Spørgsmål til OE Kabel TV

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Spørgsmål til OE Kabel TV"

Transkript

1 Spørgsmål til OE Kabel TV spørgsmål 1: Hvordan forbruges 12-fiber linierne? Hvordan er de fordelt på telefoni, intranet og TV fordelingsnettet? svar 1: intranet og telefoni kører på samme kabel. Der vil til hver blok være 6 fibre til data/telefoni og 6 fibre til kabel-tv spørgsmål 2: Trækkes der ca. 50 stk. 12-fiber kabler helt ind i hovedstationen? Svarende til et 12-fiber kabel fra hver boligblok. svar 2: der vil ifølge vor planlægning være 26 kabler a 24 fibre.. spørgsmål 3: Vi mangler en skematisk oversigt over hvilke forstærkere der placeres hvor i systemet. Bedst med model angivelse, så det er til at gennemskue systemet. svar 3: se vedlagte skitse spørgsmål 4: Hvor vil antenneforeningen fremover kunne købe sine abonnementer på de enkelte TV kanaler? Ex. i dag kan vi mikse mellem CanalDigital og TDC/Dansk Kabel TV, samt for nogles vedkommende, direkte hos rettighedshaveren. svar 4: programmer kan købes hos de nuværende leverandører, eller OE kan være behjælpelig med indkøb Ligeledes kan vi evt være behjælpelige med individuelle opkrævninger med individuelt pakkevalg. spørgsmål 5: Hvad koster service på TV anlægget? svar 5: Service koster de første 2 år kr. pr. år.

2 spørgsmål 6: Der er ikke oplyst hvilke andre danske firmaer der vil kunne yde service på de tekniske komponenter af anlæggene. Vi skal have en eller anden form for information så vi VED at der ER andre danske firmaer som vil kunne yde service på de tekniske komponenter. Det kunne fx. være danske grossist navne eller lignende. svar 6: Service kan ydes af: Witronic A/S, Rødovre S & W Elektroservice, Odense Alt Data, Haderslev Nisel (CVR ), Ålborg Motech (CVR ), Ålborg Telefoni spørgsmål 7. Hvilket udstyr skal hver enkelt bruger have for at gennemføre en telefonsamtale. Svar 7: Da der bruges IP-telefoni i systemet, skal der hos kunden installeres en adapter til konverteringen af analog signal til IP-telefoni. (Den svarer til ISDN boksen på fastnettelefoner). Denne er medregnet i tilbudet. Hvis det ønskes hos kunden kan der også bruges en ren ip-telefon, disse har typisk flere funktioner end en alm. analog telefon. spørgsmål 8: Hvad er en Mactel telefon central for noget? Hvorfor er der ikke nogen billeder af sådan en central? svar 8: Mactel telefonicentral er et PBX baseret på åben arkitektur. Systemet er gearet til at kunne håndtere flere forskellige codec* som bla. GSM,G.729(kræver licens), G.723.1, Linear, Mu- Law, A-Law, ADPCM, G.726, ILBC, LPC-10, alt dette er med til at give suveræn lyd kvalitet. Og hvis det ønskes, fungere som et led i en redundant løsning med flere Mactel centraler. Flere anerkendte firmaer er i gang med et skift til en total ip baseret telefoni løsning. Og et skift til fremtidens telefoni nu, vil bringe Roskilde et skridt nærmerel mod den globale digitale fremtid. spørgsmål 9: Hvor kan vi komme til at afprøve en Mactel telefon løsning i stil med den som tilbydes os? Svar 9: Vi vil gerne arrangere et møde hvor i kan se og prøve centralen hos os her i Odense, hvor en sådan central er installeret, som et tilbud til de af mulige beboere vi betjener med internet. (De beboere betjener vi med kabel-tv)

