt: 15-12-2010 11:26 ------------------------ MUSEERNES

Læs mere

museum, der er blevet til ved storisk Museum Museum Østjylland anden forskning har er kommu- Randers.

museum, der er blevet til ved storisk Museum Museum Østjylland anden forskning har er kommu- Randers. Vedtægter for Museum Østjylland Randers/ /Djursland 1. Navn og ejerforhold, art og status 1..1. Museum Østjylland Randers/Djursland er et statsanerkendt kulturhistorisk museum, der er blevet til ved en

Læs mere

REGISTRERING - STATUS

REGISTRERING - STATUS ARBEJDET MED GENSTANDE REGISTRERING - STATUS REGIN - KUNST For kunstsamlingens vedkommende er der ingen problemer og efterslæb. Der findes ingen uregistrerede genstande på kunstmuseet. Og alle (99 %) sager/værker

Læs mere

nmlkji nmlkj Udfyldes automatisk ved indtastning af postnummer ERHVERVELSESSUM 1, tilskud til erhvervelser

nmlkji nmlkj Udfyldes automatisk ved indtastning af postnummer ERHVERVELSESSUM 1, tilskud til erhvervelser ERHVERVELSESSUM 1, 2011 - tilskud til erhvervelser Kulturarvsstyrelsen Museer H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon: 33 74 51 00 Vejledning E-mail: postmus@kulturarv.dk For at ansøge skal

Læs mere

Samlingen har to permanente udstillinger - en på Rosenborg Slot, som dækker perioden Christian 4. til. nmlkji. nmlkj 10103 DKK

Samlingen har to permanente udstillinger - en på Rosenborg Slot, som dækker perioden Christian 4. til. nmlkji. nmlkj 10103 DKK Museernes arbejdsplaner Følgende filer er vedhæftet indsendelsen: Referencenummer: 117094 Formularens ID: 494 Sendt til: museum@dkks.dk Sendt: 15-12-2010 14:20 ------------------------ MUSEERNES 4-ÅRIGE

Læs mere

Museets ansvarsområde er kulturhistorien fra forhistorie, middelalder og nyere tid i Viborg Kommune.

Museets ansvarsområde er kulturhistorien fra forhistorie, middelalder og nyere tid i Viborg Kommune. Forslag til nye VEDTÆGTER FOR VIBORG STIFTSMUSEUM 1. Navn og ejerforhold, art og status Viborg Stiftsmuseum ejes og drives af Viborg kommune. Viborg Stiftsmuseum er et statsanerkendt kulturhistorisk museum.

Læs mere

Side 1 af 7 RÅDIGHEDSSUM 2011 - Tilskud til museernes virksomhed og fællesopgaver Kulturarvsstyrelsen Museer H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon: 33 74 51 00 E-mail: postmus@kulturarv.dk

Læs mere

Mission. nmlkji. nmlkj 62101 MKH. Museet på Koldinghus. museum@koldinghus.dk. Markdanersgade 11. 6000 Kolding. Museernes arbejdsplaner

Mission. nmlkji. nmlkj 62101 MKH. Museet på Koldinghus. museum@koldinghus.dk. Markdanersgade 11. 6000 Kolding. Museernes arbejdsplaner Museernes arbejdsplaner Følgende filer er vedhæftet indsendelsen: Referencenummer: 117152 Formularens ID: 494 Sendt til: museum@koldinghus.dk Sendt: 15-12-2010 21:59 ------------------------ MUSEERNES

Læs mere

nmlkji nmlkj RÅDIGHEDSSUM 2011 - Tilskud til museernes virksomhed og fællesopgaver

nmlkji nmlkj RÅDIGHEDSSUM 2011 - Tilskud til museernes virksomhed og fællesopgaver RÅDIGHEDSSUM 2011 - Tilskud til museernes virksomhed og fællesopgaver Kulturarvsstyrelsen Museer H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon: 33 74 51 00 E-mail: postmus@kulturarv.dk Vejledning

Læs mere

Vedtægter for Museum Østjylland

Vedtægter for Museum Østjylland Vedtægter for Museum Østjylland Randers/Djursland 1. Navn og ejerforhold, art og status 1.1. Museum Østjylland Randers/Djursland er et statsanerkendt kulturhistorisk museum, der er blevet til ved en fusion

Læs mere

Museets ansvarsområde er defineret på følgende måde i vedtægterne:

Museets ansvarsområde er defineret på følgende måde i vedtægterne: Museernes arbejdsplaner Følgende filer er vedhæftet indsendelsen: Referencenummer: 116862 Formularens ID: 494 Sendt til: mail@struermuseum.dk Sendt: 14-12-2010 14:15 ------------------------ MUSEERNES

Læs mere

Vedtægter for Middelfart Museum

Vedtægter for Middelfart Museum Vedtægter for Middelfart Museum 1. Museets navn og ejerforhold, art og status Middelfart Museum er en selvejende institution og et statsanerkendt kulturhistorisk museum med lokalhistorisk arkiv. 2. Museets

