Kontakt Sejlerskoleudvalget:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kontakt Sejlerskoleudvalget:"

Transkript

1 Hvor varmt skal man være påklædt? Hav hellere for meget tøj på end for lidt. Vær klædt på i lag på lag det er varmest og det gør det let at regulere tøjmængden. Der er koldere på vandet end i land, særligt i maj og september. Vi anbefaler skiundertøj, gode fleecetrøjer og åndbart regntøj. Sko/støvler der kan stå fast og ikke laver mærker (kondisko, sejlerstøvler) Hvad hvis jeg bliver søsyg? Hvis du mærker tegn på søsyge, så sig det til instruktøren med det samme. Instruktøren vil så prøve at afhjælpe det fx. ved at sætte dig til opgaver, der tager din opmærksomhed. Hvad kræves der af instruktøren? Vores instruktører skal have duelighedsbevis og flere års erfaring med sejlads. De skal have prøvet lidt af hvert inden for sejlads og have lyst til at give deres erfaringer videre. Kontakt Sejlerskoleudvalget: Carsten Mau Jeannette Caspers Pia Gåsland Susanne Stegenborg Se også vores hjemmeside under 8. januar 2013

2 Nivå Bådelaugs Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Bådelaugs Sejlerskole Sejlads er en sjov, udfordrende og afstressende aktivitet, som du kan dele med familien og dyrke på dine rejser. Vi tilbyder praktisk undervisning i sejlads med sejlbåd (kølbåde), kapsejlads og teori til duelighed, samt Yachtskipper 3. I denne folder kan du læse om det vi tilbyder, hvordan vi gør og hvad du kan gøre.

3 Hvem er vi - lidt historie Sejlerskolen blev startet i 1980 erne af nogle sejlerkoner som ville lære at sejle, men ikke hos deres mænd. De fandt en instruktør med båd og siden har vi haft imellem elever om året i vores 4 både. Alt arbejde i Sejlerskolen udføres af frivillige; instruktører, bådsmænd, sejlerskoleudvalg, censor. Indtægterne går udelukkende til vedligehold af bådene og andre udgifter ved undervisningen. Hvad sejler vi i Vi sejler i to Spækhuggere; Samson og Sally, samt to J80 ere, som er nyindkøbt og har ikke fået navn endnu (jan 2013). Begge bådtyper er lavet i glasfiber, de er ca. 8 m lange, 2 m brede og meget sparsomt indrettet under læ. Hvornår sejler vi Vi sejler en gang om ugen fra maj til september, undtagen juli hvor vi holder sommerferie. Du kan vælge mellem mandag, tirsdag og torsdag. Vi sejler ca. fra kl , men det varierer efter hold, efter vejret og efter dagslyset. Kapsejladsholdet deltager i klubbens onsdags/lørdagsmatch på lige fod med andre både. Det kræver duelighedsbeviset at være på kap-holdet. Normalt følger eleverne undervisning i Praktisk Sejlads 2-3 sæsoner inden de afslutter med duelighedsprøven, men det varierer meget. I de mellemliggende vintre er der mange der tager kursus i den teoretiske del.