3 Internet forbindelse spørgsmål 10 Hvad hvis vi vil have fuld hastighed for alle, og så lave nogle prioriterings nøgler i routerne som er anderledes end blot et kø system hvor man får en maksimal hastighed på nogle kbps eller Mbps? Er det muligt på systemet? Svar 10: Ja, det er muligt for alle kunderne at dele forbindelsen. Så der for én kunde kan (hvis det ønskes) kan opnå fuld båndbrede svarende til backbonekapaciteten. Når flere brugere begynder at bruge internettet, vil systemet automatisk fordele båndbredden. Dette vil for superbrugere give en god hastighed. Men kan kræve større båndbrede. spørgsmål 11: Hvorfor kun 100Mbps linier gennem hele intranet systemet? Der må da findes prisbillige løsninger så vi kan have 1Gbps fiber forbindelser fra blokkene og frem til hovedstationen. Svar 11: Efter at havde analyseret nettet kom vi frem til at der samlet ikke var brug for mere en 100Mbit mellem underkrydsfelt og hovedkrydsfelt. Men hvis det ønskes vil vi gerne installere 1Gbit moduler i vores switche. Set i lyset af spørgsmål 4 vil dette være en god ide. (Der foreskrives 4 Mb pr 100 brugere, d.v.s. at der maksimalt er behov for ca. 65 Mb backbonekapacitet, hvis samtlige beboere er tilsluttet, og det vil være den hastighed en af de brugere vil have, hvis han er alene på nettet) spørgsmål 12: Der står at Hovedkrydsfeltet er gigabit switche, men den medfølgende dokumentation på en fiber switch er kun til 100Mbps forbindelser, og har ingen gigabit switche. Hvordan hænger det sammen? svar 12: Såfremt man ønsker at køre 1 Gb ud til underswitchene skal disse forsynes med et modul.(minigbic 2-port modul 1000 Mbps). Dette modul er af fabrikat level1 og er indeholdt i vort tilbud. spørgsmål 13: Kan vi køre fuld hastighed på intranettet uanset hvilken Internet aftale man har? Så vi fx. kan køre Video-on-demand systemer over intranettet. Svar 13. Der var i licitations matrialet givet udtryk for en begrænset forbindelse til internettet, men ikke fuld hastighed internt. Hvis dette ønskes kræver det en ændringen af opstillingen. Dette vil kunne ske uden størreproblemer og uden yderligere omkostninger. Ved brug af 1 Gb switche vil systemet kunne håndtere video-on-demand

4 spørgsmål 14: Vil det være muligt at køre på INTRAnettet, uden at der gives adgang til Internettet. Så vi fx. kan se INTRAnet serveren, samt køre en intern mail løsning, samt stille game servere til rådighed for alle beboere, samt internt benytte Video-on-demand? svar 14. ja spørgsmål 15: Hvilke data hastigheder kan der køres over en 1550nM optisk fiber? Kan der købes eksisterende udstyr så den type fiber kan benyttes til fx. 1Gbps og 10Gbps? svar 15. Til data bruges 1310 nm. Hastigheden på dette er pt begrænset af sende/modtage udstyret og den er pt. 10 Gb. Support spørgsmål 16: nævnes kun i forbindelse med All-in-one løsningen. Der må da også være en support aftale for den hoved løsning som vi har efterspurgt. Telefoni support er nævnt i udbudsmaterialet at skulle strække sig til på hverdage. svar 16: der er den samme supportadgang for alle løsninger. Supporten er åben ma-fr til og lø-sø og helligdage til Overvågning spørgsmål 17: nævnes kun i forbindelse med All-in-one løsningen. Der må da også være en overvågningsaftale for den hoved løsning som vi har efterspurgt. svar 17. Der er overvågning på alt udstyr på hovedstationen, og det omfatter såvel temperatur som drift.

5 Support aftale på det samlede anlæg spørgsmål 18: Hvad vil en support aftale koste? Vi skal trods alt have nogen som vi kan ringe til hvis der går noget galt i systemet, eller der skal justeres signal på en af sattelit modtagerne og ligende. Eller er dette incl. i abonnements priserne. svar 18: Serviceaftalen på kabel-tv omfatter også ændringer af satellitfrekvenser mm. Stabilt arbejdsmiljø for hovedstationens elektronik spørgsmål 19: Hvordan vil man sikre sig at der er en fornuftig driftstemperatur i hovedstationen? svar 19: Hovedstationen vil som en del af tilbuddet omfatte et airconditionsanlæg, der sikrer en driftstemperatur på gr. C.