Læs mere

nmlkji nmlkj NJK Nordjyllands Kystmuseum Dronning Margrethesvej Frederikshavn Museernes arbejdsplaner

nmlkji nmlkj NJK Nordjyllands Kystmuseum Dronning Margrethesvej Frederikshavn Museernes arbejdsplaner Museernes arbejdsplaner Følgende filer er vedhæftet indsendelsen: Referencenummer: 117134 Formularens ID: 494 Sendt til: bangsbo@bangsbo-museum.dk Sendt: 15-12-2010 19:41 ------------------------ MUSEERNES

Læs mere

nmlkji nmlkj 22301 HØM Hørsholm Egns Museum post@hoersholmmuseum.dk Sdr. Jagtvej 2 2970 Hørsholm Museernes arbejdsplaner

nmlkji nmlkj 22301 HØM Hørsholm Egns Museum post@hoersholmmuseum.dk Sdr. Jagtvej 2 2970 Hørsholm Museernes arbejdsplaner Museernes arbejdsplaner Følgende filer er vedhæftet indsendelsen: Referencenummer: 116843 Formularens ID: 494 Sendt til: post@hoersholmmuseum.dk Sendt: 14-12-2010 11:45 ------------------------ MUSEERNES

Læs mere

Om udskillelse fra Nordjyllands Historiske Museums samlinger

Om udskillelse fra Nordjyllands Historiske Museums samlinger Om udskillelse fra Nordjyllands Historiske Museums samlinger Af Signe Stidsing Hansen De seneste år har der i den danske museumsverden været fokus på arbejdet med genstandssamlingerne, og der har været

Læs mere

Genstande der savner naturlig tilknytning til museets ansvarsområde, bør ikke indlemmes i samlingerne, men søges henvist til relevant museum.

Genstande der savner naturlig tilknytning til museets ansvarsområde, bør ikke indlemmes i samlingerne, men søges henvist til relevant museum. Vedtægter for Billund Museum 1. Museets navn og ejerforhold, art og status 1.1 Billund Museum ejes og drives af Billund Kommune. Billund Museum er et statsanerkendt kulturhistorisk museum. 2. Formål og

Læs mere

Vedtægt for Museum Sjælland

Vedtægt for Museum Sjælland Vedtægt for Museum Sjælland Baseret på: Lov om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet, lov nr. 1531 af 211210, med tilhørende bekendtgørelse Museumsloven,

Læs mere

NOTAT. 25. februar Den fremtidige varetagelse af arkæologiske ansvarsområder

NOTAT. 25. februar Den fremtidige varetagelse af arkæologiske ansvarsområder NOTAT Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 post@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk 25. februar 2013 Den fremtidige varetagelse af arkæologiske

Læs mere

ANSØGNING OM STATSANERKENDELSE BILAG 11 KRAV OG ANBEFALINGER. Arbejdsgrundlag, organisation og ledelse

ANSØGNING OM STATSANERKENDELSE BILAG 11 KRAV OG ANBEFALINGER. Arbejdsgrundlag, organisation og ledelse KRAV OG ANBEFALINGER I det næste gives kort svar på, hvordan Forstadsmuseet opfylder eller har planer om at opfylde Kulturstyrelsens krav og anbefalinger til de statsanerkendte museer. Arbejdsgrundlag,

Læs mere

Vedtægter for den selvejende institution Museum Lolland-Falster

Vedtægter for den selvejende institution Museum Lolland-Falster Vedtægter for den selvejende institution Museum Lolland-Falster 1. Navn, hjemsted og stiftelse 1.1 Den selvejende institutions navn er Museum Lolland-Falster (i nærværende vedtægt kaldet museet). 1.2 Museets

Læs mere

Nuværende vedtægter for Museum Østjylland Randers/Djursland. Forslag til ændringer af Museum Østjyllands vedtægter

Nuværende vedtægter for Museum Østjylland Randers/Djursland. Forslag til ændringer af Museum Østjyllands vedtægter Nuværende vedtægter for Museum Østjylland Randers/Djursland 1. Navn og ejerforhold, art og status 1.1 Museum Østjylland Randers/Djursland er et statsanerkendt kulturhistorisk museum, der er blevet til

Læs mere

Vedtægter. for. Sydvestjyske Museer

Vedtægter. for. Sydvestjyske Museer Vedtægter for Sydvestjyske Museer Vedtaget den 25. oktober 2011 1 Indhold Side 1. Navn og ejerforhold, art og status 3 2. Hjemsted, adresse og afdelinger 3 3. Formål og ansvarsområde 3 4. Samarbejde med

Læs mere

Kulturhistorisk Museum i Randers har givet udtryk for stor interesse i deltagelse i et sådant forpligtende museumssamarbejde.