4 Er det farligt at sejle? Nej, det er ikke farligt, hvis man tager sine forholdsregler, som fx at lære at sejle, at bære redningsvest, at kunne svømme, at lære søvejsregler, at sejle efter vejret og i det hele taget fremvise hensigtsmæssig adfærd. Bådene kan ikke kæntre, men som med alle andre både skal der selvfølgelig ikke vand indenbords. Vi anbefaler eleverne at have en fritids-ulykkesforsikring Sejler vi i al slags vejr? Som udgangspunkt sejler vi i al slags vejr, sol og blæst som regn. Det er instruktøren, som vurderer hvorvidt det er forsvarligt at sejle ud med eleverne. Elevernes egne grænser respekteres også. Hvornår blæser det for meget? Vi sætter grænsen ved 10 m/s for begyndere og 12 m/s for fortsættere, samt hvis vindretningen er ugunstig ved lavere vindstyrker. Hvornår blæser et for lidt og hvad laver vi så? Ved vindstyrker under 3 m/s er det ikke muligt at sejle i en folkebåd og det er meget tålmodighedskrævende i en spækhugger. Vindstille aftener bruger vi på havnemanøvrer; pæleræs og motorsejlads i havnen. Eller vi øver knob og hører hindanden i teori. Får vi kompensation for de aftener, hvor vi ikke kan sejle? Nej. Gebyret er sat efter de faste omkostninger vi har ved bådene og drift af sejlerskolen. Alle elever er velkomne til at forsøge at finde en erstatningstime på et andet hold, hvis ens eget hold har aflyst. Vejret er vi ikke herre over og aflysninger pga. vejr må tages med i beregningen. Hvornår er vi for få til at sejle? Det afgør instruktøren. Da eleverne indgår i besætningen må instruktøren vurdere om den fremmødte elev er en brugbar gast for en sikker sejlads. I så fald kan sejladsen gennemføres med én elev. Skal man være med til natsejlads? Nej, men vi anbefaler meget, at man deltager. Det er en god og lærerig oplevelse og vi gør meget ud af det sociale fællesskab før og efter natsejladsen. Hvis jeg stopper i sommerferien kan jeg så få refunderet mit kontingent? Nej Hvor lang tid tager det at lære at sejle kan jeg nøjes med 1 år og så teori? Den praktiske sejlads læres normalt på 2 sæsoner. Men har man sejlet før eller er hurtig til at lære at håndtere båden, så kan den praktiske del bestås efter 1 sæson. Skal man gå op til prøve? Nej. Det er et tilbud og selvom du ikke ønsker at opnå duelighedsbeviset kan du sagtens sejle hos os. Vi forsøger at sætte hold efter elevernes formål med sejlerskolen og der kan være nogle, som enten vil genopfriske eller bare føle sig mere sikre ved sejlads, uden ambitioner om duelighedsbevis. Vi har også mange elever der fortsætter hos os efter at have tage duelighedsbeviset; på kapsejlads eller et videregående hold.

5 Ofte stillede spørgsmål Hvad koster det at gå på Sejlerskole? Sejlerskolen er kun for voksne medlemmer af Nivå Bådelaug og det koster 715 kr. pr. år at være medlem. Medlemmer af Sletten Bådklub kan også deltage uden at tegne medlemskab i Nivå. Praktisk sejlads pr. sæson: 1800 kr. Videregående sejlads pr. sæson: 1800 kr. Kapsejlads pr. sæson 1800 kr. Teori til duelighed: 800 kr. (hertil kommer udgifter til bøger ca. 1100) Yachtskipper 3: 800 kr. (hertil kommer udgifter til bøger ca. 2500) Hvornår er der sæson for sejlads? Sæsonen starter med klargøring af bådene i april. Der er sejlads i maj, juni, august og september. Der er ferie i juli. Som udgangspunkt sejles der ikke på helligdage. Kan vi sejle sammen mand, kone, kæreste, børn? I sejlerskolen prøver vi så vidt muligt på, at undgå at familie sejler sammen, da erfaringen viser, at man hver især får en bedre oplevelse og lærer mere uden familien. Man kan godt sejle samme dag, men ikke på samme båd. Hvornår kan min datter/søn komme på sejlerskole? Børn på 15 år og derover kan deltage i voksenundervisningen. Hvor ligger bådene? Bådene ligger ved kajen lige overfor Lagunens terrasse og ud for grillpladsen. Broen hedder G. Se foto af havnen her i folderen. Hvornår starter sejladsen? Sejladsen starter i maj. Der sejles ca. fra kl til omkring kl Tiden kan evt. rykkes efter aftale med instruktøren. Ofte rykkes tiden til kl.18 til ca. 21. Sidst på sæsonen kan vi starte tidligere for at udnytte dagslyset. Hvad er klargøring? Klargøring er afvaskning af bådene, slibning af træværk, polering af glasfiber, lakering af mast og træværk, oliering af træværk, bundmaling, samt småreparationer på bådene. Derefter bliver bådene rigget til, masten sættes på og spændes fast med vant og stag. Tovværk monteres og øvrigt udstyr ilægges. Hvad sker der, hvis jeg glemmer min redningsvest? I sejlerskolen må man ikke sejle uden vest. Vi har nogle svømmeveste i reserve hvis du skulle glemme din. Kan man bruge svømmevest? Ja. Søfartsstyrelsen godkender svømmeveste som det lovpligtige redningsudstyr om bord. Sejler vi på helligdage? Nej, men hvis instruktøren har tid, så er det muligt at aftale sejlads på helligdage.