6 Spørgsmål til Fugmann Kommunikation A/S Hvad betyder det, at der er medleveret materiale fra ComX Networks og TDC Kabel TV? Betyder det at den enkelte beboer kan vælge at benytte hele eller dele af ComX Networks modellen hvis de ønsker det og/eller benytte TDC Selector Hvad koster det for den enkelte bruger at lave en aftale med ComX Networks? Vil vi kunne få en eller flere af TDC Kabel TV s QUAM sprog pakker ind på anlægget? Vi bemærker at ComX Networks minutpriser på telefoni er særdeles interessante. Vi bemærker også at ComX Networks allerede har en eksisterende Video-On-Demand løsning. Vil vi kunne spare noget ved at genbruge de eksisterende hovedkabler for TV forsyning Kan der laves tre hovedstationer på telefonien i stedet for to?

7 Uddybende spørgsmål til TeleLet Hvorfor er Internet boksene seriel koblede og ikke parallel koblede, dvs. alle blok switche er direkte forbundet til Internet hoved centralen? Hvad er pris forskellen på at lave et parallelt net i stedet for et seriel net? Vil man kunne spare noget af det dyre Switch udstyr? Vi har brug for en prognose over hvornår det eventuelt bliver nødvendigt at opdatere hastigheder internt i systemet i afskrivningsperioden. Hvad betyder: Antallet af aktive brugere opgøres 1 gang hver måned via det samlede antal samtidige brugere middelet over måneden.? I forbindelse med fastsættelse af tilgængelig båndbredde, så opgøres det efter antallet af betalende brugere i en måned og det antal angiver den minimum båndbredde der skal være for at opfylde regnestykket: 4Mbps/100 brugere. Brugere skal ikke dokumentere deres behov for en offentlig IP adresse, hvis de ønsker en, og er villige til at betale extra omkostningen, så skal de have en fast offentlig IP adresse stillet til rådighed. Sikkerhed for ordentlig fælles båndbredde. I 2003 blev der talt om 4Mbps/100 brugere, med en 2Mbps oplevelse hos brugerne. I det foreliggende tilbud, regnes stadig med 4Mbps/100 brugere, men med en kbps oplevelse. Hvad gør vi for at sikre balancen mellem, stabil/forudsigelig abonnementspris, realistiske gennemsnitstal og forøgelse af fælles båndbredde. På en måde så brugerne også forstår at de skal forvente at betale lidt mere, når de bruger nettet mere og mere. Med udgangspunkt i at sommeren 2003 var 4Mbps/100 brugere et godt salgsargument, sammenholdt med hypotesen: Forbruget af båndbredde fordobles på 18 måneder så skal vi i sommeren 2004 have 6Mbps/100 brugere, og sommeren 2005 skal tallet være 11mbps/100 brugere, for at kunne fastholde en oplevelse hos brugerne på 2Mbps pr. bruger. Med andre ord: Vi skal sikre os at en vis procentdel af det der betales i Internet abonnement bruges til at forbedre TeleLet s backbone kapacitet. Og vi skal sikre os gennem traffic-shaping at brugerne får nogle tal som de kan forholde sig til, når deres forbrug af trafik stiger på sådan en måde at de bør forvente at skulle betale lidt mere for deres internet abonnement.

G e n e r a l f o r s a m l i n g s r e f e r a t

G e n e r a l f o r s a m l i n g s r e f e r a t G e n e r a l f o r s a m l i n g s r e f e r a t År 2003, den 30. april kl. 20.45 afholdtes ordinær generalforsamling i ANTENNEFOR- ENINGEN FRUGTVANGEN i Kulturhuset, Flodvej 68, 2765 Smørum, med følgende

Læs mere

S Ø L L E R Ø D P A R K. Bolignet. Multimediestudie

S Ø L L E R Ø D P A R K. Bolignet. Multimediestudie S Ø L L E R Ø D P A R K Bolignet April 2005 Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 2 2. Birch & Krogboes anbefalinger... 3 3. Økonomi... 5 3.1 Skønnede etableringsomkostninger... 5 3.2 Skønnede driftsomkostninger...