Kulturhistorisk Museum i Randers har givet udtryk for stor interesse i deltagelse i et sådant forpligtende museumssamarbejde. GENERELLE BETRAGTNINGER VEDRØRENDE MUSEUMSSAMARBEJDET PÅ DJURSLAND Ved Brita Mosdal og Jakob Vedsted, februar 2008 Museet for Syddjurs og Djurslands Museum er enige i, at det er en god ide, at indlede

Læs mere

BEVARING - STATUS KUNST

BEVARING - STATUS KUNST ARBEJDET MED GENSTANDE BEVARING - STATUS VejleMuseerne råder over magasiner på følgende steder: Fællesmuseumsmagasinet på Lysholt, Kunstmuseet på Flegborg og magasinet på Vandel Skole. Hvad samlingerne

Læs mere

nmlkji nmlkj 47906 SZM Naturama post@naturama.dk Dronningemaen 30 5700 Svendborg Museernes arbejdsplaner Følgende filer er vedhæftet indsendelsen:

nmlkji nmlkj 47906 SZM Naturama post@naturama.dk Dronningemaen 30 5700 Svendborg Museernes arbejdsplaner Følgende filer er vedhæftet indsendelsen: Museernes arbejdsplaner Følgende filer er vedhæftet indsendelsen: Referencenummer: 117087 Formularens ID: 494 Sendt til: post@naturama.dk Sendt: 15-12-2010 13:55 ------------------------ MUSEERNES 4-ÅRIGE

Læs mere

Vedtægter for Østsjællands Museum

Vedtægter for Østsjællands Museum Vedtægter for Østsjællands Museum Baseret på Kulturarvsstyrelsens standardvedtægter for museer der er godkendt som tilskudsberettigede i henhold til museumsloven baseret på: Lov nr. 473 af 7. juni 2001,

Læs mere

Vedtægter for Østsjællands Museum

Vedtægter for Østsjællands Museum Forslag til ændrede vedtægter, byggende på de eksisterende. Nye tilføjelser er skrevet med kursiv, og udeladelser er markeret med overstregning. Vedtægter for Østsjællands Museum Baseret på Slots- og Kulturstyrelsens

Læs mere

Vedtægter for Vendsyssel Historiske Museum

Vedtægter for Vendsyssel Historiske Museum Vedtægter for Vendsyssel Historiske Museum Vedtægter for Vendsyssel Historiske Museum vedtaget december 2006 til ikrafttræden 1/1 2007 1. Navn, ejerforhold, status og art 1.1. Vendsyssel Historiske Museum

Læs mere

- : Specialmuseer er svære at placere i skemaet. De, der formidler, bør være dem, der også forsker og samler ind.

- : Specialmuseer er svære at placere i skemaet. De, der formidler, bør være dem, der også forsker og samler ind. Temamøde d. 11. juni 2010. Kvalitet og bæredygtighed. Per Kr. Madsens gruppe, kulturhistoriske og naturhistoriske museer. Referat fra gruppedrøftelsen. Stikord fra indledende bemærkninger ved Per Kristian

Læs mere

nmlkji nmlkj MFG Museet Færgegården Færgelundsvej Jægerspris Museernes arbejdsplaner

nmlkji nmlkj MFG Museet Færgegården Færgelundsvej Jægerspris Museernes arbejdsplaner Museernes arbejdsplaner Følgende filer er vedhæftet indsendelsen: Referencenummer: 117017 Formularens ID: 494 Sendt til: museet@frederikssund.dk Sendt: 15-12-2010 10:41 ------------------------ MUSEERNES

Læs mere

VEDTÆGTER. for NATURAMA

VEDTÆGTER. for NATURAMA VEDTÆGTER for NATURAMA Baseret på: Lov nr. 1505 af 14. december 2006, museumsloven med senere ændringer Bekendtgørelse nr. 1512 af 14. december 2006 om museer Bekendtgørelse nr. 1510 af 14. december 2006

Læs mere

Museer i Qeqqata Kommunia. Foto: Tea Dahl Christensen. Maniitsup Katersugaasivia. Juni 2008

Museer i Qeqqata Kommunia. Foto: Tea Dahl Christensen. Maniitsup Katersugaasivia. Juni 2008 Museer i Qeqqata Kommunia - Status og visioner Foto: Tea Dahl Christensen. Maniitsup Katersugaasivia. Juni 2008 Foto: Anne Bahnson. Sisimiut Katersugaasiviat. Januar 2009 Notat til museumskonferencen 2009

Læs mere

VEJLEDNING. Krav og anbefalinger til museernes registrering og indberetning

VEJLEDNING. Krav og anbefalinger til museernes registrering og indberetning VEJLEDNING 31. oktober 2018 Krav og anbefalinger til museernes registrering og indberetning Denne vejledning udfolder, konkretiserer og detaljerer det afsnit om registrering, som findes i Slots- og Kulturstyrelsens:

Læs mere

VEDTÆGTER. for NATURAMA. Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse.