6 Hvor finder du os Her ser du Nivå Havn. Skolebådene ligger ved kajen foran Lagunens terrasse, der hvor pilen peger på billedet. ( Stonor) Udstyr og beklædning Ude på vandet er vejret væsentlig anderledes end på land; temperaturen er lavere og det blæser mere. Derfor skal du have varmt og vindtæt tøj på, samt have regntøj med i tasken. Efterhånden som man har sejlet i mange år bliver det til en masse udstyr, men i starten kan du bruge det varme og vindtætte tøj du har. Det er også vigtigt med skridsikre sko/støvler med lys gummisål. Kondisko eller billige sejlerstøvler er oplagte. Du behøver således ikke gøre store investeringer i rigtigt sejlertøj før du starter på sejlerskolen. Udover passende påklædning skal du have din egen redningsvest med og hvis du ikke har en i forvejen, anbefaler vi, at du køber en der er selvoppustelig. Det er en god investering (de koster fra kr. 500), som du kan få brug for selvom du ikke fortsætter med sejlbådssejlads. De kan bruges i robåde og motorbåde samt kanoer. Vi anbefaler alle elever at have en fritids-ulykkesforsikring.

7 Hvad laver vi på en undervisningsaften Vi mødes på havnen ca. kl og rigger bådene til (monterer sejl, skøder, fald, laster tasker, tænder strøm, fjerner fendere osv.). Derefter gennemgår vi aftenens tema, aftaler hvem der skal være skipper og lægger plan for udsejlingen. Vi sejler altid ud og ind af havnen for sejl alene. Ude på vandet gennemgår vi de aftalte øvelser i et par timer, hvor vi skiftes til at være ved rorpinden, inden vi planlægger indsejlingen. Vel inde i havn rigger vi båden af, skriver i logbogen og sætter os sammen for at evaluere aftenens sejlads. Der er også tid til hygge, lidt at spise og drikke og lære hinanden at kende. Vi sejler ud ved vindstyrker op til 10 m/s for første års elever. Det er instruktøren som afgør om han/hun synes det er sikkert, men elevernes grænser respekteres selvfølgelig. Hvis det blæser for lidt eller for meget, bliver vi i havn og øver motorsejlads, havnemanøvrer eller knob. Duelighedsprøven Nivå Sejlerskole kan tilbyde dig at tage Duelighedsbeviset for fritidssejlere. Vores censor er godkendt af Søfartsstyrelsen. Duelighedsbeviset opnår man ved at følge og bestå et kursus i navigation og søfartsregler, samt et praktisk kursus i sejlbådssejlads eller speedbådssejlads. Den praktiske sejlads læres normalt på 2 sæsoner. Men har man sejlet før eller er hurtig til at lære at håndtere båden, så kan den praktiske del af beviset bestås efter 1 sæson. Instruktøren indstiller eleven til prøve i august måned og prøven gennemføres i september. Vi underviser i teori om vinteren, et intensivt kursus over 3 weekender, fordelt på 3 måneder. Duelighedsbeviset gælder for både op til 15 m og er ikke påkrævet af myndighederne, men det anbefales alle der ønsker at færdes sikkert på vandet. I Sverige er det et krav og mange steder i udlandet (Europa) kan du kun leje en båd mod fremvisning af duelighedsbevis. Læs evt. mere om duelighedsbeviset på Søfartsstyrelsens hjemmeside gtage.aspx