Læs mere

IT Connect. IT-Connect s bredbåndsbeboerløsning

IT Connect. IT-Connect s bredbåndsbeboerløsning IT Connect IT-Connect s bredbåndsbeboerløsning Fremtiden Der er fornuft i at eje sit eget netværk, hvis man ønsker at være uafhængig af ydre omstændigheder Vi er på forkant med nettet Internettet med de

Læs mere

FSB Skolevangen I og II: Guide. Til. Netværket

FSB Skolevangen I og II: Guide. Til. Netværket FSB Skolevangen I og II: Guide Til Netværket Indholdsfortegnelse Forord...3 Velkommen...3 Tilgang til administrations siden (mail konti og sikkerhed)...4 Mail generelt...5 Brug af administrations siden

Læs mere

Gug - Visse - Dall Antenneforening. Juni 2007. GVD - TV, radio og Internet tæt på dig - lokalt og digitalt

Gug - Visse - Dall Antenneforening. Juni 2007. GVD - TV, radio og Internet tæt på dig - lokalt og digitalt Gug - Visse - Dall Antenneforening Juni 2007 GVD - TV, radio og Internet tæt på dig - lokalt og digitalt Gug - Visse - Dall Antenneforening Kontoradresse: GVD Antenneforening Sønder Trandersvej 16 9210

Læs mere

GRUNDEJERLAUGET HOLTE AVLSGÅRD

GRUNDEJERLAUGET HOLTE AVLSGÅRD GRUNDEJERLAUGET HOLTE AVLSGÅRD Kikhanebakken og Ørnebakken, 2840 Holte www.holteavlsgaard.dk Holte, d.14-03-2014 Kære medlem af Holteavlsgaards Grundejerlaug. Generalforsamlingsbeslutning om lukning af

Læs mere

Åbning for adgang til bredbånd via kabel-tv infrastrukturen på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger (marked 5)

Åbning for adgang til bredbånd via kabel-tv infrastrukturen på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger (marked 5) En Rapport for IT & Telestyrelsen Åbning for adgang til bredbånd via kabel-tv infrastrukturen på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger (marked 5) 11/06 2009 Engagement: 222702310 IT & Telestyrelsen

Læs mere

Titelblad. Denne rapport har til formål at analysere og besvare visse dele af det initierende problem:

Titelblad. Denne rapport har til formål at analysere og besvare visse dele af det initierende problem: Titelblad Titel: IP- telefoni Projektperiode: 06/10 2003 19/12 2003 Projektgruppe: 318D Storgruppe: 0335 Afleveringsdato: 15/12 2003 Vejleder: Henning Karlby Opponent gruppe: 307D/E Udarbejdet af: Uffe

Læs mere

Referat af budgetgeneralforsamling 2004

Referat af budgetgeneralforsamling 2004 Pærevangen 21, kld. DK-2765 Smørum Telefon 70 27 35 36 bolignet@frugtvangen.dk www.frugtvangen.dk Referat af budgetgeneralforsamling 2004 År 2004, den 25. november kl. 20.30 afholdtes budgetgeneralforsamling

Læs mere

Faaborg Vest Antenneforening. Beretning for året 2015

Faaborg Vest Antenneforening. Beretning for året 2015 Indledning Antenneforeningen har ved årsskiftet i alt 984 medlemmer, hvilket er et fald på 3 medlemmer i forhold til år 2012. Vi udbyder p.t. 3 tv-pakker og antallet fordeler sig på 293 stk. med grundpakke,

Læs mere

Dette notat indeholder en række anbefalinger til kommuner der skal etablere trådløse netværk på skoler.

Dette notat indeholder en række anbefalinger til kommuner der skal etablere trådløse netværk på skoler. IT-infrastruktur i folkeskolen Fællesoffentlig digitaliseringsstrategi, initiativ 3.2a KL 2906 2012 Anbefalinger og økonomioverslag. Formål Dette notat indeholder en række anbefalinger til kommuner der

Læs mere

ETABLERING AF BOLIGNET. Procedure finansiering faldgruber og gode råd

ETABLERING AF BOLIGNET. Procedure finansiering faldgruber og gode råd ETABLERING AF BOLIGNET Procedure finansiering faldgruber og gode råd ETABLERING AF BOLIGNET Indhold side side 1 2 Informationssamfundet Danmark som IT-nation Bolignet og boligorganisationerne Hvad er bolignet?