VEDTÆGTER. for NATURAMA. Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse. UDKAST 10. januar 2007 VEDTÆGTER for NATURAMA Navn og formål 1 Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse. Naturama er videreførelsen af Svendborg Zoologiske

Læs mere

Samlingsrevision. Retningslinjer for samlingsrevision. Side 1

Samlingsrevision. Retningslinjer for samlingsrevision. Side 1 Side 1 Samlingsrevision Retningslinjer for samlingsrevision Museum Lolland-Falster har siden 2009 (Lolland-Falsters Stiftsmuseum startede en samlingsrevision i slutningen af 1960 erne med ansættelsen af

Læs mere

Vedtægter for Billund Kommunes Museer Gældende fra 1. juli 2016

Vedtægter for Billund Kommunes Museer Gældende fra 1. juli 2016 Lovgrundlag: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse af museumsloven. Bekendtgørelse af 461 af 25. april 2013 om museer mv. Lov nr. 1531 af 21. december 2010 om økonomiske og administrative

Læs mere

Vedtægter for Museum Mors

Vedtægter for Museum Mors Vedtægter for Museum Mors CVR-nr. 52346517 I henhold til Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531 af 21. december 2010 om økonomiske

Læs mere

Opfølgning på kvalitetsvurdering af Give-Egnens Museum

Opfølgning på kvalitetsvurdering af Give-Egnens Museum Opfølgning på kvalitetsvurdering af Give-Egnens Museum Arbejdsgrundlag, organisation og ledelse: a) At museet hurtigst muligt reviderer og opdaterer sine vedtægter, så de afspejler gældende lovgivning,

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statsanerkendte museers sikring af kulturarven. Juni 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statsanerkendte museers sikring af kulturarven. Juni 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om statsanerkendte museers sikring af kulturarven Juni 2014 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 14/2013 om statsanerkendte

Læs mere

Navn og ejerforhold, art og status

Navn og ejerforhold, art og status V E D T Æ G T E R for Greve Museum Egns- og udviklingsmuseum Navn og ejerforhold, art og status... 1 Formål og ansvarsområde... 2 Samarbejde med andre museer og offentlige myndigheder... 3 Museets bestyrelse,

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om forvaltning af kulturarven. Oktober 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om forvaltning af kulturarven. Oktober 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om forvaltning af kulturarven Oktober 2014 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om forvaltning af kulturarven (beretning nr. 13/06) 24. september

Læs mere

Museum Vestfyn Vedtægter 2016

Museum Vestfyn Vedtægter 2016 Museum Vestfyn Vedtægter 2016 Vedtægter for Museum Vestfyn cvr-nr. 25762355 I henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531

Læs mere

Aftale mellem Aalborg Kommune, Mariagerfjord Kommune, Rebild Kommune og Nordjyllands Historiske Museum for perioden

Aftale mellem Aalborg Kommune, Mariagerfjord Kommune, Rebild Kommune og Nordjyllands Historiske Museum for perioden Aftale mellem Aalborg Kommune, Mariagerfjord Kommune, Rebild Kommune og Nordjyllands Historiske Museum for perioden 2013-2016 1 Aftalens formål: Formålet med denne aftale er med baggrund i samdriftsaftalen

Læs mere

Vedtægter for Langelands Museum

Vedtægter for Langelands Museum Vedtægter for Langelands Museum CVR: 29188955 I henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531 af 21. december 2010 om økonomiske

Læs mere

1. Navn, hjemsted, ejerforhold, art og status Kvindemuseet i Danmark er et statsanerkendt landsdækkende kulturhistorisk museum

1. Navn, hjemsted, ejerforhold, art og status Kvindemuseet i Danmark er et statsanerkendt landsdækkende kulturhistorisk museum 1. Navn, hjemsted, ejerforhold, art og status Kvindemuseet i Danmark er et statsanerkendt landsdækkende kulturhistorisk museum Museet er en selvejende institution med hjemsted i Aarhus Kommune Museets

Læs mere

Industrimuseet Museet for produktion, levevilkår og finansiel udvikling

Industrimuseet Museet for produktion, levevilkår og finansiel udvikling Vedtægter for Industrimuseet Museet for produktion, levevilkår og finansiel udvikling Indhold Side 1. Navn og ejerforhold, art og status 2 2. Formål og ansvarsområde 2 3. Samarbejde med andre museer og

Læs mere

Vejledning tll udfyldelse af skemaet fas desuden ved at klikke pa splilrgsmalstegnet I skemaets Iilverste hliljre hjlilrne.

Vejledning tll udfyldelse af skemaet fas desuden ved at klikke pa splilrgsmalstegnet I skemaets Iilverste hliljre hjlilrne. Side 1 af8 DANSKE MUSE ER I TAL Kulturarvsstyrelsen Museer H.C. Andersens Boulevard 2 1553 Klilbenhavn V Telefon: 33 74 51 00 E-mail: postmus@kulturarv.dk Vejledning K U L TU R 1\ R V Du kan fa vejledende

Læs mere

VEDTÆGTER. for NATURAMA. Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse.