8 Søsyge Du kan godt sejle selvom du har tendens til søsyge. For manges vedkommende opstår søsyge pga. dårlig forberedelse inden sejladsens påbegyndelse. Hvis du ved, at du altid bliver søsyg, kan du tage en søsygepille inden aftenens lektion. Og hvis du bare har en mistanke om at du kan blive søsyg kan du bære et akupressurarmbånd, som modvirker søsyge for mange. Derudover er der nogle enkle og gode forholdsregler for at undgå søsyge, som gælder alle: Spis inden sejladsen og medbring mad Vær rigtigt klædt på Bliv på dæk Kig på horisonten Informer instruktøren i tide. Lær mere om sejlads, hvordan du bør være forberedt, søvejsregler mv. på disser sider: Vores aktiviteter i løbet af sejlsæsonen og året Intromøde til nye elever i marts Klargøring af både i april (deltagelse påkrævet) Første sejlads primo maj Weekendtur i juni Natsejlads i september Duelighedsprøver i september Sidste sejlads slut september Brunch for sejlerskolen med overrækkelse af duelighedsbeviser i oktober Herudover tilbyder vi én aftens kursus i tovværk og motorlære og mulighed for gasteplads til klubbens onsdagsmatch.

K.A.S. sejlerskole. Strandvænget 43 2100 København Ø Tlf. 39 20 71 72

K.A.S. sejlerskole. Strandvænget 43 2100 København Ø Tlf. 39 20 71 72 K J Ø B E N H A V N S A M A T Ø R - S E J L K L U B K.A.S. sejlerskole SEJLERSKOLE Strandvænget 43 2100 København Ø Tlf. 39 20 71 72 K.A.S. sejlerskole tilbyder en toårig sejleruddannelse, hvor du gennemgår

Læs mere

Holbæk Juniorsejlklub Information til nye sejlere og forældre.

Holbæk Juniorsejlklub Information til nye sejlere og forældre. Information til nye sejlere og forældre. Velkommen Velkommen som sejler og forældre i. Vi gælder os til at, I bliver en del af vores klub. Der er en del nye ting at forholde sig til, når man starter i

Læs mere

DEN LILLE BLÅ - en guide til optimister og deres forældre

DEN LILLE BLÅ - en guide til optimister og deres forældre DEN LILLE BLÅ - en guide til optimister og deres forældre Kerteminde Jolleteam Marinavej 2 5300 Kerteminde www.kertemindesejlerne.dk Indholdsfortegnelse Introduktion... 3 Mission og formål... 3 Information...

Læs mere

Velkommen til Yachtklubben Furesøen's Ungdomsafdeling

Velkommen til Yachtklubben Furesøen's Ungdomsafdeling Velkommen til Yachtklubben Furesøen's Ungdomsafdeling PRAKTISK AT HUSKE: Træningen starter præcis. Skulle du af en eller anden grund være forhindret, så husk at melde afbud. Per mail eller gangen før -

Læs mere

VSK. årbog 2007. Kanonstart for sejladscenteret. Pensionistsejladsen hædret Ungdomsvenlig klub VSKer til tops i AC

VSK. årbog 2007. Kanonstart for sejladscenteret. Pensionistsejladsen hædret Ungdomsvenlig klub VSKer til tops i AC VSK årbog 2007 V A L L E N S B Æ K S E J L K L U B D E N A K T I V E K L U B Kanonstart for sejladscenteret Pensionistsejladsen hædret Ungdomsvenlig klub VSKer til tops i AC Vallensbæk Sejlklub Sekretariatet