Læs mere

Figur 9. Hybrid kabel

Figur 9. Hybrid kabel Fiber i andre lande Der bliver lagt fiber ud i mange lande, men her kan vi se, at der bruges mange forskellige installationsmaterialer. Så her er nogle billeder fra den store verden. Fiber i Grønland Der

Læs mere

Fælles tv-forsyning: Økonomiske konsekvenser af mere frit valg

Fælles tv-forsyning: Økonomiske konsekvenser af mere frit valg Fælles tv-forsyning: Økonomiske konsekvenser af mere frit valg Rapport Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, 2015 Indholdsfortegnelse 1 Sammenfatning 3 2 Indledning 5 3 Økonomiske konsekvenser ved mere frit

Læs mere

Bredbånd/fiberbredbånd og bredbåndstelefoni

Bredbånd/fiberbredbånd og bredbåndstelefoni Beskrivelse af bruttolønsordninger I de følgende afsnit finder du en beskrivelse af de brutto lønsordninger, som Region Midtjylland tilbyder dig. Prisen på godet fremgår af det særskilte prisbilag. Beskatningsforhold

Læs mere

En verden af oplevelser ANDELS.NET. Bredbånd til boligforeninger

En verden af oplevelser ANDELS.NET. Bredbånd til boligforeninger En verden af oplevelser Fem gode grunde til at vi er billigere 1: Andels.net ejer selv vores fiberring og lejer os ikke ind på andres. Andels.net står selv for installationerne af netværk og for trækning

Læs mere

Eget fibernetværk til TV, radio og internet

Eget fibernetværk til TV, radio og internet Strandvejskvarteret Bestyrelsen Eget fibernetværk til TV, radio og internet Notat vedrørende mulig opbygning af eget fibernetværk til afløsning af YouSee s eksisterende antennenetværk 4646not001, Rev.

Læs mere

Ekstraordinær generalforsamling

Ekstraordinær generalforsamling Ekstraordinær generalforsamling Sømod Fiberlaug, 04.02.2015 Sted: Lokaler udlånt af Ungdomsskolen på Horsebakken 19, 2400 København NV Deltagere: I alt var 66 medlemmer repræsenteret (heraf 22 ved fuldmagt).

Læs mere

Referat af generalforsamling, den 12. maj 2009. kl. 19,00 i Uddannelsescentret Schacksgade 39, Odense C

Referat af generalforsamling, den 12. maj 2009. kl. 19,00 i Uddannelsescentret Schacksgade 39, Odense C Referat af generalforsamling, den 12. maj 2009. kl. 19,00 i Uddannelsescentret Schacksgade 39, Odense C Dagsorden: 1. Valg af dirigent Til dirigent valgtes laugets forretningsfører Ole Larsen, som konstaterede,

Læs mere

2. Beretning fra bestyrelsen om foreningen i det forgangne år

2. Beretning fra bestyrelsen om foreningen i det forgangne år Antal stemmesedler udleveret: 82. Formand Bernt Freiberg byder velkommen til Tune Kabelnet generalforsamling 2004. 1. Valg af dirigent Frede Kruse-Christiansen bliver valgt som dirigent. Iflg. 5 af vedtægterne

Læs mere

Referat af ekstra-ordinær generalforsamling i Antenneforeningen Holluf Pile mandag d. 24. november 2014

Referat af ekstra-ordinær generalforsamling i Antenneforeningen Holluf Pile mandag d. 24. november 2014 Der var fremmødt 150 stemmeberettigede medlemmer, og der blev medbragt 2 gyldige fuldmagter. (Bestyrelsen ønsker i denne forbindelse at bemærke, at jvnf. foreningens vedtægter kan hver husstand der møder

Læs mere

Din antenneforening har valgt Canal Digital

Din antenneforening har valgt Canal Digital Din antenneforening har valgt Canal Digital Nu er det din tur til at vælge tv, internet og telefoni 10464_Brochure_Olstykke.indd 1 23/07/09 8:46:33 Digitalt kabel-tv fra 15. september 2009 Digitalt tv