VEDTÆGTER. for NATURAMA. Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse. VEDTÆGTER for NATURAMA Navn og formål 1 Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse. Naturama er videreførelsen af Svendborg Zoologiske Museum. 2 Naturama

Læs mere

Udviklingsplan. Lokalhistorisk Arkiv

Udviklingsplan. Lokalhistorisk Arkiv Udviklingsplan Lokalhistorisk Arkiv 2010-2013 Lokalhistorisk Arkiv er et kulturhistorisk arkiv, der organisatorisk hører under forvaltningen Erhverv, Kultur og Beskæftigelses afdeling Kultur og fritid.

Læs mere

nmlkji nmlkj 31501 MHO Holbæk Museum evo@holbmus.dk Klosterstræde 18 4300 Holbæk Museernes arbejdsplaner Følgende filer er vedhæftet indsendelsen:

nmlkji nmlkj 31501 MHO Holbæk Museum evo@holbmus.dk Klosterstræde 18 4300 Holbæk Museernes arbejdsplaner Følgende filer er vedhæftet indsendelsen: Museernes arbejdsplaner Følgende filer er vedhæftet indsendelsen: Referencenummer: 122367 Formularens ID: 494 Sendt til: evo@holbmus.dk Sendt: 16-01-2011 20:18 ------------------------ MUSEERNES 4-ÅRIGE

Læs mere

BRANDTS MUSEUM FOR KUNST OG VISUEL KULTUR

BRANDTS MUSEUM FOR KUNST OG VISUEL KULTUR V E D T Æ G T E R F O R BRANDTS MUSEUM FOR KUNST OG VISUEL KULTUR Baseret på: Lov nr. 1505/2006, museumsloven med senere ændringer. Lov nr. 1531/2010 om økonomiske og administrative forhold for modtagere

Læs mere

Krav og anbefalinger til statsanerkendte museer

Krav og anbefalinger til statsanerkendte museer Krav og anbefalinger til statsanerkendte museer September 2013 Indholdsfortegnelse Læsevejledning... 3 Arbejdsgrundlag, organisation og ledelse... 5 Arbejdsgrundlag... 5 Organisation & ledelse... 6 Ressourcer

Læs mere

Beretning til Statsrevisorerne om statsanerkendte museers sikring af kulturarven. Marts 2014

Beretning til Statsrevisorerne om statsanerkendte museers sikring af kulturarven. Marts 2014 Beretning til Statsrevisorerne om statsanerkendte museers sikring af kulturarven Marts 2014 BERETNING OM STATSANERKENDTE MUSEERS SIKRING AF KULTURARVEN Indholdsfortegnelse 1. Introduktion og konklusion...

Læs mere

4. Museets bestyrelse, sammensætning og valgmåde samt eventuel museumsforenings generalforsamling

4. Museets bestyrelse, sammensætning og valgmåde samt eventuel museumsforenings generalforsamling Vedtægter for Østsjællands Museum Baseret på Kulturarvsstyrelsens standardvedtægter for museer der er godkendt som tilskudsberettigede i henhold til museumsloven baseret på: Lov nr. 473 af 7. juni 2001,

Læs mere

Godkendt af Østsjællands Museums bestyrelse d Godkendt af Stevns Kommune d. Godkendt af Faxe Kommune d.

Godkendt af Østsjællands Museums bestyrelse d Godkendt af Stevns Kommune d. Godkendt af Faxe Kommune d. Vedtægter for Østsjællands Museum Baseret på Slots- og Kulturstyrelsens standardvedtægter for museer der er godkendt som tilskudsberettigede i henhold til museumsloven baseret på: museumsloven, lbk. nr.

Læs mere

Museum Østjylland AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014

Museum Østjylland AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 Museum Østjylland AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål

Læs mere

Indsamlings- og dokumentationsarbejdet på Østsjællands Museum sker i øvrigt i henhold til ICOMs museumsetiske regler.

Indsamlings- og dokumentationsarbejdet på Østsjællands Museum sker i øvrigt i henhold til ICOMs museumsetiske regler. Nærværende indsamlings- og dokumentationspolitik danner rammen for det indsamlings- og dokumentationsarbejde, som Østsjællands Museum udfører indenfor rammerne af sin museale virksomhed. Indsamlings- og

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FISKERI- OG SØFARTSMUSEET

VEDTÆGTER FOR FISKERI- OG SØFARTSMUSEET VEDTÆGTER FOR FISKERI- OG SØFARTSMUSEET Institutionens navn: Fiskeri- og Søfartsmuseet, Saltvandsakvariet. Esbjerg cvr-nr. 45299716 Vedtægterne er udarbejdet i henhold til: 1. Lovbekendtgørelse nr. 358

Læs mere

Hovedmuseernes rolle i forhold til de øvrige statslige og statsanerkendte museer

Hovedmuseernes rolle i forhold til de øvrige statslige og statsanerkendte museer Oktober 2015 Hovedmuseernes rolle i forhold til de øvrige statslige og statsanerkendte museer 1. Indledning Samarbejde, systematisk vidensdeling, koordination og gensidig forpligtelse er centrale elementer

Læs mere

Kulturhistorisk Rapport

Kulturhistorisk Rapport Kulturhistorisk Rapport RSM j.nr. 10.238 Udarbejdet af Poul Krogh Jørgensen, Ringkøbing-Skjern Museum 2011 Bygherrerapport RESUME: Ringkøbing-Skjern museum foretog i uge 31 2011 en egen betalt forundersøgelse

Læs mere

MUSE UM SALLING. VEDTÆGTER for MUSE UM SALLING. Navn, ejerforhold, art og status. 1. MUSE UM Salling ejes og drives af Skive Kommune.