Læs mere

KERTEMINDE SEJLERSKOLE

KERTEMINDE SEJLERSKOLE KERTEMINDE SEJLERSKOLE 29-01-2014 Drejebog for sejlerskolen Dette dokument indeholder ud over Kerteminde Sejlerskoles vision og målsætning information om et givent års aktiviteter, ansvarsområder for tilknyttede

Læs mere

36. årgang nr. 1 - februar 2014 www.nivaabaadelaug.dk

36. årgang nr. 1 - februar 2014 www.nivaabaadelaug.dk 36. årgang nr. 1 - februar 2014 www.nivaabaadelaug.dk Bestyrelsen Formand: Christian Caspersen 2221 2246 formanden@nivaabaadelaug.dk Næstformand Hans Kristensen 4585 9370 hans.kristensen@webspeed.dk Kasserer:

Læs mere

Sejlermappe Sejlklubben Sundet 2003, 2006

Sejlermappe Sejlklubben Sundet 2003, 2006 Sejlermappe Sejlklubben Sundet 2003, 2006 Sejlermappen 1. udgave, 1. oplag 2003 Copyright 2003, 2006 Sejlklubben Sundet Forfatter: Lars Nielsen/Morten Wittrup Forlagsredaktion: Sejlklub Sundets skoleudvalg

Læs mere

36. årgang nr. 2 - april 2014 www.nivaabaadelaug.dk

36. årgang nr. 2 - april 2014 www.nivaabaadelaug.dk 36. årgang nr. 2 - april 2014 www.nivaabaadelaug.dk Bestyrelsen Formand: Christian Caspersen 2221 2246 formanden@nivaabaadelaug.dk Næstformand: Hans Kristensen 4585 9370 hans.kristensen@webspeed.dk Kasserer:

Læs mere

Vejledning for RØS aktivitetsledere

Vejledning for RØS aktivitetsledere Juni 2014 Vejledning for RØS aktivitetsledere Medlemskab og indmeldelse... 3 Aktivitetsplan for ugen... 3 Undervisningsplan... 3 Den daglige sejlads... 5 Vejrlig og sikkerhed... 6 Sejladsområde... 7 Uddeling,

Læs mere

Ugeskema. 7 Det er lidt svært 1 Man må gå ud og sjippe Man må selv om hvornår man vil lave 1 Nogen gange er der for mange opgaver 1

Ugeskema. 7 Det er lidt svært 1 Man må gå ud og sjippe Man må selv om hvornår man vil lave 1 Nogen gange er der for mange opgaver 1 Spørgeskema elever i. klasse Eleverne blev bedt om at skrive tre fordele og tre ulemper om hvert punkt. Det gik nemt med fordele, men en del elever havde svært ved at finde ulemper. Hvis eleverne ikke

Læs mere

Velkommen. - til nye medlemmer Praktiske oplysninger om livets gang i din sejlklub

Velkommen. - til nye medlemmer Praktiske oplysninger om livets gang i din sejlklub Velkommen - til nye medlemmer Praktiske oplysninger om livets gang i din sejlklub 1 Velkommen til Sejlklubben København Det glæder os at byde dig velkommen til vores sejlklub. På de følgende sider kan

Læs mere

Marselisborg Sejlklubs Sejlerskole

Marselisborg Sejlklubs Sejlerskole Indholdsfortegnelse: Politikker og procedurer for Marselisborg Sejlklubs Sejlerskole 1 SIKKERHEDSPOLITIK... 2 1.1 INDLEDNING... 2 1.2 SEJLADSOMRÅDE... 2 1.3 UDARBEJDELSE, ANSVAR OG HÅNDHÆVELSE... 2 1.4

Læs mere

Medlemsblad for Holbæk Sejlklub

Medlemsblad for Holbæk Sejlklub NR. 4 April 2011 45. ÅRGANG Medlemsblad for Holbæk Sejlklub BESTYRELSEN HAR ORDET Hvis interessen for Holbæk Sejlklubs aktiviteter fra vi medlemmer er lige så stor i dag, som den var den aften, da overvældende

Læs mere

Oversigt over årets arrangementer!!!