Læs mere

Bestyrelsens beretning vedrørende 2013 til generalforsamlingen i Trædballe-Uhrhøj Antenneforening den 12. marts 2014

Bestyrelsens beretning vedrørende 2013 til generalforsamlingen i Trædballe-Uhrhøj Antenneforening den 12. marts 2014 Bestyrelsens beretning vedrørende 2013 til generalforsamlingen i Trædballe-Uhrhøj Antenneforening den 12. marts 2014 Bestyrelsen har udarbejdet en beretning over det forgangne års arbejde. Vi vil også

Læs mere

eyjo IT Consulting AKB Afdeling 207, Ejendomskontoret Att.: Dion Madsen Urbansgade 2 2100 København Ø Østerbro d. 5. december 2005

eyjo IT Consulting AKB Afdeling 207, Ejendomskontoret Att.: Dion Madsen Urbansgade 2 2100 København Ø Østerbro d. 5. december 2005 AKB Afdeling 207, Ejendomskontoret Att.: Dion Madsen Urbansgade 2 2100 København Ø Østerbro d. 5. december 2005 Rådgivning i forbindelse med installation af bolignet. Ejendommen beliggende Urbansgade 2,

Læs mere

Faaborg By s Antenneforening

Faaborg By s Antenneforening ORDINÆR GENERALFORSAMLING I FAARBORG BYS ANTENNEFORENING MANDAG DEN 22. APRIL 2013 KL.1900 på Hotel Faaborg Fjord Svendborgvej 175 5600 Faaborg Bestyrelsens beretning for året 2012 I henhold til foreningens

Læs mere

Skattefrit. Fleksibilitet. Bredbånd. Surf og ring - så meget du vil. Internet til virksomheden. Cybercity. Bredbånd

Skattefrit. Fleksibilitet. Bredbånd. Surf og ring - så meget du vil. Internet til virksomheden. Cybercity. Bredbånd MW 1 Forr til Cybercity brochurere rettet til erhvervslivet, såvel ledelse som ansatte Hjemmearbejdspladser Erhverv for medarbejder og virksomhed & Surf og ring - så meget du vil Skattefrit Internet til

Læs mere

Referat af generalforsamling d. 25. oktober 2011

Referat af generalforsamling d. 25. oktober 2011 Referat af generalforsamling d. 25. oktober 2011 1. Valg af dirigent og stemmetællere Bestyrelsen foreslog, Per Henning Jensen og han blev valgt. Stemmetællere: Tom Schilling, Gidan Larsen, Henrik Mørch

Læs mere

En rapport til Erhvervsstyrelsen. Engrosadgang via kabel-tv infrastrukturen. 10-12 2012 Engagement: 330011753

En rapport til Erhvervsstyrelsen. Engrosadgang via kabel-tv infrastrukturen. 10-12 2012 Engagement: 330011753 En rapport til Erhvervsstyrelsen 10-12 2012 Engagement: 330011753 10-12 2012 Page i Indholdsfortegnelse 1.0 Baggrund... 6 2.0 Metode... 7 2.1 Vurdering af omkostninger... 7 2.2 Omkring Gartners vurderinger

Læs mere

Orientering Januar 2006

Orientering Januar 2006 Orientering Januar 2006 Indhold: Information fra bestyrelsen Indbydelse til informationsmøde den 1. februar 2006 Internet og telefoni Ny leverandør overtager den 1. april 2006 Hvad gør I, der i dag anvender

Læs mere

ERFA-GRUPPE INTERNET EMNER EN ANTENNEFORENING BØR TAGE STILLING TIL, HVIS FORENINGEN ØNSKER AT UDBYDE INTERNET

ERFA-GRUPPE INTERNET EMNER EN ANTENNEFORENING BØR TAGE STILLING TIL, HVIS FORENINGEN ØNSKER AT UDBYDE INTERNET ERFA-GRUPPE INTERNET EMNER EN ANTENNEFORENING BØR TAGE STILLING TIL, HVIS FORENINGEN ØNSKER AT UDBYDE INTERNET 8.8.2011 ERFA-Gruppe Internet: Emner en antenneforening skal tage stilling til, hvis foreningen

Læs mere