MUSE UM SALLING. VEDTÆGTER for MUSE UM SALLING. Navn, ejerforhold, art og status. 1. MUSE UM Salling ejes og drives af Skive Kommune. VEDTÆGTER for MUSE UM SALLING baseret på: Lov nr. 1505 af 14. december 2006, museumsloven med senere ændringer Bekendtgørelse nr. 1512 af 14. december 2006 om museer Bekendtgørelse nr. 1510 af 14. december

Læs mere

Vedtægter for Den Selvejende Institution Ærø Museum efter vedtægtsændring af 8. december 2017

Vedtægter for Den Selvejende Institution Ærø Museum efter vedtægtsændring af 8. december 2017 Vedtægter for Den Selvejende Institution Ærø Museum efter vedtægtsændring af 8. december 2017 Baseret på: Lov nr. 1505 af 14. december 2006, museumsloven med senere ændringer. Bekendtgørelse nr. 1512 af

Læs mere

Temapolitik om Kulturarven

Temapolitik om Kulturarven Temapolitik om Kulturarven Rudersdal Kommunes kulturpolitiske værdier Rudersdal Kommunes kulturpolitik udtrykker sig overordnet i 7 kulturpolitiske værdier Mangfoldighed Kvalitet Kompetencer Mod og synlighed

Læs mere

VEDTÆGTER FOR MUSEUM SYDØSTDANMARK

VEDTÆGTER FOR MUSEUM SYDØSTDANMARK VEDTÆGTER FOR MUSEUM SYDØSTDANMARK Ver. 02.06.2016 Vedtægter for Museum Sydøstdanmark cvr-nr. 184711914 I henhold til: Lov nr. 1505 af 14. december 2006, museumsloven med senere ændringer. Bekendtgørelse

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Den selvejende institution: Odenses billedkunstinstitution på Brandts (Arbejdstitel) Sagsnr MMR/ dm

VEDTÆGTER. for. Den selvejende institution: Odenses billedkunstinstitution på Brandts (Arbejdstitel) Sagsnr MMR/ dm VEDTÆGTER for Den selvejende institution: Odenses billedkunstinstitution på Brandts (Arbejdstitel) Sagsnr. 00111-0820 MMR/ dm 1. Institutionens navn og hjemsted 1.1. Odenses billedkunstinstitution på Brandts

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 2. maj 2006 RN A402/06

RIGSREVISIONEN København, den 2. maj 2006 RN A402/06 RIGSREVISIONEN København, den 2. maj 2006 RN A402/06 Faktuelt notat til statsrevisorerne om Rigsrevisionens revision i forhold til samlinger ved statslige museer mv. Indledning 1. På statsrevisormødet

Læs mere

Bygherrerapport. Rindum Skole, jernalderbebyggelse med gårde på række. Udarbejdet af Torben Egeberg, Ringkøbing-Skjern Museum 2009

Bygherrerapport. Rindum Skole, jernalderbebyggelse med gårde på række. Udarbejdet af Torben Egeberg, Ringkøbing-Skjern Museum 2009 Bygherrerapport Rindum Skole, jernalderbebyggelse med gårde på række N Udarbejdet af Torben Egeberg, Ringkøbing-Skjern Museum 2009 Bygherrerapport RESUME: På udgravningsområdet og tilstødende arealer har

Læs mere

- Genstanden har nummer, proveniens og i øvrigt er i god stand. - Genstanden har nummer, proveniens og er i rimelig stand.

- Genstanden har nummer, proveniens og i øvrigt er i god stand. - Genstanden har nummer, proveniens og er i rimelig stand. Side 1 Udskillelse Retningslinjer for udskillelse Retningslinjer for udskillelse på Museum Lolland-Falster er udarbejdet i forbindelse med et samlingsprojekt som Kulturstyrelsen delvist finansierede i

Læs mere

Vedtægter for Ringkøbing - Skjern Museum (udkast)

Vedtægter for Ringkøbing - Skjern Museum (udkast) Vedtægter for Ringkøbing - Skjern Museum (udkast) CVR-nr. 51227611 I henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531 af 21.

Læs mere

HISTORIEN er OVERALT STRATEGI- OG HANDLINGSPLAN

HISTORIEN er OVERALT STRATEGI- OG HANDLINGSPLAN HISTORIEN er OVERALT STRATEGI- OG HANDLINGSPLAN 2015-2020 Indhold Opsummering..................................... 3 en: HISTORIEN er OVERALT............... 4 Mission............................................