Oversigt over årets arrangementer!!! Oversigt over årets arrangementer!!! Redaktion Hugo Svendsen Mail adresse: hws@ishoejby.dk Annoncer: Anette Monrad Mail adresse abmonrad@mail.tele.dk Havnekontoret Hejren 24, Hundige Havn, 2670 Greve Mail:

Læs mere

Drabant 24 data. Skroget. Sejlene. Storsejl 13,3 m² Genua 19,3 m² Fok 13,0 m² Spiler 35,9 m². Diverse

Drabant 24 data. Skroget. Sejlene. Storsejl 13,3 m² Genua 19,3 m² Fok 13,0 m² Spiler 35,9 m². Diverse Elev hæfte Logbog Indeks: Bådenes data side 2 Logblad side 3 Hvad checker vi før vi sejler side 4 Bådens benævnelser side 5 9 Knob vi skal kunne udføre side 10 14 Vindretninger side 15 Vigeregler side

Læs mere

www.koldingbaadelaug.dk

www.koldingbaadelaug.dk www.koldingbaadelaug.dk Indholdsfortegnelse Instruktørpolitik. side 1 Instruktøruddannelse.. side 2 Organisationsplan...side 3 Vedligeholdelsesplan for skole bådene.. side 4 Elevpolitik.. side 6 Sikkerhedspolitik...

Læs mere

Skælskør Amatør-Sejlklub

Skælskør Amatør-Sejlklub Information til nye sejlere og forældre i Skælskør Amatør-Sejlklubs juniorafdeling (SAS) Som ny sejler og forældre til en ny sejler i Skælskør Amatør-Sejlklubs juniorafdeling, er der mange ting der er

Læs mere

Loggen. Høj søgang i baren ved den årlige afriggerfest. Denne gang også med nomineringer for særlige indsatser i 2014. Se mere inde i bladet.

Loggen. Høj søgang i baren ved den årlige afriggerfest. Denne gang også med nomineringer for særlige indsatser i 2014. Se mere inde i bladet. Januar 2015 Loggen Årgang 41. Nr. 1 M e d l e m s b l a d f o r M a r b æ k S e j l - o g M o t o r b å d s k l u b Husk Generalforsamling den 14. marts kl. 15 Standerhejsning den 11. april kl. 13 I dette

Læs mere

Gasten. Medlemsblad for Kolding Bådelaug / Nr. 3 / oktober 2011. www.koldingbaadelaug.dk

Gasten. Medlemsblad for Kolding Bådelaug / Nr. 3 / oktober 2011. www.koldingbaadelaug.dk Gasten Medlemsblad for Kolding Bådelaug / Nr. 3 / oktober 2011 www.koldingbaadelaug.dk INDHOLD Ny layouter og nye tiltag....................................... 6 Det er ikke alt, der kan annonceres i Gasten.....................

Læs mere

Vejledning for nygolfere i 2015

Vejledning for nygolfere i 2015 Opdateret den 15. april Vejledning for nygolfere i 2015 Håndbog for dig som aldrig før har spillet golf Gilleleje Golfklub Sophienlund Alle 13 3250 Gilleleje Tlf.: 49718056 E-mail: info@ggk.dk web: www.ggk.dk

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

Marsejleren MEDLEMSBLAD FOR MARSELISBORG SEJLKLUB OG HAVN JUNI 2014 NR. 02

Marsejleren MEDLEMSBLAD FOR MARSELISBORG SEJLKLUB OG HAVN JUNI 2014 NR. 02 Marsejleren MEDLEMSBLAD FOR MARSELISBORG SEJLKLUB OG HAVN JUNI 2014 NR. 02 600 nye sejlere fra Sejlerskolen siden 1990...side 6 Ancha - sejlertilbud til unge...side 8 Sejlads med børn ombord...side 16

Læs mere

Marsejleren. Nyt fra Havnen...side 4 Onsdagsbanen 2014...side 7 Nyt om omdeling af Marsejleren...side 8 På sommertogt i Kroatien...