Læs mere

VEDTÆGTER FOR MUSEUM THY.

VEDTÆGTER FOR MUSEUM THY. VEDTÆGTER FOR MUSEUM THY. CVR-nr: 22841416 I henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531 af 21. december 2010 om økonomiske

Læs mere

Strategi for Nationalmuseet 2012 2015

Strategi for Nationalmuseet 2012 2015 NATIONALMUSEET Drifts- og Administrationsafdelingen Sekretariatet J.nr.: 2010-006657 28. juni 2011 Strategi for Nationalmuseet 2012 2015 Indledning Nationalmuseet er Danmarks kulturhistoriske hovedmuseum.

Læs mere

nmlkji nmlkj 10112 KBM Københavns Bymuseum jetsan@kff.kk.dk Absalonsagde 3 1658 København V Museernes arbejdsplaner

nmlkji nmlkj 10112 KBM Københavns Bymuseum jetsan@kff.kk.dk Absalonsagde 3 1658 København V Museernes arbejdsplaner Museernes arbejdsplaner Følgende filer er vedhæftet indsendelsen: Referencenummer: 117009 Formularens ID: 494 Sendt til: jetsan@kff.kk.dk Sendt: 15-12-2010 10:42 ------------------------ MUSEERNES 4-ÅRIGE

Læs mere

Kulturudvalget (2. samling) KUU alm. del - Svar på Spørgsmål 58 Offentligt

Kulturudvalget (2. samling) KUU alm. del - Svar på Spørgsmål 58 Offentligt Kulturudvalget (2. samling) KUU alm. del - Svar på Spørgsmål 58 Offentligt Folketingets Kulturudvalg Christiansborg 1240 København K Kulturministeren Kulturministeriet Nybrogade 2 1203 København K Tlf.

Læs mere

Beskrivelse af Københavns Museums magasinforhold.

Beskrivelse af Københavns Museums magasinforhold. Beskrivelse af Københavns Museums magasinforhold. Nuværende magasinforhold Københavns Museum opbevarer størstedelen af museets samlinger af kulturhistoriske genstande i magasinlokaler der ikke er egnede

Læs mere

14/2013. Beretning om statsanerkendte museers sikring af kulturarven

14/2013. Beretning om statsanerkendte museers sikring af kulturarven 14/2013 Beretning om statsanerkendte museers sikring af kulturarven 14/2013 Beretning om statsanerkendte museers sikring af kulturarven Statsrevisorerne fremsender denne beretning med deres bemærkninger

Læs mere

Vision og strategiplan

Vision og strategiplan Vision og strategiplan 2018-2023 Indhold 1 Indledning... 3 2 Mission for Museum Thy... 4 3 Vision... 5 4 Indsatsområder... 6 4.1 Synlighed... 6 4.2 Fortælling, levendegørelse, oplevelser... 7 4.3 Samarbejde,

Læs mere

Tusinder 9LGHQÃÉÃ)RUPLGOLQJ 3URMHNWHU

Tusinder 9LGHQÃÉÃ)RUPLGOLQJ 3URMHNWHU &9(+)8à()197)) &IWOVMZIPWIEJSQVÅHIXWEQXQÅPKVYTTI Odense Bys Museer er organisatorisk opdelt i tværgående afdelinger: Y Publikum & Kommunikation Y Viden & Formidling Y Samlinger & Teknik Odense Bys Museer

Læs mere

Vedtægterne er udarbejdet i henhold til:

Vedtægterne er udarbejdet i henhold til: Vedtægterne er udarbejdet i henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014 af museumsloven Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer mv. Lov nr. 1531 af 21. december 2010 om økonomiske

Læs mere

Strategi for det lokalhistoriske område, vers.1 16. april 2015, side 2 af 5

Strategi for det lokalhistoriske område, vers.1 16. april 2015, side 2 af 5 Strategi for det lokalhistoriske område Version 1, vedtaget af Jammerbugt Kommune d. 16. april 2015 Baggrund Via sine vedtægter er Lokalhistorisk Samråd for Jammerbugt Kommune forpligtet til at skabe samarbejde

Læs mere

Vedtægter - Randers Kunstmuseum - Randers Kommune Side 1 af Vedtægter Randers Kuns

Vedtægter - Randers Kunstmuseum - Randers Kommune   Side 1 af Vedtægter Randers Kuns Side 1 af 5 Vedtægter Randers Kunstmuseums vedtægter 1. Navn og ejerforhold, art og status Vedtægter for RANDERS KUNSTMUSEUM Museum for Dansk Kunst 1.1.1. Randers Kunstmuseum, Museum for Dansk Kunst, er

Læs mere

Museerne Vordingborg er en selvejende institution. Museerne Vordingborg er et statsanerkendt kulturhistorisk museum efter museumslovens 15.

Museerne Vordingborg er en selvejende institution. Museerne Vordingborg er et statsanerkendt kulturhistorisk museum efter museumslovens 15. Museernes arbejdsplaner Følgende filer er vedhæftet indsendelsen: Referencenummer: 117297 Formularens ID: 494 Sendt til: kmh@museerne.dk Sendt: 17-12-2010 11:57 ------------------------ MUSEERNES 4-ÅRIGE

Læs mere

2.1 Museets ansvarsområde omfatter følgende kommuner: Jammerbugt Kommune, Mariagerfjord Kommune, Rebild Kommune og Aalborg Kommune.

2.1 Museets ansvarsområde omfatter følgende kommuner: Jammerbugt Kommune, Mariagerfjord Kommune, Rebild Kommune og Aalborg Kommune. UDKAST Vedtægter for Nordjyllands Historiske Museum 1. Museets Navn og ejerforhold 1.1Nordjyllands Historiske Museum, der er det samlende navn for Aalborg Historiske Museum, Lindholm Høje Museet, Gråbrødrekloster

Læs mere

Notat om Politimuseets formelle status og om evt. statsanerkendelse af Museet

Notat om Politimuseets formelle status og om evt. statsanerkendelse af Museet Notat om Politimuseets formelle status og om evt. statsanerkendelse af Museet 1. Indledning Politimuseets formelle status er noget uklar. Henhører det under Politihistorisk Selskab, eller må det på baggrund

Læs mere

Vedtægter for Bornholms Museum

Vedtægter for Bornholms Museum Vedtægter for Bornholms Museum 1. Museets navn, adresse, ejerforhold, art og status Bornholms Museum med hovedadresse Sct. Mortensgade 29, 3700 Rønne, er et statsanerkendt kulturhistorisk museum, der ejes

Læs mere

Dialogbaseret aftale mellem. Viborg Museum og KSE

Dialogbaseret aftale mellem. Viborg Museum og KSE Dialogbaseret aftale mellem Viborg Museum og KSE 2014 1 Generelt om dialogbaserede aftaler Den dialogbaserede aftale, er en aftale der indgås mellem forvaltningen og den enkelte budgetansvarlige enhed.

Læs mere

Kulturarvsstyrelsens kvalitetsvurdering af. Tønder Museum. Kulturarvsstyrelsen Slotsholmsgade 1 1216 København K www.kuas.dk

Kulturarvsstyrelsens kvalitetsvurdering af. Tønder Museum. Kulturarvsstyrelsen Slotsholmsgade 1 1216 København K www.kuas.dk Kulturarvsstyrelsens kvalitetsvurdering af Tønder Museum 2004 Kulturarvsstyrelsen Slotsholmsgade 1 1216 København K www.kuas.dk 2 Tønder Museum Kongevej 51 6270 Tønder Indholdsfortegnelse Baggrunden for

Læs mere

Kertemindeegnens Museer

Kertemindeegnens Museer Kulturarvsstyrelsens kvalitetsvurdering af Kertemindeegnens Museer 2004 Kulturarvsstyrelsen Slotsholmsgade 1 1216 København K www.kuas.dk 2 Kertemindeegnens Museer Strandgade 7 5300 Kerteminde Indholdsfortegnelse

Læs mere

Vi er ét historiens hus, dvs. både museer og arkiver, både frivillige og. nmlkji. nmlkj FUR. Furesø Museer.

Vi er ét historiens hus, dvs. både museer og arkiver, både frivillige og. nmlkji. nmlkj FUR. Furesø Museer. Museernes arbejdsplaner Følgende filer er vedhæftet indsendelsen: Referencenummer: 117056 Formularens ID: 494 Sendt til: ckh@furesoe.dk Sendt: 15-12-2010 13:50 ------------------------ MUSEERNES 4-ÅRIGE

Læs mere

VEDTÆGTER FOR KVINDEMUSEET I DANMARK. Museets vedtægter er underlagt gældende museumslov.

VEDTÆGTER FOR KVINDEMUSEET I DANMARK. Museets vedtægter er underlagt gældende museumslov. VEDTÆGTER FOR KVINDEMUSEET I DANMARK Museets vedtægter er underlagt gældende museumslov. 1. Museets navn og ejerforhold, art og status. 1.1. Kvindemuseet i Danmark er et statsanerkendt landsdækkende kulturhistorisk

Læs mere

nmlkji nmlkj 74302 MJO Museum Jorn info@museumjorn.dk Gudenåvej 7-9 8600 Silkeborg Museernes arbejdsplaner Følgende filer er vedhæftet indsendelsen:

nmlkji nmlkj 74302 MJO Museum Jorn info@museumjorn.dk Gudenåvej 7-9 8600 Silkeborg Museernes arbejdsplaner Følgende filer er vedhæftet indsendelsen: Museernes arbejdsplaner Følgende filer er vedhæftet indsendelsen: Referencenummer: 117079 Formularens ID: 494 Sendt til: info@museumjorn.dk Sendt: 15-12-2010 14:55 ------------------------ MUSEERNES 4-ÅRIGE

Læs mere