Marsejleren. Nyt fra Havnen...side 4 Onsdagsbanen 2014...side 7 Nyt om omdeling af Marsejleren...side 8 På sommertogt i Kroatien... Marsejleren MEDLEMSBLAD FOR MARSELISBORG SEJLKLUB OG HAVN MARTS 2014 NR. 01 Nyt fra Havnen...side 4 Onsdagsbanen 2014...side 7 Nyt om omdeling af Marsejleren...side 8 På sommertogt i Kroatien...side 16

Læs mere

Medlemsblad for Yachtklubben Furesøen - 55. årgang Marts 2010 nr.1

Medlemsblad for Yachtklubben Furesøen - 55. årgang Marts 2010 nr.1 Furesø Nyt Medlemsblad for Yachtklubben Furesøen - 55. årgang Marts 2010 nr.1 INDHOLDSFORTEGNELSE... Side Formanden tager ordet... 3 Ordinær generalforsamling i Yachtklubben Furesøen d. 24.3.2010... 9

Læs mere

LEDSAGEORDNINGEN GIVER DIG FRIHED MED TRYGHED

LEDSAGEORDNINGEN GIVER DIG FRIHED MED TRYGHED LEDSAGEORDNINGEN GIVER DIG FRIHED MED TRYGHED Læs her i folderen om de muligheder du har som bruger med ledsageordningen hos Bruger - Hjælper Formidlingen DET ER DINE ØNSKER, DER TÆLLER Er du mellem 12

Læs mere

K J Ø B E N H A V N S A M A T Ø R - S E J L K L U B

K J Ø B E N H A V N S A M A T Ø R - S E J L K L U B K J Ø B E N H A V N S A M A T Ø R - S E J L K L U B 1. J U N I 2 0 1 1 N U M M E R 4 2 N Y T F R A K. A. S. Formandens Sejlsæsonen er skudt i gang ved standerhejsningen 1. maj og sommerens sejladsaktiviteter

Læs mere

Marsejleren MEDLEMSBLAD FOR MARSELISBORG SEJLKLUB OG HAVN MARTS 2011 NR.01

Marsejleren MEDLEMSBLAD FOR MARSELISBORG SEJLKLUB OG HAVN MARTS 2011 NR.01 Marsejleren MEDLEMSBLAD FOR MARSELISBORG SEJLKLUB OG HAVN MARTS 2011 NR.01 Nyt fra Havnen... side 5 Pladshavermøde onsdag den 30. marts... side 6 Sejlklubbens Generalforsamling mandag den 28. marts...

Læs mere

Klubblad Januar Juli 2015

Klubblad Januar Juli 2015 Klubblad Januar Juli 2015 Åbningstider i klubben Mandag: 14.00-18.00 (21.00 for 6.-8. klasse) Tirsdag: 14.00-18.00 (21.00 for 6.-8. klasse) Onsdag: 13.00-18.00 Torsdag: 13.00-18.00 Fredag: 13.00-17.00

Læs mere

Den komplette guide til dit første hestekøb. LadyBlacksheep. Aka Julie Hoffmann

Den komplette guide til dit første hestekøb. LadyBlacksheep. Aka Julie Hoffmann Den komplette guide til dit første hestekøb Af LadyBlacksheep Aka Julie Hoffmann Forord Jeg lavede oprindeligt denne guide til en veninde der kom til mig og bad om hjælp da hun skulle til at købe sin aller

Læs mere